PDA

Vidi punu verziju : FORMULA 1

Stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57

Kad_LupimLupim
24.07.2007., 15:18
Kakav andjeoski odgovor... na kom trgu, btw?

**case-problem**Andjelčić
24.07.2007., 15:30
Pa na kom oces??? Evo pusticu te da biras!!!!!!:)

rosoner
24.07.2007., 16:39
Manji Kur siguran

Kako javlja Eurosport francuska velika nagrada će ostati u kalendaru Formule 1 u naredne dve godine. Ovo je rezultat današnjih dogovora u Parizu.

Berni Ekelston se sastao sa francuskim premijerom i ministrom za sport, i zaključeno je da Manji Kur ostane u kalendaru do 2009. godine

Staza još uvek ima ugovor do 2011 sa Ekelstonom, i taj ugovor podrazumeva da do tada ostane u kalendaru. Problem je nastao u tome što organizatori nisu ispunili uslove dogovora u poslednjih 12 meseci, što je otvorilo mogućnost da smo ove godine gledali poslednju trku u Manji Kuru.

Na Manji Kuru se vozi francuska velika nagrada od 1991. godine.

Izvor:
F1-Serbia.net (http://www.f1-serbia.net/)

Žan Tod veruje u titulu

Po šefu Ferarija, njegov tim je i dalje glavni igrač u borbi za titulu i pored slabijeg rezultata od Meklarena na trci za veliku nagradu Evrope.

"Ima još sedam trka do kraja. Videli ste da Hamilton nije osvojio poene tako da ste odmah videli razliku. Raikonen je 18 poena iza vodećeg i ima sedam trka do kraja, a mi imamo potencijal da pobedimo na svakoj trci. Tako da ako budemo mogli da uradimo dobar posao, to je još moguće. Ne mislim da je ovaj rezultat bilo šta promenio. Ne mislim da je opravdano reći da smo olako prišli svim trkama od početka šampionata."

Kimiju je ovo bilo drugo odustajanje. U Barseloni je imao problem sa elektrikom a sada sa hidraulikom. Pouzdanost je možda glavni problem Ferarija jer Meklaren ima 100 procenata završenih trka ove sezone

"Nastavicemo da se trudimo, pokušaćemo da popravimo performanse bolida i naravno, da rešimo problem pouzdanosti. Kao što sam rekao ranije, moramo da analiziramo šta se desilo. Bio je problem u hidraulici na Kimijevom vozilu koji ga je primorao da stane. To je definitivno nesrećno, ali je naša odgovornost. Mislimo da smo imali ovakve probleme tokom slobodnog treninga u Manji Kuru", rekao je Žan Tod za Eurosport.

Izvor:

Masa v Alonso

Odmah nakon trke u našoj sekciji F1 Filmići (http://www.f1-serbia.net/node/3) našao se snimak obračuna Alonsa i Mase.

Sada smo u mogućnosti da vam predstavimo transkript te svađe:

Alonso: Uradio si to namerno, kao u Barseloni.

Masa: Ne, nisam.

Alonso: Slomio si mi spoljni deo tamo, idi i pogledaj!

Masa: Idi je*i se. Pobedio si i kažeš tako nešto.

Alonso: Druže, nije se moglo slomiti samo.

Alonso: Borio sam se sa Hajdfildom, sa svima, ono što si ti uradio tri kruga pred kraj ne sme se uraditi.

Masa: On Pobedi i kaže to. Moraš ti učiti.

Alonso: Ti si taj koji mora učiti. Ja sam se borio sa svima i tri kruga pred kraj mi smo se sudarili!

Masa: Bravo.

Alonso: Bravo ti!

Masa: Kažeš da sam to uradio namerno, kao što sam uradio namerno u Barseloni? Ti si ostao pozadi.

Izvor:

flysly76
24.07.2007., 17:29
A saznali smo da je i u Minardiju Alonso briljirao. :lol:

The other local hero, Minardi's Fernando Alonso, was again showing his amazing talent, fighting hard with his three-year old engined car to pass the Benetton of Fisichella, who was slowing down the Spaniard. As things stands, it could be that the 19-year old will be driving the blue cars next season.
http://atlasf1.autosport.com/2001/spn/elizalde.html

O tome sam govorio.

intra
24.07.2007., 17:42
Ovu trku je krasilo mnogo preokreta i svašta je moglo da se izdogađa do kraja. znam da je ovo šta bi bilo da baba ima... ali meni se čini tako. Npr. da je Hamilton promjenio bolid startovao bi posljednji i imao bi prilike za eventualne eksperimente tipa pun rezervoar i odmah gume za kišu, vjerujem da bi on bolje iskoristio prednost koju je mogao steći (ako je spyker napravio 35 sekundi, vjerujem da bi on bar 45 ili 50), mislim da je Lewis odlično odradio trku i pored svega, a to je ono što ja volim - borba. Većina vozača se nebi ni vraćala nakon onakvog ispadanja, pa kako treba čovjek da vozi da bi nadoknadio recimo 2 kruga? Ili da Kimi nije promašio ulaz u boksove vjerovatno bi bilo drugačije, vozio bi kao vodeći, a to je drugi par opanaka. Ja Kimija cijenim, pogotovo sam se radovao njegovim uspjesima dok je vozio za McLaren, ali u trenutnom odnosu snaga i načinu bodovanja njemu treba po 3 odustajanja obadvojice vozača McLarena s tim da on bude dobar što mislim da je nerealno. ostaje da vidimo nadam se dobroj borbi do kraja. za Manjikur mi je bezveze staza je dosadna i ako zbog nje treba da trpe bolje staze onda pogotovo.

klika
24.07.2007., 18:38
@klika:
Mislim da nisi uocio moju suzdrzanost po pitanju Kimija.Mozda sam ja to malo i implicitno iskazao,ali pogledaj jos jednom sta sam rekao o tome koliko se faktora mora poklopiti da Kimi briljira.I on poredjenje sa Menselom.Zar se ne slazes sa tim?
Sve to jasno govori da i ja ne verujem u Kimija kao nekad,ali mislim da je ipak po kvalitetu medju prva tri-cetiri vozaca trenutno.Razlike su male,pa je mozda i glupo sad precizirati neku licnu rang-listu.

Ti si napravio odlicniu paralelu sa Menselom, slazem se. Ali to nam govori da Kimi, kao ni Mensel nije bio rang vozaca Sene i Prosta, u ovom slucaju Alonsa. Jos je prerano da se porede Kimi i Hamilton, ali bih u ovom momentu vec mogao , ne bas sa 100% sigurnoscu, da kazem da je Hamilton tehnicki jaci vozac od Kimija.

Takodje, kada se Kimi pojavio na sceni, imao sam utisak da bi on jednog dana mogao da bude sampion, ali sam posle jedno tri sezone shvatio, a naraocito posle onog otpadanja tocka a i cele te sezone, da on jednostavno nema ono sto krasi vrhunske vozace. Nikako ne kazem da je on los vozac, neka tanka nit ga razdvaja od one prve grupe vozaca, secas se da sam jednom grubo podelio vozace u neke 4 kategorije.
Naravno da je on po kvalitetu u vrhu, moja kritika upucena na racun Kimija je to sto on kao prvo, nema konstantan ucinak punih 7 sezona ili koliko vec vozi. Vrhunski vozac u bilo kojem bolidu uvek mora da pokaze maximum u datom mometnu, tj. onoliko koliko mu to sam bolid dozvoljava. Ne moze nijedan vozac da pobedjuje na svakoj trci, to je suludo ocekivati.
Ono na sta sam pokusao da skrenem paznju u ovih 10 trka na konto Kimijeve voznje je to da je to daleko ispod njegovog proseka. U 70% trka je on vozio nista bolje od jednog Kultarda, Webera, Hadjfelda, Kubice,.........bodove koje je osvojio nam nista ne govore, to je na silu bolida, i u nekoliko trka na srecu, poenta je da nista konkretno na stazi nismo videli. Sta mislis da je sa ovakvom voznjom on recimo vozio jednog Renoa uemsto Ferarija, da ne idem u krajnost sa Spajkerom? Da li bi ga uospte primetio na stazi? Cisto sumnjam.
Da li je ovde ljudima na forumu uopste jasno da je Kimiju pretio otkaz u Ferariju , spasila ga Francuska i evo Britanija, ali samo sa bodovima, u te dve trke on nista nije pokazao.

Meni je iskreno zao sto ne mogu da vidim borbu na stazi izmedju Kimija i ove trojice u vrhu. Jednostavno, i Masa i Hamilton i Alonso pokazuju vise zelje za trkanjem, pobedom.

Ono sto je recimo uradio Hamilton na ovoj trci je nesto sto ja nisam video ni u ranim radovima jednog Sene. Sreca je da se pojavio takav talenat jer bi u protivnom ova sezona bila previse dosadna, tj. Alonoso bi se, kako stvari stoje, prosetao do titule. Masa je jos uvek u igri ali bice mu mnogo tesko.

Cak i u najoptimistickijim prognozama ne vidim da bi Kimi mogao da dozivi bar sudbinu jednog Mensela, da uzme jednu titulu u karijeri, Hamilton mu zagorcava zivot. Jer ako ove sezone Kimi to ne uradi, a vrlo je tesko i samo neko cudo moze da mu donese titulu, ne znam kako to misli kasnije da uradi kada Hamilton jos stasa i stekne iskustvo, Alonso je tu vec reklo bi se stari vozac. Samo raketa od bolida Kimiju, kao i Menselu, moze doneti titulu. Ali i to nekad nije dovoljno ako konstantno ne pokazuje ucinak.

UltraZvuk
25.07.2007., 09:24
Moze da mi se ne svidja, ali je sve ovo sto si napisao ziva istina.

intra
25.07.2007., 09:31
I Menselu je otpao točak eto još jedne sličnosti :D
Ja sam ga jako cijenio bez obzira na broj titula, i bio je gospodin ne bi si dozvolio ispade tip Alonso-Massa

UltraZvuk
25.07.2007., 09:32
Јесте ли видели Михаелову гримасу на тв преносу када се Алонсо провуко поред Масе? Све ми је рекла... у фазону "дете дај мени да ти покажем" :)

intra
25.07.2007., 09:45
Јесте ли видели Михаелову гримасу на тв преносу када се Алонсо провуко поред Масе? Све ми је рекла... у фазону "дете дај мени да ти покажем" :)
Vala baš i ja sam to pomislio :lol:

loguritam
25.07.2007., 10:53
Au!!!!!!!

Čovek se ne pojavi dva dana na netu i smori se posle toga. Kao da pišete bre sastave iz srpskog na temu ''Moja omiljenja ekipa/vozač u F1''!!! I da imate još oko čega da raspravljate nego tumačite nešto već istumačeno!? :shock:

8-) To što je Kimi ispao samo je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Čovek je najbolji vozač današnjice. Naravno ne pobeđuju uvek najbolji. :lol: Ali ima vremena. Alonso je klasičan Inzagi u Formuli. Sve se nešto mota pa ponekad ga u*ere da i pobedi. Sve u svemu jedan prosečan vozač. :twisted:

Tako da eto vam! :lol: :lol: :lol:

KIMI 4EVER :!: :!: :!:

UltraZvuk
25.07.2007., 11:55
ja tamo kad ono medjutim :)

DB 06
25.07.2007., 12:07
Au!!!!!!!

Čovek se ne pojavi dva dana na netu i smori se posle toga. Kao da pišete bre sastave iz srpskog na temu ''Moja omiljenja ekipa/vozač u F1''!!! I da imate još oko čega da raspravljate nego tumačite nešto već istumačeno!? :shock:

8-) To što je Kimi ispao samo je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Čovek je najbolji vozač današnjice. Naravno ne pobeđuju uvek najbolji. :lol: Ali ima vremena. Alonso je klasičan Inzagi u Formuli. Sve se nešto mota pa ponekad ga u*ere da i pobedi. Sve u svemu jedan prosečan vozač. :twisted:

Mnogi od nas misle da je Kimi najbolji,ali samo na momente,kada mu se posloze sve kockice i kad mu dodje inspiracija.Njegov problem je kontinuitet.Vecina sampiona je znala da poveze po 3-4 pobede u nizu.Kimi jedva spoji toliko zavrsenih trka(naravno,ne uvek svojom krivicom).
A to sto Kimi neke krivine moze da izveze brze od vecine na celu sa Alonsom je dovoljno da bude bolji u toj krivini.Trba to preneti na celu trku.
I na kraju,koliko Alonso treba da osvoji titula pa da ga pocnes smatrati nadprosecnim vozacem?
Pazi dobro sta odgovaras,jer njemu predstoji jos min.7-8 sezona u f1. 8-)
@UltraZvuk:
Ono si jako lepo definisao za Sumaherovu facu nakon onog "pranja" Mase od strane Alonsa.Koliko ocaja i neverice u jedenom pogledu.

Garwor
25.07.2007., 13:33
Glavonso je Inzagi, a Kimi Dejo Genije :D

nordic_warrior
25.07.2007., 13:46
Au!!!!!!!

slazem se,Kimica ce im pokazati ko je tata. mlad je (relativno) i ocekujem najmanje 3 sampionske titule,mada ni dostizanje Profesorovih 4 ne bi bilo lose

25.07.2007., 13:57
Pa za vecinu navijaca Ferarija Kimi je najbolji vozac..ja ne kazem da on nije dobra i to sve stoji ali je glup...to je istina!!!!! Nikada mu nije dosta.. ne pricam o prosloj trci nego uopsteno!! Kada on ima sigurnu pobedu i jos napravi razliku 20 sekundi njemu nije dosta nego gazi li gazi..i onda ode motor..ili neki drugi kvar!!!! Da je pametniji vec bi osvojio titulu!!! Makar jednu ako ne i dve...!!!! Ali ipak to je Kimi koji nema ni gram mozga u svojoj tintari!!!!! Ali zato mozda Alonso nije toliko dobar vozac ko Kimi ali zato ima mozak a koliko ja vidim nije sve u bolidu!!!!

UltraZvuk
25.07.2007., 13:59
A majstorskih 7 ce samo gledati iz arhive F1... kao i svi ostali vozaci danasnjice :)

UltraZvuk
25.07.2007., 14:00
Nije u bolidu Alonsu, ima nesto i u masini koju vozi :)))

25.07.2007., 14:03
Pa ima ali ima mnogo toga u glavi....jer ti ne mozes da pobedis i da osvojis titulu ako ne razmisljas!!!

UltraZvuk
25.07.2007., 14:05
Sto je doktor svih doktora svih vremena MICHAEL SCHUMACHER svima do detalja objasnio u proteklih 15 godina!

Michael Schumacher
25.07.2007., 14:07
Sto je doktor svih doktora svih vremena MICHAEL SCHUMACHER svima do detalja objasnio u proteklih 15 godina!
Могао је још много тога да покаже :!: :!: :!:

25.07.2007., 14:08
Pa objasnjavao je on 15 godina i sada je red na nekog drugog..njegovo vreme je proslo!!!!!

25.07.2007., 14:09
Могао је још много тога да покаже :!: :!: :!:
Ali nije i nece... :lol:

Michael Schumacher
25.07.2007., 14:10
Pa objasnjavao je on 15 godina i sada je red na nekog drugog..njegovo vreme je proslo!!!!!
Ту се мало вараш. Он још може њих све да ушије

25.07.2007., 14:17
Moze ja to kazem..ali nece!!!!! On je zavrsio sa F1..tj sa voznjom!!!!!!

Michael Schumacher
25.07.2007., 14:18
Еееее да је узео титулу 2006 :-(

25.07.2007., 14:34
Da je uzeo ne bi sada bio Kimi Raikonen nego svedski prvak F1!!!! :lol:
Ali nije!!!!!

loguritam
25.07.2007., 17:32
Ali nije!!!!!

Ali kao da jeste!!! Smatram ga moralnim šampionom! Sve ostalo je nebitno :lol:

klika
25.07.2007., 17:46
slazem se,Kimica ce im pokazati ko je tata. mlad je (relativno) i ocekujem najmanje 3 sampionske titule,mada ni dostizanje Profesorovih 4 ne bi bilo lose

Kako to mislis mlad je pa ima oko 30 godina sto znaci da ulazi u zadnju trecinu svoje vozacke karijere. Njegove najbolje godine za uzimanje titule polako prolaze. Pa jel` ti to stvarno mislis da on moze u narednih 5-6 sezona da uzme 3 titule? `Ajde i to cudo da vidimo.........jednu titulu moze uzeti ako ostane u Ferariju jos koju sezonu, ne znam na koliko je potpisao ugovor.

Ni Sumaher nije vozio u zadnjih par sezona na onom nivou kao kada je imao 28-30 godina.

Jedno su nase zelje, drugo je surova relanost.

klika
25.07.2007., 17:48

Eeeee da je babi m***.........

DB 06
25.07.2007., 17:50
Mnogo je,kume,mnogo.

rosoner
25.07.2007., 18:09
Briatore odližio odluku o vozačima
Flavio Briatore je svojim vozačima saopštio da moraju da sačekaju još nekoliko nedelja pre nego što čuju njegovu sudbinu o postavi za sledeću sezonu.

Briatore je navodno obećao Kovalainenu, Fizikeli i Pikeu da će do kraja jula znati svoju budućnost u Renou, međutim Briatore je za Auto Motor und Sport izjavio: "Dajem sebi još nekoliko nedelja (da odlučim). Želim da pružim svojim vozačima bolji auto kako bi njihove uspehe mogao bolje da ocenim."

Priča se da Briatore odlaže odluku u nadi da će uspeti da vrati dvostrukok šampiona Alonsa. Alonso je navodno opet nezadovoljan u Meklarenu. Kako će u četvrtak Meklaren možda biti kažnjen zbog afere, špekuliše se da bi i to mogao biti dodatni razlog Alonsovog vraćanja u stari tim.

Pored Alonsa, priča se da je Pike Junior kandidat za mesto vozača naredne godine. Ove nedelje na testovima u Jerezu on će voziti na dva od tri dana.

Takođe kruže glasine da Fizikelin menadžer vodi pregovore sa Vilijamsom, kako bi pronašli angažman za 2008. godinu

Izvor:
F1-Serbia.net (http://www.f1-serbia.net)

Pike odbio Spajker
Nelson Pike Junior otkrio je da je odbio priliku da popuni mesto Kristijana Albersa u Spajkeru u ostatku sezone.

Mladi Nelson Pike je kandidat za vozača Renoa sledeće godine. Nelson Pike je za nemački Auto Motor und Sport izjavio da ga je otac savetovao da ugrabi priliku da se trka.

"Ali sa tim bolidom možete samo da gubite," rekao je.

"Sasvim je jasno da ga je teško voziti, i Sutil je to već znao. Ja bi bio poslednji dok ne steknem njegovo iskustvo. U međuvremenu, moja cena na tržištu bi mogla biti uništena. Ljudi su vrlo kratkovidi."

Izvor:

Lauda kritikuje Alonsa
Filipe Masa navukao je sebi na vrat brojne kritike, kako italijanske štampe tako i legendi formule 1.

U ponedeljak je lavinu napada pokrenuo italijanski list La Gazzetta dello Sport koji je napisao da "niko ne može opravdati Masinu preteranu reakciju na Alonsovu kritiku".

Snimak i transkript njihove rasprave možete pogledati ovde.

Kritikama se pridružio i austrijski legenda Niki Lauda koji je za novine Bild-Zeitungda ne može da razume zašto je Masa vozio pravo u Alonsa.

"Detinjastos? nebriga ili brazilska narav?"

Lauda ne misli da je Masina reakcija opravdana usled Alonsove provokacije

"Trebao je samo da mu pokaže srednji prst. Nije bilo potrebe da se toliko uzbude. Alonso je napao na stazi svom snagom, ne, on je bio savršen."

Na pitanje da li se Masa i Alonso sada mrze, Lauda je odgovorio

"Drugo je pitanje, da li volite nekoga ko vam uzme pobedu?"

Izvor:

25.07.2007., 18:23
Ali kao da jeste!!! Smatram ga moralnim šampionom! Sve ostalo je nebitno :lol:
Sreco to ga ti smatrasi moralnim sampionom ali neko ne!!!!! A svi znamo koliko bi svako od vas bio srecniji a i on sam da je prvak!!!! Pa necemo da se lazemo!!!!! :lol:

25.07.2007., 18:25
Mnogo je,kume,mnogo.
Alo pa Kimi je stariji do Alonsa!!!!!!! A jos ni jedna titula!!! Joj kako mi ga je zao!!!!

klika
25.07.2007., 19:43
Priča se da Briatore odlaže odluku u nadi da će uspeti da vrati dvostrukok šampiona Alonsa. Alonso je navodno opet nezadovoljan u Meklarenu. Kako će u četvrtak Meklaren možda biti kažnjen zbog afere, špekuliše se da bi i to mogao biti dodatni razlog Alonsovog vraćanja u stari tim.

Pa jel` to FIA ozbiljno jos razmatra da kazni McLaren? Ne mogu da verujem da bi mogli da naprave takvu glupost i upropaste ovu sezonu.

Michael Schumacher
25.07.2007., 20:05
Pa jel` to FIA ozbiljno jos razmatra da kazni McLaren? Ne mogu da verujem da bi mogli da naprave takvu glupost i upropaste ovu sezonu.

Сутра Мекларен треба да докаже како није искористио ништа Фераријево.

klika
25.07.2007., 20:18
Kao sto znate, ja ne ucestvujem na kladionici, ali za sutra predvidjam oduzimanje bodova McLarenu, taman toliko da od 11. trke krenu izjednaceni, a mozda cak Ferari predje u vodjstvo, ne bi me cudilo.

Nordic, eto prilike da Kimi krene u pohod prema 3 titule. Nista nije nemoguce kada je FIA u pitanju.

Michael Schumacher
25.07.2007., 20:45
Тешко је доказати да је Мекларен пренео нешто са Фераријевих цртежа на болид, па је врло вероватно да Мекларен прође некажњено.

nordic_warrior
25.07.2007., 20:55
Pa za vecinu navijaca Ferarija Kimi je najbolji vozac..ja ne kazem da on nije dobra i to sve stoji ali je glup...to je istina!!!!! Nikada mu nije dosta.. ne pricam o prosloj trci nego uopsteno!! Kada on ima sigurnu pobedu i jos napravi razliku 20 sekundi njemu nije dosta nego gazi li gazi..i onda ode motor..ili neki drugi kvar!!!! Da je pametniji vec bi osvojio titulu!!! Makar jednu ako ne i dve...!!!! Ali ipak to je Kimi koji nema ni gram mozga u svojoj tintari!!!!! Ali zato mozda Alonso nije toliko dobar vozac ko Kimi ali zato ima mozak a koliko ja vidim nije sve u bolidu!!!!

pa zar nije musko???

nordic_warrior
25.07.2007., 20:56
Ali nije!!!!!

svedska nema sampionat F1

nordic_warrior
25.07.2007., 20:58
Kako to mislis mlad je pa ima oko 30 godina sto znaci da ulazi u zadnju trecinu svoje vozacke karijere. Njegove najbolje godine za uzimanje titule polako prolaze. Pa jel` ti to stvarno mislis da on moze u narednih 5-6 sezona da uzme 3 titule? `Ajde i to cudo da vidimo.........jednu titulu moze uzeti ako ostane u Ferariju jos koju sezonu, ne znam na koliko je potpisao ugovor.

Ni Sumaher nije vozio u zadnjih par sezona na onom nivou kao kada je imao 28-30 godina.

Jedno su nase zelje, drugo je surova relanost.

Sumi od 28 do 30 nije uzimao titule...
krenuo je sa 31 i bogami lepo se proveo. mi smo uzivali 5 godina a vi ste se smarali.

ima dakle Kimica jos vremena

nordic_warrior
25.07.2007., 20:59
Mnogo je,kume,mnogo.

videcemo

nordic_warrior
25.07.2007., 21:00
Kao sto znate, ja ne ucestvujem na kladionici, ali za sutra predvidjam oduzimanje bodova McLarenu, taman toliko da od 11. trke krenu izjednaceni, a mozda cak Ferari predje u vodjstvo, ne bi me cudilo.

Nordic, eto prilike da Kimi krene u pohod prema 3 titule. Nista nije nemoguce kada je FIA u pitanju.

ni ja ne ucestvujem na kladionici ali zelim da vam uzmu bodove... sad but true

klika
25.07.2007., 21:42
Sumi od 28 do 30 nije uzimao titule...
krenuo je sa 31 i bogami lepo se proveo. mi smo uzivali 5 godina a vi ste se smarali.

ima dakle Kimica jos vremena

Ocigledno pratis formulu tek poslednjih par godina, mada nije tesko izgooglati podatke, za tvoju informaciju, SUmaher je prvu titulu uzeo `94 godine, sa svojih 25-26 godina. Moras jos dosta da ucis o F1.........

Niko se tih 5 godina nije smarao, mene u sampionatu ne zanimaju timovi, ja sam uzivao u trkama Sumahera i svih ostalih, a ako se ti poslednjih par godina smaras, to je tvoj problem.

klika
25.07.2007., 21:43
ni ja ne ucestvujem na kladionici ali zelim da vam uzmu bodove... sad but true

Istina, zalosno je da kako neki ljudi razmisljaju, da komsiji crkne krava..........e moj momak, kako si ti zelen..........

klika
25.07.2007., 21:50
Тешко је доказати да је Мекларен пренео нешто са Фераријевих цртежа на болид, па је врло вероватно да Мекларен прође некажњено.

Postavlja se logicno pitanje zasto bi McLaren to uradio u momentu kada vodi u sampionatu od samog starta?
Takodje, zasto bi to McLaren uradio bas u ovom trenutku kada u zadnjih 7-8 sezona ima takodje losiji bolid? Ako pratis F1 onda se secas Mike i njegove dve titule krajem `90-tih, posle toga Mercedes vise nije fabricka masina radjen au Nemackoj, pa su i motori od tada ne dovoljno kvalitetni.
Banda iz Ferarija se ne libi da na bilo koji nacin dodje do titule.......

Michael Schumacher
25.07.2007., 22:04
Postavlja se logicno pitanje zasto bi McLaren to uradio u momentu kada vodi u sampionatu od samog starta?
Takodje, zasto bi to McLaren uradio bas u ovom trenutku kada u zadnjih 7-8 sezona ima takodje losiji bolid? Ako pratis F1 onda se secas Mike i njegove dve titule krajem `90-tih, posle toga Mercedes vise nije fabricka masina radjen au Nemackoj, pa su i motori od tada ne dovoljno kvalitetni.

Мекларен је у рукама имао 780 Фераријевих цртежа и због тога их треба казнати. Нисам за то да их дисквалификују али свакако треба пронаћи одговарајућу казну.
Шта има лоше у Фераријевов тужби због шпијунаже? (нетражи Ферари дисквалификацију него истрагу којом би се утврдила истина).

nordic_warrior
25.07.2007., 23:44
Ocigledno pratis formulu tek poslednjih par godina, mada nije tesko izgooglati podatke, za tvoju informaciju, SUmaher je prvu titulu uzeo `94 godine, sa svojih 25-26 godina. Moras jos dosta da ucis o F1.........

Niko se tih 5 godina nije smarao, mene u sampionatu ne zanimaju timovi, ja sam uzivao u trkama Sumahera i svih ostalih, a ako se ti poslednjih par godina smaras, to je tvoj problem.

da li ti zaista mislis da ne znam za titule iz 94 i 95?? postajes malo bezobrazan jer o tom coveku znam apsolutno sve,kao i vecina crvenih ovde.
gledam formulu od 94 a i da je pratim nekoliko godina opet bih znao za njegove ranije titule.
ti si pomenuo 28 i 30 godina a tada nije uzimao titule. naravno,kada sam rekao ''krenuo je'' od 31 odnosno od 2000. mislio sam na dranje boranije kakvo nije i vise nikad nece biti vidjeno u F1.
VEOMA DOBRO ZNAM DA COVEK IMA 7 TITULA

DB 06
26.07.2007., 00:05
,kada sam rekao ''krenuo je'' od 31 odnosno od 2000. mislio sam na dranje boranije kakvo nije i vise nikad nece biti vidjeno u F1.

Ni jedan rekord nije vecan.
Ja sam nakon Senine pogibije(ajde i odlaska Prosta u peziju) mislio da niko nece stici Fandja,pa se pojavio Sumaher.
Ako Alonso ove godine ponovo uzme titulu,moze veoma ozbiljno da ugrozi neke Sumijeve rekorde.Naravno,nije tu velika sansa,ali on jako dobro bira ekipe.Iz posustalog Renoa je dosao u zahuktali McLaren,za godinu -dve,mozda Ferrari ili BMW...
Ili ako Hamilton bude sampion ovako mlad,pa ostane u formuli jos 10-15 god...
Neko ce se vec naci.

nordic_warrior
26.07.2007., 00:06
Klika...
sad si me covece posteno iznervirao :twisted:

pomenuti bog F1 bio je moj omiljeni sportista 12 godina i za to vreme nisam propustio nijedan njegov krug u bolidu,a bilo ih je.. skupljao sam sve o njemu dok nije bilo interneta,pravio sam tabele sa njegovim statistikama i rezultatima,lepio sobu njegovim posterima i sad ces ti meni da kazes da ne znam kad je osvajao titule.
plakao sam kao kisa nakon svake titule,zajedno sa njim kad je prestigao Senu u pobedama,strepeo kao za najrodjenijim u Silverstonu 99'. ustajao sam i aplaudirao nakon svake pobede i podijuma,dakle preko 100 puta i mrzeo sve koji bi se nasli na putu do njegove titule. to je bio tezak fanatizam i coveka cu postovati dok sam ziv.

kad smo kod F1,za razliku od neke dece ovde znam sve prvake napamet a znao sam i gomilu potpuno beznacajnih podataka i statistika dok ova serija nije otisla u ku*ac. sada su trke bedne a nema ni Sumija pa se vise time ne opterecujem.

razmisli malo pre nego sto krenes da vredjas ljude sledeci put,imas dovoljno godina da bi to razumeo

nordic_warrior
26.07.2007., 00:07
Ni jedan rekord nije vecan.
Ja sam nakon Senine pogibije(ajde i odlaska Prosta u peziju) mislio da niko nece stici Fandja,pa se pojavio Sumaher.
Ako Alonso ove godine ponovo uzme titulu,moze veoma ozbiljno da ugrozi neke Sumijeve rekorde.Naravno,nije tu velika sansa,ali on jako dobro bira ekipe.Iz posustalog Renoa je dosao u zahuktali McLaren,za godinu -dve,mozda Ferrari ili BMW...
Ili ako Hamilton bude sampion ovako mlad,pa ostane u formuli jos 10-15 god...
Neko ce se vec naci.

ma nema sanse 8-)

Michael Schumacher
26.07.2007., 00:10
Неки Шумијеви рекорди ће вероватно бити оборени, али СЕДАМ ТИТУЛА тешко. Треба напоменути да су и Алонсо и Хамилтон у предности у односу на Шумахера јер су знатно млађи дошли у формулу 1, поготово Хамилтон који дебитантску сезону вози за један од два најбоља тима.

Michael Schumacher
26.07.2007., 00:36
Једна мање битна вест:
Sakon Yamamoto се враћа у Формулу1 као возач Спајкера.
Он је иначе бивши возач Супер Агурија.

nordic_warrior
26.07.2007., 01:01
Једна мање битна вест:
Sakon Yamamoto се враћа у Формулу1 као возач Спајкера.
Он је иначе бивши возач Супер Агурија.

kuku majko,moze li ovo nize da padne,samo im je ovaj falio

Кулиража
26.07.2007., 04:16
Klika...
sad si me covece posteno iznervirao :twisted:

pomenuti bog F1 bio je moj omiljeni sportista 12 godina i za to vreme nisam propustio nijedan njegov krug u bolidu,a bilo ih je.. skupljao sam sve o njemu dok nije bilo interneta,pravio sam tabele sa njegovim statistikama i rezultatima,lepio sobu njegovim posterima i sad ces ti meni da kazes da ne znam kad je osvajao titule.
plakao sam kao kisa nakon svake titule,zajedno sa njim kad je prestigao Senu u pobedama,strepeo kao za najrodjenijim u Silverstonu 99'. ustajao sam i aplaudirao nakon svake pobede i podijuma,dakle preko 100 puta i mrzeo sve koji bi se nasli na putu do njegove titule. to je bio tezak fanatizam i coveka cu postovati dok sam ziv.

Postoje vrste ljudi koje nikada necu razumeti, a jedna od tih su navijaci fanatici.
Ono sto mi nikada nije bilo jasno je zasto gubiti zivce zbog nekog Sumahera, Hakinena...
Nervirati se kad gube, urlati od srece kad pobedjuju. Sta si dobio time?
Uredno ispisane statistike i kul tabele jos iz doba pre Excela koje danas skupljaju prasinu, a verovatno ce se neko vreme vuci po ormarima dok ne zavrse u kontejneru.
Sta ste ti i Sumaher dobili od tvog navijanja? Apsolutno nista.

Volim i ja F1 i naravno da su mi neki vozaci vise prirasli za srce od nekih drugih (e nekada je to i neki tim), ali kad gledam trku, ja ne drzim papir i olovku, vec grickam semenke uzivam u voznji drugih (kad vec nisam te srece da vozim).

rosoner
26.07.2007., 12:10
Sakon Jamamoto u Spajkeru!

Spajker Ferari tim je jutros objavio da će Sakon Jamamoto biti partner Adrianu Sutilu u preostalih sedam trka ovogodišnjeg šampionata.

Jamamoto je rođen 1982. godine u japanskom gradu Tojohašiju, a debitovao je na trci u Suzuki u Džordanu 2005. godine.

Naredne godine Jamamoto se priključio Super Aguriju kao test vozač, a nakon toga je vozio poslednjih sedam trka 2006. godine. Ove godine Jamamoto se takmičio u GP2 seriji.

Sakon Jamamoto je izjavio: "Vrlo sam zadovoljan što imam priliku da se trkam u formuli 1 ponovo. Poznajem sve staze vrlo dobro, jer sam ih vozio u Aguriju prošle godine. Takođe poznajem tim iz mojih testova 2005. tako da se osećam spremnim za ovu šansu. Želim da radim najbolje što mogu i pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Radujem se svom radu sa njima."

"Želeli bismo da poželimo dobrodošlicu Sakonu u tim nakon dugog odsustva. On je jedan od japanskih vozača koji najviše obećava, i koji je pokazao potencijal u trkama u kojima je učestvovao 2006. i mislim da će on i Adrian biti odličan par. Sakonovo iskustvo sa stazama koje imamo u drugoj polovini sezone biće velika prednost za nas," izjavio je direktor Spajkera.

Izvor:

Vurc: Zabrana TC-a neće biti velika promena

ITV prenosi izjavu Aleksandra Vurca koji je naglasio da zabrana tkzv. Taction Control, neće biti velika promena u šampionatu naredne godine, kada ovo pomagalo neće biti dozvoljeno.

Ovo pomagalo, kontrola proklizavanja, koristi se pri startu i pri izlasku iz krivine kako bi se smanjilo proklizavanje vozila.

Nekoliko timova već ove nedelje testira vožnju bez kontrole proklizavanja kako bi se pripremilo za sledeću sezonu. Mnogi veruju da kontrola proklizavanja "sprečava" spektakl i znatno olakšava život vozačima, međutim Vurc ne misli tako.

"Vožnja sa kontrolom proklizavanja u formuli 1 je vrlo drugačija od vožnje sa kontrolom proklizavanja u običnom autu, što je tamo čisto zvog bezbednosti i sjajno je. Na trkačkim vozilima kontrola proklizavanja ne čini da vožnja bude lakša"

"Ima mnogo aspekata na koje će se morati paziti kada ne bude kontrole proklizavanja sledeće godine. Ja lično volim da vozim sa kontrolom proklizavanja, ali teoretski moj vozački stil bi bio vrlo dobar i bez kontrole proklizavanja, tako da sam vrlo otvoren za ono što dolazi. Isto je tako i sa drugim vozačima. Limiti će se pomeriti samo malo. Neće biti mnogo proklizavanja u krivinama i gledaoci neće videti više izletanja - to je stvar prošlosti. To se neće desiti u modernoj formuli 1."

Izvor:

Garwor
26.07.2007., 13:29
Postoje vrste ljudi koje nikada necu razumeti, a jedna od tih su navijaci fanatici.
Ono sto mi nikada nije bilo jasno je zasto gubiti zivce zbog nekog Sumahera, Hakinena...
Nervirati se kad gube, urlati od srece kad pobedjuju. Sta si dobio time?
Uredno ispisane statistike i kul tabele jos iz doba pre Excela koje danas skupljaju prasinu, a verovatno ce se neko vreme vuci po ormarima dok ne zavrse u kontejneru.
Sta ste ti i Sumaher dobili od tvog navijanja? Apsolutno nista.

Volim i ja F1 i naravno da su mi neki vozaci vise prirasli za srce od nekih drugih (e nekada je to i neki tim), ali kad gledam trku, ja ne drzim papir i olovku, vec grickam semenke uzivam u voznji drugih (kad vec nisam te srece da vozim).
Kuli covece, kakav si ti navijac? Ko jos drzi papir i olovku, mi PAMTIMO svaki potez, svako preticanje, gresku, izletanje, sudar...

nordic_warrior
26.07.2007., 13:50
Kuli covece, kakav si ti navijac? Ko jos drzi papir i olovku, mi PAMTIMO svaki potez, svako preticanje, gresku, izletanje, sudar...

svaka cast Crveni brate

vanja.n
26.07.2007., 14:12
ej ljudi ohladite malo .....treba li sad da se boduje ko vise zna o f1 :-? :-?
pa tu smo da pricamo o f1 iz vise uglova i s vise razumijevanja za druge
zar ne ???
iskreno mislim da je svacije misljenje za respekt pa cak kad kazu da je alonso bolji od kimija :) :) :)
imaju ljudi pravo na svoj dozivljaj bilo cega

fernando
26.07.2007., 14:21
ej ljudi ohladite malo ....
zar ne ???
iskreno mislim da je svacije misljenje za respekt pa cak kad kazu da je alonso bolji od kimija
Ne delujes pomirljivo,ovako samo potpirujes vatru.

loguritam
26.07.2007., 15:13
ej ljudi ohladite malo .....treba li sad da se boduje ko vise zna o f1 :-? :-?
zar ne ???
iskreno mislim da je svacije misljenje za respekt pa cak kad kazu da je alonso bolji od kimija :) :) :)
imaju ljudi pravo na svoj dozivljaj bilo cega

Apsolutno se slažem i mislim da si skroz u pravu! :twisted:

UltraZvuk
26.07.2007., 15:36

Slusas li ti sebe?! Banda? Pa ko je ovde bandit?! Kome su ovde UKRALI nacrte i telemetrijske podatke...? Pa nisu morali da urade elemente bolida na identican nacin, nekad je dovoljno samo da te inspirise tudje resenje na resenje sopstvenog problema... kako ne shvatas? Intelektualna kradja je KRADJA, ovde je covek IZ MEKLARENA UKRAO... Pa ja ovde vidim samo Meklaren klapu kako muti...
Rezime - nas mentalitet je - kako god okrenes uvek su Meklarenovci zlato i postenjacine, a djubrad su crveni...
KO GOD UKRADE TUDJE CRTEZE I RESENJA, TREBA DA BUDE ISKLJUCEN, PA MAKAR TO BIO I FERRARI AKO SU KRALI.

vanja.n
26.07.2007., 15:39
Ne delujes pomirljivo,ovako samo potpirujes vatru.

..... e pa ti ga pretjerujes stvarno ...
treba imati smisla i za salu zar ne ??

bolje bi bilo da kupimo jednog kanadera
za ovakve piromane kao ja ...... 8-)

Michael Schumacher
26.07.2007., 16:23
Мекларен неће бити кажњен. Утврђено је да се на њиховом болиду не нелази ни један Фераријев део.
П.С. ОК ниси искористили ни једно Фераријево решење али
ГДЕ ЈЕ КАЗНА ЗА ШПИЈУНАЖУ :evil: :evil: :evil:

26.07.2007., 16:41
Мекларен неће бити кажњен. Утврђено је да се на њиховом болиду не нелази ни један Фераријев део.
П.С. ОК ниси искористили ни једно Фераријево решење али
ГДЕ ЈЕ КАЗНА ЗА ШПИЈУНАЖУ :evil: :evil: :evil:
Pa ja sam lepo rekla da McLaren ne mota mosta sa Ferrarijem..... Sta ima da muva kada je bolji od Ferarija??? :lol:

Michael Schumacher
26.07.2007., 17:22
FIA схвата да је Мекларен имао у власништву поверљиве информације Ферарија чиме се кршио члан 156c. FIA је изјавила:Ипак, без доказа нисмо могли одрети никакву казну, али ако у току сезоне дознамо да је Мекларен нешто користио, тада ће мо их искључити из овогодишњег првенства, а могуће и 2008.

UltraZvuk
26.07.2007., 18:38
U prevodu (izvinite sto sam vulgaran):
"Nisam srao u bunar, nego pored, pa sam gurno nogom unutra".
To je Meklarenova prica.

Imali su podatke, ali nisu koristili?! Kakva glupost! Pa sto su ih onda i imali uopste? Ima u knjizari mnogo drugih knjiga za citanje, mogli su nesto drugo da kupe za citanje... Gde je kazna za to sto su uopste i nabavljali?
Neka daju i oni svoje na ocitavanje ferarriju pa da budemo svi kvit :)

UltraZvuk
26.07.2007., 18:40
@ Andjelcic
Zasto onda prepisuju ako su tako bolji? Ja sam bio odlikas u skoli i kad sam znao sve, nije me interesovao niko drugi na kontrolnom... a kada bas nisam znao sve, onda sam zavirivao kod komsija.... uzimao puskice i sl.
Jel tako ili nije, budi iskrena sad

Michael Schumacher
26.07.2007., 18:51
МА ТРЕБА ИХ КАЗНИТИ ЗА ШПИЈУНАЖУ :!: :!: :!:

26.07.2007., 19:06
@ Andjelcic
Zasto onda prepisuju ako su tako bolji? Ja sam bio odlikas u skoli i kad sam znao sve, nije me interesovao niko drugi na kontrolnom... a kada bas nisam znao sve, onda sam zavirivao kod komsija.... uzimao puskice i sl.
Jel tako ili nije, budi iskrena sad
Pa tako je.....ali McLaren nije prepisivao od Ferarija!!!!!!!! :lol:

26.07.2007., 19:07
МА ТРЕБА ИХ КАЗНИТИ ЗА ШПИЈУНАЖУ :!: :!: :!:
Cekaj i ti sada oces da kazes da ne mozete drugacije da pobedite nego samo da kazne McLaren!!!!! Sada si sam rekao da Ferrari ne moze da pobedi fer igrom nego samo trazi nacin da kazne McLaren da bi bili kao bolji!!!!!!

rosoner
26.07.2007., 19:08
Meklaren izbegao kaznu!

World Motor Sport Council koji se danas sastao u Parizu da odluči o krivici Meklarena odlučio je da Meklaren nije kriv.

"WMSC je odlučio da je Vodafone Meklaren Mercedes bio u posedu poverljivih Ferarijevih informacija i stoga prekršio član 151c internacionalnog sportskog koda. Međutim, nema dovoljno dokaza da su ove informacije korišćene na način na koji bi učinili nepravilnosti u FIA formula 1 svetskom šampionatu. Stoga ne izričemo kaznu.

Ali ukoliko se otkrije u budućnosti da su Ferarijeve informacije korišćene na štetu šampionata, zadržavamo pravo da pozovemo Vodafon Meklaren Mercedes nazad ispred WMSC-a gde će se suočiti sa mogućnošću da budu isključeni ne samo iz šampionata 2007. godine već takođe i 2008. godine.

WMSC će takođe pozvati gospodina Stepney-a i gospodina Coughlan-a da prinesu razloge zašto ne bi trebali dobiti zabranu bavljenja internacionalnim moto sportom za duži period, i WMSC je odredio predstavnike koji će se baviti ovim slučajem u pravnom odeljenju FIA-e," stoji u zvaničnom saopštenju FIA.

Izvor:

Michael Schumacher
26.07.2007., 19:11
Cekaj i ti sada oces da kazes da ne mozete drugacije da pobedite nego samo da kazne McLaren!!!!! Sada si sam rekao da Ferrari ne moze da pobedi!!!!!!

НЕ. Него ако их не казне то би значило да тако могу и у будуће шпијунирати било кога и узимати било какве податке.
ПА ГДЕ ТО ВОДИ :?:

fernando
26.07.2007., 21:12
"WMSC je odlučio da je Vodafone Meklaren Mercedes bio u posedu poverljivih Ferarijevih informacija i stoga prekršio član 151c internacionalnog sportskog koda.

Odlucio i dokazao nije isto.Ili lose prepisujes ili su ovi sa "izvora" nepismeni.U svim vestima ima gresaka koje bodu oci.
A vi svi,koji trazite kaznu, kao da ste ga videli da li je i sta ukrao pa onda to na debilan nacin kopirao,a o "sipanju secera" u rezervoar tek ne zelim da raspravljam.To je jedino moguce ako ga je Ferrari potplatio ili u slucaju teze retardacije optuzenog.
Na kraju svi znamo ko su najveci ***** i #@&^%$ kad je u pitanju namestanje i foliranje.Setite se Svetskog prvenstva u fudbalu,Serie A,Lige sampiona i klipa "pripreme italijana za svetsko prvenstvo" -ko razume,shvatice.

Marauder
26.07.2007., 21:22
Malo je off-topic, ali ... sta su Italijani namestili na SP (osim mozda male pomoci sudija protiv Australije)?

fernando
26.07.2007., 21:54
Bas to.I iskljucenje Zidana

Marauder
26.07.2007., 21:59
Zidan je zasluzio iskljucenje jer je bez lopte udario igraca.

26.07.2007., 23:57
НЕ. Него ако их не казне то би значило да тако могу и у будуће шпијунирати било кога и узимати било какве податке.
ПА ГДЕ ТО ВОДИ :?:
Ma nisu oni spijunirali Ferari..i nikog nece spijunirati jer mogu sami svojim glavicama da naprave dobar bolid koji ce da konkurise za titulu kao i sada!!!!!!!!

Burner
27.07.2007., 12:14
Onaj Frozen74 ima svoj klub obožavalaca. Čak su postavili i sajt, toliko ga vole i dive mu se. Dobio sam link, pa da ga podelm sa vama. Samo kliknite ovde (www.fekalija.bravehost.com )

fernando
27.07.2007., 12:59
Izvinjavam se svima sto skrecem sa teme,ali ovo je poslednja poruka koja je vezana za fudbal i italijane-dopuna prethodne.
Totijeva zlatna kopacka-u poslednjoj utakmici daje dva gola,koliko mu je bilo potrebno da prestigne Alvesa iz Herenvena.Takodje i kvota na Redjinu 1.20 kojoj dolazi Evropski Prvak na noge!EEEJ! A ikseve od 1.50 necu ni da spominjem.
Fabio Cannavaro najbolji igrac!?!?
Nisu BRE ni himnu hteli da nam puste samo zato sto smo bolji od njih(kosarka)-pa vi sad navijajte za Italijane.
Bilo je puno poruka koje ne samo da nemaju veze sa temom nego ni sa zivotom,tako da ovo nije strasno.
P.S.
Zao mi je samo sto Materazzi nije nizi onda bi ga udrio pravo preko p**** kao sto je i zasluzio.

nordic_warrior
27.07.2007., 13:38
Onaj Frozen74 ima svoj klub obožavalaca. Čak su postavili i sajt, toliko ga vole i dive mu se. Dobio sam link, pa da ga podelm sa vama. Samo kliknite ovde (www.fekalija.bravehost.com )

sve smo to znali i bez linka :roll:

rosoner
27.07.2007., 13:39
"Šokantna odluka FIA-e!"
Italijanska štampa danas složno osuđuje odluku FIA da ne kazni Meklaren Mercedes zbog učešća u špijunskoj aferi.

FIA je pokazala da je Meklaren znao za špijunažu, ali odbila to da kazni.

"Ferari ismejan" je naslov koji je Gazzetta dello Sport stavila na naslovnoj strani.

Na prvoj stani list je napisao: "Neverovatna odluka FIA. Meklaren je okrivljen ali ne i kažnjen. Šokantna presuda. FIA je priznala činjenicu da je Meklaren prekšio sportke propise jer je imao u posedu poverljive Ferarijeve dokumene, ali im je oprošteno. Tako da po tome špijunaža nije sramotna. Skandalozna odluka i sloboda špijunaži.

Zamislite da vam je auto ukraden i da ga nađete u dvorištu čoveka koji živi blizu vas. Obavestite policiju i oni potvrde krađu. Ali onda zato što lopov kaže da nije koristio auto, oslobođen bude bilo kakvog zločina. To je tačno ono što se desilo Ferariju"

Izvor:

UltraZvuk
27.07.2007., 13:47
Pa tako je.....ali McLaren nije prepisivao od Ferarija!!!!!!!! :lol:

A zasto je uopste uzimao puskicu od ferrarija...? mozda nije napisao da je 2A+B=C kao kod ferarija, nego je napisao 2X+Y=Z ali je formula ista... Uzeli su nesto sto nisu smeli i sto im ne pripada!
Pitanje je da li bi Meklaren bio to sto jeste od Monaka na ovamo da nisu imali "puskice" koje su ih inspirisale na nova resenja... ili su mozda samo malo virnuli u karte ferarija (telemetrijske podatke bolida sa prethodnih trka) dovoljno da svoju voznju prilagode tome.

U svakom slucaju su radili ono sto se ne sme. Ja bi ih pustio bez diskvalifikacije, ali za kaznu da prikazu sve svoje telemetrijske podatke svim ekipama, pa da budu egal onda.

UltraZvuk
27.07.2007., 13:50
Ma nisu oni spijunirali Ferari..i nikog nece spijunirati jer mogu sami svojim glavicama da naprave dobar bolid koji ce da konkurise za titulu kao i sada!!!!!!!!

A 780 strana ferarijevih informacija i crteza je donela roda? Dete... policija je pretresom stana coveku nasla materijal. DOKAZANO je da je Meklaren imao te podatke isto.
O cemu onda pricamo? Kako nije spijunirao kad JESTE i DOKAZANO JE!
PREVARANTI

27.07.2007., 16:10
ma o cemu ti pricas..nije niko nista prepisaivao!!!! Nije njima potrebno da prepisuju da bi bili bolji!!!! Pa koliko sam ja cula nema dokaza da je McLaren prepisaivao od Ferarija tako da im ne mogu nista!!!!
Ali naravno pritom dokaza i nema jer niko nije nista prepisivao!!!!

27.07.2007., 16:12
A sta kao sada je Ferari najveca zrtva ovde..ma nemojte da ste smesni!!!

jomini
27.07.2007., 16:13
Prazne priče.

X-factor AM 007
27.07.2007., 16:25
prazne. . . . . . . . . . ferari svejedno gubi ovu sezonu, kao i prethodnu, jer ti podaci i da su tacni to ne utice na vozace koji su (dokazano) bolji od ferarijevih . . . . . .

27.07.2007., 16:54
Da li sam ja to dobro procitala ili je to neko priznao da je Ferari losiji od McLarena i da su u McLarenu bolji vozaci?????

klika
27.07.2007., 18:25
A 780 strana ferarijevih informacija i crteza je donela roda? Dete... policija je pretresom stana coveku nasla materijal. DOKAZANO je da je Meklaren imao te podatke isto.
O cemu onda pricamo? Kako nije spijunirao kad JESTE i DOKAZANO JE!
PREVARANTI

A zasto si ti toliko naivan i verujes u sve ono sto procitas u novinama ili vidis na vestima?
Malo razmisli sam da li ti cela ova prica ima smisla.
Toliko je smesno , ili mozda zalosno, ne znam..........

Ovakvih situacija je bilo mali milion, ne samo u sportu, i znam kako ce se zavrsiti...........pojeo vuk magarca, cak ni ova dvojica optuzenih iz oba tima nece biti kaznjeni, Ferari je potegao celu pricu i pred redovnim sudom, i na kraju ce biti, niko nista nije video, niko nista ne moze da dokaze, ostaju optuzbe i nista vise, a ti i ostali ostajete u zabludi do kraja zivota o nekakvoj velikoj aferi , sve naduvane novinarske patke.........

rosoner
27.07.2007., 23:19
Hajdfeld siguran!

Nemački mediji javljaju da Nik Hajdfeld ima nov ugovor sa BMV Zauber timom.

Dnevne novine iz Minhena - TZ, prenose danas da će tridesetogodišnjak definitivno voziti za BMV Zauber sledeće godine, i da se njegov ugovor može proširiti za još dve godine.

Po ugovoru on će primati 8.2 miliona dolara po sezoni, plus 27 hiljada dolara po poenu i 275 hiljada dolara po pobedi.

Hajdelfov menadžer Verner Hajnc nije hteo da potvrdi vest, ali je rekao da Nik ne mora da brine o svojoj budućnosti u formuli 1.

Izvor:
http://www.f1-serbia.net

Kalendar za 2008.

FIA je danas objavila mogući raspored trka za narednu sezonu. I pored priča da Australija neće otvoriti šampionat već Bahrein, trka u Melburnu i ove godine će biti prva.

Trka za veliku nagradu SAD nije na kalendaru, dok su nove staze u Valensiji i Singrapuru. U Japanu vlasnici staze Suzuka su se nadali da će se vratiti u kalendar, međutim staza Fuji je opet dobila prednost.

Evo kako kalendar izgleda:

Mar 16 Australia (Melbourne)
Mar 23 Malaysia (Sepang)
Apr 6 Bahrain (Sakhir)
Apr 27 Spain (Barcelona)
May 11 Turkey (Istanbul)
May 25 Monaco (Monte Carlo)
Jun 8 Canada (Montreal)
Jun 22 France (Magny Cours)
Jul 6 Britain (Silverstone)
Jul 20 Germany (Hockenheim)
Aug 3 Hungary (Hungaroring)
Aug 24 Europe (Valencia)
Sep 7 Italy (Monza)
Sep 14 Belgium (Spa Francorchamps)
Sep 28 Singapore
Oct 12 China (Shanghai)
Oct 19 Japan (Fuji)
Nov 2 Brazil (Interlagos)

Izvor:

Tod: Ferari bi bio kažnjen!

Internet portal autosport prenosi intervju sa šefom italijanskog tima Žanom Todom, koji je izjavio da bi Ferari bio kažnjen, ukoliko bi se našao u istoj situaciji kao Meklaren.

Meklaren je juče okrivljen za posedovanje poverljivih dokumenata koji pripadaju Ferariju, ali nije kažnjen usled nedostatka dokaza da je taj materijal korišćen za poboljšanje bolida.

"Pitam se šta bi se desilo da su uloge zamenjene. Pitam se šta bi se desilo da su našli u kući Ferarijevog šefa dizajna 780 tajnih papira, 780 poverljivih dokumenata drugog tima... Bio bi to tragičan skandal i primerna kazna bi bila zahtevana. I ona bi bila dobijena, ne sumnjam u to.

Nema ni trunke logike u ovoj presudi. Ili su krivi ili nisu. Meklaren je odgovoran za kršenje pravila formule 1, ali nije kažnjen. To nije sve. Tokom saslušanja Meklaren je priznao da je primio tajni materijal, i da se znalo za operaciju špijunaže na najvišim nivoima, čak i Ron Denis, i nije bilo nikakve kazne. To je sramotno.

Jedno je sigurno: Ferari se može mirno pogledati u ogledalo. Mislim da drugi, od juče, ne mogu to isto da urade."

Tod je takođe naglasio da su ukradeni dokumenti dali Meklarenu veliku prednost u ovogodišnjem šampionatu.

"Čudna je ova presuda: to je kao da igrate poker sa protivnikom koji zna vaše karte. Prednost je očigledna, čak i velika. Ovom presudom se pravi kao da se ništa nije dogodilo. U ovom svetu sam oko 40 godina, video sam razne stvari i ništa me ne iznenađuje, ali ovo je stvarno granica. "

Francuz je potvrdio da Ferari još nije odlučio da li će podneti žalbu.

"Mi ćemo proceniti situaciju, i onda ćemo odlučiti."

Luka di Montecemolo je pak uverio fanove da se čitava stvar neće sad i na ovome završiti!

Izvor:

flysly76
28.07.2007., 00:44
Slusas li ti sebe?! Banda? Pa ko je ovde bandit?! Kome su ovde UKRALI nacrte i telemetrijske podatke...? Pa nisu morali da urade elemente bolida na identican nacin, nekad je dovoljno samo da te inspirise tudje resenje na resenje sopstvenog problema... kako ne shvatas? Intelektualna kradja je KRADJA, ovde je covek IZ MEKLARENA UKRAO... Pa ja ovde vidim samo Meklaren klapu kako muti...
Rezime - nas mentalitet je - kako god okrenes uvek su Meklarenovci zlato i postenjacine, a djubrad su crveni...
KO GOD UKRADE TUDJE CRTEZE I RESENJA, TREBA DA BUDE ISKLJUCEN, PA MAKAR TO BIO I FERRARI AKO SU KRALI.

Dajte bre ljudi, zar ste bas toliko naivni i mislite da takve mocne kuce ne znaju da se nose sa intelektualnom svojinom. Odkud vam uopste ideja da se pitanjima intelektualne svojine bavi FIA.

Svi ti sporovi se resavaju na sudovima,a glavnu rec svakako vode World Intrenational Patent Organisation (WIPO) i European Patent Organisation (EPO) i tu se prica zavrsava. Pogledajte samo njihove zavode po zemljama clanicama, pa ce vam sve biti jasno. To je masa onih smrdljivih tunjavih tipova sa demode odelima i kravatama i nafrakanih kancelarijskih drolj****** koji sede, sviraju k****, jeb* se po sluzbenim putevima i samo cekaju takve sporove da naplate DEBEEELE provizije od sudjenja. To im je jedini izvor prihoda, ne racunajuci takse za odrzavanje patenata. WIPO zaradjuje vise nego Coca Cola.

Sve sto kod njih nije zavedeno, jednostavno ne spada u intelektualnu svojinu i BAS SVAKO moze da besplatno iskoristi. Price tipa ja sam se toga setio pre tebe, ali nikome nisam rekao (citaj prijavio WIPO-u ili EPO-u), svakako padaju u vodu. Ovo znam iz prve ruke, ordiniram po nasem zavodu. :grin: :grin: :grin:
E sada, da li je Ferarri tuzio McLaren bas za kradju intelektualne svojine ili samo za posedovanje njihove dokumentacije i spijuniranje? To su u osnovi dva razlicita pojma i u ovom drugom slucaju je FIA mozda i nadlezna.

Da citava prica ima smisla, Ferrari bi svakako ojadio, ako ne i zatvorio McLaren na sudjenju, a neko bi sigurno popus** prdekanu. Ne bi se Ferrari zalio FIA kao da je u pitanju neko krsenje pravila. Po mom misljenju, gde ima vatre i dima, pretpostavljam da nije sve samo patka i lozenje fanaticnih navijaca vec da i jedni drugi nesto palamude.

Naravno da je jednom McLarenu dovoljno da sazna samo slabe tacke protivnika i pocistice ga na stazi i bez primene pokradenih inovacija.

Ali u slucaju intelektualne svojine pravila su vrlo jasna i inspiracija tudjim resenjem je vrlo dobro zakonski obradjena i definisana PA CAK i po nasim zakonima. To nema NIKAKVE veze ni sa FIA, ni sa F1.

Apsolutno se slazem sa vama da bilo kakva kradja intelektualne svojine mora biti sankcionisana.

nordic_warrior
28.07.2007., 04:25
kao prvo ovo je tema za Formulu.
kao drugo,ne mozes nekome nametati za koga ce glasati. ja sam iz inata dao glasove Mariji Sarapovoj i Mariji Kirilenko,kao i najboljem zenskom vozacu na svetu,Deniki Patrik. :roll:

Marauder
28.07.2007., 06:02
Ne brini, izbrisao sam ono. Taj je takav komentar postavio po celoj Krstarici.

brera
28.07.2007., 12:57
E svaka cast, znaci krivi ste ali nema veze niste iskoristili nista pa vam je oprosteno hahaha nasmejali su me do suza. Znaci sada svih 780 stranica dokumentacije u ruke i detaljno proucite sve sto se tamo nalazi. Voleo bi sada da cujem da neko od vas kaze kako FIA stoji iza Ferrarija i kako joj stalno gleda kroz prste.

nordic_warrior
28.07.2007., 14:05
Ne brini, izbrisao sam ono. Taj je takav komentar postavio po celoj Krstarici.

i treba brate

28.07.2007., 15:30
Ljudi stvarno mi nije jasno sta ste to pricali.....skroz ste me zbunili!!!! Ali izgleda da je bilo nesto zabavno cim ste te svi ismejali!!!!!

intra
29.07.2007., 01:18
Dosta mngo bitnih ljudi prelazi iz tima u tim, znači vjerujete da to može proći tek tako?
Ja sam navodio primjere kada su drugi timovi preuzimali rješenja McLarena, da biste iskoristili neka rješenja npr. aerodinamiku prednjeg nosa bolida morali bi ste napraviti ist nosi i testirati ga na kompletnom bolidu istog proizvođača što je zaista veliki problem. Ako bi neko iz moje ekipe (McLaren) otišao u u Ferrari ja bih se zaista pobrinuo da mi takav čovjek ne ponese bitne stvari u suparničku ekipu, a kamoli da očekujem od njega špijunske izvještaje. Ferrari je bio loš u početku sezone i tražio je izgovor, i još jednom da napomenem znamo kome su oduzimani bodovi...

29.07.2007., 01:32
Dosta mngo bitnih ljudi prelazi iz tima u tim, znači vjerujete da to može proći tek tako?
Ja sam navodio primjere kada su drugi timovi preuzimali rješenja McLarena, da biste iskoristili neka rješenja npr. aerodinamiku prednjeg nosa bolida morali bi ste napraviti ist nosi i testirati ga na kompletnom bolidu istog proizvođača što je zaista veliki problem. Ako bi neko iz moje ekipe (McLaren) otišao u u Ferrari ja bih se zaista pobrinuo da mi takav čovjek ne ponese bitne stvari u suparničku ekipu, a kamoli da očekujem od njega špijunske izvještaje. Ferrari je bio loš u početku sezone i tražio je izgovor, i još jednom da napomenem znamo kome su oduzimani bodovi...
Tako se govori!!!!!!

29.07.2007., 13:36
Treba da zavidite coveku na iskrenosti...makar je rekao iskreno kako stojestvari dok se vi ostali zaslepljujete praznim pricama..Jedino sto vam preostaje da se pokopate posle ovih smesnih izjava!!! I ono sto preostaj Ferariju je da svim snagama pokusa da se popravi i bude bolji od McLarena!!! Mada u to cisto sumljam jer je McLaren ne zaustavljiv..kako je krenuo da leko ce da da dogura!!!

A molim boga da padne kisa na Hungaroringu da se ismejem onim debilima sto ne znaju da voze dok pljusti..kao Alonso!!! Znaci na prvi pogled se vidi da je Alonso najbolji vozac sto se tice kise a i suve staze...ali kada padne kisa on ih prosto isprasi kao i uvek!! Jao ala ce biti veselo ako ljosne ismejacu se ko covek onom Ferariju i Hamiltonu! A i ostalim vozacima!!!!

DB 06
29.07.2007., 16:04
Prosle godine je,ako se ne varam, prvi put od kako se vozi madjarski GP pala kisa.
Nisam siguran da cemo je uskoro opet videti u Madjarskoj.

29.07.2007., 16:26
Prosle godine je,ako se ne varam, prvi put od kako se vozi madjarski GP pala kisa.
Nisam siguran da cemo je uskoro opet videti u Madjarskoj.
Nikad ne reci nikada..mozda se desi a mozda i ne... ali Akiju nije problem da opere sve i na suvoj stazi...Ali ja ipak navijam za kisu...jer je bolje i zanimljivije!

brera
29.07.2007., 17:52
Andjelcicu sta se desilo na danasnji dan ?

DB 06
29.07.2007., 19:11
Nikad ne reci nikada..mozda se desi a mozda i ne... ali Akiju nije problem da opere sve i na suvoj stazi...Ali ja ipak navijam za kisu...jer je bolje i zanimljivije!
Ni meni kisa ne bi smetala.

30.07.2007., 00:16
Andjelcicu sta se desilo na danasnji dan ?
Pa kako da ne znam Akiju je rodjendan..rodilo se cudo od deteta!!! Ha,ha,ha!!!

30.07.2007., 00:17
Ni meni kisa ne bi smetala.
Pa ne bi ni meni smetala kise a ni Alonsu!!!!

UltraZvuk
30.07.2007., 08:28
Jako cudo od deteta... osvoji titulu sa 7 pobeda... :) sprdnja.
Andjelcicu, koliko imas ti godina, tlinajs?

DB 06
30.07.2007., 09:36
[QUOTE=UltraZvuk]Jako cudo od deteta... osvoji titulu sa 7 pobeda... :) sprdnja.
QUOTE]
Ti ne priznajes nista ispod deset pobeda,a? :lol:
Salu na stranu,ali mnogo je vozaca osvojilo titulu sa toliko pobeda,cak i manje.
Ne vidim sta je tu lose.

UltraZvuk
30.07.2007., 11:49
Pa ni ja ne vidim nista lose, ali to je onda samo prosek, a ne "cudo od deteta". Cudo je kad napravis nesto van serjiski, zar ne?

Ivanadaca
30.07.2007., 11:50

Nije bitno koliko je pobeda imao,vazno je da je osvojio titulu.Ako mislis da je 7 pobeda ''sprdnja",sta onda reci za ove koji nisu imali ni 7 pobeda??!!;) ;) ;) Razmisli...

flysly76
30.07.2007., 11:50
Ako si mi izbaksuzirala i zbog tebe pokusnem na hungaroring-u, naci cu te i udaviti u solji :-)

fernando
30.07.2007., 12:06
Pa ni ja ne vidim nista lose, ali to je onda samo prosek, a ne "cudo od deteta". Cudo je kad napravis nesto van serjiski, zar ne?
Nesto kao da postanes najmladji svetski prvak a onda i odbranis titulu.

rosoner
30.07.2007., 13:09
Singapur prva noćna trka!

Prva trka u Singapuru koja će se voziti sledeće godine, biće noćna trka.

Kako pregovori Berni Ekelstona i organizatora Melburna nisu uspeli, i Bernijev zahtev za noćnom trkom nije usvojen, danas stižu glasine da su organizatori trke u Singapuru voljni da u septembru organizuju trku pod reflektorima.

FIA još nije potvrdila vest, međutim jedan od direktora trke u Singapuru Džonatan Halet je izjavio da organizatori trke u potpunosti podržavaju noćnu trku.

Organizatori u Melburnu su se brinuli da li će gledaoci doći na noćnu trku, ali Halet je rekao da ta ideja ima smisla za Singapur. Pored toga on je naglasio da će zbog tropske klime gledaocima biti prijatnije.

Na kraju, Halet je rekao: "Mi ćemo napraviti noćnu trku samo ako FIA i administracija formule 1 smatra da bezbednost vozača i gledalaca nije ugrožena."

Čeka se potvrdia FIA.

Baton: Ako ne pobeđujem, otiću!

Dženson Baton je upozorio Hondu da ako ne bude u mogućnosti da pobeđuje sledeće sezone, da će možda jednostavno napustiti tim.

Baton je nedavno produžio ugovor na još godinu dana koji ga obavezuje da vozi za Hondu do kraja 2008. godine.

Međutim, to može biti njegova poslednja sezona ako mu Honda ne pruži bolid sposoban za pobede.

"Ne mogu da budem tu negde, pozadi, godinama u bolidu koji nije sposoban da pobeđuje," rekao je za Daily Express.

"Želim da pobeđujem, ili ne želim da budem u formuli 1. Ova godina je postala test sezona za 2008. godinu, tako da je važno da izvučemo što više iz nje."

Masa o špijunskoj aferi

Filipe Masa je izjavio da je jedini način na koji Ferarijevi vozači mogu da odgovore na presudu WMSC-a, da nastave da se trude još više kako bi pobedili Meklaren na stazi.

FIA je utvrdila da je Meklarenov šef dizajna Mike Coughlan, imao u posedu poverljive podatke Ferarija, ali je odlučila da ne kazni tim jer nema dokaza da je Meklaren koristio te informacije.

"Ovo svakako nije lep momenat za ovaj sport," rekao je Masa za Gazzetta dello Sport.

"Nije na nama vozačima da sudimo, ali mi možemo imati svoje mišljenje. Mislim da će predsednik Montecemolo i Žan tod moći da reaguju. Mi vozači ćemo morati da reagujemo na stazi, radeći i vozeći maksimalno dobro. Razlika nije velika i mi smo spremni za takmičenje. Pobedio bih i u Nirburgringu da nije bilo problema sa kišom i gumama na kraju."

Dodatan sukob između Meklarena i Ferarija bio je na kraju prošle trke kada su se svađali Masa i Alonso.

"Desilo se nešto za šta se nadam da se neće desiti više nikad. Ali ne žalim što sam ono rekao, jer je na kraju to normalna reakcija. Borili smo se tamo za poziciju, za šampionat, i ponekad ne možete lako da kontrolišete nerve."

"Već u Mađarskoj ćemo napasti, gde ćemo moći da demantujemo sve koji misle da to nije staza pogodna za Ferari"

Hamilton o svojim šansama

Hamilton je izjavio da ne vidi razlog zašto Meklaren ne bi pobedio u Mađarskoj ovog vikenda, iako Ferari u poslednje tri trke ima prednost kada je staza suva.

Tim iz Vokinga, ide u Budimpeštu sa 27 poena prednosti u odnosu na Ferari.

Hamilton je siguran da će imati bolid sa kojim će moći da se bori za pobedu i pored toga što je Ferari u poslednjim trkama brži.

"Imamo dobre šanse kao i drugi na ovoj trci. Imamo sjajan bolid i bitno je da uđem u trku bistre glave i sa istim pristupom kao i obično, ali nema razloga zašto ne bi tamo i pobedili. Imali smo produktivne testove u Jerezu. Bio sam tamo jedan dan i proveo vreme fokusirajući se na set-up za Mađarsku, u toplim i prašnjavim uslovima."

U isto vreme, njegov klupski drug Alonso je takođe izjavio da se nada još jednoj pobedi.

Reno uložio u tehnologiju

Reno je danas obavio da je investirao 50 miliona dolara u razvoj tehnoloških postrojenja u svojoj fabrici u Enstonu.

Veliki investicioni program uključuje novo postrojenje za Computational Fluid Dynamics (CFD) (računarska dinamika fluida - primenjena nauka kojoj je glavni cilj primena znanja i iskustava s područja mehanike fluida uz izradu kompjuterskih modela, kako bi se dobila nova saznanja o pojedinim specifičnim problemima unutar mehanike/dinamike fluida).

Ovo će timu omogućiti da istražuje i razvija vrhunski dizajn, kako za formulu 1 tako i za obična vozila.

Šef tima Flavio Brijatore je rekao da je veliki investicioni program primer Renoove odlučnosti da ostane u vrhu formule 1.

"Ovaj program tehnoloških investicija u timu šalje jake signale o našoj želji da budemo konkurentni u budućnosti. Svaka investicija će biti pažljivo i efikasno vođena u skladu sa budućim pravilima sporta, kako bi se izvukao maksimum koristi za tim, naše partnere i šire grupe."

Novo CFD postrojenje proširiće Renoove kapacitete 10 puta, i tehnički direktor Bob Bel veruje da je ova tehnologija ključna za tim.

"Zadovoljni smo što objavljujemo pravljenje novog CFD centra u Enstonu. Dok drugi timovi investiraju u skup drugi vazdušni tunel, mi verujemo da je CFD tehnologija budućnost koja će biti sastavni deo dizajna i razvoja efikasnijih vozila. Novi centar će nam omogućiti da pomerimo postojeće tehnološke granice i razvijemo nove tehnike i veštine koje će imati daleko širu primenu od formule 1"

UltraZvuk
30.07.2007., 13:22
Nesto kao da postanes najmladji svetski prvak a onda i odbranis titulu.

To je Bogom dan splet okolnosti, a ne cudo. Poslednjih godina vozaci koji ulaze u cirkus masovno su klinci od 19-20-21 godine... tako da ni to nije cudo da postanes sampion sa 24 godine (5. sezona u f1).
Za Hamiltona stvarno nemam nista da kazem, on je stvarno cudo. Decko ubija. U prvoj sezoni, sa 22 godine.

UltraZvuk
30.07.2007., 13:32
To ne znaci da Alonso nije dobar vozac, jedino sto nije nikakvo cudo, vec jedan dobar, stabilan, korektan vozac viseg proseka.
Cudo je kad ubodes titulu kao debitant, ili u drugoj sezoni. Kada pobedjujes stalno i stalno. Kada po kisi oderes konkurenciju za citav krug... kada uzmes 7 titula, vozis 249 trka i pobedis na 10 trka u sezoni. Alonsovci, izvinite, ali pored ovih rezultata (Sumaher) Akijeva biografija je prilicno bleda. To su cinjenice.
Ali cinjenice su i da su ostali (Kimi i Masa) trenutno jos bledji od Alonsa.

vanja.n
30.07.2007., 14:31
Ako si mi izbaksuzirala i zbog tebe pokusnem na hungaroring-u, naci cu te i udaviti u solji :-)
a ides i ti na hungaroring????

nordic_warrior
30.07.2007., 19:47
To ne znaci da Alonso nije dobar vozac, jedino sto nije nikakvo cudo, vec jedan dobar, stabilan, korektan vozac viseg proseka.
Cudo je kad ubodes titulu kao debitant, ili u drugoj sezoni. Kada pobedjujes stalno i stalno. Kada po kisi oderes konkurenciju za citav krug... kada uzmes 7 titula, vozis 249 trka i pobedis na 10 trka u sezoni. Alonsovci, izvinite, ali pored ovih rezultata (Sumaher) Akijeva biografija je prilicno bleda. To su cinjenice.
Ali cinjenice su i da su ostali (Kimi i Masa) trenutno jos bledji od Alonsa.

upravo tako,ima on jos da vozi da bi se smatrao nekim velikanom. 7 titula moze samo da sanja,kao i pobede,pol pozicije,podijume... uglavnom sve

DB 06
30.07.2007., 20:32
upravo tako,ima on jos da vozi da bi se smatrao nekim velikanom. 7 titula moze samo da sanja,kao i pobede,pol pozicije,podijume... uglavnom sve
Sve je to relativno ko sta moze da sanja.
Moze,tako, i Vlasnik Sedam(7) Titula da sanja ovu konkurenciju protiv koje se bori Alonso(koju mu je i sam parvio dve godine),sto samo povecava tezinu te dve Fernandove titule.
Najuspesniji vozac F1 i Vlasnik Sedam Titula nije ni imao dostojnog rivala(izuzev Hakinena i onog strasnog bolida Wiliamsa kojim je upravljao Hill),malo zato sto je stvarno bio iznad svojih savremenika,ali i zbog "suse" talenata devedesetih godina. :wink:

nordic_warrior
30.07.2007., 21:38
Moze,tako, i Vlasnik Sedam(7) Titula da sanja ovu konkurenciju protiv koje se bori Alonso(koju mu je i sam parvio dve godine),sto samo povecava tezinu te dve Fernandove titule.
Najuspesniji vozac F1 i Vlasnik Sedam Titula nije ni imao dostojnog rivala(izuzev Hakinena i onog strasnog bolida Wiliamsa kojim je upravljao Hill),malo zato sto je stvarno bio iznad svojih savremenika,ali i zbog "suse" talenata devedesetih godina. :wink:

naravno,sad ces da mi kazes kako Alonso nije imao neku nebesku srecu u osvajanju svojih titula??

klika
30.07.2007., 22:03

Samo sto si zaboravio jedan bitan momenat, imao je jos bar toliko drugih mesta!
Sa koliko su pobeda uzimali titule Sena , Prost, da ne idem previse u istoriju?

Kada napisete ovakve gluposti uvek sebi postavite pitanje i napravite poredjenje sa vozacima i dogadjajima iz prosliosti, lako cete doci do odgovora.

Ovde je vise puta pisamo o tome kako je Alonso osvojio obe titule na bolid, a niko mi jos nije dao odgovor na moje protiv pitanje, a zasto je Fizikela sa istim bolidom bio tek 5. prosle sezone?

Zdrav razum gospodo........

klika
30.07.2007., 22:04
naravno,sad ces da mi kazes kako Alonso nije imao neku nebesku srecu u osvajanju svojih titula??

Obrazlozi , sta smatras pod time? Jos jedna stvar koja nema nikakvu argumentaciju.........pisete napamet.

DB 06
30.07.2007., 22:04
Kod prve je imao srece,mada kao navijac Kimija i McLaerena u to vreme,skloniji sam to definisati kao Kimijevom nesrecom.Ipak,titula je zasluzena.
Drugu je uzeo u otvorenoj borbi protiv najboljeg koji je u tom trenutku vozio i koji je imao vecu podrsku od svog klupskog kolege(treba li reci da Fizikela ni sebi ne moze pomoci,a ne nekom drugom).
Svi po nekad imaju malo srece,ali je svi ne umeju iskoristiti.
Tako se diferenciraju sampioni od drugih vozaca F1.

30.07.2007., 22:26
Pa ja sa ponosom ti kazem da jos nisam napunila 17!!!!!!

30.07.2007., 22:28
[QUOTE=UltraZvuk]Jako cudo od deteta... osvoji titulu sa 7 pobeda... :) sprdnja.
QUOTE]
Ti ne priznajes nista ispod deset pobeda,a? :lol:
Salu na stranu,ali mnogo je vozaca osvojilo titulu sa toliko pobeda,cak i manje.
Ne vidim sta je tu lose.
Ma pusti ga nezna zbog cega da prebacuje!!!!! Pa se tu izvlaci na pobede!!!!

nordic_warrior
31.07.2007., 02:59
Kod prve je imao srece,mada kao navijac Kimija i McLaerena u to vreme,skloniji sam to definisati kao Kimijevom nesrecom.Ipak,titula je zasluzena.
Drugu je uzeo u otvorenoj borbi protiv najboljeg koji je u tom trenutku vozio i koji je imao vecu podrsku od svog klupskog kolege(treba li reci da Fizikela ni sebi ne moze pomoci,a ne nekom drugom).
Svi po nekad imaju malo srece,ali je svi ne umeju iskoristiti.
Tako se diferenciraju sampioni od drugih vozaca F1.

naravno da je imao srece a to je Kimi osetio na svojoj kozi. za proslu godinu i da ne pricam,molio se Sumijevom kvaru u Japanu i to je i dobio. ipak,sreca ne traje vecno i zaista se nadam da lik ove godine gubi titulu

UltraZvuk
31.07.2007., 08:08

Masa, Raikonen, Fizikela i drugari su stvarno opasna konkurencija, nema sta.

UltraZvuk
31.07.2007., 08:12
[QUOTE=DB 06]
Ma pusti ga nezna zbog cega da prebacuje!!!!! Pa se tu izvlaci na pobede!!!!

Nema tu izvlacenja, to su cinjenice.
A za godine... imala si godinu dana kada je KRALJ poceo da vozi. Pitaj nekoga ko ima sve snimke trke od tada da ti pokaze, pa ces videti sta su trke i sta je konkurencija. I koga je sve KRALJ pobedjivao u svojoj karijeri. E to je cudo od coveka.
Ovi sad su luk i voda...ukljucujuci i aktuelne vozace ferarija. Svi su mi komplet osim Hamiltona mlaki.

flysly76
31.07.2007., 12:25
a ides i ti na hungaroring????

A idem, ne znam sta da ti kazem, ove nase agencije organizuju samo sverc ture do Carigrada sa smestajem u evropskom delu, a stos je sto je staza 70 km u azijskom delu. A da sam sve organizujem za Tursku mi je zesce zajebano. Da ne pricam da im sajtovi nude sve osim kvalitetnih informacija. Sve mi se nesto cini da bi ispala dara skuplja nego mera. Tako da ove godine idem na Hungaro Silver 1.

Primi k znanju da crveni metro ne radi zbog rekonstrukcije.

Pozdrav,

vanja.n
31.07.2007., 13:56
A idem, ne znam sta da ti kazem, ove nase agencije organizuju samo sverc ture do Carigrada sa smestajem u evropskom delu, a stos je sto je staza 70 km u azijskom delu. A da sam sve organizujem za Tursku mi je zesce zajebano. Da ne pricam da im sajtovi nude sve osim kvalitetnih informacija. Sve mi se nesto cini da bi ispala dara skuplja nego mera. Tako da ove godine idem na Hungaro Silver 1.

Primi k znanju da crveni metro ne radi zbog rekonstrukcije.

Pozdrav,

hvala ti na informacijama ..... ja cu kolima.. najbolje se tako organizujem (ne zavisis ni od koga ) a kartu cu tamo da uzmem....

bit ce super nadam se

flysly76
31.07.2007., 15:31
Ne brini za karte, pricao sam sa ljudima iz ostermana. I ja idem u sopstvenoj reziji, batali bre kojekakve arguse i sio mi ga djura turse u fazonu ne moze krtina bez sala. Nemam druga posla nego da obilazim mostove i ostale budalastine tokom F1 vikenda, a sve u fazonu mogao si sto nisi.

Pozdrav,

31.07.2007., 15:36
[QUOTE=Andjelčić]

Nema tu izvlacenja, to su cinjenice.
A za godine... imala si godinu dana kada je KRALJ poceo da vozi. Pitaj nekoga ko ima sve snimke trke od tada da ti pokaze, pa ces videti sta su trke i sta je konkurencija. I koga je sve KRALJ pobedjivao u svojoj karijeri. E to je cudo od coveka.
Ovi sad su luk i voda...ukljucujuci i aktuelne vozace ferarija. Svi su mi komplet osim Hamiltona mlaki.
Znam ja kako je sve bilo moj ujak prati formulu 1 od kada zna za sebe..pricao je on meni kako je bilo...ali sve jedno kako je bilo bilo je...sada je red na Akija..a da i tih Sumaherovih 7 titula su 7 titula i nema tu pod kojim sulovima su se osvojile..a i da Aki osvoji 7 titula nebi se gledale kao on je lakse osvojio..ne srce nego bi to bilo izjednacio se sa brojem titula sa Sumaherom.. :lol:
Tako da pod kakvim uslovim ja osvajao titule to nije od presudnog znacaja!!!!!!

UltraZvuk
31.07.2007., 15:50
Kad bi baba imala nesto ne bi bila baba. Aki moze da broji samo patuljke do 7. :)

Ivanadaca
31.07.2007., 16:16
Kad bi baba imala nesto ne bi bila baba. Aki moze da broji samo patuljke do 7. :)

Nemoj da si tako siguran u sebe...Pre bih rekla da ce da broji titule,a ne patuljke...:p :p :p

rosoner
31.07.2007., 19:31
Fetel menja Spida u Toro Roso

Sebastian Fetel će napustiti BMV Zauber kako bi zamenio Skota Spida u ekipi Toro Roso. Ovo je objavljeno danas i odmah je izvršeno.

Fetel je imao ugovor sa BMV-om kao treći vozač, a zauzeće mesto Skota Spida do kraja sezone i već debitovati ovog vikenda u Mađarskoj.

Fetel je postao najmlađi vozač formule 1 koji je osvojio poene, kada je zamenio Roberta Kubicu na stazi za veliku nagradu SAD.

Šef BMV-a Mario Tajsen je izjavio da je nemački proizvođač pustio Fetela kako bi ovaj imao priliku da vozi na trkama i kako ne bi ometali njegov napredak.

"Kao naš test i rezervni vozač, Sebastijan je uradio prvoklasan posao za nas," rekao je Tajsen.

"Kada je ušao umesto Roberta Kubice na velikoj nagradi SAD, napravio je istorijski rezultat jer je postao najmlađi debitant koji je osvojio poene. Međutim, trenutna pravila za testiranje znače da on retko dobija šansu da vozi za nas. Sada mu je došla prilika da uđe u Toro Roso. Sponzorisali smo i trenirali Sebastijana godinama, a da sada budemo prepreka u njegovoj karijeri bilo bi protiv našeg koncepta promocije talenata.

BMV i Red Bul imaju dugo partnerstvo u podržavanju Sebastijana. Toro Roso je tim Red Bula, i na taj način ima smisla da ga pustimo."

Izvor:

Pike ostao bez vozačke!

Kako prenosi F1-Live, trostruki svetski šampion Nelson Pike izgubio je svoju vozačku dozvolu prošlog meseca u Brazilu.

Novinska agencija Globo News kaže da je Pike ispucao sve kaznene poene na svojoj vozačkoj dozvoli usled brojnih saobraćajnih prekršaja, koji uključuju prebrzu vožnju. Po tim glasinama Pike se nije žalio na oduzimanje saobraćajnih poena. Brazilski zvaničnici nisu potvrdili vest, ili odgovorili na špekulacije da je Pike dozvolu izgubio jer je vozio više od dozvoljenih 50km/h.

Da bi vratio svoju dozvolu, šampion će morati da prođe kroz poseban program u brazilskoj prestonici u ponedeljak. Priča se da će mu društvo praviti žena Vivian tokom 8 dana časova. Njema dozvola je dozvola takođe oduzeta zbog loše vožnje.

Izvor:

Hakinen o Meklarenovom duetu

Dvostruki svetski šampion Mika Hakinen veruje da Meklaren neće imati problema da se izbori sa međusobnim rivalstvom svojih vozača.

Dvostruki šampion Alonso i početnih Hamilton su sada samo na dva poena razlike, sedam trka pred kraj.

Kako prenosi Autosport, Hakinen se sreo sa oba vozača nedavno prilikom snimanja jedne TV reklame.

Mika je izjavio da ga njihova borba podseća na borbu koju je on imao sa Dejvidom Kultardom kada je bio u Meklarenu. Iako je svestan da je tenzija između Alonsa i Hamiltona velika, Hakinen misli da je Ron Denis sposoban da sve drži pod kontrolom.

"Imao sam dobar razgovor sa njima, i bilo je vrlo interesantno. To me je podsetilo na vreme kada sam ja bio sa Kultardom, i mogao sam osetiti tenziju između njih. To je normalno. Spolja je moguće da to izgleda više od toga, ali mislim da oni još uvek blisko rade zajedno, ali sa otporom.

Ovo je vrlo teška situacija, ali Ron ih može uputiti i davati im upustva i savete. On ima višegodišnje iskustvo, koje je počelo sa Prostom i Laudom i bilo je tako mnogo vozača koji su se borili međusobno za šampionat. Tako da on ima iskustvo kako da im da instrukcije. Mislim da on koristi to iskustvo sa Fernandom i Luisom na najvišem nivou. Ne mislim da će biti problema. Na kraju dana, najbolji vozač će pobediti, i upravo će se to desiti."

Izvor:

klika
31.07.2007., 20:47
naravno da je imao srece a to je Kimi osetio na svojoj kozi. za proslu godinu i da ne pricam,molio se Sumijevom kvaru u Japanu i to je i dobio. ipak,sreca ne traje vecno i zaista se nadam da lik ove godine gubi titulu

Jos nismo culi ni jedan jedini argument za tu (ne)srecu, zavisi o kome pricamo.

Sta je sada sa Kimijem, ima najbolji bolid pa je podosta od oba McLarena. Manimo se tih gluposti kako je neko baksuz celog zivota. Dobar vozac je uvek dobar vozac bez obzira na okolnosti.
Jos jednu stvar moras da shvatis, pa ni Alonso ne moze svake godine da uzme titulu, bilo bi previse.

Mlad si, ne pamtis stare dane iz sampionata. Sena je za 10 sezona uzeo 3 titule, neki drugi veliki vozaci pre njega takodje ne vise od tri, kao npr. Pike, Stjuart,.........
Svi su oni , neki manje neki vise, imali srece u pojedinim trenucima u svojoj karijeri, sve je to sastavni deo trke. Pa Sena recimo ne bi uzeo titulu one godine kada je zadnja trka prekinuta zbog velike kise, iako je Prost bio prvi u momentu prekida trke, zbog tadasnjih pravila nije dobio punih 10 bodova jer nije odvozeno , cini mi se, 2/3 trke, pa je na kraju iagubio titulu zbog POLA boda. Sa druge strane, Seni je FIA oduzela titulu one godine kada je on izbacio Prosta u prvoj krivini u Francuskoj, tada bio na celu sampionata ali zbog udesa kaznjen i .........

Bilo je slicnih situacija tokom istorije takmicenja i pricati o nekakvom baksuzluku je nista vise nego izgovor za neuspeh pojedinog vozaca, bilo da se on zove Kimi , Pera ili Zika.

klika
31.07.2007., 20:51

Znaci po tebi, svako ko ima manej od 7 titula nista ne vredi u Formuli 1, hmm..........interesantno..........

Sene, Prostovi, Stujarti, Pikei, itd.........sve boranija..........nikako da shvatis sta sam ti napisao u prethodnim postovima, o tome kako da izvuces odredjeni zakljucak..........

31.07.2007., 21:59
Ma koji bre patuljci?Zar vi mislite da je lako boriti se sa ovim vozacima???
Ma Akiju je dovoljno da osvoji i 3 titule,puna kapa,ja cu biti zadovoljna!!! :)

fernando
31.07.2007., 22:51
Jos nismo culi ni jedan jedini argument za tu (ne)srecu, zavisi o kome pricamo.
Ne secas se,nebeska sreca je u pitanju. :lol:

Garwor
01.08.2007., 01:36
Sena je osvojio dve titule dok je McLaren bio nadmocniji od ostalih. Ali ipak je Sena neprevazidjen po procentu pole pozicija, sto govori da je u stvari bio najbrzi (nisam rekao najbolji takticar, strateg, najjaci zivci, nego NAJBRZI).

01.08.2007., 02:39
Sena je osvojio dve titule dok je McLaren bio nadmocniji od ostalih. Ali ipak je Sena neprevazidjen po procentu pole pozicija, sto govori da je u stvari bio najbrzi (nisam rekao najbolji takticar, strateg, najjaci zivci, nego NAJBRZI).
Pa dobro..svako je prepoznatljiv po necemu!!!!!

UltraZvuk
01.08.2007., 09:38
Znaci po tebi, svako ko ima manej od 7 titula nista ne vredi u Formuli 1, hmm..........interesantno..........

Sene, Prostovi, Stujarti, Pikei, itd.........sve boranija..........nikako da shvatis sta sam ti napisao u prethodnim postovima, o tome kako da izvuces odredjeni zakljucak..........

Vec sam te jednom pitao "slusas li ti sebe"? Mislim da je to dovoljno jednom reci...
Prelistaj sve postove koje sam napisao, ja nijednom nisam rekao da su gore pomenuti boranija niti ja nipodastavam sve ispod 7 titula.
REKAO SAM SAMO DA DECKO (ALONSO) NIJE NIKAKVO CUDO. I stojim iza toga. Jer nije nista postigao vise ili bolje od ostalih da bi sad svi padali na teme zbog toga. Tebi moze to da se svidi ili da se ne svidi ali su to cinjenice. Niti dugo vozi, niti spektakularno vozi, niti ima mnogo pobeda, titula, polova... nista senzacionalno. Jednostavno jedan od mnogo vozaca koji su u istoriji imali 2-3 titule i to je to. Meni licno je Mika Hakkinen daleko daleko bolji od njega. Coveku stvarno odajem veliko postovanje.

A sto se tice mene, batali se skolovanja... Samo citaj kako pise i sam izvuci zakljucke.

UltraZvuk
01.08.2007., 09:41
O Senni imam stvarno visoko misljenje, ali nije ni on bio svetac, daleko od toga...

rosoner
01.08.2007., 12:15
Špijunska afera otvorena!

Maks Mozli je izjavio da će prošlonedeljna odluka WMSC-a ići na apelacioni sud FIA.

Mozli je ovu odluku doneo nakon razgovora sa Luiđijem Makalusom, predsednikom italijanskog CSAI (Commissione Sportiva Automobilistica Italiana).

U njihovoj prepisci Makaluso je kritikovao odluku WMSC-a da ne kazni Meklaren iako je dokazano da je Meklaren posedovao ukradena dokumenta. On takođe tvrdi da je nekoliko visokih zvaničnika u Meklarenu znalo da imaju Ferarijeve informacije nekoliko meseci. To je optužba koju je Mozli sa pravom shvatio vrlo ozbiljno.

Pred apelacionim sudom FIA moće da se čuje glas Ferarija, koji se nije čuo na saslušanju u Parizu prošlog četvrtka. Mozli se složio da bi korišćenje Ferarijevih tehničkih znanja dalo Meklarenu ilegalnu prednost, a poznavanje Ferarijevih strategija značajnu i nepoštenu prednost na svim trkama.

Saslušanje će se verovatno obaviti u Paziru krajem avgusta. 

Izvor:

Meklaren nije zabrinut

Povodom ponovnog otvaranja špijunske afere i odluke Maksa Mozlija da slučaj ide na apelacioni sud FIA, Meklaren je dao saopštenje za medije na svom zvanicnom sajtu.

U saopštenju se navodi da je FIA tražila od FIA Apelacionog suda da razmotri odluku koju je doneo WMSC 26. jula, zbog zavaravajuće medijske kampanje Ferarija i pritiska od strane automobilske federacije Italije. Meklaren se još jednom pozvao na odluku WMSC-a ocenjujući je kao pravednu, dok tvrdi da tim nije imamo nikakvu prednost zbog ukradenih podataka.

U drugom delu saopštenja ističe se da je Meklaren potpuno siguran jer oni ne znaju za neke nove informacije ili argumente koji su se pojavili. Na kraju, Meklaren izražava razočarenje i sigurnost da će ih apelacioni sud osloboditi.

Da li će sve biti baš tako, videćemo.

Izvor:

DB 06
01.08.2007., 14:11
Masa, Raikonen, Fizikela i drugari su stvarno opasna konkurencija, nema sta.
Dodajmo tu Kubicu,Hajdfelda,Hamiltona,izbacimo fizikelu i uporedimo situaciju sa onom iz '94.nakon Senine pogibije,zatim iz '95.(znaci-sezone kada je Sumaher uzeo prve dve titule),pa da vidimo kada je konkurencija bila jaca.
Naravno,pored svih nabrojanih,konkurenciju Alonsu je cinio i Sumaher stariji licno,pa to daje posebnu tezinu.
Trba reci i da je Alonso vozio bolju masinu od MSC '94. i '95. da bi svi parametri bili uzeti u obzir.
Ipak,kada sve saberemo,Alonso nije nista manja faca nego sto je bio MSC nakon prve dve titule.
Ah,da,samo jos pomenimo i to da je prva titula Sumahera nedvojbeno spornija od prve Alonsove(koja sustinski i nije sporna).
E,sad,sta ce Alonso da uradi do kraja karijere,ostaje da se vidi,ali trenutno je vrlo blizu MSC-u sa pocetka karijere,sto je dovoljan pokazatelj da je to vanserijski vozac.
Inace,Sumaher gotovo da nije imao dostojne konkurencije,izuzev Hakinena,sve do pojave Alonsa(ajde,i Kimija) i naravno-strasnog Wiliamsa kojim je upravljao Hil(valjda je jasno koga ovde apostrofiram).
Sa druge strane,Alonso je imao od pocetka karijere znacajnoi jacu konkurenciju,koju mu sada cini i sam klupski kolega.To MSC nije osetio.

UltraZvuk
01.08.2007., 16:15
Ej, mrzi me sve ovo. Alonso je najbolji i u redu stvar.
Videcemo koga ce ljudi duze pamtiti.

flysly76
01.08.2007., 16:57
Ne razumem potrebu da se prepirete o tome ko ima vise srece, podsecate na navijace beogradskih fudbalskih timova. Iskulirajte malo.
Moje misljenje je da je Alonso odlican vozac i da je svoje kvalitete pokazao jos u Minardiju, ja ga licno ne podnosim zato sto kuka i cmizdri kad mu ne ide. Ali valjda je to svim ciganima zajednicko(Spanci, Italijani...). Mislim da koristi onu Sumaherovu foru zadovoljavanja drugim ili trecim mestom, ali da nikada nece znati da povileni kao veliki MSC, da startuje 22. i da pobedi. Nimalo mi se ne dopada sto vozi bas za McLaren, ali sta je tu je, radovacemo se i ako nam on donese titulu koju smo od Kimija ocekivali. Mislim da ce sada Hamiltonu biti jako tesko da drzi spanca iza sebe i da ce takmicenje vozaca biti neizvesno do zadnje trke. Ne ocekujem da ce se u borbu za titulu umesati Kimi, a o Masi da i ne govorim.

@ UltraZvuk
Nije bitno koga ce ljudi duze pamtiti, ovo i nije sport za siroke narodne mase, njima su namenjeni stadioni, baklje, motke i karte za 10-15 E.
Navijaci F1 pamte sve sampione.

@DB 06
Zar si Zaka zaboravio, nesreco? :lol:

Pozdrav,

intra
01.08.2007., 18:57
Mozli mi djeluje na pic**cu kome je krivo što nije uzeo keš kao ostali "prvoborci" lično želim da što prije odu i on (sa svojom vizijom f1) kao i Berni, Ron i stari paraplegičar. f1 mora ostatim vrhunsko takmičenje, da se razumjemo krađe u teh. smislu je bilo i ranije, ali to je vrlo pipava stvar. Vidjeli ste valjda dosad da na raslet prvenstva utiče mnogo faktora, meni je lično krivo što Kimi nije ostao u McLarenu (ako neko misli da on nije znao sve pojedinosti o bolidu i razvoju utoliko bolje) dugo je čekao MSH se prostio tako da to je to. Ja lično navijam za Lewisa ne samo zato što je ruki nego što pokazuje damu i želju za trkanjem i pobjedama i ako ne uspije ove godine opet ću ostati uz njega (ako ostane u McLarenu što je izvjesno) Još sam nešto želio da izjavim za dnevnik.... :lol:

rosoner
01.08.2007., 19:49
Ferari stao iza Toda

Ferarijev upravni odbor se sastao juče u Maranelu da odluči o svojim daljim koracima povodom afere krađe Ferarijevih poverljivih dokumenata. Odbor je odlučio da pruži Žanu Todu dozvolu da inicira i nastavi bilo koju pravnu akciju u ime Ferarija, bilo u Italiji bilo u inostranstvu.

Grandprix.com zapaža da je ovo poprilično neobična situacija jer se interne diskusije u Ferariju ne objavljuju, te nije jasno zašto je ovo saopšteno medijima. Jasno je da će na nekom sudu Tod pokrenuti postupak.

Sve ovo može vrlo loše uticati na imidž Meklarena, čak iako budu oslobođeni optužbi. U jučerašnjem saopštenju Meklaren je upozorio da se vodi ovakva kampanja,
čiji cilj zaista može biti narušavanje ugleda.

Sigurno je da će ovo izazvati samo još veći sukob između timova, a to teško može biti dobro za formulu 1.

Za Ferari je svakako dobra vest da će moći da govore na apelacionom sudu FIA. Tada, kada svi dokazi budu predočeni javnosti stvar će biti dosta jasnija. Danas su iz Ferarija pozdravili odluku FIA da se ide na apelacioni sud i nazvali je "razumnom", jer i Ferari kao zainteresovana strana treba da se čuje što nije bio slučaj prošlog četvrtka u Parizu.

Izvor:

Novac za Silverston

Juče je odobreno 25 miliona funti za renoviranje staze u Silverstonu. Nedavno je Berni Ekelston kritikovao objekte na stazi, što je izazvalo strah da će kalendar formule 1 zaobići Silverston kada istekne trenutni ugovor 2009. godine. Ova renoviranja bi trebalo da osiguraju duži opstanak staze.

Planirana je izgradnja modernog padoka, centra za testiranje, naučnog parka i nove tribine.

Dejmon Hil, predsednik BRDC-a (British Racing Drivers' Club) izrazio je veliko zadovoljstvo smatrajući da će ovaj novac omogućiti ne samo da Silverston ostane u kalendaru, već i dalji razvoj sporta u zemlji. Bivši šampion je dodao da je ovo bitno i za razvoj mladih zvezda poput Hamiltona, jer zna koliko znači imati domaću trku u šampionatu i na njoj pobediti.

Izvor:

DB 06
01.08.2007., 20:03
Da ne bude zabune,ja uopste nisam Alonsoljubac.
Draze bi mi bilo da Hamilton uzme titulu.
I,naravno,Alonso nije najbolji vozac u istoriji(trenutno je samo najuspesniji od aktivnih vozaca),a da li ce biti-videcemo.
Samo sam zeleo reci da je ipak iznad proseka,sto je moje subjektivno misljenje,koje niko ne mora da uvazi.
@flysly76:
Nisam zaboravio Zaka,ali...
Ah,mnogo sam ocekivao od njega i jos vise se razocarao.
Nadam se da bar pametno trosi silnu lovu zbog koje je usrao sve sto je postigao za prve dve sezone u F1.

Garwor
01.08.2007., 21:46
Mozli mi djeluje na pic**cu kome je krivo što nije uzeo keš kao ostali "prvoborci" lično želim da što prije odu i on (sa svojom vizijom f1) kao i Berni, Ron i stari paraplegičar. f1 mora ostatim vrhunsko takmičenje, da se razumjemo krađe u teh. smislu je bilo i ranije, ali to je vrlo pipava stvar. Vidjeli ste valjda dosad da na raslet prvenstva utiče mnogo faktora, meni je lično krivo što Kimi nije ostao u McLarenu (ako neko misli da on nije znao sve pojedinosti o bolidu i razvoju utoliko bolje) dugo je čekao MSH se prostio tako da to je to. Ja lično navijam za Lewisa ne samo zato što je ruki nego što pokazuje damu i želju za trkanjem i pobjedama i ako ne uspije ove godine opet ću ostati uz njega (ako ostane u McLarenu što je izvjesno) Još sam nešto želio da izjavim za dnevnik.... :lol:
Zelite li biti anonimni? :D

klika
01.08.2007., 21:47

Pa nije stvar u Alonsu vec o tome da vi crveni u vek izdizete u nebo samo one vozace koji voze za vas tim. Ta stvar je u nekim slucajevima smesna iz prostog razloga sto kvaliteti vozaca ne zavise od tima/bolida.

Sumaher nije bio najbolji vozac, po meni licno u istoriji F1, zato sto je vozio u Ferariju, one dve titule u Renou imaju mnogo vecu tezinu jer su ostvarene u mnogo slabijem bolidu u odnosu na konkurenciju.

Nemojmo mesati babe i zabe.

A sto se tice pamcenja, ne znam kakve to uopste veze ima sa ovim sto mi pricamo. Pa svi visestruki sampioni su ostali upamceni po necemu, to sto se tebi en svidja Alonso je samo tvoj problem. Ja ne moram da volim jednog Dzeki Stujarta (hipoteticki naravno) , ali covek je usao u istorju F1 , ima tri titule i sugurno mu nisu pale sa neba, niti ih je osvojio na nekakvu srecu.
Isto tako, Mensel nije bio nesretnik kome su titule uvek izmicale zbog nekakvog malera ili tome slicno, jednostavno je bio rodjen u pogresno vreme, tj. bila su dva vozaca bolja od njega u to vreme.
Tako je i sam Kimijem, moras se pomiriti sa cinjenicom da je on vozio u vreme vladavine Sumahera, ali nejgova nesreca je i to sto se u medjuvremenu pojavio Alonso, sada i Hamilton, tako da se bojim da se nece osladiti sa titulama, verovatno zavrsi kao Mensel, sa mozda jednom titulom.

Garwor
02.08.2007., 00:03
Rain man u akciji:
http://www.youtube.com/watch?v=AhXDgL0PrKk&mode=related&search=

Garwor
02.08.2007., 00:05
Jos jedan Sennin potez:
http://www.youtube.com/watch?v=_sX7DsRuVC8&mode=related&search=

02.08.2007., 00:36
Pa da se videti da je se "brinuo" o ostalim vozacima...

UltraZvuk
02.08.2007., 08:48
Opet si iskrivio delimicno moj stav... Od svih vozaca u poslednjih, da kazemo 12-15 godina, osim Sumahera, meni licno se najvise svidjao Mika. Maksimalno korektan, a sposoban vozac. Dugo ce se pamtiti i pustati na spicama sportskim emisija ono njegovo preticanje Sumahera u Belgiji i to je cinjenica. Covek je stvarno trkac. Svi ostali su mi nekako bledi... neuverljivi. Ukljucujuci i sada Kimija i Masu. Hamilton ove sezone iskace isto is tog sivila.

rosoner
02.08.2007., 14:49
Meklaren optužio Ferari!

Sukob između Ferarija i Meklarena se nastavlja još većom žestinom.

Meklaren je javno optužio Ferari da je pobedio u Australiji ove godine sa nedozvoljenim vozilom. Pored toga, Ron Denis tvrdi da italijanski tim vodi promišljenu medijsku kampanju kako bi uništio reputaciju Meklarena.

Prvi put od početka špijunskog skandala koji je počeo prošlog meseca, Meklaren je objavio javnosti svoju verziju događaja.

U dugačkom pismu koje je Meklaren javno objavio, Ron Denis je pisao predsedniku italijanskog motosporta Luiđi Makalusu, na čiji zahtev je juče FIA prebacila slučaj na FIA apelacioni sud.

"Meklarenova reputacija je nepravedno ugrožena zbog nekorektnih novinskih članaka u Italiji i netačnih saopštenja Ferarija," napisao je Ron Denis.

Denis u pismu brani ponašanje svog tima tvrdeći da je jedino što su znali iz ukradenih dokumenata o podu Ferarijevog bolida na trci u Australiji.

Kao vrhunac, Denis kaže da se akcije poput Stepnijeve (koji je glavni akter špijunske afere) trebaju podsticati a ne zaustavljati i optužuje Ferari da je pobedio u Australiji sa ilegalnim bolidom.

Denis navodi da bi Ferari nastavio da se trka sa nedozvoljenim vozilom da Stepni nije skrenuo pažnju Meklarenu.

Ipak, i pored ovako smelih tvrdnji Denis tvrdi da tim nije znao o 780 stranica Ferarijevih poverljivih dokumenata, i da Meklaren nije od njih imao koristi.

Izvor:

Raikonen motivisan

Nakon razočaravajućeg vikenda u Nirburgringu, finac Kimi Raikonen ovog vikenda u Mađarskoj ima novu šansu da se približi Meklarenovom dvojcu u borbi za titulu.

"Uvek je veliko zadovoljstvo doći u Mađarsku," izjavio je Raikonen. "Možda staza nije jedna od najzanimljivijih, ali je vrlo izazovna. I onda je dobro znati da nakon ove trke imamo kratku pauzu. Šta god neko radio, uvek je dobro imati pauzu."

"Već sam pobedio na ovoj stazi jednom. Ovde je vrlo vruće i trka je psihički zahtevna: Sako ako pobediš nećeš patiti na Hungaroringu! Već sam zaboravio evropski grand pri. Ne želim da pričam više o tome. Ono što je sigurno jeste da neću doći u Mađarsku kao neko poražen. Ni najmanje!"

Inače Kimi je morao da odustane na trci za veliku nagradu Evrope zbog problema sa hidraulikom. Kao rezultat toga finac je sada četvrti u šampionatu sa 18 poena zaostatka za Hamiltonom.

Cilj koji je Raikonen postavio za Budimpeštu je jasan: "Završiti ispred ostala tri vozača koja se bore za titulu. Ja sam manje ili više u istoj situaciji u kojoj sam bio u Nirburgringu, ali jasno je da ne smem dozvoliti sebi još jednu trku bez poena. Još uvek verujem da je moguće da osvojim titulu. Samo pogledajte poslednju trku i videćete da je sve moguće. Loša trka za moje protivnike je dovoljna da odmah smanjim razmak."

Izvor:

Bane AS
02.08.2007., 16:03
Novi sam clan pa nisam uopste u toku o kakvoj je tacno temi jer Formula 1 naziv teme je svopsta jer o ovom sportu ima mnogo da se prica i komentarise.