Vidi punu verziju : Rock 'n' roll vs Rap & Techno
Rock man
04.06.2003., 05:01
Trenutno se vodi borba izmedju rocka i rapa sa technom.sukobljavaju se razliciti ukusi,misljenja a neki su neutralni pa pricaju da o ukusima ne treba raspravljati....Provala...
U muzici se tacno zna koja muzika ima vrednost i koliku npr. sada svako moze da se obuce kao dripac i sebe naziva reperom...da li to ima neku vrednost..?
NE!
A kada cujete zvuke Hendrixove gitare ili glas Jima Morrisona prosto ne mozete ih porediti sa danasnjim idiotima kakvi su "Eminem" ili drugi...Muzika koja ima vrednost zivi zauvek kao klasika koju su pisali muzicki geniji poput Mocarta,Baha,Betovena,Ravela, Vivaldija i dr...to su bili izuzetni ljudi koje majka vise ne radja a koliko ce ziveti npr.rep ili techno...? makar bila i najveci hit, rep ili tehno pesma nema nikakvu vrednost i zato se zaboravlja za ne duze od mesec dana...A zasto se posle jos toliko godina slusaju klasika i rock prosudite sami i koje je vase misljenje o svemu ovome navedenom?
Pa manje vise se slazem. Ipak neke rock stvari ce se slusati i za 100 godina, ali sito jednu stvar si zaboravio: techno i rap su prilicno novi pravci. Rap u danasnjem obliku postoji svega deceniju (cak i manje), pa stoga i ne mozes bas pricati o istoriji. Sve se ipak svede na ono sto ti se svidja, a da li ima umjetnicku vrjednost ili ne to je druga stvar. Ne manje vazna, ali potpuno drugacija stvar.
Pozdrav!
Stoorbak
04.06.2003., 09:16
pa naravno da cu uvek biti na strani rock-a, jedostavno to su stvari koje ostaju!!!
Jimy Hendrix, Jim Morrison i Janis Joplin su legende koje ce ostati da se pamte i u narednih 200 godina
p0z
sluzimo narodu
05.06.2003., 20:17
pa ne slazem se bas sa tobom. Mislim u pravu si ti jesu to sve sto si nabrojao velikani, cak i smatram da je rock lepsi pravac od tehna, a narocito od repa, ali ne treba osporavati i njihove kvalitete. Jesi li nekad pokusao pomocu nekog programa da napravis neku muziku?!?! Videces da i za to treba i tekakvog talenta. I oni su umetnici, ali koriste druge instrumente. Seti se samo kako su ljudi koji su svirali bluz osporavali i kuduli elektricnu gitaru...
A i razmisli da si time zanemario jedan Pink Floyd, posto se oni smatraju zacetnicima klasicnog tehna( ako izuzmemo Baha, koji je takodje na neki nacin koristio programiranu muziku...
Voli sta hoces, ali treba postovati sve(skoro sve).
Stoorbak
05.06.2003., 20:40
pa ne slazem se bas sa tobom. Mislim u pravu si ti jesu to sve sto si nabrojao velikani, cak i smatram da je rock lepsi pravac od tehna, a narocito od repa, ali ne treba osporavati i njihove kvalitete. Jesi li nekad pokusao pomocu nekog programa da napravis neku muziku?!?! Videces da i za to treba i tekakvog talenta. I oni su umetnici, ali koriste druge instrumente. Seti se samo kako su ljudi koji su svirali bluz osporavali i kuduli elektricnu gitaru...
A i razmisli da si time zanemario jedan Pink Floyd, posto se oni smatraju zacetnicima klasicnog tehna( ako izuzmemo Baha, koji je takodje na neki nacin koristio programiranu muziku...
Da kapim ja sve to ali u techno muzici ja nigde ne vidim nekih ispoljenih emocija, a po meni to je veoma bitno u muzici, zar ne???!!!
sluzimo narodu
10.06.2003., 18:32
NE VIDIS EMOCIJE?!?!?!
Pa dobro, samo mi kazi sta mozes da igras uz Morisonovu muziku( jedino mozes da nekom razbijes glavu), a seti se kakvu gracioznost pokreta izvlaci dobar tehno ritam. Uporedi Morisonovog besnog coveka sa osobom koja plese poput vode ili vetra. Zar to nisu emocije?
Stoorbak
10.06.2003., 22:23
NE VIDIS EMOCIJE?!?!?!
Pa dobro, samo mi kazi sta mozes da igras uz Morisonovu muziku( jedino mozes da nekom razbijes glavu), a seti se kakvu gracioznost pokreta izvlaci dobar tehno ritam. Uporedi Morisonovog besnog coveka sa osobom koja plese poput vode ili vetra. Zar to nisu emocije?
Ma daj, Morrison je pevao o svom zivotu o onome shto ga okuzuje, nem pojma shta ljudi vide u Tehno-u, jedino ako zgutaju extazy, neku plavu golubicu ili neshto slicno!!!!!!
JaH_G|rL
10.06.2003., 22:42
NE VIDIS EMOCIJE?!?!?!
Ma daj, Morrison je pevao o svom zivotu o onome shto ga okuzuje, nem pojma shta ljudi vide u Tehno-u, jedino ako zgutaju extazy, neku plavu golubicu ili neshto slicno!!!!!!
Dovoljno receno..;)
NE VIDIS EMOCIJE?!?!?!
Dovoljno receno..;)
To ti je zato sto nisi bio u prilici da se susretnes sa pravom techno muzikom, doduse, Dj evi vrte ploce, i nazivaju se technom, ali, poslusaj malo Leftfield ili sastave slicnog techno pravca, pa, ces videti da i u technu (ako pod technom podrazumevas muziku nastalu iskljucivo elektronskim putem) postoji muzika koja itekeko moze da probudi emocije. Nije bitno da li zvuk nastaje dirigovano ili okidanjem, bitna je posledica tog zvuka.
sluzimo narodu
11.06.2003., 20:20
Ето, уникатни је сасвим лепо одговорио место мене. А и ти раѕмисли,Морисон је певао песме о свом животу и оном што нас окружје- да је свирао инструментале, мање би га ценио!?!?!?
Stoorbak
11.06.2003., 20:29
Ето, уникатни је сасвим лепо одговорио место мене. А и ти раѕмисли,Морисон је певао песме о свом животу и оном што нас окружје- да је свирао инструментале, мање би га ценио!?!?!?
Pazi od intrumentalista samo Vangelisa cenim, a mozda ga i ne bi cenio toliko, jer je covek bolje pisao pesme i pevao nego shto bi mozda svirao neki instrument, svako je obdaren za neshto, a ne samo za instrumente!!!!
p0z
Stoorbak
11.06.2003., 22:43
Pazi od intrumentalista samo Vangelisa cenim, a mozda ga i ne bi cenio toliko, jer je covek bolje pisao pesme i pevao nego shto bi mozda svirao neki instrument, svako je obdaren za neshto, a ne samo za instrumente[mislim na Morrisona]!!!!
p0z
yugoslav
02.07.2003., 07:11
Ma jooooook
<<SLUZIMO NARODU>> Jesi li nekad pokusao pomocu nekog programa da napravis neku muziku?!?!
<<JA>> Jesam
<<SLUZIMO NARODU>> Videces da i za to treba i tekakvog talenta.
<<JA>> Ne-mora da znaci!!!
<<SLUZIMO NARODU>> I oni su umetnici
<<JA>> De su bre umetnici!!!Si odlepo ti!!!
Sledeci put kada budes hteo da napises umetnik za tehno stvaraoca napisi POSTMODERAN UMETNIK.Jer to su oni.
Razlika izmedju postmodernog i obicnog umetnika je u tome sto umetnik stvori nesto sto nikad niko nije stvorio i sto se ceni, a tehno umetnici ili postmoderni umetnici izoblicuju nesto sto je vec izmisljeno, nesto sto je pravi umetnik vec smislio.
Umetnik je Tesla, Mocart, Oni su mozgovi, a ne neko ko pusta komp da mu uradi stvar.Neko drugi odradjuje posao umesto njega.
rock!!!!!
techno je po meni bezveze ti zvuci su prazni i tu zaista nema nikakvih emocija i meni je glupo da se muzika stvara na kompu kada postoji gitara!!!!! umetnost je ono sto covek stvara pod uticajem svojih emocija, okruzenja a ne masina i mislim da rap, hip hop i techno nikada nece zaziveti kao rock, jer je u rock predstavlja citavu revoluciju koja je odraz jednog vremena , techno je sra*e i ta muzika najbolje odlikuje koliko su ljudi koji je prave izgubljeni
ziveo hendrix!!!!
DeepPurple
03.07.2003., 16:07
Koliko smo samo ovo puta diskutovali, a stvarno nema potrebe...samo pridajemo vaznost technu i (c)rapu.
Rock je iznad svega!!!
JaH_GIrL .
03.07.2003., 16:33
NE VIDIS EMOCIJE?!?!?!
Dovoljno receno..;)
To ti je zato sto nisi bio u prilici da se susretnes sa pravom techno muzikom, doduse, Dj evi vrte ploce, i nazivaju se technom, ali, poslusaj malo Leftfield ili sastave slicnog techno pravca, pa, ces videti da i u technu (ako pod technom podrazumevas muziku nastalu iskljucivo elektronskim putem) postoji muzika koja itekeko moze da probudi emocije. Nije bitno da li zvuk nastaje dirigovano ili okidanjem, bitna je posledica tog zvuka.ma da
detroit313
03.01.2004., 00:24
MA STA VI TU SERETE ROCK BLA BLA,TECHNO BLA BLA...
RAP JE KONZA ZATO NEMOJTE DA JEDETE GOVNA KAD SU KIFLE JEFTINE!