PDA

Vidi punu verziju : Vratite nam nase ime!!!!!!!!!!!!!!!

ПОП
27.10.2003., 16:15
Vratite nam nase ime!!!!!!!!!!!!!!!
P E T R O V G R A D

Tya
27.10.2003., 16:59
I naše - Singidunum.. :lol:

Keeper
27.10.2003., 17:00
i nase .... Querbazsc ..... il' kako vec nemam blage ..... tako nesto :roll:

Luna.de
28.10.2003., 13:21
A zasto ne Beckerek? :wink:

поп
28.10.2003., 15:27
A zasto ne Beckerek? :wink:
A zasto da? :?:

Cvecka
29.10.2003., 22:16
Pa da si ucio istoriju, znao bi... Petrovgrad se zvao 20 godina... a Beckerek 420...

Luna.de
30.10.2003., 11:06
Pa da si ucio istoriju, znao bi... Petrovgrad se zvao 20 godina... a Beckerek 420...

Cvecka majstore!!! :) :) :)

ПОП
30.10.2003., 17:41
Pa da si ucio istoriju, znao bi... Petrovgrad se zvao 20 godina... a Beckerek 420...ZAO MI JE DA POSTOJE LJUDI POPUT TEBE.No, ja nemam razlog da se ljutim na tebe, nesretnice, ti samo nisi svestan problema koji nas gazi, ali znam da moj grad nosi ime po crvenom banditu.MOZDA DA SE VRATIMO U AUSTROUGARSKU? BRUKA.

Cvecka
02.11.2003., 00:47
Brale, zapitaj se ko je izgradio sve sto vredi u ovom gradu? Da nije kralj Petar? Ili mozda Turci? Raspitaj se malo... ovde je vladao red i kultura nekada,a pogledaj na sta lici grad sada... Blamaza. Prave spomenik coveku koji nije prstom mrdnuo za ovaj grad. Pa jos i ime da nosi... previse je.

поп
04.11.2003., 17:41
Brale, zapitaj se ko je izgradio sve sto vredi u ovom gradu? Da nije kralj Petar? Ili mozda Turci? Raspitaj se malo... ovde je vladao red i kultura nekada,a pogledaj na sta lici grad sada... Blamaza. Prave spomenik coveku koji nije prstom mrdnuo za ovaj grad. Pa jos i ime da nosi... previse je.
Nisi se cuo kada se stavljao Z.Z umesto kralj.Ni kada su ga sklonili da bi napravili fontanu
jer su i komunjare znale ko je i sta je.Nigde vas nema kada unistavaju jezgro grada, kada se rusi skver, koji je bio prelep, da bi se napravila staklena banka, kada se pravio vodotoranj i robna kuca, nema te ni sada kada se pojavljuju urbanisticka resenja za centar............
Gde ste kada se unistavala industrija koja je bila od jacih u SFRJ, kada su lopovi koristili polozaje u opstini kao odskocne daske za Bg i NS.....
Imam pun tavan vas "briznih" kojima je stalo samo do divana, "kontra revolucionare" i kvazi intelektualce.
Danas ili sutra cete pobeci za Kanadu ili samo do Novog Sada.Dok od mog grada pravite svoje selo.BRUKASvaka cast ljudima koji su stvorili ovaj grad, ali komunisti i Vi koji ste sa njihovih grudi pili i odrastali inficirani tim zlom su promenili P E T R O V R G A D u ime "skojevca i partizana koji je zaduzio .........". Znas li ti ko je bio taj bandit i kako je skoncao.UBISE GA OTAC I DVA NJEGOVA SINA, ISPRED KAFANE, JER IM JE OBLJUBIO KCER I SESTRU.
Ako iko od porodice cita ovo ja se izvinjavam, ali sam morao reci ono sto sam cuo od Zarkovih savremenika.
Sto se spomenika tice, ti kao nacitan trebalo bi da znas sta se desava sa njim i zasto i toliko od izgradnje pijedastala spomenik nije podignut."Nema para"???!!!!?!!!!
Hvala na ovo malo ventila i oprosi ako sam tebe ili bilo koga ko ovo cita uvredio. nije mi bila namera.Ali kao covek koji je odrastao u ovom gradu i koji ga voli ne bih bezao od bastine i istorije pa makar ona bila i neskladu sa Vasim sovinizmom.

04.11.2003., 23:02
Nisi se cuo kada se stavljao Z.Z umesto kralj.Ni kada su ga sklonili da bi napravili fontanu
jer su i komunjare znale ko je i sta je.Nigde vas nema kada unistavaju jezgro grada, kada se rusi skver, koji je bio prelep, da bi se napravila staklena banka, kada se pravio vodotoranj i robna kuca, nema te ni sada kada se pojavljuju urbanisticka resenja za centar............
Gde ste kada se unistavala industrija koja je bila od jacih u SFRJ, kada su lopovi koristili polozaje u opstini kao odskocne daske za Bg i NS.....
Imam pun tavan vas "briznih" kojima je stalo samo do divana, "kontra revolucionare" i kvazi intelektualce.
Danas ili sutra cete pobeci za Kanadu ili samo do Novog Sada.Dok od mog grada pravite svoje selo.BRUKASvaka cast ljudima koji su stvorili ovaj grad, ali komunisti i Vi koji ste sa njihovih grudi pili i odrastali inficirani tim zlom su promenili P E T R O V R G A D u ime "skojevca i partizana koji je zaduzio .........". Znas li ti ko je bio taj bandit i kako je skoncao.UBISE GA OTAC I DVA NJEGOVA SINA, ISPRED KAFANE, JER IM JE OBLJUBIO KCER I SESTRU.
Ako iko od porodice cita ovo ja se izvinjavam, ali sam morao reci ono sto sam cuo od Zarkovih savremenika.
Sto se spomenika tice, ti kao nacitan trebalo bi da znas sta se desava sa njim i zasto i toliko od izgradnje pijedastala spomenik nije podignut."Nema para"???!!!!?!!!!
Hvala na ovo malo ventila i oprosi ako sam tebe ili bilo koga ko ovo cita uvredio. nije mi bila namera.Ali kao covek koji je odrastao u ovom gradu i koji ga voli ne bih bezao od bastine i istorije pa makar ona bila i neskladu sa Vasim sovinizmom.--Marko-Danska-recite vi meni dali radi jos restoran stadion vlasnistvo pokojnog pinpila iz Lazareva i ko ga drzi sada,pustite nadmudrivanja-pozdrav svim Zrenjanincima i Srbinjcima od Marka iz Danske.

Cvecka
04.11.2003., 23:03
Bratac, da ti kazem ja nesto; mene nemoj da guras u komunjarske seme, jer ni ja ne opravdavam ovo ime. Samo mislim (sa pravom) da ako potezemo istoriju onda treba to da radimo onako kako to treba da se radi. Znas i sam da je Petrovgrad sezonsko ime kratkog daha, a prava istorija lezi u Beckereku. Ali nebitno.
A sto se tice vredjanja na licni konto, za tebe sam doktor. Dalje, raspitaj se ko je "cvecka", pa ces mozda saznati nesto vise o tome da li se i koliko borim za ovaj grad. Verovatno vise nego sto mozes i da pretpostavis.

I na kraju, ovaj topic je postavljen (u zdravoj logici, naravno) da bi video sta ljudi misle o nazivu grada. A cim neko ne misli cirilicom, tebi se ne svidja. A meni govoris nesto o sovinizmu.
Ja mislim ovako i sa ovom porukom zavrsavam polemiku, a tebi ako ovakvo istresanje predstavlja ublazavanje neke frustracije slobodno nastavi. Toliko.

Pozdrav svima Zrenjanincima i Zrenjaninkama!

ПОП
05.11.2003., 16:54
Bratac, da ti kazem ja nesto; mene nemoj da guras u komunjarske seme, jer ni ja ne opravdavam ovo ime. Samo mislim (sa pravom) da ako potezemo istoriju onda treba to da radimo onako kako to treba da se radi. Znas i sam da je Petrovgrad sezonsko ime kratkog daha, a prava istorija lezi u Beckereku. Ali nebitno.
A sto se tice vredjanja na licni konto, za tebe sam doktor. Dalje, raspitaj se ko je "cvecka", pa ces mozda saznati nesto vise o tome da li se i koliko borim za ovaj grad. Verovatno vise nego sto mozes i da pretpostavis.

I na kraju, ovaj topic je postavljen (u zdravoj logici, naravno) da bi video sta ljudi misle o nazivu grada. A cim neko ne misli cirilicom, tebi se ne svidja. A meni govoris nesto o sovinizmu.
Ja mislim ovako i sa ovom porukom zavrsavam polemiku, a tebi ako ovakvo istresanje predstavlja ublazavanje neke frustracije slobodno nastavi. Toliko.

Nisam imao nameru ni da te vredjam ni da te te ugrozavam, ali ni da povladjujem onima koji drugacije misle od mene.Govorio sam o mentalitetu koji me u najmanju ruku uznemirava.Ko je CVECKA nije moj problem, zato i koristimo kor. imena da bi OSTALI anonimni.Ono o sezonskom imenu shvaticu licno i kao nameru da me uvredis,ali ti necu zameriti jer je trend i "politicki korektno" nacin na koji iznosis svoje misljenje i branis svoje stavove.Zbog toga veliki pozdrav Cvecku i Petrovgradjanima.
Budite dobri i mislite na svoju decu pre nego sto uradite bilo sta cega cete se kajati.

Kralj
05.11.2003., 23:02
POP-e ti si CAR!

nadica
13.01.2004., 15:20
POPE gde ti je MARE (MUNJE) :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted:

ch1zra
15.01.2004., 01:57
blah..meni puca kako ce da se zove... a i vi nasli oko najvece gluposti da se prepucavate.. o_O

peca
16.01.2004., 22:52

Nisam imao nameru ni da te vredjam ni da te te ugrozavam, ali ni da povladjujem onima koji drugacije misle od mene.Govorio sam o mentalitetu koji me u najmanju ruku uznemirava.Ko je CVECKA nije moj problem, zato i koristimo kor. imena da bi OSTALI anonimni.Ono o sezonskom imenu shvaticu licno i kao nameru da me uvredis,ali ti necu zameriti jer je trend i "politicki korektno" nacin na koji iznosis svoje misljenje i branis svoje stavove.Zbog toga veliki pozdrav Cvecku i Petrovgradjanima.
Budite dobri i mislite na svoju decu pre nego sto uradite bilo sta cega cete se kajati.

Ljudi bre, Petrovgrad lepse zvuci od Beckereka, mislite malo na taj nacin. Inace, ja sam novi u ovom gradu i bas je OK. Volite ga malo, svi uradimo po malo i vratimo mu stari sjaj. Tada ni ime nece biti narocito vazno. :wink:

U cemu gresim?

ch1zra
17.01.2004., 04:36
u svemu...grad je mrtav, i treba ga sravniti sa zemljom ... :evil:

peca
18.01.2004., 00:42
u svemu...grad je mrtav, i treba ga sravniti sa zemljom ... :evil:

Daj bre ne drami! Nedostaje mu malo zivosti, istina, ali o sravnjivanju grada pricas jer ti ga nisu sravnili i uzivas u njemu, prijateljima, mestima na kojima si se igrao kao klinac... Nije patetika, veruj mi. I ja sam ponekad tako govorio o svom gradu a sada bih ubio samo da ga vidim. Uostalom, grad cine ljudi, to znas. :idea:

ch1zra
18.01.2004., 03:13
Uostalom, grad cine ljudi, to znas.

tacno tako... doduse, ja imam neke vrlo specificne stavove, pa se ni ne ubrajam u zrenjanince... tako da se buuduce slobodno ne obazirete na moje postove o nasem gradu.. :roll:

vise mudrih glava
27.05.2004., 13:21
Cena promene imena Titovog Uzica u Uzice iznosila je total: 250 000 000 sadasnjih dinara, cena promene Titograda u Podgoricu iznosila je 4 500 000 eura.
Politicka konotacija u ovom nasem slucaju mislim da nije vise toliko bitna. Ajde mi da menjamo ime grada kada budemo imali para, a dok smo sirotani, ajde da ih zaradimo, umesto da dzabalebarite tu na netu i mlatite praznu slamu.

UltraZvuk
28.05.2004., 23:19
Svaka cast za komentar! Potpuno se slazem!

peca
29.05.2004., 23:50
Mudro, drugovi mudraci, mudro. Jos samo kad bi smo mogli kako da namaknemo koju kintu...
Da bar imamo nafte pa da se prekrstimo u Kuvajt...Ma, moze i Najaff. Ma jok. Ajde bolje da se pomlatimo oko imena. Rad je naporan :wink: