PDA

Vidi punu verziju : TAJLAND

DRAKO
19.11.2005., 20:58
Planiram da u skorije vreme odem do Tajlanda.Posto su turisticke agencije prilicno skupe a putovanja preko njih dosta kratka zanima me da li je bezbedno putovati individualno i bez vodica kao i koliko je potrebno novca da se obidje zemlja.Takodje me zanima da li ima Srba koji tamo zive kao i da li je moguce kupiti tamo kucu ako nemas njihovo drzavljanstvo.

Perfect25
13.12.2005., 02:00
Ne pokusavaj da saznas nista, ja sam bezuspesno pokusavao dugo. Ja cu na odmor, ili na kubu, ili na tajland, ili u brazil cim skupim malo vremena. Tailand ima velike sanse da pobedi jer zivim u dominikani i onda brazil i kuba nece biti neka novost za mene.

DRAKO
13.12.2005., 12:23
Ne pokusavaj da saznas nista, ja sam bezuspesno pokusavao dugo. Ja cu na odmor, ili na kubu, ili na tajland, ili u brazil cim skupim malo vremena. Tailand ima velike sanse da pobedi jer zivim u dominikani i onda brazil i kuba nece biti neka novost za mene.

Ne mogu da verujem da niko ne zna nista.Neverovatno :shock:
Da li si ti mozda na nekom drugom mestu ipak dosao do nekih informacija?

flyguy
20.12.2005., 12:40
If you don't mind it in english as being slovenian my serbian sucks... learned it in school for a year...

Never came across a serbian living here, 1 macedonian and 2 slovenian were it. I am not saying there aren't any but there are not many that's sure.

A foreigner can not buy land except if you buy an ELITE CARD. It costs 1 million baht (that would be approx 20,000 euro). Else you're only able to buy an apartment or any property with which you do not get a title to the land.

It's no fuss traveling alone. Transportation and accomodation are cheap, and place is very safe.

If you need any more information, drop me a mail.

Ah, last thing... a very good site on Thailand is thaivisa.com. You can find loads of good advices there.

Regards

micho2004
24.12.2005., 16:30
Najedi se govana na engleskom.

Vertex
24.12.2005., 17:29
Koji ces moj na Tajlandu?

flyguy
26.12.2005., 17:41
Hvala micho, veoma si ljubazan. Isto tebi

aca9020
29.12.2005., 01:10
ZDRAVO DRAKO BIO SAM NA TAJLANDU IMA DOSTA SRBA KOJI ZIVE NA JUGU PUKET I OSTALA MALA SKROVITA MESTA TO SU UGLAVNOM BOGATI SRBI A DOSTA IMA SRBA U BANKOKU UGLAVNOM U VEZI POSLA NE ZNAM STA SI MUSKO ILI ZENSKO ALI NA SEX NI NE POMISLJAJ DOBICES NESTO GARANT ILI CETE POJESTI MRAK HRANA JE GOTOVO DZABE POGOTOVO VOCE IMA DOSTA I HRVATA KLONI SE NJIH JA UMALO NISAM ZAVRSIO U ZATVORU JER SMO SE POTUKLI SA NJIMA JER SU NAS VREDJALI JEB NAM SRBSKU MAJKU I OSTALO DAKLE ZAKLJUCAK JE TAJLAND JE UZASNO JEFTIN SEM NARAVNO KARTE A I ZATO IMAM RESENJE VRLO JEFTINO KAKO DA ODES SADA MI SE SPAVA IDEM SPAVATI LAKU NOC

DRAKO
30.12.2005., 14:07
;) ZDRAVO DRAKO BIO SAM NA TAJLANDU IMA DOSTA SRBA KOJI ZIVE NA JUGU PUKET I OSTALA MALA SKROVITA MESTA TO SU UGLAVNOM BOGATI SRBI A DOSTA IMA SRBA U BANKOKU UGLAVNOM U VEZI POSLA NE ZNAM STA SI MUSKO ILI ZENSKO ALI NA SEX NI NE POMISLJAJ DOBICES NESTO GARANT ILI CETE POJESTI MRAK HRANA JE GOTOVO DZABE POGOTOVO VOCE IMA DOSTA I HRVATA KLONI SE NJIH JA UMALO NISAM ZAVRSIO U ZATVORU JER SMO SE POTUKLI SA NJIMA JER SU NAS VREDJALI JEB NAM SRBSKU MAJKU I OSTALO DAKLE ZAKLJUCAK JE TAJLAND JE UZASNO JEFTIN SEM NARAVNO KARTE A I ZATO IMAM RESENJE VRLO JEFTINO KAKO DA ODES SADA MI SE SPAVA IDEM SPAVATI LAKU NOC

Aco nadam se da si se dobro ispavao :) :) .
Puno hvala na savetima.Sto se tice hrvata kao klinac sam letovao u Dalmaciji i uvek sam sa njima imao problema.Nemam nameru nikoga da provociram (to je prostacki), ali ni da dam na sebe.Nisam sovinista, nikoga ne mrzim, ali se nikoga ni ne plasim.Sto se tice ljubavi ne preferiram bas nesto Tajke (suvise je to egzoticno za mene :)).
Molim te napisi mi nesto vise o tom tvom resenju za nabavku jeftinih avio karti.Strasno sam zainteresovan za to posto mi je budzet veoma ogranicen ;) .Pozdrav

aca9020
06.01.2006., 00:08
ODGOVOR DRAKO ILI KAKO SE VEC ZOVES JA SAM TI GLOBALNI PUTNIK ILI POKUSAVAM TO BITI OBISAO SAM SKORO CELU AZIJU SEM KINE,JAPANA I FILIPINA DAKLE UPOZNAT SAM SA MNOGIM STVARIMA SVE STO ZARADIM DAJEM NA PUTOVANJA MI SMO ISLI OVAKO ISTANBUL-TEHERAN AUTOBUS TI KOSTA 25 DOLARA DA DOBRO SI VIDEO 2700 KM SAMO 25 DOLARA ZASTO PA ZATO STO U IRANU BENZIN JE ZA 1 DOLAR 40 D0 50 LITARA DOBIJES.ZATIM SLEDECE BILISMO TAMO KASPISKO MORE PERZIJSKI ZALIV I TAKO TO E ONDA AVION TEHERAN-BANKOK TI DODJE IZMEDJU 350 I 400 DOLARA SA SVE TAKSAMA I OSTALIM ZEZANCIJAMA I TO POVRATNA SAD NE ZNAM DALI SE CENA PROMENILA ILI NE ALI JA MISLIM DA NIJE JOS NESTO OD ISTANBULA DO TEHERANA SE PUTUJE 2 DANA ALI JE SUPER PRVO VIDIS ISTINSKU TURSKU-KURDISTA,NEMA KICERAJA KAO NA TV NA OBALI U LETOVALISTIMA IVIDIS DOBAR DEO IRANA NE ZNAM STA TE JOS KONKRETNO INTERESUJE PITAJ SLOBODNO POZDRAV IZ RUME

aca9020
06.01.2006., 00:15
JOS NESTO KAD SI VEC U TAJLANDU OBAVEZNO IDI U LAOS ZEMLJA JE PRAVI RAJ JESTE DA JE DIKTATURA ALI TIM BOLJE NEMA KRIMINALA I DRUGIH ZEZANCIJA SVE JE JAKO JEFTINO A O VOCU DA TI I NE GOVORIM I JOS NESTO JOS NEMA STRANOG KAPITALA PA JE SAMIM TIM LJUDI SE NISU ISKVARILI SADA MOZDA I IMA STRANIH KOMPANIJA ALI MISLIM DA SU U MALOM BROJU ETO PITAJ STA ZELIS

vyi
29.01.2006., 20:46
Ja sam pokupio povratnu kartu "Istanbul-Bangkok-Istanbul" sa kompanije Gulf Air. Karta kosta 480 eura. Mozes da to proveris na sajtu www.gulfairco.com

pozdrav iz Sofije

bubobubo
30.03.2007., 14:10
ODGOVOR DRAKO ILI KAKO SE VEC ZOVES JA SAM TI GLOBALNI PUTNIK ILI POKUSAVAM TO BITI OBISAO SAM SKORO CELU AZIJU SEM KINE,JAPANA I FILIPINA DAKLE UPOZNAT SAM SA MNOGIM STVARIMA SVE STO ZARADIM DAJEM NA PUTOVANJA MI SMO ISLI OVAKO ISTANBUL-TEHERAN AUTOBUS TI KOSTA 25 DOLARA DA DOBRO SI VIDEO 2700 KM SAMO 25 DOLARA ZASTO PA ZATO STO U IRANU BENZIN JE ZA 1 DOLAR 40 D0 50 LITARA DOBIJES.ZATIM SLEDECE BILISMO TAMO KASPISKO MORE PERZIJSKI ZALIV I TAKO TO E ONDA AVION TEHERAN-BANKOK TI DODJE IZMEDJU 350 I 400 DOLARA SA SVE TAKSAMA I OSTALIM ZEZANCIJAMA I TO POVRATNA SAD NE ZNAM DALI SE CENA PROMENILA ILI NE ALI JA MISLIM DA NIJE JOS NESTO OD ISTANBULA DO TEHERANA SE PUTUJE 2 DANA ALI JE SUPER PRVO VIDIS ISTINSKU TURSKU-KURDISTA,NEMA KICERAJA KAO NA TV NA OBALI U LETOVALISTIMA IVIDIS DOBAR DEO IRANA NE ZNAM STA TE JOS KONKRETNO INTERESUJE PITAJ SLOBODNO POZDRAV IZ RUME
ja sam putovao iz bangkoka do bg za manje od 450e. bangkog-cirih-beograd. ako imas neke studentske kartice moze i jeftinije.
ciatav tajland nije bezbedan. tuzno imaju i oni svoje kosovo. tj probleme sa muslimanima na jugu. njih inace ima 10% stanovnika. nemoj da ides na jug.
takodje, nikako ti ne preporucujem da kupujes sex od tajlandjanki. mozes imati kojekakve probleme. cuvaj se i ako se "zaljube" u tebe.
nisam ni siguran da li je pametno ici na sever tajlanda, kazu da ima malarije.
najbolje je da se drzis turistickih mesta, bilo da su jeftina ili skupa. nije tajland bez veze br. 1 azijska turisticka destinacija. ljudi su divni, a zemlja prelepa.

sabajta007
03.04.2007., 18:35
ja sam putovao iz bangkoka do bg za manje od 450e. bangkog-cirih-beograd. ako imas neke studentske kartice moze i jeftinije.
ciatav tajland nije bezbedan. tuzno imaju i oni svoje kosovo. tj probleme sa muslimanima na jugu. njih inace ima 10% stanovnika. nemoj da ides na jug.
takodje, nikako ti ne preporucujem da kupujes sex od tajlandjanki. mozes imati kojekakve probleme. cuvaj se i ako se "zaljube" u tebe.
nisam ni siguran da li je pametno ici na sever tajlanda, kazu da ima malarije.
najbolje je da se drzis turistickih mesta, bilo da su jeftina ili skupa. nije tajland bez veze br. 1 azijska turisticka destinacija. ljudi su divni, a zemlja prelepa.

ako bi bio ljubazan pa da kazes koja to kompanija ide "dzaba" do bangkoka?! imam ja i studentske kartice i volju i sve sta treba samo reci gdje da nadjem kartu za manje od 500eura? :confused:

bubobubo
05.04.2007., 10:33
ako bi bio ljubazan pa da kazes koja to kompanija ide "dzaba" do bangkoka?! imam ja i studentske kartice i volju i sve sta treba samo reci gdje da nadjem kartu za manje od 500eura? :confused:
nisi pazljivo procitao. ja nisam isao iz srbije za tajland. bio sam u sli lanki i odatle sam dosao za tajland. iz tajlanda sam se vracao za srbiju. u bangkoku imas mnooogo agencija za kupovinu avionskih karti. svaka od njih za isti let ima drugacije uslove. neki su trazili vise od 700e. a ako te zanima gde se nalazi ta ulica, to je paralelna ulica sa kao san road, to je neka slepa ulicica koja se zavrsava nekim jevrejskim restoranom. negde na sredini ulice sam kupio kartu.

bubobubo
05.04.2007., 10:41
e da. putovao sam kompanijom swissair.

sabajta007
05.04.2007., 14:06
e a zna li itko mozda jeftin let odavde do bangkoka?!

ciscokid
02.05.2007., 13:56
Ja planiram da idem krajem avgusta... Ne znam koji je najbolji vremenski interval najbolje da se ide...
Racunao sam trebalo bi mi oko 900 evra za povratnu kartu ... ako neko ima neki savet bio bih zahvalan.

Hvala.

Pozdrav

Nemanja

sabajta007
04.05.2007., 10:27
nemoj krajem, bolje idi početkom 8.mj a idealno je vrijeme od 11. do 3. mj. sto se karte tiče, iz zagreba je turkishem nekih 806eura samo ne znam ima li mjesta jos

mils555
10.05.2007., 12:45
ja i suprug planiramo da idemo na tajland za medeni mjesec u decembru ove godine... da li mozete da voluntirate ili websajt ili knjigu za pocetnike gdje bi mogli da nadjemo odgovore na najprostija od pitanja: kako iz bangkoka da dodjemo do odredjenih destinacija? kako da rezervisemo, i da li se uopste rezervisu bungalow-i na odredjenim ostrvima? itd.. hvala

ona
12.05.2007., 22:49
http://img.photobucket.com/albums/v616/nia/puket07.jpg

pozdrav sa Thai-a.....mi smo upravo na Puketu/Patong, iako nije sezona vreme je super oko 30-tog podeoka, povremeno kisa pljusne ko iz kabla svakodnevno ali samo na sat-dva, sve je puno gostiju......uvece je prijatno i suvo barem za sada...:)......ovde kad god da dodjete, necete zazaliti.

Sawatdi...........

sabajta007
18.05.2007., 19:16
sta kazu tamo za 8. mjesec?

ona
18.05.2007., 20:48
http://img.photobucket.com/albums/v616/nia/Untitledthai.jpg

kazu ume da bude i ovako, dakle kisa, vetar i talasi.......medjutim danas je predivno vreme za razliku od ovog na slici od pre neki dan......nije naivno, samo surferi, koji cekaju ovakve "talasice" i nas dve koje smo htele malo da se oprobamo ali smo odustale posle ovog talasa koji nas je bukvalno oduvao na obalu........u svakom slucaju racunaj/te na frekventne promene vremena sve do oktobra nakon toga pocinje sezona....

sabajta007
24.05.2007., 22:17
hej, jeste se vratile? jel jeftino kao sto se prica? koliko ste platile smjestaj?

ona
29.05.2007., 21:48
hej, jeste se vratile? jel jeftino kao sto se prica? koliko ste platile smjestaj?
http://img.photobucket.com/albums/v616/nia/Untitled2.jpg

ne,.......ko sto se da videti :)
jeftino, jeftinije ili skupo.......moze biti, zavisno od mogucnosti, ali neki ovde prolaze i sa 100 $ mesecno za hranu i smestaj!!!!!!
mi se hranimo gde stignemo,zavisno od raspolozenja..... od ulicnih tezgi do pristoojnih restorana, i to mu dodje od 20do 500 bahti(za nas dve).......

smestaj ne placamo.......:))
ali sad u vansezoni moze da se nadje u privatnom smestaju ili u motelima nizeg ranga od 300 bahti pa navise za mesec dana...

sabajta007
03.06.2007., 11:46
pa dobro sta ste skrte s komentarima? podijelite dojmove!
a sto si mislila s 300bht na mjesec? mislis za noc?

banesi
26.08.2007., 23:04
'ajde strucnjaci, dajte jos informacija, pogotovu za te dzaba karte ...

niki80
20.02.2008., 13:46
Hoce li neko samnom na jednomesecno putovanje 19.3 Tajland, Laos i Kambodža. Imam vec napravljen detaljan plan, ali sam spremna na kompromise.
Trebalo je da idem sa sestrom, ali ona ne moze, a ne bih bas da putujem sama...
064/135-8952

neprilagodjen90
10.03.2008., 16:08
U svakom slucaju, nadam se da se neko javio i da cete se lepo provesti :))

mariogogo
20.03.2008., 15:31
Niki80,jel si otputovala?