Vidi punu verziju : Sve što vas zanima u vezi s vizama!
Kalamity Jane
24.12.2003., 00:56
Da li neko mozda zna sta je sve potrebno za Madjarsku vizu? Od koliko do koliko se izdaje i kojim danima?
I sta je sve potrebno od papirologije da se prilozi?
**case-problem**Zivka
24.12.2003., 08:21
Mislim da je potrebno samo da popunis formular, prilozis vazeci pasos i jednu sliku. Viza je besplatna i dobija se istog dana.
Oni rade, ja mislim, od 9-16h. Samo moras da proveris koje im je radno vreme za praznike, tj. danas. Sutra i u petak sigurno ne rade.
Kalamity Jane
24.12.2003., 09:07
a da li mozda znas, da li mora licno da se dodje ili moze recimo roditelj da uzme vizu za svoje dete?
Moze i roditelj,moja mama je podigla za mene,samo ne dobija se istog dana .Nas dve smo je cekale 5 dana.Valjda zbog velike navale.
Zivka,lepo je to sto hoces da pomognes,ali molim te nemoj da dajes pogresne info,pogotovo onome kome je hitno.Konzulat u Subotici radi svaki dan do 13,a u Beogradi do 12, a petkom samo do 11. Istina,cesto zbog guzve produze radno vreme za cca 1 sat,ali nemoj racunati na to kao na sigurno.Izdaju je isti dan popodne,ili sutra popodne sto je zadnjih dana cesce zbog velikih guzvi.Potrebna je samo jedna slika(format nije jako bitan,otprilike kao za licnu kartu),formular se dobija se od policajca ispred konzulata.Konzulat je u Beogradu na Senjaku,u ulici Vladimira Kovacevica,a u Subotici odmah pored zeleznicke stanice.Guzve su velike,ali po mojoj proceni je dovoljno stati u red oko 8.Viza se dobija na godinu dana.Pogledaj sajt:www.hukonzulat.org.yu
Kalamity Jane
24.12.2003., 23:50
Zivka,lepo je to sto hoces da pomognes,ali molim te nemoj da dajes pogresne info,pogotovo onome kome je hitno.Konzulat u Subotici radi svaki dan do 13,a u Beogradi do 12, a petkom samo do 11. Istina,cesto zbog guzve produze radno vreme za cca 1 sat,ali nemoj racunati na to kao na sigurno.Izdaju je isti dan popodne,ili sutra popodne sto je zadnjih dana cesce zbog velikih guzvi.Potrebna je samo jedna slika(format nije jako bitan,otprilike kao za licnu kartu),formular se dobija se od policajca ispred konzulata.Konzulat je u Beogradu na Senjaku,u ulici Vladimira Kovacevica,a u Subotici odmah pored zeleznicke stanice.Guzve su velike,ali po mojoj proceni je dovoljno stati u red oko 8.Viza se dobija na godinu dana.Pogledaj sajt:www.hukonzulat.org.yu
joj do 12 a zato ih ja danas nisam dobila, zvala sam posle 12... jel znas mozda ovih dana oko praznika tj. (katolickog bozica) kako rade???? posto se vidi da si obavesten... i da li rade mozda u subotu??? ja nisam iz Beograda, a pokusavam da ih dobijem telefonom sto mi nikako ne polazi za rukom, pa bilo bi super ako znas da mi kazes da ne bih dolazila badava i da me ne bi vracali...
Subotom definitivno ne radi nijedna ambasada!
Cetvrtak sam skoro siguran da ne,ali u petak bi trebalo da rade.Nista ne mozes obaviti telefonom,moras doci.Provericu ujutro preko mojih veza u BG pa cu ti napiati.Ali imam ideju!Ne verujem da ti tako hitno treba viza samo da udjes u Madjarsku.Verovatno ides negde dalje.
Pretpostavljam da imas Schengen ili neku drugu vizu,radnu dozvolu...U tom slucaju ti ne treba viza za tranzit do 5 dana.
Ako nisam u pravu,onda dodji pred amabasadu u petak ujutro u 6,ponesi pecarosku stolicu na rasklapanje i cebe da se ogrnes i garantujem da ces biti prva u redu,sto znaci da ces uci u ambasadu vec u 9 kad otvore,i da ces dobiti vizu isti dan oko 16.
Ne zaboravi sliku i pasos mora da ti vazi najmanje godinu dana.Ponavljam,ujutro cu ti napisati da li ambasada radi u petak.Na cetvrtak nemoj racunati.
sunrise
25.12.2003., 10:38
...
**case-problem**Zivka
25.12.2003., 12:20
Konzulat je u Beogradu na Senjaku,u ulici Vladimira Kovacevica
Mislis, Vladete Kovacevica 3?
sunrise
25.12.2003., 12:52
....
**case-problem**Zivka
25.12.2003., 13:38
Madjarska ambasada se nalazi na cetiri lokacije u Gradu: Krunska 72, Vladete Kovacevica 3, Kneginje Zorke 74 i Nemanjina 4.
Kalamity Jane
25.12.2003., 13:39
Madjarska ambasada se nalazi na cetiri lokacije u Gradu: Krunska 72, Vladete Kovacevica 3, Kneginje Zorke 74 i Nemanjina 4.
e veselo sad... :roll:
Ne citate pazljivo.Ambasada jeste u Krunskoj,ali ja sve vreme govorim o KONZULATU.Samo tu se mogu dobiti vize.A to je na Senljaku na adresi, kako ste me ispravili-Vladete Kovacevica.Ambasada sluzi za neke druge stvari.Moze tvoj otac otici umesto tebe,nadam se da imate isto prezime.
Nisam uspeo da saznam da li konzulat radi u petak,ali sam zvao prijatelje u Madjarsku da im cestitam Bozic i oni su mi rekli da je petak u Madjarskoj neradan dan pa po toj logici ne radi ni konzulat.
Toliko od mene.Srecno !
sunrise
25.12.2003., 16:23
....
sunrise
31.12.2003., 10:39
...
Vragolasta Amfibija
04.04.2006., 21:15
Da li se za Portugaliju moze doboti turisticka viza bez nekog uplacenog aranzmana?
U pitanju je poziv za boravak u timeshare apartmanu.
Ako neki savestan forumash zna,neka podeli svoje znanje samnom :-D
Da li se za Portugaliju moze doboti turisticka viza bez nekog uplacenog aranzmana?
U pitanju je poziv za boravak u timeshare apartmanu.
Ako neki savestan forumash zna,neka podeli svoje znanje samnom :-D
Moze. Potrebno je, kao i u ostalim ambasadama, uz taj poziv (zvanicni) priloziti rezervaciju karte, potvrdu o radnom odnosu/studiranju i potvrdu o uplacenom zdravstvenom osiguranju. I, super je to sto kod njih nikada nije guzva:)
Tel. ambasade : 2662-895
Vragolasta Amfibija
05.04.2006., 18:59
jao !!!!
mnogo ti hvala...mislila sam da niko nece znati odgovor...:-D
e samo jos nedno pitanjce...koliko to otprilike traje jer taj poziv vazi za jun??
hvala puno !!!
Par dana ...obicno...:)
I.
Vragolasta Amfibija
06.04.2006., 14:57
mnogo ti hvala :-D
baki 75
06.04.2006., 15:05
Ja popizdela ovih dana ybog francuske vize, u ambasadi nemaju slobodan termin za raygovor sledecih mesec dana...aj iskopam neku vezu mozda bih i uspela za termin, mada me je prva euforija vec prosla...sad vec gubim volju jer treba im odneti tonu papira...
mnogo ti hvala :-D
bolje zakaži razgovor za vizu što pre, zna i duže da traje. raspitaj se šta ti tačno od papira treba, da te ne bi šetali, što se uglavnom dešava;-)
Ja popizdela ovih dana ybog francuske vize, u ambasadi nemaju slobodan termin za raygovor sledecih mesec dana...aj iskopam neku vezu mozda bih i uspela za termin, mada me je prva euforija vec prosla...sad vec gubim volju jer treba im odneti tonu papira...
a vi ne idete preko agencije u Pariz?
baki 75
07.04.2006., 13:06
Idemo preko agencije ali nije grupna poseta vec je aranzman napravljen za nas, uostalom promenili smo destinaciju, presekla sam ybog ovih nemira u Fr, necu da posle svih muka oko dobijanja vize presedim tamo u sobi ybog demonstranata...
pa gde ćete? pričaj:D (sad odjednom traže 30 karaktera za jednu poruku:shock: )
Vragolasta Amfibija
07.04.2006., 19:05
eov sta mi sve treba...deluje tako obeshrabrujuce to su mi poslali iz ambasade...
OBAVESTENJE PODNOSIOCIMA
ZAHTEVA ZA DOBIJANJE PORTUGALSKE VIZE
- Zahtev za vizu podnosi se licno i mora biti u potpunosti popunjen i potpisan.
- Podaci o odlasku u Portugal moraju biti vrlo precizni.
PODNOSILAC ZAHTEVA ZA ŠENGEN VIZU MORA DA POSEDUJE SVA POTREBNA DOKUMENTA I TO U ORIGINALU:
1. Pasos vazeci najmanje 6 meseci od datuma izlaska iz Portugala. Ukoliko je pasos novijeg datuma mora se doneti na uvid stari pasos ili potvrda od nadleznih organa da je pasos koji se donosi prvi koji podnosilac zahteva poseduje.
2. 1 fotografija skorijeg datuma.
3. Potvrda o zaposlenju ili o posedovanju privatne firme, s navedenim datumom pocetka radnog odnosa i iznosom mesecnog licnog dohotka. Za privatnike je potrebna fotokopija dokumenta o osnivanju firme (ne starija od 6 meseci), potvrda da firma i dalje posluje i fotokopija PIB-a.
Za maloletne je potrebna saglasnost oba roditelja ili staratelja, overena kod nadleznog organa, ukoliko maloletno lice ne putuje sa roditeljem/roditeljima/staraocima.Zahtev za maloletno lice podnose i potpisuju oba roditelja/staratelja/. Potreban je izvod iz maticne knjige rodjenih, fotokopije licnih karata oba roditelja i originali na uvid.Ukoliko se radi o staratelju potrebno je dostaviti fotokopiju resenja ili presude o starateljstvu i original dokumenta na uvid.
Za studente i ucenike potrebna je potvrda sa fakulteta ili iz skole.
Penzioneri moraju doneti zadnji cek sa iznosom visine penzije.
4. Fotokopija radne i overene zdravstvene knjizice (prilikom podnosenja zahteva originale treba doneti na uvid).
5. Resenje o koriscenju godisnjeg odmora ili odsustva sa posla(za period planiranog putovanja).
6. Potvrda o placenom medjunarodno priznatom zdravstvenom osiguranju koje pokriva period boravka u Portugalu (uz garanciju sanitarne repatrijacije). Prihvataju se potvrde od sledecih osoguravajucih drustava: Delta + Europ assistance; Zepter + AXA reinsurance; DDOR + Coris assistance; Dunav + Evasan assistance; Primos + SOS international.
7. Original pismo “Termo de Responsabilidade” (Izjava o odgovornosti) ili original rezervacije hotela, na portugalskom jeziku, sa navedenim tacnim datumima trajanja turistickog boravka u Portugalu. Osim toga pomenuta Izjava treba da ukljuci i i troskove repatrijacije (custos de repatriação). Ukoliko poziv salje firma Izjava o odgovornosti na portugalskom jeziku kojim se ista obavezuje da ce snositi troskove boravka i troskove repatrijacije za osobu koju poziva mora biti overena kod notara.
Ukoliko poziv salje pojedinac - portugalski drzavljanin sa stalnim boravkom u Portugalu original pismo “Termo de Responsabilidade” takodje mora biti overeno kod notara zajedno sa fotokopijom njegovog pasosa ili licne karte.
Ako poziv upucuje pojedinac stranog drzavljanstva sa boravkom u Portugalu uz original pismo “Termo de Responsabilidade” koje overava kod notara mora da overi i fotokopiju boravisne ili radne dozvole.
Neophodno je navesti zanimanje, broj telefona, najbolje mobilnog, osobe koja potpisuje original pismo .
7. Rezervacija povratne avionske karte ili drugog prevoznog sredstva.
8. Potvrda iz banke o posedovanju strane valute neophodne za boravak u inostranstvu ili fotokopija kreditnih kartica.
9. Program putovanja turisticke organizacije (ukoliko se putuje u organizaciji iste).
10. Ukoliko se radi o ucescu na kongres potrebno je dostaviti original poziv sa imenima ucesnika, programom rada i uplacenoj kotizaciji.
Ako organizator kongresa nije iz Portugala, potrebno de je da portugalski korespondent potvdi odrzavanje kongresa, spisak,ucesnika i kotizaciju.
11. Nece biti prihvacena dokumenta poslata na fax Ambasade Portugala.
Ambasada Portugala zadrzava pravo da podnosiocu zahteva trazi dodatne informacije.
VAZNA PREPORUKA
Dobijena viza nije garancija ulaska u Sengen zemlje. Ovu odluku mogu doneti odgovarjuci imigracioni organi pri ulasku.
Preporucuje se da se kopije dokumenata podnetih za dobijanje vize nose sa sobom tokom putovanja.
Cena vize je: 3.067,00 dinara
NAPOMENA:
- Gore navedeni iznos (u gotovom) placa se prilikom podnosenja zahteva za vizu.
- Ukoliko je zahtev za vizu odbijen, suspendovan ili ako odobrenje nije
potvrdjeno uplaceni iznos (3.067,00 dinara) se ne vraca.
RADNO VREME KONZULARNOG ODELJENJA:
10.00 - 13.00h (svakog radnog dana).
ZAHTEVI SE RESAVAJU U PERIODU DO 15 DANA OD DANA PODNOSENJA ZAHTEVA.
Probaj preko EURO-JET agencije,3284 383, ako ti je frka.Ja idem u Lisabon ovih dana i nisam se smarao sa port.vizom, već sam išao preko ove agencije ( jedna druga ambasada je u pitanju, oni će ti već reći, šengen je- naravno ).
Dobio sam vizu '' brzom brzinom ''. Sa razgovorom-za 7 dana..
Vragolasta Amfibija
08.04.2006., 17:48
Da li neko zna koja je avio kompanija najpogodnija i koliko kosta karta?
Cantona7
09.04.2006., 00:56
Da li je istina da su vize za Grcku poskupile? Da su nove cene viza za zemlje EU vec stupile na snagu, tako da kostaju 60e za individualna, a 30e za grupna putovanja (dakle preko agencije)? Jel to proverena informacija, posto u svim agencijama i dalje stoji da je viza 10e, a ja sam vec uplatio aranzman preko AlbaGraeca Travel-a i rekli su mi takodje da su vize 10e.
Unapred hvala...
Vesna Ks
09.04.2006., 10:19
Meni su po agencijama rekli da ce se to znati oko 15.aprila,individualne idu na 60E,a za grupne ni oni nisu znali... :cry:
pajamaca
09.04.2006., 12:47
pa dobro.
šta je tu je .
ne verujem da će grci to da urade.svake,ali svake godine,ja idem u grčku od '88 samostalno,
je priča da će vize poskupeti.
ali svake godine unose neke panike!
ozbiljno.
možda će stavrno poskupeti,ali mi smrdi na stari fazon,nekog treniranja naših živaca!!!
codemaker
09.04.2006., 17:01
pa dobro.
šta je tu je .
ne verujem da će grci to da urade.svake,ali svake godine,ja idem u grčku od '88 samostalno,
je priča da će vize poskupeti.
ali svake godine unose neke panike!
ozbiljno.
možda će stavrno poskupeti,ali mi smrdi na stari fazon,nekog treniranja naših živaca!!!
Hej Maco, pa ja tek sad primetio da si promenila nick?
Sta bi, pokusavas da se sakrijes? :)
Meni se bas svidjalo ono uvrnuto sa sve "x" na kraju i pocetku... :)
Idemo li ove godine u Greece?
Ja cu biti tamo u julu ili avgustu, negde na jugu i malo na ostrvima. Naravno, Atina neizbezna :)
meelosh_bg
09.04.2006., 20:19
Informacija je tacna, vize za Grcku ce poskupeti na 60€, ali to nije njihova odluka - sve Schengen vize za gradjane SCG ce kostati toliko. Postoji teoretska mogucnost da se ova odluka (koja je vec doneta) povuce, jer je i u EU izazvala polemike.
pajamaca
09.04.2006., 23:01
MA JOK CODE:p
ja se otkrila:p
ali nikako da vrnem na x
(ovo mi stariji nick,ali sam zaboravila lozinku:p )
idem, naravno u julu, avgustu
tassos ili jerissos.
još nisam sigurna.
muči me ta viza:p
meni klinci imaju pasoše:roll:
mi imamo godišnji šengen,ali za klince mi frka
sutra ću da pišem nekome da nas pozove da povadim te vize!!!
dok su po 35:p
codemaker
09.04.2006., 23:22
Pa koliko to ranije vadis vize?
Koliko najranije mozes da trazis, ako polazis u avgustu, kad se najranije mozes pojaviti na salteru. Treba mi za jednog druga, pa ga zanima a ja nemam pojma :)
Vesna Ks
09.04.2006., 23:38
Meni su prosle godine u konzulatu u Nisu rekli-najranije mesec dana unapred.E,mozda u Bgd.vaze neka druga pravila,jer nije sve isto,ovi "nasi"traze,recimo,vise dokumentacije...
Da li je istina da su vize za Grcku poskupile? Da su nove cene viza za zemlje EU vec stupile na snagu, tako da kostaju 60e za individualna, a 30e za grupna putovanja (dakle preko agencije)? Jel to proverena informacija, posto u svim agencijama i dalje stoji da je viza 10e, a ja sam vec uplatio aranzman preko AlbaGraeca Travel-a i rekli su mi takodje da su vize 10e.
Unapred hvala...
Posto ovog leta planiram da letujem u Grckoj, a ti si uplatio vec aranzman, zanimaju me kakve su cene ako su upitanju apartmani, i o kom mestu je rec?
Hvala
Cantona7
10.04.2006., 08:52
@Jeca84
Ja sam uplatio preko AlbaGraeca Travela. Jeftini su i ok su. Sajt im je www.albagraeca.co.yu , pa tamo mozes sve videti za Krf. Prevoz je standardnih 6000din, osiguranje 10e, viza (valjda) 10e, a aranzmani su od 109e pa nadalje. To je za 11.nocenja (14. dana) u centru sezone (jul - avgust)... Naravno Kassiopi...
pajamaca
10.04.2006., 09:07
Pa koliko to ranije vadis vize?
Koliko najranije mozes da trazis, ako polazis u avgustu, kad se najranije mozes pojaviti na salteru. Treba mi za jednog druga, pa ga zanima a ja nemam pojma :)
pa kolik oj aznam valjda mesec dana ranije.
ali! ako imaš poziv za avgust, što ti ne bi u maju izvadio vizu,dok nije gužva?
a ja ću da tražim na 6 m za klince u nemačkoj amb.
probam.pa ako mi uspe...:p
Jelena87
10.04.2006., 14:25
Dok platite vize,ni ne isplati vam se da igde idete..To je i napravljeno tako da biste vi bili ograniceni,tj.da biste mogli ici eventualno u Crnu Goru,BiH i Hrvatsku
Vesna Ks
10.04.2006., 14:51
Dok platite vize,ni ne isplati vam se da igde idete..To je i napravljeno tako da biste vi bili ograniceni,tj.da biste mogli ici eventualno u Crnu Goru,BiH i Hrvatsku
Ma kakvi...
codemaker
10.04.2006., 15:06
Ma nema sanse da idem u CG ili tek u Hrvatsku!
Vise volim da sa sve vizama, idem tamo gde mi je lepo
Za razliku od CG gde ima vode tople, hladne, mlake - uopste ima je, ljudi ljubazni i ne pokusvaju da te oderu za pare. Taksisti voze na taksimetar, naplacuju do centa tacno i ne voze okolokole, erkondisn se podrazumeva svuda, ima sta da se vidi i obidje, plaze ciste, osoblje ljubazno, panduri popustljivi, atmosfera prijatna - gde to ima u CG
Sto se tice Hrvatske, necu ni da pricam - tek da kazem da kad sam u Grckoj, sednem u kola i danima se vozikam kroz sela i zaseoke, veca i manja mesta, zabacenim putevima, stajem gde hocu i nikada me niko nije ni popreko pogledao, naprotiv, svuda su ljubazni i normalni. Nesto ne verujem da bih mogao to isto i u Hrvatskoj. Kad se budem i u HR tako osecao bezbedno i lepo, mozda (a verovatno nikad) pocnem tek da razmisljam da odem. Moram priznati da je HR najvise ucarila nakon ovih godina razlaza i stvarno sam ljubomran, prelepe delove mora je dobila, ali sta mogu - c'est la vie...
Dakle, Grcka.
Cantona7
10.04.2006., 18:21
Neko mi rece da ce od septembra 2006. i za Grcku, kao i za ostale zemlje EU individualne vize biti 70-72 €, trenutno su 36€. A za grupne vize je trenutna cena oko 10€, a od septembra videcemo. Nadam se ako se uopste cene i povecavaju, da je to od septembra...
pajamaca
10.04.2006., 18:27
ček,majstore....pa zar nisi to već napisao?
Neko mi rece da ce od septembra 2006. i za Grcku, kao i za ostale zemlje EU individualne vize biti 70-72 €, trenutno su 36€. A za grupne vize je trenutna cena oko 10€, a od septembra videcemo. Nadam se ako se uopste cene i povecavaju, da je to od septembra...
Daj boze!!Bas sad kad sam ja odlucila u Grcku da idem!
Jelena87
10.04.2006., 21:03
Ma nema sanse da idem u CG ili tek u Hrvatsku!
Vise volim da sa sve vizama, idem tamo gde mi je lepo
Za razliku od CG gde ima vode tople, hladne, mlake - uopste ima je, ljudi ljubazni i ne pokusvaju da te oderu za pare. Taksisti voze na taksimetar, naplacuju do centa tacno i ne voze okolokole, erkondisn se podrazumeva svuda, ima sta da se vidi i obidje, plaze ciste, osoblje ljubazno, panduri popustljivi, atmosfera prijatna - gde to ima u CG
Sto se tice Hrvatske, necu ni da pricam - tek da kazem da kad sam u Grckoj, sednem u kola i danima se vozikam kroz sela i zaseoke, veca i manja mesta, zabacenim putevima, stajem gde hocu i nikada me niko nije ni popreko pogledao, naprotiv, svuda su ljubazni i normalni. Nesto ne verujem da bih mogao to isto i u Hrvatskoj. Kad se budem i u HR tako osecao bezbedno i lepo, mozda (a verovatno nikad) pocnem tek da razmisljam da odem. Moram priznati da je HR najvise ucarila nakon ovih godina razlaza i stvarno sam ljubomran, prelepe delove mora je dobila, ali sta mogu - c'est la vie...
Dakle, Grcka.
Da,imamo najveci deo jadranske obale,sta ces..sta je-tu je. Ali ne brini,u sledecem ratu,CG ce dobiti veci deo :)
ZoricaS.
11.04.2006., 11:38
ti si kao neki provokator, ili se samo salis?
pajamaca
11.04.2006., 11:39
ja se nadam da se šali.
jel da se šališ?
codemaker
11.04.2006., 12:31
Da,imamo najveci deo jadranske obale,sta ces..sta je-tu je. Ali ne brini,u sledecem ratu,CG ce dobiti veci deo :)
Jelena, ajde se saberi i ne pricaj gluposti!
Eto jos jednog od razloga zasto mi na pamet ne pada da idem u Hrvatsku.
Ako idem na odmor, nemam zivaca da pricam o buducim ratovime. Rekao sam da vam zavidim, ali nista vise od toga. Kakvi buduci ratovi pobogu....
Jelena87
11.04.2006., 18:55
Ma dajte,pa naravno da se salim,ali znate da je Balkan bure baruta..ili kao sto Bajaga kaze-svakih 50 leta izbije rat :)
Preporucila bih vam da dodjete u HR na more samo ako imate debeo novcanik jer su cene napich.ili boli glava!
'Ajde da vratimo temu u mirne vode...
Ja DANAS bio u ambasadi i dobio vizu. Na 6 meseci. URAAAAAAAA !!! Pravac Krit.
35 EUR + putno osiguranje ( cena osiguranja zavisi od duzine boravka )
Kazu da ce uskoro poskupeti na 60, ali ne znaju tacno kada, ne zavisi od njih, nego ce odluka biti donesena u Briselu i vazice za sve zemlje Shengenskog sporazuma.
Za grupne nisam pitao, nije me interesovalo.
Mozete da podnesete zahtev do mesec dana pre zapocinjanja putovanja, odnosno ulaska u Grcku.
pajamaca
11.04.2006., 23:29
a kako si dobio na 6?
ideš da radiš dole?
koje si dokumente podneo?
i kakvo to je pozivno pismo.
(nije ozna-samo kaž' i meni da se uvatim take vize)
Da, idem da radim.
Na 6 meseci najlakse dobijaju oni koji imaju neke veze sa turizmom.
Dao sam im memorandum turisticke agencije sa potvrdom da radim u istoj i pozivno pismo grckog partnera. Plus overen ugovor izmedju te dve firme (idiotiko simfonitiko), gde pise da je placen porez. Komplikovano, ali ako imas poznanika u nekoj iole boljoj turistickoj agenciji, sve to mozes da odradis. Daju ti "ugovor o delu" da si kao spoljni saradnik i to garant prolazi.
kad sam rezervisao aranzman u agenciji su mi rekli da se papiri za vizu mogu podneti tri meseca ranije. to je navodno novina u ambasadi grcke, da bi se izbegle preterane guzve u jeku sezone.
kad sam rezervisao aranzman u agenciji su mi rekli da se papiri za vizu mogu podneti tri meseca ranije. to je navodno novina u ambasadi grcke, da bi se izbegle preterane guzve u jeku sezone.
Meni danas u agenciji rekli da moze najranije mesec dana pre...
mozda je moja agencija bolje informisana:)
sandra w
21.04.2006., 18:25
A,jel` tacno to da ja,kao bivsi student,koji je prethodne tri godine isao u Grcku,sada ne mogu da dobijem individualnu vizu,jer sam nezaposlena?U Argusu su mi rekli da za grupnu i moze da se sredi,ali za individualnu.nema sanse.
Juce sam videla u novinama da od 1. maja pocinju sa zakazivanjem preko telefona. Nema vise cekanja u redovima!
Cantona7
23.04.2006., 11:54
Pise u novinama, da su nove cene od 1.januara 2007.
Jao,zabolela me glava,kad sam odlucila da idemo sopstvenim prevozom..Molim vas utesite me..Sta ako uplatim agenciji a ne dobijemo vizu?Dajte mi taj broj telefona na koji se zakazuje u Grckoj ambasadi,plizzzz..
Nisam nikad sama vadila vizu,nista mi nije jasno..Znaci sakupim sve papire koje traze,i odem tamo da cekam..Nije valjda da moramo svi ici koji putujemo,ili moze jedno da ode sa pasosima nas ostalih..
Joj,vec mi se ne ide,ako budem morala da otpadam u nekom redu..E,a jel imaju oni tzv.čekači,platim pa dodjem,kad budem na redu..
Vesna Ks
28.04.2006., 15:02
Ma ljudi,sta dramite oko te vize,svake godine mnogi dobijaju,a samo mali broj bude odbijen.Najcesce vrate ljude da dopune dokumentaciju koja nedostaje.Ja ,zbog mesta boravka,uzimam vizu u Nisu,pozovem mesec dana ranije i lepo mi izdiktiraju sve sta treba za strukturu putnika koja me interesuje.Sve lepo prikupim,odemo muz i ja zajedno da bi nam brze vreme proslo(inace moze jedan da ide za svoju porodicu)rano,stignemo oko 6.30 i onda se upisemo na spisak-to mi sami "cekaci"organizujemo i onda idemo do 9h po gradu,na dorucak...Vracamo se u 9h,tada sluzbenik deli one prijave,to popunimo i vec od 9.30 krece prijem,svi stanemo u red po spisku,po neko i proba da ode preko reda,ali nema sanse da mu iko dozvoli jer je svima jasan red...Koliko sam videla vraceni su ljudi kojima je stvarno nesto nedostajalo(npr.ide kolima a nema medjunarodnu dozvolu,ili razveden,ide sa detetom a nema saglasnost majke deteta...i to ih vrate da dopune dokumentaciju pa cim spreme dodju opet)
Dakle,malo je dosadno skupti onu papirologiju,ali nije tako strasno.E,sad lepse bi bilo da se zakazuje,da covek zna kad mu je red...cula sam da je u Beogradu mnogo veca frka,da se tesko pravi red-ali probajte da nametnete tu stvar sa upisivanjem na spisak kako ko dodje,mnogo fina stvar.Inace ovi u Nisu cim cuju napolju neku svadju,nered prekinu rad na neko vreme,sto su duzni da slusaju nasu "kulturu"...psovke onih koji su vraceni jer nesto nedostaje...
pajamaca
28.04.2006., 16:24
Dajte mi taj broj telefona na koji se zakazuje u Grckoj ambasadi,plizzzz..
.
nema zakazivanja.
pripremis dokumentaciju, tacan spisak trazi u agenciji gde si uplatila.
i kada sve spremis odes i cekas red, kada stignes na salter/gotovo.
sutra ides po vizu.
nije komplikovano.šanse da te odbiju za vizu, su minimalne!
pajamaca
28.04.2006., 16:26
Juce sam videla u novinama da od 1. maja pocinju sa zakazivanjem preko telefona. Nema vise cekanja u redovima!
aha ovo sam tek sad videla.
pa to je super!!!
mada je meni keva vampir ustaje u 4 pa mi je čekala redove do sada i uvek budemo prvi:p
ili bar u prvoj grupi:p
Broj telefona za zakazivanje je 0903/15-15-15. Call centar pocinje sa radom 3. maja, a radno vreme je od 7-15h. Cena poziva 18 din po minutu.
Bar tako pise u novinama!
marina.c
29.04.2006., 23:44
Ako dobijem multi Shengen vizu iz austrijske ambasade,mogu li s njom prvo u Grčku na letovanje a tek posle u Austriju??? :-? :-?
pajamaca
30.04.2006., 12:46
možeš!!!
Sunjalo
01.05.2006., 13:47
Kakve su sanse da GRUPNU vizu dobije neko ko nema posao a nije ni student ?
codemaker
01.05.2006., 17:40
Zavisi i od agencije koja ce traziti grupnu vizu. Bar tako mi se cini.
Drugarica moje cerke je nezaposlena, nije student pa je preko agencije dobila grupnu vizu, ostala 10 dana u Grckoj i vratila se sledecom turom iste agencije.
Mozda je i lakse dobila grupnu vizu jer je imala pre toga nekoliko vica dobijenih za prethodne posete, nisam siguran.
Pa, nije to toliko problem za grupnu vizu, mozes da prilozis potvrdu da te izdrzavaju roditelji ili bracni drug, ili da posedujes neke nekretnine, ili potvrdu da si na birou, a u najgorem sluzaju uplatis depozit valjda oko 500E. Ali zavisi i od agencije, najbolje se raspitaj kod njih.
Jao,zabolela me glava,kad sam odlucila da idemo sopstvenim prevozom..Molim vas utesite me..Sta ako uplatim agenciji a ne dobijemo vizu?Dajte mi taj broj telefona na koji se zakazuje u Grckoj ambasadi,plizzzz..
Nisam nikad sama vadila vizu,nista mi nije jasno..Znaci sakupim sve papire koje traze,i odem tamo da cekam..Nije valjda da moramo svi ici koji putujemo,ili moze jedno da ode sa pasosima nas ostalih..
Joj,vec mi se ne ide,ako budem morala da otpadam u nekom redu..E,a jel imaju oni tzv.čekači,platim pa dodjem,kad budem na redu..
Pa, ako uplatis, a ne dobijes vizu, pare ne vracaju! Ali to je stvarno retko! Najbolje uplati preko agencije koja vadi vizu i za one koji idu sopstvenim prevozom. Ima i takvih, ako te mrzi da cekas!
Ma ljudi,sta dramite oko te vize,svake godine mnogi dobijaju,a samo mali broj bude odbijen.Najcesce vrate ljude da dopune dokumentaciju koja nedostaje.Ja ,zbog mesta boravka,uzimam vizu u Nisu,pozovem mesec dana ranije i lepo mi izdiktiraju sve sta treba za strukturu putnika koja me interesuje.Sve lepo prikupim,odemo muz i ja zajedno da bi nam brze vreme proslo(inace moze jedan da ide za svoju porodicu)rano,stignemo oko 6.30 i onda se upisemo na spisak-to mi sami "cekaci"organizujemo i onda idemo do 9h po gradu,na dorucak...Vracamo se u 9h,tada sluzbenik deli one prijave,to popunimo i vec od 9.30 krece prijem,svi stanemo u red po spisku,po neko i proba da ode preko reda,ali nema sanse da mu iko dozvoli jer je svima jasan red...Koliko sam videla vraceni su ljudi kojima je stvarno nesto nedostajalo(npr.ide kolima a nema medjunarodnu dozvolu,ili razveden,ide sa detetom a nema saglasnost majke deteta...i to ih vrate da dopune dokumentaciju pa cim spreme dodju opet)
Dakle,malo je dosadno skupti onu papirologiju,ali nije tako strasno.E,sad lepse bi bilo da se zakazuje,da covek zna kad mu je red...cula sam da je u Beogradu mnogo veca frka,da se tesko pravi red-ali probajte da nametnete tu stvar sa upisivanjem na spisak kako ko dodje,mnogo fina stvar.Inace ovi u Nisu cim cuju napolju neku svadju,nered prekinu rad na neko vreme,sto su duzni da slusaju nasu "kulturu"...psovke onih koji su vraceni jer nesto nedostaje...
E, da ti vidis leti red u Beogradu ispred ambasade, shvatila bi sto drame! Ja doduse idem preko agencije, ali leti je to ko mala invazija na Francusku, Strahinjica Bana i okolinu, ne mozes da prodjes! A ono 40C...Prava uzivancija!
codemaker
02.05.2006., 22:10
Pa, ako uplatis, a ne dobijes vizu, pare ne vracaju! Ali to je stvarno retko! Najbolje uplati preko agencije koja vadi vizu i za one koji idu sopstvenim prevozom. Ima i takvih, ako te mrzi da cekas!
Zar ima i takvih agencija? Vade ti vizu i za sopstveni prevoz, bez veze sa njihovim aranzmanima? Ako imas neku adresu, stavi ovde, imam drugara, koji uvek muku muci sa cekanjem u redu svake godine... A i drugima bi pomogao.
Vesna Ks
02.05.2006., 22:31
Pa zar u BG nebi mogao da prodje taj spisak-kako ko dodje upise se(ili onoga za koga ceka)?Doduse u Nisu bude od 200-300 ljudi dnevno,ne vise...Stvarno bi trebalo da uvedu to zakazivanje,svima bi lakse bilo!
Uvedeno je zakazivanje, ja zvala i moze da se zakaze 90 dana pre puta što je super ukoliko imaš svu potrebnu dokumentaciju da ne čekaš red
Lukoslav
07.05.2006., 12:26
ja vadim grupnu vec 2. put ove godine i oba puta mislim da nije bila preko 10e ...
Ja zvala da zakazem,ali niko se ne javlja..
Vasulopulos
30.05.2006., 11:06
Da li neko zna šta sve treba od tih papira. Na sajtu ambasade piše nekoliko dokumenata medjutim na sajtovima raznih tur. agencija piše da treba mnogo više kojekakvih potvrda i kopija otprilike svih dokumenata cele rodbine deset kolena unazad. Više mi je preko glave sve pa ako neko zna šta je neophodno bio bi mu mnogoooo zahvalan.
:( :arrow: :-? :arrow: :-D :arrow: 8)
coka 24
30.05.2006., 16:01
Da li neko zna šta sve treba od tih papira. Na sajtu ambasade piše nekoliko dokumenata medjutim na sajtovima raznih tur. agencija piše da treba mnogo više kojekakvih potvrda i kopija otprilike svih dokumenata cele rodbine deset kolena unazad. Više mi je preko glave sve pa ako neko zna šta je neophodno bio bi mu mnogoooo zahvalan.
:( :arrow: :-? :arrow: :-D :arrow: 8)
Ako planiras da vadis individualnu vizu zovi ambasadu i zakazi i oni ce ti za nekoliko dana poslati pismo u kome pise sta ti sve treba i zahtev koji treba da popunis i da poneses sa sobom meni je danas stigli pismo a ako planiras grupnu vizu onda ce ti u agenciji reci sve sta ti treba.Telefon za zakazivanje je 0903151515
Vasulopulos
05.06.2006., 09:26
Hvala! uradio sam bas to
Na koji nacin se dobija viza za madjarsku? unaprijed zahvalan
alexandrra
22.09.2006., 12:32
Ja sam jednom radila preko agencije jer nisam iz Bg-a pa nisam mogla dase cimam. Koliko se secam bila je besplatna i potreban je samo pasos i jos jedna slika, ali bolje pozovi konzulat pa se raspitaj.
Mirka šizika
22.09.2006., 12:43
Idi na sajt madjarske ambasade tamo sve pise..I da znas traze brdo papira..ubijaju...Ko da su u sengenu...
Samantha Jouns
22.09.2006., 12:46
Ma daj ne rise!!!
Treba ti 2 slike, potrvda da si student, ili zaposlen ili tako nesto i treba ti onaj papir da ostavis svoje podatke,znaci koliko god imas, zasto uzimas vizu, znaci ukupni 3 papira i 2 slike....i dodjes u SU lepo to predas nista se ne placa i cekas u redi i za dan ili sat bice gotovo zavisi kako ti oni kazu....
Corto Malteze
22.09.2006., 12:50
ma da, dobijas nesto vrlo jednostavno...skoro je jedan moj prijatelj uzimao njihovu vizu, bas bez cimanja i dobio je na godinu dana.
Samantha Jouns
22.09.2006., 12:56
da madjarske vize su na godinu dana ako ti treba ovako kao gradjanin...Ja imam svoju :D:D:D:D
Mirka šizika
22.09.2006., 16:00
Meni su trazili i potvrdu iz nemanjine kolika su mi primanja ..Trebalo je da sakupim vise papira nego za grcku..A isla sam na dva dana - tj jednu noc...
DellBoy-011
22.09.2006., 16:13
Ja sam išao prošle nedelje, traže dve fotografije kao za pasoš, ne starije od 6 meseci i sa svetlom pozadinom, uverenje o zaposlenju i overenu fotokopiju radne knjižice kao i popunjen formular koji se može naći i na netu, ili se dobiti u ambasadi.
Rade od pola devet ujutro, ali kada sam otišao tamo je bilo više stotina ljudi u redu i nije mi padalo na pamet da čekam satima.
Inače, hteo sam da idem sa prijateljima, autom, u budimpeštu na sajam erotike.
Jeste mogao da bude lep i zabavan vikend, ali ne želim toliko da se patim u redu za vizu.
http://www.hukonzulat.org.yu/yu/frame.php?content=visa_download&pic=7&lo=0
ovo je adresa sa koje se može skinuti formular.
meelosh_bg
12.10.2006., 02:10
Na sajtu lepo pise koji su dokumenti potrebni, nije nista posebno, dodao bih samo da ukoliko imate neki stari pasos sa EU vizama - obavezno ponesite. Po pravilu cete dobiti multi vizu na sest meseci ili godinu dana, a bez takvih "preporuka" ili stare madjarske vize im se omakne i single entry na nekoliko dana.
Takodje toplo preporucujem call centar ambasade 0903 127 127 (21 din po pozivu), na koji se zakazuje intervju, tako da apsolutno nema cekanja u redu. Procedura je sasvim civilizovana i prijatna i, za razliku od D ili FR ambasade, kod Madjara nema ponizavanja i apsurda.
Jelena87
12.10.2006., 16:15
Koliko zaebancije zbog pis.l.jive vize...Sramota!
Jedino viza koja mi je dosad trebala bila je onda da iz Hrvatske mogu ici u Srbiju(to su isto bili redovi,Srbi zaebavaju Srbe,a sta ces,takav smo narod). To je tek sramota
salatoni
20.10.2006., 08:53
e to se secam, cekam u redu za vizu srbiju u vukovaru na minus 10, i ne mogu da verujem da mogu da idem u bilo koju zemlju u evropi a ja cekam da idem u srbiju....
sto se tice madjarske, supruga mi je isla prosle nedelje u suboticu, popunis zahtev (skines sa sajta), potvrda o zaposlenju ili da si student, dve fotografije i to je sve. posle odes u super caffe :-) pored ambasade i sacekas sat-dva i sve je gotovo mozes da ides u madjarsku godinu dana kad vec nemas hrvatski pasos :-)
meelosh_bg
21.10.2006., 01:50
e to se secam, cekam u redu za vizu srbiju u vukovaru na minus 10, i ne mogu da verujem da mogu da idem u bilo koju zemlju u evropi a ja cekam da idem u srbiju....
sto se tice madjarske, supruga mi je isla prosle nedelje u suboticu, popunis zahtev (skines sa sajta), potvrda o zaposlenju ili da si student, dve fotografije i to je sve. posle odes u super caffe :-) pored ambasade i sacekas sat-dva i sve je gotovo mozes da ides u madjarsku godinu dana kad vec nemas hrvatski pasos :-)
I to sve vredi samo pod uslovom da imas prijavljen boravak na teritoriji APV. U suprotnom, ide se u Konzulat u BG, ul. Vladete Kovacevica na Senjaku; procedura traje tri radna dana i po pravilu se ne izdaje duza viza od sest meseci, ako i to. Iz nekog iskustva, sestomesecna multi entry ce se dobiti tek kao druga ili treca madjarska viza, bez obzira na sengene i sve ostalo...
Jelena87
21.10.2006., 19:38
Jeste vi iz okoline Vukovara? Pa da,mislim reči su suvisne. Cekas u redu od rane zore da ti daju vizu za Srbiju,ej,pa nije to macji kasalj,ne zasluzuje svako da udje u tu zemlju...
salatoni
24.10.2006., 08:02
Jeste vi iz okoline Vukovara? Pa da,mislim reči su suvisne. Cekas u redu od rane zore da ti daju vizu za Srbiju,ej,pa nije to macji kasalj,ne zasluzuje svako da udje u tu zemlju...
da i imam nezaboravno iskustvo od samog pocetka rata (cuvene potvrde koje ti izdaje nacelnik staba teritorijalne odbrane ili tako nesto da bi mogao da predjes granicu-ti se ne secas toga suvise si mlada) pa do cekanje pred konzulatom u vu da bi dobio vizu. ljudi su iz srbije dolazile navece i cekali na autobuskoj stanici da bi ujutro oko 3-4 formirali red ispred konzulata, pa onda oni likovi koji ti kao pomazu da popunis zahtev pa im ti das koju kunu , pa onda oni koju prodaju mesto pa ne budes 356 vec 82 u redu :-) itd... eh kad gledas sa ove distance stvarno izgleda smesno i pomalo tragicno ali u to vreme to je bilo najnormalnija stvar, ne ponovilo se!
Jelena87
24.10.2006., 11:20
Da,kad se setim kako su nas narod pravili majmunima i nedostojnima za ulazak u lepu im Srbiju.... Ako bi se slicne stvari nekad u buducnosti desile,ne bi htela vise nikad da cujem za Srbiju,pa nek mi je matica i 100 puta,ali ako radi takve stvari,ocito da nije.....
zanimaju me iskustva ljudi koji su dobili vizu za USA na neku foru, da su nezaposleni studenti kojima niko nije poslao garantno pismo niti su je dobili preko neke ogranizacije.
goldfish
29.10.2006., 18:30
idi na podforum -> Regioni -> Severna Amerika
tamo imas dosta informacija
;)
http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php?f=88
DjuraMornar
29.10.2006., 18:49
Tesko bez garantnog pisma...ma sta da je u pitanju...Ne znam...
Moja mama je dobila na 3 god.....meni nisu hteli da je daju.....
Znaju valjda da bi ostala kod Keri Bredso i da se nikada ne bih vratila ;)
Ako si koliko-toliko redovan student preko agencije Karavan (mislim da se tako zove) mozes da dobijes neki posao preko leta u USA i sa tim papirima ces da dobijes vizu bez problema. Ne treba ti nikakav posao tu, niti nikakve nekretnine. Jednostavno, studiras i hoces u USA da radis preko leta kako bi zaradila novac za dalje skolovanje i da usavrsis jezik. Znam bar deset ljudi koji su bez problema dobili vize. I nije viza za USA toliki bauk koliko se misli. Pre dve godine i ja sam tako mislio, a sada evo i mene i moje verenice u Chicagu. Ja sam dobio multiplu vizu na godinu dana a ona na 3 godine. Mi smo bili zaposleni i radili smo poslovno-turisticke vize ali mislim da je varijanta preko studenata najbolja jer ces da dobijes radnu dozvolu i socijalni broj.
Srecno!!!
Ako si koliko-toliko redovan student preko agencije Karavan (mislim da se tako zove) mozes da dobijes neki posao preko leta u USA i sa tim papirima ces da dobijes vizu bez problema. Ne treba ti nikakav posao tu, niti nikakve nekretnine. Jednostavno, studiras i hoces u USA da radis preko leta kako bi zaradila novac za dalje skolovanje i da usavrsis jezik. Znam bar deset ljudi koji su bez problema dobili vize. I nije viza za USA toliki bauk koliko se misli. Pre dve godine i ja sam tako mislio, a sada evo i mene i moje verenice u Chicagu. Ja sam dobio multiplu vizu na godinu dana a ona na 3 godine. Mi smo bili zaposleni i radili smo poslovno-turisticke vize ali mislim da je varijanta preko studenata najbolja jer ces da dobijes radnu dozvolu i socijalni broj.
Srecno!!!
Znam ja za sve te kombinacije ali ne bih htela da se vezujem za taj posao koji mi agencija da, imam kod koga da odem i ko ce da mi nadje posao tamo ali ne moze da mi posalje garanciju posto je tamo na crno zato me zanima koja mi je druga opcija za dobijanje vize a da nije preko programa.Kako si ti dobio vizu?
meelosh_bg
01.11.2006., 02:14
Znam ja za sve te kombinacije ali ne bih htela da se vezujem za taj posao koji mi agencija da, imam kod koga da odem i ko ce da mi nadje posao tamo ali ne moze da mi posalje garanciju posto je tamo na crno zato me zanima koja mi je druga opcija za dobijanje vize a da nije preko programa.Kako si ti dobio vizu?
Kao sto neko rece, USA viza uopste nije takav bauk kakvim se cini... Mnogo je teze dobiti Schengen. Prva i jedina stvar koja Amerikance zanima je da potencijalni putnik dokaze svoje veze sa domicilnom zemljom, Srbijom, i nameru da se u nju vrati nakon boravka u USA. Dakle, sve sto ide u prilog tome - nekretnina, kola, studije, posao, muz/zena/dete u Srbiji... Garantno pismo ne postoji kao zvanican dokument (kao sto recimo postoji kod Nemaca) - to je samo najobicnije pismo u kome te neko poziva, a obicno ga prati i fotokopija pasosa ili green carda tog ko te zove... Mada, moje licno iskustvo je da je to nepotrebno ako ovaj prvi korak zavrsis kako treba - ja sam imao neki part time job ovde, studirao i bez ikakvih daljih pitanja sam dobio vizu na 3 godine.
Mnogo pomaze prethodni boravak u Americi (mada onda verovatno ova pitanja ne bi bila ovde), ali i ispunjen pasos - svako putovanje u EU je veliki plus za Amerikance. Takodje, poterbno je da tacno znas sta zelis - kada da odes, kada da se vratis, zasto ides, gde ides, odakle ti pare... Oni vole da je sve precizno isplanirano i lako provale kada neko ide na blef da samo odleti tamo, pa onda da se snadje.
Srecno :)
Ako imas srece probaj preko lutrije za zelenu kartu
DjuraMornar
01.11.2006., 11:47
Ja ne znam sta da kazem...svi nesto nije bauk nije bauk...a mene Ministarstvo slalo..imala sam izlaganje...poziv od galerije....ucesce tralala...da sad ne tupim...znaci sa ove istance ovde imala sam dobru podrsku sa one tamo jos bolju...i opet nisam dobila vizu...
Takodje neko rece da ne postoji garantno pismo kao takvo.....samo tralala...a meni su trazili sve ali SVE papire galerije koja me zvala i sve papire od onih kod kojih bi boravila.....njihov bank. account i br. doljnjih gaca....
Verovatno Americku vizu nije bauk dobiti samo onima koji su je dobili...
Pozzz
Kao sto neko rece, USA viza uopste nije takav bauk kakvim se cini... Mnogo je teze dobiti Schengen. Prva i jedina stvar koja Amerikance zanima je da potencijalni putnik dokaze svoje veze sa domicilnom zemljom, Srbijom, i nameru da se u nju vrati nakon boravka u USA. Dakle, sve sto ide u prilog tome - nekretnina, kola, studije, posao, muz/zena/dete u Srbiji... Garantno pismo ne postoji kao zvanican dokument (kao sto recimo postoji kod Nemaca) - to je samo najobicnije pismo u kome te neko poziva, a obicno ga prati i fotokopija pasosa ili green carda tog ko te zove... Mada, moje licno iskustvo je da je to nepotrebno ako ovaj prvi korak zavrsis kako treba - ja sam imao neki part time job ovde, studirao i bez ikakvih daljih pitanja sam dobio vizu na 3 godine.
Mnogo pomaze prethodni boravak u Americi (mada onda verovatno ova pitanja ne bi bila ovde), ali i ispunjen pasos - svako putovanje u EU je veliki plus za Amerikance. Takodje, poterbno je da tacno znas sta zelis - kada da odes, kada da se vratis, zasto ides, gde ides, odakle ti pare... Oni vole da je sve precizno isplanirano i lako provale kada neko ide na blef da samo odleti tamo, pa onda da se snadje.
Srecno :)
A na osnovu cega onda da trazim vizu, ako ponesem sve papire kojima dokazujem cvrste veze sa Srbijom, ne mogu da kazem kod koga idem jer je taj tamo na crno, nemam garantno pismo, sta da napravim neke lazne rezervacije po hostelima ili sta ne razumem na osnovu cega si ti dobio?
Ja ne znam sta da kazem...svi nesto nije bauk nije bauk...a mene Ministarstvo slalo..imala sam izlaganje...poziv od galerije....ucesce tralala...da sad ne tupim...znaci sa ove istance ovde imala sam dobru podrsku sa one tamo jos bolju...i opet nisam dobila vizu...
Takodje neko rece da ne postoji garantno pismo kao takvo.....samo tralala...a meni su trazili sve ali SVE papire galerije koja me zvala i sve papire od onih kod kojih bi boravila.....njihov bank. account i br. doljnjih gaca....
Verovatno Americku vizu nije bauk dobiti samo onima koji su je dobili...
Pozzz
Ne znam nisam pametna vise, ako si ti imao/la pozivno pismo a ipak nista sta ja onda da trazim, samo pucam 100$
pozdrav
DjuraMornar
01.11.2006., 21:48
Ja samo hocu da ti kazem da spremis SVE i vise nego sto mozes od papira....sve odavde sto moze da ti pomogne...a odande vidi....I da ti kazem jos nesto....i najvaznije..NIKADA NE ODUSTAJ..!! Jer najvise ces se kajati ako i ne probas....Samo odradi to pametno...jer ako te jednom odbiju,posle moras da cekas da prodje izvesno vreme da bi mogla ponovo da apliciras ,a i to ti stoji kao jedna ruzna "mrlja" sto su te odbili pa posle teze daju...mada ni to ne mora da znaci...Samo sam htela reci nemoj olako shvatati i otici u ambasadu nepripremljena i to dobro.
Sretno!!
Pisao sam ti pre neki dan i poslusaj me. Idi u "Karavan" i odradi sve preko njih. Student si i kao sto sam ti rekao ako redovno dajes ispite vizu ces da dobijes 99,99%. USA nije robovlasnicka drzava i nista sto ti u "Karavanu" potpises te ne obavezuje da ispunis po svaku cenu. Hocu ti reci da kad dodjes u USA jednostavno kazes da to nije ono sto si ocekivala i da ne mozes da izdrzis i tako nesto slicno im napricas. Dobices broj telefona od neke osobe kojoj mozes u svakom trenutku da se obratis ako imas nekih primedbi ili problema. Oni ce da ti ponude mozda nesto drugo ali ti im reci da si nasla sama itd. Pa moj drugar je isao posle njih i gazda ih je razbijao kao magarce, radio je kao zivotinja za 7$, posle mesec dana je nasao posao u nekoj pizzeriji za 11$ i gde je imao smestaj kao u hotelu. Mislis da nije promenio posao??? Mislis da je razmisljao sta je potpisao u BG??? Naravno da nije nego se i ovde ubijao od posla ali je imao nedelja gde je zaradjivao i 800-900$, zavisno od toga je koliko posla bilo. Nemoj da ti pune glavu sa kojekakvim pricama nego to odradi preko studenata i to ti je to. Dobices socijalni broj i radnu dozvolu. Sa socijalnim brojem ovde pravis ID i polazes za vozacku dozvolu i onda si na konju. Posle ako odlucis i da ostanes na crno bas te briga, neka te onda traze kukom po vodi. :-) Sa tim dokumentima mozes slobodno da se kreces i normalno da zivis i posle isteka vize, a ako dodjes na turisticku vizu i prekoracis je bices u znatno goroj situaciji jer kao turisti ti nece dati socijalni broj a bez njega nema nista od americkih dokumenata. Mislim da imas jos nekih mesec dana da se prijavis na program za 2007. godinu. Ne cekaj nista i ne slusaj vise nikakve price nego to odradi na ovaj nacin. Veruj mi da sam ja mogao i ja bih tako odradio, ali posto nisam student nisam mogao. U ambasadi samo budi sto opustenija, sigurna i ne pokazi ni jednog trenutka da je taj ili ta koja te intervjuise nesto veci ili veca od tebe. Jednostavno ti volis svoju zemlju vise od USA ali to ne znaci da ne zelis da vidis sveta. Meni je to bilo neshvatljivo isto kao i tebi sada ali veruj mi da je tako jer ja sam sve to prosao sto ti prolazis sada. Hiljade i hiljade kombinacija sam i ja pravio i na kraju sam stvarno shvatio da nije toliki bauk. Imao sam dva ispucana pasosa, sa Francuskom, Portugalskom i dve Madjarske vize i sa bezbroj pecata od Madjara i Hrvata i ko ti je napisao da su vize od EU bitne taj ti je dobro rekao tako da ako ako ides na pozivno pismo kao turista bez njih nemoj ni da pomisljas da ides da trazis vizu za USA. A ako ides kao student nista od toga ti nije potrebno, mozes da odes sa potpuno praznim pasosem. Recimo, za studente je idealno da si druga ili treca godina, tako da ako jos i tu upadas iduceg leta Amerika je tvoja.
Pozdrav i srecno!
DjuraMornar
02.11.2006., 13:22
Jos jedan relativitet...I moj je pasos pun pecata.....To je sve relativno i ne mora da znaci ama bas nista....
No dobro...da vise ne sirimo debatu...
Ne verrujem da je devojka spremna na tu opciju koju ti nudis..."Idi radi mesec dana pa odustani i predji negde drugde"...Ona zeli ( koliko sam ja razumela ) direct kod njenog prijatelja....
Ali ok...Nije bauk..
Ej, zelim i ja zelenu kartu i kucicu kraj plaze sa sve lezaljkom pod palmom.
Pozdrav svima i srecno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bigsister
03.11.2006., 10:04
ja sam relativno lako dobila vizu... meni su svi prichali kako je jako zayebano i prestrashili me toliko da zamalo nisam odustala od svega, jer mi se nije pucalo 100$ bzvz... ali kad sam otishla tamo chak mi pola dokumenata nisu ni gledali... ali opet ja sam imala garantno pismo i poziv i shta svi oni kod kojih idem tamo rade, shta su radili, shta imaju shta nemaju... i potvrdu da sam student i shta ja imam ovde i shta ja nemam ovde i blah blah blah... iscedili su me, ali sam 'bez problema' dobila na godinu dana...
ako nemash garantno ja ti predlazem da skupish sve ostale chvrste dokaze koji te vezuju da se vratish ovde, ili da taj tvoj prijatelj tamo nadje nekog ko tje ti poslati garantno :lol: a moze i da kazesh kako idesh tamo for an adventure, i da netjesh nigde spaavati vetj idesh malko da kampujesh... ne znam, ali mislim da i bez garantnog mozesh nekako protji, samo ako planirash da se vratish i ako im to valjano dokazesh... u suprotnom mrka kapa
ja sam relativno lako dobila vizu... meni su svi prichali kako je jako zayebano i prestrashili me toliko da zamalo nisam odustala od svega, jer mi se nije pucalo 100$ bzvz... ali kad sam otishla tamo chak mi pola dokumenata nisu ni gledali... ali opet ja sam imala garantno pismo i poziv i shta svi oni kod kojih idem tamo rade, shta su radili, shta imaju shta nemaju... i potvrdu da sam student i shta ja imam ovde i shta ja nemam ovde i blah blah blah... iscedili su me, ali sam 'bez problema' dobila na godinu dana...
ako nemash garantno ja ti predlazem da skupish sve ostale chvrste dokaze koji te vezuju da se vratish ovde, ili da taj tvoj prijatelj tamo nadje nekog ko tje ti poslati garantno :lol: a moze i da kazesh kako idesh tamo for an adventure, i da netjesh nigde spaavati vetj idesh malko da kampujesh... ne znam, ali mislim da i bez garantnog mozesh nekako protji, samo ako planirash da se vratish i ako im to valjano dokazesh... u suprotnom mrka kapa
E a da li znas jel moraju ti ljudi kod kojih ides koji su ti poslali garantno pismo da te prijave u muriji da si kod njih kad vec stignes posto znam da je to preksa u vecini zemalja
Pisao sam ti pre neki dan i poslusaj me. Idi u "Karavan" i odradi sve preko njih. Student si i kao sto sam ti rekao ako redovno dajes ispite vizu ces da dobijes 99,99%. USA nije robovlasnicka drzava i nista sto ti u "Karavanu" potpises te ne obavezuje da ispunis po svaku cenu. Hocu ti reci da kad dodjes u USA jednostavno kazes da to nije ono sto si ocekivala i da ne mozes da izdrzis i tako nesto slicno im napricas. Dobices broj telefona od neke osobe kojoj mozes u svakom trenutku da se obratis ako imas nekih primedbi ili problema. Oni ce da ti ponude mozda nesto drugo ali ti im reci da si nasla sama itd. Pa moj drugar je isao posle njih i gazda ih je razbijao kao magarce, radio je kao zivotinja za 7$, posle mesec dana je nasao posao u nekoj pizzeriji za 11$ i gde je imao smestaj kao u hotelu. Mislis da nije promenio posao??? Mislis da je razmisljao sta je potpisao u BG??? Naravno da nije nego se i ovde ubijao od posla ali je imao nedelja gde je zaradjivao i 800-900$, zavisno od toga je koliko posla bilo. Nemoj da ti pune glavu sa kojekakvim pricama nego to odradi preko studenata i to ti je to. Dobices socijalni broj i radnu dozvolu. Sa socijalnim brojem ovde pravis ID i polazes za vozacku dozvolu i onda si na konju. Posle ako odlucis i da ostanes na crno bas te briga, neka te onda traze kukom po vodi. :-) Sa tim dokumentima mozes slobodno da se kreces i normalno da zivis i posle isteka vize, a ako dodjes na turisticku vizu i prekoracis je bices u znatno goroj situaciji jer kao turisti ti nece dati socijalni broj a bez njega nema nista od americkih dokumenata. Mislim da imas jos nekih mesec dana da se prijavis na program za 2007. godinu. Ne cekaj nista i ne slusaj vise nikakve price nego to odradi na ovaj nacin. Veruj mi da sam ja mogao i ja bih tako odradio, ali posto nisam student nisam mogao. U ambasadi samo budi sto opustenija, sigurna i ne pokazi ni jednog trenutka da je taj ili ta koja te intervjuise nesto veci ili veca od tebe. Jednostavno ti volis svoju zemlju vise od USA ali to ne znaci da ne zelis da vidis sveta. Meni je to bilo neshvatljivo isto kao i tebi sada ali veruj mi da je tako jer ja sam sve to prosao sto ti prolazis sada. Hiljade i hiljade kombinacija sam i ja pravio i na kraju sam stvarno shvatio da nije toliki bauk. Imao sam dva ispucana pasosa, sa Francuskom, Portugalskom i dve Madjarske vize i sa bezbroj pecata od Madjara i Hrvata i ko ti je napisao da su vize od EU bitne taj ti je dobro rekao tako da ako ako ides na pozivno pismo kao turista bez njih nemoj ni da pomisljas da ides da trazis vizu za USA. A ako ides kao student nista od toga ti nije potrebno, mozes da odes sa potpuno praznim pasosem. Recimo, za studente je idealno da si druga ili treca godina, tako da ako jos i tu upadas iduceg leta Amerika je tvoja.
Pozdrav i srecno!
Ok shvatila sam sve, za karavan sam znala samo su me interesovale i neke druge mogucnosti za dobijanje vize, ja sam htela nesto da se iskombinujem da zapalim u januaru , naravno zanimala su me iskustva drugih ljudi. Hvala za savete
DjuraMornar
03.11.2006., 18:32
E a da li znas jel moraju ti ljudi kod kojih ides koji su ti poslali garantno pismo da te prijave u muriji da si kod njih kad vec stignes posto znam da je to preksa u vecini zemalja
Koliko ja znam ne.
Gde god sam isla to nie bila praksa,samo u slucaju da sam htela da ostanem duze nego sto je bilo dozvoljeno vizom...tada sam isla u policiju da produzim boravak.
To sto se tice Evrope.
Moja mama ide svake godine za USA ....imala je vizu na 6 meseci prvih godina ,sada su joj dali na 3 godine...i ne prijavljuje se tamo policiji ,vec oni na licu mesta tj. aerodromu ponekad znaju da provere,odnosno pozovu te kod kojih ides da bi se uverili....Mada je to jako retko da ja znam.
Koliko ja znam ne.
Gde god sam isla to nie bila praksa,samo u slucaju da sam htela da ostanem duze nego sto je bilo dozvoljeno vizom...tada sam isla u policiju da produzim boravak.
To sto se tice Evrope.
Moja mama ide svake godine za USA ....imala je vizu na 6 meseci prvih godina ,sada su joj dali na 3 godine...i ne prijavljuje se tamo policiji ,vec oni na licu mesta tj. aerodromu ponekad znaju da provere,odnosno pozovu te kod kojih ides da bi se uverili....Mada je to jako retko da ja znam.
E super ako je tako, naslusas se svakojakih prica pa vise ne znas u sta da verujes
bigsister
05.11.2006., 16:39
koliko znam nas niko nije prijavljivao... ipak tebe na aerodromu evidentiraju, uzmu ti otisak prsta, slikaju te, ma naprave ti chitav dosije... oni kod kojih idesh ne bi imali nishta novo da im kazu...
Ja sam bio dva puta u americi sa programom Work and travel, pre dve nedelje sam se vratio iz NYC. Ako si student, pogotovo ako si redovan, neces imati problema, sustina tih agencija je lakse dobijanje viza, ja sam isao preko SNAP-a i imali su ogromnu prolaznost.
Sto se tice tih ugovora i poslova, ti nemas nikakvu obavezu da ostanes na tom poslu, sta vise ja znam decka koji je trebao da radi u okolini Washingtona kao spasilac ali kako je sleteo u NY ostao je tamo da radi bez ikakvih posledica........
Znam primere ljudi koji uce neka pitanja za intervju i ne znam kako se spremaju ali isto tako znam ljude koji dobijaju vizu sa znanjem engleskog kao ja sto sam imao u cetvrtom osnovne.......
Ako imas neka pitanja javi se..........
Ja sam bio dva puta u americi sa programom Work and travel, pre dve nedelje sam se vratio iz NYC. Ako si student, pogotovo ako si redovan, neces imati problema, sustina tih agencija je lakse dobijanje viza, ja sam isao preko SNAP-a i imali su ogromnu prolaznost.
Sto se tice tih ugovora i poslova, ti nemas nikakvu obavezu da ostanes na tom poslu, sta vise ja znam decka koji je trebao da radi u okolini Washingtona kao spasilac ali kako je sleteo u NY ostao je tamo da radi bez ikakvih posledica........
Znam primere ljudi koji uce neka pitanja za intervju i ne znam kako se spremaju ali isto tako znam ljude koji dobijaju vizu sa znanjem engleskog kao ja sto sam imao u cetvrtom osnovne.......
Ako imas neka pitanja javi se..........
A da li znas da li su isti ti ljudi koji su napustili program, tj nisu otisli na taj posao vec nasli sebi sami drugi, imali problem posle za dobijanje vize? Sta je SNAP? Jel to nesto na foru karavana, daj mi njihov sajt ako imas.Hvala
A da li znas da li su isti ti ljudi koji su napustili program, tj nisu otisli na taj posao vec nasli sebi sami drugi, imali problem posle za dobijanje vize? Sta je SNAP? Jel to nesto na foru karavana, daj mi njihov sajt ako imas.Hvala
Decko je prosle godine trebao da radi u motelu. ali kako je poceo da radi gazda je stalno nesto vikao na njega.....posle deset dana dao je otkaz i presao da zivi sa mnom i da radi kod mog gazde, posto smo bili u istom mestu.......ove godine je opet dobio vizu bez problema.
SNAP je podagencija BUNAC-a, engleske agencije, prolaznost im je ogromna sto se vize tice, bio sam preko njih oba puta, www.snapscg.co.yu
Decko je prosle godine trebao da radi u motelu. ali kako je poceo da radi gazda je stalno nesto vikao na njega.....posle deset dana dao je otkaz i presao da zivi sa mnom i da radi kod mog gazde, posto smo bili u istom mestu.......ove godine je opet dobio vizu bez problema.
SNAP je podagencija BUNAC-a, engleske agencije, prolaznost im je ogromna sto se vize tice, bio sam preko njih oba puta, www.snapscg.co.yu
Ok imam jos samo jedno pitanje, jel mozes da se prijavis da ides kad god hoces ili postoje neki letnji ili zimski fazon programi?
mica zr
17.11.2006., 17:58
e pa da vas i ja nesto pitam kada vec potezete temu amerike... Da li8 recimo moze da se trazi radna viza za SAD? Naravno nema ko da mi posalje papire nego bi radila ovde mi je dete i suprug a isla bi na 6 meseci. Kakve su sanse da se takva viza dobije sta treba od papira imam svoju kucu i porodicu znaci vracam se 100%. I da li se isplati na 6 meseci ici tako sam pogotovo... Mislim ni engleski mi nije nbas savrsen.
vini pu
17.11.2006., 20:24
koliko je tesko dobiti sezonsku radnu vizu(mislim da je h2b) ako imam firmu da stane iza mene, tj moja prijateljica (amerikanka) drzi par butika u sev.karolini i pozvala bi me da radim za nju
koliko je tesko dobiti sezonsku radnu vizu(mislim da je h2b) ako imam firmu da stane iza mene, tj moja prijateljica (amerikanka) drzi par butika u sev.karolini i pozvala bi me da radim za nju
Mislim da to vise nije toliko komplikovano kao nekada..........pogotovo ako imas garantno pismo.............savetujem te da probas jer sam i ja mislio prvi put da nema sanse da dobijem vizu jer dalje od Segedina nisam putovao, ali stvarno nije bilo nikakvih problema...........
vini pu
18.11.2006., 19:20
ok, ali da li neko poznaje proceduru za dobijanje te privremene radne vize i sta predlazete da li da to radim preko neke agencije ili sama?
bikicaaa
27.11.2006., 01:08
ja sam student i dobila sam vizu bez problema na godinu dana sa multi ulazom!! ali moras da stavis pare na racun ,tj da iim dostavis izvod iz banke :)
ja sam student i dobila sam vizu bez problema na godinu dana sa multi ulazom!! ali moras da stavis pare na racun ,tj da iim dostavis izvod iz banke :)
koju si trazila turisticku ili radnu
bikicaaa
28.11.2006., 12:39
turisticku
Zna li neko kako se dobija ceska viza al bez agencije-znaci sta je sve potrebno i je li cimacina?
laa-laa
29.11.2006., 14:07
Baš sam sa jednim vodičem juče pričala o tome...
Najbolje je da nazoveš ambasadu i vidiš šta traže, pa ćeš znati kako dalje. Inače, nije teško dobiti njihovu vizu, mada bi bez vaučera o uplaćenom aranžmanu kod neke agencije sve moglo da se zakomplikuje (npr. da ti traže potvrdu o rezervaciji sobe u hotelu u Češkoj ili sl.).
gudajoka
30.11.2006., 10:54
Moj kolega je rezervisao privatan smestaj u Pragu preko interneta i uplatio im direktno avans a oni su mu poslali garantno pismo u vidu emaila - i dobio covek vizu. Nisam mogla da verujem da to tako lako ide. Kaze da je privatan smestaj izuzetno jeftin samo treba malo procackati po netu
razmisljalica
02.12.2006., 03:10
Evo ti da ne lutas! Sve lepo objasnjeno i sve na pravom mestu. ;)
http://www.mzv.cz/wwwo/default.asp?id=37323&ido=3786&idj=45&amb=15&ParentIDO=
idemo da snimamo hard core...
otrebna mi je pomoc!!!
Dali moze neko da mi objasni na engleskom sta je garantno pismo?
Molim vas imam neke ljude koji hocu da mi pomognu ali ne nogu nikako d aim objasnim sta je to garantno pismo!!!
Hvala
djordje PRNJAVOR
12.12.2006., 16:42
POZ JEL ZNA NEKO KAKO JA DA ODEM U AMERIKU U POSJETU ILI PUTEM ORGANIZACIJE NEKA MI JAVI JA SAM STUDENT PRVE GODINE KAKO DO VIZE ZA AMERIKU
djordje PRNJAVOR
12.12.2006., 16:45
MENI TREBA VIZA ZA AMERIKU CIKAGO ALI NEZNAM KAKO DA DOBIJEM JA SAM STUDENT PRVE GODINE AKO NEKO ZNA NEKA MI JAVI POZ moj br jr 065794033
djordje PRNJAVOR
12.12.2006., 18:13
trebam vizu za sad
djordje PRNJAVOR
20.12.2006., 20:17
treba mi viza a studen sam
maggie812
25.12.2006., 02:43
ja sam student, na zavrsnoj godini ssam. drugarica koja zivi u usa se udaje i hoce da ja dodjem na njenu svadbu. kako da ja dobijem vizu? da li ce mi biti dovoljno to sto se ona udaje?
cicos - macos
25.12.2006., 19:11
Dobiti vizu za USA uopste nije bauk. Nije mi bas jasno sto toliko frkisete. U svakom slucaju, prvo sto treba da se uradi jeste da se okrene ambasada. Tamo vam oni lepo i jasno kazu sta vam za koju vizu treba. U svakom slucaju, ako imate legalan i istinit razlog da odete tamo i pri tom, jos papir koji to potvrdjuje, nema problema. Takodje, intervju za vizu uopste nije bauk; meni je trajao, believe it or not, 3 minuta. Inace, ako trazite turisticku vizu, dobijate je na 3 godine! :)
babelski Michael
25.12.2006., 20:44
Ovo su ti sve budalastine javi se ti meni na st.babelski@yahoo.de i ja cu ti sve objasniti jer razumem u kakvoj si situaciji i sta trazis.
pozdrav iz Hamburga
MIKI
PS
Samo da ti kazem da sam ziveo 6 godina u USA i da bas mnogo znam ovi ovde sto ti pricaju pojma nemaju
svtlnmrkvc@yahoo.com
18.04.2007., 19:20
Kako da dodjem do Grcke vize,turisticke?
Odbili su me u ambasadi.Imam sve potrebne papire.
codemaker
18.04.2007., 19:35
Kakve si papire imao kad kazes "sve"?
Kakva je viza trazena, preko agencije grupna ili si sam trazio individualnu?
Ako si trazio sam individualnu, da li si imao vaucer uplate u hotelu? Da li si imao pozivno pismo?
Ako nisi, nije cudo sto si odbijen, bez toga nemas sanse.
mobilni
21.04.2007., 20:45
Kako da dodjem do Grcke vize,turisticke?
Odbili su me u ambasadi.Imam sve potrebne papire.
Slazem se sa onima koji tv rde da grci kad im se prohte rade sta hoce.Naime,osoba koja je juce doputovala sa mnom u grcku,je dobila gar. pismo,poresku izjavu i ostalo od mene za vizu.Da bi joj rekli da se ne vidi dobro fotokopija slike (moje).Pa posto poznajem licno u ambasadi (i konzulatu) grke-sluzbenike koji letuju na skiathosu, reagovao sam,jer to nije razlog da se odbije putnik vec mogu samo da zatraze bolju fotokopiju.Pozvali su me da donesem svoj pasos i fotokopirali su ga (sa dozvolom za rad i boravak)..Sve ostale papire su vratili a vizu umesto na 15 dana stavili na 30.Sta da nisam bio u bg? Stvarno bez komentara.
jerotije
22.04.2007., 09:37
Izkristalisace se ta papirologija vremenom.........zbog interesa !
Vesna Ks
23.04.2007., 14:49
E,mi zakazali za vizu 21.05....Valjda ce im biti sve potaman.....
jerotije
23.04.2007., 21:59
Vesna, zavidim ti !
Vesna Ks
23.04.2007., 22:56
Zasto?Pa i ti ides u Gr. 8) Stvarno,cudo te nema na temi Krf kad si to uplatio?
jerotije
24.04.2007., 16:00
Agencija Belvi u Kosovsko 9 mi vadi grupnu vizu takoi da ja nemam sta da zakazujem. Samo da spremim papirologiju. Vec ovih dana cu sve kompletirati !
jerotije
24.04.2007., 16:02
A i nezanimaju me apartmani nesto posebno jer verujem da cu najveci deo vremena provesti kod sestre koja mi zivi tu blizu-okolima Parge. To je to !
danijela011
04.06.2007., 16:36
zamolila bih ako neko ima informaciju za dobijanje viza za oman.naime imam srbijanski i hrvatski pasos i planiram otici tamo na 2 mjeseca jer mi decko tamo radi ali bi radije isla na srbijanski pasos.ako neko zna uslove,proceduru i iskustva,svaka pomoc je dobrodosla.
zahvaljujem
cicos - macos
04.06.2007., 21:06
Jedno pitanje: a sto bi radije isla preko srpskog pasosa?
Mozda devojka vise voli srpski pasos. I meni bude sve onako toplo oko srca kad ga pogledam :)
aca9020
04.06.2007., 21:55
ovako nepostoji srbijanski pasos vec srpski-kako nisi napisala hrvatskijski pasos vec si lepo napisala hrvatski,dakle nepostoji srbijanski vec srpski pasos
cicos - macos
04.06.2007., 22:04
Pa, ako cemo formalno, mozda bi se i 'srbijanski' i mogao shvatiti kao pravilno, jer je zemlja Srbija. A to sto je pravilno napisala 'hrvatski', dajte, manite se budalastina.
Ne postoji u srpskom jeziku ni 'nepostoji' pa opet neki pisu tako. Ali vazno je da se mi razumemo:)
danijela011
05.06.2007., 10:51
stvarno ne znam cime sam zasluzila ovakve napade zbog jednog izraza,lijepo sam pitala za informaciju i smatram da nisam zasluzila nicije vrijedjenje.
p.s.ako sam srpkinja i zivim u srbiji to ne znaci da sam tu i odrasla i da moram govoriti ekavicom a onome ko se ruga takvim stvarima svaka cast na opstoj kulturi.
pozdrav
aca9020
05.06.2007., 11:20
stvarno ne znam cime sam zasluzila ovakve napade zbog jednog izraza,lijepo sam pitala za informaciju i smatram da nisam zasluzila nicije vrijedjenje.
p.s.ako sam srpkinja i zivim u srbiji to ne znaci da sam tu i odrasla i da moram govoriti ekavicom a onome ko se ruga takvim stvarima svaka cast na opstoj kulturi.
pozdrav
ahoj,tebe niko ne napada i nije bitno da li pises ekavicom ili ijekavicom,ali moras znati da se pasos izgovara srpski pasos kao sto si lepo napisala hrvatski pasos,dakle srpski klub,srpske poste,srpski teniser,srpski avion,srpski vojnik dakle niko te ne napada vec uci da lepo govoris srpski caos.
meelosh_bg
05.06.2007., 13:22
Srpski ne znaci isto sto i srbijanski - ako cemo se pridrzavati striktnih normi srpskog jezika, kada se kaze srpski misli se na pripadnost necega srpskom narodu (bez obzira da li je u RS ili ne), a srbijanski se odnosi na nesto ili nekoga sto je u Srbiji (bez obzira na nacionalnu pripadnost). Tako je zapravo ispravno reci srbijanski pasos, jer na njega svakako imaju prava i pripadnici drugih nacionalnih zajednica i on ne podrazumeva pripadnost srpskom narodu, iako je odomacen izraz "srpski pasos", kao i na mnogim drugim mestima... To je posledica nekoliko faktora, pre svega politickih, ali to ne umanjuje vrednost cinjenice da je jezicki pravilno reci "srbijanski pasos".
E sada malo o temi :) Nije bas jednostavna stvar, posto smo nova drzava. Oman nudi drzavljanima 30 i nesto zemalja, od cega su vecina evropske (ne samo EU), da vizu dobiju na licu mesta, na granicnom prelazu. Srbija je nekada bila na tom spisku kao Jugoslavija i Srbija i Crna Gora (kao sto je i Hrvatska), medjutim to nije bio slucaj sa BiH, Makedonijom, Belorusijom itd. Na novim spiskovima Srbije nema ni tamo ni ovamo, odnosno negde smo u procepu - niti pise da mozemo da dobijemo vizu na licu mesta, ali ne pise ni da ne mozemo. Verujem da problema ne bi trebalo da bude (i dalje se koristi isti pasos), ali savetujem da nosis putovnicu sa sobom kada je vec imas i tako budes sigurna da ces uci u Sultanat. Uz to, vredna je pomena i cinjenica da Oman priznaje turisticke vize Emirata Dubai, tako da ako ulazis kopnom iz Dubaija i imas njihovu vizu, ne treba ti nikakva viza za Oman. A cini mi se, cak, da i Katar priznaje omanske vize, pa eto, ako ti se ide do Dohe... :)
Sve je prilicno lepo objasnjeno na sajtu omanske policije - www.rop.gov.om.
elingplus
05.06.2007., 18:41
Iso bih na letovanje u Bugarsku, ali u sopstvenom aranzmanu. Neznam sta mi je sve potrebno za vizu i koliko sve to kosta. A takodje me i zanima da li je procedura dobijanja te vize dug i mukotrpan proces. Znam za brojeve telefona konzulata, ali mi je ovo jednostavniji nacin i nadam se iz prve ruke.Pozdrav!
elingplus
06.06.2007., 07:25
Nje valjda da niko nezna.
danijela011
06.06.2007., 14:32
Zahvaljujem na odgovoru Meelosh-u i sto je razjasnio doticnoj osobi jezicke pravilnosti jer ja stvarno nisam imala volje dokazivati ,gubiti vreme niti upustati se u pismenost te osobe koja je toliko uvjerena u ispravnost svog (ne)znanja ,niti mi je bila namjera izazivati bilo kakve polemike na tu temu.
A sto se tice sajta skuzila sam da bih na hrvatski pasos mogla dobiti vizu odmah na aerodromu (jer je on na listi broj jedan),te da mi nije potreban sponzor,a sto se srbijanskog pososa tice (koga uopste nema na bilo kakvoj listi,ali na listi br.2 je BiH,pa mislim da i nas tretiraju kao drzave sa te liste) ,mislim da mi treba garant ili sponzor i viza se ne moze dobiti odmah na aerodromu vec da mi tamo neko unapred izvadi i bude garant (mozda firma u kojoj radi) ,posalje kopiju a ja original podignem pri dolasku na aerodrom.
Pozdrav
danijela011
06.06.2007., 14:34
Zahvaljujem na odgovoru Meelosh-u i sto je razjasnio doticnoj osobi jezicke pravilnosti jer ja stvarno nisam imala volje dokazivati ,gubiti vreme niti upustati se u pismenost te osobe koja je toliko uvjerena u ispravnost svog (ne)znanja ,niti mi je bila namjera izazivati bilo kakve polemike na tu temu.
A sto se tice sajta skuzila sam da bih na hrvatski pasos mogla dobiti vizu odmah na aerodromu (jer je on na listi broj jedan),te da mi nije potreban sponzor,a sto se srbijanskog pososa tice (koga uopste nema na bilo kakvoj listi,ali na listi br.2 je BiH,pa mislim da i nas tretiraju kao drzave sa te liste) ,mislim da mi treba garant ili sponzor i viza se ne moze dobiti odmah na aerodromu vec da mi tamo neko unapred izvadi i bude garant (mozda firma u kojoj radi) ,posalje kopiju a ja original podignem pri dolasku na aerodrom.
Pozdrav ;)
aca9020
06.06.2007., 23:14
odgovor za meelosh kazes da je srbijanski za sve narode u srbiji epa lepo a zasto onda hrvatskiji pasps nije u hrvatskoj jer tamo zive srbi,talijani ili ruskijski jer u rusiji zive estonci,tatari,ceceni,ingisi,evneki.i oko 70 naroda zasto francuskiji nije u francuskoj jer tamo zive arapi,spanci,baski i drugi
ej mala beogradjanko alde ne davi zalosno je da mi u vojvodini te ucimo srpstvu cao idi malo do croacije i kazi danijeli da ide za croaciju jer h...te ceni a srbe ne ceni
meelosh_bg
07.06.2007., 00:14
Danijela, rekoh gore da su SRJ i SCG na toj Listi 1, bas kao i Hrvatska - sa istim ovim pasosem koji i sada imamo. Medjutim, sada kada smo samostalni, nema nas nigde :) Tacno je da su BIH i MK na Listi 2, ali je cinjenica da mi tamo nikada nismo bili i da bi verovatno bez problema dobila vizu na isti nacin na koji bi je dobila i sa hrvatskim pasosem... Zato mislim da je sasvim OK da ides sa oba i probas sa srpskim, pa ako kojim slucajem ne uspe (u sta sumnjam), pokazi putovnicu i to je to :) Srecan put :)
cicos - macos
07.06.2007., 11:04
odgovor za meelosh kazes da je srbijanski za sve narode u srbiji epa lepo a zasto onda hrvatskiji pasps nije u hrvatskoj jer tamo zive srbi,talijani ili ruskijski jer u rusiji zive estonci,tatari,ceceni,ingisi,evneki.i oko 70 naroda zasto francuskiji nije u francuskoj jer tamo zive arapi,spanci,baski i drugi
ej mala beogradjanko alde ne davi zalosno je da mi u vojvodini te ucimo srpstvu cao idi malo do croacije i kazi danijeli da ide za croaciju jer h...te ceni a srbe ne ceni
Nema potrebe da sad manifestujemo i ponovo ozivljavamo svoja nezadovoljstva i revolte na nacionalnim osnovama. A sto se tice tvojih predloga 'hrvatskiji', 'francuskiji', nema to puno veze; stavise, to pokazuje da je nesto/neko vise francuski, tj. kakvo je nesto, a ne cije je. I tak je ovo forum za turizam, a ne za gramatiku. :D
@ danijela
Nema potrebe da se osetis napadnutom ili uvredjenom. Slazem se da ne bi bilo lose da ides preko putovnice; znam lika koji je imao problema na jermenskoj granici, jer mu je pasos jugoslovenski, a oni na listi zemalja kojima ne treba viza imali SCG i trebalo mu vremena da objasni da evoluciju YU - SCG- SRB. Mislim, sto da se cimas bezveze?
cicos - macos
07.06.2007., 11:21
Treba ti:
- formular (dobijes kad dodjes)
- zdravstveno osiguranje (negde oko 15 evra za tranzitnu, a zavisi koliko ostajes)
- pasos
- fotografija
Viza se dobija za oko nedelju dana. Mada, kada sam isla da je vadim u aprilu, imali su neki problem sa sistemom, pa se cekalo najmanje 10 dana! No, ako imas sengen i/ili americku vizu, ako vide da cesto putujes na toj relaciji i ako ih lepo zamolis, a sluzbenica fino raspolozena, procedura je kraca (tako sam dobila vizu za 3 dana i to na 3 meseca, sa 2 ulaska).
jerotije
08.06.2007., 15:56
A pozivno pismo - garancija ????????
cicos - macos
09.06.2007., 10:32
Jedino ako ti nije hitno. Kad sam isla da vadim, neki su isli na neku medjunarodnu izlozbu macaka, pa su nosili pozivno pismo, jer im je viza trebala, kao i meni, za 3 dana. No, eto, nisam imala nikakvo pismo, pa su mi dali vizu isto za 3 dana i to na duze i sa 2 ulaska, iako nisam trazila. Izgleda da nema pravila.
danijela011
10.06.2007., 12:47
i ja smatram da je to najbolje rijesenje i zahvaljujem svima na savjetima ,a Aci porucujem ( koga nicim nisam izazvala niti provocirala ) da je stvarno izabrao pogresnu temu i pogresnu osobu za prepucavanje i ispoljavanje netrpeljivosti i nemam nikakvu namjeru obracati paznju na njegove sadasnje ili buduce zlonamjerne komentare niti spustati se na njegov nivo (jer gajenje toliku mrznje i nedostatak osnovne kulture govori sve o gore pomenutoj osobi ),te smatram da je ignoriranje najbolji odgovor i da me se njegovo misljenje ni najmanje ne tice, niti me zanima ,niti mi je bitno.
a za ostale:ici cu definitivno na hrv pasos,kazu da je zamlja malo dosadna ali mi to nije vazno,jer je posjeta licne prirode.nego ovih dana je tamo harao ciklon pa je guzva,pokrenuli su neko vakcinisanje protiv bolesti itd.u svakom slucaju ici cu u avgustu,tj.decko ce doci najprije ovamo na godisnji ,pa cemo se vratiti zajedno.inace ima i mogucnost produzenja vize za jos mjesec dana. :)
pozdrav
Viza nije potrebna ako se putuje avionom.
e.xotica
15.06.2007., 03:46
ako imas razlog da putujes sa nasim pasosem, mozda ti podje za rukom da uradis isto sto sam i ja - pozoves njihov konzulat u Italiji, objasnis da zelis da putujes u Oman i oni ti posalju neki fax koji kada stignes u sultanat predas i dobijes vizu...
AnaMarija77
17.06.2007., 15:06
Imam decka Grka koji me je pozvao da provedem mesec dana kod njega. Poslace mi garantno pismo. Imam stalni posao i nekoliko sengen viza za Nemacku od ranije u pasosu. Da li je neko imao slicnu situaciju? Da li ima problema oko dobijanja takve vize. Hvala!
nikana1
17.06.2007., 18:21
Ne bi trebalo da imas nikakvih problema!
jerotije
17.06.2007., 18:46
Apsolutno nemas problema !
braca68
19.06.2007., 09:59
Bio sam juce do konzulata u Hadzi Milentijevoj. Tamo pise da treba i vaucer iz hotela ili pozivno pismo. Mada, nacuo sam neke price da ce drasticno popustiti u papirologiji ...
jerotije
19.06.2007., 16:35
Sigurno im je *pukotina* ove godine pa zato.......
okosokolovo
21.07.2007., 16:46
Ovo je sajt koji će vam pomoći ako vam u goste dolazi rodjak, prijatelj ili poslovni partner a ni vi ni on ne zna da li mu je potrbna viza, pasoš, može li sa ličnom kartom u R Srbiju...Šta je deci potrebno od dokumenata kada putuju u R Crnu Goru...i još mnogo toga na jednom mestu.
http://visa.site.io
Poljubim te u oko !
Svaka čast !!!!
laa-laa
22.07.2007., 01:14
Tek sam otvorila stranicu, a već sam našla grešku.
Sirijska ambasada nije u Mlade Bosne već par godina, nego u Aleksandra Stambolijskog 13. To sam prvo pogledala jer je prošle godine, kada mi je trebala njihova viza, bilo gotovo nemoguće naći novu adresu njihove ambasade. Srećom je čovjek koji živi u staroj zgradi bio ljubazan da me uputi na pravo mjesto.
Inače, lijepo što postoji ovakav sajt, može baš da bude od koristi.
okosokolovo
23.07.2007., 14:32
Tek sam otvorila stranicu, a već sam našla grešku.
Sirijska ambasada nije u Mlade Bosne već par godina, nego u Aleksandra Stambolijskog 13.
Biće ispravljeno-zahvaljujemo. Inače je baš problem oko tih adresa+menjanje naziva ulica.
laa-laa
24.07.2007., 12:56
E, dobro, onda još jedna primjedba - valjalo bi da dodaš i adrese konzularnih odjeljenja, pošto se zahtjevi za vize podnose tamo kao npr. za Njemačku. ;)
okosokolovo
24.07.2007., 23:03
E, dobro, onda još jedna primjedba - valjalo bi da dodaš i adrese konzularnih odjeljenja, pošto se zahtjevi za vize podnose tamo kao npr. za Njemačku. ;)
To imaš ako odeš na VIZNI REŽIM i državu Nemačka-nalazi se i Konzularno odeljenje
laa-laa
25.07.2007., 12:46
Pardon, sad sam vidjela. ;)
freelancerBG
16.08.2007., 14:45
Odlican sajt,nasao sam ono sta me zanima kada sam postavljao temu koja je zatvorena.
Samo,moram da dodam da je sajt nepotpun,ok,verovatno je jos u fazi izrade,za SAD nema nikakvih podataka o vizi,samo o drzavi.
pajamaca
16.08.2007., 15:18
molim te reci mi šta je to listing koji traže za šengen vizu i gde da ga uzmem?
nemci mi to traže.
hvala
Ćao, to što traže ti je u stvari uverenje o prijavi kod Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja zaposlenih ili obrazac M3A.
To bi trebalo da ima agencija koja vam vodi knjige za firmu. Ako ne, onda ideš u socijalno i tražiš.
evo naša privatna prepiska, može drugom biti od pomoći...
a ja sam u međuvremenu zvala ambasadu i jedna ljubazna gospođa mi je rekla,
da se to dobija u Nemanjinoj, na šalteru br 8.
danke.
kastelece
16.08.2007., 15:26
Odlican sajt,nasao sam ono sta me zanima kada sam postavljao temu koja je zatvorena.
Samo,moram da dodam da je sajt nepotpun,ok,verovatno je jos u fazi izrade,za SAD nema nikakvih podataka o vizi,samo o drzavi.
Imate telefone ambasade i pozovite pa će vam dati detaljne informacije u zavisnosti od vašeg statusa (da li ste student, posedujete li nekretnine...)
Da li je neko nedavno vadio vizu za francusku? Zanima me kako izgleda odlazak u ambasadu u zakazanom terminu? Da li se čeka ispred i da li se mora doći dosta ranije ili je dovoljno doći nešto pre zakazanog termina?
Moraš da zakažeš na broj 0903123123, svakim radnim danom od 7 do 14 časova.
I onda kada dobiješ termin, dodješ u to vreme, nema potrebe ranije, mogu samo malo da kasne...
Sve kulturno, fino, u francuskom stilu...
Zakazala sam, nego me zanima da li moram doći mnogo ranije jer su redovi ili normalno malo pre termina?
Nisam nikad bila pa ne znam proceduru, da li dele neke brojeve ili je dovoljno to pismo koje od njih dobijaš?
Ponavljam ti, nema reda, svi ulaze onda kada su pozvani.
E sad, što tu sa strane stoje neki kreteni koji dodju tri sata ranije, ili čak i BEZ poziva, to se tebe ne dotiče. Jadnostavno ih zaobidješ i udješ. Obezbedjenje sve to reguliše, oni imaju spisak.
Aha, pa super, hvala ti puno!
pajamaca
23.08.2007., 15:39
da.
nemačka ambasada.
mora da se dođe oko 7 nema potrebe pre.
onda se pokaže pasoš i pozivno pismo,
oni upišu ime i prezime i kažu vam kad da dođete.
ja sam bila u 9.
na žalost tek sam oko 10 ušla u zgradu, ali ..ok..
LM onda se ulazi u zgradu gde na šalteru na koji nailazite sa stepenica dajete papire da ih pregledaju i provere, neprijatni Srpbi koji rade u ambasadi, sa jednim sam se za malo posvađala,
dasa mi ladno oteo fasciklu, sa nekim mojim poslovnim papirima. i pitao me je "pa zašto je doneli ako nisu papiri za ambasadu?" rekoh imam i život van ove zgrade:roll:
dakle, oni lepo raskupusaju sve ono lepo složeno što ste vi fotokopirali, nabavljali....
inače, ne trebaju fotokopije dokumenata, i ako to piše u spisku....
e, onda idete na šalter gde vam kažu, sednete lepo i malo sačekate.
gde vas preuzima sledeća kontrola, koja uzima pasoš i novac sa ostalim papirima.
viza se čeka 5 radnih dana.
i košta 35 evra. kao i sve šengenske.
i sve je super, lepo samo da oni idioti imaju malo humaniji odnos prema ljudim akoji tu dolaze.
pa nismo mi svi ljatifi i maljifi pobogu!
baš sam ljuta. tretira me ko budalu, a nije mi za crno ispod nokta.
Jao pa to je strašno! A jel ima neko konkretno iskustvo sa francuskom ambasadom?
ginjasvinja
28.08.2007., 10:46
Pa sad, ja sam vadila francusku vizu prosle godine, ne znam da li je to relevantno, ali posto niko nije bio skoro...Bilo nam je zakazano predavanje papira za odredjeno vreme, pre podne, ne secam se tacno, mozda oko 12. Dosli smo do ambasade(desetak minuta ranije) ispred koje je stajala gomila ljudi, koja je tu verovatno dosla jos ranom zorom. Prozvali nas da udjemo sa par minuta zakasnjenja, mi usli, ovi ostali jos da cekaju!, ko zna kad su imali zakazano, ali valjda vole ljudi da prave guzvu. Unutra predali sve papire i pasos i rekli nam dodjemo u 16 sati po odgovor. U 16 sati izadje cika sa spiskom i procita ko je dobio vizu i kad da dodje po nju, ostalima vratio pasose sa zalepljenim papiricima, valjda sa spiskom sta im nedostaje od papira. Posto sam bila u prvoj grupi, za dva dana sam isla po pasose. Nikakav maltret.
A imala si ranije neku šengen vizu u pasošu?
ginjasvinja
28.08.2007., 11:10
Nisam imala sengen, ali je bilo sluzbeno putovanje, pa verovatno nisu to ni gledali. Mislim, nismo nista isli preko veze, zakazali razgovor kao i ostali, spremili svu dokumentaciju...tretirali su nas isto kao i ostale, i drugima je receno da dodju po vize za dva dana. Sve je bilo kulturiska.
Ok, ja se malo brinem jer nemam šengen u pasošu, a putovanje je turističko, odn poseta prijateljici, ali imam pozivno pismo od nje, i ona ima francusko državljanstvo, a imam i sve dokumente
nenamimi
28.08.2007., 12:46
Ok, ja se malo brinem jer nemam šengen u pasošu, a putovanje je turističko, odn poseta prijateljici, ali imam pozivno pismo od nje, i ona ima francusko državljanstvo, a imam i sve dokumente
Nemas razloga za brigu ako su ti papiri ok i ako nisi nezaposlena dobices vizu :lol:
zabicaa
08.09.2007., 13:05
Zna li neko kakva je procedura produzetka vize u nem,ako ste tamo otisli sa vizom od mesec a zelite da ostanete duze?
DjuraMornar
08.09.2007., 15:21
www.EliteSecurity.org
...je jako dobar forum kada su takve stvari u pitanju...mislim da ces tamo dobiti pravi odgovor!
Pozzzz
DjuraMornar
10.09.2007., 23:38
Da li je istina da se Slovenija mora napustiti barem 3 dana pre isteka vize?
meelosh_bg
11.09.2007., 00:26
Nije.
DjuraMornar
11.09.2007., 00:33
Citala sam po nekim forumima iskustva ljudi koji kazu da su imali problema kada su hteli da izadju iz Slovenije poslednjeg dana vize....pa su cak morali da idu preko Italije nazad..
Kazu da se Slovenija mora napustiti barem 3 dana ranije.....zato pitam ako je neko bio i sigurno zna da mi kaze , jer ja imam let za London odande, tacno tog datuma kada mi istice viza...pa se bojim da mi ne prave problem...
Izašao sam iz Austrije dva puta samo sat vremena pre isteka vize. Oba puta mi je policija poželela sretan put, bez ikakvih dodatnih pitanja.
Ne verujem da sa Slovenijom može biti drugačije, pravila EU su manje, više ista...
Ipak, da budeš sigurna, zovi ambasadu pa pitaj.
Serbia
AMBASADA REPUBLIKE SLOVENIJE
Zmaj Jovina 33a
11000 BEOGRAD
SERBIA AND MONTENEGRO
Phone: 00 381 11 328 26 10
FAX: 00 381 11 625 884
E-mail: vbg@gov.si
DjuraMornar
11.09.2007., 01:25
Ma znam bre....ja sam proputovala manje vise sve sto se Evrope tice ali kroz Sloveniju sam isla samo tranzitno...
Nigde nisam naisla na tako nesto ali kazu za Sloveniju da je tako...barem ovi ljudi sto komentarisu po forumima , a koji su bili..
Necu da ih zivkam, pitacu ih u petak kada odem po pasos ( naravno ako sam dobila vizu...uvek postoji mogucnost da i nisam ) ...
Dobro, uvek ima neko ali.....
Najzaguljeniji su Madjari od SVIH policija sveta.
Švercovao sam štošta, od Singapura, do Kanade, jedino su me Madjari skidali golog.
NIMALO prijatan osećaj. Što je najgore, u tom trenutku nisam imao NIŠTA kod sebe ( mislim na neku robu ) Prelazio sam granicu peške, sa rukama u džepovima, jer sam kola ostavio na parkingu sa naše strane. A oni su utripovali da idem da kradem automobile, pošto sam u džepu imao ključeve od dva moja automobila, različitog tipa, i dve saobraćajne, obe na moje ime....
DjuraMornar
11.09.2007., 02:13
Ja nikada nisam svercovala. Isla sam po pozivu, u pitanju je uvek bila tzv. "kulturna razmena"...ali bez obzira na to...pravila neke zemlje postoje i ako to ne ispostujes....nailazis na svasta...isao ovim ili onim povodom....
No, valjda ce biti ok...
Mislila sam da neko ima konkretnog iskustva sa Slovenijom.
DellBoy-011
11.09.2007., 07:34
Išao sam za novu godinu, viza na šest dana, izašao šestog dana normalno.
Viza ti omogućava boravak do poslednjeg dana koji ti je upisan na vizi.
Isto ograničenje ti važi i za tranzitnu vizu, upisuje se datum kada moraš da izadješ iz zemlje kroz koju si u tranzitu.
meelosh_bg
11.09.2007., 12:05
Ja sam trazitirao kroz Sloveniju poslednjeg dana vazenja moje Schengen vize (dakle, ne slovenacke). Usao sam oko 2 popodne, izasao oko 5 popodne, jedino su me na ulazu (GP Karavanke) podsetili da mi viza istice danas i to je sve...
DjuraMornar
11.09.2007., 12:10
Tako je bilo i samnom kada sam isla za Italiju tj vracala se...pa kroz Sloveniju....poslednjeg dana...i bilo ok...ali to je bila italijanska sengen...i vracala sam se odande....
Ne bi ovo pitala da nisam procitala reakcije onih koji se nisu proslavili...kada je Slovenija u pitanju...
DjuraMornar
11.09.2007., 12:14
evo jednog odgovora na drugom forumu...
"icon Re: Slovenija - viza za poslovnu posetu 03.08.2007. u 18:13
Ako ti je ovo prvi put da ideš u Sloveniju gadno ćeš se razočarati, prošto prvi put vizu možeš da dobiješ na maksimalno 14 dana (od toga 7 ili 10 dana boravka u Sloveniji)."
hm...
okosokolovo
11.09.2007., 13:23
Da li znate da postoje slučajevi kada su osobe posedovale vize, otišle u dotičnu zemlju, a bile vraćene od strane granične policije-iako su posedovale urednu vizu? To nam objašnjava da je viza jedan od uslova da se udje u neku državu, a ipak je na graničnim vlastima da li će vam omogućiti ulaz ili ne! Ukoliko u listanju pasoša, kasnijem razgovoru ,,posumnjaju,, ili im nešto ne ,,štima,, samo posumnjaju u razlog dolaska eto osobe natrag u Srbiju.
Naravno dok se ne dobije viza-gubitak živaca, vremena, novca, gužva...dobijemo vizu-SUPER-uputimo se u dotičnu državu-a kad tamo..Nešto nam ne ,,štima,, ajd ti lepo nazad kući uz poništavanje vize. Da li je neko čuo za ovakve slučajeve?
Što se tiče viza na njima su uglavnom datumi, rok izdavanja, od kada do kada važi i koliko dana se može boraviti, a ako ne stoji konsultovati se u Ambasadi sve u vezi vaših pitanja. Inače znamo i za dosta slučajeva kada osobe krenu dan ranije u odnosu na početak roka vašnosti vize (mešaju rok izdavanja i rok važnosti vize) i naravno onda im naša granična policija ne dozvoljava izlaz iz Srbije.
DjuraMornar
11.09.2007., 13:24
Da , naravno...mene su po sletanju na londonski aerodrom prvo dobrooooo ispitali....a onda tek odlucili da me puste i ako imam uredednu vizu..
Pitala me da li sam bila na intervju prilikom dobijanja vize, gde je to bilo....zasto idem u UK, da li imam momka, koliko smo u vezi.....i da ne nabrajam dalje...toliko intimna pitanja da ti se smuci...
Hvala Bogu sto to nisam znala prilikom polaska, jer bi bila isprepadana unapred..da li ce me pustiti ili ne...
Prilicno ne-fer....
Mog prijatelja su vratili sa Londonskog aerodroma prvim avionom, iako je imao urednu vizu.
U razgovoru sa policajcem-psihologom nije bio dovoljno ubedljiv da objasni zašto dolazi.
Od tada medju mojim poznanicima važi pravilo, da se praviš da ništa ne razumeš, a onda ovog mrzi da traži i dovodi prevodioca...
Phantom der Nacht
11.09.2007., 20:50
Dok su Bugari i Rumuni bili na tzv beloj schengen listi, znači nije im trebala viza do 3 meseca ostanka, otprilike njih 10 posto su svakodnevno vraćali sa Grčke granice, bez obrazloženja...
Pošto poznajem skoro sve carinike i policajce na Evzonima, prisustvujući jednom takvom dogadjaju sam naknadno upitala policajca zašto nije primio jednog Rumuna, koji je bio lepo obučen i izgledao sasvim pristojno, odgovorio mi je : '' Nije mi se svidjala njegova faca ""
pajamaca
15.09.2007., 21:13
evo slučaj mog supruga od pre neki dan,
ima grčku na 6 meseci.
i švajcarsku na godinu,
i pun mu pasoš....
LM.
na izlasku iz mađarske, ulasku u austriju...
mađar mu kaže, nemate vizu.
ja uzmem pasoš, i nađem vizu, pomislih,ok
pun mu pasoš,
a ovaj nepismen, očigledno...
mene pita odakle mi viza na godinu?
šta te bole q?
ok...pokažemo mu vizu, a on kaže, ovo nije viza!!!
austrijanac, uzima pasoš i pokazuje mu , onako ironično
" vidiš, ovde piše shengeen ststen,
znači da je viza ok, za šengensku uniju"
mađar se i dalje koprca,
a austrijanac mu kaže, ma da mora da je ilegalac!
i lupi pečat i vrati mi pasoše...
sa osmehom, tipa, ma pusti budalu.
ja sam odlepila, sva se preznojila od besa, a moram da kuliram.
eto.
kad švajcarac nije pogledao pasoš,
a zna se da su oni poseban slučaj!
mađari, ponšaju se ko da su predsedavajući unijom, lično.
da se dokažu valjda,
pa su veći katolici od pape.
$%'()&&$%#$&)'
Ako niste u Srbiji ili jeste ali ne zelite agencija da vam vadi vizu a vam treba viza za Maltu
telefon da saznate gde da idete sa dokumentima je
+ 356 21 22 40 01 Imigration office Malta i trazite odelenje za vize....... i naravno samo uporno......kad ih jednom dobijes , vrlo su ljubazni!
ili
+ 356 22 04 23 10 direktan telefon u ministarstvu spoljnih poslova Malte coveka koji moze da odgovori na sva pitanja no uglavnom ga nema....
Svi dokumenti koji treba za schengen treba i za maltesku vizu
Podranite minimum 15 dana pre putovanja ....
Ja sam vizu dobio za 5 dana (super brzo) i je nisam platio posto imam stalno boraviste u zemlji Evropske Unije inace kosta nesto oko 25 evra.
topmodelsica
18.09.2007., 17:33
Sad ce da bude isto kao da i nema viza, ako uplatis putovanje preko turisticke agencije, odmah dobijes vizu, izlaznu, za sve zemlje, procitala sam u novinama.
DA !
Pisalo je u novinama i da je MIlošević PREdobar čovek....
Zaista veruješ SVEMU što piše u novinama !?
Biće i to što kažeš, sigurno, ali jednog dana.....ne baš ubrzo....
okosokolovo
19.09.2007., 05:27
Menjan izgled prve strane http://visa.site.io
Oko viznih olaksica: Kada bi se napravila anketa koliko ljudi bi i danas napustilo Srbiju-odgovor bi bio Mnoogggoooo!!! Zapad to vrlo dobro zna i zato ovo oko olaksica,bele sengen liste, bla,bla je samo bla-bla za siroke mase da imaju o cemu da pricaju.
Secate se odluke da se iz Srbije moze izneti bez potvrde 5.000 evra. Siroke mase Toooo!!! Kojih bre 5.000 evra-odakle toliko novca sirokoj javnoj masi. Tako sada i ovo stavljanje Srbije na tzv. ,,belu,, sengen listu.
Mada...neka se nesto desava Konacno i Srbija ce u skorije vreme imati bolje i lepse pasose i licne karte. Mi smo u sali voleli da kazemo bice sigurno super-bice sa cetiri nitne-bicemo najjaci!
pitanjce
19.09.2007., 14:07
Kad bi nas stavili na belu sengen listu ...bilo bi ono ko zadnji izadje neka ugasi svetlo :lol: :mrgreen:
MalakaMegali
19.09.2007., 14:14
Svega 9 posto državljana Srbije IMA pasoš.....
Kada bi SVI zajedno otišli, i to u JEDNOM DANU, i stigli npr u Frankfurt.....
NIKO NE BI PRIMETIO !
Onaj ko je hteo, KAO JA, je VEĆ u inostranstvu.....
I stigli smo tamo na raznorazne načine....neko u gepeku automobila, neko preko njiva....neko legalno....
Ovi što nisu do sada, neće ići ni posle toga....ili će to biti minoran broj....1%....
bigsister
23.09.2007., 14:16
da li se placa ceska viza? i koje mi sve vize trebaju da bih npr busom otisla tamo? i sta preporucujete za smestaj? ne bih preko agencije...
Paracin
24.09.2007., 18:45
Da li mogu da dobijem vizu za Kinu ako nisam regulisao vojsku?
interesuje me dali ko zna dali treba viza za Bugarsku i kako se dobija. putujem poslovno na dva dana
Dežurni_Pljuvač
24.09.2007., 23:29
Da li je lezbejkama dozvoljen ulaz u Luvr ? I ako jeste, da li u sve sekcije muzeja ?
Ako i TO jeste, da li moraju da imaju pasoš EU ?
NE MOGU da poverujem da se ne šalite sa ova zadnja tri pitanja, pa da nastavim u istom stilu....
bigsister
25.09.2007., 19:09
Da li je lezbejkama dozvoljen ulaz u Luvr ? I ako jeste, da li u sve sekcije muzeja ?
Ako i TO jeste, da li moraju da imaju pasoš EU ?
NE MOGU da poverujem da se ne šalite sa ova zadnja tri pitanja, pa da nastavim u istom stilu....
ja se nisam salila... :roll: a ti ako znas nesto o tome ti lepo reci, a ako ne uzmi pa preskoci pametovanje..