Vidi punu verziju : KARATE
karatistkinja
04.11.2003., 20:31
"Sta mislite o karateu?"
Tamara89
05.11.2003., 20:42
Zanimljiv je i volim da gledam druge kako to izvode ali ja ne mogu.
Karatista
05.11.2003., 23:59
"Sta mislite o karateu?"
Obožavam ga.
Obožavam ga.Mislim da su karatistkinje najlepše žene
[/quote]
[/quote]
Navedi neku!
Navedi neku![/quote]
Karatista,za koji klub treniras i odakle si? :lol:
Niz godina se bavim time... Prociscavam i um i telo na taj nacin...
"Sta mislite o karateu?"
Ja sam iz bg, ti koje si god.
karatistkinja
09.11.2003., 11:30
"Sta mislite o karateu?"
86. 8)
"Sta mislite o karateu?"
86. 8)
Kod koga vezbas, tj. u kom klubu?
karatistkinja
09.11.2003., 19:26
"Sta mislite o karateu?"
86. 8)
Mogu ti samo reci da sam clan Srpske Karate
Unije! :wink:
"Sta mislite o karateu?"
86. 8)
U Niponu. Gde ti treniras
i odakle si?
ja sam pre trenirao karate,sad nemam vremena,mada je karate i dalje moja velika ljubav
"Sta mislite o karateu?"
86. 8)
U Niponu. Gde ti treniras
i odakle si?
Pitanje za karatistkinju...
Odakle si i gde treniraš?
Odgovor čekam - karatista! :?:
Karatistkinja
13.11.2003., 19:53
Ako si onaj karatista sa pocetka,onda sam ja tebe prva pitala gde treniras,volela bih da znam :!:
Ako si onaj karatista sa pocetka,onda sam ja tebe prva pitala gde treniras,volela bih da znam :!:
jesamprvi sam u iponu treniram
sa novog bgda sam
odakle si ti i gde treniras
:)
jesam ja sam onaj od pocetka treniram u iponu sa novog bgd odakle si ti i gde treniras
:D
karatista
15.11.2003., 02:22
ja sam taj treniram u iponu sa novog bgda sam
ti gde treniras i odakle si
ja sam taj treniram u iponu sa novog bgda sam
ti gde treniras i odakle si
KK "Elektro-porcelan" Arandjelovac
(Srpska Karate Unija)
Maitre des Armes
07.12.2003., 20:34
Pozivam vas sve da se ukljucite u debatu "Istocno ili zapadno borenje" koja je nedavno otvorena na ovom forumu.
Pozdrav
Savremenik
08.12.2003., 04:03
Zna li neko kako se kotira karate klub Radnicki iz Beograda?
Anaaaaaaaaaaaaa
11.12.2003., 18:27
KARATE KLUB "SABAC"!!!!!!!!!!!!!!Postoji li bolji klub?
Jeka II
19.12.2003., 14:49
Ja sam trenirala karate 3 godine ali nikad mi se nije dopadao kao sport pa sam zato i odustala.
orion72a
20.12.2003., 17:34
Kad kazes KARATE onda ostali treba da se poklone.Na zalost pravi karate se izgubio.Danasnji karate se svodi na par rucnih udaraca,mavasi eventualno ura i to je sve.I nejcesce pobjedjuju gori.Pozdrav svim karatistima i karatiskinjama.
KARATE u srcu i telu
Z A U V E K
orion72a
20.12.2003., 17:36
Soko Stark
Slatkisi su najbolji!!!!
Stara garda
sanja nis
23.12.2003., 15:56
ej super sto si pokrenula ovakvu temu!slazem se sa tobom!ja sam iz nisa i karate treniram 13 godina!!za koju federaciju treniras?
Da li neko trenira u klubu Beograd u hali pionir?
Da li je neko trenirao kod Dragoljuba Pejovia?
Da li je neko trenirao kod Dragoljuba Pejovica?
sanja nis
23.12.2003., 21:52
a jel znas ti kako se kotira karate klub Shotokan Nis/
Lobsang
26.12.2003., 16:39
"Sta mislite o karateu?"
Zavisi na koju vrstu karatea mislis. Ako mislis na shoto-kan, sasvim je OK ali nisam siguran da li kod nas postoji dobar karate klub ,odnosno dobar ucitelj karatea. Okinava karate je zanimljiv, ali nisam siguran koliko je praktican (jer ,ipak, niko od nas ne nosi sa sobom bo ili katanu), a kyokushinkai karate je za mene olicenje najvece surovosti i brutalnosti. To je sto se tice onih vrsta karatea koje su mi poznate.
Savremenik
27.12.2003., 02:27
a jel znas ti kako se kotira karate klub Shotokan Nis/
Ma bre Sanja... :D Ti zaista sumnjas u mene? 8)
jagodica
30.12.2003., 04:40
jel ima negde u bg karate za matore?
Jurić Veronika
05.01.2004., 10:03
Ja sam Veronika Jurić.Idem u 7 razred,i bavim se već 4 god. tim sportom. Imam braon pojas i 15 medalja.Igrala sam za ,,Rusin''ali sada pošto sam starija igram za mladost ,,Ođaci''.Ukljućite se i vi.Izaberite sport :P
ja sam jurič bojan imam braon pojas bavim se tim sportom več 4 god. imam 20 medalja želim postati šampion sweta :twisted:
ja sam jurič bojan imam braon pojas bavim se tim sportom več 4 god. imam 20 medalja želim postati šampion sweta ja idem u 4 razred osnovne škole dali neko zna da uradi niđušiho :?: neka napiše da ili ne ja ču proveriti :twisted:
Ja sam Veronika Jurić.Idem u 7 razred,i bavim se već 4 god. tim sportom. Imam braon pojas i 15 medalja.Igrala sam za ,,Rusin''ali sada pošto sam starija igram za mladost ,,Ođaci''.Ukljućite se i vi.Izaberite sport :P
Mala, karate se NE IGRA!!!!!!TO JE NESTO MNOGO OZBILJNIJE NEGO STO TI MISLIS! 8)
karatistkinja
08.01.2004., 19:09
ja sam jurič bojan imam braon pojas bavim se tim sportom več 4 god. imam 20 medalja želim postati šampion sweta ja idem u 4 razred osnovne škole dali neko zna da uradi niđušiho :?: neka napiše da ili ne ja ču proveriti :twisted:
Nauci da pises!!!!
Ti nisi svesna svoje nesvesti!!!!!!!!!!
Nisu sada kao sto su bili pre jedno 4-5 godina! Uostalom karate je poslednjih godinu dana na najnizim granama....
"Sta mislite o karateu?"
Odlican sport, trenirao sam ga godinama!!!!!
Ako nema jedno 20 boljih klubova, nema ni jedan!Veruj mi! :twisted:
karatistkinja
13.01.2004., 18:12
Ako nema jedno 20 boljih klubova, nema ni jedan!Veruj mi! :twisted:
U pravu si,ti iz Sapca nisu niko i nista!! 8)
U pravu si,ti iz Sapca nisu niko i nista!! 8)
Nisam u toku... Odakle si, i gde treniras???
Soko Stark
Slatkisi su najbolji!!!!
Stara garda
Slazem se sa tobom 8) ! Ako si starkovac, onda se znamo. Ko si ti??
CoyoteKG
14.01.2004., 14:36
KARAMO
KARAMO
Bas si glup!!!!!!!!!!!! :x
KARATE KLUB "SABAC"!!!!!!!!!!!!!!Postoji li bolji klub?a....?????????? :?
mackica89
31.01.2004., 22:17
super je
KARATE ILI KOSARKA STA MISLITE STA JE BOLJE???
KARATE ILI KOSARKA STA MISLITE STA JE BOLJE???
Svaki sport za sebe, ima svoje prednosti i mane!!!
Sto se karatea tice, mislim, tj TVRDIM da je na najnizim granama kod nas od samog dolaska na ove prostore! Ljudi koji vode ovaj sport, morali bi malo da se zapitaju sta ce sa ovim sportom! Ako ovako nastave, kroz godinu-dve imacemo 100 saveza u Srbiji (i Cg), a kvalitet takmicara i takmicenja bice ravan NULI!!! :cry: :cry:
Grobar[ljuti stroj]
05.03.2004., 23:40
Kako sta mislimo?
Sport ko sport!!!
Ja sam ga trenirao 8god.
Ali smorio je!!!!!!
Cukarica,Partizan-Zarkovo,Zeleznik!!!
Ovo su moji bivsi klubovi!
Imam braon pojas,89 sam god.!!!
Odakle si,koje si god.????
KARATE KLUB "SABAC"!!!!!!!!!!!!!!Postoji li bolji klub?a....?????????? :?
Dobar ti Klub!!!
Ko te trenira Dasic AAAAAAAA?????
Stevan Zeleznik!!!!!
]Kako sta mislimo?
Sport ko sport!!!
Ja sam ga trenirao 8god.
Ali smorio je!!!!!!
Ovo su moji bivsi klubovi!
Imam braon pojas,89 sam god.!!!
Odakle si,koje si god.????
Mozda je samo tebe smorio... Sport je sasvim ok, ali treba i imati motiva, ali i strpljenja, i trenirati ga!
To sto si braon pojas, to moze svako da stekne; nauci par kata, par tehnikica...
Prava draz karatea su takmicenja (borbe i kate), pitanje je koliko imas takmicenja, i borbi iza sebe..?
Nije karate, da odradis jedan-dva treninga nedeljno, malo se oznojis, ispucas jedan djako-zuki, i sampion si...!!! Treba dosta rada, a kada radis, nemozes da se smoris. Onda doju putovanja, takmicenja, pripreme, leto, planina..., druzenje, zezanje... To sigurno ne moze da ti dosadi! Moze samo da dodje neko zasicenje, nakon vise godina, i da prestanes da treniras, jer ti je sve to preko glave!
Mladenovcanka
07.03.2004., 10:37
ja sam pre trenirao karate,sad nemam vremena,mada je karate i dalje moja velika ljubav
I meni je isto. Pre 15 godina, trenirala sam karate u Mladenovcu kod nekadasnj.trenera Dragoslava Stojkovica(sadasnji trener zenske reprezantacije).
"Sta mislite o karateu?"karate je super sport
--- pfc ---
18.03.2004., 23:44
ja poznajem slobodno mogu da kazem najbolju karatistkinju u scg, a sudeci po medaljama i u svetu, jer ima 130 i kusur medalja, a nedavno je osvojila i svetsko zlato i jako mi je zao sto za takav uspeh ne zna mnogo, mnogo njih :( .ona se zove marija madzarevic, ima 16 god i mislim da ce se ljutiti ako sazna da sam pisao ovo... :D
Ne zelim da se hvalimo ovde ko koga poznaje, reci cu samo sa kim sam imao cast da treniram i koga dobro poznajem: Sara Grbić, Tanja Petrović, Pedja Stojadinov.... Da li je za sada dosta? :twisted:
I naravno celu mladu generaciju karatista.....
somborski sampion
21.03.2004., 15:51
"Sta mislite o karateu?" :lol: :lol: karate je najbolji sport al za devojke su samo kateeee
Ko kaze da su za devojke samo kate?!
karatistkinja!
20.04.2004., 19:39
Ej,ljudi nemate vi pojma nista o karateu niti ko su najbolji karatisti u nasoj zemlji!Ako se potpuno ne predas ovoj UMETNOSTI,ne proucavas njen nastanak,svrhu,principe......ne vredi ti ni 3000 medalja!!!!!!!!!!
karatistkinja!
20.04.2004., 19:39
Ej,ljudi nemate vi pojma nista o karateu niti ko su najbolji karatisti u nasoj zemlji!Ako se potpuno ne predas ovoj UMETNOSTI,ne proucavas njen nastanak,svrhu,principe......ne vredi ti ni 3000 medalja!!!!!!!!!!
"Sta mislite o karateu?"
Ja sam iz bg, ti koje si god. :D 8) :roll:
"Sta mislite o karateu?"
Ja sam iz bg, ti koje si god. :D 8) :roll:
86. :wink: A ti?
samo neka treniraju ostali ali im treba mnogo godina da dostignu ROKSANDU LAZAREVIC
ROKSANDA,ROKSANDA,ROKSANDA,ROKSANDA,ROKSANDA,ROKSA NDA,ROKSANDA,ROKSANDA,ROKSANDA,ROKSANDA,ROKSANDA,R OKSANDA :evil: :twisted:
take nbg
16.05.2004., 20:35
Ej,alo ljudi!Pa dobro jel vi citate novine ili zivite u Mozambiku?Vi se ovde nesto kao muvate u pokusaju i usput diskutujete o tome KO JE NAJBOLJI!!!???
Za razliku od vas ja sam trenirao karate jako malo,jer sam na vreme shvatio da nisam za to,ali dobro znam da je pedja Stojadinov jedan i jedini!LJudi,dzaba se prepirete,on je najbolji!A sto se riba tice,jer stvarno mislim da su to RIBETINE,pa bar tu imate dosta dobrih!Sara Pekovic je bila dobra,al izgleda da vise ne trenira,a sad se zna koja je najbolja!Sneza Peric...Alo,zena je prvak sveta u apsolutnoj kategoriji,a video sam je jednom u gradu,nema 50 kila u njoj!I jos sto nekih titula i medalja,evo i sad na evropskom je dobila 2 medalje.
I jos da kazem da stvarno extra izgleda,nije ni lud taj Pedja Stojadinov sto fura snjom!
take nbg
16.05.2004., 20:36
Ej,alo ljudi!Pa dobro jel vi citate novine ili zivite u Mozambiku?Vi se ovde nesto kao muvate u pokusaju i usput diskutujete o tome KO JE NAJBOLJI!!!???
Za razliku od vas ja sam trenirao karate jako malo,jer sam na vreme shvatio da nisam za to,ali dobro znam da je pedja Stojadinov jedan i jedini!LJudi,dzaba se prepirete,on je najbolji!A sto se riba tice,jer stvarno mislim da su to RIBETINE,pa bar tu imate dosta dobrih!Sara Pekovic je bila dobra,al izgleda da vise ne trenira,a sad se zna koja je najbolja!Sneza Peric...Alo,zena je prvak sveta u apsolutnoj kategoriji,a video sam je jednom u gradu,nema 50 kila u njoj!I jos sto nekih titula i medalja,evo i sad na evropskom je dobila 2 medalje.
I jos da kazem da stvarno extra izgleda,nije ni lud taj Pedja Stojadinov sto fura snjom!
E,u sta se pretvorio KARATE!!!!!!!!!!
E,u sta se pretvorio KARATE!!!!!!!!!!
SnowMan
22.05.2004., 17:23
Devojke i momci, lepo je sve to sto pricate i za Snezanu i za Pedju, oni su odlicni karatisti ali dodjite malo u JKA federaciju da osetite pravi karate, a ne onaj sportski bez jacih kontakata. :wink:
red belt
28.05.2004., 23:27
Nisam u toj federaciji, niti sam dugo u ovom sportu, ali se slazem sa tobom.
Gledala sam evropsko prvenstvo JKA federacije, pocetkom aprila u Pinkiju i stvarno sam odusevljena, a posebno nasom reprenzetacijom (i muskom i zenskom)
Pozdrav od Mene iz K.K.Cukarica
SnowMan
30.05.2004., 11:56
Stvarno su bili najbolji.A i federacija zastupa realniji i cvrsci karate u odnosu na baletane iz sportskog karatea.
red belt
01.06.2004., 21:41
Kada si trenirao u Cukarici? Ko ti je bio trener?
SnowMan
02.06.2004., 13:12
?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????
red belt
02.06.2004., 18:37
?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????
a sta tebi nije jasno????
SnowMan
04.06.2004., 11:38
nisam siguran kome je upuceno posto nema nikakve veze sa predhodnim pitanjima
e ovako ja treniram karate vec 12 godina i mislim da je sjajan sport .Po mom misljenju karate te neuci samo da se boris i branis vec i da razmisljas u zivotu .Mozda sa malo preterao ali tako je nebi imamo ovakav zivot da nije bilo karatea!
jakic014
19.06.2004., 09:47
Sta da mislim,to je super sport.
Ja ga treniram. :P :wink: 8) [/b]
laa-laa
26.06.2004., 02:18
e ovako ja treniram karate vec 12 godina i mislim da je sjajan sport .Po mom misljenju karate te neuci samo da se boris i branis vec i da razmisljas u zivotu .Mozda sa malo preterao ali tako je nebi imamo ovakav zivot da nije bilo karatea!
Potpuno se slazem sa tobom...Karate je glavni "krivac" za ono sto ja jesam danas, bila bih puno slabija licnost,puno losija osoba da nisam trenirala...Jako mi je zao sto ne mogu i sada da treniram, previse je drugih obaveza, ali to mi je bio najljepsi period u zivotu dosada :)
dejan k
09.07.2004., 11:14
trazim karatiskinju za zenu
dejan k
09.07.2004., 11:14
trazim karatiskinju za zenu
Profimare
10.07.2004., 01:02
Evo da se i ja javim i prikljucim.Evo ja treniram karate od svoje 8 godine i do 11 sam stigao do braon pojasa a onda mi se raspao klub pa je poceo da radi pa mi je dosao upis u srednju pa onda izbio rat pa klub nije radio pa poceo opet da radi pa mi dosao upis na fax i otislo sve u tri p... m.... Kad se sve skupi imam braon pojas a treniram 10godina i u periodu od 8 do 12 sam bio u kata timu i takmicio se ali kao sto vidite zaj.... me zivot malo.Pa sam se onda razocarao jer da pocinjem sve ponovo sa 20 godina stvarno ne mogu.Krenuo sam sad u drugi klub Max Prim ali cisto rekreativno i verujem da ce propast i ovo.Inace trenirao sam u KK Beograd.Barem sam sada u tom klubu upoznao jednu super devojku a ja sam lud za karatistkinjama i zenama koje se bore 8) I tako od jednog vrsnog talenta i potencijala kojeg je zivot zaj... ostao sam ja.Pozdrav
SPORTISKINJA
26.07.2004., 16:40
Hoceteli da mi kazete gde trenirate da mi date broj od kluba posto hocu i ja da treniram zovem se JELENA i imam 16 godina.
"KARATE KYOKUSHIN" treniram i mislim da je jedno od najacih
Da ja vas pitam nesto?Imam visegodisnja iskustva u raznim borilackim vestinama ali karate nikad nisam trenirao!Ono sto me interesuje kod karatea su takmicenja jer u mojoj vestini ona ne postoje.Jel nisam ja mator da sa 21-dnom godinom pocnem da treniram za takmicenja!
Znam ljude od 30 godina koji idu na takmicenja. Sa 21 godine u punoj si snazi. :D Samo napred
Profimare
21.08.2004., 23:24
Da ja vas pitam nesto?Imam visegodisnja iskustva u raznim borilackim vestinama ali karate nikad nisam trenirao!Ono sto me interesuje kod karatea su takmicenja jer u mojoj vestini ona ne postoje.Jel nisam ja mator da sa 21-dnom godinom pocnem da treniram za takmicenja!I ja sam mislio da sam mator da pocnem PONOVO da se takmicim ali su me neki ljudi razuverili u to...
Cao svima. Zovem se Dejan i karate sam trenirao od prvog razreda osnovne pa sve do bombardovanja (tada sam zavrsavao osmi). Za to vreme sam promenio mnogo trenera : Zarko Petkovic (sada vodi ultimate fight na TV-u), pa onda Tanja Petrovic (koju vidim da znate), pa onda Aca Cirovic (ako ga ne znate - covek koji je od Tanje Petrovic napravio svetsku sampionku). Za tih sedam i po godina sam trenirao u k.k. "Shotokan Crvena Zvezda Beograd", isao sam na vecinu takmicenja, polozio na pripremama u Buljaricama za prvi dan, bio na dva prvenstva YU na kojima sam uzeo 2 bronze i jedno srebro, trebao sam da idem za pionirsku ili juniorsku reprezentaciju (ne secam se vise tacno koju) u Tokio na svetsko prvenstvo na koje nisam otisao zbog para naravno :( . Vise ga ne treniram ali se slazem da je odlican sport narocito za mladje uzraste jer je tada najvise potrebno da se covek razvije (i mentalno i telesno).
Za Sanju Nis : Da ne poznajes mozda Marijana i Acu iz Nisa - vidim da dugo treniras pa sam pomislio da ih znas
Za Bojo-a : Znao sam da uradim Nidjusiho (vise ne znam, ali bih se brzo setio kada bih krenuo da je radim - bar se nadam), to je bila jedna od kata koje sam ekipno izvodio na takmicenjma (uz Empi, Kankudaj, Unsu i naravno Hean kate u kvalifikacijama).
POZ svima i cekam odgovor od Sanje :)
Imas tek 21 godinu a tonu uspeha.
I presto da treniras. Da i vama ovo nije malo cudno? :shock: :shock:
Prestao sam da treniram iz zdravstvenih razloga. Naime izmedju 7 i 8 razreda osnovne sam za letnji raspust porastao 15cm i pri tom ubrzanom rastu mi se iskrivila kicma. Onda sam mesec dana nosio gips oko grudi, stomaka i ledja da bi je ispravio. Jedino je lose bilo to sto vise nisam smeo da se bavim nicim, bar ne profesionalno kao do tada. A posto sam znao da sam sve to postigao tako sto sam imao izmedju 7 i 10 treninga nedeljno, a toliko ivse nisam mogao da teniram zbog zdravlja jednostavno sam odlucio da izadjem iz svega toga. Nije bilo lako ali to je zivot :( Vratio sam se posle gipsa jos par meseci i onda skroz prekinuo svaku vezu sa tim sportom.
Prestao sam da treniram iz zdravstvenih razloga. Naime izmedju 7 i 8 razreda osnovne sam za letnji raspust porastao 15cm i pri tom ubrzanom rastu mi se iskrivila kicma. Onda sam mesec dana nosio gips oko grudi, stomaka i ledja da bi je ispravio. Jedino je lose bilo to sto vise nisam smeo da se bavim nicim, bar ne profesionalno kao do tada. A posto sam znao da sam sve to postigao tako sto sam imao izmedju 7 i 10 treninga nedeljno, a toliko ivse nisam mogao da teniram zbog zdravlja jednostavno sam odlucio da izadjem iz svega toga. Nije bilo lako ali to je zivot :( Vratio sam se posle gipsa jos par meseci i onda skroz prekinuo svaku vezu sa tim sportom.
Vazno je da se tebi ovaj sport svidja i da podrzavas nas karatiste!!! :!:
karatista
11.09.2004., 03:58
nego sta najbolji sport
Aleksandar(Djura)_88
29.09.2004., 09:03
Zdravo!Ja sam tek sada provalio da ima forum o karateu.Ja sam takodje karatista.Treniram u klubu ,,Kolubara'' iz Lazarevca i mi smo u Srpsoj Karate Uniji.Ne znam ko je bese napisao da karate ne moze da te smori?!Taj koji je rekao je u pravu.Kada pocnu takmicenja,pa seminari,pa medjunarodna takmicenja,to je pravo uzivanje.Ja sam licno bio samo na jednom medjunarodnom takmicenju,to je bilo u decembru,2003.To je bio Svetski kup,radio sam od 15-17 godina,apsolutnu kategoriju,i mogu da se pohvalim da sam tu uzeo prvo mesto.Inace sto se tice nasih takmicenja,trostruki sam prvak drzave i osvajac mnogih turnira(naravno u federaciji).Sada u oktobru me ocekuje Svetsko prvenstvo u Nemackoj u Darmshtatu.pozelite mi srecu!!!Moj trener je Aleksandar Sindjelic,ljudi koji su duze u karateu i koji prate karate znaju ko je on.Ja sam 88' godiste,i mogu da kazem da je karate nesto najbolje sto mi se desilo u zivotu.Neki decko koji se potpisao kao "pfc" spomenuo je Mariju Madzarevic-ako procitas ovaj post pozdravi je puno od Djure iz Lazarevca.Toliko,nadam se da ce jos neko nesto napisati!p0z
Aleksandar(Djura)_88
29.09.2004., 09:06
Pogresno sam napisao!Srpska Karate Unija!
Dunjica
19.10.2004., 14:43
Navedi neku!
Karatista,za koji klub treniras i odakle si? :lol: [/quote] :) :D treniram za novi beograd i sa novog beograda sam
kiks.ptt.yu
10.11.2004., 01:16
Ja sam trenirala karate 3 godine ali nikad mi se nije dopadao kao sport pa sam zato i odustala.
Zanimljiv je i volim da gledam druge kako to izvode ali ja ne mogu.
Kendoka
10.11.2004., 14:34
sirotinjska zabava
Karate maistor
13.11.2004., 14:27
Karate je najbolji sport.Ni jedan drugi ne moze da se poredi sa karateom :twisted:
Markomak
20.11.2004., 15:57
"Sta mislite o karateu?" mislim da je karate odlican sport
Ima li nekog ko je u reprezentaciji SCG i ici ce na prvenstvo Evrope za kadete i juniore? :?:
Gde si kide! :) Ja treniram vec 16 godina karate i takodje sam bio u Buljaricama i znam Acu i Marijana... Sad treniram kod Ace, ('zvonko osmajlic') sa osmajlicem,nedjom... Mozda se i znamo?! :) poz
Gde si kide! :) Ja treniram vec 16 godina karate i takodje sam bio u Buljaricama i znam Acu i Marijana... Sad treniram kod Ace, ('zvonko osmajlic') sa osmajlicem,nedjom... Mozda se i znamo?! :) poz
Moraćeš malo da pogledaš datume kada su pisane poruke, jer ova posle koje si ti pisao datira iz 2005. godine.
Pozz
Mozda se seti pa navrati:) izasao karate iz mode... nema chatera...
=bUsHiDo=
30.08.2007., 16:16
Zdravo svima....I ja treniram karate 11 god. i obaozavam ovaj sport...Volim i ostale borilacke sportove ali karate je moja prava ljubav....Inace,ja sam iz Zajecara.Trenirao sam kod Miroslava Radojkovica 7 dan.Mozda je neko od vas i cuo za njega...Dobar karatista ali jako tezak covek...Posvadjao sam se sa trenerom u februaru i od tada ne treniram ...Nemam gde...U drugom klubu nece da me prime jer imam veci pojas od njihovog trenera a i mogu da mu predajem....Oktobra prelazim u Nis na fax pa me zanima da li zna neko da mi kaze koji klub je tamo najbolji i najjaci...gde moze dobro da se trenira i da se nesto nauci....Znam da ima KK.NIS;KK.KI;KK.OMLADINAC;KK.Radnicki....
Zna li neko koji je od ovih najbolji...Inace lepa tema za razgovor samo ,nema nesto posetilaca u zadnje vreme........
=bUsHiDo=
01.09.2007., 10:53
Zar niko vise ne posecuje ovu temu?
Toliko o karatistima..... :(
Drasko632
01.09.2007., 11:32
Ја сам се дуго бавио каратеом,шотоканом,вадо рју(можда пола године) и гоџу-рју,који сам тренирао скоро 4 године и који је по мени најјачи(не рачунајући кјокушин).
Sehnsucht
01.09.2007., 11:46
Ajde mi preporucite neki dobar klub u Bg-u. Trenirala sam karate 10 godina, pa sam napravila "pauzicu" od 2 godine. Sad bih opet da se vratim, ali posto sam se preselila, u stari klub ne mogu. Inace, bila sam kataros, a sada bih se okusala u borbama (ovoga puta, samo rekreativno).
Drasko632
01.09.2007., 12:33
Koji te stil zanima i koji deo Beograda?
Sehnsucht
01.09.2007., 20:09
Sotokan, stanujem na Slaviji (nije bitno ako je dalje, i pre sam putovala nekih 30-ak min.na treninge).
Drasko632
01.09.2007., 22:54
Sotokan, stanujem na Slaviji (nije bitno ako je dalje, i pre sam putovala nekih 30-ak min.na treninge).
Imas na Tasu,za to sam siguran,a provericu ima li jos negde po gradu.
=bUsHiDo=
01.09.2007., 23:46
oooOOoo Karate je zivnuo!!!!!Ja nisam niak trenirao godju ryu i wado ryu,...bas bih voleo da probam i vidim kakve su razlike?
Jeli Drasko,jel velika razlika izmedju ovih stilova i shotokana?
oooOOoo Karate je zivnuo!!!!!Ja nisam niak trenirao godju ryu i wado ryu,...bas bih voleo da probam i vidim kakve su razlike?
Jeli Drasko,jel velika razlika izmedju ovih stilova i shotokana?
Evo da ti ja odgovorim.
Vado ja najmekši i najbrži, od ta tri stila. Šoto kan je negde u sredini po brzini i snazi, ali tehnički najčistiji i duži su mu udarci u odnosu na Gođu rju, koji je najjači i iz njega se prelazi u Kjokušinkai stil.
Ojama je stvorio Kjokušonkai iz Šotokana i Gođurju stila Karatea.
Pozz
Sehnsucht
02.09.2007., 12:12
Imas na Tasu,za to sam siguran,a provericu ima li jos negde po gradu.
Koji je to klub, pitam da bih ga nasla. Hvala puno!
Drasko632
02.09.2007., 12:37
Evo da ti ja odgovorim.
Vado ja najmekši i najbrži, od ta tri stila. Šoto kan je negde u sredini po brzini i snazi, ali tehnički najčistiji i duži su mu udarci u odnosu na Gođu rju, koji je najjači i iz njega se prelazi u Kjokušinkai stil.
Ojama je stvorio Kjokušonkai iz Šotokana i Gođurju stila Karatea.
Pozz
Upravo tako.Jos nesto,vado koristi i neke tehnike dziudzice,posle bloka se najcesce ide na neki zahvat,rade se i padovi i sl.Godju je,po meni,ipak najbolji.Samo ime znaci tvrdo-meko,blokovi su meki,bez udaranja kost o kost,trudis se vise da izbegnes udarac i predjes u napad.Udarci su daleko jaci od ostalih stilova,dosta paznje se posvecuje laktovima i lou kikovima(koji se u sportskoj borbi ne koriste),kate su razlicite,koriste se izvorne kate kao Sanchin i Tensho na primer.Inace,Godju je najstariji zvanican stil karatea,osnovao ga je jedan od najvecih majstora karatea Codjun Mijagi,a posebno ga je proslavio Gogen Jamaguci. Ako se ne varam,wado ryu je osnovao Hinori Ocuka,koji se ored karatea uspesno bavio i dziudzicom.Wado znaci put harmonije.Majstor ovog stila je Marko Nicovic.
Sehnsucht,klub se zove Zvonko Osmajlic.To je ustvari centar borilackih sportova,osim karatea tamo imas i kik-boks,dzudo,kyokushin,boks itd.Nalazi se ispod stadiona na Tasu.
Upravo tako. Dok su u Šotokanu naglašeni čvrsti i snažni blokovi, gde ti samim blokom napadaš protivnikovu ruku lil nogu u trenutku njegovog napada, nanosiš mu svojim blokom povredu i istovremeno tim istim blokom izvodiš kontranapad, po protivnikovoj ruci ili nozi.
U Šotokanu se dosta pažnje posvećuje i pravovremenom izmicanju - Taisabaki, gde se protivnik propušta u prazan prostor, izvodi iz ravnoteže i ,,namešta,, za izvođenje udarca u vitalnu tačku.
U Šotokanu svaki pokret počinje odbrambenim kretanjem, ili u nazad ili u stranu, i ono proizilazi iz filozofije stila, da je Karate defanzivna i odbrambena veština i u sadašnje vreme sport.
Po meni je Šotokan najbolji stil, jer podjednako mogu da ga vežbaju i jaki i slabi, i visoki i niski, i brzi i spori ljudi. Jako lepo izgledaju Kate koje se izvode u šotokan stilu, i podjednako su zastupljeni i snaga i brzina i taktika i tehnika.
Pozz
Drasko632
02.09.2007., 13:47
Pa dobro,ja ipak mislim da je bolje da je stil efikasan.Sotokan je sportski karate,kate su napravljene,kako si primetio,da budu lepe za oko,dok je godju prilagodjen stvarnosti.To sto sotokan mogu da vezbaju svi je jako lepo,ali i pokazatelj da je to pre vid rekreacije nego borilacka vestina.Meni je stvarno bez veze kad vidim debeljuskasto dete sa braon ili crnim pojasom,koji dobija na osnovu kata i duzine treniranja i mislim da to srozava ugled karatea.
OSu
Sehnsucht
02.09.2007., 14:21
@ Drasko632
Hvala, vec sledece nedelje cu otici da vidim. Pozz
Drasko632
02.09.2007., 14:31
@ Drasko632
Hvala, vec sledece nedelje cu otici da vidim. Pozz
Нема на чему.Распитаћу се још мало,а ако те занима још неки стил-јави.
=bUsHiDo=
02.09.2007., 14:38
Pa dobro,ja ipak mislim da je bolje da je stil efikasan.Sotokan je sportski karate,kate su napravljene,kako si primetio,da budu lepe za oko,dok je godju prilagodjen stvarnosti.To sto sotokan mogu da vezbaju svi je jako lepo,ali i pokazatelj da je to pre vid rekreacije nego borilacka vestina.Meni je stvarno bez veze kad vidim debeljuskasto dete sa braon ili crnim pojasom,koji dobija na osnovu kata i duzine treniranja i mislim da to srozava ugled karatea.
OSu
Karate pocinje da propada,bar ovde kod nas...i to zbog nekolicine trenera koji prodaju pojaseve i propustaju decu koja nemaju ni znanje a ni godina za odredjeno zvanje.....Ja licno znam neke ljude koji daju pojaseve tek tako za novac....Zato ti i imas takvo misljenje o shotokanu,mislim to sa malom debeljuskastom decom.Treniram 11 god Shotokan i meni je to najbolji i najaci karate posle kyokushina,mada ste me zainteresovali za godju ryu.Nisam imao prilike da treniram,jer ovde se u gradu radi samo shotokan.
Znam da je Codjun Mijagi iz pravca NAHA TE tj (shorey ryu) stvorio novi pravac u karateu koji je nazvao godju ryu,a Wado ryu je stvorio Hironori Ocuka 1939-1940 god....Inace Hironora je bio Funakoshijev ucenik....Upravo sam nasao da je jako specificno kretanje u ovom stilu koje se naziva TAI SABAKI i sluzi za izbegavanje raznih vrsta ostrih napada.Inace on je pored Funakoshijevog stila shotokan koristio i sve ostale vestine kojima se bavio,okinavljanski karate,dju djutsu,rvanje itd..........Iskreno se nadam da ce nesto i u karateu promeniti ovaj novi zakon o sportu kada ga donesu,naravno nabolje....Npr da nije ovoliko federacija u zemlji koji treniraju shotokan karate...po3 :-)
OSu
Pa vidi ovako
Svaki kvantitet dovodi do slabljenja kvaliteta.
Moraš priznati da je i u svetu i kod nas, Šotokan najmasovniji Karate stil. Usled velikog broja vežbača, neminovno dolazi do nuspojava koje si naveo i u tome se slažem sa tobom. Ali sa druge strane, postoji veliki broj vrhunskih Majstora Šotokan sila, koji po snazi i veštini mogu da pariraju Majstorima iz drugih Karate stilova.
Po meni lično, danas Karate i treba da se vežba kao sport i kao rekreacija, koja aktivira celo telo i da samo u slučaju krajnje nužde i opasnosti kao i beizlazne situacije može da se primeni kao što bi se upotrebilo bilo koje drugo oružje.
I treba što više mladih da se uključi u Karate sport bilo kog sila, ali istovremeno treba raditi na popravljanju i poboljšanju kvaliteta rada, i pooštriti kriterijume polaganja i dodeljivanja zvanja i pojaseva.
Drasko632
02.09.2007., 15:32
Ја се 100% слажем са горе наведеним.Мени се,ипак,више свиђа стил који је више окренут стварности.Тренирао сам и шотокан,имам плави појас и послужио ми је као сјајан темељ за наставак бављењем борилачким вештинама.Сад,кад смо поменули блокове,не ,ожеш очекивати да ћеш чврстим гедан-барае блоком повредити ногу противника.Пре ће ти он сломити руку.Исто,блокови у шотокану су превише крути, а неки ударци су у другом плану зато што нису дозвољени у борби(теншо,емпи,какато итд.) Ипак,и шотокан и сви остали стилови су добри,неком се свиђа један неком други,неко ко је одличан у кјокушину у штоткану можда не би био.Мени гођу највише лежи,али сад ћу се опробати и у кјокушину,па ћу вам јавити како ми он изгледа. ;)
=bUsHiDo=
02.09.2007., 18:56
Slazem se sa vama u svemu sem u jednoj stvari....to oko blokova...Pa ne ides ti gedan baraem na mae geri,ti ga propustas a barai samo sluzi kao osiguranje u slucaju da se nisi na vreme izmakao pa blokom odbijas nogu...NIko ne bije baraijem po cevanici....Ja sam radio malo kyokushin dok sam trenirao kick box...mada nije bas bio cisti kyokushin ali opet je skroz extra....
Pa evo da ti ja prenesem moje iskustvo iz Kjokušina, iz prve ruke.
Neko vreme sam trenirao u ,, KK Benepharm,, Veoma naporno, veoma bolno, stalno u vrhunskoj snazi, i ne možeš da se opustiš. Ne smeš, jer protivnik samo to čeka. Moraš snažno da udaraš, moraš dobro da se krećeš, moraš mnogo da trpiš, ne smeš da pokazuješ slabost.
Intenzivni treninzi, svaki trening naporniji od predhodnog, stalno izložen udarcima, more sklekova, more čučnjeva, more trbušnjaka. Trčanju nikad kraja...
Optrilike to te čeka.
Srećno.
Pozz.
=bUsHiDo=
03.09.2007., 13:15
hehehe,,,,......upravo tako.Drugim recima ,cekaju opasno dobri treninzi.....
Drasko632
03.09.2007., 14:46
Pa evo da ti ja prenesem moje iskustvo iz Kjokušina, iz prve ruke.
Neko vreme sam trenirao u ,, KK Benepharm,, Veoma naporno, veoma bolno, stalno u vrhunskoj snazi, i ne možeš da se opustiš. Ne smeš, jer protivnik samo to čeka. Moraš snažno da udaraš, moraš dobro da se krećeš, moraš mnogo da trpiš, ne smeš da pokazuješ slabost.
Intenzivni treninzi, svaki trening naporniji od predhodnog, stalno izložen udarcima, more sklekova, more čučnjeva, more trbušnjaka. Trčanju nikad kraja...
Optrilike to te čeka.
Srećno.
Pozz.
Хвала,звучи баш како желим. 8-)
Sehnsucht
21.09.2007., 16:31
Jel mozete da mi kazete nesto o klubu "Soko Stark" iz Bg-a?
BMW MASTER
11.01.2008., 15:15
kyokushin treniram i osecam ga u krvi , postovanje svima koji vole kyokushin ! ! ! !
koji bre karate nema vajde od njega
coja_KV
13.01.2008., 11:08
koji bre karate nema vajde od njega
Slazem se sa tim. Ti si isto iz Kraljeva
kyokushin treniram i osecam ga u krvi , postovanje svima koji vole kyokushin ! ! ! !
kod koga trenirash? kod irca mozda? OSU!
Jecikaaa
20.01.2008., 16:57
Jel trenira neko u Partizanu ili u Areni???
Zdravo!Ja sam tek sada provalio da ima forum o karateu.Ja sam takodje karatista.Treniram u klubu ,,Kolubara'' iz Lazarevca i mi smo u Srpsoj Karate Uniji.Ne znam ko je bese napisao da karate ne moze da te smori?!Taj koji je rekao je u pravu.Kada pocnu takmicenja,pa seminari,pa medjunarodna takmicenja,to je pravo uzivanje.Ja sam licno bio samo na jednom medjunarodnom takmicenju,to je bilo u decembru,2003.To je bio Svetski kup,radio sam od 15-17 godina,apsolutnu kategoriju,i mogu da se pohvalim da sam tu uzeo prvo mesto.Inace sto se tice nasih takmicenja,trostruki sam prvak drzave i osvajac mnogih turnira(naravno u federaciji).Sada u oktobru me ocekuje Svetsko prvenstvo u Nemackoj u Darmshtatu.pozelite mi srecu!!!Moj trener je Aleksandar Sindjelic,ljudi koji su duze u karateu i koji prate karate znaju ko je on.Ja sam 88' godiste,i mogu da kazem da je karate nesto najbolje sto mi se desilo u zivotu.Neki decko koji se potpisao kao "pfc" spomenuo je Mariju Madzarevic-ako procitas ovaj post pozdravi je puno od Djure iz Lazarevca.Toliko,nadam se da ce jos neko nesto napisati!p0z
Jao, covece ja ne ne mogu da verujem da si ti ziv uopste! Posto si jedini Djura koga ja znam saljem jedan veliki pozdrav.
PS. Nadam se da si prestao da ... zbog toga ti propade more.
Bela_Anđelka
24.01.2008., 08:05
Jao, covece ja ne ne mogu da verujem da si ti ziv uopste! Posto si jedini Djura koga ja znam saljem jedan veliki pozdrav.
PS. Nadam se da si prestao da ... zbog toga ti propade more.
e pa i od mene veeeeeeliki pozdrav...
drugar iz reprezentacije ;) di si bre DJURICE
a ko je 'krisi' ne mogu da provalim sorry
Guterill
26.01.2008., 19:24
Trenirao sam u nisu, u elidu.Stigao sam do plavog pojasa i dosadilo mi je.Sad treniram plivanje.
daisy13
12.03.2008., 22:09
cao drustvo:-)
imam jedno pitanjce :
da li neko zna dobar karate klub u novom sadu ...gde primaju i odrasle a ne samo decicu?
hvala
coja_KV
16.03.2008., 18:48
Karate je glup sport
PiRaThRoN
17.03.2008., 11:38
Karate je glup sport
Glupa je cinjenica da je uopste postao sport, ne karate sam po sebi.
LED_Diod
03.04.2008., 10:09
"Sta mislite o karateu?"
Mislim da je smesno to sto likovi u borbama koje vidimo na TV koriste samo 10% poteza (MAKSIMUM SVI ZAJEDNO) od onih koji se uce... i to jedino u smislu da budu sto brzi a ne sto jaci.
:x
Jednom mi je karate i ako ga nisam trenirao posluzio dobro kada me napao lik sa motkom:mrgreen: samo 3 udarca iz okreta nogom: 2 da se slomi motka (prvo na pola, pa onda polovina na pola:|), i jedan u stomak (nazalost tu taj nije mnogo efikasan). Kasnije je uzeo metalnu a ne drvenu pa sam pobjego8) ali stigo sam ga sutra kad nije imao motku.
Pouka: pre primene karatea makni od protivnika sve metalne predmete:idea::roll: i stigni ga sutra.
Karate je glup sportKarate je pre svega borilačka veština,a ne sport.Karate treniram već dugo i znam da nije glup..."sport".Ti verovatno ne treniraš karate,čim pišeš kako je to "glup sport".Potrebno je mnogo vežbanja da se udarac(blok,kata) uradi pravilno,brzo,jako...Ne razumem kako možeš da pišeš kako je karate "glup sport",kad ne znaš ni šta je-Borilačka veština!:roll:
ALEHANDRO7
13.04.2008., 13:07
Karate je pre svega borilačka veština,a ne sport.Karate treniram već dugo i znam da nije glup..."sport".Ti verovatno ne treniraš karate,čim pišeš kako je to "glup sport".Potrebno je mnogo vežbanja da se udarac(blok,kata) uradi pravilno,brzo,jako...Ne razumem kako možeš da pišeš kako je karate "glup sport",kad ne znaš ni šta je-Borilačka veština!:roll:
Ne bih da ispravljam ali eto,
Karate nije glup ali je ipak sport jer je ograničen, u borilačkim veštinama nema ograničenja. U karateu nema udarac u oči, čupanje ušiju, ugriz protivnika, udarac između nogu, itd.
Nema jer bi na takmičenju bila izbačena doživotno, ali ako se ovakve stvari vežbaju u sali to nema nikakve veze sa karate-om, to ima veze sa tobom, karate ostaje karate kao sport ali ti više nemaš sportski pristup nego borilački.
Onda ti više nisi ograničena nego si slobodna u svom odgovoru na protivnikov napad.
Dokazani je da ono što vežbaš i kako vežbaš u sali imaš tedenciju da tako radiš i na ulici, a što se tiče pravilnosti u radu to važi za salu, najteže je braniti se od nepravilnih napada.
=bUsHiDo=
25.06.2008., 02:22
Karate je glup sport
Ti prvo ne znas ni sta je karate,niti sta su borilacke vestine,ali ne zameram ti je verujem da si ovde slucajno prosao-la,nisam obratio paznju na nick....Inace Karate JE BORILACKA VESTINA GOLORUKOG BORENJA...a to sto su se pojavila nadmetanja tj takmicenja u karateu je bilo ok jedno vreme...jer su se ljudi nekad borili kako treba i primenjivali dosta tehnika i sa slobodnim kontaktom...to je bio karate SPORT...koji nije ni malo glup,ali dibro vec rekoh ti si sigurno u prolazu....Ovo danas jeste slabije nego nekad i moja zamerka je sto nema kontakta ali ***. mere bezbednosti...I ako nemas sta pametno da kazes molom te nemoj da ostavljas ovakve komentare...
Pogledaj trdicionalni karate,pogledaj neki straiji turnir pa onda pricaj....
po3
WTPREDATOR
26.06.2008., 04:49
Cao svima
Karate je veliki pojam jer ima mnogo raznih nacina Karatea, Goju Ryu,Wado Ryu,Kiokushin,Shotokan,Fudokan,Kyoday itd itd. Karate se vecinom sudi po pravilima Shotokana ako se turniri nazivaju OPEN turnirima. Tako da tu ima nmogo zabranjene tehnike koje se na primer uce u Wado Ryu ili Goju Ryu a ne boduju se, cak se kaznjavaju ljudi koji ih izvode.
Moze se reci da Shotokan nije bas naj primenljiviji za ulicu,zato neki drugi jesu i to vrlo dobro.
Ja licno cenim Karate ali na nacin gde se vezba cvrsto, prati primenjljivost na ulici a ne za turnire.
Rockerka_U_Dusi
06.07.2008., 14:19
Trenirala karate...
nazalost vise ga ne treniram :(
Sport je odlican
DEJAN94
07.07.2008., 01:01
KARATE JE VEOMA DOBAR SPORT,TRENIRAM GA VEC 4 god.
Karate je glup sport
slazem se sa mima94