BASARISANJE - 17

Kabare Đinđić
" Dobro, bila je te večeri u Novom Sadu, još jedna, politički svakako blagougodnija predstava, ali - kad opet bolje razmislim - nedolazak visokih funkcionera DS-a perfektno se uklopila u dramaturgiju i opštu atmosferu predstave. A ona je umnogome podsećala na čuveni film „Kabare“, ako ga se sećate."

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/kabare_djindjic.881.html?news_id=248814

Nisam siguran da ta predstava ičim može da se poredi sa onom čuvenom ; tek možda da se nastavi prečanska ujdurma i manipulacija oko takozvanog nadolazećeg svepretećeg "srbijanskog" fašizma . Nagađam, na osnovu očigledno veštog navođenja na tu misao !
Ipak je sve to samo, nušićevski rečeno : rodoljubačka prečanska prozračna srpština ; koja atonomaško poćerovski puk sprema za akciju.
E sad, zašto sam naziv nije okupio poglavare i glavnog doglavnika DS ; već samo nišliju vinara , može da bude zanimljivo pitanje . No, sve je to pomalo otrcano ; mislim na to vazdizanje sa navodno mistifikovanim pokojnikom.
On , sam pokojnik, nije bio niti može biti demokratska prekretnica u našoj ružnoj istoriji . Naprosto , vreme je pokazalo da njegovi bliski saradnici nisu dostojni naziva stranke ( a on ih je selektovo iz člastva i stvarao liderske profile - zar ne ) , naročito zbog rehabilitacije onih protivu kojih se borio ( mislim na današnje vladajuće ), navodno, on lično u sadejstvu sa njima kao demokratskim stubom i okosnicom demokratske naše budućnosti . Zašto navodno ? Pa on je govorio, ajde da podvučemo crtu ( ono na zatečeno stanje ; te prve inostrane donacije dao mafiji , slobinim biznis veteranskim kriminalcima - čak i svojim egzekutorima ; za čije je namere znao a sa njima porodično večeravao -- treba pažljivo čitati njihova izvestija ) i otpočeo sa političkim ucenjivanjem takozvanih socijalista ( bane i družina ) - a ovi nastavili sve dok ih nisu ponovo vratili na vlast .Aferim !
Dakle, pretpostavimo da je ove bilo sramota da se vazdižu na njegovoj tragediji , kao što su to činili do juče , a niški vinogradar je uskočio u prazan prostor.
Inače , nema ništa od tog uličnog fašizma o kome združeno pišu svi u ovom listu . To je smišljeno orkestrirano , zastrašivanje stanovništva !
Kad prečanski rodoljubci, krenu u poćorevsku jevropu , zbog takozvanog narastajućeg nacional fašizma južno od Dunava, biće to još jedan razlog samo za krvavu pljačku časnih i poštenih ljudi, sakriven u "Velike državotvorne pravične težnje" na blkanski način.
 

Back
Top