PDA

Vidi punu verziju : BRAĆO SRBI KAKO DANAS ŽIVITE NA KOSOVU?

DOBRA VILA
02.11.2003., 16:53
JAKO ME ZANIMA KAKO DANAS NASI LJUDI ZIVE NA KOSOVU I ZASTO SU TAMO OSTALI KAD IM JE NORMALAN ZIVOT PROSTO NEMOGUC.NE INTERESUJU ME ODGOVORI ALBANACA I PROVOKATORSKI ODGOVORI!

GoranKosMet
02.11.2003., 21:54
Zivi se kako se ko snadje, neko bedno, neko solidno a neko caki i odlicno. Pa gde bi inace iso oces li ti ostaviti svoju kucu i sve sto imas tek tako, i da zivim u nekom kolektivnom centru ili jednosobnom stanu!!!

03.11.2003., 11:50
Daj mail, pa ti posaljem slike...

SHQIPE
03.11.2003., 16:28
Meni isto nije jasan njihov nacin zivota u Drzavi Albaniji,konkretno Kosovu.Ziveti kao svinja to sam samo kod vas video,prosto treba da shvatite da vise nema mesta za srbina gde je prisutan 1 jedini Albanac. :roll: Oprostite sto moram biti iskren

kossrbin
12.11.2003., 15:53
Mnogo je tesko da se zivi na Kosovu mozete li zamisliti da svakom meseca ubiju po nekog coveka a covek ni kriv ni duzan ni mrava zgazio a oni ima ih sto su pljackali ali njih niiko ne dira gde je tu pravdina.Kad izlazimo idemo na svoj rizik posli smo a neznamo dal ce da se vratimo pa vidi koliko je to dobro danas te ima a sutra te nema ne mozes da zamislis kako je a jos sad nema ni omladine svi ide u srbiji da studiraju.Nocni zivo u jednom selu nadomak Gnilana nocni zivot je super tu zaboravis na sve sto te prolazi...

Ako hoces da saznas nesto vise posalji poruku na e-mail dusanmetodijevic@yahoo.ca (ja sam preko canade)

12.11.2003., 18:05
Procitala sam nekoliko odgovora na ovu temu. Ovde svako zivi onako kako ocekuje od zivota. Sloboda nije napolju, sloboda je u umu i srcu. Zivim na Kosovu i Metohiji i lepo mi je. Putujem svuda, bas sam pre neki dan bila u Prizrenu, posetila sam crkvu Bogorodice Ljeviske. Za neki dan idem u Pec. Sto se tice ubistava Srba, kidnapovanja itd. to su sve stradanja koja moramo da podnesemo. Nasa domovina je u Carstvu Nebeskom - vecnom. Svako ce da plati za sve sto je ucinio, pa i Siptari. Ja necu da im sudim, ima ko ce - Gospod Isus Hristos. S Bogom braco i sestre u Hristu!

VIONA
17.11.2003., 13:03
Mnogo je tesko da se zivi na Kosovu mozete li zamisliti da svakom meseca ubiju po nekog coveka a covek ni kriv ni duzan ni mrava zgazio a oni ima ih sto su pljackali ali njih niiko ne dira gde je tu pravdina.Kad izlazimo idemo na svoj rizik posli smo a neznamo dal ce da se vratimo pa vidi koliko je to dobro danas te ima a sutra te nema ne mozes da zamislis kako je a jos sad nema ni omladine svi ide u srbiji da studiraju.Nocni zivo u jednom selu nadomak Gnilana nocni zivot je super tu zaboravis na sve sto te prolazi...

Ako hoces da saznas nesto vise posalji poruku na e-mail dusanmetodijevic@yahoo.ca (ja sam preko canade) :oops: :oops: :oops: :oop

Za nekoga je tesko za druge nije toliko alil cini mi se da oni koji se osecaju krivim njima je najteze da se krecu Kosovom .
P.S Stari gospodin koji je umro od batina dobijenih na ulicu Gnjilana( pre je bilo receno da su ga izbili albanci) ispalo je da ga je izbio /ubio komsija srbin. Juce sam to slucajno procitala na RTS-u

xxxl
26.11.2003., 12:11
.Ovo da srbi zive kao svinje jer su im siptari zagadili okolinu bih pre dobro razmotrila pre nego pisanja
Ipak neka bude nista se recima ne moze uciniti a ni svakakve psovke po ovome forumu pa izzivljavljaj se ti kolko oces al da znas da albanci su mnogo cistiji od tebe.

- da su albanci mnogo cistiji od Srba bih razmotrio pre nego sto bih napisao...Ma daj, da se ne lazemo...Albanci sa Kosova i jesu cisti, jer su odrasli na Kosovu, a ne u Albaniji, koja nema jedan obican asfaltiran put...Koliko je samo iz te Albanije doslo u blatnjavim cipelama i sa pravom mogu da kazem da su "zagadili" Srbiju! Osim toga, ja se ovde ne "izivljavam" na forumu kao sto si rekla, nego ti dajem kometar koji si sama trazila.

Pitanja:( i molim te ako mozes da navedes samo cinjenice mesto , datum, godiste)
Prvo: Odakle ti uzimas to pravo da sudis o necemo o cemu nemas pojma Otkud ti to znas da u Albaniji nema nijedan asfaltirani put?! I kako mozes uporedivati Albance sa Kosova i Albance sa Albanije kad taj pojam ne postoji - mi smo jedna nacija, i ne mozes uporedivati nesto sto je isto. I ne znam kako su to oni "zagadili" Srbiju?!!! Zasto? Kako ? Kad? Sem ako jos imas iluzije da je Kosovo Srbija?!! Otvori malo oci i pogledaj sta se desava u javi.I koliko ja znam nije bilo neko iseljivanje albanca iz Albanije u Kosovo?!!! A ti mozda to znas? Pa hajde reci nam datum, mesto gde oni sada zive, i godiste,,bas bih voleo da te cujem. (ili mozda ti znas i imena tih ljudi -- da li radis u statisticki centar ?)A sto se tice cistoce, pa nisam odusevljen vama Srbima -- iako je ta stvar licne prirode. Samo znam da muslimaska religija daleko je stroga sto se tice cistoce tela nego pravoslavna religija..ali opet..nece da udem u nesto sto je licna stvar..bio sam ja u mnogim srpskim kucama...imate i vi dobre domacice..ali ako hocete da generalizujemo, albanske kuce i albanski ljudi su daleko cistiji...mi ne stavljamo parfem i da izademo u ulici ako telo nam nije cisto..mi ne volimo povrsinksu cistocu.
I ta prica da mi smo to samo sto smo ziveli u Kosovo moze da pali kod nekog drugog a ne ovde kad vrlo dobor znamo istinu.

2.Deset generacija u jednu kucu i nije bash lose al to je bilo nekada a sada su dve do tri eventualno tu se broje i roditelji supruga/supruge sto i nije tako lose jer u pitanju je postovanje prema njima nije valjda dobro kao mnoge srpske bake i deke umiru sami po kucama a njihova deca saznaju na vestima dana.

-Dve i tri generacije? Supruge? O cemu ti to...demantujes sama sebe...Kada saberes svu decu+roditelje+babe, dede, cukunbabe, strine i tetke, ispadne dobar dvocifren broj! Ne radi se to ni o kakvom postovanju, nego jednom recju o "ciganiji" ...Srpske porodice su kao i sve druge hriscanske porodice u svetu. Normalno je da "deca" odlaze kada stanu na svoje noge, nece da se vezuju za maminu suknju i dedine caksire. Osim toga pogledaj malo familije na zapadu, koji vi toliko volite.Skontaces valjda neke stvari

Odgovor: Ja imam veliku prodicu. I to je najbolja stvar na svetu. Mi smo velika porodica preko 100 i vise i ako pocnem brojati i dalje rodake ne bi mogao ti reci zadnju cifru jer je veoma tesko. Svi od njih imaju svoje kuce, imaju najmodernije uslove za zivot. Mi smo narod koji ceni porodicu, postujemo starije , i srecni smo za najmladje kad ih imamo u kuci (to nam je tradicija - i zato nije nam u krvi da ubijemo decu ili starce). I nije istina da u zapadu nemaju velike familije...Ja imam prijatelje iz celog sveta...koji imaju po petoro , sedmoro dece..to nije nekultura..to je samo plod ljubavi i zelja sa porodicom..I ne znam kako o tome nesto ti pricas..nemas ti to pravo..meni ne izgleda cudno ako vidim da neko ima jedno dete, ili dvoje..i da su ostavili starce negde u selo i ne mare ni za svoje najdrazije..zato ja ne ocekujem drugacije da se ponasas ti , jer ti ne znas kako izgleda voleti nekoga ili postovati..nemas porodicnu tradiciju..niti kulturu.

3.A to sto mi imamo punu "sofru" sa celjadima to je ALLAH-ov dar. Juce sam gledala vesti RTS kako se ljudi zale za natalitet i ne znam tacno u kome gradu tokom jednog dana se nije rodilo nijedno dete dok u istoj bolnici nekoliko godina pre rodilo se najmanje 7 deteta u 24 casa.Kod nas albanaca ta brojka npr. u Prishtini u 24 casa je najmanje 25 a isto tako i u drugim mestima ,mi brate volimo decu zato nas svugde puno ima.

-E tu imas pravo...ima vas svugde! Moja macka toliko ne omaci za ceo svoj vek, koliko jedna prosecna Albanka u pet godina...zalosno...A mi se pitamo zasto ovaj svet tone i zasto nam ponestaju zalihe hrane i pitke vode...

I opet ti nemas pravo da govoris o tome, jer nemas pojma..nase zene su divne. One mogu biti uzor celome svetu, vaspitane su, vode racuna o porodici ..i bolje je imati decu negu da das svoju ljubav mackama i da vodis racun o mackama ili zivotinjama..iako nemam nista protiv njih jer one su bolje od mnogih ljudi..a narocito bolji od tebe..pa nije ti dao bog usta da kazes gluparije kad god ti hoces i zelis..a o vodi i hrani......pa zar te to muci..ne brini ti o tome ..Bog je gore...ti gledaj kako da prezivis i imas druge muke o kojima bi trebalo da vodis racuna..mala si ti jos uvek za to..ili bolje receno ti si nikogovicka u universumu.
A albanke sa Albanije a i mi sa Kosova ne izgledamo bash kako nas ti prestavljas al opet neka bude po tvome imas TV pa demantuj sam sebe

-Ma kako to izgledaju Albanke iz Albanije kada dodju na Kosovo? Ko s marsa pala...pozdrav i tebi

O tome nemam sta da ti kazem..gledaj ponekad TV albaniju i videces kakve obrazovane i najlepse zene u svetu imamo...

hajde sada i pusti gluparije

jem kometar koji si sama trazila.

Pitanja:( i molim te ako mozes da navedes samo cinjenice mesto , datum, godiste)
Prvo: Odakle ti uzimas to pravo da sudis o necemo o cemu nemas pojma Otkud ti to znas da u Albaniji nema nijedan asfaltirani put?! I kako mozes uporedivati Albance sa Kosova i Albance sa Albanije kad taj pojam ne postoji - mi smo jedna nacija, i ne mozes uporedivati nesto sto je isto. I ne znam kako su to oni "zagadili" Srbiju?!!! Zasto? Kako ? Kad? Sem ako jos imas iluzije da je Kosovo Srbija?!! Otvori malo oci i pogledaj sta se desava u javi.I koliko ja znam nije bilo neko iseljivanje albanca iz Albanije u Kosovo?!!! A ti mozda to znas? Pa hajde reci nam datum, mesto gde oni sada zive, i godiste,,bas bih voleo da te cujem. (ili mozda ti znas i imena tih ljudi -- da li radis u statisticki centar ?)A sto se tice cistoce, pa nisam odusevljen vama Srbima -- iako je ta stvar licne prirode. Samo znam da muslimaska religija daleko je stroga sto se tice cistoce tela nego pravoslavna religija..ali opet..nece da udem u nesto sto je licna stvar..bio sam ja u mnogim srpskim kucama...imate i vi dobre domacice..ali ako hocete da generalizujemo, albanske kuce i albanski ljudi su daleko cistiji...mi ne stavljamo parfem i da izademo u ulici ako telo nam nije cisto..mi ne volimo povrsinksu cistocu.
I ta prica da mi smo to samo sto smo ziveli u Kosovo moze da pali kod nekog drugog a ne ovde kad vrlo dobor znamo istinu.

2.Deset generacija u jednu kucu i nije bash lose al to je bilo nekada a sada su dve do tri eventualno tu se broje i roditelji supruga/supruge sto i nije tako lose jer u pitanju je postovanje prema njima nije valjda dobro kao mnoge srpske bake i deke umiru sami po kucama a njihova deca saznaju na vestima dana.

-Dve i tri generacije? Supruge? O cemu ti to...demantujes sama sebe...Kada saberes svu decu+roditelje+babe, dede, cukunbabe, strine i tetke, ispadne dobar dvocifren broj! Ne radi se to ni o kakvom postovanju, nego jednom recju o "ciganiji" ...Srpske porodice su kao i sve druge hriscanske porodice u svetu. Normalno je da "deca" odlaze kada stanu na svoje noge, nece da se vezuju za maminu suknju i dedine caksire. Osim toga pogledaj malo familije na zapadu, koji vi toliko volite.Skontaces valjda neke stvari

Odgovor: Ja imam veliku prodicu. I to je najbolja stvar na svetu. Mi smo velika porodica preko 100 i vise i ako pocnem brojati i dalje rodake ne bi mogao ti reci zadnju cifru jer je veoma tesko. Svi od njih imaju svoje kuce, imaju najmodernije uslove za zivot. Mi smo narod koji ceni porodicu, postujemo starije , i srecni smo za najmladje kad ih imamo u kuci (to nam je tradicija - i zato nije nam u krvi da ubijemo decu ili starce). I nije istina da u zapadu nemaju velike familije...Ja imam prijatelje iz celog sveta...koji imaju po petoro , sedmoro dece..to nije nekultura..to je samo plod ljubavi i zelja sa porodicom..I ne znam kako o tome nesto ti pricas..nemas ti to pravo..meni ne izgleda cudno ako vidim da neko ima jedno dete, ili dvoje..i da su ostavili starce negde u selo i ne mare ni za svoje najdrazije..zato ja ne ocekujem drugacije da se ponasas ti , jer ti ne znas kako izgleda voleti nekoga ili postovati..nemas porodicnu tradiciju..niti kulturu.

3.A to sto mi imamo punu "sofru" sa celjadima to je ALLAH-ov dar. Juce sam gledala vesti RTS kako se ljudi zale za natalitet i ne znam tacno u kome gradu tokom jednog dana se nije rodilo nijedno dete dok u istoj bolnici nekoliko godina pre rodilo se najmanje 7 deteta u 24 casa.Kod nas albanaca ta brojka npr. u Prishtini u 24 casa je najmanje 25 a isto tako i u drugim mestima ,mi brate volimo decu zato nas svugde puno ima.

-E tu imas pravo...ima vas svugde! Moja macka toliko ne omaci za ceo svoj vek, koliko jedna prosecna Albanka u pet godina...zalosno...A mi se pitamo zasto ovaj svet tone i zasto nam ponestaju zalihe hrane i pitke vode...

I opet ti nemas pravo da govoris o tome, jer nemas pojma..nase zene su divne. One mogu biti uzor celome svetu, vaspitane su, vode racuna o porodici ..i bolje je imati decu negu da das svoju ljubav mackama i da vodis racun o mackama ili zivotinjama..iako nemam nista protiv njih jer one su bolje od mnogih ljudi..a narocito bolji od tebe..pa nije ti dao bog usta da kazes gluparije kad god ti hoces i zelis..a o vodi i hrani......pa zar te to muci..ne brini ti o tome ..Bog je gore...ti gledaj kako da prezivis i imas druge muke o kojima bi trebalo da vodis racuna..mala si ti jos uvek za to..ili bolje receno ti si nikogovicka u universumu.
A albanke sa Albanije a i mi sa Kosova ne izgledamo bash kako nas ti prestavljas al opet neka bude po tvome imas TV pa demantuj sam sebe

-Ma kako to izgledaju Albanke iz Albanije kada dodju na Kosovo? Ko s marsa pala...pozdrav i tebi[/quote]

O tome nemam sta da ti kazem..gledaj ponekad TV albaniju i videces kakve obrazovane i najlepse zene u svetu imamo...

hajde sada i pusti gluparije[/quote]

Jel si ti isla u skolu ili tek treba da krenes? Da li ti uopste znas sta je Kosovo ili samo onoliko koliko ti ispiraju mozak koji ne koristis???? U doba Broza Tita (ako uopste znas ko je to sudeci po tome da slusas iskljucivo mamu i tatu i njihove zelje) bilo je veliko naseljavanje Albanaca na Kosovo, jer je to nas tadasnji predsednik to dozvolio. Ako imalo znas istoriju, ne moras da znas srpsku, samo albansku, ti bi znala za taj podatak. To se isto desavalo sa Grcima kad su pustili granicu pa vas ima ko pleve u severnoj Grckoj (mada vas sada ima i po celoj Grckoj). Gde su Albanci bili 1389 godine kad je bila Kosovska bitka??? 'Ajde reci??? Hoces da mi kazes da je knez Lazar bio Albanac??? Zato prestani da se sramotis i idi nauci nesto (ako si iole sposobna za to).To samo sto smo dozvolili da se nakotite dole, zato ste sebi uzeli za pravo da proglasavate teritoriju vasom???!!! Sta bi onda Jevreji trebalo da rade (posto ih ima na stitine hiljada po celom svetu), da mozda oni ne treba to isto da tvrde, da je ceo svet njihov???!!! Smesna si!!!

jem kometar koji si sama trazila.

-Ma kako to izgledaju Albanke iz Albanije kada dodju na Kosovo? Ko s marsa pala...pozdrav i tebi[/quote]

Jel si ti isla u skolu ili tek treba da krenes? Da li ti uopste znas sta je Kosovo ili samo onoliko koliko ti ispiraju mozak koji ne koristis???? U doba Broza Tita (ako uopste znas ko je to sudeci po tome da slusas iskljucivo mamu i tatu i njihove zelje) bilo je veliko naseljavanje Albanaca na Kosovo, jer je to nas tadasnji predsednik to dozvolio. Ako imalo znas istoriju, ne moras da znas srpsku, samo albansku, ti bi znala za taj podatak. To se isto desavalo sa Grcima kad su pustili granicu pa vas ima ko pleve u severnoj Grckoj (mada vas sada ima i po celoj Grckoj). Gde su Albanci bili 1389 godine kad je bila Kosovska bitka??? 'Ajde reci??? Hoces da mi kazes da je knez Lazar bio Albanac??? Zato prestani da se sramotis i idi nauci nesto (ako si iole sposobna za to).To samo sto smo dozvolili da se nakotite dole, zato ste sebi uzeli za pravo da proglasavate teritoriju vasom???!!! Sta bi onda Jevreji trebalo da rade (posto ih ima na stitine hiljada po celom svetu), da mozda oni ne treba to isto da tvrde, da je ceo svet njihov???!!! Smesna si!!!jem kometar koji si sama trazila.

Jel si ti isao u skolu ili tek treba da krenes? Da li ti uopste znas sta je Kosovo ili samo onoliko koliko ti ispiraju mozak koji ne koristis???? U doba Broza Tita (ako uopste znas ko je to sudeci po tome da slusas iskljucivo mamu i tatu i njihove zelje) bilo je veliko naseljavanje Albanaca na Kosovo, jer je to nas tadasnji predsednik dozvolio. Ako imalo znas istoriju, ne moras da znas srpsku, samo albansku, ti bi znao za taj podatak. To se isto desavalo sa Grcima kad su pustili granicu pa vas ima ko pleve u severnoj Grckoj (mada vas sada ima i po celoj Grckoj). Gde su Albanci bili 1389 godine kad je bila Kosovska bitka??? 'Ajde reci??? Hoces da mi kazes da je knez Lazar bio Albanac??? Zato prestani da se sramotis i idi nauci nesto (ako si iole sposoban za to).To samo zato sto smo dozvolili da se nakotite dole, zato ste sebi dali za pravo da proglasavate teritoriju vasom??!!! Sta bi onda Jevreji trebalo da rade (posto ih ima na stotine hiljada po celom svetu), da mozda oni ne treba to isto da tvrde, da je ceo svet njihov???!!! Smesan si!!! A sto se tice "cinjenice", proveri znacenje te reci, jer si vrlo jadno kontradiktoran, ali bih to mogla da opravdam sa nedostatkom elementarnog znanja!:lol:

velika sestra 36
24.04.2008., 03:18
Ovo je jedna stara tema na koju slucajno naidjoh i
mislim da bi se mogla malo vratiti u zivot.

nesha t.
25.04.2008., 23:01
Slažem se, a ni malo čišćenja nije bilo naodmet...;)

Vintage
25.04.2008., 23:57
Koliko ste stvarno upoznati sa zivljenjem naroda na Kosovu ? Ili se sve svodi na rekla-kazala posebno iz medija.

velika sestra 36
26.04.2008., 01:53
Slažem se, a ni malo čišćenja nije bilo naodmet...;)

I ja se slažem sa čišćenjem!

nesha t.
26.04.2008., 01:57
Koliko ste stvarno upoznati sa zivljenjem naroda na Kosovu ? Ili se sve svodi na rekla-kazala posebno iz medija.
Pa to ćemo najbolje saznati ako ovde budu pisali korisnici koji su s Kosova.I ja se slažem sa čišćenjem!
Da ne bude zabune, mislio sam na neprimerene poruke.

spud
26.04.2008., 02:00
Ja sam na u KM od 2006 ... kompetentan da pishem na temu ? :)

velika sestra 36
26.04.2008., 02:00
Pa to ćemo najbolje saznati ako ovde budu pisali korisnici koji su s Kosova.
Da ne bude zabune, mislio sam na neprimerene poruke.
Naravno, mislila sam na postove.

nesha t.
26.04.2008., 02:25
Naravno, samo napred.

velika sestra 36
26.04.2008., 02:40
Eh, pa pocni da nam pricas nesto.

spud
26.04.2008., 03:19
Ne zivi se ... Nema posla iako je porez svega 8% ... anarhija ,i sam Kfor ne radi svoj posao ,izigravaju saobracajce iako automobil mozes voziti bez tablica ,zaustavljaju samo one koji prekorace brzinu ... namirnice su dosta jeftinije ,roba,automobili ali se nema gde zaraditi para ...One porodice koje su zivele oduvek u severnom delu primaju pomoc i od Kfora i neku nadoknadu od zeleznice Srbije ako su uopste i radili tamo .Plate redovno primaju zaposleni u zdravstvu i to duple da ne napominjem da ima zaposlenih od preko granice iz drugih gradova Srbije kojima se placa i terenski dodatak tako da jedan lekar koji je dosao ovde da radi iz Nisha npr ima platu oko 120.000din .Signal za mobilni ,negde ima ,negde nema...Tv program?Satelitska antena obavezna ..Struja? 3h nemash ,1h imash...Do skora su i zaposleni u policiji primali platu,civilnoj ,jer je Kps dao ogranichen ,mali broj radnih mesta za srbe ... Koliko znam radi neka gradjevinska firma nekoliko poslova oko obnove manastira ,gradnje doma zdravlja ali ta firma je iz Beograda ,takodje i radna snaga pa su srbi iz KM opet prepusteni sami sebi...Okruzena albanskim selima, dosta albanaca koji dolaze da rade tu sa srbima ,u jos tezoj materijalnoj su situaciji .Tenzija nema ali je verovatno to odraz proglasenja nezavisnosti pa mi se cini da se ta manjina srba tretira kao zasticena vrsta,a i ako ima provokacija uvek su sa albanske strane tipa: "Kako to da ne znas albanski?" ,pokazivanje mimikom kako ce da me kolju (deca od15god), pokazivanje srednjeg prsta ,istih itd ....Bomba 50eura,oruzje 70e , droga na kilograme... Sve u svemu loshe..Ima puno mladih odavde kao i sa strane koji dolaze da studiraju i mislim da su zadnja "linija "odbrane" dok albanci ne pridobiju i institucije ...pa i mladi odu odavde s KiM

Conte
26.04.2008., 08:33
Dobro ni je, dobro ni je.....! http://www.cheesebuerger.de/images/more/bigs/a170.gif

Vintage
26.04.2008., 10:51
Da bi se Srbima poboljsali uslovi zivljenja treba da se ukljuce u institucije Kosova samo na taj nacin mogu da se bore za svoje interese, prvo treba da izaberu sami svoje predstavnike, u ostalom kao i druge zajednice na Kosovu i regionu.

Kosmaj26
26.04.2008., 14:08
HRISTOS VASKRESE
Sin Božiji i Sin Čovečiji, pobedio smrt.

spud
26.04.2008., 21:10
HRISTOS VASKRESE

Voistinu voskrese

nesha t.
26.04.2008., 23:17
HRISTOS VASKRESE
Voistinu voskrese!

Sprud, reci nam molim te kakva je situacija s našim policajcima što su bili zaposleni u korpusu, da li će se vratiti na posao? Za vas bi bilo bezbednije, a i platu da i ti ljudi dobiju.

jokili 67
09.03.2009., 13:53
zhivotarimo,od danas do sutra,kako moramo

adem_ks
27.03.2009., 02:46
Ne zivi se ... Nema posla iako je porez svega 8% ... anarhija ,i sam Kfor ne radi svoj posao ,izigravaju saobracajce iako automobil mozes voziti bez tablica ,zaustavljaju samo one koji prekorace brzinu ... namirnice su dosta jeftinije ,roba,automobili ali se nema gde zaraditi para ...One porodice koje su zivele oduvek u severnom delu primaju pomoc i od Kfora i neku nadoknadu od zeleznice Srbije ako su uopste i radili tamo .Plate redovno primaju zaposleni u zdravstvu i to duple da ne napominjem da ima zaposlenih od preko granice iz drugih gradova Srbije kojima se placa i terenski dodatak tako da jedan lekar koji je dosao ovde da radi iz Nisha npr ima platu oko 120.000din .Signal za mobilni ,negde ima ,negde nema...Tv program?Satelitska antena obavezna ..Struja? 3h nemash ,1h imash...Do skora su i zaposleni u policiji primali platu,civilnoj ,jer je Kps dao ogranichen ,mali broj radnih mesta za srbe ... Koliko znam radi neka gradjevinska firma nekoliko poslova oko obnove manastira ,gradnje doma zdravlja ali ta firma je iz Beograda ,takodje i radna snaga pa su srbi iz KM opet prepusteni sami sebi...Okruzena albanskim selima, dosta albanaca koji dolaze da rade tu sa srbima ,u jos tezoj materijalnoj su situaciji .Tenzija nema ali je verovatno to odraz proglasenja nezavisnosti pa mi se cini da se ta manjina srba tretira kao zasticena vrsta,a i ako ima provokacija uvek su sa albanske strane tipa: "Kako to da ne znas albanski?" ,pokazivanje mimikom kako ce da me kolju (deca od15god), pokazivanje srednjeg prsta ,istih itd ....Bomba 50eura,oruzje 70e , droga na kilograme... Sve u svemu loshe..Ima puno mladih odavde kao i sa strane koji dolaze da studiraju i mislim da su zadnja "linija "odbrane" dok albanci ne pridobiju i institucije ...pa i mladi odu odavde s KiM

verujem da o necemo pises uopsteno, a o necemo iz svog "iskustva". jos kada bi naveo gde zivis, ako to nema potrebe za kriti, mozda bi se stekla bolja slika o tvom postu. makar vazi za mene

@ prof.Grof
27.03.2009., 18:47
dobro ni je......, dobro ni je !!!!

ajt TUNG!

Vintage
12.04.2009., 13:59
Kosovo: Život u miru u Sušici
12. april 2009. | 01:46 | Izvor: B92
Sušica -- U selu Sušica na Kosovu, tri kilometra udaljenom od Gračanice, u miru zajedno žive Srbi i Albanci.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=04&dd=12&nav_id=355134
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nadajmo se da bude sto vise ovakvih primera...

drlazic
12.04.2009., 16:28
Kosovo: Život u miru u Sušici
12. april 2009. | 01:46 | Izvor: B92
Sušica -- U selu Sušica na Kosovu, tri kilometra udaljenom od Gračanice, u miru zajedno žive Srbi i Albanci.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=04&dd=12&nav_id=355134
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nadaj mo se da bude sto vise ovakvih primera...

NADAJMO (... jedna rec...) se iskreno da su namere B92 casne.... :rotf::rotf::rotf:
Evo, chim poludim, odmah qu da im poverujem...

Daj neki drugi izvor... aman...

Vintage
12.04.2009., 18:31
NADAJMO (... jedna rec...) se iskreno da su namere B92 casne.... :rotf::rotf::rotf:
Evo, chim poludim, odmah qu da im poverujem...

Daj neki drugi izvor... aman...

Evo

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2008/08/080805_kosovo_lt.shtml

drlazic
16.04.2009., 12:45
Evo

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2008/08/080805_kosovo_lt.shtml

Nepopravljiv si... jos neku godinu i pocheqesh da verujesh u to shto pishesh...
BBC nas malo interesuje, mi zhivimo u Srbiji, makar deo nas, da se ne merimo...
... i morao bi da znas da cesh vredjanjem osechanja nechijih, doqi u sukob sa forumashima, koji istinu o Kosmetu i zhivotu tamo znaju dobro...
i da ih vishe ne mogu prevariti novinski chlanci i linkovi koje nam uporno podmeqesh...

Malo je bljak, znash... i to na ovom Topiku... ja ovo dozhivljavam kao svojevrsnu provokaciju... :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Aga666
16.04.2009., 18:02
... i morao bi da znas da cesh vredjanjem osechanja nechijih, doqi u sukob sa forumashima, koji istinu o Kosmetu i zhivotu tamo znaju dobro...
i da ih vishe ne mogu prevariti novinski chlanci i linkovi koje nam uporno podmeqesh...

Malo je bljak, znash... i to na ovom Topiku... ja ovo dozhivljavam kao svojevrsnu provokaciju... :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Pa sada treba citirati samo Kurir, Press, RTS i ostala slicna PatriJotska medijska remekdela , da nebi posle ovo izgledalo kao provokacija.:klap::klap::klap::klap:

drlazic
16.04.2009., 18:40
Pa sada treba citirati samo Kurir, Press, RTS i ostala slicna PatriJotska medijska remekdela , da nebi posle ovo izgledalo kao provokacija.:klap::klap::klap::klap:

ah, mala grupa se javlja...
...@Aga666... te fore sa B92, nemoj ovde... molim te...
u Srbiji citam ono sto mi se svidja, pokusaj da razumes.. mada je tesko... iz tvoje pozicije... :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Vintage
17.04.2009., 10:42

Svako vidi situatciju tamo na svoj nacin i oni sto zive tamo pa i mi sa strane. Ne mislim da vredjam/provociram negoga niti mi je to namera. Tebe izgleda vise zanima izvor vesti i ko tu istu plasira nego sama sustina...Svakako to je tvoj izbor !!!

drlazic
17.04.2009., 17:04
Svako vidi situatciju tamo na svoj nacin i oni sto zive tamo pa i mi sa strane. Ne mislim da vredjam/provociram negoga niti mi je to namera. Tebe izgleda vise zanima izvor vesti i ko tu istu plasira nego sama sustina...Svakako to je tvoj izbor !!!

Sushtinu poznajem, tako dobro, da bi se iznenadio, jezik takodje, ustvari sve koji se govore na Kosmetu... obichaje takodje...
BTW... tebe zanimaju informacije i ko ih plasira, jer da nije tako ne bi postavljao linkove... ja ne citiram "Kurir", koji je, uzgred, "mali deca" u laganju i i manipulisanju informacijama spram izvora koje si naveo... ali, u svakom slucaju, lepo je pricati... :bye:

Vintage
17.04.2009., 17:38
Sushtinu poznajem, tako dobro, da bi se iznenadio, jezik takodje, ustvari sve koji se govore na Kosmetu... obichaje takodje...
BTW... tebe zanimaju informacije i ko ih plasira, jer da nije tako ne bi postavljao linkove... ja ne citiram "Kurir", koji je, uzgred, "mali deca" u laganju i i manipulisanju informacijama spram izvora koje si naveo... ali, u svakom slucaju, lepo je pricati... :bye:

Ti ne citiras nista nego kudis,osporavas ...Zatvoren u nekakvovm tebi znanom svetu i to je to...Ne ide tako zemljace :)

drlazic
17.04.2009., 19:22
Ti ne citiras nista nego kudis,osporavas ...Zatvoren u nekakvovm tebi znanom svetu i to je to...Ne ide tako zemljace :)

Samo su krompiri zemljaci... a shoferi samoupravljachi...

...citam, nego shta... i ti bi qudio... nikada vishe nisam chitao... narochito izvore koje ti navodish... a, dozvoliqes, da budem zatvoren u svom svetu, poshto mi tvoj bash i ne prija, sudeqi po onome shto chitam, bez namere da nekoga vredjam...
Lepo mi je sa ljudima sa kojima se druzhim... lepo mi je i sada dok se dopisujem s' tobom...
To mogu da shvate samo oni koji me poznaju... u RL...

Ne mogu da citiram sada, ti si citirao... i to izvor koji je diskutabilan, bez obzira shto to, shto on pishe, tebi trenutno odgovara, kao shto meni, na primer, odgovara RTS, nego da odgovaram na postove, to se zove sucheljavanje stavova, ne mora nuzhno da bude rasprava...ili 4umska svadja, podseqam te da ja na ovom 4umu nastupam pod pravim imenom i prezimenom...mozhemo da se oko nechega ne slozhimo, a da budemo u dobrim odnosima... to je sushtina...

Elem, prochitaj naslov teme, sve govori... postavlja se pitanje ciljnoj grupi...

nesha t.
17.04.2009., 23:59
Dobro, ali u čemu je problem ako negde piše da neki Srbi žive podnošljivo? Da li bilo bolje da svi žive katastrofalno?

drlazic
18.04.2009., 15:07
Dobro, ali u čemu je problem ako negde piše da neki Srbi žive podnošljivo? Da li bilo bolje da svi žive katastrofalno?

Zato shto nequ da zatrpam Topik linkovima iz kojih se vidi da Srbi na Kosmetu zhive nepodnoshljivo...
... i svaka pricha o tome, sabilokojestranedolazila je degute... otisao sam ja odozdo i ostavio platu od 6,38 $ po satu, zbog lepote zhivljenja...

http://news.bbc.co.uk/nol/ukfs_news/hi/newsid_7990000/newsid_7990700/7990761.stm
http://news.bbc.co.uk/nol/ukfs_news/hi/newsid_7990000/newsid_7990900/7990984.stm

i ovo je od BBC-ja...

Malo podseqanje na naslov teme... "BRACO SRBI KAKO DANAS ZIVITE NA KOSOVU?"
chak ni ja nisam pozvan da o tome pishem... nisam Srbin i ne zhivim vishe na Kosmetu... chak ne zhivim uopshte...

Vintage
19.04.2009., 15:02
Elem, prochitaj naslov teme, sve govori... postavlja se pitanje ciljnoj grupi...

I kakve to veze ima ? Znaci li to da su ostali su nepozeljni ? Treba imati mesta i za ona dva zadnja linka koja sam postavio...

Jer ovakvih vesti nazalost ima puno

http://www.alo.rs/vesti/14294/Plavokosa_zvezda_iz_geta

drlazic
21.04.2009., 03:25
I kakve to veze ima ? Znaci li to da su ostali su nepozeljni ?

... dark job... pozheljni su normalno, cim procitaju naslov, i skapiraju ga...
a u principu, nemam nishta protiv da chitam sve shto se napishe... imam dovoljno godina da provalim veqinu pisanija ovde, ali jeftinije je od kafane... a skuplje od bioskopa...
zato , ne oklevaj "go ahead"...

Mogao bih da ti napishem sabrana dela o tome kako zhive srbi na Kosmetu, ali cemu sve to... pa ti to odlichno znash... ili ne...???
Ako zhive dobro, da pomenem moju staru tezu, da pozhelimo albancima u Srbiji da isto tako zhive kao srbi na Kosmetu... bilo bi fer, zar ne... malo li je...???
Ako ne, chemu pricha, i ova pisanija i kucanija... po principu "fol me tavan..."

vmax
21.04.2009., 10:57
a u principu, nemam nishta protiv da chitam sve shto se napishe... imam dovoljno godina da provalim veqinu pisanija ovde, ali jeftinije je od kafane... a skuplje od bioskopa...e komso DR.LAZICU sinoc sam gledao jedan od dokumentaraca o 11 septembru...i moje misljenje se nikad nije promenilo niti ce...najlepse jamericko remek delo ikad uradjeno...

VIRGINIJA
26.04.2009., 13:13
kakvo je stanje u okolini kline?

drlazic
26.04.2009., 13:26
kakvo je stanje u okolini kline?

loshe...
sve bezbedonosne procene su negativne... nakachiqu linak samo da ga nadjem...

VIRGINIJA
26.04.2009., 13:30
shta to znachi, ''sve bezbednosne procene su negativne'' ?

drlazic
26.04.2009., 15:08
shta to znachi, ''sve bezbednosne procene su negativne'' ?

...@VIRGINIJA... to znachi da je bezbedonosna situacija u Klini i okolnim selima drastichno pogorshana posle http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=60640&sectionId=37 kao i da je proces povratka stao, shto se mozhe i procitati... kao i da postoje procene da qe se bezbedonosna situacija u tom delu Kosmeta pogorshavati...
Ako pratish genezu napada na Srbe od Juna, '99 videqesh da je mnogo ljudi pobijeno ukljuchujuqi i povratnike... Ljudi koji zhive u povratnichkim selima kazhu da je zhivot u sadashnjim uslovima neodrzhiv...
... ja samo prenosim razgovora sa ljudima koji zhive dole...

VIRGINIJA
26.04.2009., 15:14
ne planiram bash da zivim dole,
ali ako odem na mesec-dva, shta mogu da ochekujem?
kolika je uopshte sloboda kretanja u tim mestima.
shta znachi rizichno?
da li ako predjem kucni prag znachi da moze neko da me siluje i ubije ili ako razapnem srpsku zastavu i shetam se po shiptarskom delu,postoji shansa da me neko gadja kamenom u glavu...
shta znachi taj stepen rizika? koliki je on tachno

drlazic
26.04.2009., 16:48
ne planiram bash da zivim dole,
ali ako odem na mesec-dva, shta mogu da ochekujem?
kolika je uopshte sloboda kretanja u tim mestima.
shta znachi rizichno?
da li ako predjem kucni prag znachi da moze neko da me siluje i ubije ili ako razapnem srpsku zastavu i shetam se po shiptarskom delu,postoji shansa da me neko gadja kamenom u glavu...
shta znachi taj stepen rizika? koliki je on tachno

...@VIRGINIJA... teshko je odgovoriti ti na sva ova pitanja...

ljudi koji zhive "dole", imaju suzhenu slobodu kretanja, od samog pochetka, tao da su navikli na zhivot u uslovima poveqanog rizika...
stepen rizika je promenljiv... i on zavisi od mnogo faktora... nekada se promeni u trenutku...

morash da shvatish da si "dole" lako prepoznatljiv/a, ne znash jezik, obichaje, ne znash nishta... treba izbegavati mesta u kojima nema "KFOR"-a i policijske sluzhbe, mada ti oni i nisu neka garancija...
po moguqnosti treba boraviti u etnichki chistim sredinama, tako da faktore rizika svedesh na miniumm...

btw... po Kosmetu je najsigurnije kretati se "auto s'topom", da znash... take care, be careful...
i nikako ne padaj na one fore... bezbedno je, slobodno...

VIRGINIJA
26.04.2009., 21:14
ok,thanks na savetima

drlazic
26.04.2009., 23:29
ok,thanks na savetima

i u po' noqi ako treba...

vmax
27.04.2009., 09:18
zamisljam da je to slicno kao u palestinu ili nekad bilo u juznoj africi tokom aparthejda

Vintage
27.04.2009., 10:27
I ja se prisecam aparthejda pred kraj '80 kad je bilo obavezno pokazivanje licne karte na svakih 10 metara uz razne propratne policiske uvertire....A jes tema je danas a ono od ranije puk-pike ne vazi...

drlazic
27.04.2009., 16:50
I ja se prisecam aparthejda pred kraj '80 kad je bilo obavezno pokazivanje licne karte na svakih 10 metara uz razne propratne policiske uvertire....A jes tema je danas a ono od ranije puk-pike ne vazi...

i ja se seqam aparthejda pre toga kada su policore Sqiptare maltretirali Srbe gde god su stigli... osh linakove..
ubistva, pljachke, silovanja... ihhhhhhh, bilo je toga, ali ti se normalno ne seqash...
...ima ko se seqa... pamqenje nije selektivna kategorija...
Tebi je pamqenje samo od kraja '80tih, meni sezhe malo ranije... :dash::dash::dash:

Mi smo se u meshovitom drushtvu drzhali uvek po strani od dogadjanja u politici... to ne znachi da nismo sve primeqivali...
nije nam smetao ni kljuch u zaposhljavanju... 7 Sq... 2 Sr.. 1 Ostali... pa onda 8 Sq... 1 Sr.. 1 Ostali... pa onda 10 Sq... Srbi se odselishe...
...sto se nisi bunio protiv toga... to je bila diskriminacija najgore vrste... ali marksistichko-lenjinistichki orjentisane demokrate se ne stide tog perioda i ne pominju ga...
mozhda je i to "malji deca..."...

Vintage
28.04.2009., 10:06
i ja se seqam aparthejda pre toga kada su policore Sqiptare maltretirali Srbe gde god su stigli... osh linakove..
ubistva, pljachke, silovanja... ihhhhhhh, bilo je toga, ali ti se normalno ne seqash...
...ima ko se seqa... pamqenje nije selektivna kategorija...
Tebi je pamqenje samo od kraja '80tih, meni sezhe malo ranije... :dash::dash::dash:

Mi smo se u meshovitom drushtvu drzhali uvek po strani od dogadjanja u politici... to ne znachi da nismo sve primeqivali...
nije nam smetao ni kljuch u zaposhljavanju... 7 Sq... 2 Sr.. 1 Ostali... pa onda 8 Sq... 1 Sr.. 1 Ostali... pa onda 10 Sq... Srbi se odselishe...
...sto se nisi bunio protiv toga... to je bila diskriminacija najgore vrste... ali marksistichko-lenjinistichki orjentisane demokrate se ne stide tog perioda i ne pominju ga...
mozhda je i to "malji deca..."...

Jel pamtis i '' vreme turaka '' :lol:

Nego jel ti poznat '' nedeljni kolazh'' na RTK uredjuje Snezana Qoraj ? Za one koje ne znaju to je emisija koja se iskljucivo fokusira na zivot Srpske zajednice na Kosovu.Svakodnevno se emituju vesti na srpski,bosnjacki,romski i turski jezik i isto tako oni imaju svoje emisije koje je se fokusiraju na tamoznji zivot ...

vmax
28.04.2009., 10:10
Snezana Qoraj je moja komsinica a njen suprug je bio glumac bavio se i drugim stvarima....ioma jednu cerku i to lepu....

drlazic
28.04.2009., 11:41
Jel pamtis i '' vreme turaka '' :lol:

Nego jel ti poznat '' nedeljni kolazh'' na RTK uredjuje Snezana Qoraj ? Za one koje ne znaju to je emisija koja se iskljucivo fokusira na zivot Srpske zajednice na Kosovu.Svakodnevno se emituju vesti na srpski,bosnjacki,romski i turski jezik i isto tako oni imaju svoje emisije koje je se fokusiraju na tamoznji zivot ...

Pamtim vreme turaka, kada u Pristini nije bilo mnogo albanaca...

Ja sam prvo progovorio turski pa srpski... i svi u mojoj porodici prichaju turski...
a samo ja albanski...
ti imash puno albanaca koji u svojoj kuqi prichaju turski... a kad izadju napolje veliki su albanci... a shkolu zavrshli na turskom... mani me tvojih pricha... sve ih znam...
i ti si nitamoniovamo... znash i sam... kao i ja uostalom... ali to nije bitno, ko si nego kakav si... to ukapiraj... ako pazhljivi chitach tvojih postova u svakom tvom postu vidi pritajenu mrzhnju i prezir prema svemu shto je srpsko i pokushavash da na ovom 4umu proturash ideologiju koja ovde nema prodju... to je smeshno...
Uvek kada si se bavio propagandom dolazili smo u sukob... a tako qe biti i u buduqe...
Mozhda bi trebao da na nekom albanskom 4umu pokushash sa shirenjem ideje o Boro&Ramizi, pa da nam javish kako si proshao...

Poznata mi je i Snezhana Karaxhiq... clan borda RTK...
http://www.rtklive.com/rtk/bordi.php evo linka...
bila je urednik dnevnika RTS u vreme SM... ali to joj nije smetalo...
ne fantaziraj vishe... promenila je prezime da bi zvuchalo srpskije... to nije bitno...
emisija je pro forme i glupost... a propagandna je... do dzaja... kad je gledash da zazhalish shto ne zhivish na Kosmetu...

dozvoliqesh mi, poshto ochigledno ne znash, ja sam napravio prvu radio stanicu UNMIKA "Blue Sky Radio"... tako da sam upoznat sa situacijom u RTK... vrlo dobro...

Vintage
28.04.2009., 12:28
Pamtim vreme turaka, kada u Pristini nije bilo mnogo albanaca...

Ja sam prvo progovorio turski pa srpski... i svi u mojoj porodici prichaju turski...
a samo ja albanski...
ti imash puno albanaca koji u svojoj kuqi prichaju turski... a kad izadju napolje veliki su albanci... a shkolu zavrshli na turskom... mani me tvojih pricha... sve ih znam...
i ti si nitamoniovamo... znash i sam... kao i ja uostalom... ali to nije bitno, ko si nego kakav si... to ukapiraj... ako pazhljivi chitach tvojih postova u svakom tvom postu vidi pritajenu mrzhnju i prezir prema svemu shto je srpsko i pokushavash da na ovom 4umu proturash ideologiju koja ovde nema prodju... to je smeshno...
Uvek kada si se bavio propagandom dolazili smo u sukob... a tako qe biti i u buduqe...
Mozhda bi trebao da na nekom albanskom 4umu pokushash sa shirenjem ideje o Boro&Ramizi, pa da nam javish kako si proshao...

Poznata mi je i Snezhana Karaxhiq... clan borda RTK...
http://www.rtklive.com/rtk/bordi.php evo linka...
bila je urednik dnevnika RTS u vreme SM... ali to joj nije smetalo...
ne fantaziraj vishe... promenila je prezime da bi zvuchalo srpskije... to nije bitno...
emisija je pro forme i glupost... a propagandna je... do dzaja... kad je gledash da zazhalish shto ne zhivish na Kosmetu...

dozvoliqesh mi, poshto ochigledno ne znash, ja sam napravio prvu radio stanicu UNMIKA "Blue Sky Radio"... tako da sam upoznat sa situacijom u RTK... vrlo dobro...

Hajde oladi, odkud ti to bato piff...

drlazic
28.04.2009., 22:24
Hajde oladi, odkud ti to bato piff...

...'ladan k'o shpricer... inache ja sam seka... protivargumente molim, a ne 'ladjenje...

Vintage
29.04.2009., 14:30
...'ladan k'o shpricer... inache ja sam seka... protivargumente molim, a ne 'ladjenje...

.. ako pazhljivi chitach tvojih postova u svakom tvom postu vidi pritajenu mrzhnju i prezir prema svemu shto je srpsko i pokushavash da na ovom 4umu proturash ideologiju koja ovde nema prodju...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nego zemlace sto mi natovari ovo ? Mislim kako se usudjujes ..:thumbdown:.Nesto se ne secam da smo cuvali stada na obroncima matiqana, a ni u Giginu shupu mezetili nismo...

drlazic
29.04.2009., 17:35
.. ako pazhljivi chitach tvojih postova u svakom tvom postu vidi pritajenu mrzhnju i prezir prema svemu shto je srpsko i pokushavash da na ovom 4umu proturash ideologiju koja ovde nema prodju...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nego zemlace sto mi natovari ovo ? Mislim kako se usudjujes ..:thumbdown:.Nesto se ne secam da smo cuvali stada na obroncima matiqana, a ni u Giginu shupu mezetili nismo...

...na isti onaj nachin na koji ti uvaljujesh ovde fore sa Beeeeeeeee92, mislash deka sum sexy...
tovarish sam sebi, postujuqi na topiku koji ima ime i prezime, dodushe i posle zime...
BRACO SRBI KAKO DANAS ZIVITE NA KOSOVU?
ako se uklapash u profil onih koji bi da na ovo pitanje daju odgovor onda OK... mada, mislim da si ti poslednja osoba, da ne kazhem zadnja koja bi ovde trebala da pishe... pogotovu tako kako pishesh...
Stada si chuvao sam, a iskreno mislim da bi ti i nacrtanu ovcu oteli... a Gigin shupak ja nisam mezetio...

P.S... ponavljash se, pa qu i ja...
...samo su krompiri zemljaci... a shoferi samoupravljachi...

vmax
04.05.2009., 09:33
Pamtim vreme turaka, kada u Pristini nije bilo mnogo albanaca...pa dodjose sa brda i proterase pravu dusu pristine prizrena....

nesha t.
18.05.2009., 13:04
...na isti onaj nachin na koji ti uvaljujesh ovde fore sa Beeeeeeeee92, mislash deka sum sexy...
tovarish sam sebi, postujuqi na topiku koji ima ime i prezime, dodushe i posle zime...
BRACO SRBI KAKO DANAS ZIVITE NA KOSOVU?
ako se uklapash u profil onih koji bi da na ovo pitanje daju odgovor onda OK... mada, mislim da si ti poslednja osoba, da ne kazhem zadnja koja bi ovde trebala da pishe... pogotovu tako kako pishesh...

Nikome ne može biti zabranjeno da piše na nekoj temi.

drlazic
18.05.2009., 17:54
Nikome ne može biti zabranjeno da piše na nekoj temi.

@nesha.t...nisam pomenuo nikakvu zabranu...
niti mogu da branim bilo kome da pishe ovde, niti bi mu branio i da mogu...
ja, apelujem na svest...

mene neqesh videti na "Motorima"... tamo mi nije mesto... ja tachno znam gde mi je mesto...

prdim glasno
19.05.2009., 19:44
Pamtim vreme turaka, kada u Pristini nije bilo mnogo albanaca...pa dodjose sa brda i proterase pravu dusu pristine prizrena....

Koliko si ti to star kad pamtis vreme Turaka?
U Mitrovici se medju `gradjanima` govorio Turski do kraja 60 tih i pocetka sedamdesetih,
a u Pristini se slicne atmosfere ne secam. 60 tih je stanovnistva bilo fifti-fifti (mislim na Albance i Srbe) i taj broj se (ne zbog raseljavanja vec zbog demografskog buma Albanaca
poceo znacajno da menja negde sredinom sedamdesetih. S kraja sedamdesetih Albanski je vec bio dominantniji u samom gradu (mogao se cuti cesce od Srpskog), ali je Srpski jos uvek bio neprikosnoveno `jak`. Tek od sredine osamdesetih pa naovamo stvari su dobile
drugaciji tok.
Kad sam isao u osnovnu skolu, relacije su bile sledece:
15 `Srpskih` odeljenja
12 `Albanskih`
5 `Turskih`

U srednjoj (od 76-80te)
13 Albanskih
11-12 Srpskih
3 Turska

Pocetak osamdesetih
15-16 Albanskih
8-9 Srpskih
0-1 Tursko

Sto je evidentan dokaz da Turci. koji su do sredine sedamdesetih jos uvek `po kljucu`
mogli da dobiju posao po relacijama 1-1-1 iz svake nacionalnosti, od ustava 74 te
(omrzenog medju Srbima) lagano tonu u sporedan kolosek i deljenje funkcija `po kljucu` odvije se po sistemu 2-1 (gde je 2 cesce bilo u korist Albanaca,1 (kadkad 2) u korist Srba, a ) za Turke nije vise bilo mesta. Teoretski da, prakticno ne.
Stoga su po prirodi stvari ( i nuzde, jer Turski fakulteti nisu postojali) Kosovski Turci poceli da salju decu na skolovanje u Albanske razrede. Jezicka asimilacija se vrlo brzo pretvara i u nacionalnu asimilaciju vec u 2-3 kolenu ( ne samo zbog jezika vec i zbog cesce mesovitih brakova Turaka i Albanaca - naspram redjim Srpsko-Albanskim (kojih je bilo, prijatelji, hteli vi to ili ne). Ono sto hocu da kazem kao odgovor na Vmax-ovu konstataciju:
Turski jeste do sedamdesetih bio `carsijski jezik` cak i Albanaca u gradu, dok se cist Albanski govorio po selima. Ali nije `navala seljaka` ugusila Turski jezik na Kosovu, vec politicke, socijalne i demografske promene nastale od 70 tih na vamo. Tu pre svega mislim na dobijanje Univerziteta na Albanskom jeziku, koje je odjednom otvorilo mogucnost Albancima da se visoko skoluju, a Turci su iz prakticnih razloga krenuli
i pripojili se toj struji.

U krajnjim paranoicnim teorijama zavere, ispada da je bivsi Marshal Tito kriv za nestanak dominacije Turskog jezika medju ne-Srpskim zivljem u Kosovskim gradovima.
Ja prijatelji u to ne verujem i josh uvek mislim da je stari Cheda bio pozitivac u mnogim domenima (sem po pitanju Golog Otoka).

p.s.
Primeticete da prisvojne prideve tipa `Srpski`, `Albanski` i `Turski` pisem velikim pocetnim slovom (a ne malim, kako je pravilo Srpske gramatike. To je namerna greska, da se osetljivi korisnici ne uvrede i pocnu paljbu ni oko chega.

Postovanje svima, odoh da se suncham...

pps Izvinjavam se Vmaxu, za Prizren ne znam. Posto je to uvek bila dominantno Turska carsija, moguce je da su se dogadjale i drugacije stvari...

Homoljac
05.09.2009., 00:46
verujem da o necemo pises uopsteno, a o necemo iz svog "iskustva". jos kada bi naveo gde zivis, ako to nema potrebe za kriti, mozda bi se stekla bolja slika o tvom postu. makar vazi za mene

Jel se ti to salis ?

Hvaruna
07.09.2009., 09:50
Koliko si ti to star kad pamtis vreme Turaka?
U Mitrovici se medju `gradjanima` govorio Turski do kraja 60 tih i pocetka sedamdesetih,
a u Pristini se slicne atmosfere ne secam. 60 tih je stanovnistva bilo fifti-fifti (mislim na Albance i Srbe) i taj broj se (ne zbog raseljavanja vec zbog demografskog buma Albanaca
poceo znacajno da menja negde sredinom sedamdesetih. S kraja sedamdesetih Albanski je vec bio dominantniji u samom gradu (mogao se cuti cesce od Srpskog), ali je Srpski jos uvek bio neprikosnoveno `jak`. Tek od sredine osamdesetih pa naovamo stvari su dobile
drugaciji tok.
Kad sam isao u osnovnu skolu, relacije su bile sledece:
15 `Srpskih` odeljenja
12 `Albanskih`
5 `Turskih`

U srednjoj (od 76-80te)
13 Albanskih
11-12 Srpskih
3 Turska

Pocetak osamdesetih
15-16 Albanskih
8-9 Srpskih
0-1 Tursko

Sto je evidentan dokaz da Turci. koji su do sredine sedamdesetih jos uvek `po kljucu`
mogli da dobiju posao po relacijama 1-1-1 iz svake nacionalnosti, od ustava 74 te
(omrzenog medju Srbima) lagano tonu u sporedan kolosek i deljenje funkcija `po kljucu` odvije se po sistemu 2-1 (gde je 2 cesce bilo u korist Albanaca,1 (kadkad 2) u korist Srba, a ) za Turke nije vise bilo mesta. Teoretski da, prakticno ne.
Stoga su po prirodi stvari ( i nuzde, jer Turski fakulteti nisu postojali) Kosovski Turci poceli da salju decu na skolovanje u Albanske razrede. Jezicka asimilacija se vrlo brzo pretvara i u nacionalnu asimilaciju vec u 2-3 kolenu ( ne samo zbog jezika vec i zbog cesce mesovitih brakova Turaka i Albanaca - naspram redjim Srpsko-Albanskim (kojih je bilo, prijatelji, hteli vi to ili ne). Ono sto hocu da kazem kao odgovor na Vmax-ovu konstataciju:
Turski jeste do sedamdesetih bio `carsijski jezik` cak i Albanaca u gradu, dok se cist Albanski govorio po selima. Ali nije `navala seljaka` ugusila Turski jezik na Kosovu, vec politicke, socijalne i demografske promene nastale od 70 tih na vamo. Tu pre svega mislim na dobijanje Univerziteta na Albanskom jeziku, koje je odjednom otvorilo mogucnost Albancima da se visoko skoluju, a Turci su iz prakticnih razloga krenuli
i pripojili se toj struji.

U krajnjim paranoicnim teorijama zavere, ispada da je bivsi Marshal Tito kriv za nestanak dominacije Turskog jezika medju ne-Srpskim zivljem u Kosovskim gradovima.
Ja prijatelji u to ne verujem i josh uvek mislim da je stari Cheda bio pozitivac u mnogim domenima (sem po pitanju Golog Otoka).

p.s.
Primeticete da prisvojne prideve tipa `Srpski`, `Albanski` i `Turski` pisem velikim pocetnim slovom (a ne malim, kako je pravilo Srpske gramatike. To je namerna greska, da se osetljivi korisnici ne uvrede i pocnu paljbu ni oko chega.

Postovanje svima, odoh da se suncham...

pps Izvinjavam se Vmaxu, za Prizren ne znam. Posto je to uvek bila dominantno Turska carsija, moguce je da su se dogadjale i drugacije stvari...

Respect!:ok:

Vintage
19.09.2009., 10:35
Povratak u Rudice kod Kline
19. septembar 2009. | 01:21 | Izvor: B92
Klina -- U selu Rudice kod Kline završeno je deset kuća za Srbe povratnike, a u to selo pristigli su članovi još sedam porodica koje bi želele da se vrate.

Rudice su udaljene 20 kilometara od Kline, a članovi desetak srpskih porodica u to mesto su se vratili u maju mesecu. Među njima je i porodica Dašić.

“Za sad je dobro, slažemo se sa Albancima dobro, nemamo problema. Kako će dalje da bude, stvarno ne znam. Imamo struju. Dobro, neki put nestaje, ali imamo struju, imamo vodu, sve su nam uradili – bunare, pumpe, voda unutra, kupatila – sve su nam znači uradili”, kaže Snežana Dašić.

San čin povratka u zavičaj za većinu povratnika bio je jedini cilj.

“Presudila je želja za rodnim krajem i da budemo na svome. Znači, svoje zemljište, rodbina….”, navodi Nebojša Dašić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=19&nav_category=640&nav_id=382225
---------------------------------------------------------------------------------

Znaci ima nade ima, vreme leci sve...Ovo boldovano je od primarnog znacaja.

adem_ks
19.09.2009., 10:50
Respect!:ok:

dobar post. relativno tacan, ali u svakom slucaju pokusaj objektivnog vidjenja dogadjaja.:worth::worth:

Jel se ti to salis ?
ne. ali ocekivao sam ovakav odgovor. ovim se prica zavrsava.

Hvaruna
21.09.2009., 08:38
Povratak u Rudice kod Kline
19. septembar 2009. | 01:21 | Izvor: B92
Klina -- U selu Rudice kod Kline završeno je deset kuća za Srbe povratnike, a u to selo pristigli su članovi još sedam porodica koje bi želele da se vrate.

Rudice su udaljene 20 kilometara od Kline, a članovi desetak srpskih porodica u to mesto su se vratili u maju mesecu. Među njima je i porodica Dašić.

“Za sad je dobro, slažemo se sa Albancima dobro, nemamo problema. Kako će dalje da bude, stvarno ne znam. Imamo struju. Dobro, neki put nestaje, ali imamo struju, imamo vodu, sve su nam uradili – bunare, pumpe, voda unutra, kupatila – sve su nam znači uradili”, kaže Snežana Dašić.

San čin povratka u zavičaj za većinu povratnika bio je jedini cilj.

“Presudila je želja za rodnim krajem i da budemo na svome. Znači, svoje zemljište, rodbina….”, navodi Nebojša Dašić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=19&nav_category=640&nav_id=382225
---------------------------------------------------------------------------------

Znaci ima nade ima, vreme leci sve...Ovo boldovano je od primarnog znacaja.

Da, da, sve je to lepo... povratnici... izgladjivanje odnosa sa komsijama... pa onda i ona stara : "Da komsiji crkne krava"... Sustina je u necem drugom, nije lako biti povratnik... A meni je mnogo tesko da progutam neke cinjenice... U ostalom, ovaj tekst koji navodis zvuci kao mesecni izevstaj neke medjunardne organizacije... "proterali 1000 lica, povratili 10..." Taj neznatan broj je onda za aplauz i klanjanje, kao i ode pevane svim mirotvorcima...

Vintage
22.09.2009., 15:26
Da, da, sve je to lepo... povratnici... izgladjivanje odnosa sa komsijama... pa onda i ona stara : "Da komsiji crkne krava"... Sustina je u necem drugom, nije lako biti povratnik... A meni je mnogo tesko da progutam neke cinjenice... U ostalom, ovaj tekst koji navodis zvuci kao mesecni izevstaj neke medjunardne organizacije... "proterali 1000 lica, povratili 10..." Taj neznatan broj je onda za aplauz i klanjanje, kao i ode pevane svim mirotvorcima...

Povratak svakako nije lak i zavisi od niz faktora pre svega socialno-ekonomskih, vremenskog razdoblja, re integracije, motivacije, raznih uslova itd...i ja kad bi se odlucio da se vratim sigurno da bi naisao na mnostvo poteskoca.
Uvek je bolje ista nego nista...Ja bi voleo da izneses neka svoja vidjenja, istustva oko povratka.

prof. Grof
22.09.2009., 19:42
Dobro nije........., dobro nije..........ali dobro ni je kako je bilo.........

drlazic
22.09.2009., 23:19
Dobro nije........., dobro nije..........ali dobro ni je kako je bilo.........

...dok ni je Tita bija zhiv... :worth:

cikabosko
06.10.2009., 22:17
Nije dobro

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/%D0%A5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/208101/%D0%9D%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4+%D0%BD%D0%B0+%D1%81 %D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D1%83+%D0%BA%D1%83%D1%9B% D1%83+%D0%BD%D0%B0+%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2% D1%83.html

cikabosko
08.10.2009., 21:05
Ambasador Ruske federacije u Republici Srbiji, Nj. E. gospodin Aleksandar Konuzin je danas, prilikom posete južnoj srpskoj pokrajini rekao,

Za Rusiju ne postoji ni nezavisno Kosovo, ni njegov ustav.

Konuzin je pozvao Srbe sa Kosova da poštuju Ustav Srbije.

Ambasador je dodao da Rusija ima poverenja u Vladu Srbije kada je u pitanju potpisivanje sporazuma MUP i Euleksa o suzbijanju organizovanog kriminala, odnosno da će vlada štititi interese srpskog stanovništva na Kosovu.

Na pitanje novinara kakav je njegov stav o učešću Srba na kosovskim lokalnim izborima 15. novembra, Konuzin je rekao da Rusija „čvrsto podržava stav Vlade Srbije, što znači da ne podržava učešće Srba na izborima”.

„Izbori se sprovode u takozvanom nezavisnom Kosovu i na osnovu takozvanog ustava Kosova”, rekao je ruski ambasador.

On je u Kosovskoj Mitrovici prisustvovao Međunarodnoj konferenciji "Kosovo i Metohija u civilizacijskim tokovima", koja se u ogranizaciji Filozofskog fakulteta prištinskog univerziteta održava do 11. oktobra.

„Impresioniran sam koliko ljudi iz drugih zemalja učestvuje na ovoj konferenciji i smatram da je ova konferencija od velikog značaja jer treba da pokaže da je Kosovo izvorna srpska zemlja. Niko u 21. veku nema pravo da nameće Srbiji odluke i rešenja koja su suprotna volji Srbije i volji Vlade Srbije", istakao je Konuzin.

drlazic
08.10.2009., 21:41
Potpisujem... srcem i dushom...

Sve je vishe Sh/Al koji priznaju realnost da je Kosovo u sastavu Srbije...
..evo najsvezhijeg primera iz Poshte Kosova...
... deshava se nezamislivo... proradila je svest kod veqine Sh/Al na Kosmetu... shto se i moglo ochekivati...

Tony Ball
08.10.2009., 22:11
Potpisujem... srcem i dushom...
Hemijskom se to radi, al otkud bi ti to znao.
U najboljem slucaju mogao bi prst da stavis :hahaha:

drlazic
09.10.2009., 16:54
btw... hvala braqi Srbima za javljanje na ovom topicu...

cikabosko
24.10.2009., 23:25
Шиптарски терористи не мирују.

Константно постављају мине на српском гробљу у Старом Грацком, где почивају жртве шиптарског масакра над српским жетеоцима.
Ни данас, 10 година након тог монструозног злочина, почињеног у присуству НАТО снага, нису пред лице правде изведени крволоци.
Штити их шиптарска завера ћутања, и незаинтересованост окупаторских снага, исто као и оне који су починили масакр над српском децом у Гораждевцу, и остале многобројне злочине.

nesha t.
28.10.2009., 00:33
Spamovi brisani, držite se teme i uzdržite se od uvreda.
:rtfm:

Tony Ball
28.10.2009., 01:08
Spamovi brisani, držite se teme i uzdržite se od uvreda.
:rtfm:

Ovako kako se drzi ovaj iznad tebe jel da?
Lepo boga mi.

nesha t.
28.10.2009., 15:44
Pa on piše o današnjim problemima srpskog naroda. Bezbednost jeste ugrožena. Opservacije o daljoj prošlosti su brisane.

cikabosko
28.10.2009., 16:17
su brisane.

:sad2:

Tony Ball
28.10.2009., 16:50
Pa on piše o današnjim problemima srpskog naroda. Bezbednost jeste ugrožena.

Svakodnevnim postavljanjem mina jel' ?

cikabosko
28.10.2009., 19:24

I uništavanjem srpskih grobalja.
Uče od malih nogu.

Sreda, 28. oktobar 2009
17:57 | Kosovska Mitrovica

Skrnavljenje groblja
Autor: FoNet

Kosovska Mitrovica - Spomenici na pravoslavnom groblju u Mušutištu, u opštini Prizren, koji su gotovo potpuno uništeni 1999. godine i dalje se ruše i skrnave, saznaje KIM radio.

Portparol Euleksa Aleksandra Džordž, pozivajući se na podatke od Kosovske policijske službe, je rekla da se sumnja se da su u utorak deca, koja su skupljala kestenje, ispremeštala nekoliko spomenika na već porušenom groblju u Mušutištu. "Za sada nemamo informacije o kom tačno broju spomenika se radi. Danas je KPS fotografisao groblje, pa će se naknadno utvrditi i broj premeštenih nadgrobnuh ploča", rekla je za KIM radio Aleksandra Džordž. Nadležni u Kosovskoj policijskoj službi danas nisu bili dostupni za komentar. U Mušutištu, metohijskom selu sa mnogo ostataka srednjevekovih crkava, najpoznatiji je manastir Svete Trojice, koji je posle sukoba 1999. godine potpuno uništen. Svi Srbi iz Mušutista i opštine Suva Reka su tada proterani i do sada se niko od njih nije vratio, navodi KiM radio

drlazic
29.10.2009., 21:38
....malji deca part MCMLXXIV...
ovo sa Kosmetom vishe nije Dosier X, nego Dosier XXX...

...malji deca premeshtala mermerne spomenike... :hahaha::hahaha::hahaha:
...nek se javi neko ko u ovo veruje... :dash:

nesha t.
29.10.2009., 23:38
Mina je bilo i ima ih još, a kojom dinamikom su postavljane ne bih znao.

cikabosko
01.11.2009., 14:05
Verujem, da je Klinton zadovoljan rezultatima svoga delovanja....

субота, 31. окт 2009, 13:57 -> 14:57

Цркву претворили у депонију

Место на коме је причешћена српска војска пре Косовске битке, црква Самодрежа код Вучитрна, претворена у јавни тоалет и депонију. Епископ рашко-призренски Артемије упозорио да се српска културно - историјска баштина на Косову и Метохији налази у очајном стању.
Епископ рашко-призренски Артемије упозорио је да се српска културно историјска баштина на Косову и Метохији налази у очајном стању и навео пример цркве Самодреже која се налази у истоименом селу надомак Вучитрна на северу поКров је потпуно уништен, зидови стоје а унутра је депонија, има свега, а највише сточног и људског измета", рекао је епископ рашко-призренски.

Од бетонског зида који је окруживао цркву нису остали ни фрагменти, потпуно је уклоњен, а унутрашњост цркве је претворена у депонију и јавни WC.
Демолирање цркве, почело је већ 1998. године, а након доласка међународних снага на Косово и Метохију 1999. године крајем јуна, демолирање ове светиње се наставља, тако што је црква запаљена изнутра.
Током мартовског насиља на Косову 2004. године црква је опет била мета вандала, данас је у још горем стању, а између школског дворишта и храма нема никаквих преграда.

drlazic
01.11.2009., 16:23
to, btw, nije nishta novo za Kosovo...

...naveo bih primer novosagradjene/nezavrshene crkve u Prishtine koji su do nedavno chuvali vojnici KFOR-a, a koja je sluzhila kao javni WC...

Vintage
11.11.2009., 10:06
Kosovo: Podržano osnivanje nove TV na srpskom jeziku

Licencirani TV proizvođači i TV produkcije na Kosovu i Metohiji postigli su danas u Čaglavici saglasnost da podrže projekat osnivanja nove televizije na srpskom jeziku koja bi signalom pokrila celu teritoriju Kosmeta.

Predstavnici TV stanica Herc, Mir i Zoom i TV produkcija (New press, Glas juga, Link produkcija, Slobodna produkcija ...) osnovali su zajedničko preduzeće "Kosovska medijska grupacija" (KMG) koje okuplja većinu predstavnika televizijskih proizvođača i koje je ovlašćeni partner lokalnim i međunarodnim institucijama.
Istraživanje koje je proteklih meseci sproveo UNDP pokazalo je da Srbi i nealbanci žele osnivanje novog TV kanala sa sedištem na centralnom Kosovu.
Inicijativu za osnivanje tog kanala pokrenulo je, na bečkim pregovorima o status Kosova, Društvo novinara Kosova i Metohije.

Izvor ( Blic )

jokili 67
13.11.2009., 23:33
Mi imamo TV....nama treba MIR,ja živim na Kosovu i....ne znam šta reći....sve je vec rečeno....večeras gledam na B92 uvode pasoše za Srbe SRAMOTA