ERUPCIJA KOSMIČKE ENERGIJE

Čovjek zna da je spreman da radi na volji onog trenutka kada se koncentracija spontano pojavi. Čim primijetimo da možemo bilo koju stvar da radimo mnogo duže i pribranije nego prije – sigurni smo da je došao pravi trenutak.

Unutrašnja rascjepkanost se smanjuje povećanom svjesnošću, i to nas dovodi do koncentracije koja ustostručuje mogućnosti. Tek tada je rad na volji plodonosan i bezopasan. Čovjek može da radi na koncentraciji ako se ona pojavi. Ako do jednousmjerenosti ne dođe razumijevanjem, homogenizacijom psihe, kontinuitetom svjesnosti, onda čovjek ništa ne može da uradi – jer koncentracije nema! Forsirati um da boravi samo u jednoj tački je akt nasilja nad sobom.

Bolnice su pune mladih ljudi koji su bili neustrašivi, ali neuki. Ljudska psiha je izuzetno fin aparat, i sa njom mora da se rukuje apsolutno pažljivo. Samostalni duhovni eksperimenti – bez učitelja – su prečica do ludila.

Sjećam se jednog divnog mladića koji mi je došao sa pričom da je spreman da probudi kundalini šakti. Po tantri, kundalini šakti je energija nesvjesnog koja je strahovito snažna. Osvijestiti je, to znači postati probuđen. Saslušao sam njegovu ispovijest – šta je radio, na koji način, koliko dugo – i kad je završio priču, ja sam mu, na prijateljski način, jasnim glasom rekao:

“Ti si obična budala.” Čovjek je, istog trenutka, pocrvenio od bijesa.

“Nisi u stanju”, dodao sam, “da izdržiš ni običnu ljudsku riječ, a misliš da si sposoban da izdržiš erupciju kosmičke energije.”

Poslije nekoliko godina saznao sam da je hospitalizovan. Zaista mi je žao što je na najgori mogući način saznao da ga nisam lagao.

/preuzeto sa interneta/

bog.jpg
 

Back
Top