Vidi punu verziju : KRUŽNE TRKE
Posle mnogih nagadjanja i spekulacija evo konacne liste ucesnika u kraljevskoj klasi za predstojecu sezonu.
1. Asanovic Goran (bmw 320 e36) - prosljogodisnji Kuvaljin
2. Kuncer Franjo (audi a4) - mada jos nije stigao u zemlju
3. Kuvalja Tanasije (alfa 156) - nismo ga jos videli
4. Djelmas Miodrag (peugeot 406) - predivan auto i uz to brz
5. Vesnic Milovan (opel vectra) - ? bez podataka
6. Simic Dragan (opel vectra) - ove godine bez asistencije nemaca, auto je dosta zapusten, veliko je pitanje sta ce tu biti
7. Timotic Zoran (bmw 320 e36) - proslogodisnji sampionski automobil Gorana Asanovica
8. Komnenovic Pavle (alfa 155) - Paja jos juri auto, a ako ne nadje nastupice na uscu sa starom dobrom alfom i vise ce se posvetiti sinu koji vozi u klasi do 1400 ccm gr N
9. Marinkovic Miodrag (peugeot 405) - ex Cvetic, ex Simic automobil, konacno doveden u red ali za klasu slabiji od drugih
10 . Kastratovic Zoran (bmw 320 e36) - stari auto ali daleko vise poboljsan ove sezone
Po nekim informacijama Andrej Kulundzic je hteo da se prikljuci ovom drustvu ali je sprecen zbog zdravstvenih problema.
17/18. 5. 2003. - Banja Luka
07/08. 6. 2003. - Beograd
14/15. 6. 2003. - Beograd
22/23. 6. 2003. - Beograd
09/10. 8. 2003. - Kraljevo
30/31. 8. 2003. - Kraljevo
27/28. 9. 2003. - Novi Sad
Ako ima nekih pitanja rado cu odgovoriti!
black-devil
08.05.2003., 18:22
i na kakve su oni trke isli?:)
Sta ti mislis na kakve trke???
Ocigledno nisi zainteresovan za auto trke!
black-devil
12.05.2003., 18:24
banne, trkam se godinama vec, tako da sam mnogo zainteresovana, ja sam zensko:)
samo mene ne interesuju osobe koji su bili najbolji vec me interesuju trke:)
black-devil
12.05.2003., 18:26
i osobe koji imaju volje da stanu na crtu:)
pa nema problema stacu ti na crtu kad god pozelis. za volanom pol nije bitan.
Da li neko zna, da li se u Subotu 7. juna vozi neka trka na Uscu, i u koliko sati pocinje ako je tako ?
17/18. 5. 2003. - Banja Luka
07/08. 6. 2003. - Beograd
14/15. 6. 2003. - Beograd
22/23. 6. 2003. - Beograd
09/10. 8. 2003. - Kraljevo
30/31. 8. 2003. - Kraljevo
27/28. 9. 2003. - Novi Sad
Ovo je kalendar trka za sampionat Srbije i Crne gore.U subotu na Uscu se vozi trening u 12 sati, a u nedelju je trka u 11 sati. Nastupace kao i svake godine 6 klasa, ali ove godine je ST klasa puna i bice odlicno gledati ta vozila na stazi.
Na stazi se pojavilo 100 automobila u sedam klasa.
Gledalaca je bilo oko 30.000 a najbolje mesto za gledanje je bilo u zgradi CK gde je bila hladovina, vetar je pirkao a i vidi se skor cela staza.
Klasu jedan obelezili su Tosic i Vidaric koji su imali zestok fajt na stazi koji je rezultirao time da su obojica zavrsila kraj staze. Pobedio je povratnik u klasu Pero Lucic koji je imao zestoku borbu sa Sasom Petronijevicem koji je diskvalifikovan sa drugog mesta zbog visestrukog preticanja pod zutom zastavom.
U klasi dva suvereno je vladao Danko Bakrac dok su veliku borbu za drugo mesto vodili Zarko Terzic i Branko Copic koja je trajala do poslednje krivine. Milos Komnenovic (sin Paje) izleteo je sa staze ali bez vecih posledica.
Klasa 3 takodje nije bila zanimljiva. Trku je poveo Dragan Milic u pezou 306 koji je izdahnuo posle par krugova, tako da je Zeljko Banicevic lagano i ubedljivo trijumfovao.
Hobi klasu su ponovo obelezili cudni preokreti. Gotovo svi favoriti su odustali (Atanackovic, Cvetic...) zbog kvarova tako da je pobedio totalno nepoznati covek ali ko im je kriv trka je za to da se zavrsi.
Klasu 4 necu ni komentarisati jer je smatram debilnom. Doveli ljudi pet automobila od cega tri popunjavaju klasu! Posle starta dvojica odose odmah u boks. Sramota!!!
Najjaca klasa nije bila nesto zanimljiva kako smo ocekivali. Velika borba se vodila izmedju Kuncera i Asanovica dok je Mikica Vesnic kaskao za njima. Razlog je nedostatak pravih prenosa u menjacu za ovu stazu. Kuvalja je totalno razocarao. Em auto nije isao em je on bio ocajan. Jos na kraju trke nije otisao u parc ferme tako da je diskvalifikovan. Djelmas je takodje muku mucio sa svojim Pezoom koji je i dalje pretvrd za nase staze. No ostaje sledeci vikend da se vidi ida se greske isprave.
Sto se moje klase tice startovao sam sa 19 pozicije posle problema na treningu sa obrtomerom. Trku sam zapoceo dobro i do prve leve posle starta sam bio 15. posle sam se zaglavio iza jednog novajlije koji me je zatvarao tri kruga i dosta me namucio. Moja je krivica sto se nisam odmah razracunao sa njim nego sam cekao tri cetiri kruga. Kada je izbacen sa staze, krenuo sam u dalju jurnjavu ali je neko na krivini broj 2 prosuo ulje tako da sam pravio piruete po stazi. Trku sam zavrsio deveti, ali ulozeno je nekoliko prigovora na prvoplasirane. Po nezvanicnim informacijama neki su pali na toj kontroli tako da cemo zvanicne rezultate znati kroz koji dan.
Eto to bi bilo to za ovaj vikend ako nekoga nesto zanima neka slobodno pita. A mi se vidimo sledeci vikend opet na Uscu.
Klasa 1 do 1150 ccm (yugo 55)
1. Petar Lucic
2. Dusan Nastasijevic
3. Dusan Borkovic
4. Dragan Kreca
5. Mario Zahirovic
6. Zvezdan Jovanovic
7. Ivan Cokic
8. Vladimir Panic
9. Predrag Dosen
10. Zoran Jablic
11. Dejan Ilic
12. Andrija Bikic
Klasa 2 do 1400 ccm gr.N
1. Danko Bakrac
2. Zarko Terzic
3. Branko Copic
4. Simo Raicevic
* Svi u pezoima 106
Klasa 3 do 2000 ccm Super production
1. Zeljko Banicevic (honda integra type R)
2. Vladimir Zecevic (peugeot 309 gti)
3. Dragan Stojkovic (opel vectra)
4. Dejan Mitric (bmw 320 E36)
Klasa 4 preko 2000ccm gr. N
1. Dragan Simic (mitshubishi lancer evolution 7)
2. Slobodan Jovanovic (ford sierra cosworth)
Klasa 5 do 1600 ccm "hobby"
1. Momcilo Nikolic (honda civic)
2. Miljko Vojinovic (bmw 316)
3. Momir Subotic (skoda felicia)
4. Darko Otenhajmer (daihatsu charade)
Klasa 6 do 2000 ccm Super Tourism
1. Franjo Kuncer (audi A4)
2. Goran Asanovic (bmw 320 E36)
3. Milovan Vesnic (opel vectra)
4. Zoran Timotic (bmw 320 E36)
Sampionat Srbije
Zbog mnogobrojnih prigovora ne znaju se konacni rezultati
Kako je bilo na drugoj trci u Beogradu?
ej...trke su sranje.... ima 30 vozaca i 7 klasa....
sve je sranje.....i organizacija..kuncer i asanovic se tuku po boxu i lepo prezentuju SCG!
.................
toliko..
f1
Samo u hibridu ima 30 vozaca, u malom N-u isto.Ukupno 100, a ne 30.To sto se Crnogorci tuku to je njihov problem.I u fudbalu se igraci ponekad potuku, a ne ovde gde pici adrenalin.S'obzirom kakva nam je zemlja i kako je stanje u njoj ovakve trke su super, pogledajmo samo Hrvatsku,Sloveniju,Bosnu,Makedoniju,Bugarsku,Rumun iju... njihove trke su *.... u odnosu na nase.A niko te ne tera da gledas ako ti se ne svidja. Imas formulu i ostale trke na televiziji.
prejaki
23.06.2003., 09:55
F1 totalno si u pravu, ali uvek ima laika kojima ce nase trke biti zanimljive. F1 i WRC su zakon!!!
Ne znam sta podrazumevas pod laikom. Ako smatras da je laik neznalica mozemo da se takmicimo u znanju o auto sportu u bilo kojoj disciplini (F1, WRC, moto gp, karting...domaci auto sport)u bilo kojoj oblasti (istorijat, tehnicko-mehanicki deo, takticki, do voznje). Da ne shvatis pogresno i ja pratim i volim F1 i WRC ali postujem i ostale discipline jer se tu regrutuju vozaci za F1 i WRC. Milos Pavlovic za koga pretpostavljam da znas je bas poceo u nasem domacem sampionatu, a vidi dokle je dogurao. Prosle godine, bio je sampion italijanske formule 3, koja je najjaca od svih formula 3 po konkurenciji. Npr. u Svedskoj imas svega 9 ST automobila, a znamo kolika je njihova razvijenost i standard.
prejaki
24.06.2003., 18:14
Milos Pavlovic je davno otisao odavde, zahvaljujuci pametnom ocu, i nije vide nas sampionat, a kamoli ucestvovao, osim nesto malo u kartingu, dok je trkacku skolu i kompletnu karijeru ostvario u inostranstvu. Toliko o tvom znanju!!! Da neces da mi kazes da se na Uscu iBeranovcu regrutuju svetski sampioni??? Pa nasi najbolji (Mikica, Paja, Andrej) su odlazili da probaju preko, i po neki od njih je tu i tamo uzeo po neko postolje, a onda mi ovde od toga napravimo dogadjaj!!! Bio bi ti dobar sportski komentator, jer njima je sve uvek lepse nego sto je realno!!!!!
Zanimljivo sto sudis o necemu o cemu nisi bas savrseno obavjesten... Mikica je sve trke u inostranstvu dobro odvezao a to sto je imao pehove sa autom nije njegova greska! Mogao je da nadmasi i mnoge svjetske asove samo da je bilo novaca i da su ti savrseni stranci fer prema nama. A ako vam ta svjetska dogadjanja tako sjajno izgledaju, zapitajte se sta se desava kad se ugase reflektori i koliko je prevara i muljanja tu! Pitajte nekog ko je to dozivio a ne lupajte onako od oka. Dokle li ce nam sve sto je tudje biti bolje od naseg?!
Pa pazi, u pravu ste obojica donekle. Od nule se pocinje.
Jedino sto moram da dodam je da je ovo kod nas stvarno komedija. J... pa JUGO je seljacki auto prevazidjen jos '79... a ne da nas predstavlja kao nacionalnu klasu. A tek one mastovite kreacije od Fice... ili onog lika sto vozi Pezo 309 koji se ne pravi vec 15 godina...
Budimo realni: ovde se to zove sport, a od tih sampiona koji imaju u proseku 55 godina nema ni S za svetsku konkurenciju.
A MIlosu Pavlovicu stvarno svaka cast, njemu skidam kapu. Svi ostali su smesni, a novinari su naduvali price. Andrej se blamirao u onom Porse kupu sve je pljustalo... Ali nebitno.
Pozdrav svima! (Mihael je car!)
rally je disciplina
19.07.2003., 11:23
banne,vozaci bilo koje discipline koji su se oprobali u reliju nisu postigli nista i rekli su da je mnogo teze.a vi pricate o andreju paji i milosu pavlovicu kao vozacima*nemate pojma* na krugu je mikica the best i franjo je dobar.koji su po tvom misljenju naj bolji nasi reli vozaci.moj e mail delegatx@yahoo.com
relista
19.07.2003., 11:27
neka si im skresala ludice,niko to nije doziveo iz boxa sedeo sa njima druzio se pricao a ovde s..u u bugarskoj na prvenstvu evrope tri gledaoca iz srbije a svi samo pricaju,i pricaju a ovaj banne naj vise
ako ima neko fotografiju djefija najboljeg voyaca na nasim prostorima i proslogodisnjeg prvaka evrope na ka se javi poydrav
Adrenalin
14.12.2003., 01:39
Sta mislite o ideji da se iduce sezone na kruznim trkama sledece sezone organizuje nesto kao sto je jadranska liga u kosarci_
Espanol
19.02.2004., 01:58
ako ima neko fotografiju djefija najboljeg voyaca na nasim prostorima i proslogodisnjeg prvaka evrope na ka se javi poydrav
Očigledno preteruješ sa alkoholom ili opijatima!
Espanol
25.02.2004., 21:40
Sta mislite o ideji da se iduce sezone na kruznim trkama sledece sezone organizuje nesto kao sto je jadranska liga u kosarci_Ne bi bilo loše, ali je problem što postoje velike razlike u klasama. U kojoj bi klasi mogli zajedno da vozimo?
BMW_M3csl
26.02.2004., 17:45
Rekli su da ce to biti ST klasa
Prva trka je u Zagrebu 22.maja
druga u Beogradu 6.juna
Cinimi se da ce biti zanimljivo
Espanol
26.02.2004., 21:06
Rekli su da ce to biti ST klasa
Prva trka je u Zagrebu 22.maja
druga u Beogradu 6.juna
Cinimi se da ce biti zanimljivoOK. Tu bi onda mogli da ih "opeglamo" da se pusi: Asanovic, Kuncer, Mikica, Mika Djelmas, Tane...
BMW_M3csl
27.02.2004., 17:52
Ove godine vozi i Andrej Kulundzic
Kupio je cinimise Hondu Acord
On je izjavio da ocekuje vecu borbu sa nasim vozacima
Espanol
27.02.2004., 23:35
Ove godine vozi i Andrej Kulundzic
Kupio je cinimise Hondu Acord
On je izjavio da ocekuje vecu borbu sa nasim vozacima
Sada imam i definitivni kalendar koji izgleda ovako:
-22 maj Zagreb
-6 jun Beograd
-20 jun Sarajevo
-25 jul Cerklje
-12 septembar Skoplje
Kulundžić je zajedno sa Pajom Komnenovićem pazario tu Hondu koju pominješ, pa će je voziti naizmenično? Ako bih smeo da tipujem na "naše", onda su to Vesnić, Asanović i Kunčer. U malog Kulundžića ne verujem preterano.Pozdrav
BMW_M3csl
29.02.2004., 13:38
Ja mislim da ja Kulundzic nas najbolji automobilista.
On je vozio Porse Kup u Nemackoj cinimise da je dosta pobedjivao.
Prica se da ce Tomlje voziti Ferrari iz kupa. Ako ideja zazivi moglo bi biti vrlo zanimljivo. Bilo bi lepo da se tako nesto organizuje i na reliju.
Espanol
01.03.2004., 00:47
Ja mislim da ja Kulundzic nas najbolji automobilista.
On je vozio Porse Kup u Nemackoj cinimise da je dosta pobedjivao.Najbolji rezultat našeg "najboljeg automobiliste" u Porše kupu je jedno peto mesto. Inače su u tom kupu završavali penzioneri iz raznih viših klasa. Kup je služio u reklamne svrhe Poršeu i Pireliju i zabavljao publiku pred prave trke F1. Iz tog kupa niko nigde nije napredovao. I bilo bi lepo da učesnici foruma u rasprave ulaze bolje "potkovani", bez onog "ja mislim"...
Znate li ko ce uopste voziti od hrvatskih i slovenackih takmicara i sa cime i da li su oni favoriti.Za Andrea cemo vidjeti, on nije dugo vozio, a sigurno je dobar vozac za ovu konkurenciju, on i mikica su buducnost naseg auto sporta
zao mi je nemam njegovu sliku, ali se slazem da je ekstra voyac. Izgleda kako je dobio batine sa kapisodom da ga nema nigdje. steta sto on nece voyiti ovaj kup, ili bar brdo kod nas
Espanol
03.03.2004., 21:43
Znate li ko ce uopste voziti od hrvatskih i slovenackih takmicara i sa cime i da li su oni favoriti.Za Andrea cemo vidjeti, on nije dugo vozio, a sigurno je dobar vozac za ovu konkurenciju, on i mikica su buducnost naseg auto sportaZnam samo da će od Slovenaca voziti Slavko Dekleva jedan opasan BMW.
Samo informacija za Espanola. Deklevace voziti Kuvaljinu proslogodisnju Alfu. Mozda bi i njemu bilo bolje da se malo bolje informise. Proslogodisnju Vesnicevu Vektru vozice Splicanin Krstulovic koji je nekada vozio Yugo 1300 gr. A.
Espanol
08.03.2004., 06:30
Samo informacija za Espanola. Deklevace voziti Kuvaljinu proslogodisnju Alfu. Mozda bi i njemu bilo bolje da se malo bolje informise. Proslogodisnju Vesnicevu Vektru vozice Splicanin Krstulovic koji je nekada vozio Yugo 1300 gr. A.Nema razloga za zloću i sarkazam na ovom forumu! Ja sam samo dobronamerno preneo informaciju koju sam dobio iz Slovenije. A dovoljno sam dugo u tome da znam da pola tih priča pre sezone možeš da baciš u vodu. Po nekad čak i zvanični kalendar. Jel tako?
Nisam mislio da budem sarkastican samo znam da je Dekleva kupio Kuvaljin auto od Optime i da je jedan od uslova bio i ucesce u kupu. Apsolutno si u pravu sto se tice kalendara. Naime zvanicni kalendar jos nije izasao a prvi reli bi trebao da se vozi vec 03.04. ali u to vise niko od takmicara nije siguran, a zamislite tek sta je sa publikom koja bi trebala da se okupi u sto vecem broju.
Espanol
09.03.2004., 01:52
Nisam mislio da budem sarkastican samo znam da je Dekleva kupio Kuvaljin auto od Optime i da je jedan od uslova bio i ucesce u kupu. Apsolutno si u pravu sto se tice kalendara. Naime zvanicni kalendar jos nije izasao a prvi reli bi trebao da se vozi vec 03.04. ali u to vise niko od takmicara nije siguran, a zamislite tek sta je sa publikom koja bi trebala da se okupi u sto vecem broju.Stara priča, ali je nažalost svake godine sve gore. Neke likove iz AMS i sporta bi najzad trebalo najuriti.
Pa nema veze oni su tu ionako samo da bi jeli i pili na racun takmicara i klubova, a takmicari neka se sami snalaze. Pitaj nekoga od vozaca u malom N-u koje ce gume voziti na krugu. Normalno niko ne zna. Reci ce im verovatno pred samu trku pa neka se snalaze.
Espanol
11.03.2004., 23:00
Pa nema veze oni su tu ionako samo da bi jeli i pili na racun takmicara i klubova, a takmicari neka se sami snalaze. Pitaj nekoga od vozaca u malom N-u koje ce gume voziti na krugu. Normalno niko ne zna. Reci ce im verovatno pred samu trku pa neka se snalaze.Ma znam, neko je uzeo lovu da se deca poubijaju na onim "plastikama" od Kumhoo guma, a za dalje videćemo ko će da se ponovo ogrebe. Strava od organizacije u kojoj jedni drpaju pare a naivni zaluđenici stavljaju glavu u torbu. Vidim da si dobro u materiji, ali šta da radimo da se najzad nešto promeni?
Opet moram da te ispravim -hankook. Ne mozes nista protiv njih. Prosle sezone sam pokusavao momke da ubedim da se pobune i da traze da voze neku gumu koja bi im bila pristupacnija i po ceni i po tome gde mogu da ih nabave. Zamisli da neko u Kraljevu na treningu potrosi dve gume, katastrofa nema gde da ih kupi i automatski odustaje. Da ne pricamo o tome da je Tigar bar duplo jeftiniji i ima ga svuda, a i bolje drzi.
Espanol
12.03.2004., 02:28
Opet moram da te ispravim -hankook. Ne mozes nista protiv njih. Prosle sezone sam pokusavao momke da ubedim da se pobune i da traze da voze neku gumu koja bi im bila pristupacnija i po ceni i po tome gde mogu da ih nabave. Zamisli da neko u Kraljevu na treningu potrosi dve gume, katastrofa nema gde da ih kupi i automatski odustaje. Da ne pricamo o tome da je Tigar bar duplo jeftiniji i ima ga svuda, a i bolje drzi.Izvini, u brzini i pod adrenalinom sam pobrkao firme, ali si shvatio o čemu pričam. Dakle, kako omogućiti toj talentovanoj deci da se trkaju, da budu bezbedna i da ne zavise od mafioza koji od raznih "Paja Patak" firmi trpaju lovu u džep?
Protiv njih ne mozes nikako. Samo pogledaj na cijem su automobilu reklame tih koji - sponzorisu- MALI N i sve ce ti biti jasno.
Espanol
13.03.2004., 00:43
Protiv njih ne mozes nikako. Samo pogledaj na cijem su automobilu reklame tih koji - sponzorisu- MALI N i sve ce ti biti jasno.Znam, ali nekako mora da se počne. Deca nekih mojih prijatelja voze u malom N i pred svaku trku hvata me užas. Razumeš? Deca će da se poubijaju zbog mafioza.
Posto protiv njih nista ne mozemo, ostaje nam samo da pozovemo narod da 03. aprila dodju u sto vecem broju na Kosutnjak i Avalu da gledaju Zemunski reli koji je od ove godine memorijal Mirka Martinovica. Ovo je reli na kome bi trebali i takmicari da se pojave u sto vecem broju kako bi pokazali postovanje prema velikom Vozacu, Coveku i Prijatelju koji nazalost vise nije sa nama. Na reliju su stvari bar malo cistije bar sto se tice pravilnika (vozi se po pravilima FIA). Sezona napokon pocinje.
Espanol
14.03.2004., 01:20
Posto protiv njih nista ne mozemo, ostaje nam samo da pozovemo narod da 03. aprila dodju u sto vecem broju na Kosutnjak i Avalu da gledaju Zemunski reli koji je od ove godine memorijal Mirka Martinovica. Ovo je reli na kome bi trebali i takmicari da se pojave u sto vecem broju kako bi pokazali postovanje prema velikom Vozacu, Coveku i Prijatelju koji nazalost vise nije sa nama. Na reliju su stvari bar malo cistije bar sto se tice pravilnika (vozi se po pravilima FIA). Sezona napokon pocinje.Pozdravljam! Masovnost nam treba iz sve snage. Ovaj reli je usput i prilika da iskažemo poštovanje prema Mirku koji je bio sjajan vozač i veliki drugar. Pa neka ovo bude i poziv AUTO FORUMOVCIMA da šire priču i 3. aprila dođu na lepo druženje.
Narode evo nama pravog veselja vec ovog vikenda u Novom Sadu. Naravno krecu kruzne trke koje ce ove godine biti mnogo zanimljivije nego F-1 (bile su i do sada). Ako ni zbog cega drugog vredi otici i videti novu HONDU koju ce voziti Paja Komnenovic. Ako ste se uzeleli pravih trka pohitajte u NS jer kako sada stvari stoje Usca nece biti!
Espanol
07.05.2004., 01:12
Narode evo nama pravog veselja vec ovog vikenda u Novom Sadu. Naravno krecu kruzne trke koje ce ove godine biti mnogo zanimljivije nego F-1 (bile su i do sada). Ako ni zbog cega drugog vredi otici i videti novu HONDU koju ce voziti Paja Komnenovic. Ako ste se uzeleli pravih trka pohitajte u NS jer kako sada stvari stoje Usca nece biti!Bok Dušmane. Lepo je ovo tvoje navijanje, ali AMS uz sve prateće službe vezane za sport nikako da nauči da kalendar domaćeg šampionata mora da uskladi sa svetskim dešavanjima. Bojim se da će ipak više ljudi ostati uz TV da gleda F1 nego što će da pohrli u Novi Sad. Nažalost, ali to je nešto što se godinama ponavlja. A Ušća će biti, verovatno opet "poklopljenog" sa F1. :cry:
Ja samo mislim da ce u NS imati vise zanimljivih stvari da se vide nego u F-1. Ako nista drugo nasi vozaci su borbeniji i mislim da ce oni pravi ljubitelji auto-sporta pohrliti u NS.
Mrzim nase trke jer mi brane da se slobodmo krecem gde i kada ja hocu, elem necu moci da prodjem kroz Kamenicu zbog tamo neke glupe trke jedno 6 a mozda i vise sati jer posle trke moraju da ciste za svinjama koji ne znaju sta znaci red i ne citaju na kutijama oznake evropske unije gde je za seljake nacrtano baciti u korpu za otpatke, e zbog tih kretena ups sorry izvinite ne smem da vredjam jer se uvrede kad ih popreko pogledas taj deo nazovi "staze" je zatvoren. A sto se same staze tice bolji je i utaban pesak nego ta staza polu zakrpljena od rupa to se zove odrzavanje na nas nacin.
A za koji vikend ce i druga manifestacija slicnih osobina a za koju cu dati kommentar kada bude vreme
Espanol
08.05.2004., 21:17
Mrzim nase trke jer mi brane da se slobodmo krecem gde i kada ja hocu, elem necu moci da prodjem kroz Kamenicu zbog tamo neke glupe trke jedno 6 a mozda i vise sati jer posle trke moraju da ciste za svinjama koji ne znaju sta znaci red i ne citaju na kutijama oznake evropske unije gde je za seljake nacrtano baciti u korpu za otpatke, e zbog tih kretena ups sorry izvinite ne smem da vredjam jer se uvrede kad ih popreko pogledas taj deo nazovi "staze" je zatvoren. A sto se same staze tice bolji je i utaban pesak nego ta staza polu zakrpljena od rupa to se zove odrzavanje na nas nacin.
A za koji vikend ce i druga manifestacija slicnih osobina a za koju cu dati kommentar kada bude vremeNa ovom forumu ne koristimo tvoju terminologiju (svinje, seljaci, kreteni...) a i ne omalovažavamo sportove koje drugi vole. Ako se ne prizoveš redu pada BRISANJE. Onda mišljenje iznosi na kućnom savetu.
Mozda bi NICS vise voleo da ode da gleda fudbal pa da ga tamo izbodu nozem, bar ne bi onda s..o po ovom forumu. A sto se same trke tice hibrid je bio zanimljiviji od bilo koje trke koja se moze gledati na TV-u, momci su se preticali i po tri puta u toku jednog kruga u borbi za prvo mesto. To u F-1 ne moze da se vidi.
Mursielagio
10.05.2004., 19:12
E pa dusmane ako si dosao da gledas hondu jece u novi sad onda imam za tebe jednu lepu vest.Za dve nedelje ce ponovo biti trke u novom sadu i Moci ces da vidis hondu u punom svetlu posto ce je voziti Andrej Kulundzic koji je ujedno i suvlasnik pomenutog vozila...Honda ubija kako ide a paju je kastro uhvatio zato sto je paja u drugom krugu udario prednjim levim tockom u ivicnjak kod boksa i ispustila mu je guma, ne skroz ali dovoljno da u desnim krivinama auto bezi preko nosa i podvlaci gumu...Ne pravdam paju vec samo kazem sta se desilo, inace i kastro mi je drug i veliki je entuzijasta i zaljubljenik kad su trke u pitanju...Ja iskreno polazem velike nade u hondu od sledece trke posto ce je voziti Andrej ...Pozdrav svima
Ma kakva Honda, mene ne interesuje sajam automobila nego trke, a trke se mogu videti samo u hibridu i malom N-u. Retko gde moze da se vidi da se u toku jednog kruga na prvom mestu smene tri vozaca. Ako si bio mogao si i sam da vidis kada je publika ustala na noge. Mislim da ove godine u ST-u pored Mikice i Asanovica tesko da neko moze da pobedi. Svaka cast Paji koji je verovatno najkompletniji vozac kod nas i Andreju za koga mislim da je brzi od ove dvojice ali imace mnogo problema sa SET UP-om Honde. Za Kastra mi je zao sto ne vozi bolji automobil jer bi u protivnom pomutio racunicu u vrhu. Najveci blam dana je bio Mika Djelmas.
Espanol
12.05.2004., 08:44
Ma kakva Honda, mene ne interesuje sajam automobila nego trke, a trke se mogu videti samo u hibridu i malom N-u. Retko gde moze da se vidi da se u toku jednog kruga na prvom mestu smene tri vozaca. Ako si bio mogao si i sam da vidis kada je publika ustala na noge. Mislim da ove godine u ST-u pored Mikice i Asanovica tesko da neko moze da pobedi. Svaka cast Paji koji je verovatno najkompletniji vozac kod nas i Andreju za koga mislim da je brzi od ove dvojice ali imace mnogo problema sa SET UP-om Honde. Za Kastra mi je zao sto ne vozi bolji automobil jer bi u protivnom pomutio racunicu u vrhu. Najveci blam dana je bio Mika Djelmas.To sa Pajom, Andrejom i Hondom sve više me podseća na onu priču o zajedničkoj kobili koju na kraju niko nije jahao. Teško da će taj auto uspešno da se podešava za svaku trku prema željama različitih vozača.
Da li je iko gledao jugiće, Nacionalnu Klasu u Novom Sadu. Šteta, što je onaj idiot, ne mogu da se setim imena , namerno izgurao Borkovića(zbog čega je trebao da bude sankcionisan), pa je ovaj završio tek četvrti... :x
Da li je iko gledao jugiće, Nacionalnu Klasu u Novom Sadu. Šteta, što je onaj idiot, ne mogu da se setim imena , namerno izgurao Borkovića(zbog čega je trebao da bude sankcionisan), pa je ovaj završio tek četvrti... :x
Pa vidi ovako. Prvo je Borkovic izgurao Vidarica koga ti nazivas idiotom, da bi Vidara sa sedmog mesta dosao na prvo obarajuci vremena iz kruga u krug, normalno je bilo da mu uzvrati posle onoga sto mu je Borkovic uradio. Steta sto nije u zadnjem krugu uspeo da odbrani to prvo mesto jer je stvarno zasluzio, ali mu za utehu ostaje da je bio junak dana. Za tvoju informaciju Vidaric je vozio u trci brzi krug od pobednika klase SP Bate Banicevica.
Ajde to sve preselite u BG pa da vidimo u vasem dvoristu kako se ponasa lako je vama iz BG-a da komentarisee probleme iz NS-a a trke su delom na lokalnom putu ako ste bili znate o cemu pricam a za ono seljaci i ostalo naravno da ne nameravam da se nikome izvinjavam jer se malo nezgodno ponasaju kao da je ceo svet njihov imao sam prilike da se svadjam zbog gluposti ali kad sam u pravu begaj bilo gde ili si na****
a fudbal ne gledam zato sto mi je to legalna podaja ljudi kao .... ko da vise njegov je .... bolja je Formula iu svakom slucaju ko nam je kriv sto nismo u stanju da organizujemo tako nesto kod nas
Ajde to sve preselite u BG pa da vidimo u vasem dvoristu kako se ponasa lako je vama iz BG-a da komentarisee probleme iz NS-a a trke su delom na lokalnom putu ako ste bili znate o cemu pricam a za ono seljaci i ostalo naravno da ne nameravam da se nikome izvinjavam jer se malo nezgodno ponasaju kao da je ceo svet njihov imao sam prilike da se svadjam zbog gluposti ali kad sam u pravu begaj bilo gde ili si na****
a fudbal ne gledam zato sto mi je to legalna podaja ljudi kao .... ko da vise njegov je .... bolja je Formula iu svakom slucaju ko nam je kriv sto nismo u stanju da organizujemo tako nesto kod nas
Prijatelju da li si ti cuo za Usce? To je za tvoju informaciju deo BEOGRADA. Na tom lepom mestu se vec godinama organizuju trke najmanje dve godisnje, a uglavnom tri i mi Beogradjani jedva cekamo taj dogadjaj kao i vecina Novosadskih ljubitelja automobilizma trku na Miseluku. Verovatno bi i ti prestao da poredis F-1 i nase trke da si bar malo pogledao Novosadsku trku. Ali za tvoju informaciju trka naseg sampionata se dobija na stazi a ne u boksu!
Espanol
15.05.2004., 16:18
E pa dusmane ako si dosao da gledas hondu jece u novi sad onda imam za tebe jednu lepu vest.Za dve nedelje ce ponovo biti trke u novom sadu i Moci ces da vidis hondu u punom svetlu posto ce je voziti Andrej Kulundzic koji je ujedno i suvlasnik pomenutog vozila...Honda ubija kako ide a paju je kastro uhvatio zato sto je paja u drugom krugu udario prednjim levim tockom u ivicnjak kod boksa i ispustila mu je guma, ne skroz ali dovoljno da u desnim krivinama auto bezi preko nosa i podvlaci gumu...Ne pravdam paju vec samo kazem sta se desilo, inace i kastro mi je drug i veliki je entuzijasta i zaljubljenik kad su trke u pitanju...Ja iskreno polazem velike nade u hondu od sledece trke posto ce je voziti Andrej ...Pozdrav svimaLamborgini nema te nešto? Honda jeste bombona, ali se bojim da je pri njenoj kupovini načinjen ozbiljan propust. U engleskom šampionatu turističkih automobila, bila je ograničena samo zapreminom od 2 litra i imala je 340 KS na preko 10 000 o/min. Kao što znaš, broj obrtaja motora u ST ograničen je na 8500. To znači da Honda sada nema ni 300 KS. Ako tome dodamo transmisiju projektovanu na više obrtaje (ubrzanje, max. brzinu...), bojim se da će Honda ko god je vozio (Paja ili Andrej) ove godine samo da gleda u leđa Mikici, Goranu, a verovatno i Kastru. Šteta!
Mursielagio
26.05.2004., 07:32
Cao,pa da budem iskren nekako ne vidim sebe ovde :roll: Citajuci tebe i jos par likova ovde shvatio sam da je tvoje a i njihovo znanje stvarno na zavidnom nivou i da covek moze mnogo toga interesantnog nauciti od vas. Medjutim kao sto sam ti u par navrata rekao ja nisam teoreticar a forumi tipa koji je najbrzi ili najlepsi ili nesto slicno me ne zanimaju.Kad budes osmislio neku prakticniju i konkretniju temu vidjacemo se cesce...Zao mi je sto smo ja i ti nasu konverzaciju poceli na onako pogresan nacin no nije to nista sto vec nije zaboravljeno( s moje strane).
A sto se honde tice, ma nije meni ni paja ni andrej nesto specijalno bitan pa sad kao ja se borim za njih :). Sticajem okolnosti dobri smo drugovi Andrej i ja pa pomalo znam o tome i zato sam rekao, ne zbog drugog. Inace sinoc smo bili (ja u svojstvu druga) na miseluku da andrej proba auto i novi set up iz engleske...Auto sada ima 320 konja na 8400 obrtaja i sasvim lepo "resava" obrtaje.Vesanje je sada skroz drugacije nego na prosloj trci,drugi menjac...Videcemo sta ce od svega toga biti...Ja licno postujem fajt koji se uvek vodio u jugicima ali volim da pogledam i najacu klasu, makar da cujem zvuk motora,brzinu saltovanja,prolazak kroz krivinu,kasno kocenje...To je nesto sto u jugicima nema.Mada ima borbe na zivot i smrt koje nema u najacoj klasi. Ali zato i postoje klase, da bi svako gledao ono sto voli i sa cim moze sebe da poistoveti...Sto se tice asanovica,mikice i kastra.Asanovic ima dobar auto i zna da vozi,jedini njegov problem je sto mnogo siluje auto i zna da "izgori" kad mu je neko na vratu...Mikica to zna i zato ga je i pobedio na prosloj trci,pritisnuo ga je i cekao gresku...I greska je dosla, na okretnici posle pravca goranu je od preteranog gasa na izlasku i potpisivanja auta sa sva 4 tocka pukla poluosovina i mikica je izbio na prvo mesto...A kastro je prica za sebe,pravi entuzijasta i zaljubljenik.Steta sto nema vise para da bolje napravi auto ili kupi noviju evoluciju,mislim da bi im dobro pomrsio konce...Eto, toliko od mene za sada i ja kao i svi ljubitelji automobilizma jedva cekam vikend pa se onda vidimo svi na miseluku! Pozdrav svima
Espanol
26.05.2004., 10:54
Ćao i tebi. Lepo da si se najzad pojavio. Nisam ni ja zlopamtilo, pa je onaj loš početak takođe istorija. Drago mi je da se Honda dovodi u red i navijam takođe za dobru trku u ST. Paju već neko vreme ne stižem ni da vidim ni da čujem, ali moraću pre trke iz "prve ruke" da saznam kako stvari napreduju. Kastro je sjajan lik i kao čovek i trkač i vrsni mehaničar i zaslužuje bolji auto. To bi onda bila prava ST klasa i imalo bi šta da se vidi. Još kad bi i Mika uspeo da napravi auto od onog francuskog "dreša" gledali bi evropsku trku. A što se tiče foruma, javljaj se čoveče, od svakog može nešto da se nauči, pogotovo kada se ljudi javljaju sa konkretnim problemima. Možda bi mogli da pokrenemo neku vrstu "AUTO ŠKOLE" gde bi počeli sa objašnjenjima osnovnih pojmova i odgovarali na konkretne probleme sa automobilima forumovaca. Pozdrav. :idea:
Cao,pa da budem iskren nekako ne vidim sebe ovde :roll: Citajuci tebe i jos par likova ovde shvatio sam da je tvoje a i njihovo znanje stvarno na zavidnom nivou i da covek moze mnogo toga interesantnog nauciti od vas. Medjutim kao sto sam ti u par navrata rekao ja nisam teoreticar a forumi tipa koji je najbrzi ili najlepsi ili nesto slicno me ne zanimaju.Kad budes osmislio neku prakticniju i konkretniju temu vidjacemo se cesce...Zao mi je sto smo ja i ti nasu konverzaciju poceli na onako pogresan nacin no nije to nista sto vec nije zaboravljeno( s moje strane).
A sto se honde tice, ma nije meni ni paja ni andrej nesto specijalno bitan pa sad kao ja se borim za njih :). Sticajem okolnosti dobri smo drugovi Andrej i ja pa pomalo znam o tome i zato sam rekao, ne zbog drugog. Inace sinoc smo bili (ja u svojstvu druga) na miseluku da andrej proba auto i novi set up iz engleske...Auto sada ima 320 konja na 8400 obrtaja i sasvim lepo "resava" obrtaje.Vesanje je sada skroz drugacije nego na prosloj trci,drugi menjac...Videcemo sta ce od svega toga biti...Ja licno postujem fajt koji se uvek vodio u jugicima ali volim da pogledam i najacu klasu, makar da cujem zvuk motora,brzinu saltovanja,prolazak kroz krivinu,kasno kocenje...To je nesto sto u jugicima nema.Mada ima borbe na zivot i smrt koje nema u najacoj klasi. Ali zato i postoje klase, da bi svako gledao ono sto voli i sa cim moze sebe da poistoveti...Sto se tice asanovica,mikice i kastra.Asanovic ima dobar auto i zna da vozi,jedini njegov problem je sto mnogo siluje auto i zna da "izgori" kad mu je neko na vratu...Mikica to zna i zato ga je i pobedio na prosloj trci,pritisnuo ga je i cekao gresku...I greska je dosla, na okretnici posle pravca goranu je od preteranog gasa na izlasku i potpisivanja auta sa sva 4 tocka pukla poluosovina i mikica je izbio na prvo mesto...A kastro je prica za sebe,pravi entuzijasta i zaljubljenik.Steta sto nema vise para da bolje napravi auto ili kupi noviju evoluciju,mislim da bi im dobro pomrsio konce...Eto, toliko od mene za sada i ja kao i svi ljubitelji automobilizma jedva cekam vikend pa se onda vidimo svi na miseluku! Pozdrav svima
Uh, osetio sam se prozvanim (teoreticar). Pa mozda, ali sva sreca da tako ne misle i oni sa kojima radim (doduse pomazem)i vozim trkacke automobile.
Espanol
27.05.2004., 02:18
Učlani se lepo i nemoj da gostuješ kad si tip iz "branše". Nema ovde nikakvih prozivanja, primetio si valjda da se lepo družimo i sporove rešavamo čas posla. :lol:
rajlovac88
27.05.2004., 21:20
Učlani se lepo i nemoj da gostuješ kad si tip iz "branše". Nema ovde nikakvih prozivanja, primetio si valjda da se lepo družimo i sporove rešavamo čas posla. :lol:
I naravnovno umesto sporova dajte tu auto skolicu da podignete na nivo stvarnosti a ne samo da obecavate
Mursielagio
29.05.2004., 19:26
Pozdrav svima, ja cu dati izvestaj sa trka u klasi st koja je mene licno zanimala a nadam se da ce neko dati i vremena za ostale klase...
1. Mikica Vesnic 1,27.30
2. Goran Asanovic 1,28.20
3. Andrej Kulundzic 1,29.02
4. Franjo Kuncer 1,29.30
Vreme je bilo idealno i nije bila velika guzva...Mora se priznati da Mikica tera tacno i precizno kao po sinama...Svaka mu cast!!!
Inace, u boksu je bilo i zanimljivosti...Asanovic je prebio Vitomira Cvetica( Susija)...Kazu da je u pitanju nesto nereseno izmedju njih dvojice ali od ranije...Pozdrav svima, i vidimo se sutra...
Espanol
29.05.2004., 23:49
Pozdrav svima, ja cu dati izvestaj sa trka u klasi st koja je mene licno zanimala a nadam se da ce neko dati i vremena za ostale klase...
1. Mikica Vesnic 1,27.30
2. Goran Asanovic 1,28.20
3. Andrej Kulundzic 1,29.02
4. Franjo Kuncer 1,29.30
Vreme je bilo idealno i nije bila velika guzva...Mora se priznati da Mikica tera tacno i precizno kao po sinama...Svaka mu cast!!!
Inace, u boksu je bilo i zanimljivosti...Asanovic je prebio Vitomira Cvetica( Susija)...Kazu da je u pitanju nesto nereseno izmedju njih dvojice ali od ranije...Pozdrav svima, i vidimo se sutra...Bravo na izveštaju Lamborgini! Javljaj se i sutra "čim prije" i probaj da udeneš i ostale klase. Kako ti se sada čini Honda i šta je sa Kastrom? Pozdrav.
Mursielagio
30.05.2004., 10:10
Sto se tice Kastra. Videli smo se juce posle par godina kada smo zahladnili odnose posle jedne njegove "nesmotrene" izjave o meni na tv...Inace sam mu prvi pobednicki motor u BMW M3 grupe n koji je vozio ja napravio!Vremenom smo uz njegovu tehnicku dokumentciju dosli do savrsenstva tog motora koji je inace osnova (80 posto motora je isto osim usisa i suvog kartera)svih danasnjih ST motora koji se voze u BMW-ima.Dve godine se borio sa Draganom Banicem bukvalno jedan drugom na braniku...nije nam bilo jasno kako, znali smo da niko ne moze da napravi bolji motor od nas..niko,a onda je Asanovic kupio taj auto i na prvoj trci posle kupovine vozila nesto se pokvario motor.Ubrzo su stigli delovi,ali karike koje su stigle za standardne klipove nisu valjale..."falilo je mesa". Pa naravno da je falilo kad je auto bio sve vreme na druguj specijali a ti espanjol znas sta to znaci na granicnim vrednostima motora...taman toliko da ma sta mi radili on je uvek bio tu,a mi smo bili cisti...Goran je naravno to odmah javio Kastru a Dragance se pravio lud kao da nije imao pojma i da nije nikad radio motor...
Eto,Onda je vremenom njegovo znanje uz mene (kao i neosporno moje uz njega) dostiglo neke granice gde je on smatrao da moze sam da radi svoj auto i da mu niko vise nije potreban...Tada smo se jednostavno udaljili i on je poceo da se petlja sa klubom hobotnica,gde ga je sve to dovelo vidimo iz rezultata u zadnjih 3 godine...poredjenja radi, juce je vozio 1,31.30 sto je 4 sekunde sporije od mikice...Bilo mi je zao sto je tako, on je stvarno veliki zaljubljenik u ovaj sport i retko vredan i marljiv covek.Sve planira i radi na vreme,apsolutno je posvecen automobilu i to je jedino o cemu u svom zivotu razmislja...Jedini problem je sto mu je auto star i totalno nekonkurentan...Visok,a zbog konstrukcije sasije koja je prepravka standardnog auta(za razliku od ostalih koji su od 0 pravljeni za trke) ne postoji realna mogucnost da se spusti jos 5 milimetara da bi bio na visini ostalih.Zbog prednjih koseva koji ne dozvoljavaju da se nagib prednjih amortizera jos poveca...i milion drugih stvari...U stvari nisu to problemi,problem je LOVA...to je lakse,da kastro ima para da kupi auto koji vozi Zoran Timotic ili Tanasije Kuvalja ne bi bilo sve ovako predvidivo u ST klasi...Siguran sam,znam coveka....Juce smo se videli i bas se onako srdacno pozdravili i ispricali,pokazivao mi je kola pola sata,objasnjavao razne stvari...Zao mi je sto sam shvatio da se trka sa veoma skromnim finansijskim sredstvima i da je sve to na silu...bez neke realne osnove,zato su i takvi rezultati...Ne moze se u svatove bez K....Pitao sam ga posle prvog treninga zasto tako slabo,ne zna ni sam...Samo auto,nista drugo...i to ne motor,motor je dobar vec sasija...Nadam se da ce u neko skorije vreme naci nacina da se dokopa nekog boljeg komada(auta) pa cemo ga opet gledati kako se gura u prvim redovima gde mu je i mesto... Ja mu to stvarno zelim jer znam koliko mu to znaci a mislim da je on dobar vozac i da zasluzuje bolji auto...
Sto se honde tice,desilo se ocekivano...
Desni volan,nepoznavanje auta od strane Andreja i naravno 5 godina ne voznje trka ostavili su trag...Na prvom treningu je vozio sa starim gumama i u 4. krugu kad su se gume zagrejale jednostavno nije mogao da stane u levoj krivini pre nizbrdice za pravac tako da je zavrsio u gumama...Zalio se sve vreme da je zadnji trap kao zakovan za podlogu a da napred auto ide gde on hoce(bezi preko nosa)...Pregledali smo trapove i otkrili greske,Zadnji trap smo vratili na nulu a bio je zatvoren po 2 milimetra i time dobili da auto pocinje lagano da otklizava sa sva 4 tocka a ne samo sa prednjim tako da moze da se kontrolise, onda smo zatvorili prednji trap a bio je otvoren( greskom digitalnog centriranja trapa) i shvatili da je (letva iz raja izasla) tj. stari provereni nacin stelovanja trapa...Stavio je nove gume i u drugom krugu na drugom treningu skinuo pola sekunde...tada je bio samo 0.7 sekundi iz mikice(dok nisu izasli mikicini rezultati).Mikica je dao gas na drugom treningu i vozio 1,27.30 sto je nedostizno i tako pokazao da je neprikosnoven(za sada) u ovoj klasi.Andrej je opet u 4. krugu produzio pravo u jednoj krivini i dok se okrenuo i nastavio ohladile su se gume ....Ja nisam vise ni gledao, krenuo sam kuci a on me je zvao kad je dosao u boks i ispricao sta je bilo...Nije mu jasno, kaze da se neprijatno oseca u kolima, da ne zna da li je problem u desnom volanu(sigurno jeste)ili sto nije uvozan sa kolima(sigurno jeste) ili mozda u njemu(ima i toga,veliki je pritisak na njega...Ceo zivot mu je osporavano sve sto je radio u fazonu ma sta on vozi tamo nek dodje ovde da mu mi pokazemo kako se vozi...kao da su oni u superkupu posli na pecanje a ne da su sve najvca imena automobilizma u svetu...) i tako to...Kad smo se culi malo kasnije dosli smo do zakljucka da njegov rezultat i nije tako los s obzirom na okolnosti(gore navedene)...ipak Mikica vozi taj auto vec duze vreme i zna ga u dusu a Andrej hondu zna samo po nalepnicama koje je lepio po njoj ovih dana...Onda,desni volan...Zamislite sebe sa desnim volanom u svakodnevnom saobracaju a ne u trci...Pa 5 godina pauze i veoma malo trka odvezenih kod nas...to je 1.7 sekundi po krugu zar ne...proslu trku u novom sadu Mikica je vozio 1,28.50 najbolji krug sto je samo pola sekunde bolje od Andreja juce...Znaci, nije lose(ipak imaju jedan vikend iskustva vise :) a bogami i po koji godinu voznje na miseluku...)...eto , to bi ukratko bilo to...Videcemo sta ce biti danas,u svakom slucaju Asanovic i Mikica ce se trkati a ostali za sada mogu da pokusaju da im se "prikace" mada tesko kako trenutno stoje stvari...Pozdrav svima
iz zagreba...
30.05.2004., 19:20
pozdrav,
zanima me da li ce se odrzati iduci vikend prva trka Super cupa u Beogradu?
Prva je trebala biti u Zagrebu, ali je otkazana, u biti ovdje se jako malo zna o svemu tome. Ne znam iz kojeg razloga sute i uopce jako malo se o tome pise.
Espanol
31.05.2004., 01:44
Hvala na iscrpnom izveštaju. Drago mi je da si sa Kastrom ponovo OK. Ne moram da ti pričam koliko je on u svakom pogledu (ljudskom, trkačkom, mehaničarskom...)momak na mestu. A gluposti se dešavaju. Šteta je što ne može da mrdne od one stare kante. Zamisli ga u Timotićevom automobilu (ex Goranovom). Bilo bi tu onda prilično "tvrdo" za mnoge. Jasan mi je problem sa desnim volanom. Davno sam u Brends Heču vozio jedan Ford "Escort BDA" sa desnim volanom u levim krivinama i proklinjao sebe kad sam seo u isti. Ne samo zbog nikakve preglednosti kad hvataš putanju u krivini, već zbog stalnog osećaja nestabilnosti kada je težište automobila na tvojoj strani. Vrlo neprijatan osećaj. I stvarno mi još uvek nije jasan izbor tog automobila, mogli su da ga pazare i u Evropi (mislim pravoj) sa levim volanom, čak i u gotovoj verziji ST? :shock:
Mursielagio
31.05.2004., 20:37
Sto se tice kupovine auta Paja je otisao u englesku da pogleda ABT-ovog audija i hondu.Covek za audija se nije javljao na telefon pa je Paja produzio do grada u kome je Honda i vrlo brzo se odlucio za istu iako nije ni video audija...Eto, mada Andrej mi malopre kaze da i da jeste video audija opet bi kupili hondu...Dobar je auto, samo sto oni nisu uvozani sa njim...Juce mu je crkao menjac,Otisao je zupcanik 4. brzine i viljuske u menjacu.A sve zbog elektronskog kvara koji nisu popravili dan pred trening.U pitanju je pojacivac signala sa prekidaca koji u trenutku saltovanja u visi stepen prenosa prekine dovod goriva preko dizni( izrazeno u milisekundama) dok zupcanik ne "uskoci"i onda motor nastavlja da radi normalno...zato se prilikom saltovanja bez pustanja gasa u ST automobilima cuje karakteristican zvuk(prasak) iz auspuha.Kad se ne cuje taj prasak onda znate da je vozac malo popustio gas prilikom saltovanja i senzor koji meri silu ostvarenu medju zupcanicima nije aktivirao gore pomenuti sistem za rasterecenje preko dizni...Ne mogu vam opisati koliko su ta vozila dovedena do savrsenstva...Toliko o tome, nadajmo se interesantnijoj trci u nedelju na uscu...Moram priznati da Mikica stvarno dobro poznaje svoj auto i da je neuhvatljiv i ubedjen sam da je i ova godina njegova!!! Kastro se sa svojom "barakom" dobro drzao moram priznati cak je vozio i 110 posto auta...Asanovic i Franjo su se malo opipavali ali nisu zeleli da forsiraju kola s obzirom da je Mikica bio daleko a ostali su uglavnom vozili neku svoju trku...
Espanol
31.05.2004., 22:51
Šteta, ali mislim ipak da su u Nemačkoj ili Italiji mogli da pazare bolje pripremljen auto za ST. Ako si u toku odgovori gostu iz Zagreba u vezi onog kupa. Pozdrav.
Na Uscu ce se voziti
mada je staza neuslovna i mislim da cemo vidjeti jako malo takmicara osim onih koji svakako voze
u Hrv nema dovoljno ST auta
osim Bajdea i Krstulovica, niti jedan auto nije spreman da se nosi sa Mikicom Vesnicem, Asanovicem i Kuncerom
Damir Goles ima jednu Vectru ST ali taj auto jos nije proradio kako treba ni u Hrv pa cisto sumnjam da ce se Damir odluciti da vozi Usce
citav super kup je na jako klimavim nogama
osim Grobnika na prostorima bivse yuge nema pravog autodroma
Zagreb je pomjeren za jesen, razlog je nekakav velesajam ili tako nesto!
**case-problem**SONY
04.06.2004., 23:20
Alo momcovi sutra trening a nedelja,trke,
niko nista neprica pa reko da vidim šta ste se ućutali 8)
nisam momak :D ali cu sutra biti na uscu.
pozdrav.
Espanol
05.06.2004., 14:02
Stvar se podrazumeva.SVI NA UŠĆE! :lol:
**case-problem**SONY
06.06.2004., 00:05
Samo da proverim 8)
pa jesmo se videli na uscu?
btw, ne secam se da je trka bila tako posecena.
Espanol
06.06.2004., 20:41
btw, ne secam se da je trka bila tako posecena.Sa te strane je sve OK. Ali švapska sokoćala ne mogu a da ne dime i zagađuju i lepo nam Ušće. :twisted:
btw, ne secam se da je trka bila tako posecena.Sa te strane je sve OK. Ali švapska sokoćala ne mogu a da ne dime i zagađuju i lepo nam Ušće. :twisted:
hahahaha
taj rad 8)
hahahaha
taj rad 8)
Pa mozda dime ali je Hrvat ove nase zvezde oducio od voznje. Ne smem ni da zamislim sta ce biti u Zagrebu ili Cerklju. Decko dosao provozao par krugova pa oborio rekord.
Espanol
09.06.2004., 00:10
hahahaha
taj rad 8)
Pa mozda dime ali je Hrvat ove nase zvezde oducio od voznje. Ne smem ni da zamislim sta ce biti u Zagrebu ili Cerklju. Decko dosao provozao par krugova pa oborio rekord.Što jeste, jeste...Dečko ga je otprašio domaćinski.
Na Uscu ce se voziti
mada je staza neuslovna i mislim da cemo vidjeti jako malo takmicara osim onih koji svakako voze
osim Bajdea i Krstulovica, niti jedan auto nije spreman da se nosi sa Mikicom Vesnicem, Asanovicem i Kuncerom
Damir Goles ima jednu Vectru ST ali taj auto jos nije proradio kako treba ni u Hrv pa cisto sumnjam da ce se Damir odluciti da vozi Usce
Na Colaka niste racunali.Momku svaka cast za voznju.
Espanol
09.06.2004., 00:15
Na Uscu ce se voziti
Na Colaka niste racunali.Momku svaka cast za voznju.Nismo. Momak je prva liga i šteta je što auto nije izdržao. Da li je u Hrvatskoj mogla da se vidi trka?
Nesto na trci i nije pobegao Asanovicu. A rezultat sa treninga?-slucajno je imao 22 kg manje i nije radio limitator?!..
Espanol
09.06.2004., 09:14
Nesto na trci i nije pobegao Asanovicu. A rezultat sa treninga?-slucajno je imao 22 kg manje i nije radio limitator?!..Da li smo gledali istu trku? 8)
Sve rezultate vezane za domaci auto moto sport imate na www.nacionalnaklasa.com
Nesto na trci i nije pobegao Asanovicu. A rezultat sa treninga?-slucajno je imao 22 kg manje i nije radio limitator?!..
Pobegao je dovoljno da trku moze da kontrolise. Za kilazu je tacno, isto kao i Asanovic u NS. Za limitator nije potvrdjeno, to niko nije proverio nego niko nije cuo da je usao u limitator. Sve jedno ove nase treba da je sramota jer godinama voze Usce a on par krugova.
Na Uscu ce se voziti
Na Colaka niste racunali.Momku svaka cast za voznju.Nismo. Momak je prva liga i šteta je što auto nije izdržao. Da li je u Hrvatskoj mogla da se vidi trka?
nažalost nije se vidjela u zagrebu.
mali čolak (20 god) inače je bio najperspektivniji hrvatski vozač (prvak evrope u kartingu itd.) ali su ga ljubomorni i jalni sjebali nakon što im je pomrsio računice u razdiobi prvih mjesta u hrvatskim kupovima (ford, škoda). na kraju su mu zabranili da se natječe u bilo kojim hr auto trkama naredne dvije godine.
čolak je 2001. godine bio 12-ti u evropskom prvenstvu formule renault. iste godine je vozio i dvije trke sa raikonenom u jednom kupu.
Espanol
19.06.2004., 16:03
Na Uscu ce se voziti
mali čolak (20 god) inače je bio najperspektivniji hrvatski vozač (prvak evrope u kartingu itd.) ali su ga ljubomorni i jalni * nakon što im je pomrsio računice u razdiobi prvih mjesta u hrvatskim kupovima (ford, škoda). na kraju su mu zabranili da se natječe u bilo kojim hr auto trkama naredne dvije godine.Momak zaista sjajno vozi. Šteta što niste mogli da gledate trku. Možeš li nešto detaljnije oko te zabrane.
Na Uscu ce se voziti
mali čolak (20 god) inače je bio najperspektivniji hrvatski vozač (prvak evrope u kartingu itd.) ali su ga ljubomorni i jalni * nakon što im je pomrsio računice u razdiobi prvih mjesta u hrvatskim kupovima (ford, škoda). na kraju su mu zabranili da se natječe u bilo kojim hr auto trkama naredne dvije godine.Momak zaista sjajno vozi. Šteta što niste mogli da gledate trku. Možeš li nešto detaljnije oko te zabrane.
Decko je bio kivan sto su ga kinjili i onda je malo na Grobniku radio bejzbol palicom. To bi i kod nas neko trebao da uradi, pa da se malo sudije dovedu u red.
pa dobro, bejzbol palica... bila je, ali zašto? zato jer je mali nekoliko trka zaredom imao uredno najbrža vremena na treningu (čitaj prvo startno mjesto), a smradovi su ga sustavno diskvalificirali četiri trke za redom, uglavnom iz totalno izmišljenih razloga. iako je dečko dobar i smiren (nije agresivac) puko je ko' lubenica i bacio kacigu prema sucima. palica je radila poslije kod prateće ekipe ;),
definitivno je jedan od najboljih hr vozača i da je netko imao sluha mogao je dogurati jako blizu F1. problem je taj što mu stari ima puno love i nemožeš ga kupiti, a opet presiromašan je za evropske ili svjetske rezultate, a smradovi iz saveza žele prati lovu, a ovaj to neće itd. pretpostavljam da vam je priča poznata i da najvjerojatnije sličnih stvari ima i kod vas.
Espanol
20.06.2004., 14:40
pa dobro, bejzbol palica... bila je, ali zašto? zato jer je mali nekoliko trka zaredom imao uredno najbrža vremena na treningu (čitaj prvo startno mjesto), a smradovi su ga sustavno diskvalificirali četiri trke za redom, uglavnom iz totalno izmišljenih razloga. iako je dečko dobar i smiren (nije agresivac) puko je ko' lubenica i bacio kacigu prema sucima. palica je radila poslije kod prateće ekipe ;),
definitivno je jedan od najboljih hr vozača i da je netko imao sluha mogao je dogurati jako blizu F1. problem je taj što mu stari ima puno love i nemožeš ga kupiti, a opet presiromašan je za evropske ili svjetske rezultate, a smradovi iz saveza žele prati lovu, a ovaj to neće itd. pretpostavljam da vam je priča poznata i da najvjerojatnije sličnih stvari ima i kod vas.Zaista šteta. I ovde ima raznih s***** i baš bi dobro došla ta palica. Uostalom momak može da se registruje ovde za neki klub (kao Slovenac Jereb)i da vozi u našem šampionatu. Šteta je da mu najbolje godine prolaze pod kaznama. :idea:
definitivno je jedan od najboljih hr vozača i da je netko imao sluha mogao je dogurati jako blizu F1. problem je taj što mu stari ima puno love i nemožeš ga kupiti, a opet presiromašan je za evropske ili svjetske rezultate, a smradovi iz saveza žele prati lovu, a ovaj to neće itd. pretpostavljam da vam je priča poznata i da najvjerojatnije sličnih stvari ima i kod vas.Zaista šteta. I ovde ima raznih s***** i baš bi dobro došla ta palica. Uostalom momak može da se registruje ovde za neki klub (kao Slovenac Jereb)i da vozi u našem šampionatu. Šteta je da mu najbolje godine prolaze pod kaznama. :idea:
Ideja je odlicna,momak bi pojacao konkurenciju. Mada mislim da mu nije cilj da karijeru ugasi u nekom regionalnom nebitnom takmicenju. Bilo bi dobro da i kod nas malo radi palica. Npr. pobeda Lucica na Uscu.
Covek ocigledno ne zna sva pravila a obilazenje pod zastavom je za diskvalifikaciju.
Strajder
27.06.2004., 11:10
nadam se da ce neko izbaciti neku informaciju za danasnju trku...na treningu vozenom juce (ovo su nezvanicne informacije) u ST-u prvi Vesnic ispred Kulundzica, Kuncera i Asanovica; u SP pol za Asanovica u P306, Banicevic tek 4. ;hobby: Atanackovic na polu sa cak 4s(!) ispred Cvetica; 1400N uzeo S.Raicevic dok za hibrid nemam info...
prognoze?...
ko ima svezije i potpunije informacije neka javi (ponavljam ove su nezvanicne)...
Strajder
27.06.2004., 20:06
ST
1.Vesnic
2.Asanovic
3.Franjo Kuncer
Kulundzic izleteo u pokusaju da predje Asanovica i uzme 2 mesto
hibrid
1.Tosic
2.Borkovic
3.Dobrosavljevic
SP
1.Banicevic
2.Djuric
Asanovic slupao 306 ali nije mnogo izleteo
a od Vukovica Citroen se zapalio ali srecom nista ni njemu ni autu
1400 N
1. Simo Raicevic
2. Zarko Terzic
ovo sam preuzeo sa grandprix.co.yu i nezvanicno je...hobby rezultate nemam...obzirom da se Espanol ne javlja, pretpostavljam da je tamo pa cemo verovatno uskoro imati tacne rezultate, kao i komentare...
Espanol
28.06.2004., 12:29
ST
1.Vesnic
2.Asanovic
3.Franjo Kuncer
hibrid
1.Tosic
2.Borkovic
3.Dobrosavljevic
SP
1.Banicevic
2.Djuric
1400 N
1. Simo Raicevic
2. Zarko Terzic
ovo sam preuzeo sa grandprix.co.yu i nezvanicno je...hobby rezultate nemam...obzirom da se Espanol ne javlja, pretpostavljam da je tamo pa cemo verovatno uskoro imati tacne rezultate, kao i komentare...Bok Strajdere,
To su OK rezultati uz jednu ispravku. Kulundžić je izleteo jureći trećeg Franju Kunčera. U hobiju je Atanacković (u onom autu koji ne leži nikako) ostavio iza sebe Susija Cvetića i Popovića dva dana jahanja. Docnim malo zato što put od Banja Luke može da se oduži. Prvo puno drugara na stazi i oko nje, treba se sa svima ispričati, pa onda oni objekti sa lepom jagnjetinom i aditivima za plivanje iste... I tako dok stigneš zora svanula. :wink:
Strajder
28.06.2004., 15:36
ST
1.Vesnic
2.Asanovic
3.Franjo Kuncer
hibrid
1.Tosic
2.Borkovic
3.Dobrosavljevic
SP
1.Banicevic
2.Djuric
1400 N
1. Simo Raicevic
2. Zarko Terzic
ovo sam preuzeo sa grandprix.co.yu i nezvanicno je...hobby rezultate nemam...obzirom da se Espanol ne javlja, pretpostavljam da je tamo pa cemo verovatno uskoro imati tacne rezultate, kao i komentare...Bok Strajdere,
To su OK rezultati uz jednu ispravku. Kulundžić je izleteo jureći trećeg Franju Kunčera. U hobiju je Atanacković (u onom autu koji ne leži nikako) ostavio iza sebe Susija Cvetića i Popovića dva dana jahanja. Docnim malo zato što put od Banja Luke može da se oduži. Prvo puno drugara na stazi i oko nje, treba se sa svima ispričati, pa onda oni objekti sa lepom jagnjetinom i aditivima za plivanje iste... I tako dok stigneš zora svanula. :wink:
pa dobro Esp neces valjda samo tako u 3 reci, kad si vec bio tamo...'ajde kad se lepo naspavas i odmoris, a ti nam bar malo docaraj kako je bilo :wink: ...
Espanol
29.06.2004., 03:26
Kao "naspavan" izveštavam prvo da mi je preminuo stari drugar iz detinjstva i kolega Predrag Peca Dobrohotov. Ceo dan sam sluđen zbog toga, jurio sam oko nekih organizacionih stvari, pa ne znam na šta će da liči izveštaj iz Banja Luke. Da kažem samo poštovaocima koji bi ispratili Pecu da je sahrana u sredu (30-ti) u 14h na groblju u Lešću. Za one manje upućene, Peca Dobrohotov je bio čovek koji je gotovo 30 godina bio u automobilskom sportu, više puta šampion u raznim klasama i uspešni automobilski novinar.
Banja Luka se kao trka šampionata SCG pokazuje kao sve skuplja za ovdašnje takmičare, dug put, 2- 3 noćenja i svi ostali troškovi učinili su da se iz SCG u svim klasama pojavi ukupno 47 vozača. U "hibridima" je na jedvite jade pobedio Toške, kome je sve vreme u vrat duvao mlađani (i strašno opasni Borković). U (po meni najglupljoj i najdosadnijoj klasi svih vremena 1400N)pobedio je Simo Raičević u trci koja je bila za zevanje uz hladno pivce. Atanacković je u hobiju već na treningu sa 4 sekunde ispred Susuija Cvetića najavio da mu fića "slabo leži i ide", a na samoj trci ga je gotovo uhvatio za krug. Asanović je sjajno vozio u SP, ali se toliko preračunao u jednoj krivini da je uspeo da preleti i gume i zaštitnu ogradu i završi u livadi, srećom bez posledica po sebe i (delimično) po auto. Mikica Vesnić je u ST briljirao i na treningu i na trci, Asanović je mudro držao drugo mesto, Kulundžić je loše startovao i pao na četvrto mesto iza Franje Kunčara. Silno se mučio da uhvati Franju i kad ga je najzad pretekao amaterski je "skrljao" menjač i završio van staze. Sve u svemu očekivani rezultati. Sve pohvale organizatorima koji iz godine u godinu prave stazu u Zalužanima sve boljom i plene dobrom organizacijom a greške munjozno ispravljaju srdačnošću i već poznatim: "Ma J*** ti TO, sa`ćemo mi na janjetinu i dok stignemo sve u redu..." :wink:
Strajder
05.08.2004., 16:17
ako sam dobro informisan prvo Kraljevo, tj. Beranovac se vozi iduceg vikenda (14-15.08.), drugi 28-29.08. a za treci ukoliko bude ne znam...moram da priznam da sam prilicno redovan na Misheluku i Uscu, a na Beranovac me je vodio otac pre vise od 20 godina (cini mi se '81) i od tada nisam bio :oops: ...ako se dobro secam to je na par km od Kraljeva prema Vr.Banji sa desne strane?...na prvom cu biti 90%...inace kakve su prognoze i sta se desava u nasem sampionatu?...
Espanol
05.08.2004., 20:20
ako sam dobro informisan prvo Kraljevo, tj. Beranovac se vozi iduceg vikenda (14-15.08.), drugi 28-29.08. a za treci ukoliko bude ne znam...moram da priznam da sam prilicno redovan na Misheluku i Uscu, a na Beranovac me je vodio otac pre vise od 20 godina (cini mi se '81) i od tada nisam bio :oops: ...ako se dobro secam to je na par km od Kraljeva prema Vr.Banji sa desne strane?...na prvom cu biti 90%...inace kakve su prognoze i sta se desava u nasem sampionatu?...Pređeš most na Ibru na izlazu iz Kraljeva i daš mu ga levo. Odatle nema ni 2- 3 km do Beranovca (desno od puta). Urani zbog parkiranja. Šator sa roštiljem i hladnim pivcetom radi od sabajle. :lol: Situacija ti je trenutno ovakva: U hibridima vodi Toške ali osećam da će biti tesno sa mladim Borkovićem (gledao ga na Beranovcu još u malom N, čuda pravi). U tupavoj 1400 N je gotovo nerešeno između Terzića, Bakrača, oba Raičevića i Čuje. U hobiju vodi Atanacković (na onom fići što ne leži), ali će zbog sistema bodovanja morati da pobedi oba Kraljeva za titulu. U ST se očekuje da mladi Vesnić namaže na leba sve ostale. Cenim da će borba za drugo i treće da se vodi između Franje i Asanovića. Izvikani Kulundžić još se nije "sastavio" sa onom Hondom, tako da će biti lepo ako uopšte završi. Cenim da bi mnogo bolje prošao Paja. Pozdravče. :wink:
Strajder
05.08.2004., 22:23
hvala na info :) ...btw vec drugi ili treci put kad odgovaras na moja pitanja, a pri tom dolazi do pominjanja Atanackovicevog fice komentarises "onaj sto ne lezi"...ako si zaboravio nisam ja prozivao ficu da slabo lezi, naprotiv...ako generalno podsecas auditorijum, onda nista i sorry zbog prebacivanja :wink: ...
Espanol
05.08.2004., 23:11
hvala na info :) ...btw vec drugi ili treci put kad odgovaras na moja pitanja, a pri tom dolazi do pominjanja Atanackovicevog fice komentarises "onaj sto ne lezi"...ako si zaboravio nisam ja prozivao ficu da slabo lezi, naprotiv...ako generalno podsecas auditorijum, onda nista i sorry zbog prebacivanja :wink: ...Naravno da ne mislim na tebe (sećaš se kako je počelo). E sad, ako već ideš u Beranovac evo ti savet. Namesti se pored krivine ispred boksova. Vidiš lepo kako vozila stižu nizbrdo desnom, pa ulaze u najbržu levu gde se dešavaju sva preticanja, pa nastavljaju cilnjim pravcem...a u pauzama ti onaj šator u boksu iza leđa! :lol: :lol: :lol:
ako sam dobro informisan prvo Kraljevo, tj. Beranovac se vozi iduceg vikenda (14-15.08.), drugi 28-29.08. a za treci ukoliko bude ne znam...moram da priznam da sam prilicno redovan na Misheluku i Uscu, a na Beranovac me je vodio otac pre vise od 20 godina (cini mi se '81) i od tada nisam bio :oops: ...ako se dobro secam to je na par km od Kraljeva prema Vr.Banji sa desne strane?...na prvom cu biti 90%...inace kakve su prognoze i sta se desava u nasem sampionatu?...Pređeš most na Ibru na izlazu iz Kraljeva i daš mu ga levo. Odatle nema ni 2- 3 km do Beranovca (desno od puta). Urani zbog parkiranja. Šator sa roštiljem i hladnim pivcetom radi od sabajle. :lol: Situacija ti je trenutno ovakva: U hibridima vodi Toške ali osećam da će biti tesno sa mladim Borkovićem (gledao ga na Beranovcu još u malom N, čuda pravi). U tupavoj 1400 N je gotovo nerešeno između Terzića, Bakrača, oba Raičevića i Čuje. U hobiju vodi Atanacković (na onom fići što ne leži), ali će zbog sistema bodovanja morati da pobedi oba Kraljeva za titulu. U ST se očekuje da mladi Vesnić namaže na leba sve ostale. Cenim da će borba za drugo i treće da se vodi između Franje i Asanovića. Izvikani Kulundžić još se nije "sastavio" sa onom Hondom, tako da će biti lepo ako uopšte završi. Cenim da bi mnogo bolje prošao Paja. Pozdravče. :wink:
Bila sam ubedjena da je trka 8.08.,a trening 07.08.
Jel ste vi sigurni da je iduceg vikenda?
Espanol
05.08.2004., 23:52
Sigurni! 08.08. vozi se brdska trka na Goču. Pa ako voliš brdo juriš. :lol:
daaa,hvala Espanol.Tacno tako.Bila sam prosle godine na trci na Gocu(kao posmatrac naravno:))Au,pa ti si uvek o svemu obavesten,neverovatno.Ja povremeno pogledam po neku ali je jasno da nisam dovoljno u toku.Pozdrav
Espanol
06.08.2004., 00:05
daaa,hvala Espanol.Tacno tako.Bila sam prosle godine na trci na Gocu(kao posmatrac naravno:))Au,pa ti si uvek o svemu obavesten,neverovatno.Ja povremeno pogledam po neku ali je jasno da nisam dovoljno u toku.PozdravPozdrav i tebi! Samo se ti druži sa nama i ima da budeš tata (pardon MAMA) za automobile. :wink:
daaa,hvala Espanol.Tacno tako.Bila sam prosle godine na trci na Gocu(kao posmatrac naravno:))Au,pa ti si uvek o svemu obavesten,neverovatno.Ja povremeno pogledam po neku ali je jasno da nisam dovoljno u toku.PozdravPozdrav i tebi! Samo se ti druži sa nama i ima da budeš tata (pardon MAMA) za automobile. :wink:
Odavno pratim diskusije na forumu:)sto mi je zaista postala velika prednost ali sam se tek veceras registrovala.Hvala na dobrodoslici:)
Espanol
06.08.2004., 00:26
Odavno pratim diskusije na forumu:)sto mi je zaista postala velika prednost ali sam se tek veceras registrovala.Hvala na dobrodoslici:)Cmokić! Dame su ovde uvek dobrodošle. :wink:
Strajder
06.08.2004., 21:50
kad ste vec pomenuli Goc moze li se dobiti informacija kako se stize do te brdske staze...mislim kad se stigne do Kraljeva kako dalje?...
Odavno pratim diskusije na forumu:)sto mi je zaista postala velika prednost ali sam se tek veceras registrovala.Hvala na dobrodoslici:)Cmokić! Dame su ovde uvek dobrodošle. :wink:
Cmokic:)Ipak se i ovog vikenda odrzava trka u Beranovcu,ali moto:)Zbog toga sam sam pomislila da je doslo do neke greske.Pozdrav
kad ste vec pomenuli Goc moze li se dobiti informacija kako se stize do te brdske staze...mislim kad se stigne do Kraljeva kako dalje?...
Strajder...Ides ovako...Kraljevo,Vrnjacka Banja,Goc.To je najblizi put koliko ja znam.Postoji stari put za Aleksandrovac iz V.Banje ali ti ne bih preporucila.Mnogo je bolje novim putem iz V.B,imas samo 5-6 km.Pozdrav
Strajder
07.08.2004., 00:47
Strajder...Ides ovako...Kraljevo,Vrnjacka Banja,Goc.To je najblizi put koliko ja znam.Postoji stari put za Aleksandrovac iz V.Banje ali ti ne bih preporucila.Mnogo je bolje novim putem iz V.B,imas samo 5-6 km.Pozdrav
precizno, koncizno, ponudjena alternativa i obrazlozeno zasto nije dobra-ovakav odgovor tesko da bih mogao dobiti od muskih clanova ovog foruma :) ...hvala i dobrodosla kod nas Marlen :D :D :D
precizno, koncizno, ponudjena alternativa i obrazlozeno zasto nije dobra-ovakav odgovor tesko da bih mogao dobiti od muskih clanova ovog foruma :) ...hvala i dobrodosla kod nas Marlen :D :D :DHvala:)Ako te jos nesto detaljnije zanima pitaj.
pozdrav svim fanovima sveta brzina.narocito onima koji odavno prate desavanja u nasem sportu.pozdrav za espanola.pozivam sve koji nisu sledeceg vikenda na hungaroringu da se pojave u kraljevu na prvom beranovcu.narocito one koji nikada nisu bili na autotrkama,prilika da na jedinoj stazi koja lici na autodrom upoznaju svet brzine,jakih automobila i jos lepsih devojaka.kao sto rece espanol,staza je na putu kraljevo-vrnjacka banja sa desne strane pored same magistrale i nalazi se na 4 km od grada.preporuka da se dodje oko 9 ujutro zbog preterane guzve i parkiranja.sator kod cila sa rostiljem pecenjem i pivom aktivan je celog dana.smestaj u kraljevu u hotelu turist,privatnim rojal i evropa ili maturuskoj banji(5km od grada) u termalu ili u vrnjackoj banji u nekom od hotela(25 km od grada)ali to je najskuplja varijanta.potrudicu se da se sutra javim sa satnicom desavanja na beranovcu u subotu i nedelju.s obzirom da je organizator ask kraljevo organizacija ce biti na visokom nivou
Espanol
11.08.2004., 00:56
pozdrav svim fanovima sveta brzina.narocito onima koji odavno prate desavanja u nasem sportu.pozdrav za espanola.pozivam sve koji nisu sledeceg vikenda na hungaroringu da se pojave u kraljevu na prvom beranovcu.narocito one koji nikada nisu bili na autotrkama,prilika da na jedinoj stazi koja lici na autodrom upoznaju svet brzine,jakih automobila i jos lepsih devojaka.kao sto rece espanol,staza je na putu kraljevo-vrnjacka banja sa desne strane pored same magistrale i nalazi se na 4 km od grada.preporuka da se dodje oko 9 ujutro zbog preterane guzve i parkiranja.sator kod cila sa rostiljem pecenjem i pivom aktivan je celog dana.smestaj u kraljevu u hotelu turist,privatnim rojal i evropa ili maturuskoj banji(5km od grada) u termalu ili u vrnjackoj banji u nekom od hotela(25 km od grada)ali to je najskuplja varijanta.potrudicu se da se sutra javim sa satnicom desavanja na beranovcu u subotu i nedelju.s obzirom da je organizator ask kraljevo organizacija ce biti na visokom nivouPozdrav i tebi i hvala na dodatnim objašnjenjima. :)
evo mene sa konkretnijim informacijama.beranovac 1 se zvanicno zove trka TOTAL 2004.generalni sponzor poznati svetsji proizvodjac ulja i maziva TOTAL.sponzor beogradska pivara ce se naci na beranovcu za vikend sa cisternama piva i kvasa.tako da za rashladjivanje ne treba brinuti bice tocenog piva do mile volje.ocekuje se dosta promocija sponzora trke kao i nagradnih igara.prvi trening u subotu pocinje u 13 casova,a trka u nedelju takodje u 13 casova.najavljeno je 120 takmicara.u st-u ucestvuju svi nama dobro poznati.ono sto je ekskluziva je da ce se pored standardnih klasa odrzati i trka fica ali vozice nesto manji broj krugova.tako da svi oni koji ne pamte ficu nacionale imaju priliku da vide ficu nacionale na delu.verujte mi borba medju ficama nije nista manje atraktivna nego u st-u ili hibridu.ocekuje se oko 50000 gledalaca,tako da zbog guzve treba doci bar 2 sata ranije.u boksu je uvek interesantno.sto se vremena tice,meteorolozi ovde predvidjaju vedro i suncano i temperature od 30-35 stepeni.toliko od mene,pozdrav svima i vidimo se na trci TOTAL 2004. a posle je i komentarisemo
Espanol
15.08.2004., 01:17
Pošto si forumovce tako lepo informisao i uputio, svima koji nisu bili u prilici da dođu u Kraljevo dobaci rezultate i opiši kako je prošlo. Pozdrav.
Strajder
20.08.2004., 19:44
na prvom Kraljevu sam bio prisutan, trke OK, mada cu reci da za gledaoca, kao sto sam ja Misheluk je nekako najbolja staza ...vozaci, koliko sam cuo najvise poena daju Beranovcu i ja ih razumem...medjutim ovde se za gledaoca sve prebrzo i prekratko odvija :( ...
ima nesto drugo...poslusao sam Espanolov savet za mesto za posmatranje, i najvise me je fascinirao Mikica Vesnic cije rezultate inace pratim (nisam neki poznavaoc, ali ipak znam i nesto vise od osnova)...e, sad me interesuje misljenje onih koji to prate na nekom visem nivou koliko je momak majstor, a koliko je to do masine...da me ne bi pogresno razumeli moje skromno misljenje je da je Mikica vrhunski majstor, bar u ovom nasem okruzenju i po nekim nasim kriterijumima...
Espanol
20.08.2004., 20:11
na prvom Kraljevu sam bio prisutan, trke OK, mada cu reci da za gledaoca, kao sto sam ja Misheluk je nekako najbolja staza ...vozaci, koliko sam cuo najvise poena daju Beranovcu i ja ih razumem...medjutim ovde se za gledaoca sve prebrzo i prekratko odvija :( ...
ima nesto drugo...poslusao sam Espanolov savet za mesto za posmatranje, i najvise me je fascinirao Mikica Vesnic cije rezultate iance pratim (nisam neki poznavaoc, ali ipak znam i nesyo vise od osnova)...e, sad me interesuje misljenje onih koji to prate na nekom visem nivou koliko je momak majstor, a koliko je to do masine...da me ne bi pogresno razumeli moje skromno misljenje je da je Mikica vrhunski majstor, bar u ovom nasem okruzenju i po nekim nasim kriterijumima...Mikicine rekorde postavljene pre više godina na nekim stazama još uvek jure "majstori" sa daleko bržim i savremenijim automobilima. Jel dovoljno?. :wink:
.:Buba:.
23.08.2004., 21:15
Cmokić! Dame su ovde uvek dobrodošle. :wink:
Posto imas tako lepo misljenje, evo jos jedne dame koja prati domaci auto-sport :)
Espanol
23.08.2004., 22:15
Cmokić! Dame su ovde uvek dobrodošle. :wink:
Posto imas tako lepo misljenje, evo jos jedne dame koja prati domaci auto-sport :)WOW!!! Dupli cmokić! :lol: :lol:
24.08.2004., 09:30
kakva dobrodoslica! :D
Nego, ko sve dolazi na Beranovac II ?
pratim ovaj sport godinama i mislim da je mikica vec odavno dokazao da je od momka sa super talentom izrastao u vrhunskog vozaca,usudicu se da kazem na ovim balkanskim prostorima a mozda i sire.mislim da kad resi finansije moze da se dokaze i u jacoj evropskoj konkurenciji.ako se secate prosle sezone je pravio fantasticen rezultate sa daleko losijim autom od ovogodisnjeg.ova vectra je stvarno monstrum ali je mikica izvanredno vozi.ko je gledao kraljevo 1 mogo je to i da vidi,narocito na snimku sos kanala se vidi kako je auto vozio majstorski onako na zilet.vise je plesao nego iko drugi.decko vozi,stalozeno,precizno i putanje su mu iz kruga u krug bukvalno kao po sinama.
sto se tice mesta za gledanje,savetujem za mali n mostic,a za st zadnji deo gornjeg pravca.tu je osecaj brzine i nadmoci najbolji i vidi se kocenje i prva leva krvina koja krece nizbrdo ka boksu.za hibrida isto nije lose to mesto,jer pri maksimalnoj brzini dolaze na kocenje,guranje,preticanje.vrhunski.
buba,ne znam ko ce sve doci,ali ja vas sve cekam u kraljevu i pozivam sve da se pojave na beranovcu.jer,ipak je jedna "NAGRADA KRALJEVA"!!!
25.08.2004., 12:46
Ostri, ja sam tamo htela - ne htela po zadatku :)
Evo gde me mozete naci na trci
http://www.gonzaracing.com
Pa, vidimo se na Beranovcu!
to cenim buba.ako treba neka pomoc u kraljevu slobodno me kontaktirajte :wink:
25.08.2004., 13:51
Pa naravno da treba! Fale mi jos 4 ruke i 2 mozga da bih sve stigla!
Nego, javi mi se na mail pa da te pitam nesto :)
Strajder
29.08.2004., 20:06
na drugo Kraljevo nisam mogao da odem zbog obaveza, pa bi mogao neko ko je bio prisutan da obavesti auditorijum o desavanjima na stazi...pozdrav :)
Espanol
29.08.2004., 20:18
na drugo Kraljevo nisam mogao da odem zbog obaveza, pa bi mogao neko ko je bio prisutan da obavesti auditorijum o desavanjima na stazi...pozdrav :)Mogla bi Buba da se istakne izveštajem. :lol:
29.08.2004., 22:09
Hibrid: Borkovic, Tosic, Zeka, Vidaric
ST: Mikica, Asanovic Timotic
SP: Banicevic, Djura, Marinkovic
mali N: Lekovic, Stojke, Gonza
Eto toliko od mene za sada, a sutra ce biti na www.gonzaracing.com slika i plasmana :)
buba,buba,nemoj da se pezoisti naljute na tebe
1. bakrac
2.susi
3.milos komnenovic
+ katasrtoooooofalna organizacija
Espanol
30.08.2004., 00:16
buba,buba,nemoj da se pezoisti naljute na tebe
1. bakrac
2.susi
3.milos komnenovic
+ katasrtoooooofalna organizacijaEh, mladi izveštači. Gde je tu hobi klasa, pa događanja u 1400 N ( Terzić- Ćopić...)? :wink:
Klasa 1
Odlicna trka . Nekoliko ljudi se smenjivalo u vodjstvu. Jedna od boljih trka ove godine. Pobednik trke Dusan Borkovic . Vidaric odlican cetvrti sa obzirom da je pao u jednom trenutku na osmo mesto. Dobrosavljevic nije imao srece pa mu se na kraju trke zapalio auto. Cokic i Make su dobrano razbili aute. Odlicna voznja i Zeke Jovanovica koji je trku zavrsio treci. Toske ima blagu prednost alii dalje mora da vozi i zadnju trku i to mora da zavrsi u vrhu.
Klasa 2
dobra trka. Terzic je terao kao lud a i Cuja koji mu je bio na braniku. Od samog pocetka trke smetao im je Zikic sa Bmw-om pa ga je Zarko ispravio kod boksa i pobrao aplauze od publike. Iza vodeceg dvojica odmah za njima isli su Simo i Bakrac. Cuja je napadao Zarka gotovo na svim delovima staze, Zarko se gradio i onda na ulazu u dugu desnu posle mostica doslo je do udesa izmedju Cuja Zarka. Zarko je leteo nekoliko puta preko krova dok je Cuja zavrsio u drvecu kraj staze oba auta tesko ostecena. E sad kako je doslo do toga i ko je kriv a ko prav ne vredi pricati. Svako ima svoju verziju i stav o tome. Ne vredi komentarisati jer mozes samo iz cisto navijackog ugla. Trku je tada poveo Simo kome u zadnjem krugu puca motor i pobedu odnosi Danko Bakrac ispred Susija Milosa Komnenovica i Paje Raskovica. Ovom pobedom i odustajanjem ove trojice Bakrac se vratio u igru za titulu. Dakle zadnje Kraljevo odlucuje izmedju Zarka Cuje, Sime i Danka. Trku je taodje vozio i Duca Borkovic kome je crkao auto.
Klasa 3
Djura je ostvario pol poziciju i nekoliko krugova vodio trku a onda je Bata preuzeo celo kolone i opet pobedio. Trece mesto je uzeo Biciklista koje je startova sa kraja kolone jer mu je u subotu na treningu pukao semering. Voja Lekic nije nastupio jer je u subotu promasio brzinu.
Klasa 4 - Ceda nije vozio (kakva steta za klasu...ha..ha)
Klasa 5 - Sve cestitke Kastratovicu seo je u onog BMW-a (ex ST) koji je vozio Simke prethodne dve trke i oduvao sve sa staze. Ostali su bili nemocni. Konacno je nadjen lek i za super ficka koji je bio drugi. Na startu zanimljiva borba izmedju Susija, Subotica i Popovica. Susi odustaje, Subotic nestaje na jedan krug i Pop sa sirokom je treci. Dzanko iz Neogtina sa oni crveno belim golfom u dugoj desnoj je izgurao Momu Nikolica sa hondom.
Klasa 6 - Mikica je postavio novi rekord i na treningu i na trci novo vreme je 1:53:025..Na trci je par krugova vodio goran,dok ga mikica nije oduvao i ostavio sve za pola kruga Drugi je trku zavrsio Asanovic a treci Timotic koji je set up i pripremu od prosle trke poverio Vesnicima koji su mu nastelovali auto i Paja mu sa hondom nije mogao nista a ni Mika Djelmas. Mika trku nije zavrsio u dugoj desnoj na 180 mu se ugasio auto i on na izlasku izlece sa staze u zbunje i travu sva sreca bez ostecenja.
Mali N - Lekovic je pobedio i ovaj put. Drugi je bio Stojic ispred Gonze,koji je odlicno vozio. Milosa Brkica Vuka bulje Radenkovica i Saleta Marinkovica. Gomila izletanja guranja i udaranja.
Organizacija trodupla nula,cak je unoci izmedju subote i nedelje nestao jedan takmicarski auto,sto je presedan u auto sportu,ja mislim u svetskim razmerama.Ali ovo je Srbija,zemlja na brdovitom balkanu!!!
Espanol
30.08.2004., 12:15
E, ovo je već pravi izveštaj! :lol: Očekujemo takav i sa treće trke, ali malo brže. Pozdrav.
20.09.2004., 15:41
Eh, vidim da zapostavljate domaci auto sport... to nije lepo :)
Sprema li se neko za trke u Kraljevu ovog vikenda?
Espanol
20.09.2004., 15:42
Eh, vidim da zapostavljate domaci auto sport... to nije lepo :)
Sprema li se neko za trke u Kraljevu ovog vikenda?Imaš li neko ozbiljnije pitanje? :lol: Siguran sam da je i Strajder već u niskom startu.
20.09.2004., 15:45
Ozbiljnije pitanje? Naravno!
Da cujem prognozu za poslednju trku u sezoni? :)
Espanol
20.09.2004., 15:50
Ozbiljnije pitanje? Naravno!
Da cujem prognozu za poslednju trku u sezoni? :)Hajde da probam par klasa:
- Yugo- Borković
- 1400N- Čopić
- 2000 SP- "Gorski car"
- Hobi- Atanacković
- ST - Vesnić
Mali N priznajem ne poznajem dovoljno, ali recimo držim fige Gonzi. :wink:
20.09.2004., 15:57
Jos ozbiljnije pitanje:
Gde ko gleda trku na Beranovcu? :)
Espanol
20.09.2004., 16:02
Jos ozbiljnije pitanje:
Gde ko gleda trku na Beranovcu? :)Gotovo uvek u krivini kod boksa. Vidim lepo dolazak sa brda, najbržu krivinu i odlazak na ciljni pravac. Vrlo retko kod mostića.
20.09.2004., 16:06
Jos ozbiljnije pitanje:
Gde ko gleda trku na Beranovcu? :)Gotovo uvek u krivini kod boksa. Vidim lepo dolazak sa brda, najbržu krivinu i odlazak na ciljni pravac. Vrlo retko kod mostića.
Jeste, tu je nekako najzgodnije, popnes se na one gume i sve vidis kao iz aviona :)
A na mosticu je nekako.... strashno gledati :shock:
Espanol
20.09.2004., 16:10
Jos ozbiljnije pitanje:
Jeste, tu je nekako najzgodnije, popnes se na one gume i sve vidis kao iz aviona :)
A na mosticu je nekako.... strashno gledati :shock:Još bolja varijanta je da se uspentraš na onaj razvaljeni kiosk, još ako imaš aparat sa teleobjektivom, ajaoooooo... :wink:
20.09.2004., 16:11
??
Koji kiosk?
Espanol
20.09.2004., 16:14
??
Koji kiosk?Između onih gumetina i samog boksa ima jedna plehana razvaljotka koja je nekad bila neki kiosk (ili sl). :wink:
20.09.2004., 16:19
Ja to nisam ni primetila, bas cu da obratim paznju.
Mada mislim da bi se nekako i popela, ali sto se silazenja tice... haha, mogu samo da zamislim :P
Espanol
20.09.2004., 16:23
Ja to nisam ni primetila, bas cu da obratim paznju.
Mada mislim da bi se nekako i popela, ali sto se silazenja tice... haha, mogu samo da zamislim :PNe boj se za silazak. Uvek se nađe neki baja da pomogne. :wink:
27.09.2004., 18:36
Postavila sam vesti i slike sa trke na
www.gonzaracing.com
pa mozete pogledati tamo da ne pisem opet :)
Strajder
27.09.2004., 19:52
Postavila sam vesti i slike sa trke na
www.gonzaracing.com
pa mozete pogledati tamo da ne pisem opet :)
izvestaj za mali N je ok, a sta je bilo u ostalim klasama?...
hibrid:pred trku velika napetost jer za titulu konkurisu vise vozaca.trku vode tosic i borkovic a zeka je trecem mestu.prvi dvojica se izdvajaju zeka pada na 9.mesto posle okretanja.posle par krugova iz pozadine na prvo mesto izbija vidara koji ide kao raketa.momak je stvarno terao za sve pare i zasluzeno pobedio.borkovic nije napado tosketa i ako je imao prilike i toske je odbranio titulu sampiona
1400:opet borba za tirulu.zarko,sima,cuja u par bodova.zarko ubedljivo pobedio a cuja bio jako slab.zare sampion!
sp:djura vodio od pocetka i pobedio sa alfom.bata se nije mnogo ni trudio,izgleda da nije ni ukljucivao drugu pumpu.leka se vozio iza njega i ucio putanje,ali je malo preterao kod boksa i na izlazu na pravac mu se otkacio auto i izokretao se.posle se smirio i dobro je tu kocio.konacno,djura,bata,leka.
hobby.asanovic je sa kastrovim bmw-om hobby oduvao sve za pola kruga.bas je bio ubedljiv.super fica je na treningu u subotu rasuo svo ulje.mislim da espanol zna bolje sta je tu bilo.uglavnom i na trci je bilo problema pa je odustao pri kraju tako da je misko sa skodilakom bio drugi.
St:mikica imao pol,ali ga je asanovic presao na startu i qwatrro je na kisi bio odlican.mali sa askonom se nije mnogo ni trudio tako da je asanovic pobedio ubedljivo,drugi mikica,treci paja.djelmas je imao problema jos u subotu i u nedelju nije ni vozio
za mali n je buba bila iscrpna i hvala ja joj na svemu.devojka koja daje veliki doprinos ovom sportu i zasluzuje sve pohvale ovde!!!
toliko za ovu sezonu narode pa u sledecoj opet sa novim informacijama
Espanol
28.09.2004., 13:21
Odličan izveštaj majstore (kao i obično). Superfići je na treningu pukao nosač motora, motor se naslonio i presekao crevo od menjača do hladnjaka i izbacio ulje. Na trci je pukao kaiš alternatora i ostao bez struje. Ali, tako ti je to na trkama. Ipak, titula je u džepu! Pozdrav.
Prvenstveno za one koji prate auto trke u nasoj zemlji;voleo bih da cujem misljenja i komentare o vozacima,klasama,stazama,vozilima...Meni je najinteresantniji krug,ali me zanimaju i rally i brdo...
P.S.Molio bih da mi ne zakljucate temu barem nekoliko dana :( ,posto mi je prva stradala za jedan dan. ->(Espanol)-jos sam mlad ovde,pruzi mi sansu :D :D :D
Sve je to zapravo na gurku i na mišiće par pravih entuzijasta i love nekoliko novopečenih biznismena!Perspektive tu,zapravo,nema!Nema masovnosti a zato nema love i to je taj začaran krug,a kad nema mase nema ni kvaliteta.Šta mislite da je neko stao iza Miloša Pavlovića kao Mađari iza Baumgartnera?Ko zna gde bi bio njegov limit?A ovako.... :cry: :evil:
To si potpuno u pravu,ali s obzirom da su nagrade za sampione po klasama kolor televizori i slicno,onda stvarno svaka cast entuzijazmu i zalaganju vozaca i timova...I nije tacno da nema publike,na svakoj trci,bar kruznoj posto to pratim ,ima stvarno mnogo publike...A i izuzetno je slaba podrska medija,pogotovo TV-a,zatim savez nema para...A sto se tice Milosa Pavlovica,citao sam u nekom casopisu njegovo pismo istom,ne secam se tacno,ali u sustini kaze ja sam taj i taj,osvojio sam to i to,molio bih ako bi neko mogao da mi pomogne,isplatice na ovaj ili onaj nacin...ne znam da li je autenticno,ali ako jeste onda je sramota...naravno,ne njegova..
peculiar
06.04.2005., 21:53
Zna li neko nesto na zadatu temu? Ide li neko?
Dok ovo pisem u pozadini se cuje gromoglasni motor yugica kako sparta mojom ulicom ,ovo je 10 put da prolazi.
Inace auto se valjda radi za trke pa ga testiraju.
Da ne ,smaram pitanje je sta treba da bi se prijavio za trke,postoji li neki uslov testovi neki...
HVALA
Licenca,vozilo,sponzori...
Znam to,mislio sam malo detaljnije.
Hvala
Mislim da direktan odgovor možeš naći u Batajnici na aerodromu, mislim sad u nedelju. Ima trke ''dragstera'', takmičenja u šminkanju kola itd. Tamo će verovatno biti neko upućeniji u to. Inače zna li neko detalje o navedenom događanju?
Mislim da organizuje tuning centar Fandjo.
Imas da skines neki pdf na sajtu,kada ce biti,klase,pravila...
Mislim da direktan odgovor možeš naći u Batajnici na aerodromu, mislim sad u nedelju. Ima trke ''dragstera'', takmičenja u šminkanju kola itd. Tamo će verovatno biti neko upućeniji u to. Inače zna li neko detalje o navedenom događanju?
Imas na www.tuning.co.yu sve informacije vezane za nedeljni dogadjaj.
nisevic
03.05.2005., 10:07
Za trke ti potrebna "suva" sasija nekog aua, u nju mora de se ugradi roll-bar koji je homologirala FIA(to je obavcezno).
Inace sve (skoror sve) sto se ugradjuje u trkacki auto mora biti FIA homologirano!
Zatim motor, koji je najbolje da prepustis da ti odradi neka poznata firma za masinsku obradu i pripremu motora za trke koja ima iskustva u tome.
Dalje o mehanici necu...
Gume ako je za kruzne trke slik, mislim da i one moraju da budu FIA potvrdjene!
Sva vozacka oprema(mora da bude FIA APPROVED),preporucujem ti Sparco ili MOMO!
Zatim vozacka licenca,u sklopu nje je i lekarski pregled!
I na kraju ono najvaznije MNOGO PARA! :lol:
Za trke ti potrebna "suva" sasija nekog aua, u nju mora de se ugradi roll-bar koji je homologirala FIA(to je obavcezno).
Inace sve (skoror sve) sto se ugradjuje u trkacki auto mora biti FIA homologirano!
Zatim motor, koji je najbolje da prepustis da ti odradi neka poznata firma za masinsku obradu i pripremu motora za trke koja ima iskustva u tome.
Dalje o mehanici necu...
Gume ako je za kruzne trke slik, mislim da i one moraju da budu FIA potvrdjene!
Sva vozacka oprema(mora da bude FIA APPROVED),preporucujem ti Sparco ili MOMO!
Zatim vozacka licenca,u sklopu nje je i lekarski pregled!
I na kraju ono najvaznije MNOGO PARA! :lol:
Svasta.FIA,pa FIA.Osim ukoliko se u poslednje vreme nisu promenila pravila, mislim da ovo vazi samo za WRC i slicne trke.
Treba ti skoljka automobila koji ima vazecu homologaciju (dozvolu da se vozi na trkama kod nas u odredjenoj klasi). Npr ne mozes da vozis Kadetta, jer mu je homologacija istekla. Tu skoljku treba ojachati, postaviti dobar rol bar (jer on zivot cuva), PP instalaciju, napraviti drugacije komandne kontrole. Svaka modifikacija standardnog modela (npr jugo) zavisi od klase u kojoj se trkas, tj u kojoj meri je dozvoljeno da se doradjuje. U nekim klasama su modifikacije minimalne, cak se i vozi sa standardnim gumama. Za svaku trku, auto mora da bude kompletan potpuno (npr mora da ima svaki far, dvaki detalj), inace nece moci da se trka. Sponzori nisu neophodni, ali imaj u vidu da je to izuzetno skupo, pa cak iako je jugic u pitanju. Do licence, na kraju, ces lako.
ima li novosti, sta je sa gonzom ?
Katastrofa.
Moje saučešće porodici i prijateljima.
borisbg
04.06.2005., 20:35
Danas 04.06.2005. na stazi Ušće život je izgubio Igor Savić Gonza veliki vozač i čovek sa velikim srcem.
Saučešće porodici, prijateljima i ljubiteljima automobilzma.
Gonza neka ti je večna slava.
Inace,Gonza je ,kako su mi rekli sa staze ,izgubio kontrolu nad autom ispred prve krivine,na pravcu ,i udario u drvo vozacevom stranom vozila.Izvadili su ga iz auta posle 30ak minuta,posle toga je odvezen u urgentni centar sa teskim povredama nogu,karlice i glave.Posle operacije nalazio se u kriticnom stanju i,nazalost ,podlegao je povredama.
Neka mu je vecna slava.
borisbg
04.06.2005., 23:41
posetite Gonzin sajt www.gonzaracing.com/forum
Ne mogu da verujem...necu da verujem pa ljudi da li je to moguce.
Gonza hvala ti za sve sto si ucinio za auto sport. Neka ti je vecna slava sampione.
markoMX
05.06.2005., 01:58
Stvarno zalosno!Moje saucesce svima koji su ga poznavali!
Ne kontam , da li je on imao i kakav rollbar u tim kolima kada su se savila kao kifla!
Ipak je to samo Honda,a pri tim brzinama roll bar ti ne znaci mnogo.
Juce smo ostali bez dobrog vozaca,coveka.
Boba-No1
05.06.2005., 16:43
Neka ti je vecna slava sampione!
Hvala ti za sve!
RaiKkonen 911
05.06.2005., 21:41
:cry: Katastrofa.Prizor Gonze zaglavljenog u kolima je sigurno nesto najgore sto sam video.Saucesce porodici i prijateljima, svima koji su ga poznavali.
Nadam se da ce se posle ovoga nesto popraviti...Nesto ovako je samo cekalo da se dogodi :(
RaiKkonen 911
05.06.2005., 23:38
Nego, nisam video Espanola na Uscu :shock:
Nego, nisam video Espanola na Uscu :shock:
Espanol je, sasvim pouzdano znam - imao svog "predstavnika" na Ušću :wink: koji se još "dopeglava", ali već sasvim jasno pokazuje svoje potencijale 8)
Iskreno se nadam da si "njega" video. Espanol i onako ne voli da se puno eksponira :wink:
RaiKkonen 911
06.06.2005., 00:25
Pa ako je to ono sto mislim...svaka cast...slobodno dajte neki hint :wink:
RaiKkonen 911
06.06.2005., 00:31
aaaaa tek sad vidim drugu temu :lol: :lol:
Ubedljivo najbolji zvuk od svih masina ukljucujuci onog crvenog koga slobodno mozete da gledate na slikama, jer uzivo nije nista bolji :lol: :lol:
R.I.P. Gonza
Koji bedak ljudi!!!!
Bas sam se smorila!!!!! :cry:
RaiKkonen 911
10.06.2005., 00:03
Ovo definitivno zasluzuje temu-varanje u superturizmu.
Naocigled hiljada gledalaca Asanovic i Komnenovic su prerano startovali i nikakvu kaznu nisu dobili.
Nikad nisam video da se Vesnici tako iznerviraju. :cry:
A svi znaju sta moze da se dobije kad iznerviras nekog ko je miran-bolje bezi. :lol:
Ima li jos onih koji smatraju da Asanovic(2) i Komnenovic(3) treba da dobiju 30 sekundi? :evil:
Naravno to je SAD nemoguce, ali...
Espanol
10.06.2005., 00:09
Naocigled hiljada gledalaca Asanovic i Komnenovic su prerano startovali i nikakvu kaznu nisu dobili.
Nikad nisam video da se Vesnici tako iznerviraju. :cry:
A svi znaju sta moze da se dobije kad iznerviras nekog ko je miran-bolje bezi. :lol:
Ima li jos onih koji smatraju da Asanovic(2) i Komnenovic(3) treba da dobiju 30 sekundi? :evil:
Naravno to je SAD nemoguce, ali...Zar ovo nije moglo pod već otvorenu temu Ušće umesto otvaranja novog posta?
RaiKkonen 911
10.06.2005., 01:26
Evo posto Espanola vise zanima da nov topik leba ne jede od toga sto neki ginu za pola sekunde a neki za mnogo vise od toga idu s druge strane zakona:
Nikad nisam video da se Vesnici tako iznerviraju. Crying or Very sad
A svi znaju sta moze da se dobije kad iznerviras nekog ko je miran-bolje bezi. Laughing
Ima li jos onih koji smatraju da Asanovic(2) i Komnenovic(3) treba da dobiju 30 sekundi? Evil or Very Mad
Naravno to je SAD nemoguce, ali...
Ma ne brini Raikkonen ,Mikicina su sva tri kraljeva i Misheluk.Zna se ko je majstor za voznju ,sa autom koji je 30ak HP slabiji od ostalih.Voli covek zadnju vucu...A vidim dosao si i na GR.com ?
RaiKkonen 911
10.06.2005., 10:39
Da ali me zeza mail za aktivaciju pa cu verovatno jos jednom da se registrujem :oops: :oops: :oops:
RaiKkonen 911
08.10.2005., 20:05
Danas se dogodila jos jedna teska nesreca kada je Popovic sa Sirokom izleteo izmedju dva boksa u Kraljevu i povredio 5 gledalaca, a tesko povredio dve sestre od 13 i 10 godina.Usput je takodje ostetio dva juga u boksu. :cry:
Prema najnovijim informacijama trka je otkazana.
Sad sam čuo... Strašno, baš decu da udari. Inače kažu da je to poligon za polaganje vozačkih ispita, ali od naših ''stručnjaka'' je proglašena za pogodno tle za trke...
Srdjan_NS
08.10.2005., 23:02
Nije mi jasno koliko kod nas treba publike da se povredi da bi organizatori odredili samo bezbedna mesta odakle se moze pratiti trka.Pre par godina cinime se u Kotoru bilo je i poginulih na trci pa je cak policija uhapsila vozaca koji je izleteo (valjda je prebrzo vozio!!!!)a niko organizatore ne dira. Bolje da prekinemo nas sampionat dok jos nema vise nastradalih i nemamo bar jednu pravu stazu
Pa bili su najavljeni vozači iz SCG za vikend u Banaj Luci, ali očigledno da je došlo do preklapanja termina, šta li. Bilo je loše vrijeme, ali odvoženo je sve. Ni naša staza se ne održava kako treba niti ima para da se uredi pošteno, ali čini mi se (a i izjavilo je i dosta vozača da je OK). Inače za vikend je održan i prvi street race uz veliko interesovanje gledalaca (u slopu sajam automobila).
Espanol
11.10.2005., 03:16
Nije mi jasno koliko kod nas treba publike da se povredi da bi organizatori odredili samo bezbedna mesta odakle se moze pratiti trka.Pre par godina cinime se u Kotoru bilo je i poginulih na trci pa je cak policija uhapsila vozaca koji je izleteo (valjda je prebrzo vozio!!!!)a niko organizatore ne dira. Bolje da prekinemo nas sampionat dok jos nema vise nastradalih i nemamo bar jednu pravu stazu
Činjenica je da nemamo pravu stazu i da bi auto trke mogli da zabranimo trenutno. Bio sam u Kotoru kada je Susi Cvetić produžio pravo u publiku i usmrtio dvoje ljudi. Stajali su na nedozvoljenom mestu, sa kojeg su pokušali da ih oteraju redari bez uspeha, uz napomene poginulih: Ja sam ti od Jova, od ovog od onog, samo probaj... I sam sam mnogo puta učestvovao u organizaciji trka i dolazilo mi je da čupam kosu. Koliko god redara i policajaca sam postavljao, uvek je bilo "genija" koji su znali odakle mogu bezbedno da gledaju trku...Rezultate znamo! Za razliku od Beranovca, Mišeluk je još opasnija staza, prepuna visokih ivičnjaka, bandera, drveća, o publici da ne pričam...I ipak će se voziti u nedelju, a neka neko proba da je zabrani! I znam da će moj drugar direktor trke imati iste muke i probleme, ali...to smo mi. Nikakvi, nedisciplinovani, bezobrazni, nesvesni opasnosti...
PS.Susija u Kotoru nisu hapsili, na predlog nekoliko članova AMS (među kojima sam bio i ja) samo smo ga sklonili od osvete "plemena" koje je htelo da se osveti zato što je na trkama vozio brzo a kočnice mu ispred krivine otkazale na mestu gde su "njihovi" stajali gde ne treba...
Espanol
11.10.2005., 11:26
Razbacane na sve strane, najzad sakupljene na jednom mestu!
Espanol
23.11.2005., 20:50
Danas mi je gost bio Zlatko Franković, nekadašnji šampion u Nacionalnoj klasi a poslednjih godina predsednik tehničke komisije za sport pri AMS SCG. Poslednja vest je da je juče okončan i poslednji protest ove sezone protiv Miloša Brkića ( Čedinog sina) u klasi Jugića grupe N. "Namazani" majstori pustili su ga da odvoza celu sezonu i na poslednjoj trci u Novom Sadu uložili protest. Naravno, motor se posle otvaranja pokazao kao neregularan.
Nocni soko
24.11.2005., 19:26
Moze malo detaljnije sta se to odlucilo o Cedici i koja je kazna-ako je