Globalizacija - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Sanovnik

Globalizacija

Oceni ovaj blog
Globalizacija je predstavljena kao opsta standardizacija svih ekonomskih, politickih, socijalnih i etickih prililka u opšte u ljudskom društvu na svim meridijanima. Takva slika se stvara namerno i sistematski, kako bi globalizacija bila lakse primljena i od strane pseudo- intelektualnih krugova. Ciljevi globalizacije su naizgled pozitivni i tiču se uštede resursa planete zemlje, pojeftinjenja proizvodnje, standardizacije politickih korektnosti, usaglasavanje potreba, zelja i unisono resavanje problema.

Golobalizacija je osmišljena kao sredstvo lakše kontrole i promene vlasništva kapitala, koja ce imati za cilj smanjenje brojnosti srednje klase i posebno ubijanje svake individualnosti ( opet, radi lakse kontrole ) i ukrupnjavanje kapitala, apsolutnu vladavinu takozvanih multinacionalnih kompanija i na kraju, kontrolu nad samim zivotom, koju će sprovesti krupni bankarski esnaf i specijalizovane komapanije, stvorene za tu svrhu, kao što je na prmer Monsanto.

Globalizacija je zapravo jos jedna mracna utopija, poput komunizma, liberalizma, naciional-socijalizma, koja će potonuti sama od sebe, zajedno sa takozvanim zapadnim sistemom, koji je vec u propadanju... Ali ne zato sto je zapadno drustvo nesposobno da se odrzi, vec zato sto je bezuslovno prihvatilo samo jedan od ponudjenih modela, koji je došao sa one strane okeana, bez provere i bez ikakvog preispitivanja varijabila. Doduse, ne bez pritiska. Zapad ce, usled svoje vitalnosti da uspostavi novi sistem i nova pravila, ali će margine da izgore. A margine, to su obodne države, koje su prihvatile paradigmu globalizma u obliku tranzicije.

Projekat globalizacije ce neizostavno propasti, nestati i urusiti se , al ne pre nego sto unesreći milione.

Dobrobiti od globalizacije po čovečanstvo počinju i završavaju se sa punjačima za mobilne telefone.

Pošalji "Globalizacija" na Facebook Pošalji "Globalizacija" na Google Pošalji "Globalizacija" na My Yahoo! Pošalji "Globalizacija" na Live Pošalji "Globalizacija" na MySpace Pošalji "Globalizacija" na Twitter Pošalji "Globalizacija" na Digg Pošalji "Globalizacija" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. hakim bej (avatar)
  Globalizacija dolazi od stare srpske reci GLOBA.

  Srbi oduvek znaju da to ne valja.

 2. orfej sa ibra (avatar)
  Projekat globalizacije ce neizostavno propasti, nestati i urusiti se , al ne pre nego sto unesreći milione.
  Doduše, neke imperije su propale tek nakon hiljadu godina...
 3. zxy (avatar)
  Biti il ne biti pitanje je sad
  trebalo bi stranu izabrati
  na koju ćeš ti ?..ne moraš mi reći
  pitam tek ...reda radi
 4. Sanovnik (avatar)
  Na Srpsku, naravno. A Srpska i Ruska se poklapaju.