Vidi punu verziju : KOSOVO JE SRBIJA
Verovatno ne mogu ni da zamislim koliko su ljudi strahota doziveli dole. Bio bih vam zahvalan ako pozelite da sa nekim podelite strah i tugu ili mozda reci utehe, ali samo ukoliko vi to zelite.
Kosovari
05.11.2003., 02:50
Verovatno ne mogu ni da zamislim koliko su ljudi strahota doziveli dole. Bio bih vam zahvalan ako pozelite da sa nekim podelite strah i tugu ili mozda reci utehe, ali samo ukoliko vi to zelite.
Ko igra glavnu ulog u ovaj "Naucno fantasticni film :evil: :evil: :evil:
Ko igra glavnu ulog u ovaj "Naucno fantasticni film :evil: :evil: :evil:
Brate, padezi te ubili svetski...
A naucno fantastican film se odvija samo u tvojoj glavici :evil:
Ssiptarskoj podvrsti:
Ako sada ne krenete necce biti vremena za beg!!!
DJURA & BESNE SSLJIVE
Ssiptarskoj podvrsti:
DJURA & BESNE SSLJIVE
PAS KOJI LAJE NE UJEDA,MI SMO OVDE HAJDE BUJRUM
Ssiptarskoj podvrsti:
DJURA & BESNE SSLJIVE
PAS KOJI LAJE NE UJEDA,MI SMO OVDE HAJDE BUJRUM
LJUBAVI, OVDE SAMO TI LAJES, I TO U PRAZNO! :twisted:
SSTO NE PITAS BRACCU U GAZI DAL UJEDAM?
-Nessto mucaju ovih dana-
emy_331
08.01.2004., 01:58
Uvek........jedino za ljude za Kosmeta,imam najvise razumevanja!!!I jedino sto mogu da Vam kazem,braco srbi drzite se Kosovo je srpsko i nicije vise......ako ikad ikome od vas zatreba rec utehe ili podrske........pisite,ako mislite da vredi!
kosovka_devojka_2000@yahoo.com
Od mene ce te to uvek dobiti!
kaze kosovka devojka od nje cete uvek dobiti...lako je vama,nego ona uvek stigne kasno!srpska truba je na kosovu svirala povlacenje ali vama je svojstveno da svoje poraze slavite kao pobede ...i molim vas strucan odgovor,jesu li padezi u redu?
emy_331
14.01.2004., 00:04
kaze kosovka devojka od nje cete uvek dobiti...lako je vama,nego ona uvek stigne kasno!srpska truba je na kosovu svirala povlacenje ali vama je svojstveno da svoje poraze slavite kao pobede ...i molim vas strucan odgovor,jesu li padezi u redu?
MOLIM TE,JA CU DATI ONO STO MOGU!MOGU DA PODRZIM,UTESIM,ZA SADA........I TO CU DATI ISKRENO I OD SRCA,A NE KAO NEKI KRITIKOVATI DRUGE KOJI HOCE DA POMOGNU ONOLIKO KOLIKO MOGU!
GLADNOME NEMOJ POPOVATI NEGO MU DAJ HLEBA!
Padezi da, ali te je*e sintaksa!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Posalji pice za pobedu na moj racun, konobar ce me razumeti...
Jedan vest za srbe: Kosovo is a lost case for you !
My dear Roko! Kosovo is maybe lost for us, that's not new. But you're not getting much of it. UNMIK will take everything good. But Sqiptars can always sell cigarettes on the street, just like in good old times.
My dear Roko! Kosovo is maybe lost for us, that's not new. But you're not getting much of it. UNMIK will take everything good. But Sqiptars can always sell cigarettes on the street, just like in good old times.
Selling cigarettes ,walking freely on the streets is much better than to hole up yourselves as you are doing
Selling cigarettes ,walking freely on the streets is much better than to hole up yourselves as you are doing[/quote]
What goes around, comes around! For a while we were walking freely and you were hiding in your mother land. Now you're walking and we are in our mother land, but be shure we'll walk streets of Pristina freely again. And those streets will be just as the name of the town - PRISTINE - and that's of course, only possible without you, dirty pigs!
I can see you are from Mitrovica. If you want we could have a nice cup of coffee and plesent conversation. You chose side of the town, because some Serbs can still walk freely in Mitro south.
Hope to see you soon (if you don't have tipical ugly Albanian face :twisted: ).
Selling cigarettes ,walking freely on the streets is much better than to hole up yourselves as you are doing
What goes around, comes around! For a while we were walking freely and you were hiding in your mother land. Now you're walking and we are in our mother land, but be shure we'll walk streets of Pristina freely again. And those streets will be just as the name of the town - PRISTINE - and that's of course, only possible without you, dirty pigs!
I can see you are from Mitrovica. If you want we could have a nice cup of coffee and plesent conversation. You chose side of the town, because some Serbs can still walk freely in Mitro south.
Hope to see you soon (if you don't have tipical ugly Albanian face :twisted: ).[/quote]
Dear Tomman my face is not ugly be sure that is much prettier than yours as well as my hart is much cleaner than yours, other vice you would not be in Mitro but you would remain in your hometown.
As for to "chose the side of the town ' what ever you want I live in north / work in the south, I `m shopping either in north or south but you sleep and breathe freely only in the north, so think about it
I know that a lot of Serbs walks in Mitrovica south do you think that they are unnoticed.
I have started to fell sorry for you and only some other people who do not want to accept the reality as you said what comes around, goes around, maybe it is true but it will still go AROUND. Don't you think that is time for "you and me" to stop it.
I have a family Serb friend who comes very often and he also agrees that most of the problems created north comes from the people who are not from Mitro but the refuges from, Vucitrn, Prishtina and the other parts of Kosova.
They are people who has benefit the most from this situation because while they sold their properties somewhere in PR, they occupied the houses in the north they are not paying any rent and they are making troubles as much as they can because the present situation suits them.
I really did not mean to hurt you feelings but you started with:
"But Sqiptars can always sell cigarettes on the street, just like in good old times", TRAZILI STE GLEDAJTE
Ne zelim da se ukljucujem u "vatrene" diskusije, ponajmanje vredjajuci, no zaista su smesna ubedjenja vas Siptara da je Kosovo zavrsena prica...
Vi kao da ne zivite na Balkanu pa ne znate da se ovde politicke situacije menjaju svakih 10-20 godina... Sada Srbija nema mogucnosti tj. politicki jake saveznike za povratak na Kosovo ali da li ste zaista sigurni da ce situacija biti ista npr. za 20 godina ili cak ranije?
Mislim da bi bilo mnogo pametnije da se pokazete u boljem svetlu i da se izborite sa nacionalistima, ubicama i dilerima droge i kao najbrojniji narod prekinete krug osvete, represije i postavite temelje buduceg suzivota za sve narode kojima je Kosovo otadzbina...
A o slobodnom setanju po Kosovu dovoljno govore punktovi, hapsenja oficira kosovskog zastitnog korpusa ili "pretresanja" mladih siptariki od strane KFORA recimo u Vucitrnu...
Dear Tomman my face is not ugly be sure that is much prettier than yours as well as my hart is much cleaner than yours, other vice you would not be in Mitro but you would remain in your hometown.
As for to "chose the side of the town ' what ever you want I live in north / work in the south, I `m shopping either in north or south but you sleep and breathe freely only in the north, so think about it
I know that a lot of Serbs walks in Mitrovica south do you think that they are unnoticed.
I have started to fell sorry for you and only some other people who do not want to accept the reality as you said what comes around, goes around, maybe it is true but it will still go AROUND. Don't you think that is time for "you and me" to stop it.
I have a family Serb friend who comes very often and he also agrees that most of the problems created north comes from the people who are not from Mitro but the refuges from, Vucitrn, Prishtina and the other parts of Kosova.
They are people who has benefit the most from this situation because while they sold their properties somewhere in PR, they occupied the houses in the north they are not paying any rent and they are making troubles as much as they can because the present situation suits them.
"But Sqiptars can always sell cigarettes on the street, just like in good old times", TRAZILI STE GLEDAJTE[/quote]
Draga Viona. Mrzi me da pisem engleski pa cu kratko na srpskom.
Puno toga sto si rekla je istina. U pravu si da puno problema u KM prave ljudi koji su tamo dosli iz drugih gradova. Isto je bilo i pre nekoliko godina u PR i u ostalim delovima Kosova. Mislim da vecina Srba i Siptara iz Pristine nikad nije zelela rat, ali su to uglavnom hteli ljudi iz sela (na primer iz Drenice i sl). Meni licno nikad nije smetalo da zivim sa Siptarima. A budi sigurna da bi vecina Albanaca bolje zivelo da je Kosovo i dalje kao i nekad. Zato bi trebalo da prestanemo sa svadjom cije je Kosovo, jer i mi i vi gubimo mnogo. Zato sam i spomenuo ono o cigarama kada si ti rekla da je Kosovo lost case for Serbs.
I na kraju, samo cu ti reci da su Siptari okupirali moj stan u Pristini a ja nisam okupirao Albanski stan, i nisu svi ljudi isti.
Pozdravljam te i cekam za kafu, da proverim da li si stvarno lepa (lepsa od mene).
"But Sqiptars can always sell cigarettes on the street, just like in good old times", TRAZILI STE GLEDAJTE
Draga Viona. Mrzi me da pisem engleski pa cu kratko na srpskom.
Puno toga sto si rekla je istina. U pravu si da puno problema u KM prave ljudi koji su tamo dosli iz drugih gradova. Isto je bilo i pre nekoliko godina u PR i u ostalim delovima Kosova. Mislim da vecina Srba i Siptara iz Pristine nikad nije zelela rat, ali su to uglavnom hteli ljudi iz sela (na primer iz Drenice i sl). Meni licno nikad nije smetalo da zivim sa Siptarima. A budi sigurna da bi vecina Albanaca bolje zivelo da je Kosovo i dalje kao i nekad. Zato bi trebalo da prestanemo sa svadjom cije je Kosovo, jer i mi i vi gubimo mnogo. Zato sam i spomenuo ono o cigarama kada si ti rekla da je Kosovo lost case for Serbs.
I na kraju, samo cu ti reci da su Siptari okupirali moj stan u Pristini a ja nisam okupirao Albanski stan, i nisu svi ljudi isti.
Pozdravljam te i cekam za kafu, da proverim da li si stvarno lepa (lepsa od mene).[/quote]
Nemoj molim te vracaj temu unazad ,"Kosovo lost case for Serbs"to nisam bila ja .
A sto se tice stana zasto si ga napustio zaista mi je zao
Tomman ,sorry ali ...ipak " case closed "
Vi ste abused with Kosovo and simply lsot it ...Nema tu sta...
Roko!
Strpi se jos malo. Uskoro ces da se konektujes drvenim kompjuterom iz tvoje Tirane.
Ko sto rece jedan besednik ovde, dame i gospodo mozda trenutno vojska SCG ne moze da predje granicu(administrativni problemi) ali situacija se menja na ovim prostorima svakih 10-20 god. A kako stoje stvari i manje. Tako da oni koji kazu da je Kosovo kako rece lost case, bolje nek obnovi malo Srpski jezik, jer ipak je to glavni govorni jezik na Kosovu. :twisted:
Ko sto rece jedan besednik ovde, dame i gospodo mozda trenutno vojska SCG ne moze da predje granicu(administrativni problemi) ali situacija se menja na ovim prostorima svakih 10-20 god. A kako stoje stvari i manje. Tako da oni koji kazu da je Kosovo kako rece lost case, bolje nek obnovi malo Srpski jezik, jer ipak je to glavni govorni jezik na Kosovu. :twisted:
Iskreno se nadam da će šiptari ozbiljnije napasti ove slepce iz kfora pa da shvate da bez prave vojske nema mira na Kosovu,kad tad će naša vojska doći tamo gde je srpska zemlja a šiptarima šta reći osim:SPAKUJTE SE NA VREME;JER GA NEĆE BITI ZA VAS KADA SE VRATIMO;KAD TAD DOBIĆETE KUSUR SA KAMATOM!
makavela
18.03.2004., 08:53
Iskreno se nadam da će šiptari ozbiljnije napasti ove slepce iz kfora pa da shvate da bez prave vojske nema mira na Kosovu,kad tad će naša vojska doći tamo gde je srpska zemlja a šiptarima šta reći osim:SPAKUJTE SE NA VREME;JER GA NEĆE BITI ZA VAS KADA SE VRATIMO;KAD TAD DOBIĆETE KUSUR SA KAMATOM!
Ma kazi ti meni odakle si ti, cas hoces da "vracas kusur s kamatom kad se vratis", cas pozivas
*IZAĐIMO NA ULICE,POKRENIMO ONE KOJI MOGU NEŠTO DA URADE,NEMA SPAVANJA,SVAKI GLAS IMA SNAGU,SAMO MI MOŽEMO POMOĆI BRAĆI DA OPSTANU,PRED VLADU,PRED SKUPŠTINU,PRED AMBASADE,SVUDA I NA SVAKOM MESTU DA SE ČUJE,INAČE REČI LAZAREVE KLETVE STIŽU I NAS!!!!!!
odluci se bre!
Ne razumijem toliko mržnje, krvi, ubijanja... Zbog čega...??? Zbog toga što smo različite vijere??? To ništa ne znači. U svakom narodu ima dobrih i loših. Mržnja samo nesreću donosi! Ali ne mogu vam to ja, iz RS, reći i dokazati... Nažalost, vi to kroz krv morate vidjeti i doživjeti da biste razumjeli. Kao što smo i mi morali... Poslije ćete ponovo svi zivjeti, raditi zajedno... Vašom ili tuđom voljom!
Žao mi je samo vaše djece koja neće dočekati da odrastu zbog vaše gluposti...
emy_331
18.03.2004., 10:27
Braco Srbi,posle ovih dogadjaja jedino mogu da kazem da je budjenje pocelo.Da i pored haosa koji je pravila niza siptarska rasa,nece Srbi biti spreceni da pokazu svima da nmece vise da cute!
Ovo sve sto se desilo u Srbiji(BG,Nis,NS)je samo pocetak,samo malih deo onoga sto moze da se desi!
Nocas je u Beogradu bilo paljenje dzamije,bila sam i videla.to je bila parva ekspolozija borbenosti i patriotizma naseg izranjavanjog naroda!
Trenutno nasa braca na Kosovu nemogu da se brane,nemaju oruzije,nemaju podrsku jacih!
Nemaju osnovno pravo na zivot!
Ali imaju srce i volju za zivotom vecu od cele Albanije!
Braco Srbi drzite se mi smo uz vas!!!!!!!!!!!
Ja cu uvek biti uz Vas!
Poruka za Siptare(viona,adi,itd.)
Sada ste kao mocni,niko od Vas niko iz cele Albanije ne zna sta Vas ceka,sta ce biti ako nastavite mnogo da se igrate rata!(ja ovu pretnju izricem iskljucivo u svoje ime i svih onih koji mislie kao ja!)
Iskreno Vasa kosovka_devojka
emy_331
18.03.2004., 10:31
ZIVOTINJE,UBILI STE NAM NASU DECU U GORAZDEVCU,A OPTUZUJUTE NAS DA SMO IH MI SAMI UBULI,PA I DA SMO UBILI VASU!
BUDITE SRECNI DOK SE TO NE OBISTINI JER CE TO VRLO BRZO BITI!
PORED TOGA NE ZABORAVITE SIPTARI DA SMO MI NAROD BANOVIC STRAHINJE I MILOSA OBILICA!
VI IMATE AMERIKU I EU,ALI MI IMAMO ONO STO VI NKAD NECETE:HRABROST,CAST I VELIKODUSNOST!
Braco Srbi,posle ovih dogadjaja jedino mogu da kazem da je budjenje pocelo.Ovo sve sto se desilo u Srbiji(BG,Nis,NS)je samo pocetak,samo malih deo onoga sto moze da se desi!
Nocas je u Beogradu bilo paljenje dzamije,bila sam i videla.to je bila parva ekspolozija borbenosti i patriotizma naseg izranjavanjog naroda!
Iskreno Vasa kosovka_devojka
Buđenje će vam biti tek nakon nekoliko godina... I mi smo u Bijeljini digli u vazduh 5 džamija. Evo sad ih ponovo MI gradimo! Još veće i ljepše nego što su bile... Gradnju nisu mogli da zaustave ni dokazi da su na mjestu jedne od porušenih džamija nađeni ostatci jedne od najstarijih crkvi na prostorima BIH. I vi ćete, te koje sada rušite, graditi i to SVOJIM parama. A većina vas neće imati šta da jede... :cry: :cry: :cry:
Ma kazi ti meni odakle si ti, cas hoces da "vracas kusur s kamatom kad se vratis", cas pozivas
*IZAĐIMO NA ULICE,POKRENIMO ONE KOJI MOGU NEŠTO DA URADE,NEMA SPAVANJA,SVAKI GLAS IMA SNAGU,SAMO MI MOŽEMO POMOĆI BRAĆI DA OPSTANU,PRED VLADU,PRED SKUPŠTINU,PRED AMBASADE,SVUDA I NA SVAKOM MESTU DA SE ČUJE,INAČE REČI LAZAREVE KLETVE STIŽU I NAS!!!!!!
odluci se bre!Odakle sam možeš da proveriš tamo gde piše mesto,a da te interesuje taj narod dole znao bi šta mislim a ne da polemišeš na tuđe poruke i da se praviš pametan.
milicaanchy
18.03.2004., 18:50
Zao mi je zbog svega sto se desava...vec nekoliko godina ti neduzni ljudi trpe.....Nasa sreca,ma koliko delovala lepa,uvek je bila prekinuta......Toliko njih strada zbog necijih hirova..a zar vam sve to ne lici na decju igru?Zar vam se ne cini da su ovi koji zapocinju rat detinanjasti.Ako ne mozes da dobijes nesto,onda ne treba to resiti nasiljem.I zar niej bedno da ubijati ljude zbog teritorije?U stvari,ne samo zbog toga-ubiti nekoga,to je nesto najstrasniej sto covek moze da ucini.I sad pitam one koji su sve ovo zapoceli:Ko ste vi da nekome oduzmete zivot?Zar ne vidite koliko ste patnje i nesrece izazvali?Razmislite...nasilje nije resenje...
makavela
18.03.2004., 21:48
odluci se bre!Odakle sam možeš da proveriš tamo gde piše mesto,a da te interesuje taj narod dole znao bi šta mislim a ne da polemišeš na tuđe poruke i da se praviš pametan.
Slusaj pravi si setac- bolje receno golub prevrtac,cas bi da pomazes ljudima s kosova, cas odajes utisak da si s kosova, zato ti i kazem da se odlucis.
Narod me interesuje al ne samo taj sa kosova, sad treba biti mudar a ne plitke pameti, plitka pamet poziva na nasilje (zar ga ne vidjamo zadnja dva dana na Kosovu, Beogradu, Nisu...)ona rezultira divljastvom, a nas su vec tako etiketirali, pa ne dajmo im materijala za nastavak. Ne trebaju nam novi "autogolovi" kao paljenja tudjih svetinja, ne treba se spustati na nivo nedostojan COVEKA
A polemisem i dalje cu, pa valjda je ovo forum...
makavela
18.03.2004., 21:54
ZIVOTINJE,UBILI STE NAM NASU DECU U GORAZDEVCU,A OPTUZUJUTE NAS DA SMO IH MI SAMI UBULI,PA I DA SMO UBILI VASU!
BUDITE SRECNI DOK SE TO NE OBISTINI JER CE TO VRLO BRZO BITI!
PORED TOGA NE ZABORAVITE SIPTARI DA SMO MI NAROD BANOVIC STRAHINJE I MILOSA OBILICA!
VI IMATE AMERIKU I EU,ALI MI IMAMO ONO STO VI NKAD NECETE:HRABROST,CAST I VELIKODUSNOST!
citaj duso moja sta pise bjeljinac, citaj i uci!
ne zaboravi da smo imali i Vuka Brankovica i mnoge druge...
I ZASTO ZASTO ZASTO SE SVETITI NA DECI!!!!!!!!! PA U OSNOVI DECA NISU KRIVA ZA GRESKE RODITELJA, NE ZABORAVI NASILJE UVEKRADJA NASILJE, A ZVERSTAVA JE DOSTA!!!!!
Slusaj pravi si setac- bolje receno golub prevrtac,cas bi da pomazes ljudima s kosova, cas odajes utisak da si s kosova, zato ti i kazem da se odlucis.
A gde si to pročitao da sam sa kosova,ako pod tim podrazumevaš reči:''kada se vratimo'' to se odnosi na Srbe kao narod,a pomoć tom narodu sam opisao u drugoj temi,a sad opet pred televizor pa pokupi neko mišljenje koje ćeš plasirati kao svoje.I nemoj ti da glumiš svest ovoga naroda,nije to mišljenje većine da se pale tuđe svetinje,pa da svima soliš pamet,gospodine od svugde,izađi na ulicu sa onima koji normalno iskazuju protest. Ne želim više da polemišem sa bilo kim o ovoj temi,svi znaju šta mogu i žele da urade pa neka nam je na duši kako ćemo.......
Mi koji smo sa druge strane, fizicki daleko, sa njima smo u mislima i molitvama, jer jedino to mozemo uciniti za sada. Braco i sestre, ignorisite odgovore bednih siptara, nisu dostojni ni takve paznje, sa njima necemo voditi dijalog ni na netu, ni uzivo,dijalog - NE, za sada zastiti Srbe koji su na Kosovu, na bilo koji moguci nacin...da zavisi od nas sa Srpskom vojskom i policijom bi vec bili tamo, ...zivim za taj dan, MI tamo i zauvek, ONI pod zemljom i zbogom zauvek, dijalog- NE, unistiti ih - DA!
fLekitZa
20.03.2004., 23:39
www.kosovo.co.yu :)
gery112
21.03.2004., 20:15
...... vidite, poginulo je samo 3 srba...
Помоз' Бог браћо Срби и сестре Српкиње!
Зашто страдају Срби на Косову?
Одговор можемо добити у овој нашој дивној
народној песми која се певала тридесетих година
прошлога века, а записао је свети владика Николај.
Свети Владика Николај
НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА
Хај, шта се оно чује из даљине:
Дал су вјетри, дал су вихорови,
Ил шуморе горе јаворове,
Ил са земљом трава разговара,
Ил певају на небеси звезде?
Нит су вјетри, нит су вихорови,
Нит шуморе горе јаворове,
Нит са земљом трава разговара,
Нит пјевају на небеси звезде,
Но се служи Света Литургија
У Небесном Царству Христовоме.
Службу служи Јован Златоусте
И са њиме три стотин владика,
Све владика земних мученика
И три хиљад часних свештеника,
Свештеника Божјих угодника.
Ђаконује Ђаконе Стеване
И са њиме свети Лаврентије.
Свети Павле чита Посланије,
Свети Лука свето Јеванђеље,
Крсте држи царе Константине
А рипиде свети стратилати
Димитрије и с њим Прокопије,
Георгије и с њим Јевстатије
И остали многи стратилати.
Огањ носи Огњена Марија,
Тамјан пали Громовник Илија
А Крститељ водом покропљава.
Херувими поје Херувику
А Цар Славе седи на престолу
Лицем својим небо осветљава.
С десна му је света Богомајка
Огрнута звјезданом порфиром
Свети Сава жезал придржава,
А народа ни броја се не зна,
Више га је но на небу звјезда.
Измјешани свеци с ангелима
Па се не зна ко је од ког љепши.
Кад се света литургија сврши
Светитељи Христу прилазили
И пред њиме поклон учинили,
Најпоследњи Светитељу Саво
И са Савом Срби светитељи.
Свети Саво метаније прави,
Ал се не хте светац да усправи
Већ остаде на земљи лежећи.
Тад прилази света Богомајка
Да подигне Светитеља Саву,
Јер јој Саво Хилендар посвјети,
Ал се Саво диже на кољена
И даље се дићи не хоћаше
Већ остаде пред Христом клечећи.
Благи Христос Саву миловаше
Од милоште вако му збораше:
"Чедо моје Немањићу Саво,
Што си ми се тако растужио,
Никад тако ти плакао ниси,
Ниси тако плако за Косовом
Кад је Српско потамњело царство
Потамњело царство и господство
Казуј мени, моје чедо драго,
Како стоји сада Србадија:
Како стоји вјера у Србаља,
Јесу л Срби кано што су били
Или су се Саво измјенили,
Поју ли ми многе литургије,
Дижу ли ми многе задужбине.
Кано некад у време Немање
И сина му Светитеља Саве,
И славнога Милутина краља
И Стевана милог ми Дечанца,
И Лазара мога мученика
И Милице славне Љубостињке,
Ангелине мајке Крушедолке,
И осталих цара и књегиња,
Да л се и сад тако Бог поштује,
Да л Србијом свете пјесме брује,
Јеванђеље да л се моје шири,
Српска земља да л тамјаном мири,
Светли ли се образ у Србина
Пред људима и пред ангелима,
Великаши да л праведно суде,
Богаташи да ли милост дјеле,
Да л суседа сусед оправдава,
Да л нејаког јаки подржава,
Поштује ли млађи старијега,
Да л дјевојке држе дјевојаштво,
Да л попови по светињи живе,
Калуђери да л за народ клече,
И да л греју пештере сузама
И за народ топлим молитвама.
Да ли народ недјељу светкује,
Да л празником цркву испуњује?
Казуј мени, дични светитељу,
Српског рода други спаситељу
Каква ти је голема невоља
Те ти рониш сузе низ образе,
Пјесму Неба плачем завршаваш?"
Тад говори Светитељу Саво:
"О Господе, велики и силни,
Пред киме се тресу Херувими,
Има л ишта Теби непознато?
Та Ти видиш срце у човјеку
И познајеш најтајније мисли.
Видиш црва под кором грмовом.
Под каменом гују отровницу
На дну мора свако зрно пјеска.
Не могу се од Тебе сакрити.
Тамних људи тамна безакоња,
Због којих си на крсту висио;
Али Твоја љубав све покрива,
Из љубави незнаније јављаш,
Из љубави Ти о знаном питаш,
Да Ти кажем што ти боље знадеш.
Нису Срби кано што су били.
Лошији су него пред Косовом,
На зло су се свако измјенили.
Ти им даде земљу и слободу,
Ти им даде славу и побједу,
И државу већу Душанове,
Ал даром се Твојим погордише,
Од Тебе се лицем окренуше.
Господа се Српска изметнула,
На три вјере оком намигују,
Ал ниједну право не вјерују,
Православље љуто потискују.
Одрекли се Српскога имена,
Одрекли се својих крсних слава,
Свеце своје љуто увредили.
А ко диже цркву задужбину,
Не диже је Теби него себи.
Цркве дижу да их виде људи,
Цркве дижу, Богу се не моле,
Нит Божији закон испуњују.
Великаши правду погазили,
Богаташи милост оставили,
Не поштује млађи старијега,
Но се млађи паметнији гради,
Нит нејаког јаки подржава,
Већ га ломи док га не саломи,
Нит сусједа сусјед оправдава,
Већ се куне криво за неправду,
Због блатњаве земље од аршина.
Свештеници Вером ослабили,
Нит дјевојке држе дјевојаштво,
Свилу носе грехом се поносе,
Млади момци поштењу се смију,
А свој разврат ни од ког не крију,
Нити народ за недјељу мари,
Ни за празник ни обичај стари,
Нит празником цркве испуњује,
Празне цркве ка пећине пусте,
Празне душе, па празне и цркве;
Свуд се црни црно безакоње.
Стид ме једе и стид ме изједе.
Због гријеха народа мојега,
Што и мене држиш близу себе.
Зато плачем мој Предраги Спасе,
Вјечност ми је кратка за плакање,
Волио бих и у паклу бити,
Само Срби да се Богу врате".
Мирно Господ саслушао Саву,
Па подиже своју свету главу;
И мислима небеса потресе.
Заблисташе муње и громови,
Надуше се гарави облаци,
Лед се просу о Петрову дану,
Сва побјеле земља Србинова,
Ка од губе губава грешница.
Закукаше Срби у невољи,
Ал се живог Бога не сјетише,
Нити Бога нити својих гријеха.
А све Саво на кољени клечи,
Блиједо му лице од ужаса.
Тада Господ ваши попустио,
По воћу се ваши ухватише,
Обрстише шљиве и јабуке,
Сасушише питоме воћњаке,
По питомој земљи Србиновој.
Закукаше Срби у невољи,
А све Саво на кољена клечи,
Тада Господ помор попустио,
Да помори и старо и младо.
Ударише љуте болезање,
Тесна гробља и мало гробара,
Гробарима отежаше руке.
Закукаше Срби у невољи,
Тада Господ кризу попустио,
Пуна земља сваког изобиља,
А сви вичу: нигде ништа нема.
Закукаше Срби у невољи,
Тад сатану Господ одријешио,
Из пакла га на Србе пустио,
Да до рока своју вољу врши,
И да чини што је њему драго,
Са државом и са Српским тјелом,
Само да се не дотиче душе.
А сатана војске подигао,
Од звјериња свога и људскога,
Све од самих Божјих противника,
И својијех једномишљеника,
Којих би се марва застидјела,
И вепрови дивљи посрамили.
Пакленим их огњем наоружо,
Повео их на земљу Србију.
Бљуну огањ из адових жвала,
Па запали кућу Србинову,
Све разгради што је саграђено,
Све прождера што је умјешено,
Све однесе што је изаткано,
Све разграби што је уштеђено,
Све раскући што је закућено,
Све попљува што је освећено,
А господу у окове веза,
Старјешине врже на вјешала,
Ил умори глађу у тамници,
Поби момке, зацрни ђевојке,
Згрчи мајке над кољевке празне,
Над кољевке празне и крваве.
Још завеза језик у Србина,
Да не смије пјеват ни кукати,
Нити Божје име спомињати,
Нити брата братом ословити;
Још завеза ноге у Србина,
Да не смије слободно ходити,
Осим тамо куд га коноп води,
Коноп води или кундак гони;
Још завеза руке у Србина,
Да не смије радит ван кулука,
Нити сјести, нити хљеба јести,
Без сатанске горде заповјести,
Нити ђецу своју својом звати,
Нит слободно мислит ни дисати.
Тако ишло за дуго земана,
Док набуја Земља Србинова
Од мртвијех српскијех телеса,
И од крви српских мученика,
Ка тијесто од јакога квасца.
Тад ангели Божји заплакали,
А Срби се Богу обратили,
Јединоме свому Пријатељу
Јединоме своме Спаситељу,
Вишњем Богу и светоме Сави.
Тад се Саво стресе од ужаса,
Скочи, викну иза-свега гласа:
"Доста, Боже, поштеди остатак!"
Тад је Господ послушао Саву,
На Српско се робље ражалио,
Те Србима гријехе опрости.
Засија се лице Србиново,
Зазвонише звона на весеље,
Замириса земља од тамјана,
Заблиста се Христова истина,
Зацари се милост и поштење,
Ангели се са Неба спустише,
Па Србију земљу загрлише.
Хај, шта се оно чује из даљине?
То се опет служи Литургија,
У Небесном Царству Христовме.
Службу служи светитељу Саво,
И са њиме три стотин владика,
И три хиљад Српских свештеника.
Ђаконује Ђакон Авакуме
Што на коцу за Христа пострада,
На баиру усред Биограда.
А Цар Славе сједи на престолу,
Док са земље грми ко олуја,
То Србија кличе - АЛИЛУЈА!
Благо мајци која Саву роди
И Србима док их Саво води.
Данас страдају наша браћа и сестре на Косову, сутра то може бити и у осталим деловима Српске државе, а врло могуће да ће и бити ако се не опаметимо и не вратимо Богу, нашој светој Православној вери, светоме Сави и осталим нашим светим, великим и славним очевима и ђедовима...
Само нас то може спасити од зликовачке западне алијансе, и од потпуног падања под њихову власт.
Ако се не поправимо и не вратимо се на пут којим је свети Српски народ ишао вековима, Господ може врло брзо попустити много већа страдања на наш народ...
А ако се поправимо и вратимо на тај пут, даће Бог, па ће учинити да и свето Косово опет буде земља Србинова.
Свети Саво, и сви остали Српски светитељи, молите
Бога за нас грешне, да нас просвети и на пут истински
упути...
Пресвета Богородице, спаси нас од пропасти, која нам
прети више него икада...
srx bre
10.03.2005., 12:32
Само сањајте Шугани кад тад ћемо вратити Косово а ти размишљај где ћеш! Dirrty asses!
zeljica
11.03.2005., 08:59
Ma kako da ne :twisted: :twisted:
Da nece mozda Haradinaj iz Haga da vam da nezavisnost.
Kosovo is lost case for you ******* albanians :evil: :evil: :evil:
zeljica
11.03.2005., 09:04
Stupid bich. It is because of you. But not anymore. All world saw what kind of people you are. So, will see what will hapen.
But we are anyway winners remember that in your stupid had.:lol: :lol: :lol:
Vi shkaveli mozete samo da nam pushite(i dozvolicemo vam to zadovoljstvo,zahvaljujuci zaslugama koje imaju vashe majke, sestre i zene).A shto se tice Kosova uzivacete sva manjinska prava kao i sve druge nacionalne manjine i nishta vishe.Shto ranije svatite da Prishtina je vash glavni grad to bolje za vas.Cofni shkavela
zeljica
15.03.2005., 08:14
Vi shkaveli mozete samo da nam *(i dozvolicemo vam to zadovoljstvo,zahvaljujuci zaslugama koje imaju vashe majke, sestre i zene).A shto se tice Kosova uzivacete sva manjinska prava kao i sve druge nacionalne manjine i nishta vishe.Shto ranije svatite da Prishtina je vash glavni grad to bolje za vas.Cofni shkavela
Alo bre majmune. Pusta zelja a :?:
Zelja je jedno, a stvarnost je drugo. Dzaba vam sve jer:KOSOVO JE SRBIJA, a ti nastavi da sanjas neostvaren san.(ha, ha, ha).
Pa slepcu kao shto si ti shkavelu zaista je glupo neshto objashnjavati,Kosovo nikad nece biti vishe pod okupacijom srbije(gotovo je Kosovo je SLOBODNO) ,a to da je Kosovo u srbiji najbolje se vidi po tome kad presednik srbije i premijer srbije traze dozvolu za ulazak na kosovo.
Pa slepcu kao shto si ti shkavelu zaista je glupo neshto objashnjavati,Kosovo nikad nece biti vishe pod okupacijom srbije(gotovo je Kosovo je SLOBODNO) ,a to da je Kosovo u srbiji najbolje se vidi po tome kad presednik srbije i premijer srbije traze dozvolu za ulazak na kosovo.
Bice, bice, a mi cemo cekati. Nista ti ne brini. Uostalom, poubijacete se sami. Oko vlasti, love, droge, srpskih kuca...
Михајло
19.03.2005., 01:49
ИАМ ЛИ КОЛАШИНАЦА ЗУБИН ПОТОК. А ШИПТАРИ МОГУ ДА ГА ДУДЛАЈУ. НЕКА СЕ ЗАХВАЛЕ ТАДИЋУ И ДЕМОНОКРАТИМА ШТО ТРЕНУТНО УПРАВЉАЈУ СА КОСОВОМ И МЕТОХИЈОМ.
zeljica
22.03.2005., 08:13
ИАМ ЛИ КОЛАШИНАЦА ЗУБИН ПОТОК. А ШИПТАРИ МОГУ ДА ГА ДУДЛАЈУ. НЕКА СЕ ЗАХВАЛЕ ТАДИЋУ И ДЕМОНОКРАТИМА ШТО ТРЕНУТНО УПРАВЉАЈУ СА КОСОВОМ И МЕТОХИЈОМ.
To Mihajlo majstore, srbine :lol: :lol: :lol:
Ako je za dudlanje,zna se ko kome dudla na Kosovu sad i ubuduce (ako vas bude).
zeljica
23.03.2005., 08:03
Ako je za dudlanje,zna se ko kome dudla na Kosovu sad i ubuduce (ako vas bude).
Bice nas, bice nas kao i sto je oduvek bilo, i vi cete nam kao i uvek dudlati. (ha, ha, ha .............)
Siptari necivilizovani:
Menjaju se stvari u svetu, zaratice ameri jos sa nekim i negde ce polomiti zube...docice nase vreme...
...a onda kad vise ne bude imao ko da vas brani....uuuuu.....pa najeb@li ste.....ima sve da vas proteramo u albaniju(tj. one koji ostanu)
i zato, samo se kotite dole...necete jos dugo
Rusija Napala Ameriku ,okupirala Nemacku,Francusku,.....Srbija okupirala delove Hrvatske,BiH,Makedoniju i Kosovo(delovi iz najnovije srpske decije bajke izdate 2999).
zeljica
24.03.2005., 07:47
Rusija Napala Ameriku ,okupirala Nemacku,Francusku,.....Srbija okupirala delove Hrvatske,BiH,Makedoniju i Kosovo(delovi iz najnovije srpske decije bajke izdate 2999).
Vidi, vidi. Zuga cita srpske bajke. Sta vi arnauti nemate vasih bajki za citanje :wink:
Malo si izmenio tu bajku koliko vidim. Ali neka pusticemo te da se tesis :lol:
Stoko, pa vi se teshite svakojakim glupostima,te okupiracemo Kosovo,te povraticemo Krajinu.Ali dobro svako ima pravo da sanja.
Jos malo pa siptari na Kosovu nece imati prilike da sanjaju ni u snu ni na javi.....je@emti narod koji zavisi samo od amera, i kome opstanak na Kosovu zavisi samo od glupih amera...
sta god da se desi, ako Kosovo dobije nezavisnost ili se produzi ovaj status quo, Srbija ce u jednom momentu u bliskoj buducnosti, kad Amerika oslabi, ili kad dodje do neke jace medjunarodne krize (ili ne daj boze III sv. rat) ponovo zauzeti Kosovo, samo sto ce taj put to biti finalno, sa mnogo siptarskih zrtava, a ostale sve pravac Albanija gde im je i mesto.
Znaci ti se majmune neces jos dugo setati po Kosovu...
zeljica
25.03.2005., 08:06
Jos malo pa siptari na Kosovu nece imati prilike da sanjaju ni u snu ni na javi.....je@emti narod koji zavisi samo od amera, i kome opstanak na Kosovu zavisi samo od glupih amera...
sta god da se desi, ako Kosovo dobije nezavisnost ili se produzi ovaj status quo, Srbija ce u jednom momentu u bliskoj buducnosti, kad Amerika oslabi, ili kad dodje do neke jace medjunarodne krize (ili ne daj boze III sv. rat) ponovo zauzeti Kosovo, samo sto ce taj put to biti finalno, sa mnogo siptarskih zrtava, a ostale sve pravac Albanija gde im je i mesto.
Tako, je. Ali zuge to nikako da shvate, ma koliko im mi objasnjavali. :roll:
Znaci ti se majmune neces jos dugo setati po Kosovu...
STOCI(shkavelima) bilo shta objashnjavati je bespredmetno.Samo vi sanjajte da ce Ameri negde i od nekog slomiti zube,a to shto smo sa Amerima, pa hvala Bogu shto smo sa njima jedinom SUPERSILOM, a vi josh ste sa vashim protektorom Rusijom(****** vas braca slaveni).
zeljica
25.03.2005., 16:16
STOCI(shkavelima) bilo shta objashnjavati je bespredmetno.Samo vi sanjajte da ce Ameri negde i od nekog slomiti zube,a to shto smo sa Amerima, pa hvala Bogu shto smo sa njima jedinom SUPERSILOM, a vi josh ste sa vashim protektorom Rusijom(* vas braca slaveni).
Znace priznajes da im redovno pusite :lol:
Pa bolje GOSPODI, nego kao shto vi pushite bednim rusima.
Михајло
28.03.2005., 23:39
VIVA AMERIKA
БРАВО ЈОШ СТРАНИХ РЕЧИ ПА МОЗАК ВАМ СВЕ ВЕЋИ И ВЕЋИ.
zeljica
31.03.2005., 07:37
RROFTE SHQIPERIA ETNIKE.
Zugo pisi da te ceo svet razume. Ovo je srpski forum. :!: :!: :!: :!:
****** te ETNICKA ALBANIJA.Jer sad razumesh.
zeljica
01.04.2005., 07:10
* te ETNICKA ALBANIJA.Jer sad razumesh.
Sada te savrseno razumem, jer si napisao na jeziku koji ceo svet razume. Ali cu te razocarati jer etnicka Albnaija ne postoji, niti ce postojati.
Obrazuj se malo, citaj knjige.......dobro ce ti doci, da se malo opismenis :wink:
Dobro de ja sam bio student zoologije pa sam malo studirao taj vash(shkavelski- zivotinski svet)i mogu da kazem da se vi shkaveli mozete veoma lepo sporazumeti sa najbliskim vashim rodjacima MAJMUNIMA.
zeljica
05.04.2005., 10:06
Dobro de ja sam bio student zoologije pa sam malo studirao taj vash(shkavelski- zivotinski svet)i mogu da kazem da se vi shkaveli mozete veoma lepo sporazumeti sa najbliskim vashim rodjacima MAJMUNIMA.
Ma sta rece MAJMUNE :!: :!: :!: :!:
crni djordje
13.06.2005., 20:20
Siptarijo nicija nije do zore gorela.Ponovo cemo juriti iredentu po planinama.Dolazi vreme KONACNOG OBRACUNA.A za vas braco Srbi puno zdravlja,srece i jedan sajt pa procitajte ako imate vremena www.komentar.co.yu :o
TheBoss
17.06.2005., 21:09
nema sta, navalili na moj stari W@P sajt, ako imate gprs pogledajte tagatag.com/zezanje pa guestbook majku im...
BACKPC ВИДОВДАНА
Ни Мурата, ни шатора
На Косову нема више,
Мјесто њега и Турака
Потурице преплавише...
Оно што се одродило,
Полумјесец прихватило,
Сад је на крст насрнуло
Kao брави на солило.
Млијеко их огубало
Што заједно посисасмо,
Да смо макар од два соја,
Ни по јада — ками да смо.
Није лако — свој на свога,
У зли час се потурчили,
Дједови нам бјеху браћа,
Ми — крвници и катили.
То нијесу Муслимани,
Како смо их звали прије,
Од овога новог рата,
То су Турци и балије!
Било које друго име
Том несоју не пристоји,
Гори су нам no свачему,
Но душмани било који...
Откуд дрскост невиђена —
Да сад турско царство праве,
Са Алијом фанатиком
На сред земље Светог Саве?
У већ бившој Републици,
Што је некад Босна била,
Коначно се српска свијест
Из сна мртвог пробудила.
Сјетила се свих злочина
Из два прошла свјетска рата
И крваве турске сабље
Што још виси неопрата.
Од Косова наовамо,
Још је нико прао није,
Овог пута морала је
Српска рука сломити је.
Та матична српска земља,
Извор српске историје,
Ђе је рођен и одрасто
Свети Отац Василије,
И њен народ напаћени
Све ризике прими на се,
Да се Срби заувијек
Испод турске чизме спасе.
По свијета окоми се
На јуначки народ ови,
Да се овог пута Српству
Историја не понови...
У тој чудној Херцег-Босни
и у Српској Републици,
Сви су родом били Срби,
A сад љути противници.
Нешто Стамбол, нешто Папа,
Обрлати и премами,
Дио Срба полатини,
A дио се поислами...
Удружи се некрст љути
Са злим крстом кукастијем,
Српски народ сам са собом
И Господом јединијем.
У најтежи час по Србе,
Пред почетак ратне страве,
Господ посла Караџића
Међу народ Светог Саве.
Кроз сву бурну историју
Српског рода од давнина,
Ријетко сам нашо вођу,
Ко овога српског сина!
Што пропусти Петар први
И кнез Лазар не могаше,
Овај витез надокнади,
Залијечи ране наше.
Окупи се српски народ
Око вође Караџића,
Залепрша барјак српски
Ко у руци Југовића...
Заиграше испод земље
Свете кости прађедовске,
Кад су чули за јунаштво
Прослављене српске војске.
Република српска сад је
Задужила православље,
Како никад нико није,
Од Косова, па и даље.
Кад сви други посусташе
И савише земљи главе,
Ова нова српска Спарта
Спаси земљу Светог Саве,
Те нам после шесто љета
И великих српских рана,
Са помоћу Вишњег Бога
Стиже васкрс Видовдана!
Божидар Вучуревић
MALO PILE
19.07.2005., 02:08
mozda ovo bas i nije vezano za ovu temu ali ajde sad.rodjena sam u pristini i posle rata sam se preselila u bg.tad sam imala 10godina i dan danas pozelim bar da prodjem ulicama cisto da vratim secanja...pa ako je neko od vas u pristini volela bih da znam kako je sad tamo
ivancica038
19.07.2005., 23:27
KOSOVO je uvek bilo kolevka srbije i uvek ce tako i biti!
jnatasa
21.07.2005., 00:42
srbi su izdrzali da se od turaka oslobode posle 500 godina pa ce i vas zugadije mnogo pre da srede( ako se prvo medju sobom ne poubijate ko sto ste poceli ).Bolje vam je da spakujete to sto ste pokrali od srba i ba krenete da bezite u vasu zemlju sipniju nego da nas cekate jer ce slobo ponovo da dodje pa ce te da padate u nesvest i da se trujete kao nekad :shock: :shock: :shock: :!: :!: :!:
Dodjoshe divlji i isterashe pitome, hm poznata kosovska prica , svi vi koji zagovarate nova ratishta i svi vi koji onanishete na onome shto se desilo kosovu ste njegov najvechi neprijatelj
Pozdrav za sve PRAVE KOSOVARE I PRISHTEVCE
Dodjoshe divlji i isterashe pitome, hm poznata kosovska prica , svi vi koji zagovarate nova ratishta i svi vi koji onanishete na onome shto se desilo kosovu ste njegov najvechi neprijatelj
jednorog
24.07.2005., 23:54
Uvek kazete kosovo je srbija...S osvrtom na to da se u nishkom porodilistu masovno poradjaju shiptarke[pogodite zasto]i da ih josh ima u srbiji[presevo ,bujanovac itd]a poznavajuci mentalitet ovdashnjih srba, oni ce tu frazu moci da shvate tek kad se krilatica promeni u srbija je kosovo.A shvatice to uskoro.Shiptari su poshast,cvrsto su povezani,jedinstveni.Za njih pojedinac ne znaci nishta.Samo broj.Postoje samo dva nacina da se oni zaustave.Ili ih fizicki odvojiti od srbije[ne davati im drzavljanstva ni za kakve pare,da ne mogu da dobiju posao nigde u srbiji]tj ekonomski ih onemoguciti ovde,ili sto je meni nekako veci izazov,pokushati da se razjedine iznutra[tu bar mi imamo iskustva ,pogledajte nas]posebno na relaciji albanci iz albanije WS shiptari sa kosova,ili katolici protiv muslimana[lansirati tezu da su shiptari katolici ugrozeni od shiptara muslimana[stara prica o ljudskim pravima].Ako neko ima josh neku konkretnu ideju voleo bih da je cujem[vidim].
ПАЖЊА ТУРЧИН, ПАЖЊА ТУРЧИН