PDA

Vidi punu verziju : vasa kafana?

underwater
26.11.2003., 00:39
moj glas ide macchiatu...

Firmas
26.11.2003., 03:02
Bistro

fotograf
26.11.2003., 14:29
Jedina kafana... BISTRO!

DOKONI UM
27.11.2003., 12:09
Kafana ? Dva galeba
Kafic ? Makijato i Modena

glok
27.11.2003., 14:06
Harmonija na uglu Strazilovske i B.C.Lazara. Dosta svetla i studentkinja

AxeZ
27.11.2003., 21:02
Kafana ? Dva galeba
Kafic ? Makijato i Modena

Damn, znao sam da ima neke razlike izmedju kafane i kafica...hehe

Leka
28.11.2003., 03:18
Medju prvih pet:

Rajdersi
Bistro
Trojka
Dva minuta
Nema problema

Ziveo Pelin!

Peta W.
03.12.2003., 23:10
Lanterna...
Ali je ne bih nazvala kaficem,a pogotovo ne kafanom... :wink: :P
Atmosfera je predivna... :P

AxeZ
04.12.2003., 00:05
Lanterna...

hmm, a gde je lanterna...:)

Peta W.
04.12.2003., 01:00
hmmm,U Dunavskoj :P

AxeZ
04.12.2003., 08:22

hmmm, hvala...:D
Tako blizu a tako daleko......damn, al sam ja van svih tokova.

LosStudent
04.12.2003., 08:27
Reset

underwater
05.12.2003., 14:52
Lanterna...
ja bih je nazvao picerijom :wink: jedna od boljih terasa u gradu...nazalost, enterijer mi je jezivkast sa onim ruzicastim venecijanerima i sljunkom po zidovima :roll:
a sto ste se svi uhvatili izraza "kafana"?... upotrebio sam ga jer mi je simpaticniji od izraza "kafic"... izraz "kafic" me asocira na seoske hibridne lokale "kafic-diskoteka-picerija"...lokalna ekipa, mesing i tapacirani separei :D ali ako bas insistirate na preciznom izrazu, mislio sam na vasu omiljenu "kafeteriju". jel bolje sad? :wink: :D

Peta W.
05.12.2003., 16:58
Jeste,sad je mnogo bolje... :P
Pozz :wink:

pandorasbox
06.12.2003., 10:04
Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub!

NICS
07.12.2003., 16:20
Ajde malo blpize objasni da lpi mislis na kafanu, k afic ili birtiju jer koliko je meni poznato ima prewvelike razlike izmedju tih pojmova

underwater
07.12.2003., 19:11
pa pojasnio sam tri poruke iznad... mislio sam na "kafic" iliti kafeteriju...zapravo, mislio sam na mesto gde se osecate najprijatnije...bio to kafic, kafana, birtija...svejedno

gost5
23.12.2003., 06:50
Gde se nalazi kafic "Djovani" ,da li jos uvek postoji?

Hvala unapred na odgovorima!Dragutin :D

vagABONdo ns
11.01.2004., 22:24
Rene na prvom mestu(sastajanje stalne ekipe) a onda Makijato kao mesto za susrete svih vrsta u svako doba dana(poslovno,sa prijateljima na kapucino )

Jandrla
13.01.2004., 18:41
Uf! Nemam omiljenu...Krenem u Trchiku...pa u Irish pub...pa pogledam na sat..."vreme je za Piping!"....na kraju naravno Bistro...Tako nekako idekod mene... sa malim varijacijama... :wink:

Koja Djuric
16.01.2004., 02:35
Nema kafane bez onih romanticnih aparata u hodnicima FTN-a, gdje mozete konzumirati napitke sa ukusom jagnjetine...
Dzaba ti sve :wink:

underwater
16.01.2004., 03:28
e, moj kojo :D
bice nostalgija za tom kafom sa ukusom jagnjetine, vidim ja :D
a sad "disconnect" i bacaj se na enterijer... :wink:
-003 dana

SlatkaMala izvrnuta torta
16.01.2004., 22:49
mama mia u zmaj jovinoj.imaju strasne konobare i strasan kapucino a i atmosfera nije losa

ocu reci Mama Lucia :D

BILROT
19.01.2004., 22:40
Kafanica

_o da
27.01.2004., 22:47
Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub! Irish pub!
naravno,irish je zakon,jako opusteno,totalna zeza.Masa ok,muzika strava,obozavam konobare iz irish-a....sve je super

milost
29.01.2004., 10:57
Ja savetujem "Kafanica",kada se ide kosovskom od riblje,pa se skrene,prva levo.Jedna dobra opustena atmosfera.Konobarica je predivna i garantujem da se necete pokajati,ako odete tamo.Nije od onih klasicnih zadimljenih kafancina.

familiar feeling
05.02.2004., 01:50
jos jedan glas za Macchiato [dozivljavam ga kao drugu kucu :)))) ]

familiar feeling
05.02.2004., 01:53
zaboravih da dodam da mi jako svidja i gore pomenuta "Kafanica" mada ne odlazim cesto tamo kao u Macchiato

Iced
06.02.2004., 03:45
Dvoriste....al to nije kafana

JE
06.02.2004., 14:15
HMMMM I U BAOSICU

dragisha 33
12.02.2004., 04:09
HMMMM I U BAOSICU

glok
24.03.2004., 14:46
mama mia u zmaj jovinoj.imaju strasne konobare i strasan kapucino a i atmosfera nije losa

ocu reci Mama Lucia :D
Šta je to toliko strašno na tim konobarima iz Lucije Tortice?

Lost_soul
25.03.2004., 09:48
moj glas ide macchiatu...
paaaaaaaa.....irish...dvorishte...gajba (mmmm)...izba...frida....scena...big mama....itd itd...

jans
04.04.2004., 20:44
"POD VEDRIM NEBOM"

acidliman
09.04.2004., 19:59
-orfej-

Dolcezza
16.04.2004., 02:37
hm.... Tramvaj.... i dalje je neprevazidjen ako izuzmemo kiks sa bastom.....nije basta za tramvaj...

Dolcezza
16.04.2004., 02:38
hm.... Tramvaj.... i dalje je neprevazidjen ako izuzmemo kiks sa bastom.....nije basta za tramvaj...

underwater
16.04.2004., 22:13

nije tramvaj za kafanu...basta je ok... ali tramvaj je vrhunski kič

Dolcezza
17.04.2004., 00:03
ziju! tramvaj vrhunski kic (pa jos sa takvim vrhunskim podsmehom u kuckanju!!!) to moze da odvali samo neko ko nikada nije izasao u tramvaj nocu kad se zakuvavaju vrhunske zurke!!! kad smo vec kod kica, mozemo li samo da se osvrnemo na staklenik ispred makijata i nemojmo zaboraviti, tako "vesto" uradjene slike soljice kafe iz nekoliko razlicitih distanci koje vise u makijatu!!!! To bi i moja baba bolje uradila u photoshop-u a moja baba ne zna da koristi ni digitron!!!! :p

underwater
17.04.2004., 01:18
ziju! tramvaj vrhunski kic (pa jos sa takvim vrhunskim podsmehom u kuckanju!!!) to moze da odvali samo neko ko nikada nije izasao u tramvaj nocu kad se zakuvavaju vrhunske zurke!!! kad smo vec kod kica, mozemo li samo da se osvrnemo na staklenik ispred makijata i nemojmo zaboraviti, tako "vesto" uradjene slike soljice kafe iz nekoliko razlicitih distanci koje vise u makijatu!!!! To bi i moja baba bolje uradila u photoshop-u a moja baba ne zna da koristi ni digitron!!!! :p

da, tramvaj na tom mestu je vrhunski kič!
kafić u obliku tramvaja je isto što i pepeljara u obliku automobilske gume ili držač za flašu u obliku gondole.
umesto da u arhitekturi i urbanizmu idemo napred, mi ne samo da stojimo u mestu nego se vraćamo unazad oživljavajući kvazi romantičnog trčiku (koji na kraju krajeva nije autentični novosadski već je pozajmljen, čini mi se, iz pančeva) u vidu kafića u čijem toaletu ne možeš ni da se okreneš (morao sam da spomenem i funkcionalnost). po meni, na tom mestu je ok da stoji kafić, da vizuelno zatvori ulicu kralja aleksandra koja je probijanjem bulevara ostala nedorečena. može to čak i da bude neka reminiscencija na tramvaj, nemam ništa protiv, ali ne kao banalni citat, vec kao savremena interpretacija uz primenu aktuelnih materijala, recimo neka pokrenuta dekonstruktivistička forma, kvalitetno osvetljena, koja bi simbolizovala brzinu, kretanje.. (vožnju tramvajem ali i simbolički pomak u budućnost)...

no, pošto živimo u gradu u kojem se svaki pokušaj interpolacije savremenih struktura unutar starog jezgra (koje, ruku na srce, ne spada u reprezentativnije primerke u evropi) osuđuje i to od strane ljudi koji u životu nisu pročitali ni jednu stranicu vezanu za arhitekturu, a pritom dalje od segedina nisu "dobacili" (da me ne shvatite pogrešno, nikoga ne krivim zbog toga), onda je sasvim normalno da nam se dešava jedan drveni tramvaj ili jedan "apolo" u najstrožem centru grada...

pozdrav...UW

Dolcezza
17.04.2004., 11:34
da, tramvaj na tom mestu je vrhunski kič!
kafić u obliku tramvaja je isto što i pepeljara u obliku automobilske gume ili držač za flašu u obliku gondole.
umesto da u arhitekturi i urbanizmu idemo napred, mi ne samo da stojimo u mestu nego se vraćamo unazad oživljavajući kvazi romantičnog trčiku (koji na kraju krajeva nije autentični novosadski već je pozajmljen, čini mi se, iz pančeva) u vidu kafića u čijem toaletu ne možeš ni da se okreneš (morao sam da spomenem i funkcionalnost). po meni, na tom mestu je ok da stoji kafić, da vizuelno zatvori ulicu kralja aleksandra koja je probijanjem bulevara ostala nedorečena. može to čak i da bude neka reminiscencija na tramvaj, nemam ništa protiv, ali ne kao banalni citat, vec kao savremena interpretacija uz primenu aktuelnih materijala, recimo neka pokrenuta dekonstruktivistička forma, kvalitetno osvetljena, koja bi simbolizovala brzinu, kretanje.. (vožnju tramvajem ali i simbolički pomak u budućnost)...

no, pošto živimo u gradu u kojem se svaki pokušaj interpolacije savremenih struktura unutar starog jezgra (koje, ruku na srce, ne spada u reprezentativnije primerke u evropi) osuđuje i to od strane ljudi koji u životu nisu pročitali ni jednu stranicu vezanu za arhitekturu, a pritom dalje od segedina nisu "dobacili" (da me ne shvatite pogrešno, nikoga ne krivim zbog toga), onda je sasvim normalno da nam se dešava jedan drveni tramvaj ili jedan "apolo" u najstrožem centru grada...

pozdrav...UW[/quote]

Izgleda te pogodih u bolnu tačku!
Gorestojeća vakela na temu pravilnog pozicioniranja urbanih formi u strogom centru grada vise nema nikakve veze sa prvobitnom zadatkom! Slažem se sa tobom da je u ovom gradu gotovo nemoguće progurati zamisao spajanja graditeljskog nasleđa i današnje arhitekture usled ograničenosti mozgova koji nisu u stanju da prihvate ni jedan objekat koji nema balustrade ili bogate vence ukrašene rozetama i anđelima, sa mitskim i cvetnim motivima. Međutim Trčika u i ovako nesretno urbanistički, ambijentalno, psihološki (lista se nastavlja u nedogled i ne bih sada o tome da elaboriram a mogla bih štošta da dodam)rešenom centru grada, gotovo da predstavlja lajtmotiv! Slažem se da njena pozicija nije uopste sretna i da svojim položajem zaklanja palatu pored (pri tom ne mislim na Bazar!!!), te da je ona sama premala i da je u njoj pre-gužva (ako ovaj izraz uopšte postoji!), da je nameštaj više nefunkcionalan i neudoban i da samo "izgleda", međutim mislim da ona i dalje poseduje izvestan duh i šarm koji druge kafane nemaju! Uostalom moja poruka da je Tramvaj dobra kafana i moje mesto, nije imala za cilj da bilo koga uvredi i natera da i on/a tako misli i prosto ne znam zašto si se ti osetio "očepljenim" i tako se sav uneo u to da mi dokažeš zašto ona nije dobra i zašto samo nekom debilu može da legne kafana koja je "banalni citat" a ne "savremena interpretacija"!!! Na kraju krajeva da je Trčika jedina takva pa ni po jada!
Pošto sam odlučila da se ne spuštam na tvoj nivo i da ne razbucam makijato svojom arhitektonsko-sociološko-kulturalnom analizom jer držim ti za pravo da može da ti se svidi (na kraju krajeva i ja volim tamo da popijem kafu!) a i ta moja govorancija može da odvede u mnogo dublje socijalno-psihološke analize, pozivam te na kafu u Trčiku u ponedeljak u 17.00 da podeliš samnom moj doživljaj iste, pa ako ti se ne svidi više nećemo o tome!

underwater
17.04.2004., 17:47
Izgleda te pogodih u bolnu tačku!
Gorestojeća vakela na temu pravilnog pozicioniranja urbanih formi u strogom centru grada vise nema nikakve veze sa prvobitnom zadatkom! Slažem se sa tobom da je u ovom gradu gotovo nemoguće progurati zamisao spajanja graditeljskog nasleđa i današnje arhitekture usled ograničenosti mozgova koji nisu u stanju da prihvate ni jedan objekat koji nema balustrade ili bogate vence ukrašene rozetama i anđelima, sa mitskim i cvetnim motivima. Međutim Trčika u i ovako nesretno urbanistički, ambijentalno, psihološki (lista se nastavlja u nedogled i ne bih sada o tome da elaboriram a mogla bih štošta da dodam)rešenom centru grada, gotovo da predstavlja lajtmotiv! Slažem se da njena pozicija nije uopste sretna i da svojim položajem zaklanja palatu pored (pri tom ne mislim na Bazar!!!), te da je ona sama premala i da je u njoj pre-gužva (ako ovaj izraz uopšte postoji!), da je nameštaj više nefunkcionalan i neudoban i da samo "izgleda", međutim mislim da ona i dalje poseduje izvestan duh i šarm koji druge kafane nemaju! Uostalom moja poruka da je Tramvaj dobra kafana i moje mesto, nije imala za cilj da bilo koga uvredi i natera da i on/a tako misli i prosto ne znam zašto si se ti osetio "očepljenim" i tako se sav uneo u to da mi dokažeš zašto ona nije dobra i zašto samo nekom debilu može da legne kafana koja je "banalni citat" a ne "savremena interpretacija"!!! Na kraju krajeva da je Trčika jedina takva pa ni po jada!
Pošto sam odlučila da se ne spuštam na tvoj nivo i da ne razbucam makijato svojom arhitektonsko-sociološko-kulturalnom analizom jer držim ti za pravo da može da ti se svidi (na kraju krajeva i ja volim tamo da popijem kafu!) a i ta moja govorancija može da odvede u mnogo dublje socijalno-psihološke analize, pozivam te na kafu u Trčiku u ponedeljak u 17.00 da podeliš samnom moj doživljaj iste, pa ako ti se ne svidi više nećemo o tome!

hmm... nisi me očepila, odnosno ja to tako nisam osetio.
jedino što sam osetio je bila potreba da obrazložim svoj stav... s obzirom da te je vidno uznemirio...
prihvatam poziv...vidimo se :wink:
pozdrav... UW

raindog
18.04.2004., 02:37
:lol: :lol: :lol: :lol:
a mogli ste i u Marti da se sretnete, pa da sa ostalima 'palamudite' o ...,eh sta ti je profesionalna deformacija, ne moze covek ni omiljenu kafanu da ima, a da je neko ne razlozi na 'arhitektonska sitna crevca' ... ccc :wink: :lol:

Dolcezza
18.04.2004., 13:50
a mogli ste i u Marti da se sretnete, pa da sa ostalima 'palamudite' o ...,eh sta ti je profesionalna deformacija, ne moze covek ni omiljenu kafanu da ima, a da je neko ne razlozi na 'arhitektonska sitna crevca' ... ccc :wink: :lol:

:D apsolutno se slažem sa tobom!!! :wink:

underwater
18.04.2004., 14:06

ooovaj... :wink: :D

Peta W.
20.04.2004., 00:23

ooovaj... :wink: :D
He,he... :lol: A ja,UW bas htedoh da te pitam da ti nije ovaj raindog nesto u rodu?... :o Obojica ste tako pronicljivi... :lol: :lol: :wink:

Dolcezza
20.04.2004., 00:24
jedino što sam osetio je bila potreba da obrazložim svoj stav... s obzirom da te je vidno uznemirio...
pozdrav... UW[/quote]

Pa dobro gde si ti???? :(

raindog
20.04.2004., 23:23
He,he... :lol: A ja,UW bas htedoh da te pitam da ti nije ovaj raindog nesto u rodu?... :o Obojica ste tako pronicljivi... :lol: :lol: :wink:

:lol: A sta ces, desi se da se covek 'srodi' s nekim kad skroro pet godinica sedi s njim u istoj 'klupici' :wink: :lol: :lol: ( jedino sto to UW jos ne zna :lol: :lol: :lol: )

21.04.2004., 00:40
pozdrav... UW

Pa dobro gde si ti???? :([/quote]

a gde si ti?

underwater
21.04.2004., 00:52
pozdrav... UW

Pa dobro gde si ti???? :(

a gde si ti?[/quote]

ovaj gost sam bio ja... automatsko logovanje malo zatajilo

underwater
21.04.2004., 01:05

:lol: A sta ces, desi se da se covek 'srodi' s nekim kad skroro pet godinica sedi s njim u istoj 'klupici' :wink: :lol: :lol: ( jedino sto to UW jos ne zna :lol: :lol: :lol: )

...hmmm... gde mi je pronicljivost sad kad mi je najpotrebnija? :wink: :lol:

raindog
21.04.2004., 12:38
...hmmm... gde mi je pronicljivost sad kad mi je najpotrebnija? :wink: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Eeeeee.... :lol: :lol: :lol:

underwater
27.04.2004., 01:26

1. kafa u "trajvanu" je KISELA (© 2004 grof od semb.)
2. nije "staklenik" nego "rasadnik" (© 2003 grof od semb. takodje)

Dolcezza
27.04.2004., 10:39
Slusaj ti spavoholicaru! Mislila sam da smo zakopali ratnu sekiru! Pusti bre temu da ponosno ode u vecna lovista, nemoj joj povremeno davati adrenalinske injekcije u vidu tvojih ,hm, vickastih komentara! I da nemoj da citiras grofa, JEDAN JE GROF!!!! Bledi citatu!

underwater
27.04.2004., 15:06
...ok, sekira zakopana, vidimo se na kafi...

bistro
27.04.2004., 22:26
Najbplja kafana je Bistro.

bistro
27.04.2004., 22:27
bistro

Dolcezza
08.05.2004., 00:21
ULTIMATNO najbolja kafana u gradu je "Opera"!!!! 8)

Dolcezza
08.05.2004., 00:25

1. kafa u "trajvanu" je KISELA (© 2004 grof od semb.)
2. nije "staklenik" nego "rasadnik" (© 2003 grof od semb. takodje)

Grofu je kafa uvek kislea kad je nervozan! Onda mu jesamo dobra kafa u Bijeljini (prim.aut.) :twisted: :twisted: 8) :D

dexter021
08.05.2004., 01:14
Kafana : Bistro
Kafic : Jazz , Pub , Adresa( dobre palacinke :lol: )

TATJANA NSad
08.05.2004., 17:56
BASTA U VOJVODE BOJOVICA JE NAJBOLJA KAFANA U NS...

bogata naslednica
13.05.2004., 10:34
najbolja kafana u gradu je bila Limanski pab!!!!
da li se neko slaze samnom?
za sada,jos ni jedna mu nije ni do kolena!
slazem se sa Dolcicom da je Opera ok, u odnosu na ostalu ponudu, a boga mi i potraznju.

DOKONI UM
13.05.2004., 11:46
Bogata naslednica u LIMANSKOM PUB-u ???

Kontradiktornost u najavi...
Zvuci mi kao Slon u staklarskoj radnji...

Peta W.
13.05.2004., 12:29
Bogata naslednica u LIMANSKOM PUB-u ???

Kontradiktornost u najavi...
Zvuci mi kao Slon u staklarskoj radnji...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

bogata naslednica
15.05.2004., 00:56
ja sam izuzetak koji potvrdjuje pravilo!
mada, Dokoni i Peta, moram da vam kazem da silno gresite kada mislite da je Limanski pab bio sjatiste sirotinje. naprotiv... vidi se da niste tamo bili, bar niste bili redovno, da bi mogli da mi potvrdite koliko je bedno sto je zatvoren i sto vise nema takve kafane

Peta W.
15.05.2004., 13:55
Morash da nas razumesh...ipak: Bogata Naslednica - Pab...Bogata Naslednica - Pab.... :? Priznaj da zvuchi malo... :? nelogichno.... :o
BTW nishta lichno,nema ljutish...smejala sam se njegovom poredjenju...
pozz :P :wink:

Conejita
15.05.2004., 17:43
Dodajem jos jedan glas na listi za macchiato...
Da li ste svi po kafanama kad ovde nema prisutnih :?: :cry:

zoo
15.05.2004., 21:50
limanski pub nikad nije bio kafana. steta sto tema nije drugacije formulisana, ovako smo izmesali 'babe i zabe'. lepo je znati da ljudi jos uvek razmisljaju o ovoj temu, pa makar i pogresno.

Kimosabe
16.05.2004., 01:40
ma bife bosna u lasla gala. BRE !!!!!!!!!!

Dolcezza
16.05.2004., 23:15
najbolja kafana u gradu je bila Limanski pab!!!!
da li se neko slaze samnom?
za sada,jos ni jedna mu nije ni do kolena!
slazem se sa Dolcicom da je Opera ok, u odnosu na ostalu ponudu, a boga mi i potraznju.
Draga bogatasice, slazem se sa tobom da je u svoje
vreme Limanski pab imao svoj shmek! 8)
Medjutim moram priznati da otkako je Grba napustio isti, ekipa se raspala, pola ih ode u Grafite a druga polovina se pozenila!!!!! :(
Pozzz

nikki_etc
17.05.2004., 18:56
ma latino je najbolji preko dana, tamo gaje najbolju kafu sa najboljim šlagom :D

Dolcezza
18.05.2004., 01:20
ma latino je najbolji preko dana, tamo gaje najbolju kafu sa najboljim šlagom :D
Na zalost, ne padam na dnevnu varijantu latina!!! Kafa je losha a i vestacki hlad mi ne prija.... jerbo ga uglavnom nema!!! :twisted: :twisted:

DOKONI UM
18.05.2004., 08:58
ja sam izuzetak koji potvrdjuje pravilo!
mada, Dokoni i Peta, moram da vam kazem da silno gresite kada mislite da je Limanski pab bio sjatiste sirotinje. naprotiv...

Ma zezam se...ali i ti preterujes ne znam od kada si ti dolazila tamo ali ja sam tamo dolazio jos 92,93,94 i nije mi bas odavao utisak fancy mesta na kome se okuplja bogata ekipa. Veruj mi.
No dobro.

Moj favorit je CAFFE PANTER !

Jel ima neki caffe bolju hladovinu na letnjih +35 ?
Nema... :idea:

Dolcezza
18.05.2004., 11:58
Na +35 najbolja hladovina je u bašti Opere, i ispod suncobrana na beer bar Brod-u!!! :D

underwater
18.05.2004., 23:25
Na +35 najbolja hladovina je u bašti Opere, i ispod suncobrana na beer bar Brod-u!!! :D

ovo vec mogu da potpisem...

nikki_etc
19.05.2004., 08:31
Na zalost, ne padam na dnevnu varijantu latina!!! Kafa je losha a i vestacki hlad mi ne prija.... jerbo ga uglavnom nema!!! :twisted: :twisted:

ne znam sta da ti kazem, ali ja uvek dobijem odlicnu kafu, a snadjem se i za hlad :D

DOKONI UM
19.05.2004., 08:47

opera je u konkurenciji sa PANTEROM , to se slažem !
Ne slažem se da suncobran na bilo kom brodu može da bude konkurencija drvetu starom 20,30 godina razgranatom kroz cije lisce struju vazduh...a ti ispod pijes hladan RED BULL...ihhhh :wink:

underwater
20.05.2004., 00:15
Ne slažem se da suncobran na bilo kom brodu može da bude konkurencija drvetu starom 20,30 godina razgranatom kroz cije lisce struju vazduh...a ti ispod pijes hladan RED BULL...ihhhh :wink:

...osim ako je taj brod u pesku, a oko njega vrbe prave debeli hlad dok im kroz lisce struji vazduh... a piri dodatno i od dunava

8) 8) 8) 8)

DOKONI UM
20.05.2004., 08:53
Eeee to je vec odlicna situacija...
i sta se pije...

Conejita
20.05.2004., 20:24

...osim ako je taj brod u pesku, a oko njega vrbe prave debeli hlad dok im kroz lisce struji vazduh... a piri dodatno i od dunava

8) 8) 8) 8)
...na tu zurku stizem i ja... :D :D :D

Dolcezza
22.05.2004., 00:27

8) 8) 8) 8)

Joooj nisu vrbe nego jablanovi i topole!!! Ali nema veze, hlad je hlad, jos kad imas sa nekim da ga podelis...... da te vidi bog!!! :P

DOKONI UM
24.05.2004., 14:39

8) 8) 8) 8)

Joooj nisu vrbe nego jablanovi i topole!!! Ali nema veze, hlad je hlad, jos kad imas sa nekim da ga podelis...... da te vidi bog!!! :P

I jos ako pojedes i neki kuvani kukuruz ....stvarno bog da te vidi...

Dolcezza
26.05.2004., 00:54
A nije losha ni "Kafanica" preko puta Grafita!

Dolcezza
12.06.2004., 13:43
Eeee, moram se za momenat demantovati! Ova poruka je delom apel za ljubaznog vlasnika Beer bar Brod-a na Strandu! Umoljava se doticni gazda da pod hitno restituise stanje doticne kafane od prosle godine, jerbo sada lici na gradiliste, tj. razgradiliste!!!! Raskopano, rzrovano... c c c c Dakle Beer bar Brod na Strandu je izgubio svoj proslogodisnji sjaj!!! Udruzimo snage da se nasa kafana vrati u prethodno sjajno stanje!! :wink:

time
20.06.2004., 19:21
Ubedljjivo najbolje mesto u Novom Sadu,najbolja kafana,lokal je bife CEP,da da,preko puta Futoske pijace.Tu se okupljaju zive legende ovoga grada a i sire,majstori,zidari,sitni trgovci,propali biznismeni,moji drugari novinari(blizu Dnevnik).Mislim da je to jedino mesto u NS-u,koje je zadrzalo svoj duh i koje sluzi svojoj svrsi,druzenja ljudi,jest da ne svracam cesto ali kad svratim-ODUSEVIM SE.

underwater
20.06.2004., 23:05
Ubedljjivo najbolje mesto u Novom Sadu,najbolja kafana,lokal je bife CEP,da da,preko puta Futoske pijace.Tu se okupljaju zive legende ovoga grada a i sire,majstori,zidari,sitni trgovci,propali biznismeni,moji drugari novinari(blizu Dnevnik).Mislim da je to jedino mesto u NS-u,koje je zadrzalo svoj duh i koje sluzi svojoj svrsi,druzenja ljudi,jest da ne svracam cesto ali kad svratim-ODUSEVIM SE.

skoro pa kao sur bife bosna :wink:

Peta W.
20.06.2004., 23:40
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Dolcezza
21.06.2004., 15:38
A da li neko zna gde je SUR BIFE (citaj notorna kafancina) "Student"? :roll:

time
21.06.2004., 17:43
Znam ja!!! :D :D :D Samo CEP je neprevazidje!Smem i da potpisem!Doduse nije ni SUR Bosna mane,jest da konobarica ima malo brcica,tumi je u komsiluku ,pa je svako jutro smekam, a ovi u "Studentu"-u su male mace!Kad ti se tvoj zivot smuci i kad pomislis da nista u tvome zivotu nema smisla,odes u CEP i shvatis da nisi u pravu!!! :D :D :D

Dolcezza
22.06.2004., 12:01

DOKONI UM
23.06.2004., 08:36
Ne treba zanemariti ni BIFE KOLUBARA na uglu Bul.Jase Tomica i Rumenacke na Detelinari.

Na podu beton. Sank od plocica. karirani stolnjaci. Bakarne pepeljare. Konobarica u Borosanama.
FULL !!!

time
24.06.2004., 14:32
:D :D :D Narode ja ovo ozbiljno oko kafana,a vidim vi shvatili kao zezanciju.Ima tu po mojim "lokalima" i zanimljivog sveta, upozna se i po koji(doduse tada jos ne)ministar,al sumnjam da bi me sad prepoznao s obziro u kakvom sam ga stanju upoznao.A i nije vise ministar!Bem ti sudbinu! :wink:

Anja :*
30.06.2004., 01:38
Gondola, neprikosnovena, ako mene pitate!

Dolcezza
30.06.2004., 08:43
Klopa very bad u Gondoli!! :cry:

30.06.2004., 12:42
Klopa very bad u Gondoli!! :cry:

:?: :?: :?:

Po meni, najbolja hrana u gradu!!!

Pileca salata im je fenomenalna, spagete Carbonare takodje, a pizza Venezia je najbolja pizza koju sam u zivotu jela...
Palacinke su im isto super...

Sendvici... uh!!!

E, sad sam gladna!!!

DOKONI UM
05.07.2004., 08:36
Anja i sta bi sa nasom drugom kafom u GONDOLI sa izvesnom MAZZONI ?

05.07.2004., 11:23
Anja i sta bi sa nasom drugom kafom u GONDOLI sa izvesnom MAZZONI ?

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Maza je otisla u tazbinu :lol:

Cim se vrati, idemo... :wink:

takilaki
07.07.2004., 15:36
Churchil

07.07.2004., 17:03
Churchil

Uh, dooobra hrana!

DOKONI UM
08.07.2004., 08:48
B U C O V !

DOKONI UM
08.07.2004., 08:49
B U C O V !

HelianthusNS
09.07.2004., 12:31
Mesto u Novom Sadu koje me je definitivno oborilo s nogu je svakako VREMEPLOV! Kulturiška varijanta sa puno stila.
A kada smo kod pravog opuštanja to je svakako STARI PROSTOR u Jevrejskoj ulici.

HelianthusNS
09.07.2004., 12:35
Mesto u Novom Sadu koje me je definitivno oborilo s nogu je svakako VREMEPLOV! Kulturiška varijanta sa puno stila.
A kada smo kod pravog opuštanja to je svakako STARI PROSTOR u Jevrejskoj ulici.

GagaNS
15.07.2004., 11:36
Zavisi od raspoloženja ali recimo
VINSKI PODRUM
TREMA
KUĆA MALA
Gde god bila u NSu meni je lepo
Pozdrav

storm cloud
24.01.2005., 13:35
Andjeli kod zlatnog jeza :D

Чупи НС
24.01.2005., 15:12
IRISH :D :D :D :D :D

----------
****=Чупи

milost
24.01.2005., 15:27

----------
****=ЧупиDaleko je to od kafane.Ne pustajku narodnjake. :) :)

petite_brebis
24.01.2005., 15:56

----------
****=ЧупиDaleko je to od kafane.Ne pustajku narodnjake. :) :)

+ pivo razvodnjavaju, skuplja se prepaljena pozerska decurlija, muzika je sve gora i gora, mada tu i tamo puste azru ili haustor, ali cinjenica je da mesto smrdi i da imaju tri CD-a koja vrte po celu noc, dan, nedelju,godinu, VEK!
moj glas ide Divnom Ducanu, Crnom Biku i Marti!
i naravno bistro!

Peta W.
25.01.2005., 11:45
Chep!
:lol: :lol: :lol:

Чупи НС
25.01.2005., 12:56
Може и Добри Дуђан :wink: А планирам да одем у Марту, али никако да стигнем :roll:
То за музику у Irish-у није тачно, у суботу је била ПРЕТЕРАНА (дакле оно шездесете-седамдесете, а био је и ЕКВ, Октобар 1864, Психомоде Поп...)
Ма све је добро док нису Систем, Модена и Соба

nsbee
25.01.2005., 12:59
Ма све је добро док нису Систем, Модена и Соба :lol: :lol: :lol:

aanjaa
31.01.2005., 23:20
Moze li mi , molim lepo neko reci tacnu adresu ovog lepog restorancica u kome sam bila samo jednom, jedne lepe idilicne, zavejano -snezne noci ? Inace obozav vas divan grad i cesto dolazim. A Vremeplov gde je ?Pozdrav

underwater
31.01.2005., 23:34
a koji divni, zavejani restorancic je u pitanju?
vremeplov je na bulevaru (oslobodjenja).... naspram juzne tribine stadiona vojvodine

aanjaa
01.02.2005., 12:17
a koji divni, zavejani restorancic je u pitanju?
vremeplov je na bulevaru (oslobodjenja).... naspram juzne tribine stadiona vojvodine
:D AH totalno sam se zanela....pa u pitanju je SOKACE lepo, malo ,zavejano...hvala ti

DOKONI UM
01.02.2005., 12:37
Jedino lepo u Sokačetu je : Hrana.

underwater
07.02.2005., 20:15
najpozitivnije otkrice ove godine (za mene) je 'lounge' u pasazu zmaj jovine 10...
jedno potpuno drugacije mesto... potpuno retro, potpuno otkaceno, potpuno vinil...

Pera_Zdera
08.02.2005., 00:26
"Kafanica" - preporucujem svim fenserima. :lol:

Izvanredan dizajn, savremenost do kraja, a i viseci ukrasi su extra. :lol:

DOKONI UM
08.02.2005., 08:16
Ja ponovo preporučujem :
BIFE KOLUBARA na uglu Rumenačke
BIFE VALjEVO u Papa Pavla

Prvi je fensi a drugi onako retro već 20 godina.
:lol:

storm cloud
08.02.2005., 08:17
A je l' ta Kafanica ona "Kafanica kod nas" u Hadzi Ruvimovoj? :lol: :lol: :lol:

Pera_Zdera
08.02.2005., 09:24
Ne u Jovana Djordjevica na podbari....Kosovska pa levo.

peach
08.02.2005., 09:30
sad si kao dokoni! sve informacije imas! sto ce reci:govori tiho i vodi peru se sobom... :lol:

nsbee
08.02.2005., 09:48
Latino je moja kafana http://www.geocities.com/smajliji/Smajliji/Slavljenicki/Slike/3.gif

Pera_Zdera
08.02.2005., 09:51
sad si kao dokoni! sve informacije imas! sto ce reci:govori tiho i vodi peru se sobom... :lol:
Ju s kim ti mene poredis...sa psom. :lol:

peach
08.02.2005., 09:55
cudno da se nisi uvredio sto te poredim s dokonim?! :lol: sto,snupi je bas cute! :wink:

DOKONI UM
08.02.2005., 09:57
Čuj uvreda :?:
To je kompliment (nesuđenih razmera) biti u komparaciji sa DOKONIM. :wink:

Pera_Zdera
08.02.2005., 09:58
cudno da se nisi uvredio sto te poredim s dokonim?! :lol: sto,snupi je bas cute! :wink:
Ma i Lesi i Snupi su ...psi.

peach
08.02.2005., 10:00
Ma i Lesi i Snupi su ...psi.
woof-woof! i jedno virtuelno mahanje repom! :wink:

storm cloud
08.02.2005., 10:06
Hoćeš ponovo da me prozivaju da se hvalim...

peach
08.02.2005., 10:09
Hoćeš ponovo da me prozivaju da se hvalim...

storm,cini li se i tebi da je dokoni originalniji u slihtanju od mene?! COVEK SE SLIHTA SAMOM SEBI,TO JE VEC UMETNOST! :lol:

krvolok
08.02.2005., 13:24
[quote=DOKONI UM]Hoćeš ponovo da me prozivaju da se hvalim...

storm,cini li se i tebi da je dokoni originalniji u slihtanju od mene?! COVEK SE SLIHTA SAMOM SEBI,TO JE VEC UMETNOST! :lol: I RAZGIBANOST, neslućenih nindža - razmera !!! :lol:

klaris m.
08.02.2005., 13:30
Moze Kafanica, ali nije u Jovana Djordjevica nego u Dordja Jovanovica na Podbari.
Moze i Kafanica kod nas: nekada je konbar nosio naocare a la Vudi Alen i pitao: Sta cete da tresnete. A sluzila su se i kuvana jaja, kao meze uz pice.

Pera_Zdera
08.02.2005., 17:27
E sad su neke 2 devojke i daju neke grickalice, u casi.

peach
08.02.2005., 17:30
E sad su neke 2 devojke i daju neke grickalice, u casi.
ma,sve ti znas! :D lepo rekoh,govori tiho i... :wink:

zejn1
09.02.2005., 19:54
Popite nesto kad budete imali para. :wink:
Bistro u BISTROU. :lol: :lol: :lol:
Pozdrav svima! :roll:

psy girl
14.02.2005., 18:14
Orfei definitivno!!!
Svi sve znaju,uvek dragi ljudi,prijatno osoblje...

underwater
14.02.2005., 20:30
Orfei definitivno!!!
Svi sve znaju,uvek dragi ljudi,prijatno osoblje...

...a motivi "stvaranja adama" te "prvog greha i izgnanstva iz raja" vas posmatraju sa plafona :lol: :lol: :lol:
no, bez obzira na sav kich kojim je orf preplavljen, jedno vreme mi je bio zaista omiljeni lokal - tzv. druga kuca... jos uvek ga preferiram... uglavnom leti 8)

nsbee
15.02.2005., 00:44
Orfei definitivno!!!
Svi sve znaju,uvek dragi ljudi,prijatno osoblje...Ziveo nama vlasnik tog lokala!!!! :lol:

klaris m.
16.02.2005., 11:08
A sada nesto neverovatno. Gotovo vest iz nesvesti. Kafana izba iliti kafana neshvacenih, kako je neki zovu, uopste vise nije tunjava.
Naprotiv, pristojna guzvica i jos pristojnija muzika.

storm cloud
14.04.2005., 08:04
Ja ponovo preporučujem :
BIFE KOLUBARA na uglu Rumenačke
BIFE VALjEVO u Papa Pavla

Prvi je fensi a drugi onako retro već 20 godina.
:lol:

Za redovne posetioce Kolubare, da ne tuguju previše što je više nema - postoje već dva ozbiljna kandidata za naslednike ove legendarne kafančine i obe su u blizini starog mesta, jedna u Rumenačkoj (SUR BIFE JANJ :lol: :lol: :lol: ), a druga u J. Veselinovića (RIO BARUN :lol: :lol: :lol: ).

DOKONI UM
14.04.2005., 08:09
A ako već kreću na put negde ...preporuka je i extra kafana na Ribljoj pijaci, pomalo optimističkog naziva : :idea: "NEMA PROBLEMA" :idea:
8)

nesons
14.04.2005., 15:49
kafana : Efika
Kafic : London

don't panic
14.04.2005., 18:54
A ako već kreću na put negde ...preporuka je i extra kafana na Ribljoj pijaci, pomalo optimističkog naziva : :idea: "NEMA PROBLEMA" :idea:
8)Jel' to bivša :idea: "DOBRO JUTRO" :idea: :?:

zejn1
15.04.2005., 14:46
Pozdrav iz BISTO-a :!:

storm cloud
20.05.2005., 12:08
:shock: :shock: :shock: Gde nestade MK? :cry:

GoldenLady
20.05.2005., 12:12
Beza, Rene preko dana i predvece
Trcika uvece
Brod leti u svako doba osim kada sam na mini golfu :) i trambolinama

HEMI 426
20.05.2005., 12:53
Ljudi, da li neko ide na splav na ribarskom ostrvu ( trenutno se renovira ), mislim, ako volite vodu ( bar upola kao ja ) to je ultimativno dunavnsko mesto :lol:

GoldenLady
20.05.2005., 13:09
Ljudi, da li neko ide na splav na ribarskom ostrvu ( trenutno se renovira ), mislim, ako volite vodu ( bar upola kao ja ) to je ultimativno dunavnsko mesto :lol:

A provod na splavu? Budis se sa ribom u ustima ? :D

HEMI 426
20.05.2005., 14:52

"sleep with the fishes"

izbegavam splavove i vodu u globalu za tako "ektreman" provod jer se lako moze desiti da zavrsim u njoj. Jeste da super plivam ali....

E onda posle svega toga, kad se osvestim, odem na splav,uzivam u miru i tisini i pokusavam da se setim kako se zovem. E sad ako samnom ide i jedan moj gari, onda mu kupim novine da bi se necim zanimao jer ce me ugasiti sa pitanjima i raznim glupostima...