PDA

Vidi punu verziju : svekrve...neicrpna tema

Stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

vila_raviojla
11.07.2003., 14:41
Zanima me koliko vas ima neuroticnu svekrvu :twisted: :?:

maximilian
11.07.2003., 15:43
Mnogo sestro, bas mnogo!!!!!!

vila_raviojla
11.07.2003., 16:20
Mnogo sestro, bas mnogo!!!!!!

Hahahaa... :P :P :P

I sta predlazes, kako da ih se otarasimo :twisted: :?:

vila_raviojla
14.07.2003., 11:29
Vidim da se niko ne javlja na ovaj topic, pa da bolje postavim pitanje.

Kako se otarasiti dosadne svekrve koja gura nos u sve a ne zaratiti sa njom , da li neko ima iskustva ?

Ja po prirodi uvek kazem sta mislim ali zarad mira precutkujem .
Moj dragi muz, je uredno otkaci kad ona pocne da smara , i ne dozvoljava joj da smara mene a onda se ona na finjaka navali meni na kicmu i sve kao izokola pokusava da sazna ono sto od njega ne moze da izvuce. Ja, onda naravno na finjaka, odbijem da joj pruzim informaciju ali u poslednje vreme je do jaja navalentna i pitam se da li da je otkacim onako direktno.

Zato trazim savet.
Hvala

Spike Hammer etc.
15.07.2003., 00:22
Ja cu umutiti moju tastu, a ti onda "vrhom noza" dodaj tvoju svekrvu. Posle muckanja mozda im se izgubi gorcina ili se, daj boze, neutralisu. Salim se, naravno.
Kad su nasi zarobljavali NATO-vce, morali su da ih tetose, da im daju hamburgere, cizburgere a i koka-kola da im ne zafali. Tako smo se mi ophodili prema najvecim krvnicima nasim, koji su bombe bacali na nasu decu. Odgovor na tvoje pitanje se sam namece. Pa zar da se prema majci svog coveka ophodis ruznije? Kakvagod bila, a skoro sve su takve, ona to ne zasluzuje.
Uvek u tim pricama svekrve i taste su babaroge a svekrovi i tastovi su, ako ne lafovi, a ono bar dobri. Zasto? Zato sto muskarci imaju tu sirokogrudost, blagost, tolerantnost, razlikuju bitno od nebitnog, na stvari gledaju mnogo sire. "Cute i mudruju". Zato, u tvojoj situaciji probaj malo da razmisljas muski.
Reci znaju dobro da zabole ali ako si psihicki dobro pripremljena, mozda te i ne dodirnu. Da bi se pripremila, ja cu ti reci jednu golu istinu, protiv koje ne vredi da se boris, nego je samo prihvati takvu kakva je, a to je da svekrve (a taste jos vise) uvek misle da je njihovo zlatno dete mozda moglo da napravi bolji izbor partnera. To ne mozes promeniti, ne trudi se, vec zivi sa tim. Zato, kad ti svekrva krene u akciju, probaj to da okrenes nekako na salu i ne uzimaj to previse k srcu. "Na jedno uvo udje, na drugo izadje". Moras da steknes njena antitela sad kad si u punoj snazi. Iskreno, ja sa mojom tastom tesko, al' bez nje jos teze. Kuva nam i cuva nam decu, a zena i ja radimo.
'Ajd' sad teraj samo vedro.

15.07.2003., 10:18
E Spike, hvala na odgovoru .

Znam ja vrlo dobro da je ona ipak majka mog "coveka" ALI.......... dodje mi nekad da je zadavim grrrrrr
Mi zivimo, hvala bogu , sami, tako da se gospodja majka uopste nesto ne pretrze da nam pomogne na bilo koji nacin. A i kad nam nesto sitno ucini, presedne nam, jer se ponasa po fazonu eh sad sam ja dobra keva jer sam npr. poslala teglu pekmeza a vi sad kujte me u zvezde.
Nervira me sto prelazi neke granice i sto zadire u bas privatne stvari, maltene nas zove da nas pita dal smo tu noc radili na potomstvu!!! :oops:
****** , zgrozila :shock: sam se kad sam videla da ima zapisano kad ja dobijam, ma zena je monstrum!
Muz, je naravno tako oladi, a onda ona duva sto me je uzeo u zastitu.
Meni su zivci pri kraju, a ti prijatelju daj konkretan savet kako da zapatim ta antitela? :twisted:

ps Mozda taktika obrnute psihologije moze da upali u ovom slucaju, mislim ako sad ja postanem tako bolesno ljubopitljiva kad je njen zivot u pitanju, ha? :roll:

vila_raviojla
15.07.2003., 10:19
Ovo gore sam bila ja . :?

Spike Hammer etc.
17.07.2003., 03:16
Vilo, budi dobra vila. Ne taktiziraj i ne ulazi u rat, ne stavljaj muza u procep. Ne citaj tudje privatne beleske, uopste nisu vazne za tebe a i nije lepo. Mani se razmisljanja o svekrvi vec pocni da radis nesto mnogo vaznije, sad dok imas vremena i dok se ne desi "najlepsa stvar". USAVRSAVAJ SE ! Slede predlozi. Ako radis za drugog, smisljaj kako da jednog dana radis za sebe. Zamisli da, ne daj boze, dobijes otkaz ili ti propadne sadasnja firma. Imas li spremno resenje za to? Ako radis u komercijali, znas li zasto sluzi program Access, znas li da unosis formule u Excelu, znas li da pravis formulare i sablone u Wordu? Ako ne znas, kupi knjigu za pocetnike i kreni da to sistematicno ucis. Kad zavrsis pocetni nivo, kupi knjigu za srednji, pa napredni. Ako se bavis nekom drugom vrstom posla, radi na tome da tu budes medju naboljima. Posto ti je sad hormonska ravnoteza veoma vazna, pocni zdravo da zivis. Bavi se nekim interesantnim aerobnim sportom, npr. plivanje ili biciklizam. Beograd duz reka ima predivne biciklisticke staze. Trcanje je odlicno samo je malo dosadno. Ako na poslu puno sedis, sport ce ti poboljsati cirkulaciju u karlicnom delu tela. U kuci radi vezbe razgibavanja. Obavezno ostavi pusenje, utice na plod. Ako je potrebno smanji kilazu, ali ne preteruj sa dijetama jer je za dobar hormonalni balans bitno prisustvo normalne kolicine masnog tkiva u zenskom telu. Odradi sva ispitivanja kod ginekologa. I najvaznija stvar, zveket oruzja mora sto cesce da se cuje. Apstinirajte pred termin, a u terminu onda samo zvekeci. Budite opusteni, nista ne mora silom. Muskarci to tesko rade ako moraju. Nije katastrofa ako se preskoci po koji termin. Praktikuj seksi rublje, to muskarci obozavaju. Vidi koliko vaznijih stvari ima a ti zapela za svekrvu.

Pozdravljam te i javi nam sto skorije lepu vest.

beba
17.07.2003., 14:20

Kako se otarasiti dosadne svekrve koja gura nos u sve a ne zaratiti sa njom , da li neko ima iskustva ?

Moj dragi muz, je uredno otkaci kad ona pocne da smara , i ne dozvoljava joj da smara mene a onda se ona na finjaka navali meni na kicmu i sve kao izokola pokusava da sazna ono sto od njega ne moze da izvuce. Ja, onda naravno na finjaka, odbijem da joj pruzim informaciju ali u poslednje vreme je do jaja navalentna i pitam se da li da je otkacim onako direktno.

Zato trazim savet.
Hvala

Ja joj fino direktno objasnim da bi ipak trebalo da pita sina i da je preko njegove volje ne mogu, a njoj će sigurno goditi ako poštuješ njenog sina, to će je razoružati. I samo lepim, to je najbolje sredstvo, onda, ako već nešto hoće, nemoćna je.

vila_raviojla
17.07.2003., 15:21
Vilo, budi dobra vila. Ne taktiziraj i ne ulazi u rat, ne stavljaj muza u procep. Ne citaj tudje privatne beleske, uopste nisu vazne za tebe a i nije lepo. Mani se razmisljanja o svekrvi vec pocni da radis nesto mnogo vaznije, sad dok imas vremena i dok se ne desi "najlepsa stvar". USAVRSAVAJ SE ! Slede predlozi. Ako radis za drugog, smisljaj kako da jednog dana radis za sebe. Zamisli da, ne daj boze, dobijes otkaz ili ti propadne sadasnja firma. Imas li spremno resenje za to? Ako radis u komercijali, znas li zasto sluzi program Access, znas li da unosis formule u Excelu, znas li da pravis formulare i sablone u Wordu? Ako ne znas, kupi knjigu za pocetnike i kreni da to sistematicno ucis. Kad zavrsis pocetni nivo, kupi knjigu za srednji, pa napredni. Ako se bavis nekom drugom vrstom posla, radi na tome da tu budes medju naboljima. Posto ti je sad hormonska ravnoteza veoma vazna, pocni zdravo da zivis. Bavi se nekim interesantnim aerobnim sportom, npr. plivanje ili biciklizam. Beograd duz reka ima predivne biciklisticke staze. Trcanje je odlicno samo je malo dosadno. Ako na poslu puno sedis, sport ce ti poboljsati cirkulaciju u karlicnom delu tela. U kuci radi vezbe razgibavanja. Obavezno ostavi pusenje, utice na plod. Ako je potrebno smanji kilazu, ali ne preteruj sa dijetama jer je za dobar hormonalni balans bitno prisustvo normalne kolicine masnog tkiva u zenskom telu. Odradi sva ispitivanja kod ginekologa. I najvaznija stvar, zveket oruzja mora sto cesce da se cuje. Apstinirajte pred termin, a u terminu onda samo zvekeci. Budite opusteni, nista ne mora silom. Muskarci to tesko rade ako moraju. Nije katastrofa ako se preskoci po koji termin. Praktikuj seksi rublje, to muskarci obozavaju. Vidi koliko vaznijih stvari ima a ti zapela za svekrvu.

Pozdravljam te i javi nam sto skorije lepu vest.

P a hvala ti puno spike, ali nije u tome problem.Jos nismo sastavili ni godinu dana u braku. :P

Sve sto si naveo gore dobro znam od sporta- trenirala sam plivanje , redovno vozim bajs, po keju,- preko racunara, davno davno sam to savladala , jesam medju najboljima u svom poslu, ne nerviram se mnogo, a odlazak ginekologu je redovan , ne brini, sto smatram da svaka zena koja drzi do sebe i svog zdravlja treba da radi. :wink:

Ono sto sam pitala je kako da se otkacim gospodje majke koja gura nos gde joj nije mesto. Gore sam samo navela primere dokle ide njena ljubopitljivost.
Ona jednostavno daje sebi za pravo da prcka po nasem zivotu do u tanka crevca, sto nas oboje nervira, stim da on moze da je otkaci kad pretera a meni su vec zamerili onog trenutka kad sam pokazala zube.

samo trazim da mi neko ko je imao slicne probleme , eto , pomogne nekom pricom i primerom kako je to bezbolno izveo.

žana
24.07.2003., 14:02

Zato trazim savet.
Hvala

Ja joj fino direktno objasnim da bi ipak trebalo da pita sina i da je preko njegove volje ne mogu, a njoj će sigurno goditi ako poštuješ njenog sina, to će je razoružati. I samo lepim, to je najbolje sredstvo, onda, ako već nešto hoće, nemoćna je.

Šta god budeš uradila, razmisli da ćeš biti svekrva- sigurno.

kosmopolit
24.07.2003., 14:34
bravo :!:

JA!
28.07.2003., 21:32
Samo da okrenes muza proti nje verujte to je najbolji lek!!!!!!!!!!!! :twisted: Mnogo sestro, bas mnogo!!!!!!

Hahahaa... :P :P :P

I sta predlazes, kako da ih se otarasimo :twisted: :?:

JA!!!!!!
28.07.2003., 21:34
Zanima me koliko vas ima neurotic :?: nu svekrvu :twisted: :?:

JA!!!!!!
28.07.2003., 21:39

Zato trazim savet.
HvalaVeruj mi sto budes ostrija a imas pomoc muza to ce ona biti manja od mahovog zrna, pokusavace ponovo ali to si trebala u samom pocetku mada nikad nije kasno.. :twisted:

Gosca
29.07.2003., 00:31
Ja ti predlazem, ako vec insistira na potomstvu, da napravis takvu kombinaciju da vas jednom uhvati na gomili. Sigurno vise nikada nece zadirati u vasu intimu, osim u slucaju da je zaista ozbiljno obolela.
Predlog broj dva=kazi muzu da on to regulise, to je ipak njegova keva. Ne zaboravi da on nosi njenu genetsku strukturu i da joj je bar 50 odsto slican. Oprezno, moze da bude gadna stvar.
Ili joj jednostavno reci da vam se ne mesa u zivot, jer te to strahovito nervira.

vila_raviojla
29.07.2003., 12:04
Pa hvala vam svima .

Ovaj predlog sa gomilom mi izgleda zanimljivo :P :P :P

Imali smo skoro razgovore na tu temu pa se nadam da smo ih donekle resili, po onoj narodnoj i svi vuci siti ....... :?

Tea
02.08.2003., 09:49
Kako volim ovu temu : :twisted: :twisted:
Znate ono: volim je kao coca colu - hladnu na stolu :D
Ovo je ona :evil:

Koko
19.08.2003., 05:17
JA sam malo drvena i hladna prema buducom svekrvom i svekrom.JAvim se lepo,popricamo o vrucinama, o vestima,sta se desava u svetu,nista intimno,ne ulazimo u neke prisnije odnose. Presekla sam to u samom startu kada je bila ona fora:"Hajde snajka da skuvaas kafu",ja sam se samo na smejala i rekla da ima ko da skuva kafu ,da su fala Bogu zivi i zdravi i da nije nuzno da ja kuvam tu kafu,tako nesto. Ali mene moj verenik dobro zna ,i zna da ja nisam za te varijante, tako da je on meni uskocio u pomoc kada je ta famozna recenica izgovorena. Tako da nemam problema,fino ali na distanci,ako nesto treba da se pomogne( stvarno pomogne,a ne da bude to kuvanje kafe, ajvara....)ok,nema problema,ali to "ispiranje mozga i penjanje na glavu",hvala ,ipak NE.

sapatnica
19.08.2003., 11:04
e, smejanje nije los fazon. Kad god pita nesto indiskretno, samo joj se ljubazno nasmejes u facu i cutis. Zavisno od inteligencije, kad tad ce ukapirati i odustati.
Ja se sa mojom strasno posvadjam i iznerviram, i racunam da sam je otkacila bar na pet dana, a ona zove isto vece.
Moja tetka se udala za ratno siroce, pa i to nije lose resenje :? :?

**case-problem**mell
13.11.2003., 10:17
dali i vi "obozavate" vase kao ja moju???mislim da su one neka cudna zivotna forma cast izuzetcima nikada ima ni jedna snajka ne valja cak i ako se godinama foliraju cico mico na kraju se izdaju sta zapravo misle.

15.11.2003., 21:44
Apsolutno sam ravnodusna prema njoj, sva sreca ne zivimo zajedno inace :( !!!!
Moja nije nikada direktno kritikovala ili nesto se kao mesala, ali na perfidan nacin dosta cesto stavlja do znanja sta misli i to mi jako ide na zivce, sto je najgore muz je dosta pod njenim uticajem i njeno mu je misljenje zakon :evil:

15.11.2003., 21:45
Apsolutno sam ravnodusna prema njoj, sva sreca ne zivimo zajedno inace :( !!!!
Moja nije nikada direktno kritikovala ili nesto se kao mesala, ali na perfidan nacin dosta cesto stavlja do znanja sta misli i to mi jako ide na zivce, sto je najgore muz je dosta pod njenim uticajem i njeno mu je misljenje zakon :evil:

Blanka
10.02.2004., 02:34
Svekrva ti je nužno zlo koje dobijaš u paketu sa mužem.Moja je pravi davež,posesivna, dosadna i nervira me na isti način kao i tebe tvoja.Moj muž je srećnik pošto ja nemam porodicu, a ni on samim tim dosadnih obaveza i nerviranja.Mell, ako hoćeš možemo i mimo foruma popričati o fenomenu svekrve.

moja je najgora
10.02.2004., 10:24
Zasto da razgovarate van foruma-bas je dobar topic, moze puno nas da se ukljuci, tema je inspirativna. Ja ne znam odakle da pocnem. Najgore kod moje svekrve je sto je strasno neuredna i moj muz to sigurno primecuje (mora, jer se oseti na kilometre), ali nikada joj nista ne govori. To me izludjuje, ali i osecam se jako neprijatno kada negde zajedno odemo u posetu, a ona bazdi. Uzasna sramota!!!

sui
10.02.2004., 14:01
Tako vas razumem. Sa mojom je bilo sve ok, odnosno nismo se nesto ni vidjale ni slusale, dok se nije rodio sin-unuk. Od tada je pakao. Trenutno mi je i brak u krizi, nadam se trenutnoj, upravo zbog nje. "Sitna" provociranja, da ne kazem podjebavanja, mesanja oko odgoja - ona sve najbolje zna,.....Inace, isto prljava je do zla boga, neobrazovana, zlonamerna ....Da ne davim vise, ali sve cesce se pitam i nalazim koliko sam se zajebala sto sam se uopste udala za doticnog sina jedinca koji sedi na dve stolice. :?:

Blanka
10.02.2004., 14:43
U pravu ste,dobra je tema za forum.Moja svekrva je od onih što ceo život glume mučenicu, uživljavajući se u ulogu žrtve.Na sreću, moj muž i ja ne živimo sa njom,ali je u našem životu konstantno mentalno prisutna.Kako li će tek biti kad budemo imali decu?!Naime, mi još uvek nismo formalno venčani, ali živimo zajedno.On je njen sin jedinac, njeno dete od 40 godina.Kod njega mi strašno smeta što svaka naša akcija, svaki naš plan moraju biti NJOJ saopšteni.Često osećam da nemam energije da se nosim sa tim i osećam životinjski bes prema toj ženi.Možda preterujem? Moji roditelji inače nisu živi,nemam ni bliže rodbine i razdire me osećaj što moram toliko da cinculiram, da mislim šta govorim i da se smeškam da je ne bih slučajno uvredila, dok moj partner praktično nema nikakvih obaveza tog tipa prema ikome s moje strane.Sve je kao "fino i uglađeno" između nas dve,dok se vodi latentni rat.Kako smanjiti značaj i mentalno-fizičku prisutnost svekrve u životu mladih žena, a pritom očuvati mentalno zdravlje? Kako uticati na svoje muškarce i njihove GOSPOĐE MAME ?

sui
11.02.2004., 08:32
Kako smanjiti značaj i mentalno-fizičku prisutnost svekrve u životu mladih žena, a pritom očuvati mentalno zdravlje? Kako uticati na svoje muškarce i njihove GOSPOĐE MAME ?

Zaista prava pitanja, još kada bi znale odgovore. Trenutno pokušavam da je apstrahujem, nju i njene komentare, kao da se uzdignem iznad situacije, da budem tolerantnija, ali pucam, postala sam jako nervozna i ne vidim izduvni ventil. Sada je sa nama, bice par nedelja kod nas, uzelela se navodno unuka. A zapravo "pobegla" od muza, svoje svekrve (babac ima 85 god) i kod nas izigrava damu (a zena je sa sela bez dana radnog staza), bistri politiku i tuđe živote. Više pospremam za njom nego za malim, njene dlake svuda po stanu, nikako da joj objasnim da ruke treba sapunom da pere, narocito dolaskom u kucu, jer tim istim rukama dira M-a....
Ne znam da li otvoreno da joj kažem neke stvari, mada nije nimalo glupa, sve ona zna i "vidi" ali tera po svome. Ona je zaboga isto paćenica koja je teško odgojila jedno dete, odškolovala ga,..njene reči. Da li zaista da otvoreno razgovaram i postavimo neke stvari na svoja mesta, kao što bi učinila sa svakom normalnom osobom? Ili... mada ne vidim ili, jer razgovarala sa o svemu tome s MM-om, on sedi i dalje na dve stolice i ja ispadam smešna.

moja je najgora
11.02.2004., 12:02
Stvari se mnogo pogorsaju kada na svet dodje unuce, da ne kazem unuk-naslednik. Kod mene je i problem sto sam ja i moja porodica mnogo durgacijeg mentaliteta od muzevljeve porodice i odgajamo decu na malo civilizovaniji nacin nego onaj na koji su oni navikli. Srecom, pa mi ona ne cuva dete, inace bih poludela-puna je nekih bapskih prica i sujeverja sto me uzasno nervira.U svakom slucaju, zivot ebz njih bi bio mnogo laksi,no ja imam srecu da moj muz nije toliko vezan za nju i ne slusa je slepo.

yyyy
11.02.2004., 17:21
Mislim da vam tu svekrve nisu ama bas nista krive.
Ajooooj sad ce se osuti paljba po menei znam ali dajte prvo da vam objasnim sta sam time mislila;
Svekrva a i svako od nas u bilo kojoj situaciji ce ici do te mere do koje mu se dozvoljava.Sto znaci da krivicu za njeno ponasanje prema vama a i uopste potrazite kod vaseg dragog muza, maminog sincica.Ipak je ona njemu majka i ON treba da joj objasni neke stvari,tj.da je postavi na njeno pravo mesto, a to je mesto bake,njegove a ne vase majke i eventualnog gosta kod vas ako ne zivite zajedno.Medjutim ako se vas muz pravi da sve to ne vidi i ako mu uloga maminog sina odgovara onda nemozete okrivljavati nju nego njega.Znate onu:Koliko popustis dizgine toliko i konj juri.
Zato razgovor sa muzem, pa neka dizgine skrati.
Shvatite ipak su one samo malo vise uplasene majke cijeg je sina otela tamo neka....Onda sin treba da stupi na scenu i razdvoji ljubav prema majci i prema zeni i objasni joj ko je ta tamo neka i sve sto ide uz to.
Srecn

12.02.2004., 01:14
onda nisu sinovi nego one shto ih nisu naucile da vise obrate paznju na njih blabla ma pusti
samo opushteno ako ne mozes da ih pobedis ti im se pridruzhi samo vedro

Blanka
12.02.2004., 12:16
U pravu je yyyy kad kaže da od nas snajki zavisi koliko ćemo dopustiti,zategnuti i popustiti.Međutim, moj problem je što sam sentimentalna pa je dovoljno da me svojim tugaljivim glasićem i plačljivim pogledom obrlati i okrene situaciju u svoju korist.Istina je da su njen muž i ona stari i bolesni i da im je ponekad potrebna naša pomoć.Ne bežim od toga da im se pomogne i popriča sa njima kada bi to bilo u razumnoj meri i kada se ja nakon toga ne bih osećala isceđenom kao limun.Svekrva je opsednuta sobom i svojim "promašenim" životom iako je ceo život bila pod kišobranom svoga muža koji je uvek dobro zarađivao, sa kojim živi u stančugi od 80 kvadrata u centru grada i sa kojim je sada materijalno obezbeđena bolje nego 90% mladih bračnih parova u SCG.Naravno,ništa strašno nije što joj sin sa fakultetom rinta kod nekog privatnika-skota za mizeriju od plate i što joj snaja takođe sa fakultetom ne može da nađe posao.Ne, ona se uvek žrtvovala za druge,živela za druge na sebe nikada nije mislila, svima je htela da ugodi..."Ja ovo, Ja ono, Meni, o Meni..."Znam, rećiće mnogi "oteraj je u..",međutim, kad ja ispoljim negodovanje zbog prečestog druženja sa matorima, kad hoću više slobodnog vremena i prostora za rešavanje naših problema,naiđem na razumevanje muža, ali i na konstataciju da su matori stari i bolesni i da ih se on ne može odreći.Da ne bih bila nehumana i nečovek, vrćenje u krug se nastavlja, a ja se nerviram i stalno preispitujem sebe...

jos gora
12.02.2004., 15:43
Stvari se mnogo pogorsaju kada na svet dodje unuce, da ne kazem unuk-naslednik. Kod mene je i problem sto sam ja i moja porodica mnogo durgacijeg mentaliteta od muzevljeve porodice i odgajamo decu na malo civilizovaniji nacin nego onaj na koji su oni navikli. Srecom, pa mi ona ne cuva dete, inace bih poludela-puna je nekih bapskih prica i sujeverja sto me uzasno nervira.U svakom slucaju, zivot ebz njih bi bio mnogo laksi,no ja imam srecu da moj muz nije toliko vezan za nju i ne slusa je slepo.

Moja je ista. A odakle si kad ste toliko razliciti

moja je najgora
13.02.2004., 09:00

Moja je ista. A odakle si kad ste toliko razliciti

ja sam odrasla u zapadnoj Evropi, a on je Srbijanac. Ali, poenta je sto su sve svekrve donekle iste i ne bih se slozila da smo im mi to dopustili. One se jednostavno promene kad im neko uzme sinove i tada pokusavaju da izvrse pritisak na njih (nekad svesno, nekad nesvesno). Neki sincici popuste, neki ne, ali su im mame uvek vazne i skoro uvek u pravu i definitivno najbolje kuvaju

13.02.2004., 18:36
rekla bih samo svoj slucaj.imala sam vezu od 7 godina koju je na kraju upropastila majka mog bivseg decka ,danas ni on ni ja nismo u braku,svako je otisao svojim putem.ta je zena inace zena razvedena i sama a kao dete i sama bila ostavljena te se zaista pitam dok sam ziva zasto

UDATA
13.02.2004., 19:21
Prosto mi je neprijatno sto ne mogu da caskam sa vama na ovu temu,,,,ima tu istine, ali ja mogu da pisem samo o svom primeru...Moja svekrva je zaista divna zena i strasno bih se ogresila kada bih rekla bilo sta suprotno! Vama mogu samo da pozelim srecu u razresavanju sukoba i dovodjenju stvari (tj. muzeva) na svoje mesto. Zaista mislim da se brak ne tice nikoga osim samog para i to treba postaviti na samom pocetku kao zakon!

13.02.2004., 19:36
Nije problem uvek u svekrvama.Nekada je i u nama.Naime u nase vreme sukobi su stvar koja se desavaju svakodnevno.Dali zbog nestasice novca ili nekih drugih prtoblema.Mozda su svekrve jedna jako losa opcija ali i snajke imaju svoje nezahvalne strane.Ja imam dva sina i jednu cerku.Znaci dve snajke i jednog zeta.Zat mi je zaista strasan momak.Moja cerka pravi probleme sto se tice njegove mame.Naime zive kod nje.Ima ogromnu kucu.Uzela je dve sobe za sebe.I trudi se daim nesmeta.Moja cerka pravi opet proibleme.Zeli slobodu.Ja joj kazem plati privatno stan i neces imati problema.Sa snajkama nemam problema.

13.02.2004., 21:26
nigde valjda u svetu nepostoji nesamostalnijeg muskarca nego kod nas u srbiji,podloznost uticaju roditelja emotivna nezrelost jak uticaj majke uzas

15.02.2004., 14:46
pa dobro deco ja sam svekrva i izvinjavam se zbog toga nemam obicaj da se ukljucujem u ragovore i rasprave na forumu vise uzivam samo da citam i budem nemi posmatrac medjutim ovo sto sam procitala ovde stvarno mi je tesko palo,nije sve tako crno pa i vi cete biti jednom necija svkrva i onda cete se suociti sa istim problemima,nebudite tako strogi nesudite drugima dajte sansu da bi je i vama neko kasnije mogao dati

15.02.2004., 22:04
Ja imam drugaciji problem, nisam jos udata ali zivim sa deckom kod svojih roditelja ali odvojeno tako da se fakticki i ne vidjamo sa njima. Problem je njegova majka...stalno zivka ako on slucajno kaze da ce doci tada i tada pa se predomisli, jednom je otisla cak tako daleko da je zapretila da ako on ne dodje nazad (zivi u drugom gradu) da ce ona doci kod nas i da ce popricati sa mojom majkom kakav je to nacin da mi zivimo odvojeno i ne postujemo nikog. Ne postujemo? Pobogu, to sto zivimo odvojeno, valjda imamo pravo na svoj zivot. Ne sme da prodje tri dana da je ne pozove jer ona odmah dize frku i paniku. Mene vec ocima ne moze da vidi a okrenula je i njegovog oca protiv mene tako da mu on stalno soli pamet da treba da me ostavi i vrati se nazad. Stalno nam se mesa u zivot...zove telefonom i prvo se svadja sa njima onda kada vidi da to ne pomaze krene histeriju i plac...Neznam vise sta da radim. Prosto mi dodje da raskinem sve iako smo jako srecni..sve dok se ona ne umesa. Zagorcava nam zivot!

sharonstone
16.02.2004., 00:59

mamaVesna
27.02.2004., 09:07
Izgleda da se vecina na ovom forumu odmah ufurala u stereotip svekrva/snaja i ne pokusava da bilo sta promeni. Pokusajte da razumete vase svekrve, to su samo zene koje brinu za svoju decu, mozda na pogresan nacin, ali ipak je samo briga u pitanju. Ja imam dva mala sina, muza i naravno svekrvu. Ona je daleko od savrsene, ali je prosto takva i ja je takvu prihvatam. Nisam ni ja savrsena, verovatno bi i ona imala koji komentar protiv mene. Dakle, ljudi smo, sticajem okolnosti zivot nas je povezao i sad moramo da nadjemo nacin da se slozimo. Malo vise tolerancije, ne dozivljavajte bas svaki komentar kao zlonameran, pokusajte nekad nesto da ne cujete ili da shvatite samo kao salu i tome se nasmejete i, naravno, budite i vi korektne prema njima i sve ce biti u redu.

27.02.2004., 10:27
nigde valjda u svetu nepostoji nesamostalnijeg muskarca nego kod nas u srbiji,podloznost uticaju roditelja emotivna nezrelost jak uticaj majke uzas

Nazalost taj uzas vazi i za zene.Zasto smatrate da su muskarci nesamostalni.Mozda zato sto treba da se odreknemo svojih roditelja i prijatelja.Zarad supruginih.To je bolesno.Ja svoje roditelje volim i postujem i drugacije nemoze biti.Mada i moja supruga se ponasa isto tako.Prema svojim roditeljima.Tako da problema nema.
Ipak primer moga brata je drugaciji dozvolio je supruzi da mu diktira koje ce gace nositi.On je samostqalan verovatno zato sto zena rukovodi njegovim zivotom potpuno.

snajka
06.03.2004., 09:40
evo moga slucaja:
ja imam majku za koju svi koji je poznaju govore najbolje rijeci.djeca je obozavaju od prvog momenta upoznavanja sa njom sto ima da kaze dosta o njoj i njenom karakteru.prije 1.g. dana sam se udala,ali hvala bogu otisla uz Srbije tako da nisam puno bila upoznata sa svekrvom,ali i ti nekoliko dana je bilo dosta. ona nikog ne slusa i radi samo ono sta hoce.svekar odlican ali jadnik nista ne moze da joj dokaze.moj muz jedinac i to je problem.mi smo ovdje na zapadu malo i ona misli da nam novac pada sa neba.nista ona direktno ne govori posaljite ,nego kuka svaki dan mom muzu,nemam ovo nemam ono.on jadan se samiluje i hoce pomogne.ali svaki put vika sa mnom jer ni ja ovdje nemam nista zasada.ona ima kucu i 2-3 prostora koja iznajmljuje i za uslove u Srbiji ona moze da uziva.ima i bascu,ali ona je GOSPODJA i ne prilici joj da komsije vide da uzgaja povrce,pa joj je oko kuce samo cvijece.i tako krug u krug da je doslo da se ja svaki put kad se od nje cuje pocnem raspravljati sa muzem,dok jedan dan nisam eksplodirala i rekla ili ona ili ja(poslije 10.mj.braka) jer sam cula od starijih da je najbolje raspraviti u pocetku.on ih zvao i rekao im da ako zele da on bude srecan,da ona stane sa svojim glupostima. sada je cujemo samo jednom u sedam dana(prije svaki dan) i ponekad ona nastavlja i dalje da mu komanduje,ali on je poslusa i rece meni ne nerviraj se jer ona je daleko i moze samo da prica 30.min,i poslije cemo ja i ti da radimo kako mi hocemo a ne kako ona kaze.tako da sam sada mnogo zadovoljnija.Ja obozavam svoga muza i mogu samo da recem da sam srecna sto ne zivimo u istoj vremenskoj zoni sa svekrvom jer mislim da bih se rastavila jako brzo ne zbog njega nego zbog svekrve.ja to ne mogu da razumijem jer mi cujemo od moje majke samo jednom u mjesecu ili kad je ja pozovem i ona uvijek govori da moramo da se slazemo i da ne slusamo nikog drugog pa ni nju nego da se sami dogovaramo sta cemo i kako cemo. IPAK JE TO MOJ ZIVOT. jako mi je zao onih koji ovise od zivljenja kod svekrva koje su boze sacuvaj,ali moram jos i da nadodam da nisu sve takve.moja drugarica ima svekrvu koja joj je bolja od majke,a i nasa snajka kaze da joj je zivot laksi sa mojom majkom koja joj pomaze oko cuvanja djece.

06.03.2004., 15:05
Ja se necu zaliti na moju svakrvu je stvarno nemam razloga za to... ona je super zena, tj. onako cool zena, moderna, ono totalno opustena... dobro bude nervozna ponekad, ali prema meni je uvek super, nikad mi nista ne prigovara (samo sto ne jedem puno...), dosta mi pomaze, ma ko drugarica mi je... nadam se da ce tako i ostati...

snasa
06.03.2004., 15:45
Ja se necu zaliti na moju svakrvu je stvarno nemam razloga za to... ona je super zena, tj. onako cool zena, moderna, ono totalno opustena... dobro bude nervozna ponekad, ali prema meni je uvek super, nikad mi nista ne prigovara (samo sto ne jedem puno...), dosta mi pomaze, ma ko drugarica mi je... nadam se da ce tako i ostati...
blago tebi! U pravom smislu rijeci, ni moja nije LOSA, ali brate nervira me njeno svakodnevno prisustvo. Ne svadjamo se, ponekad kaze nesto sto mi sa ne svidi, jer ja imam bubice. U sustini je dobra, sin joj je sve pa kad se mi svdjamo a ona je prisutna kaze NEMOJ MI DIRATI SINA, mislim, to stvarno nema logike. Ja sam od onih lepo vaspitanih mutavica koje uglavnom cute, a progovore kad im je zaista tesko i to uz vrisak... Tako, imala bih ja jos dosta toga reci, ali...

maman
06.03.2004., 21:39
U početku se trpala i davila me na sve načine pa kad mi se smučilo rekla sam joj:" Vi verovatno niste primetili ali ja sam jako zatvorena i ćutljiva žena i nisam navikla da se ovoliko družim i komuniciram ni sa jednom osobom tako da moram da vas zamolim da smanjimo zivkanje i posećivanje ito znatno jer mi ovo do sada ne prija" i stim smo završili.
Drugom prilikom, kad smo se selili ponudila nam je da dođemo na mesec dana kod njih(ha!) a ja sam prekinula navaljivanje tako što sam joj objasnila da ne možemo da spavamo u sobi pored njihove zato što stalno vodimo ljubav pa bi to bilo neprikladno. Eto, samo istina, bez gneva i sve shvate.

snaja
07.03.2004., 17:20
blago tebi! U pravom smislu rijeci, ni moja nije LOSA, ali brate nervira me njeno svakodnevno prisustvo. Ne svadjamo se, ponekad kaze nesto sto mi sa ne svidi, jer ja imam bubice. U sustini je dobra, sin joj je sve pa kad se mi svdjamo a ona je prisutna kaze NEMOJ MI DIRATI SINA, mislim, to stvarno nema logike. Ja sam od onih lepo vaspitanih mutavica koje uglavnom cute, a progovore kad im je zaista tesko i to uz vrisak... Tako, imala bih ja jos dosta toga reci, ali...
Znate, sve je bilo super...sve do svadbe! Bile smo drugarice, menjale smo se odecom, spletkarile, zezale smo se ...A onda..BAM! JA SAM POSTALA NEPRIJATELJ BROJ JEDAN!!!! Zasto? Ja sam u braku vec 5 godina! Cujemo se nas dve samo za prazdnike. Muz naravno redovno, ipak mu je majka.

xzxzxzxzxz
09.03.2004., 13:10
dali i vi "obozavate" vase kao ja moju???mislim da su one neka cudna zivotna forma cast izuzetcima nikada ima ni jedna snajka ne valja cak i ako se godinama foliraju cico mico na kraju se izdaju sta zapravo misle.

Ja se super slazem sa svojom svekrvom. Posto smo prinudjeni da zivimo u zajednici nas dve smo se odmah dogovorile oko kucnih poslova. Naravno da se ne drzimo striktno dogovora jer uvek neka od nas dve pritrci u pomoc ovoj drugoj ako je to potrebno. Ne znam doduse kada dodju i deca ali videcemo za sada je ok. Sve u svemu toliko je dobro da svako jutro od svoje svekrve dobijem kafu i spremljen dorucak. Obozavam svoju svekrvu.

10.03.2004., 22:29

Ja se super slazem sa svojom svekrvom. Posto smo prinudjeni da zivimo u zajednici nas dve smo se odmah dogovorile oko kucnih poslova. Naravno da se ne drzimo striktno dogovora jer uvek neka od nas dve pritrci u pomoc ovoj drugoj ako je to potrebno. Ne znam doduse kada dodju i deca ali videcemo za sada je ok. Sve u svemu toliko je dobro da svako jutro od svoje svekrve dobijem kafu i spremljen dorucak. Obozavam svoju svekrvu.

to je o.k. sve dok se ne posvadjate.onda ce ti prisesti i kafica i dorucak od nje.

sevensins
11.03.2004., 15:52

to je o.k. sve dok se ne posvadjate.onda ce ti prisesti i kafica i dorucak od nje.

Daj Boze da ti svekrva uvek bude takva, i moja je bila takva u pocetku samo me je cmakala i ugadjala mi a ja sam se sve vise trudila da je odmenim racunam imam i ja brata i moja ce majka nekad nekom biti svekrva pa da zeni pomognem. E onda je ona okrenula list, odjednom je stalno nesto bila bolesna, kad sam dobila dete nije htela da je pogleda a kamoli da je okupa ili mi pomogne, ja sam morala brzo nakon porodjaja da pocnem da radim pa je bukvalno moj muz podigao 4-oromesecnu bebu ona cak ni njemu nije htela da pomaze. E onda sam ja pukla i svasta joj rekla a tek sam tada uvidela njeno pravo lice kakva vredjanja kakve reci da covek ne poveruje, ona je bukvalno htela roba i sluskinju u kuci koja ce slepo da izvrsava njene naredbe. Vidi molim te. Zato ti kazem otvori 10oro ociju i pazi sta radis ima raznih podlih zena koje se samo foliraju da su dobre a u stvari su prave vestice. ja ti zelim da ta tvoja uvek bude kao do sada. Cak sam i mojoj mami rekla:"budes li se u zivotu ponasala prema svojoj snaji kao moja svekrva prema meni, ja cu licno da te ubijem!" Pozdra

jos jedna u nizu
11.03.2004., 16:07
Ja ne zivim sa svojom svekrvom, ali me izludjuje. Kao sto je neko rekao na prvoj strani- ona je neuredna, prosto receno "smrdi". Zamislite nas u nekoj porordicnoj poseti-blam me pojede svaki put kad se negde pojavimo zajedno-prethodni gost na ovoj temi zna o cemu pricam. Jelen, tung!

sevensins
11.03.2004., 16:18
Nego jel onaj dezodorans pomaze ili ne?

jos jedna u nizu
11.03.2004., 16:26
Nego jel onaj dezodorans pomaze ili ne?

Mislim da ne zna ni kako se koristi. Moja poenta tvog pominjanja ovde je bila da snajke uglavnom ne preuvelicavaju kada pricaju o svekrvama. Jer, uvek ce se naci neko ko ce reci-ma daj, malo se i vi potrudite da stvari funkcionisu...Valjda je to neko nepisano pravilo da se bas ne volimo i ne nalazimo na istim talasnim duzinama.
Pogledaj nas molim te, od svih ovih divnih i zanimljivih tema, ja i ti se nasle na "svekrvama"

11.03.2004., 19:19
'Ajde, bre, citam o tim uzasnim babama i vidim da su mnoge rodile decu (sinove) samo zato da bi mogle da im se kasnije izivljavaju na bracnim saputnicama!
Na Zapadu nijednoj normalnoj babi ne pada napamet da bude besplatna kucna pomocnica i servis za cuvanje dece. Ako ponekad i pricuva unuce, al' ne da snaha ide u soping ili na kafu sa drugaricom, nego, npr. kod lekara, lepo joj se oduze - dobije pokloncic, posetu frizeru i sl. Samo kod nas misle da je takva baka vestica i olicenje sebicnosti... Kad god kad cujem ono "nece da mi pomogne" upitam se zasto neko ocekuje stalnu pomoc u necemu sto je sam odlucio da radi: da ima dete, bude zaposlen, kuva topli obrok... Rodio si ga - kupaj ga, bre! To moze da radi Tata, ili Mama, svejedno! Zasto sirota baba?
Naravno, postoji i druga strana medalje. Mnoge mame nikako da dozvole sinovima da odrastu, stalno bi ih pazile i cuvale , podotovu od zena (supruga)koje samo gledaju kako da iskoriste njihovo "dete".
Zapravo, najgore je biti pod istim krovom. U bogatijim drustvima (e, aj' opet da kazem na Zapadu) cak ni studenti ne zive sa roditeljima, a kamoli bracni parovi, pa jos i sa decom... Onda nije cudno sto jedni druge klopaju za dorucak... :lol:

ESAINA
12.03.2004., 00:18
MOJA SVERVA I JA DIVNO SMO SE SLAGALE 20 GODINA A ONDA UPOZNALE A TEK ZAOVA UPOZNAVANJE JOS GROZOMORNIJE. SADA SAM SRECNO RAZVEDENA I JOS SRECNIJA STO IH NE VIDJAM. :roll:

lampica
12.03.2004., 01:26
Moja očekuje da moji roditelji prodaju svoj stan i žuve u garsonjeri da bi mi dozidali njihovu kuću. Sve se vodi na svekra, na mog muža ništa.

12.03.2004., 10:13
'Ajde, bre, citam o tim uzasnim babama i vidim da su mnoge rodile decu (sinove) samo zato da bi mogle da im se kasnije izivljavaju na bracnim saputnicama!
Na Zapadu nijednoj normalnoj babi ne pada napamet da bude besplatna kucna pomocnica i servis za cuvanje dece. Ako ponekad i pricuva unuce, al' ne da snaha ide u soping ili na kafu sa drugaricom, nego, npr. kod lekara, lepo joj se oduze - dobije pokloncic, posetu frizeru i sl. Samo kod nas misle da je takva baka vestica i olicenje sebicnosti... Kad god kad cujem ono "nece da mi pomogne" upitam se zasto neko ocekuje stalnu pomoc u necemu sto je sam odlucio da radi: da ima dete, bude zaposlen, kuva topli obrok... Rodio si ga - kupaj ga, bre! To moze da radi Tata, ili Mama, svejedno! Zasto sirota baba?
Naravno, postoji i druga strana medalje. Mnoge mame nikako da dozvole sinovima da odrastu, stalno bi ih pazile i cuvale , podotovu od zena (supruga)koje samo gledaju kako da iskoriste njihovo "dete".
Zapravo, najgore je biti pod istim krovom. U bogatijim drustvima (e, aj' opet da kazem na Zapadu) cak ni studenti ne zive sa roditeljima, a kamoli bracni parovi, pa jos i sa decom... Onda nije cudno sto jedni druge klopaju za dorucak... :lol:

Mislim da si me pogresno razumela, meni uopste nije bilo tesko da svoje dete kupam, naprotiv najvise sam i volela da je kupam sama to je nekako bio samo moj i njen momenat, uzivala sam u svakom trenutku provedenom sa svojim detetom i nista mi nije bilo tesko. Ali, zamisli da se ti bavis detetom a ona stoji nad glavom i popuje, e ovo sad ovako, e u moje vreme je bilo ovako, sad onako... Da poludis, ako vec neces da mi pomognes nemoj mi odmagati. Ja ne trazim da mi ona pomaze, mogu sve da postignem i sama moj suprug mi stvarno puno pomaze oko svega, ali kad sam recimo bolesna, ne daj Boze da bi mi nesto pomogla, iste sekunde je i ona u krevetu odmah joj nesto fali. Ja znam kad je ona bolesna i u krevet da joj odnesem i hranu, caj, lekove... ona mene i ne pogleda. I prosto je nekako sebicna, samo da se njoj poklanja paznja, sve bi da zna, sve voli da je pitamo... ma ne pitaj bas me opterecuje. Najvise bih volela kad bismo mogli da zivimo odvojeno..

Majka 2 sina i snaja!
12.03.2004., 16:34
Mi imamo srecu da zivimo ne samo odvojeno od mojih i muzevljevih roditelja, nego i u drugom gradu. Iskreno, ne bih mogla da zivim ni sa njegovim ni sa mojim roditeljima. Moja majka ima 52 godine, rodila je troje dece, sad je u klimaksu, nosi uske farmerke i spicaste cipele i nije mnogo zainteresovana da bude bejbisiterka. Hoce da pricuva decu ponekad, kada stvarno imam ozbiljne poslove ili kad hocu da puta mesecno da izadjem u provod sa muzem, da skuva poneki rucak nedeljom i da nas pozove, ali to je sve.
Ima zena svoj zivot i boli je uvo, sto ja totalno podrzavam i pozdravljam. A njegova majka, odnosno moja svekrva je dusa od zene, brizna, budi se ujutru u 5 sa kuva rucak zbog struje, spremna je da pusti svakoga da joj se na glavu popne. Mene, kada odemo kod nje u posetu jednom u 2 meseca, juri po kuci sa hranom, tortama, ponasa se prema meni kao prema svom detetu, ulazi u sobu da me pokriva kada spavam... da se, ne daj boze, ne prehladim, a da vam ne pricam sta mi pravi od sinova. Mogu na glavu da joj se ....., sve im pusta. Ja se ta dva dana kontrolisem i smeskam, mada me nervira tako zastitnicki stav. sve mi didje da joj kazem da me pusti na miru. Ali nije ona kriva zbog mojih osecanja, u sustini je dusa od zene i samo zeli da pomogne. Nema nikakvih losih osecanja. Kad muz i ja imamo nesuglasice, uvek stane na moju stranu i kritikuje ga. Samo sto ne volim prototip zene-mucenice sa Balkana, ali sta ces, bolje i da je takva, nego bezobrazna kao neke. Nikad mom muzu nista lose nisam rekla protiv njegove majke, to je ipak zena koja ga je othranila i iskolovala, zbog nje je covek kakav jeste i zato sam se za njega i udala. Majka je prva zena u zivotu muskarca i odnos prema njoj se reflektuje na sve kasnije odnose sa zenama. A i ja sam majka dva decaka, ali mislim da cu pre da budem baka kao sto je moja majka, jer nisam tako pozrtvovana i zelim da zivim punim plucima do kraja. Toliko od mene!

15.03.2004., 10:28
Moja svekrva je jedna vrlo zla zena. Zivimo zajedno. Mozete zamisliti kako mi je. Ali!!! Moj nacin odbrane je taj sto je konstantno i vrlo uspesno ignorisem. Ne odgovaram ni na jednu opasku, prolazim pored nje kao da ne postoji, radim ono sto ja mislim da treba i sto je najvaznije uopste se ne nerviram. Znam da je to tesko narocito ovo poslednje, ali vezbom sve usavrsite. Ona je postala svesna da je intelektualno daleko ispod mene , to je izjeda i navodi je da pravi kobne greske. I svog sina je okrenula protiv sebe bez ijedne moje reci. A ja se samo smeskam. Probajte.

sali
16.03.2004., 20:39
Svaka cast za poslednji komentar.To je ipak najbolje.Distanca je zlatna stvar.Nisu mi jasni komentari tipa,,ona je njegova majka,,.Pa valjda i mi zene imamo majku.Samo tesko je naci muskarca koji ce tako da trpi tastu,ili nekoga ko ce njima da savetuje da trpe taste.Ako vec svekrve treba da se trpe onda i sa tastama treba da bude isto.Podjednako je tesko roditi i podizati i musko i zensko dete.Ne vidim zasto bi svekrve bile privilegovane.Mozda nekada,kada je muskarac bio glava kuce,a zena musava domacica.Danasnja zena mnogo pruza i ima prava i da mnogo trazi.ZIVI I PUSTI DRUGE DA ZIVE!

a_bojan@ptt.yu
17.03.2004., 11:36
Zanima me koliko vas ima neuroticnu svekrvu :twisted: :?:ja, ludu i neuroticnu.kata

mlada majka
19.03.2004., 00:42
za 6godina braka,moja svekrva josh ni jednom,nije prichuvala mog sina.moj muz je naravno brani,kao stara je ona,necu da je muchim..pa zar je muchenje da ga prichuva jednu noc,lezeci sa njim u krevetu?ima 60 god,jako je vredna i pedantna,za razliku od drugih zena,ali me izludjuje ta njena nemarnost,kao da je imala chopor dece,pa sad izgubila zivce za sinovljevo dete.iako ne zivimo zajedno,muz je dosta vezan za njenu suknju(oh,samo gledam da svog sina ne vaspitavam tako).i,da,moze da se zaplache za tren,dobila bi oskara za to.uh...sreca da ne zivimo u istoj kuci,kad vec moramo u istom dvorishtu...

carica
19.03.2004., 10:13
Malo da budete ljubomorne,ali moju svekrvu ne bih ni za sta menjala.Najbolja je.Stoji iza mene,podrzava,kupuje.Sta vise pozeleti?

19.03.2004., 12:59
Malo da budete ljubomorne,ali moju svekrvu ne bih ni za sta menjala.Najbolja je.Stoji iza mene,podrzava,kupuje.Sta vise pozeleti?
shedi casti ti, prisheshce ti to!

gost87
19.03.2004., 13:43

pricekaj dok dodje prva svadja, onda ce ti sve to a pogotovo kupovina prisjesti.ja se sa svojom nisam svadjala do 14.g. braka i tada smo se posvadjali tako da mi vise ne dolazi u kucu jer sam rekla muzu ili ona u ovu kucu ili ja ali obadvoje ne.tada mi je prisjela sva dobrota koju mi je do tada pokazivala.

carica
19.03.2004., 14:13
Mi smo nase svadje u pocetku odbolovale kao dete boginje,jeste bilo na ivici,ali razumni ljudi zajednicki jezik nadju.
Kako bi stranci rekli budite tolerantniji.Ko je sposoban taj ume.

19.03.2004., 14:49
Ja nisam imala nikakvih problema sa svekrvom, a 10 godina sam u braku. Imala sam problema sa svekrom..i ja a i moj suprug. Covek je jednostavno stalno na.dr.kan i zlostavljao je sve po kuci, psihicki mislim. bilo je tu svadja i svadja. A za svekrvu ne mogu da kazem nista. Uvek mi je pomagala u svemu, nikada nista zamerila, nemam reci stvarno. Onda smo se ja i muz konacno odselili. Sada je super! I jedno i drugo su fenomenalni prema nama. Ma nemam reci. Odseljeni smo vec 4 godine od njih, mnogo puta su nam bili gosti i moram da kazem da sada sve funkccionise. I da se ogradim: bar za sada.

jecika
19.03.2004., 15:42
Uh, kako me pogadja ova tema. Nisam doduse bila udata, ali je neuroticna majka mog bivseg ucinila SVE, pa cak i direktno nagovaranje drugih ljudi da nas rastave, da se nas dvoje razidjemo.
Znam samo jedno, ako te muz uvek zastiti, to je dobar znak. Ali ako ne podnosi nikakvu kritiku na racun njegove mamice, ili ti primecujes da se on lomi u sebi zbog vasih neslaganja, to ce se tebi razbiti o glavu jednog dana. Samo stavi kez na lice, nedaj da te javno iznervira, i bolje izbegavaj da muzu govoris i pokazujes svaki put kad se ne slazes sa njom, jer koliko god da je na tvojoj strani, ipak je ona njemu jedina majka.

23.03.2004., 11:11
Ovo gore sam bila ja . :? Pazi, ja imam slican problem. takodje suprug i ja zivimo sami , jos nemamo dece ali bi svi nekako da znaju unapred nas petogodisnji plan a narocito moja svekrva. Moram ti priznati da me je u pocetku to dovodilo do,ludila , a onda sa m u jedno trenutku na pitanje o potomstvu koje si pomenula iz besa pocela da zbijam salu na moj i suprugov racun. Kao mi ne znamo kako se to radi, pa mogla bi ona da nas posavetuje , koja je poza najbolja i tako to. Zena je prenerazena nasim recima (i suprug se svesrdno prikljucio tome) dobila crvenu boju u licu i odmah promenila temu na dnevna politicka desavanja. Uprkos tome mi smo nastavili da pricamo o tome cak trazeci neke glupe savete. Tako ju je bilo sramota da vise nikada nije pitala ni da li mi uopste zelimo da imamo decu. Jednostavno potukli smo je na polju koje joj je strano. Starije generacije ne vole otvoreno da pricaju o sexu i vrlo su konzervativni , a posle je prokomentarisala da ne moze da veruje da njen sin ima bilo kakvih problema u vezi sa tim. Tako smo je se otarasili sto se tice dece, a sto se tice nekih drugih tema smisljamo taktiku. Probaj i ti , mozda uspe , naravno , ako se oslobodis neprijatnosti jednog takvog razgovora i shvatis jednu cinjenicu .... Ona moze da prica o svemu sto se tice vaseg zivota , ali ne moze ni roditi ni napraviti svoje unuce. Okreni na salu i zezanje jer skupljanjem nervoze samo nanosis stetu vasem zajednickom zivotu. OKRENI SE KA SEBI I SVOM SUPRUGU< TVOJ ZIVOT JE U TVOJIM RUKAMA. :D :D :lol: :D :wink:

isti slucaj
24.03.2004., 09:41
E draga moja potpuno te razumem!!!!!!!!!
Ja sam jednom prilikom posle 6 godina strpljivog kuliranja zaratila sa mojom, otvoreno joj rekla da ne zabada nos gde joj nije mesto ali ne predaje se ona tako lako...(odjedno joj je pozlilo-izigrava sveticu pred sinom). :twisted:
Hvala BOGU sto je sin ne registruje i poznaje je mnogo bolje od mene pa smo se nekako izborili sa situacijom.(Nisi dobra kad cutis i trpis a nisi dobra ni ovako, u svakom slicaju takvima ni jedna snajka ne odgovara).
Zato daleko od ociju....gledaj sto manje da kontaktiras sa njom, to ti je najbezbolnije resenje :D

Ja cu umutiti moju tastu, a ti onda "vrhom noza" dodaj tvoju svekrvu. Posle muckanja mozda im se izgubi gorcina ili se, daj boze, neutralisu. Salim se, naravno.
Kad su nasi zarobljavali NATO-vce, morali su da ih tetose, da im daju hamburgere, cizburgere a i koka-kola da im ne zafali. Tako smo se mi ophodili prema najvecim krvnicima nasim, koji su bombe bacali na nasu decu. Odgovor na tvoje pitanje se sam namece. Pa zar da se prema majci svog coveka ophodis ruznije? Kakvagod bila, a skoro sve su takve, ona to ne zasluzuje.
Uvek u tim pricama svekrve i taste su babaroge a svekrovi i tastovi su, ako ne lafovi, a ono bar dobri. Zasto? Zato sto muskarci imaju tu sirokogrudost, blagost, tolerantnost, razlikuju bitno od nebitnog, na stvari gledaju mnogo sire. "Cute i mudruju". Zato, u tvojoj situaciji probaj malo da razmisljas muski.
Reci znaju dobro da zabole ali ako si psihicki dobro pripremljena, mozda te i ne dodirnu. Da bi se pripremila, ja cu ti reci jednu golu istinu, protiv koje ne vredi da se boris, nego je samo prihvati takvu kakva je, a to je da svekrve (a taste jos vise) uvek misle da je njihovo zlatno dete mozda moglo da napravi bolji izbor partnera. To ne mozes promeniti, ne trudi se, vec zivi sa tim. Zato, kad ti svekrva krene u akciju, probaj to da okrenes nekako na salu i ne uzimaj to previse k srcu. "Na jedno uvo udje, na drugo izadje". Moras da steknes njena antitela sad kad si u punoj snazi. Iskreno, ja sa mojom tastom tesko, al' bez nje jos teze. Kuva nam i cuva nam decu, a zena i ja radimo.
'Ajd' sad teraj samo vedro.

snajka
24.03.2004., 14:52
Mene je moja majka uvek ucila da svekrvu ne moras da volis, ali moras da postujes, isto kao sto bi zelela da tvoj suprug postuje tvoju majku.
Ona je sa svojom svekrvom zivela i danas zivi bez ikakvih trzavica, a isto tako i ja sa mojom. Ne bude mi uvek pravo sve sto moja svekrva kaze ili uradi, ali niko nije idealan, mozda se ni njoj ne dopada svaki moj postupak, predje se preko toga i nastavi dalje, uvek je vise onoga sto je pozitivno i trudimo se da tako i ostane.
Uostalom, pre nego sto sam se udala imala sam priliku da dobro upoznam njegove roditelje, i smatram da je neko bar delom onakav kakvi su mu roditelji i kako su ga isti ti ljudi vaspitali, pa ako su oni losi, kako moze moj buduci izabranik biti dobar?

24.03.2004., 16:01
Mene je moja majka uvek ucila da svekrvu ne moras da volis, ali moras da postujes, isto kao sto bi zelela da tvoj suprug postuje tvoju majku.
Ona je sa svojom svekrvom zivela i danas zivi bez ikakvih trzavica, a isto tako i ja sa mojom. Ne bude mi uvek pravo sve sto moja svekrva kaze ili uradi, ali niko nije idealan, mozda se ni njoj ne dopada svaki moj postupak, predje se preko toga i nastavi dalje, uvek je vise onoga sto je pozitivno i trudimo se da tako i ostane.
Uostalom, pre nego sto sam se udala imala sam priliku da dobro upoznam njegove roditelje, i smatram da je neko bar delom onakav kakvi su mu roditelji i kako su ga isti ti ljudi vaspitali, pa ako su oni losi, kako moze moj buduci izabranik biti dobar?
pa ne kaze se uzalud:"koliko ljudi toliko cudi". moj muz je super ali njegova majka je Boze sacuvaj(ne samo moje vec i misljenje cele familije)tako da to nista ne znaci da i oni moraju biti dobri ako je i izabranik dobar.

Krok
24.03.2004., 17:55
Moja je davez koji se folira da me voli kao i sina, a svaku priliku koristi da mi prebaci kako vise volim moje .Deca je ne vole i za to sam ja kriva.

marijamarija
24.03.2004., 18:44
Zivela sam sa mojom svekrvom godinu i po. Kulminacija netrpeljivosti me je naterala da se odvojim, naravno i muz je pristao. Sada, posle 2 godine situacija se sredila i sada super komuniciramo. Dosta mi pomaze, i kada god mi zatreba dodje da pricuva decu. Naravoucenije, ne zivite sa svekrvama. :!:

love
25.03.2004., 19:34
E cao, evo konacno i ja nesto danas da napisem i neznam sta bih pre ali evo npr. ovako. Najre bih
pozdravila onu koja je postavila ovu temu jer ona je zaista jedna glavna sporedna stvar ili ti sporedna glavna stvar u ljubavi, braku, zivotu volela bih da prokomentarisem. Elem, ja imam jedan prilicno originalan stav da ukoliko se ne svidjam svojoj skverkvi onda ne zelim ni da se udam, mislim ovo sve pod uslovom da se svidjam muzu jer trenutno je to pitanje otvoreno. S druge strane zasto bi jedan sin bio toliko neposlusan i neodgovoran da se ozeni nekom devojkom koja njegovoj majci ili ocu svejedno ne odgovara e to ne bih ja prva dozvolila svom muzu, dakle u ovome se ogleda moja originalnost mislim da svako a sin pogotovo treba da uvazava sud svojih roditelja! A ja takodje ne bih volela da ceo zivot osecam nezadovoljstvo sto sam bas ja, eto tada bi tako ispalo, ukrala svog muza , mislim ovaj muz mora da bude sa upitnikom jer imamo problema preko glave i imacemo ih sve do sudbonosnog trenutka , e pa sad neko neka mi kaze da mi ustvari nismo izmislili latino serije. Ali kao u svakoj pa onoj najdugometraznijoj ljubav ce pobediti sva zla i ono posle poslednje epizode kada je vencanje i ne mora vise ni da se prikazuje, zna se.
Sto je mojih roditelja tice on nema problema te vrste da li bi im se svideo ili ne, jer ima izvesne predispozicije koje ga odmah dakle u startu stavljaju na 1 mesto top liste najpozeljnijih, BEZ OBZIRA na eventualne mane, inace on se zbog te svoje apsolutne pozeljnosti i prilicnosti verovatno malo i pravi vazan, ali ni tu nema greske kod njega, i treba (!), ko bi ako ne on.
Samo da bih izbegla UOBICAJENU ZABUNU sve sto sam rekla mislim bukvalno tako i stojim iza tog mog stava i ne bih volela da opet budem shvacena dvosmisleno. Ja dobar deo svoje familije nemam i jedva cekam da steknem novu koju vec obozavam , iako jos nemam pravo na to , ili mozda imam ?, i zaista sam osoba koja je postojana u emocijama i ume da ih pokazuje ali upravo zato savet roditelja mog muza za mene je apsolutni kriterijum istine. Mozda je cudno ali tako je stvarno, nekako ja sam idealista po prirodi i kod mene mora sve da stima, mislim u onim stvarima koje su meni bitne.
Jos bih rekla ja radim u jednoj firmi koja je za mene najbolja na svetu i ne bih je menjala za milion drugih u dolarima, zato sto sam sposobna jedino u njoj da radim i to je jedina pravedna stvar mislim taj posao koji imam , koja mi se dogodila u mom nepravednom zivotu i nedaj boze da mi neko da otkaz kazem nedaj boze jer bi onda morala unapred da se izvinjavam svoj nerodjenoj deci a nadam se da bi ih bilo troje zasto dvoje?
Sto se tice Linux-a i ostalih programa oni me zanimaju samo rekreativno i ne volim kurseve, volim da treniram svoju pronicljivost e tu licim na muza
, mislim na onog iz svih glagolskih vremena,
( samo sam ja svedena na razumnu meru) i to sve po cenu da bude i neke kolateralne stete, ponekad ali treba biti uporan , zar ne?
Eh , da samo znate kakav je slatkis taj moj muzic, i on mozda razmislja vec o deci mislim kako to sve treba iskonstruisati da ne bi bilo greske, pravi projekte ,analize, elaborate a ja ga volim eh sta cu i verujem da bi mi deca sa njim svo troje bila slatka, mislim statka prirodno ko zdrava jabuka. Mada i sa njegovom matematikom nema greske uostalom on je taj koji treba o svemu da odluci, ja sam za.

dr
25.03.2004., 19:54
Sa koje planete si ti sletela?

01.07.2004., 00:25
Nemam svekrvu... Doslo mi, eto, da izvucem temu iz naftalina. Zanimljiva je...

zendeli
01.07.2004., 20:42
Prosto me hvata strah sto cu i ja,nadam se ne tako brzo biti ta zla zena,svekrva....Svoju niti volim niti mrzim,tolerisem joj sve na godine,tezak zivot.Nije sa mnom i jedino je to vazno.Ne mora da mi pomaze,ako nesto ne mogu sad,mogu sutra;)).

makimaki
26.07.2004., 23:43
:?:

Matilda
01.08.2004., 21:39
Ja valjda imam ludu sreću-rođene smo istog dana,pa je od starta imala pozitivnu varijantu.Naravno da postoje stvari oko kojih se ne slažemo-ali moj dragi rešava priču rečenicom-Mama ja živim sa njom!ili nas dve padnemo u raspravu koja se na svu sreću završava uvek dobrom kafom i kolačima-bez obzira na ishod.
Kako god verovatno je veliki plus u celoj priči to što ne živimo zajedno,jer bi jaz u godinama i drugačije vaspitanje urodili plodom.
Ne dajte se !!!!!!!! :D

jagodica
05.08.2004., 22:12
a kako ide s tashtama i tastovima

mackica ns
06.08.2004., 11:52
Joooj, baš ste me uplašili... ma, znam ja da je neslaganje između svekrva i snajki već legendarno. A ja uskoro treba da postanem snajka. Doduše, već kao da jesam, spavam tamo stalno, perem sudove... Moja svekrva mi se oduvek činila, a i čini mi se kao dobra žena. a već je imala jednu snajku u kući, od starijeg sina. Inače je udovica, a izuzetno patrijarhalna, pa SVE ZA PORODICU. Moj momak, tj. njen mlađi sin je oduvek bio problematičan, crna ovca u familiji. jedini nije završio fax, iza njega su godine ludovanja, pijančenja, drogiranja...
Onda se zaljubio u mene, i manje-više smirio. Zbog svega toga, na početku naše veze, ona me OBOŽAVALA! a sada, kad se navikla da joj sin živi mirnijim životom, sada joj smeta i kad jednom nedeljno izađemo, malo zaglavimo sa društvom, ili popijemo (u normalnim količinama) na nekom slavlju... Onda meni postavlja bezbroj pitanja o tome šta i koliko je ON popio, sa kime se druži, kakvi su mu drugari, da bi na kraju završila sa :''ZAŠTO SI MU DOPUSTILA?''
Da li je normalno da ja prevaspitavam njenog sina, kad već ona nije uspela da ga vaspita?! da ne spominjem da sam već dosta toga uradila... Ma, ne ja, nego on sam, pa nije dete, kada je shvatio da želi da se veže i provede sa mnom ostatak života.

*misutka*
06.08.2004., 13:26
Joooj, baš ste me uplašili... ma, znam ja da je neslaganje između svekrva i snajki već legendarno. A ja uskoro treba da postanem snajka. Doduše, već kao da jesam, spavam tamo stalno, perem sudove... Moja svekrva mi se oduvek činila, a i čini mi se kao dobra žena. a već je imala jednu snajku u kući, od starijeg sina. Inače je udovica, a izuzetno patrijarhalna, pa SVE ZA PORODICU. Moj momak, tj. njen mlađi sin je oduvek bio problematičan, crna ovca u familiji. jedini nije završio fax, iza njega su godine ludovanja, pijančenja, drogiranja...
Onda se zaljubio u mene, i manje-više smirio. Zbog svega toga, na početku naše veze, ona me OBOŽAVALA! a sada, kad se navikla da joj sin živi mirnijim životom, sada joj smeta i kad jednom nedeljno izađemo, malo zaglavimo sa društvom, ili popijemo (u normalnim količinama) na nekom slavlju... Onda meni postavlja bezbroj pitanja o tome šta i koliko je ON popio, sa kime se druži, kakvi su mu drugari, da bi na kraju završila sa :''ZAŠTO SI MU DOPUSTILA?''
Da li je normalno da ja prevaspitavam njenog sina, kad već ona nije uspela da ga vaspita?! da ne spominjem da sam već dosta toga uradila... Ma, ne ja, nego on sam, pa nije dete, kada je shvatio da želi da se veže i provede sa mnom ostatak života.
Sestro slatka, sve su one fine dok se zabavljamo sa njihovim sinovima...kad udjes u brak onda pokazuju svoje pravo lice...ne kazem, mozda ima jos tolerantnih svekrva na svetu...npr. moja keva i njena svekrva su se uvek dobro slagale...moja baka je uvek na kevinoj strani, kad izbije neka rasprava sa caletom.Al bre neke su mnogo gadne...al nedaj se...jeste tacno da ako joj volis sina moras i nju da postujes,keva mu je, al ipak gledaj da zivite sami, pa se sa svekrvom postuj na daljinu.To je najbolje.Srecno

apotekarka
06.08.2004., 14:40

Suviše ti je tu demokratije za moj ukus :roll:

maja mala mama
16.08.2004., 12:02
Evo meni sutra dolazi svekrva i jako se radujem... :D
To znaci da ce sav eventualni zaostatak vesa biti ispeglan,rucak postavljen u vreme kad stizem sa posla,dete zbrinuto...ici cemo kod frizera i u shopping...ma,kao sa drugaricom!

xpajamacax
19.02.2005., 19:29
super je tema! :wink:

xpajamacax
20.02.2005., 16:29
moja VESTICA je totalno neprej.b.va!
toliko zla nisam videla ni u mexickim serijama.ozbiljno razmisljam da napisem knjigu o svekrvama.bice bestseller :lol:

ime ruze
21.02.2005., 00:12
Ne znate vi sta je zla zena.
15 dana posle mog porodjaja mi je umro otac. :cry: I da zlo bude vece to je bio 31. decembar. Ona kao "dobra svekrva" dodje kao da nas odvede kod nje da ne budemo ja i mala u guzvi (suprug nije bio u BGD). Dodjemo mi kod nje, a ona nas ostavi, ide riba da ceka Novu Godinu!!!!!!!!!!!!!!
Inace zena koja je prestala da radi kad je moj suprug napunio 18 (a sto bi moze sin da je izdrzava). I naravno to stanje je i dan danas prisutno. Ona sedi, pusi cigaru, pije kafu i vice kako je umorna!!!!!!!!!! Inace moj suprug je bio super student, ali je morao da prekine, naravno zbog nje (pa ko ce da privredjuje, mora ona da pije kafe).
Sledeca scena: Suprug dobije poziv za vojsku, a njena reakcija na to: Jaoj, a sta cu jadna ja sad? (naravno po pitanju finansija).
I tako cutala ja jedno vreme i padne mi mrak na oci, svasta joj kazem i zabranim joj da dolazi u moju kucu (inace smo ziveli u mojoj kuci). Inace to je GOSPODJI odgovaralo da bi se oslobodila obaveza oko deteta (a nije ih fala bogu ni imala).
Elem uspela je da razdvoji supruga i mene, sa njenim smicalicama i sl. stvarima. Proslo je 7 meseci od toga, ja i suprug polako opet pronalazimo zajednicki jezik, a ona je zauvek odstranjena iz mog zivota!

xpajamacax
21.02.2005., 11:43
Ne znate vi sta je zla zena.
15 dana posle mog porodjaja mi je umro otac. :cry: I da zlo bude vece to je bio 31. decembar. Ona kao "dobra svekrva" dodje kao da nas odvede kod nje da ne budemo ja i mala u guzvi (suprug nije bio u BGD). Dodjemo mi kod nje, a ona nas ostavi, ide riba da ceka Novu Godinu!!!!!!!!!!!!!!
Inace zena koja je prestala da radi kad je moj suprug napunio 18 (a sto bi moze sin da je izdrzava). I naravno to stanje je i dan danas prisutno. Ona sedi, pusi cigaru, pije kafu i vice kako je umorna!!!!!!!!!! Inace moj suprug je bio super student, ali je morao da prekine, naravno zbog nje (pa ko ce da privredjuje, mora ona da pije kafe).
Sledeca scena: Suprug dobije poziv za vojsku, a njena reakcija na to: Jaoj, a sta cu jadna ja sad? (naravno po pitanju finansija).
I tako cutala ja jedno vreme i padne mi mrak na oci, svasta joj kazem i zabranim joj da dolazi u moju kucu (inace smo ziveli u mojoj kuci). Inace to je GOSPODJI odgovaralo da bi se oslobodila obaveza oko deteta (a nije ih fala bogu ni imala).
Elem uspela je da razdvoji supruga i mene, sa njenim smicalicama i sl. stvarima. Proslo je 7 meseci od toga, ja i suprug polako opet pronalazimo zajednicki jezik, a ona je zauvek odstranjena iz mog zivota!e.kod mene slicno.samo sto sam posle porodjaja ja bila ni tamo ni ovamo...i tako moja majka i moj muz cekaju,i nadaju se dobrim vestima...a ona dodje sa pricom,pa ako umre tu sam ja da odgajam dete! ja sam eto dosla kuci...mnogo sam se svadjala sa muzem. i uvek samo zbog nje...dok je on nije odstranio.sada nam je super,ako se i zakacimo to je nesto bez veze,nema vise teskih reci.godine su prosle,mi zivimo u istoj kuci samo u razl.stanovima...sada imam 2 dece,i nikada ni jedno nije pricuvala,napravila neki slatkis da ih pozove malo ...a okolo, po komsiluku prica kako joj sin i ona njegova nedaju da vidja decu....ali posto sam se ja udala za komsiju,svi me znaju kakva sam i ko sam...pa joj se podsmevaju, sto je eto moja osvetica.

sanja
21.02.2005., 15:06
sto nekome vise pruzis, vise ce od tebe hteti.
milion puta potvrdjeno, nebitno jel ti rod, drug, svekrva... i kad jednom kazes da je dosta e onda nastaje pljuvacina.
sveto pravilo koje ja primenjujem: sve ima svoje granice, pa i "druzenje" sa svekrvom, isto ko i sa mojom mamom. i sto manje znaju, manji im je manevarski prostor za smaranje.
vidjanje jednom u 10 dana, poneka kafa u gradu, razvuman broj tel. poziva... i sve je ok.

kokicaaaa
21.02.2005., 19:43
slažem se sve je to tako ne gotivim ni ja moju..,nego me muči ŠTO ĆU I JA BITI DUPLA SVEKRVA :twisted:

*misutka*
21.02.2005., 23:17
slažem se sve je to tako ne gotivim ni ja moju..,nego me muči ŠTO ĆU I JA BITI DUPLA SVEKRVA :twisted:

hu, hi , budi nežna

Teki
22.02.2005., 13:11
hajde da te utesim , nisi jedina...
ma sve je SUPER kada niste pored GOSPODJE MAME na pljunometar ( u istom dvoristu ), e , onda je shou program ...
uvlaci se , preko sina , naravno , u sve pore vaseg stana , od kuhinje, kupatila .. sve do kreveta ( gde vam muz detaljno izlaze najnoviji MAMIN elaborat o planiranju VASE trudnoce )
ali , posle par iskrenih :twisted: razgovora , svekrva se smiruje i umesto vas , pocinje da gnjavi svekra ( koji je inace na nju imun)

ne znam nista
23.02.2005., 14:37
Neka vrsta negativnosti prema svekrvama mislim da je izrazena i kad se radi o vrlo dobrim i tolerantnim svekrvama. Odakle to potice ne znam ali ja sam razmisljala i o mogucoj ljubomori snaje prema svekrvama, iako vidim da postoje osobe koje vole svoje svekrve i imaju lep odnos s njima. Sta mislite o tome?
Kako je moguce da neko cak i ako ima svekrvu koja se ne mesa u bracni zivot sina, barem ne otvoreno, da je ipak antipaticna snaji. Nema nekih velikih problema jednostavno se svekrva ne dopada snaji jer su drugacije, jer imaju drugacije misljenje o svemu, jer snaja jednostavno ne voli osobe koje joj govore ono sto ne misle: “da, da u pravu si, jeste, i ja mislim kao ti… “ a zappavo te ni ne slusa, samo je ubedjena da ti imas potrebu da ti ona stalno da pravo (osecaj superiornosti prema tebi ili tvoje inferiornosti u odnosu na nju, ne znam) A vi vidite da sin iako ne posecuje svakodnevno majku, iako naizgled nema nista nezdravo u njihovom odnosu, da ipak nesto ne stima. Da taj sin izgovara recenice koje izgovara majka, misli na isti nacin na koji misli majka ( o vecini stvari) i o osobama o kojima majka misli na odredjen nacin, on isto tako misli. Da li je po vama moguce da neko ima toliko dobar odnos s majkom da misli kao ona, da joj se nikada ne suprotstavi (mislim verbalno) i da se cesto plasi da joj bila sta kaze jer je ona jaaaaaaaaaaaaaako dobra i ne zna se kako bi podnela, dakle sin stalno mora da se trudi da ne povredi mamu i njenu sliku o njemu.
Uh, valida je neko nesto ukapirao.

AURA
23.02.2005., 15:48
Ja bi mogla da napisem roman, ma to cu i da uradim, bar da se obogatim od njene pakosti. Ima da bude bestseler, garant. A onda cu da napisem i zahvalnicu da joj ga zavucem, Mojoj dragoj svekrvi koja mi je dala tako puno inspiracija jer bez nje ovog romana ne bi ni bilo! Nemate vi pojma sta znaci biti zao, par izuzetaka ovde sto sam procitala, al moja izbacuje djubre iz korpe po podu da pokaze kako sam prljava(posto sam je 15 min pre toga sve lepopocistila) il najvise volim kad place i valja se po podu i glumi zrtvu, ja sam dosla i sve joj uzela, izvredja me da sam ulicarka, slepica, siromasna itd,a za par dana trazi i da joj se izivnem, a ja rec nisam progovorila! Nazalost moram da zivim sa njom, mislim jos neko vreme, a onda ce valjda doci i mojih 5 min, pa kad mi je dalekood ociju nek se valja do mile volje.
Ja sam se prvo trudila da joj udovoljim, al kad sam videla ko je i sta je, sad ko pored groblja, prolazim i ne dodirujem je, rec ne progovaram sa njom, pa necu da mi ona uzme najlepsi deo zivota! A decu cu da pravim tek posto ne zivim sa njom, ne treba mi njena pomoc, samo nek mi ne odmaze! Kad zvoni tel i za mene je, ako se ona javi kaze da nisam kuci bez pardona, a ja na metar od nje. A da ne pricam kako mi brcka po stvarima da vidi sta imam, dal sam nesto kupila, a nedaj Boze da mi muz nesto kupi, katapultirala bi me! Otvara nam pisma, izvestaje iz banke... pa sad ... ovo je samo da vas zainteresujem, sve ostalo cete naci u mojoj knjizi za par meseci!
Pozdrav svima i srecno sa svekrvama! Jednog dana cemo valjda i mi biti na toj strani! :twisted:

lyra
23.02.2005., 17:00
Ni ja nisam bolje sreće sa svekrvom nego većina vas. Srećom, ne živimo sa njom (mi živimo u iznajmljenom stanu, a ona u svom, a nije se ni setila na nas zove da živimo kod nje.) Ona je žena koja valjda nikada nikome nije rekla lepu reč, pa ni svojoj deci. Meni je rekla da sam joj ukrala sina, da sam ja njoj niko i ništa i slične stvari, ali to sve usput, inače smo kao normalno komunicirale. :roll: Sada komuniciramo samo za praznike, konačno mi je pukao film kada mi je rekla (kad sam ostala trudna) da je lud onaj ko u današnje vreme rađa decu. Srećom, moj muž nije vezan za nju, jer je ona izuzetno hladna i žena koja oko sebe širi negativnu energiju. Inače, obožava da izigrava mučenicu, ona ima sve bolesti ovoga sveta. Svoje unučiće od svojih ćerki nikada nije pričuvala, a ne dolazi im ni na rođendane. Nama je prvo dete na putu, ali mi je drago što ona nije zainteresovana za unučiće, da ne bi vršila loš uticaj na moju decu. A što se tiče bakine ljubavi imaće je dovoljno sa moje strane. Inače ja mislim da je problem kod svekrva patološka ljubomora na žene koje su im ''ukrale '' sinove. A ne shvataju da će ih sinovi više voleti ako prihvate njihove žene, nego ako izigravaju veštice.

xpajamacax
23.02.2005., 17:17
Ni ja nisam bolje sreće sa svekrvom nego većina vas. Srećom, ne živimo sa njom (mi živimo u iznajmljenom stanu, a ona u svom, a nije se ni setila na nas zove da živimo kod nje.) Ona je žena koja valjda nikada nikome nije rekla lepu reč, pa ni svojoj deci. Meni je rekla da sam joj ukrala sina, da sam ja njoj niko i ništa i slične stvari, ali to sve usput, inače smo kao normalno komunicirale. :roll: Sada komuniciramo samo za praznike, konačno mi je pukao film kada mi je rekla (kad sam ostala trudna) da je lud onaj ko u današnje vreme rađa decu. Srećom, moj muž nije vezan za nju, jer je ona izuzetno hladna i žena koja oko sebe širi negativnu energiju. Inače, obožava da izigrava mučenicu, ona ima sve bolesti ovoga sveta. Svoje unučiće od svojih ćerki nikada nije pričuvala, a ne dolazi im ni na rođendane. Nama je prvo dete na putu, ali mi je drago što ona nije zainteresovana za unučiće, da ne bi vršila loš uticaj na moju decu. A što se tiče bakine ljubavi imaće je dovoljno sa moje strane. Inače ja mislim da je problem kod svekrva patološka ljubomora na žene koje su im ''ukrale '' sinove. A ne shvataju da će ih sinovi više voleti ako prihvate njihove žene, nego ako izigravaju veštice.a ja mislila da je moja jedina....
moja svekrva je "imala hematom na cmaru i otisla je kod lekara koji joj ga je izvadio!!!"i onda se prenemagala danima...ali sinovi je ne zarez.ni malo...jer je bas takva kao ova predhodna...led.al za sebe...zrtva no1 :roll:
moja ima 4 unucica.nikad cokoladica!mazi ih samo ispred kuce-ako nekood komsija naleti....uhhhhh...

*misutka*
23.02.2005., 23:33
Ja bi mogla da napisem roman, ma to cu i da uradim, bar da se obogatim od njene pakosti. Ima da bude bestseler, garant. A onda cu da napisem i zahvalnicu da joj ga zavucem, Mojoj dragoj svekrvi koja mi je dala tako puno inspiracija jer bez nje ovog romana ne bi ni bilo! Nemate vi pojma sta znaci biti zao, par izuzetaka ovde sto sam procitala, al moja izbacuje djubre iz korpe po podu da pokaze kako sam prljava(posto sam je 15 min pre toga sve lepopocistila) il najvise volim kad place i valja se po podu i glumi zrtvu, ja sam dosla i sve joj uzela, izvredja me da sam ulicarka, slepica, siromasna itd,a za par dana trazi i da joj se izivnem, a ja rec nisam progovorila! Nazalost moram da zivim sa njom, mislim jos neko vreme, a onda ce valjda doci i mojih 5 min, pa kad mi je dalekood ociju nek se valja do mile volje.
Ja sam se prvo trudila da joj udovoljim, al kad sam videla ko je i sta je, sad ko pored groblja, prolazim i ne dodirujem je, rec ne progovaram sa njom, pa necu da mi ona uzme najlepsi deo zivota! A decu cu da pravim tek posto ne zivim sa njom, ne treba mi njena pomoc, samo nek mi ne odmaze! Kad zvoni tel i za mene je, ako se ona javi kaze da nisam kuci bez pardona, a ja na metar od nje. A da ne pricam kako mi brcka po stvarima da vidi sta imam, dal sam nesto kupila, a nedaj Boze da mi muz nesto kupi, katapultirala bi me! Otvara nam pisma, izvestaje iz banke... pa sad ... ovo je samo da vas zainteresujem, sve ostalo cete naci u mojoj knjizi za par meseci!
Pozdrav svima i srecno sa svekrvama! Jednog dana cemo valjda i mi biti na toj strani! :twisted:

Biće bestseler, garantovano, sedi i piši!!! Au, ženo svaka ti čast kako to podnosiš. Ovako nešto kad čujem, dodje mi da otrčim kod one moje i da je izljubim....ustvari, bez ovog na kraju...ipak

jagodica
25.02.2005., 15:47
a vi ko da te zhene niste poznavali pre udaje?

AURA
25.02.2005., 19:20
a vi ko da te zhene niste poznavali pre udaje?
ma one su kao transformersi.dok si devojka ne ugrozavas joj status najvaznije zene a kad je ozbiljno onda se oseca ugrozeno i brani se tako sto napada.mislim da ce zena koja je obecala roman da napise nesto malo i o psihologiji svekrva,prevaspitanju i tako...
Naravno, na tome se uveliko radi, e stvarno je zena neiscrpni izvor, a sto se jagodice tice ona ce verovatno jednog dana i ona da nagazi na "nagaznu minu" i shvatice sta znaci zamaskirati se. Ova moja se cak nije ni maskirala i tad je lajala otvreno protiv, al stvarno je nisam vidjala jer je muz tad ziveo sam

G-dja Ministarka
28.02.2005., 15:43
Evo i ja da se pridruzim vecini! Meni je moja svekrva rekla da pored toga sto me ne voli i niza uvreda, da su nju na silu udali,da je u zivotu jedino sina volela i da sam ja dosla i to joj otela bez pitanja tj njene zelje! Ona je bila potlacena od svoje svekrve i svekra i sad je konacno dosao red na nju! Ja sam je pitala jer to znaci da sad ja treba da izdrzim njenu torturu, pa za nekih 20-30 god kad se moj sin bude zenio da kinjim njegovu zenu! I kazem da je to ni tuzno, ni smesno, nego jadno! I onda se ona nadje uvredjena i kaze da treba da je respektujem kao stariju i da ona mene ne kinji, samo sam ja nepravedna(a 15 min pte toga mi prosula bujicu reci koliko sam joj mrska)!
Mislim da je to jednostavno ljubomora i nista vise! Ma neka je, srecno joj bilo ako me mrzi, moze samo i da me mrzi, mrze se boljiod tebe!Bar mi je drago da to misli o meni, xaxa! A obicno se to obije sinovima o glavu a ne snajama, snaje trpe donekle i onda kazu ajd cao, a sin uvek izmedju mame i zene! Pa nek sama presece!

blizance
28.02.2005., 20:20
Dok smo se zabavljali suprug i ja,ona je bila sva slatka i mila ali sina nikad nije nesto puno tretirala,tako da nisam sigurna u to da joj je nedostajao kada se ozenio pa da je zato postala zloca,jer:"on je mator konj,sta ce mu torta za rodjendan"i ne napravi je,"sta da se brinem kako je doputovao on je mator covek","nek ide kod lekara ako mu nije dobro necu ja da ga lecim","ima njegovo dete oca i majku pa neka se oni brinu"kad je unuce sa 3meseca zivota bilo u bolnici....I tako niz komentara na koje ja pi.... a ja budala sva fina i slatka prema njoj kupujem joj poklone za n.g.i godisnjicu braka/koje se samo ja setim.....kao ocu da budem kao prema mojom mami a ona mom detetu i svom detetu kao najveci neprijatelj a o meni da i negovorim.

svevisnja
28.02.2005., 22:51
Jao zene ovo kad citam, zeludac mi se okrene kad se setim kakav je pakao bio dok smo ziveli sa njegovim roditeljima!!!! Ja sam radila kod kuce tako da sam bila ceo dan tu, muz na poslu, a njegovi penzioneri, dosadno im.
Svekar me je ponizavao i vredjao, govorio da sam zensko i moram da cutim, marsirao i terao u sobu. A svekrva, umesto da stane na moju stranu, jer je istu torturu trpela od muza, ona mi je govorila kako moram da ga slusam i postujem. I to sve samo ako npr. nisam htela da im kazem gde idem kad izlazim iz kuce. Stalno su nas preslisavali, jedva cekali da izadjemo iz sobe, cak sam je jednom videla da pretura po kesi sa djubretom koju sam stavila kraj vrata da bacim kad podjem!!!!!!!
Muz je, hvala Bogu, uvek bio na mojoj strani jer je trpeo od njih, sve sto su imali dali su starijem sinu a njemu rekli: moras da zivis sa nama, da nas pazis kad budemo stari i bolesni. Nismo se mnogo svadjali jer smo znali da smo samo privremeno kod njih.
I sada, cetiri godine posle, nisam joj zaboravila sve uvrede. Muz uopste ne ide kod njih, cuju se retko. Skoro mu je majka bila u bolnici a on nije otisao ni da je vidi.
A moj dever, pravi MAMIN SIN, kocka se, tuce zenu, vara je, a mama ga bodri i pomaze mu da se tajno vidja sa ljubavnicom. Jeziva zena!

vd
28.02.2005., 23:09
uh uh uh ... kakva tema
mislim da je tolika mržnja prema svekrvama pogrešna ...
dakle ne udajete se vi za njih već za njihove sinove ...
ako oni nisu još dovoljno zreli i sposobni da shvate razliku između majke i žene , to je pre svega njihov problem ...

u potpisu

nisam žena

*misutka*
01.03.2005., 00:29
uh uh uh ... kakva tema
ako oni nisu još dovoljno zreli i sposobni da shvate razliku između majke i žene , to je pre svega njihov problem ...

u potpisu

nisam žena

I vidi se! Pusti žene neka kažu i izjadaju se biće im možda lakše.

xpajamacax
01.03.2005., 10:05
uh uh uh ... kakva tema

u potpisu

nisam žena dragi vd...
mislim da nisi ukapirao...vecina zena NEMA problema sa muzevljevim odnosom prema majci....mnogi muzevi se jeze ponasanja svojih majki!
ovde je problem nenormalnog ponasanja tih MAJKI-SVEKRVA prema tim istim sinovima i onima koji su njima najvazniji-njihove zene i decica,a sto se "edipa"tice,ni tu nisi u pravu,jer taj,kako ti kazes njihov problem...to je zapravo nocna mora njihovih supruga..jer oni,sami,nisu ni svesni svog problema :lol:

vd
01.03.2005., 12:47
pre svega mislim da se razlikuje odnos prema majci i ženi ...
i mislim da je odgovornost pre svega na muškarcu ...
ako on to još nije raskrstio sam sa sobom teško da će mu neko drugi pomoći ...

dakle poenta : birajte slobodne muškarce i nećete imati problema sa svekrvama ...

ova vaša bitka mi liči na liniju manjeg otpora po kojoj je ipak lakše prebaciti odgovornost na nekog drugog .

*misutka*
01.03.2005., 15:54

dakle poenta : birajte slobodne muškarce i nećete imati problema sa svekrvama ...

ova vaša bitka mi liči na liniju manjeg otpora po kojoj je ipak lakše prebaciti odgovornost na nekog drugog .

Možda si i u pravu, ali je vrlo teško da devojka dok se zabavlja sa tipom dublje pronikne u odnos njega i njegove mame. To ti je bukvalno kupovina mačke u džaku. Neki ekstremi se vide još u vreme zabavljanja, ali kao što jedna žena reče, neke se mame dobro maskiraju....a i poneki maldići, budući muževi...

xpajamacax
01.03.2005., 21:09

Možda si i u pravu, ali je vrlo teško da devojka dok se zabavlja sa tipom dublje pronikne u odnos njega i njegove mame. To ti je bukvalno kupovina mačke u džaku. Neki ekstremi se vide još u vreme zabavljanja, ali kao što jedna žena reče, neke se mame dobro maskiraju....a i poneki maldići, budući muževi...ao sto neko rece u predhodnom postu...ONE SU KAO TRANSFORMERSI :lol:

blizance
02.03.2005., 16:16
Znate,ja sam se pitala da li se ZLA SVEKRVA postaje iz sopstvenog loseg iskustva ili je prosto deo zenske populacije zao sam po sebi.Ako je ono prvo onda smo sve mi nekako potencijlne ZLOCE.Ako ovo procita i neka SVEKRVA,neka zna da smo MI ta divna stvorenja koja vole njihove sinove i kada one prave PAUZE-LJUBAVI!!!

G-dja Ministarka
02.03.2005., 16:51
Moram da vam ispricam ovo, za vecerom ja stavila hleb na sto, mojoj svekrvi ispadne na pod kriska i ona je vrati nazad, ja to snimim i nista ne kazem. Samo se skolonim od stola, ona (posto jos nije pocela vecera), uzme da deli hleb svima za stolom, i pri tom meni stavi to parce hleba, ja sve sa distance posmatram u prozoru, al ona me ne vidi, kad smo seli da jedemo, ja se pravim luda i ne jedem hleb, kad je moj muz trazio da se donese jos hleba, njegova sestra kaze da je to parce na stolu i da ako ga ja ne jedem uzme on. Tad njegova mama skoci, ne, nemoj da jedes to! Svi je pogledamo, a ona kad je videla sta je uradila ona kaze, debeo si ne treba da jedes hleb, on je ipak pojeo, a ona je htela da pojede mene! :cry:
Sad je dosla da mi trazi kompjuter, treba joj da cita postu, mozda joj neko pisao, ha ha!
Ajde sad moram da joj omogucim da i ona malo razmenjuje pisma ko G-dja Ministarka! :P

7sins
02.03.2005., 17:21
Da vam se pridruzim. Moja voli da pati od raznih "teskih" bolesti, da non-stop kuka o tome i da se pati i da nikako ne ide kod lekara. Nedavno je bila u drugom gradu (u kom joj zivi cerka) na nekim kontrolama i pregledima i zadrzala se mesec i po dana (kako sam se nauzivala :)) Elem, jednog dana dolazim ja s posla a moj muz sav utucen, prebledeo samo sto ne zaplace. Ja ga naravno pitam sta je, a on mi kaze da se cuo sa majkom, da joj rezultati nista ne valjaju, i da mu je rekla da su joj doktori "svasta nasli". Ja opet lepo pitam za detalje, koja bolest je u pitanju, da joj mozda "nisu nasli" rak (daleko bilo). A on onako sav smoren "Mozda je i to, ko zna". Ne prodje malo ja saznam da su joj doktori od svih teskih bolesti "nasli" nizak hemoglobin i visok pritisak (od kojeg inace pati odavno), zena je anemicna! Ljudi moji kakav je to hipohondar. Prezivela je i ovog puta "opaku bolest anemiju". I to nam stalno priredjuje, u stanju je da kad ima visok pritisak, danima lezi i kuka, pati se, a nece kod lekara, trazi paznju i da svi trcimo oko nje. Ako se jos neceg setim eto me.

mrs X
02.03.2005., 19:46
Ja imam burno iskustvo sa NJOM. Dovoljno ce biti da vam kazem da je spavala sa nama u krevetu mesec i po. To je bilo na samom pocetku dok je nisam poznavala dobro. Predstavila nam je situaciju da je morala da pobegne od muza koji je ugnjetava pa smo mi bili jataci. Kad sam je bolje upoznala shvatila sam da je sve bila dobra njena rezija. Ima jos puno pikantnih detalja. Sve se jos zakuvalo dok se nismo uzeli. Kako je svadba pocela da mirise pocela je da se budi u njoj patoloska majcinska ljubav koju moj suprug pre toga nije upoznao. Problemi su nastali kad je ona shvatila da on jos nekom poklanja ljubav i pomislila da ce mozda biti mojom pojavom u njegovom zivotu biti ona ugrozena. Moja OGROMNA sreca sto je ON stvar preuzeo u svoje ruke i u par razgovora i sa par gestova brzo je postavio na svoje mesto. Danas funkcionisemo solidno. Naravno ne zivimo zajedno inace bi bilo pakleno. Sigurna sam da moj Muz (veliko M iz postovanja prema njemu) nije na vreme skapirao stvari nas ne bi danas bilo u braku jer su njene tendencije nesumljivo bile brakolomske.

suncica73
04.03.2005., 21:05
Ih,pa nisu valjda sve svekrve tako lose!
Mislim,ja je jos uvek nemam,ali jednog dana,imacu je valjda
Ali volela bih da imam dobar odnos sa njom :)

AURA
04.03.2005., 22:56
Eh draga Suncice, sve bi smo mi to volele!Al kad nesto ne ide, ne ide! Onda prvo trpis, a onda jednog dana kazes, jesam maljda al nisam sebe nasla na ulici, e onda tek nastaje haos, a posle se nekako kotrlja, naviknes, oguglas! I cool!

jelena1974
05.03.2005., 00:54
Suncice, sto rekla moja mama jos davno za svoju svekrvu- sa svekrvom se prica samo o tome sta je na naslovnoj strani(tada)`prakticne zene`.Cak se ni prva strana ne otvara..Nisam kapirala, ali sada shvatam itekako!
Drugo- mama moje kume je jos pre 10 godina izvela teoriju i tome kako su majke sinova(narocito ako imaju 2 ivise , a nemaju cerke) uvek opasne..
Ja sam malo sprovela `istrazivanje`-u 90% slucajeva je tacno-nije bitno da li su ozenjni ili ne, da li zive zajedno..jednostavno tako je..
mene je zivot naravno natovrljio na svekrvu-majku 2 sina :wink:
Imam i ja raznih `bisera`koji u meni izazivaju razlicite emocije(od smeha do besa i tuge), ali o tome cu nekom drugom prilikom..

Alabama
06.03.2005., 11:28
Meni svekrva ne stvara probleme.Ali me živcira što nije obrazovana .Živi na selu , i prilično je neuredna.Nikad s njom nisam ni prošetala , a kamoli otišla u shopping ili tako nešto.
Zavidim ženama koje imaju sebi ravnopravne svekrve po obrazovanju i načinu života,s kojima mogu razgovarati o kozmetici ,modi ,pa i kuhanju jer moja zna napraviti 3 jela. U kompjuter gleda kao u svemirski brod i slične stvari. Mene to nervira.

xpajamacax
06.03.2005., 12:29
Meni svekrva ne stvara probleme.Ali me živcira što nije obrazovana .Živi na selu , i prilično je neuredna.Nikad s njom nisam ni prošetala , a kamoli otišla u shopping ili tako nešto.
Zavidim ženama koje imaju sebi ravnopravne svekrve po obrazovanju i načinu života,s kojima mogu razgovarati o kozmetici ,modi ,pa i kuhanju jer moja zna napraviti 3 jela. U kompjuter gleda kao u svemirski brod i slične stvari. Mene to nervira.moja je obrazovana,zivi u gradu,nije sa sela!!!
pa isto zna samo 3 jela,izgleda ko zuza,ko oni sto preturaju kontejnere,pa i kada se dotera ne bi isla sa njom do kraja ulice!ista je ko tvoja...nema bre tu price!druga sfera!drugi suncev sistem!

*misutka*
06.03.2005., 12:34
Zavidim ženama koje imaju sebi ravnopravne svekrve po obrazovanju i načinu života,s kojima mogu razgovarati o kozmetici ,modi ,pa i kuhanju jer moja zna napraviti 3 jela. U kompjuter gleda kao u svemirski brod i slične stvari. Mene to nervira.
Izvini, ali moram da kažem da ovo što si napisala mnogo više govori o tebi, nego o njoj...Mislim, od kad su nivo obrazovanja i vrsta interesovanja, u vezi sa nečijom dobrotom, humanošću, odnosom prema porodici i drugim vrlinama??? Uh al' sam se primila...

xpajamacax
06.03.2005., 12:35
ne mogu da odolim:
a moja oce da bude trendy
i to ume da nervira
i ne voli da je dete zove "baba" nego "mami"(to na francuskom znaci baka)hahahahahahahhahaha
koji tenkre!moja je rekla mom sinu da je ona lepsa baka...i da je zove bakica,a da je druga baka,moa majka,baba....inace moja keva je mladja 20 godina....
i to ova nikako ne moze da prevazidje...kada sam se ukocila,dosao maser da me opravi...ona je sutradan pozvala,jos bolju,skuplju,lepsu maserku....
pis zivi...

*misutka*
06.03.2005., 12:39
ne mogu da odolim:
i to ume da nervira
i ne voli da je dete zove "baba" nego "mami"(to na francuskom znaci baka)hahahahahahahhahaha
koji tenkre!moja je rekla mom sinu da je ona lepsa baka...i da je zove bakica,a da je druga baka,moa majka,baba....inace moja keva je mladja 20 godina....
i to ova nikako ne moze da prevazidje...kada sam se ukocila,dosao maser da me opravi...ona je sutradan pozvala,jos bolju,skuplju,lepsu maserku....
pis zivi...

Pa ti si tu bolje prošla, ipak si dobila masera, a ne maserku, ha ha

xpajamacax
06.03.2005., 12:53
http://www.geocities.com/smajliji/Smajliji/COOL/Slike7/1.gifmaserrrrrrrr,
al me rasturio,
od tada se trudim na sve nacine da se ne ukocim!

suncica73
06.03.2005., 16:12
ne mogu da odolim:
i to ume da nervira
i ne voli da je dete zove "baba" nego "mami"(to na francuskom znaci baka)

E ovo mi se svidja :D

Alabama
06.03.2005., 23:10
Izvini, ali moram da kažem da ovo što si napisala mnogo više govori o tebi, nego o njoj...Mislim, od kad su nivo obrazovanja i vrsta interesovanja, u vezi sa nečijom dobrotom, humanošću, odnosom prema porodici i drugim vrlinama??? Uh al' sam se primila...

Znam,u pravu si. Ima tu istine. Ali...
Ne možeš mi reći da nema veze sa obrazovanjem ako je ženi teško objasniti da za bebu od godinu dana baš i nije dobro da pije svježe pomuženo kravlje mlijeko,i pečenu janjetinu?

jelena1974
10.03.2005., 14:23
veruj mi , mnogo je bolje da pije kravlje mleko i jagnjetinu,(cak je zdravo) nego da joj baba(gospodja, kakva bi mozda tebi odgovarala) skuva paradajz corbu,i tunjevinu iz konzerve sa belim lukom u prahu(u odnosu1:1).
by the way-zasto joj ne dajes jagnjetinu?
ja sam mojoj davala vec sa 8-9 meseci(bareno ili dinstano).sad sa 15 meseci ume i komadic pecenja da mazne :lol:

sanja
10.03.2005., 15:12
pa nekad su deca rasla na jagnjetini i paradajz corbama i onome sto su ljudi imali u kuci, a mogli da prilagode detetu. kuvalo se voce i povrce, pravili se sokovi. danas ako ne jede kasicu od 7 zitarica iz kutije i pije sok od "svezeg voca" iz prodavnice majke dobijaju fras.

btw, moja svekrva je sad kod mene kuci dok sam na poslu i pegla. ona ponudila, ja prihvatila, njoj merak da mi pomogne, meni posao odradjen i svi srecni.

Alabama
11.03.2005., 19:55
Jelena 1974 , ma ja sam tek trudna 5 tjedana ( samo molim Boga da sve bude u redu ). A ovo sa djecom vidim kako se ponaša prema djeci od djevera.

Ma samo da s mojom bebicom bude sve u redu, lako ću ja sa svekrvom. :wink:

gane011
18.03.2005., 14:50
Auuuuu sestre, al vi sve rastete u gadne SVEKRVE.
Za jedno 20-30 godina pogledate se u ogledalo - kad ono vase svekrve u odrazu. :wink:

xpajamacax
18.03.2005., 15:08
ja sam mojoj jetrvi dala casnu, titovu, pionirsku,da se necu tako pokondiriti!
a i dala sam joj za pravo, da me mlatne,onim tefalom za palacinke
u tom slucaju! :wink:
pu pu daleko bilo,pomeri se s mesta!

sanja
24.03.2005., 09:56
moja svekrva za mladence ispisala cekove, mi doneli iz prodavnice sta treba, ona spremila ("samo vi deco izadjite, zavrsicu ja...:)), posle rucka )onog za roditelje) oprala vagon sudova i sredila kuhinju... i beskrajno joj hvala. nekada pretera u paznji, dosadna je ali je covek, razumemo se odlicno i uvek je tu da uskoci i odradi nesto po kuci da nam olaksa obaveze.
svekar je poseban svet... matori sa 60 god i dalje slusa pink floyd, hendrixa, klvalitetan r'n'r, fura svoj infantilni fazon maturanta u telu dede. smesno, ali ako njemu odgovara, cool. bitno da utrci sa keshom kad je frka i ne mesa se ni u sta.
da su zivi i zdravi... i svako u svojoj kuci. :D

gane011
24.03.2005., 10:48
moja svekrva za mladence ispisala cekove, mi doneli iz prodavnice sta treba, ona spremila ("samo vi deco izadjite, zavrsicu ja...:)), posle rucka )onog za roditelje) oprala vagon sudova i sredila kuhinju... i beskrajno joj hvala. nekada pretera u paznji, dosadna je ali je covek, razumemo se odlicno i uvek je tu da uskoci i odradi nesto po kuci da nam olaksa obaveze.
svekar je poseban svet... matori sa 60 god i dalje slusa pink floyd, hendrixa, klvalitetan r'n'r, fura svoj infantilni fazon maturanta u telu dede. smesno, ali ako njemu odgovara, cool. bitno da utrci sa keshom kad je frka i ne mesa se ni u sta.
da su zivi i zdravi... i svako u svojoj kuci. :D

Ovo je toliko ponizavajuce da nemam prosto lepih reci... :roll:

gane011
24.03.2005., 12:13
moja svekrva za mladence ispisala cekove, posle rucka onog za roditelje oprala vagon sudova i sredila kuhinju dosadna je ali je covek, - uvek je tu da uskoci i odradi nesto po kuci.
svekar je poseban svet - bitno da utrci sa keshom kad je frka i ne mesa se ni u sta.

:oops:

xpajamacax
24.03.2005., 12:22
moja svekrva za mladence ispisala cekove, posle rucka onog za roditelje oprala vagon sudova i sredila kuhinju dosadna je ali je covek, - uvek je tu da uskoci i odradi nesto po kuci.
svekar je poseban svet - bitno da utrci sa keshom kad je frka i ne mesa se ni u sta.

:oops:sho si taki?
ona je zapravo provalila cemu joj oni sluze! pamtnije od nas ostalih koje smo tim ljudima prilazile drugacije,pa dobile po tintari! :wink:

Teki
24.03.2005., 13:18
naravno da je Sanja prepametnica.
i tu nema nista ponizavajuce , ni za koga .
svima je dobro !
a da li je za nas koje smo "dobili po tintari " kasno za promenu stava ?
to je ponizavajuce : kada kao novi clan porodice od svoje dobrote i lepog vaspitanja, prosto postanes zrtva.
URA za Sanju !!!!! :wink:

gane011
24.03.2005., 13:48

:oops:sho si taki?
ona je zapravo provalila cemu joj oni sluze! pamtnije od nas ostalih koje smo tim ljudima prilazile drugacije,pa dobile po tintari! :wink:

Eee kad bi ovaj forum potrajao jedno 20-tak godina pa da se opet sretnemo da pricamo...koja li bi se onda pevala pesma.

gane011
24.03.2005., 13:51
...to je ponizavajuce : kada kao novi clan porodice od svoje dobrote i lepog vaspitanja, prosto postanes zrtva.

:lol: :lol: :lol:

sanja
24.03.2005., 13:59
ne znam jel gane011 bata, seka, zet, snaja ili nesto peto. mogu samo da pozelim da sa porodicom svog supruznika ima dobar i fer odnos kao sto ga mi imamo. da znaju da ce onaj drugi uvek da pomogne, da nece da smeta kad ne moze, da ce da podrzi ono sto je za porodicu dobro a pritom ne zabada nos predaleko i zivi svoj zivot (a ne zivot svog sina/cerke/mame...).

gane011
24.03.2005., 14:38
ne znam jel gane011 bata, seka, zet, snaja ili nesto peto. mogu samo da pozelim da sa porodicom svog supruznika ima dobar i fer odnos kao sto ga mi imamo. da znaju da ce onaj drugi uvek da pomogne, da nece da smeta kad ne moze, da ce da podrzi ono sto je za porodicu dobro a pritom ne zabada nos predaleko i zivi svoj zivot (a ne zivot svog sina/cerke/mame...).

Sta god da je, gane011 vam se ipak najlepse zahvaljuje na zeljama ali ipak ne bi da ima tako iskren odnos kako ste ga vi opisali.
Suvise je to snazan osecaj za mene. :wink:

Pozdrav.

xpajamacax
24.03.2005., 14:45
sta reci...gane-care :wink:

liv
24.03.2005., 18:50
Moja svekrva je umrla prije tri godine i mnogo mi nedostaje.Nisam se uvijek slagala sa njom ali nikada joj nisam odgovorila ili rekla nesto zbog cega bih se sada kajala i to me cini jako ponosnom na samu sebe. A njene poslednje rijeci su bile upucene upravo meni i poslije ovoliko vremena ih se cesto sjetim,sa suzom u oku koju uvijek imam za nju!Za to, a i za svu ljubav sto je dala mome muzu,djeci a samim tim i meni ostajem joj zauvijek zahvalna!
Nadam se da ce i moja snaha nekad tako misliti o meni - sve cu uciniti da tako i bude!

jelena1974
26.03.2005., 00:00

e, Sanja, vi ste tek u 1. godini braka,tek je pocelo..
Ja naravno zelim da vam tako lepo i ostane, da postoji izuzetak kako bi potvrdio pravilo!
Moja j e ozenila oba(ne moze se reci ozenila- sinovi su joj se zenili sami, ona je bila sao gost) sina u istoj godini, pa su se mladenci trebali slaviti na 2 mesta (u 2 iznajmljena stancica) na 2 kraja grada(ja sam nase na kraju preselila kod mojih, kad sam videla da je neizvodljivo u nasem malom stanu). svi gosti(familija sa njihove strane) su se takodje setali od jednih do drugih, a gopoda su iz svojih 120kvm krenuli sa poklonima koji su u stvari nesto sto je ona kupila pre 20 god dok je lezala na parama(i sad lezi ali je stek manji, pa kuka da nema), naravno meni je donela ono sto zna da jetrva obozava( nekakve kineske solje), njoj neku glupost od cinije koja vise `lici` na mene, al` mene boli uvo za te drangulije. Dakle , spremila se gospoda, i dosla u goste. pojeli, popili- cao.
Isto tako, kad sam se porodila nije ni na kafu pozvala nikog- tada a ni sada posle 16 meseci- fino se spremila -pa kod moje mame na veselje!
A da, za te mladence je moja jetrva zamoli da joj ispece neki komad mesa u rerni, a ona kaze- pa ja to ne znam, nisam nikad pekla :wink:
Eto...sad vidis kako ti je lepo!Uzivaj

sanja
28.03.2005., 09:46
Eto...sad vidis kako ti je lepo!Uzivaj

prva ili 21. godina braka... skot se odmah primeti. i dobar covek. druga je stvar sto neki vole kroz zivot zatvorenih ociju. hvala za savet. :)

mmmm25
30.03.2005., 20:39
svekrvama treba pokazati zube,onda se one povlace. naucite ih ko je gazda u svojoj kuci.naravno ako vas muz podrzava,u suprotnom evo svadje i sa muzem.

gane011
31.03.2005., 11:24
svekrvama treba pokazati zube...

Naravno, ako ste ih predhodno oprali... :lol: :lol: :lol:

AURA
26.04.2005., 19:50
ma zasto bre uopste komunikacija s njima, ako ce da se ponasaju kako se ponasaju, samo im treba staviti do znjanja da ste vi udati i da ce vas muz zastiti od svacega pa i od nje, ako je pravi on ce to da uradi, a ako ne onda uf... ma ignorisite ih ko da ne postoje! Moj se s njegovom mamom izraspravlja, ona mu svasta kaze i meni i njemu, sutra njega ljubi, mene psuje jer hocu da joj uzmem jedino sto ima. E sad cao, kad se obrati lepo ja joj odgovorim kad kresti ja kazem da sam ja udata i da se obrati mom muzu, da se mene kloni jer ja nisam neko ko ima nerve za pridike, znam da je to jos vise iznervira, al dosta je ona meni kidala zivce, sad smo okrenuli uloge. A fala Bogu ima i ona cerku, udace je jednog dana pa ce onda da bude zauzeta s njenim problemima, jer joj cerka nije cvecka, laze je i maze, a ona kaze to je moje dete ona je dobra, moja princeza... ma dosta!

wild thing
27.04.2005., 11:44
He-he,jel' može malo humora?Moja prababa je kukala da se moja majka neće udati otkad je ova napunila 18 godina,te je odlučila stvar malo pogurati i,kao prava brižna baka,pronaći odgovarajuću priliku za unuku-mezimicu.Nagovaranje je išlo ovako:"Hajde,mila,šta ti fali?Pa nije ružan,ima stan, ima posao,ima kola,fakultet,dobru platu,nema oca,nema majku..."Mama je ostala :shock: ,naravno da je nije poslusala,a jadna baka je umrla ne dočekavši udaju svoje mezimice.Al' ja poslušah i sve je :wink: !
A ima i onaj vic kad su se srele dvije žene nakon dužeg vremena i prva čestita drugoj sinovu ženidbu. Druga odgovara:"Ma to mi ne spominji,žao mi ga je jadnička,kakvu je vješticu oženio,zamisli molim te,sve mora u kući da joj radi,usisava,nosi smeće,ponekad nešto i skuva,ma užas živi,došlo mi je prosto da joj kosu počupam kako postupa sa mojim sinom!".Prva žena upita onda kako joj je kćerka,jer se i ona nedavno udala,a druga će na to:"E kako mi se ćera divno udala,muž joj je zlatan,sve joj po kući pomaže,ma milina jedna!".
Tako vam je to,moje drage dame,al' ne sekirajte se,sve nam to ide u rok službe.Valjda...

jagodica
27.04.2005., 14:05
a kako se muzhevi slazu sa tastevima, a, da otvorim temu za ova dva junaka shto se motaju ovuda. shto samo vi da kukate

jagodica
27.04.2005., 14:09
mislim da je manastir idealno reshenje za zhivot

hhm...nije...mozhda neki manastir za jednog...a shto manastir...pecina

*misutka*
27.04.2005., 14:17
a kako se muzhevi slazu sa tastevima, a, da otvorim temu za ova dva junaka shto se motaju ovuda. shto samo vi da kukate
Ma nije to isto...

terapeut
27.04.2005., 20:38
Pored istog imena i prezimena moja svekrva i ja delimo ljubav prema istim knjizevnicima i pozorisnim predstavama.
Za greske koje moj muz pravi u zivotu ne smatram je odgovornom jer zelim da verujem da sam nacinila pravi izbor i udala se za coveka koji sam odgovara za svoje postupke!
Ono sto zelim da podvucem da je moja svekrva pametna ,razlozna i vredna zena sa duboko usadjenim osecajem za meru.Kroz mnoge zivotne probleme prosla sam zahvaljujuci njenoj pomoci.
Desavale su se i nesuglasice i ostre reci i sa jedne i sa druge strane,ali to smatram normalnim zivotnim tokom.Iskren razgovor i otvoren pristup je uvek najbolji nacin da se konflikt prevazidje.Pozdrav...

mariolina
28.04.2005., 18:43
prvo imam srecu pa nismo zajedno stotine kilometara nas deli, mozda se zato i slazemo i nemamo nekih vecih problema. da smo skupa sigurno bi letelo perje. drugo imam i sina i cerke, bicu i tasta i svekrva... ne znam kako cu se ponasati i kako cu se postaviti prema zetovima i snaji, ali bih volela da ne bude sukoba. polazim od toga da volimo istog coveka, i ako nista drugo treba da joj budem zahvalna sto ga je rodila i podigla takvog kakav jeste.

sirenica
30.04.2005., 12:08
rekla bih samo svoj slucaj.imala sam vezu od 7 godina koju je na kraju upropastila majka mog bivseg decka ,danas ni on ni ja nismo u braku,svako je otisao svojim putem.ta je zena inace zena razvedena i sama a kao dete i sama bila ostavljena te se zaista pitam dok sam ziva zasto

Jako gresis sto osudjujes majku svog bivseg za raspad vase veze. Koliko god da se lose ophodila i cinila tebi neprihvatljive stvari, ona nije kriva sto ste se vas dvoje razisli, jer i ti i on ste IMALI IZBOR, mogli de ste odluciti i drugacije, mogli ste ostati i gluvi i slepi za tu zenu, ponasati se u smislu "neka radi i prica sta hoce, mi se volimo i niko i nista nas nece razdvojiti"!!!

Umesto sto se pitas zasto se ONA ponasala tako kako jeste ( zbog svojih licnih iskustva iz detinjstva i kasnijeg zivota ), zapitaj sebe zasto TI vise nisi mogla da je podneses i PREVAZIDJES njeno ponasanje, po cenu svoje ljubavi!?