Vidi punu verziju : MOTOCIKLI
Stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Otvorio sam ovu temu jer me zanima sta mislite o motorima?
Lol samo pitanje je shta oni misle o nama?jer niko nemoze da trpi da budemo... recimo vishe o 5h na njemu,mislim na motor:)))))
DR,Crazy
26.01.2004., 14:03
Sprem da je DUCATI je od najboljih proizvodjaca motora,mislite li da Capirossi moze vise uraditi sta u MOTO GP-u?Imajuci u vidu da je Capirossi svteski vozac velikih kvaliteta a DUCATI medju najjacim motociklima,mislim da ce Capirossi biti bolji ove sezone u MOTO GP-u,i ostvariti bar 2 poziciju u generalnom plasmanu(eventualno 3)!
DR,Crazy
26.01.2004., 14:04
Sprem da je DUCATI je od najboljih proizvodjaca motora,mislite li da Capirossi moze vise uraditi sta u MOTO GP-u?Imajuci u vidu da je Capirossi svteski vozac velikih kvaliteta a DUCATI medju najjacim motociklima,mislim da ce Capirossi biti bolji ove sezone u MOTO GP-u,i ostvariti bar 2 poziciju u generalnom plasmanu(eventualno 3)!
DR.Crazy
26.01.2004., 20:56
DUCATI...ubedljivo,najjaca(serijska)masina ikada izmisljena!!!
DUCATI...ubedljivo,najjaca(serijska)masina ikada izmisljena!!!
Da li ce Rossi i Na Yamahi ostvariti pobede kao i na Hondi?
.eagle.
29.01.2004., 16:16
Vozio si Ducati? Da jesi ne bi tako mislio.
Mogu samo da kazem da je najlepsi. :wink:
.eagle.
29.01.2004., 16:19
Tesko, jaka mu je konkurencija, ali ko zna. Nadam se da hoce.
.eagle.
29.01.2004., 16:21
Sve ima svoje prednosti i mane. Najbolje je imati i jedno i drugo.
Leti ne mogu bez motora, a zimi bez auta.
Ali . . . motor je motor!
DR.Crazy
30.01.2004., 20:44
Ne,nisam ga vozio,vozio sam dosta drugih motocikla, :evil: ali sam imao dosta prilika da se vozim na njemu!!!Onaj ko se dobro razume u motore zna kakav je DUCATI motor!Jos niko nije napravio motor koji moze njemu parirati(a da ne spominjem da je on dvocilindrican motor)!DUCATI je jednostavno BOG u motociklizmu,sto je jos i pokazao izbacivsi motor s naznakom DEZMOSEDICI(u MOTO GP-u) koji ravno parira (sada bivsoj) Rossi-jevoj HONDI RC211V koji je prozvan od strane Honde kao jos neizmisljeno cudeo od motora(a motor mu je petocilindrican)!Ali eto,DUCATI se opet pokazao,da mu niko nije ravan...
V I N X
30.01.2004., 20:48
Brate M I X,pa sta ti znas o motorima?!?!Idi popij pivo i nemoj da naprezes previse mozak(smrsaces od toga)! :D
.eagle.
31.01.2004., 14:49
Rasklopio sam tri ducatija do sad. 916 i dva 996. Ducati je isto sto i Harley. Ima svoje fanove koji se kunu u njega. Za stazu je rodjen, ali ne i za saobracaj. Krut, trese i neverovatno bucan. Volim ga i ja, ali iskreno mislim i smatram da ces se deset puta lepse i vise navoziti sa nekom RR Homdom ili GSX-Rom. Moto GP tehnika je za sebe, nesto kao svemirski brodovi, ta ce se tehnologije pojaviti na obicnim, seriskim motorima tek za jedno 20 godina. I dalje tvrdim da je naj lepsi. A ne znam da li se slazes samnom da im je 999 totalni promasaj.
Pozdrav i bez ljutnje svako ima pravo na svoje misljenje. :wink:
Ne znam koji je najbolji, ali znam koji je najlepši.
http://www.rmh-d.com/images/new_mc/2004/VRSCA_4.jpg
DR.Crazy
02.02.2004., 13:45
Nisam nikada rasklapao sam,ali sam imao dosata prilika da budem pomagac oko rasklapljanja!Veliki sam obozavatelj motora,pa sam bio na svakoj trci u domacem sampionatu!Ustvari,pratim svuda i pomazem(sta mogu),Darka Muskinju(Suzuki GSX-R 1000 -br 40- i Burgiju(Ducati 996 -br 100-) jer su oni iz Vrsca(odakle sam i ja)!Slazem se sa tobom da je malo krut i bucan(ali moram ti priznati da mu je zvuk fantastican,grub i dubok,sto odaje pravu masinu),ali to je jedini nacin da dvocilindrican motor prenese toliku snagu na asfalt,tj. dva cilindra(velikog precnika) mu daju zvuk takav kakav ima!Da znam da su Honde udobne(moj ljubimac-Honda CBR 600F4i),a i imaju dobre pojedine motore!Ali i Yamaha je k'o stvorena za grad i malo divljanje,ali otici s njim 100km je prava muka,jako je neudobvan na otvorenim putevima!Znaci da mora svaki motor imati neku manu!Slazem se da je 999 promasaj,ali moram ti reci da i nije toliko los 999 FILA(od kojih je izbaceno samo 500 primeraka)!Ali i dalje stojim iza toga da je DUCATI 996R pojam za sve ostale motocikle! :)
.eagle.
02.02.2004., 23:53
Moj prijatelj (sa kojim radim) je kupio od tvojih prijatelj onog slupanog 996 (ili 916, nisam siguran) pre par meseci, a prodao im je one trkacke kombinezone. :lol:
Kako je svet mali.
Pozdrav iz Nisa. :lol:
DR.Crazy
04.02.2004., 15:52
E da,bas tako!Eto vidis,mnogo manji nego sto mislimo!
Pozdrav iz Vrsca...! :D
Kawasaki
05.02.2004., 11:11
naravno motor je motor auto je auto je glasam za ono prvo :twisted:
Mottorad
05.02.2004., 11:19
Neznam bas mnogo o dukatijima znam da su medu skupljima i da imaju 2cilindra sto neko kaze da je to prednost a neko da je to mana a nisu mi bas nesto i lepi,Mislim da je danas pravi pogodak kupiti jednu Yamahu R1,ili Kawasaki ZX10r,mnogo opaka stvar to je moje misljenje pozdarv
Auto ima sve što ima i motor, dok obrnuto ne važi.
Motor više posmatram kao neki moćniji bicikl, dok je auto multifunkcionalna mašinerija koja je dobra po svakom vremenu i za svaku priliku.
A tek famozni broj četiri! Ipak - četiri točka. Četiri godišnja doba. U auto možeš da staviš četiri ženske, a na motor samo jednu.
Dakle, auto.
Upravu si za Dukati, posebni su samo zbog cene kao i MV Agusta, koja je skoro duplo skuplja od Dukatija. Ali dobro, Italijani imaju pravo da budu uobrazeni i da precene sebe i svoje stvari. Ni ja neznam za koji motor bih se odlucio ove godine, R 1, ili mozda ZX 10 R. Taj problem sam resio jos prosle godine uz pomoc Suzukija !!! Jos isu sustigli GSX R 1000 !!!
.eagle.
06.02.2004., 00:13
Ja licno ne volim Kawasaki, ali moram da priznam da ce ove godine ZX 10 r svima u klasi da **** kevu po karakteristikama. Honad je naj slabija ali po meni naj lepsa.
.eagle.
06.02.2004., 00:19
Motor
:arrow:
od 0 - 100 km/h za 2,8 sekundi i krajnju brzinu 309 km/h ti treba oko 13.000 evra
Auto
:arrow:
od 0 - 100 km/h za 2,8 sekundi i krajnju brzinu 309 km/h ti treba oko ????? Ja neznam recite mi.
Hemicar
06.02.2004., 00:24
Imam jedno i drugo. Neznam za sta bi se odlucio kad bi morao. Auto mi je potreban, uzivam u njemu. Ali kad sednem na motor neznam da se kontrolisem, vozim kao budaletina. Volim mog GSX R-a, i ako sam letos slomio kljucnu kost sa njim !
od 0 - 100 km/h za 2,8 sekundi i krajnju brzinu 309 km/h ti treba oko ????? Ja neznam recite mi.
Dobro, reci ti meni koliko košta motor koji
- prima pet putnika,
- s kojim je uživanje i odmor putovati 2000 kilometara
- koji je dobar u svim uslčovima vožnje
- u kojem u slučaju direktnog sudara imaš 80% šanse da preživiš
- u kom ne moraš da nosiš kacigu i možeš slobodno da razgovaraš sa saputnicima ili slušaš prijatnu muziku.
- koji možeš da voziš i u šortsu i majici na -10 a da ne dobiješ upalu bubrega
- koji možeš da voziš dvesta na sat i da se smeješ, a da nemaš bube zalepljene na zubima.
Takav motor bi verovatno imao istu cenu kao i auto koji si ti pominjao.
.eagle.
06.02.2004., 17:41
Sve je to OK, slazem se.
Ko voli nek izvoli.
Ja volim adrenalin. To me ispunjuje. Ne znam kako bi bez toga.
Auto jeste funkcionalniji, ali ima i onih ljudi slicnih meni koji bi pre uzeli Rossijevu Hondu nego Shumaherov Ferari.
Postujem svacije misljenje.
P.S.
I ja pored motora imam auto. :lol:
rudy_kv
07.02.2004., 19:45
Najbolje je i jedno i drugo... mada sam jedva docekao ovo lepo vreme da se provozam mojom ljubicastom mazom... :D
rudy_kv
07.02.2004., 19:57
I ja imam i jedno i drugo...
Jeste da je na motoru vece uzivanje i uzbudjenje, ali su me zbog motora pocela da bole kolena...
Da li ce Rossi i Na Yamahi ostvariti pobede kao i na Hondi?Trebalo bi da to ostvari jer je jako talentovan vozac.
naravno motor, u autu nikada ne moze skociti adrenalin. motori su zakon
naravno motor, u autu nikada ne moze skociti adrenalin.
Hahahahahhhhaaa!
Dobre šale nikad dosta. Da te moja baba provoza u njenom VanDenPlasu, a da vi'š kako bi ti skočio adrenalin.
Pu, al' vozi baba...
naravno motor, u autu nikada ne moze skociti adrenalin.
Hahahahahhhhaaa!
Dobre šale nikad dosta. Da te moja baba provoza u njenom VanDenPlasu, a da vi'š kako bi ti skočio adrenalin.
Pu, al' vozi baba...
vidi se da nikadA nisi seo na motoru.
Nisam. Jest' da sam na ovoj dvokolici prelazio letos od St. Gallena do Ciriha za nekih 30ak minuta, ali to nije motor... Eeee, sinak sinak.
http://www.web-prs.com/scripts/webtrends/alert/dsc00108.jpg
Nisam. Jest' da sam na ovoj dvokolici prelazio letos od St. Gallena do Ciriha za nekih 30ak minuta, ali to nije motor... Eeee, sinak sinak.
http://www.web-prs.com/scripts/webtrends/alert/dsc00108.jpg
svaka cast na tome a jesi li vozio ulicne trke po nasim putevima?
svaka cast na tome a jesi li vozio ulicne trke po nasim putevima?
Nikada se nisam trkao motorom osim onako iz zezanja, sa prijateljima, na kratkim distancama. Ništa profesinalno ili previše opasno.
Autom sam se dosta trkao, kao i off-road. Ne znam da li držim neki rekord u brzini, verovatno ne, ali verujem da držim apsolutni rekord u kazni koju je neko dobio u saobraćaju bez izazivanja ikakvog incidenta, samo zbog opšte opasnosti - 6200$. (Vožnja 175km/h u zoni 80, bez osiguranja, Chrysler Concorde 3.2l, 225ks)
E to je bila šteta...
:wink:
A ti se sigurno trkaš motorima, zato ih toliko voliš?
aljona1
12.02.2004., 12:35
pa,naravno motor!jer motor uvek ce da ostane simbal mladosti,slobodi,ludosti...
A auto-to je za ljudi,koje misle da su oni vec odrasli.Auto je atribut "pravog coveka",koji nesto je dobio od zivota(neke,skoro sve tako misle:"svaki normalni"covek mora da ima kucu,zenu,decu,auto...)
Auto je za zene i za penzionere.
Obazavam svoj motor i moj izbor je MOTOR(mada devojka sam),al svaki covek moze da izabere za sebe prijatelja po dusi! :D :D :D
.eagle.
12.02.2004., 20:23
lepo ste me nasmejali
kad ce to leto da se malo vozimo, jos da su nam legalni motoroi pa da palimo i preko. :D :lol: :D :lol: :D
A viza, nema veze zezamo se.
Na ovim nasim lepim putevima cemo ostaviti zivote.
svake godine su sve gori i gori. jos malo pa cemo svi da vozimo kroserice i enduro hteli to ili ne.
:D :lol: :) :lol:
rudy_kv
12.02.2004., 21:18
lepo ste me nasmejali
kad ce to leto da se malo vozimo, jos da su nam legalni motoroi pa da palimo i preko. :D :lol: :D :lol: :D
svake godine su sve gori i gori. jos malo pa cemo svi da vozimo kroserice i enduro hteli to ili ne.
Joj, ne teraj me da od moje choperice pravim neko bleeeeh :x ... 'odi kod nas u KV - pazarci nam uradili magistralu da malko przimo
gery112
22.03.2004., 13:20
Sta vi mislite koji motor je bolji:
GILERA RUNNER SP 50ccm
APRILIA DITECH 50 50ccm
I ima li neki domaci sajt gde mogu da vidim motore?? (testove, cene....)
gery112
22.03.2004., 14:53
Molim vas pomozite mi!!!!
peugeot 307
22.03.2004., 15:17
Ljudi pomozite.....skupio sam neku kintu tj. 2000 evra i hocu da uzmem skuter ali ne znam koji moze za tu lovu.....predlozite nesto! hvala
Espanol
22.03.2004., 15:26
Ljudi pomozite.....skupio sam neku kintu tj. 2000 evra i hocu da uzmem skuter ali ne znam koji moze za tu lovu.....predlozite nesto! hvalaZa te pare možeš i nešto bolje. Prošetaj do "Vidovdana" Zemun, Glavna 11- 13 ili okreni 2197-496, bićeš nadam se zadovolja. lepo se vozi!
Espanol
22.03.2004., 15:31
Molim vas pomozite mi!!!!Obe firme imaju svoje odlične sajtove pa nije problem da pogledaš svoje favorite. U gradu možeš da pazariš i italijanski časopis "Motociclismo" gde imaš tehničke podatke i fotke. Inače su motori vrlo sličnih karakteristika sa malim razlikama u dizajnu. Koji god da pazariš nećeš se prevariti. Pozdrav.
gery112
23.03.2004., 18:15
Zna li neko ko prodaje u beogradu GILERU RUNNER SP, i koliko kosta (ali da bude nova)
Burger man
23.03.2004., 21:51
Ja ti predlazem da uzmes nesto sto nije 50cc.znaci malo jacu masinu jer ako se primas na brzinu i stalno ces ga pilati razjebace se brzo.tako sam ja prosao sada imam jedan Peugeot Vivacity od70cc sa polini kitom razvija 9,5ks sto nije malo.Dobri skuteri su Speedfight,Aerox Yamaha,Gilera runer,pa sad ti vidi Pozdrav..
Ako mene pitas, licno preferiram apriliu, ditech ima el. ubrizgavanje sto mu smanjuje potrosnju ispd 3 l. Definitivno skuter sa najlepsim linijamam. Razvija, posle uklanjanja el. blokade, oko 100 km/h.
criville
04.04.2004., 23:17
da li neko ima informaciju o nekom oldtimer motociklu, koji bih kupio, a u obzir dolaze nortoni, triumfi, bmw, bsa, zundapp-i i sl? Obidjite malo babe, dede, podrume, shupe i tako to pa mi javite :)
Espanol
05.04.2004., 00:25
da li neko ima informaciju o nekom oldtimer motociklu, koji bih kupio, a u obzir dolaze nortoni, triumfi, bmw, bsa, zundapp-i i sl? Obidjite malo babe, dede, podrume, shupe i tako to pa mi javite :)Poveži se sa klubom "GEDEON ALFA" iz Vršca (predsednik Buca Vlaisavljević). Tamo može da se nađe svašta. Želim ti uspešno traganje i da što pre provozaš oldtajmera.
hellium
06.04.2004., 18:03
Imam Peugeot vivacity 50cc,da li da menjam za malaguti FireFox f15,koji je malo havarisan,uz neku minimalnu doplatu.sta da radim HVALA
Espanol
07.04.2004., 02:51
da li neko ima informaciju o nekom oldtimer motociklu, koji bih kupio, a u obzir dolaze nortoni, triumfi, bmw, bsa, zundapp-i i sl? Obidjite malo babe, dede, podrume, shupe i tako to pa mi javite :)Poveži se sa klubom "GEDEON ALFA" iz Vršca (predsednik Buca Vlaisavljević). Tamo može da se nađe svašta. Želim ti uspešno traganje i da što pre provozaš oldtajmera.Našao sam u međuvremenu i adresu za kontakt sa Bucom:
buca@hemo.net
Trebao bi da vidiš njegove oldajmere, ali da ti ne dižem pritisak.
gery112
08.04.2004., 18:39
Video sam na sajmu neki DERBI skuter. Lep je. Zove se DERBI GP 1 Predator. Kakav je ovaj motor. A cena....
Espanol
08.04.2004., 23:01
Video sam na sajmu neki DERBI skuter. Lep je. Zove se DERBI GP 1 Predator. Kakav je ovaj motor. A cena....Bili su nekad svetski šampioni u najnižim klasama. Jasno ti je onda da su TATE za male motore.
gery112
09.04.2004., 10:06
Znaci da su super motori. U americi kosta oko 2500 dolara a u SRBIJI???
Ti nemas blage veze o motorima,KOHJINO.
Mursielagio
09.04.2004., 14:23
Bas mi je drago da se neko dotakao i teme motorciklizma...Veliki sam ljubitelj motora i mislim da je glupo da se sukobljavate ili sukobljavamo oko toga koji je bolji...Svaki motor je dobar na svoj nacin...Vazno je da svi imamo nesto zajednicko sto nas povezuje a to su motori(pricam o motoristima).A razlicitost u izboru motora nas i cini ljudima zar ne, zamislite kad bi svi vozili dukatije ili honde...ili kao sto danas kako koji klinac stasa kupi Yamahu R1... uzas, pa kad dodju na usce njih 20 a od toga 15 R1 izgleda vise nego smesno...Ja sam 98 godine kupio prvi r1 kod rodica u novom sadu,2000. sam kupio drugi i posle toga nisam imao izlete slicne vrste...sad vozim jedan totalno drugi fazon motora...Ipak, jos uvek mi srce zaigra kad vidim nekog kako "BACI" motor na zadni tocak...Imao sam desetak novih motora i mogu vam reci da sam se najsladje vozio sa jednom sradom GSX-r 750 98. godine...Sada me vise interesuju egzoticni motori kao sto je MV augusta i slicno...imao sam prilike da provozam jednu, sva je u karbonu...Ubija kako je dobar motor i mislim da je fazon koji sada forsira dukati,mv augusta i slicni nesto sto ce ubuduce biti hit(a vec jeste hit)...Pozdrav svima od mursielagia
e ljudi ja sam na sajmu narucio peugeot speedfight 2 wrc....motor je lep i kazu jako kvalitetan ali mozda bolje da sam uzeo yamaha aerox ili aprilia rs 50 ili mozda gillera runner 50....pomozite mi jer ima vremena da otkazem!!HVALA
gery112
09.04.2004., 19:28
Uzmi Apriliu RS 50 Ditech ili Derbi GP 1
Espanol
11.04.2004., 03:54
Bas mi je drago da se neko dotakao i teme motorciklizma...Veliki sam ljubitelj motora i mislim da je glupo da se sukobljavate ili sukobljavamo oko toga koji je bolji...Svaki motor je dobar na svoj nacin...Vazno je da svi imamo nesto zajednicko sto nas povezuje a to su motori(pricam o motoristima).A razlicitost u izboru motora nas i cini ljudima zar ne, zamislite kad bi svi vozili dukatije ili honde...ili kao sto danas kako koji klinac stasa kupi Yamahu R1... uzas, pa kad dodju na usce njih 20 a od toga 15 R1 izgleda vise nego smesno...Ja sam 98 godine kupio prvi r1 kod rodica u novom sadu,2000. sam kupio drugi i posle toga nisam imao izlete slicne vrste...sad vozim jedan totalno drugi fazon motora...Ipak, jos uvek mi srce zaigra kad vidim nekog kako "BACI" motor na zadni tocak...Imao sam desetak novih motora i mogu vam reci da sam se najsladje vozio sa jednom sradom GSX-r 750 98. godine...Sada me vise interesuju egzoticni motori kao sto je MV augusta i slicno...imao sam prilike da provozam jednu, sva je u karbonu...Ubija kako je dobar motor i mislim da je fazon koji sada forsira dukati,mv augusta i slicni nesto sto ce ubuduce biti hit(a vec jeste hit)...Pozdrav svima od mursielagiaJoš kao maloletni klinja kupio sam Ducati 90. Neobična zapremina, ali bio je sjajan. Posle njega trkački 250 i još nekoliko raznih kubikaža. Prema tome Ducati, je šta god se pričalo večita ljubav. Ne bih da pominjem rezultate u super bajku širom sveta. Uz rame savremenim Ducatijima stavljam Apriliju 1000! U vojsci sam vozio Guzzi "falcone 500", po savremenim standardima pravo "sokoćalo", ali NEPOLOMLJIV motocikl sa kojim sam prošao bukvalno gde sam zamislio. U lepoj uspomeni ostala mi je i Laverda 750, koju ću sigurno negde da iskopam, sredim i uživam u vikend vožnji. Pozdrav motordžije i uživajte u moto pričama bez vređanja.
Bas mi je drago da se neko dotakao i teme motorciklizma...Veliki sam ljubitelj motora i mislim da je glupo da se sukobljavate ili sukobljavamo oko toga koji je bolji...Svaki motor je dobar na svoj nacin...Vazno je da svi imamo nesto zajednicko sto nas povezuje a to su motori(pricam o motoristima).A razlicitost u izboru motora nas i cini ljudima zar ne, zamislite kad bi svi vozili dukatije ili honde...ili kao sto danas kako koji klinac stasa kupi Yamahu R1... uzas, pa kad dodju na usce njih 20 a od toga 15 R1 izgleda vise nego smesno...Ja sam 98 godine kupio prvi r1 kod rodica u novom sadu,2000. sam kupio drugi i posle toga nisam imao izlete slicne vrste...sad vozim jedan totalno drugi fazon motora...Ipak, jos uvek mi srce zaigra kad vidim nekog kako "BACI" motor na zadni tocak...Imao sam desetak novih motora i mogu vam reci da sam se najsladje vozio sa jednom sradom GSX-r 750 98. godine...Sada me vise interesuju egzoticni motori kao sto je MV augusta i slicno...imao sam prilike da provozam jednu, sva je u karbonu...Ubija kako je dobar motor i mislim da je fazon koji sada forsira dukati,mv augusta i slicni nesto sto ce ubuduce biti hit(a vec jeste hit)...Pozdrav svima od mursielagiaJoš kao maloletni klinja kupio sam Ducati 90. Neobična zapremina, ali bio je sjajan. Posle njega trkački 250 i još nekoliko raznih kubikaža. Prema tome Ducati, je šta god se pričalo večita ljubav. Ne bih da pominjem rezultate u super bajku širom sveta. Uz rame savremenim Ducatijima stavljam Apriliju 1000! U vojsci sam vozio Guzzi "falcone 500", po savremenim standardima pravo "sokoćalo", ali NEPOLOMLJIV motocikl sa kojim sam prošao bukvalno gde sam zamislio. U lepoj uspomeni ostala mi je i Laverda 750, koju ću sigurno negde da iskopam, sredim i uživam u vikend vožnji. Pozdrav motordžije i uživajte u moto pričama bez vređanja.
Nesho from Loznica
16.04.2004., 23:50
Koji tim osvaja reli sampionat?
djnsla loznica
17.04.2004., 03:37
Koji tim osvaja reli sampionat?pa naravno ford[/b]
Espanol
17.04.2004., 04:34
Koji tim osvaja reli sampionat?pa naravno ford[/b]E ove godine biće baš "tvrdo". Svi su odlično pripremljeni, vozači vrhunski i mislim da se do poslednjeg relija ništa neće znati.
molim vas recite meni koji je najbolji skuter od 50 ccm-sta mislite o Pezo Speedfight 2 wrc 206 ?
ne znam koji je motor najbolji.
u petak je neki baja uspeo da mi privuce pogled, prozujao je kroz bul. mihajla pupina na jednom tocku, smrrrrzla sam se, prvi put posle skoro 20 godina mi je taj zvuk pogodio direktno centar za skakanje adrenalina. svaka cast!!!
Espanol
18.04.2004., 23:15
u petak je neki baja uspeo da mi privuce pogled, prozujao je kroz bul. mihajla pupina na jednom tocku, smrrrrzla sam se, prvi put posle skoro 20 godina mi je taj zvuk pogodio direktno centar za skakanje adrenalina. svaka cast!!!To može samo DUCATI! (Dižem tlak ljubiteljima japanskih zvečki).
Espanol
19.04.2004., 00:39
Koji tim osvaja reli sampionat?pa naravno ford[/b]E ove godine biće baš "tvrdo". Svi su odlično pripremljeni, vozači vrhunski i mislim da se do poslednjeg relija ništa neće znati.Kao što rekoh, vide li šta napravi Subaru?
djansla
19.04.2004., 02:33
odakle si ti neso.koji deo loznice
u petak je neki baja uspeo da mi privuce pogled, prozujao je kroz bul. mihajla pupina na jednom tocku, smrrrrzla sam se, prvi put posle skoro 20 godina mi je taj zvuk pogodio direktno centar za skakanje adrenalina. svaka cast!!!To može samo DUCATI! (Dižem tlak ljubiteljima japanskih zvečki).
nisam sigurna... evo ga malopre opet ispod mog prozora i pise SUZUKI, valjda nije stamparska greska. :lol:
Espanol
23.04.2004., 15:19
nisam sigurna... evo ga malopre opet ispod mog prozora i pise SUZUKI, valjda nije stamparska greska. :lol:Pa jel se tako diže tlak Japancima? A ovamo, navijamo za Ferari. :wink:
sta da ti kazem... valjda tip zna da uzivam u zvuku njegove masine na jednom tocku pod prozorom (i cavallino je na zadnjim nogama, zar ne?). dok se ne pojavi neki bolji, ovaj ce da mi ulepsava dan. :lol:
Espanol
23.04.2004., 20:31
sta da ti kazem... valjda tip zna da uzivam u zvuku njegove masine na jednom tocku pod prozorom (i cavallino je na zadnjim nogama, zar ne?). dok se ne pojavi neki bolji, ovaj ce da mi ulepsava dan. :lol:Vidim ja da ću morati da pozajmim nekog DUCU pa da prošetam pod pendžerom. Da vidiš i šta je pravi točak i pravi ram a o zvuku da ne govorimo. Baj. :wink:
deda s´brda
25.04.2004., 10:05
Ima li koga da može i hoće da pošalje raspored povezivanja žica za paljenje za motocikl tip 3XE model TDR125.
Ide lepo vreme a dete bi da se vozi.
do jaja su motori iz spanije ih uvoze idaju 2 godine garancije na njih, pa cak i na krosere dok yamaha daje 2 meseca za svoje krosere, cenu znam samo za krosere sa carinom,porezom 2700e, ja mislim da vrede svaki juro, a kaze da ce tek od sledece godine imati predstavnika i u BG.
**case-problem**SONY
16.05.2004., 21:23
Jako slaba zastupljenost moto sporta kod nas na medijima me uzasava, jedino SOS i katkad BK na dva minuta i to slabo jedanput u mesec dana. A evo sad imamo veoma uzbudljive trke sto kod nas sto u Bosni sto ce se odrzavati i dolazak "stranih" vozača po prvi put. 8)
pa me zanima sta vi mislite o tome
Espanol
16.05.2004., 21:45
Jako slaba zastupljenost moto sporta kod nas na medijima me uzasava, jedino SOS i katkad BK na dva minuta i to slabo jedanput u mesec dana. A evo sad imamo veoma uzbudljive trke sto kod nas sto u Bosni sto ce se odrzavati i dolazak "stranih" vozača po prvi put. 8)
pa me zanima sta vi mislite o tomeU pravu si SONY, motorni sportovi uopšte su jako loše zastupljeni, a motociklizam katastrofalno. Imam puno drugara među motordžijama i znam koliko se muče i koliko bi im malo TV promocije pomoglo oko sponzora. Ja moto sport puno guram u svoje novine i na radio, ali TV je TV: :roll:
Gost Neso
23.05.2004., 07:42
Imam Peugeot Speedfight skuter pa me interesuje koji benzin treba sipati u njega super,obican ili bezolovni :lol:
majstore taj skuter ide na dizel i to ne obican vec euro.
Zeljko 93
26.05.2004., 21:55
zamolio bih surfere za pomoc vec mesecima trazim dobar motocikl zeleo bih da nadjem ETZ MZ 251 ne stariji od 1989.godine ako neko zna ko zeli da ga proda zamolio bih da mi posalje poruku na 063-80-29-170
Trazim slike sa moto susreta u Jagodini
Ja obicno pitam za neke detalje kada kupujem nesto ne kupujem bez pitanja i kurvu pitAs za cenu pre eog sto pocnes. Tako da idi ao gde si kupio i raspitaj se
imam isti skut
02.06.2004., 15:08
sipas bezolovni 95 tj. bmb 95
Svaka ti cast majstore ti si pravi
Hvala ti na pomoci odnosno na odgovoru
Strajder
19.06.2004., 01:43
hmmmmmmm...kako sam uvideo da ovde imam nekoliko kolega kao i dosta vrsnih poznavalaca medju prisutnima kako damama tako i gospodom, a obzirom da me je priroda posla odvukla na tehniku uglavnom od 16000+ kg ukupne mase :) i dizel motore iskjucivo bio bih zahvalan na bilo kakvoj tehnickoj edukaciji o masinama koje se voze kod nas u prvenstvu...to ce znaciti od malog N-a pa do ST-a, ko kako bude hteo...a ja cu se vec ukljuciti kad budem video koliko ne znam ili mozda znam :D :oops:
Espanol
19.06.2004., 02:00
hmmmmmmm...kako sam uvideo da ovde imam nekoliko kolega kao i dosta vrsnih poznavalaca medju prisutnima kako damama tako i gospodom, a obzirom da me je priroda posla odvukla na tehniku uglavnom od 16000+ kg ukupne mase :) i dizel motore iskjucivo bio bih zahvalan na bilo kakvoj tehnickoj edukaciji o masinama koje se voze kod nas u prvenstvu...to ce znaciti od malog N-a pa do ST-a, ko kako bude hteo...a ja cu se vec ukljuciti kad budem video koliko ne znam ili mozda znam :D :oops:Pa evo ti "ofrlje" pošto si tako i pitao. Mali "N" je prava "sirotinjska" klasa koja uz minimalne izmene dogura do 60 KS, klasa "A" ili hibridi oko 75- 80 KS, 1400 N oko 105 KS, Hobi u zavisnosti od motora (i love) 150- 235 KS, najsnažnija ST 280- 320 KS. Da li sam "ubo" odgovor ili fali još nešto. A što se tiče tih dizela, mala ti masa, prodavao sam dampere nosivosti 170 tona! :lol:
Strajder
19.06.2004., 09:16
pa evo da pokusam da malo prosirim temu:
-mali N i hibrid: koje su to minimalne razlike i dorade koje ih razdvajaju od serijskog yuga kao i medjusobno (motor, menjac, dozvoljeni prenosi,promene na kocnicama, vesanju itd.)
-hoby: sta je sve dozvoljeno, jer recimo 'superfica' po nekim mojim saznanjima ne spada u H klasu, tj. da li je hoby i H koja se recimo vozi kod Nemaca isto, ili ova nasa ima posebne odredbe (odnosno koliko se nas savez drzi nekih FIA pravila)
-o ST-u od svih ovih klasa najvise znam jer ima dosta o njima po stranim casopisima i na netu, ali me interesuju me neke razlike izmedju ST i SP (ne samo u snazi, to se lako nalazi), ako neko ima volje i vremena da siri pricu, naravno necemo mnogo da sirimo pricu da bi ipak svi mogli da prate
ok, Espanol 170t je lepa cifra, ali ja ove do 40t nisam prodavao, vec odrzavao...upravo smo malo izasli iz radionice do kancelarije da nabavljamo i kupujemo :wink:
Espanol
19.06.2004., 22:55
-mali N i hibrid: koje su to minimalne razlike i dorade koje ih razdvajaju od serijskog yuga kao i medjusobno (motor, menjac, dozvoljeni prenosi,promene na kocnicama, vesanju itd.)
-hoby: sta je sve dozvoljeno, jer recimo 'superfica' po nekim mojim saznanjima ne spada u H klasu, tj. da li je hoby i H koja se recimo vozi kod Nemaca isto, ili ova nasa ima posebne odredbe (odnosno koliko se nas savez drzi nekih FIA pravila)
-o ST-u od svih ovih klasa najvise znam jer ima dosta o njima po stranim casopisima i na netu, ali me interesuju me neke razlike izmedju ST i SP (ne samo u snazi, to se lako nalazi), ako neko ima volje i vremena da siri pricu, naravno necemo mnogo da sirimo pricu da bi ipak svi mogli da prate
ok, Espanol 170t je lepa cifra, ali ja ove do 40t nisam prodavao, vec odrzavao...upravo smo malo izasli iz radionice do kancelarije da nabavljamo i kupujemo :wink:Direktan ujed za srce! :twisted: Superfića je zapravo JEDINI PRAVI Hobi automobil u našem šampionatu u koji je uloženo baš puno znanja i entuzijazma. Znam da mnogima smeta zato što "dere" fabričke VW sa Hojnesterovim motorima, Honde (a i Micubiši lensere kad spoje klase).
Evo ti nekih od glavnih propisa za naš Hobi:
-Centralni deo karoserije i vetrobransko staklo od osnovnog modela.
-Dozvoljeno "spuštanje" krova za 80 mm.
-Motor (atmosferski)od istog proizvođača ili člana grupacije (FIAT, Alfa, Lanča ili VW, Audi, Škoda, Seat...)
-Slobodan izbor menjača i diferencijala.
-Dozvoljene sve aerodinamičke izmene na karoseriji pod uslovom da su točkovi pokriveni karoserijom.
-Slobodan izbor točkova, pneumatika, kočnica, bez ograničenja sa tragom točkova, međuosovinskog rastojanja...
-Minimalna težina za motore sa 8 ventila 650 kg, sa 16 ventila 800 kg.
-Bezbednost po važećim propisima FIA (kavez, automatski protivpožarni sistem, rezervoar za gorivo...)
Sve u svemu klasa je zamišljena tako da stimuliše malo i tehničku inventivnost i smanji troškove nabavke vozila. Nekima je, međutim, lakše bilo da po Nemačkoj jeftino kupe plastične Golfove ili Široko, ubace Hojnesterove motore iz Formule Super VW (oko 230 KS) i vozi Miško. Zato je superfića, domaći hand made trn u oku mnogima. Šta sve nisu izmišljali, koje sve kontrole i merenja nije prošao i NIŠTA. :lol:
Strajder
19.06.2004., 23:35
Direktan ujed za srce! :twisted:
ah, konacno nesto makar i provokacijom postignuto :D ...tek sam sad virnuo u profil kad tamo :shock: ...zaista nisam znao i nije namerno...'ocemo dalje? sad bar znam gde o Fici mogu dobiti jos info-a, naravno ako nije tajna...koliko sam cuo motor je iz Alfe 155ST 2000ccm smanjen na 1600(sta je radjeno ukratko?) i koliko daje snage na dino? menjac sekvencijalni, takodje iz Alfe ili? kako je reseno ogibljenje obzirom da je u klasi mnogo toga dozvoljeno (pretpostavljam da je bilo zanimljivih resenja i kombinacija)...uostalom baci sve sto mozes i sto je dozvoljeno... :roll:
ok, Espanol 170t je lepa cifra, ali ja ove do 40t nisam prodavao, vec odrzavao...upravo smo malo izasli iz radionice do kancelarije da nabavljamo i kupujemo :wink:Direktan ujed za srce! :twisted: Superfića je zapravo JEDINI PRAVI Hobi automobil u našem šampionatu u koji je uloženo baš puno znanja i entuzijazma. Znam da mnogima smeta zato što "dere" fabričke VW sa Hojnesterovim motorima, Honde (a i Micubiši lensere kad spoje klase).
-Motor (atmosferski)od istog proizvođača ili člana grupacije (FIAT, Alfa, Lanča ili VW, Audi, Škoda, Seat...)
-Dozvoljene sve aerodinamičke izmene na karoseriji pod uslovom da su točkovi pokriveni karoserijom.
-Slobodan izbor točkova, pneumatika, kočnica, bez ograničenja sa tragom točkova, međuosovinskog rastojanja...
-Bezbednost po važećim propisima FIA (kavez, automatski protivpožarni sistem, rezervoar za gorivo...)
Sve u svemu klasa je zamišljena tako da stimuliše malo i tehničku inventivnost i smanji troškove nabavke vozila. Nekima je, međutim, lakše bilo da po Nemačkoj jeftino kupe plastične Golfove ili Široko, ubace Hojnesterove motore iz Formule Super VW (oko 230 KS) i vozi Miško. Zato je superfića, domaći hand made trn u oku mnogima. Šta sve nisu izmišljali, koje sve kontrole i merenja nije prošao i NIŠTA. :lol:
Klasa je Hobi i ne bi se smeli voziti prototipovi sa cevnom konstrukcijom.
Espanol
20.06.2004., 00:21
ah, konacno nesto makar i provokacijom postignuto :D ...tek sam sad virnuo u profil kad tamo :shock: ...zaista nisam znao i nije namerno...'ocemo dalje? sad bar znam gde o Fici mogu dobiti jos info-a, naravno ako nije tajna...koliko sam cuo motor je iz Alfe 155ST 2000ccm smanjen na 1600(sta je radjeno ukratko?) i koliko daje snage na dino? menjac sekvencijalni, takodje iz Alfe ili? kako je reseno ogibljenje obzirom da je u klasi mnogo toga dozvoljeno (pretpostavljam da je bilo zanimljivih resenja i kombinacija)...uostalom baci sve sto mozes i sto je dozvoljeno... :roll:Motor je "pretekao" iz polupane Alfe 155ST. U osnovi to je blok FIAT (86 mm), glava takođe sa Ritmo Abarta 130 TC (2 bregaste, 4 ventila po cil.)samo zbog razvoda okrenuta kontra. Zapremina je smanjena tako što smo napravili novu radilicu (iliti kolenasto vratilo) i hod sa 86 smanjili na 68 mm, metodom "deljanja u tri ose iz kovanog tuljka, kao nekad Ferari. Klipovi su ostali stari sa nosom, klipnjače (H profila) od titanijuma nabavljene naknadno. Motor je limitiran na 9300 o/ min i razvija oko 232 - 235 KS. Menjač je sekvencijalni "Hjulend" sa 6 stepeni prenosa (i velikim mogućnostima promena parova za razne staze. Vešanje sam radio sa dve uzdužne poluge, jednom gornjom i dve donje poprečne, amortizeri su Ohlins (gasno -hidraulični sa 22 stepena podešavanja)+ balans osovina sa mogućnošću podešavanja tvrdoće. Koja ti je E- mail adresa u pogonu, mogu da ti dobacim neku fotku da vidiš kako izgleda. Pozdrav. :wink:
Espanol
20.06.2004., 01:32
Klasa je Hobi i ne bi se smeli voziti prototipovi sa cevnom konstrukcijom.Osnov fiće je originalna školjka sa odgovarajućim brojem i svim ostalim (proveravano više puta). A to što smatraš "cevnom konstrukcijom" je zaštitni kavez u skladu sa bezbednosnim propisima FIA. Samo je krov "spušten" za 80 mm u skladu sa propisima klase Hobi. To, ako si primetio rade svi. Samo zloba je učinila da tog fiću proveravaju do sada bar 10 puta ( neki genije se čak setio da mu se izmeri nivo buke)? Takav propis postoji samo za reli automobile koji voze i u javnom saobraćaju, a ne za krug. Po tome bi sve ST i SP automobile trebalo diskvalifikovati, šta misliš. :roll:
Strajder
20.06.2004., 10:11
ah, konacno nesto makar i provokacijom postignuto :D ...tek sam sad virnuo u profil kad tamo :shock: ...zaista nisam znao i nije namerno...'ocemo dalje? sad bar znam gde o Fici mogu dobiti jos info-a, naravno ako nije tajna...koliko sam cuo motor je iz Alfe 155ST 2000ccm smanjen na 1600(sta je radjeno ukratko?) i koliko daje snage na dino? menjac sekvencijalni, takodje iz Alfe ili? kako je reseno ogibljenje obzirom da je u klasi mnogo toga dozvoljeno (pretpostavljam da je bilo zanimljivih resenja i kombinacija)...uostalom baci sve sto mozes i sto je dozvoljeno... :roll:Motor je "pretekao" iz polupane Alfe 155ST. U osnovi to je blok FIAT (86 mm), glava takođe sa Ritmo Abarta 130 TC (2 bregaste, 4 ventila po cil.)samo zbog razvoda okrenuta kontra. Zapremina je smanjena tako što smo napravili novu radilicu (iliti kolenasto vratilo) i hod sa 86 smanjili na 68 mm, metodom "deljanja u tri ose iz kovanog tuljka, kao nekad Ferari. Klipovi su ostali stari sa nosom, klipnjače (H profila) od titanijuma nabavljene naknadno. Motor je limitiran na 9300 o/ min i razvija oko 232 - 235 KS. Menjač je sekvencijalni "Hjulend" sa 6 stepeni prenosa (i velikim mogućnostima promena parova za razne staze. Vešanje sam radio sa dve uzdužne poluge, jednom gornjom i dve donje poprečne, amortizeri su Ohlins (gasno -hidraulični sa 22 stepena podešavanja)+ balans osovina sa mogućnošću podešavanja tvrdoće. Koja ti je E- mail adresa u pogonu, mogu da ti dobacim neku fotku da vidiš kako izgleda. Pozdrav. :wink:
hvala na info i foto, vidim da si nasao adresu...sad uz breakfast da sazvacem i ovo sto si poslao i da stvorim sliku u glavi...kao sto sam vec rekao nisam neki poznavalac racing cars koji se voze kod nas...ok, posto si u centru dogadjanja kad budes mogao baci nesto i o malom N-u i hibridu kao sto sam vec zamolio...
U PRAVU SI ZA PUTEVE ZATO SAM JA KIPIO JUCE HONDU TRANSALP 600 DA SE MNOGO NE ZEZAM, 87 JE GOD I IMA 60000KM AL JE U SUPER STANJUlepo ste me nasmejali
Joj, ne teraj me da od moje choperice pravim neko bleeeeh :x ... 'odi kod nas u KV - pazarci nam uradili magistralu da malko przimo
Zagor Bg
20.06.2004., 23:05
Vozio sam kros motore Enduro kada mi je bilo 20 godina, ali četiri točka su duplo više nego dva. 8)
Alfa nije polupana skoljka je zavrsila kod Paje Komnenovica a sad kod Bicikle. Mislim da se mnogi slazu da je steta rasturiti pravi trkacki auto da bi se napravilo nesto onakvo, a uz to ne lezi nikako. :twisted:
Espanol
20.06.2004., 23:43
Kako je izgledala ta Alfa posle "bliskih" susreta sa drvećem i banderama u Kraljevu odlično znam. Takođe i šta je ( i koliko) Paja radio na školjki. A odlično i znam kako fića leži. I zašto se stalno nešto zalećeš bez pravih informacija. Sve što si do sada rekao o tom automobilu su "Ripanj" informacije iz Susijeve štale (koga je usput taj fića koji ne leži lešio i na krugu i na brdu). Jedini način da se zaustavi je da ga opauči kao u Novom Sadu. Sada mi još reci kako je ono bilo fer. 8)
Espanol
21.06.2004., 00:00
Vozio sam kros motore Enduro kada mi je bilo 20 godina, ali četiri točka su duplo više nego dva. 8)Ljubitelj sam oba prevoza i takmičio se i na dva i četiri točka. Adrenalin je potpuno isti. Diskusija se svela na nivo da li su bolje plavuše ili crnke, bucmaste ili anoreksične... Sve su dobre ako ih dovoljno voliš. :wink: Predlažem zato da diskusiju usmerimo na realne prednosti, oba prevoza su korisna što niko ne spori, ali je besmisleno tvrditi kako je motor "car" na -20 i na ledu. Bolja varijanta je zato da preporučujemo neke nove tehničke detalje, predstavljamo razne firme i sl. Pristojnost i uvažavanje se podrazumeva. Pozdrav od starog motordžije, koji se zbog "sređenih" sinusa, kolena, laktova...povukao na 4 točka (što ne znači da povremeno ne zajaše neki novitet na 2). :lol:
Kako je izgledala ta Alfa posle "bliskih" susreta sa drvećem i banderama u Kraljevu odlično znam. Takođe i šta je ( i koliko) Paja radio na školjki. A odlično i znam kako fića leži. I zašto se stalno nešto zalećeš bez pravih informacija. Sve što si do sada rekao o tom automobilu su "Ripanj" informacije iz Susijeve štale (koga je usput taj fića koji ne leži lešio i na krugu i na brdu). Jedini način da se zaustavi je da ga opauči kao u Novom Sadu. Sada mi još reci kako je ono bilo fer. 8)
Pa vidi ovako. Nisam ni blizu Ripnja. Cak i ne navijam za Susija, ali i laik moze da vidi kako lezi taj nazovi fica. Za gas se mora priznati da mu nema ravnog. Nemam potrebe da se zalecem jer sam dobro upucen u domaci sampionat. A istina je samo da je ta klasa nezanimljiva i vise necu trositi vreme na istu.
Espanol
21.06.2004., 00:36
Pa vidi ovako. Nisam ni blizu Ripnja. Cak i ne navijam za Susija, ali i laik moze da vidi kako lezi taj nazovi fica. Za gas se mora priznati da mu nema ravnog. Nemam potrebe da se zalecem jer sam dobro upucen u domaci sampionat. A istina je samo da je ta klasa nezanimljiva i vise necu trositi vreme na istu.Kada je Tane Kuvalja prvi put provozao Ušće ispod minuta (00:59) u BMW, taj fića je na istoj trci vozio krug 1:04 i imao prosek bolji od svih SP automobila. Da li ti to liči na nešto što "ne leži". Hajde da razgovaramo malo činjenicama a ne "odočno". Kako si ti to ustanovio da ne leži, i znaš li uopšte kako izgleda voziti automobil sa centralnim motorom u odnosu na prednju vuču.
NikolaBD
21.06.2004., 03:26
Dje si molim te dobio toliku kaznu???
Obozavam moj ducati monster ali i ljeti mi nekad vise auto odgovara.....za ove sto im je motor naj neka probaju da voze u farmericama po najvecem aprilskom pljusku od budve do podgorice pa da vidim ko bi opet
Strajder
21.06.2004., 18:58
Gospodo, molim Vas nisam otvorio ovu temu radi prepucavanja, dakle umoljavam Vas samo opusteno...ako bas insistirate mozemo da otvorimo novu temu tracevi ili netrpeljivosti u SCG prvenstvu...
a sad 3 pitanja: nisam dobio odgovor da li su nasa hoby i deutche H klasa iste, slicne ili?...dalje, interesuje me da li to znaci (obzirom da je motor centralno postavljen, a na Z750 je sve pozadi) da se ne mora postovati originalni smestaj motora...i na kraju od kog materijala su poluosovine (imam neku svoju pretpostavku, ali ne zelim da ispadam stupido)...
Espanol
21.06.2004., 19:35
Gospodo, molim Vas nisam otvorio sam ovu temu radi prepucavanja, dakle umoljavam Vas samo opusteno...ako bas insistirate mozemo da otvorimo novu temu tracevi ili netrpeljivosti u SCG prvenstvu...
a sad 3 pitanja: nisam dobio odgovor da li su nasa hoby i deutche H klasa iste, slicne ili?...dalje, interesuje me da li to znaci (obzirom da je motor centralno postavljen, a na Z750 je sve pozadi) da se ne mora postovati originalni smestaj motora...i na kraju od kog materijala su poluosovine (imam neku svoju pretpostavku, ali ne zelim da ispadam stupido)...Sve hobi klase imaju neke sličnosti što se tiče osnove. Razlike su uglavnom u radnoj zapremini motora i stepenu raznih prepravki karoserije. Smeštaj motora kod nas je slobodan. Poluosovine su kombinacija titanijum- čelik. I ne treba otvarati novu temu, samo treba argumentovano razgovarati. Ceo život proveo sam u domaćem auto i moto sportu i muka mi je od tračeva i gluposti. :twisted:
Candyman
21.06.2004., 20:35
Zimi auto - leti motor. Namam ni jedno, ali bi mi to odgovaralo.Dopadaju mi se enduro bajkovi kao BMW 1200 GS(ako sam dobro zapamtio). :D
CIAO! 8)
Gospodo, molim Vas nisam otvorio sam ovu temu radi prepucavanja, dakle umoljavam Vas samo opusteno...ako bas insistirate mozemo da otvorimo novu temu tracevi ili netrpeljivosti u SCG prvenstvu...
a sad 3 pitanja: nisam dobio odgovor da li su nasa hoby i deutche H klasa iste, slicne ili?...dalje, interesuje me da li to znaci (obzirom da je motor centralno postavljen, a na Z750 je sve pozadi) da se ne mora postovati originalni smestaj motora...i na kraju od kog materijala su poluosovine (imam neku svoju pretpostavku, ali ne zelim da ispadam stupido)...Sve hobi klase imaju neke sličnosti što se tiče osnove. Razlike su uglavnom u radnoj zapremini motora i stepenu raznih prepravki karoserije. Smeštaj motora kod nas je slobodan. Poluosovine su kombinacija titanijum- čelik. I ne treba otvarati novu temu, samo treba argumentovano razgovarati. Ceo život proveo sam u domaćem auto i moto sportu i muka mi je od tračeva i gluposti. :twisted:
Osecam se prozvanim,mada ne zelim da se raspravljam oko gluposti. Cinjenica je da taj automobil nije bas najsretnije usaglasen,bez uvrede po tvorca, koji verovatno zna da napravi automobil ali po svemu tome sto prica nikada nije seo da vozi trku. Ja i dalje tvrdim da je jeres sto je upropascen ST auto i svi njegovi vitalni delovi(vesanje, kocnice,motor i menjac) ugradjeni u nesto onakvo. Publika i sama pokazuje koliko je zainteresovana za njihovu trku.
Prosle godine se na zadnjoj trci za titulu borila honda koja pravi vremena jedva nesto malo brza od 1400 N, to sve dovoljno govori.
Strajder
21.06.2004., 23:31
Osecam se prozvanim,mada ne zelim da se raspravljam oko gluposti. Cinjenica je da taj automobil nije bas najsretnije usaglasen,bez uvrede po tvorca, koji verovatno zna da napravi automobil ali po svemu tome sto prica nikada nije seo da vozi trku. Ja i dalje tvrdim da je jeres sto je upropascen ST auto i svi njegovi vitalni delovi(vesanje, kocnice,motor i menjac) ugradjeni u nesto onakvo. Publika i sama pokazuje koliko je zainteresovana za njihovu trku.
Prosle godine se na zadnjoj trci za titulu borila honda koja pravi vremena jedva nesto malo brza od 1400 N, to sve dovoljno govori.
ok,ponovo cu se umesati sa jednim predlogom za tebe...lepo se uclani na forum pa da mozemo siti da se ispricamo 8) ...i znas kako kazu na rts-u...tolerancija je odstupanje stvarne od nazivne mere masinskog dela :wink: ...
Espanol
21.06.2004., 23:31
Prosle godine se na zadnjoj trci za titulu borila honda koja pravi vremena jedva nesto malo brza od 1400 N, to sve dovoljno govori.Ti baš nepažljivo čitaš. Pogledaj vremena, videćeš da je fića na najvećem broju trka imao bolja vremena i od SP (posebno na brdu) gde ležanje verovatno nije važno. A trke sam vozio sigurno pre nego što si se rodio. :wink:
Strajder
22.06.2004., 22:21
izgleda da vam ovo nije zanimljivo...hobi smo recimo apsolvirali, sta je sa ostalim pitanjima?...
dakle mali N i hibrid, polo vs 106, kao i SP/ST...hajde ljudi kazite nesto ili da zatvaramo temu... :(
e, nemoj sad neko da mi odgovori "nesto" :wink:
Espanol
22.06.2004., 23:10
Obozavam moj ducati monster ali i ljeti mi nekad vise auto odgovara.....za ove sto im je motor naj neka probaju da voze u farmericama po najvecem aprilskom pljusku od budve do podgorice pa da vidim ko bi opetGde me nađe sa "Ducom monsterom". Pitam uz lupanje srca: "Jel žut ili crven"? Znam o čemu pričaš, doživeo sam to nebrojeno puta. Ali, jedan je Ducatti! :wink:
NikolaBD
23.06.2004., 18:57
Obozavam moj ducati monster ali i ljeti mi nekad vise auto odgovara.....za ove sto im je motor naj neka probaju da voze u farmericama po najvecem aprilskom pljusku od budve do podgorice pa da vidim ko bi opetGde me nađe sa "Ducom monsterom". Pitam uz lupanje srca: "Jel žut ili crven"? Znam o čemu pričaš, doživeo sam to nebrojeno puta. Ali, jedan je Ducatti! :wink:
Nee....srebrni sa zlatnim ramom
Espanol
24.06.2004., 10:05
Nee....srebrni sa zlatnim ramomMRAAAK! :lol:
NikolaBD
24.06.2004., 15:08
ma dobar je :D nago mu je nogar los,nema fiksni polozaj pa cim neko gurne(ispravi)motor on uleti nazad i oce da padne....vec su ga tako obarali kad ga nedje parkiram,uvek od 50-100 eura steta :evil:
Espanol
24.06.2004., 15:31
ma dobar je :D nago mu je nogar los,nema fiksni polozaj pa cim neko gurne(ispravi)motor on uleti nazad i oce da padne....vec su ga tako obarali kad ga nedje parkiram,uvek od 50-100 eura steta :evil:Pa napravi mu dobru "ćopavu nogu", to bar nije problem. :wink:
Strajder
24.06.2004., 18:32
@Espanol:
lenj sam na nesluzbenoj posti (sorry) pa sam sa zakasnjenjem poskidao one fotke... sad mi je sve mnogo jasnije oko ogibljenja...blagodarim :)
NikolaBD
26.06.2004., 04:07
ma dobar je :D nago mu je nogar los,nema fiksni polozaj pa cim neko gurne(ispravi)motor on uleti nazad i oce da padne....vec su ga tako obarali kad ga nedje parkiram,uvek od 50-100 eura steta :evil:Pa napravi mu dobru "ćopavu nogu", to bar nije problem. :wink:
vjerovatno ali ja nemam predstavu kako
Espanol
26.06.2004., 14:37
Ma nikakav problem, konsultuj nekog iskusnijeg motordžiju ili prekopiraj. Najpouzdanije "ćope" imaju Harleji.
Strajder
30.06.2004., 21:11
dosao sam do podatka da je '71 Fiat 128 berlina u klasi 1150ccm imao 134HP/9400rpm...karburatora 2 dvogrla Vebera...da li je to nekadasnja klasa 2 ili?...da li je bilo kod nas 70-tih Z101 sa takvim masinama ili su bili slabiji?...ove masine su navodno vozene u evropskom sampionatu...
Espanol
30.06.2004., 22:19
dosao sam do podatka da je '71 Fiat 128 berlina u klasi 1150ccm imao 134HP/9400rpm...karburatora 2 dvogrla Vebera...da li je to nekadasnja klasa 2 ili?...da li je bilo kod nas 70-tih Z101 sa takvim masinama ili su bili slabiji?...ove masine su navodno vozene u evropskom sampionatu...To je nekadašnja Grupa 2. Klasa 1150 vozila se u nekoliko zemalja u okviru nacionalnih šampionata. Nekoliko Zastava vozilo je u grupi 2, ali ni blizu sa takvim motorima. U šampionatu Evrope vozio je 128 sa motorom od 1290 ccm. Najpoznatije "frizure" radili su Trivellato, Filipineti i nemački Repekus. Trivelato je sa ubrizgavanjem Lucas razvijao 170 KS na 8900 o/min. Kasnije je motor preseljen u karoseriju 128 kupea i kod nas je bilo nekoliko komada. Prvi je uvezao Drago Regvart iz Zagreba. Isti motor Italijan Dallara je radio za Grupu 4. sa 194 KS na 9200 o/min.
Auto je išao opasno i konačno je sredio Alfu 1300 GTAJ u klasi.
Strajder
03.07.2004., 09:40
evo novih pitanja: koliko je grupa A naslednik grupe 2; da li je jugo u nacionalnoj klasi (hibrid)blizi grupi N ili A; i cuo sam (Espanol obozava ovu rec :) ) da je u razmatranju bila klasa hobi 1400(ili mozda 1300?)...sta ce biti od svega toga?...
jos nesto...moj je utisak da recimo neke klase treba menjati kod nas zbog nedovoljne atraktivnosti, malog broja takmicara, samih automobila, pa bih voleo da cujem misljenja i predlog upucenijih kako bi oni zamisljali nase prvenstvo(konkretno moje skromno misljenje je da su SP i 1400N dosadni, a i sa hobijem bi nesto trebalo uraditi)
Espanol
03.07.2004., 13:21
evo novih pitanja: koliko je grupa A naslednik grupe 2; da li je jugo u nacionalnoj klasi (hibrid)blizi grupi N ili A; i cuo sam (Espanol obozava ovu rec :) ) da je u razmatranju bila klasa hobi 1400(ili mozda 1300?)...sta ce biti od svega toga?...
jos nesto...moj je utisak da recimo neke klase treba menjati kod nas zbog nedovoljne atraktivnosti, malog broja takmicara, samih automobila, pa bih voleo da cujem misljenja i predlog upucenijih kako bi oni zamisljali nase prvenstvo(konkretno moje skromno misljenje je da su SP i 1400N dosadni, a i sa hobijem bi nesto trebalo uraditi)Grupa A je približno naslednik Gr.2 uz mnoga ograničenja (trag točkova, dimenzije pneumatika, proširenja karoserije, motor...) Nije se pokazala preterano atraktivnom i zato su i nastajali kupovi raznih marki ili ST i SP. Jugo nije ni A ni N, baš "hibrid" da bi bio što jeftiniji za pripremu. Slažem se da su SP a posebno 1400N daveži od klasa + mali broj vozila. Oko hobija se godinama prepucavaju oko nove zapremine i drugih izmena ali sve ostaje na tome. Bugari recimo imaju 3 hobi klase, 1300, 1600 i 2000 i sve su pune. Rusi imaju atraktivnu klasu S, gde je osim radne zapremine od 2000 ccm dozvoljeno SVE.
ugadnubaburastem
05.07.2004., 17:03
...Ukolko ste imali prilike da pogledate tematski serijal o chopper-ima na Discovery channel-u, sigurno ste ostali bez daha pred lepotom i originalnoscu Orange County Choppers-a, bike-ova koji su rezultat kreativnog rada male porodicne radionice u Sjedinjenim Drzavama...Za potpuni uzitak toplo preporucujem www.orangecountychoppers.com (pogledati sve stavke pod 'photo galleries'- obavezno sebi priustite uvelichane fotose modela), a za sada samo mala ilustracija gorenavedenog:
http://www.orangecountychoppers.com/allbikes/blackwidow_thumb.jpg
Black Widow Bike
http://www.orangecountychoppers.com/allbikes/liberty_thumb.jpg
Statue of Liberty Bike
http://www.orangecountychoppers.com/allbikes/chopper_thumb.jpg
Comanche Bike
http://www.orangecountychoppers.com/allbikes/XXXthumb24_thumb.jpg
Jet Bike
http://www.orangecountychoppers.com/allbikes/Santa-Bike_thumb.jpg
Christmas Bike
Uzivajte!
mali/37
05.07.2004., 22:21
jeste stvarno su ludilo, i ja sam gledao serijal juce mada ni Jasie James nije naivan samo sto je previse u fazonu satanizma.
Strajder
05.07.2004., 22:41
kako objasnjavate situaciju da se trenutno u nasoj ST klasi voze jaci (po snazi) automobili nego u evropskom sampionatu turistickih automobila...
Espanol
05.07.2004., 23:08
kako objasnjavate situaciju da se trenutno u nasoj ST klasi voze jaci (po snazi) automobili nego u evropskom sampionatu turistickih automobila...Približno su tu sa snagom (+- 10 konja). ST je ograničen zapreminom i brojem obrtaja motora (8500), ali zato ima veće mogućnosti za elektronska "peglanja" u okviru toga i slobodan rad na usisnom i izduvnom sistemu. To može sasvim lepo da se iskoristi, ali razlika nije nikakva. Alfa 156 u šampionatu Evrope vrti se oko 300 KS.
Strajder
19.09.2004., 00:04
evo vracam temu sa 3. strane na vrh...
question: Kastratovic je na Beranovcu vozio BMW u hobiju...e sad da li je to onaj isti BMW koji je vozio u ST (i koji btw kako sam ovde cuo od nekog i nije pravljen i kupljen kao ST auto, nego ga je covek pravio od obicnog BMW-a) i ako jeste, a najverovatnije jeste, sta je sve radio da bi doveo motor na 1600ccm, kao i ostale prepravke na autu...koliko znam imao je pravo da auto olaksa za oko 200kg...i jos jedno pitanje ako neko zna: zasto je to uradio?
Espanol
19.09.2004., 00:17
evo vracam temu sa 3. strane na vrh...
question: Kastratovic je na Beranovcu vozio BMW u hobiju...e sad da li je to onaj isti BMW koji je vozio u ST (i koji btw kako sam ovde cuo od nekog i nije pravljen i kupljen kao ST auto, nego ga je covek pravio od obicnog BMW-a) i ako jeste, a najverovatnije jeste, sta je sve radio da bi doveo motor na 1600ccm, kao i ostale prepravke na autu...koliko znam imao je pravo da auto olaksa za oko 200kg...i jos jedno pitanje ako neko zna: zasto je to uradio?Da se malo provoza i zadovolji dušu. Vratio je staro kolenasto vratilo i smanjio hod klipa, tako da je auto doveo na starih 1600 ccm za hobi. Inače su za hobi minimalne težine 650 kg za osmoventilske motore i 800 kg za 16v. Inače bi u Kraljevu sa tim BMW gledao fići u auspuh da na motoru nisu izgorela 2 ventila. Na Dynojet kontroli po povratku pokazao je celih 150KS (od mogućih 230).
.:Buba:.
22.09.2004., 16:12
Da li neko ima vise informacija o ovom takmicenju koje bi trebalo da se odrzi u oktobru u Kraljevu?
Espanol
22.09.2004., 16:15
Da li neko ima vise informacija o ovom takmicenju koje bi trebalo da se odrzi u oktobru u Kraljevu?Imam kompletan materijal, šaljem večeras čim stignem kući.
22.09.2004., 16:34
Hvala puno!!
Espanol
22.09.2004., 23:24
Hvala puno!!Molim lepo. Pravilnik sam ti poslao E poštom da ne prepričavam, ali sam naknadno video da nedostaju elementi za kontakt. Popravljam se:
Mašinsko saobraćajna škola - Čačak
Dr Dragiše Mišovića 146
Direktor: Srećko Albić
Tel. 032/ 372- 558 ili 372- 560
masinska@yu1.net
i
Dušan Kukić
Birčaninova 2
32000 Čačak
032/ 373- 035 ili 371- 603
debilni: 063/ 870 64 32
SREĆNO!
22.09.2004., 23:54
nisam dobila pravilnik mailom, ako mozes posalji mi opet
Strajder
23.09.2004., 23:03
kad, gde, ko, kako, zasto? :) ...i zbog cega samo mali N?...
Espanol
23.09.2004., 23:10
kad, gde, ko, kako, zasto? :) ...i zbog cega samo mali N?...Uterasmo Bubo Strajderu špenadlu u g....u trenutno. :lol: Poslaću i tebi pravilnik pa izučavaj da ne prepričavam. :wink:
Strajder
24.09.2004., 17:51
kad, gde, ko, kako, zasto? :) ...i zbog cega samo mali N?...Uterasmo Bubo Strajderu špenadlu u g....u trenutno. :lol: Poslaću i tebi pravilnik pa izučavaj da ne prepričavam. :wink:
stiglo...hvala :) ...e sad jos pitanje ko ce od "vecih" imena iz jacih klasa (od malog N-a) voziti na ovoj trci...
Espanol
24.09.2004., 19:21
stiglo...hvala :) ...e sad jos pitanje ko ce od "vecih" imena iz jacih klasa (od malog N-a) voziti na ovoj trci...Za sada je sve u sferi bla- bla, ali ima nagoveštaja da bi mogli da se pojave neki od vodećih likova. Pošto sam za "čvrstu" informaciju, ne oglašavam se još. :wink:
Strajder
28.09.2004., 22:43
da li ce se nesto menjati iduce godine po pitanju klasa u nasem prvenstvu ili ostaje sve po starom?...ovde mislim kako na krug i brdo, tako i na reli...moj utisak je da je ovogodisnja sezona sto se tice relija i brda bila na nizem nivou nego ranije, posebno po pitanju brojnosti takmicara, kao i kvaliteta voznog parka...brdske trke su izgleda za takmicare iz Srbije nezanimljive, mada neka logika bi bila da za njih treba najmanje para kako za takmicare tako i za organizaciju, ili se mozda varam :? ...zatim neke klase su postale manje zanimljive (tu najpre mislim, i to je naravno samo neki moj stav na 1400 N, zatim SP, a o klasi preko 2000N ne treba ni trositi reci)...hobi je takodje u opadanju, a ST iako je naravno atraktivan pati od malog broja vozila...neki dobar kup bi bio dobro resenje, ali izgleda da proizvodjaci i sponzori nisu nesto zainteresovani za nas...koliko vidim napolju kada neko takmicenje postane neinteresantno, oni ga ukinu i uvedu nesto novo, a kako to ide kod nas?...pozdrav :)
Espanol
28.09.2004., 23:04
da li ce se nesto menjati iduce godine po pitanju klasa u nasem prvenstvu ili ostaje sve po starom?...ovde mislim kako na krug i brdo, tako i na reli...moj utisak je da je ovogodisnja sezona sto se tice relija i brda bila na nizem nivou nego ranije, posebno po pitanju brojnosti takmicara, kao i kvaliteta voznog parka...brdske trke su izgleda za takmicare iz Srbije nezanimljive, mada neka logika bi bila da za njih treba najmanje para kako za takmicare tako i za organizaciju, ili se mozda varam :? ...zatim neke klase su postale manje zanimljive (tu najpre mislim, i to je naravno samo neki moj stav na 1400 N, zatim SP, a o klasi preko 2000N ne treba ni trositi reci)...hobi je takodje u opadanju, a ST iako je naravno atraktivan pati od malog broja vozila...neki dobar kup bi bio dobro resenje, ali izgleda da proizvodjaci i sponzori nisu nesto zainteresovani za nas...koliko vidim napolju kada neko takmicenje postane neinteresantno, oni ga ukinu i uvedu nesto novo, a kako to ide kod nas?...pozdrav :)DA! bio sam na nekoliko sastanaka sportske komisije i mogu da kažem da su za sledeću godinu sigurne samo klase jugića i ST. Mali N će najzad zbog bezbednosti moći da se "spusti", dozvoli slobodan izbor amortizera i pneumatika... Za hobi se predlaže 1300 ccm, 1400 N je pod znakom pitanja kao i SP. O konkretnim odlukama izvestiću forum na vreme.
Strajder
30.09.2004., 23:39
jos uvek se ne zna nista o ovoj trci (cak ni tacan termin), ili ste zaboravili na ovu temu?...pozdrav :)
Espanol
30.09.2004., 23:43
jos uvek se ne zna nista o ovoj trci (cak ni tacan termin), ili ste zaboravili na ovu temu?...pozdrav :)Temu nismo zaboravili, dapače! Ali pošto nisi mali, znaš kako stvari idu kod nas. :twisted:
Strajder
01.10.2004., 00:01
jos uvek se ne zna nista o ovoj trci (cak ni tacan termin), ili ste zaboravili na ovu temu?...pozdrav :)Temu nismo zaboravili, dapače! Ali pošto nisi mali, znaš kako stvari idu kod nas. :twisted:
pa ne moze to tako...jel' njima jasno da ja treba da izvrsim pripremu specijalnog rata koji ce dovesti u Kraljevo bar 2 puna automobila iz Lazarevca, mojih drugara, koji stalno kukaju kako im je vikendom kod kuce dosadno (realno jeste :evil: ), ali nikako ne mogu da se nateraju da podignu donji deo ledja iz fotelje ispred TV-a :wink: ...a za to treba vremena i bar tacan datum da mi se posle ne bi migoljili raznim izgovorima...
Espanol
01.10.2004., 00:36
pa ne moze to tako...jel' njima jasno da ja treba da izvrsim pripremu specijalnog rata koji ce dovesti u Kraljevo bar 2 puna automobila iz Lazarevca, mojih drugara, koji stalno kukaju kako im je vikendom kod kuce dosadno (realno jeste :evil: ), ali nikako ne mogu da se nateraju da podignu donji deo ledja iz fotelje ispred TV-a :wink: ...a za to treba vremena i bar tacan datum da mi se posle ne bi migoljili raznim izgovorima...Javljam čim budem imao nešto konkretno. :wink:
Strajder
11.10.2004., 23:11
i na kraju nista od ove trke :( ...kao i obicno sve ostade u domenu price...
Espanol
11.10.2004., 23:17
i na kraju nista od ove trke :( ...kao i obicno sve ostade u domenu price...Naša posla. Ali zato se u nedelju vozi (vanredna) brdska trka na Avali kako bi mogli da izbodujemo i nezavisni brdski šampionat Srbije. To je poslednja trka ove sezone i ujedno obaveštenje svima koji vole sport.
In moto 1
15.10.2004., 11:10
Zdravo svima, znam da ova tema i nije za ovo mjesto ali vidim da ovdje ima ljudi koji prate auto-moto sport i koji vole te stvari pa se nadam da me nece shvatiti kao uljeza. Zelim znati vase misljenje dali bi kod nas trebao da se napravi sampionat za skutere (mislim na motorbicikla) i dali bi bilo odziva.
zdravo i dobrodosao medju ljubitelje automoto uzivancija.
nemam misljenje o sampionatu za skutere. jedino misljenje koje imam o skuterima je da je idiotizam sto vozaci (da ne kazem mahom deca) ne nose kacige.
mario80
23.10.2004., 14:53
e, ocu i ja....ako je za dz... 8)
bSecurity
06.01.2005., 20:15
Interesuje me da li je neko imao priliku da testira ovaj motor T-REX 50 od firme za koju ja nisam cuo a to je PGO.
http://www.pgo.co.yu/trex50.htm
I interesuje me skuter do 1500 eura kao sto je ovom cena da uzmem.
Unapred Hvala
meni izgledaju bas lepo ovi skuteri.Gde si pronasao cene?
Darko_NS
06.01.2005., 23:03
ne znam za ovaj skuter... ali tebe interesuje do
1500e ne znam ja sam do skora imao peugeot vivacity
i bio sam jako zadovoljan sa njim a znam da je on sada 1700e ako se nevaram tako da bi ti preporucio
vec isprobanu stvar :P
Interesuje me da li je neko imao priliku da testira ovaj motor T-REX 50 od firme za koju ja nisam cuo a to je PGO.
http://www.pgo.co.yu/trex50.htm
I interesuje me skuter do 1500 eura kao sto je ovom cena da uzmem.
Unapred Hvala
da li znas cene za g-max 125 i 150 ?
bSecurity
07.01.2005., 14:48
Oglas sam nasao u Politici bila je novogodisnja akcija ne znam da li jos uvek traje za T-Rex 50 gde su dali cenu od 1.499 eura plus se dobije kaciga u vrednosti od 100 eura.
Jos da pitam da li se isplati uzimati polovan skuter?
Hvala
ma novo je novo :wink: po meni ovaj t-rex je lep i nije skup,imas i servis za njega i trajace bar dve tri sezone :wink:
ivanmdi
18.01.2005., 11:14
cao, ja prodajem ove skutere pa mogu da ti kazem sve sto te zanima !!!
Posto smo poceli da prodajemo ove skutere od polovine 2004 malo ljudi zna o cemu se radi !!!
za model t-rex 50 izasao je test u poslednjem broju motomagazina pa mozes blize da se informises.
A svi koji su zainteresovani mogu da dodju i provozaju skuter pa ako im se svidja i da kupe.
Prva prava promocija nasih modela skutera bice na predstojcem sajmu automobila.
cena od 1500eu + besplatna kaciga vazi do kraja januara
Espanol
23.01.2005., 23:00
Na Krstarici postoje i oglasi. Rekli smo da ovde nema reklame.
Da imam sad te pare, već bi ti zazvonio telefon... :D
trenutno sam nedostupan
riknula baterija
a za pare lako cemo
dajem na pocek kredit bez ziranata preko auto kuce
u vise rata ali uglavnom solarno
PARE NA SUNCE
Pozdrav
Sta vi mislite koji motor je bolji:
GILERA RUNNER SP 50ccm
APRILIA DITECH 50 50ccm
I ima li neki domaci sajt gde mogu da vidim motore?? (testove, cene....)
Predlazem da pogledas Gilleru SP od 180 kubika.
Vozio sam je i stvarno je odlicna.
Ubrzanje je sjajno kao i max. brzina koja je oko 120-130, sto je za skuter...:)
Inace nova kosta najvise 200 -300 eura od najslabije verzije a mozda i manje od toga...polovnu nije lako naci.Motor je mnogo bolji od 50 pa cak i od 125 kubika, i u svakom slucaju ce trajati duze. Sve najbolje! :D
ivanmdi
11.02.2005., 09:54
pa pitanje sta je bolje je kao da pitas da li je bolji BMW ili Audi ?
oba su ekstra !!!
cena za gileru 50 sp je 2700eu kod ovlascenog prodavca
Pun forum tema o automobilima. Gde su priče o motorima (motociklima)? Sigurno zavređuju pažnju.
Dajte malo da pričamo o tome. Kawasaki, Suzuki, Yamaha, Honda, BMW, Ducati, Aprilia, Gilera, Cagiva, sve proslavljene firme, a ovde ni reči o njima. Za početak, sve pohvale za Yamahino čudo sa sajma od 1700ccm!
Svi oni koji su se jednom zaljubili u motore (i to im je ušlo u krvotok) ostaju zaluđeni zauvek.O ukusima se ne raspravlja a ima toliko različitih tipova koji povlače i određene stilove vožnje(pa i života)da svaki zaslužuje priču za sebe.
Već nekoliko godina imam Kawasaki 650 KLR i želeo bih ga promeniti za nešto mlađe(Yamaha 600XR,Honda Transalp,Suzuki Bandit 1200 ili sl.)iako sam, obzirom na god.(47) i kg(111)izašao iz standarda pravog bikera.Nisam ljubitelj super sportskih motora jer smatram da su suvuše opasni za svoje vlasnike pogotovo za one koji bez iskustva zajašu 120 KS i više.Za takvo nešto bi trebalo imati ili školu vožnje ili oružni list.Pozdrav svim bikerima,mladim i starim. :wink: :lol: :lol:
Ni ja nisam baš za one mašine što idu do 300km/h. Brate mili, ubrzavaju bolje nego F1! Više sam za nešto tipa Bandit, Zephir, ili neke enduro modele...
Interesantna tema...a ne znam sta da napisem :D .Ja sam vise za sportske varijante.Na primer,Honda CBR1000RR ,pogotovo ova 2005 god.,Suzuki K5...Brzina je to...Bicikl vec imam jedan ,tako da ne bih hteo da kupim jos neki tipa Fazer,Bandit... :D .Salim se ,naravno.To su dobri motori,za ono za sta su napravljeni...
HEMI 426
05.04.2005., 19:38
Harley-Davidson, naravno :lol: :lol: :lol:
RaiKkonen 911
05.04.2005., 23:09
:lol: :lol: Ne mogu da verujem :lol: :lol:
U stvari mogu :lol: :lol: :lol:
On-topic-pa voleo bih jednog Suzukija gsx-750r, jednog BMW-a i naravno-Harlija :lol: :lol:
RaiKkonen 911
05.04.2005., 23:56
Jao covece sta to radis, potpuno si zagusio forum, ne mogu nikako da brzo i efikasno dodjem do korisnih informacija koje mi trbaju? :roll:
:lol: :lol:
Candyman
06.04.2005., 00:01
Jao covece sta to radis, potpuno si zagusio forum, ne mogu nikako da brzo i efikasno dodjem do korisnih informacija koje mi trbaju? :roll:
:lol: :lol:
E, tebi u inat sada odo' potraziti shto vecu sliku. :P :P :P :lol: :lol: :lol: :wink:
CIAO! 8)
Šta je najbolji, odnosno najpouzdaniji prenos - Lanac, kardan ili kaiš? Verovatno zavisi od svrhe motora, ali generalno?
Candyman
06.04.2005., 23:37
Gospodine admin. dje mi nestade slika BMW-a R75 sa prikolicom i sa sve shmajserom?????????????????? :shock:
CIAO! 8)
Candyman
06.04.2005., 23:39
Šta je najbolji, odnosno najpouzdaniji prenos - Lanac, kardan ili kaiš? Verovatno zavisi od svrhe motora, ali generalno?
Kontam da je sa aspekta trajnosti najbolji kardan. Motorcicima znatnije povecava masu u odnosu na lanac ili zupcasti kaish.
CIAO! 8)
Espanol
07.04.2005., 02:16
Gospodine admin. dje mi nestade slika BMW-a R75 sa prikolicom i sa sve shmajserom?????????????????? :shock:
CIAO! 8)Tamo gde i sve one koje guše neprimereno velikom rezolucijom i sporim otvaranjem. Skinuta posle više primedbi članova koji nemaju baš brze mašine a hoće da se edukuju. Šmajser je inače ručno automatsko oružje koje se nije nikad postavljalo na prikolicu motocikla koju si postavio...
RaiKkonen 911
07.04.2005., 10:10
Ja sam se salio(ocigledno). :shock:
Candyman
07.04.2005., 21:33
CIAO! 8)Tamo gde i sve one koje guše neprimereno velikom rezolucijom i sporim otvaranjem. Skinuta posle više primedbi članova koji nemaju baš brze mašine a hoće da se edukuju. Šmajser je inače ručno automatsko oružje koje se nije nikad postavljalo na prikolicu motocikla koju si postavio...
Nisam za raspravu ili svadju, pogotovo znajuci da si ti prvi medju jednakima, stoga da priupitam da li si pregledao topic US automobili-Muscle Cars & Hot Rod & Custom????????
CIAO! 8)
Candyman
07.04.2005., 21:52
Demant :D :
http://www.ipmsdeutschland.de/Militaer/Philipp/BMW_R75/BMW_R75_03.jpg
Inace ovo je Revell-ov model BMW-a R75 iz 24. Panzerdivision.Nikad??? :?
CIAO! 8)
RaiKkonen 911
07.04.2005., 22:26
Potpuno je bez veze sto Espanol ide unaokolo i brise slike koje mu nisu po ukusu. :roll: Ali ovaj put Candyman nije u pravu :cry: , smajser je konkretna puska MP-40, a ne generalni izraz za automatsko oruzje iz Nemacke.Inace, fini su motori, imas li neke tehnicke karakteristike istih? :wink:
Candyman
07.04.2005., 22:36
Potpuno je bez veze sto Espanol ide unaokolo i brise slike koje mu nisu po ukusu. :roll: Ali ovaj put Candyman nije u pravu :cry: , smajser je konkretna puska MP-40, a ne generalni izraz za automatsko oruzje iz Nemacke.Inace, fini su motori, imas li neke tehnicke karakteristike istih? :wink:
Znam za shmajser, a i zezao sam se. :) Cuj idem knjavati pa cu ti sutra dostaviti info o motoricu. O.K.???
CIAO! 8)
Candyman
08.04.2005., 21:12
Mislim da je shmajser MG-40.
Podaci su sledeci(ako sam pogreshio ispravite me :D )
motor.................... BMW tip 275/2
cilindri.............................2
precnik/hod...............78x78 [mm]
zapremina....................745 ccm
stepen kompresije........5,6/5,8:1
snaga......................26[KS] @ 4000 o/min
karburator...............Graetzin Sa 24/1 & 24/2
prenosni odnosi menjaca......... .1:4,46
1:3,22
1:2,54
1:1,83
1:1,67
1:1,24
1:1,21
1:0,9
hod u nazad..............................1:3,3
1:2,41
kocnice.....................doboshi i napred i nazad
pneumatici........................ 4,5x16" Metzeler
tezina...............................420 [Kg] prazan
zapremina rezervoara..............24 [l]
potroshnja.......................11,7-15,9 [Km/l]
najveca brzina......................95 [Km/h]
Ovo su samo neki podaci jer sam se malko gubio prevodeci sa engleskog. :D
CIAO! 8)
Glorfindel
23.04.2005., 08:39
zanima me koliko kosta nova honda cbr125ccm i gde moze da se kupi?
Candyman
23.04.2005., 22:51
zanima me koliko kosta nova honda cbr125ccm i gde moze da se kupi?
Eeeeeeeeeeeeee... Greshka prijatelju. Rubrika mali oglasi je malko ispod.
CIAO! 8)
Candyman
05.05.2005., 00:14
PITANJE!!! :D
Gledam Discovery i pitam se: ako su iz Vipera ugradili pogonski agregat u "motocikl" Tomahawk da li je moguca obnuta konverzija? :shock:
Shta hocu da pitam??? :? Ideja je da se pogonski agregat neke Honde, Yamahe,... ugradi u neki mali gradski auto :shock: . Ti agregati imaju manju zapreminu,potroshnju, veliku snagu, a ni obrtni moment im ne fali. Da li je to izvodljivo(tehnicki i zakonski) i po kojoj racunici.
Stavio sam shlem i pancir, ali nemojte da osujete rafalnu ili plotunsku paljbu, malko mi je dosadno pa "filozofiram"! :wink:
CIAO! 8)
HEMI 426
05.05.2005., 01:21
Motori nisu bas moja teritorija ali automobili jesu a pitanje ( filozofiranje ) ti je na mestu ( bar sto se mene tice ) :D
Znam za dva sucaja ( sigurno ih ima vise ) kada su ubacivani agregati iz motora u automobile. Naravno, radi se o extremnim masinama. Prvi je neki lik iz engleske koji je od toga napravio dobar biznis jer je ubacio dva motora iz Hayabuse zajedno sa menjacima u repliku Lotusa Super 7 ( sigurno znate kako izgleda, da sad ne bi postavljao slike, odlepicu ). Oba motora su postavljena uzduz i pokrecu zadnje tockove a jedan se moze isljuciti. Interesantno je da je lik i montrao dva menjaca sa rucicom iz dva dela koja se zajedno koriste kada rade oba motora ili se koristi samo jedna kada radi jedan motor! Taj Lotus ubrzava do 100 za nekih 3,5 sec ali nema veliku maksimalnu brzinu jer je jako lak i otpor vetra i aerodinamika mu prave frku. Drugi slucaj je lik iz Spanije koji je napravio V 12 ili V 16 (!) spojivsi nekoliko jamahinih V motora ( ne znam kojih ) i stavio je taj motor u neki svoj super sportski auto. Bas o ovom liku ima text u nekom od prvih brojeva Top Speeda...
Inace, jos 50 - tih je BMW ubacio u onaj cuveni model Isetta ( a i njega predpostavljam znate ) agregat iz motora i prodavao ga u velikom broju primeraka...
Candyman
05.05.2005., 22:04
Za taj Lotus sam cuo preko TV-a, a za spanca sam citao u novinama. Da me bijesh ne bih se setio imena iako mi je navr' jezika.
Da li je to zakonski odobreno???
Sta kazesh na ekonomsku valjanost takvog projekta???
CIAO! 8)
HEMI 426
06.05.2005., 04:04
Ne verujem da ima ikakvih zakonskih prepreka takvoj konverziji. Mislim, motor je motor, trosi isto gorivo, radi na isti nacin i ispusta iste gasove. Sa druge strane, pitanje isplativosti i nije toliko bitno koliko je bitno pitanje smisla cele stvari. Motori sa motocikala se vrte na mnogo vecim obrtajima od automobilskih ( duplo vecim ) i nemaju nikakav obrtni momenat koji je kod kola jako vazan i sad ako bi ubacio neki motor od recimo 120 KS, kakvih ima, u auto velicine Pola, Punta, Corse ili manji, taj motor bi se jako, ali, jako mucio da pokrene karoseriju od 900 do 1000 kg. Rezultat bi bila strasna potrosnja, ubrzanja i max brzina daleko ispod ocekivane i vek trajanja motora koji bi se merio u 100 ili 200 km pre nego sto bi agregat pukao zbog enormnog opterecena za koje nije napravljen! Sa druge strane, mora se konstruisati i odgovarajuci prenos, jer automobilski menjac nije adekvatan a ni menjac sa motora nije dobar. I sta se onda dobija, mali gradski auto koji trosi 30 litara ( ili cak i vise, uzmi potrosnju motora i pomnozi je sa 4 ili 5 puta vece tezine automobila ), koji ne ide kako treba i koji traje tri dana! Ovaj lik sa Lotusom je stavio dva komada u auto koji ima jedva 500 kg a onaj spanac je napravio prakticno i nov agregat koji nema veze sa osnovom. Licno mislim da motor za auto koji bi trebao da napravi veliki come back je V4 ali i on ima svojih problema ali o tome drugom prilikom jer su tema motocikli...
Candyman
06.05.2005., 23:35
GRAZIE!!! :D na iscrpnom odgovoru. Sa tobom je pravi filing "debatovati" :D .
Potpuno si u pravu za krive snage(od 8000 do 12000 rpm dostizu max. snagu), jedino nisam nashao krive obrtnog momenta, a znam da nije bash mali.
Takodje si upravu shto se tice neophodne promene prenosnog sistema, jer naravno autic je tezi od motora.
Zar nije onaj spanac Jimenez(cita se Himenez)??? :?
CIAO! 8)
15.05.2005.AMKK Veternik organizuje prvu ovogodisnju trku u autokrosu koja se boduje za sampionat Srbije.Ulaz je SLOBODAN.Staza je u Vetrniku...
Eto saznadosmo,na našu veliku sreću, šta je sve "filing za osećaj"sveprisutnom Candyderanu.Tema su bili motocikli,a ne prerade u nekakve bastarde i monstrume na 4 točka.Bilo je i takvih nakaza kao na ROC(Race of champoins)/GXR 1100/na baggy varijanti(5.12.2004 Paris-Bercy),gde je Sabastian Loeb i Heeiko Kovaalainen
očitali lekciju Šumiju i društvu.
No ajd da pričamo o motorima a ne o Rewell modelima.Znate to su one sprave što se voze na dva točka i kad se voze naginju se da savladaju krivinu. :lol: 8) 8) :? 8)
Ja već jednom pitao, ali ostadoh bez odgovora, čak i komentara. U prvim brojevima VRELIH GUMA bio je predstavljen Yamahin prototip jednocilindraša od 50 ili 80ccm, sa 8 (osam ventila). Imao je impresivne karakteristike, a ventili su bili ovalnog oblika. Zna li neko nešto više o tome? Mislim da je bio nekakav kros, šta li...
Candyman
07.05.2005., 15:48
@ T-REX
Hajde, divanite o motorima :? . Ja sam sa HEMI-jem tupio temu koja i te kako ima veze sa motorima, ali avaj... Rewell je spomenut i ubacen jer je slika originalnog R-75 bila 300 kb, pa da se clanovi ne bi zalili adminu montirao sam ovu manju :twisted: .
Drago mi je shto si srecan. :P
CIAO! 8)
Candyman
07.05.2005., 15:56
Ja već jednom pitao, ali ostadoh bez odgovora, čak i komentara. U prvim brojevima VRELIH GUMA bio je predstavljen Yamahin prototip jednocilindraša od 50 ili 80ccm, sa 8 (osam ventila). Imao je impresivne karakteristike, a ventili su bili ovalnog oblika. Zna li neko nešto više o tome? Mislim da je bio nekakav kros, šta li...
Nashao sam na WWW za Yamahu TT850 Gila koja ima 6 ventila po cilindru koji su pokretani ne ni kaishem ni lancem nego pomocu solenoida :D . Zasad josh nishta o onom tvom modelu. :(
CIAO! 8)
Svakih par godina,čini se,ciklički pojavljuju varijacije na različite teme-od broja ventila po cilindru,upravljanju ventilima(od elekromagnetskog do pneumatskog),variranjem bregastog vratila,razno-raznih lamelica i leptirčića u usisu i izduvu itd.Honda je do pojave Rossija bila prava experimentlna trkačka ekipa.Imali su,pre jedno 15-16 god.pokušaj sa ovalnim keramičkom klipovima u klasi GP-500 koji su išli odlično ali nisu bili pouzdani-znali su se razletati.
Uzgared,prati li neko SUPERBIKE šampionat?Suzuki je dobio,konačno,dobitnu ekipu,a Ducati čini se polako popušta. :lol: 8) 8)
mixailo
12.06.2005., 13:21
Da li neko ima motor aprilia pegaso 650ccm,ali me zanima otprilike od 1994 do 1997,ako neko ima da mi posalje sliku i karakteristike?
Unaprijed se zahvaljujem :shock:
Backspace
16.06.2005., 19:09
molim ljude koji su upuceni da mi preporuce (nov)skuter do 1500 eura.naravno i gde mogu da ih kupim,na kom prodajnom mestu u beogradu i koje su povoljnosti kupovine(kredit ili lizing).
mozda je neko od vas skoro kupio nesto pa neka mi da podatke.
zahvaljujem
RSVMillenian
16.06.2005., 19:47
Sve sto bi hteo da znas o Apriliniim modelima mozes naci na http://www.apriliaforum.com.
Ono syto ja znam o njima je da koriste Rotaxov motor kao i BMW GS650 koji je do 1999 sklapala Aprilia, takodje BMW i Aprilia su ponovo podpisali ugovor o saradnji pa se ocekuje da Aprilia sklapa pocna ponovo da sklapa neke BMW modele.
Ja imam Apriliu SL1000R Falco (takodje Rotax motor)i mogu reci da sam jako zadovoljan kvalitetom, inace ovo mi je druga Aprilia.
Puno Pozdrava
Dejan
Espanol
16.06.2005., 22:48
molim ljude koji su upuceni da mi preporuce (nov)skuter do 1500 eura.naravno i gde mogu da ih kupim,na kom prodajnom mestu u beogradu i koje su povoljnosti kupovine(kredit ili lizing).
mozda je neko od vas skoro kupio nesto pa neka mi da podatke.
zahvaljujemPrelistaj stare postove, ova tema je otvarana više puta.
Dr Grozozo
17.06.2005., 19:13
zna li neko koliko kosta "speedfight 2" trenutno?
chika_doktor
17.06.2005., 19:45
peugeot skuter :shock: :shock: to je kao EI Nis terenac...cuj pezo skuter..ne vjerujem..
peugeot skuter :shock: :shock: to je kao EI Nis terenac...cuj pezo skuter..ne vjerujem..
Ako mislish da te neko barem malo ozbiljno shvati daj neki argument ovako ce svako misliti da si neko ko samo lupeta zato shto nema shtya pametnije da kaze
chika_doktor
21.06.2005., 10:43
Aj da su bicilki u pitanju pa i ne bih imao komentar...Valjda se zna ko ima tradiciju i ciji su skuteri bolji u odnosu na peugeotove igracke...Pri tom mislim na elektroniku,ubrizgavanje,kocioni sistem i sl...
devil83
21.06.2005., 19:59
A ti...mislis...da mi je da znam cime samo, citajuci tvoje postove po forumima.... :roll:
chika_doktor
22.06.2005., 07:24
Ne kontam.. :shock: Aj prevedi...
strasilo
14.07.2005., 15:21
Ja imam pegasa, 97.g. i potpuno sam zadovoljan motorom....
Kod novijeg pegasa ( Strada ) imaš opciju između Rotax motora i Yamahinog motora s tim što se Yamahin pokazao nešto bolji i za par KS jači
strasilo
14.07.2005., 15:44
Ubacujem se malo sastrane... često vas pratim, ali rijetko pišem...
Lotusa sa suzukijevim motorima sam lično vidio, dirao i sjedio u njemu, imam slike sa street race-a u OS gdje je spomenuti Lotus odneo prvo mjesto na 402
A kako već pričamo o preradama, pokušaću naći negdje u svojoj arhivi fotografija i motor ( na tri točka ) sa bubinom mašinom...
Yamaha inače od svojih korjena voli experimentirati sa brojem ventila po cilindru, sa modelom FZR1100 iz 89.g. gdje je prvi puta korišteno 5 ventila po cilindu ( ukupno 20 ) i sa glavom nagnutom 30 stupnjeva ( stepeni ) naprijed.....
idem čitati dalje, a možda se i ubacim opet koji puta
BTW: neke od slika koje sam naveo, mogu se pogledati na www.pozezani.com u foto albumu ( znam da ovo malo liči na reklamicu, ali hebiga moram malo :) )
Ja imam pegasa, 97.g. i potpuno sam zadovoljan motorom....
Kod novijeg pegasa ( Strada ) imaš opciju između Rotax motora i Yamahinog motora s tim što se Yamahin pokazao nešto bolji i za par KS jači
Kako to??? :roll:
Blackaquarius
15.07.2005., 11:57
Vrlo zanimljiv model
http://img315.echo.cx/img315/5523/lincolnchoper8ji.jpg
Espanol
15.07.2005., 12:49
Sorry, ali ovo je prava američka nakaza za privlačenje pažnje. a sad pogledaj položaj guza, ruke, noge i kaži koliko je to udobno za vožnju? Da krenemo osim estetike i na ergonomiju... :wink:
Produžiti guvernal i staviti naslon, a može i još malo spužvice pod guzu :lol:
strasilo
15.07.2005., 15:19
A hebemu miša malog i medu plišenog.... :) šta ja znam kako.... tako su ga valjda napravili :))
Kad_LupimLupim
15.07.2005., 18:54
Rotax nije rotacioni, Wankelov motor... kao sto si mozda pomislio zbog imena. Nego klasican cetvorotaktni ;) Mazda Rotary su danas jedini Wankelovi motori koji postoje i kolko znam samo se za cetvorotockase prave.
Kad_LupimLupim
15.07.2005., 18:57
Ja samo skromno mislim da ce to da se prelomi na prvoj rupi :roll:
Ja samo skromno mislim da ce to da se prelomi na prvoj rupi :roll:
Pa verovatno je namenjen za manekenisanje po evropskim i svetskim bulevarima i nizašta više. Poenta je da svi blenu u tebe k'o telad kad prođeš.
Rotax nije rotacioni, Wankelov motor... kao sto si mozda pomislio zbog imena. Nego klasican cetvorotaktni ;) Mazda Rotary su danas jedini Wankelovi motori koji postoje i kolko znam samo se za cetvorotockase prave.
Ma nisam to mislio, malo sam se folirao aludirajući na to da se Yamahin motor bolje pokazao. :shock:
=RODMAN=
17.07.2005., 02:19
Svi koji su ludi za motorima kao i ja nek posete FORUM www.motomagazin.co.yu i nek idu na novi FORUM !!! Tamo su svi ljubitelji Motora pa UZIVAJTE !!! :wink: Live to RIDE !!!!!!!!!!!!!
Dr Grozozo
19.07.2005., 17:16
Znate li gde da kupim neke nalepnice za motor(tacnije skuter)?
Ovako nesto mi treba ili slicno tome:
http://img31.imageshack.us/img31/5039/yamahaaerox01bikepics2460843nc.jpg
Кулиража
20.07.2005., 16:50
Ehej, i meni treba to, nekako mi ruzan skuter kad je go.
strasilo
20.07.2005., 17:27
Nemoj misliti da nešto pretjerano hvalim Yamahu,mada sam radio u njihovom servisu..... ali pogledaj malo testove..... :)
Dr Grozozo
20.07.2005., 18:58
rece mi neko da ima u bubanj potoku na auto pijaci.
da li delovi za Yamahu aerox ima de se kupe negde na drugom mestu a ne u predstavnistvu u beogradu?
RSVMillenian
26.07.2005., 22:35
Rotaxov motor V990 koji se ugradjujivao u Apriliine modele od 1000cc do 2004, se pokazao kao jedan od najizdrzljivih i najkvalitetnijih agregata s ove strane bare. Britanski casopis je 2000 godine kupio, ne pozajmio, novu Apriliu RSV Mille i vozili su je do 50,000 milja (80,000km) sto po stazi sto po ulicama. Nakon toga su otvorili motor i prekontrolisali toleranciju i dosli do zakljucka da je sve u granicam normale bez ikakvih problema. Naravno nakon toga su motor sklopili i naredne dve godine ga koristili kao race bike.
O rotaxovom 650cc motoru neznam mnogo ali je cinjenica da je BMW pristao da ga ugradjuje u svoje motore a znamo da BMW nebi nesto tako uradio da je motor los.
Inace Apriliji motorcikli su daleko kvalitetniji od Ducatija (ovo ti je informacija iz prve ruke) i pandam su svim Japancima po kvalitetu i izdrzljivosti.
Jel neko ima informaciju zašto BMW forsira boxer motore u motociklima? Meni je to inače ok, ali me zanima kako još nisu prestali?
Za ljubitelje krstarenja na dva točka.
http://www.jarvso-cykelmotor.se/Honda/images/honda_gold_wing_big.jpg
Blackaquarius
28.07.2005., 14:08
Odlicna je ta Honda. :lol: :lol:
Espanol
28.07.2005., 16:43
Kad žutaći pogrešno "precrtaju" Amere, Italijane ili Nemce, redovno se rađa komedija kao na slici gore, koja je od svega po malo i na kraju ništa. Koji bi pravi motordžija seo na ono čudo? :shock:
Pogrešio si kad si rekao ono o pr