Писма за Роберту. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Sanovnik

Писма за Роберту.

Oceni ovaj blog
Писмо прво.

Драга Роберта.
Већ од првог слова твога имена, све је јасно. Нема наговештаја. Нема сумње. Нема колебања. Р.. од кога се човек одмах загрцне. Р.. као Ромул и Рем. Р..као побуњеник против догме.Р..као Рим. Р..као Рагнарок и сумрак богова. Р као раскош. Р..као револуција. Као Рај. Као ребро Адама, од кога је Бог сачинио жену.
Оштро, кочоперно и задрто. Пркосно и свађалачко. Р, које вуче за собом обло О. Нежно и елегично О...као одзив...О као планета земља... О као обожавање...Kao освежење и као обавеза. Нежно, котрљајуће О, које се не примећује док се скроз не приближи. О, као стих, који је написао велики Оноре. О као Оријент, на који потсећа твој профил. О које је водич за Б. Б... које је трудно и самохарно. Само себи довољно и храбро. Б као Босанова. Егзотично Б, као Борнео. Ал опет борбено Б, као Битка.... као Босна и као бојно поље. Б, које предводи меко и зенско Е. Е као Естроген. Као Елегија. Е као Етрурска муза. Е као обећање. Као пут за Ел дорадо. Е..сама емоција и елеганција. Е од Еротике, смештено безбрижно у центар твог имена.. Само по себи евентуално. Па опет Р, ко кратак и оштар прелаз. Кратко, само до Т, које разапето не да да се заспи, ил да ишта буде досадно. Kao вечити Тибар. Као туна у бегу. Т, рскрљено и многоруко ко триптих, које сакрива иза себе коначно А. А дугачко, финално и певајуће. А, као чудесни митски Авалон. Јасно и разговетно А, као Арбитар, а опет магловито ко Апенини. А које одзвања дуго у простору. А, снажно ко армија, а опет нежно ко астраган. A, које путује кроз простор као добра вест, али и кроз време као топла успомена, А, које јасно говори да, иако је на крају имена, мора да се рачуна на наставак и не само да није крај, него је све то почетак`.
И тако даље.
Морам да престанем сад. Ако наставимо с твојим осмехом , који је живи доказ да је сазревање циљ, ал да је срећа остати дете, како мудрац каже, или са твоји очима које су црна тајна саме по себи, Жрец који ово преводи ће да се заљуби у тебе смртно, па ће остатак живота провести тражећи те узалуд на обалама Јадрана. Неће ми веровати да си ти фикција из јужне Италије и да никад нећеш видети његов шатор, ма колико шарен био…..

Pošalji "Писма за Роберту." na Facebook Pošalji "Писма за Роберту." na Google Pošalji "Писма за Роберту." na My Yahoo! Pošalji "Писма за Роберту." na Live Pošalji "Писма за Роберту." na MySpace Pošalji "Писма за Роберту." na Twitter Pošalji "Писма за Роберту." na Digg Pošalji "Писма за Роберту." na del.icio.us

Ažurirano 19.02.2013. u 17:23, autor: Sanovnik

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Sfyontull (avatar)
  I ovo mi se mnogo dopalo...
 2. Borac za prava zivotinja (avatar)
  Lepo pišeš, Sanovniče.
 3. faraonn (avatar)
  ...kad pjesnik zeli napisati Nesto o Proznom
  ponekad se izgubi
  a,
  ponekad pozeli
  da i kod njega
  ide sve tako polako
  koracima misleci o sudbini Dragane
  Pjesnik rusi ili je vec srusio sebe
  a onda takvim ocima
  magluje Draganu
  Sanovnik dusebrizno iznosi bogomdanosti Robertine
  a,
  ostavi i za nastavak
  no,
  mozda ostalo je ...njegova 'dionica'...
 4. sanja* (avatar)
  Roberta, žena koje nema...
 5. Konj_na_belom_princu (avatar)
  Roberta Sparou..