Vidi punu verziju : Program za teretanu
medicin83
07.12.2005., 02:40
Ko moze da mi napise program za pocetnike...sa posebnim naglaskom na skidanju stomaka.
Da li je traka za trcanje preporucljiva u mom slucaju(stomak), i u kojoj meri ?
zoranpetrovic84
07.12.2005., 09:47
www.fitnessvodic.com
boris0230
07.12.2005., 20:54
Svaki dan trci 1 sat. Radi 100 trbusnjaka. Gledaj svaki dan da povecavas trbusnjake. Ukoliko mozes 50, radi 50.
Pazi sta jedes, izbaci hleb i slatko. Unesi proteina, i prirodnih ugljenih hidrata. Ukoliko izostanes 1 dan, to ti je usporen napredak, i znas da nije u pitanju trening program vec ti. Traka za trcanje je super stvar (mada je nikad nisam koristio :) )
Za mesec dana trebao bi da primetis razliku.
"A fat belly cannot believe that such a thing as hunger exists." Bruce Lee
:D
prof. Utonium
07.12.2005., 22:12
Ko moze da mi napise program za pocetnike...sa posebnim naglaskom na skidanju stomaka.
Da li je traka za trcanje preporucljiva u mom slucaju(stomak), i u kojoj meri ?
Trening za pocetnike:
http://www.fitnessvodic.com/fitness/fitness.php?mode=article&id=263
Sto se tice stomaka, ako mislis na skidanje sala, kardio, kardio i samo kardio. To je jedini nacin. Bicikl, plivanje, trcanje, izaberi sta ti najvise odgovara i raspali.
Pogledaj ove linkove, odlicni odgovori na istu temu:
http://www.fitnessvodic.com/forum/viewtopic.php?t=65
http://www.fitnessvodic.com/forum/viewtopic.php?t=163
Svaki dan trci 1 sat. Radi 100 trbusnjaka. Gledaj svaki dan da povecavas trbusnjake. Ukoliko mozes 50, radi 50.
Pazi sta jedes, izbaci hleb i slatko. Unesi proteina, i prirodnih ugljenih hidrata. Ukoliko izostanes 1 dan, to ti je usporen napredak, i znas da nije u pitanju trening program vec ti. Traka za trcanje je super stvar (mada je nikad nisam koristio :) )
Za mesec dana trebao bi da primetis razliku.
"A fat belly cannot believe that such a thing as hunger exists." Bruce Lee
:D
Ti preporucujes pocetniku da trci svaki dan 1 sat i da radi 100 trbusnjaka ili koliko moze.
Ajde nemoj da se brukas ovde.
boris0230
08.12.2005., 02:21
Pa j#biga, neznam koliko mozhe da uradi :D
Vidis da je 83, mocice to..
Trcanje je najbolje za gubitak telesne masnoce (tako sam naucio brate)
Ja stvarno ne znam odakle ti hrabrosti da pocetniku(kako kaze)preporucujes 1h kardio.Jesam zensko,ali se profesionalno bavim sportom,a kad skidam kilazu retko kad trcim toliko...Zar ces da ga nosis na dusi...?? :) :( Imam pravog coveka za tebe,koji je apsolvent na smeru za sportove snage sa prosekom 10..,i sa velikim uspesima u praksi..Mada je resio da od skoro naplati zagarantovano uspesne programe,ali nije bog zna koja kinta../za ravan stomak u slucaju da se skroz pridrzavas treninga i ishrane/ Ako si za da ga kontaktiras,salji mail na Bocka_dm@yahoo.com !!!!
JMada je resio da od skoro naplati zagarantovano uspesne programe,ali nije bog zna koja kinta.
A koja je to kinta?
Pa ovako..,Ne znam kolko je ko u toku sa cenama..,..,Jasno je da licnog trenera malo ko moze da priusti...i trening u teretanama kao sto je npr. Exteme gym.A takav licni trener ti je za oko 100evrica na raspolaganju u toku treninga......Ovo bi bilo ovako...: 1000kinti za mesec dana...S'tim sto ide ovako:Nece ti dati listic sa programom i reci da radis i hranis se kako pise..,vec ti prvo napise za nedelju dana/u zavisnosti od tezine i konstitucije/,..,pa ti onda u zavisnosti od napretka te nedelje pise dalje za 2.,pa tako jos dva puta do kraja meseca..,i eventualno menja plan ishrane i treninga...Trening je vrlo bitan,ali je ishrana presudan faktor.S'obzirom da ce ti tih mesec dana biti stalno dostupan za kakva god pitanja u vezi preporucene ishrane i treninga..,moci ces da naucis dosta,posebno o pravilnoj ishrani..,tako da ces posle tih mesec dana moci i sam ispravno da se hranis i treniras...,...Ali sve se moze desiti jedino ako je neko spreman da se odrekne slanine,i przenja i ostalih s..nja..Pa sad...,mislim da svako moze proceniti da li mu je 1000 mnogo..
jednastvar
02.01.2006., 15:20
pek-dek ti je jedna od najboljih vezbi za grudi...samo da U POTPUNOSTI PRAVNILO RADIS!!
S
1000kinti za mesec dana...
Samo?!
Za te pare ne mozes u mnogo teretana/fitnes centara da dobijes ni mesecnu clanarinu, a kamoli licnog trenera
boris0230
02.01.2006., 17:59
Srecna nova ;)
Ja stvarno ne znam odakle ti hrabrosti da pocetniku(kako kaze)preporucujes 1h kardio.Jesam zensko,ali se profesionalno bavim sportom,a kad skidam kilazu retko kad trcim toliko...Zar ces da ga nosis na dusi...?? Imam pravog coveka za tebe,koji je apsolvent na smeru za sportove snage sa prosekom 10..,i sa velikim uspesima u praksi..Mada je resio da od skoro naplati zagarantovano uspesne programe,ali nije bog zna koja kinta../za ravan stomak u slucaju da se skroz pridrzavas treninga i ishrane/ Ako si za da ga kontaktiras,salji mail na Bocka_dm@yahoo.com !!!!
Imam druga, koji je tom metodom skinuo 7 % Body fat za nedelju dana. Svaki dan je trcao 1 sat.
Naravno, ishrana mu je 10 puta bila mineralnija/nutriciona od prosecne, moderizovane ishrane.. (:
Vise ce mu trebati vremena, naravno zavisnosti od ishrane.
Mozda je 1000 dinara mnogo, u zavisnosti koliko ce da izgubi kg ?
I zavisi sta izgubi, vodu ili salo ? Ili mozda taj program ostecuje misicno tkivo ? I snagu ?
Obicno, ljudi ne mogu da se odreknu slatke hrane, retko koga znam da se odrekao. Cak, naprimer da mu je muka, nakon sto jede slatko, da povrace posle slatkog jela...on ce i dalje jesti slatko.
Znam takve ljude.
Dobro, postije izuzetni.
Znam za jedan trening program, po meni najbolji trening program. Kosta 147 dolara.
Novac je dobro ulozen, ako me pitas :) Za dva dana izgubis jednu kilu. Bez ostecenja misicnog tkiva i gubitka snage, znaci cisto salo gubis, a da ne osetis glad. Najednostavniji, najbrzi, najaci program.
boris0230
02.01.2006., 21:01
Trcanje je najbolje za gubitak telesne masnoce..
Ljudi,sta da vam kazem....Lepo bi zvucalo:Hoces da oslabis pet kg-a za nedelju dana...,..E,nema bato.....Ustvari,mozda ti to neki program i moze uraditi...,ali taj gubitak ce biti uglavnom voda i misicna masa...,.i onda covek kad prestane sa tom "dijetom" lepo pocne da zdere i ne da povrati izgubljeno "salo",vec naknadno doda kilazu...Da li znate sta znaci dijeta..,.,,..??Dijeta je NACIN ISHRANE!!...sto podrazumeva pravilnu ishranu...,,...A postoji samo jedan nacin pravilne ishrane...,,koji se pripisuje svima,ali u zavisnosti od kilaze i dnevnih potreba..,i posebnih potreba vitamina i minerala...svako jede neke namirnice vise...,neko manje,,,....A ako hoces da skines 4kg-a za nedelju dana i da to odrzis/A PRITOM OSTANES ZDRAV/ -pisi propalo Ili idi kod one Bozen...i kupi turbo slank... i bices slank...!!!!!??????Mozda ti mozak postane slank.... ...Lepo zvuci...ali...,znam da lose zvuci da izgubis 5kg-a za mesec dana,oznojivsi dupe i hranivsi se zdravo ali ako je to posle lako odrzavati-znaci to je prava stvar.Mislim da sam dovoljno kompetentna da pricam ove stvari.U kuci imam dijeteticara, a i apsolventa fitnesa..,, A ja sa 20god. imam vidljive plocice na trbusnjacima .....Zato mislim da ovo 1000 mozda i nije preterano..,,...
To da li ce se neko odreci neke hrane...,,to je problem u glavi..Evo,ja mogu da kazem da sam se odrekla..,i da to nije lako uraditi..,ali je sve vredno truda...!!..Neko rece da se za skidanje sala opredeli za biciklu,trcanje ili plivanje............,,,,::::::::::To treba biti sto duzi kardio,ali s'obzirom da se na bicikli trosi 1/3 manje kalorija nego trcanjem(20min. trcanja je kao 30min. bicikle)..,a da se trcanjem brze aktivira salo nego kod plivanja....,,.na osnovu ovoga se da zakljuciti da je trcanje zakon!!,! I dobra je varijanta raditi kardio pre dorucka....!
boris0230
03.01.2006., 19:38
Zdravo Bocka,
Izgleda nisi dobro procitala sta sam napisao. Podseticu te :
Za dva dana izgubis jednu kilu. Bez ostecenja misicnog tkiva i gubitka snage, znaci cisto salo gubis, a da ne osetis glad
Da li je to zaista moguce ? Da moguce je. Objasnicu i zasto (kasnije cu se vratiti na ovo).
Dijeta naravno, ima veoma vaznu ulogu u tome, i znam da se slazes samnom kada bi rekao da treba kvalitetnu, zdravu, nutricionu i mineralnu hranu da jedemo.
Ja mislim da bi ljudi trebali da jedu za chega su DIZAJNIRANI da jedu.
Obicno ljudi kad cuju rech, DIJETA.. misle na one glupave izmisljene programe "ceo dan pojedes 2 parca hleba.. uglavnom poenta je sto vise vode da uneses a ako je moguce ceo da da ne jedes" Blah..Dijeta kao sto si rekla, znaci Nacin Ishrane, obicno govorim da znaci "izbirljiva ishrana" isto je.
Kad kazem, da coveku treba dijeta ako hoce da se ugoji ili da oslabi. Obicno svi misle da lupetam kad kazem to, jer svi misle da dijeta ima neke veze sa gladovanjem.
Znam nekoliko njih, kojima je program promenuo zivot (kao i meni pored njih)
Samo nisam koristio "napredni program za skidanje kg" jer sam hteo misicnu masu i nisam imao problema sa kilazom.
Neznam kakvu ti ishranu koristis, ali ja jedem ne pecenu, ne barenu hranu, jedem zivo meso, i to vec dosta vremena.
Ne moguce je da se ugojim, jer redovno treniram, a i da ne treniram jedem sve hranljivo i izbalansirano. Ne postoji sansa da mi se vrate Kg.
Da je to moguce, vratili bi se pre 2 - 3 godine, jer toliko se vec bavim ovakvom ishranom.
Slatko, svinjsko i druga takozvana "domaca, moderizovana" jela, nisam jeo dosta vremena, verovatno vise nego ti, ali to nije bitno.
Prvi princip programa je zdravlje
Drugi princip je maksimalna potencijala
Treci princip je da izlgedam dobro
Mozda cak i ti se ne hranis zdravo.
Jer si znala, kada je hrana pecena preko 100 stepeni, za 3 minuta ili duze, protein postane denaturisan, secer postane karamelizovan,
slomnjena su prirodna vlakna, sto znaci da ce vise vremena trebati da prodje kroz creva. 90 % nutricija su oscenene ili unistene, a 100 % enzima su unistene. Kuvana hrana crpi enzimski potencijal naseg tela i ne potrebno guta/odvodi energiju koja nam je potrebna da zadrzimo i oporavimo nasa tkiva i organske sisteme. Zivu hranu je lakse svariti, potrebno je 24-36 sata za prevoz kroz varljivu traku, uporedjujuci sa 40-100 sata za kuvanu hranu. Ovaj ne prirodni prevoz povecava pretnju truljenja i bolesti. Kada jedes kuvane karbihidrate, proteina, i masnocu, jedes mnogobrojan promenljivi (takozvana leshina) proizvod od produkta izazvan od kuvanja.
Ovaj text sam preuzeo. Ne prilici Spartanskom ratniku, da se bavi naukom. Ne volim nauku, ali se ponekad koristim njom, iskoristim je.
Mislim da uopste nisu bitna naucna ispitivanja nutricije i ostale dzidzabadze.
Masajski plemenski covek, zivi za najbolje zdravlje & snagu u svom zivotu, nema ideju za nauku, niti zna sta je nauka.
Dok, pogledaj nutricionistu. Proucava hemijske stukture hrane, i ima takozvano "superiorno" znanje. Srche kolu, jede slatko, ima dijabetis, preko kilaze je.
Sve ovo sto si napisala je skroz ok, slazem se. Retko koju devojku sam video da moze da se odupre od moderne hrane. Svaka ti cast.
Cak naprimer ljudi da kupe taj program od 1000 dinara, nije dovoljno da imaju taj program.
Jednom mi je rekao jedan izuzeta covek "Mozes znati najbolje trening metode na svetu, to ti nista ne vredi ako nemas motivaciju da aktualno uradis trening"
Tako isto za ishranu vazi, mozes znati 1000 dijetskih super-prosecnih, izuzetnih, superiornih programa i rezima, ukoliko ne mozes da se odupres od danasnje ishrane, nista neces postici znanjem, ako ga ne iskoristis.
boris0230
03.01.2006., 19:43
Govorio sam o "naprednom programu za skidanje kg"
Zasto bas "napredni program za skidanje kg" ?
"napredni program za skidanje kg" je dodatak programa.
Ceo program je pomogao mnogo ljudima, da dobiju nivo zdravlja, snage, misica i atletski oblik. Postoji jedna oblast, za koje je najvise nas glasalo. To je;
Kako da postanes mrsav/misicav i to BRZO!
Kako da skines telesnu masnocu i tako da ostanes do kraja svog zivota. Kako da postignes istinsko takozvano "kameno" telo, slobodno od ruznog, tvrdoglavnog sala.
Ikao u programu postoji vec, "gubljenje telesne masnoce" termin..napravljen je plan za mrsavnjelje za kraci termin a brzi gubitak sala.
Ponekad, kao sto verujem da znas, potrebno je da se fokusirash/skoncentrises na samo sagorevanje telesne masnoce. Za vazan razlog.
Za specijalne prilike, kada je potrebno da brzo postanes vitak, zato je potrebno napredni program za skidanje kg.
Da ti dam primer:
Imas specijalnu priliku koja dolazi ali malo vremena da se pripremis. Kao naprimer fotografsko slikanje, zabava kod druga, bazen, porodicni okup i sta ja znam josh..nebitan je razlog. Ali to su retke prilike kad hoces da skines telesnu masnocu i izgledas dobro, ali nemas vremena. Mozda jedna ili dve nedelje, mozda jos manje.
Pratis odredjeni program, i imas problema da skines nekoliko zadnjih kg
Dostigao si jednu tacku u mrsavljenju. U pocetku salo gubis, ali u jednom gledistu, poceces da stojis na jednom mestu. Za nekog moze biti stresan, poremecen.. ali je prilicno prosto. Napredni program za gubljenje kg je savrsena stvar, jer je brz i radi. Radi na kratke termine i probija tacku gde si stao. Izgubices extra kg veoma brzo. Onda se vratis na regularnu dijetu i lako je odrzavati tu tezinu. Kad kazem regularnu, mislim pravu zdravu ishranu, ne moderizovanu.
Mnogo ljudi ne razume da je lakse odrzavati zeljenu tezinu nego doci do tog nivoa.
Sta ce program u raditi za tebe ?
Brzo gubljenje telesne masnoce...
Dizajniran je za kratke terminske upotrebe. Standarni krug je 7 dana, 5 dana je extremna dijeta i trening, a dva dana je odmor. Najduzi period bez pauze je 10 dana. Nije dizajniran za duzi period.
Sistem je dizajniran da kontrolises nivo telesne masnoce (svoje fizicke pojave)
Koje rezultat se moze ocekivati ?
Zavisi, svi su drugaciji. Naravno gubices salo, i to brzo. Neki ce izgubiti vise, neki manje. Mozes ocekivati najbrzu brzinu gubljenje telesne masnoce koje si ikada ocekivao.
Po njihovim rezultatima, i probama, moze se ocekivati 1/2 kg na dan.
Jednostavno je neverovatno. Neki kazu da je ne moguce. Nije. Jos vise je inznenadjujuce kad cujes da je prica o 100 % skidanje cistog sala.
Ne obicna voda koja se desava u vecinom ostalih dijeta.
Normalni programi za gubljenje telesne masnoce, specijalno one sa nisko karbonicnim dijetama, preteruju sa rezultatima njihovih klijenta. Kad zapocnes nisko-korbonicnu dijetu gubis mnogo vode. Tezina se odmah vrati kad ti se zavrsi "nisko-karbnonicka" dijeta. Jos gore - mnogo dijeta ostecuju misicno tkivo. Dobijaju gubitak na skali/vagi, ali je katastrofa za klijenta.
O cemu je stvar?
Mnogi se pitaju, da li je to "magicna pilula" ili "cudesni prah" , koji uzmes i pretvorice te preko noci bez ikakvog zalaganja, nema dijete niti vezbanja...pa nije rech o tome. Naravno, ne postoji takva stvar svakako :)
Postoje hiljade programa koji su prodati i uzdignuti u market, dizajnirani da iscrpe novac od lenjih ljudi koji nece da se zalazu za vezbe. Ovi produkti, mogu da obogate ljude koji su izmislili program, ali ti nece pomoci da izgubis telesnu masnocu.
Kao prvo kratki terminski program za napredno gubljenje telesne masnoce je BRZ.
Drugo, neces osetiti da gladujes. Jer ti telo nece dobiti taj "gladan sam" signal. Kad prodjes 2 dana neces ni biti gladan.
Trece, mnogim ljudima je tesko da nadju motivaciju i da se "zalepe" za trening. Posle nekoliko nedelja dosadi im, budu iskuseni od djubrista od hrane o ostave dijetu i prosvinje se.
Ovaj sistem skida kg nedeljno.
ah, smorio sam se pisajuci.. jednom sam pisao ovakav tekst, i kliknuo sam da posalje, kad se pojavila neka greska u IE i morao sam ponovo :)
Sto se tice gubljenje telesne masnoce, poenta je da jedes manje od 1000 kalorija, rasporedjenih... a uz to dobar trening. Ishrana je ocajna, teska.. zato i program nije za svakog... to je cool.
NASABUDUCNOST
05.01.2006., 13:47
cik cak dijeta.... rotiranje i varijacija u unosu proteina i ugljenih hidrata,,, tri dana puno proteina malo ugljenih hidrata zatim jedan dan obrnuto...verujte deluje...kardio 4-5 puta nedeljno po 25-30min najbolje trcanje pre prvog obroka ili posle treninga sa opterecenjem...frekvencija pulsa mora biti u opsegu od 120 do 140 otkucaja u minutu.Intervalni kardio mnogo je efikasniji i trosi vise kalorija od standardnog,u praksi to znaci rad u trajanju od 30 sec sa 70% od maksimuma pa onda 60 sec sa 30-40 % i tako u krug svih 25 minuta( trcanje) ili 30 -35 ukoliko je u pitanju voznja stacionarnog bicikla ,,,ishrana bazirana na barenom povrcu,belom mesu,ribi,nemasnom siru....veoma bitno je dnevni unos hrane podeliti u 5-6 ( MALIH!!!) obroka jer time ubrzavamo metabolizam i onemogucavamo telu da stvara rezerve energije u vidu deponovanja telesnih masnoca.Unositi dosta tecnosti a posebno koristan je zeleni caj koji ima diuretsko dejstvo i podstice termogenezu..treba ga piti svakodnevno najbolje ohladjenog kao zamena za obicnu vodu..izbegavati mesne preradjevine,junky food,beli hleb ,jako zacinjenu hranu.gazirane napitke i naravno slatkise...otprilike u najkracim crtama to je to ...tema je iscrpna i zahteva dosta prostora ali ovo je dovoljno za pocetak...motivacija i disciplina su presudni faktori...znanje takodje
Dosta toga korisnog mozete naci u specijalizovanim casopisima ja sam inace strucni saradnik jednog od tih casopisa...
GoshuMaster
10.01.2006., 05:46
Ja sam za 40-ak dana skinuo oko 15 kg, na sl. nacin: izjutra pre no sto zazvonise zvona na crkvi jedna zelena jabuka i oko 1 cetvrtina od 2 litre vode, zatim trcanje (hm 8 kruga u parku, krug oko 589 m) znaci oko 4.5 km tempo 150 sec po krugu. Nakon trcanja sledi plivanje oko 1.5 km sa paizama od 3 min nakon svakih 200 m. Onda trk kuci (naravno bice-om) na frushtuk sadrzaja sledeceg: tropik musli 200g sa 1 sestinom od 3L mleka, to se sve zavesavao oko 10:59. Do 14h su sledile obicno slobodne aktivnosti zatim rucak najcesceg sadrzaja shopska salata i malo ribe ili piletine, onda oko 17:00 basket do 19:00 a posle basketa super serije sklekova, trbushnjaka, zgibova i propadanja. I na kraju vecera koja mora biti najkasnije do 20:00 koja mora sadrzati proteine i shto manje masti. Eh tako je to bilo varljivog leta 2001, sada sam se vratio na 104 kg i cekam sledece leto.