PDA

Vidi punu verziju : Fizikalisanje...

Autobus 88
23.10.2005., 09:37
Fizikalisanje odnosno teski fizicki poslovi su verujte mi bolji od bilo kog treninga ili dijete. Kopanje kanala, gradjevine, nosenje dzakova... Probajte da se zaposlite honorarno kao fizikalac i skupi fitnes programi i teretana nisu vam vise potrebni.

boris0230
23.10.2005., 13:20
(Pre ovog sam postovao jedan dugacak text i propao mi je, znaci POLA SATA SAM PISAO I SVE ODE U K.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!)
Ok, znaci ako ljudi kopaju, trebalo bi da izgledaju dobro ?
Da se razumemo;

Kopanje: Za kopanje ti je potrebano pokretanje, podlaktice,ramena i ledja (i jos neki misic)
Ukoliko zamahnes lopatom jednom i iskopas jednom je lako, a kad radis ceo dan, moze se reci da si iscrpljen. Kada vezbas preko 12 ponavljanja to je za definiciju, a ti za jedan ceo dan zamahnes preko 100 000 puta (cak i vise,ne znam tacno, niti je bitno, vazno je da si presao 12) I cek, sta si onda dobio, definiciju, potrosene kalorije ? Ljudima treba Masa, misicna masa, misicnu masu dobijas od extremnih 3 - 6 serija. (mozda i od 6 - 10, kako god slazem se..) A to neces dobiti u kopanju.

Vucenje dzakova: Za vucenje dzakova moras biti uvezban. Sta to znaci "uvezban" ? Pa da imas jaca ledja. Ukoliko neko nema jaka ledja i ne moze da kontrolise dzak, niti da ga pravilno drzi na ledja, onda ce kicmu ostetiti (a to nije cilj) Cilj je da ojaca misic da bi smanjio napor na kost.
Zato je bolje pocetnicima da rade na tezine koje mogu da savladaju, nego da se upropaste na dzakove.

verujte mi bolji od bilo kog treninga ili dijete

Pa jer ti znas kakvi neverovatni trening programi postoje ? Postoje takve vezve za telo da se zacudis kad procitas i odmah pomislis "svaka mu cast, *** kako je izmisio ovo"

Za biceps, je najbolje da se radi "pregibavanje dvorucnim tegom" I sa pregibom jedino mozes ojacati biceps. Sa lopatom NE mozes. Za triceps, najbolji ikada smisnjen pokret za ojacanje tricepsa je "potisak sa cela" ( da ne govorim za benc press itd )

Na kopanje i fizikalisanje mozes da ojacas, ali u teretanu mozes bolje (naravno ko je ozbiljan i posvecen sa treningom, a ne tu oni sto odmaraju 30 min za seriju)

Takve razgove kao sto si postovao su mi komsije govorile, ali niko od njih me ne razume kad im kazem ovo sto sam sada postovao, jer su seljoberi.

Ko se samnom ne slaze neka crkne :pp :D (salim se)

Profimare
23.10.2005., 13:30
Ja cu samo da dodam...
Ako "fizikalises" kako ces da izgledas... pa baci pogled na gradiliste ponekad. Kao prvo mozes da se povredis vrlo lako jer ne dizes male kilaze i neradis nista planski i smisljeno.
U teretani se izgradjuje lepo telo, misici... Body building ti je sport izgradjivanja lepog i skladnog tela...

Kako moze fizikalisanje sa tim da se poredi... Ako nosis samo dzakove imaces ledja velika npr. ali ces da dobijes i diskus herniju vrlo brzo i jos mnogo povreda...
Da je to dobro svi bi isli da rade fizikalu kao vid rekreacije

boris0230
23.10.2005., 18:02
Da upravu si, mislim u tereteni sve imas isplanirano, koliko ces serija, koliko kg, sve imas na um.

Probajte da se zaposlite honorarno kao fizikalac i skupi fitnes programi i teretana nisu vam vise potrebni.

Ok nebih da diskutujem previse, ali honorarno (castno) da se zaposlis kao fizikalac je jedna najgluplja odluka koju covek moze da uradi. Da radis ko zivotinja besplatno. Depresivno je da radis ko zivotinja za male pare (ili za male rezultate), ali da radis za nista!?

Nesh80
24.10.2005., 08:50
Fizikalisanje odnosno teski fizicki poslovi su verujte mi bolji od bilo kog treninga ili dijete. Kopanje kanala, gradjevine, nosenje dzakova... Probajte da se zaposlite honorarno kao fizikalac i skupi fitnes programi i teretana nisu vam vise potrebni.

Ja bi samo molio da moderatori sledeci put ni ne objavljuju ovakve gluposti, nego da odmah banuju ovakve postove.

Profimare
24.10.2005., 12:42
Ovde nema moderatora na zalost ;)

GoshuMaster
24.10.2005., 14:43
Moze se reci da su fizicki poslovi jednim malim delom dobri za neku izdrzljivost. Ali su to i dalje fiz. poslovi od kojih unistavas kicmu i zglobove mnogo vise nego u teretani.

boris0230
24.10.2005., 14:45
haha :))))))))))))))))) ROFL!!! upravu si @nesh80, samo nema ovde modera..
Ako bi neko trebao da bude ovde moder, glasam za Mareta, ima najvise postova i ovde je dosta vremena. (ako se po tome gleda)

Profimare
24.10.2005., 16:44
Ako bi neko trebao da bude ovde moder, glasam za Mareta, ima najvise postova i ovde je dosta vremena. (ako se po tome gleda)Ma ja sam "konkurisao" ali su me iskulirali, a sad me mrzi a i bas me briga ;) Imam preca posla :)

boris0230
24.10.2005., 17:35
Pa mislim trebalo bi, imas najvise postova i dugo si ovde. Valjda treba da se ulizujes ili da te poznajes admina da bi bio moder :p (naravno da imamo pametnija posla)
Po meni, bolje je da treniram nego da sedim na stolicu, ali 1 - 2 sata mogu da posvetim internetu iako ne gledam tv.

Nesh80
25.10.2005., 07:56
Ovde nema moderatora na zalost ;)
Bas nazalost, jer da ima ovakve gluposti nikada ne bi ni citao...sta sve coveku moze da padne na pamet, strasno...

Nesh80
25.10.2005., 07:57
Ako bi neko trebao da bude ovde moder, glasam za Mareta, ima najvise postova i ovde je dosta vremena. (ako se po tome gleda)
Broj postova ne govori o njegovoj strucnosti...ali nemam nista protiv

Nesh80
25.10.2005., 07:57
Ma ja sam "konkurisao" ali su me iskulirali, a sad me mrzi a i bas me briga ;) Imam preca posla :)
Probaj ponovo mozda ti ovog puta uspe :wink:

boris0230
25.10.2005., 14:22
Ne verujem da je poenta da se "konkurises" . . .jednostavno treba da postanes moderator. Kad te admin stavi, ukoliko odluci da te stavi i ukoliko misli da treba moderator. Ali u vecini oni su upravu. Ne verujem da se takav status trazi, vec se dobija.

Nesh80
26.10.2005., 08:52
Ali u vecini oni su upravu.
U vezi cega su u pravu?

boris0230
26.10.2005., 14:21
Pa odluka je na njima, i verujem da pravilno odaberu moderatora. Procitaj pravila krstarice. U svakom textu su u pravu.

marinkoco
02.11.2005., 09:07
a ja kazem dzabalebonje.

boris0230
02.11.2005., 15:36
Lepo si ispao na slici marinkoco...

sublimacija
02.12.2005., 03:13
Zasto ne branis svoj stav?
Ni u cemu ne treba preterivati i naglo se zamarati, ali je zdravije na vazduhu kopati kanal, cepati drva, stvarati neku gradjevinu nego u podrumu teretane "gajiti" svoje telo i zaljubljivati se u sebe. Cemu misic tacno oblikovan po knjizi, ako ne ostavis nista iza sebe?
Teretana je po meni za pripreme i za lecenje!
Ispeti se na neku planinu po bilo kakvom vremenu, voziti bicikl desetine kilometara, plivati i roniti - da li ste razmisljali o tome?

mali37
02.12.2005., 03:52
Pogotovo kad kopas pored saobracajnica, a oko tebe na stotine kola prolaze sa super cistim izduvnim gasovima. Mozda je jos bolje kad nosas dzakove pune cementa ili slicnih cistih materija koje uopste ne uticu stetno na tvoje zdravlje. Slazem se ja da nije bitno da li je teretana ili planina ili mozda kopanje kanala, ali u svakom slucaju treba izabrati ono sto je najmanje stetno po tvoj organizam. Kopajuci kanale ti imas istu radnju koja aktivira istu grupu misica, a samim tim ojacavas tu grupu, a druga ostaje na prednjasnjem nivou pa zato imas za posledicu nepravilno drzanje celog tela. Inace i posle teretane se osecam lepo jel znam da sam koristio svoje telo u celini, a idem tamo jel nemam uslove da svaki dan cepam drva ili se penjem na planinu. Kad imam priliku rado i to radim, a i biciklo rado vozim.
Inace mislim kad bi autobus88 poneo dzak da bi to bio raspad celog sistema jel covek ima 20 kg. sa patikama i flasom piva koju i sve zajedno sa onomklupom. Ne volim da delim savete koje ja ne bih sam prihvatio tj. nudio poslove koje ne radim sam.

Nesh80
02.12.2005., 12:35
Ni u cemu ne treba preterivati i naglo se zamarati, ali je zdravije na vazduhu kopati kanal, cepati drva, stvarati neku gradjevinu nego u podrumu teretane "gajiti" svoje telo i zaljubljivati se u sebe. Cemu misic tacno oblikovan po knjizi, ako ne ostavis nista iza sebe?
Ispeti se na neku planinu po bilo kakvom vremenu, voziti bicikl desetine kilometara, plivati i roniti - da li ste razmisljali o tome?
Pa, zasto bi branio svoj stav kada je izlupetao gluposti. Ne znam samo odakle ti ideja da svi koji idu u teretanu "gaje"svoje telo i zaljubljuju se u njega? Teretana sluzi za pripreme tu se slazem, o tome mi ne moras pricati znam to jako dobro, ali za lecenje to vec zavisi koje povrede? Ja nijednu svoju povredu nisam u teretani zalecio. To ide posle rehabilitacije ako ti je potrebno, ali ponavljam zavisi od povrede!

boris0230
02.12.2005., 20:00
Ni u cemu ne treba preterivati i naglo se zamarati, ali je zdravije na vazduhu kopati kanal, cepati drva, stvarati neku gradjevinu nego u podrumu teretane "gajiti" svoje

telo i zaljubljivati se u sebe. Cemu misic tacno oblikovan po knjizi, ako ne ostavis nista iza sebe?

Cek, ko je rekao da ne treba preterivati ? Preterivanje i isforsiranje je totalno ok.
Zdravlje nema nikakve veze sa cepanjem drva niti kopanjem u kanalu, cak sta vise, nema nikakve veze sa teretanom i sa plivanjem.
Zalosno je shto niko ne moze da shvati neke jednostavne stvari.

Ako mene pitas, zdravlje treba da bude broj JEDAN (to sam uvek govorio i govori cu).
Bez pravog zdravlja imas atlete koje se pretvore u sline sa 30 god, imas mlade ljude koji se pumpaju sa
puno hemikalija da bi dodali privremene misice i dobijes slabe ljude koje umiru od srchane bolesti.

Ljudi uglavnom misle da je zdravlje "SVE da zhivis duze i da nedobijesh nikakve bolesti kasnije u zivotu" jel da ?
Ne tacno. Prirodno, to je samo deo od toga, ali evo najbolji deo koji malo njih razume.
Izgradnjom tvog zdravlja na maksimali ce ti dozvoliti tvom telu da funkcionise ka njegovom maksimalnom potencijalu.

Tvoj imuni sistem ce postati pobediv da izbegne mikrobe, gljive i da te dzhi slobodnog od bolesti.
Da te pitam, da li poznajes ljude koji se ozbiljno bave sportom i konstantno pate od kijavice ili od prehlade?
Ja ih znam, znam ih dosta.
Vecinja od njih preve gresku tako sto misle da uskladjeno telo i mnogo treninga izjednachuje pravo zdravlje. Pogresno...
Od zdravlja zavisi shta uneses u organizam. Jos jedna korist od zdravlja je da se mnogo brze oporavis od treninga.
Jer jaci trening daje jace rezultate, treniranjem vise puta daje brze rezultate. I sto je veoma vazno ne osecas se iscrpljeno posle treninga.

Zagadjenje hemikalijama u vazduhu, zagadenje u produktima, unutrasnja svetlost, zadadjena voda, ali najbrze i najvece poboljsanje tvog zdravlje
je tvoja dijeta. Ono shto uneses u organizam. Trening nema veze sa zdravljem. Niti "treniranje u vodi i na cist vazduh je jako dobro za zdravlje"
Bezi bre...

nego u podrumu teretane "gajiti" svoje telo i zaljubljivati se u sebe

Ko je ovde spomenuo zaljubljenje u svoje telo ? Razumem da ima takvih ljudi koji mere/pipaju non-stop svoj biceps posle treninga, hvataju se za stomak, ali ovi ljudi na rekreaciji nisu takvi (barem tako verujem).

Treba biti ponosan na svoje telo, da budes ponosan na trud koji si zalozio pa se isplatio.

Kakve pripreme pobogu.. Za lechenje ? ne razumem te. Ljudi ne dolaze tamo da bi se "lechili" vec da izgrade telo od kojeg ce biti ponosno da skinu majcu na plazhi..
Nekim to uspe, nekim to ne-uspe.
Ok, mozda neki dolaze da bi gledali devojke itd, ali govorim o vecini.

Da razmisljao sam, trchao sam po planinama kada je padala kisha i grmelo, trchao sam po snegu, radio sam trbusnjake po barama, kupao sam se u hadnu vodu,
kupao sam se u sneg, spavao sam rov, trchao sam po blatnjavim njivama noseci 20 kg na ledja..Bicikli nisam vozio jer mi je glupav. Plivao i ronio jesam.
Ali teretana je teretana. Ako hoces planski da izgradis misic, teretana..ne fizikalisanje.
Cepao sam drva, na "cistom" vazduhu sam kopao kanal, stvarao sam gradjevinu... ali nisam napredovao kao u teretani.

Inace mislim kad bi autobus88 poneo dzak da bi to bio raspad celog sistema jel covek ima 20 kg. sa patikama i flasom piva koju i sve zajedno sa onom klupom. Ne volim da delim savete koje ja ne bih sam prihvatio tj. nudio poslove koje ne radim sam.

:D lol @sublimacija da si si probao/probala da idesh u teretanu posveceno 6 meseci ?
I posle toga, da li si uopshte probao/la da radis ovo shto si naveo/la ?
Da li si radio/radila to shto si napisao/napisala ovde ?
Sigurno si radio/radila to posto ne razumem zasto bi delio/delila savete za nesto shto NISI PROBAO/probala ?
Poshto je tako, kazhi mi sta si izgradila, cepanjem drva i kopanjem na chistom vazduhu ?
Glupo bi takodje bilo da Neznas sta si uradio/uradila tim a da takodje delis savete, zar ne ?

Pa, zasto bi branio svoj stav kada je izlupetao gluposti. Ne znam samo odakle ti ideja da svi koji idu u teretanu "gaje"svoje telo i zaljubljuju se u njega? Teretana sluzi za pripreme tu se slazem, o tome mi ne moras pricati znam to jako dobro, ali za lecenje to vec zavisi koje povrede?

Vaistinu.. mislim da je skontao da pricha gluposti (:

Covek prestaje da bude glup kad shvati da nista nezna..pocetak mudrosti ;)
Naravno nisam hteo ovim nekog da uvredim. Samo sam tako rekao.

@sublimacija nemoj shvatiti ovaj post kao napad, nije mi to bila namera. Hteo sam samo da ti dokazem da nisi u pravu. Nadam se da ce se sloziti sa ostalima i samnom.

Pozdrav.

P.S. Bilo bi lepo da odgovoris na nashe postove. Jer si ih ti pokrenula/pokrenuo, pa bi bio red i da ih ugasis (:

sublimacija
03.12.2005., 01:16
Dopada mi se reakcija na ovo sto sam «pokrenula».
Napad?! Pa, ako saberem reci Malog37, Nesh80 i tvoje, Borise0230, ima tu dosta razumevanja i slaganja, medjusobno, pa i sa mnom u nekim crtama. Drago mi je sto ste probali razne nacine razvijanja i jacanja svog tela. Moja iskustva su sigurno siromasnija, jer nisam imala porive da razvijam bas mnogo tricepse, bicepse i plocice, niti prilike da radim na «cistim saobracajnicama» ili da «nosim dzakove». Ustrucavam se i od davanja saveta, jer pitanje je mnogo delotvornije, Borise0230!
Mislim da je Mali37 postavio osnovni razlog postojanja teretana (i to sve vise), jer nema prilika u gradu da se cepaju drva ili nesto slicno. Setite se Rokija 4 (ako se ne varam , to je epizoda sa Rusom). Kao sto umetnik slika ono sto vidi i kako vidi, tako i trener razlaze misice na neke grupe i vrste, da bi znao kojim vezbama i intenzitetima da ih pokrene, ojaca, definise i slicno. Za mene je sasim logicno da pokretanje uspavanih misica i jacanje ima veze sa zdravljem, a DEFINISANJE je cisto estetska kategorija, koja lako moze da se poveze sa zaljubljivanjem u neko reklamirano savrseno telo (odakle nama u glavi ideja o idealno izvajanom misicu, ako to nismo videli i culi kao savrseno-reklama).
Ako se vi slazete da sam delila savete i da moram da probam ono sto savetujem, pitacu vas: Da li to znaci da samo narkoman moze da savetuje o «skidanju»? Da li invalid ne moze da razmislja o dobrim i losim stranama trcanja? No, da se ne udubljujemo u filosofiju, reci cu vam neka moja iskustva.
Nikad se nisam profesionalno bavila sportom, niti cu, ali mislim da imam pravo na razmisljanje da je teretana profesionalnim sportistima neophodna, ili bar potrebna, u vecini sportova. To sam mislila kad sam rekla pripreme, kao sto je Nesh80 shvatio.
Oko lecenja, izgleda da ste me svi pogresno shvatili. Ne bih da ulazim u definicije pojmova, ali moze se reci da sam zbog lecenja provela u 2 teretane ukupno bas 6 meseci. Zbog krive kicme, tacnije skolioze, prvo sam bila na «obuci» kod jednog fizioterapeuta. To je bilo nesto izmedju teretane i joge, koriste se sprave, ali ne u svakoj vezbi. Posle sam tri puta nedeljno isla u teretanu i dok sam radila svoje vezbe, posmatrala sam kako rade i drugi oko mene. Videla sam tu dosta sujete, videla i vezbe zbog kardiovaskularnih problema, rad sa decom sa nedovoljno razvijenim ekstremitetima, ali prevashodno bicepsi, tricepsi i cvrsta guza. Primetila sam i neke svoje misice za koje nisam znala da mogu da zabole. To me je odusevilo, ali ne da bih ih posle trazila na ogledalu, nego da ih postanem svesna i da ih koristim. To mi se desavalo i kod nekih radova, koje retko radim. Mislim da je jako vazno nauciti pravilno se savijati kod teskih fizickih radova, da ne bi stradala kicma, kolena i ostala mesta velikog opterecenja. Ako to naucite u teretani, sjajno!
Dok sam kopala (ne bas kanale, nego zemlju), riljala, grabuljala, tovarila i istovarala u svojoj struci, cistila oluke, orezivala drvece, krecila, i posmatrala drugove, koji su naravno povukli mnogo veci teret takvih poslova, primetila sam pozrtvovanost, inat i ekstrovertnost, za razliku od introvertnosti u teretani punoj ogledala. Mnogo je lepse kada se drugi dive vasem telu, nego vi sami, u ogledalu!
Dok sam se verala po planinama, vozila bicikl, plivala... upoznavala sam svoje mogucnosti i granice, a nisu mi ih NAMETALI drugi standardima i vezbama u teretani. Ako se trener ne posveti tvojoj licnosti, tempu, izvoru energije, sto zahteva dosta strpljenja i vremena, a sam ne mozes tako lako odredjivati broj i vrste vezbi. Videla sam i samovezbanje u teretani. Svaka cast ko toliko poznaje svoje telo da zna koja mu vezba kad treba i kad treba stati, ali za mene je to vec profesionalac ili posvecenik. Videla sam dosta i «pilecih grudi» od preranog koriscenja «blagodeti» teretane.
Sta sam izgradila cepanjem i kopanjem na svezem vazduhu? I dalje gradim duh... Uvek me vise privlaci muskarac koji se ne libi da pomogne u fizickom poslu i koji gleda u daljinu, nego onaj koji gleda u ogledalo...Kazes, Borise0230, nisi napredovao kao u teretani. Sta je po tebi napredovanje?...
Nadam se da su moje reci bile jasne i da ce nekome znaciti.:-)

boris0230
03.12.2005., 02:42
Cao @sublimacija,

Moram ti reci da mi se svidja nachina na koji pishesh, umes lepo da pises (:

Mali37 je postavio osnovni razlog postojanja teretane(i to sve vise, kao shto kazes) jer nema prilika u gradu da se cepaju drva. Mislim i da ima drvara, da li bi ljudi pre dolazili da cepaju drva ili dizali teret u teretani?
Secem se Rokija, film ume dobro da motivishe. Slazem se shto si rekla za Rokija. Jacanje ima veze sa zdravljem, do nekog nivoa, ukoliko si mrsava pa si nabacila koju kg misicne mase, poboljsala si zdravlje, ali posle toga zdravlje ti bas ne zavisi od jacanja.
Ne, naravno, mozes da izjasnis svoje misljenje i da posavetujes nekog, ali pre toga budi jako sigurna sta radis.
Pridodno, potrebno je sportistima da se pripreme.

Aaa, sad razumem u vezi lechenja. Ako se ne varam, isla si u teretanu da ojacas misic na ledja da bi smanjila napor na kost.
Zao mi je to sto cujem, moja sestra se operisala od krive kichme.
Posmatranjem mozhesh dosta toga videti i zakljuciti. Naravno, videla si sta znaci upala, takodje je super jer te misice treba koristiti, a ne da se ih trazhish u ogledalu.
Treba ti funkcionalni misic. Veoma je vazno, savijanje pri dizanju tereta. Ako kicmu zaebes pozdravi se. Verujem da dosta ljudi to nauce.

Mnogo je lepse kada se drugi dive vasem telu, nego vi sami, u ogledalu!

Vaistinu, Imas pravo :D

Ako se trener ne posveti tvojoj licnosti, tempu, izvoru

energije, sto zahteva dosta strpljenja i vremena, a sam ne mozes tako lako odredjivati broj i vrste vezbi. Videla sam i samovezbanje u teretani. Svaka cast ko toliko poznaje svoje telo da zna koja mu vezba kad treba i kad

treba stati, ali za mene je to vec profesionalac ili posvecenik.

Pa mozes, ali dosta je tesko. Sto se tice tog vezbanja "kad treba vezbati i kad treba stati" veoma je jednostavno. Kad si gladna jedes, kad osecas da mozes nastaviti trening, nastavljas trening. Jednostavno ;)
Napravis program, i posvetis se treningu. Ides maximalno, a stanes kad bas vise ono stvarno ne mozhes da ides dalje. Za mene je to posvecenik :)

Sta sam izgradila cepanjem i kopanjem na svezem vazduhu? I dalje gradim duh... Uvek me vise privlaci muskarac koji se ne libi da pomogne u fizickom poslu i koji gleda u daljinu, nego onaj koji gleda u ogledalo...

hehe da duh, naravno, ali mislio sam fizicki :D
Dobro si ovo rekla, samo retko koji ce pomoci, pogotovo ako je fizicki posao u pitanju.

Borise0230, nisi napredovao kao u teretani. Sta je po tebi napredovanje?...
Nadam se da su moje reci bile jasne i da ce nekome znaciti.

Napredak je za mene jedan korak napred ka ostavaranju svojih sopstvenih zelja i fantazija.
Zato i treniram i bavim se ovim, da bi ostvario svoje lichne ciljeve.

Treniram za pravu svetsku snagu. Trcanjem, trbusnjacima, plivanjem sam samo broj ponavljanja povecao, u teretani sam dizanje kg povecao.

Znace tvoje reci, mogu ti reci da si ostavila lep utisak na mene (:
pozdrav

P.S. Da, 2:40 je ako se neko pita, imao sam losh san pa sam ustao i surfovao na netu...

Profimare
03.12.2005., 14:31
Kako e ne mrzi toliko da pises Borise :) A vidim i sublimacija pise uhhh romane...
Ne mogu da citam sve ovo sad, ali verujem da ima zanimljivih "stvari", pa kad budem nasao vremena da procitam dobicete i moj komentar...
Poz ;)

boris0230
03.12.2005., 16:00
Haha poz :D uzivam o ovome..volim da razmisljam o ovim stvarima a takodje volim da chujem ostala misljenja :)

Nesh80
05.12.2005., 08:14
[QUOTE=boris0230]Kakve pripreme pobogu..
E, moj Borise ima gomila stvari koja mi je zapala u ovom tvom postu ali ovo je stvarno previse. Ajde da ja tebe pitam nesto jel si se ti nekad bavio nekim sportom? Pa, covece svaki sportista koji zeli da postigne neki rezultat, bez teretane je uspeh nemoguc!!! Bez obzira koji je sport u pitanju, pa taj deo priprema sportista za novu sezonu ili polusezonu, takmicenje je najgori. Niko to ne voli, ali bez toga se ne moze! Jel si cuo nekad za termin plan priprema...tu svoju filozofiju koju si razvio zadrzi za sebe. Ovaj sistem je prihvatio ceo svet, a takvih kao sto si ti ima mnogo ali kada se pojave na takmicenjima nista ne urade!
Ja prihvatam fanatizam jer se i bavim takvim sportom, prihvatio sam stvari Lensa Armstonga ali brate posrao si ceo forum tom svojom spartanskom filozofijom. Stalno imas nesto protiv sportista, kao to ne valja oni ce biti sline, stalno su bolesni itd...iskuliraj malo.

Nesh80
05.12.2005., 08:15
[QUOTE=sublimacija], Nikad se nisam profesionalno bavila sportom, niti cu, ali mislim da imam pravo na razmisljanje da je teretana profesionalnim sportistima neophodna, ili bar potrebna, u vecini sportova. To sam mislila kad sam rekla pripreme, kao sto je Nesh80 shvatio.
Dobro mislis, sportistima je teretana neophodna bez obzira koji je sport u pitanju

boris0230
05.12.2005., 13:59
.........

mali37
05.12.2005., 18:39
I za primer si uzeo coveka koji je cist ali za malo.

boris0230
05.12.2005., 20:34
poz mali37,

Da znam, poznat sam sa tim (: cuo sam da se dopingovao.
Ali me fascionira (ne samo mene, jos nekog) sto ima 59 godina i trenira. Retko ko trenira u tim godinama. Pravi uzorak za nas. Pored njega spartanski borbeni kralj Leonidas mi je takodje primer, i njemu se takodje vidim.

Nesh80
06.12.2005., 08:51
Borise:
Pa, ti nemas pojma o cemu pricas da si pazljivo citao moj text znao bi o cemu pricam, ja sam pisao kako je profesionalnim sportistima teretana neophodna za uspeh, i dalje to tvrdim. A, ti si mene odma napao da sam ja bilder i lepis mi neke etikete. Ja ne zivim nazalost u Srbiji, da ja tebe upoznam covece jer ti vidis kakve gluposti ti pises, sta umisljas ko si ti bre?
Ja nikada nisam osetio trening mentalne snage, celicne volje i discipline? Kada sam ja poceo sa svim tim ti si se sa svojim drugarima klikerao. Kazes i pricas o kondiciji kako mozes bolje da se pripremis od mene, stvarno si smesan, prosto mi te je zao.
Ja se profesionalno bavim biciklizmom 13 godina, trening mestalnosti, celicne volje, discipline, kondicije sticao od malena. Biciklisti su ti najizdrzljivi ljudi na svetu, sta mislis zasto ih ima toliko malo, zasto samo toliko malo njih uspe, jer ti uospte mozes da zamislis kakve napore mi trpimo?Kakve su to pripreme, dnevni trenzi itd, pa ja sam za jednu trku sakupio vise km u nogama nego sto si ti proputovao za ceo svoj zivot! Moje srce za razliku od tvog prosecno pumpa 6 puta vise krvi, zato mi je 44bpm, kapacitet pluca, zgrusavanje krvi...Ti nemas pojma kakve su biciklisticke pirpreme i kroz kakav pakao mi prolazimo, pa ja kada bi ti doveo bilo kojeg klinca iz naseg club koje je 15-16 godina, pa on ima vise kondicije od tebe!!! Ti imas kondiciju, pa ti ne bi mogao brdsku etapu od 12-15% ni 2 km da izdrazis(ovo verovatno i ne razumes)! Ja sebe ne smatram posebnim, ali to jesam ovaj sport zahteva posebne ljude, moras imati genetiku, moras se roditi za to. Ti nemas genetiku ni za jedan sport zato se nikada nisi ni bavio sportom, pa sada pokusavas nekom spartanskom filozofijom i gledanjem Rocky i Rambo to sve da nadoknadis, ali to tako ne ide!
Spominjes Stallone, kakav je on sportista, kakve je rezultate on postigao, kojim se on sportom bavio? On je jedna obicna propalica cistac Zoo vrtova, ***** i filmska zvezda, kazes on trenira u 59, pa u Americi gomila ljudi trenira i u 70 godini! Da si pazljivije citao moj predhodni text tu si mogao da procitas cije sam ja stavove prihvatio. Ovo su pravi istinski heroji, sportisti, kojima se ceo svet divi Berard Ino, Indurain, Pantani, Armstrong, a ne Stallone i spartanci!
Ja ti savetujem da prestanes da vadis clanke iz te knjige koja je uvek ispred tebe kada ovde pises, pozdravi tog autora, a prihvatis prave sportiste.
Ugledaj se na Lance Armstrong covek koji je sa 25 godina dobio cancer koji je metastazirao, lekari mu dali 6 meseci zivota, a on posle toga pobedio na najpoznatijoj biciklistickoj trci Tour D'France 7 puta zaredom, to je covek-masina, to je neko na koga treba da se ugledas, a ne spartance ili Stallone!
Nazalost ti si jedan prosecan covek, nemas genetiku, nisi nikada nista trenirao i sada si prihvatio neke spartanske filozofije i radis neke stvari i umislio si da si poseban, pa nisi poseban uopste. Nastavi ti da se bavis sportom, posto se verovatno bavis par meseci, to je zdravo, ali ti ljudske granice neces nikada pomeriti.
Sto se tice teretane i profisionalnog spotra i dalje tvrdim da jedno bez drugog ne moze to se zove plan priprema ljudi se za sva velika takmicenja prvensta sveta, olimpijade..., jer ja od kada treniram biciklizam idem i u teretanu, i tacno se zna kakav je moj program kada koji mi je napravio strucnjak koji sa nama radi, i tacno se zna koje vezbe ja mogu sa velikim tezinama, a koje ne! Ja se ne bavim bodybuilding-om i idem verovatno duze od svih ovde u teretanu, ali tvrdim da ovde na forumu ima ljudi od kojih mozes dosta da naucis, pa i ja citam i nasao sam interesantne i korisne stvari. Ipak se ovi momci time bave, ali ti lupetas i nameces svoju neku filozofiju koja nema veze sa vezom.
Pozdrav

sublimacija
06.12.2005., 13:53
...Pozdrav
Svaka cast Lance Armstrongu! Izborio se! I jos uvek se bori. Kao i Stalone i Spartanci u svoje vreme. Od svih njih nesto moze da se nauci...I Nesh80, nemoj, molim te, da pobijas sebe u ovakvim izlivima sujete. Nemoj da kvaris utisak. Svako ima pravo na svoj nacin! Ako je Boris0230 mladji od tebe, ne znaci da nema pravo na sopstveno misljenje i pravo glasa, zar ne?
Pozdrav...

boris0230
06.12.2005., 15:47
Nesh80, nemoj da se jedis nije dobro za lepotu ;)

Pa, ti nemas pojma o cemu pricas da si pazljivo citao moj text znao bi o cemu pricam, ja sam pisao kako je profesionalnim sportistima teretana neophodna za uspeh, i dalje to tvrdim. A, ti si mene odma napao

da sam ja bilder i lepis mi neke etikete. Ja ne zivim nazalost u Srbiji, da ja tebe upoznam covece jer ti vidis kakve gluposti ti pises, sta umisljas ko si ti bre?

Ja tebe napao ? Ne umisljam nista, ja mislim da sam decak od 19 godina. Ko zna mozda ces me jednog dana i upoznati.

Ma znam sta pricam. Imam veci razum od tebe. Mogu da shvatim tvoje post-ove, ali ti ne mozes da shvatis moje...
Jedno je sirugno, professionalci napreduju u teretani i treba im trening teretane. Razmisljao sam o nekih stvarima.
Kako da ljudi koji treniraju bez-tezine mogu bolje da napreduju od ovih sto treniraju sa tezinama? Jer to moguce ?
Doslo je do nesporazuma. Ja sam za borbu. Ti si za sport. Jer mislis da je najvaznija snaga, teretana (velicina) da bi pobedio u nekoj borbi ? ( o tome pricam inace )
Govorim o borbama. Ljudima koji se profesionanlo bave borilackim vestinama. Ne o ljudima koji imaju nad-prosecnu izdrzljivost.
Takodje sam mislio o napumpanim BB.
Kad vise puta vidis sopstvenu prelivenu krv, drugacije ces razmisljati.

Ja se profesionalno bavim biciklizmom 13 godina, trening mestalnosti, celicne volje, discipline, kondicije sticao od malena. Biciklisti su ti najizdrzljivi ljudi na svetu, sta mislis zasto ih ima toliko malo, zasto

samo toliko malo njih uspe, jer ti uospte mozes da zamislis kakve napore mi trpimo?Kakve su to pripreme, dnevni trenzi itd, pa ja sam za jednu trku sakupio vise km u nogama nego sto si ti proputovao za ceo svoj

zivot!

E lave, spusti se na zemlju. Endurance = izdrzljivost, nema nikakve veze sa mentalnom snagom, o cemu ti pricas ? (ali trebalo bi da idu zajedno).
Da se ne lazemo, zapitaj sam sebe, "da li postoji nesto sto ne mogu sebe natereti da uradim?" odgovor bi bio verovatno "da".
Postoje neke stvari koje ni ti sam sebe ne mozhes naterati da uradish. Takodje se podrazumeva ishrana.

Kakve su to pripreme, dnevni trenzi itd, pa ja sam za jednu trku sakupio vise km u nogama nego sto si ti proputovao za ceo svoj zivot!

Kakve to veze ima ? Ja sam vise pojeo govedjeg mesa od tebe (moj tata je jaci od tvog tate...) ?

Iskreno mislim da triatlonci, (pored njih, takodje ljudi koji trce stotine kilometra) najizdrzljiviji.
Mada govorim o snazi koju mozes iskoristiti u borbi....al ajd..

Ti nemas pojma kakve su biciklisticke pirpreme i kroz kakav pakao mi prolazimo, pa ja kada bi ti doveo bilo kojeg klinca iz naseg club koje je 15-16 godina, pa on ima vise kondicije od tebe!!!

Ovo nema smisla, neznam zasto si ovo uopste i rekao.
Znas kako ja treniram, znaci primer za bench pres, legnem na klupu, dignem 20 kg, i odmorim se 20 minuta, i tako ponovo nastavim.. :S (sta reci)

Ti imas kondiciju, pa ti ne bi mogao brdsku etapu od 12-15% ni 2 km da izdrazis(ovo verovatno i ne razumes)! Ja sebe ne smatram posebnim, ali to jesam ovaj sport zahteva posebne ljude, moras imati

genetiku, moras se roditi za to. Ti nemas genetiku ni za jedan sport zato se nikada nisi ni bavio sportom, pa sada pokusavas nekom spartanskom filozofijom i gledanjem Rocky i Rambo to sve da nadoknadis, ali to tako ne

ide!
Ne zanima me biciklizam. Da sam hteo to da treniram, verovatno bi razmisljao kao ti...
I sto pricas tako o mojoj kondiciji kad nisi imao prilike da je iskusis ?
Takodje ne mogu pricati o tvojoj snazi niti o tvojoj izdrzljivosti ako te nisam video.
Jer mozda zvuci logicno i razumno ?
Jesi li mozda cuo za "hard work always overcome pure talent" ?
I da nije bitna genetika. Ako nisi shvatio, do sada sta si napisao.

Ne zanima me spartansko drustvo, niti me zanima kreiranje njihove filozofije, niti stvaranje takvog drustva.
Jedino sto me od njih zanima je motivacija i pouchne stvari.

Ugledaj se na Lance Armstrong covek koji je sa 25 godina dobio cancer koji je metastazirao, lekari mu dali 6 meseci zivota, a on posle toga pobedio na najpoznatijoj biciklistickoj trci Tour D'France 7 puta

zaredom
Ovo je sam primer da je naporom prevazisao gene. Mozda su njegovi imali takodje probleme sa genima ? (mislim neznam, mozda)
Gen nema veze sa uspehom. Naporan rad je ono sto je vazno. Istina je da, genetika ima vaznu ulogu, ali samo 1 % ti zavisi od talenta i genetike.. ostalo je naporan rad.
Uchini sebi uslugu, otvori um pre nego sto otvoris usta.
Takodje poznati stari Shao-Lin majstor, lekari su mu rekli da ima kancer pluca, i da ima 8 meseci da zivi.
Svaki dan ceo-dan je vezbao shao-lin vezbe, za disanje itd. I za dvadeset godina postao je neki baja (imaju oni svoju titulu)
I ne razumem kako to moze da me motivise ?
Jedino mi je drago sto cujem to. Taj shaolin majstor ne potice iz porodice, koji su drzali tu tradiciju. Bio je obican.
Naporan rad se dokazao i genetike nema nikakve veze sa njegovim uspehom.

Spominjes Stallone, kakav je on sportista, kakve je rezultate on postigao, kojim se on sportom bavio? On je jedna obicna propalica cistac Zoo vrtova, ***** i filmska zvezda, kazes on trenira u 59, pa u Americi

gomila ljudi trenira i u 70 godini!

Ako dosad nisi shvatio zasto sam ga spomenuo, kazacu ti. (jer je ocigledno da imas problem oko shvatanja..)
NE ZANIMA ME;

1. Ko je bio.
2. Sta je radio.
3. Gde je cistio.
4. U kom filmu je igrao.
5. Niti mi je on uzorak

Vec me zanima i divim se njegovom disciplinom.
Nisu ga za dzabre proglasili majstorom-samo discipline. Govorim o tome da covek ima 59 godina i dalje izgleda dobro, i dalje trenira.
U Americi je veca gojaznost nego kod nas.
Pa imas ljude koji od 99 godina sprintuju. (gledao sam ovo na tv, neki japanac) pa sta sa tim ?
Govorim o samo-disciplini. Treba sebe naterati da vezbas toliko godina i da umres sa telom od kojeg ces biti ponosan.

Ovo su pravi istinski heroji, sportisti, kojima se ceo svet divi Berard Ino, Indurain, Pantani, Armstrong, a ne Stallone i spartanci!

Da tu si u pravu za ove ljude shto si nabrojao. Izuzetni su. Stallone ne moze da se uporedi sa njima. Sto ?
Jer su oni ceo zivot posvetili tome, sto su i ostvarili.
Stalone je nesto drugo. Sto se tice spartanaca.

Imali su najprilagodjenije drustvo. Deca od 7 godina su isli i naporno svaki dan trenirali. Cak i devojcice su trenirale. Ljudi su uzivali u ishrani, goji li se, jeli koje-kakve stvari. Sve dok jednom nije dosao jedan general.
Organizovao je ishranu i trening program za sve ljude. Pored toga, disciplinu i hrabrost. Morali su da rade vezbe. Nijedan covek nije smeo da ima salo preko stomaka. Bili su to snazni ratnici.
Da bi im slomio nogu, da bi im ruku odkinuo, i dalje bi nastavili da se bore. Njihova neverovatna hrabrost me inspirise. (MENE ZNACI INSPIRISE-kakva bre filozofija)

Postoji jedna prica o decaku jednom. Naporno je trenirao svaki dan. Nije imao hrane, a njih su ucili da je ok krasti, samo ako te niko ne uhvati.
Decak je uhvatio lisicu u tudjem posedu, nailazila su dva vojnika, sakrio je lisicu brzo ispod majce, ako ga uhvate, bice ponizen sto ce odstupiti od vojiske (onda je to bilo najgore ponizenje)
dok su vojnici prolazili pored njega, lisica mu je grizla stomak ispod majce. Trpeo je bol iako nije hteo da se osramoti.
Cak i od malena, pravi ratnici. To me inspirise a ne ono o cemu govoris. Njihova motivacija mi je vazna.

boris0230
06.12.2005., 15:51
"Tekst koji ste uneli je previše dugacak (12729 characters). Molim skratite ga na maksimalno 10000 karaktera."
Znaci morao sam da skratim post, pti.. ja reko mozhe sve u jedan

Ja ti savetujem da prestanes da vadis clanke iz te knjige koja je uvek ispred tebe kada ovde pises, pozdravi tog autora, a prihvatis prave sportiste.

Nema potrebe da gledam rezim, niti opet da chitam knjige, jer ovo sto sam napisao u forum (sad i ranije) mi dolazi iz glave.
Prave sportiste ? Takvih pravih kao sto ti kazes ima ih koliko hoces.
Da ti dam primer o filozofiji i o sportistima.

Autor nam je pricao. Kako je posmatrao. "No Hold Bared" borbu. To je borba bez pravila, znaci neko skoci na tebe, ogrize ti uvo , vrat (sta vec). Pomisli za to ?
U tim borbama postoje dvoje braca koja su redovno pobedjivala na takmicenjima. Pobedjivali su protivnike cak do 80 kg vise od njih(ako se dobro secam). Oni su imali 70 - 75.
A borili se protiv protivnika od 120, 130 itd. Znali su Ju-Jitsy (brazilska borilacka vestina, kao Kung Fu = japan) i svaki put su pobedjivali ne porazeni.
Dok su svi govorili kako im je sjana trening (sto i jeste) njega je zanimalo nesto drugo. NJihova ishrana i trening. Kad bi ti uporedio taj rezim ishrane sa tvojim, shvatio bi neke razlike.
I tipa ->> "trener kaze ovako da jedem, znaci tako jedem" da izostavis.
Naravno retko ko mu je mogao poverovati da treba tako da se hrani kao sto su oni jeli.
Dok je pokusavao da nauci nekog ko nije hteo da nauci. (znaci ne moguce nauciti ga) i onda se setio filozofije jedne.

"Moras isprazniti svoju solju caja da bi probao moj caj"

Objasnicu ti sta znaci iako neznas (a mislis da znas, verovatno).

Postoji prica o mudrom-coveku i o studentu.
Svaki put kada bi mudar-covek krenu nesto da predaje, student bi ga prekidao i govorio kako vec zna o toj temi.
Mudar-covek je primetio da je studentova solja caja skoro prazna, pa je poceo da mu sipa caj bez prestanka, caj je poceo da se preliva preko solje, preko stola
Student je vika "dosta, nece vise chaja stati u solju!!"
Muda-covek je odgovorio "da vidim"
Student ga gleda zacudjeno.
Mudar-covek ga je pitao "kako mislis da probas moj caj ako ne ispraznis tvoju solju?"

U danasnjem primeru, kako ces da probas moj program, ako su ti u glavu non-stop tvoji programi za trening.
Moras da ispraznis um i da krenes ispocetka.
Takodje sam uvek spreman da isprobam ostale tudje programe.
I da saslusam ostala misljenja (za razliku od ostalih)

Nazalost ti si jedan prosecan covek, nemas genetiku, nisi nikada nista trenirao i sada si prihvatio neke spartanske filozofije i radis neke stvari i umislio si da si poseban, pa nisi poseban uopste. Nastavi ti da se bavis sportom, posto se verovatno bavis par meseci, to je zdravo, ali ti ljudske granice neces nikada pomeriti.

Na zalost ? Hoces da kazhesh da ti je zao sto mislis da sam prosecan...
I meni je zao sto tako mislis ;)

Genetika nije bitna kao naporan rad. Lepo sam rekao zasto volim spartance jer me inspirisu i motivisu. Ne osecam se posebnim zbog jedne motivacije.
Nije mi cilj da pomerim ljudske granice. Ako je to tvoja fantazija, koju hoces da ostvaris, to je lepo. Ali ja imam svoju fantaziju (skoro ostvarenu).

Sto se tice teretane i profisionalnog spotra i dalje tvrdim da jedno bez drugog ne moze to se zove plan priprema ljudi se za sva velika takmicenja prvensta sveta, olimpijade..., jer ja od kada treniram biciklizam idem i u teretanu, i tacno se zna kakav je moj program kada koji mi je napravio strucnjak koji sa nama radi, i tacno se zna koje vezbe ja mogu sa velikim tezinama, a koje ne! Ja se ne bavim bodybuilding-om i idem verovatno duze od svih ovde u teretanu, ali tvrdim da ovde na forumu ima ljudi od kojih mozes dosta da naucis, pa i ja citam i nasao sam interesantne i korisne stvari. Ipak se ovi momci time bave, ali ti lupetas i nameces svoju neku filozofiju koja nema veze sa vezom.

Sto se tice sporta i teretane, ne moze. Sto vise mase, to si jaci. Sto se tice borilacke vestine, i o borbama, nije ti potrebna teretana da bi ojacao.
Verujem da ides duze od mene u teretanu. Takodje verujem da mogu vise od tebe da podignem ;)
Da, takodje sam dosta stvari naucio, ali naucio sam uporedjenjem a ne od njih.
Eh sta bi dao da ima ovde vise spartanaca :(
Filozofija, pa sta sam lose rekao ? Uglavnom mislim da se moras zapitati za LOGICNO i RAZUMNO objasnjenje. I osobo ako ti je to bezveze... sta dalje da pricam..

Mozda je za tebe izdrzljivost broj jedan, ali za mene je zdravlje najvaznije.
Zdravlje ti je osnova, svaki pametan covek zna to.
Ako mislis da se nivo zdravlja dobija fizickim naporom..duga je to prica.

Ti si prosecan covek, jer se prosecno hranis.
Ni sam neznas sta treba da jedes, verovatno jedes bonzite i mislis da je poenta pre treninga da sto vise ugljenih-hidrata uneses..ili gresim ?

Ako dosad nisi primetio, ja sam fanatik, ti si fanatik (covek koji ne zeli promenuti misljenje)
I imamo svoje misljenje. I gadjamo se medjusobno.
Kao kad cepas drvo sa lopatom, koliko god udaras, neces iseci.
Mislim da ovo ne vodi nigde.
Al cisto da pokrenemo rekreaciju u akciju ;)

Pozdrav!

boris0230
06.12.2005., 15:54
Svaka cast Lance Armstrongu! Izborio se! I jos uvek se bori. Kao i Stalone i Spartanci u svoje vreme. Od svih njih nesto moze da se nauci...I Nesh80, nemoj, molim te, da pobijas sebe u ovakvim izlivima sujete. Nemoj da kvaris utisak. Svako ima pravo na svoj nacin! Ako je Boris0230 mladji od tebe, ne znaci da nema pravo na sopstveno misljenje i pravo glasa, zar ne?
Pozdrav...

Nisam nikog hteo da napadam, niti ponizavam, ili tipa "ja sam najaci, naj-elitniji" samo govorim svoje misljenje na svoj nacin.

mali37
06.12.2005., 18:33
Izgleda da ste se izgubili i jedan i drugi u ovoj temi, ajde sad cu da vas posetim da je ime teme fizikalisanje, a ne ko ima veci.

boris0230
06.12.2005., 19:51
:D hahaha, u pravu si, ali taj shto je postovao ovu temu nije uopste relpy-ovo.

Nesh80
07.12.2005., 08:14
Borise:
Ti sada sa ovim svojim postom si i potvrdio moje misljenje koje sam ja imao o tebi, toliko si se nalupetao da je meni to toliko smesno da ne mogu da prestanem da se smejem. Vidi se da se razumes u sport i da si sportista.
Objasnicu ti jos ovaj put i vise nemam nameru, prvo nauci da citas, pa posle pisi bajke jer za to imas talenta. Gledacu da budem sto kraci jer ja za razliku od tebe nemam vremena za tvoje budalastine.
Kada sam pricao o profesionalnom sportu i teretani rekao sam da jedno bez drugoga ne moze ali samo u fazama priprema! To je nesto sto ti nisi nikada prosao, pa zato i ne znas. Svaki sportista koji se sprema za novu sezonu, ili polusezonu ili neko veliko takmicenje pocetak priprema je teretana. Ako te bas zanima moj primer ja za celu godinu odem do teretane 4-5 nedelja, i to je sve, pa puta 13 godina koliko treniram, pa ti sada racunaj koliko sam ja vremena proveo u teretani jedva godinu dana ukupno, a ako me pitas i to je puno jer jedva cekam da ta faza priprema prodje. Ne znam zasto povezujes stalno mene i teretanu? Ja kao i svaki drugi sportista ne volim taj deo priprema, ali bez njega se ne moze, pa bio ti biciklista, atleticar, fudbaler, kosarkas, odbojkas... Znaci teretana SAMO U FAZI PRIPREMA jer si sada skontao konacno, sto se mene tice zna se sta forsiram u teretani za taj period, a sta ne, mnogo veci strucnjaci iz te oblasti od tebe su mi napravili program. To sto ti dizes vide od mene iz becha recimo svaka ti cast meni gornji deo tela i ne treba da bude jak, jer ja sam biciklista, nisam bacac kladiva i kugle. Ovaj sistem koriste vrhunski sportisti koji se pripremaju za sva takmicenja, svetska prvensta, olimpijade...valjda si sada konacno skontao vezu izmedju teretane i profesionalnog sporta, ali ti ces sada opet verovatno po tvome, al ajde.
Za triatlonce umalo da pogodis medjutim opet si napravio gresku, na toj lestvici najizdrzljivijih sportista oni spadaju na 2 mestu, posle naravno nas, pa zatim maratonci...
Kazes ne inspirise te biciklizam, pa tebe ne insirise ni jedan sport, jer nemas predispozicije ni za jedan, da imas trenirao bi. Ne insirise te Lens Armstrong, pa covece kada sam njega spomenuo nisam rekao da treba da te insirise to sto je on pobedio rak, mada treba i to, nego sto je covece pobedio 7 puta uzastpno na Tour-u! Ali ti kao neko ko nema nikakve veze sa sportom normalno da nema taj osecaj. Mene inspirise Lens, mene insirise Michael Johnson, mene inspirise Sergej Bubka, mene inspirise svaki veliki sportista, ne mora to biti biciklista, bilo koji sportista koji je postigao rezultate za divljenje, koji je postavio rezultate za sva vremena, sad sto tebe to ne insirise, je*i ga, nisi sportista.
Tebe insirisu bajke, price spartanke stvarno imas talenta da pises te price, pa evo ti savet od mene trebao si se time baviti, a sport ostavi sportistima.
Sto se tice moje ishrane, mog zdravlja hvala sto brines za mene, ali veruj mi ja sam u sigurnim rukama, ti ljudi koji vode racuna o mojoj ishrani, moj nacinu zivota, moj zdravlju su provereni strucnjaci! Ja svaka 3 meseca radim specijalisticke preglede. Ljudi iz mog kluba su svi bivsi veliki sportisti, ja njima i celom timu verujem 100% i sto se nacina treninga tice, ishrane Ako mislis da znas bolje od ljudi koji su u tome preko 40 godina dovoljno govori o tebi. To je moja druga porodica, ja sam za njih sin, a oni moji ocevi. To je odnos koji ti nikada neces osetiti.
Kazes ja sam prosecan, i da nisam pomerio granice, ja sam ljudske granice odavno pomerio!, ali ti si prosecan rekreativac. Moje srce pumpa 6 puta vise krvi nego tvoje ja imam sportsko srce, pluca, disciplinu, ti nemas nista od toga, jedino sto imas je nekakva spartanska filozofija i neka samo disciplina. Posto nisi imao genetiku ni za jedan sport okrenuo si se lupetanju. Sa tim tvojim pricama i filozofijom spartanskom i samo disciplinom mozes da radis na tome jos narednih 300 godina neces nikada imati sportsko srce, pluca, sportsku disciplinu. Genetika je covece 99%, a 1 % je treniranje i upornost. Objasni mi kako ces bez genetike napredovati, ako nemas predispocizije ni za jedan sport neces ni tim tvojim pricama i disciplinama koje korisis nikada to nadoknaditi!
Kako mislis da nadoknadis genetski nedostatak???? Ovo je najveca bruka koji si rekao covece, sa ovim si sve pokazao.
I dalje tvrdim da si obican prosecan rekreativac koji se napalio gledajuci Rocky, Rambo i citajuci neke bajke o spartancima, ti kada ti obavio osnovne lekarske preglede, ti bi se razocarao i video koliko si obican. Vec znam sta bi ti rekli lekari, decko nemas sportsko srce, nemas predispozicije ni za jedan sport, vataj se pisanja prici, a treniraj rekreativno jer je i to naravno zdravo. Eto toliko od mene, nisi ti kriv sto nemas genetiku, treniraj ti slobodno, trci, plivaj idi u teretanu, ali sve u granicama rekreativca. I za kraj znam da te je pogodilo ono o klincu iz naseg lkluba od 15 - 16 godina da ima vecu kondiciju od tebe ali veruj mi ima! I ne samo on nego i neki klinci koji je alteticar, i bilo koji drugi sportista gde se zahteva velika kondicija i izdrzljivost.
Mogao sam ja kao i ti da svaku tvoju recenicu diskutujem ali nemam vremena, jer sve sto si napisao je teska budalastina.
Ja za kraj zelim da kazem da je steta sto na ovom forumu, nema vise sportista, pa da mi razmenimo iskustva, a ne neki spartanci
Pozdrav

boris0230
07.12.2005., 20:30
Pozdrav Nesh80,
Necu da citiram, svaki tvoj text i da dodajem moje misljenje na to.
Pre svega, tema je o fizikalisanju i pokusacu da zavrsim ovu raspravu.
Ne pisem nikakve bajke, to je istorija. Bajke nisu stvarne, bajke su ti necije fantazije/maste.
Naravno da neznam jer se nikad nisam pripremao u teretani. Neidem u teretanu zbog priprema.
Shvatio sam, nisi bilder. Razumem. Iskreno receno, vise vremena sam proveo u teretani od tebe ^_^
Drago mi je da imas svoje strucnjake. Tebi su noge naj naj, necu po mome da govorim ^.^

:D e je*aga. Vozao sam bicikli. Vozao sam 1 sat, ali smorim se, vise se smorim nego sto se umorim. Za triatlon, sam mislio da su bolji jer naprimer, prvo trce, pa plivaju i voze bicikl. Takodje i za maratonce. Pretrce velike razdaljine. Jedno je siguno, svuda treba kondicija. Samo ako kazes da je biciklizam no. #1, onda neka je tako. Ne inspririse me sport, ne mogu da nadjem inspiraciju niti motivaciju u sportu. Vec u necem drugom. Svi smo mi razliciti, ali ja znam na koji nacin da sebe nateram da uradim ono sto zelim. (takodje verujem da i ti znas).
Te reci "Lens Armstrong je pobedio rak, a rekli su mu da ima 6 meseci zivota" me stvarno, ne inspirisu. Sta mogu kad je tako ?!
Zato me naprimer inspirise prica, disciplina, zivotni stil od Spartanaca. Svi smo mi razliciti.
Hvala sto mislis da imam talenta, nadam se da su ti se svidele price, cak i ostavile neki utisak na tebe.
Bavim se BB, dizem tezine. Lepo sam rekao da me biciklizam, fudbal, kosarka itd, ne zanima.
A odkud znas da moje srce lupa 6 puta manje krvi nego tvoje ? Neznam ni ja koliko mi srce lupa... a kamoli ti.
Mislim da mi to nije ni bitno. Vazno mi je da znam pravilno da se hranim, pridrzavam se toga i znam da se isforsiram/treniram. Nauku prezirem..
Ne kazem da NIJE VAZNO da znam koliko mi srce lupa. Vec, to znanje nebi nista izmenulo u meni. Jedino sto me zanima jeste nivo telesne masnoce, tj procenat.
Nisam nikad mislio da znam vise od ostalih. Nisam nikad mislio da znam puno. Neznam ja nista, samo znam da odlucujem.
Lepo je to, sto osecas prema njima i oni prema tebi. Ja imam svoje bratstvo, svoje najbolje drugove (fanatici kao i ja).
Odnos oca/sina mi nije bitan. Jer imam oca. Bratstvo je nesto drugo za mene.
Ako mislis da sam prosecan rekreativac, da nemam diciplinu, celicnu volju itd. sta ja tu mogu ?
Misli kako god hoces. Nije mi ni bitno tvoje misljenje o meni. Vazno mi je da znam istinu.
Geni imaju malu ulogu u tvom zivotu, a to je forimiranje tvog tela. Ostalo sto se broji je tvoj trud..
"hard work always overcome pure talent" e da znas ko je ovo napisao ;)
Ljudi misle, "imam gene na tatu, moj tata je debeo, prema tome ja moram da sam debeo"
Gen, nema nikakve veze za tim. Ukoliko si debeo, tvoja je krivica zato sto si ostao debeo. Geni imaju malu ulogu u tome.
Razumem da ne mogu kontrolisati GENE svoje, ali mogu kontrolisati svoje fizicke pojave!
Misicna masa se ubraja u fizicku pojavu, jer je MOZES KONTROLISATI, takodje i salo.
Znam sta mislim, nije bruka to sto sam rekao, samo mislis da je bruka to sto sam rekao.
Ponekad me inspirise koji film od Bruce Lee-a, i od Stallonea, ali ne bas toliko da se "napalim".
Bajke o Spartancima ne postoje. Postoje samo istorijska dela i istinite price. Kod lekara nisam otisao...ima dugo vremena :)
Mislis da si "nad prosecan" jer imas veci p3niss od mene ?
Nadprosecnost gledam u tome, sta sam stvorio, sta sam video i sta sam doziveo, koliko puta sam ostao bez daha itd.
Takodje po fizickoj snazi i kondiciji.
Genetika nije vazna (:

Sto se tice klinca tog, od 15 godina. Verovatno ne mozhe da pogidne ni 90 kg. (ni na cucanj)
Ne moze da pretrci, 4 sata bez prestanka. Ako je znaci 100 % sprint, uvek trcim 70 %.
Poslednjih godinu dana koristim torbu za trcanje (koje je sva iscepana i zakrpljena) da bi povecao napor.
Takodje sam navikao na bol. Za mene, bol je najbolji ucitelj, (samo niko nece da ide kod njega na predavanje)

Mogao sam ja kao i ti da svaku tvoju recenicu diskutujem ali nemam vremena, jer sve sto si napisao je teska budalastina.
....

Spartanci nisu "neki" .... ljudi kada cuju rec Spartan, pomisle na tezinu, mucenje, napor, diciplinu.
U ono vreme cak i zene su bile jace od tvojih biciklista ;)
Zene su morale da gaje najzdravije bebe. Vojnici su redovno obilazili bebe, beba koja nije bila zdrava, bila je ostavljena na polje da umre, ili bi je odvojili od Sparte ili cak postala bi rob. Sto se tice zdrave bebe, cekali su dok nisu napunili 7 godina da krenu da treniraju. Ceo svoj zivot (jutro,dan,noc) su posvetili treningu i bratstvu. Trening je najcesce bio bolan, najvise su bol dozivljavali, vise bol nego umor. Za svakog je bilo potrebno da ima savrseno telo. Sa 60 godina imali su pravo da se vrate kucama i da zive sa svojim zenama.
Sta sam hteo ovim da kazem ?
Nadji mi neko ljudsko drustvo koje je bilo tako prigodjeno. Obrati paznju kad govoris, ovo nisu bajke, ovo je nekada bila stvarnost.
Molim te imaj postovanja prema Spartancima iako nisi nikada nista procita o njima.

P.S. Da Lens Armstrong nije bio toliko naporan i da nije ulozio toliko truda (znaci TRUDA) u sebe, nikad nebi postigao ono sto danas jeste.
Da je sedeo kuci i verovao da ima gene, znas i sam gde bi zavrsio za ne ? Trud...

P.P.S Jedan od mojih ciljeva je da smanjim procenat telesne masnoce na 2 % ;)
Ovo mi inace nije tako star cilj. Pre pola godine sam poceo da radim, ka 2 %.
Koga znas danas da ima 2 % ?
Jer imaju biciklisti 6 % (pitam ozbiljno) ?
Opasno je, ali nije tako opasno ako sve dok tvoj sistem vari dovoljno EFA's da bi sve normalno funkcionisalo.
Da uzmem u obzir kolicine sira koliko konzumiram, i kvalitetnog ulja, necu imati problema.

Ipak mislim da nisam prosecan.

Pozdrav.

mali37
07.12.2005., 23:06
Pazi kad nikad neces imati 2% masti.
Nesh ti izgleda da neznas ni sam sta je teretana, a tvoja tvrdnja da samo u fazi priprema sportisti idu u teretanu govori koliko znas o tom delu treninga.
Zasto mislis da si u prednosti ako ti srce pumpa 6 puta jace od Borisovog, da li se zapitas sta se desava sa biciklistima kad prestanu da treniraju, da sa tim i srce tj. misic oslabi, a ostane iste velicine pa posle problemi kako da radi normalno.
Nevidim zasto si ti u prednosti nego neko ko se nebavi sportom ajde da kazem na profesionalnom nivou.
Lens je covek koji je napravio veliki uspeh ali i kao svi veliki sportisti u zadnjih 30-40 godina koristi nedozvoljena sredstva i to mu je pomoglo najvise.
Inace ova tvoja zadnja dva posta su nesto sto ne prilici nekom ko sebe naziva sportistom, ili te ti tvoji sportski ocevi uce pogresno. Ideja sporta je nesto drugo, a ne ovo sto ti pises.
Znas u sportu je bitno da pratis onu u pobedi se ne povisi, a u porazu se ne ponizi.
Inace mozda taj program koji koristi Boris je njesra, ali u svakom slucaju je naucio nesto ili poneo iz kuce sto ti nisi ni u jednom slucaju, a to je da i pored tvojih reci ostaje na nivou sto se ne bi moglo reci za tebe.
Za mene su likovi kao ti u sportu uvek bili sramota i gledao sam ih kao nekoga ko nije ni do kolena najlosijem ucesniku bilo kog sporta.
Pozdrav i spusti se na zemlju jel sto vise letis vise boli kad padnes.

boris0230
08.12.2005., 02:17
Pozdrav Mali37

Brus Lee je imao oko 1,5 - 2 %
Ipak, on je bio trening-masina. Nemam njegovo strpljenje za trening da odradim takvu jacinu treninga kao sto je on radio.
Treniram dosta slabije od njega. Trebaca mi vishe vremena nego sto je on postigao njegovim treningom.
Charles Vansittart je imao oko 3 %. Uglavnom cilj mi je da bude manji od 5 %.
Ali zeleo bi da imam 2 %.

Profimare
08.12.2005., 02:24
A koliki ti je sad bf otprilike?

boris0230
08.12.2005., 02:31
Hehe, nisam nikog ocekivao ovako kasno u forumu. Rekao bi oko 7 - 8 %

boris0230
08.12.2005., 02:32
Koliki je tebi body fat Mare ?

Profimare
08.12.2005., 02:36
Koliki je tebi body fat Mare ?Ja dosao iz grada pa reko da svratim malo ;)
Nisam se nikad testirao stvarno, ali po nekim "testovima" oko 8% a leti to ode malo nize ;)

boris0230
08.12.2005., 02:45
Hehe, to care :D
Imas da kupis stipaljku. Valjda oko 3 000 dinara (ako se ne varam)
Laku Noc, odoh.

boris0230
08.12.2005., 02:48
P.S.

Pored stipaljke imas i ova chuda..

http://www.healthchecksystems.com/bodyfatmeasure.htm

Nesh80
08.12.2005., 09:26
Mali:
Kada bi svaki sportista razmisljao koliko nosi svaki sport rizik sa sobom, niko nikada nista ne bi ni trenirao. Napao si me bez razloga ali ja se ne ljutim, niti cu da se spustam na taj tvoj nivo. Ali pricas gluposti sto se mene tice, a sto se Lance tice on se bori protiv takvih kakav si ti i protiv onih novinara iz francuske iz L;Equip-a koji mu lepe razne etikete, jer zele da umenje uspeh koji niko nikada nece nadnasiti, 7 Tour-a uzastopono, i to usred njihove Francuske! Nikad nije dokazano da se dopingovao, biti ce biti dokazano. Sta ce biti sa mnom posle moje karijere ja se ne brinem, a sto bi se onda ti brinuo? I za kraj nemam nameru vise da raspravljam se ovde jer ocito onam Borisu treba 200 puta pisati isto jer on ne konta, ja kazem treba se diviti Lance na 7 osvojenih Tour-a, a on uporno spominje rak, koliko puta ja treba da napisem isto da bi on konacno skontao.
Mali bez uvrede ;-)

boris0230
08.12.2005., 12:38
Pa znaci doping radi svoje ;)

Nesh80
09.12.2005., 08:01
Borise:
Opet si lupio glupost, ali navikao sam to od tebe. E, posle ovoga zavrsavam sa tobom, jer nemam nameru vise da se smaram sa tobom.
Posto je sport samo ne dosanjan san za tebe, ja sam se uverio da nisi ni za rekreaciju, savetuje nekog pocetnika za trci 1 sat i radi 50 trbusnjaka ili koliko vec moze, odlican program si mu napravio.
Najelementarnije stvari ne znas, srce ne lupa 6 puta brze, nego PUMPA 6 puta vise krvi, jer sportistima je srce uvecano, cccc znaci da je i otkucaj manji kod mene 44bpm, to sto nisi nikada merio i isao kod lekara dovoljno govori koliko brines o zdravlju!
Uveren si u neki zdrav zivot koji vodis, pa zasto si pitao onda tamo na forumu pitao da li je zdravo to sto jedes, cuo si misljenje lekara, sad sto ti verujes nekim vracevima tvoja stvar, i jos nesto vidim da redovno pises u 3 ujutru, pa znaci onda ustajes u 1 poslepodne, toliko od tvom "zdravom nacinu zivota"
I za kraj ovu glupost koju si lupio oko dopinga, jer samo to se toga tice nista drugo i ne znas, samo da kazes doping. Kao prvo to je losa strana sporta nazalost mnogi sportisti su zbog njega propatili, to je veoma veoma opsirna tema, moje misljenje je da nijedan sportista nece uzeti doping, ako sebe ne ubedi da mu treba, kao i droga. Mada ima i nazovi onih trenera koji ce te ubediti da ako uzmes doping trcaces kao Michael Johnson, ili pobedices ne znam ni ja koga....nije ni vazno.
Sto se Lance tice francuski casopis L'Equipe ga je optuzio da je na svom prvom Tour 97 koristi EPO i to ove godine eto setili se posle 7 godina da ga opuze, sto ga nisu odma optuzili? Sto naravno nije dokazano, jer je uvek bio cista kao suza. Da se dopingovao nasli bi mu sigurno ako ne 97 na ostalih 6 kojih je pobedio. Na ovogodisnjem Tour na prolongue - Time trial je prestigao svog najveceg rivala Urllich-a kao pi*ku. Inace kada se vozi time trial na porlongue svaki biciklista izlazi 1 minut pre tebe jer ovodogisnji prolongue je bio 15 km uvek je negde oko 12-15 to je uvertira u svaku trku zbog raspodela majica al da ne ulazimo u biciklizam, znaci, zbog razdaljine izmedju nji, prepisao ga je iako je ovaj imao prednost od minute! Sto je veruj mi zlo tesko!!! Ljubomorni Francuzi, su odma rekli da je dopingovan, ali posle tog time trial kada su ga testirali uzeli su mu krv i mokracu i znas sta su nasli, nista! Kada je ove godine posle svoje 7 pobede rekao da se povlaci svi su Francizu slavili, jebi ga razumem ja njih, 7 puta ih je razbio na njihovom terenu.
Evo ti primer slican Lance: Ne razumem se bas u F1 i ne gledam je bas nesto ali koliko znam Schumacher je osvojio 7 titula ukupno, cini mi se mozda gresim. Ali znam da je poslednih 5 uzeo uzastopno, tvoja recenica znaci doping radi sve je kao da sam ja lupio e Michael Schumacher i Ferrari su koristi neku nedozvoljenu tehnologiju???I sad time zelim da umenjim njegov VELIKI USPEH, smesan si stvarno:))))
Mani se ti Borise davanja saveta drugima i rekreacije, i drzi se ti pisanja prici za to imas talenta, i slusaj svoj druga PopMareta, jer decko se stvarno razume, vidi se da godinama ide u teretanu i uvek lepo napisea, ne ko ti lupetas...
Pozdrav

boris0230
09.12.2005., 15:30
Iznenadio sam se koliko si glup. Bio si pametniji dok si cuteo i citao postove (kako kazes ucio).
Od tebe, sa istim osecanjem primam pohvale i uvrede.
Ali decko je lepo pitao:

Ko moze da mi napise program za pocetnike...sa posebnim naglaskom na skidanju stomaka.
Skidanje stomaka. Zar se skidanje stomaka ne dobija cardio treningom ?
Ukoliko imas gumu oko stomaka, kako mislis da je skines? Radeci trbusne?
To ce samo ojacati trbusnjake ali salo ostaje preko. Napisao sam da trci 1 sat, i svaki dan da radi 100 trbusnjaka. Jer je veoma jednostavno da se razume.
Mnogi ljudi (pocetnici) misle da ces salo sa stomaka skinuti trbusnjacima.
Veruj, nece. Salo skidas cardio treningom i savrsenom dijetom. Sto se tice programa za dizanje (ako si na to mislio) pre mene je lepo jedan decko napisao

www.fitnessvodic.com

samo izgleda da je ti sve otislo u srce, cak ti se sive celije prelamaju pa ti odlaze u srce.
Imam utisak da izgledas kao monstrum u smislu da ti je leva strana veca od desne.
Procitaj lepo sta ti je covek rekao, spusti se na zemlju jer sto vise letis, vise boli kad padnes.
Mani se mene, post-ujes da bi svima rekao sta mislis o meni. Idi lepo vozi bicikli (posto i sam kazes da nemas vremena) a mene ostavi da po koji post napisem na miru, da izjavim svoje misljenje.
Jer verujem da mi je to dozvoljeno.
I ponasas se ko malo dete, iskreno receno, mozda si u srcu napredovao 6 puta vise, ali zato u glavi 10 puta manje.

to sto nisi nikada merio i isao kod lekara dovoljno govori koliko brines o zdravlju!

Zar mislis da odlazak kod lekara poboljsava zdravlje?
Oko 3 godine nisam imao najmanju smrkavicu. Nisam uopste bio bolestan. Vec tri (i nesto) godina se osecam fenomenalno.
Lak sam ko pero, mogu sve da radim punom brzinom.
A ti se zapitaj, u poslednjih 13 godina koliko treniras, da li si bio ozbiljnije bolestan ? Da li si imao kijavicu ili slicno ?
Ako je odgovor NE svaka cast tvojim ocevima, i strucnjacima koji ti daju recept ishrane i vode racuna o tvom zdravlju.

Uveren si u neki zdrav zivot koji vodis, pa zasto si pitao onda tamo na forumu pitao da li je zdravo to sto jedes, cuo si misljenje lekara, sad sto ti verujes nekim vracevima tvoja stvar, i jos nesto vidim da redovno pises u 3 ujutru, pa znaci onda ustajes u 1 poslepodne, toliko od tvom "zdravom nacinu zivota"

Da secam se, postovao sam da cujem ostala misljenja doktora. Tamo sam to napisao kada sam im objavio da jedem zivo govedje meso vec 3,5 - 4 godine. Dok su svi govorili "ako pojedes otrovaces se" mozes tuberkolozu da dobijes i tako dalje. A ja jedem 3,5 godine, danas sam takodje pojeo, i slusam ih kako pricaju gluposti.
Ti doktori su strucnjaci, imaju pamet, daju ljudima savete, sta treba da rad, dok u medjuvremenu dobijaju nekoliko prehlada godisnje, nije mi jasno zasto tu pamet ne iskoriste I na sebe ?
(pre nego sto krenem ovo da pisem, znaj da prema doktorima imam postovanje.)
Ali, da li si video prosecno telo i zdravlje tvog doktora?

Masai plemista, zna kako da jede i zivi za najbolju snagu i zdravlje. Nema pojima sta je nauka, samo razume prirodne zakone i prati ih.
Sad posmatraj prosecnog strucnjaka/nutricionistu ko proucava hemijsku strukturu od hrane i ima tako zvano "superiorno znanje" Verovatno ima visak kg, bez oblika, jede dju8re od ishrane, srche koka kolu, bolestan cove i ima visok krvni pritisak.

i moram da pohvalim jednog kolegu na forumu @Sport_Sport. Tamo postovao ovaj link, i ovde lepo pise, po nauchnim istrazivanjima od Dr. Bernarra da je zdravije da se jede zivo.

Voleo bi da svi procitaju ovo, ko god vodi racuana o ishrani, procitaj, VERUJ TE MI, promenuce vase misljenje, mozda ce vas sokirati. Da li ste spremni da saznate istinu ?

http://health101.org/art_raw_foods.htm

Tipa pazi sta je jedan napisao;

Мени само није јасно како могу јести непечени кромпир?

Ајде, за шаргарепу могу да разумем... За лук такође. Но не могу да разумем како појести сирову цвеклу? Или сирови карфиол? А наводно ако се једе тако, сирово, здравије је и корисније.

Зашто је природа била тако сурова према човеку? Зашто морамо да жртвујемо бенефит поврћа зарад могућности да га сваримо?

Природо, стварно си сурова.

a ovo su reci od doktorke, koja je govorila da nije zdravo jesti zivo meso, bolje je sve peceno;

gospode, chime li smo ovo zasluzili....

Ljudi ne mogu da se suoce sa istinom.

Jednom ce te valjda nauchiti kad se govori o Majci-Prirode da ne mozete prevariti prirodu.
Mozete sebe obmanjivati i pokusavati da zivite u fantaziju ali to nije realnost.

i jos nesto vidim da redovno pises u 3 ujutru, pa znaci onda ustajes u 1 poslepodne, toliko od tvom "zdravom nacinu zivota"

Inace, dovoljno mi je 5 - 6 sata da spavam. Ako sam legao u 3, bez problema ustajem u 8.
Sto znaci da u 8:30 imam trcanje. Laganica 1 sat. Posle toga, jedan lep obrok poruckam ^^ i tako.
Ranije sam trenirao mnogo napornije.
Ako mislis da se nivo zdravlja dobija spavanjem 10 sata...

E nesh80 svi znamo da je koristio doping ;)

e razumem se bas u F1 i ne gledam je bas nesto ali koliko znam Schumacher je osvojio 7 titula ukupno, cini mi se mozda gresim. Ali znam da je poslednih 5 uzeo uzastopno, tvoja recenica znaci doping radi sve je kao da sam ja lupio e Michael Schumacher i Ferrari su koristi neku nedozvoljenu tehnologiju???

Inache Shumacher je vozac. Njemu treba izdrzljivost, kao naprimer lancy ? plz ne lupetaj.

mali37
10.12.2005., 01:04
Vidis Nesh mozda bi svaki sportista drugacije razmisljao kad bi bio upoznat sa rizicima koji nosi sport pre nego sto pocne da trenira, a i onda bi bilo osoba koji bi to svesno prihvatili bilo zbog slave ili novca.
Svaki vrhunski sportista koji ostvaruje vrhunske rezultate je DOPINGOVAN i nije bitno koji je sport u pitanju, a pogotovo u sportovima tipa izdrzljivosti. Necu da ti objasnjavam vise jel je ocigledno da pored tog silnog pricanja znas o tim stvarima ama bas nista, a ovde te boli sto ti neko rusi sliku tvog idola. Moras da znas da vecinu trenera ne interesuje sta ce da se desi sa sportistom posle njegove karijere jel je on samo potrosna roba. Americka filozofija sporta i trenaznog procesa se zasniva na koriscenju dopinga i zato im vrhunski sportisi umiru posle karijere ili postaju invalidi, a primera imas koliko hoces.
Nesh mozda si uspesan u svom sportu ali kako si dosao do toga rezultata ocigledno da neznas i verovatno te ne interesuje, a to je odlika samo ogranicenih ljudi kojima je samo rezultat bitan.
Nemoras da prestajes da pises u ovom delu foruma ali barem imaj malo tolerancije i prestani da vredjas druge jel nije lepo, i pokazuje tvoje kucno vaspitanje.

boris0230
10.12.2005., 02:00
Moras da znas da vecinu trenera ne interesuje sta ce da se desi sa sportistom posle njegove karijere jel je on samo potrosna roba
Dobro si rekao ovo, dobro razmisljas.
Americka filozofija sporta i trenaznog procesa se zasniva na koriscenju dopinga i zato im vrhunski sportisi umiru posle karijere ili postaju invalidi, a primera imas koliko hoces.
O tome sam govorio, kada sam mislio da se ljudi pretvore u sline sa 30 - 40 god.

Nesh80
12.12.2005., 07:31
Vidis Nesh mozda bi svaki sportista drugacije razmisljao kad bi bio upoznat sa rizicima koji nosi sport pre nego sto pocne da trenira, a i onda bi bilo osoba koji bi to svesno prihvatili bilo zbog slave ili novca.
Svaki vrhunski sportista koji ostvaruje vrhunske rezultate je DOPINGOVAN i nije bitno koji je sport u pitanju, a pogotovo u sportovima tipa izdrzljivosti. Necu da ti objasnjavam vise jel je ocigledno da pored tog silnog pricanja znas o tim stvarima ama bas nista, a ovde te boli sto ti neko rusi sliku tvog idola. Moras da znas da vecinu trenera ne interesuje sta ce da se desi sa sportistom posle njegove karijere jel je on samo potrosna roba. Americka filozofija sporta i trenaznog procesa se zasniva na koriscenju dopinga i zato im vrhunski sportisi umiru posle karijere ili postaju invalidi, a primera imas koliko hoces.
Nesh mozda si uspesan u svom sportu ali kako si dosao do toga rezultata ocigledno da neznas i verovatno te ne interesuje, a to je odlika samo ogranicenih ljudi kojima je samo rezultat bitan.
Nemoras da prestajes da pises u ovom delu foruma ali barem imaj malo tolerancije i prestani da vredjas druge jel nije lepo, i pokazuje tvoje kucno vaspitanje.

Pa, slazem se sa vecinom tvog posta koji si pisao oko dopinga...vidi Mali bas da je svaki bio dopingovan, ne verujem ali bilo je slucajeva. Inace sto se Americke filozofije sporta tice, imaju pobednicki mentalitet svidjalo se to tebi ili ne ali tako je, ali Mali na zapadu je anti-doping kontrola mnogo strozija i postoji mnogo ranije nego na istoku. Kina, Indija, bivse zemlje SSSR-a...pogledaj dizace tegova sve istocni blok. Doping je siroka tema, da bi vrsio kontrole moras imati laboratorije, ljude, lovu...opsirna tema kao sto reko, Nisam nikad imao idola, ali kad sam ja poceo da treniram tada je Indurain harao drumovima, tako da mi je on nekako bio "idol". Lance je postigao nesto sto ce tesko neko nadmasiti.

boris0230
12.12.2005., 08:26
Svaka cast Lancy.

mali37
14.12.2005., 17:56
Dopingovani su i jedni i drugi, a razlika je sto na istoku imas bolji trening sistem od zapada. Sta bi sa svim ovim atleticarima americkim, britanskim, grckim itd. svi popadase na doping testovima. Ti mene hoces da ubedis da Lens nije koristio doping na TURU. Covece za tri nedelje prevezes 3000 km. sto ti je dnevno oko 5 sati voznje, a sledeci dan opet ponovo 5 sati voznje, znas li ti koliko treba coveku da se oporavi posle toliikog napora? Ajde nek izdrze prirodno i nedelju dve, a sta sa trecom odakle tu rekuperacija. Fizicki neizvodljivo pogotovo na tom nivou koji oni konstantno drze pet sati u proseku dnevno.
Svi vrhunski sportisti se dopinguju, a koliko to ide daleko pokazuje primer da se i Sahisti cak dopinguju.

boris0230
14.12.2005., 19:09
HAH :D 5 sata svaki dan, 3 nedelje. Ocigledno da je ne moguce bez dopinga.