Vidi punu verziju : sterilizacija ili
:?: imam dva avlijanera,velikog muzjaka i od skoro malu zenku,da li neko zna,dali possytoji neko sredstvo ili medikament koji bih dao-jednom od njih kako bih izbegao njihovo parenje.
:?: imam dva avlijanera,velikog muzjaka i od skoro malu zenku,da li neko zna,dali possytoji neko sredstvo ili medikament koji bih dao-jednom od njih kako bih izbegao njihovo parenje.
Postoji,ne znam tachno kako se zove,pitaj veterinara.U svakom sluchaju to je inekcija koja prolongira teranje za 6 meseci,najvishe moze da se da 3 X za redom.Ali ako hoces trajnije resenje onda sterilizacija,valjda su se izvestili.Mada i ja imam muzjaka i zenku i necu da ih parim,i frka mi je da zenku sterilisem.Ali ako je ne sterilises i ako se ne bude nikad parila postoje velike sanse da dobije tumor.Onda ce dobijati stalno lazne trudnoce,itd...
nadam se da je bilo bar od neke pomoci,pozdrav
Obavezno ih sterilisite. Nemojte da oklevate sve ostalo je laka sarena laza. Ja sam to uradio u
Vetgate vetrinarskoj ambulanti, ekipa koja to tamo radi obavila je to savrseno i krajnje bezbedno i mogu da kazem i veoma povoljno. Probajte i Vi.
Postoje i pilule. :roll:
Mogu se nabaviti u inostranstvu uz vet.recept.
Po ovom pitanju konsultujte malo bolje obavestene veterinare.
Manje su rizicne od inekcija.
Uz propisanu dozu i nacin upotrebe zenka moze biti izvesno vreme zasticena.
Apsolutna zastita je sterilizacija. :shock:
Obavezno ih sterilisite. Nemojte da oklevate sve ostalo je laka sarena laza. Ja sam to uradio u
Vetgate vetrinarskoj ambulanti, ekipa koja to tamo radi obavila je to savrseno i krajnje bezbedno i mogu da kazem i veoma povoljno. Probajte i Vi.
U Vetgate ambulanti sterilizacija košta 3.500 din., sad, možda je to za tebe povoljno, ali kod mog veterinara košta 1.800, a postoji i centar za sterilizaciju u Krnjači, gde to košta 1000 din. (ali primaju samo ''mešance'', a ne i rasne pse i mačke.) Ja sam tamo odvela moju mezimicu i mogu reći da su odlično obavili posao (tamo rade volonterski veterinari sa fakulteta).