NAŠE NASUŠNO KNJIŽEVNO NOVINARSIVO

Svojevremeno , veliki književnici francuske , pisali su po novinčinama , kako veliki ratničko patriotski francuski plaćenici , bez izuzetka i ustezanja , svi imaju isti san o svojoj starosti i njenom uhlebljenju u birokratskom aparatu države - pa makar i kao trafikanti , na prodaji svemogućih taksi i obrazaca ! Tako to rade francuski književnici u sredstvima javnog informisanja - zvanim bulevarske novinčine ; verovatno zato oni mogu i da napišu ono , čuveno : OTUŽUJEM !
Od tih velikih vremena , kad su za francuske bulevarske novinčine pisali književnici novinari i optuživali za sva nepočinstva vlast , one , novinčine francuske , prodaju se širom sveta ; pa se i po bibliotekama čuvaju - da se nešto nauči o pisanju po novinčinama i korisnosti njegovoj po čovečanstvo ! Tako da i dan dani , može se po arhivama biblioteka , da pročitaju književno novinarski radovi , koji su , uzgred , svojim tekstopiscima često grantovali birokratsku mržnju , izgnastvo i prosujački štap - a nikako lagodan život na državnim jaslama i starački miran uređivački san .
Jok naši , gedžovansko književni novinari ! Nemaju šta oni da uče od francuskih izgnanika !
Opanćavaje , ispljuvavanje , podguzičarstvo - po principu : kome noge više smrde , i tako to !
Seljačka je to fela , da ne može biti veće !
A sve to osigurava laki budžetski keš , nacionalnu penziju i sigurno trafikansko uhlebljenje ! I to je to - od književno novinarske , političke fele , starog balkana i njehovog uređivačkog izdavačkog kolegijuma !

"Meni se, pravo da vam kažem, čini da je potuljena podela na patriote i nepatriote, koju Smajlovićka propagira, zagovara i na čije se čelo stavlja, ne tako daleka rođaka podele na arijevce i Jevreje i da - zajedno sa drugim paljevinama - doliva ulje na vatru ovdašnjeg društvenog rasula."
- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/ljilji_marlen.881.html?news_id=297107#sthash.kTrXMtwT.dpuf

"Urednički kolegijum će biti osvežen novim imenima kao što su Vladimir Kecmanović i Svetislav Basara."

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kultura...e.11.html?news_id=297094#sthash.bzHHsFqm.dpuf
 
Ali oće da se javi... moram da priznam...
Kažem ja dobar dan teto a ona uz kez "dobar dan" o otrča...

A tamo malo dalje u Sremskoj, sretnem Teofila Pančića, borca za uredjenu svecku državu
u svaki broj oni stručno kritikuju... oni bi oni ovako oni bi onako... ja baš voleo da čitam "Vreme"
jes bio malo novinarski zamišljen dok je hodao... meni drago konačno ta veličina od čoveka ispred mene

- dobar dan Teofile
- ma beži bre


tako da kao neko ko nema jasnu predstavu šta se iza brda valja
ipak ću podržati osobu koja ume da kaže DOBAR DAN
 
Niti Smailovićka vidi sebe dobro,niti Basara,a ni ti Lončaru...
I ja sebe vidim loše,pa zato i pitam-da li sam ovo dobro napisao-ima li
tu još nečeg-moje zavisti,sujete,ljubomore?
Ima sigurno!
A kako izgleda bez njih?
Ama,manimo se takvog pisanja-pišimo o kučićima i maćićima kako se igraju!
Ja i pišem o ribolovnim zajebancijama-kom je kako upao blinker u vodu i ko
i kako odgriza parče glave tvisteru i šedu...Prave stvari!
 
,,,ja zato što ne vidim dobro pišem...no nebih da manem pisanje , jer juče je bila glavna vest kako će danas ješovansko opštinsko rukovodstvo prestonog grada , da se sretnu i razgovaraju o problemima ješa u prestonici a i šire...tako čovek sazna da prestonica ima dvostruku upravu , dvtruku vlast , pa i dvostruko oporezivanje...pa i dvostruko uterivanje...sad oni na obalama , možda misle daim ješenvilci ne uteruju čikova , al , to patke znaju, kad čikova gutaju....ili neznaju , pa sto puta jednog istog progutaju i ne kontaju...bilo kako bilo , čikov je čikov , patka je patka , a jevrejština jevrejština !
...a ima tu još nečeg u vezi pisanja , pecanja i vida...bolje da pišem i uzdišem , nego da povedem kao trockista klasnu borbu...je*bote , može i da mi krene , pa posle da me leče od cincarskog sidroma , te stvar da naduvaju novinčine marcipanske bosanke i jarcovskih bosanskih melezana - nedovršenih književnika , šta li...
...okreni obrni , prošao bi kao divlja patka u sezoni lova !
 

Back
Top