PDA

Vidi punu verziju : Aikido i Realni Aikido

Stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14

Vselak
05.11.2007., 11:04
Ljudi zamolo bih vas za savet.Vec 5 meseci treniram Realni Aikido.I bilo mi je kul dok me moj dobar prijatelj nije iskritikovao i posavetovao da predjem na Tradicionalni.Naime ja sam iz Kragujevca i ovde ima samo neki (Tendoryu Aikido - Kenji Shimizu).Ja baci pogled na internet ,ali vidim da ovaj tip tradiconalnog aikidoa ne pripada nasem savezu TR-Aikidoa.Mozemi li neko reci kakav je ovo aikido i da li da ga treniram posto izgleda da nije klasican TRADICOONALNI posto se ja bas i na razumem.
Unapred Hvala!

Vselak
05.11.2007., 11:12
Samo znam da je bio u Japanu i da je drugi dan ove vrstae tradicionalnog aikidoa.

Vselak
05.11.2007., 12:47
Mislim ako mi Realni omogucije da se u nezgodnim situacijama odbranim dobar je i on.Samo me nervira u Realnom sto smo svi isti.ja skidam tehnike posle jednog ili dva pokazivanja ladno,ceo zivot sam se bavio sportom pa imam vrhunsku kordinacijupokreta,dok se drugi ljudi muce.I sad ja treb da cekam kao i drugi termin polaganja iako bi verovatno mogao da idem mnogo brze od ostalih,taj komunisticki pristup me nervira.Izgleda da cu ja da predjem na ovaj Tradicionalni tendoryu kom mog drugara i onda ce od mog talnta i rada da zavisi napredovanje a ne od termina raznoraznih.A i on ima direktan kontakt sa osnivacem ovog prvca .Samo kad bi mi vi objasnili razliku izmedju naseg Tradicionalnog i ovog?

giska_sa
05.11.2007., 13:23
Ne postoji naš tradicionalni aikido. Aikido je japanska borilačka veština i kao i druge veštine ima svoje stilove među koje se nažalost ubraja i realni. Kenji Shimutsu je izvanredan majstor i ako imaš šanse otiđi na neki njegov seminar.
Da bi u aikidou izašao na polaganje moraš da vežbaš onoliko koliko je pravilnikom propisano.

Vselak
05.11.2007., 17:02
Pazi to je malo bezveze,ne napreduju svi ljudi isto.sto bi neko gubio vreme sa ostalima ako mu ide bolje nije to komunizam a i nismo svi rodjeni isti.Hvala na pojasnjenju tip kod kog cu da treniram je malte ne kucni prijatelj Kenji Shimutsu-a tako da cu najverovatnije da predjem sa realnog na Tradicionalni.Vec ga je dovodio u Kragujevac,a i gledao sam slike iz Japana tip je bio kod njega kuci!

Vselak
05.11.2007., 17:11
Uzgred sta se u Tradicionalnom aikidu podrazumeva pod "Hojo",je li to neka vrsta meditacije?

Vselak
05.11.2007., 17:14
I da sta me jos nervira kod Tradicionalnog aikidoa ,ono klanjanje.Kome bre da se kljanjam ja verujem u Isusa a ne u nekkog Budu ili neku Zen filozofiju.

gnjec
05.11.2007., 17:19
klanjanje moze da bude i izrazavanje postovanja prema sensei-u...prema dodjo-u...prema samoj vestini

Totalni Opoziv
05.11.2007., 18:58
Imamo i mi mišić,ali smo sramežljivi !:oops:

I to onaj najvazniji - monoceps! :lol:

Totalni Opoziv
05.11.2007., 19:03
Ljudi zamolo bih vas za savet.Vec 5 meseci treniram Realni Aikido.I bilo mi je kul dok me moj dobar prijatelj nije iskritikovao i posavetovao da predjem na Tradicionalni.Naime ja sam iz Kragujevca i ovde ima samo neki (Tendoryu Aikido - Kenji Shimizu).Ja baci pogled na internet ,ali vidim da ovaj tip tradiconalnog aikidoa ne pripada nasem savezu TR-Aikidoa.Mozemi li neko reci kakav je ovo aikido i da li da ga treniram posto izgleda da nije klasican TRADICOONALNI posto se ja bas i na razumem.
Unapred Hvala!

Ma samo bezi od RA... A sto se tice Aikikai saveza i onako ih imamo jedno 5-6, pa svejedno neces biti u "nasem"... :lol:

Mislim ako mi Realni omogucije da se u nezgodnim situacijama odbranim dobar je i on.

Zar nije samo najbolje dovoljno dobro? Covece ulazes svoj novac i vreme....

Samo me nervira u Realnom sto smo svi isti.ja skidam tehnike posle jednog ili dva pokazivanja ladno,ceo zivot sam se bavio sportom pa imam vrhunsku kordinacijupokreta,dok se drugi ljudi muce.I sad ja treb da cekam kao i drugi termin polaganja iako bi verovatno mogao da idem mnogo brze od ostalih,taj komunisticki pristup me nervira.Izgleda da cu ja da predjem na ovaj Tradicionalni tendoryu kom mog drugara i onda ce od mog talnta i rada da zavisi napredovanje a ne od termina raznoraznih.A i on ima direktan kontakt sa osnivacem ovog prvca .Samo kad bi mi vi objasnili razliku izmedju naseg Tradicionalnog i ovog?

Brate moj sta da ti kazem.... Ako tako razmisljas drzi se "realnog"... Ili "kupi" crni pojas pa si najbrze napredovao. Mislim sta fali? ;)

Ostatak necu komentarisati... :lol:

Brlvrlac
07.11.2007., 00:48
Pazi to je malo bezveze,ne napreduju svi ljudi isto.sto bi neko gubio vreme sa ostalima ako mu ide bolje nije to komunizam a i nismo svi rodjeni isti.Hvala na pojasnjenju tip kod kog cu da treniram je malte ne kucni prijatelj Kenji Shimutsu-a tako da cu najverovatnije da predjem sa realnog na Tradicionalni.Vec ga je dovodio u Kragujevac,a i gledao sam slike iz Japana tip je bio kod njega kuci!

Moj kum je jednom razgovarao sa covekom koji se hvalio da je jednom pio viski sa Fujimotom(!!!), i nije mu trazio autogram. Nisam mu to nikada oprostio...(kumu).

Nego, da, nismo svi rodjeni isti.Tu si u pravu, ali svoju posebnost vecina ljudi izrazava na veoma obican nacin. Ici laksim ili tezim putem, pa to je svacija dilema, a vecina i odabere ovo prvo,bas kao i ti gospodine Prosecni....Posto si verujem citao bibliju jer se pozivas na Hrista, sigurno znas i koji je prvi smrtni greh? Dakle, sam sebi protivrecis, jer jedno propagiras, a drugo zraci iz tvojih reci... znaci, dug i spor je put ucenja pred tobom (bas suprotno od onog sto bi ti zeleo) , pa bio talentovan koliko hoces... Sve sto sam rekao, samo ces dokazivati jos vise i bolje sa svakim sledecim postom, jer... neces izdrzati... :)
Voleo bih da gresim.Pozz!

Vselak
07.11.2007., 09:25
Da si procitao bibliju video bi i za taj post.Sto bi rekao Gandi, Hrist da Hriscanstvo ne ako me razumes.Ako ne nije ni bitno.Tumacenje Biblije je relativna stvar i kad bi je svi ljudi procitali svako bi imao svoju religiju.Na srecu danasnjih crkava koje bi u tom slucaju nestale ljudi i ne veruju u ono sto pise u Bibliji.A sto se tice posta nije toliko bitan u sustini,ako ti krades,svalerises se ,ubijas...sta ti vredi sto postis i ides nedeljom u crkvu.Koga mislis da prevaris boga...HaHa.A sto se tice Japanskih ili bilo kojih majstora zabole me za njih,ja nemam idole.Voleo bih da treniram aikido cisto zbog vestine,a to sto je neko majstor ne mora da znaci da je dobar covek,sto automatski znaci da i nije majstor.Poznajem nase majstore raznih borilackih vestina koji su muvare,lopuze,drze klubove da bi zaradili kintu i nista osim aikida nije njihova svera interesovanja.Tako da sam famu o idolima davno i na srecu odstranio iz svoje glave tako da mi je jedini idol bog i njemu se molim.A ta tvoja ideja da svi treba isto da vezbaju i istim tempom da napreduju ne pije vodu.U sportu i vestini i uopste bilo kojoj sveri zivota ljudi treba da napreduju prema sposobnostima:talentu i radu.A kada ti najbolji dodju do nekog nivoa i u samom periodu razvoja treba da imaju svest o tome da im je sve sposobnosi dao Bog i da treba da ih iskoriste da bi pomogli onima kojima je ta pomoc potrebna,a ne za licnu promociju.Razmisljenje kao tvoje je dovelo do toga da su nam 100000 i 100000 hiljada nasih intelektualaca otislo iz zemlje tamo gde im daju da se razvijaju i napreduju,jer tamo to znaju da cene a oni im to debelo vracaju.Kreativnost i bogom dan talenat su nesto najskuplje a mi to bacamo samo tako.Zato u nasoj zemlji imas toliko samozvanih majstora i sportskih trenera a sve manje dobrih rezultta.Inace te majstore ja isaketam na asvaltu a i u sali dok kazes keks.Pravi majstor bi bez problema,pod uslovom da nikako ne bi mogao da izbegne sukob, trebalo bi da izadje na kraj sa vrhunskim ultimat fajterom"tehnika i vestina protiv sirove snage zar ne",a ti mi kazi koji bi od nasih "pravih" majstora to mogao.Aikido je i stvoren kao borilacka vestina a ne kao balet i ljudima bi trebalo da pruzi da mogu da se odbrane kada im ne daj boze zatreba i da im da neku sigurnost u sebe.Dzaba sve ako posle deset godina treninga aikida ti u nekoj nepredvidjeoj situaciji ne mozes da odbranis sebe i svoju porodicu kad te napadne neki ludi taksista ili neka budala u nekom restoranu.Veruj mi boksr ili kick bokser ce to ladno moci,pa ti vidi sta je vestina a sta sport.ja zelim da treniram pravu stvar i od pravih ljudi ako ih ovde ima a kick boks sam vec trenirao i vec samk mator za dalja takmicenja a i uvek sam hteo da treniram aikido koji ce i matorom coveku omoguciti da se odbrani.Sta ce aikido decku koji gura 160kg u bencu,daj ti nauci calka od 70 god. da se odbrani od momka od 20 god.,kao sto je vazila fama za tvorca.Inace sto se tice Kenji Shimutsu-a,ovaj moj poznanik je stvarno bio kod njega u Japanu imam brdo fotografija ako te zanimaju,samo mi nije jasno kako ga taj vrhunski majstor nije procitao ako je stvarno majstor,posto ovaj moj poznanik i nema neke ljudske kvalitete,posto znam kako je sticao i radio u zivotu.A i ako stvarno zna da pokaze zlatno znanje ono ne bi trebalo da se prenosi bilo kom,to mi samo nije jasno ili i te Japanske cikice su nasle lep nacin da prodaju famu o nepobedivoj vestini aikido,nek mi oprosti tvorac kojji je mozda imao casne namere.

Vselak
07.11.2007., 10:02
I nisam ja nestrpljiv ja imam vremena i strpljenja,ali za prave stvari.Svestan sam da se vestina i umece nesticu preko noci,ali je bitno ko ti prenosi.Vazno je da ne gubis godine uceci od neke budale koji je kao majstor i da ucis stvari koje su primenjive.Jer aikido je ipak borilacka vestina.Bio sam u Beogradu na treningu jednog naseg priznatog majstor,da ne navodim imena nije bitno nemam nista od blacenja coveka,koji mi je rekao da ga napadnem dirktom da bi mi demonstrirao odbranu,ja sam ga namerno napao udarcem u stomak a ne u glavu,i covek je popio patos.On kao pravi majstor je trebalo da oseti moju nameru i da reaguje.Verujmi meni koji sam trenirao boks i kick boks onaj udarac nebi mogao da prodje,jos ga ja nisam zadao kako znam,nije fora.O cemu da pricamo,sta na ulici ce neko da kaze udari me ovako ili onako jos ako zna da udari i jos brzo!O tome ti ja pricam zato je talenat bitan pa i u aikidu koji nije sport vec vestina,da bi ta vestina napredovala pravbi ljudi moraju da budu u njoj.Da bi joj kad zazru u njoj dali neka nova poboljsanja,tako je i sam aikido nastao.

giska_sa
07.11.2007., 12:33
Kad si već bio na aikido treningu onda si aikido i trebao da radiš. Ako ti je majstor rekao da napadneš direkt da bi ti pokazao odbranu od direkta onda je to i trebalo da uradiš a ne da napadaš drugačije.
Aikido trening nije takmičarski već sarađivački. Ti bolje idi na MMA jer u aikidou nećeš naučiti da budeš šibadžija.

gnjec
07.11.2007., 12:44
a sta? MMA treniraju samo sibadzije?

giska_sa
07.11.2007., 13:51
Ne. Na MMA će lakše da nauči da bude šibadžija dok na aikidou to nikada neće naučiti niti će ga ikoji majstor aikidoa tome učiti.

Koliko mogu da vidim na UFC samo i idu šibadžije da bi se dokazali kako su jači jedan od drugog.

gnjec
07.11.2007., 14:17
prva stvar

na MMA ces nauciti da se boris...al niko te na MMA nece uciti da budes sibadzija

a druga stvar...na MMA idu ljudi koji zele da se testiraju

ali kao sto vidis ovaj cika ima master iz psihologije a cuveni je mma borac

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Monson

ex champ u srednjoj kategoriji u UFC je bivsi profesor matematike

http://en.wikipedia.org/wiki/Rich_Franklin

tako da ta tvoja prica MMA borci su divljaci i sibadzije a mi sa aikidoa smo obrazovani, fini, pametni ne pije vodu

licno sam vise upoznao aikidoka koji traze neku frku u zivotu nego na MMA-u...

giska_sa
07.11.2007., 15:48
Ne kažem ja da su MMA borci tupani i siledžije. Lično mi se ne sviđa takav vid dokazivanja. Polupane arkade, slomljeni nosevi i slično se ne uklapaju u moj sistem vrednovanja neke borilačke veštine. Momci koji se bore u oktagonu nisu moji idoli. Zato i vežbam aikido, da bih znao da se odbranim ako ustreba. Da bih nekom slomio nos ne treba mi MMA da to uradim, a ni sati provedeni u sali vežbajući aikido. Aikidoom se razvija duhovna strana čoveka, čineći ga boljom osobom koja će znati da eventualan sukob izbegne i tim činom pobedi protivnika ne polomivši mu nos i slično.

Naprotiv i na aikidou kao i u svakoj sferi ovog društva postoje ljudi koji ne zaslužuju naziv aikidoka a bave se istim i nose hakame. To je naša svakodnevica i to ne možemo izbeći. Mnogo Save još treba da poteče da se srpski narod dovede u kulturološke i socijalne tokove civilizovanog sveta od kog je mnogo mnogo daleko.

Totalni Opoziv
07.11.2007., 16:02
a sta? MMA treniraju samo sibadzije?

PA u principu - da! :lol:

Totalni Opoziv
07.11.2007., 16:03
Bio sam u Beogradu na treningu jednog naseg priznatog majstor,da ne navodim imena nije bitno nemam nista od blacenja coveka,koji mi je rekao da ga napadnem dirktom da bi mi demonstrirao odbranu,ja sam ga namerno napao udarcem u stomak a ne u glavu,i covek je popio patos.

Brate.. Koji si ti bolid!

gnjec
07.11.2007., 16:04
mislim da prilazis celoj prici sa pogresne strane

ne treba tebi vestina da bi te ucinila boljim covekom...ako zelis mozes i sam da citas filozofiju i da pokusavas duhovno da se uzdignes...ne treba ti aikido za to

niko se ne dokazuje na MMA-u...ljudi dodju da treniraju MMA zato sto smatraju da tu mogu najvise da nauce...a i ne izlaze svi na borbu

MMA je danas fizicki najzahtevniji borilacki sport...i samim tim je zdrav...a sada to sto ti vezujes polupane arkade i noseve za MMA to je tvoj problem...ali niko ne moze da kaze da zna da se bori ako nije nikada primio udarac u glavu/telo...

giska_sa
07.11.2007., 16:28
@gnjec
ne treba tebi vestina da bi te ucinila boljim covekom...ako zelis mozes i sam da citas filozofiju i da pokusavas duhovno da se uzdignes...ne treba ti aikido za to

Meni je aikido pomogao da na svet gledam drugim očima i da svoje ponašanje poboljšam. Nervoza mi se smanjila. A neke svoje postulate sam podigao na viši nivo i ne odričem ih se.

@gnjec
niko se ne dokazuje na MMA-u...ljudi dodju da treniraju MMA zato sto smatraju da tu mogu najvise da nauce...a i ne izlaze svi na borbu

Kako se niko ne dokazuje na MMA. Dva čoveka izađu na ring i pljevaju se. Hoćeš da kažeš da to nije dokazivanje ko je jači i bolji borac???
Slažem se da na MMA može da se nauči dosta, zadavanje udaraca, primanje istih, fizička pripremljenost i slično. Sa druge strane kompleksnost aikidoa nije za potcenjivanje i mnogo vremena treba da se provede vežbajući kako bi deo suštine ostao u vežbaču.

@gnjec
MMA je danas fizicki najzahtevniji borilacki sport...i samim tim je zdrav...a sada to sto ti vezujes polupane arkade i noseve za MMA to je tvoj problem...ali niko ne moze da kaze da zna da se bori ako nije nikada primio udarac u glavu/telo...

Naravno da je MMA zahtevan kad traži ozbiljnu fizičku pripremljenost A ako nešto zahteva ozbiljnu fizičku pripremljenost kako to može biti zdravo? Seti se šta je sa Muhamed Alijem koji je, po mnogima, bio najbolji borac tog vremena. Sad ima Parkinsonovu bolest. Jel treba da pošaljem svoje dete sutra da se šiba u ringu sa nekim i da sa 40 godina ne može da hoda jer su mu kolena i zglobovi stradali zbog prevelikog fizičkog napora. Neka hvala, držaću se aikidoa jer mi pomaže da budem bolji čovek verovao ti to ili ne.

gnjec
07.11.2007., 17:03
ne potcenjujem ja aikido...ali ti se odnosis prema svemu sto nije aikido kao prema necemu losem

borci u MMA su profesionalci..i to rade za novac...oni imaju satisfakciju od toga a mi zabavu

parkinsonova bolest muhameda alija nije vezana za box...posto ne vidim da je forman bolestan

ja ne vidim da je ista lose u tome da neko bude fizicki spreman...samo je problem u tome sto neko ko ne moze da podnese treninge posto nema volje smatra fizicku spremu losom stvari

MMA je vise od 50% volja..kao i svako ozbiljno borenje

giska_sa
07.11.2007., 17:23
Ne kažem ja da je MMA loš. Naprotiv. Ali sebe i nikog svog u tome ne vidim. I samo iznosim svoje mišljenje koje je različito od tvog. Za mene je aikido najbolji jer se time bavim i baviću se dok god mogu da hodam.

Otišli smo u bespotrebnu raspravu. Mislim da bi trebalo da prekinemo.

Želim ti svu sreću kako u ringu tako i van njega.
Pozz.

Vselak
08.11.2007., 10:07
Da li sam ja bolid ili majstor velikog zvanja koji nije mogao da predvidi jedan udarac lak za eskivazu ne znam.On je trebao meni da kao siledziji i coveku koji je izveo pokvarenu i nepredvidjenu stvar u tom terenutku,kako takvi prolaze kod majstora aikidoa.I sta ja dalje kod njega da treniram.Da si ti radio obezbedjenje kao ja po raznim splavovima i klubovima,znao bi da su ulice pune bolida koji ce ti zavuci sravciger,noz ili te puci flasom po glavi,dok ti i tvoj majstor sa svojim znanjem aikidoa ne biste stigli da trepnete.Ja sam aikido poceo da treniram cisto iz rekreacije i da ostanem u kakvoj takvoj formi,a sto se tice MMA i drugih gluposti ne pada mi napamet,dosta je meni sibanja.Posto volis da vredjas ljude,jasno je meni koliko je tvoje znanje aikidoa i kolika je tvoja hrabrost.Dobro su mi poznati ti jaki na recima!Mene samo nervira,ta komercijalizacija aikidoa od strane raznih majstora i prodavanje magle deci,klinci mogu da se zanesu pa da najebu da izvines.Da se razumemo ima tu i casnih ljudi mnogo manjih zvanja ,ali kojima ovaj smesmo lak udarac ne bi prosao.I samo da znas da bi bio vrhunski u necemu moras da ulaozis veliki trud i odricanje tako da to pravi dobre ljude od njih.Gde si ti video da neki prevarnt ili muvara nesto radi ozbiljno i posteno.E takva ti je i vecina nasih majstora.Procitaj malo knjige od Kenji Shimutsu-a,gde on govori o zivotu uopste,pa prosudi kakav je covek.Tu takodje govori o vaspitanju dece o vaznosi obrazovanja itd.Tako da batice pravi aikido bi trebalo da ti omoguci da dobijes na sigurnosti,i kroz njega bi trebalo da kleses sebe kao coveka i da radis na sebi.

m010894d
08.11.2007., 20:41
Kaži kog si to majstora izudarao,da čujemo i drugu stranu priče,verovatno će biti interesantno da čujemo pojedinosti.
Znam jednog badžu koji je takodje udario jednog majstora,ali je završio okačen na čiviluku.

jiu-jitsu
13.11.2007., 00:59
Ljudi, ovakva diskusija, tipa realni ili neki drugi aikido, postoji samo u Srbiji.

To je zato što realni akikido postoji samo u Srbiji.

Nastao je kombinacijom tradicionalnih srpskih reči: "Realni" i "Aikido"

giska_sa
13.11.2007., 08:27
A zar Realni Aikido nije SRPSKA BORILAČKA VEŠTINA NASTALA U JAPANU...

Marmag
17.11.2007., 14:50
ima previse ,,majstora'' sa zvanjima od 100 dolara, 500 dolara i sl.
Ako neko ide na aikido da bi naucio da sto bolje prebije nekog traci i svoje vreme i novac. Najlakse je dokazati se. Bez ikakvog trening uzmes dzak, udaras ga mesec, dva. pridjes na ulici nekom baji i zavalis ga i on padne i ti si se sad kao dokazao. Ne treba ti nikakav aikido, realni, tradicionalni, tendo-ryu, yoshinkan, ki aikido ....

gnjec
17.11.2007., 15:37
axam..uzmes dzak...udaras ga i posto ne znas da udaras postoji velika sansa da se ozbiljno povredis

prestanite da forsirate aikido kao jednu produhovljenu, visu vestinu...a box i slicne sportove kao divljacke...

to sto vi ne volite ili ne smete da se bavite takvim sportovima je vas problem..ali nemojte da ih unizavate

golina
17.11.2007., 15:55
axam..uzmes dzak...udaras ga i posto ne znas da udaras postoji velika sansa da se ozbiljno povredis

prestanite da forsirate aikido kao jednu produhovljenu, visu vestinu...a box i slicne sportove kao divljacke...

to sto vi ne volite ili ne smete da se bavite takvim sportovima je vas problem..ali nemojte da ih unizavate
Ne znam odakle pravo nekima da udaranje u džak svojataju,džak je postojao mnogo ranije nego što su neki počeli da ga svojataju kao isključivi rekvizit jedne ili dve veštine.Verovatno su se neki nasmejali ali ispade da je teže udarati džak nego upravljati avionom.Danas svaka osrednja sala kao rekvizit ima vreće za udaranje,ima ih i mali milion rekreativaca u svojim kućama, nešto nisam video da povredjeni ljudi idu sa uvijenim i bandažiranim šakama ulicom.
Nisam video ni to da je jedan džudoka ili aikidoka otišao na deo foruma gde imate vaše teme i da nešto pametuje,ali ima nekoliko likova koji kad god dobiju neku po nosu na sparingu u svojoj sali ,redovno dolaze ovde i traže krivca na ovom delu foruma.
Veština je veština,a ljudi koji je vežbaju su produhovljeni ili nisu.

gnjec
17.11.2007., 17:07
pa stvar je u tome sto gad ja otvorim ovu temu vidim vas aikidoke kako o sebi pricate kao da ste good guys...a sve nas koji se bavim kontaktnim sportovima unizavate..predstaljate nas kao najobicnije divljake i primitivce

a moram ti priznati da je bilo i vas koji dodju na nasu temu pa nam pametuju sta i kako treba da ide...

Totalni Opoziv
17.11.2007., 17:25
PA kad su pametni... :lol:

golina
17.11.2007., 19:39
pa stvar je u tome sto gad ja otvorim ovu temu vidim vas aikidoke kako o sebi pricate kao da ste good guys...a sve nas koji se bavim kontaktnim sportovima unizavate..predstaljate nas kao najobicnije divljake i primitivce
a moram ti priznati da je bilo i vas koji dodju na nasu temu pa nam pametuju sta i kako treba da ide...
Kao prvo,aikidoka sam isto koliko i ti,znači nisam aikidoka.I sam sam više puta kritikovao način vežbanja aikidoa,ali ne i samu veštinu.Na žalost,to je moj stav i ne dele ga svi.Mnogo je narcisa u Aikidou,kao i u drugim veštinama i sportovima.Verujem da je bilo i takvih koji dolaze i sole pamet u diskusijama koje vodite,mada ja često pratim vaše postove i nisam nešto imao prilike da to vidim,verovatno mi je promaklo.Paljevina ima svuda i svi znamo da su najgori i najostrašćeniji oni što su naj lošiji u sali.
Svako ima prava da hvali svoje,ali nema prava da vredja tudje, jer svako ulaže dosta znoja,truda i vremena da bi ovladao nečim.Problem je granica,ako ne znaš gde je, u hvalisanju počinješ da zadireš u tudje dostojanstvo.E,to ljudi ne vole,jer svi bezgranično veruju u ono što rade.
Ipak,generalno,sport,koji nema i status veštine,je za svoje vreme.Dobar takmičar si dok si mlad,čim ostariš,ti si nula.Šta ti ostaje ? Da se diviš nekom klincu koji je talentovan?
Kad sam bio klinac,nekoliko godina sam trenirao boks u "Radničkom".Treninge je posećivao jedan dedica,bivši reprezentativac Jugoslavije,na žalost,bio je odlepio od batina.E taj dedica je navlačio rukavice i dozvoljavao nama juniorima da ga u sparingu udaramo koliko god možemo.Čak je namerno otkrivao glavu da bi ga udarali.
E tog bivšeg kralja Evropskog amaterskog ringa sam do skora vidjao na pijaci kako sa gomilom beskućnika ispija rakiju.Vidiš,tada sam bio mnogo mlad,nisam mnogo znao o životu,ali sam znao da takav dedica ne želim da budem.Ne zbog batina.Nisam ih se plašio.Kao junior,imao sam 11 meča,8 pobede,1 nerešenu i 2 izgubljene.To i nije neki loš bilans.Mnogo energije sam uložio da bih imao takav bilans.A onda se nešto prelomilo u meni,sa istom energijom počeo sam da vežbam džudo koji mi je više ležao i gde sam postigao mnogo bolje rezultate.
Što učestvujem na ovom forumu ?
Zato što sam dedica od koga napaljeni klinci mogu nešto da nauče,a da ga ne udaraju u glavu !

return_of_rasta
22.11.2007., 03:21
BASTA....

koliko vi, bre, ljudi (starci, klinci, žene i devojke) provodite vremena rasprdajuci na ovom forumu trivijalne stvari, pokusavajuci da nametnete vasa misljenja drugima, stečena gledanjem tv-serija, fudbala, čitanjem časopisa zodijaka, kule stražara, čačkanjem Ljube, nosa i dr.?
Ovde vas polovina ne razume metodiku veština i sportova, polovina ne poznaje istoriju onog čime se bavite, i treća polovina nema osnova iz matematičke logike sa osnovnim kategorijama (skup, presek, razlika, kao i sledi, ako-onda, itd) *

zapitajte se de su šEVE, bre, de odoše? za njih nema februara, svaki dan mogu, a ne kao mačke 2-3 puta godišnje...

mali mladi Veseljače, pretpostavimo da ti nešto ne radi na kolima, ti odes kod majstora i kažeš da ti motor lupa, slabo vuče, puno troši, kažeš mora da je karburator i td. majstor kaže dobro....
ti odeš kući, majstor javi da je gotovo, kaže da je stvarno karburator servisirao uzme ti keke, a ti srećan odeš kući sređenih kola. Majstor trlja rukice jer ti je uzeo parice za jednu zamenjenu svećicu.

Veseljače, nisi više glupi vlasnik automobila, sad si postao pomoćnik zidara, Majstor stoji na skeli i traži ti visak, a ti mu u ruku tutneš kofu,
e vidiš kakav si idiotski gest uradio, nemaš pojma moj dilbere...

e, da sam ja, kojim slučajem, taj majstor, popio bi ti tu kofu u glavu, sišao bih sa skele, pa bih te tako lemao, bato, ravnjačom, da bih od tebe uradio ravnjajući sloj,
pa ne bi bio ni pomoćnik na mešalici, niti na istovaru cementa...

moram pitati moderatora, da li je ovo stvarno napravljen forum da bi se ovde sakupio žalosni prosek našeg naroda, pa da se nekako evidentira i kasnije deportuje negde kao jako opasan kontaminirajući otpad sa izuzetnom stopom smrtnosti pameti i logike, koji se brže širi od ebole?

Ali to ne smem da radim jer sam već jednom banovan zbog Vadikalizma, heh hehehe, prema teletabisima i srpskim napadačima-golgeterima sa br.10 (što se čita JEDNA NULA) sa zajedničkim imenom RETARDINJO, zbog latinskog korena ovog imena!

Pozdrav izuzecima, koji će se svakako prepoznati, što za ove druge nisam siguran, jer za to ipak treba malo pameti.

Oooo da!!! ranije sam spominjao i druge majstore: limare, keramičare i dimnjačare, i ŠTA SVE NISAM (ČITAO) SPOMINJAO!?

Totalni Opoziv
22.11.2007., 16:34
Ovde vas polovina ne razume metodiku veština i sportova, polovina ne poznaje istoriju onog čime se bavite, i treća polovina nema osnova iz matematičke logike

:lol::lol:

return_of_rasta
22.11.2007., 17:24
he he he, pec

neko je priglup za 1/2, neko za 2/2 a neko za 3/2 человјека

хе хе хе,

поз.

Totalni Opoziv
22.11.2007., 23:32
Moze biti, mozeee bitii...

Dhul Karnayn
23.11.2007., 20:11

Istina.
Najblaza stvar koja moze da se desi prilikom diletantskog udaranja u dzak( "sam svoj majstor") jesu krvave ruke--opekotine,nastale trenjem ruke od dzak(bez kvalitetnih rukavica).Druga stvar je prelom rucnog zgloba,lakta ili iscasenje ramenih lopatica.Ovo se ne odnosi samo na rucne nego i na nozne tehnike.
Autor ovog kratkog pisma je iz svog bolnog iskustva shvatio da je dobra oprema ipak potrebna ,kao i nadzor kvalifikovanog ucitelja.
A ni svi dzakovi nisu isti.8-)

Totalni Opoziv
23.11.2007., 20:17
Udaranja u dzak nije lose ali... Dzak ne jauce kad ga udaris! :twisted:

Zato je bolje udarati u ljude... :lol:

Dhul Karnayn
23.11.2007., 20:29
Udaranja u dzak nije lose ali... Dzak ne jauce kad ga udaris! :twisted:

Zato je bolje udarati u ljude... :lol:

Dzak ne jauce,ali se jauce veoma bolno pod pandurskim pendrecima,nakon privodjenja od strane organa reda u nekom od nasih domacih gulaga posle "boljeg udaranja u ljude" .:-D

Dhul Karnayn
23.11.2007., 20:31
Milicija trenira strogocu.:twisted:

return_of_rasta
24.11.2007., 01:13
Ima jos jedan problem sa џаком, previše je statičan...deluje idiotski da ti ševaš oko njega, zamišljaš da te napada ili da beži, da fintiraš џак... cc..cc..cc... to je NeRealno!!!!

Ipak je simpatičnije kad nekog izlemaš, pa kad vidiš da je gotov još ga silovitije rokaš, poželjna je krv jer izaziva utisak da je čovek(vreća) nemoćan, a onda se nemoćni gaze do kraja sve dok ih ne dotučeš i overiš nekoliko puta... to izaziva prave emocije u čoveku(?)

Elem, pouke se izvlače kad ti se desi deja vu u obrnutoj ulozi, tada se upoznaje i spoznaje, u suštini, lepota i smisao života, prirode, pa čak se javi i ljubav(?) kao najvisA emocija, u početku prema sebi i svom životu, a ako te dovoljno tuku možda zavoliš i još nekog osim sebe...

So, kako je neko rekao, SVE JE TO ZA L(j)UDE,

he he he

gnjec
24.11.2007., 01:19
dzak ne sluzi da ti naucis kako je to tuci nekoga vec da naucis da pravilno i jako ispucas udarac

return_of_rasta
24.11.2007., 01:27
BTW, novi član u MAO - Mojoj Aikido Organizaciji je postao aikido klub TUTANKAMON.
Nalazi se na adresi Marinkova bara bb, Beograd.
Trener je Tutan Kamon Tutan, direktni potomak TUTANKAMONA čije je lice napokon ugledalo svetlo dana,ponovo, posle 4500 godina... Aikido je dugo bio čuvan u okviru Kamon Tutanove porodice ali evo sad imamo priliku da direktno vidimo izvorni egipatski aikido, evo ovde, u MBg.
Rado viđeni gosti su svakako AK Majkl Džekson, AK Faraon, AK Đani i dr...

a ima đema, ali nema dimenzija, nema...

he he he

return_of_rasta
24.11.2007., 01:46
dzak ne sluzi da ti naucis kako je to tuci nekoga vec da naucis da pravilno i jako ispucas udarac

gnjec, bez uvrede, sledi šala...
tebe su toliko tukli da si ognjecavio, malo telesno malo ...

prosečno inteligentan čovek, van naših granica, nauči da udara posle 2 treninga... samo to neće, jer je stupidno...
u nas je to malo drugacije, minimum 2 godine... plaćanja članarine za vreću mesa i kostiju... i лила moždane mase...

хе хе хе

return_of_rasta
24.11.2007., 02:21

Ooo DA!!!

Za pecanje(ribolov) je izuzetno važno da naučiš da pravilno i jako ispucaš udarac. To ti služi da savladaš ribu, he he he...

E, zemljače, u tome je razlika između tebe i kapetana Neme, u PRILAZU!
Upravo ta razlika je i između sporta i veštine!

So, si ju lejtr,

PS Da ne bih izgubio zbog neiskustva, moram se podići na viši nivo i opametiti!:oops:

Totalni Opoziv
24.11.2007., 02:27
@Rasta! :lol: :lol: Hahaha!!!

Dzak ne jauce,ali se jauce veoma bolno pod pandurskim pendrecima,nakon privodjenja od strane organa reda u nekom od nasih domacih gulaga posle "boljeg udaranja u ljude" .:-D

Nadam se da to znas iz tudjeg iskustva... :lol:

Totalni Opoziv
24.11.2007., 02:31
BTW, novi član u MAO - Mojoj Aikido Organizaciji je postao aikido klub TUTANKAMON.
Nalazi se na adresi Marinkova bara bb, Beograd.
Trener je Tutan Kamon Tutan, direktni potomak TUTANKAMONA čije je lice napokon ugledalo svetlo dana,ponovo, posle 4500 godina... Aikido je dugo bio čuvan u okviru Kamon Tutanove porodice ali evo sad imamo priliku da direktno vidimo izvorni egipatski aikido, evo ovde, u MBg.
Rado viđeni gosti su svakako AK Majkl Džekson, AK Faraon, AK Đani i dr...

a ima đema, ali nema dimenzija, nema...

he he he

:lol: Ali zaboravio si moj klub. AK "Huligan" i bratski klub AK "Siledzija". Mi bi da konkurisemo za prijem u TAO (Tvoju Aikido Asocijaciju!)

gnjec
24.11.2007., 09:19
gnjec, bez uvrede, sledi šala...
tebe su toliko tukli da si ognjecavio, malo telesno malo ...

prosečno inteligentan čovek, van naših granica, nauči da udara posle 2 treninga... samo to neće, jer je stupidno...
u nas je to malo drugacije, minimum 2 godine... plaćanja članarine za vreću mesa i kostiju... i лила moždane mase...

хе хе хе

vidis da si neozbiljan...

da naucis da lepo udaris treba ti vremena zato sto su udarci neprirodni pokreti..tako da treba da nateras telo da ga stalno ponavlja

Totalni Opoziv
24.11.2007., 11:03
PA udaraj prirodnim pokretima...

gnjec
24.11.2007., 11:34
prirodni pokreti se ne mogu nazvati udarcem vec veslanjem/mahanjem

Totalni Opoziv
24.11.2007., 11:37
Ali u Aikidou su svi pokretni prirodni, a vecina u sebi krije neki udarac.

return_of_rasta
24.11.2007., 13:29
vidis da si neozbiljan...

da naucis da lepo udaris treba ti vremena zato sto su udarci neprirodni pokreti..tako da treba da nateras telo da ga stalno ponavlja

8-) u tom' i jes' fora, priznajes da ti treniras nesto neprirodno? ili bar na neprirodan nacin?

Prirodno je da ima nasilnih i neneasilnih ljudi, lepih i ruznih, pametnih i glupih...

i to je lepo shvatiti...

zato je ovaj svet i lep..:lol:

Deda_el_grande
24.11.2007., 13:38
Gajba Becksa na adresu ovog za'ebanta zbog sirenja pozitivnih vibracija diljem foruma... :D

return_of_rasta
24.11.2007., 13:46
:lol: Ali zaboravio si moj klub. AK "Huligan" i bratski klub AK "Siledzija". Mi bi da konkurisemo za prijem u TAO (Tvoju Aikido Asocijaciju!)

:lol: U MAO-TAO su AK "Huligan" i bratski klub AK "Siledzija" su rado vidjeni.

По статуту организације за учлањење је потребно донети 4 ока зифт црне боје, 64 зуба различите боје, 250 грама ноктију обичних, и исто толико љубичастих, 4 обична и 4 бела бубрега....

што мислим да то за вас неће бити никакав проблем!

Си ју лејтр

хе хехе ххх е

Dhul Karnayn
24.11.2007., 13:57
[QUOTE=Totalni Opoziv;5425836]@Rasta! :lol: :lol: Hahaha!!!

Nadam se da to znas iz tudjeg iskustva... :lol:[/QUOTE

Pa kako se kaze samo budala uci na sopstevnom iskustvu,pametan svet uci na tudjem.8-)

Totalni Opoziv
24.11.2007., 14:05
:lol: U MAO-TAO su AK "Huligan" i bratski klub AK "Siledzija" su rado vidjeni.

По статуту организације за учлањење је потребно донети 4 ока зифт црне боје, 64 зуба различите боје, 250 грама ноктију обичних, и исто толико љубичастих, 4 обична и 4 бела бубрега....

што мислим да то за вас неће бити никакав проблем!

Aha OK onda da skupim jos 1 bubreg a zuba ima i viska... :lol:

return_of_rasta
24.11.2007., 15:41
Nadam se da to znas iz tudjeg iskustva... :lol:[/QUOTE

Pa kako se kaze samo budala uci na sopstevnom iskustvu,pametan svet uci na tudjem.8-)

Дулек, дај мало кооперират, попуши лулек
мира!!!:lol:

return_of_rasta
24.11.2007., 15:46
Gajba Becksa na adresu ovog za'ebanta zbog sirenja pozitivnih vibracija diljem foruma... :D

у како знаш шта највише волим, шева и пива !!!:lol:

никад доста !!!

Zulutoyou
28.11.2007., 20:31
A zar Realni Aikido nije SRPSKA BORILAČKA VEŠTINA NASTALA U JAPANU...

Nije, vec JAPANSKA VESTINA STVORENA U SRBIJI

Zulutoyou
28.11.2007., 20:57
I nisam ja nestrpljiv ja imam vremena i strpljenja,ali za prave stvari.Svestan sam da se vestina i umece nesticu preko noci,ali je bitno ko ti prenosi.Vazno je da ne gubis godine uceci od neke budale koji je kao majstor i da ucis stvari koje su primenjive.Jer aikido je ipak borilacka vestina.Bio sam u Beogradu na treningu jednog naseg priznatog majstor,da ne navodim imena nije bitno nemam nista od blacenja coveka,koji mi je rekao da ga napadnem dirktom da bi mi demonstrirao odbranu ,ja sam ga namerno napao udarcem u stomak a ne u glavu,i covek je popio patos.On kao pravi majstor je trebalo da oseti moju nameru i da reaguje.Verujmi meni koji sam trenirao boks i kick boks onaj udarac nebi mogao da prodje,jos ga ja nisam zadao kako znam,nije fora.O cemu da pricamo,sta na ulici ce neko da kaze udari me ovako ili onako jos ako zna da udari i jos brzo!O tome ti ja pricam zato je talenat bitan pa i u aikidu koji nije sport vec vestina,da bi ta vestina napredovala pravbi ljudi moraju da budu u njoj.Da bi joj kad zazru u njoj dali neka nova poboljsanja,tako je i sam aikido nastao.

E, da sam ja bio na mestu tog majstora, i da si pokusavajuci da izigravas mangasa meni to uradio, najeo bih te tatamija, pa onda prostro i nastavio sa demonstracijama ili treningom na tebi sa svojim aikidokama.
Ako si hteo da se dokazes i proveris (kao sposoban i vest kulov) umece majstora zasto mu to nisi i rekao? Toliko si glup kreten, da ne razlikujes demonstraciju od pravog sibanja na koje se lozis.:evil:

Zulutoyou
28.11.2007., 21:09
Da li sam ja bolid ili majstor velikog zvanja koji nije mogao da predvidi jedan udarac lak za eskivazu ne znam.On je trebao meni da kao siledziji i coveku koji je izveo pokvarenu i nepredvidjenu stvar u tom terenutku,kako takvi prolaze kod majstora aikidoa.I sta ja dalje kod njega da treniram.Da si ti radio obezbedjenje kao ja po raznim splavovima i klubovima,znao bi da su ulice pune bolida koji ce ti zavuci sravciger,noz ili te puci flasom po glavi,dok ti i tvoj majstor sa svojim znanjem aikidoa ne biste stigli da trepnete.Ja sam aikido poceo da treniram cisto iz rekreacije i da ostanem u kakvoj takvoj formi,a sto se tice MMA i drugih gluposti ne pada mi napamet,dosta je meni sibanja.Posto volis da vredjas ljude,jasno je meni koliko je tvoje znanje aikidoa i kolika je tvoja hrabrost.Dobro su mi poznati ti jaki na recima!Mene samo nervira,ta komercijalizacija aikidoa od strane raznih majstora i prodavanje magle deci,klinci mogu da se zanesu pa da najebu da izvines.Da se razumemo ima tu i casnih ljudi mnogo manjih zvanja ,ali kojima ovaj smesmo lak udarac ne bi prosao.I samo da znas da bi bio vrhunski u necemu moras da ulaozis veliki trud i odricanje tako da to pravi dobre ljude od njih.Gde si ti video da neki prevarnt ili muvara nesto radi ozbiljno i posteno.E takva ti je i vecina nasih majstora.Procitaj malo knjige od Kenji Shimutsu-a,gde on govori o zivotu uopste,pa prosudi kakav je covek.Tu takodje govori o vaspitanju dece o vaznosi obrazovanja itd.Tako da batice pravi aikido bi trebalo da ti omoguci da dobijes na sigurnosti,i kroz njega bi trebalo da kleses sebe kao coveka i da radis na sebi.

A jel' bi i njega malo "propitao" nepredvidjenim, iznenadnim napadima? Mojne sad se pro,,,,,ravas. To sto ti ne volis Aikido zabole nekog, idi gde ti odgovara i bolje ne izazivaj mnogo jer nikad se ne zna, mozda te i neka riba izmlati (iznenada)!:lol::lol::lol:

Totalni Opoziv
28.11.2007., 22:47
On joj kaze udari me u glavu, a ona ga sutne u yaya! :lol:

Vselak
29.11.2007., 13:35
Normalno da to njemu ne bih mogao da uradim,jer je on pravi majstor i covek,i on bi osetio moje namere.A sto se tice ovih vasih odnosno nasih izvikanih majstora,njh treba makljati.Jer prodaju plagijat.Recimo za Jovandica je Kenji Shimutsu(jedan od dvojice trenutno zivis Uesibinih ucidesia),rekao da on uopste ne zna da se krece.A ja aikido volim.Ti malo nabavi snimke,pa gledaj,uporedjuj....

m010894d
29.11.2007., 16:39
Normalno da to njemu ne bih mogao da uradim,jer je on pravi majstor i covek,i on bi osetio moje namere.A sto se tice ovih vasih odnosno nasih izvikanih majstora,njh treba makljati.Jer prodaju plagijat.Recimo za Jovandica je Kenji Shimutsu(jedan od dvojice trenutno zivis Uesibinih ucidesia),rekao da on uopste ne zna da se krece.A ja aikido volim.Ti malo nabavi snimke,pa gledaj,uporedjuj....
Vidi se da poznaješ stvari,a kaži,ko je drugi živi učideši ?

Vselak
29.11.2007., 19:49
Ja mislim KOICHI TOHEI-osnivac Shin-Shin Toitsu Aikido-a.Mada nisam siguran da je jos ziv.Inace aikikai federaciju je osnovao Ueshibin sin koji nije bio njego ucidesi,a ni njegov najbolji ucenik.On je samo komercijalizovao aikido.Kako sam citao i razgovarao kazu da je Shimutsu bio njegov najbolji ucenik i jedini pravi naslednik Ueshibe.Uostalom nabavite snimke sa seminara,drzao ih je i kod nas pa sudite,ko ume da gleda.

Zulutoyou
29.11.2007., 22:06
On joj kaze udari me u glavu, a ona ga sutne u yaya! :lol:

On ih ima?... hm... nece jos zadugo ako nasatvi da se pros.....va.:lol:

Zulutoyou
29.11.2007., 22:12

Dakle stvarno si glup ili naduvan ili oboje!
Tacno, osetio bi da si debil i izbacio bi te napolje a kamoli pozvao da demonstrira sa tobom!:twisted:

Totalni Opoziv
29.11.2007., 23:00
Dakle stvarno si glup ili naduvan ili oboje!
Tacno, osetio bi da si debil i izbacio bi te napolje a kamoli pozvao da demonstrira sa tobom!:twisted:

Hahahahahaha!!!! :)

milancebgd
30.11.2007., 09:22
Ja mislim KOICHI TOHEI-osnivac Shin-Shin Toitsu Aikido-a.Mada nisam siguran da je jos ziv.Inace aikikai federaciju je osnovao Ueshibin sin koji nije bio njego ucidesi,a ni njegov najbolji ucenik.On je samo komercijalizovao aikido.Kako sam citao i razgovarao kazu da je Shimutsu bio njegov najbolji ucenik i jedini pravi naslednik Ueshibe.Uostalom nabavite snimke sa seminara,drzao ih je i kod nas pa sudite,ko ume da gleda.

Raspitaj se sta znaci pojam ucideshi.Tada ce ti neke stvari biti jasnije. Takodje pogledaj neki snimak sa Morihejem. Ima nekoliko veoma zanimljivih snimaka.
Pozdrav

m010894d
30.11.2007., 17:58
Čovek je ipak pogodio,to je bio Tohei kako on kaže,ali jedino greši oko Jovandića.Shimicu je u stvari rekao za Ljubu da ne zna da se kreće,kad ga je Ljuba dovodio u Bgd pre dvadesetak i kusur godina.To je ono kad se Ljuba slikao s njim u kimonu,pa posle retuširali sliku i nacrtali hakamu.
Inače,Jovandić je sigurno radio u svoje vreme bolji aikido nego Šimicu,ali i te snimke treba neko da pogleda.

bbushido
30.11.2007., 20:00
Tacno, bilo je to 89 ili 90 kada je Shimizu poslednji put dolazio u bgd na Ljubin poziv. A Shimizu sigurno zna sta radi ali dali je spreman nesto da pokaze? gledaj malo snimke pa ce se videti sta radi. Svake godine isto! Sto se tice Mirka, treba gledati coveka i uzivo pa onda donositi odluke.

Vselak
01.12.2007., 17:20
E moji drugari,dobri ste vi.Da rekao je i Ljubi,Nije Jovandicu ali Jeste onom nasem trecem najvecem majstoru.I dolazio je skoro i opet ce,obavesticu vas.I imam snimke gde Ljuba vezba sa njim i nista mu nije jasno iz 89 god..I imam jos dosta snimaka...A gledao sam i Marka.Pustim snimak iste tehnike kod Marka I Shimizu-a,neupooredivo!Ljudi on je trenutno najveci svetski majstor i jedan od dvojice koji je ucio od tvorca,ne mozemo da ucimo oca kako se prave deca.Ne favorizujem Japance,ali to je njihova vestina nismo je mi izmislili.

m010894d
02.12.2007., 01:28
Iznenadjenje je da neko tako dobro poznaje našu aikido scenu.Svaka čast !Trebao si ranije da se ovde pojaviš i da nekim usijanim glavama održiš čas.Vidi se da dosta pratiš dogadjanja i da poznaješ stvari.Sve je to tako komplikovano,mnogo teško dolazimo do pravih informacija,to može samo neko ko ima dobre veze.Tebi svaka čast !
Ali kaži sad,pa koji ti je taj treći najveći majstor kod nas ?
A ko je Marko ?
Ako znaš još nešto,obavezno napiši,nama aikidokama nikad nije dovoljno znanja i informacija,ali da to budu proverene stvari.
Pozdrav !!!

bbushido
02.12.2007., 13:44
m010894d , potpuno se slazem sa tobom. GDE je bio ovaj svih ovih godina da nam otvori oci?
nije on kriv, nego njegovi mentori koji mu pune glavi takvim pricama, ko je najbolji i tako to.... E to vec nije zdravo, tako nastaju i sekte, tvdrci kako su samo one u pravu....

bbushido
02.12.2007., 13:46
Prijatelju idi vezbaj, ako vec vezbas i ne misli na ostale ko je bolji, vec gledaj da se ti usavrsis i budes sto bolji, a vreme ce pokazati ko je bolji i bio u pravu...

milancebgd
03.12.2007., 00:00
Na sajtu www.aikido.org.yu su objavljene informacije vezane za seminar sa sensei Y. Fujimotom u martu 2008. godine.
Pozdrav svima

KIDOKA
12.12.2007., 09:41
JESTE DA UZME PARE ALI I DA TI SACUVA ZIVOT!AKO TE NEKO NAPADNE

kodžak
16.12.2007., 21:50
Mnogo je lose, sto treneri realnog aikidoa potcenjuju tradicionalni japanski aikido, neznam dokle ce se pricati da tradicionalni aikido nije realan, a ovaj nas srpski je realan zaboga.Mi ovde su Srbiji i neznamo najtacnije kako izgleda japanski aikido u realnoj primeni, ja sam dosao do vrlo interesatnih snimaka kako se primenjuje tradicionalni aikido i mogu sa sigurnoscu reci da je daleko realniji od ovog naseg 'Realnog aikidoa'.Meni bi bilo drago da mi kao Srbi imamo svoju vestinu, ali ovo za Realni aikido, sto je Ljuba uradio zaista je podsmeh.Voleo bih vise nego ista da vidim bar jednu konkretnu primenu realnog aikidoa u realnoj, ulicnoj tuci.Nasao sam Bracine snimke kako radi ''Jiu wazu'', pa ono je smesno do bola, gledao sam sve moguce snimke ovih nasih realnih aikidista i mnogo onih japanskih, pa je lako zakljuciti da bi recimo jednog Bracu u njegovoj najboljoj prikazanoj jiu wazi dva obicna ulicara srednje snage lagano dotukla.Hocu da kazem da je za to dovoljno da ga napadac namerno ne masa dok ovaj ne zavrsi tehniku sa prethodnim.Znam da se jiu waza u realnosti treba izvoditi par sekundi, ali za manje od toliko svaki napadac imace vremena da mu zada bar 3 dobra udarca i da ga znatno onesposobi.Ovi nasi realni aikidisti kada rade jiu wazu tj. izbegavanje od vise napadaca namerno se masaju, sto mi nije uopste jasno, kakvo shvatanje imaju o tome, i zar bi tako to bilo u realnosti....
Svakakve tuce sam gledao, ali jos nisam video nekog realnog aikidistu da se tuce van sale, a i cak da jesam onda taj realni aikidista je dobio po nosu i upotrebio realni aikido u svrhu pada.Jer zaista mnogo forsiraju te padove i bacanje svog tela u vis i dalj, i povrh svega ljudi se u vecini ne bacaju jer ih poluga boli i nemaju drugo resenje vec sto im to udje u krv i po navici skacu kao da se takmice ko ce lepse i duze pasti...(sto u slucaju RA daje poene onom ko ih navodno baca)
Treba ljudima prikazati snimke i jednog i drugog aikidoa, u japanskom aikidou ima dosta snimaka koji lice na balet(shvatio sam da je to u svrsi kretanja), a zatim ima istih tih ''baletskih pokreta'' kada ih majsori izvode realno(i to se zove samo aikidoom)jer ipak su tu vestinu stvarali japanci,
a Ljuba je trebao izmisliti nesto zaista nase, to bi bilo lepo, svaki Srbin bi to voleo.
U japanskom aikidou vezba se i macevanje, sto su Realni aikidisti izbacili sa treninga sa izgovorom da vas niko nece napasti macem na ulici(vrlo pametno) ali ne misli se bukvalno na to, jer da majstor,profesor,akademik Ljuba Vracarevic 10.dan realnog aikidoa zna zapravo zasto se vezba macevanje on bi to uveo, macevanje je dobro za koordinaciju i kretanje tela, i svi pokreti u aikidou nastali su iz pokreta macem, i realni aikido ih koristi neznajuci zasto...al Boze moj realnost u nas Srba je takva, dogovoris se sa napadacem pa nek te tako i napada, al ne do mu Bog da te slucajno udari, nece vise biti u WCRA, ma kolko god placao mesecne taxe, obaveze i druge stvari.
Japan je dosta daleko od nas pa pojedinci odu tamo i dodju, iskoriste stvari da uzmu koji din., ali ima i nas koji smo bili u Japanu i gledali toliko toga i spoznali sta su prave(realne) vrednosti a sta ne.
Ja sam inace od malena bio u zabuni i mislio da je realni i tradicionalni aikido isto, moj grad je mali, pa niko i nije pravio razliku, i poceo sam trenirati RA kao dete i jos uvek ga treniram , ima tu dobrih stvari, ali realno ono sto se tu radi nikad nece pomoci u tuci ako ne primenis jos koju drugu vestinu, sad ljudi misle moze pomoci bar 50-60%, a ne tolko
moze pomoci ako cemo REALNO nekih 25-30 % i to kad mu se posvetis i treniras vise od 6 god....(ovo naravno ne znaci da ljuba koji trenira dosta god moze da postigne cak i 50% u realnoj borbi)...

Ja lično nisam imao priliku da treniram aikido. Još kao mali sam imao neki otpor prema tome. Sad kad sam odrastao znam i zašto:jednostavno ta borilačka veština koja zahteva neki viši nivo svesti i koja je tehnika odbrane a ne napadanja, nije prikladna za naše podneblje. A evo i zašto: lično sam imao susrete sa ljudima koji su trenirali aikido i koji su potpuno izvrnuli suštinu te borilačke veštine i čim vide da je neko slabiji od njih, a pri tom ga taj neko nije napao, odmah krenu da oštre kandže. Ovo sam najviše primetio kod mojih drugara iz osnovne škole koji su išli na treninge aikidoa.....

Алексей
18.12.2007., 17:53
To je problem sto svaka susa moze da otvori salu i da na ulazu napise "aikido"...

:?

return_of_rasta
19.12.2007., 01:14
gde odose sline aikidoke iz raznih smogranizacija????

di se da'še maligani?

svi razočarani radom svojih saveza i organa su dobrodošli u jedinu organizaciju otvorenog uma (lobanje),
u MAO

Алексей
19.12.2007., 17:06
Moj organ dobro radi! :D

call me
22.12.2007., 00:57
http://aycu30.webshots.com/image/36749/2004034048128655246_rs.jpg

"'Ajmo ruke gore , tako je u trendu... "

http://rapidshare.com/files/78203503/Let_3_-.rar

Bojan_BRT
22.12.2007., 02:24
Po meni je tradicionalni aikido daleko prakticniji od ovog realnog.Nikad se nisam aktivno bavio ovim sportom ali sam imao od koga da naucim neke stvari koje cesto kombinujem sa dzudoom i bogami ta kombinacija pali :)

Deda_el_grande
22.12.2007., 16:36
Kombinuj ga i sa atletikom - ultimativna vestina samoodbrane! :MEGALOL:

Eva Braun
22.12.2007., 21:22
http://aycu30.webshots.com/image/36749/2004034048128655246_rs.jpg

zanimljive cizmice.......ostalo je........hmm.........visak.....:lol:

Алексей
22.12.2007., 21:28
Hm.. I ti mislis? :)

Eva Braun
22.12.2007., 21:51
Hm.. I ti mislis? :)

...:mrgreen:

Алексей
23.12.2007., 02:34
Mislimo isto... :)

call me
23.12.2007., 13:09
"Neka znaju sve izdajice kad' porastem bicu vojno lice !"
http://www.ekonomist.co.yu/magazin11/broj_373/img/corax.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=wkMU_Ecd4n4&NR=1

call me
26.12.2007., 18:46
Od Pekinga do Cubure ,
ovaj ,
celom svetu SRECNA NOVA GODINA !

http://img112.imageshack.us/img112/6387/483e726yp1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=QTr10OQ3vYQ&NR=1 :roll:

Sugata Sanshiro
26.12.2007., 21:10
Ziveo Mile !
Neka cveta hiljadu cvetova !

Sugata Sanshiro
26.12.2007., 21:29
http://archive.salon.com/ent/movies/review/2003/11/26/bad_santa/story.jpg

Baba O'Riley
27.12.2007., 01:51
Kakvo je sad ovo spamanje na ovoj temi???!!! :evil: :evil: :evil:

giska_sa
27.12.2007., 08:36
Kakvo je sad ovo spamanje na ovoj temi???!!! :evil: :evil: :evil:

E vala baš.

Алексей
27.12.2007., 16:53
I ja mislim... ;)

return_of_rasta
31.12.2007., 01:12
Citat:
Original postavio Baba O'Riley Pogledaj poruku
Kakvo je sad ovo spamanje na ovoj temi???!!!
E vala baš.

E vala baš.

PA, DA!!!
KAD SE POJAVE OVAKVI SPAM-OVI U AIKIDOU I DOJOU STO DA SE NE POJAVE I NA FORUMU....CCCC....CCC..CCCC..C.CCCC.C..CC.C.C.C

ELEM, MELEM!!! DA NIJE CALL_ME-JA, TARMI-JAI SLICNIH HUMOROM NADAHNUTIH LIKOVA, DEF. BI BILI PROSEKOM NA DNU...
ALI, (iskljucujemo velika slova), imajuci u vidu DUALISTICKU PRIRODU SVEGA OKO NAS,
mi kao NEBESKI narod se, u isto vreme, nalazimo i na DNU!

Eh, za sve metafizicare, engzo-endo-ezo-ero-teriste to je idealna prilika da se PROSVETLE i prepoznaju ideju JIN i JANGA, sto bi akademska publika citala Dzin i Dzanga!!!

Uz podosta truda, vezbe, strpljenja, odricanja, i naravno redovnog placanja visokih clanarina... mi u MAO garantujemo neprekidnu levitaciju
u trajanju od 15 minuta.
Sa svakih 10 godina vezbe garantujemo produzetak levitacije za 5 minuta.

NARODE, NAVALI!!!

DA SE OVAKO PAMETNI VRATIMO SVOJIM KORENIMA TJ NEBESIMA!!!

POLETIMO ZAJEDNO!!!

return_of_rasta
31.12.2007., 01:20
@ gile,
Promenio si lokaciju, ali ne mozes da se sakrijes...

SOMwhere se pise SOMEwhere, gde pripadas

Poz.

giska_sa
31.12.2007., 09:32
@ gile,
Promenio si lokaciju, ali ne mozes da se sakrijes...

SOMwhere se pise SOMEwhere, gde pripadas

Poz.

Hvala na korekciji. Da i od tebe nešto pametno naučimo.

Deda_el_grande
31.12.2007., 10:43
www.aikido-hejterska-vestina-br.1.co.yu

milancebgd
01.01.2008., 13:49
Srecne Novogodisnje i Bozicne praznike zeli Vam Srpska aikido federacija

gemm
01.01.2008., 16:46
STA JE BOLJE ZA REALKU AIKIDO ILI REALNI AIKIDO?mislim da je to realni aikido ipak u aikidou ima vise filozofije i mnogo manje koncetrisanja na borbu u odnosu na realni aikido.iks

Алексей
01.01.2008., 20:54
Pa samo ime kaze, realni je bas realan, dok smo mi ostali nerealni, mi samo filozofiramo.

PS Moja filozofija je kupi utoku i bices najrealniji! :mrgreen:

slobodan_t
06.01.2008., 18:39
Svaka vestina je dobra na svoj nacin,ali kako to radi ne svidja mi se

BL army
07.01.2008., 00:34
Malo vise informacija o kenjutsu karateu...

return_of_rasta
08.01.2008., 00:40
Za sve Realne i Nerealne koji to nemaju...

mogu da izaberu boju koju vole....http://www.pickupspecialties.com/Bulls_Balls/Your-Nutz/allnutz.jpg

8)

return_of_rasta
08.01.2008., 03:22
Hvala na korekciji. Da i od tebe nešto pametno naučimo.

Nema problema, kolega! Tu smo da se pomazemo.:roll:

A imam ja jos dosta pouka....

Hristos se rodi! Srecan Bozic svim aikidokama pravoslavne vere (Realcima i bivsim realcima, posto se dobar deo njih prekrsti kad udje u dojo - ),
a onima koji se klanjaju Budi, srecan Budin rodjendan!! i srecna hindu 1930 godina saka ere.

BL army
08.01.2008., 10:04
Vaistinu se Hristos rodi! Nego imam par pitanja kao npr. kenjutsu karate ili oh do kwan. Zna li neko malo vise jer ja veoma malo znam a klinjo mi trenira te sportove!

Eva Braun
08.01.2008., 10:14
decaci,sretna vam svima 2008. :D
vise rada manje price :lol: :lol:

return_of_rasta
10.01.2008., 02:13
Vaistinu se Hristos rodi! Nego imam par pitanja kao npr. kenjutsu karate ili oh do kwan. Zna li neko malo vise jer ja veoma malo znam a klinjo mi trenira te sportove!

Postoji gomila miksovanih vestina, i nije cudo, stvarace se nove i najnovije!

A sta reci O NAMA? Najblaze je da SVASTARIMO! Evo, garantujem da si meanicar, moler, elektricar, fakultativno zidar, vodoinstalater... domar....a da ne pricamo o strukama za koje si skolovan....

Ali kad nesto zaskripi ti ipak odes kod ''dobrog'' meanicara, elektricara, pozoves najboljeg, a jeftinog, vodoinstalatera....

Mislim, sta reci! Preispitaj se gde si odveo kninju!

A isto tako ne zaboravi, da Bog, kad je prvog, drugog dana stvarao svetlost, zemlju itd, u trenucima odmora je stvorio AIKIDO!!!

PS. Negde sam procitao da ga je stvorio pre prvog coveka, pa ti vidi!

VLADARKA 007
10.01.2008., 04:38

A sta reci O NAMA? Najblaze je da SVASTARIMO! Evo, garantujem da si meanicar, moler, elektricar, fakultativno zidar, vodoinstalater... domar....a da ne pricamo o strukama za koje si skolovan....

Ali kad nesto zaskripi ti ipak odes kod ''dobrog'' meanicara, elektricara, pozoves najboljeg, a jeftinog, vodoinstalatera....

A isto tako ne zaboravi, da Bog, kad je prvog, drugog dana stvarao svetlost, zemlju itd, u trenucima odmora je stvorio AIKIDO!!!

KOJI SI TI DEBIL!!!!! OVIM LUPETANJEM SI NAPRAVIO VELIKU ANTIREKLAMU TA.....

BL army
10.01.2008., 19:18
Bravo majstore! Ako ti treba nesto od tih struka javi se! Brzo, povoljno i kvalitetno izvodimo sve vrste radova! Saznao sam od Gdina Ivice Zdravkovica ono sto me je interesovalo o tim vjestinama! U svakom slucaju hvala na informacijama! Pozdrav iz B. Luke!

Aleksej Outlaw
12.01.2008., 11:36

@Rasta: A sto je ne pozoves da ti se pridruzi u TAO, tj. MAO! :lol:

sooperoperater
16.01.2008., 14:43
@Rasta: Da li znas gde mogu da se nabave oni beli bubrezi? Treba mi par kao zveker za jedna komshijska vrata.

return_of_rasta
17.01.2008., 00:25

Ovoj(m) Vladarci iz Senke Venerinog Brega porucujem
da imam dva osrednja SIZIFOVA (002) kamencica
koja ce moci do kraja zivota da kotrlja
uz taj isti Venerin breg!!!

@Superoperater jesi li za transfer u MAO-TAO CALL CENTAR,
tamo, tu, tj kod nas u MAO takvih ima na pretek samo slabo zvone, jer su pravi...

a inace da bi presao u MAO moras da ispunis odredjene uslove... vidi ranije postove!!!(prim.aut.)

Nisam bio lenj pa sam prekucao deo iz STATUTA - BATISTUTA:

......... за учлањење је потребно донети
4 ока зифт црне боје,
64 зуба различите боје,
250 грама ноктију обичних, и исто толико љубичастих,
4 обична и
4 бела бубрега....

sooperoperater
17.01.2008., 07:29
@rasta: Hvala za informacije! Sto se tice uslova, problem bi mogla da bude druga stavka jer ih godinama licno koristim. Bicemo u kontaktu!

return_of_rasta
18.01.2008., 01:06
@rasta: Hvala za informacije! Sto se tice uslova, problem bi mogla da bude druga stavka jer ih godinama licno koristim. Bicemo u kontaktu!

Ha ha ha....:lol:

Superoperater u zubarskoj ordinaciji - G O D Z I L L A ! ! !

Ah, DA, sve u duhu JAPANA!

Nego cii si ti...oli nas oli njiov???

return_of_rasta
18.01.2008., 01:55
O da, inace, iz ove zemlje su nam osim aikidoa dosle i mnooge druge vestine...

http://images2.jokaroo.net/images/crazyjaps.jpg

Dhul Karnayn
18.01.2008., 03:56

Ko da si opis'o zivotnu biografiju 90% "mladih i perspektivnih" ljudi u Srbiji.

"Cveće je ukras bašte
Leptir je ukras cveta
A deca puna mašte
Deca su
Ukras sveta "
:lol:

Lepsa varijanta

http://img233.imageshack.us/img233/3489/radnikpn3.jpg (http://imageshack.us)

Okrutna realnost:twisted:
http://img139.imageshack.us/img139/6206/radnik2bl1.jpg (http://imageshack.us)

@BL army
Bravo majstore! Ako ti treba nesto od tih struka javi se! Brzo, povoljno i kvalitetno izvodimo sve vrste radova!

Halo majstore ,to se zove nelojalna konkurencija!!!!!

Dhul Karnayn
18.01.2008., 04:28
Ali postoji resenje.(Pametan covek ce od 99 nemogucnosti naci onu 100. mogucnost).Postanes Veliki Shtrumpf i ono boli te....

http://img341.imageshack.us/img341/2957/strumpfaikidoei1.jpg (http://imageshack.us)

Dj Ura
18.01.2008., 16:16
"Any news on the Kagami-biraki promotions announcement at the Aikikai Hombu Dojo? who were new promoted to 6th dan and above?"

Kad smo vec kod Velikog Shtrumpf-a ... Mirko aka Jovandeka dobio VI dan.
Cestitamo.

http://www.aikidojournal.com/images/articles/kagami_biraki.jpg

return_of_rasta
19.01.2008., 00:34
Je l' Smirkic Ovandekic ovaj drugi s' leva u trecem redu???

Uuuuuujeeeeee!!!!

Cestitamo Rokku Days!!!

Ko je sledeci....Cmirko Rdja?

sooperoperater
19.01.2008., 00:55
@Rasta: Nishta mi nije jasno na ovoj slici: Covek je kao-pao i place a kengur pokushava da ga podigne???
Nekim prirodnim(tradicionalnim) pokretima...
A i Veliki Shtrumpf ce izgleda da shtrumfuje veceras...(polako ali sigurno)

return_of_rasta
19.01.2008., 19:01
@supertrooper ma jape su otisle najdalje u u-svršavanju veština, oni su ih i izmislili, je l te?

Nego, cuo sam da ce drevno egipatsko bozanstvo Vsa, na seminaru povodom 1200 godina aikidoa u Iliriji, direktno od šinto božanstva Fujiyamamoto-racer-a dobiti titulu šihana i direktno se plasirati u poslednju rundu championship rally-ja!

Jesu li to samo tračevi ili 'de ima dima ima i suza u očima?

Vril
23.01.2008., 18:43
ama sta bre pricate ne valja Realni Aikido! Sta vi kao nesto trenirate pa kao razumete se u takve stvari!!! Sramota! Napadate Ljubu kao da je ne znam sta uradio! Pa sto se vi toga niste setili?! Moj drug je majstor realnog aikida pa nisam bas siguran da neko sme ista da mu kaze! A vi sto se pravite da sve znate, sto lepo ne kazete Ljubi? :-x

Brlvrlac
26.01.2008., 13:00
ama sta bre pricate ne valja Realni Aikido! Sta vi kao nesto trenirate pa kao razumete se u takve stvari!!! Sramota! Napadate Ljubu kao da je ne znam sta uradio! Pa sto se vi toga niste setili?! Moj drug je majstor realnog aikida pa nisam bas siguran da neko sme ista da mu kaze! A vi sto se pravite da sve znate, sto lepo ne kazete Ljubi? :-x

Ne,..da, da, da,ne ne,..da....:);)

*AuroraNS*
26.01.2008., 14:24
Da li neko zna da mi kaže koji aikido se trenira u AK "Novi Sad" koji se nalazi u "Partizanu2"?

Dj Ura
27.01.2008., 20:40
A Santiago Serrano , uspeo da obrazlozi kako je potrosio (1.000.000 din . iz budjeta RS + 150.000 po osnovu clanarine i polaganja ) sva raspolziva sredstva (1.000.000 za sebe i 155.000 za nabavku kimona i hakama za (pojedine) clanove ) .

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/thumb/5/5a/Santiago_Serrano.JPG/200px-Santiago_Serrano.JPG

Posle toka izlaganja neko je odusevljeno zapevao :

" U srce da ti pucam necu ,
al' jedno sigurno znam
za par meseci trazices metak
da to ucinis sam ." :twisted:

Brlvrlac
27.01.2008., 22:41
A Santiago Serrano , uspeo da obrazlozi kako je potrosio (1.000.000 din . iz budjeta RS + 150.000 po osnovu clanarine i polaganja ) sva raspolziva sredstva (1.000.000 za sebe i 155.000 za nabavku kimona i hakama za (pojedine) clanove ) .

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/thumb/5/5a/Santiago_Serrano.JPG/200px-Santiago_Serrano.JPG

al' jedno sigurno znam

A, da jedva "skontah", ako se misli na Svirka Serrandica, a bice da da, sta reci? Postenje i pamet nisu stvari sa kojima on ima problema u zivotu...jer nema kontakt sa njima! ....

call me
27.01.2008., 23:45
A o 600.000 za trofej gostionicara i ostale gradske fore, da i ne govorio.

http://www.youtube.com/watch?v=IzCcxhysNU8

http://www.20minutos.es/data/img/2007/01/03/546020.jpg

m010894d
28.01.2008., 02:03

al' jedno sigurno znam
Pa valjda dao neki dinar i onima što mu potpisaše na onom papiru (molbi za 6 dan ). Spisak klubova je zaista impozantan,da ne poveruješ ko je sve na spisku.Ne verujem da su baš svi potpisali džabe,i plus ako je dao nešto da se popije.:D

call me
28.01.2008., 02:16
Ne znam na koji spisak mislis , ali odvojio je od usta (na gradskom nivou ) da bi dao po 50.000 trojki iz aas i svom sekretaru , a od ovog drugog izvora je takodje odvojio od usta i podelio po kimono , a zasluznima i po hakamicu . Sto su svi burno pozdravili ( mada kimona nisu bila istog kvaliteta i cene , ali ko te pita ).

A 2008 je i onako jubilarna 40-ta godina , pa ce da se isprsi .Zato je morao sada malo da pristedi . :shock:

http://es.geocities.com/lorovaz/IMG/fotos/B/Bonilla.jpg

call me
28.01.2008., 02:28
A dao je i da se popije , sto jes' jes'. Mislim prvo pice je dzabe , posle svako placa svoje (male tajne velikih ugostitelja ).

Vril
28.01.2008., 02:38
....ostadoh bez odgovora

Brlvrlac
28.01.2008., 16:47
Ne znam na koji spisak mislis , ali odvojio je od usta (na gradskom nivou ) da bi dao po 50.000 trojki iz aas i svom sekretaru , a od ovog drugog izvora je takodje odvojio od usta i podelio po kimono , a zasluznima i po hakamicu . Sto su svi burno pozdravili ( mada kimona nisu bila istog kvaliteta i cene , ali ko te pita ).

Odvojio od usta (ASS) za dupe (AAS), da li sam dobro razumeo, nije neka greška?...;)

call me
28.01.2008., 17:16
Odvojio od usta (ASS) za dupe (AAS), da li sam dobro razumeo, nije neka greška?...;)

Necemo da se vredjamo , mada je ustvari obrnuto ( ass = dupe na eng.).
Sustina je u tome da pare koje treba da dobiju sve aikidoke ( i savezi ) da bi omasovili svoje clanstvo i pomogli klubove da opstanu , trosi jedan covek , a ostali su nesposobni da bilo sta promene .
Sta je tu je , verovatno ce se morati umesati i medjunarodna zajednica (Hani Bani , Tamburica 5 i ostali ). :twisted:

giska_sa
28.01.2008., 18:24
Nije u redu da jedan čovek (čitaj savez) dobije 200.000€ iz budžeta a ostali ništa. Da je taj iznos ravnomerno podeljen na broj saveza koliko ih ima, pa tako nekoliko godina u kontinuitetu, svi bi onda imali solidne uslove za rad. Ovako jedan savez sve dobije a vi ostali možete da se nadate da će nešto da se promeni. (mada sumnjam u to).

Vril
28.01.2008., 19:19
Ovaj, ja sam se bas bas primio na taj Realni Aikido.... a sad sam zbunjen... koj je da kazem bolji... naravno to ne moze da se odgovori... ali mi nije jasno sto ste toliko ljubomorni na sam nazim RA

giska_sa
28.01.2008., 19:27
Nismo mi ljubomorni na naziv REALNI AIKIDO. Ljuba je u tom sistemu video način za brzu zaradu novca i to je iskoristio.
U realnom nema ni a od aikidoa i to što oni rade meni se ne sviđa. Ko voli nek izvoli.
Draža mi je diploma AIkikai Hombu dojo-a nego da mi Ljuba lično da neko od njegovih majstorskih zvanja.

Brlvrlac
28.01.2008., 20:44
Nije u redu da jedan čovek (čitaj savez) dobije 200.000€ iz budžeta a ostali ništa. Da je taj iznos ravnomerno podeljen na broj saveza koliko ih ima, pa tako nekoliko godina u kontinuitetu, svi bi onda imali solidne uslove za rad. Ovako jedan savez sve dobije a vi ostali možete da se nadate da će nešto da se promeni. (mada sumnjam u to).

200.000 e ? Uf brate pa jel tolko? Nemogu da verujem... pa koliko ce tek da dobije ove godine za "40 godina " aikidoa kod nas? Julovski kadrovi jos vladaju... Sta ces...

Brlvrlac
28.01.2008., 20:51
Ovaj, ja sam se bas bas primio na taj Realni Aikido.... a sad sam zbunjen... koj je da kazem bolji... naravno to ne moze da se odgovori... ali mi nije jasno sto ste toliko ljubomorni na sam nazim RA

Nas konpjutor je izracunao da imas 16,7 godina, i savet ti je da se ne brines, kreni slobodno na RA, nije svaki Ra klub los, kao sto nije ni svaki TA dobar, a o tendou, kiu i osakau, i iwamau ryuou da i ne govorimo... :D

m010894d
28.01.2008., 21:21
[QUOTE=call me;5877081]Ne znam na koji spisak mislis , ali odvojio je od usta (na gradskom nivou ) da bi dao po 50.000 trojki iz aas i svom sekretaru , a od ovog drugog izvora je takodje odvojio od usta i podelio po kimono , a zasluznima i po hakamicu . Sto su svi burno pozdravili ( mada kimona nisu bila istog kvaliteta i cene , ali ko te pita ).
Ma ne brini za spisak,nije izmišljen,pojaviće se,videćeš da dobitnici nisu samo 3 + sekretar(ica).
Ima tu i nekih s filozofijom:D:D:D:"Hoću piškim,neću piškim !"

Brlvrlac
28.01.2008., 23:01
[QUOTE=call me;5877081]Ne znam na koji spisak mislis , ali odvojio je od usta (na gradskom nivou ) da bi dao po 50.000 trojki iz aas i svom sekretaru , a od ovog drugog izvora je takodje odvojio od usta i podelio po kimono , a zasluznima i po hakamicu . Sto su svi burno pozdravili ( mada kimona nisu bila istog kvaliteta i cene , ali ko te pita ).
Ma ne brini za spisak,nije izmišljen,pojaviće se,videćeš da dobitnici nisu samo 3 + sekretar(ica).
Ima tu i nekih s filozofijom:D:D:D:"Hoću piškim,neću piškim !"

bas me interesuje spisak, nadam mu se uskoro...
a ima i veceras neka emisija... kazu za namestanje utakmica (npr. fudbalskih...) u kojima se pribavlja veca finansijska korist od 600.000 din , predvidjena je kazna do 10 godina...pa ko zna...

sooperoperater
28.01.2008., 23:31
Ljudi, pa gde ste bre dosad? Zapali ste u literarnu krizu??? Ali vidim da ste se smucali malo pa eto novog materijala...
Ispravka: Giska, nije 200.000e nego 2.000.000e

call me
28.01.2008., 23:58
Ljudi, pa gde ste bre dosad? Zapali ste u literarnu krizu??? Ali vidim da ste se smucali malo pa eto novog materijala...

SHioda sa Orlovace , hoces da nas srce pocisti , pa i 20.000 je mnogo za jednoga .
Mada , sto rece rasta gde ima vatre ... Gile odkud znas , ako nije tajna za tolike novce .

return_of_rasta
29.01.2008., 00:52
ha ha ha ha....
zato i jesu svi dobrodosli u MAO- Moju Aikido Organizaciju!!!

Nema love, pa nema ni bola, ni patnje.... samo NIRVANA!!!

I poneka levitacija....

Osim vec poznatog dela o uslovima za uclanjenje u MAO predstavio bih samo jos jedan segment iz BATISTUTA MAO

Clan moze biti svako ko u srcu nije pozeleo tudje, a o pokusaju da uzme nesto tudje da i ne govorim...

Smoga mislim da se uz sve poznate uslove izbor suzava na jako MALI broj LJUDI.

O da, takodje kad su u pitanju preleti iz interesa, znate sta se desava sa divljim PATKAMA na nasim prostorima u toku njihovog preleta???

eh heh eh... izgube kompas, kabuum!!!

Pozdrav svim Postenim Iskrenim Clanovima Klubova Aikidoa MAO

PS. Evo npr., ja bih rado u MAO video jos vise ASS-ova, RA - Rektalnih Aikidokica, SAF-ovica, i shta sve ne bih voleo...

call me
29.01.2008., 01:14
ha ha ha ha....
zato i jesu svi dobrodosli u MAO- Moju Aikido Organizaciju!!!

Nema love, pa nema ni bola, ni patnje.... samo NIRVANA!!!

I poneka levitacija....

Osim vec poznatog dela o uslovima za uclanjenje u MAO predstavio bih samo jos jedan segment iz BATISTUTA MAO

Clan moze biti svako ko u srcu nije pozeleo tudje, a o pokusaju da uzme nesto tudje da i ne govorim...

Smoga mislim da se uz sve poznate uslove izbor suzava na jako MALI broj LJUDI.

O da, takodje kad su u pitanju preleti iz interesa, znate sta se desava sa divljim PATKAMA na nasim prostorima u toku njihovog preleta???

eh heh eh... izgube kompas, kabuum!!!

Pozdrav svim Postenim Iskrenim Clanovima Klubova Aikidoa MAO

PS. Evo npr., ja bih rado u MAO video jos vise ASS-ova, RA - Rektalnih Aikidokica, SAF-ovica, i shta sve ne bih voleo...

inspirativno :lol:

Sto rece jedan covek skoro "ko o cemu licimuri o postenju "
PMS. nesmem ni da pomislim sta bi tek smislio smoga

sooperoperater
29.01.2008., 01:14
Rasta, koliko levitacija dobijam ako dovedem 5 clanova, koliko sa 10, a koliko sa 15+ i mogao bi da objavis
Batistutu posto bi to trebalo da bude javni dokument! Da vidimo koliki ti je budjet!

return_of_rasta
29.01.2008., 02:08
uf, uf, uf
lapsus linguae nije lapsus in ratio:lol:

a poznato je da onaj na brjegu dalje vidi neg' onaj pod njim!!!8-)

call me
29.01.2008., 02:33
Izvinjavam se ako sam bio suvise lican , (posto sam se prepoznao u nekim delovima texta ha,ha :lol: ). (pusticu da mi rane malo krvare ,brze ce da zarastu .)
Hvala na saradnji ,

return_of_rasta
29.01.2008., 10:39
Izvinjavam se ako sam bio suvise lican , (posto sam se prepoznao u nekim delovima texta ha,ha :lol: ). (pusticu da mi rane malo krvare ,brze ce da zarastu .)
Hvala na saradnji ,

Kao melem za rane predlazem SOO, em brze zarasta, em se u oporavku mozda uvidi
(jer se oci sire otvaraju) da su rane napravljene sopstvenom greskom...
Ju Vel'ko M,

Brlvrlac
29.01.2008., 11:36

Dinara valjda?...

return_of_rasta
29.01.2008., 11:43
Dinara valjda?...

Kad konvertujes 2.000.000,00 evra = (dobijes) 2.000.000,00 dinara,
proveri u bilo kojoj drzavnoj menjacnici!!!:lol:

sooperoperater
29.01.2008., 12:17
Kao buduceg clana TAO zanima me koliko levitacija dobijam ako dovedem 5 clanova sa sobom, koliko za 10 a koliko za 15+ i zamolio bih osnivaca pravca da objavi batistutu posto je to javni dokument pa da vidimo koliki mu je BUDJET!!!

call me
29.01.2008., 14:28
Kao buduceg clana TAO zanima me koliko levitacija dobijam ako dovedem 5 clanova sa sobom, koliko za 10 a koliko za 15+ i zamolio bih osnivaca pravca da objavi batistutu posto je to javni dokument pa da vidimo koliki mu je BUDJET!!!

BUDJET obavezno , i da li ce svima da da kimona istog kvaliteta ili ne i da li sa Hani -Bani kontaktira licno ili preko posrednika .

call me
29.01.2008., 15:58
Kao melem za rane predlazem SOO, em brze zarasta, em se u oporavku mozda uvidi
(jer se oci sire otvaraju) da su rane napravljene sopstvenom greskom...
Ju Vel'ko M,

Sto rece Koja " Neko mora to da spreci ..." i zato je harakiri cin dostojanstva , a ne ludila .
PMS. ko nije gledao moze da pogleda :

http://www.hawaii.edu/art/szostak/seppuku.jpg

Harakiri (1963)

Posted on December 31st, 2007 by .
Categories: Movies.
Harakiri.1963.DVDRip.XviD-CTS
IMDB
» Seppuku (1962)
Directed by: Masaki KobayashiGenre: DramaUser Rating: 8.5/10 (3,038 votes) Top 250: #223Runtime: 135 minAwards: 8 wins & 1 nominationCast (first 5): Rentaro Mikuni, Akira Ishihama, Yoshio Aoki, Hisashi Igawa, Akiji Kobayashi
IMDB: http://imdb.com/title/tt0056058/
CODE
http://rapidshare.com/files/53763317/cts-harakiri.a.part1.rar
http://rapidshare.com/files/53768957/cts-harakiri.a.part2.rar
http://rapidshare.com/files/53774782/cts-harakiri.a.part3.rar
http://rapidshare.com/files/53781069/cts-harakiri.a.part4.rar
http://rapidshare.com/files/53790279/cts-harakiri.a.part5.rar
http://rapidshare.com/files/53797690/cts-harakiri.a.part6.rar
http://rapidshare.com/files/53804637/cts-harakiri.a.part7.rar

http://rapidshare.com/files/53807407/cts-harakiri.a.part8.rar
http://rapidshare.com/files/53814894/cts-harakiri.b.part1.rar
http://rapidshare.com/files/53821889/cts-harakiri.b.part2.rar
http://rapidshare.com/files/53828957/cts-harakiri.b.part3.rar
http://rapidshare.com/files/53836517/cts-harakiri.b.part4.rar
http://rapidshare.com/files/53843982/cts-harakiri.b.part5.rar
http://rapidshare.com/files/53851893/cts-harakiri.b.part6.rar
http://rapidshare.com/files/53859957/cts-harakiri.b.part7.rar
http://rapidshare.com/files/53862778/cts-harakiri.b.part8.rar

return_of_rasta
29.01.2008., 16:10

U MAO nema diskriminacije na velike i male, svi su ponizne sluge rezima koji je JEDINI ispravan i jedini na pravom putu... nema sumnje u vodju!!!
Jer vodja najduze levitira bez spustanja na zemlju!!!

U MAO na srecu ili na zalost nema para...a nema ni kimona...

pa nema ni ZAVISTI koja najvise muci mnoge, a aikido je LJUBAV,
SO, to su dve dijametralno suprotne stvari, gde ima jednog nema drugog...

pa, da bi neko dosao mora da se ocisti od mnogo toga, kvarnih zuba, veeelikih zavidnih ociju, kvarnih bubrega, ili ako ih nemaju da nadju si, moraju da se odreknu svih zelja koje im kvare ljudskost...da se priblize NIRVANI...

bez toga nema uspesne levitacije i potencije i mentalne erekcije:lol:

giska_sa
29.01.2008., 16:57
Neko upita kako se zna da je suma koja je dobijena 200.000€.
Odgovor: PA ETO, SAZNALO SE. MALO SE RASPITAŠ I DOBIJEŠ ODGOVOR.

return_of_rasta
29.01.2008., 17:54
S' obzirom na 2000000 raspustam MAO, ostaje samo tvrdo jezgro TAO-a!!!

Ovakve subvencije samo na jednu organizaciju, dva zeca-tri zeca i zecica, NE IDE!!!
To je nepravda!!!

call me
29.01.2008., 18:58
Neko upita kako se zna da je suma koja je dobijena 200.000€.
Odgovor: PA ETO, SAZNALO SE. MALO SE RASPITAŠ I DOBIJEŠ ODGOVOR.

Ai , fatamorgana ... znaci ko dovede 25 clanova na seminar ladno moze da trazi stan ,kao stimulaciju .
Moracu vise da igram hrkljus , kad se toga ranije nisam setio . :evil:

giska_sa
29.01.2008., 19:15
Ai , fatamorgana ... znaci ko dovede 25 clanova na seminar ladno moze da trazi stan ,kao stimulaciju .

Hrkljuš bez hepeka ne ide.

Vril
29.01.2008., 19:50
ne dobih odgovor

return_of_rasta
29.01.2008., 20:46
Moras potraziti odgovore u sebi....samo se nisidovoljno udubio!!!

sooperoperater
29.01.2008., 21:07
Sve ce to dragi moji prekriti snegovi ruzmarin i shash(hash)...
Ziveli i opet se videli!!!

return_of_rasta
29.01.2008., 21:17
Hej, Superoperater SHioda-san, jesi ovaj osmeh vezbao ispred ogledala?

PS. To se zove rad na sebi!!:lol:

return_of_rasta
29.01.2008., 21:22
Hrkljuš bez hepeka ne ide.

Ja predlazem OMLEČIVANJE!!!

Možda DŽO-a? Ma može i veslo ili bilo koja druga motka!!::D

sooperoperater
29.01.2008., 21:27
Hej, Superoperater SHioda-san, jesi ovaj osmeh vezbao ispred ogledala?

PS. To se zove rad na sebi!!:lol:

To se zove parezzzza!!!8-)

Brlvrlac
30.01.2008., 09:49
To se zove parezzzza!!!8-)

pare za...? :D

Brlvrlac
30.01.2008., 13:06

Pa znas sta, ako 1 zub-implant kosta 1000 evra u majci Srbijici, pa m2 poslovnog prostora >6000 evra , pa kazna za 1 zalepljen plakat (na nedozvoljenom mestu) od 100.000 do 1000.000 din. (eto divne ideje: nadjite konkurentskog kluba plakat pa pazljivo odlepite i zalepite na saobracajni znak ili sl. mesto i potom prijavite gradskom komunalnom-bez ovog poslednjeg ništa !), onda bi i taj i stancic mogao da prodje... ili bar polovni BMV...?
PMRS-A ovi u SAF-u su prave cicije u odnosu na tih 25 ljudi...;)

giska_sa
30.01.2008., 16:37
ne dobih odgovor

Vrati se na početak teme. Hvala Bogu imaš šta pročitati.

giska_sa
30.01.2008., 16:40
Pa znas sta, ako 1 zub-implant kosta 1000 evra u majci Srbijici, pa m2 poslovnog prostora >6000 evra , pa kazna za 1 zalepljen plakat (na nedozvoljenom mestu) od 100.000 do 1000.000 din. (eto divne ideje: nadjite konkurentskog kluba plakat pa pazljivo odlepite i zalepite na saobracajni znak ili sl. mesto i potom prijavite gradskom komunalnom-bez ovog poslednjeg ništa !), onda bi i taj i stancic mogao da prodje... ili bar polovni BMV...?

Da li se ta opaska odnosi na broj ljudi koje dovedete na seminar i popust koji od SAF-a dobijete?

Ako jeste vrlo je povoljno. Dovedeš 25 ljudi i ako sam dobro zapamtio dobiješ popust od 25%. Malo li je na današnju skupoću?

sooperoperater
30.01.2008., 18:12
Da li se ta opaska odnosi na broj ljudi koje dovedete na seminar i popust koji od SAF-a dobijete?

Ako jeste vrlo je povoljno. Dovedeš 25 ljudi i ako sam dobro zapamtio dobiješ popust od 25%. Malo li je na današnju skupoću?

Pa ako u SAF dovedete 25 ljudi na seminar, vi vodite seminar:lol::lol::lol:

giska_sa
30.01.2008., 18:42

Nešto se ne sećam da je bilo takvih slučajeva.

milancebgd
30.01.2008., 18:51

Pa ti dovedi.

Ljuti GRMEČLIJA
30.01.2008., 19:09
Čitam vas već neko vreme i ne mogu da verujem kako se tu prepucavate. Gde je tu aikidoka u vama?

return_of_rasta
30.01.2008., 19:10
Pa ti dovedi.

zbog atraktivnost, tehnicke potkovanosti, i uopste aikidoa i nema potrebe da se dolazi...
he heh eh:lol::lol::lol:

PS.posebno je interesantno ucestvovati u takvim manifestacijama kada se izucava biomotorika MALO mozga u korelaciji sa motorikom MALOG prsta....

sooperoperater
30.01.2008., 19:42
zbog atraktivnost, tehnicke potkovanosti, i uopste aikidoa i nema potrebe da se dolazi...
he heh eh:lol::lol::lol:

PS.posebno je interesantno ucestvovati u takvim manifestacijama kada se izucava biomotorika MALO mozga u korelaciji sa motorikom MALOG prsta....

Zaboravio si aiki-solfed-jo( pevanje sa vrhom stapa):lol::lol::lol:

Dhul Karnayn
30.01.2008., 21:40

Dobar savet.Lepo je videti da na svetu jos ima briznih ljudi koji besplatno daju dobre savete.Ali savet je nazalost polovican.(Ipak bitna je dobra namera).
Naime ,pocinioc ovog plemenitog dela moze biti registrovan po otiscima prstiju,koje je ostavio lepeci plakat.Ali u svakoj nesreci ima i srece.Sad je zimski period i nosenje rukavica nece biti sumnjivo.Da li je uopste potrebno pominjati da ne treba koristi rukavice iz svakodnevne upotrebe,koje su balave od nosno-usnih izlucevina?Kupuju se potpuno nove rukavice,a onda nova cetka i konzerva sa lepkom(ne ona koju shtekujete kod kuce za ovakve prilike).Doduse sumnjam da ce neko traziti DNK pocinioca ovakvog dela,ali ko zna za sta su sposobni nasi foreznicari (ne znam bas da li ih uopste imamo,ali nebitno,predostroznosti nikad dosta.) 8-)
Na kraju operacije,rukavice,cetku i lepak baciti u Savu ili Dunav.(Ako nemate Savu ili Dunav ,spalite ih).

Dhul Karnayn
30.01.2008., 21:46
P.S.
Kada zovete Gradsko Komunalno da prijavite zlocin kao savestan gradjanin ne koristite svoj mobilni telefon.Javna govornica je i danas aktuelna za ovakve stvari,najbolja je pored autobuske stanice jer ce brzo biti prekrivena tragovima drugih ljudi..
I stavite kapu na glavu(sateliti kruze iznad zemlje).

return_of_rasta
31.01.2008., 01:27
Zaboravio si aiki-solfed-jo( pevanje sa vrhom stapa):lol::lol::lol:

:lol::lol::lol: cuo sam da i takvih STVAAARNOO ima, sirom nebeske nam zemlje, prebogate i prepametne i prekvalifikovane....

PS a najbolje ga pevaju kad ga prime (Džoa) u grlo!!! na jedan (ushiro)jodantsuki

Hajle Selasije poslednjem velikom caru Gonzi!!!

return_of_rasta
31.01.2008., 01:43
Čitam vas već neko vreme i ne mogu da verujem kako se tu prepucavate. Gde je tu aikidoka u vama?

Bravo, Grnčarija!!! Nemoj samo reci da ti se zenice nisu rasirile kad si procitao

2000000 EVRA, bato????!!!!

Vidis da se ljudi pobise za 20000 dinara, i kimono i hakamu, a one koji bi da popiju na tudj racun i da ne spominjem...

Takvih je Ljutice mnogo, ali pazi MNOOOGO na ovim prostorima....

Daj im samo priliku i 2.000.000,00, i 200.000.000,00 je malo za njihovu guzicu...

Aaaaa, NE!!!, gresis, reci ce oni, stvar je PRINCIPA (Gavrila)....sto on da ima, a ne ja!!!
Ја sam bolji, pametniji, zaslužniji, sposobniji.... E, takvi su, zemljace, dosli '45. i podigli su decu, koja sad ovde piskara, kloniranjem sebe...

E, sad, ti sedi, meditiraj i povremeno se bavi aikidoom, jer, zaboga, to je LJUBAV!!!

So, я сam за МЫР!!!! A ti to shvati kako hoces!

return_of_rasta
31.01.2008., 01:47
Dobar savet.Lepo je videti da na svetu jos ima briznih ljudi koji besplatno daju dobre savete.Ali savet je nazalost polovican.(Ipak bitna je dobra namera).
Naime ,pocinioc ovog plemenitog dela moze biti registrovan po otiscima prstiju,koje je ostavio lepeci plakat.Ali u svakoj nesreci ima i srece.Sad je zimski period i nosenje rukavica nece biti sumnjivo.Da li je uopste potrebno pominjati da ne treba koristi rukavice iz svakodnevne upotrebe,koje su balave od nosno-usnih izlucevina?Kupuju se potpuno nove rukavice,a onda nova cetka i konzerva sa lepkom(ne ona koju shtekujete kod kuce za ovakve prilike).Doduse sumnjam da ce neko traziti DNK pocinioca ovakvog dela,ali ko zna za sta su sposobni nasi foreznicari (ne znam bas da li ih uopste imamo,ali nebitno,predostroznosti nikad dosta.) 8-)
Na kraju operacije,rukavice,cetku i lepak baciti u Savu ili Dunav.(Ako nemate Savu ili Dunav ,spalite ih).

:lol::lol::lol:
Bravo ДУЛЕК КАРНАЯН,

i ti si dosta radio na sebi!!! u medjuvremenu, a bogami i medjuprostoru!!!

Uglegao si se na Gonza Čioda!!!

call me
31.01.2008., 02:36
Bravo, Grnčarija!!! Nemoj samo reci da ti se zenice nisu rasirile kad si procitao

2000000 EVRA, bato????!!!!

Vidis da se ljudi pobise za 20000 dinara, i kimono i hakamu, a one koji bi da popiju na tudj racun i da ne spominjem...

Takvih je Ljutice mnogo, ali pazi MNOOOGO na ovim prostorima....

Daj im samo priliku i 2.000.000,00, i 200.000.000,00 je malo za njihovu guzicu...

Aaaaa, NE!!!, gresis, reci ce oni, stvar je PRINCIPA (Gavrila)....sto on da ima, a ne ja!!!
Ја sam bolji, pametniji, zaslužniji, sposobniji.... E, takvi su, zemljace, dosli '45. i podigli su decu, koja sad ovde piskara, kloniranjem sebe...

E, sad, ti sedi, meditiraj i povremeno se bavi aikidoom, jer, zaboga, to je LJUBAV!!!

So, я сam за МЫР!!!! A ti to shvati kako hoces!

Who's your sugar daddy ? Ili ko je tvoj tatica , kada te toliko boli to sto pisemo o tome kako jedan covek (ili dva ) trose pare svih . Posto mi ne znamo nista nego ti treba da nas poducis da je "zlocin "sto ne pristajemo da sledimo vodju koji neprestano levitira .
Sto se tice koloniranja, na zadnje dve strane imas dva klona , so ...
A onda slag na torti , So, я сam за МЫР!!!! A ti to shvati kako hoces! a serenadises bez pardona , bolje malo disi ,meditiraj,razmisli. Oj ha , sto bi ti rekao !
PMS
Ko zna da sastavi , znace i da rasturi ... samo mu treba malo vremena i inspiracije , a to bar nesebicno pruzas .

http://img504.imageshack.us/img504/1465/hrkljuszababw2.jpg

return_of_rasta
31.01.2008., 04:38
Who's your sugar daddy ? Ili ko je tvoj tatica , kada te toliko boli to sto pisemo o tome kako jedan covek (ili dva ) trose pare svih . Posto mi ne znamo nista nego ti treba da nas poducis da je "zlocin "sto ne pristajemo da sledimo vodju koji neprestano levitira .
Sto se tice koloniranja, na zadnje dve strane imas dva klona , so ...
A onda slag na torti , So, я сam за МЫР!!!! A ti to shvati kako hoces! a serenadises bez pardona , bolje malo disi ,meditiraj,razmisli. Oj ha , sto bi ti rekao !
PMS
Ko zna da sastavi , znace i da rasturi ... samo mu treba malo vremena i inspiracije , a to bar nesebicno pruzas .

Moj dedi je hani-bani!!! :lol:8-)

Ne znam o cemu pricas, ni koje su to pare sviju nas koje jedan covek trosi?
Ono sto stvoris i zaradis je tvoje, i samo tvoje...ni moje ni pere ni mike ni sike.... ne postoji nase!!!
E to je upravo nasledstvo proslog vremena, imali smo komunizam, socijalizam, samoupravljanje...a sad je dosao na red anarhizam, pohlepa, zavist, pljacka, kriminal i td...

a ja bih se upravo pitao sto se ti nalazis prozvanim? A?

Samo se da primetiti da se gomila muva nahvatala na balegu, (lovu - brale)!!! Oooo, DA, ima nesto i u FOTELJI!!!

I da joj je to jedini cilj u zivotu!!!

a ti udri u bla-bla-lajku do mile volje, zajedno sa njima!!!
pevajuci sanšonje!!!
u principu, izabrao si pogresan metod, da se konfrotiras, a ako imas nesto licno postoji PM, bez S-a, so, go a(bez)head!

Sto se tice inspirisanja, tu sam uvek da dam nekom input-output, pogotovo kad je neko zatvoren u zajedljiv, uvredjen i zavidan svet, a prepun zavere, besa, ljubomore i prema svom bliz(nj)em ali i daljem i cak nepoznatom okruzenju...

Ne bi me cudilo da iz upravo tih razloga takve osobe i nisu u stanju da imaju prijatelja, jer ne mogu da prihvate i svet takav kakav jeste, prepun razlika i nepravdi, kao i da neko moze biti ravnopravan ili cak bolji, a jos ako mu se kaze nesto, a on to interpretira kao atak na licnost, pa nema nista onda vise u zivotu....samo svoj JED!!! i MIZANTROPIJU, je l' te - jer mrzi sve ljude oko sebe!!!

PMS. Dobro je sto analiziras recenicu po recenicu, ali ja sam sad UVREDJEN jer si prebrzo presao preko recenica, pa na izvestan nacin potcenjujes moju misao i filozofiju.... da bih zadovoljio svoju licnost, sujetu i intelektualni nivo moraces sledeci put, (ako hoces odgovor) da analiziras REC po REC.

sooperoperater
31.01.2008., 08:51
* Љубомир Врачаревић 10. ДАН Реалниог аикидоа, оснивач Реалног аикидоа.
* Братислав Стајић 8.ДАН Реалниог аикидоа
* Aнa Врачаревић 8.ДАН Реалниог аикидоа, прва жена са највишим звањем у аикидоу у Србији
* Јововић Иво 7.ДАН, оснивач школе Моторју аикидоа у СЦГ.
* Велибор Весовић, 6.ДАН, Председник Српске аикидо федерације и највиши аикидо степен у Србији
* Горан Штурановић , 6.ДАН, заменик председника ICU (international combat union), оснивач школе STURIAIKIDO i kluba SAMURAJ
* Његош Ђаковић , 5.ДАН, један од најпознатијих аикидо инструктора у Србији
* Јелена Врзић , 5.ДАН Аикикаи, једна од најпознатијих аикидо инструктора у Србији
* Мирко Мрђа , 5.ДАН,
* Небојша Оклобџија , 4.ДАН, Секретар Аикикаи Србије
* Радивоје Јанковић , 4.ДАН,
* Зоран Обрадовић , 4.ДАН Аикикаи, један од најпознатијих аикидо инструктора у Србији
* Ирена Јаковљевић , 3.ДАН Аикикаи, Председник Аикидо Асоцијације Србије

Ovo je nasa slika i prilika na wikipediji...
Pozdravljam ovaj bord direktora i svaka cast na propratnim komentarima!!!
Ne moram da se brinem za moju parcelu, ovo sve ide u aleju velikana:oops::oops::oops:

sooperoperater
31.01.2008., 09:16
http://www.youtube.com/watch?v=Q4fOPPrdBy8

sooperoperater
31.01.2008., 09:20
http://www.youtube.com/watch?v=KTzGtZjujNo

sooperoperater
31.01.2008., 09:28
http://www.youtube.com/watch?v=LGKRw5GQABU

return_of_rasta
31.01.2008., 11:08
cream el'la cream!!!

Great job, HeadMaster!!!

Brlvrlac
31.01.2008., 13:11
Pu , bre, nesme co`ek nista da kaze o`ma poludite (sala)... :)

Brlvrlac
31.01.2008., 13:15
* Aнa Врачаревић 8.ДАН Реалниог аикидоа, прва жена са највишим звањем у аикидоу у Србији
* Велибор Весовић, 6.ДАН, Председник Српске аикидо федерације и највиши аикидо степен у Србији
* Горан Штурановић , 6.ДАН, заменик председника ICU (international combat union), оснивач школе STURIAIKIDO i kluba SAMURAJ
* Његош Ђаковић , 5.ДАН, један од најпознатијих аикидо инструктора у Србији
* Јелена Врзић , 5.ДАН Аикикаи, једна од најпознатијих аикидо инструктора у Србији
* Мирко Мрђа , 5.ДАН,
* Небојша Оклобџија , 4.ДАН, Секретар Аикикаи Србије
* Радивоје Јанковић , 4.ДАН,
* Зоран Обрадовић , 4.ДАН Аикикаи, један од најпознатијих аикидо инструктора у Србији
* Ирена Јаковљевић , 3.ДАН Аикикаи, Председник Аикидо Асоцијације Србије

Covece, pa ti nisi u toku, kao ni ta Vidi Pedija, pa g. Sturanovic je 8. dan!!! Stvarno ste u zaostatku...(informacija)! ;)

Brlvrlac
31.01.2008., 13:28

Ajde, ajde Dule, sta si sad pa ti hteo da kazes? Ja se nikad nebih spustio na takav nivo da to sa plakatima i uradim , ali sam uvek spreman da ostavim prostora sljamu da se pokaze u pravom svetlu, pa im samo pomazem savetima. I samo da znas ostavljas utisak nekog ko se razume u policijske poslove, ali daleko si ti jos od njihovih metoda, gledas mnogo filmove rece mi jedan inspektor kad sam mu spomenuo otiske prstiju, PENDREK bato, je jedina stvar za uvidaj, jos uvek, rece on... :D:);)

Dhul Karnayn
31.01.2008., 14:30
Ajde, ajde Dule, sta si sad pa ti hteo da kazes? Ja se nikad nebih spustio na takav nivo da to sa plakatima i uradim , ali sam uvek spreman da ostavim prostora sljamu da se pokaze u pravom svetlu, pa im samo pomazem savetima. I samo da znas ostavljas utisak nekog ko se razume u policijske poslove, ali daleko si ti jos od njihovih metoda, gledas mnogo filmove rece mi jedan inspektor kad sam mu spomenuo otiske prstiju, PENDREK bato, je jedina stvar za uvidaj, jos uvek, rece on... :D:);)

I ti si mu poverovao?
Navlaci te !!!Kako bi se opustio,kao i ostali.A onda kada nekom zaista uzmu otiske prstiju,pitace se otkud taj belaj?Moje pismo je napisano u najboljoj nameri.Znam da ti neces lepiti tudje plakate,ali nekom omladincu mozda shejtan ulije takvu pomisao u glavu.
Ne volim kad mladost pati. 8-)

Dhul Karnayn
31.01.2008., 14:33
Danju naizgled sasvim obican covek,uvijek sam ,a nikad do kraja:

http://img254.imageshack.us/img254/2397/strumpf4of9.jpg (http://imageshack.us)

Ali kada padne noc,u nekom mracnom kutku gdje samoca se zbraja:

http://img254.imageshack.us/img254/4914/judostrumpfpu8.jpg (http://imageshack.us)

call me
31.01.2008., 15:05
Moj dedi je hani-bani!!! :lol:8-)

Ne znam o cemu pricas, ni koje su to pare sviju nas koje jedan covek trosi?
Ono sto stvoris i zaradis je tvoje, i samo tvoje...ni moje ni pere ni mike ni sike.... ne postoji nase!!!
E to je upravo nasledstvo proslog vremena, imali smo komunizam, socijalizam, samoupravljanje...a sad je dosao na red anarhizam, pohlepa, zavist, pljacka, kriminal i td...

a ja bih se upravo pitao sto se ti nalazis prozvanim? A?

Samo se da primetiti da se gomila muva nahvatala na balegu, (lovu - brale)!!! Oooo, DA, ima nesto i u FOTELJI!!!

I da joj je to jedini cilj u zivotu!!!

a ti udri u bla-bla-lajku do mile volje, zajedno sa njima!!!
pevajuci sanšonje!!!
u principu, izabrao si pogresan metod, da se konfrotiras, a ako imas nesto licno postoji PM, bez S-a, so, go a(bez)head!

Sto se tice inspirisanja, tu sam uvek da dam nekom input-output, pogotovo kad je neko zatvoren u zajedljiv, uvredjen i zavidan svet, a prepun zavere, besa, ljubomore i prema svom bliz(nj)em ali i daljem i cak nepoznatom okruzenju...

Ne bi me cudilo da iz upravo tih razloga takve osobe i nisu u stanju da imaju prijatelja, jer ne mogu da prihvate i svet takav kakav jeste, prepun razlika i nepravdi, kao i da neko moze biti ravnopravan ili cak bolji, a jos ako mu se kaze nesto, a on to interpretira kao atak na licnost, pa nema nista onda vise u zivotu....samo svoj JED!!! i MIZANTROPIJU, je l' te - jer mrzi sve ljude oko sebe!!!

PMS. Dobro je sto analiziras recenicu po recenicu, ali ja sam sad UVREDJEN jer si prebrzo presao preko recenica, pa na izvestan nacin potcenjujes moju misao i filozofiju.... da bih zadovoljio svoju licnost, sujetu i intelektualni nivo moraces sledeci put, (ako hoces odgovor) da analiziras REC po REC.

Utorak, cetvrtak i subota - SC Sumice , ako ti trebam , lako ces me naci .

Dhul Karnayn
31.01.2008., 15:28
:lol::lol::lol:
Bravo ДУЛЕК КАРНАЯН,

i ti si dosta radio na sebi!!! u medjuvremenu, a bogami i medjuprostoru!!!

Uglegao si se na Gonza Čioda!!!

Па,еволуир' о сам.

sooperoperater
31.01.2008., 15:29

Zamolicu vise kaste:
-Podignimo molim vas razgovor na visi nivo( TUCHA!!! TUCHA!!! TUCHA!!!):twisted::twisted::twisted:

Vril
31.01.2008., 15:40
MA Ljuba je car

return_of_rasta
31.01.2008., 22:46

Nekad si bijo najlafff, a sad si najgaffff!

Ja te nisam prozivao, sam si se javio!
i odjavio!

So, meni ovakav ne trebas, a kad budes ocistio svoje srce od iluzija i mrznje javi se sam!
sto sumnjam da ce ikad biti!

gud baj, mister чипс!

i'm sou sori!!!

sooperoperater
31.01.2008., 23:29
rasta&call me
http://www.youtube.com/watch?v=x99BvaJ_gvw

Vril
01.02.2008., 15:31
kakve veze ovaj snimak ima sa aikidom? o Boze!

Ljuti GRMEČLIJA
01.02.2008., 15:52
Bato, jel ti čitaš malo prethodne postove ili samo pogledaš poslednji koji je napisan. Moraš malo da uđeš u psihu onih koji ovde pišu. Vrati se 20-30 strana nazad pa ćeš možda nešto i skontati. Sa srećom ti bilo čitanje.

sooperoperater
01.02.2008., 18:10
kakve veze ovaj snimak ima sa aikidom? o Boze!

Kakve veze 90% tekstova sa ovog foruma ima sa aikidoom???

return_of_rasta
01.02.2008., 19:26
MA Ljuba je car

Ma pusti buLju caru!!!

Cuo sam da je davno bio u Indiji....
Da je tamo poducavao Tamilske tigrove...
ali da je prosao najopasniji ikada test...
prebio je teroristu maskiranog u dete - samoubicu, opasano sa 350 tona plastičnog eksploziva, s obzirom da ga je primetio tek u neposrednoj blizini i da nije mogao prići rukama, morao je da mu uradi KUBI-NAGE!!!

Elem, posto je jedini prosao test, prihvatili su ga kao instruktora ....

Kao takav neprikosnoveni autoritet sam SAI BABA ga je pozvao u posetu...

Tom prilikom mu je on demonstrirao svoju čudesnu tehniku materijalizacije PESKA i KAMENA...

Od tada se Veliki Bulja vratio podučen drevnim veštinama...

i u Srbiji počeo da materijalizuje... samo nešto mu je promaklo...

pa umesto PESKA i KAMENA uspeo je da materijalizuje samo MAGLU.....

Dhul Karnayn
01.02.2008., 19:38
Kakve veze 90% tekstova sa ovog foruma ima sa aikidoom???

http://www.youtube.com/watch?v=YbEhnX7wHTo

giska_sa
01.02.2008., 22:04
Ma pusti buLju caru!!!

Cuo sam da je davno bio u Indiji....
Da je tamo poducavao Tamilske tigrove...
ali da je prosao najopasniji ikada test...
prebio je teroristu maskiranog u dete - samoubicu, opasano sa 350 tona plastičnog eksploziva, s obzirom da ga je primetio tek u neposrednoj blizini i da nije mogao prići rukama, morao je da mu uradi KUBI-NAGE!!!

Elem, posto je jedini prosao test, prihvatili su ga kao instruktora ....

Kao takav neprikosnoveni autoritet sam SAI BABA ga je pozvao u posetu...

Tom prilikom mu je on demonstrirao svoju čudesnu tehniku materijalizacije PESKA i KAMENA...

Od tada se Veliki Bulja vratio podučen drevnim veštinama...

i u Srbiji počeo da materijalizuje... samo nešto mu je promaklo...

pa umesto PESKA i KAMENA uspeo je da materijalizuje samo MAGLU.....

Napokon da se ja složim sa nečime što ti napišeš. Kažeš maglu...
On je dobro naplati. I tako godinama.
Ničija nije do zore sjala.

Vril
02.02.2008., 00:20
ja ne znam sto ste toliko ljubomorni na njega

return_of_rasta
02.02.2008., 00:36
http://www.youtube.com/watch?v=YbEhnX7wHTo

bravoooooooo:lol:

Vril
04.02.2008., 16:57
pih...

Vril
04.02.2008., 17:12
za eliksir epa dragi moj posto toliko pljujes po RA.. a da te pitam posto si toliko pametan... u TA na treninzima kad te neko napada napada te sa ispruzenom rukom i pokusava dlanom da te udari u facu... to je toliiiko realno da je smesno ma daj! kad ce tebe neko da napadne sa dlanom? napada se pesnicama..

gnjec
04.02.2008., 17:58
Vril

a samar? pa samar ide otvorenom sakom zar ne? :D

Brlvrlac
04.02.2008., 20:59

Ma salio sam se na temu stana kao provizije , sto neko rece...
Ali nije Vam to losa ideja, pozdravljam inicijativu :) :)

Muska Spomzorusa
04.02.2008., 21:36
"Any news on the Kagami-biraki promotions announcement at the Aikikai Hombu Dojo? who were new promoted to 6th dan and above?"

Kad smo vec kod Velikog Shtrumpf-a ... Mirko aka Jovandeka dobio VI dan.
Cestitamo.

http://www.aikidojournal.com/images/articles/kagami_biraki.jpg

Pa onda je vreme da mi ostali dobijemo bar 3-4. :lol:

Sta mu vredi taj njegov realni kada mu ja dodjem sa utokom! :lol:

http://img64.imageshack.us/img64/5296/utoka2fn7.th.jpg (http://img64.imageshack.us/my.php?image=utoka2fn7.jpg)

PA ti sada vidi... 8)

Da li neko zna da mi kaže koji aikido se trenira u AK "Novi Sad" koji se nalazi u "Partizanu2"?

Nadrealni! :lol:

Ovo je neki MOTORNI aikido!!! Moja struka! 8)

Ovo je nasa slika i prilika na wikipediji...
Pozdravljam ovaj bord direktora i svaka cast na propratnim komentarima!!!
Ne moram da se brinem za moju parcelu, ovo sve ide u aleju velikana:oops::oops::oops:

Pa kada je Bulja jedini faca, ima 10. dan 8)

E samo da pozdravim sve ucesnike teme! Vratio sam se, ziv brisan nedobrisan, ziv banovan nedobanovan! :)

Muska Spomzorusa
04.02.2008., 21:40
A mp3 predlog je...

http://www.youtube.com/watch?v=IRIN71TbLM8&feature=related

:lol: Zna se da su starije zenske uvek bolje! 8)

giska_sa
05.02.2008., 14:49
Ma salio sam se na temu stana kao provizije , sto neko rece...
Ali nije Vam to losa ideja, pozdravljam inicijativu :) :)

Inicijativa je dobra i sa njom će se nastaviti i ubuduće.
Nadam se da ćeš doći i da ćemo se upoznati na seminaru.
Pozz

sooperoperater
05.02.2008., 18:13
za eliksir epa dragi moj posto toliko pljujes po RA.. a da te pitam posto si toliko pametan... u TA na treninzima kad te neko napada napada te sa ispruzenom rukom i pokusava dlanom da te udari u facu... to je toliiiko realno da je smesno ma daj! kad ce tebe neko da napadne sa dlanom? napada se pesnicama..

"Zauzmes polozaj u KARATE stavu i onda pravo, SHAKOM u'glavu!!!!
Jer ako ne odreagujesh fizichki, imacesh posledice PSIHICHKI!!!!!!!!"
Pa ako karate nije realan i ako je Rambo Amadeus glup... prelazim na zgvosh na travi.:shock::shock::shock::shock:

Dhul Karnayn
05.02.2008., 19:30
"Zauzmes polozaj u KARATE stavu i onda pravo, SHAKOM u'glavu!!!!
Jer ako ne odreagujesh fizichki, imacesh posledice PSIHICHKI!!!!!!!!"
Pa ako karate nije realan i ako je Rambo Amadeus glup... prelazim na zgvosh na travi.:shock::shock::shock::shock:

Ako bi jedan skroman karate kid mogao da da jedan savet.
Spomenuto je omlecivanje(sisanje motke),cak i Hrkljus,ali me cudi da se niko nije prisetio jednog ultimativnog sredstva koje bi mozda moglo da donese toliko potreban i mir i ,je li ,ljubav.Dajte sansu miru!

http://www.youtube.com/watch?v=EfI_jeYwtrM

Ako ovo zakaze,onda se plasim da su sva sredstva propala.

sooperoperater
05.02.2008., 20:37
[QUOTE=Dhul Karnayn;5937408]Ako bi jedan skroman karate kid mogao da da jedan savet.
Spomenuto je omlecivanje(sisanje motke),cak i Hrkljus,ali me cudi da se niko nije prisetio jednog ultimativnog sredstva koje bi mozda moglo da donese toliko potreban i mir i ,je li ,ljubav.Dajte sansu miru!

http://www.youtube.com/watch?v=EfI_jeYwtrM

Ako ovo zakaze,onda se plasim da su sva sredstva propala.[/QUOTE
Shto reche jedan kolega "zlo goveche, dovjeka june"...:shock:

return_of_rasta
06.02.2008., 00:40
A mp3 predlog je...

http://www.youtube.com/watch?v=IRIN71TbLM8&feature=related

:lol: Zna se da su starije zenske uvek bolje! 8)

Aлekсeйевнa, odose pare...a bogami se i zvanja podelise!!!!

Postenih sponzora koji cene postene sponzoruse i nema vise!:lol::lol::lol:

U Stoji ima i dubljih stvari..da ne govorim o tekstu pesmice!

return_of_rasta
06.02.2008., 00:50
Nas konpjutor je izracunao da imas 16,7 godina, i savet ti je da se ne brines, kreni slobodno na RA, nije svaki Ra klub los, kao sto nije ni svaki TA dobar, a o tendou, kiu i osakau, i iwamau ryuou da i ne govorimo... :D

VRH BRATEEEE...

Nas konpjutor je sracunao i pogresio....heh...niko, pa ni nista nije savrseno!!!

Po poslednjoj racunici imas 13,2 godinae!!!

return_of_rasta
06.02.2008., 00:54
za sve sladokusce... jedan specijalitet

http://www.youtube.com/watch?v=Bplv4bSmLg0

return_of_rasta
06.02.2008., 02:32
I jos jedan vrlo realni video *****

http://www.youtube.com/watch?v=xe-550LcPU4

sooperoperater
06.02.2008., 18:05
Za sve polaznike stila GAJBAIKIDO-MAN'TE SE-RYU:
http://www.youtube.com/watch?v=RVOfEXUtCEQ

sooperoperater
06.02.2008., 18:12
I nekoliko shomen-uchi-ja, obratiti paznju na kretanje torija!!!
http://www.youtube.com/watch?v=l0vT0rmITfg&feature=related

Brlvrlac
06.02.2008., 20:06
Inicijativa je dobra i sa njom će se nastaviti i ubuduće.
Nadam se da ćeš doći i da ćemo se upoznati na seminaru.
Pozz

Znam da je dobra, pokusavam vec mnogo godina da je proguram, kad eto nje... :)

I ja se nadam da cemo se videti na seminaru...ali da ne obecavam unapred...

Brlvrlac
06.02.2008., 20:14
VRH BRATEEEE...

Nas konpjutor je sracunao i pogresio....heh...niko, pa ni nista nije savrseno!!!

Po poslednjoj racunici imas 13,2 godinae!!!

He, ucimo od najboljih, pa ako i pogresimo , njima na dusu... :D;)
RESHPEK(T) BRODE !!! :)

Muska Spomzorusa
06.02.2008., 23:08
Jel neko dolazi za vikend u NS? ;)

Cujem dolazi neki opak baja, ako opet milicioneri ne evakuisu ceo aerodorom ;)

Brlvrlac
07.02.2008., 01:20
Jel neko dolazi za vikend u NS? ;)

Cujem dolazi neki opak baja, ako opet milicioneri ne evakuisu ceo aerodorom ;)

E? Nisam cuo... Ko-baja taj je? :D

giska_sa
07.02.2008., 15:52
E? Nisam cuo... Ko-baja taj je? :D

Ako nije Mikele seci me gde sam najtanji.

Muska Spomzorusa
07.02.2008., 18:41
Pa lako je pretpostaviti :) i zbog NS i zbog milicije... :twisted:

return_of_rasta
08.02.2008., 01:27
Cuh da KoBaja dolazi i u BG!

Eto prilike da police treniraju strogocu!

Situacija je ozbiljna!!!

Odliva se jos strane valute.... NEOPOREZOVANE!!!

A i devizne rezerve su sve manje, kao i pad prometa akcija!!!

HUH!

Muska Spomzorusa
08.02.2008., 19:28
E da stvarno... :)

Vril
12.02.2008., 13:45
ma nemate vi pojma

giska_sa
12.02.2008., 15:16
ma nemate vi pojma

Ajde nam ti onda objasni kad već imaš toliko iskustva!!!

Vril
12.02.2008., 16:09
ma ja samo ocu da kazem da bezveze pljujete Tradicionalni odnosno Realni Aikido. Sve je to isto... u zavisnosti sa koje strene gledate.

CHIME
12.02.2008., 16:48
Zanime me zasto svi ljudi kritikuju realni aikido? Da li je tacno da sa realnim aikidom ne mozes praviti poluge u ulicnoj tuci odnosno da nije realan van treninga? Koliko otprilike treba ako si vec dobro fizicki spreman i fleksibilan i pritom treniras RA koliko ti treba godina da bi naucio bar osnovne metode samoodbrane u realnoj situaciji? Da li realni aikido ima neke tehnike dzudoa? Srdacan pozdrav.

Vril
12.02.2008., 16:57
koliko ja znam Reealni Aikido je mesavina Aikida, Dzudoa i Kung Fua [malo, jako malo]
a recimo 5 godina ti treba manje vise da bi mogao primeniti u 60% slucajeva... a ti dodji pa pocni da treniras... preporucujem tamo kod novog groblja. :D
A realno jedina bas onako primetna razlika medju Realnim i Tradicionalnim Aikidom je u tome sto ovi sto treniraju Realni, zavrsavaju tucu tako sto je protivnik "spakovan" i ne moze da se mrda... a kod Tradicionalnog oni se samo bacakaju

Muska Spomzorusa
12.02.2008., 17:11
A realno jedina bas onako primetna razlika medju Realnim i Tradicionalnim Aikidom je u tome sto ovi sto treniraju Realni, zavrsavaju tucu tako sto je protivnik "spakovan" i ne moze da se mrda... a kod Tradicionalnog oni se samo bacakaju

Kakav intelektualan odgovor! :lol: :mrgreen:

Muska Spomzorusa
12.02.2008., 17:12
Koliko otprilike treba ako si vec dobro fizicki spreman i fleksibilan .

Ako se tebi zuri, nabavi utoku! ;)

giska_sa
12.02.2008., 17:23
koliko ja znam Reealni Aikido je mesavina Aikida, Dzudoa i Kung Fua [malo, jako malo]
a recimo 5 godina ti treba manje vise da bi mogao primeniti u 60% slucajeva... a ti dodji pa pocni da treniras... preporucujem tamo kod novog groblja. :D

Pogodio si. Poenta realnog aikidoa je spakovati protivnika, a tradicionalnog savladati a ne povrediti što je ogromna razlika ali kad porasteš kašće ti se samo.
Pozz.

Muska Spomzorusa
12.02.2008., 17:53
I mnogo vise od toga... Poenta RA takozvanog je "koliko mi vremena treba da bih to i to.... (5 godina) Au to mi je puno, jel moze za 3?"

A poenta Aikidoa nije sto pre, da ne gubim vreme. Aikido je put a ne cilj.

CHIME
12.02.2008., 19:02
Ma i u Realnom i u tradicionalnom nema valjde od primene tehnike na ulici zato je najbolji dzudo!

golina
12.02.2008., 22:52
Jeste džudo za ulicu najbolji.Oboriš jednog i daviš ga,a drugi te šutiraju.Na kraju je nerešeno, jedan njihov, jedan naš.:-)

Muska Spomzorusa
12.02.2008., 23:47
Slazem se! :lol:

CHIME
13.02.2008., 09:47
A sta ti treniras?

Vril
13.02.2008., 14:44
eto lepo vam ja kazem :) :D

return_of_rasta
13.02.2008., 15:29
Predlazem ADMIN-u da za prijavljivanje uvede TEST INTELIGENCIJE i da zabrani onima ispod 90 IQ da postuju na forumu!!!

Kao i maloletnim licima (ispod 25, po srpskim standardima)

Muska Spomzorusa
13.02.2008., 16:44
A sta ti treniras?

Ja treniram BASO - Balkanska Samoodbrana! 8) :lol:

CHIME
13.02.2008., 18:27
Ma ne treniras ti nista pitanje je da li uopste i zanimaju borilacke vestine?