Vidi punu verziju : FORMULA 1
Dakle, majstor Kimi je pokazao mclarenima kako se vozi! :D
Hamilton je vrlo stabilno vozio i pored one dve greskice, super s obzirom da je ovu trku dosada vozio samo u video igrama. Naravno morao je propustiti Alonsa/takva je taktika bila da Alonso ima nekoliko krugova vise sa laksim bolidom, ali i trece mesto je super. Steta za Kubicu, BMW deluje jako. Fizikela solidan, Kovalainen se izglupirao nevidjeno. Masa solidan, ipak je mogao pritiskati vise, cini se, one dve honde su bas kilave.
Umalo da zaboravim, kako vam se cini novi strucni komentator? Meni deluje da je to neki fAcin kolega sa fudbala :D
Mitternachtsträumer
18.03.2007., 15:57
Dakle, majstor Kimi je pokazao mclarenima kako se vozi! :D
Hamilton je vrlo stabilno vozio i pored one dve greskice, super s obzirom da je ovu trku dosada vozio samo u video igrama. Naravno morao je propustiti Alonsa/takva je taktika bila da Alonso ima nekoliko krugova vise sa laksim bolidom, ali i trece mesto je super. Steta za Kubicu, BMW deluje jako. Fizikela solidan, Kovalainen se izglupirao nevidjeno. Masa solidan, ipak je mogao pritiskati vise, cini se, one dve honde su bas kilave.
Honde su užasne, ali je Masa trebao to bolje da obavi. Puno je vremena i kilometara izgubio pokušavajući da ih obiđe. Sećate se šta je Šumi radio prošle godine? Eh, žali Bože onakvog vozača
Ja se nadam da ce se Kubica popraviti i da ce vec sledecu trku imati bolji rezultat !!!
Mnogo jako deluje BMW, bice oni dosta bolji od Renaulta!
Umalo da zaboravim, kako vam se cini novi strucni komentator? Meni deluje da je to neki fAcin kolega sa fudbala :D
Kazu da je lik zaduzen za auto-sport na b-92.Ne mogu reci da sam ga pomno pratio,ali se vidi da je dosta upuceniji od fAce u f1.Medjutim,tesko da je na nivou Veljka P sto se tice strucnosti.E,sad,to sto je Veljko nevidjen smarac...***...mozda da se sva trojica udruze,pa da fAca urala kada je neko desavanje na stazi,ovaj novi da to malo analiticki razmotri,a Velja da se ubacuje samo kada prvoj dvojici nesto nije jasno ili da im preko tastature daje sugestije :idea:
Moze :D ali da se Tihi ubacuje samo kad je zatisje u trci da digne atmosferu sa par svezih traceva i pikanterija iz dzet-seta. S tim da ova dvojica imaju dugme za gasenje Tihog u slucaju nekog desavanja na stazi. :D
Garwore,da nisi ti banovao staru ekipu sa F1 i F1 kladionice,posto se ne oglasvaju danas? :lol:
Jest da je trka bila prilicno monotona,ali nakon onolike apstinencijalne krize i vapaja kada ce poceti,sada ih nema da prozbore poneku. :-(
Ili ih je slomilo sinocnje bdenje. :???:
A mozda su ih slabi rezultati na kladionici bacili u ocaj :?:
Što slabi? Pola nas je pogodili Kimi - Alonso...
Za ubuduće, Kimi uvek na keca, a ostalo ćemo da sačekamo.
Stvarno, de su mclarenove bebe? :D
Al cemo da ih izgazimo ove godine, ahaahahaaa :D
kimi ih ubi....k`o sto sam uvek i ricao..razbijao bi on i pre nego mu se kvario bolid non stop ili se on skuca :D
alonso...ma znao sam da od njega nikada nece postati vozac.....
ovaj novi crnac je dobar....i to mloooooogo dobar..samo me nervira navalili ovi sa b92 prvi crnac pa crnac....ko da nikad nisu videli crnca :D
kubica ima da ih razbije ove godine...samo da se ne sudara ili izlece...
reno...nikakav...onaj kovalainen.....vise je voziJo van staze nego po njoj
i na kraju komentatori...ququ lele de stavise onog acu da im vodi formulu..ne mogu da ga podnesem kad vodi ligu sampiJona,a onaj drugi.....k`o mrtav konj...vise bi voleo da slusam veljka i cedu nego ove...jes da oni baljezgaju bzvz ali sad ne mogu da pohvatam ko je sa kim i ko je kome oteo zenu :lol:
sva sreca pa na HRT 2 ima prenos i njihovi komentatori su klasa za ove nase.....jes da ih ne volim ali posteno ljudi znaju da vode formulu...
bojan p
19.03.2007., 03:09
Na osnovu današnje trke Ferrari, McLaren kombinacija na tiketu sigurno donosi bar nešto. :)
UltraZvuk
19.03.2007., 08:56
Sta kazete na procenu Kultarda pri napadu na Vurca? Stvarno je covek kralj :)
Tako i ja pretičem, ali na PC-u :lol:
A ko ima više bodova? :lol:
Hamilton me baš oduševio, čitao sam o njemu te sa 6 godina drao starije u radio kontrolisanim autićima, pa karting ovo-ono, pa pitao Ron Denisa kad će da vozi f1....
Stvarno mi se dopada kako vozi, ima damu, nije se pokolebao kad je par puta napravio grešku i ima specifičnu putanju ulaska u krivinu - malo me podsjetio na Švabu po tome. Zaslužio je 2. mjesto.
I dopalo mi se što se osjetilo na podijumu da ima neke pozitivne energije i sportskog natjecanja.
bojan p
19.03.2007., 10:52
Sta kazete na procenu Kultarda pri napadu na Vurca? Stvarno je covek kralj :)Meni je to više delovalo kao potcena nego kao procena. :)
bojan p
19.03.2007., 10:53
Tako i ja pretičem, ali na PC-u :lol:I uspeš da se provučeš sa unutrašnje strane? Ili možda izbaciš van piste onoga koga pretičeš? ;)
Hamilton je igrao ozbiljne igrice, a Kultard izgleda Need For Speed. :D
Cuj ko ima vise bodova, pa jedan nas krenuo sa poslednjeg mesta i opet imamo skoro isto. Sta ce tek biti kad nasi krenu iz prvog reda, hehe ? :D
Ceda&Velja su bili daleko harizmaticniji(nisam rekao bolji) komentatorski par od sadasnjeg. Od sadasnjeg su gori samo ona dvojica sto komentarisu skijanje na eurosportu.
Cuj ko ima vise bodova, pa jedan nas krenuo sa poslednjeg mesta i opet imamo skoro isto. Sta ce tek biti kad nasi krenu iz prvog reda, hehe ? :D
Masa je bio ispod proseka, trebalo mu tri kruga da pretekne RedBull i 4-5 onu kantu od Honde, Auguri je za klasu bolji bolid.
Kimi odradio posao , samo da vidim kako ce to da ide kada on bude jurio vodece.
McLaren napravio takticku gresku, morao je jednog vozaca da ostavi sa malo goriva i da povede trku, drugacije bi bilo.
Kad_LupimLupim
19.03.2007., 16:24
Ceda&Velja su bili daleko harizmaticniji(nisam rekao bolji) komentatorski par od sadasnjeg. Od sadasnjeg su gori samo ona dvojica sto komentarisu skijanje na eurosportu.
Novi ludaci, a? :lol:
Ne znam, ja gledam trke na HRT2. Njihova dva voditelja su genijalni. Manite se ovih nasih budala ;)
**case-problem**Andjelčić
19.03.2007., 17:08
Meni je ovaj lik Alonso car! Navijacu za njega pa sta bude da bude... Krivo mi samo sto nema nigde Pedra de la Rose i njega sam isto izgotivio... Jel zna neko sta je bilo sa njim od prosle godine...?
I meni je...ja navijam za njega jos od kada je on dosao u Minardi...i kada niko nije znao za njega ja sam ga volela...a sada jos vise...najaci vozac.....
19.03.2007., 17:12
Veruj mi da necete...........jer je Alonso Alonso a njega niko ne moze da gazi......
19.03.2007., 17:15
Meni je taj deo trke bio najaci.....Wurc nastradao ni kriv ni duzan....ali to je Kultard od njega se svasta moze ocekivati......
19.03.2007., 17:17
A ko ima više bodova? :lol:
Pa naravno tako je....JEDAN ALI VREDAN
19.03.2007., 17:19
To se nece desiti.......hahhahahahaha.......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
19.03.2007., 17:23
Masa je bio ispod proseka, trebalo mu tri kruga da pretekne RedBull i 4-5 onu kantu od Honde, Auguri je za klasu bolji bolid.
Kimi odradio posao , samo da vidim kako ce to da ide kada on bude jurio vodece.
McLaren napravio takticku gresku, morao je jednog vozaca da ostavi sa malo goriva i da povede trku, drugacije bi bilo.
E pa...sta da se radi.....svakome se desavaju greske....pa i njima...imaju pravo na to...ali onda im to dodje glave ko ove trke....ali to ne mora nista da znaci prosle sezone Alonso je na prvoj trci sezone bio 3...koliko se secam pa sat mu sada fali....sada je drugi...sledecu trku prvi i tako sve do kraja...samo on da mi osvaja bodove i opet ce se dokopati titule..........
Novi ludaci, a? :lol:
Ne znam, ja gledam trke na HRT2. Njihova dva voditelja su genijalni. Manite se ovih nasih budala ;)
Alal ti vera, pa kao da mi ne bi gledali na hrt-u ali ga kablovski provajder IKOM (a mozda i jos neki) iskljucuje dok je F1 u toku.
Kad_LupimLupim
19.03.2007., 19:16
Haha... znam i kod mene su na SBB-u uvek iskljucivali i za F1 i za Ligu Shampiona, ali ove sezone zasad nista... izgleda da im se neko naebo majke :lol:
19.03.2007., 20:05
Sta da se radi????/Onda moramo nase glupe komentatore da slusamo....ali i to nekako prezivim...
Klothius
19.03.2007., 20:51
Mrzim IKOM!Koristim njihove usluge jedino zbog toga sto su oni jedini provajder u mom kraju.Ali dobro.Valjda ce i oni da se urazume i puste HRT2 za vreme trka i Lige Sampiona.Sto se tice Alonsa,nije bas izgledao brzo.Hamilton je trebao da bude 2.Pa mislim realno koliko treba da se napuni goriva za 16 krugova?Sigurno ne 8(ili bese 9) sekundi koliko je trajao njegov drugi pit stop.A Alonso je bio dosta krace iako je razlika bila 1 ili 2 kruga.A Mclaren je rekao da nema prvi/drugi vozac.Masu bas nije htelo :(
Sto se tice Alonsa,nije bas izgledao brzo.Hamilton je trebao da bude 2.Pa mislim realno koliko treba da se napuni goriva za 16 krugova?Sigurno ne 8(ili bese 9) sekundi koliko je trajao njegov drugi pit stop.A Alonso je bio dosta krace iako je razlika bila 1 ili 2 kruga.A Mclaren je rekao da nema prvi/drugi vozac.Masu bas nije htelo :(
Pa Alonso je bio tezi od Hamiltona sa gorivom, isao par krugova kasnije u boks i smanjio onu razliku od 1-1,5 sekunde . Vrlo jednostavno, ne vidim zasto bi Hamitlon morao da bude 2, svaka cast , vozio je odlicno.
Ocekujem tutulu od tog momka za jedno 4-5 sezona, veliki potencijal.
Klothius
19.03.2007., 21:18
Tesko da 2 kruga mogu da smanje vreme pita za 1,5 sekundi.Nevazno.Videcemo u Maleziji ko je brzi.Na ovoj trci je Hamilton bio brzi od Alonsa.Alonso kao da se uspavao na trci u Melburnu.Ukoliko Hamilton bude nastavio ovim tempom,mislim da ce stici do titule za manje od 4 godine.
Tesko da 2 kruga mogu da smanje vreme pita za 1,5 sekundi.Nevazno.Videcemo u Maleziji ko je brzi.Na ovoj trci je Hamilton bio brzi od Alonsa.Alonso kao da se uspavao na trci u Melburnu.Ukoliko Hamilton bude nastavio ovim tempom,mislim da ce stici do titule za manje od 4 godine.
Pa kako ne mogu, Sumaher je to radio svaki put, jedan krug znaci mnogo. Shvatas da se po krugu trosi 2-2,5 kg goriva. Ako uporedis ALonsa i Kimija, prvi je imao celih 7 kg vise (tri kruga kasnije otisoa u boks), sto ce reci ona razlika na treningu od skoro 0,5 sekundi, plus minus koja stotinka.
Pa da je Hamilton bio brzi valjda ne bi Alonso napravio kasnije onoliku razliku, nemojmo preterivati. Ne znam sta se to ocekuje od Alonsa, nije bio brzi u prvom delu trke, evidentno. Mudro odvozena trka, ne jurca se glavom bez obzira na prvoj trci, jos ne znas kako bolid reaguje i treba ga sacuvati za narednu trku, jos je ovo ispipavanje snaga. Sacekajmo tri trke pa cemo videti kakav je pravi odnos snaga.
Klothius
19.03.2007., 22:18
Ne znam bas.Nego Kimi je sipao goriva za oko 26 krugova za 9,7s,a kazes mi da su meh. Hamiltonu sipali goriva za 17 krugova za 9s?A Alonsu za 15 krugova za 6,x sekundi.Inace tesko da je Alonso ispitivao formulu.Njegov najbrzi krug je bio 1:26:3xx dok je Raikonenov bio 1:25:2xx(ili 1xx).Tesko da je bio toliko sporiji samo zato sto je "ispitivao" formulu.Na kvalifik. se videlo da su Mclaren i Ferrari dosta blizu po brzini i vremenima.A to se nesto i nije pokazalo na trci.Mislim da se Alonso suvise opustio.
Ne znam bas.Nego Kimi je sipao goriva za oko 26 krugova za 9,7s,a kazes mi da su meh. Hamiltonu sipali goriva za 17 krugova za 9s?A Alonsu za 15 krugova za 6,x sekundi.Inace tesko da je Alonso ispitivao formulu.Njegov najbrzi krug je bio 1:26:3xx dok je Raikonenov bio 1:25:2xx(ili 1xx).Tesko da je bio toliko sporiji samo zato sto je "ispitivao" formulu.Na kvalifik. se videlo da su Mclaren i Ferrari dosta blizu po brzini i vremenima.A to se nesto i nije pokazalo na trci.Mislim da se Alonso suvise opustio.
Nece biti, Alonso je bio u boksu 8,8 sek, Hamilton 9,2, otprilike, nije bilo vise od pola sekunde razlike.
Pa jel ti to ocekujes da Alonso svaku trku pobedi? Pa nije ni Sumeher svaku pobedjivao.........
Klothius
19.03.2007., 23:06
Pa naravno da ne mislim(i nadam se da nece pobediti),ali dvostruki zaredom sampion sveta je trebao da se bolje pokaze.Pa cak sam i ja bio ubedjen da ce razlika izmedju Kimija i Fernanda biti dosta manja,ali dobro.Kao sto je vec receno,videcemo ko je spremniji,brzi i bolji vozac za nekoliko trka.Ja sad idem da gledam 24h,pa se vidimo sutra ili tako nesto.Pozz
Ovi kreteni sa b92 spasise moj jadni tv. Strpih se ja malo a i oni odlucise da nam pet do dvanaest saopste carobnu vest da oni prenose trku. Kaze narod bolje ikad nego nikad,ali verujte mi najebace se neko i vama majke samo polako. Bice zakona i za takve.
Sto se tice trke mislim da je bila dobra,cinjenica je da je Ferari trenutno bolji,mislim da je Kimi bio taj koji je ispitivao bolid i nije imao potrebe da forsira previse,dok po mom misljenju alonso nesme ni da forsira. Razlog je taj kao sto vecina zna je taj da mercedes nikako nemoze da napravi pouzdan motor koji u duzem roku moze da iznosi trku,uvek su bili brzi a gubili su i trke i titule zbog pucanja motora. Precesto se to desava,da ih nebi kostalo. Hamilton odlican,ako se mercedes popravi bice veliko iznenadjenje ove sezone. Reno strasno,nemam reci. Krecu ispod nule. Ne treba bog zna sta ocekivati ove sezone od njih. Fizikela je za penzije odavno a onaj mali je smesan. BMW vrlo dobar a moze biti i bolji, i njih bije maler kao i njihovog najveceg konkurenta mercedes. ostalo buranija,nije vredno komentara.
Vidim da ste se manje vise izjasnili za koga navijate,pa bih i ja mada mislim da ce te se zacuditi kada vam kazem da je moj omiljeni tim Wiliams. Kazem da ce te se zacuditi,jer uglavnom ljudi navijaju za najace timove ali ja kad sam poceo da pratim formulu 1 u Wiliamsu je jos vozio Alen Prost pa kasnije Hil,Vilnev i ostali. Ostao sam im veran sve ove godine,a najdrazi period mi je bio kad je bmw poceo da ih snabdeva motorima,jer sam i obozavalac ovih automobila. Tako da su mi oni sada neka druga opcija kao navijaca.
Nemoj da mislite da sam penzic,daleko je to od toga ali se retko javljam pa sam zato ovako opsiran.
Imali jos neko mozda da navija za neke slabije timove?
Poz
Reno uospte nije tako los, problem je u vozacima. Kovalainen totalno razocarenje, Fizi je uradio onoko koliko je maximalno mogao, Masa nije uspeo da ga pretekne.
Klothius
20.03.2007., 00:01
Serija je gotova,pa evo mene opet.Inace meni je kao drugi tim za koji sam navijao bio Jordan.Posto njega nema(nazalost),da kazemo da mi je drugi omiljeni klub BMW i to samo zbog Nika.Kubica mi nije preterano drag.Reno nije bas toliko los,ali nije ni blizu dobrog.Ja sam njih otpisao za sampiona konstr. jos kad sam cuo da Alonso vise nece voziti za njih.Takodje mi se ne svidja bas ona njihova orange boja.Mnogo je lepsa ona plava,ali dobro.
Klothius
20.03.2007., 00:08
A da.Inace Masa nije pretekao Djankarla,verovatno,da ne bi rizikovao to 6. mesto.On je jurio,jurio i taman kada sam mislio da ce da ga pretekne,on je krenuo da popusta i dozvoljava Fiziju da odmakne na vecu razdaljinu.Steta.Da ga je prestigao,Ferrari bi sada imao isti broj bodova kao i Vodafone Mclaren Mercedes.
ali dvostruki zaredom sampion sveta je trebao da se bolje pokaze.
Moze da uradi onoliko koliko mu bolid dozvoljava,a ici van mogucnosti auta je riskantno.....
I samo bih dodao na celu pricu,da ce mozda presudan uticaj na prvi deo sampionata vrsiti gume,jer Ferrari tu ima prednost,kao visegodisnji partner Bridgstonea. Jer,novi timovi poput Mclarena,BMW,Renaulta, se nisu jos dovoljno privikli (sto se tice trke) na konfiguracija Bridgestonea.
Ne, ne, svi imaju "iste" gume :lol:
Klothius
20.03.2007., 12:28
Pa svi i imaju iste gume.Problem je u tome sto drugi timovi nisu koristili Bridgestone.Mishelinove gume su se skoro potpuno drugacije ponasale na stazi od Bridgestona.Ferrari ima dugogodisnju saradnju sa Bridgestonom tako da oni znaju kako da lepo podese formulu prema zahtevima guma.
...
Imali jos neko mozda da navija za neke slabije timove?
Poz
Ima par McLarenovaca ;):D:D:D
Briatore je izjavio da je Kovalainenova voznja bila 'rubbish'. Stvarno je uprskao, ali mislim da ce biti mnogo bolji ubuduce.
Ima par McLarenovaca ;):D:D:D
E, još ćemo da vidimo čija mati crnu vunu prede :lol:
Pa svi i imaju iste gume.Problem je u tome sto drugi timovi nisu koristili Bridgestone.Mishelinove gume su se skoro potpuno drugacije ponasale na stazi od Bridgestona.Ferrari ima dugogodisnju saradnju sa Bridgestonom tako da oni znaju kako da lepo podese formulu prema zahtevima guma.
Da si bolje upućen u formulu znao bi da Ferariju ništa nije sveto i da su spremni na razne folove da bi pobjedili :lol:
Kraju šala, bilo je nekih fotki Japanaca u opasnoj HTZ opremi koji su petljali nešto oko guma, mazali ih nekim "neškodljivim" hemikalijama u cilju poboljšanja perfomansi istih.
Svi dobijaju iste, ali Ferari malo istije :lol: teorija zavjere ;)
(f1 ne bi ni bila toliko interesantna da nema ovoga)
bojan p
20.03.2007., 15:32
Da si bolje upućen u formulu znao bi da Ferariju ništa nije sveto i da su spremni na razne folove da bi pobjedili :lol:
Kraju šala, bilo je nekih fotki Japanaca u opasnoj HTZ opremi koji su petljali nešto oko guma, mazali ih nekim "neškodljivim" hemikalijama u cilju poboljšanja perfomansi istih.
Svi dobijaju iste, ali Ferari malo istije :lol: teorija zavjere ;)
(f1 ne bi ni bila toliko interesantna da nema ovoga)Tako i treba. Ipak je to Ferari. ;)
20.03.2007., 17:14
Ma Alonso nije na ovoj trci dao sve od sebe....to se i videlo! Ali Hamilton sigurno nije bio bolji od Alonsa jer da je bio on di sada imao 8 poena a ne Alonso.....
Ali ovo nema veze pa Alonso je prosle sezone na prvoj trci bio trci koliko se secam....pa na kraju je osvojio titulu...to nema nikakve veze...bice ovde gusto do samog kraja....
A sto se tice guma, ekipe koje su bile na Mishelinovim gumama teze im je da se naviknu na stil voznje sa Bridgeston gume.......jer se te gume drasticno razlikuju.....
Moramo da sacekamo da vozaci udju u fazon voznje........i da se malo zagreju.....pa ce biti veselo gledati ovu sezonu......
Ja licno mislim da ce ova sezona biti bas zanimljiva!!!!!!!!
Tormentor
20.03.2007., 19:50
Alonso oduvek vozi onoliko koliko automobil moze. Neka ponekad proba da izvuce malo vise od toga, ipak je on 2x Svetski prvak. Kakve su to izjave "uradili smo najvise sto smo mogli u ovom trenutku"? Kao da vozi spajker, pa drugo mesto je super.
Tormentor
20.03.2007., 19:55
I jos jedna stvar, Kimi je u trci imao 0.5 sec brzi krug nego na treningu, a Alonso 1 sec sporiji nego na treningu (poredeci sopstvena vremena). Sta, nije mogao brze? Nije isti auto? Podmece mu tim? Favorizuju Hamiltona? Covek kalkulise, nije trkac, a nije ni napao kolegu na stazi a dosao je do 2 pozicije samo zato sto je Hamilton imao problema sa zaostalim vozacima u krugu koji je prethodio odlasku u boks.
Nesto mi nije jasno, ti u dva posta pises poptuno kontradiktorne stvari. U prvom kazes da Alonos uvek vozi onoliko koliko mu auto dozvoli, sto ce reci maximalno. A posle kazes kako kalkulise.
20.03.2007., 21:43
Ma Alonso uvek pokusava da izvuce maximum ali mislim da to ovoga puta nije radio na stazi.....
Ne znam koliko mu je bas pametno da muci bolid jer McLaren je prosle godine imao problema sa motorima .......... mislim, McLaren je moj omiljeni tim ali njegovi vozaci (ove godine) nisu...
21.03.2007., 00:27
Ne znam koliko mu je bas pametno da muci bolid jer McLaren je prosle godine imao problema sa motorima .......... mislim, McLaren je moj omiljeni tim ali njegovi vozaci (ove godine) nisu...
Pa sta ti ja tu mogu....nisam ni ja kriva sto je Alonso otisao u McLaren...nisam ni ja to zelela ali ***....mora se...malo za promenu!!!!!!!! :?
Losa stvar sad je sto je pauza 3 nedelje. A izmedju 3. i 4. trke cak 4 nedelje!
Marauder
21.03.2007., 00:50
Trazite drugi sport za gledanje u medjuvremenu.
Marauder
21.03.2007., 00:55
WRC se vozi isto retko. 1-2 puta mesecno.
Ja, sa druge strane, nemam tih problema jer se NASCAR vozi svake sedmice.
Kakav nascar pored Moto GP-a!
Marauder
21.03.2007., 01:08
Ni Moto GP se ne vozi vise od 2 puta mesecno.
A ja uzivam u mom sportu svake sedmice. :lol:
Pa sta ti ja tu mogu....nisam ni ja kriva sto je Alonso otisao u McLaren...nisam ni ja to zelela ali ***....mora se...malo za promenu!!!!!!!! :?
Vecina se vozaca ne vezuje toliko za tim,jer ne misle da ce tu ostati celu karijeru. Pare igraju odlucujucu ulogu.
21.03.2007., 16:09
Vecina se vozaca ne vezuje toliko za tim,jer ne misle da ce tu ostati celu karijeru. Pare igraju odlucujucu ulogu.
Naravno da imaju....ali McLaren nije bezveze pozvao Alonsa....ima i on neke koristi od njega...i to velike......
Klothius
21.03.2007., 17:50
Razmak izmedju 3. i 4. trke 4 nedelje!!!Jel ima jos negde razmak od 3 ili ne daj boze 4 nedelje?Nego na kom kanalu ima Nascar?Bas bi voleo da vidim Montoju kako tu vozi.
Bas bi voleo da vidim Montoju kako tu vozi.
Nemas sta da vidis zanimljivo, Montoya je onoliko "dobar" u Nascaru koliko i u Fromuli, retko kada udje u prvih 15-20.
Klothius
21.03.2007., 19:02
Montoja je bio jako dobar u F1.
Marauder
21.03.2007., 19:48
Nemas sta da vidis zanimljivo, Montoya je onoliko "dobar" u Nascaru koliko i u Fromuli, retko kada udje u prvih 15-20.
Na prosloj trci je bio peti.
Meni je iskreno Nascar toliko dosadan da nemate pojma !
Vrte se u krug sa plasticnim autima koji imaju fake svetla.......
Marauder
21.03.2007., 20:08
Budi iskren: koliko NASCAR trka si gledao u zivotu? Ja mislim da je broj 0. Jesam li u pravu?
Gledao sam 5-6 puta sigurno, najvise volim da gledam kad pocnu da se okrecu po stazi pa se svi slupaju i stanu .......
to je jedino zanimljivo..ostalo je smor....
Marauder
21.03.2007., 20:14
I nije ti se svidela ogromna konkurencija (preko 80 vozaca od cega samo najboljih 43 mogu da voze)? Nije ti se svidela neizvesnost (nema onoga kao u zadnjoj F1 trki kada je Raikonen vodio od pocetka do kraja) do zadnjeg kruga do zadnje krivine? Nije ti se svideo podatak da se trka vozi svake sedmice? Nije ti se svideo podatak da se za titulu bori vise od 1 ili maksimalno 2 vozaca?
NE.....
Tamo ima samo jedna krivina......na levo.....
Marauder
21.03.2007., 20:21
E onda neznas sta valja. :lol:
Ja mrzim takmicenja gde se trka vozi jednom mesecno i gde je sampion poznat vec na pola sezone. Videces i ove godine, Raikonen ce biti sampiona vec na pola sezone. 'ebem ti takmicenje koje ima samo 2-3 vozaca koji se bore za vrh. Gde je konkurencija? Zasto svaki vozac nema jednake uslove za pobedu (kao sto u NASCAR ima)
Razlika izmedju F1 i nascara je kao izmedju fudbala i kosarke. U kosarci se nonstop postizu poeni, aplauz i ajd novi napad. I ako neki tim vodi sa 10-15 razlike to nemora nista znaciti jer su preokreti cesti. U fudbalu retko pada gol, ali je praznjenje energije navijaca zato mnogo vece.
Marauder
21.03.2007., 20:29
Nebi ih bas usporedio tako. Vise bi ih usporedio oba kao fudbal, ali F1 je kao nasa liga u kojoj samo 1 tim dominira dok je NASCAR kao Spanska ili Nemacka liga gde ima mnogo vise boljih timova i zna se desiti da slabiji na papiru pobedi jaceg na papiru.
Klothius
21.03.2007., 20:50
Uf sad bas.Pa i u nasoj ligi se mogu dogoditi cuda,mada retko.
Na prosloj trci je bio peti.
Idi begaj............a na proslih 7-8 bio 25-ti...........ne da mu ide nego ............ovde neko pomenu kako je Montoya bio dobar u F1, he he he ...........ne bih komentarisao.
Videces i ove godine, Raikonen ce biti sampiona vec na pola sezone. 'ebem ti takmicenje koje ima samo 2-3 vozaca koji se bore za vrh.
A ti si to na osnovu prve trke zakljucio...........vrlo zanimljivo. Evo odmah stavljam na onoj vasoj kladionici, iako to ne radim, $2000 da Kimi ne moze ni u ludilu obezbediti titulu na pola sezone! Videcemo da li ce je uopste i uzeti..........
Marauder
21.03.2007., 21:30
Idi begaj............a na proslih 7-8 bio 25-ti...........ne da mu ide nego ............ovde neko pomenu kako je Montoya bio dobar u F1, he he he ...........ne bih komentarisao.
2001: 6
2002: 3
2003: 3
2004: 5
2005: 4
2006: 8* (napustio F1 na pola sezone).
Potpuno solidni rezultati. Prosek (ne racunajuci zadnju sezonu) mu je 4.2.
Ajmo usporediti te brojeve sa brojevima recimo Raikkonena. Prosecan finis Raikkonena je 5.3, a oba su debitovali 2001 godine.
Marauder
21.03.2007., 21:31
A ti si to na osnovu prve trke zakljucio...........vrlo zanimljivo. Evo odmah stavljam na onoj vasoj kladionici, iako to ne radim, $2000 da Kimi ne moze ni u ludilu obezbediti titulu na pola sezone! Videcemo da li ce je uopste i uzeti..........
Mozda matematicki nece biti gotovo, ali ja ti garantujem da ce imati ogromnu prednost koju ce moci odrzavati prosecnim rezultatima do kraja sezone.
Klothius
21.03.2007., 21:57
Potpuno se slazem sa Mustangom.Kimi ce,najverovatnije,nagomilati gomilu poena do polovine sezone koju ce moci da odrzi i drugim mestima.
E onda neznas sta valja. :lol:
Ja mrzim takmicenja gde se trka vozi jednom mesecno i gde je sampion poznat vec na pola sezone. Videces i ove godine, Raikonen ce biti sampiona vec na pola sezone. 'ebem ti takmicenje koje ima samo 2-3 vozaca koji se bore za vrh. Gde je konkurencija? Zasto svaki vozac nema jednake uslove za pobedu (kao sto u NASCAR ima)
Ovo blaćenje f1 oma da se obustavi, vidim nije se gledao film, a bogami ni pročitala istorija f1, znači nascar na temi američki auti ovo-ono...
Potpuno se slazem sa Mustangom.Kimi ce,najverovatnije,nagomilati gomilu poena do polovine sezone koju ce moci da odrzi i drugim mestima.
Stavljam100 evrića da neće biti tako...
Marauder
21.03.2007., 22:33
Ovo blaćenje f1 oma da se obustavi, vidim nije se gledao film, a bogami ni pročitala istorija f1, znači nascar na temi američki auti ovo-ono...
Ovo je tema F1. Ja nigde nisam video da samo pozitivno moze da se pise.
Mozda matematicki nece biti gotovo, ali ja ti garantujem da ce imati ogromnu prednost koju ce moci odrzavati prosecnim rezultatima do kraja sezone.
O cemu vi pricate , koje bodove ce nagomilati? Razlika izmedju 1-2-3 mesta je sam 2-4 boda .........po tvome Kimi ce na svakoj trci biti na podijumu a Alonso i Hamilton ce da se bore za 7-8 mesto? Jel to hoces da mi kazes?
Dizem spomenik Kimiju ako uzme titulu! Ne kazem da ej nece uzeti ali to neci ici tako lako kako vi to ovde vec predvidjate. Pobedio na jednoj trci i odmah sampion, kad bi to tako lako bilo........
Marauder
21.03.2007., 22:35
Opet cu ti reci posto vidim da ne kapiras - matematicki nece biti gotovo, ali ce Raikonen imati dovoljno veliku prednost koju ce moci prosecnim rezultatima da odrzava.
Opet cu ti reci posto vidim da ne kapiras - matematicki nece biti gotovo, ali ce Raikonen imati dovoljno veliku prednost koju ce moci prosecnim rezultatima da odrzava.
Pa jel ti znas da racunas prika moj, Kimi mora da na svakoj trci napravi 2-3 mesta razlike da bi do pola sezone imao recimo 20 bodova viska, a znamo da to niej mnogo , jedno odustajenje i sve se brzo istopi.
bojan p
21.03.2007., 22:38
@68Mustang428CJ
Mislim da je suviše rano za ovakvu konstataciju. Sezona je tek počela, svašta može da se desi. Da sačekamo da karavan stigne u Evropu, onda će mnoge stvari biti jasnije.
Marauder
21.03.2007., 22:40
Kimi mora da na svakoj trci napravi 2-3 mesta razlike da bi do pola sezone imao recimo 20 bodova viska
Zar to nije realno ocekivati?
Zar to nije realno ocekivati?
A zasto bi bilo realno ocekivati? Odakle ti ta ideja da ce Kimi stalno pobedjivati? Na osnovu jedne trke? Suvise rano pricamo o nekim stvarima.
Prosle sezone kada je Button u svojoj 213 trci zivota prvi put pobedio svi su ga ove godine videli u borbi za titulu, dajte da se malo uozbiljimo.
Marauder
21.03.2007., 22:57
Button je Button. Raikonen je Raikonen. Konacno ima bolid koji se ne kvari.
Ma NASCAR je zakon . :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Nekada davno Espanol se na ovoj temi opkladio sa nekim da Kimi nikad nece biti sampion. Nadam se da nece biti u pravu. :D
A borba ce se voditi izmedju Kimija i Mase, tako da ce biti neizvesno do kraja, ali Kimi dobija.
Ja polazem dosta nade u Kubicu ali ne mislim da ce biti prvi......daleko od toga......
Marauder
21.03.2007., 23:58
A borba ce se voditi izmedju Kimija i Mase, tako da ce biti neizvesno do kraja, ali Kimi dobija.
Voleo bi i to cudo da vidim.
Clyde_the_Glide
22.03.2007., 01:18
kimi osvaja, alonso se zezno sto je resao u mclaren...
Kubica nece biti prvi, ali dovoljno je da bude 4-ti, i to ce biti veliki uspeh.
Ovo je tema F1. Ja nigde nisam video da samo pozitivno moze da se pise.
Dobro mogu da razumjem da ti se Nascar više sviđa. Koliko sam shvatio osnovna prednost po tebi je to što ima 80 i kusur vozača koji mogu pobjediti. Ja Nascar vidim drugačije svi sjede na ovalu da im slučajno nebi promaklo lupanje auta sa sve vatricom. Ne vidim kako se to vozačko umijeće može porediti sa WRC ili f1. Ja nascar dožovljavam kao takmičenje gdje može učestvovati svako ko je dovoljno hrabar ili lud da stisne gas do kraja i vozi što bliže zidu i sl., a priprema auta se svodi na olakšavanje karoserije i pojačanje sirove snage motora. Dok f1 vidim kao sport koji je prošao kroz mnoge faze u kojima su ponekad neobična tehnička rješenja donosila prednost ili su to bili fantastični motori ili pak vozači (primjer Šumahera) kao i sport gdje se bukvalno vrti tolko novaca da se mogu koristiti najnaprednije tehnologije i materijali.
bojan p
22.03.2007., 11:39
Planiranim uvođenjem novih pravila, još više će se ograničiti korišćenje naprednih tehnologija, materijala i rešenja, što je bio jedna od osnovnih elemenata F1. Da ne nabrajam koliko je rešenja prvi put viđenih u F1 stiglo u serijsku proizvodnju automobila. Ma da i sa postojećim ograničenjima pred svaku trku imamo po neku inovaciju, obično vezanu za aerodinamiku bolida, bolje hlađenje motora, i slično, ali se neka zaista radikalna i nova rešenja ne mogu videti upravo zbog pomenutih ograničenja. No i sa svim tim F1 je i dalje mnogo zanimljivija od Nascara, pod uslovom da osnovni razlog gledanja trke nije čekanje sudara dva ili više automobila i svega onoga što ide uz to.
Samo cu reci jedno , F1 i NASCAR se ne mogu porediti ni kad ste pijani !
F1 nisu vozaci auta - oni su PILOTI na tockovima, to je umetnost !
Ja licno malo vise volim WRC jer su to jedini vozaci ciji automobili su najslicniji onima koje mi vozimo ......
Klothius
22.03.2007., 15:14
Kubica nece biti prvi, ali dovoljno je da bude 4-ti, i to ce biti veliki uspeh.
Tesko da ce biti 4-ti.Na toj poziciji ce se nalaziti Hamilton ili Masa.
Ma koji god , samo neka je u prvih 7-8 , ipak je tek poceo , nek se malo uhoda pa onda nek pocinje da cepa !
Da, bice to uspeh, ali ako bude bolji od jednog vozaca Ferrarija ili McLarena, to ce onda biti veliki uspeh. Ili, sta mislite, hoce li Kubica biti bolji od Fizikele?
Nekada davno Espanol se na ovoj temi opkladio sa nekim da Kimi nikad nece biti sampion. Nadam se da nece biti u pravu. :D
Sto se tice Kimija, naravno da moze biti sampion, ali ako Masa to uradi ja cu da skocim u okean sa kamenim blokom vezanim oko vrata.
Mozda je prognoza preuranjena ali mislim da ce se Masa u generalnom plasmanu juriti sa Hamiltonom.
Da, bice to uspeh, ali ako bude bolji od jednog vozaca Ferrarija ili McLarena, to ce onda biti veliki uspeh. Ili, sta mislite, hoce li Kubica biti bolji od Fizikele?
Ne bi me to nimalo iznenadilo.
Nema sta da te iznenadjuje, Kubica vozi super .... :-)
Ili Massa ili Alonso....Neko od njih dvojice uzima titulu....
Neko rece da je Kimi dobio auto koji se ne kvari.Po cemu je to zakljuceno: po tome sto je vozio trku bez greske i ubedljivo dobio....hm,imao je takvih dana i u Mclarenu.
22.03.2007., 17:57
Stavljam100 evrića da neće biti tako...
A ja 500 eura....ma necu da budem cicija evo 1000 da nece tako biti!!!!!!
22.03.2007., 18:00
Pa po meni je i sada Kubica bolji od Fizikele...ali mislim da ce biti bolje od njega u ovoj sezoni sto se tice bodova....
Andjelcic, si ti zensko ili ?
22.03.2007., 18:07
Ili Massa ili Alonso....Neko od njih dvojice uzima titulu....
Neko rece da je Kimi dobio auto koji se ne kvari.Po cemu je to zakljuceno: po tome sto je vozio trku bez greske i ubedljivo dobio....hm,imao je takvih dana i u Mclarenu.
Pa da svi spominju kako ce se Masa i Kimi klati za titulu, ali ja mislim da si ti u pravu...i da ce pre osvoiti Masa titulu nego kimi.....
Ma neka oni misle sta oce..njihova stvar...........
A to sto misle da Kimi ima bolid koji se ne kvari....pa malo se zajebo...ne postoji garancija da je bolid 100% ispravan tako da ne mogu da pametuju...jer i preplosle sezone je imao odlicnih trka koje je vodio do kraja.....a imao je i onih gde mu je u poslednjem krugu pucao tockic.........nema sta da se kazem za Kimija nego da je imao srece sto je Masa startovao sa zacelja pa je imao srece.....Ali kako god bilo ja i dalje navijam za Alonsa.........i samo za Alonsa...tako je vec 4 godine i tako je i sada....ali vise sam gotivila Reno nego McLaren......
A onog malog Hamiltona ceka titula u protekle 5 godine....samo je pitanje vremena kada ce je uzeti??????? Samo se nadam da nece oboriti Alonsov rekord...........
22.03.2007., 18:08
Andjelcic, si ti zensko ili ?
Naravno!!!!!!!! A sto pitas?????????
Marauder
22.03.2007., 19:49
Dobro mogu da razumjem da ti se Nascar više sviđa. Koliko sam shvatio osnovna prednost po tebi je to što ima 80 i kusur vozača koji mogu pobjediti. Ja Nascar vidim drugačije svi sjede na ovalu da im slučajno nebi promaklo lupanje auta sa sve vatricom. Ne vidim kako se to vozačko umijeće može porediti sa WRC ili f1. Ja nascar dožovljavam kao takmičenje gdje može učestvovati svako ko je dovoljno hrabar ili lud da stisne gas do kraja i vozi što bliže zidu i sl., a priprema auta se svodi na olakšavanje karoserije i pojačanje sirove snage motora. Dok f1 vidim kao sport koji je prošao kroz mnoge faze u kojima su ponekad neobična tehnička rješenja donosila prednost ili su to bili fantastični motori ili pak vozači (primjer Šumahera) kao i sport gdje se bukvalno vrti tolko novaca da se mogu koristiti najnaprednije tehnologije i materijali.
U NASCAR volim neizvesnost. Trka svake sedmice, 43 vozila na stazi, vise od 2 vozaca se bore za titulu i neizvesnost traje od prvog do zadnjeg kruga. U F1 nema niceg od toga. Pazi samo zadnju trku, Raikonen je vodio sve i jedan krug. Znas kad bi se tako nesto desilo u NASCAR? Nikad.
Uzmi samo Montoyu za primer. U svojoj prvoj F1 sezoni je zavrsio kao sedmi. U NASCAR je trenutno tek 15. Znaci ima vise nego duplo losiji plasman u takmicenju koje, po vama, je daleko losije. Kako to objasnjavas? Ako je F1 toliko bolji od NASCAR, to znaci da bi jedan prosecan F1 vozac kao Montoya trebao bez problema da bude najbolji u NASCAR. Jel tako?
U F1 je bio 7-mi od 20 a u Nascaru je 15-ti od 80, prema tome bolji je tamo nego sto je bio ovde, pa iz toga logicno sledi da je F1 teze takmicenje. Howgh!
Marauder
22.03.2007., 23:36
15 od 43. Samo 43 vozaca voze trku.
U svakom slucaju, ako je F1 toliko bolji od NASCAR, to znaci da bi jedan prosecan F1 vozac kao Montoya trebao bez problema da bude najbolji u NASCAR.
To bi samo moj mali buraz od 8 godina mogao da kaze.........cisto poredjenje.......pffff.....
Marauder
23.03.2007., 00:51
Koji je odgovor na pitanje?
To ti je isto kad neki odlican fudbaler predje iz jace lige u slabiju ligu. Normalno je da ce imati bolje rezultate. Zbog cega bi auto trke bile drugacije?
Zato sto je potpuno drugaciji pritisak na vozaca(ne jaci ali drugaciji), auto , formula nije auto, vrte se u krug kao majmuni .......
I kakve to ima veze, mozda mu jednostavno ne odgovara nesto, ima mnostvo faktora sa kojima se moze objasniti, ne mozemo tako ,,ograniceno" da zakljucujemo......
Marauder
23.03.2007., 01:00
U NASCAR je veci pritisak jer plata zavisi od rezultata. Nema kao u F1 gde potpises ugovor i primas platu bez obzira na rezultate. U NASCAR imas platu od ogovora (mali deo od ukupne plate), ali se najveci deo se zaradi na osnovu rezultata.
Sve to ima svoje ali sad mi se pajki, odoh da spavam pa cemo sutra.......poZZzzz.....
Marauder
23.03.2007., 01:05
Laku noc.
Uzmi samo Montoyu za primer. U svojoj prvoj F1 sezoni je zavrsio kao sedmi. U NASCAR je trenutno tek 15. Znaci ima vise nego duplo losiji plasman u takmicenju koje, po vama, je daleko losije. Kako to objasnjavas? Ako je F1 toliko bolji od NASCAR, to znaci da bi jedan prosecan F1 vozac kao Montoya trebao bez problema da bude najbolji u NASCAR. Jel tako?
Po meni to je samo dokaz onoga što sam ja zastupao tj. da mu vozačka vještina i ne treba, i da odatle potiče ta neizvjesnost pobjednika.
Ja sam želio naglasiti razliku u pristupu trkama i kompletnoj filozofiji Amerikanaca i Evropljana. Uostalom rekao si da tim u koji je prešao Montoja i nije u vrhu.
U NASCAR je veci pritisak jer plata zavisi od rezultata. Nema kao u F1 gde potpises ugovor i primas platu bez obzira na rezultate. U NASCAR imas platu od ogovora (mali deo od ukupne plate), ali se najveci deo se zaradi na osnovu rezultata.
Ovo nije u potpunosti tačno, ima mnogo vozača koji su imali ugovore da im se plaća po osvojenim bodovima, bilo je onih kojima su sponzori ili oni sama plaćali da voze itd. A da bi potpisao ugovor trebaš biti dobar.
Marauder
23.03.2007., 02:21
Nisam to znao, ali verujem da vecina F1 vozaca ne primaju platu na osnovu plasmana na svakoj trci.
U NASCAR svi tako primaju, cak i oni najbolji (kao sto je sampion Jimmie Johnson). Posle svake trke se dodeljuju plate na osnovu rezultata na toj trci.
Ovo poredjenj nikako ne stoji. Kao prvo, ne mogu se porediti takmicenja koja su potpuno razlicita u svakom domenu, drugaciji automobili, drugaciji stil voznje itd.
Kao ilustracija, pre par godina su neki reli vozaci okusali na nekim tesovima F1, zakucali su se u drugoj krivini. Takodje, Sumaher nista ne moze da uradi na klasicnoj reli stazi.
Ne mozemo mesati babe i zabe.
Drugo, nijedan vozac Indycar-a nije nista posebno pokazao u Formuli 1, ni ona titula Vilneva nije nista posebno jer znamo da je imao raketu a ne auto, a videli smo sta je kasnije pokazao, nista, kao ni Montoya, koji je btw posle Hila najgluplji vozac svih vremena.
Tako da ova prica o tome kako Montoya treba da bude najjaci vozac Nascar sampionata ima dosta rupa. Ja sam jos pre pocetka sezone rekao da Montoya nece NISTA znazajno uraditi u Nascaru, vidimo sta se desava, covek je jednostavno glup, to je urodjeno.
To ti je isto kad neki odlican fudbaler predje iz jace lige u slabiju ligu. Normalno je da ce imati bolje rezultate. Zbog cega bi auto trke bile drugacije?
Poredjenje ti ne stoji iz prostog razloga sto to nije isti sport, to je isto kao kada bi neki fudbaler presao recimo u ragbi ligu, slicno jeste ali nije isto. Da li to znaci da on automatski mora da bude najbolji u toj ragbi ligi, naravno da ne, sanse su vece da ce poptuno omasiti.
Formula 1 i sve ostalo nema veze sa vezom, pa cak postoji i odredjena razlika u odnosu na Indycar iako je slicno.
Nema kao u F1 gde potpises ugovor i primas platu bez obzira na rezultate.
A zasto je onda Montoya dobio sut kartu u McLarenu? Nemoj mi samo naivno odgovoriti kako je on sam otisao, kao fol, sporazumno........
U f1 verujem da pola vozaca placa da vozi a ne da dobijaju platu. Tj. dobiju i oni nesto od para koje sponzori koje opet oni moraju da nadju, uplate timu. MAda, Montoyi ni Microsoft ne bi pomogao da ostane u timu :D
Nije ista vrsta takmicenja nascar i f1. U f1 se za uspeh trazi stopostotna preciznost u voznji, znanje o motorima, jednostavno osecaj za voznju. U nascaru imas samo levu krivinu i pravac, tako da mnogi elementi iz f1 nedostaju. Tako su vozaci izjednaceniji, jer manje elemanata voznje imaju da savladaju. Huan je jos i dobar tamo, bas bih voleo da vidm Kensetha i Jonhsona u f1 kako bi se proveli :D Slazem se sa Klikinim stavom, da su americki vozaci slabo prolazili u f1. S druge strane Mansell je otisao u indi i prve sezone uzeo titulu. Sta reci?
Dodao bih jos samo jednu stvar.
Velika je razlika izmedju vozaca Formule 1 i ostalih Indycar/Nascar varijanti iz prostog razloga sto je put od jednog mladog talenta u Formuli 1, ili bolje reci decacica koji je tek krenuo u skolu, pa do ulaska i dobijanja licence poptuno drugaciji u odnosu na vozace u USA.
Jedan Sumaher je sa 5 godina cackao oko motora sa celetom, pre napunjene 10 godine je drao sve redom u sampionatu kartinga itd, kasnije dolaze neke ozbiljnije stvari , Formula 3000, lokalna Reno i ostala takmicenja, itd.........
Sena, sa tri godine menjao brzine u ocevom autu, ali bez kvacila :-).
Nascar vozac, sto je ovde vise puta pomenuto, vozi ceo zivot u krug pod punim gasom, sta taj jadnik zna o tehnici voznje, motorima itd, covek nikada nije usao u S krivinu niti zna kako se to radi.
Pomenut Mensel, pokazao kako se vozi u Indycaru, ne smem ni da pomislim sta bi tek uradio Sumaher.
Zanardi, prvak Indycara, dosao u Formulu , nije mogao da pretekne jednog pacera kao sto je Sato , bruka.
Marauder
23.03.2007., 18:45
videli smo sta je kasnije pokazao, nista, kao ni Montoya, koji je btw posle Hila najgluplji vozac svih vremena.
Tako da ova prica o tome kako Montoya treba da bude najjaci vozac Nascar sampionata ima dosta rupa. Ja sam jos pre pocetka sezone rekao da Montoya nece NISTA znazajno uraditi u Nascaru, vidimo sta se desava, covek je jednostavno glup, to je urodjeno.
Pokazao sam ti statistiku gde Montoya ima bolji prosek neko Raikonen.
Marauder
23.03.2007., 18:47
A zasto je onda Montoya dobio sut kartu u McLarenu? Nemoj mi samo naivno odgovoriti kako je on sam otisao, kao fol, sporazumno........
Dobio je otkaz jer nije zadovoljio, ali nije to sto pokusavam da objasnim.
U NASCAR na kraju svake trke se dodeljuju novcane nagrade za plasman. Nije da se vozi cela sezona pa tek onda na osnovu toga se dobije plata. Znaci imas platu od ugovora (sitnica), ali na kraju svake trke se dobiva ostatak na osnovu rezultata te trke.
Kako se pokazes - tako ces i biti placen.
Dobio je otkaz jer nije zadovoljio, ali nije to sto pokusavam da objasnim.
Pravio je gluposti koje su premasivale rane radove jednog Sata.......... sve smo videli na stazi nekoliko trka pre nego sto je dobio nogu. Onakve gluposti ne bi ni moja mama napravila.
Ja pokusavam da ti objasnim da je Montoya glupo covek za trke, a ko to ne vidi i ne zeli da vidi, njegov problem.
Marauder
23.03.2007., 18:58
Znam da je pravio gluposti, pravi ih i sada u NASCAR (nema te trke da ne osteti auto), ali valjda su rezultati najvazniji, zar ne? A Montoya je imao bolje rezultate nego drugi vozac McLarena - Raikonen.
Pokazao sam ti statistiku gde Montoya ima bolji prosek neko Raikonen.
2001: 6-ti, sa onim BMW od 900 konja gde je Ferari zaostajao celih 50-tak , ako je to uspeh onda ...........
2005: 4-ti, Montoya - bodova 60, Kimi - 112 !!! Voze u istom timu, samo da se zna
2006: 8* (napustio F1 na pola sezone). najtragicnija njegova sezona, bruka na kvadrat! A da vidimo kako stoji sa bodovima u prvih 8 trka u odnosu na Kimija, M- 26 , K-39.
Ne znam gde si to iskopao da je Montoya bolji od Kimija, pa videsmo da u istom timu i autu obe sezone bio losiji, a nije tesko biti bolji u sezoni 2001 sa onakvim BMW-om pa protiv jednog rukija , Kimi je te godine tek startovao.
Znam da je pravio gluposti, pravi ih i sada u NASCAR (nema te trke da ne osteti auto), ali valjda su rezultati najvazniji, zar ne? A Montoya je imao bolje rezultate nego drugi vozac McLarena - Raikonen.
Pa ako su rezultati najvazniji, zasto je on u prvih 8 trka imao 26 bodova u toj sezoni a Kimi 39? Znaci bio je losiji od Kimija u istom autu, ne znam u cemu je problem.........
Montoya NIJE imao bolje rezultate od Kimija u istom timu! Pogledaj statistiku, napisao sam sve lepo u predjasnjem postu.
I jos koliko je gresaka Montoya napravio u 25 trka koliko je vozio za Mclaren. Ne odustajanja zbog kvara,nego gresaka.....
Marauder
23.03.2007., 20:21
2001: 6-ti, sa onim BMW od 900 konja gde je Ferari zaostajao celih 50-tak , ako je to uspeh onda ...........
2005: 4-ti, Montoya - bodova 60, Kimi - 112 !!! Voze u istom timu, samo da se zna
2006: 8* (napustio F1 na pola sezone). najtragicnija njegova sezona, bruka na kvadrat! A da vidimo kako stoji sa bodovima u prvih 8 trka u odnosu na Kimija, M- 26 , K-39.
Ne znam gde si to iskopao da je Montoya bolji od Kimija, pa videsmo da u istom timu i autu obe sezone bio losiji, a nije tesko biti bolji u sezoni 2001 sa onakvim BMW-om pa protiv jednog rukija , Kimi je te godine tek startovao.
Nisam rekao da je bolji od Raikonena, rekao sam da je imao bolje rezultate kroz karijeru.
I Montoya je 2001 godine tek startovao, isto kao i Raikonen.
Montoya debitovao u jakom Williamsu,a Kimi u Sauberu....
Marauder
23.03.2007., 20:26
Cak i da nije bolji ne govori mnogo jer ja poredim Montoyu sa najtalentovanijim F1 vozacem danasnjice.
Nisam rekao da je bolji od Raikonena, rekao sam da je imao bolje rezultate kroz karijeru.
I Montoya je 2001 godine tek startovao, isto kao i Raikonen.
Nije sija nego vrat, pa kako ima bolje rezultate kada ga Kimi dere dve sezone u istim bolidima. Ti opet mesas babe i zabe.
Montoya je vozio Indycar pre toga , znaci nije bio ruki, to je velika razlika.
Nikako da skopcas neke stvari.
Marauder
23.03.2007., 20:38
Kao sto sam rekao gore, i da nije bolji to ne govori mnogo jer je Raikonen jedan od najtalentovanijih vozaca danasnjice. Biti slabiji od njega nije sramota.
Cak i da nije bolji ne govori mnogo jer ja poredim Montoyu sa najtalentovanijim F1 vozacem danasnjice.
A ti to pukusavas da mi kazes da je Kimi bolji vozac od Alonsa, he he he.............
Tri Montoye ne vrede kao jedan Alonso.........
Marauder
23.03.2007., 21:29
Imas dobre vozace, a onda imas pametne vozace.
Pametan vozac je recimo Matt Kenseth iz NASCAR. U NASCAR se dobiva 5 bonus poena za svakog vozaca koji vodi barem 1 krug. Kenseth dosta puta izbije na prvo mesto da bi dobio tih 5 bonus poena, a onda prepusti tu poziciju nekom drugom. Ili kad ga neko prestigne ne zuri da se vrati na tu poziciju, vec vozi normalno i ceka svoju sansu. Mislim da je Alonso dosta slican kao Kenseth.
Montoya je potpuno obrnut od toga. Ima sigurno vise talenta od Kensetha i mozda je bolji vozac, ali mu ne vredi kad je glup. Cim izgubi poziciju hoce odmah da se vrati na tu poziciju. Iz tog razloga je cesto u sudarima i cesto ne zavrsava trku.
Sa ovim poslednjim za Montoyu se slazem, uvek je bio glupav, ali eto od toliko gluposti postao je maskota, pa sam prosto poceo da navijam za njega (kao nekada Andrea de Cezaris, ako se neko seca) :D
A ono za Kimija si dobro rekao, najtalentovaniji vozac danasnjice.
Ma jest,samo kad vozi za Ferrari :D
[QUOTE=klika]Nascar vozac, sto je ovde vise puta pomenuto, vozi ceo zivot u krug pod punim gasom, sta taj jadnik zna o tehnici voznje, motorima itd, covek nikada nije usao u S krivinu niti zna kako se to radi.[QUOTE]
Pa to ja pricam sve vreme.....al' ebiga.........
Sto se tice Kimija, slazem se da je najtalentovaniji, mozda tripujem jer navijam za njega, ne znam ali samo znam da me ICEMAN (kako ga zovu) odusevljava.......
P.S. Sto se tice mehanike bolida, prica se da je Sumi covek u formuli koji najbolje poznaje tehniku motora i sve ostalo.......
Klothius
24.03.2007., 01:15
Za sada najveci talenat je,po meni Hamilton.Problem je u tome sto mu je ono bila prva trka.Cekajte samo da se malo uigra.Posle njega ide Kimi,pa Alonso.Masa je dobar vozac,ali ima puno padova i uspona.Potpuno se slazem da je Sumi covek koji najbolje poznaje tehniku formule i kako je podesiti.
24.03.2007., 16:58
To bi samo moj mali buraz od 8 godina mogao da kaze.........cisto poredjenje.......pffff.....
A to nesto na moj racun.????????
24.03.2007., 17:02
Alo ljudi 10% je talenat a 90% rad......tako da talenat nema neku veliku svrhu!!!!!!!!!!!
Bez rada se ne moze nista postici.....
A to nesto na moj racun.????????
Zasto ? Sta nije u redu ?
Marauder
25.03.2007., 04:05
Upravo gledam Indy Racing trku na ESPN2, znaci opet neka vrsta Formule, i Daytona International Speedway skoro prazana. Daytona prima 168,000 ljudi, ali veceras je evo skoro prazna.
I onda se ljudi cude zasto nijedna Americka televizija ne prenosi F1 ...
25.03.2007., 18:25
Zasto ? Sta nije u redu ?
Slusaj meni nije problem da prozivam......ja sam strucnjak u tome!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tako ako me neko malo vise iznervira jadan on!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A sve dok se to ne desi ja trpim. Ali imam i ja svoje granice........... :mad:
A ono za Kimija si dobro rekao, najtalentovaniji vozac danasnjice.
Dokle ce biti talentovan, kada bude isao u penziju sa 35-6 godina? Pola staza je vec odradio......
Kimi ni u jednom delu ne moze da parira Alonsu!
Andjelcic, sta stvarno nije u redu, ovo je f1 , ne kapiram stvarno ?
Ok, prozivaj koliko ti dusa ishte.......
P.S. ono za mog malog buraza, ono poredjenje, kakve to ima veze sa tobom ? Tebi to nije bilo upuceno, citaj poruke......
Dokle ce biti talentovan, kada bude isao u penziju sa 35-6 godina? Pola staza je vec odradio......
Kimi ni u jednom delu ne moze da parira Alonsu!
Posluzio sam se chargerovim recima, ja bih rekao: najbolji, sto ce i dokazati.
A za ovo drugo, koliko se secam, Kimi je i sa malo slabijim bolidom dobijao Glavonsa.
UltraZvuk
26.03.2007., 08:23
Klika, da li moze ili ne moze, videli smo u Melbournu. Kako stvari stoje, gledacemo jos dosta puta ove godine... Prema tome, takvi komentari su bespotrebni...
Izgleda da bi i Sato pobjeđivao u Ferrari-ju :lol:
26.03.2007., 11:25
Pa mozda.....ne mozemo znati dok se ne uverimo u to.......bolje receno da vidimo sata u ferariju.....
Ali to je ne moguce tako da mozes samo da mastas..........
Posluzio sam se chargerovim recima, ja bih rekao: najbolji, sto ce i dokazati.
A za ovo drugo, koliko se secam, Kimi je i sa malo slabijim bolidom dobijao Glavonsa.
Hm,jedino ako u slab bolid racunas nepouzdanost.... ;)
Klika, da li moze ili ne moze, videli smo u Melbournu. Kako stvari stoje, gledacemo jos dosta puta ove godine... Prema tome, takvi komentari su bespotrebni...
Cekaj, ti na osnovu jedne trke zakljucujes da je Kimi najtalentovaniji vozac danasnjice, hmm.........mada kada malo bolej razmislim, mozda bih i mogao da s slozim da je najtalentovaniji posto je Alonso vec izgradjen vozac sa manje godina, Kimi se bogami blizi tridesetoj a jos uvek talenat.
Ako bismo na ovaj nacin zakljucivali ko je najbolji, sta bi onda rekli za recimo sezonu kada je Vilnev uzeo Sumaheru titulu? Ili Mika onih godina sa McLarenom? Da li to znaci da su obojica jaci vozaci od Sumija, ne budimo smesni.........
Samo se pitam sta bi bilo da je situacija bila obrnuta kada je kvar bolida Mase u pitanju? Niko to ne pominje.
Da li ce Kimi uzeti titulu, vrlo moguce, ali i dalje to ne znaci , niti ce , da je bolji vozac u bilo kom aspektu od Alonsa, to je valjda jasna stvar.
Pa sta onda treba da uradi? Cak i da sedne u Alonsov bolid posle trke i izvozi najbrzi krug, neki ce reci da je imao manje goriva :D
nordic_warrior
27.03.2007., 00:11
Upravo gledam Indy Racing trku na ESPN2, znaci opet neka vrsta Formule, i Daytona International Speedway skoro prazana. Daytona prima 168,000 ljudi, ali veceras je evo skoro prazna.
I onda se ljudi cude zasto nijedna Americka televizija ne prenosi F1 ...
gledao sam pomenutu trku i uzivao... gledao sam i prvu trku izvikanog f1 sampionata i zaspao!!!!
ljudi se u indyju kolju na ivici noza ne spustajuci gas sa 320 km/h i plus su presli na zdravije gorivo,sto je za svaku pohvalu. sa druge strane,vec je jasno da osim Kimice, Mase i onog spanskog sarlatana ove godine u formuli verovatno niko nece videti pobedu.
vi u Americi zaista nista ne propustate :grin:
Sta to cujem, Hamilton pokazuje ovim veteranima kako se vozi po kisi na test voznji u Maleziji.
To je zato sto je imao cetiri retrovizora :lol::lol::lol:
http://www.f1-live.com/f1/photos/imgactu/zoom07/hamilton-sepang-z-wri-01_280307.jpg
Kona;no smo dohakali problemu otpadanja retrovizora :lol:
Ovaj drugi par je sa uveličavajućim staklom tako da može čovjek vidjeti Ferrar-ije u daljini :D
Kimi i Alonso izgleda nisu ni vozili.
...kako ga stizu za ceo krug. A kako se primicu, zizna daljina se menja sve dok staklo ne pocne da udaljava ferrarije, da se Negro ne uplasi.
bojan p
30.03.2007., 12:56
Zanimljiva tehnička inovacija. Da li je moguće podesiti te retrovizor da tako rade i kada je bolid neke druge ekipe u pitanju? Ferarija će nekako i da preživi, ali šta ako počne naglo da mu se približava Super Aguri, na primer? ;)
Bolid mora da ima preko 80% crvene boje da bi vidio u retrovizoru za velike daljine :lol:
...kako ga stizu za ceo krug. A kako se primicu, zizna daljina se menja sve dok staklo ne pocne da udaljava ferrarije, da se Negro ne uplasi.
Überrunde niste napravili sto godina :D
bojan p
30.03.2007., 13:20
Bolid mora da ima preko 80% crvene boje da bi vidio u retrovizoru za velike daljine :lol:Znao sam da ima neki skriveni nedostatak. Srećom ovi iz Super Agurija su spremni da dofarbaju bolide crvenom do tih minimalnih 80%. :)
01.04.2007., 13:03
A kako bi bilo da vi sacekate prvo trku pa tek onda da prognozirate??????????????????
Nezvanicni treninzi nista specijalno...na trci ce se pokazati ko sta ume!!!!!!!!
Od Spanije bi Sumi trebao da testira za crvene umesto Masse.
Od Spanije bi Sumi trebao da testira za crvene umesto Masse.
E? Pa zašto sad on? Boli ga što ga ne slikaju toliko kao pre? :D:D:D:D
Uh, sad sam se setio. Ostalo je još par saveta kojima bi mogao pomoći. :lol:
Coveku nedostaje Ferrari ;)
Po njegovim recima Tod mu je predlozio i mesto Masse na trkama ali se on odlucio samo za testiranje a za dalje ce viditi ...;)
A od sledece sezone se zabranjuje upotreba traction controla ..
Ma lud je ako se vrati. Nepotrebno.
Klothius
04.04.2007., 14:33
Uf to bez traction kontrole ce biti jaaaako zanimljivo.
04.04.2007., 14:46
Znaci ne mogu da verujem da vi jos uvek razmisljate o tome da li ce se Sumaher vratiti ili ne???
On je sada istorija formule 1.......i za njega nema buducnosti vise u ovom sportu!!!!!!!
Kad_LupimLupim
04.04.2007., 14:57
E, izvini, sto ulecem ovako klizeci... a odkud se ti to takvo simpaticno devojche sa nepunih 17, toliko lozis na F1? :D
Marauder
04.04.2007., 16:53
:lol:
@KLL, nemoj da je provociras, ona ume opasno da vredja....... ;-)
Puno babica.....
http://img72.imageshack.us/img72/5788/70837ks0.jpg (http://imageshack.us)
:D
AnaBg:)
05.04.2007., 12:36
jel trka u 9h ujutru ova u nedelju?
Jeste, trening u 8, trka u 9. Evo novo označavanje guma:
http://img83.imageshack.us/img83/3840/70844eo2.jpg (http://imageshack.us)
Nije dovoljno što se prednji dio poda spuštao, sad prave i pozada :lol:
http://img220.imageshack.us/img220/2544/70866tp5.jpg (http://imageshack.us)
05.04.2007., 14:35
E, izvini, sto ulecem ovako klizeci... a odkud se ti to takvo simpaticno devojche sa nepunih 17, toliko lozis na F1? :D
Pa sta da se radi kada volim brzinu i lepe vozace........a sto to pitas????
Jer zabranjeno da volim F1?? :)
05.04.2007., 14:38
@KLL, nemoj da je provociras, ona ume opasno da vredja....... ;-)
To radim samo kada neko isprovocira ali u negativnom smislu!!!!!!!! Nisam ja kriva sto ste svi ovde stariji od mene pa sam ja za vas klinka....jos sam ja zensko....tako da ovde niko ne moze da me isprovocira a pogotovu ne vi koji ste stariji i suprotnog pola.....jer predpostavljam da ovde ima malo devojaka(odnosno nema ih) tako da bi bilo lepo da me prihvatite ovde jer ja vise pratim F1 od polovine prisutne muske populacije!!!!! :razz:
To radim samo kada neko isprovocira ali u negativnom smislu!!!!!!!! Nisam ja kriva sto ste svi ovde stariji od mene pa sam ja za vas klinka....jos sam ja zensko....tako da ovde niko ne moze da me isprovocira a pogotovu ne vi koji ste stariji i suprotnog pola.....jer predpostavljam da ovde ima malo devojaka(odnosno nema ih) tako da bi bilo lepo da me prihvatite ovde jer ja vise pratim F1 od polovine prisutne muske populacije!!!!! :razz:
Bese ovde jos jedna devoj(cica)ka pre izvesnog vremena, takodje zaludjenik u F1, malo starija od tebe a kaze da prati F1 od svoje 5-te godine. Ne znam da li ce nam se i ove sezone pridruziti.
Ma pusti ove provokatore :-), vecina ih ne voli Alonsa pa te malo zadirkuju, nemo` neko da mi dira Andjelcica, pomalo izlece sa komentarima ali oprosteno joj je, mlada je :-).
Kad_LupimLupim
05.04.2007., 17:21
Pa sta da se radi kada volim brzinu i lepe vozace........a sto to pitas????
Jer zabranjeno da volim F1?? :)
Uh, uh... da si rekla samo zbog brzine, pa da te zenim odma, al' ovako kad pomenu i vozache, jbga... (:
A pitam, sto pitam... pitam... sto ti pitas, zasto ja pitam, a??? :p
Radoznao sam po horoskopu, pa me sve interesuje, jbga... a i ne srece se svaki dan zenche od 17 godina kako sedi i navija uz F1, pali se na miris benzina i sprzene gume i sl.
Neam pojma dal je zabranjeno da volis F1, nisam pravnik. :)
To radim samo kada neko isprovocira ali u negativnom smislu!!!!!!!! Nisam ja kriva sto ste svi ovde stariji od mene pa sam ja za vas klinka....jos sam ja zensko....tako da ovde niko ne moze da me isprovocira a pogotovu ne vi koji ste stariji i suprotnog pola.....jer predpostavljam da ovde ima malo devojaka(odnosno nema ih) tako da bi bilo lepo da me prihvatite ovde jer ja vise pratim F1 od polovine prisutne muske populacije!!!!! :p
E to kol'ko ko prati ovde F1, ne treba nikog da zanima, ko je najzaludjeniji, ko prati najvise podataka za F1, ko sedi u 6h ujutro da gleda trke s drugog kraja sveta, blablabla... mani se toga, corava posla. Veruj mi.
Cool je sto devojche uopste zna o automobilizmu nesto i sto se zanima, tako da opusteno i to je sasvim dovoljno za respekt.
A to ne moze niko da me isprovorcira, ovo ono, pus' tu pricu... corava posla isto. Eno samo jominia da ti pustimo da 'fali Japance, pa ce da ti presedne... mani (:
Marauder
05.04.2007., 19:51
KLL, nazalost kad se zensko pali na bilo kakvu vrstu trkanja to je iskljucivo zbog izgleda vozaca. :lol:
UltraZvuk
06.04.2007., 03:04
Kada bi osnovali Pezejac kup, a da voze holivudske zvezde, to bi bio glavni sport za ribe :)
Eno samo jominia da ti pustimo da 'fali Japance, pa ce da ti presedne... mani (:
Jako smešno... Baš jako... :evil:
bojan p
06.04.2007., 04:51
Malo strpljenja... sačuvajte adrenalin za nedelju.
Kad_LupimLupim
06.04.2007., 09:57
@jomini
To ti je za onu shalu od pre neki dan, samo opusteno, sve je pod kontrolom ;)
bojan p
06.04.2007., 12:18
U 9:00.
06.04.2007., 19:06
Bese ovde jos jedna devoj(cica)ka pre izvesnog vremena, takodje zaludjenik u F1, malo starija od tebe a kaze da prati F1 od svoje 5-te godine. Ne znam da li ce nam se i ove sezone pridruziti.
Ma pusti ove provokatore :-), vecina ih ne voli Alonsa pa te malo zadirkuju, nemo` neko da mi dira Andjelcica, pomalo izlece sa komentarima ali oprosteno joj je, mlada je :-).
Ma sta cu ima ja kada ga ne vole!!!!!!!! Izvini ovo je F1 tako da svako ima pravo da navija za koga oce...ja navijam za Alonsa tako da mene ne zanima njihovo misljenje!!!!! oni navijaju za koga oce i ja im ne branim to!!!!!!!
06.04.2007., 19:08
Uh, uh... da si rekla samo zbog brzine, pa da te zenim odma, al' ovako kad pomenu i vozache, jbga... (:
A pitam, sto pitam... pitam... sto ti pitas, zasto ja pitam, a??? :p
Radoznao sam po horoskopu, pa me sve interesuje, jbga... a i ne srece se svaki dan zenche od 17 godina kako sedi i navija uz F1, pali se na miris benzina i sprzene gume i sl.
Neam pojma dal je zabranjeno da volis F1, nisam pravnik. :)
E to kol'ko ko prati ovde F1, ne treba nikog da zanima, ko je najzaludjeniji, ko prati najvise podataka za F1, ko sedi u 6h ujutro da gleda trke s drugog kraja sveta, blablabla... mani se toga, corava posla. Veruj mi.
Cool je sto devojche uopste zna o automobilizmu nesto i sto se zanima, tako da opusteno i to je sasvim dovoljno za respekt.
A to ne moze niko da me isprovorcira, ovo ono, pus' tu pricu... corava posla isto. Eno samo jominia da ti pustimo da 'fali Japance, pa ce da ti presedne... mani (:
Pa ti kad lupis onda stvarno lupis!!!!!!!!! :lol:
06.04.2007., 19:11
KLL, nazalost kad se zensko pali na bilo kakvu vrstu trkanja to je iskljucivo zbog izgleda vozaca. :lol:
E pa vidis u mom slucaju nije tako!!!!!! :mad:
06.04.2007., 19:12
A da ljudi nisam ja kriva sto volim brzinu i neizvesnost.....tako da je formula 1 idealna za mene!!!!!!!! :)
Kad_LupimLupim
06.04.2007., 19:14
E pa vidis u mom slucaju nije tako!!!!!! :mad:
Reche da te je tesko isprovocirati? (:
Marauder
06.04.2007., 19:22
A da ljudi nisam ja kriva sto volim brzinu i neizvesnost.....tako da je formula 1 idealna za mene!!!!!!!! :)
Ovaj deo u bold jos uvek nisam video u F1.
bojan p
06.04.2007., 20:00
Kako nisi? Uvek je neizvesno ko će uspeti da prođe prvu krivinu.
Marauder
06.04.2007., 20:07
Jako je neizvesno gledati jednog vozaca kako vodi od prvog do zadnjeg kruga.
Opet krece ona prica od pre nekoliko dana.....
Kad_LupimLupim
06.04.2007., 20:28
Ta prica se, koliko sam ja primetio, vrti odkad znam za ovaj forum, tako da ono... opusteno :lol:
bojan p
06.04.2007., 22:47
Opušteno, pored tolikog adrenalina? ;)
nordic_warrior
07.04.2007., 15:15
ma super,toliko je neizvesna da prosto ne znam da li ce sutra pobediti Kimica ili Masa. necu moci da spavam zbog tolikog uzbudjenja :roll:
poslednje prave trke F1 vozile su se dok si jos bila u pelenama
1. Felipe Massa Brazil Ferrari 1:35.043
2. Fernando Alonso Spain McLaren-Mercedes 1:35.310
3. Kimi Raikkonen Finland Ferrari 1:35.479
4. Lewis Hamilton Britain McLaren-Mercedes 1:36.045
5. Nick Heidfeld Germany BMW 1:36.543
6. Nico Rosberg Germany Williams-Toyota 1:36.829
7. Robert Kubica Poland BMW 1:36.896
8. Jarno Trulli Italy Toyota 1:36.902
9. Ralf Schumacher Germany Toyota 1:37.078
10. Mark Webber Australia Red Bull-Renault 1:37.345
11. Heikki Kovalainen Finland Renault 1:35.630
12. Giancarlo Fisichella Italy Renault 1:35.706
13. David Coulthard Britain Red Bull-Renault 1:35.766
14. Takuma Sato Japan Super Aguri-Honda 1:35.945
15. Jenson Button Britain Honda 1:36.088
16. Vitantonio Liuzzi Italy Toro Rosso-Ferrari 1:36.145
17. Scott Speed United States Toro Rosso-Ferrari 1:36.578
18. Anthony Davidson Britain Super Aguri-Honda 1:36.816
19. Rubens Barrichello Brazil Honda 1:36.827
20. Alexander Wurz Austria Williams-Toyota 1:37.326
21. Christijan Albers Netherlands Spyker-Ferrari 1:38.279
22. Adrian Sutil Germany Spyker-Ferrari 1:38.415
Klothius
07.04.2007., 18:39
Cini mi se da ce Hamilton da krene sa vise goriva od prve trojice.Drago mi je sto Masa prvi.Samo se nadam da ce moci da zadrzi tu poziciju.
bojan p
08.04.2007., 10:46
Dobra trka u Maleziji. Hamilton ubedljivo najviše pokazao i osvoji drugo mesto, svaka čast. Alonso rutinski odvezao trku jer je sve moguće problem otklonio Hamilton. Masa razočarao i mislim da je posle ove trke jasno da je Kimi vozač broj jedan u Ferariju. Ferari lošiji nego što se očekivalo, ali očigledno da sada postoje dva tima koji će se boriti za titulu.
nordic_warrior
08.04.2007., 10:53
Cini mi se da ce Hamilton da krene sa vise goriva od prve trojice.Drago mi je sto Masa prvi.Samo se nadam da ce moci da zadrzi tu poziciju.
Brazilac me danas strasno iznervirao,mislim da je debelo precenio sebe.
Kimici svaka cast,decko je sila. da nema nakaradnog pravila o trajanju motora ne bi se on mlatio sa nekim srednjoskolcem na stazi
nordic_warrior
08.04.2007., 11:04
inace,do bola je smesno kad cujem komentatora koji na kraju izvlaci trku govoreci o nekoj borbi i zanimljivosti a istovremeno na ekranu mozemo da vidimo da sesti vozac trke zaostaje vise od minute za prvoplasiranim. gledalaca na ovim dosadnim trkama je sve manje ali zato svi mozemo da uzivamo u divnim predelima Azije i ostalih vukojebina na kraju sveta. :roll:
srecom,veceras pocinje Champ Car,tako da uz to i Indy nece biti dosadno.
eee leba ti.Ovaj Masa je kralj.Bas je zajebao stvar.Ali svaka cast britanskoj geto barabi sto je ISPALIO Masu.ISPALIO!Ovaj se zaleteo kao kreten i eto mu ga.Da je iza bio Sumi,drugacija bi to pesmica bila....Solidna trka ali ipak dosadna.
Sta ti znas?...tek si se ispilila, a nesto glumatas o formulama....Ajde bre, znam te vrlo dobro devojcice...znamo da je Jelena Jovanovic zasluzna za sve! Kad bi ti znala ko je Kimi Raikonen ili Fernando Alonso...??Devojcice, porucujem ti samo jedno: KEEP IT IN THE CLOSET!!! ;)
Sjajna trka,puna adrenalina na pocetku i zaista sam uzivao gledajuci....Jos smo uzeli dvostruku....Gde su sad Garwor i ekipa... :D
Sjajni Mclareni,a posebno Hamilton.
Onaj Masa mora da se prejeo jaja kada je onako brljavio po stazi.Ocaj.Jos jedna ovakva blamaze i kod mene ispada kruga ozbiljnih vozaca.
Nadam se da ce Kubica zasijati proslogodisnjim sjajem u narednim trkama.
08.04.2007., 18:29
Znaci ljudi koliko god vi mrzeli Alonsa sada je dokazao sta on ume i kakav je vozac......zato lepo mozete samo da mu zavidite i da mu skinete kapu...... :)
A moj ALONSIC dere pa rastura!!!!!!!!!!!
08.04.2007., 18:31
Sta ti znas?...tek si se ispilila, a nesto glumatas o formulama....Ajde bre, znam te vrlo dobro devojcice...znamo da je Jelena Jovanovic zasluzna za sve! Kad bi ti znala ko je Kimi Raikonen ili Fernando Alonso...??Devojcice, porucujem ti samo jedno: KEEP IT IN THE CLOSET!!! ;)
Sonja jadna ti kada te vidim....ja nisam kriva sto ti ne volis F1......ti znas da sam ja luda za F1 tako da to niko ne moze da promeni pa ni ti!!!!!!!!! ;)
08.04.2007., 18:33
ma super,toliko je neizvesna da prosto ne znam da li ce sutra pobediti Kimica ili Masa. necu moci da spavam zbog tolikog uzbudjenja :roll:
poslednje prave trke F1 vozile su se dok si jos bila u pelenama
Alo decko zatvori ta svoja usta i suzdrzi se malo...jer ja ako pocnem da prozivam nece ti biti dobro!!!!!!!!!!!!!
A da te upozorim imam ja ovde jos kompanije koja je na mojoj strani tako da bekni jos jednom i stvarno ce mi skociti adrenalin!!!!!!!!!!!!! :mad:
Marauder
08.04.2007., 18:36
Bez svadje molicu.
08.04.2007., 18:36
Reche da te je tesko isprovocirati? (:
Pa jeste.....ali ja sam vesela devojka tako da na mom licu je samo osmeh tako da sve shvatam kroz salu.....tako ako oces nesto ozbiljno da mi kazes a ja to ozbiljno da shvatim moras vise puta da mi to ponovis.......... :smile: :smile: :smile: :smile:
08.04.2007., 18:38
Bez svadje molicu.
Ja se trudim ali me drugi provociraju!!!!!!!!!!
Marauder
08.04.2007., 18:42
Nemoj da nasedas na provokacije.
Prespavao sam start, ko je gledao neka isprica sta se desilo? Uglavnom, kad sam poceo da gledam, Masa u repu Negru, i ja reko sa' ce da ga kara, kad medjutim Luis njega posla u livadu. Rek'o ajde nije to nista, povuklo ga, mnogo je brzi, kad on malo kasnije opet kosi travu. I tu se ja sasvim razbudih od soka i pozeleh da nisam ni ustajao. Sta je dakle bilo na startu?
Raikonen na kraju nije imao nikakvu sansu, i to je bilo jasno jos posle poslednjeg pitstopa, ne znam sta su se komentatori lozili onoliko?
Hamilton bi mogao da napise jedno kratko upusvo Masi kako se vozi, navuk`o ga je k`o malo dete. To ja zovem talentom!
Raikonen, kao sto sam i pretpostavio, kada juri nekoga nije onako opusten.
A sto se tice starta, Kimi napravio glupost, Hamilton, tezi od oba Ferarija, ih onako u prvoj krivini dobije, prosto neverovatno.
Kad_LupimLupim
08.04.2007., 20:17
Znaci ljudi koliko god vi mrzeli Alonsa sada je dokazao sta on ume i kakav je vozac......zato lepo mozete samo da mu zavidite i da mu skinete kapu...... :)
A moj ALONSIC dere pa rastura!!!!!!!!!!!
Cekaj bre, de ces, stani polako... jbte, tek druga trka.
BOKI DOBOJ
08.04.2007., 22:44
Potpuno se slazem sa Kad_LupimLupim. Iako sam navijac Kimija priznajem da je i Alonso dobar. Masa je danas sve uprskao.
nordic_warrior
09.04.2007., 00:16
Alo decko zatvori ta svoja usta i suzdrzi se malo...jer ja ako pocnem da prozivam nece ti biti dobro!!!!!!!!!!!!!
A da te upozorim imam ja ovde jos kompanije koja je na mojoj strani tako da bekni jos jednom i stvarno ce mi skociti adrenalin!!!!!!!!!!!!! :mad:
izvini ali ne plasim se klinki. prozivaj slobodno ali je ono sto sam rekao cinjenica
nordic_warrior
09.04.2007., 00:37
Potpuno se slazem sa Kad_LupimLupim. Iako sam navijac Kimija priznajem da je i Alonso dobar. Masa je danas sve uprskao.
Masu treba izbaciti ako jos nekoliko puta ponovi danasnju mizernu voznju. dozvolio je da ga namagarci najobicniji klinac ali on verovatno i dalje smatra da je bolji vozac od Kimice i alonsa zajedno!! treba ga spustiti na zemlju :roll:
BOKI DOBOJ
09.04.2007., 00:44
Kao da mi citas misli. Kad su ga pretekli i Alonso i Hamilton trebao je pustiti Kimija da ih prati kad on to
ne moze ili ne zna.
nordic_warrior
09.04.2007., 01:03
Kao da mi citas misli. Kad su ga pretekli i Alonso i Hamilton trebao je pustiti Kimija da ih prati kad on to
ne moze ili ne zna.
vidi batice,volim Ferrari vise nego samog sebe ali mi se taj lik otpocetka nije svidjao. Naravno,dok je tata Sumi bio tu to se nije videlo jer je on radio za obojicu ali ovo se prosto ne sme ponoviti. Kao sto si rekao,trebao je da pusti Kimicu ali zbog preterane sujete to nikad nece uraditi. na zalost,zbog blesavog pravila o cuvanju motora (to mi nikad nece biti jasno!) Kimi je morao da se pazi ali je u sebi verovatno psovao sve redom sto ne moze da uleti u fight sa britanskim skolarcem pa da mu pokaze ko je glavni.
Brazilca treba spustiti na zemlju a Kimiju pruziti svu podrsku jer je on novi sampion 8-)
BOKI DOBOJ
09.04.2007., 01:08
Usput receno nisam batica nego sekica ali obozavam sport a narocito formulu. I ja mislim da je Kimi poludio zbog tog cuvanja motora ali je zato zadnjih deset krugova dao sebi oduska.
Koji je vrag sa tim Hamiltonom, prvi put seda u bolid i odma dere ferrarije i pravi najbrzi krug, pa jel on normalan? Mladac ocigledno ne respektuje nikoga. Kaze vezbao na video igrama, ma nemoj pa vezbam ja vec 15 godina pa opet ne znam da vozim ni obican auto kako treba. Nesto je tu sumnjivo.
Videh negde, neko je predlozio da crveni na svoj grb umesto konja stave magarca. Mozda nije losa ideja...
Čuo sam da Masa neće voziti sljedeću trku.
BOKI DOBOJ
09.04.2007., 01:17
Kako si dosao do te informacije?
Masi vise ne bi dao ni zapregu da vozi.
Kako si dosao do te informacije?
U kafiću dok smo gledali trku, kažu ljudi : "Neće od sramote voziti sljedeću." ;)
BOKI DOBOJ
09.04.2007., 01:30
Svaka cast za odgovor!
nordic_warrior
09.04.2007., 01:44
Usput receno nisam batica nego sekica ali obozavam sport a narocito formulu. I ja mislim da je Kimi poludio zbog tog cuvanja motora ali je zato zadnjih deset krugova dao sebi oduska.
izvini sekice,nisam znao 8)
nista ti ne brini,vraca im to Ledeni vec na sledecoj trci.
BOKI DOBOJ
09.04.2007., 01:49
Nadam se da ce za sedam dana situacija biti obrnuta. Kimi prvi, Masa drugi (mozda) a Alosu neka otkaze motor (nije mu se to dugo desilo).:D
U kafiću dok smo gledali trku, kažu ljudi : "Neće od sramote voziti sljedeću." ;)
Kad GURU tako kaze, tako mora biti!
nordic_warrior
09.04.2007., 02:01
Nadam se da ce za sedam dana situacija biti obrnuta. Kimi prvi, Masa drugi (mozda) a Alosu neka otkaze motor (nije mu se to dugo desilo).:D
za Kimija i da se nadamo ali me Masa toliko iznervirao da vise ne znam ni da li zelim da bude drugi. :twisted:
to za Spanca potpisujem. motor bi mogao malo da se zapali,pa da svi budemo srecni i zadovoljni. u svakom slucaju,pobedjuje ga Kimica i bez toga
p.s mogao bih ja da vozim umesto Mase. Imam oko 1000 sati voznje trkackih igrica a i provereno bih izbacio Alonsa sa staze. I sve to za dzabe 8-)
BOKI DOBOJ
09.04.2007., 02:05
Bilo mi je ugodno caskati s tobom ali vrijeme je za spavanje pa laku noc.
nordic_warrior
09.04.2007., 02:12
Bilo mi je ugodno caskati s tobom ali vrijeme je za spavanje pa laku noc.
da,prilicno je kasno...
laku noc svima
Vidim ja da Sumi nece samo testirati Ferrari :lol::lol:
Crnja je odlican, lepo je odradio posao. Eto njega u crvenima ;) :lol:
UltraZvuk
09.04.2007., 08:38
Najjadniji mi je bio momenat kada su se "pokacili" Masa i Kimi... daj ljudi, dok je Sumi bio tu, znalo se ko kosi a ko vodu nosi. Masi treba jednu macolu opaliti i smirela!
Alonsu svaka cast, ali mi se najvise svidela voznja Hamiltona, decko je stvarno talenat. Ovog puta je McLaren podelio domace zadatke, nema sta.