Vidi punu verziju : Kafana
LePiaf_dnb
12.11.2005., 00:31
koliko -ljubavni sastanak-,zlatan chekic,fortuna i sl. imaju uticaja na zatupljivanje nashe omladine
ja mislim mnooooogoooooooo
Erik Crveni
12.11.2005., 03:11
Koliko??? Pa to su misionarska mesta....ili laboratorije za ispiranje i ove bede od mozga sto nam je preostalo u glavi....
LePiaf_dnb
12.11.2005., 12:30
Koliko??? Pa to su misionarska mesta....ili laboratorije za ispiranje i ove bede od mozga sto nam je preostalo u glavi....
TAKO JE!!!!!!!!
Ja VAS molim da pljujete ta mesta najgore shto mozete HVALA
nikolaki
12.11.2005., 14:19
Valjevo se ne menja mnogo.I pre 20 godina bili smo usmereni na par mesta za izlazak.Bio je u to vreme aktuelan Gong,32-ojka,Dom omladine a i Dom JNA nije izgledao lose.Doduse i mi mladi tada nismo bili kao ovi danas.Bilo je puno vise postovanja prema svemu i moral je bio na nivou.Nije bilo problema sa drogom i pibom u plasticnim flasama.Danas na zalost imamo sve to.
Erik Crveni
12.11.2005., 15:07
Batina je iz raja izasla!!!
Ima tu postene i dobre dece, ali u sustini vecina je SLjAM!!!
LePiaf_dnb
12.11.2005., 18:55
morash znati da ta batina ima dva kraja a za ovo drugo se slazem nego koji je % dobre dece i SHLJAMA e tu lezi problem
Erik Crveni
12.11.2005., 19:03
Ne razumem sta hoces da kazes? Mislim, najlakse je kontrati ali ne vidim sta time postizes? Mene su kao malog tukli i ja cu naravno tuci svoju decu uvek kada naprave glupost. Nisam za te new-age ludorije kao sve moze fino, ne treba tuci decu itd. Zna se dobro da se dete vaspitava do 6-7 godine... batine posle toga postaju samo kontraproduktivne. Zaista ne vidim nista lose u tome sto ponekad treba klepnuti deriste (iz pedagoskih razloga). Cak mislim da je mnogo zdravije udariti mu sljagu nego se drati na njega celi dan.
Imam mladjeg rodjaka koga njegovi uopste ne tuku...i taj mali ce nam svima doci glave! Vec sada je poceo da pravi sr***. Sta ce raditi kada malo ojaca...ne smem ni da pomislim. Meni je bezveze da ga bepnem po dupetu kad ga ne biju njegovi roditelji, ali njima ce se to obiti o glavu jednog dana.
Sve u svemu AUTORITET mora da postoji. Stariji se moraju postovati i tacka.
Ne bavim se statistikom i odnosom dobre i lose dece...to ostavljam nadleznim institucijama.
P.S.
I daj nemoj vise kontrati
DarkVulture
12.11.2005., 19:14
JAshta i mene su tukli i ja cu da bijem... heheeh... ma koja deca... u kom svetu necu ni da razmishljam o toj gamadi.... uzasni su... i ja sam... zato i kazem.. iz iskustva..... i samo tako.. a nema mog posta koji je bio tu... gde je nestao... lepjaf .... gade... nisi okej... btw.. shta je to ljubavni sastanak.. nisam upucena..
Erik Crveni
12.11.2005., 19:27
ljubavni sastanak - randezvous (ako sam dobro napisao na FR)
papabear
12.11.2005., 20:28
e Erice Crveni nemas ti pojma o vaspitanju ja moju decu ne bijem i ako su mene tukli ,ako te se deca plase ne znaci da te postuju,disciplina u prevodu sa latinskog znaci poducavanje,stvarno je sramota sto jos uvek postoje tako zadrti i neobrazovani ljudi u 21 veku.Ako ti nemas argument i obrazlozenje za svoje stavove nego im to" batinama utuvis u glavu"cim budu van tvog domasaja uradice bas to sto nesmeju,osim ako nisi neki patoloski zlostavljac pa im uteras strah u kosti.
Moja deca nebiju drugu decu ne zato sto se plase mame i tate nego zato sto shvataju da to nije socialno prihvatljivo ponasenje.
LePiaf_dnb
12.11.2005., 22:10
Papadear je je za tebe eriche tata-mata nemash pojma to shto su tebe zlostavljali kad si bio mali to se sada negativno odrazava da li ti prochitash posle shta napishesh cccccccc
i da ovde je tema kafana a ne vaspitranje dece a darkvulture ako ne bude imala petoro dece nece ni jedno hehhe
Erik Crveni
13.11.2005., 01:48
Ko je pomenuo disciplinu??? Vrsis neverovatnu zamenu teze. Da li su svi S'UBA takvi ili si u pitanju samo ti? Sta ja sada mogu da kazem "Znas ti si glupa seljacina sa Uba i kretencina nenormalna samo zato sto si sa Uba". Tvoj nacin rezonovanja i rasprave je na prilicno niskom nivou. Ako mozes da vredjas nekoga na prvu loptu...vredjaj! Sta ti ja tu mogu, ne dotice me preterano jer se ne vidimo.
Disciplina i vaspitanje su dve razlicite stvari. Jedna stvar je tuci dete zato sto zelis da ga napravis vojnikom (a to su verovatno tebi radili cim tako burno reagujes....). Druga stvar je lupiti mu sljagu kada ucini nesto lose a cije posledice ne moze shvatiti. Nemoj sada molim te da trabunjas o tome kako sve mozes objasniti detetu od 4 godine. Daj malo realnosti! Udariti dete iz VASPITNIH razloga nije ZLOSTAVLjANjE. Zlostavljanje je terati ga da ti skida cipele kada udjes u kuci, terati ga da kleci na kukuruzu itd itd (ostavljam na vama da trazite jos primera, ocigledno vam to ide od ruke). Nemojte mesati BABE i ZABE.
To sto tvoja deca ne tuku drugu decu ne znaci nista. Znaci samo da su mirna po prirodi i nista vise. Nemoj da poranis i sebe velicas kao velikog TATU pre vremena. Sva deca su dobra kada su mala, sta ce se posle sa njima desiti zavisi u velikoj meri i od njih samih, njihovog vaspitanja, stavova, okoline i naravno licnih ambicijama. Ne zaludjuj sebe i ne GORDI se preterano da ti se reci ne bi obile o glavu.
Naravno, ne generalizuj(te)...to samo pokazuje kako sagledavas(te) stvari, da ne kazem koliko si(ste) ogranicen(i)......
Ah da, ne frljaj se preterano sa latinskim nazivima....nadam se da znas da su odredjeni latisnki pojmovi tokom vremena izgubili svoje prvobitno znacenje.
Zivi bili!
papabear
13.11.2005., 13:59
Ti ocigledno zivis u "Srbiji"CAK I NAS ZAKON ZABRANJUJE BILO KAKVO UDARANJE DETETA IZ BILO KAKVIH RAZLOGA.proveri u vujakliji sta znaci vaspitanje,a sto se tice vredjanja ,tvoj je problem sta tebe vredja.Sta znaci "dobra i losa deca"postoji samo dobro i lose ponasanje.Ti zivis u Spanskim serijama tebi su svi crni i beli.Nemam zelju da ti popujem ni da se pravim pametan ali stvarno pricas o necemu o cemu nemas pojma.
DarkVulture
13.11.2005., 14:47
i da ovde je tema kafana a ne vaspitranje dece a darkvulture ako ne bude imala petoro dece nece ni jedno hehhe[/QUOTE]
dream on... sugar hunny bunny pie..... kafanu cu otvoriti i to mi je buducnost... a deca... fakof decu... hu givz a dem baut douz sik krichrz.... bljak..
Ah... randevu koje sranje.... okej... uzas.. priznajem... pa mislim da ni
ragina glava nece opstati, kao ni bilo shta drugo na toj lokaciji, a kafana Sherwood je dobra kafana, samo shto ne bejah davno, super je za afternoon chaj...
Palim ljudi odo na bas za Valjevo na jedan dan... LePjaf, usudi se deder i okreni taj broj darkvulture-a.. majkemi, a? Idesh mi na zivce...
BTW u koju kafanu nocas pitam se ja.... aj pa do ponedeljka, zdravo..
Erik Crveni
13.11.2005., 15:16
Op cvrc gevezn zajn...daj ne palamudi preterano! Truc truc, bla bla....
Prva stvar, ja zaista ZIVIM u SRBIJI (jos uvek u SCG, ali u SRBIJI). Za mene postoji jedna jedina Srbija a ne 55 paralelnih. Kakva je takva je, moja je! Ja drugu domovinu nemam i necu je imati!
Druga stvar....hahaha, ja zivim u spanskim serijama.....ludilo! E ovo mi jos niko nije rekao. Za kreativnost ti dajem 2 bambija a za glupost dobijac cela 3 sto je u zbiru 5! Hahahaha, spanske serije.....uhuhuhuhu. Ja bih rekao da ti ocito vuces kompleks/sindrom treceg semafora tj. male sredine, pa su za tebe svi koji se ne slazu sa tobom geaci, spanske serije itd (pronadji jos neki naziv). Zasto kazem treceg semafora? Zato sto je kada krenes od BG, UB treci semafor (prva dva su u Obrenovcu) - to znas i sam. Daj ne prosipaj kojekakve guposti tek tako, na bon-jour. Ako tako i decu vaspitavas onda nema sta, principijelan si co'ek! Skidam kapu! To sto ti mislis da si samo ti u pravu, ******, zao mi je ali nije tako. Upravo ti delis stvari na crne i bele. Uz to vrsis i gnusnu zamenu teze...sta reci, TRICARIJE.
Cuj neces da mi popujes i da se pravis pametan?? Huhuhuh, daj spusti se na zemlju! Hjuston zove papabear, papabear javi se! Ili su ti otkazali motori za spustanje ili si se preterano vinuo u orbitu pa sada nosem ceses oblake. Pa covece, ti si tako nafuran da bi sam sebi dao pocasni doktorat na Britanskoj Kraljevskoj Akademiji. Pucas od skromnosti, nema sta!
U svakom slucaju, ako tebi papabear ne dodele Nobelovu nagradu za razvoj medjuljudskih odnosa, psihologije i dijaloga, nisi nista uradio. Sve ispod priznanja Svedske kraljevske akademije je PROMASAJ.
Hahahahahah, spanske serije....hahahahaha Ajd' izvali jos nesto da ti dam jos koji bambi! Hahahhahahaha
P.S.
U Vujakliji se NE nalazi rec VASPITANjE i to zbog toga sto je Vujaklija recnih STRANIH RECI I IZRAZA, a koliko ja znam vaspitanje je slovenska/srpska sastavljena od dve reci VAS/VSO u znacenju sve i PITANjE, odnosno "pitanje na sve" tj. "odgovor na svako pitanje" (ili ako ti je lakse - znati se ponasati u svakoj prigodi/zgodi). Tu rec svi intuitivno razumemo i nema potrebe da se nalazi u recniku STRANIH RECI i pojmova. Eto, okreni prvu stranu Vujaklije, tamo je sve lepo objasnjeno. Ako nista, obesicu negde na net VUJAKLIJA - HOWTO pa cu te obavestiti.
P.P.S.
Ipak, ako hoces u buducnosti da nastavis da me hvatas za rec, preporucicu ti pravu literaturu. Konsultuj "Recnik savremenog knjizevnog srpskog jezika s jezickim savetnikom". Autor je Milos Moskovljevic, trece izdanje, Beograd 2000. Eto, sada imas i prave reference heheheheh. Mozda unapredimo dijalog...nikad se ne zna!
Ziv bio!
LePiaf_dnb
14.11.2005., 14:52
Kakva si ti svadjalica crni Eriche slushaj malo starije mozda neshto i nauchish
darkvulture sestoro najmanje
Erik Crveni
14.11.2005., 18:17
Da sam svadjalica, jesam.....ali da volim da se svadjam sa ljudima koji misle da su popili svo znanje ovog sveta...VOLIM.
Ne podnosim kada neko tek tako krene da obara tudje misljenje uz dodatno vredjanje. Na to se mora odgovoriti istom merom.
LePiaf_dnb
14.11.2005., 19:23
1.Niko ovde se ne ponasha kao da je popio svo znanje ovoga sveta
2.Ako aludirash na papabear-a on je izneo samo neke chinjenice i tu je upravu DECA SE NE SMEJU UDARATI
3.To je govorio iz iskustva.
4.Jedino se ti ponashash kao da si popio svu pamet ovoga sveta
Erik Crveni
14.11.2005., 20:59
Ti KAZ'O:
----------
1.Niko ovde se ne ponasha kao da je popio svo znanje ovoga sveta
2.Ako aludirash na papabear-a on je izneo samo neke chinjenice i tu je upravu DECA SE NE SMEJU UDARATI
3.To je govorio iz iskustva.
4.Jedino se ti ponashash kao da si popio svu pamet ovoga sveta
----------
A ja velim:
1. O ne, pogledaj malo njegove postove. Ti kontriras a on je poceo sa vredjanjem;
2. Da na njega mislim! I zasto deca ne smeju da se tuku? Daj, kada si vec takav uvazeni poznavalac psihologije, izlozi neki dokaz, konkretan i potkrepljen cinjenicama a ne tekstovima iz rubrike "Vase dete" koja izlazi u Blicu ili nekim drugim trecerazrednim novinama, koje pisu petorazredni kvazi-psiholozi novinari;
3. Ma kakvo iskustvo? O njegovom iskustvu moci cemo da govorimo tek kad njegova decu postanu ljudi i kada zaista vidimo kako ih je vaspitao; Ne nego cemo sad da se velicamo kako smo veliki ocevi...kao da je on izmislio pojam ocinstva....pffffff daj!
4. Ja samo ne volim kada neko pocne da se gadja pojmovima koje ne razume i unapred pocne drugima da lepi nekakve etikete;
Malo vise citanja ne bi bilo na odmet
LePiaf_dnb
14.11.2005., 21:09
Ko jel ja treba da chitam?
Eriche ja ne kontriram samo iznosim svoje mishljenje ne vredjam nikoga i aj se kladimo da ni ti necesh udaritati svoju decu (nadam se da ce ih biti vishe kao darkvulture) a za sebe znam jer kera svog nikad nisam udario a sigurno necu svoju decu (ja cu bar dvoje sa darkvultura imati od mogucih 6)
Erik Crveni
14.11.2005., 21:19
Pa, sada pricamo ti i ja, niko drugi nije online.
Ovako, ja ne kazem da cu LESITI moju decu od batina jednog dana. Ne to! Kazem da ce dobiti batine akko (ako i samo ako) to debelo zasluze! Naravno da preko nekih ludorija, gluposti i nestasluka necu tek tako prelaziti. Nijednog trena nisam rekao da cu deci nasilno ubacivati svoje stavove u glavu! Mora postojati granica za sve i mislim da ne se ne treba kretati po krajnostima (ili ih ubijam od batina, ili ih ne diram uopste). Po mom misljenju za sve postoji neka mera. To sto kod ljudi postoji patologija...e to je druga stvar i stvar nadleznih institucija da odredi ko je roditeljski sposoban a ko ne.
Ja ovako reagujem jer me nerviraju prepotentni likovi poput papabeara koji kazu "TO JE TAKO". Hej! Ko si ti da to kazes? Cekaj, tek si poceo sa ocinstvom i dug je put dok od dece napravis dobre ljude! Zivcira me sto su neki ljudi spremni da te posle prvog posta nazovu glupakom, spanskom serijom i ko kako te jos popljuju.... Onda krenu sa onim poznatim izzvakanim : "Ti onda zivis u SRBIJI". Ma daj, muka mi je od takvih! Ako je on frustriran zivotom u ovoj zemlji to je njegov problem, neka se seli, neka to resava na neki nacin! Mora shvatiti da nije samo on u pravu i da on fakat nema monopol na istinu ili nekakvo sveznanje....
LePiaf_dnb
15.11.2005., 10:49
Eriche Eriche kako te ne mrzi da toliko pishesh
strashan si ti lik
Erik Crveni
15.11.2005., 11:52
profesionalna deformacija...."kucam brzo a hranim se lako" :-D
Besh ga, sta da ti kazem.....profesionalna deformacija
ebo~korisnichko~ime
15.11.2005., 11:54
to si 2x napisao!
LePiaf_dnb
15.11.2005., 13:53
profesionalna deformacija...."kucam brzo a hranim se lako" :-D
Besh ga, sta da ti kazem.....profesionalna deformacija
...a ne kazesh nishta
E da, pise se Rendez Vous. Sa Cekicem, Idolom, Dukatom, Fortunom, Tri kotlitja i Kristalom predstavljaju kultna mesta okupljanja mlade ali nadasve zdrave valjevske avangarde :twisted: (bem ga ako znam sta sam sad rekao, ai vazno je... )
E stvarno, a nekad dosadi piti ispred trafike, u jadarskom parku, gimnaziji.. Mora covek da uleti u neku znojavu atmosferu, sa dvajes celavaca i prsatih riba da djipa, da mlati glavom sav zajapuren k'o vepar heheh A onda vikne iz sveg glasa 'Ponovi Miki!!', sruci 10ak piva (obavezno strana), popushi paklo i po lakija, mazne pevaljku par puta shto za guzu shto za struk, i celo vece se cudi kako zna svaki narodnjak.. A onda pred zoru u Jokic na burek pa kuci na pocinak.. Eh, a kada se ujutru probudis, bazdis sav na cigare, u glavi je lom, mamurluk u svom najstrasnijem obliku se srucio na tebe, bauljas do kuhinje da se napijes hladnog jogurta.. A onda, sasvim lagano se secas sta si radio, i razlije se neka toplina oko srca.. I onda shvatis, ******, pa ja jos nisam izgubio onog osamnestogodisnjeg zvrka u sebi, jos nisam izgubio sebe :twisted: Prodju kroz glavu mature i drugarske veceri i prva trovanja od alkohola, i nekako ti je drago sto si dosao u Valjevo za vikend, sto si video pola grada, sto tvoji drugovi jos zive zivot iz srednje skole, sto ti se nasmesila ljubav iz srednje skole, sto si osetio jos jednom tu atmosferu..I naucio jos dve pesme od Sase Matic jelte, ali to i nije tako bitno jer znanje ne skodi heh.. A onda u nedelju uvece, sa pomesanim osecanjima ides u tudji grad, u svet betona, hladnih sivih zgrada (e pa mora malo i patetike heh).. Vratices se svirkama u SKC, KSTu, nekad gibati do Barutane i Akademije, slusati pravu muziku i vucarati se po smrdljivom GSPu i studenjaku, i tako nekoliko nedelja, a onda kada dodjesh u VA, neces zeleti da cujes za kafanu, premisljaces u sebi sva mesta gde bi mogao da izadjes a da se ne smoris, ali uzalud, cemu to kad i sam znas da ces na kraju zavrsiti u kafani.....:)
Da, ovo je bilo cisto 'patritosko' stajanje u odbranu kafana, jer vidim svi ih pljujete, a ja tako volim da kontriramm hehe
I da, Exit je Exit, i ume da bude silnoooooo dobar, ali Guca.... Eh... da se ne zavaravamo.. Nismo mi Englezi, ni Francuzi (iako i Francuzi trce u masama u Gucu :twisted: ).
Dzaba je tehno u usima kada je u srcu truba.. :twisted: :P
A da, decu treba klepiti po guzi kada zabrljaju. Vaspitna mera. Te vaspitne mere su, uz svu ljubav i paznju naravno, primenjivali i na meni kad zabrljam. I sta je tu nenormalno? Mislim da su prilicno dobro odradili svoj posao, i ja, ukoliko budem imao decu, taj recept vaspitavanja necu da menjam. Recima i mudrim savetima stavljati do znanja trogodisnjaku da ne treba da gura minu od hemijske u uticnicu.. Eh, pa... Da, bas tako :)
DarkVulture
11.12.2005., 13:29
[QUOTE=LePiaf_dnb) a za sebe znam jer kera svog nikad nisam udario [/QUOTE]
hahaahahahaha kako mi je ovo izostalo... tak sad videh...
nasrećniče... kakav je to način... :)
DarkVulture
11.12.2005., 13:32
pa i koŠminicu si s teraje bačio a kamoli kera i decu da diraš . . .PSIHOPATO ...
i sad onaj smeh
ihihihihihihihihohoohohohoahahahahehehehehehehhe
jel ti vruća... neću dalje.. interne fore... :)
LePiaf_dnb
12.12.2005., 19:53
Ko mi kaze bob marli
Erik Crveni
12.12.2005., 22:24
Ljudi, dajte se prepucavati preko licnih poruka, ne ovde na forumu, ako to naravno nema veze sa pricom, a NEMA......
I ti LePiaf.....pretera..... Iskulirajte malo!
LePiaf_dnb
13.12.2005., 16:19
Fak of Eriq ima da pishem shta hocu gde hocu i ti tu ne mozesh nishta btw ovo zadnje nije bilo prepucavanje nego interne fore
Erik Crveni
13.12.2005., 16:24
Ti si neki opasan baja/cica ha? Hahahahahahah, svi su opasni preko mreze :-)
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nemoj da te nataknem na moj vikinski pa ces da vidis !!! Ar ar !!!
LePiaf_dnb
13.12.2005., 17:47
Eriq sine koliko sam ti puta rekla da ne prosipash svoju pamet mozda ce ti zatrebati nekad negde kako sam ne vidish da si sve gluplji i gluplji.
Tvoja mama
Erik Crveni
13.12.2005., 21:50
Samo ti LePiaf dodji K meni..... imam ja LEK za tebe :-) Svidece ti se tretman kod bata Erika.
Kod mene ces osim ful, celovecernje seanse dobiti i pomadu pride, da mazes preko cabulja :-)
Za tebe je promotivno....nista ti necu naplatiti, prvi put :-D Dok se ne navadis :-) Heheheheheh, arrrrrrrr arrrrrrrrrr
LePiaf_dnb
14.12.2005., 16:41
u just dont get it do u
Erik Crveni
14.12.2005., 18:36
znamo i english.... WOW.... sve si pametniji hahahahahahahaha
Nema sta! Bistar momak!
LePiaf_dnb
14.12.2005., 18:50
Uf dajem sve od sebe hvala.Samo ne razumem to hahahahaha pojasni plz
DarkVulture
16.12.2005., 16:56
dammit you guys, gays... whatever... ENOUGH IS ENOUGH ...
dajte o kafanama neshto, lepjaf znam da imash iskustva sa istim, pliz share it...
Casual Crew
10.03.2006., 20:49
Ajde malo o kafanama ;) i restoranima za dobru cirku,a usput da se neke teme vrate iz mrtvih.
Platani-mislim sta reci,vrh!
Zanatski centar-sve su dobre i imaju svoj specifican duh za stalne posetioce.Oni koji dolaze slabije ne mogu to bas razumeti.
JM-nije lose.
Casablanca-ponovo aktivna.
...ova nova fenseraj mesta su mi toliko gadna da retko dodjem u situaciju da svratim.Bookva-e kud je nestao moj mlecni restoran,gde sam zabadao goldenu i sendvic pre klikera ispod lipe u kraju.Dopada mi se onaj zabarski restoran na mestu stare Obnice-odlicno vino-perfektno.Dodacu jos i Zlatibor,leti Kod Patka,Srpski opanak...MZ u Petnici...i toliko o tome za prvi post na ovoj temi.