Југоносталги - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Sanovnik

Југоносталги

Oceni ovaj blog
Југоносталгија , други део .

( Беспућа мондијализма )

Прође рат. Смири се све. Ретки преживели српски интелектуалци, тражили су пут да напусте земљу , или су једноставно били сабијени у мишије рупе . Наравно , само они, који нису побијени у првом таласу масовних стрељања .
Ко год да је нешто случајно реко, могао је да почне да се опрашта од фамилије, што је за многе било чак олакшање .

Сатрти , истерани из својих кућа, гурнути су у понижење и немаштину. Но, с друге стране, гломиле младих СКОЈеваца, марширали су свакодневно улицама, певајући приглупе корачнице, и унесећи се сваком у лице, изазивали ужас, гађење , али пре свага страх код преживелих ...
Срби су масовно постајали Југосовени . Ал југословени нове, Титове ( хрватске) Југославије, потпуно несвесни њеног хрватског карактера. Наивни и једноставни , Срби су заменили хрватску надутост, за културу. Од хрватске aроганције, причињавао им се стил. Oд цинизма и нескривеног подсмеха ( мада свакаkо за подсмех нису имали реланог разлога и права , јер су сами смешни до бесвести ), наивни Срби у својим главама градили су непостојећи гламур. Ни на памет им није падало да оптуже лажну господу за клање око милион Срба, а ни за бесомучно убијање српске деце, од Лике, па до Срема . Ма не. Они су сакрили џелате иза којекаквих иделошких и политичких имена. Те нису хрвати и муслимани , него усташе .. па онда фашисти ... и тако даље . Дакле прави џелати не само да нису никада кажњени и нису огрунти ни у какву стигму него су сакривени од погледа , заогрунути у равноправност , а заштићени преваром која се звала братство и јединство, која је верујем , с том сврхом и смишљена.
Југословени, бивши Срби, увек гладни братства и заједиштва, примили су их уз себе и то као бољи и важнији део заједнице. Као кутур-трегере. Као цивилизацију која гордо стоји наспрам турске калдрме у Београду.

Какава нопевана глупост и бесмисао .

Та наивност и несвесност је логична, обзиром на обезглављење српског народа у целини. Наиме, комунисти предвођени Титом, ликвидирали су Српску елиту одмах по завршетку ратних деистава. А једноставним популизмом за ситниш, купили српску обезглавњену масу. Тамо де куповина није давала резлутате, уследие су или ликвидације, или застрашивања, или остале мере, које су имале за циљ стварање националне импотенције српског народа .

У томе је комунистима помогао српска нова квази елита, сасатављена од новопечених југословена, који су регрутовани међу нерадницима, бившим криминалицима али и једноставно међу глупацима, којима обилује сваки народ на свету .

Какав је био ментални статус и поглед на свет тих Југословeна, бивших Срба, може се видети на примеру Николе Љубичића .

Овај неопевани црв је више пута истакао да га је срамота што је Србин, а нарочито да га је срамота због тих великосрпских идеја такозване српске Боржуазије ( читај српске елите ). Увек је користио хрватске речи, кад год је имао и најмању прилику, а на самртној постељи код хрвата Тита, усеравао се од плача и молио Тита непрекидно да умре уместо њега. Онда је зараозан од плача сатима седео у чекаоници и тихо певушио песмицу * иде Тута , преко Румуније *
Може бити да ова банална песмица иде другачије . Но ја не разумем хрватски језик .
А морали смо наш лепи српски језик да преименујемо у
Српско'хрватски , док су га они којима није ништа да прикољу неко дете звали хрватско'српски, редовно се мрштећи код другог дела слого'речи .

Но, не би се овде много освртао на лоше васпитане швапске лакеје, јер, ипак, тема су југсловени српског порекла. И то Југословени друге, Титове или хрватске Југослевије. А пре свега , њихова деца и унуци , југоносталгичари. Дакле, мало'хрвати, или ти нео'усташе,

Касније су деца тих првих хрватских југословена, полазника разних курсева у Кумровцу, по распаду Југославије, заузели позицију југоносталгичара, нових туркофила и као такви засели чврсто у фотеље те почели да владају Србијом, коју страствено мрзе .
Мрзе Србију темељно и постојано. Инсистирају на грађанском картактеру Србије коју воде у амбис, без обзира што је тај термин ( Грађанин), у Србији, мимо осталог света , коришћен искључиво у сврху прикривања националног идентитета . Ко да су се плашили од самог коришћења речи Србин.
Баштине идеју да су Срби криви за све, коју су пласирали наши непријатељи . Крајнје не критички и без обзира што у таквој тврдњи нема никакве логике ни истине.
Кад се ради о нерешеним питањима коај стоје између других држава које нас окружују, стоје чврсто на становишту тих других држава, позивајући се на некакву објективност и непостојећу непристрастност ( ко да тако нешто постоји ) . У Свим балканским приликама , или не приликама , само је међу нама Србима било оних који су вирали страну , на којој ће бити. Сви други то знају од рођења. Потпуно изопштени од реалности, логике, а о некаквом осећају припадности нема ни говора. Тако ледени на убијене Србе, а тако осетљиви на било ког стрељаног ил пострадалог хрвата, муслимана или шиптара.

Наставиће се .

Pošalji "Југоносталги" na Facebook Pošalji "Југоносталги" na Google Pošalji "Југоносталги" na My Yahoo! Pošalji "Југоносталги" na Live Pošalji "Југоносталги" na MySpace Pošalji "Југоносталги" na Twitter Pošalji "Југоносталги" na Digg Pošalji "Југоносталги" na del.icio.us

Ažurirano 04.06.2011. u 22:07, autor: Sanovnik

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. zxy (avatar)
  Nema boljeg komentara od ovog što nema komentara
 2. carobnodrvo (avatar)
  Српски Југословени су роботи, којима управља грамзивост, лењост, кукавичлук, жеља да буду део масе - кад већ не могу да се истакну, и равнодушност према патњама властитог народа.
 3. gost 41266 (avatar)
  [QUOTE]Кад се ради о нерешеним питањима коај стоје између других држава које нас окружују, стоје чврсто на становишту тих других држава, позивајући се на некакву објективност и непостојећу непристрастност ( ко да тако нешто постоји ). [/QUOTE]

  Ovo nisam bas razumio, da li ne postoji objektivnost uopste, ili samo objektivnost prema drzavama u okruzenju? Ja cijenim starogrcku kulturu kao najobjektivniju, a i sve autore koji su tako posmatrali stvari (klasicisti).

  [QUOTE] У Свим балканским приликама , или не приликама , само је међу нама Србима било оних који су вирали страну , на којој ће бити. Сви други то знају од рођења. Потпуно изопштени од реалности, логике, а о некаквом осећају припадности нема ни говора. [/QUOTE]

  Mozda je ovo tacno, ali sta ako Srbima nedostaje temeljitije kulturno jedinstvo sem onog najesti se, napiti i onda poslije toga "zapjevati", mada nista zivo ne razumijes?


  [QUOTE]Тако ледени на убијене Србе, а тако осетљиви на било ког стрељаног ил пострадалог хрвата, муслимана или шиптара.[/QUOTE]

  Kazu da se covjek na svog covjeka ne sazaljuje, jer mu moze pomoci djelom, a i kazniti ga kad pogrijesi, ali prema neprijatelju se ima samo osjecaj.


  Ipak, desavanja iz 20. vijeka ne bih pripisivao srpsko-hrvatskim odnosima, nego klasnom borbom i politickom orjentacijom prisutnom svuda u svijetu u tom vijeku. Sad, da li je veci dio Hrvata ili Srba podrzavao ovu ili onu opciju i nije bas odlikovanje ukoliko se radi o cistom pracenju mode, tj. kud svi Turci tud i mali Mujo.