Vidi punu verziju : V for Vendetta
LPhoklica
07.05.2006., 17:14
Cele dve nedelje sam cvilila da pogledam ovaj film.
I ispunio je sva moja očekivanja… divan film. Ma, ne mogu vam opisati koliko mi se sviđa.
http://www.lacoctelera.com/myfiles/re-fritos/vforvendetta.jpg
Moji večeras idu da gledaju... toliko im zavidim... I would cry..
Ko nije gledao neka pogleda... a ostali, kakvi su utisci?
Mitternachtsträumer
07.05.2006., 17:38
Ja sam vec postovao komentar na ovaj film! Gledao sam ga pre oko mesc dana. Nije mi nista posebno! Mada ima politicku poruku i to cenim! Ali kao i svaki film te vrste prava loziona za narod! Jedan covek dodje i spasi sve, jos i pogine pri tom! Meni se ta tematika malo zgadila, pa samim tim i doticni film!
Ja sam vec postovao komentar na ovaj film! Gledao sam ga pre oko mesc dana. Nije mi nista posebno! Mada ima politicku poruku i to cenim! Ali kao i svaki film te vrste prava loziona za narod! Jedan covek dodje i spasi sve, jos i pogine pri tom! Meni se ta tematika malo zgadila, pa samim tim i doticni film!
e fala ti bash.. :?
Terror Techa
07.05.2006., 18:31
nisam gledao
ali sigurno hocu...
u novom playboy-u je dosta dobro analiziran!
Mitternachtsträumer
07.05.2006., 19:21
e fala ti bash.. :?
Pardon, ali sto si dolazila kad ga nisi gledala :-D !
Odlican film.
http://pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00223/Natalie_Portman_223045m.jpg
Dobro je da se nastavlja trend odlicnih ekranizacija stripova. Ovo je uz Imortel i Sin City jedna od najboljih.
Drago mi je i zbog Natalie Portman. Konacno je dobila pravu ulogu posle Profesionalca. I u pravo vreme posle onih SW gluposti.
Dobro je da se nastavlja trend odlicnih ekranizacija stripova. Ovo je uz Imortel i Sin City jedna od najboljih.
Ako je odličan isto kao ova dva, onda bolje da ne gledam.
Oximoron
07.05.2006., 20:29
Sigurno tju pogledati...
Ako je odličan isto kao ova dva, onda bolje da ne gledam.
Suit yourself.
Pardon, ali sto si dolazila kad ga nisi gledala :-D !
pa da vidim sta kažu ljudi koji su ga gledali.. ma nema veze, salim se.. al gde baš to da nam otkriješ :D
moonman
08.05.2006., 12:42
odlican je, nije savrsen, ali dobro...
kako god vredi pogledati
Prvo,ste culi za 84-tu,`ste gledali film,citali knjigu?Drugo,`ste citali strip-novelu po kojoj je film radjen?
Niste?
Onda me necete ni razumeti kad kazem da je film pusto njesra...(Osim simpaticne ironije da bas Dzon Hart glumi velikog brata)
Lame_du_guerrier
08.05.2006., 17:16
Verovatno jeste naspram knjige, ja knjigu pokusavam da nadjem vec neko vreme... Ali, film mi se svidja, dovoljno je dobar a i ima malo pouke (ponesi vise kokica kada ides u bioskop :))... Samo, ne svidja mi se sto do kraja filma nije skinuo masku :(... Mogla bi da ga gledam jos 1000 puta, samo zbog scene sa dominama :)...
Prvo,ste culi za 84-tu,`ste gledali film,citali knjigu?Drugo,`ste citali strip-novelu po kojoj je film radjen?
Niste?
Onda me necete ni razumeti kad kazem da je film pusto njesra...(Osim simpaticne ironije da bas Dzon Hart glumi velikog brata)
Kaa gde si ti do sad?
X puta smo do sada na ovom forumu pricali o filmovima radjenim po knjizi, stripu, igri...
Ja sam zaspao gledajuci LotR Return Of The King, a film je osvojio 11 oskara. Meni se nije dopao, a neki ga obozavaju. Isto je tako i ovde i to shto cesh biti sitnicav i traziti nekakve zamerke ne menja cinjenicu da je V gledljiv film, interesantan, drzi paznju, vizuelno privlacan, glumacki dobro odigran, sa odlicnom Natalie Portman. Film vredan gledanja u bioskopu. Mislim, shta bi josh hteo od filma u danasnje vreme.
Mitternachtsträumer
08.05.2006., 20:30
Kaa gde si ti do sad?
X puta smo do sada na ovom forumu pricali o filmovima radjenim po knjizi, stripu, igri...
Ja sam zaspao gledajuci LotR Return Of The King, a film je osvojio 11 oskara. Meni se nije dopao, a neki ga obozavaju. Isto je tako i ovde i to shto cesh biti sitnicav i traziti nekakve zamerke ne menja cinjenicu da je V gledljiv film, interesantan, drzi paznju, vizuelno privlacan, glumacki dobro odigran, sa odlicnom Natalie Portman. Film vredan gledanja u bioskopu. Mislim, shta bi josh hteo od filma u danasnje vreme.
E vidis, cudna stvar, meni je je obratno! LOTR mogu gledati non-stop, a jedva sam odgledao V for Vendeta! Sta ces, ukusi!?
Lame_du_guerrier
09.05.2006., 00:07
Ja mogu oba da gledam non-stop :)
VisionOfDisorder
09.05.2006., 11:12
Niste?
Mwah. Chitao sam 84tu vishe puta, i ponovo nalazim film jako simpatichnim. Znash, sve zavisi od toga shta hocesh od filma. Za politiku i slichna sr-anja idi kupi NiN i truj se...
Bash i ne mora svaki film koji gledam da budem 100% politichki korektan iz tvog/mog ugla...
Inache, dobar film, stvarno sam uzivao.
Svaka cast batice,al` si blago u ofsajdu...ic` nis` razumeo nit pitanje nit komentar...
Cisto reda radi...koji glumac i koga glumi i u 84toj i u V for...?
LPhoklica
09.05.2006., 11:15
meni nije jasno kako nekome može da se ne dopadne, zaista...
još jednom divan film.
Kaa gde si ti do sad?
E, u tvom slucaju posto znam da nisi laik... "de gustibus non est disputandum" drago mi je ako ti se svideo...meni nazalost nije...ocekivao sam vise od nekoga ko je izmedju ostalog stvorio i "Swamp thing" tj. kod nas preveden kao "Cudoviste iz mocvare"
VisionOfDisorder
09.05.2006., 12:17
Svaka cast batice,al` si blago u ofsajdu...ic` nis` razumeo nit pitanje nit komentar...
Cisto reda radi...koji glumac i koga glumi i u 84toj i u V for...?
Ehem, chitao sam 1984, knjigu. Veliki brat i sve to.
Filmom se nisam bavio. Nisam zeleo posle takve knjige.
Strip novelu nisam nashao josh, ali mogu da predpostavim da su dosta isekli. Ipak je Alan Moore to radio.
Ne znam gde smo se tachno mimoishli, jer nije bilo ni nekih direktnih kritika od tebe, pa sam naslutio samo shta ti smeta.
End.
Lame_du_guerrier
09.05.2006., 16:32
meni nije jasno kako nekome može da se ne dopadne, zaista...
još jednom divan film.
Da, stvarno divan film...
LPhoklica
09.05.2006., 19:01
pa da..
nego, nisam htela da pravim nikakvu analizu
moj brat kaže da smorim svaki film prepričavajući ga..
* *
i Kaa... nemaš pojma.
Sweet_Jane
10.05.2006., 10:51
Odlican film! Isla sam skoro da ga gledam, stigla sam malo kasnije jer su me novine zeznule za cas i minuet :x, u svakom slucaj, divan, zapravo prilicno cudan.....
pa da..
nego, nisam htela da pravim nikakvu analizu
moj brat kaže da smorim svaki film prepričavajući ga..
* *
i Kaa... nemaš pojma.
:) Ako ti kazes...
Lutjena Tinuvjela
10.05.2006., 18:49
Verovatno jeste naspram knjige, ja knjigu pokusavam da nadjem vec neko vreme... Ali, film mi se svidja, dovoljno je dobar a i ima malo pouke (ponesi vise kokica kada ides u bioskop :))... Samo, ne svidja mi se sto do kraja filma nije skinuo masku :(... Mogla bi da ga gledam jos 1000 puta, samo zbog scene sa dominama :)...
Kah, jadan.. koliko mu je trebalo da slaže da bi uživao u ponovnom rušenju, ali fazon je ona jedna da (: ma vozić je bolji... tu tu.. haha ... V ! V for Vodka ;p
moonman
11.05.2006., 18:12
ODLICAN JE FILM
ja sam se zaljubila u V-ja :D
film je dobar
dawno nisam gledala tako dobar film...
ne znam zashto me fascinira, obichno ne wolim filmowe na tu foru, al' eto... :roll:
alex_cool
14.05.2006., 03:05
Ja sam V gledao samo zbog natali...
Hmm, pa... posto svi govorite kako je strava i mocan i to, moram odbiti da se slozim,
hej, potreban je negativan stav.
Film nije nekako dovoljno dinamican, a natali nije bas sijala. mogli su dati ulogu nekoj drugoj, manje poznatoj glumici i, iako je N u mom imeniku za Natali, mislim da bi neka nepoznatica bolje odradila posao.
Ali onda ne bi imali star power Natali...
sve se na kraju svodi na kintu. Vahovski gejevi... kradljivci scenarija (misli na matrix)
Ipak...
remember, remember the 5th of november, jer nije lose gledati ovaj film kada pada kisha....
Che_Anarki
14.05.2006., 13:11
V for Vendeta
A for Anarky
Sta mislite o poredjenju. Moram procitati knjigu.
Sweet_Jane
14.05.2006., 13:22
Zanimljivo.... Neego jes'l gledao film?
Che_Anarki
14.05.2006., 14:07
NE al' moj drug kupio DVD pa cemo kod njega za njegov rodjendan gledati. A odma posle toga moj rodjendan. Mislim njemu 26 meni 27.
Sweet_Jane
14.05.2006., 14:25
Cek, cek, cek.... Sta 27 a sta 26? Sta ken.jas ti???? Ja sam gledala film u bioskopu s drugaricom i bas je extra.
+UNHOLY GATES OF MIDIAN+
14.05.2006., 14:36
che,sta je tebi,jes ti pijan :lol: ?
Che_Anarki
14.05.2006., 14:36
Mom drugu rodjendan 27 maya, meni 26. Jer sam ti pojasnio.
+UNHOLY GATES OF MIDIAN+
14.05.2006., 14:39
da,ja mislila punite 26 i 27 god. :D
Sweet_Jane
14.05.2006., 14:48
Ja isto, bolan. Sad je sve u redu ;)
HeBePoBaTaH_
05.06.2006., 13:29
Lajtmotivi su univerzalni, otpor 100ko! : o ) Film ima jednu od boljih fotografija u poslednje vreme, sve je na mestu...nisu to neprepoznatljivi motivi, sve smo to videli, ali priča je nastala negde sredinom 80ih i sad liči mnooogo na ono što se dešava. Gluma odlična.
Imao sam priliku da pročitam nedavno strip koji ma i neke gratis epizode, odličan je, šteta što Beli put ima tako skupa izdanja..
Film ima samo upadljiv naslov, kopija filma Zoro i nije nista posebno.
Zoro je ljigav. Mi Meksikanci hocemo da se zovemo Kalifornijanci i ostale bljutavosti za USA publiku.
V je mnogo bolji film.
alex_cool
09.06.2006., 15:28
Zoro bi pretukao V-ija kada bi se sreli
HeBePoBaTaH_
10.06.2006., 11:36
Zoro koristi floret a V koristi mač.
Zoro je malo ruralan, ipak..borac za pravdu u svom selu..
LPhoklica
10.06.2006., 13:29
ma Zoro je sirovina u odnosu na V..
a i previše je lep da bi mogao da ga pobedi
V - 2
Z - 0
Vlada Pacino
02.07.2006., 15:32
Tvorci "Matrikasa" su ovaj put bili prateca podrska neafirmisanom reziseru.Ovaj film je krucijalni pokazatelj danasnjih zbivanja na sveckoj sceni i potencijalnih mogucnosti za razoblicavanje straha kod sirokog spektra ljudi.Mozda se "Vendeta" bavi malo sirovijom politickom tezom ali svakako predstavlja film za razmisljanje.Da se film snimio u periodima Staljinizma svakako bi bio zabranjivan ali danasnja demokratija,tj,evropska demokratija mu dozvoljava svoje ispoljavanje u potpunosti.
Red osveta ima podosta stilski prikaz,jer iskazuje i razloge!!Dizanje u vazduh zgrade parlamenta remeti pojam kulta i nedodirljivosti u novijem vremenu i nagoni na pomisao da mi mozda parola"sve je moguce" mogla biti prisljamcena u sve okvire drustva.Malo je nadrealna slika tog vremena u kojoj jedan anonimni buntovnik postaje oslobodilac naroda,ali samo u statickom smislu.Jer onih prakticno oslobadja od necega cemu se vec nisu poklonili,necega sto im je nametnuto.Mozda je ovde malo volja naroda pregeneralizovana,ali i ona i jeste upravo krucijalni cinilac filma.E sad Natali Portman je svakako mozda i glavniji junak od vendete jer pokazuje individu i ziv prikaz nepravde koja polako uspeva da se priklanja vendetinim pravcima i razlozima svega!!
Scene u tamnici su ogromna istina filma!!
Sve u svemu ovo ostvarenje je i pored marketinske kampanje mozda malo vise namenjeno za razlucivanje pitanja"ispravnosti" i "sredstva".
Nekoliko članova ASI je 21. aprila podelilo preko 300 letaka na premijeri filma "V kao Vendeta". U nastavku možete videti kako izgleda letak.
Na našem web sajtu ranije je objavljeno nekoliko vesti koje se bave ovim filmom
Pogledajte i sledece linkove:
V kao Vendeta: ulično pozorište-protest (http://inicijativa.org/tiki/tiki-read_article.php?articleId=943)
Premijera kontroverznog naučno-fantastičnog trilera (http://inicijativa.org/tiki/tiki-read_article.php?articleId=665)
http://inicijativa.org/tiki/img/wiki_up//VkaoVendeta-web1.gif
http://inicijativa.org/tiki/img/wiki_up//VkaoVendeta-web2.gif
Argenta
24.08.2006., 23:55
Gledala sam film i jako mi se dopao. Meni su i Zoro i Vendeta jednako dobri.
Mannibals
12.09.2006., 12:28
sTA JE v VENDETA.....xoror??!????.........
Najjaci film, uzeo ga juce, vec ga gledao tri puta
Quiet Rebel
07.01.2008., 03:24
Gledala sam film kad se davao u bioskopima cisto da decku ispunim zelju - on gotivi Natali Portman :)
Otisla sam bez velikih ocekivanja, ali mi se u prkos tome film jako dopao. Podsetio me je malo na Orvelovu 84. Tacnije uredjenje drzave me je podsetilo na tu knjigu.
Sve u svemu, interesantan i inteligentan film vredan gledanja.
zelena83
07.01.2008., 03:45
Gledala sam film kad se davao u bioskopima cisto da decku ispunim zelju - on gotivi Natali Portman :)
Otisla sam bez velikih ocekivanja, ali mi se u prkos tome film jako dopao. Podsetio me je malo na Orvelovu 84. Tacnije uredjenje drzave me je podsetilo na tu knjigu.
Sve u svemu, interesantan i inteligentan film vredan gledanja.
U vezi sa asocijacijom na '84...
Gledaj THX 1138, OBAVEZNO :wink:
Pa da, u filmu se dosta stvari asocira na 1984. Nisam jos dovrsio 1984, al sad cu da nastavim :D
Mnogo snazan film, dugo nisam gledao tako neki film koji me je ostavio da dugo razmisljam posle toga...
Sephirot
31.03.2008., 21:20
Konacno dobar film o super-heroju koji ima tezinu i pouku pravog filmskog remek-dela.
Pored Sin sitija najbolja ekranizacija stripa ikada. svidja mi se sto je upotrebljeno Orvelovo delo 1984 da predstavi buducnost jer to nas u buducnosti i ceka ali najvise mi se svidjaju njegovi citati Wiliama Blejka pri svakoj egzekuciji.
Film je odlican i ima jakih scena i dobrih poruka.
A i naucili smo nesto o Gay Foksu
V For Vendetta (^_^)
http://www.t52.org/blog/wp-content/uploads/2008/03/27.jpg
We are the Anonymous!
Vive la révolution!
-Dufresne-
05.11.2008., 01:50
Solidan film, nisu ga upropastili kao Ligu i From Hell... strip je i dalje jedno 3 puta bolji.
http://www.indymedia.ie/attachments/may2006/v_for_vendetta_02_page_07.jpg
Paja Cutura
05.11.2008., 14:48
Odlican film
umiruceg Distopija zanra
LPhoklica
05.11.2008., 18:01
opet bi ga gledala
borba protiv autoritativne drzave.. to je divna tema :D
V: Would you... dance with me?
Evey Hammond: Now? On the eve of your revolution?
V: A revolution without dancing is a revolution not worth having!
hehe :D
Baba????
05.11.2008., 21:45
opet bi ga gledala
....
A danas je pravi dan za to!!
"remember, remember the....."
Black Wolf
05.11.2008., 23:34
Odličan film,na jednu stranu mi je i odličan kraj sa njegovom smrću a na drugu mi je krvo što je umro.
Dobro je na kraju kad ih sve pokolje pre nego što repertiraju.
You cannot kill me for beneath this mask there is not flesh and blood but an idea and ideas are immortal.
AllEyesOnMe
06.11.2008., 14:20
Odličan film,na jednu stranu mi je i odličan kraj sa njegovom smrću a na drugu mi je krvo što je umro.
Dobro je na kraju kad ih sve pokolje pre nego što repertiraju.
You cannot kill me for beneath this mask there is not flesh and blood but an idea and ideas are immortal.
lose ti ide taj engleski
-Dufresne-
06.11.2008., 16:48
Vise mi izgleda da tebi ide lose...
Paja Cutura
06.11.2008., 17:11
malo interpunkcije mu ne bi skodilo
al aj sad
Black Wolf
06.11.2008., 22:28
Ma prekopirao sam ovo sa nekog sajta jer sam davno gledo film pa se nisam sećao tačno rečenice ali zar ne ide ovako.
Paja Cutura
06.11.2008., 22:40
Ma prekopirao sam ovo sa nekog sajta jer sam davno gledo film pa se nisam sećao tačno rečenice ali zar ne ide ovako.
Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof.
Black Wolf
06.11.2008., 23:37
Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof.
:super::klap::super::klap:
AllEyesOnMe
07.11.2008., 01:16
Vise mi izgleda da tebi ide lose...
ne nerviraj me
supcino
AllEyesOnMe
07.11.2008., 01:16
i slazem se da je ovo filmcina
-Dufresne-
07.11.2008., 01:44
Oh, ja se izvinjavam ako je moja primedba uvredila tvoj sicusni intelekt. Nisam znao da ljudi kao ti uopste umeju da se registruju na forum. :(
MadonnaGirl
07.11.2008., 14:54
lakše malo...
AllEyesOnMe
07.11.2008., 15:42
kuku
:+++++++++++
messenger_of_fear
03.12.2008., 01:39
Odličan film. Zaista.
Ovaj citat mi je najjači u celom filmu:
http://i191.photobucket.com/albums/z61/messenger_of_fear/razno/lyrics.jpg
AllEyesOnMe
03.12.2008., 01:49
meni je bolji film od stripa.
Black Wolf
03.12.2008., 23:20
E možete li mi reći jednu stvar odakle njemu sve one maske koje je poslao čitavom gradu.
DeMeNtOr
04.12.2008., 10:25
E možete li mi reći jednu stvar odakle njemu sve one maske koje je poslao čitavom gradu.
Ima se,moze se:lol:
Mima Laševska
21.12.2008., 21:37
Уопште не могу да се сетим неког филма који ме је дотакао на сличан начин као овај.
Не филм, не, већ идеја, исцртана у круг као слово А или V, небитно је.
Идеја која означава слободу, а „слобода је свест о складу несклада несавршених људи“.
Оно што нам филм поручује је нешто што не смемо никад заборавити, а заборављамо врло често.
И те идеје постоје у нама, одувек, али их потискујемо потчињавајући се себи, другима... систему.
http://www.youtube.com/watch?v=C8fI-dGWT74