PDA

Vidi punu verziju : Pop ošamario dječaka što je komšiji Bošnjaku čestitao Bajram

tuhaj27
26.04.2006., 11:07
TUTIN - Srbi iz Tutina traže smenu Sima Cimburovica, jedinog popa u tom sandžackom gradicu, u kojem Srbi cine 2% ukupnog stanovnistva. Ogorceni "bahatim ponašanjem sveštenika", vjernici su uputili javni poziv vladici raško-prizrenskom Artemiju da "dodje i Sima vodi sa sobom". To je jedini nacin da se problem reši bez krvoprolica - navodi se u peticiji koju je potpisalo 60 Srba i poslalo je vladici Artemiju. I prije tri godine na isti nacin su se obratili Artemiju, ali njihova inicijativa nije imala nikakvog efekta...

- Simo nije pop, već raspop, koji ne radi svoj posao. Ne otvara crkvu, ne dolazi na opela, ne sveti vodicu za slavu, nedolično i bezobrazno se ponaša. Ne poštuje i ne pita nikog od uglednih Srba - navodi se u pismu koje je zajedno s peticijom dobio vladika Artemije i u kojem građani najavljuju da će problem rešiti "milom ili silom".

Čimburovićevi protivnici kažu da je "kap prelila čašu" kad je ošamario dvanaestogodišnjeg dečaka samo zbog toga što je komšiji Bošnjaku čestitao vjerski praznik Bajram.

- Moje djete je bez ikakvog razloga tokom noći dobilo temperaturu. Kad sam ga odvela lekaru, požalio mi se: "Meni Simo opalio šamar!" - priča dečakova majka Mila Lazović detalje koji su ušli i u privatnu tužbu protiv popa Čimburovića.

Mila Lazović tužila je popa, ali i sa komšijama i rođacima pokrenula pomenutu peticiju protiv njega, koju su do sada, uglavnom, potpisali Srbi iz grada. Ona najavljuje da će, čim otopli, akciju početi i po selima. Potpisnici peticije optužuju sveštenika Čimburovića da "po ceo dan sedi u kafani, bavi se politikom i kadrovanjem". Primedbe imaju i na članove Crkvenog odbora, koje je, kako kažu, sam pop i izabrao.

http://www.sanjak.org/modules.php?name=News&file=article&sid=275

dnikodinovic
09.05.2006., 22:45
Nazalost svestenicki kadar je u celini problematican i uglavnom je njihova delatnost ima rezultata otudjenost vernika od crkve. Ne libe se da ruznu rec kazu o veoma uglednim ljudima, gde se nadju uvek nekoga ogovaraju. To je cudo kakvi su to ljudi, o svemu su informisani, znaju svaku pojedinost i tumace je na svoj nacin, naravno uvek naopak. Narod sve vise gubi poverenje u svestenstvo i uglavnoh ih izbegava.Jednotavno, samo svestanstvo nanaosi ogromnu stetu SPC, sto je veliko razocarenje za sve pravoslavne vernike i postene gradjane.

Pop Simo se ponasa tako da se stice utisak da on ne shvata sta mu je posao, sa zadovoljstvom nanosi ljagu cestitim ljudima.

Neka mu Bog prosvetli um i otvori oci da vidi sebe i ono sto zaista postoji.

AntunTun
10.05.2006., 14:29
prochitah naslov...
ma popovi su vetjinom obichna gamad kao i svaki sveshtenik...ne chudi

e super da je neko izbrisao teme a da nisu morali da mu lizhu bu.lju da to uradi...pih...malo im je trebalo...mada i u pravu su...koga bole penis za forum novog pazara kad ovde chovek ni o snoshaj ne mozhe da se ovajdi...chemu onda brisanje i azhuriranje...