PDA

Vidi punu verziju : Tezak period odrastanja

iXena
04.05.2003., 18:18
Tinejdzeri koji zive danas,pod ovakvim okolnostima, cesto a takodje vrlo lako mogu zalutaju i da se pretvore u lose ljude.Mislim da je zbog toga potrebana podrska porodice i drustva.

_cRaShOVeR_
04.05.2003., 20:01
pa da, najvaznija je podrska porodice...osoba mora i da obrati paznju u kakvom se drustvu krece itd..a da...droga je smrt, bavi se sportom ;>

stormdust
04.05.2003., 22:26
а шта му дође то: подршка породице и друштва? мислим, та фраза, како да је интерпретирамо. и да ли је она довољна, с обзиром на околности.

masssa_10
05.05.2003., 22:15
Daj nemojte pametovati... mladi koji su prezivljavali ovih 10 god. su unisteni (bar vecina), ali svako ko zna sta hoce moze se izvuci onoliko koliko hoce.
ajd zdravo

06.05.2003., 00:26
ja mislim da treba tinejdzeri da zive u miru i harmoniji da bi pravilno odrasli

08.05.2003., 01:37
ma misli ti sta hoces.... u kojem miru da zive. jedino da idu negde u selendru, tamo je najbolje... svez vazduh (sve zaudara na krave), zdrava hrana, skola sa 30 djaka, baka i deka smaraju te da radis...

black-devil
08.05.2003., 21:32
eeeee kad se ja setim, kad sam ja bila u vasim godinama, kako mi je bilo:)

VisionOfDisorder
08.05.2003., 22:07
svuda je sranje.
samo ovde malo vishe.

Kristina
10.05.2003., 20:09
Ukoliko su tinejdzeri vec na putu da postanu losi ljudi, to se uglavnom desava upravo zbog drustva u kom se nalaze tako da je njihova podrska u ovom slucaju iskljucena.Drustvo narocito utice na formiranje licnosti, tako da jedino preostaje porodica gde je bitno da su oni upoznati sa problemom.

Nancy
15.05.2003., 17:54
mislim da je sve ono sto ste rekli gomila praznih recenica i fraza koje ste pokupiliko zna gde, u nekim glupim knjigama i casopisima za "teenagers". mislim koja korist od toh vashih gluposti? ma dajte bre!! o kakvo miru i harmoniji govorite zar ne vidite gde i u kakvom vremenu zivimo???!!!! ma mislim, gledajte kako se zivi, ******. vi sedite ovde nazdrali ste se ko stoke i sad siti i zadovoljni pricate o nekim jadnim problemima. pre neki dan su skinsi u mom kraju zaklali jednog malog gancija, pa se vi sad ceshite. e to su vam pravi problemi. rasizam i slicna sranja. ono kao, neki klinci zive na ulici, razumes, kradu, klinke od 14 se prodaju za 0,25g heroina i dva do tri jointa. mislim, nemate pojma o zivotu i zato cutite!!!!!

iXena
16.05.2003., 15:05
U ala je tebi recnik......No nema veze sad to s ovom temom.Potpuno je to tacno,svaka pojedinost iz toga,al ti mora da si neka mracna licnost.U mojoj skoli jos osnovnoj ima toliko prostitucije,droge,pica,pusenja.Jednostavno se gusis pa cak je bilo i navodnih slucajeva trudnoce.Zato da zaboravimo mi sve lijepe stvari vratimo se STVARNOSTI.

zorana
20.05.2003., 13:38
U ala je tebi recnik......No nema veze sad to s ovom temom.Potpuno je to tacno,svaka pojedinost iz toga,al ti mora da si neka mracna licnost.U mojoj skoli jos osnovnoj ima toliko prostitucije,droge,pica,pusenja.Jednostavno se gusis pa cak je bilo i navodnih slucajeva trudnoce.Zato da zaboravimo mi sve lijepe stvari vratimo se STVARNOSTI.A u koju ti to osnovnu skolu ides?

iXena
21.05.2003., 10:50
Nema to veze u koju ja osnovnu skolu idem,i nije samo moja skola suocena s time,vec je tema ovog foruma tinejdzeri!!!

maja
22.05.2003., 22:52
Slazem se sa svima vama,zaista postoje problemi u odrastanju adolescenata,ipak niko ne nudi resenje tih problema,vec samo neke fraze koje smo culi N puta u zivotu,a niko ne zna odgovore na nase probleme i opet smo na pocetku...Ostaje jedino nada u neki bolji zivot,da li jos uvek ima nade???

Lik
22.05.2003., 23:37
ako cemo da nastavimo da se gadjamo "zobarskim izrekama" evo vam jos jedne "od nade se ne zivi, od rada ako imas srece radis". specijalno "modifikovana" za SCG uslove.

maja
25.05.2003., 22:38
ako cemo da nastavimo da se gadjamo "zobarskim izrekama" evo vam jos jedne "od nade se ne zivi, od rada ako imas srece radis". specijalno "modifikovana" za SCG uslove.
DUM VIVIMUS,SPERAMUS.
Latinska izreka:Dok zivimo,nadamo se...

Bojan zmaj
26.05.2003., 14:04
kog drustva kad su svi narkomani i *****

Bojan zmaj
26.05.2003., 14:08
Nada je otisla na pecanje i nece doci nikad vise tako da nema nade

Guest
03.06.2003., 23:51
E, sad vi meni recite, da li bolje biti prilicno povucen i nemati ni jednog NAJBOLJEG druga, vec samo drugove, ne piti, ne pusiti, ne drogirati se itd...,
biti prilicno nezadovoljan svojim nacinom zivota, ILI
pusiti, duvati travu, spavati sa 15 godina i napijati se ko letva.
Ovo je upravo slucaj sa jednim mojim drugom (1. deo price) i njegovom sestrom (2.deo price).

DA CUJEM MISLJENJA, cik!!!

04.06.2003., 08:31
pa nije dobro nista od ta dva,mada svako bira svoju sudbinu.Ja bi npr ozenio tu njegovu sestru i prevaspitao:)

uhvaceni
08.06.2003., 21:17
cao svima.malopre me je cale uhvatio da pusim.sranje nema izlaska bla bla...osecam se kao da cu da explodiram bez cigareta,sta da radim

Rebel
08.06.2003., 21:21
Cestitam svima na fantasicno prepisanim clancima iz tamo nekih teen magazina,a posebno onima koji su iste modifikovali(jer znam da je za to trebalo mnogo truda i intelektualnog napora).
Da li je moguce da je neko iz osnovne skole(citaj:DETE) toliko zabrinut zbog "teske situacije",da sada lupa glavu trazeci nacin da to promeni?(pazi:DETE-osnovna skola)

Jelena_ZR
08.06.2003., 22:00
aakoji je ovo sh:t,ocu u chat!!!!!!!!!!!!!!!!!;(

Kojot
10.06.2003., 00:03
Pa idi ko te ..be

Psiho
11.06.2003., 01:35
Cestitam svima na fantasicno prepisanim clancima iz tamo nekih teen magazina,a posebno onima koji su iste modifikovali(jer znam da je za to trebalo mnogo truda i intelektualnog napora).
Da li je moguce da je neko iz osnovne skole(citaj:DETE) toliko zabrinut zbog "teske situacije",da sada lupa glavu trazeci nacin da to promeni?(pazi:DETE-osnovna skola)

A kakve to ima veze sa tim kako se neko oseca, sa tim koliko ima godina?! Bas nikakve. Mene je to jako ranije nerviralo kada mi je neko stariji govorio "cuti, ne razumes", a verujem da se svako tako osecao u nekom trenutku. Ovde ta "deca" izrazuju svoja osecanja i pokazuju svoja iskustva i oni traze ili da se izraze ili podrsku. Ono sto oni hoce da kazu je da oni nece da zavrse tamo gde su videli da su drugi otisli i sto se mene tice to je sasvim ok, jer ako se tebi svidja narkomanija i 14togodisnja prostitucija, onda nastavi da ih obeshrabrujes i da im govoris da oni nemaju pravo na misljenje i pravo da promene nesto. Ja sam jos uvek teenager (mada nisam u osnovnoj, nisam sak ni punoletan) ali ipak ljudi postuju moje misljenje i ja sam odrastao u sredini gde sam bio ohrabren da se iskazujem svoje misljenje. Takodje sam naucio da ne trebas da pricas pre nego sto razmislis. Ova "deca" su buducnost ove zemlje i jedini nacin da se nesto promeni je ako se oni bore za svoju buducnost.

JaH_G|rL
11.06.2003., 13:48

A kakve to ima veze sa tim kako se neko oseca, sa tim koliko ima godina?! Bas nikakve. Mene je to jako ranije nerviralo kada mi je neko stariji govorio "cuti, ne razumes", a verujem da se svako tako osecao u nekom trenutku. Ovde ta "deca" izrazuju svoja osecanja i pokazuju svoja iskustva i oni traze ili da se izraze ili podrsku. Ono sto oni hoce da kazu je da oni nece da zavrse tamo gde su videli da su drugi otisli i sto se mene tice to je sasvim ok, jer ako se tebi svidja narkomanija i 14togodisnja prostitucija, onda nastavi da ih obeshrabrujes i da im govoris da oni nemaju pravo na misljenje i pravo da promene nesto. Ja sam jos uvek teenager (mada nisam u osnovnoj, nisam sak ni punoletan) ali ipak ljudi postuju moje misljenje i ja sam odrastao u sredini gde sam bio ohrabren da se iskazujem svoje misljenje. Takodje sam naucio da ne trebas da pricas pre nego sto razmislis. Ova "deca" su buducnost ove zemlje i jedini nacin da se nesto promeni je ako se oni bore za svoju buducnost.
Da se ne bih ponavljalo...Slazem se sa ovim ;)))

*anja
17.06.2003., 12:37

Sve to sto si napisao je jako lepo,samo sto si to trebao da posaljes ucitelljici.Ovo je jako lep sastav i mislim da si ti veoma napredan za treci razred OSNOVNE

Psiho
19.06.2003., 14:31

Sve to sto si napisao je jako lepo,samo sto si to trebao da posaljes ucitelljici.Ovo je jako lep sastav i mislim da si ti veoma napredan za treci razred OSNOVNE

A sta ti toliko imas protiv toga da se ljudi slobodno izrazuju?! Mene boli k*ta sto ti mislis da je ovo neki sastav, ali sve sto sam rekao je istina, i ako mozes reci mi nesto sa cim se ne slazes? Mozda si i ti jedna od matorih koji nas ne pustaju da kazemo ni rec zato sto "neznamo nista"?! Ako ti nesto imas da kazes nesto protiv misljenja omladine, SLOBODNO!!!! A ne da dolazis i da se kur*is nesto o trecem razredu.

mimi69
23.06.2003., 13:17

A sta ti toliko imas protiv toga da se ljudi slobodno izrazuju?! Mene boli k*ta sto ti mislis da je ovo neki sastav, ali sve sto sam rekao je istina, i ako mozes reci mi nesto sa cim se ne slazes? Mozda si i ti jedna od matorih koji nas ne pustaju da kazemo ni rec zato sto "neznamo nista"?! Ako ti nesto imas da kazes nesto protiv misljenja omladine, SLOBODNO!!!! A ne da dolazis i da se kur*is nesto o trecem razredu.

e, ako cete da se prepucavate nadjite drugo mesto za to!

Marina
29.06.2003., 20:07
Jeste postoje problemi,ali ja licno mislim da te probleme ne mozemo resiti sami jednostavno tako sto cemo sesti i zapoceti razgovor na tu temu.Jeste mi se mozemo skupiti,ali nas ce lako prevejani matorci
pokopati.Pa da je stanje u drzavi drugacije ne bi bilo toliko droge na savkom cosku.Naprimer, treba napraviti takav zakon da se zatvorom kaznjava i upotrebe droge,a ne samo prodaja.Dobro mozda je to danalan i glup primer(a mozda i nije)ali hocu da kazem da su ti problemi duboko urasli(ovo je malo metaforicno) i da ih treba iscupati iz korena, a koreni su duboko.Mozda mozemo poceti da se individualno borimo, svako za svoje dobro,ali opet postoje oni nezreli i povodljivi tinejdzeri koji ce prihvatiti svaku cenu da ispadnu neko i nesto u drustvu.Medjutim oni su toliko nezreli da smatraju da su pusenje vutre ,naljivanje alkoholom i ostale stavri ustvari dokaz njihove zrelosti.U potpunosti se slazem da sve potice iz doma, roditeljske kuce.I nisu to nikakve fraze, vec je zaista tako,jer 100% nece ono dete koje je dobro vaspitano,koje je nauceno sta je dobro a sta lose za njega,koje ima odlicne odnose sa roditeljima posegnuti za drogom ili alkoholom ili prostitucijom.
Hm...bas me je nadahnula ova tema,mozda i napisem neku knjigu o ovome...:)

29.06.2003., 20:21
Jeste postoje problemi,ali ja licno mislim da te probleme ne mozemo resiti sami jednostavno tako sto cemo sesti i zapoceti razgovor na tu temu.Jeste mi se mozemo skupiti,ali nas ce lako prevejani matorci
pokopati.Pa da je stanje u drzavi drugacije ne bi bilo toliko droge na savkom cosku.Naprimer, treba napraviti takav zakon da se zatvorom kaznjava i upotrebe droge,a ne samo prodaja.Dobro mozda je to danalan i glup primer(a mozda i nije)ali hocu da kazem da su ti problemi duboko urasli(ovo je malo metaforicno) i da ih treba iscupati iz korena, a koreni su duboko.Mozda mozemo poceti da se individualno borimo, svako za svoje dobro,ali opet postoje oni nezreli i povodljivi tinejdzeri koji ce prihvatiti svaku cenu da ispadnu neko i nesto u drustvu.Medjutim oni su toliko nezreli da smatraju da su pusenje vutre ,naljivanje alkoholom i ostale stavri ustvari dokaz njihove zrelosti.U potpunosti se slazem da sve potice iz doma, roditeljske kuce.I nisu to nikakve fraze, vec je zaista tako,jer 100% nece ono dete koje je dobro vaspitano,koje je nauceno sta je dobro a sta lose za njega,koje ima odlicne odnose sa roditeljima posegnuti za drogom ili alkoholom ili prostitucijom.
Hm...bas me je nadahnula ova tema,mozda i napisem neku knjigu o ovome...:)
"da se zatvorom kaznjava i upotrebe droge,a ne samo prodaja"-to je jedna od najvecih * koje sam cuo.'Ajde majke ti,napisi knjigu o tome.Imam predlog za naziv knjige:"Zbirka najvecih i neverovatnih gluposti"

Kojot
29.06.2003., 20:24

Pa ako si u Engleskoj tamo je to druga prica..

poz.!

strider
01.07.2003., 23:59
sta vi lupate
sta vi znate da bi pisali o tome
nency je jedina ovde ok a svi stali ste idi :!: oti mali debeli :!:

Kojot
02.07.2003., 07:47
sta vi lupate
sta vi znate da bi srali o tome
nency je jedina ovde ok a svi stali ste idi :!: oti mali debeli :!:

pih kakav stereotip, dosadan si brate, smarash :!: :!:

Kad postujes nesto, daj nek bude bar zanimljivo ako ne pametno :roll:

aj poz.!

sakira
29.06.2008., 21:17
Tinejdzeri koji zive danas,pod ovakvim okolnostima, cesto a takodje vrlo lako mogu zalutaju i da se pretvore u lose ljude.Mislim da je zbog toga potrebana podrska porodice i drustva.

GLUPOSTIII!!!!!! NEMOZES DA POGRESIS AKO SLUSAS SRCE:heart::heart::heart::heart::lol:

Sibil Vejn
29.06.2008., 23:53
Kakve veze srce ima da ovim??

RiRi11
30.06.2008., 00:22
Gde ste nasli ovu temu.... Jeste, bas bas je tesko....

RedBull 90
30.06.2008., 00:51
Jeste citali sve postove na predhodnoj strani??ala je bilo klanja... Pa RiRi11 zavisi kako kome nekome je zivot majka a nekome maceha! Meni je tezak ne to sazrevanje nego zivot u opste ako se na to mislilo,ispravite me ako gresim!

@ngel@
30.06.2008., 01:06
Kakve veze srce ima da ovim??

to i mene zanima.

Mrs_Sick
30.06.2008., 09:36
Jeste tesko j*g.
Ali to je samo faza, period, procice.

RiRi11
30.06.2008., 10:57
Jeste citali sve postove na predhodnoj strani??ala je bilo klanja... Pa RiRi11 zavisi kako kome nekome je zivot majka a nekome maceha! Meni je tezak ne to sazrevanje nego zivot u opste ako se na to mislilo,ispravite me ako gresim!

Znam o cemu pricas, ali moras da se izboris sa svim tim stvarima...

kreptoman
30.06.2008., 12:04
NE OZHIVLJAVAJTE TEME IZ 2003
glava me boli od ovih retardiranih shto postuju na prastarim temama!
SHTO BIH SANKCIONIS'O DA SAM MOD, SVE BI SE PUSHILO!

RedBull 90
30.06.2008., 12:09

E sabane nemoj da me nerviras,otvori ti neku temu pa cu postovati,moze neko i na ovoj temi da se pozali i trazi savet zasto otvarati jos jednu??:D Ne serendaj ako neces da postujes noga!:otkacio:

Ala sam mu rekao svaka mi cast!!:klap::lol::lol:

kreptoman
30.06.2008., 15:32
naprosto ne znam shta cu od sebe koliko si me iznervirao :P

RedBull 90
30.06.2008., 16:53
naprosto ne znam shta cu od sebe koliko si me iznervirao :P

Znam!:lol:

jecawaste
30.06.2008., 17:05

Tema je univerzalna,o njoj se moglo pricati pre 5 godina a moci ce predpostavljam i za 15.
Tako da se uzalud nerviras.

Mislim da svako vreme nosi sa sobom odredjene teskoce.Sad da li je nama toliko -teze- nego prethodnim generacijama...Zavisi od toga koliko zelis da se prepustis i kazes:''Jadan ja zivim u 2008",ili stvaras sebe po oblicju kojim zelis.