TAJNE HRONIKE 24. deo - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Morganin magični kotao...

TAJNE HRONIKE 24. deo

Oceni ovaj blog
Prethodni deo: http://forum.krstarica.com/entry.php...RONIKE-23.-deo


Savez

Morgana je sedela na zgarištu i pomno posmatrala ogledalo na zemlji. Ogledalo je bilo očito vrlo staro, a umesto klasičnog stakla, odraz je bio taman. Morgana je netremice gledala u tamnu površinu, pokušavajući da uhvati signale kako prošlosti, tako i budućnosti.
"Sada bi mi Amaunetina pomoć dobro došla", pomislila je, ne bez frustracije.
A onda se osmehnula.

"Izađi! Ne moram da te vidim da bih te osetila".

Iza poluspaljenog žbunja izašla je neugledna prilika:
"Plemenita gospodarice Morgana, večita sokolice, ti koja ognjem vladaš"... poče prilika.
"Loki, smaraš", brecnu se Morgana, "Šta hoćeš?!"

"Malo sam zbunjen", nastavi Loki tanušnim glasom, "Zar niste planirali da napravite alhemijsko venčanje?"

"Ništa nije sigurno ni među Bogovima.. planovi se nekad menjaju", krvavo se osmehnu Morgana, "A ne, nemoj se nadati.. nisam odustala od svog i Adeptovog plana. Džaba se domunđavate na tom prokletom Saboru.. ovaj svet će ipak biti na kraju srušen i biće izgrađen novi... a znaš šta to znači, Loki?"

"Ja neću da budem uništen", prekorno reče Loki, "Mogu da ti dobro služim, znaš! Imati mene za saveznika je.. pa, zanimljivo! Znam sve tajne Starih i pikanterije".

"Pričaj to nekom drugom... hoćeš da te oglođem?? Misliš da ne znam da si se upravo pokupio sa Sabora gde si se zalagao za elementarnu ravnotežu i slične kosmičke gluposti? Vraćanje Arsa? Loki ko Loki..voli da sedi na dve stolice", progunđa Morgana.

"U tome je prednost", isprsi se Loki, "Imaćeš najnovije informacije o Saboru".

"A kako da znam da si samo meni veran?" sumnjičavo će Morgana.

Loki proguta knedlu, pa reče:

"Ako baš moraš.. udari mi žig".

Morgana zastade. Žig vernosti je jedna od najradikalnijih stvari koje jedno kosmičko biće može da načini drugom. U pitanju je poseban sigil koji večito plamti na koži božanstva.. i o da, njegovo utiskivanje boli koliko i poslednji krik kosmosa.
Što da ne? Nemam šta da izgubim. I onako sada bitku bijem sama, pomisli Morgana.
Izvadi plameni bič, koncentrisa se i zamahnu ka Lokiju, koji se stegao poput miša pred mačkom. Vrh biča ga udari po desnoj ruci, i Loki ispusti jezivi krik. Nebo se naoblači, skupiše se tamni oblaci i Boginja zaplaka...Loki se sruši na zemlju, u prašinu.. a na ruci mu je bljeskao žig sokolice, ptica koja leti sa kljunom nagore.
"Učinjeno je", prošapta Morgana i vrati bič u svoje skute, "Od sada smo i telepatski povezani Loki.. i nemoj me smarati svojim prevrtljivim glupostima, inače ću skroz da te spalim!"

"Dobro Morgana", reče Loki, došavši sebi..."I, kakav je plan?"

Morgana se vratila ka svom magijskom ogledalu, i zagledala se u tamnu površinu.

"Nisam sigurna kakav je tačno plan. Adeptus je otišao, ponovo radi za ...nekakva misija je u toku... i ne znam ni da li će se vratiti. Sada sam ja ta koja mora da pokrene stvari. Volela bih da Amaunet bude bliže... da nam se pridruži. Vidim da gubi strpljenje sa onom spodobom", reče i ponovo se zagleda u ogledalo.

A u ogledalu se polako formirala slika Ognjena i Amaunet...

Njih dvoje stajaše na nepreglednoj ravnici.
"Moraš malo da poradiš na svojim magijskim sposobnostima, Ognjene, "reče Amaunet, "nećeš savladati Morganu tako što ćeš se pojaviti lep pred njom, tako da padne na teme. Iščupaće ti srce.
Ognjen je pokretima ruke pokušavao da proizvede efekte otapanja i zgušnjavanja stvari. Formula solve et koagula. No uzalud. Mahao je rukom, sve dok ga ne bi sevnulo srce, i Ars iznutra bi sa lakoćom izveo čaroliju.

"Zašto moram da vežbam naprednije stvari, draga moja?" šarmantno se Ognjen obratio Am.
"Zato što treba da sprečiš rušenje kosmosa, ti idiote", uzvratila je Amaunet, "Misliš da odlaganje alhemijskog venčanja smanjuje opasnost? Varaš se grdno, lepi moj."

Zastala je i osmotrila Ognjena, prelepe spoljašnjosti i još jednom se zapitala ima li tu ikakvih emocija.
"Kakvo sam čudovište stvorila?" pomislila je.. a onda je obuze toplina kad se setila da u srcu tog stvora kuca esencija njenog brata Ars Vicistija.

"Adeptusa nema, ponovo je nestao. Zato mislim da je vreme za susret sa mojom sestrom Morganom", objavi Amaunet, a tamna slutnja joj steže srce... imala je utisak kao da ih neko gleda.. odbljesak ogledala??

NASTAVLJA SE...

Pošalji "TAJNE HRONIKE 24. deo" na Facebook Pošalji "TAJNE HRONIKE 24. deo" na Google Pošalji "TAJNE HRONIKE 24. deo" na My Yahoo! Pošalji "TAJNE HRONIKE 24. deo" na Live Pošalji "TAJNE HRONIKE 24. deo" na MySpace Pošalji "TAJNE HRONIKE 24. deo" na Twitter Pošalji "TAJNE HRONIKE 24. deo" na Digg Pošalji "TAJNE HRONIKE 24. deo" na del.icio.us

Kategorije
Priče

Komentari

  1. Vitez Lancelot (avatar)
    Pijatan dan Valeri , pročitao, lepo
  2. coviax1 (avatar)
    Dolazi dan kad je i bogovima zastao dah...:klap::klap::klap:
  3. Valeria (avatar)