PDA

Vidi punu verziju : sterilizacija ili

onli
29.10.2003., 01:17
:?: imam dva avlijanera,velikog muzjaka i od skoro malu zenku,da li neko zna,dali possytoji neko sredstvo ili medikament koji bih dao-jednom od njih kako bih izbegao njihovo parenje.

30.10.2003., 14:57
:?: imam dva avlijanera,velikog muzjaka i od skoro malu zenku,da li neko zna,dali possytoji neko sredstvo ili medikament koji bih dao-jednom od njih kako bih izbegao njihovo parenje.

Postoji,ne znam tachno kako se zove,pitaj veterinara.U svakom sluchaju to je inekcija koja prolongira teranje za 6 meseci,najvishe moze da se da 3 X za redom.Ali ako hoces trajnije resenje onda sterilizacija,valjda su se izvestili.Mada i ja imam muzjaka i zenku i necu da ih parim,i frka mi je da zenku sterilisem.Ali ako je ne sterilises i ako se ne bude nikad parila postoje velike sanse da dobije tumor.Onda ce dobijati stalno lazne trudnoce,itd...
nadam se da je bilo bar od neke pomoci,pozdrav

13.04.2004., 21:21
Obavezno ih sterilisite. Nemojte da oklevate sve ostalo je laka sarena laza. Ja sam to uradio u
Vetgate vetrinarskoj ambulanti, ekipa koja to tamo radi obavila je to savrseno i krajnje bezbedno i mogu da kazem i veoma povoljno. Probajte i Vi.

Elza
14.04.2004., 10:10
Postoje i pilule. :roll:
Mogu se nabaviti u inostranstvu uz vet.recept.

Po ovom pitanju konsultujte malo bolje obavestene veterinare.
Manje su rizicne od inekcija.
Uz propisanu dozu i nacin upotrebe zenka moze biti izvesno vreme zasticena.
Apsolutna zastita je sterilizacija. :shock:

lyra
18.04.2004., 15:13
Obavezno ih sterilisite. Nemojte da oklevate sve ostalo je laka sarena laza. Ja sam to uradio u
Vetgate vetrinarskoj ambulanti, ekipa koja to tamo radi obavila je to savrseno i krajnje bezbedno i mogu da kazem i veoma povoljno. Probajte i Vi.
U Vetgate ambulanti sterilizacija košta 3.500 din., sad, možda je to za tebe povoljno, ali kod mog veterinara košta 1.800, a postoji i centar za sterilizaciju u Krnjači, gde to košta 1000 din. (ali primaju samo ''mešance'', a ne i rasne pse i mačke.) Ja sam tamo odvela moju mezimicu i mogu reći da su odlično obavili posao (tamo rade volonterski veterinari sa fakulteta).