MOĆ I LOGIKA NOVCA - razmisli šta prodaješ , dobro razmisli kad kupuješ

31226_shutterstock_94460680_iff.jpg


Kolika je egzistencijalna sebična gramzivost ljudi, može da nam pokaže njihov odnos prema novcu . Na osnovu tog našašeg odnosa prema novcu, mogu da se identifikuje dve ekstremne grupe sebičnih ljudi ; koje bih imenovao kao ljude koji prodaju sebe za novac i one koji kupuju ljude za novac. Između ove dve ekstremne grupe, nalazi se svet koji se femka i misli da ih njihova moralnost očovečuje i izuzima iz sveta sebičluka i egzistencijalne gramzivosti ; a zapravo su ogrnuti u licemerjem koje im obezbeđuje sitno unovčavanje sebe samih ili pak još sitniju kupovinu drugih (naravno - sebe ne izuzimam iz ovog skupa , kao ni jednog stvora koji je imao ljudsku kožu ). Naravno , ta naša egzistencijalna sebična grazivost omogućila je gotovu večnu ekstremno profitabilnu ekonomiju, takozvanog slobodnog kapitala . Dakle, moralnost slobodaog ( liberalnog ) kapitalizama sve prodaje i sve kupuje - ljudsko zdravlje , ljudske organe , ljudska tela ; a sve zahvaljujući ovakvoj pameti :

Odgovor bogataša sponzoruši: Evo zašto neću da te oženim

Rešena da pronađe bogataša svog života, lepa i mlada devojka obratila se za pomoć na jednom poslovnom onlajn forumu, a kako stoje stvari objasnio joj je lično direktor jedne velike finansijske korporacije.

Devojka koja je odlučila da potraži bogatog supruga putem onlajn posta, nedavno je dobila odgovor i to od generalnog direktora finansijske korporacije J.P. Morgan, koji je u kratkom vremenu postao hit na Internetu.


"Mlada i lepa devojka", kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje šta treba da uradi da bi se udala za bogatog čoveka.

Pitanje je glasilo ovako:

"Biću iskrena u svemu što ću ovde napisati. Imam 25 godina i jako sam lepa. Imam stila i dobar ukus. Želja mi je da se udam za čoveka koji zarađuje najmanje 500 hiljada dolara godišnje. Možda mislite da sam pohlepna, ali po meni zarada od milion dolara godišnje u Njujorku spada u srednju klasu.

Moj zahtev je razuman. Da li na ovom forumu ima neko sa godišnjom platom od 500 hiljada dolara, a da nije oženjen? Ako ima, za njega imam jedno pitanje: Šta treba da uradim da se udam za tebe? Oni koje sam dosad upoznala najviše su zarađivali 250 hiljada godišnje i to je, izgleda, moja gornja granica. Ako neko želi da se preseli u rezidencijalnu četvrt na zapadu Njujorka, 250 hiljada jednostavno nije dovoljno.

Zbog toga, ovde ponizno postavljam nekoliko pitanja:
1) Gde se najčešće druže bogate neženje? (Navesti adrese barova u koje izlaze)
2) Na koju starosnu grupu treba da ciljam?
3) Zašto je većina supruga bogataša prosečnog izgleda?
4) Kako odlučujete koja će biti vaša supruga, a koja samo devojka?

Gospođica Priti".

Gospođici je odgovor ubrzo stigao, i to od strane nikog drugog do direktora korporacije J.P. Morgan:

"Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Postoji mnogo devojaka koje imaju slična pitanja kao što su tvoja. Dopusti mi da ti odgovorim iz profesionalnog ugla. Moj godišnji prihod je veći od 500 hiljada dolara, što zadovoljava tvoje potrebe.

Sa stanovišta poslovne osobe, bila bi loša odluka oženiti tebe. Ostavimo pojedinosti na stranu i pokušajmo da na to gledamo kao razmenu "lepote" za "novac". Osoba A pruža lepotu, dok osoba B tu lepotu plaća novcem.

Međutim, ovde postoji jedan ozbiljan problem. Tvoja lepota će nestati, ali moj novac neće, bar ne bez nekog ozbiljnog razloga. Činjenica je da se moj prihod može uvećavati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško da možeš da budeš lepša.

Stoga, sa stanovišta ekonomije, ja sam uvažavanje imovine, a ti si amortizacija imovine. Ako je tvoja imovina samo lepota, ona za deset godina neće vrediti ništa. Rečnikom "Vol strita" svaka trgovina ima početnu tačku, a izlazak s tobom je "tačka početka trgovine".

Ako je trgovinska vrednost nečega pala, mi ćemo je prodati jer nije dobra ideja držati dugoročno nešto što propada. Možda će ti ovo grubo zvučati, ali propadanjem tvoje lepote biznismen će te prodati ili dati pod "zakup".

I pazi devojko, onaj koji zarađuje 500 hiljada dolara godišnje nije budala. Možda će izaći sa tobom, ali te neće oženiti. Savetovao bih te da odustaneš od svoje potrage za bogatim čovekom. Inače, i sama možeš da postaneš uspešna i zarađuješ 500 hiljada godišnje. Za to imaš više šansi nego da oženiš bogatu budalu".

 
...ma ja bih rekao, da hoće na perfidan način da opljačka nekog tupavog krimosa koga štiti državno politički kriminal ...to mu dođe kao nova strategija tome i dačića - recikliran radikal i sps-ovac...kažu da se u kosmičkim misijama sve reciklira sem đubreta , svako đubre se izbacuje u kosmička prostranstva da sagori...a kod nas jok ;čak se i političko đubre reciklira...zato se verovatno i kaže da se spozoruše žene a časne i poštene devojke udaju...
 

Back
Top