Kameno odelo, divlje patke i urbanizam - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

ipetroni

Kameno odelo, divlje patke i urbanizam

Oceni ovaj blog
Urbanizam je kad urediš rečno korito tako da reka dobije svoje kameno odelo i krene disciplinovano da teče kroz grad. No, to još uvek nije urbanizam. On se stvara u trenucima kada šetalište ispune ljudi i deca, kada se obala zazeleni i travnjaci prime senke krošnji tek zasađenog drveća a po usporenom toku reke (između dva hrapava brzotoka), kao u najrođenijem rezervatu, odnekud slete i zaplivaju divlje patke.

Urbanizam je kada čovek svojim odlukama i delovanjem u prostoru napravi promenu na koju odreaguje životna sredina sa svojim fizičkim, prirodnim i društvenim činiocima, što rezultuje formiranje sasvim novih međuodnosa, vrednosti i mentalnih sklopova koji se odražavaju na taj prostor tako što ga čine kvalitetnijim, naprednijim i plemenitijim.


http://urbera.wordpress.com/

Pošalji "Kameno odelo, divlje patke i urbanizam" na Facebook Pošalji "Kameno odelo, divlje patke i urbanizam" na Google Pošalji "Kameno odelo, divlje patke i urbanizam" na My Yahoo! Pošalji "Kameno odelo, divlje patke i urbanizam" na Live Pošalji "Kameno odelo, divlje patke i urbanizam" na MySpace Pošalji "Kameno odelo, divlje patke i urbanizam" na Twitter Pošalji "Kameno odelo, divlje patke i urbanizam" na Digg Pošalji "Kameno odelo, divlje patke i urbanizam" na del.icio.us

Komentari