Vidi punu verziju : Abu Dhabi... Dubai
underwater
06.04.2006., 22:11
ima li neko da je ziveo/zivi tamo... iskustva...?
blue flower
07.04.2006., 11:01
ja zivim u abu dhabiju
the shezika
09.04.2006., 15:49
ja zivim u abu dhabiju
Докле је стигла ствар за инжињере енергетике? Мој драги није добио никакав одговор. Да није закаснио са СиВи-јем или више није актуелно?
blue flower
09.04.2006., 20:30
nije zakasnio, koje je tvoj dragi
the shezika
09.04.2006., 21:48
Poslala sam na pp.
Zdravo ljudi. Ja sam iz Makedonije i zelim da nagem posao u Dubaiju. Inace sam stomatolog. Molim ako neko zna nesto nek me informise. Hvala i nada, se da ste me razumeli
mane_hagra
14.07.2007., 05:14
Zdravo ljudi. Ja sam iz Makedonije i zelim da nagem posao u Dubaiju. Inace sam stomatolog. Molim ako neko zna nesto nek me informise. Hvala i nada, se da ste me razumeli
Registruj se na "monstergulf" ili na "jobsindubai" pa prohrljaj malo..Skoro sam upoznao momka koji je nasao posao preko "jobsindubai"..
Ja zivim u Dubaiju.
Ovde http://www.gulfnews.com/classifieds/ uvek mozete videti aktuelne male oglase za Dubai, Abu Dhabi ...
Mislim da je lakse naci posao ako se prvo dodje vamo nego ako se pokusava iz Srbije. Zbog interview-a. Nije problem poslati CV ali tesko da ce neko da vas zaposli a da niste nikad pricali s njim licno...
Pozdrav svima!
marjuca
31.07.2007., 18:13
Dragi Jozika,
koliko dugo si u Dubaiju i kako je tebi tamo? Kako si ti nasao posao?
Moj decko i ja nameravamo da dodjemo za Dubai, mada je on vec bio tamo prosle i malo ove godine.
Ne znam da li si zi Srbije ili mozda sa prostora bivse Jugoslavije , ali me zanima da li postoji bilo kakva vrsta pomoci i razumevanja ili je kao i ovde "da komsiji crkne krava ".:-)
Da li postoji ikakva sansa da ljudi sa ovih prostora pomognu jedni drugima u trazenju posla i opstanka ili je stara prica .
Ako se nisam mnogo nalupetala, volela bih da cujem jos neka iskustva i pokupim malo saveta .
Pozdrav
TANJA MORE
02.08.2007., 01:46
MOJA DRUGARICA JE BILA TAMO
I LEPO JE SE PROVELA
MAD JA ISKRENO MISLIM DA DA JE BOLJE SAMO PROVESTI
NE I ZIVETI TAMO
POZDRAV OD MENE
@ marjuca
Ja sam ovde od 5. septembra '06.
I za sada mi je dobro. Sta ce biti u buduce ne znam. Da li cu ostati ovde stalno ili cu da palim u neku drugu drzavo to cu jos da vidim.
A posao sam nasao tu na tom linku sto sam stavio tu u proslom postu.
Ja sam iz Vojvodine.
Ovde ima oko 4000 Srba. Tako kazu. Ali ja ih nesto slabo vidjam :) Naleteo sam na nekoliko za ovih godinu dana. Pa ja ne mogu da ti tacno odgovorim na to u vezi razumevanja jer nemam ovde prijatelja iz Srbije. Imam tih par ljudi ali ne kontaktiram sa njima cesto. A to "da komsiji crkne krava" nije uvek tako. Ima dobrih ljudi svuda. Kako u Srbiji tako i u ostalim zemljama.
A da ti ljudi pomognu oko trazenja posla ima sanse samo ako su ti ljudi na uticajnim polozajima i ako ih znas. Ili dodjes u kontakt s njima na bilo koji nacin. Znaci pomoci ce ti ako im treba neko poput tebe. Znaci sve zavisi od vrste posla kojim se bavis i koji trazis.
Nisi se nalupetala uopste :) To su sasvim normalna pitanja.
A ja se nadam da sam dovoljno jasan.
Pozdrav!
marjuca
02.08.2007., 12:45
E,hvala, u svakom slucaju.
Pozdrav za tebe i sve najbolje.
Marjuca
jelenkol
05.09.2007., 00:27
ja zivim u abu dhabiju
zanima me da li ste zadovoljni tamo
jelenkol
05.09.2007., 00:28
zanima me osoba ciji se dragi bavi energetikom
jelenkol
05.09.2007., 00:30
Докле је стигла ствар за инжињере енергетике? Мој драги није добио никакав одговор. Да није закаснио са СиВи-јем или више није актуелно?
zanima me odakle si
jelenkol
05.09.2007., 00:30
zanima me iz koje si drzave
jelenkol
05.09.2007., 00:31
trazim prijateljicu ciji se dragi bazi energetikom i zive u Abu Dhabiju,volio bih je pronaci:Crni
citaj poruke od ranije pa probaj na PP. ja kad god se javim nekom na PP na krstarici, dobijem odgovor.
tebe sve zanima :D
poz.
blue flower
05.09.2007., 14:34
trazim prijateljicu ciji se dragi bazi energetikom i zive u Abu Dhabiju,volio bih je pronaci:Crni
ja bih ti mogla pomoc, zivim u Abu Dhabiju, a znam jako mnogo energeticara. pisi mi na pp.
blue flower
05.09.2007., 14:35
zanima me da li ste zadovoljni tamo
ja jesam
Serbian Girl 4 ever
10.09.2007., 22:07
hej,ljudi,a da li ima mesta za balerine negde???:)poz...
Huntressa
11.09.2007., 11:25
Kad smo vec kod svega...kakvi su uslovi za studiranje tu? Ja sam zavrshila srednju medicinsku-smer fizioterapeut,a sad studiram na Filoloshkom u Beogradu arapski.
Pa me zanima da li bi mi vazila dipolma iz srednje da tu zapochnem neke studije?????
Kad smo vec kod svega...kakvi su uslovi za studiranje tu? Ja sam zavrshila srednju medicinsku-smer fizioterapeut,a sad studiram na Filoloshkom u Beogradu arapski.
Pa me zanima da li bi mi vazila dipolma iz srednje da tu zapochnem neke studije?????
Ja mislim da da. Samo je overis (legalizujes).
Sto se tice cene izgleda da nije nesto preterano skupo. Upoznao sam jednog jarana iz Bosne. On studira u Sharjah-i i kaze kosta 40.000 AED za godinu dana (1 evro = 5 AED). A studenjak kosta 8.000 AED takodje za godinu dana (to je vec dzabe kad se uporedi sa stanom :))
summerday
14.09.2007., 22:05
Pozdrav svima !
Zanima me kakva je potraznja u Dubaiju i Abu Dhabi-ju ( :) ) za medicinskim osobljem? Naravno ako znate nesto o tome, ili ako poznajete ljude koji su slicnog zanimanja... Ja sam lekar i zanima da li je moguce doci tamo sa nasom diplomom...I naravno, da li vredi( prihod-rashod=bolje da ne krecem na put :))
A jesi li ti doca za zene ili muskarce ?
Posto ovde moras biti opredeljen :)
Znam da se jedan doca interesovao za medicinske sestre iz Srbije, ali ne znam sta se posle desilo.
summerday
15.09.2007., 16:04
Dakle Neso, iz NS-a ( pretpostavljam ):), odlicno ti je pitanje !
I sam vidis kako su oni zaista napredna zemlja kada lekare gnjave ili iskljucivo zene ili iskljucivo muskarci... :-D Ovde ti u ordinaciju nagrne od babe ,dede, trudnice, prve komsinice, njene sestre iz Australije koja bas nema knjizicu ali njoj samo "nesto malo" treba doktorka.... I tako blize i tako dalje :)
Elem, ja sam lekar, zenskog pola i to lekar opste prakse pa mi je svejedno da li bih lecila zene ili muskarce...
Oni zaista i traze general practitioners( opstu praksu) za rad na privatnim klinikama, ali je zaista dobro imati neki kontakt tamo, zato sto su informacije uvek proverene i sigurno tacnije...
Unapred hvala svima koji napisu nesto korisno, i jos jednom moram da pohvalim ljude ovde na forumu, bas su fini i vrlo iscrpni u odgovorima svima nama radoznalima...Thanks
Pozdrav svima !
Zanima me kakva je potraznja u Dubaiju i Abu Dhabi-ju ( :) ) za medicinskim osobljem? Naravno ako znate nesto o tome, ili ako poznajete ljude koji su slicnog zanimanja... Ja sam lekar i zanima da li je moguce doci tamo sa nasom diplomom...I naravno, da li vredi( prihod-rashod=bolje da ne krecem na put :))
Raspitacu se detaljnije. Zena mi je medicinska sestra :) Pa cu se javiti. Mislim to u vezi diplome. A sto se potraznje tice, mislim da nije neki problem naci posao. A sad jedino plata. Za lekare opste prakse mislim da i nije nesto prterano velika. Raspitacu se i u vezi toga pa cu se javiti mozda jos sutra.
U medjuvremenu svi uvek mogu proveriti trenutne oglase ovde:
http://www.khaleejtimes.com/ClassnewL.asp
i ovde:
http://www.gulfnews.com/classifieds/
Dva najbolja sajta za oglase u UAE. Azuriraju se dnevno. Mozda sam ih vec i postavljao ovde ranije...
Dakle Neso, iz NS-a ( pretpostavljam ):), odlicno ti je pitanje !
I sam vidis kako su oni zaista napredna zemlja kada lekare gnjave ili iskljucivo zene ili iskljucivo muskarci... :-D Ovde ti u ordinaciju nagrne od babe ,dede, trudnice, prve komsinice, njene sestre iz Australije koja bas nema knjizicu ali njoj samo "nesto malo" treba doktorka.... I tako blize i tako dalje :)
Elem, ja sam lekar, zenskog pola i to lekar opste prakse pa mi je svejedno da li bih lecila zene ili muskarce...
Oni zaista i traze general practitioners( opstu praksu) za rad na privatnim klinikama, ali je zaista dobro imati neki kontakt tamo, zato sto su informacije uvek proverene i sigurno tacnije...
Unapred hvala svima koji napisu nesto korisno, i jos jednom moram da pohvalim ljude ovde na forumu, bas su fini i vrlo iscrpni u odgovorima svima nama radoznalima...Thanks
Hej, pa i nije bas tako. Ja ne znam u drzavnim bolnicama ali u privatnim svi idu i kod jednih i kod drugih lekara. Mislim i muskih i zenskih. Tako je bar u Dubaiju. Za ostale gradove znam da su stroziji kriterijumi ali ne znam za ove stvari...
I u pravu si da je lakse naci posao kao lekar opste prakse nego specijalista. :)
Moja zena radi u Belhoul European Hospital i tu ima doktora odakle god hoces. Sa raznih strana i drzava. A nema ni jedan lokalni arapin. Sto je zanimljivo. Znam da ima neka doktorka iz Bugarske na primer...
Javicu se uskoro opet, sa novim informacijama :)
Pozdrav!
summerday
16.09.2007., 12:14
Hvala puno Jozefk !
Gledala sam oglase na http://www.gulfnews.com/classifieds/ i javila sam se na par( one koji su imali mail adresu). Dosta njih ostavlja fax ili tel. kao kontakt.
Ja bih zaista vrlo rado radila tu, prevashodno zato sto u nasoj zemlji perspektive za lekare uopste nema....Zaista je uzasno, a ja kao mlad lekar o specijalizaciji mogu da mastam samo...Nas veseli ministar ima plan!?! Plan glasi : zasto ja iz NS-a ne bih npr. isla da radim u Gadzin Han( niko i ne zna gde je to) pa cemo posle videti ...
Ako mi vec prete da ne mogu u sopstvenoj profesiji da se usavrsavam, i da specijaliziram ako ja hocu, onda barem daj da radim na mestu gde sunce sija 365 dana i gde ce za to i pristojno jos da me plate :)
Stvarno hvala unapred za svaku korisnu informaciju...
Mozda sam na kofer od Dubaija...:)
Evo ovako stoje stvari.
Prvo u vezi diplome. Nema nikakvih problema. Samo treba da se legalizuje ovde. To je znaci legalan prevod i mozda neke overe ili tako nesto i to je to.
A sto se tice plata i tu je stvar bolja nego sto sam mislio i ocekivao. Lekari opste prakse u privatnim bolnicama imaju od 8000-10000 AED (1 evro = 5 AED). Sto je vise nego sto sam ja mislio. A u drzavnim pretpostavljam da je plata veca zato sto znam da jeste veca za medicinske sestre.
Specijalisti imaju 50% od zarade. Tako da znaci ako imas puno pacijenata imas puno para :-D hehe. U ovoj privatnoj bolnici gde mi zena radi specijalisti u proseku imaju oko 50000 AED. A ona doktorka iz Bugarske je u stvari ginekolog i ima 86000 AED ne racunajuci porodjaje.
Ja stvano ne znam u vezi plata doktora u Srbiji ali ne verujem da su nesto posebno dobre jer znam da u Srbiji, vise-manje, nista nije posebno dobro. Tako da mi se cini, da sam na vasem mestu, pakovao bih taj kofer brze-bolje :-D
Ovde ne samo da sunce sija nego i przi :) Ali zato je uvek tu i ladovina. hehe. A osim toga, ovde nema prostorije bez klima uredjaja...
Pozdrav svima!
PS: Ako u oglasima ne ostave email adresu mozda mozete staviti CV na internet pa ih kontaktirati SMS porukama sa linkom odakle mogu da skinu CV ili da ga vide online. To vazi u slucaju ako ostave mobilni telefon.
summerday
17.09.2007., 14:27
Hvala puno...
Stvarno se nisam nadala ovako detaljnom odgovoru :)
Zakljucak je da stojim zaista cvrsto u uverenju da bih u Dubai dosla cim mi se ukaze neka konkretna prilika...Istrazivala sam i sve u vezi uslova legalizacije diplome u njihovom ministarstvu zdravlja i to je sve peace of cake...Polaze se jedan ispit, znaje potrebno treba da bude bazicno i naravno, engleski treba da bude perfektan...
Ostaje da je i dalje tragam, ili da se neko javi, ja sam poslala CV na nekoliko mesta...
U slucaju da mozda tvoja supruga cuje nesto za neka slobodna mesta, ti odmah dojavi :)
Veliki pozdrav svima...
I vidite kako ima finih i konstruktivnih ljudi svuda u svetu!
Hvala jos jednom i cao svima!
summerday
18.09.2007., 16:09
Neko je spomenuo da je pronasao posao preko www.jobsindubai.com
Da li ste platili njima onaj fee od 74$, obzirom da je to Kanadski web sajt?
Ja sam se registrovao tu na taj jobsindubai ali tek posto sam vec dobio residence vizu tako da nisam morao da placam fee.
Taj sajt ne izgleda lose ali mene odatle niko nije kontaktirao do sada :(
summerday
19.09.2007., 17:02
Cao Jozefk!
Mene su kontaktirali sa tog sajta, ali tek posto sam podnela CV i rezime i odgovorila na oglas koji je bio kod njih postavljen. Prvo pismo je bilo da me proveravaju i uporedjuju kvalifikacije za poslodavca, a drugo obavestenje da im odgovaram...Da su zapoceli placement proces i da to traje 1-4 meseca, da ce me oni kontaktirati i ugovoriti tel. intervju... I da je taj fee fully refundable jer se oni osiguraju da ces biti ozbiljan i nastaviti sa procesom, a oni ce i dalje prosledjivati CV ostalim poslodavcima...
Zvuci ubedljivo? Stvarno nije problem u 70 $ ali sam se pitala da li je neko prosao kroz isti proces...
Cao! :?:
blue flower
22.09.2007., 06:47
summerday, mislim da u dubaiju traze za polaganje tog ispita i da imas 5 godina iskustva, provjeri to.
sretno!
Break Dance Boy
08.10.2007., 10:34
ja zivim u UAE vec 13 godina )))
blago tebi :)
Eto koliko stvari covek cuje na samo jednoj stranici sajta :)
Huntressa
12.10.2007., 15:07
O,Edi,dusho i ti si se ulogovao? :)
Huntressa
12.10.2007., 15:09
Nego...i meni su poslali da im odgovaram za odredjeni profil...bla,bla,bla...sad ne znam da li takodje da uplacujem tih 70 dolara ili ne?
Shta da radim? Ima li neko iskustva sa tim?
fujident
28.10.2007., 22:18
Postovani JOZEFK ja ocu da znam dali imapotrazna i Duai za stomatoloze i ako mozes mi reci kakva je plata , ja sam stomatolog -zena i dali to smeta.
blue flower
30.10.2007., 05:06
moze zena stomatolog
fujident
30.10.2007., 10:46
reci mi Blu Flauer sta znas ti u vezi posla stomatologa u Dubai , kakvi su uslovi, i normlno kakva je plata
fujident
03.11.2007., 12:22
meni treba info za ambasada na UAE u srbije
blue flower
04.11.2007., 13:09
nema UAE ambasada u srbiji i obrnuto. prica se da ce biti uskoro
Prica se da ce biti uskoro Srpska ambasada u UAE ali ne i obrnuto.
Pozdrav Blue Flower ;) :D
summerday
07.11.2007., 16:12
Veliki pozdrav veselim forumasima!
Ne znam da li je moje odsustvo primeceno;) ali je ono prouzrokovano intenzivnim naporima da vam se tu pridruzim :lol:
I trazih, i trazih i trazih posao...ali, ...:?:
Stigla mi je jedna ponuda iz Sharjah-a, ali sam negde procitala da su oni mnogo konzervativni, a ja sam mnogo plava :)
Sve u svemu, jos trazim, ali nas lekare, bre niko ne ferma...
Pozdrav svima!
::konstantin::
10.11.2007., 16:23
Ej, jel zna neko nesto o ovome!?
badjanga
11.11.2007., 18:43
ajde ako neko zna kakvu legalizaciju diplome traze za lekare ,sta podrazumeva MOH licenca? znam da sam upala sa pitanjem al sve sam procitala i mislim da ima vas koji to znate!
summerday
12.11.2007., 10:17
MOH je licenca za rad pri ministarstvu zdravlja za cele Emirate ( Ministry of health). Potrebna je za rad u svim emiratima osim Dubai-a. Za njih vazi DOH. U sustini to je donekle licencura koja obuhvarta intervju sa nekim od nadleznih( provere znanje engl. jezika), onda test medicinskog znanja ( multiple choice questions) i verovatno neke case studies, ili X-ray snimke ili EKG tumacenja...
Postoji web strana njihovog ministarstva gde je to donekle objasnjeno, pa mozes da proveris.
http://www.dohms.gov.ae/
A u praksi, licenca ti je obavezna za rad u drzavnim bolnicama, u privatnim negde da, negde ne. Mada ako se vec odlucis da ides, mislim da nije problem da se to i polozi.
Eto, ja toliko znam o temi, nadam se da sam ti malo pomogla.
Pozdrav
ima li neko da je ziveo/zivi tamo... iskustva...?
HALO LJUDI DALI JE JOS UVIJEK AKTUELAN DUBAI ILI ABU DHABI IMA LI IKOGA NA FORUMU NA OVU TEMU OPASNO ME LOVI...............IDEM UBRZO NA GODISNJI ALI BI OSTALA TAMO PRVO ZBOG KLIME A ONDA OSTALO POSAO I NARVANO SMJESTAJ..TREBAM INFORMACIJA
Citaj: link (http://www.elitesecurity.org/p1666112).
Poz.
summerday
08.12.2007., 23:22
Neko je napomenuo da tema Dubai-fotografije zivi ikljucivo zbog doprinosa i angazovanosti Blueflower...Vrlo tacno!
Ja zelim da napomenem da ova tema zivi iskljucivo zahvaljujuci Jozefk, zbog cega mu se svi mi srdacno zahvaljujemo na svim dobrim informacijama i dobronamernim savetima...Tatatatirci, da li sam u pravu? :)
Hvala Bogu na svemu! :)
Ja sam samo covek i mislim da je to ljudski - pomoci nekome, ako si u mogucnosti. A pogotovo ljudima iz tvoje drzave, kada si u inostranstvu...
A isto tako moze nekad da se desi da ce i tebi trebati necija pomoc. Dobro je imati to na umu :)
Poz.
Kada je soping festival u Dubaju
pa trebao bi da bude sad sredinom meseca, mislim da sam tako cuo? mada bi bilo logicno posle bozica jer sad svi treba da kupuju nesto, pa nece valjda biti jeftino u "sred" sezone:confused:?!
blue flower
15.12.2007., 05:28
pocinje 24.januara
www.mydsf.com
E bas ti hvala. Planiram da idem u Dubai, pa reko bar da iskoristim
inadjolmilan
19.12.2007., 01:25
Ja sam iz Banja Luke, majka mi je u Dubaiu vec godinu i po dana i prezadovoljna je. Ona bi zeljela da i ja dodjem tamo da radim, a i ja takodje, ali zena ne govori engleski pa ne zna kako bi mi nasla posao. Ja sam inace zavrsio trgovacku skolu, a i dugo sam se bavio ugostiteljskim poslom, pa ako neko moze, a i hoce da mi pomogne neka mi se javi! Svaka pomoc bi mi dobro dosla.
inadjolmilan
22.12.2007., 16:26
Ima li jos ikoga ziva na ovom forumu?
blue flower
23.12.2007., 08:43
ima nas. ovdje ima mnogo ugostitelja iz nase zemlje, po kaficima, restoranima, hotelima.
zanima me kakva je potraznja za gradjevinskim inzinjerima?
trenutno sa porodicom zivim u rwandi pa nam je sada dubai prilicno intresantna destinacija...
Mislim da su gradj. inzenjeri ovde dobrodosli, druze. Nigde nisam video da se gradi vise nego ovde u Dubaiju. To ne mozes ni da zamislis ni da verujes dok ne vidis. Samo se pitam sta ce da rade sa tolikim zgradama i stambenimi prostorom? Uvek se to pitam i nikad ne nalazim odgovor :)
Mozda destinacija jeste interesantnija ali za klimu to i ne bih mogao reci :) Pogotovo na gradilistima u toku leta. Joj! :-D
blue flower
25.12.2007., 05:14
gradjevinci su ovdje jako trazeni, ovo je najvece gradiliste na svijetu. salji cv.
blue flower
26.12.2007., 09:17
Doček Srpske Nove Godine U DUBAIJU !
DOČEKAJTE SRPSKU NOVU GODINU U ODLIČNOJ ATMOSFERI, DOBROM DRUŠTVU, I UZ MIX DOMAĆE I HOUSE MUZIKE...
I SVE TO U JEDNOJ OD NAJBOLJIH DISKOTEKA U GRADU!
VIP Room in "THE LODGE" - Bur Dubai www.lodgedubai.com
informacije i rezervacije na: info@dubaiserbs.net
hvala na informacijama...vec smo krenuli u potragu za poslom...
naravno, klima je daleko od ove u rwandi ali sve ima svoju cenu...
imamo dva mala decaka pa bih bila veoooma srecna kada bi mi neka mama dala svoje misljenje o zivotu sa decom u UAE.
blue flower
28.12.2007., 05:54
ja nisam mama, ali druzim se sa drugim mamama pa ti mogu rec malo. a valjda ce ti se i neka javiti. za malu djecu je super tokom godine je jer je lijepo vrijeme, znaci od oktobra do maja. djeca su stalno po plazama i parkovima. ljeti je kriticno i sve majke s djecom u junu odu za evropu, a vracaju se u septembru.
watermelon
03.01.2008., 14:19
cao ljudi ima li vas ja sam nova pa upala ovako. Ja vec dve godine pokusavam otkako zavrsih da nadjem nesto tamo al slaba vajda svi koji se javljaju su sa sumnjivim mailovima. A da inace ja sam nekakav arhitekta al radim sve i svasta od arhitekture do otpadnih voda!!!Ako neko zna nekog da mu treba neko neka kaze il eventualno koji savet.A da i taj sajt jobsindubai.com i ja sam nesto htela al nemama pojma koliko je sigurno necu da placam za badava!!!
hvala na informacijama...vec smo krenuli u potragu za poslom...
naravno, klima je daleko od ove u rwandi ali sve ima svoju cenu...
imamo dva mala decaka pa bih bila veoooma srecna kada bi mi neka mama dala svoje misljenje o zivotu sa decom u UAE.
Znas sta je jos dobro sto se tice Dubaija? I to ne samo sto se tice dece nego uopste. Grad je totalno siguran. Nema problema sto se tice pljacke, kriminala i slicnih stvari. To je velika razlika kad se uporedi sa ostalim velikim gradovima po evropi i po aziji...
cao ljudi ima li vas ja sam nova pa upala ovako. Ja vec dve godine pokusavam otkako zavrsih da nadjem nesto tamo al slaba vajda svi koji se javljaju su sa sumnjivim mailovima. A da inace ja sam nekakav arhitekta al radim sve i svasta od arhitekture do otpadnih voda!!!Ako neko zna nekog da mu treba neko neka kaze il eventualno koji savet.A da i taj sajt jobsindubai.com i ja sam nesto htela al nemama pojma koliko je sigurno necu da placam za badava!!!
Meni se taj sajt ne svidja.
Samo salji CV na oglase koje mozes naci na www.gnads4u.com
Promenili su adresu :)
Dve godine pokusavas? Mozda je problem sa CV-jem. Javi se na PP ako hoces pa cu ti objasniti detaljnije ;)
Maraja666
27.01.2008., 15:14
Bolje probaj u Abu Dabiju, jeftiniji je za zivot, mirniji a isto tako se dosta gradi i arhitekte uvek imaju posla a uz to ide i dobra plata!
Bolje probaj u Abu Dabiju, jeftiniji je za zivot, mirniji a isto tako se dosta gradi i arhitekte uvek imaju posla a uz to ide i dobra plata!
Da jeftiniji je zivot i mirniji ali to se nekome i ne svidja. Ne mislim na jeftiniji zivot, nego na mirniji. Abu Dhabi i Dubai kad uporedis to je nesto kao kad uporedis Novi Sad i Beograd.
Mada mi se Novi Sad vise svidja nego Abu Dhabi :)
Mislim da je problem sa mnom sto sam navikao na guzvu, galamu, trku, zbrku... Kad sam bio u Abu Dhabiju pre nekih nedelju dana, osetio sam da mi to sve nedostaje. Osecao sam se kao da su svi ljudi pomrli u tom gradu. Sve mi nekako izgledalo pusto i usamljeno.
Al' dobro. To je licna stvar svakog pojedinca.
A sto se tice zivota, Abu Dhabi je vise nego jeftiniji. Mnogo je jeftiniji.
Poz.
Lordana
29.01.2008., 22:13
zdravo,zanima me losa strana zivota u emiratima,jer niko takve stvari nepise i da dali je neko otisao preko IRA agencije
Lordana
29.01.2008., 22:23
zdravo,zanima me losa strana zivota u emiratima,jer niko takve stvari nepise i da dali je neko otisao preko IRA agencije
Meni ovde nije lose :)
Ne znam sta konkretno da kazem u vezi toga. Losa je klima. Tj. zesce je vruce tokom leta. Guzva je u saobracaju zato sto svi voze jer je gorivo jeftino (bas jeftino). Skupa je kirija. Dranje od cena, sto se tice kirije. Taksi je skup. Sve je skupo. Zivot je skup. Ovo sve govorim za Dubai. O ostalim gradovima ne znam detalje. Znam samo da je jeftinije, mirnije i drugacije.
Alkohol ne mozes naci u prodavnici da kupis. I zabranjeno je piti na javnim mestima. Ali meni licno to nije lose jer ne pijem. Isto tako nema svinjetine. U stvari ima ali jako slabo. I opet to mi ne smeta jer sam vegetarijanac :) Dalje, tesko da ces naci neke narkotike da nabavis ovde :) I dalje mi to nije lose jer ne konzumiram takve stvari.
Posto je kirija skupa ljudi dele stanove. Cimeri i te stvari.
Ne znam. Nije mi ovde lose.
Aha. Ne vazi ti vozacka nego moras ovde da polazes ponovo. Tj. vazi ali samo dok si na Visit ili Tourist vizi.
Nema srpske ambasade. To je lose. Ali bice.
Eto. Ne pada mi nista vise na pamet, trenutno.
Pitaj ako imas sta konkretno.
Maraja666
12.02.2008., 19:43
Idem i ja za 2 nedelje jupiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!
Ali samo na mesec dana, smrc:(
Ako ti se svidi ti produzi na jos dva pa tako :)
Maraja666
13.02.2008., 13:28
Ma moram da se vratim, studentske obaveze...smrc:( A sestra mi je tamo pa idem u posetu:)
Dobro onda. Kad odstudiras.
Vid sad ovo:
http://img2.freeimagehosting.net/uploads/c535913e3d.jpg
Ljudi se poceli paliti na lutke po izlozima. Hahaha. Ne mogu da verujem. Hahahaha
Sharjah je odmah pored Dubaija. Spojeni su. Nesto kao BG i Zemun.
Maraja666
16.02.2008., 21:06
Jel znas mozda da li mogu sa vizom uzetom u dubaiu da sletim u abu dhabi?
blue flower
17.02.2008., 05:30
mozes
Maraja666
17.02.2008., 13:01
hvala!
blue flower
20.02.2008., 05:30
Od sad vize za UAE mozete dobiti preko DuabiSerbs-a: http://www.dubaiserbs.net/serbianewsdetail.asp?snewsid=24
Tina*Tina
23.02.2008., 01:54
Pozdrav svima
Zamolila bih vas da me informisete o sledecim pitanjima:)
-kako su placeni -bankarski poslovi
-marketing i PR poslovi
u Dubaiu za dipl.ekonomiste ?
-koje su pozicije moguce za dipl.ekonomiste
bez bankarskog iskustva?Napredovanje?
Ovde se svi zale da u bankama rintaju, a da su slabo placeni, kako je tamo?
-moze li se tamo uopste nesto ozbiljnije ustedeti za period od 2-3 godine?
-moze li se kupiti kuca,stan ili poslovni prostor na kredit ili kesom?
-da li je legalno raditi 2 posla?
Hvala!
Pozdrav svima
Zamolila bih vas da me informisete o sledecim pitanjima:)
-kako su placeni -bankarski poslovi
-marketing i PR poslovi
u Dubaiu za dipl.ekonomiste ?
Ja ovo ne znam stvarno. Nije moj profil :)
-koje su pozicije moguce za dipl.ekonomiste
bez bankarskog iskustva?Napredovanje?
Ovde se svi zale da u bankama rintaju, a da su slabo placeni, kako je tamo?
Ista stvar i sa ovim.
-moze li se tamo uopste nesto ozbiljnije ustedeti za period od 2-3 godine?
Sta to znaci ozbiljnije?
Odgovor zavisi od posla kojim se bavis. Tj. od firme u kojoj radis. Znaci od plate koju imas.
Ali ja mislm da da :)
-moze li se kupiti kuca,stan ili poslovni prostor na kredit ili kesom?
Moze.
-da li je legalno raditi 2 posla?
Sa residence vizom - da. Ali nisam bas siguran da ces imati vremena :)
Hvala!
Molim :D
blue flower
25.02.2008., 13:32
ja mislim da ne mozes raditi za dvije firme u isto vrijeme, legalno. samo radis za onu firmu na cijoj si vizi.
ja isto ne znam za tvoj profil, znam da im je radno vrijeme krace nego inzenjersko, pa s toga mislim da ne rintaju. a za plate zaista ne znam.
znam za neke ekonomiste koji rade u osiguranjima, ili sa investicijama i oni su dobro placeni.
PR poslovi nisu nesto placeni, i to rade uglavnom arapi.
emokiddy
25.02.2008., 15:20
Hteo bih da razmenim par mailova sa nekim iz UAE, nije bitno iz kojeg je mesta, sela, pustinje, nebodera.... u vezi zivota tamo i jos po nesto, neke generalne stvari.... ako ima neko vremena i da je raspolozen, moze i msn.... nek se javi na PP.
Maraja666
26.02.2008., 11:36
e ovo je zivot:) Sletela sam pre nedelju dana i tek sad sam se prvi put nakacila:)
Svima koji se dvoume ili troume toplo preporucujem Abu Dhabi...ja sam sad prvi put ovde ali me je odusevio...pozdrav svima!
blue flower
27.02.2008., 07:13
dobro nam dosla
blue flower
27.02.2008., 07:16
@ maraja666
javljam ti na pp mobilni jednog tipa koji to radi
blue flower
27.02.2008., 08:40
DUBAI Tennis Open 2008 !!!
500 crvenih, plavih i bjelih majica će biti podjeljeno našim navijacima sutra na stadionu. Tako cemo formirati dio tribine u bojama nase zastave....
vise informacija na http://www.dubaiserbs.net/newsdetail.asp?newsid=27
Maraja666
27.02.2008., 18:44
Bolje vas nasla:)
Hvala za kontakt!
Jedva cekam
blue flower
28.02.2008., 05:31
maraja666, ides li na tenis?
Maraja666
28.02.2008., 10:19
Ne na zalost:(
Maraja666
28.02.2008., 20:05
Blue, jedno pitanjce, drugar nas je primio da idemo u fujairah, jesi bila, jel vredno ici?
Blue, jedno pitanjce, drugar nas je primio da idemo u fujairah, jesi bila, jel vredno ici?
Aj ti dodji u Dubai pa da vidis onda kako sta izgleda :)))
Maraja666
29.02.2008., 21:09
bila danas, zaglavili se u guzvi...
bila i u moe:)
I vozila skvod u hani:)
Maraja666
29.02.2008., 21:10
i sutra idem u liwu:)
Ali ona zgrada od 300 spratova ce biti extra!
I super je staza za skijanje:)
Grudvala sam se:)
blue flower
02.03.2008., 07:59
nije lose vidjeti i fujairah-u. naravno, ne moze se porediti a abu dhabijem i dubaijem, ali putem do tamo se ide kroz planine, a i more je tamo lijepo, indijski okean.
Maraja666
02.03.2008., 11:19
Joj blue, jesi li bila u liwi?
Mi smo juce bili, kao sa razglednice:) Predivno je! Sta priroda napravi od peska to je cudo!
blue flower
03.03.2008., 05:38
da, bila sam. to je bas prava pustinja
morska zvezda
06.03.2008., 16:51
Da li neko zna ima li posla za profesore knjizevnosti i prevodioce francuskog ili engleskog?
Hvala unapred! :)
morska zvezda
07.03.2008., 08:28
Dobar dan!
Ima li nekog da mi odgovori??
morska zvezda
07.03.2008., 08:33
Da li je moguce raditi u njihovim skolama?
morska zvezda
07.03.2008., 08:35
Ili mozda na njihovim univerzitetima? Primaju li uopste profesore iz Srbije ili mi je pametnije da trazim neki drugi posao posto bih otisla tamo?
morska zvezda
07.03.2008., 08:36
Molila bih svakog ko moze da mi odgovori nesto na ovu temu da se javi, jer nisam ni malo upucena u njihovo skolstvo.
Hvala unapred!
morska zvezda
07.03.2008., 09:35
Uffffffff, Dubaiiiiii, pozovi me u goste...
blue flower
11.03.2008., 05:14
da, moguce je raditi u njihovim skolama. znam nekoliko osoba koje rade.
morska zvezda
11.03.2008., 09:16
Blue flower, stvarno? Pa, meni neko rece da ne primaju nase profesore. Imam prijeteljicu koja je dr nauka knjizevnosti i ona tvrdi da nema posla da nasu struku.
Imas li ti neki pricu za to vezanu?
Inace, meni je veoma vazno to i zbog prijateljice koja je prevodilac i koja ne voli blogove, a zeli da zna nesto vise, pa ako imate sta da mi kazete, cekam. :) :lol:
deki011
11.03.2008., 09:53
jel moze kao profesor geografije?i kakva je kinta tamo u prosveti?
blue flower
11.03.2008., 11:23
mislim da moze. o plati na pp...
che_beograd
13.03.2008., 14:20
Pozdrav svima
Imam par pitanja, vezano za Dubai:
1. ja sam student masinstva, ostalo mi je jos par ispita do kraja.Kontaktirao sam firmu iz Dubai-a vezano za strucnu praksu.Dobio sam odgovor da mogu da im se javim kad zavrsim fakultet jer im se ne isplati da tamo vrsim praksu vec im treba radna snaga.Interesuje me sledece: Da li je neko uspeo da ode u Dubai samo preko telefonskog intervjua? Kolike su plate za inzenjere masinstva (moj fah su kranovi, dizalice,gradjevinske masine, znaci, vezan sam za gradjevinarstvo) - moze na pp.
2. kada me zaposle, koliko treba da cekam da nekome posaljem residence vizu?Poslao bih prijatelju i devojci. Da li trebam da se ozenim :) sa devojkom.Ovo pisem jer sam cuo price da su rigorozni po tom pitanju (nema drzanja za ruke itd. sve dok se ne ozenis :) )
blue flower
15.03.2008., 05:29
resident vizu mozes da vadis kad ti imas istu. mozes da je izvadis za zenu ili za roditelje. djevojku i prijatelje ne mozes dovesti na reisident, nego na visit vizu. ali i to nekad znaju odbiti, pa moras ici preko turisticke agencije.
che_beograd
15.03.2008., 14:56
Hvala blue flower
A sto se posla tice?
blue flower
16.03.2008., 05:14
sto se profesora tice, znam par zena koje rade u skoli. jedna predaje matematiku, druga geografiju, treca istoriju, cetvrta muzicko, ima jedna sto drzi fizicko. tako da eto, sigurno moze.
blue flower
16.03.2008., 05:14
ja ovo zaboravila staviti ovdje:
slike sa tenisa: http://www.lifepix.biz/gallery/dbserbs08
Pozdrav svima
Imam par pitanja, vezano za Dubai:
1. ja sam student masinstva, ostalo mi je jos par ispita do kraja.Kontaktirao sam firmu iz Dubai-a vezano za strucnu praksu.Dobio sam odgovor da mogu da im se javim kad zavrsim fakultet jer im se ne isplati da tamo vrsim praksu vec im treba radna snaga.Interesuje me sledece: Da li je neko uspeo da ode u Dubai samo preko telefonskog intervjua? Kolike su plate za inzenjere masinstva (moj fah su kranovi, dizalice,gradjevinske masine, znaci, vezan sam za gradjevinarstvo) - moze na pp.
2. kada me zaposle, koliko treba da cekam da nekome posaljem residence vizu?
Ne mozes ti nikome da saljes residence vizu druze. To samo firma moze. Ti samo mozes da im budes sponzor ali za visit ili tourist vizu.
Poslao bih prijatelju i devojci. Da li trebam da se ozenim :) sa devojkom.Ovo pisem jer sam cuo price da su rigorozni po tom pitanju (nema drzanja za ruke itd. sve dok se ne ozenis :) )
Pa ne moras da se zenis brate. Ako ces da dolazis u Dubai, ovde nije bas tako rigorozno kao u ostalim gradovima. Mada si u pravi sto se tice cak i drzanja za ruke. Ali ja sam moju i grlio pa nista. Valjda me nisu videli ili su mislili da mi je zena :P
Ali sto se tice zivljenja zajedno u istom stanu, suprotni polovi a niste rodbina a niste ni bracni par. To je vec ozbiljnije ako te navataju. Mada i to sam radio par meseci...
16.03.2008., 09:04
>Ne mozes ti nikome da saljes residence vizu druze. To samo firma moze. Ti samo- >mozes da im budes sponzor ali za visit ili tourist vizu.
Ovo nije tacno. Ja sam sponsor svojoj supruzi i cerci. Mozes cak biti sponzor za rezidens vizu i majci, ocu, tastu, tasti, svekru, svekrvi. Naravno, sa tom vizom ne moze da se radi, potrebno je pronaci sponzora za radnu dozvolu i novu vizu. Za sve ostale , naravno mora vizit viza.
blue flower
16.03.2008., 12:42
ma mozes da budes sponzor, tj uradis resident vizu zeni i roditeljima, i djeci, naravno. moze i zena da bude muzu sponzor ako je doktorica, inzenjerka i mozda jos po nesto.
da ali on je pitao za druga, drugaricu (devojku).
che_beograd
16.03.2008., 14:21
@jozefk
hvala puno, mnogo mi znace ove informacije.
Sta mogu da ocekujem od posla,znaci, inzenjer masinstva, montaza i demontaza kranova.Moram da napomenem da nisam bas totalni pocetnik.Interesuje me velicina plate i da li moze da se nadje posao preko interneta, tj. telefonskog intervjua?Moze i na p.p.
Hvala puno
Pozdrav.
blue flower
17.03.2008., 06:23
pa i napisala sam tako u mojoj poruci od 15.03.08.
pa i napisala sam tako u mojoj poruci od 15.03.08.
Znam Blue Flower. Izvini. Stvar je u tome sto sam hteo coveku da odgovorim jos pre par dana (pre nego si ti) pa nesto krstarica nije radila. Gnjavila ovo ono. Pa sam mu posle ipak poslao odgovor iako je vec dobio :P
Nemoj da se ljutis ;)
blue flower
18.03.2008., 05:08
ne ljutim se, sve je ok.
Maraja666
18.03.2008., 15:44
Blue, bila sam na safariju!!!! Extra je, preporucijem svima, odusevili su me arapi svojom gostoljubivoscu! I jahala sam kamilu:) I vozila skvod po pustinji:) Jupiiiiiiiiii:)
vl4danr
18.03.2008., 20:47
Haha, Maraja666 hvala na redovnim informacijama o tome koliko je tamo zanimljivo. I mi bi!!! :D
Inace, ja se bavim 3d animacijom za video i film, zahvaljujuci nesebicnim odgovorima kolege Jozefk (i ostalih) dobio sam puno korisnih informacija, i planiram od jeseni da zapucam u dubai da trazim posao. Primetio sam da ima dosta zainteresovanih, pa ako neko ima slican cilj bez obzira na to koja je struka u pitanju mozemo da se udruzimo, sigurno je jednostavnije za snalazenje kad nas je vise.
inace par korisnih linkova koje sam pronasao u poslednjih par meseci koliko redovno pratim teme, nadam se da ce nekom biti od koristi (meni jesu):
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=92072
http://www.forum.hr/showthread.php?t=180227
http://www.elitesecurity.org/t232584-Kako-otici-Dubai
http://www.forum.hr/showthread.php?t=180227
(razne diskusije)
http://dj-dule.blogspot.com/search/label/Dubai (blog jednog naseg programera, uopsteno)
http://nedodjija.blogspot.com/2006/01/u-da-rajmo-pecate-udarajmo-pecate.html (overa diplome)
http://www.elitesecurity.org/t134527-0#875925 (overa diplome)
http://dubai.blog.hr/ i http://dubai2.blog.hr/ (informacije, zanimljivosti, fotografije...)
sto se tice trazenja posla, stanova i ostalog preko interneta, kao sto je Jozefk vise puta napomenuo
stranica http://www.gnads4u.com/ (btw. da te podsetim za ovaj sajt ako budes imao vremena da dopises jos nesto, mozes i ovde ;))
a preko nekih poznanika sam dobio jos i ove http://www.bayt.com/job/home.adp i http://www.monstergulf.com/ (navodno je neko preko ovoga dobio posao)
eto, toliko od mene za sada
pozdrav svima :-)
blue flower
19.03.2008., 06:56
Blue, bila sam na safariju!!!! Extra je, preporucijem svima, odusevili su me arapi svojom gostoljubivoscu! I jahala sam kamilu:) I vozila skvod po pustinji:) Jupiiiiiiiiii:)
e, super. jesi li isla preko one agencije sto sam ti dala?
Maraja666
19.03.2008., 09:06
Zvala sam onog coveka ali se niko nije javljao, isla sam preko nekog net tursa, i extra sam zadovoljna, mislim da je to bio jedan od najboljih dana ovde:) Cak su mojoj sestri dali da vozi land crusera po dinama:) Jos da overim wild wadi i mislim da sam sve videla:) Dosta je za prvi put:) Pozz
gif animacija u vezi gnads4u
link (http://www.rushmagazine.org/4IV/4IV.html)
blue flower
19.03.2008., 13:11
Zvala sam onog coveka ali se niko nije javljao, isla sam preko nekog net tursa, i extra sam zadovoljna, mislim da je to bio jedan od najboljih dana ovde:) Cak su mojoj sestri dali da vozi land crusera po dinama:) Jos da overim wild wadi i mislim da sam sve videla:) Dosta je za prvi put:) Pozz
SUPER!
vl4danr
19.03.2008., 17:49
gif animacija u vezi gnads4u
link (http://www.rushmagazine.org/4IV/4IV.html)
Prilicno straightforward. Hvala!
blue flower
07.04.2008., 10:01
Zurka!
26.04.2008 od 21:00 u diskoteci "Chi - the Lodge" u Dubaiju,
vise informacija na www.dubaiserbs.net
Blue Flower jel ti treba web designer za dubaiserbs? :))
sajt kao da dreci za nekim dizajnerom :P
blue flower
09.04.2008., 07:26
:)
nije to moj sajt. al treba im neko, jer frajer koji je to pokrenuo nema vremena time da se bavi.
A vidi ovo:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver]Timeout expired
/include/adovbs.inc, line 268
To mi izbacio browser sad kad sam probao da otvorim sajt :D
miljan.m
09.04.2008., 19:43
ja sam danas slao cv na dubaiserbs ali se isti vratio...moguce da je sajt neaktivan?
vec nekoliko godina radim u africi(kao gradjevinski inzinjer) resio sam da pokusam da nadjem posao u UAE... bio bih veoooma zahvalan svima koji imaju neku korisnu informaciju ili kontakt vezano za posao u gradjevinskoj struci...
ja za uzvrat mogu da podelim korisne informacije i kontakte u africi...
blue flower
10.04.2008., 06:23
i meni to nekad izbaci, pa ja probam ponovo i bude ok
vl4danr
10.04.2008., 16:34
blue flower, negde sam procitao da je od sada moguce dobiti vizu preko dubaiserbs sajta, medjutim sve sto pise o tome na samoj stranici je:
Discover Serbia
Vize za UAE i Srbiju:
ZBN Connecting +971 50 1611176
da li znas mozda nesto vise o tome, ili mozes da se raspitas? kakva je konkretna procedura? pozovem ovaj broj i sta?
blue flower
12.04.2008., 06:58
@ miljan.m:
ne radi im mail tenutno. posalji meni cv, pa cu ja prosljediti.
blue flower
12.04.2008., 07:01
@ vl4danr:
ili nazovi taj broj pa se raspitaj, ili im pisi na zbn@emirates.net.ae. mislim da se radi o turistickim vizama. neznam koje je trajanje i koja cjena. ako saznam detaljnije, javljam, a ti takodje kad saznas detalje, javi.
Blue Flower:
:worth:
HAHAHA
vl4danr
15.04.2008., 15:46
Jozefk, to je trebalo i tebi da se uputi, stvarno se trudite da i nama obicnim smrtnicima pruzite informacije. Vodim vas na pice kad dodjem ;)
blue flower
23.04.2008., 10:37
jos 3 dana do zurke, kome trebaju karte,neka mi se javi.
Pozdrav svima imam jedno pitanje za one koji zive u Dubaiu. Da li je moguce vencanje tamo ako ja imam turist vizu a moj decko rezidental ili je to bolje obaviti u Srbiji? Hvala vam unapred
jeste oboje iz srbije?
ovde nema srpske ambasade. znaci moguce je vencanje samo u katolickoj ili protestantskoj crkvi. za pravoslavnu ne znam. tj nema je jos uvek ovde cini mi se.
a ako ti je decko musliman onda mozes i u sudu to da uradis.
znaci moguce je sve ali samo na ovaj nacin kako sam ti rekao.
od papaira treba ti izvod iz maticne knjige rodjenih cini mi se internacionalni. onda, uverenje o krstenju i naravno uverenje o slobodnom bracnom stanju. sve na engleskom prevedeno a uverenje o slobodnom bracnom stanju mora biti legalno prevedeno.
ako imas dodatnih pitanja samo raspali :D
Hvala ti puno.
Da oboje smo iz Srbije, ali ja nisam krstena. Ako bih se krstila ovde u pravoslavnoj crkvi kako bismo onda mogli da se vencamo u katolickoj ili protestantskoj, da li to moze? Da li onda njihove vlasti priznaju takvo vencanje i da li na osnovu toga mogu da ostanem u zemlji i ako do tada ne nadjem posao?
Hvala jos jedanput
e pa ovako:
ako se krstis u pravoslavnoj crkvi onda ne verujem da ces moci da se vencas u katolickoj. tj. za katolicku sam skoro 100% siguran da neces moci. a za protestantsku takodje ne verujem ali to nisam proverio. mozda i moze. stvarno ne znam.
njihove vlasti priznaju vencanje samo po crkvama koje su registrovane kao crkve ovde u emiratima. a to su samo ovde dve gore navedene i pomenute. bar je tako u dubaiju.
kad se vencas onda ti muz moze napraviti husband's vizu ali overavanje svih papira u sudu i po kojekakvim drugim mestima je proces. znaci traje neko vreme. kao i sve. nista ne ide preko noci. i svaki put kad nesto overavas moras da platis. tek kad imas sve overene papire onda mozes da dobijes husband's vizu.
tako da bih ti ja preporucio da to obavis u srbiji. najvise zbog toga sto ovde nema nase ambasade a moras neke stvari sto se tice overe uraditi i u ambasadi.
blue flower
08.05.2008., 18:54
ovde postoji pravoslavna crkva. i u dubaiju i u abu dhabiju. to je jedan nacin da se vjencate. i taj papir se priznaje. drugi nacin je u sudu. ne morate biti muslimani. al tad treba prisustvo oca mlade ili njegovo pismo ovjereno da ona nije udata niti obecana.
ako se vjencate u srbiji vjencani list takodje morate da ovjeravate.
nisam sigurna da li mozete da se vjencate ovdje ako nemate oboje boravisnu vizu, al to se moze saznati.
kad imate vjencani list, onda dobijanje boravisne vize ide lako i brzo. znaci ili ovjeren iz srbije, ili ovdasnji. ako se vjencate u sudu, dobijate list na arapskom i taj se ne mora ovjeravati.
blue flower ja sam se ovde ozenio :)
bio sam u sudu i pitao jel moze rekli su mi "ako nisi musliman, ne moze".
a pravoslavna crkva je jos uvek u izgradnji. radim sa rusima, pravoslavcima, pa znam iz prve ruke.
ljudi koje poznajem ne idu na bogosluzenje u nju nego imaju termin u protestanstkoj crkvi i tamo se okupljaju.
ali ne kazem da nisi u pravu. ja samo iznosim sto ja znam. ;)
blue flower
10.05.2008., 14:38
ja se udala u sudu u abu dhabiju, a nisam muslimanka, niti mi je muz musliman. mozda su promjenili pravila. cudno bas.
sto se tice pravoslavne crkve, u abu dhabiju postoje 3 pravoslavne crkve za koje znam, licno sam bila: grcka, indijska i koptska(egipatska).
imam poznanike koji su se vjencali u koptskoj crkvi u dubaiju i taj papir im je ovdje priznat.
El Dentisto
18.05.2008., 17:30
blue flower ja sam se ovde ozenio :)
bio sam u sudu i pitao jel moze rekli su mi "ako nisi musliman, ne moze".
a pravoslavna crkva je jos uvek u izgradnji. radim sa rusima, pravoslavcima, pa znam iz prve ruke.
ljudi koje poznajem ne idu na bogosluzenje u nju nego imaju termin u protestanstkoj crkvi i tamo se okupljaju.
ali ne kazem da nisi u pravu. ja samo iznosim sto ja znam. ;)
Procitao sam tvoje postove o platama za lekare,ali me interesuje kolike su plate za stomatologe.Da li bi tvoja zena mogal da sazna nesto vise o platama za stomatologe?I ne samo to vec i prosecni troskovi zivota u Dubaiu-iznajmljivanje stana(neka srednja cena),hrana itd.
Unapred zahvalan
pitacu je pa ti javim ako zna.
mozda sam je vec i pitao ali se ne secam. tj nisam 100% siguran. ali mislim da imaju dobru platu. provericu prvo. da ne bih sitio dezinformacije :)
hrana je jeftina ovde, znaci to nije problem. mislim da sam vec rekao o cenama zivota dosta. svejedno, ovde je sve jeftino sem stana i taxija.
srednja cena iznajmljivanja stana je sada oko 4000 dirhama u dubaiju. u medjuvremenu je cena otisla gore. i to se stalno dogadja s vremena na vreme.
znaci najjeftiniju sobu sto mozes da nadjes je 2500 dirhama. a imas i do 6000 pa i vise. i evro je sad skoro 6 dirhama. ranije je bio 5.
to je sto se tice sobe-stana. ako delis s nekim onda je to jasno. 10 podeljeno sa 2 = 5. to svako zna :)) ako delis sa vise dobijes jos manje..
eto. javicu se kad pitam za platu.
poz.
pitao sam je i kaze imaju dobru platu. rade na procenat kao i doktori specijalisti. otprilike 10% ali to nije isto u svim firmama. verovatno negde ima i vise. ali mislim da je i 10% dovoljno. ako je zubar dobar - ima puno klijenata = ima veliku platu.
zubar koji radi u bolnici gde i moja zena, ima oko 50000 dirhama mesecno. sto je negde oko 9000 evra. vise-manje. ne znam za srbiju. vi zubari znate, pa izracunajte. :)
El Dentisto
21.05.2008., 01:17
pitao sam je i kaze imaju dobru platu. rade na procenat kao i doktori specijalisti. otprilike 10% ali to nije isto u svim firmama. verovatno negde ima i vise. ali mislim da je i 10% dovoljno. ako je zubar dobar - ima puno klijenata = ima veliku platu.
zubar koji radi u bolnici gde i moja zena, ima oko 50000 dirhama mesecno. sto je negde oko 9000 evra. vise-manje. ne znam za srbiju. vi zubari znate, pa izracunajte. :)
Hvala puno na informacijama
Picasso izlozba slika u Emirate Palace u Abu Dhabiju. od 27. Maja do 4. Septembra.
Originali iz Pariza doneseni. 183 eksponata.
Samo da javim svima koji mogu da posete jer ja to ne bih nikako propustio :)
Bio sam sinoc na otvaranju :) Ali eto me ponovo za koji dan samo da ugrabim neki slobodan dan ;)
Poz svima :)
vl4danr
30.05.2008., 11:55
Jozefk, kazi mi sto se tice adaptera za struju, jel moras da kupujes novi punjac za mobilni, laptop i ostale stvari ili je dovoljno da kupis onaj mali nastavak za sam prikljucak?
sve ovde radi sto radi i u evropi. prikljucnice su drugacije ali nije problem videces. koriste prikljucnice kao u engleskoj. ali imas "lopove" koji to rese :) tako da sto se toga tice nema zime
vl4danr
03.06.2008., 23:13
odlicno, cuo sam da je tehnika za oko 30% jeftinija pa predpostavljam da ne vredi da se previse "naoruzavam"... :)
jeste. jeftinije je jer ovde nema nikakvih poreza. jos uvek. nema pdv nema nista. tek recimo godinu dana [nema ni godinu] poceli su da naplacuju na autoputu putarinu :)
je_lenche
11.06.2008., 18:01
Pozdrav svima!
Uskoro se selim u Dubai i potrebne su mi neke informacije o stanovima.....cene (soba/studio), lokacije, da li treba ici preko agencija i kojih, da li prolazi cenkanje, itd.
Firma u kojoj pocinjem da radim se nalazi u Burjuman centru, tako da znam da je u blizini tesko naci nesto i to posebno za neke pristojne pare.
Hvala unapred!
A sta mislis da malo procitas postove od ranije? :)
Ne razumem ovo u vezi agencija. Mislis da trazis sobu preko agenicije ili da trazis vizu preko agencije?
Ovde cenkanje uvek prolazi. Mozes da se cenjkas i u prodavnici kompjutera ako hoces, na primer. Svugde prolazi cenkanje.
Mozes da nadjes u blizini Burjuman-a. To je Bur Dubai i to je fino mesto i za zivljenje i za stanove. Koliko je sad tamo trenutno ne znam. Ali citaj postove od ranije i skontaces sam detalje u vezi cene stanova. Jeftiniji delovi grada sto se tice stana su recimo Deira sto se tice centra. A ako ces van centra onda najbolje Al Barsha. Tamo je najjeftinije ali je malo daleko od Burjumana. Sharjah je isto tako jeftina ali zbog guzve u saobracaju, na nju slobodno zaboravi, osim ako hoces da potrosis 5-6 sati dnevno na putovanje :D [to je u oba pravca].
je_lenche
12.06.2008., 12:01
A sta mislis da malo procitas postove od ranije? :)
Ne razumem ovo u vezi agencija. Mislis da trazis sobu preko agenicije ili da trazis vizu preko agencije?
Ovde cenkanje uvek prolazi. Mozes da se cenjkas i u prodavnici kompjutera ako hoces, na primer. Svugde prolazi cenkanje.
Mozes da nadjes u blizini Burjuman-a. To je Bur Dubai i to je fino mesto i za zivljenje i za stanove. Koliko je sad tamo trenutno ne znam. Ali citaj postove od ranije i skontaces sam detalje u vezi cene stanova. Jeftiniji delovi grada sto se tice stana su recimo Deira sto se tice centra. A ako ces van centra onda najbolje Al Barsha. Tamo je najjeftinije ali je malo daleko od Burjumana. Sharjah je isto tako jeftina ali zbog guzve u saobracaju, na nju slobodno zaboravi, osim ako hoces da potrosis 5-6 sati dnevno na putovanje :D [to je u oba pravca].
Hvala na odgovoru!
Mislila sam na agecije za nekretnine (vizu sredjuje firma), posto sam uspela da vidim da ih ima mnogo, pa pretpostavljam da i tu ima svega i svacega i da treba biti oprezan :)
Sharjah ipak ne dolazi u obzir....neki saveti koje sam dobila kazu da se treba potruditi da posao i stan budu na istoj strani Creek-a :D
Imas li mozda neki info za Dubai International City? Stanovi su tamo fini i pristupacni, ali je problem sto se sve to nalazi blizu sewage plant-a .....tako da nekada i nije bas prijanto.
papagajka
12.06.2008., 19:12
jeste. jeftinije je jer ovde nema nikakvih poreza. jos uvek. nema pdv nema nista. tek recimo godinu dana [nema ni godinu] poceli su da naplacuju na autoputu putarinu :)
Nekako me ovaj pdv podsječa na " pola dajem vladi ". :lol: Malo šale nije na odmet. :D
Što se poreza tiče , čula sam da tamo ne "guše" sa raznim porezima kao u pojedinim zemljama. :lol:
je_lenche dobro si chula da treba da budes sa iste strane Creek-a :) [Deira je sa druge strane, a Burjuman sa ove] to je sve zbog guzve u saobracaju. a sto se mene licno tice, gde god da radim ja bih se potrudio da stan nadjem na najblizoj mogucoj destinaciji. ja mislim da je u vecini slucajeva izvodljivo da nadjes nesto blizu posla.
Internatioanl City je OK ali je malo daleko. a to za sawage plant nisam cuo nista. moguce je. nisam mnogo ispitivao ljude o detaljima za to mesto. ja licno znam samo njih par koji zive tamo. i znam da je malo daleko.
agencije za nekretnine? a kod koga dolazis? ne mislim da ces sa aerodroma na ulicu pa da trazis stan :D lol. nisam nikad koristio agenciju za trazenje stana. ne mislim da je neki problem naci stan. problem je naci najjeftiniji :) posto su svi skupi.
imas oglase za stanove svuda po ulicama. najcesce blizu supermarketa ili nekog slicnog mesta gde najveci broj ljudi dolazi svaki dan.
pretpostavljam da ces da radis u nekom butiku ili nesto slicno cim je u pitanju Burjuman. ili gresim?
papagjka i ti si dobro chula za poreze i gusenje. ne guse ni malo. mada verujem, pre ili kasnije, pocece i ovde. ima puno britanaca ovde i sigurno neko vec planira kako da mune neki kesh a da ne radi nista. a ti britanci nikad nista ni ne rade. sta oni rade to ni milicija ne zna :D smisljaju kako da dodju do kesha a da ne rade nista, eto sta oni rade. samo sto vise iskoristiti druge. to je njihova taktika... sta ces, navikli su. imali su kolonije toliki niz godina. mozda jos uvek imaju negde. ne znam. ne bavim se politikom :P a to je vec politika...
je_lenche
13.06.2008., 17:08
JOZEFK ...... Hvala jos jednom na savetima ;)
Bicu u pocetku u hotelu (placa firma, naravno) dok ne nadjem neki stan, ali ni to ne moze beskonacno da traje, pa sam zato vec pocela da prikupljam informacije.
Radicu kao arhitekta u jednoj firmi u Burjuman-u .... shopping mall je na prvih par spratova, ostalo je sve kancelarijski prostor, ako se dobro secam ;)
Cime se ti bavis? Mozda si vec pomenuo ranije na temi, ali nije na odmet da kazaes jos koji put :D
Eh da......kako stoji situacija za vozacke dozvole....mi iz Srbije treba da polazemo ponovo ispit? I voznju i test? I koliko vremena je otprilike potrebno za sve to?
Hvala jos jednom ;)
papagjka i ti si dobro chula za poreze i gusenje. ne guse ni malo. mada verujem, pre ili kasnije, pocece i ovde. ima puno britanaca ovde i sigurno neko vec planira kako da mune neki kesh a da ne radi nista. a ti britanci nikad nista ni ne rade. sta oni rade to ni milicija ne zna :D smisljaju kako da dodju do kesha a da ne rade nista, eto sta oni rade. samo sto vise iskoristiti druge. to je njihova taktika... sta ces, navikli su. imali su kolonije toliki niz godina. mozda jos uvek imaju negde. ne znam. ne bavim se politikom :P a to je vec politika...[/QUOTE]
Bravo JOZEFK ! Ravno u sridu! Ni ja se ne bavim politikom ali iz licnog iskustva (dve godine Malta) znam sta rade britanci. Politicki mislim da nemaju kolonije ali ekonomski i tekako DA! Iako sam samo redovan kibicer na temama oko Abu Dhabi-ja i Dubai-ja morao sam da iskomentarisem.
Inace (najzad!) i ja cu u Abu Dhabi sledeceg meseca. Kompanija radi u tri grada od kojih je samo Abu Dhabi na moru. Kakva su iskustva iz kontinentalnih gradova u Abu Dhabi-ju? Mislim na zivot van posla.
Ej ljudi sa foruma SVAKA ČAST Podatke o emiratima koje sa ovde nasao sam tako slatko iskoristio u pregovorima sa kompanijom (trajali su vise od pola godine ali strpljen - spasen) da su pomislili da sam vec nekad bio u Emiratima. HVALA
Nisam sebican pa ko zeli blize (ili u Evropu) dosta toga znam o Malti. Uostalom http://maltafromyu.bravehost.com/sliema.htm
pa ko voli....
pozdrav
JOZEFK ...... Hvala jos jednom na savetima ;)
Bicu u pocetku u hotelu (placa firma, naravno) dok ne nadjem neki stan, ali ni to ne moze beskonacno da traje, pa sam zato vec pocela da prikupljam informacije.
Radicu kao arhitekta u jednoj firmi u Burjuman-u .... shopping mall je na prvih par spratova, ostalo je sve kancelarijski prostor, ako se dobro secam ;)
Cime se ti bavis? Mozda si vec pomenuo ranije na temi, ali nije na odmet da kazaes jos koji put :D
Eh da......kako stoji situacija za vozacke dozvole....mi iz Srbije treba da polazemo ponovo ispit? I voznju i test? I koliko vremena je otprilike potrebno za sve to?
Hvala jos jednom ;)
Znam da su kancelarije gore :) To nije samo slucaj sa Burjuman-om. Zato sam i pitao "ili greshim?" hehe
Ja radim kao graficki dizajner. Ako ne zapamtis ja cu ti jos par puta reci, da utvrdimo. :D
Jelenche, i u vezi vozachkih imas u postovima od ranije ;)
Da, sve se polaze ponovo. Tako je bar za nas iz Srbije. Vremena? Recimo mesec dana otprilike. Postaju sve rigorozniji sto se tice tog polaganja... Ne mogu da ponavljam, izvini :P Siguran sam da imas to u postovima od ranije. Imas gore desno "pretrazite ovu temu" ;)
Bravo JOZEFK ! Ravno u sridu! Ni ja se ne bavim politikom ali iz licnog iskustva (dve godine Malta) znam sta rade britanci. Politicki mislim da nemaju kolonije ali ekonomski i tekako DA! Iako sam samo redovan kibicer na temama oko Abu Dhabi-ja i Dubai-ja morao sam da iskomentarisem.
Inace (najzad!) i ja cu u Abu Dhabi sledeceg meseca. Kompanija radi u tri grada od kojih je samo Abu Dhabi na moru. Kakva su iskustva iz kontinentalnih gradova u Abu Dhabi-ju? Mislim na zivot van posla.
Ej ljudi sa foruma SVAKA ČAST Podatke o emiratima koje sa ovde nasao sam tako slatko iskoristio u pregovorima sa kompanijom (trajali su vise od pola godine ali strpljen - spasen) da su pomislili da sam vec nekad bio u Emiratima. HVALA
Nisam sebican pa ko zeli blize (ili u Evropu) dosta toga znam o Malti. Uostalom http://maltafromyu.bravehost.com/sliema.htm
pa ko voli....
pozdrav
Poz Jov :)
Nisam nikad ziveo u Abu Dhabiju. Verovatno je OK cim tako kazu ;) hihi Blu Flower zivi tamo ona to bolje zna :)
E pa drago mi je da su ti informacije koristile. Zato ovaj forum i sluzi i postoji. Tako i treba. Samo im pokazi da si iz Srbije!! haha To je Srbija bre ej, nije to bilo sta! ;) Nek svi znaju :P
Ja necu u Evropu ili Maltu... Verovatno cu za Kanadu... Ali o tom - po tom.
ivanaste
16.06.2008., 19:00
Ja planiram krajem godine da idem kod prijateljice u goste u Dubai, mada cu verovatno morati na turisticku vizu, pa da tamo vidim kakve su mogucnosti za posao, mozda kupovinu nekretnine i slicno...po struci sam menadzer kulture i medija, govorim tecno engleski i spanski jezik. Uglavnom, ako bilo ko ima neku korisnu informaciju, dobrodosla je. Znam da je sajt namenjen pre svega turistickim putovanjima i ja prvi put zapravo i odlazim kao turista, ali ipak ako neko ima neki savet, puno bi mi znacilo. Moze da mi se javi i na mejl ivana_steric@yahoo.com
Unapred hvala!
Savet u vezi cega?
Mislim da imas sve sto ti treba u postovima od ranije. Samo citaj polako redom i videces i sama :)
Mozda mislis na savet u vezi dolaska kao turista. Ovde 90% njih dolaze kao turisti. Tako da je to normalno. Oni koji dolaze odmah na residence vizu njima nista ni ne treba od saveta. Jer su vec resili sve u startu.
rogi981
08.07.2008., 22:55
:bye:
hahaha
cao i tebi rogi :D lol
Cao, ja imam jos neka pitanja vezano za vize. Naime vencali smo se u Srbiji, a interesuje me da li sad on moze cim dobije rezidental da posalje i meni vizu kao svojoj zeni na osnovu koje ja mogu da ostanem i koji su mu papiri za to potrebni, a i koliko traje proces. Ili je bolje da ja dodjem kao turista pa kad smo oboje tamo da zavrsavamo tu rezidental vizu za mene. Hvala vam unapred
blue flower
13.07.2008., 08:18
on kad dobije resident vizu, moze vrlo brzo da zavrsi resident vizu za tebe.
za vizu mu treba atestiran vjencani list.
Nemoj da dodjes kao turista nego se strpi i sacekaj. Bar bih ja tako uradio na tvom mestu.
Proces ne bi trebalo da traje duze od recimo 20-30 dana.
Ok, hvala. Samo jos za taj vencani list - da li on treba da se prevodi pa da se overava u sudu ili gde vec ili nesto drugo?
Da treba da prevedes i overis u Sudu; verovatno Vencani list. Sta drugo? Isto tako vazi i ovde kad se vencas. Vencani list overavas na 300 mesta dok sve ne zavrsis :) Samo sto je ovde vec na engleskom tako da ne moras prevoditi. Ostalo je sve verovatno isto. Ali jednostavnije je to obaviti u Srbiji jer pretpostavljam overis samo u Sudu i cao djaci. Mada verujem i kad ga doneses vamo opet ces morati na skoro 300 mesta da ga overavas pre nego ti ovaj Sud u Dubaiju to konacno overi :)
blue flower
14.07.2008., 15:01
vjencani list treba da prodje sve ovjere kao i diploma. da li smo pisali vec o tome. ako nismo napisacu
[QUOTE=blue flower;7011372]vjencani list treba da prodje sve ovjere kao i diploma. da li smo pisali vec o tome. ako nismo napisacu[/QUOTE
Znam kako ide za diplomu, hvala.
http://www.gulfnews.com/nation/Immigration_and_Visas/10231396.html
Novi zakon o vizama za UAE! Stupa na snagu 29. jula 2008. Znaci za 5 dana! :)
jos jedan link
http://www.gulfnews.com/nation/Immigration_and_Visas/10231176.html
Stvar se svodi na to da ce da bude malo teze oko zaposljavanja cini mi se.
A pogotovo teze za dobijanje visit vise zbog health insurance [zdravstveno osiguranje].
Pih! :)
Gogica85
24.07.2008., 09:34
@jozefk
samo sam preletela tvoj link pa nisam sigurna da li sam dobro razumela...
Jel to znaci ako sam trenutno u Emiratima, i zelim aplicirati za work ili residence visa moram se prvo vratiti u svoju zemlju???
A ma ja nista nerazumem :???:
Dragan1979
24.07.2008., 11:23
:dontunderstand:
Kako su poceli u zadnje vreme, uskoro ce nam naplacivati i vazduh sto disemo.
Samo da im je sto vise dirhama. Gladni su u pm. :otkacio:
Optimist011
25.07.2008., 22:53
Ja sam u UAE (Ras Al Khaimah) vec 2 meseca, medjutim za sve ovo vreme nisam upoznao u ovom gradu nikog iz nasih krajeva. Imam prijatelje u Ajman-u i Dubai-ju! Mozda neko zna nekog ovde jer gradi i nije tako mali...a dao bog nas ima svuda...
jos jedan link
http://www.gulfnews.com/nation/Immigration_and_Visas/10231176.html
Stvar se svodi na to da ce da bude malo teze oko zaposljavanja cini mi se.
A pogotovo teze za dobijanje visit vise zbog health insurance [zdravstveno osiguranje].
Pih! :)
Sta sada to znaci? Ako zelim da dovedem prijateljicu na visit vizu sta mi treba od dokumenata? I da li je moguce uopste?
Ja sam znao ali je covek otisao u Bosnu i rekao je nece se vracati u Dubai :)
http://www.gulfnews.com/nation/Immigration_and_Visas/10231396.html
Novi zakon o vizama za UAE! Stupa na snagu 29. jula 2008. Znaci za 5 dana! :)
Pozdrav svima.Hocu da izvadim decku turisticku vizu da dodje da me poseti, kako sada to ide po novom zakonu?
ide preko agencije.
neki dan sam opet citao u novinama da je prakticno razlika samo u tome sto kada ti istekne visa i ako hoces da produzis mozes i dalje da ides u iran ili oman ali platis dodatnih 500 AED. to je sto se tice produzivanja.
tourist vizu mozes dobiti samo preko agencije. ne moze vise drug ili prijatelj da ti pravi vizu, kao sto je pre moglo.
i tako :)
ko sad ovde koga farba? :D
http://www.gulfnews.com/nation/Immigration_and_Visas/10237022.html
ludaci :D
foliraju se. ne znaju ni oni sami sta hoce.
vl4danr
14.08.2008., 14:33
"A tour operator from Deira said nothing has changed. "Every day people approach us for visa runs. We arrange trips to Oman for Dh350. The majority of people on visit visas cannot afford to fly home to get a new visa.""
Znaci, ako sam dobro razumeo, taj "Visa-run" je zapravo legalna stvar? Takodje, za konverziju visit vize u employment (resident) vizu isto moze da se "skokne" do Omana za 350 dhs?
"A tour operator from Deira said nothing has changed. "Every day people approach us for visa runs. We arrange trips to Oman for Dh350. The majority of people on visit visas cannot afford to fly home to get a new visa.""
Znaci, ako sam dobro razumeo, taj "Visa-run" je zapravo legalna stvar? Takodje, za konverziju visit vize u employment (resident) vizu isto moze da se "skokne" do Omana za 350 dhs?
Tako je.
Uvek je i bilo legalno.
vl4danr
18.08.2008., 17:31
Koliko su oni striktni po pitanju sprovodjenja takvih stvari? Konkretno to da se vize vade samo za krvno srodstvo...
Koliko sam cuo i ranije su znali da odbiju nekoga ko je rezident a vadi vizu za prijatelja?
to jos nisam probao tako da ne znam ali mislim da za krvno srodstvo nema problema. a sto se tice prijatelja na to sada verovatno treba da zaboravis cim tako kazu.
da i ranije su znali da odbijaju ali ne znam iz kojih razloga. nemam iskustva s tim jos uvek.
blue flower
20.08.2008., 14:00
i prije je vazilo to pravilo da moze samo rod da se sponzorise.