JEDNA MALA PRICA


Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebalo dugo da čeka, odlučila je da kupi knjigu da bi joj vreme brže prošlo.

Kupila je knjigu i paketić keksa. Sela je u čekaonicu VIP da je niko ne bi uznemiravao. Pored nje je bila stolica sa keksom, a na sledećoj jedan gospodin koji je čitao novine.
Kad je ona počela da uzima keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa ne reče i nastavi da čita knjigu.
Pomislila je : "Ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila!"
Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovek pored nje, ne obazirući se ni na šta, je uzimao isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i devojka pomisli: "Bas me interesuje šta će sad uraditi!!!"
Čovek uze poslednji i podeli ga! "Ovo je zaista previše!" poče da uzdiše šokirana, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice.
Kada se osećala malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sela je na mesto gde nije bilo nikoga da bi izbegla neke druge neprijatne događaje. Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci. U tom trenutku ugleda paketić keksa još uvek netaknut. Postide se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio gospodinov, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj poslednji komad sa njom, totalno suprotno od nje, koja je čak osećala da su joj povređeni ponos i osećanja.

ZAKLJUČAK:

Koliko puta u našem životu ćemo ili smo pojeli tuđi keks, a da to nikad nećemo ili nismo ni saznali? Pre nego što dođeš do brzopletog zaključka i pre nego što počneš misliti loše, GLEDAJ sa pažnjom detalje, vrlo često situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!

U životu postoji 5 stvari koje ne mogu da se vrate:
• Kamen kad je bačen;
• Reč nakon sto je rečena;
• Mogućnost nakon sto je izgubljena;
• Vreme kad je prošlo;
• Ljubav za koju se NE BORI.
 

Back
Top