Vidi punu verziju : Pohvala
nikodim
10.12.2005., 03:19
Iskreno, dobro je da ima zivih ljudi u tom gradu koliko je zagadjen, nazalost.
Pancevci... kako ste, kako pluca, ostali organi? Ima li izgleda da se u tom gradu promeni nesto po tom pitanju?
Kako da nema sta da se promeni... moze zagadjenje umesto 100puta da bude 200puta vece to je bas golema promena... Iskreno ja sam u Pancevu samo kad moram. Dok traje fax u Pancevu sam oko 8-12 sati a kad nema predavanja onda sam konstantno van Panceva. Polako ali sigurno se nadam da cu postati izbeglica!
nikodim
10.12.2005., 13:20
Lose... pre par dana sam bio u Pancevu... starahota jedna... skoro da se oseca neki jezivi ukus vazduha.
Mislim da si se pogresno izrazio. Nije SKORO nego VEC se oseca jezivi ukus vazduha.
nikodim
10.12.2005., 18:49
Hvala na ispravci...
Iskreno... pancevci su u mojim ocima heroji zbog takve sredine, maksimalno zagadjene... Ranije je bila neka prica da ce postaviti neke filtere na tim najvecim zagadjivacima kako bi se situacija malo popravila, ali ne bih rekao da su nesto uradili po tom pitanju.
Ma..... nama treba jedan Palma, Bidza ili Raka ako mislimo da ostanemo u zivotu.
Objasnjenje: Palma, Bidza i Raka su gradonacelnici Jagodine, Svilajnca i jos nekog grada ne mogu da se setim. Sva trojica sluze drugi ili treci mandat pri cemu je na izborima izaslo 90-05% biraca a oni su imali imali preko 95% glasova biraca u njihovim opstinama sto dovoljno govori sta su oni uradili za svoje gradove.
nikodim
11.12.2005., 11:28
Svako ko je nesto ucinio za svoj grad uziva poverenje svojih sugradjana... a vas gradonacelnik, zasto ge na uhvatite za "vratic"?
Shinoda
11.12.2005., 17:01
Svako ko je nesto ucinio za svoj grad uziva poverenje svojih sugradjana... a vas gradonacelnik, zasto ge na uhvatite za "vratic"?
Mozemo samo za tuki da ga uvatimo! :mad:
Sve se vise razmiljam da odem odavde kad zavrsim skolovanje, ne mogu zamisliti da evontualno zasnujem porodicu u ovom gradu, ma koliko ga neizmerno voleo! :cry:
nikodim
11.12.2005., 19:12
Mozemo samo za tuki da ga uvatimo! :mad:
Sve se vise razmiljam da odem odavde kad zavrsim skolovanje, ne mogu zamisliti da evontualno zasnujem porodicu u ovom gradu, ma koliko ga neizmerno voleo! :cry:
Panveco je vrlo zivahan grad... nesto se desava... koncerti, kojekakve svirke... festivali. Ali je situacija jako losa po ostalim pitajima. Sta vise meni je pancevo bas lep grad, ako izuzmemo lose zivotno okruzenje koje je maksimalo zagadjeno... nazalost. :( :roll: :evil:
nikodim
11.12.2005., 19:12
Ne znam da li postoji neki zakon, ili makar predlog ili da je opet u pripemi... bilo sta... Koji bi regulisao necin na koji se isputsaju ti otrovi u vazduh ili vodu bez ikakvog filtriranja... To nema nikakvog smisla, unistavati ljude da bi se ustedelo malo novca od kupovine filtera i drugih „naprava“ koje bi smanjile emisiju otrova koje tako nenormalno ispistaju...
Shinoda
12.12.2005., 13:01
Panveco je vrlo zivahan grad... nesto se desava... koncerti, kojekakve svirke... festivali. Ali je situacija jako losa po ostalim pitajima. Sta vise meni je pancevo bas lep grad, ako izuzmemo lose zivotno okruzenje koje je maksimalo zagadjeno... nazalost. :( :roll: :evil:
Ma sooper je Pancevo, zaista!Meni ne bi smetalo da ceo zivot provedem ovde, ali tako sam poceo da se plasim za svoje zdravlje da ne znam da li cu imati hrabrosti da ostanem!
Shinoda
12.12.2005., 13:04
Ne znam da li postoji neki zakon, ili makar predlog ili da je opet u pripemi... bilo sta... Koji bi regulisao necin na koji se isputsaju ti otrovi u vazduh ili vodu bez ikakvog filtriranja... To nema nikakvog smisla, unistavati ljude da bi se ustedelo malo novca od kupovine filtera i drugih „naprava“ koje bi smanjile emisiju otrova koje tako nenormalno ispistaju...
Pazi covece, nije to do zakona!Zakon jedino sto moze da uradi jeste da zatvori fabrike, sto ce da se desi na qkovo leto!Nemoguce je zakonom regulisati bilo kakvu emisiju stetnih gasova jer je tu u pitanju zastarela tehnologija koja nije u stanju da preradi stetne materije, sve sto treba su PARE!!!Da se sve to dovede u red i da pocnemo da zivimo punim plucima... (koliko - toliko)
Ma sta se nervirate?! Ovako bar znamo,kada dodjemo u BG,da uzivamo u ono malo cistog vazduha koliko uspemo da uhvatimo!!!
Pored toga... postali smo imuni na sve vrste rakova!! Na ove recne,morske... Uskoro prelazimo i na jastoge!! Kada skoknu do Tamisa!!!!!
nikodim
12.12.2005., 16:07
Strasno... cak sm cuo fazon... tipa... Sta je Pancevo u horoskopu? Odgovor je rak... jezivo...
Nedajte se ljudi... koliko mozete, uhvatite tog gradonacelnika pa od zid...
Sto se tice gradonacelnika on je dobar lik bio je i '99 za vreme bombardovanja ali je jedna piсkica nije sposoban da se bori za neke ideje a moram priznati da ih ima dosta dobrih.
Sto se tice Panceva i njegove zivahnosti... to je vec diskutabilno. Meni licno ne odgovara vrsta ljudi koji zive u Pancevu. Zavisi ko sta podrazumeva pod zivahnoscu. Po meni je npr zivahnost dogovoriti se s drustvom da idemo na more (ili zimovanje) i krecemo za pola sata dok recimo pancevci pod zivahnoscu podrazumevaju da se dogovore u roku od 10min gde ce izaci (u koji kafic). Raspitajte se malo kod beogradjana ko su najgori vozaci... i zasto... toliko o zivahnosti....
nikodim
12.12.2005., 23:21
Dobar ili ne... grad je u jako losem stanju....i trebalo bi nsto promeniti, ali kako pitanje je sad...
To je vecita dogma svih stanovnika ovog grada... Zbog toga je vecina prestala da se trudi oko toga...
nikodim
13.12.2005., 11:29
Koliko je to pametno.... ipak vi zivite u tom gradu.... trebalo bi pronaci neki put koji bi vam omogucio da se zastitite od tih "smradova"...
Ma zna se put ali nije asfaltiran... kazem ti problem je u ljudima koji su rodjeni pancevci sve sto ima i najmanji problem sto nije idealno "to je jako tesko realizovati pa ga necemo ni raditi". Govorim o starijoj generaciji preko 35-40god ovih mladjih ima zainteresovanih.
Shinoda
14.12.2005., 14:11
Ma zna se put ali nije asfaltiran... kazem ti problem je u ljudima koji su rodjeni pancevci sve sto ima i najmanji problem sto nije idealno "to je jako tesko realizovati pa ga necemo ni raditi". Govorim o starijoj generaciji preko 35-40god ovih mladjih ima zainteresovanih.
Znas kako se kaze, na mladima svet ostaje! :D
nikodim
14.12.2005., 17:58
Samo... mladi, trudite se da bude zaista tako, ne dozvolite da se svet, u vasem slucaju, svodi na pitanje egzistencije u tom grradu. On je vas... borite se za njega... ;)
Svaki put kada neko,iole nesto pokusa,to se veoma brzo zavrsi!! Steta je sto te akcije nisu duzeg veka... Ljudi su jako neslozni po pitanju toga. Sve sto se dosada desavalo,moze se svesti na pa ucenickih akcija i to je sve. Tuzno ali istinito!!!!!
nikodim
16.12.2005., 11:37
Kako god... zivi se i tako...
SweetChildOfMine
19.12.2005., 18:14
Nikodim bolje nadji neko resenje umesto sto tu pametujes :)
nikodim
19.12.2005., 20:03
Nemam ga... i pitanje je koliko mi je potrebno... nemam nikakve veze sa Pancevom, samo sam imao prilike da primetim da je u veoma losem stanju. ;)
Shinoda
20.12.2005., 12:21
Nikodim bolje nadji neko resenje umesto sto tu pametujes :)
Nemoj da si tako surova... Umesto da ti bude drago sto neko ima saosecanja prema nama Pancevcima ti ga jos i napadas, ako neko treba nesto da uradi to smo MI!!!
Hvala nikodim! ;)
nikodim
20.12.2005., 16:34
Hej... nema na cemu... Iskreno, meni se dopada vas gard, dosta puta sam izlazi tu i dolazio kod svojih prijatelja. Ne mislim da je grad los, naprotiv, bas imam jako lepo misljenje o njemu, ali ono sto mi je zapalo za oko jeste bas ovo o cemu se ovde sada piskara.
Imate dosta zanimljivih festivala u tom gradu, veliki broj neverovatnih muzicara... za svaku pohvalu.
Ipak, nije sve tako sjajno, a to je bilo nesto o cemu sam, izmedju ostalog zeleo da porazgovaram sa pancevcima. Time nisam mislio nista lose... ;)
Pozdrav... :)
nikodim
20.12.2005., 16:47
btw Koliko shvatam citajuci postove na ovoj temi, bas ste u teskoj sitaciji, mislim da i nemate bas puo mogucnosti da se izborite sa svim tim problemima. Ne znam da li je bas to tako, ali ako jeste... onda je vrlo tesko i razmisljati o tome.
Ali meni ipak nije jasno zaasto oni koji su odgovorni ne urade bilo sta po tom pitanju kako bi se sitacija makar malo popravila.
Shinoda
21.12.2005., 14:11
btw Koliko shvatam citajuci postove na ovoj temi, bas ste u teskoj sitaciji, mislim da i nemate bas puo mogucnosti da se izborite sa svim tim problemima. Ne znam da li je bas to tako, ali ako jeste... onda je vrlo tesko i razmisljati o tome.
Ali meni ipak nije jasno zaasto oni koji su odgovorni ne urade bilo sta po tom pitanju kako bi se sitacija makar malo popravila.
Znas kako se kaze...Para vrti di burgija nece!Bole njih dupe ko koga gde truje i kako.Najbitnije je da ****** ostane zavaljena u fotelji, a i kad se krene nesto, obicno se stane negde na pola puta... Pokusavacemo, kako znamo i umemo jer to je jedino sto imamo.Pisacemo tuzbe, peticije, grafite dok ne pocrkamo, valjda ce nekom doci iz dupeta u glavu... :roll:
nikodim
25.12.2005., 17:55
Jasno je to, slazem se sa tobom...
Verujemd a su svi jednoglasni u ideji da to moze mnogo bolje, mislim na sam vazduh....
Sta se desava u tom gradu za najludju noc...???
Shinoda
25.12.2005., 18:46
Pa najbolje ti je da vidis na temi "gde cete za docek"...
Pravi se dosta zurki, bar 4-5...a bice i na trgu nesto!
nikodim
25.12.2005., 20:11
Kakav avatar... :)
nikodim
26.12.2005., 22:56
Danas mi je jedan prijatelj rekao da je (da li danas ili ovih dana, to sam zaboravio), bilo nesto... u smislu, sahrane ili pomena, koji se naravno odnosio na grad i stanje u njemu. Odlicna ideja... ako je istinita...
Luckasti ste vi pancevci... ;)
Shinoda
27.12.2005., 14:48
Danas mi je jedan prijatelj rekao da je (da li danas ili ovih dana, to sam zaboravio), bilo nesto... u smislu, sahrane ili pomena, koji se naravno odnosio na grad i stanje u njemu. Odlicna ideja... ako je istinita...
Luckasti ste vi pancevci... ;)
Nisam cuo za to, ali moguce.Pa kad smo vec sve suze za Pancevom isplakali, zasto da se malo i ne smejemo nad sudbinom nasega grada... :cry:
nikodim
27.12.2005., 18:25
Simpaticno i sarkasticno... htedoh reci da je to bila dobra ideja.
Nego, imas li tu macku negde u vecem formatu? Ako imas daj pusti je na mail, u principu ja ne volim macke, ali ta slika je odlicna. ;)
Znam likove koji su to pravili i lepili. Napravili su smrtovnicu na kojoj pise da je Pancevo umrlo pre ne znam koliko godina pustanjem u rad juzne zone... ozalosceni: gradjani Panceva. Cak mogu da se pohvalim da sam nekoliko tih smrtovnica isekao i odvezao pocinioce do centra grada. Shinoda mislim da ti znas njih kad bih ti rekao sto posto bi se setio ali mi je glupo da sirim jer su oni insistirali da ostanu anonimni.
Shinoda
27.12.2005., 20:48
Znam likove koji su to pravili i lepili. Napravili su smrtovnicu na kojoj pise da je Pancevo umrlo pre ne znam koliko godina pustanjem u rad juzne zone... ozalosceni: gradjani Panceva. Cak mogu da se pohvalim da sam nekoliko tih smrtovnica isekao i odvezao pocinioce do centra grada. Shinoda mislim da ti znas njih kad bih ti rekao sto posto bi se setio ali mi je glupo da sirim jer su oni insistirali da ostanu anonimni.
@Dovla
Nije da me ne zanima, ali necu da te teram! ;)
@nikodim
ee nemam macku u vecem formatu, to sam izbunario na nekom avatar sajtu.Da imam poslao bih ti...
Jel se na ovu sliku mislilo:
http://www.geocities.com/egradjanin/pancevo-cloud.jpg
nikodim
28.12.2005., 09:27
Kakva ludorija.... ;) Jedan od vrlo zgodjusnih nacina da se iskaze nezadovoljstvo trenutnim stanjem u gradu.
SweetChildOfMine
28.12.2005., 13:09
Hm... Sumnjam da ce ta smrtovnica ista promeniti.
nikodim
28.12.2005., 14:39
Mozda i nece... tj. verovatno nece, ali svakako je jedan od nacina da se iskaze nezadovoljstvo. Cutanjem se ne bi nista promenilo, mozda nece ni ovako, ali barem se nesto desava. To ipak znaci da se ljudi nisu pomirili sa cinjenicom da zive u zagadjenoj sredini.
pancevac76
28.12.2005., 17:44
a mozda bi trebalo da saljemo anonimne dojave o podmetnutoj bombi, da ih malo cimamo? ;)
nikodim
28.12.2005., 19:09
Toga ima jako puno u poslenje vreme, u ovoj nasoj zemljici. Bas cesto se desava da se na TV-u cuje ponesto o nekoj anonimnoj dojavi. Mada, mislim da se ne bi previse uzbudili... ko zna, trebalo bi probati. ;)
Makar bi evakuisali fabriku na sat-dva jos ako se dojavi u vreme ispustanja otpada kad prodje sat dva onda je kasno za otpocinjanje procesa :-)
nikodim
28.12.2005., 21:16
Bravo za ideju! ;) Bice da si je dobro razradio... :)
Potreban mi je sponzor za zavrsni deo projekta, ali kad ga budem zavrsio... ima tu i planova B... ako se ne evakuisu neke male eksplozijice su u igri... zapravo dosad mi nisu bile potrebne finansije sad mi treba samo malo za ovaj zavrsni deo u kome se odvija plan B... :-)
nikodim
29.12.2005., 00:41
Nema sale, dakle, opako ozbiljan. Sta da ti kazem, misli... puno srece... "ipak se okrece". ;)
Ma ima da se okrece i da se vrti a bogami i da se trese :-)
nikodim
30.12.2005., 01:19
Cilj opravdava sredstva... valjda ce biti tako. :)
Shinoda
30.12.2005., 17:01
Zapade mi za oko danasnja naslovna "Pancevca", ide pesmica...:
Preko smeca preko brega i pocrnelog snega
jure neke masne sanke, prljave i tanke.
Deda-Mraze, Deda-Mraze ne skreci sa staze
ne oklevaj, ne dremaj, vec banje nam spremaj.
Prsti, prsti bela staza truju Deda-Mraza.
Na subari mu smog, a benzen u kosi,
otvor'te mu sirom vrata, jer maske vam nosi!
:lol: :lol: :lol:
:cry: :cry: :cry:
Smejati se, il' plakati?
Gryphon
30.12.2005., 17:04
Jesi lud. http://www.cheesebuerger.de/images/more/bigs/a090.gif
nikodim
30.12.2005., 22:12
Zapade mi za oko danasnja naslovna "Pancevca", ide pesmica...:
Preko smeca preko brega i pocrnelog snega
jure neke masne sanke, prljave i tanke.
Deda-Mraze, Deda-Mraze ne skreci sa staze
ne oklevaj, ne dremaj, vec banje nam spremaj.
Prsti, prsti bela staza truju Deda-Mraza.
Na subari mu smog, a benzen u kosi,
otvor'te mu sirom vrata, jer maske vam nosi!
:lol: :lol: :lol:
:cry: :cry: :cry:
Smejati se, il' plakati?
Auuuu... covece, pa ovo je oab surovo. Mislim da i nije bas za smejanje, mada... moze se i smejati pomalo... ironicno. ;)
nikodim
30.12.2005., 22:13
Da, Pancevci, srecni vam predstojeci praznici, pa da se sledece godine nesto promeni, makar malo... na bolje, naravno. ;)
E video sam i ja tu pesmicu mada nekako ne mogu da citam taj Pancevac tekstovi su nekako puni negativne energije tj lose uticu na mene...
Shinoda
31.12.2005., 19:18
Da, Pancevci, srecni vam predstojeci praznici, pa da se sledece godine nesto promeni, makar malo... na bolje, naravno. ;)
Hvala nikodime, nadam se da ce se tvoje zelje ispuniti!
I zelim da ti rtakodje cestitam Novu, Bozic i sve ostalo i zahvalim ti na podrsci i razumevanju! ;)
nikodim
01.01.2006., 19:41
Hvala nikodime, nadam se da ce se tvoje zelje ispuniti!
I zelim da ti rtakodje cestitam Novu, Bozic i sve ostalo i zahvalim ti na podrsci i razumevanju! ;)
Nema na cemu...
Nego, veceras kod vas Neverne Bebe... bice zanimljivo, mozda vas posetim veceras, danas sam samo na kratko bio u vasme gradu. ;)
Shinoda
01.01.2006., 20:31
Nema na cemu...
Nego, veceras kod vas Neverne Bebe... bice zanimljivo, mozda vas posetim veceras, danas sam samo na kratko bio u vasme gradu. ;)
Da,da... Dodji, ti si kod nas dragi gost, kako na Forumu tako i u gradu! ;)
nikodim
02.01.2006., 15:03
Hvala, hvala... sta reci. ;) Samo, nisam sinoc bio u vasm gradu, jednostavno nisam imao snage. :)
Shinoda
02.01.2006., 17:42
Hvala, hvala... sta reci. ;) Samo, nisam sinoc bio u vasm gradu, jednostavno nisam imao snage. :)
Da si bio tako bi se smrz'o! :evil:
Ispred opstine je tako duvao vetar i bilo je nevidjeno hladno...
nikodim
02.01.2006., 18:40
Da si bio tako bi se smrz'o! :evil:
Ispred opstine je tako duvao vetar i bilo je nevidjeno hladno...
Uh kako mrzim taj verat...
Nego, kako je bilo tamo? Ne racunajuci hladnocu... ;)
Shinoda
03.01.2006., 19:24
Uh kako mrzim taj verat...
Nego, kako je bilo tamo? Ne racunajuci hladnocu... ;)
Paa dok sam ja bio, bilo je stvarno ok, a to kazu i oni koji su ostali do kraja!
Jedini problem je predstavljala hladnoca od koje nisi mogo da pobegnes jer su svi lokali bili prepuni i klinchurija koja je resetala petardama, jedan matori je ladno bacio stap dinamita u parku, debil! :roll:
nikodim
03.01.2006., 20:41
Neveroovatno... dinamit u parku, kakvi ludaci, tj. ludak. Laga se moze postradati tokom ovih praznika, sto zbog alkohola sto zbog manijaka koji svasta "pale".
Nikada ih live nisam gledao ali su mi prijatelji pricali da su odlicni.