PDA

Vidi punu verziju : Kada bi vi zaduzeni da napravite od Valjeva zanimljivo mesto, sta bi uradili?

DarkVulture
21.10.2005., 10:50
Moj post kasnije kad upotrebim svu mahtu...

DarkVulture
21.10.2005., 17:03
E ovako prvo sto mi je palo na pamet je da nam je kulturni, kao i nocni zivot u opstem rasulu.. tj da isti ne postoje u nashem gradu...

Jako mi je zao zbog toga...

Kao predstavnik danashnje omladine, zelim da naglasim da bi bilo krajnje pozeljno da Valjevo dobije svoj DOM OMLADINE... taj prostor je zapostavljen i pretvoren u ---> NISHTA...

Vec godinama ja zapushten i nikakve popravke nisu uradjene, naravno, Abrash i dalje stoji na mestu, ali onaj lepshi deo prostora, koji je malo starijima poznatiji kao ex diskoteka PINGVIN, nije u funkciji. Dakle, kada bi se taj prostor aktivirao, , bio bi idealan za radionice, izlozbe, sastajalishta, zurke i jos gomilu stvari, stvarno ne bih da uporedjujem Dom Omladine Beograda sa nashim nepostojecim, dakle kada bi mene neko pitao , to je prva stvar koju bih dovela u red..

Sledeca tachka na koju bih obratila paznju je i bioskop, odnosno prostor Doma Kulture, koji vishe nije iskorishcen za te potrebe , chast izuzecima... zaista ne znam za goru bioskopsku salu od Centrala... fuj... dakle bilo bi lepo kada bi to vratili u dom kulture, ili kada bi barem renovirali Central...

toliko za sad...

scharfschuetze
21.10.2005., 19:40
Pa ja bi ga pretvorio u grad muzej.

Erik Crveni
21.10.2005., 20:04
Sve je to lepo, ali sa KOJIM NOVCEM? Od cega? Prvo da donesemo novi ustav, pa da integrisemo okruge u vece celine i da ih nazovemo "slobodne oblasti" "pokrajine" ili "vojvodstva". Npr. kakav je problem da za godinu dana imamo grb i zastavu "Kolubarskog vojvodstva" (ili kako god da ga nazovemo)? U tim vojvodstvima ili oblastima definisemo srediste, odredimo da republici dajemo svega 10-15% novca koji se ubira na povrsini okruga i pocnemo sami da gradimo infrastrukturu. Normalno, mi treba da finansiramo sve institucije na povrsini vojvodstva i gotovo. Zajednicke stvari trebaju da budu: obrazovanje, odbrana i spoljna politika! I dalje bi postojala skupstina i sve ostale institucije samo sto bi se sada vise pitala unutrasnjost. Svaka oblast bi imala po jednog predstavnika u skupstini i recimo od mogucih npr 6 vojvodstava (ili pokrajina) bilo bi dovoljno da se predstavnici 4 vojvodstva usprotive necemu pa da se blokira neki zakon i posalje na ponovno razmatranje.

Cekajte, kome ovo moze da steti? Nama ne? Moze stetiti Beogradu, ali nama iz unutrasnjosti moze doneti samo vise novca i lepse i zivlje gradove i sela.

Jedva cekam da cujem BEOGRADSKE CENTRALISTE i njihove price kako cemo ovako unistiti i rasparcati Srbiju bla bla, truc truc. Samo da ne diramo u centralizam i sve ce biti u redu, ma jel'te?!

e N G E
21.10.2005., 22:14
zaista ne znam za goru bioskopsku salu od Centrala.

U tu si stvarno upravu! Central je bio bolji dok je tamo bio kafic, pa su se
desava svirke. Kad su odlucili da vrate bioskop, to je bio pravi promasaj!
Pa stolice su udobnije na parku na Jadru, nego tamo.

Takodje je steta za Dom Kulture. Toliko mesto zvrlji prazno, samo ga
otvore da puste svez vazduh! :-?

Eh, ima dosta da se radi na Valjevu bar da se vrati na neki nivo sto je
bilo davno... sva ta besparica i upropascena industrija doprineli su da su
neke osnovne vrednosti zapostavljene.

scharfschuetze
22.10.2005., 19:41
Kako s kojim novcem i od cega?

Pa gradjane treba premestiti tamo, u Slobomir ili Bor eno ga tamo zjapi prazan, i to je sve. I onda bi bile organizovane strane ture da posecuju valjevo-muzej da vide kako ne treba da izgleda jedan grad. I umesto da dajemo novac mi cemo zaraditi novac.

Erik Crveni
22.10.2005., 19:59
Sta nije u redu sa Valjevom? Urbanisticki, arhitektonski?

Kad vec hoces u Majdanpek i Bor, evo ja cu se isprsiti i kupicu ti kartu u jednom pravcu, da tamo osnujes prvu koloniju kvazi-Valjevaca u rasejanju. Kad se ti snadjes pozovi i ostale!

scharfschuetze
22.10.2005., 23:17
Ma salim sse. lepo je Valjevo. skroman, tih gradic, idilican.

Jedini je problem sto se tu ljudi nekako... Mnogo valjaju. Misim, ovo ono znas brate, baki, ovo ono... Valjaju drogu i to. Nije to dobro.

Erik Crveni
23.10.2005., 04:23
Druze, sve zavisi od krugova u kojim se kreces, ali cisto sumnjam da je situacija nesto drugacija od situacije u gradovima slicne velicine.

Narkomanija je stvar policije i zdravstvenih centara... Tvoje je da imas pameti u glavi i ne pokleknes.

Sily
23.10.2005., 06:24
Nisam odatle al ako imate lepu prirodu i Petnicu, mozda neki Ekoturisticki park, grad gde bi bile organizovani susreti mladih talenata iz razlicitih oblasti, takmicenja, sta ja znam...
Nekako vam fali neka tema, znas ono NS ima exit i Zmajeve igre, BG sve ostalo, Zrenjanin dane piva, Sombor smotre pozorista, a sta je najbolje u Valjevu?

scharfschuetze
26.10.2005., 17:24
Moj post kasnije kad upotrebim svu mahtu...

Groblje!

vuk_
27.10.2005., 18:58
Pa i VA ima Tesnjarske veceri, koje su umele da budu zaista sjajne, sa otvorenim pozoristem kod gimnazije, trgu kneginje Ljubice, sa izlozbama, folklornim ansamblima, rock grupama itd. Prob je sto ih ove godine maltene i nije bilo, i sto stoji znak pitanja i nad organizacijom za sledecu godinu. VA ima isti problem kao i vecina gradova tog ranga u Srbiji. Mladi beze, nesposobni dolaze na funkcije, krade ko stigne, firmu kupis za bagatelu, a i ono sto zaradis ode u BG (za koji se slazem da ga dobrim delom treba sravniti napalm bombama, prethodno iseliti narod razume se:). Sve u svemu, ljudi u Va su super, a raspon karaktera im je isti kao i u BGu, od extremnih seljaka do ultramodernih tipusa.
A urbanisticki Va je lep grad, i niko sa strane ne ostane ravnodusan na to, pogotovo ako se proseta centrom u neko prolece.. :)

DarkVulture
27.10.2005., 19:23
e ljudi cula sam da je u T-r-eshnjaru nam lepom otvoren neki novi pub, pa me interesuje kako je tamo... atmosfera, muzika ljudi.. i to...

scharfschuetze
29.10.2005., 10:32
Da, ja se apsolutno slazem da Beograd treba velikim delom sravniti napalm bombama. I to ponajvise ogavna sivolika parazitska naselja koja su se prikacila Starom gradu posle WWII.

scharfschuetze
29.10.2005., 10:34
A nesto sam se predomislio sto se tice pretvaranja Valjeva u groblje. Zapravo, kako da se postigne nesto sto vec samo po sebi jeste?

Valjevo je groblje duha, intelekta i napredne misli.

Slava vam!