Vidi punu verziju : LEPOTE NOVOG SADA
Voleo bi da cujem misljenje novosadjana,kao i onih koji su ga posetili,sta misle o Novom Sadu.Za mene to je jedan od najlepsih gradova,gde su ljudi prijatni i opusteni,ali to je moje misljenje.Rado bi cuo i vase!Sta vam se svidja,a sta biste menjali?Koje su to stvari koje su uticali da formirate vase misljenje o ovom gradu?
Pa ajde da budem prvi koji ce dati svoje misljenje.Smatram da je ovo jedan od najlepsih gradova u Jugoslaviji.Ima puno zelenila,koje ulepsava ovaj grad,gradsku vlast koja brine o imidzu i naravno ljude koji zive u njemu,koji su takodje lepota ovog grada.Novosadjani ce vam uvek pomoci,ako vam ta pomoc zatreba.Nemamo problema sa gradskim prevozom.Autobusi idu redovno,i pokriveni su svi delovi grada.Ono sto bi ja licno zeleo da bude ponovo u Novome Sadu,to je korzo.Da se otvori diskoteka na tvrdjavi,da se napravi veliko setaliste,gde ce sve generacije moci sretati.Gde ce te eventualno,na nekoj od klupa moci uz gitaru i koju litru vina,zapevati poneku pesmu.Po meni vi sada mozete da obidjete centar za 5 minuta,i sta tada.Prinidjeni ste da sednete u kafic gde ni rec ne mozete da prozborite,jer je preglasna muzika.Mozda ce mi neko zameriti i reci da sam staromodan,ali nisam.Imam svega 20 godina.Smatram da bi tada ljudi imali mnogo vece sanse da se upoznaju medjusobno,i da se druze.Smatram da bi trebalo,da se naprave bolje studentske zurke,gde ne mogu da upadnu klincadija,i zameram nasim savezima studenata sto su nesposobni da bilo sta organizuju.Nikakva studentska okupljanja,ili nesta slicno.Ali sve u svemu,ipak ja volim ovaj grad i ako niste bili u njemu savetujem vam ga da ga posetite,jer necete se pokajati,jer ovaj grad zaista ima svoju dusu.Dodjite i uverite se u to.
WiseDog
23.11.2003., 23:56
Pa,
sa momcinom od gore :) se slazem u vecini stvari(velikoj vecini).
Hteo bih da izdvojim da Novi Sad nije samo centar.Da li je neko od vas probao da se seta po Novom naselju,delu grada koji jako volim,iako zivim u centru.Prvo zato sto mi je poslednjih 5 devojaka zivelo tamo i imao sam priliku da ga lepo i detaljno upoznam.Divno mesto gde se u prolece moze uzivati satima.A i veliki broj ljudi zivi tamo,jer je tako koncipiran grad,a samim tim i brdo lepih novosadjanki se moze naci na istoimenom mestu.
Definitivno su kafici ti koji kvare izgled centra,kao ogledala grada.Na svakih 10 metara baste kafica odakle odjekuju sund radio stanice,i to sve razilicito.Omladina po ceo dan sedi u kafanama i pije,ne znam ni ja sam odakle?!
Most "Duga" je jedno od divnih prolecnih mesta,zato sacekajmo prolece i juris..........
majalida
03.12.2003., 16:06
Idem tamo na exkurziju i hocu da upoznam nekog Novosadjanina !Ako je neko zainteresovan , neka salje poruku na 2658711
Idem tamo na exkurziju i hocu da upoznam nekog Novosadjanina !Ako je neko zainteresovan , neka salje poruku na 2658711Novi sad je lep grad i ako zelis posalji mi privatnu poruku,imaces priliku da upoznas novosadjane!
Pa,
sa momcinom od gore :) se slazem u vecini stvari(velikoj vecini).
Hteo bih da izdvojim da Novi Sad nije samo centar.Da li je neko od vas probao da se seta po Novom naselju,delu grada koji jako volim,iako zivim u centru.Prvo zato sto mi je poslednjih 5 devojaka zivelo tamo i imao sam priliku da ga lepo i detaljno upoznam.Divno mesto gde se u prolece moze uzivati satima.A i veliki broj ljudi zivi tamo,jer je tako koncipiran grad,a samim tim i brdo lepih novosadjanki se moze naci na istoimenom mestu.
Definitivno su kafici ti koji kvare izgled centra,kao ogledala grada.Na svakih 10 metara baste kafica odakle odjekuju sund radio stanice,i to sve razilicito.Omladina po ceo dan sedi u kafanama i pije,ne znam ni ja sam odakle?!
Most "Duga" je jedno od divnih prolecnih mesta,zato sacekajmo prolece i juris..........Pa ne bi bilo lose da klupe postave na most,mada ako bi se ljudi okupljali tamo,pitanje je kako bi funkcionisao saobracaj?
Decky_Nis
26.04.2005., 06:39
Mislim da su cure najlepse a sto se tice grada nemam pojma nisam bio!!!
sirenica
26.04.2005., 10:38
"milost" ? Da li je u nadimku sadrzano ime Milos? Anyway, uvek mi je MILO kada se spominje Novi Sad, jer je to moj rodni grad i ( po meni ) najlepsi u SCG. Smeta mi jedino malogradjanstina koja je u poslednjim decenijama navalila ovamo, kao najezda skakavaca ili malaricnih komaraca. Ajde da se oni dosele, pa da se i ponasaju kao pridoslice, da oni od nas uce i poprimaju kulturu. Nego, brate, dosli pa kao oslobodioci, ponasaju se kao da je sve njihovo, i jos nam namecu svoju NEkulturu i bahatost. To je neoprostivo!!! Novosadjani svih kvartova - UJEDINITE SE!!! Pruzimo otpor!!! :twisted:
"milost" ? Da li je u nadimku sadrzano ime Milos? Anyway, uvek mi je MILO kada se spominje Novi Sad, jer je to moj rodni grad i ( po meni ) najlepsi u SCG. Smeta mi jedino malogradjanstina koja je u poslednjim decenijama navalila ovamo, kao najezda skakavaca ili malaricnih komaraca. Ajde da se oni dosele, pa da se i ponasaju kao pridoslice, da oni od nas uce i poprimaju kulturu. Nego, brate, dosli pa kao oslobodioci, ponasaju se kao da je sve njihovo, i jos nam namecu svoju NEkulturu i bahatost. To je neoprostivo!!! Novosadjani svih kvartova - UJEDINITE SE!!! Pruzimo otpor!!! :twisted:
Mnogo nepotrebnih komentara na ovu temu ! Procitaj ponovo ! Ko ne voli ljude , tesko moze i da ih razume!
Mnogo nepotrebnih komentara na ovu temu ! Procitaj ponovo ! Ko ne voli ljude , tesko moze i da ih razume!
krvolok
26.04.2005., 19:25
A ko ih razume, teško da može da ih voli !!!
Nestasna Ameba
26.04.2005., 19:34
To, sinak, uze mi rečenicu iz usta, ljubi ga tetka :D
Pop Relja
26.04.2005., 19:38
ljudi k'o ljudi. Ne mo's sa njima, bez nji' jos gore. :(
don't panic
26.04.2005., 20:00
O ženama da i ne govorimo, a gos'n popo?
Pop Relja
26.04.2005., 20:02
O ženama da i ne govorimo, a gos'n popo?
:D zenama - da
jednoj zeni :oops:
sirenica
27.04.2005., 07:00
[quote=nesons]
Da se ti mozda ne osecas prozvanim? :lol:
Tema je Novi Sad ( grad )!?
[quote=nesons]
Da se ti mozda ne osecas prozvanim? :lol:
Pa ne , ali mi je muka od onih koji se ne navikavaju na postojece stanje , i pitam se dokle ?
Mislim da je NS zaista lep grad.Jedino sto meni smeta su raskopane ulice, ali ,dobro, i to ce proci! Drugo,sto mi kvari lepu sliku o njemu,jesu nove zgrade,koje svojim odvratnim fasadama remete arhitektursku koncepciju.Mozda bi trebali prvo da se posavetuju sa ZIG-om, gde, sta i kako!Ta silna gradilista zaista cine grad ruznim! Da li se slazete?
Ako mogu jos da dodam, mogao bih biti malo bogatiji kulturni zivot.Sve ostalo je super!Novosadjani su dobri ljudi!
Pera_Zdera
29.04.2005., 00:42
Mislim da je NS zaista lep grad.Jedino sto meni smeta su raskopane ulice, ali ,dobro, i to ce proci! Drugo,sto mi kvari lepu sliku o njemu,jesu nove zgrade,koje svojim odvratnim fasadama remete arhitektursku koncepciju.Mozda bi trebali prvo da se posavetuju sa ZIG-om, gde, sta i kako!Ta silna gradilista zaista cine grad ruznim! Da li se slazete?
Ako mogu jos da dodam, mogao bih biti malo bogatiji kulturni zivot.Sve ostalo je super!Novosadjani su dobri ljudi!
Slazemo se potpuno. Nek sagrade vise to sto grade pa da mi mozemo normalno da zivimo. A bojim se da su se posavetovali sa zig-om....debelo. Kako mislis da bi sve to bilo dozvoljeno i sve te zgrade prosle tehnicki pregled...al da ne lajem...
Velika vecina NS-adjana su dobri ljudi.
why not smile
03.05.2005., 16:40
U poslednje vreme primecujem sve vise lepih stvari,ali i uznemirena i nervozna lica sugradjana.Isto tako i puno prasine.I sve vise glupih kola...
prolece u gradu :P ! pune ulice veselih parova i mnoooogo dece :D !
sirenica
05.05.2005., 07:26
Da, tema je NOVI SAD, i ne vidim da si nesto napisao, sem svog komentara na moju poruku, koja ne govori o datoj temi.
Da, tema je NOVI SAD, i ne vidim da si nesto napisao, sem svog komentara na moju poruku, koja ne govori o datoj temi.
Kad sam video da je tema > Lepote Novog Sada < , hteo sam dosta toga da napisem lepog , ali kad vidim da ima ljudi koji u svakoj temi nadju prigodno da napadaju i lece svoje boljke , izgubio sam inspiraciju !! Izvini , ali opet me muci stomak !
krvolok
05.05.2005., 16:54
Kad sam video da je tema > Lepote Novog Sada < , hteo sam dosta toga da napisem lepog , ali kad vidim da ima ljudi koji u svakoj temi nadju prigodno da napadaju i lece svoje boljke , izgubio sam inspiraciju !! Izvini , ali opet me muci stomak !
Buahahahaha :lol: :lol: :lol: !!!
Pera_Zdera
06.05.2005., 00:41
:roll: :lol:
Buahahahaha :lol: :lol: :lol: !!!
:D :D :D Svi imamo svoje boljke ! :D :D
sirenica
10.05.2005., 15:02
Ajde, sad, lepo povuci vodu i vrati se da pricamo o temi... :lol:
Nikola^bd
11.05.2005., 03:33
eto da se vratimo na temu :)
bio sam 1000 puta u bgd a nikad nisam bio u NS...eto chak i planiram da studiram u NS poslje ljeta :Da josh neznam ni shto :)
Iz raznih pricha zakljuchio sam da je NS super grad!! e sad :) vidjecu...rekao sam sebi kad se vratim iz USA odma koji dan poslje idem u Novi Sad :D
eto da se vratimo na temu :)
bio sam 1000 puta u bgd a nikad nisam bio u NS...eto chak i planiram da studiram u NS poslje ljeta :Da josh neznam ni shto :)
Iz raznih pricha zakljuchio sam da je NS super grad!! e sad :) vidjecu...rekao sam sebi kad se vratim iz USA odma koji dan poslje idem u Novi Sad :D
Samo ti dodji zemo ! Iako ces prvih 15 godina ( ako toliko budes u NS ) biti tretiran kao dodjos i malogradjan ( vise zbog ij i lj , posto to ubacujes u recnoik ), e sad olaksavajuca okolnost je sto neces biti direktni dodjos - nego dodjos iz Amerike !
Inace, Novi Sad je najlepsi gradic u SCG ! Najprijatnije podnevlje SCG ( ako izuzmemo neke likove ), i grad u razvoju .
DOKONI UM
11.05.2005., 08:43
Ma nemoj dolaziti... 8)
storm cloud
11.05.2005., 10:16
Ma nemoj dolaziti... 8)
Nemoj da odvraćaš dečka od svetle budućnosti, što si takav? Neka dođe, biće negde direktor, garant! :lol:
@nesons
Sta ti imas protiv Novosadjana, ha? :evil:
DOKONI UM
11.05.2005., 11:30
Ma nemoj dolaziti... 8)
Nemoj da odvraćaš dečka od svetle budućnosti, što si takav? Neka dođe, biće negde direktor, garant! :lol:
Znaš li kako se pozdravljaju dva crnogorca u Beogradu : Đe si ? Đe rukovodiš ?
mackica ns
11.05.2005., 12:50
Eh, da su SAMO Crnogorci :roll:
@nesons
Protiv svih losih imam , protiv dobrih nemam , da li su to "Novosadjani " ili marsovci - ne pravim razliku! Ne volim one koji ni mene ne vole .
@nesons
Protiv svih losih imam , protiv dobrih nemam , da li su to "Novosadjani " ili marsovci - ne pravim razliku! Ne volim one koji ni mene ne vole . :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Svaka cast!!!
Nikola^bd
12.05.2005., 02:18
no dorbro vidim lijepo ste me vec docekali :)
A shto cu sad shto sam crnogorac necu se ubit..ja nemam nishta protiv srba a vidim da vi imate protiv crnogoraca...ali dobro..da ako andjem neki zajednichki jezik sa vama... :P
nikola,bre,pa srbi i crnogorci su isto! srbijanci i crnogorci nisu! ili sam ja neupucena u materiju :roll:
znas kako,nemamo mi nista protiv tebe licno.nego,ns-crnogorci od vajkada postoje samo u kategorijama "vezashi" i "foteljashi",pa smo malo kivni jer ne moz' covek da dodje do izrazaja od vas.vidis,ja dok sam studirala,u mojoj generaciji je bilo 7-8 crnogoraca iz niksica i okoline,tipovi su bili super kolege,uvek raspolozeni,zayebanti,otvoreni,u fazonu "koleginice,za Vas sve sto treba",nisu mutavi,nisu bezobrazni...al' zato ne pitaj kako su ispite polagali i da li su ih uopste vidjali na istima.i ni jedan od njih se nije vratio dole po zavrsenom fakultetu,vec ih je cekao posao,i to dobar,u ns.a mi naivni lokalni sto smo ucili i odradili sve posteno mozemo da se...jer nemamo kuma/rodju iz CG. eto,meni su moje ex-kolege i dalje simpaticni crnogorci,ali in general,kako covek da ne stekne "odredjeno misljenje" o vama kada je to pattern,ma,pravilo bez izuzetka.
a ti dodji,ako je kao do pre par godina,verovatno te i mesto u domu ceka :wink:
storm cloud
12.05.2005., 08:05
A ako naš drugar Nikola još nije odlučio šta će da studira, toplo preporučujem turizmologiju. To je tradicionalno crnogorski fakultet. :lol: Mada ni književnost nije za bacanje, treba onaj "Gorski vijenac" dobro prostudirati. I znati napamet, pa se posle na porodičnim svečanostima takmičiti sa rođacima u recitovanju. :lol: Ne šalim se, pouzdano znam da se to stvarno radi, čula sam iz prve ruke. :?
DOKONI UM
12.05.2005., 08:31
A ako naš drugar Nikola još nije odlučio šta će da studira, toplo preporučujem turizmologiju. To je tradicionalno crnogorski fakultet. :lol: Mada ni književnost nije za bacanje, treba onaj "Gorski vijenac" dobro prostudirati. I znati napamet, pa se posle na porodičnim svečanostima takmičiti sa rođacima u recitovanju. :lol: Ne šalim se, pouzdano znam da se to stvarno radi, čula sam iz prve ruke. :?
A pravni ?
Nemoj mi ih tu zanemarivati...
traba neko da brani onog uštogljenog karatistu MILA...
mackica ns
12.05.2005., 10:23
Mislim da ipak na DIF-u ima ubedljivo najviše crnogoraca
DOKONI UM
12.05.2005., 11:22
E to je tačno .
Um caruje-snaga klade valja
mackica ns
12.05.2005., 12:21
E to je tačno .
Jeste, samo ne znam kako se njihova lenjost uklopi u sve to :?
A, da, pa oni ne moraju ni da potrče :roll:
Pera_Zdera
12.05.2005., 19:16
Novosadska otvorenost, druzeljubivost i tolerancija na delu. Realnost a ne filozofija.
DOKONI UM
13.05.2005., 08:54
E to je tačno .
Jeste, samo ne znam kako se njihova lenjost uklopi u sve to :?
A, da, pa oni ne moraju ni da potrče :roll:
A đe će trčat'...da se umaraju...
Uvek oni imaju nekog svoga sa čijim je dedom njihova baba jagode brala a to sve buduće generacije obavezuje na krvnu vezu i doživotno ispomaganje, još ako ima neki profesor koji potiče sa Cetinja, ili kod kuće ima OBOD frižider, što je dokaz "porijekla" e taj je u plemenskoj obavezi da im sredi bar 2/3 ispita.
Nikola^bd
20.05.2005., 01:51
jos se nisam odlucio shta da upishem...hmm... ewo gledao sam neki fax ime mu je FABUS ili tako neshto shto kazete valja li???
storm cloud
20.05.2005., 07:26
jos se nisam odlucio shta da upishem...hmm... ewo gledao sam neki fax ime mu je FABUS ili tako neshto shto kazete valja li???
Pa valja ako hoćeš da završiš lak fakultet i ispite polažeš na bubicu ili koristeći neku drugu modernu metodu, a da posle ne znaš ništa i da nemaš gde da radiš sa tom diplomom. :lol:
Upiši neki državni faks, ovo ostalo je :roll: :roll: :roll:
DOKONI UM
20.05.2005., 08:12
Kad smo kod FABUS-a možda bolje da pitaš čika LABUSA šta da upišeš.
GoldenLady
20.05.2005., 08:20
Slazem se sa storm cloud.
Mada ni sa "drzavnom" dipl. nije lako, i ona se ponekad dobija pomocu bubice.
Najbolje da na diplomu gledas kao da je ulaznica i to bez konzumacije. Kada udjes, sve zavisi samo od tebe.
storm cloud
20.05.2005., 08:22
Mada ni sa "drzavnom" dipl. nije lako, i ona se ponekad dobija pomocu bubice.
Ekonomisti prednjače u ovoj veštini. :lol:
Čik neko da položi na mom faksu neki od stručnih ispita tako. :lol:
Nikola^bd
25.05.2005., 00:56
A jel onda ima neko da mi da mi da predlog shta da upishem????? mene nije vazno sto cu,samo da sam na fax u NS :D
krvolok
25.05.2005., 07:01
A jel onda ima neko da mi da mi da predlog shta da upishem????? mene nije vazno sto cu,samo da sam na fax u NS :D
Dođi na PRAVNI fax !!! Krov je ravan, ponesi šator, i ispuni svoje životne ambicije !!! :lol:
DOKONI UM
25.05.2005., 08:17
Dođi na PRAVNI fax !!! Krov je ravan, ponesi šator, i ispuni svoje životne ambicije !!! :lol:
Povedi i druga on neka bude "na filozofski fax" isto ima ravan krov...a blizu je pravnog, tako da se možete dovikivat'
:lol:
Nikola^bd
29.05.2005., 00:19
e hvala vam :)
Aleksej_BASO
29.05.2005., 01:33
Voleo bi da cujem misljenje novosadjana,kao i onih koji su ga posetili,sta misle o Novom Sadu.Za mene to je jedan od najlepsih gradova,gde su ljudi prijatni i opusteni,ali to je moje misljenje.Rado bi cuo i vase!Sta vam se svidja,a sta biste menjali?Koje su to stvari koje su uticali da formirate vase misljenje o ovom gradu?
Steta sto za ovo nema smajli koji gura prst u usta i baca peglu pa cu morati da napisem:
FUJ!
@Aleksej
Izvoli
http://www.geocities.com/smajliji/Smajliji/Transparenti/Slike2/10.gif
Kakav si ti namcor, ne verujem!!! :roll:
HEMI 426
30.05.2005., 01:55
@Aleksej
Izvoli
ma nije, samo ne zna da se igra... :wink:
Neko mu zadrmo kavez ! :lol: :lol:
HEMI 426
30.05.2005., 12:50
Neko mu zadrmo kavez ! :lol: :lol:
ma neko ga je ostavio dugo na suncu, ono, zapeklo ali u glavi..... :wink:
Aleksej_BASO
06.06.2005., 00:54
A tu ste, a ja vas trazim svuda po forumu... :lol:
Dobar smajli, bas ono na sta sam mislio.
mackica ns
06.06.2005., 08:40
@Aleksej
Izvoli
http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_19_7.gif
Pera_Zdera
06.06.2005., 13:39
Ako je ovim stvarima mesto u lepotama Novog Sada... :roll:
Jel ima nesto u pravilniku da se bljuzgotine ne prikazuju na forumu?
Apelujem da se izbrisu.
Grad kulture....
mackica ns
06.06.2005., 13:49
Da, Pero, u pravu si. Ali, da bi se izbegle i veće bljuvotine trebalo bi i pojedine likove izbrisati sa foruma. I nemoj se tripuješ, NISAM mislila na tebe, bar ne na ovoj temi.
Ovaj smajli je upućen dotičnom A.B.; za ovakav komentar:
Steta sto za ovo nema smajli koji gura prst u usta i baca peglu pa cu morati da napisem:
FUJ!
Pera_Zdera
06.06.2005., 14:23
Da, Pero, u pravu si. Ali, da bi se izbegle i veće bljuvotine trebalo bi i pojedine likove izbrisati sa foruma. I nemoj se tripuješ, NISAM mislila na tebe, bar ne na ovoj temi.
Ma da i ja bi motikom u glavu te koji su nekulturni. :lol: :lol:
BTW Nisam ja taj koji tripuje. :wink:
Znam da bi nekad trebao da sam prizemniji.
Pero , pa zar ne pripadas nebeskom narodu ? :lol:
Sta ces na zemlji ?! :lol:
Aleksej_BASO
06.06.2005., 18:45
Ma... 8)
Pera_Zdera
07.06.2005., 00:24
Opet TI provociras? :P 8)
Pa nisam ja andjeo. :wink:
Ne secam se kad je bilo prvi put ? :lol:
Nisi , ali mozes biti :lol:
( bar nakaci krila )
krvolok
07.06.2005., 11:33
( bar nakaci krila )
Aaaaa, više ni ne pamtiš kad si koga, kako i koliko provocirao, jel' Nenose ?!?!? :evil:
Otkako su ti STRANI stručnjaci objasnili kako se UPALI ( bez šibice ! ) i da se kompom NE pere veš, NE kuva, NE pegla, a sem igrica i porno - sajtova, da se može i komunicirati, ništa drugo ni ne radiš već sediš i PROVOCIRAŠ pristojan svet !!!
Ali, šta da se radi, svaki forum ima svoju Jagodicu, a eto baš TI nama ZAPAO ...
( bar nakaci krila )
Aaaaa, više ni ne pamtiš kad si koga, kako i koliko provocirao, jel' Nenose ?!?!? :evil:
Otkako su ti STRANI stručnjaci objasnili kako se UPALI ( bez šibice ! ) i da se kompom NE pere veš, NE kuva, NE pegla, a sem igrica i porno - sajtova, da se može i komunicirati, ništa drugo ni ne radiš već sediš i PROVOCIRAŠ pristojan svet !!!
Ali, šta da se radi, svaki forum ima svoju Jagodicu, a eto baš TI nama ZAPAO ...
Ne znam sta je sa Perom , ali za tebe Krvavice imam dijagnozu ! :lol:
Zagoreo si kao prepecena cigla , izbacena iz peci i bacena sa strane :lol: :lol: