PDA

Vidi punu verziju : FIAT

Stranice : [1] 2 3

gavran
27.11.2003., 19:11
ima li neko fiat tipo 1.9 td

dule1202
17.12.2003., 23:33
Interesuje me da li neko zna koja je razlika u potrosnji izmedju Punta I sa 55 KS i 75KS, benzinci?

Milojko Vasic
18.12.2003., 09:13
Evo ovako. Ovo su neki prinicipi koji o potrošnji goriva.

1. U gradskoj vožnji glavni "potrošač" goriva je težina automobila. Što je auto teži, naravno, više troši. Potrebna je veća energija (a ona se dobija sagorevanjem benzina) da se ubrza auto od tonu i po ili dve nego za auto od 800 kg. Logično. A pošto se auto u gradskoj vožnji nebrojeno puta zaustavi i krene, to je glavni faktor potrošnje.

2. U vožnji na otvorenom putu glavni "potrošač" goriva je nesavršena aerodinamika. Težina automobila je malo bitna, budući da se auto jednom zalaufa. (Prvi Njutnov zakon "Telo se zadržava u stanju mirovanja ili ravnomernog pravolinijskog kretanja sve dok neka sila ne deluje da to stanje promeni"). Zato je sasvim normalno da neki veeeliki BMW sa dobrom aerodinamikom pri jednakoj brzini na otvorenom putu troši manje od Yuga.
Pri tome ne treba zaboraviti da otpor sredine, tj vazduha raste kvadratom brzine. Zato na brzinama preko 150 potrošnja veoma poraste.

3. "Teška noga i macho man" Ovo je veoma bitan faktor. Ubrzati do 100 km/h na rasponu od 200 metara između dva semafora, pa ukočiti, turirati mašinu na semaforu ne bi li i prolaznici malo 'uživali' u zvuku 'ljute zveri', i slično.
Mislim, ko ovako vozi, mora da se pomiri da će da oseti po džepu. Pa sad, ko voli - nek izvoli.
------------------------------------------------------------------------------

E a sad konkretan odgovor. Nema nikakvog teoretskog razloga da, ako su dva automobila ista po težini i obliku, jedan od njih ima veću potrošnju. Dakle, onaj sa jačim motorom ima mogućnost da da više energije (i pri tome potorši više benzina) ali ta mogućnost ne mora biti iskorišćena. To je, naravno, teoretski. Praksa se razlikuje, ali malo. Dakle, ako se vozi na isti način, potrošnja jačeg modela ne bi trebala da bude uvećana za više od pola litra na 100 km.

Moguće je da si čuo i drugačija mišljenja. Na primer: "Moj komšija Pera ima xy a komšija Žika wq i njemu troši duplo više". Veliku važnost kod potrošnje, pred načina vožnje ima i održavanje. Kvalitetno ulje, dobre svećice, naštelovano sve što se šteluje ... A i ljudi mnogo vole da se hvale kako im auto malo troši.

Ja imam Fiat Tipo 1.4 ie 75ks. Nema laži nema prevare. Leti u gradu troši oko 8 do 9 l/100 km. Zimi u gradu od 9 do 10 l/100. Zimi su inače veće gužve, večito sam u koloni za prelaz preko mostova, i slično. Na putu pri brzini oko 120 troši 6 do 6,5 l/100 km. Pri brzinama oko 140 potošnja ode na 7 do 7.5 l/100. To otrpilike možeš da očekuješ i za Punta od 75 ks. Za ovog slabijeg, umanji za oko pola litra.

dule1202
19.12.2003., 08:41
Hvala.

Milano Bravo
17.09.2004., 11:47
Nadam se da ima vlasnika fiata na ovom forumu?

imam nekih problemčića sa ubrizgavanjem, pa sam mislio....

Espanol
17.09.2004., 12:18
Nadam se da ima vlasnika fiata na ovom forumu?

imam nekih problemčića sa ubrizgavanjem, pa sam mislio....Za ubrizgavanje se javi najvećem maheru u ovom gradu (a i šire) :lol: Čovek se zove Predrag Kisić, tel. 33 22 098.

Milano Bravo
17.09.2004., 13:06
Hvala čika Gagi, informacije vrlo korisne! Nemam problem sa ubrizgavanjem, naime izgleda da mi zaglavljuje neki -vazdušni ventil za hladan start- (kako Predrag kaže) pa ću morati da lociram taj deo, potopim ga u benzin preko noći da se odmasti.... Valjda će raditi???

Milojko Vasic
17.09.2004., 15:55
Ja sam se mučio i mučio ... I onda sam čuo za auto servis Ninić, na Mirijevu. Preporučujem.

Milano Bravo
17.09.2004., 16:10
Eeeee, Milojko, živim pored tog servisa, imam i lanciu k 2,0t i ti momci su mi drugari! nemaju pojma šta se zbiva? moraću da probam alternativan pristup, nekog vrača da zovem ili šta već?

lancia k je inače na prodaju, ako nekom treba sportski karavan u full-u....

brera
17.09.2004., 17:28
Eeeee, Milojko, živim pored tog servisa, imam i lanciu k 2,0t i ti momci su mi drugari! nemaju pojma šta se zbiva? moraću da probam alternativan pristup, nekog vrača da zovem ili šta već?

obrati se pravom majstoru, ja odrzavam alficu ko Mikice i ne mogu reci nista lose za njega. ako ti treba tel. pisi. verovatno i njega znas ako tamo zivis.

brera
17.09.2004., 17:28

Milano Bravo
20.09.2004., 14:42
e pa ne znam mikicu, posalji broj... HVALA

dekile
29.09.2004., 21:04
Da li neko zna kome bih mogao da prodam fiat 850 iz 1969 godine?

Woo_Bg
30.09.2004., 15:04
Posto dosta ljudi posecuje ovaj forum probaj ovako, navedi cenu, stanje i sve ostalo pa probaj (naravno, ako to nije protivno propisima sajta)

Milojko Vasic
30.09.2004., 15:29
U principu jeste, jer, ima dole foruma za male oglase a među njima i "Vozila". Ali ako se složimo da se ovde ne radi o komercijalnoj strani prodaje, već više kao "razmena dobara" među zaljubljenicima u old timere, onda može. 8)

Espanol
30.09.2004., 16:11
U principu jeste, jer, ima dole foruma za male oglase a među njima i "Vozila". Ali ako se složimo da se ovde ne radi o komercijalnoj strani prodaje, već više kao "razmena dobara" među zaljubljenicima u old timere, onda može. 8)Super Milojko, baš sam razmišljao da se dogovorimo da samo vozila starija od 30 godina dobiju status oldtajmera i imaju pristup na forumu. Ostali u oglase! :idea:

dekile
01.10.2004., 23:31
Posto dosta ljudi posecuje ovaj forum probaj ovako, navedi cenu, stanje i sve ostalo pa probaj (naravno, ako to nije protivno propisima sajta)
Što se tiče cene, neznam koliko bih mogao da tražim za njega, odnosno da dobijem.
Motor mu je OK, ali limarija bi morala da se radi.

Wodeni
23.11.2004., 18:36
Upucujem poziv Espanolu i jos par odabranih-upucenih koji su imali priliku da provozaju ovog Italijana i daju svoje misljenje o njemu i jos par informacija koje prodavci zaborave da kazu ili jos bolje precute..
Da li je samo nova generacija bedne Brave ili je sve u svemu novi auto koji se odvojio od jadnog kvaliteta svog prethodnika?

Mursielagio
23.11.2004., 22:58
Imao sam priliku da vozim fijat stilo abarth,zute boje koji je bio auto Ivane Miskovic cerke gazde delta holdinga! Najbolji primerak te vrste...Kupio ga je moj prijatelj i evo ti par primera!
Na 30000 kilometara automobilu je dva puta menjana letva volana,jedna bobina i zadnji lonac auspuha!!! Sve gore navedeno moze da se proveri u deltinom servisu u bloku 70 gde je vozilo odrzavano! Majstor koji je odrzavao taj auto u delti je mom drugu (u mom prisustvu kao posmatraca)rekao da se taj auto isplati voziti samo dok je u garanciji...Sam izvuci zakljucak!!! Ne pljujem vec samo iznosim cinjenice...

Espanol
23.11.2004., 23:18
Imao sam priliku da vozim fijat stilo abarth,zute boje koji je bio auto Ivane Miskovic cerke gazde delta holdinga! Najbolji primerak te vrste...Kupio ga je moj prijatelj i evo ti par primera!
Na 30000 kilometara automobilu je dva puta menjana letva volana,jedna bobina i zadnji lonac auspuha!!! Sve gore navedeno moze da se proveri u deltinom servisu u bloku 70 gde je vozilo odrzavano! Majstor koji je odrzavao taj auto u delti je mom drugu (u mom prisustvu kao posmatraca)rekao da se taj auto isplati voziti samo dok je u garanciji...Sam izvuci zakljucak!!! Ne pljujem vec samo iznosim cinjenice...Istog Stila Abartha drapao sam i ja uz Avalu. Možda smo mu mi i doakali... :lol: :lol: :lol: Na BMW 5 mog prijatelja otišla su sva 4 amortizera na 27 000 km, elektronika ga je zezala od prvog dana...na kraju je posle neke šetnje po snegu prodao vozilo i zakleo se da više u životu neće sesti u BMW. Nema pravila, šta dokačiš... :wink:

ex murcielagio
27.11.2004., 23:55
Mislim da je tema bio fijat stilo ako se ne varam a ne bmw??? Zar nisi ti onaj koji insistira da se drzimo tema???
Dakle,fijat stilo je samo lepo oblikovana gomila lose kvalitetnog lima i plastike upakovana u lep "celofan".Kao i svaki fijat,kvalitet je ravan nuli ali se lep dizajn ne moze poreci.Pozdrav

Wodeni
28.11.2004., 12:54
Sta mu dodje to "Abarth"? Pretpostavljam nivo opreme (sportski mozda?).. prosvetlite me :)

Espanol
28.11.2004., 13:32
Sta mu dodje to "Abarth"? Pretpostavljam nivo opreme (sportski mozda?).. prosvetlite me :)Abarth je sportsko odeljenje FIAT- a koje se bavi povećanjem snage motora i drugim sportskim modifikacijama. Stilo u varijanti Abarth je najsnažniji, ima motor od 170 KS i mnoge druge sportske modifikacije. Za takmičenja se pripremaju varijante sa motorima od 220- 240 KS.

lote
13.12.2004., 15:47
Da li je neko cuo za FIAT PALIO(karavan)i ako jeste,koje su mu prednosti i mane?Hvala unapred

Espanol
13.12.2004., 22:29
Da li je neko cuo za FIAT PALIO(karavan)i ako jeste,koje su mu prednosti i mane?Hvala unapredPalio se proizvodi i u verziji karavan, zvanična oznaka "Weekend". Od motora koristi dva benzinca, 1,2 litra (60 KS) i 1, 6 litara i 103 KS i dizel 1, 9 litara (63 KS). Odlično je opremljen već u standardnoj varijanti, servo upravljač, centralna brava, el. podizači prozora, el. podešavanje retrovizora, grejač i brisač zadnjeg stakla, nosač krovnog prtljažnika...Sa najjačim motorom max. brzina mu je 186 km/ h.

http://forum.krstarica.com/images/automobilizam/Palio%20Weekend.jpg

page
13.12.2004., 23:21
Inace se proizvoi valjda u Poljskoj i ima stariju tehnologiju od ostalih fiata.

Espanol
13.12.2004., 23:24
Inace se proizvoi valjda u Poljskoj i ima stariju tehnologiju od ostalih fiata.Tačno, inače je počeo da se proizvodi u Brazilu za južnoameričko tržište. Ispostavilo se da je postao mnogo popularniji u Evropi, tako da je proizveden u više od 3 miliona komada. Pravi se i kao pik- ap.

vd
13.12.2004., 23:42
Inace se proizvoi valjda u Poljskoj i ima stariju tehnologiju od ostalih fiata.Tačno, inače je počeo da se proizvodi u Brazilu za južnoameričko tržište. Ispostavilo se da je postao mnogo popularniji u Evropi, tako da je proizveden u više od 3 miliona komada. Pravi se i kao pik- ap.

mislim da se proizvodi i u Turskoj ... verzija sa četvora vrata se zove Albea ...
meni je lepši od Punta .

begunac
14.12.2004., 00:59
I obavezno ga pogledajte odozdo....svaki drugi poceo da rdja....nema nikakvu zastitu odozdo.....ma svi ti fijati,podsecaju na zastavu....po mom misljenju,jako kvarljiva roba....

vd
14.12.2004., 01:22
koliko novca toliko muzike ...

Espanol
14.12.2004., 12:28
I obavezno ga pogledajte odozdo....svaki drugi poceo da rdja....nema nikakvu zastitu odozdo.....ma svi ti fijati,podsecaju na zastavu....po mom misljenju,jako kvarljiva roba....A kako bi bilo da to uopšteno mišljenje od pre Hrista dokumentuješ! Svi automobili FIAT od 1989. godine imaju karoserije od galvanizovanog (pocinkovanog) lima sa dodatnom plastifikacijom poda. Na uvid ću rado da ti stavim svoju 12 godina staru Tempru, a ti probaj da nađeš trunku korozije. I red bi bio da se na ovakvom forumu bavimo ozbiljnim činjenicama a ne tračevima...

begunac
14.12.2004., 15:26
I obavezno ga pogledajte odozdo....svaki drugi poceo da rdja....nema nikakvu zastitu odozdo.....ma svi ti fijati,podsecaju na zastavu....po mom misljenju,jako kvarljiva roba....A kako bi bilo da to uopšteno mišljenje od pre Hrista dokumentuješ! Svi automobili FIAT od 1989. godine imaju karoserije od galvanizovanog (pocinkovanog) lima sa dodatnom plastifikacijom poda. Na uvid ću rado da ti stavim svoju 12 godina staru Tempru, a ti probaj da nađeš trunku korozije. I red bi bio da se na ovakvom forumu bavimo ozbiljnim činjenicama a ne tračevima...
Kakvim bre tracevima???....samo sam slucajno pogledao jedan takav auto odozdo.....pola ofarban,pola nije....i poceo da korozira....hm ...pomislim,mozda ovaj slucajno....pogledam pod drugi isto....
A ti sto kazes za Nemacka auta da su kanturine....to je bre ne samo trac,vec i laz.....i jos hvalis Italijane i kao primer istices Ferari....hahahaha...pa to nema veze s vezom....Ako zaista zelis da pomognes ovde omladini...onda treba da budes objektivan,a ne da navodis vodu na svoju vodenicu.....
Prava istina je da pored Nemacke auto industrije ,koja je najaca na svetu....idu Japanci....E sad kako najaca?...pitaces....pa recimo po broju prodanih auta ,naprimer.... :lol: .....
Cinjenica je da je pored golfa,najprodanije auto honda civic.....eto,ovo nije trac.....

vd
14.12.2004., 16:06
hm gospodine begunac siguran sam da će vaš tekst uskoro misteriozno progutati mrak .

p.s. nepisano pravilo : pominjanje italijanskih proizvođača u negativnom kontekstu na ovom forumu smatra se jednim od većih grehova .

lote
14.12.2004., 16:07
Da sam znala da cete da se prepucavate,ne bi vas ni pitala za savet.Ajde malo se uozbiljite pa mi recite jos nesto korisno u vezi Palia.Da li je moguce da je model iz 1999-te presao samo 7000km?Planiram da ga kupim,ali to mi je malo sumnjivo i kakav mu je motor?

vd
14.12.2004., 16:21
Da sam znala da cete da se prepucavate,ne bi vas ni pitala za savet.Ajde malo se uozbiljite pa mi recite jos nesto korisno u vezi Palia.Da li je moguce da je model iz 1999-te presao samo 7000km?Planiram da ga kupim,ali to mi je malo sumnjivo i kakav mu je motor?

* prednosti
cena
dizajn ( stvar ukusa )
jednostavan i jeftin održavanje
mala potrošnja goriva ( relativno )
lopovima se ne sviđa ( sama proceni zašto )

* mane
kvalitet u skladu sa cenom ( nije kao ... )
dalja prodaja ?
bezličan ( nije kao alfa )
1999 god 7000 km ... možda 107 000 ?

ako se voziš uglavnom po gradu , u dobrim si odnosima sa majstorima , nisi cepidlaka , ne želiš da fasciniraš komšiluk , auto ti je jednostavno prevozno sredstvo od tačke A do tačke B , nisi navikla na bolje od juga i punta a imaš novca da ga kupiš onda samo napred .
što se tiče stanja motora a i celog automobila pre kupovine šarmiraj nekog stručnjaka da to proveri .

jel bilo dovoljno ozbiljno ?

lote
14.12.2004., 16:31
Hvala ti,znaci mi sve sto si rekao,a za onih 107000,bice da si u pravu.

posmatrac
14.12.2004., 16:45
neko je pomenuio da se palio proizvodi i u karavan verziji. gde mogu naci sliku tok automobila. naime zamenio bih svog fiorina, pa....
hvala unapred

smeh
14.12.2004., 17:45
Kakvim bre tracevima???....samo sam slucajno pogledao jedan takav auto odozdo.....pola ofarban,pola nije....i poceo da korozira....hm ...pomislim,mozda ovaj slucajno....pogledam pod drugi isto....
A ti sto kazes za Nemacka auta da su kanturine....to je bre ne samo trac,vec i laz.....i jos hvalis Italijane i kao primer istices Ferari....hahahaha...pa to nema veze s vezom....Ako zaista zelis da pomognes ovde omladini...onda treba da budes objektivan,a ne da navodis vodu na svoju vodenicu.....
Prava istina je da pored Nemacke auto industrije ,koja je najaca na svetu....idu Japanci....E sad kako najaca?...pitaces....pa recimo po broju prodanih auta ,naprimer.... :lol: .....
Cinjenica je da je pored golfa,najprodanije auto honda civic.....eto,ovo nije trac.....
Iskreno se nadam da se u automobile razumeš bar malo bolje nego u reči i pravopis... ako se već baviš time - na bilo koji način :wink:

begunac
14.12.2004., 18:58
..takve primedbe o mojoj nepismenosti mi ne smetaju....s obzirom da sam u Srbiji zavrsio samo osnovnu skolu...ako se ne varam u gornjem tekstu fale samo dva zareza.....ponekad me mrzi da pregledam tekst pre slanja....
...Ma njemu ne treba advokat :lol: ....branice se sam...A u auta se razumem dovoljno,da mogu...da kopiram tuce nebuloza koje je doticni moderator napisao....tacnije ,mnogo bolje se razume u kulinarstvo.... :lol:

Bustura
14.12.2004., 19:56
Palio nesrecna varijanta punta.Ali izdrzljiva i dobro prodavana.Novac ulozen u ovaj auto se u svakom slucaju vraca.
Fiat.Pao je na nekim greskama iz proslosti losa zastita.Kritican dizajn na pojedinim modelima i velika stednja tamo gde su drugi raskosni.
Cinjenica.Fiat kao grupacija se visoko kotira po prodaji i kvalitetu svojih vozila godinama u Evropi,juznoj Americi i Aziji.
Ipak jedan stilo nije mnogo manje kvalitetan od jednog golfa.
A jedan bravo ima bolju zastitu od golfa trojke i astre zajedno.
Mehanika je uvek bila jaca strana fiat grupacije.Jedini ko moze ovu grupaciju ugroziti po kvalitetu je grupacija pezo sitroen i opel adam GM.
Zaobidjimo najbolje.Pricamo o sredini.(vw nije u grupi najboljih pripada sredini a po cenama se kotira vise od jednog mercedesa)
Toliko kritikovan jos vise osporavan fiat i dalje proizvodi milion automobila godisnje.A to cine samo najbolji.
On je zasigurno medju najboljima.
Licno preferiram francuze.Ipak jedan od mojih auta je i auto
iz fiat grupacije. Alfa croswagon.A prethoni je bio Lancia Thersis.Svi su na mene ostavili dubok utisak mislim i na one prethodne(lancia dedra i fiat croma).Mozda ce mi neko zameriti sto ja kupujem nove i vozim ih dve godine.Ali za starijim i nemam potrebe.Ipak moj therzis je presao za godinu i malo vise skoro 150000 km.Samo sa servisima.Mislim da je to dovoljan dokaz kvaliteta.

vd
14.12.2004., 22:15
ok , mislim da smo se dobro razumeli ...
uz primedbu da su Alfa Croswagon i Lanča Thesis u vrhu ako ne i sam vrh ponude Fiatove grupacije a pričalo se o Paliju ...
ne znam da li ima svrhe povlačiti paralelu sa Audijem A8 na primer ...
po meni je utisak čvrstine kod Nemaca izraženiji a to bar mene asocira na kvalitet .
možemo se naravno složiti da je taj utisak plaćen ponekad i previše ali isto se odnosi i na Italijanski dizajn .
da se ponovo dotaknem teme , mislim da Palio nudi sasvim dobar odnos novca i onoga što se za njega dobije .

Espanol
14.12.2004., 22:21
Cinjenica je da je pored golfa,najprodanije auto honda civic.....eto,ovo nije trac.....Hajde da pomognemo omladini prvo pravom statistikom. Po broju proizvedenih i prodatih automobila još uvek je na prvom mestu Amerika, sledi zatim Japan... Nemačka je prva u Evropi, vrlo tesno ispred Francuske i Italije. I nema potrebe da se toliko "brekaš" u pisanju, ovo je pristojan forum u kome svako ima pravo na svoje mišljenje. Očigledno ne čitaš pažljivo. I na kraju, automobil se piše u muškom a ne u srednjem rodu...

smeh
14.12.2004., 23:45
..takve primedbe o mojoj nepismenosti mi ne smetaju....s obzirom da sam u Srbiji zavrsio samo osnovnu skolu...ako se ne varam u gornjem tekstu fale samo dva zareza.....ponekad me mrzi da pregledam tekst pre slanja....
...Ma njemu ne treba advokat :lol: ....branice se sam...A u auta se razumem dovoljno,da mogu...da kopiram tuce nebuloza koje je doticni moderator napisao....tacnije ,mnogo bolje se razume u kulinarstvo.... :lol:
Varaš se :wink: . Fali malo više od dva zareza. Lepo rekoh - nadam se da se u automobile razumeš bolje. Sasvim dobronamerno. :wink:

Bustura
14.12.2004., 23:55
Cinjenica je da je pored golfa,najprodanije auto honda civic.....eto,ovo nije trac.....Hajde da pomognemo omladini prvo pravom statistikom. Po broju proizvedenih i prodatih automobila još uvek je na prvom mestu Amerika, sledi zatim Japan... Nemačka je prva u Evropi, vrlo tesno ispred Francuske i Italije. I nema potrebe da se toliko "brekaš" u pisanju, ovo je pristojan forum u kome svako ima pravo na svoje mišljenje. Očigledno ne čitaš pažljivo. I na kraju, automobil se piše u muškom a ne u srednjem rodu...
Zavisi gde covek zivi,naime u nemackoj atomobil je u srednjem rodu i za ljude koji su tamo rodjeni sasvim je logicno da tako pisu.U mom slucaju nije tako ali netreba uzeti Espanol za zlo.Ja sam naveo automobile koje sam posedovao i posedujem iz grupacije fiat.
Alfu sam uzeo zato sto je cekam od prvog dana kada je izasla.Iskreno cekao sam na kupe verziju koja se nikada nece pojaviti kao 156 ali zamena je crosvagon.
Lancia Thersis za mene je dinamit.Posebno u ocima mojih kolega koji iskljucivo voze mercedes kako nasa kompanija nalaze a i obezbedjuje nam izuzetne bezkamatne kredite za kupovinu istih.
Thersiz je za mene bio izazov jer svi tvrde i tvrdili su da je losiji od mercedesa audija bmw i druggih.
Ja sam ih ubedio da kvalitet nije uvek samo u sluzbi ruznih.Ima ljudi koji su lepi kvalitetni i izuzetno drugaciji opet ekcentrici ali i perfekcionisti i vrlo veliki egoisti.Takav sam ja takav je i moj auto.
To je bio moj therzis.
Crosvagon je zelja i potreba za zabavom.
a kralj stize iz Francuske uskoro i ja sam na listi cekanja novi C6 Citroen.
Vidis ima ljudi koji uzivaju u drugacijem i za takve se prave automobili.Vise volim jedan fiat nego sve proizvode iz nemacke.A jedan citroen pa bio to i c2 za mene je vredniji od svakog rols rolsa.
Za mene auto prvo cini ljubav.A kao i u svakoj ljubavi mane se lako oprastaju.
Bolnice mrzim sterilnost neopravdavam a Nemacka autoindustrija je samo streilan paket bez emocija.

Espanol
15.12.2004., 00:03
Jezičke primedbe nisu se odnosile na tebe Bustura. Lepo je da si se opet javio, tvoja zapažanja su uvek bila sa merom i realna. nemoj opet da se zagubiš... :wink:

Bustura
15.12.2004., 00:08
Ma nisam ni mislio na mene nego na njega.
Sa druge strane opet se mogu i odnositi na mene jer igh pravim u nemogucem broju.Ali nemam volje da kuckam i korigujem greske jer to radim u firmi po ceo dan prakticno.Sa druge strane za mene je forum mesto predvidjeno za odmor pa se tako odmorno i opusteno ponasam.

Espanol
15.12.2004., 00:13
Ma nisam ni mislio na mene nego na njega.
Sa druge strane opet se mogu i odnositi na mene jer igh pravim u nemogucem broju.Ali nemam volje da kuckam i korigujem greske jer to radim u firmi po ceo dan prakticno.Sa druge strane za mene je forum mesto predvidjeno za odmor pa se tako odmorno i opusteno ponasam.Tako i treba... :wink:

begunac
15.12.2004., 00:39
Drago mi je da je ovo pristojan forum....i da pravila vaze za sve ucesnike... :wink:
Moram sam sebe da malo ispravim...kad sam rekao da je golf naprodaniji auto....mislio sam da se podrazumeva da je to vazi samo za evropu...i naravno honda na drugom mestu...isto vazi samo za evropu...Mislim,posto zivimo u evropi....to je bitno,zar ne?..Inace,AMS,ÖMTC,ARBO...i slicna udruzenja vode statistiku...Auta koja se najmanje kvare.....dakle auta na koja nisu pozivani da intervenisu....godinama pobedjuje MAZDA....(u evropi)
A,kako da budemo objektivni i pomognemo omladini...kad si ti kao moderator vise puta napisao da je mercedes "kanturina"...?...a fiat auto???
Tvoje znanje iz nekih oblasti je neosporno....ali,ograniceno....kao i svacije znanje..
Primedba ide na racun tvog jednostranog prilaza forumu...tacnije ,neosnovanog velicanja fiata....
PS znam,za pravopisne greske... :lol:

Espanol
15.12.2004., 00:47
Nigde nisam napisao da je Mercedes "kanturina" niti nešto posebno hvalio FIAT. Zalažem se samo za malo više objektivnosti i oslobađanja nekih starih predrasuda. Danas više niko ne pravi loše automobile, tržište jednostavno ne dozvoljava takve šale. a u ocenama se ipak treba držati klasa i cenovnika...I vidiš koliko je bolje kad pričamo ovako... :wink:

Bustura
16.12.2004., 15:37
Neverovatno.
u Italijanskim autocasopisima uvek prvi Fiat.
U Francuskoj Reno pezo Citroen.
U Nemackoj bude VW.
A ono sto je smesno gledao sam na internetu u jednom Rumunskom casopisu Logan je pobedio cak i novi Golf.
Poenta:Svi nasi casopisi se baziraju na testove iz Nemackih casopisa.
Objektivnost tada i nije jaca strana.
Sa druge strane automobili se prave prema mentalitetu ljudi zemalja iz kog automobili poticu.
Nemacki Hladni sterilni i bez emocija nekako sivi kao i sami ljudi u ovoj zemlji.
Italijanski brzi vatreni i malo povrsni.
Francuski Avangardni misteriozni ali tehnicki kaskaju uvek malo za nemcima jer su oni i kao narod suptilniji.
Engleski potpuno drugaciji izolovani kao i Engleska od sveta a opet tradicionalno luksuzni i kvalitetni i skupi.
Rumune izostavljam oni su prica za sebe.
Cak i zastava pravi autobobile prema mentalitetu naroda.
Nesigurne,zastarele,nepouzdane i neomiljene takvi smo mi Srbi u principu.
Poenta Pravom nemcu koji razmislja logikom kupuj domace i bogati svoju privredu odlucuje se za VW.
Zato su najprodavaniji sa druge strane kod nas sirotinje jos uvek je golf dva statusni simbol.
A i zelja da postanemo bar kao istocna nemacka je toliko izrazena da nije ni cudo sto sve nade i oci polazemo na proizvode oz ove zemlje.
Ipak istina u nemackoj se sve zatvatra.Kapitalizam polako uzima svoj danak i jedan novi golf vise nije proizvod nemacke vec Portugala i drugih nize razvijenih zemalja.A takve su jer nemar im nije dao da postanu deo prave evrope.Zato i ti automiobili nisu vise sto su nekada bili.
I ko je lupio za Hondu chivic da je drugo kotirani auto u Evropi taj je pogresio.Astra je bila i ostala uvek druga,fokus pa reno megan.
A na svetskom nivou posle bube je Toyota corola.

vd
16.12.2004., 16:12
ok Bustura slažem se sa svime što si napisao ali zamisli da si na trenutak na mestu prosečnog stanovnika ove zemlje .
dakle ne mislim da je golf 2 dizel idealan automobil u svetskim okvirima ali za naše ( prosečne ) prilike je u najmanju ruku odličan .

mane :
sterilan
hladan
bučan
tvrd
skup
itd...

vrline :
mala potrošnja
jednostavno i dostupno održavanje
relativno prostran
lako ga je prodati u bilo kakvom stanju
izdržljiv
otporan na naše puteve i gorivo
itd ...

sa platom od 200 do 300 evra vrlo je lako zažmuriti na njegove mane , zar ne ?

mali37
16.12.2004., 16:17
Ne znam u cemu je problem sad izmedju svih vas, a ujedno bi bilo dobro da prvo svi procitate sta je drugi napisao pre nego sto krenete da se brecate.
Sto se tice palia nista specijalno sasvim normalan auto,u svojoj klasi nije vrh, a nije ni dno.
Isto je normalno da svako ima omiljenog prizvodjaca i zemlju iz koje dolazi auto pa prema tome normalno je da se meni ne svidja ni Fiat ni VW ni Opel nego Peugeot i zbog toga ga i vozim.Ne vidim gde vodi ova rasprava ti si rekao ovo, a ja ono i isto tako je istina da Espanol preferira zabare i da ih favorizuje i to je sve u redu dok malo ne pretera u tome sa njegovom statistikom koja nije realan pokazatelj prave stvari.Kao ni ostali ucesnici ovog foruma koji preferiraju drugu marku automobila pa zbog toga dodje do prepucavanja.Ono sto hocu da kazem je da niko nije dosao na ovaj forum da bi citao kako mu neko soli pamet i kako je sve to sto on misli bez veze i kako ne valja.
Moram jos da kazem samo jos jednu stvar u vezi Fiata, a to je da auto nije nista kvalitetniji od jednog Pola ili Clia, 206,Corse ili bilo kog auta iz te klase.Meni se cini da je auto cak losiji od tih kola , a evo i zasto.
Prethodne 2 godine sam kupovao kola po Belgiji i prodavao kod nas i sve jedan Fiat koji sam gledao i kupovao nije mogao da se poredi po kvalitetu sa drugim vozilima iz te klase, a isto je i sa Bravo,Brava i Marea.Znaci bez namere da uvredim druge samo kao posmatrac i ucesnik koji se javi kad oseti potrebu za tim jel ste i mog proizvodjaca par puta ocrnili pa se nisam bunio.
I da na kraju zamislite kad bi postojao samo jedan proizvodjac na svetu i imas samo jedan auto koji svi voze pa zar ne bi bilo to bez veze, a ovako imas koliko hoces proizvodjaca pa se pronadji koji ti najvise lezi.
Na kraju moram da pitam Busturu po cemu to francuz tehnicki zaostaje za svabom.

begunac
16.12.2004., 18:04
@Bustura...ja tvrdim da je Golf najprodaniji auto u Evropi,a posle Honda civik....Samo da znas,da je honda 10-tak godina ranije pocela nego Astra.... :lol:
Inace od ovih novih modela srednje klase....ford Fokus nema premca.....ako se u obzir uzme cena i kvalitet.....

Bustura
17.12.2004., 10:48
Tehnicke inovacije se upotrebljavaju na Francuskim automobilima tek posto pokazu upotrebnu vrednost na drugim modelima drugih proizvodjaca.Tako da njihovi proizvodjaci netrose mnogo novca na inovacije vec otkupljuju licence i ugradjuju ih u svoje modele.To i nije tako lose jer nema mesta nedoumicama kao npr.I drive kod bmw koji se polako izbacuje iz automobila ovog proizvodjaca jer je suvise komplikovan,nesiguran i skup.
Honda civic se pod istim imenom prodaje godinama astra je promenila naziv a postoji kao model u gami proizvodjaca godinama u vidu kadeta.Mada se i ranije u GM-ovoj filijali vauxal(Engleska)sklapao i prodavao kao astra jos u vreme kadeta.I ako ja gr4sim sajt azto bilda je relevantan pokazatelj uspesnosti modela.Civic se nalazi na ubedljivom sestom mestu u svetskim okvirima.Sa druge strane ovaj auto nikada nije spadao u klasu kompakt automobila nego izmedju klasa B i C.

Zagor BG
19.12.2004., 18:02
Tehnicke inovacije se upotrebljavaju na Francuskim automobilima tek posto pokazu upotrebnu vrednost na drugim modelima drugih proizvodjaca.Tako da njihovi proizvodjaci netrose mnogo novca na inovacije vec otkupljuju licence i ugradjuju ih u svoje modele.To i nije tako lose jer nema mesta nedoumicama kao npr.I drive kod bmw koji se polako izbacuje iz automobila ovog proizvodjaca jer je suvise komplikovan,nesiguran i skup.
Honda civic se pod istim imenom prodaje godinama astra je promenila naziv a postoji kao model u gami proizvodjaca godinama u vidu kadeta.Mada se i ranije u GM-ovoj filijali vauxal(Engleska)sklapao i prodavao kao astra jos u vreme kadeta.I ako ja gr4sim sajt azto bilda je relevantan pokazatelj uspesnosti modela.Civic se nalazi na ubedljivom sestom mestu u svetskim okvirima.Sa druge strane ovaj auto nikada nije spadao u klasu kompakt automobila nego izmedju klasa B i C.
Od koga je Citroen pokupio svoju čuvenu hidrauliku? Od Švaba? :lol: :lol: Da li znaš da je Mercedes bio zainteresovan za hidrauliku pa je iz meni nepoznatih razloga odustao. Što se tiče broja prodatih komada kao kriterijuma uspešnosti nekog vozila moram da kažem da to treba uslovno shvatiti. Prosečan kupac se oslanja na svoje skromno znanje, priče rekla-kazala, reklamu, tj. manje više narod u većini slučajeva nije znao šta je dobro jer funkcioniše po sistemu gde svi Turci tu i mali Mujo. Drugo, oduvek je bilo da čega ima dosta to ne valja, tj. u početku je bilo dobro pa se posle profanisalo. Kao dokaz ove tvrdnje je Golf I - V tj. iz modela u model je sve gori bez obzira na tehničke inovacije. Treće, automobilska industrija je zrela industrijska grana bez nekih velikih pronalazaka odnosno sa malim ili većim inovacijama. Auto je najsloženiji uređaj u jednom domaćinstvu ali nije više bauk. Drugim rečima, svi automobili u određenim klasama su približno istog kvaliteta i razlike su pitanje kvaliteta materijala i subjektivnog doživljaja dizajna. Četvrto, lično sam za jednostavnost jer je u njoj savršenstvo i manje problema. Elektronika, ABS, vazdušni jastuci, podizači stakala, CD šaržeri, klime su za mene samo potencijalni izvori problema i troškova koji mom džepu nisu pristupačni, kao i uživanje u automobilima koji to poseduju. Od tih pomagala priznajem servo mada ni on nije neophodan.Iako ne postoji egzaktna metodologija za merenje većeg zadovoljstva sa i bez inovacija mislim da je ta dodatna udobnost u automobilima najnovije generacije preplaćena. Peto, više volim redak automobil a da znam da su delovi original nego super konfekciju gde je sve super dok ne dodje kvar pa biraš između španskog, turskog, nemačkog dela. Pozdrav svima!

Bustura
21.12.2004., 14:34
Od koga je Citroen pokupio svoju čuvenu hidrauliku? Od Švaba? :lol: :lol:

Naravno da ne.Nekada su francuski automobili prednjacili po tehnickim inovacijama(narocito citroen)
ali vremena se menjaju.I oni sada polako ali sigurno prate trendove.

Una04
14.01.2005., 10:30
Zna li neko koje su dobre strane ovog modela a koje lose. Koliko trosi i isplati li se ugradjivati plin. Trenutno vozimo una45 ali zbog prosirenja porodice treba nam veci auto pa smo se odlucili opet za Fiat, ali nam je potrebno par informacija. Hvala!

Espanol
14.01.2005., 10:34
Zna li neko koje su dobre strane ovog modela a koje lose. Koliko trosi i isplati li se ugradjivati plin. Trenutno vozimo una45 ali zbog prosirenja porodice treba nam veci auto pa smo se odlucili opet za Fiat, ali nam je potrebno par informacija. Hvala!Post o ovom automobilu sa puno podataka (i fotografijom) već postoji.

Espanol
14.01.2005., 10:53
Evo Palia. I dojadilo mi je više da ponavljam da pre postavljanja teme koristite pretraživač...

Una04
14.01.2005., 13:52
Ove teme nije bilo na prvoj strani te sam predpostavila da je skoro niko nije ni pokretao. A na ovoj diskusiji najmanje ima o Paliu, uglavnom su to neka prepucavanja ko gde sta kako.
U svakom slucaju hvala!
Zna li neko sta se najvise i najcesce kvari na ovoj vrsti fiata?

stanisrki
26.01.2005., 22:19
Hvala ti,znaci mi sve sto si rekao,a za onih 107000,bice da si u pravu.
Pa,ne zasluzuje Palio da se poredi sa jugom i puntom.Mogli ste sa Fabiom da ga uporedite,mada bi i to bilo tesko.
Mozda sam subjektivan,jer sam bio ponosni vlasnik jednog od ovih primeraka (Palio Weekend 1.6,74 KW,100 KS,servo,klima,centralno,el.podizaci),ali ruku na srce,vredi Palio vise nego sto ste predstavili.
Gospodjo-ice,sem sto je '99.god,dajte jos neki podatak o vozilu,pa ukoliko odlucite da ga ne kupite,molim Vas javite mi.

tikatina
27.01.2005., 11:53
Kao sto rekoh u naslovu da vidimo ko moze da mi nadje deo za Fiat Palio 2000god.,1.7td,. Treba mi vakum aparat(ne onaj za bregastu vec za kocnicu. Prednost ima Srbija ali mogu i obliznje zemlje(Grcka i td.. Unapred hvala.

peculiar
29.01.2005., 02:41
Ima li neko iskustva sa Fiatovim modelom Stilo?
Konkretno, razmisljam o kupovini modela sa troja vrata, i najslabijim motorom, 1,2 16v od 80 ks.
Kakva su iskustva, i imate li nekih saveta?

Takodje, koliko je pametno kupiti auto dobro ispod cene ako je provereno tri godine stajao u skladistu, posto je takav slucaj u pitanju? Kakve probleme mogu ocekivati?

menth
30.04.2005., 14:13
Molio bih, ako iko ima ili bar zna gde mogu naci tehnicke i servisne podatke za Fiat Mareu 1.9 td weekend 1998. godiste (po mogucstvu na srpskom jeziku).

Unapred hvala!

page
30.06.2005., 18:04
Interesuje me gde se u BG-u mogu naci najpovoljniji delovi za Fiat PUNTO. Konkretno mi treba set za kvacilo za PUNTO 75 1995.god.

Kypck
01.07.2005., 13:35
Назови неки од овлашћених сервиса (Делта М рецимо), па упореди цене.
Имаш у "Евро Ауто" у Војводе степе ДЕЛФИ, али ја нисам био задовољан са њиховим дисковима рецимо. Искривили су се после 4000 км.
Фирма Нордекс Спорт иѕ Новог Сада (има тога и у Београду негде) увози ја мислим коректне QH.
Не знам где би могао да нађеш оригиналне Сакс сетове квачила...

borisbg
01.07.2005., 15:16
Imas kvalitetne i povoljne delove u Ap sportu, 011/2468-939

page
01.07.2005., 16:04
U Delti je 12000 i dobijaju ga za neki dan, zatim Junior auto 7050, Nordex 6050 ali tek za 15 dana, Gavrilovi Motor Sport samo 4700 koliko je kostao i u MB Motorsu ali ga trenutno nemaju.
Sta bi vi uradili na mom mestu. :)

Kypck
01.07.2005., 19:58
Mislim da je norex ok, ali ipak mislim da je original-original. Mozda nece da izdrzi kao ovaj iz prve ugradnje, ali skoro da hoce. Uzece ti jos da ti ugrade, ali mozda ti cak i nece sve da zamene. Oni valjda znaju da li je mozda samo lamela otisla...Ja bih otisao kod njih, to je najsigurnije. Ako ti je frka sa parama i ne mozes da nadjes Saks, onda sacekaj te iz nordexa.

page
01.07.2005., 21:06
Da je sreca da je ovaj bio iz prve ugradnje. Pre dve godine sam menjao ovde u Kragujevcu i ugradjen je navodno "original" iz radnje koju drzi majstor koji mi je to i radio, zbog toga sad i trazim nesto van KG-a.

Kypck
02.07.2005., 16:18
A da, sada vidim da si iz KG. Ja sam cuo da je saks dobar, ali ne znam gde ima original. Ranije je bilo jednom servisu na vozdovcu, ali sad ne znam.
Ne vozim fiat, pa ne znam, ali predpostavljam da bi ti taj deo trajao bar 100 000km. Opel servisi daju garanciju od 2 godine na ugradjene delove. Nazovi Delta M, vidi koliko ce to sve da ti izadje, zakazi servis i tako. Ne brines se posle. Na proslim kolima kad sam god hteo da ustedim, sjebe se jos nesto i izadje skuplje. Bolje ti je ovako, ako mislis da vozis jos punta...

page
04.07.2005., 10:32
Sta mislite o BORG&BECK-DELPHI. Kosta 7050.

HEBEHA
04.07.2005., 16:44
Opste karakteristike auta, nedostaci koji se pokazuju tokom godina? Gledam jedan sladak, dizel, 2000. godiste, nema neku opremu, ali nije ni mnogo u odnosu na ostale. Koji su standardni problemi kod Punta nakon pete godine? I da li mislite da je kao automobil za voznju u Bg bolji od Lade Nive? Koliko koristi Nivin pogon na 4 tocka tokom zime kada napada snijeg...

Puno hvala na pomoci, unaprijed se izvinjavam ako takva tema postoji, nailazila sam na slicne, ali mi se cini da nemaju veze sa ovim sto mene zanima.

Jos jednom hvala.

page
05.07.2005., 12:07
Ne bih znao da kazem performanse dizela.Punto je dosta prostran za svoju klasu, nije skup za odrzavanje u odnosu na druge automobile. Cuo sam da su moguci problemi sa elektronikom ali ja ih nisam imao a vozim PUNTA 95.god.
Za gradsku voznju je sigurno mnogo bolji od Lade Nive, i ne verujem da ce ti po gradu trebati 4X4 za voznju po snegu, vise bi ti koristio eventualno ABS, pa pokusaj da nadjes PUNTA sa ABS-om i servo upravljacem koji je kod PUNTA II odlican.

Darko_NS
05.07.2005., 13:20
na koji mislis na 1.9DS iliu 1.9JTD
pretpostavljam da mislis na ovaj prvi, iako
ima samo 60ks dogura do 100 za nekih 15 sec
i moze da juri 160, sto je i vise nego dovoljno
za gradsku voznju

Kypck
05.07.2005., 15:00
Ma gde da vozis nivu po gradu. Teska je na volanu, ima dosta tipicnih nedostataka (oseca se auspuh u kabini i slicno), cak nije ni toliko jaka kao sto se prica(lo). Osvojio je jednu (1) zvezdicu na EURNCAP ili tako nesto se kaze. Test sudara vozila. Kazu, celik je dosta krt.
Uglavnom, ako si gladala starog punta, videla si da nije nesto unutra, a i taj dizel motor nije bas nesto. Ako je u pitanju novi tip (popularno "pandurski"), tu je situacija i sa enerijerom i sa motorom druga.
Nemoj da se brines ni sto se snega tice. Koliko sam zakljucio, ti sada dolazis da studiras ovde. E pa, jeste da je zima bila teska, ali putari dobro rade. Kupi 2 ili jos bolje 4 zimske gume (i Tigar ce biti ok) i neces imati problema.
E sad, obrati paznju, jer trgovci vole da malo prikrivaju neke stvari. Popularan je uvoz puntica iz italije koji su bili sluzbeni. Oni su nejcesce beli, crveni ili zuti i imaju troja vrata. Najlakse ces da ih razlikujes od standardnog po tome sto su zadnja bocna stakla zatamljena (kod pandurskog punta) ili zatamljena nekakvim tackicama kod punta 1. Oni su presli mnogo km, a najcesce ih prodaju kao normalne. Ta zatamljenost je posledica toga, sto je bio dostavno vozilo iliti puntoVan. Ja sam prosle godine gledao jednog koji je kostao oko 3500 evra sa tablicama na moje ime. Dizel 1999. godiste. A da je bio ulickan i zamazan, prodavali bi ga za 4000 sigurno. Ipak sam odustao od toga, jer su mi i u Delta M servisu rekli da punto1 dizel nije bas nesto...
Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav!

Kypck
05.07.2005., 15:04
Sta mislite o BORG&BECK-DELPHI. Kosta 7050.
"Имаш у "Евро Ауто" у Војводе степе ДЕЛФИ, али ја нисам био задовољан са њиховим дисковима рецимо. Искривили су се после 4000 км."
Ставио сам дискове и после месец,два волан тресе када се кочи. Замисли то, као добри дискови. Наравно од рекламације ништа, јер мора њихов стручњак да погледа. Шта да гледа, скинуо сам дискове, ставио АТЕ и сад је ок. Криви су.
Е сад, не знам какви су им сетови квачила...

HEBEHA
05.07.2005., 15:27
Hvala vam svima. Imacu sve savjete u vidu, razmislicu i javiti se ako mi opet nesto ne bude jasno.
Zakljucila sam da su na ovom forumu ljudi najprijatniji i najpredusretljiviji.
:wink:

Zozimo
23.09.2005., 12:33
Pozdrav svima!
Imam jedan problem. Naime, kada auto stoji u leru sa minimalnim obrtajima sve fungcionise kako treba odnosno motor radi mirno i isto se tako dobro ponasa kada postepeno dajem gas, ali kada naglo dam gas motor pocne da se gusi i od jednom povuce ko lud. Moje misljenje je da ventil za vazduh koji ide iz filtera neradi kako treba. Samo da naglasim da se to ranije nije desavalo, a i nevozim ga ludacki pa da je zbog toga. Molio bih za neki savet pre nego sto nesto pokvarim :)

Zagor BG
25.09.2005., 07:52
Pozdrav svima!
Imam jedan problem. Naime, kada auto stoji u leru sa minimalnim obrtajima sve fungcionise kako treba odnosno motor radi mirno i isto se tako dobro ponasa kada postepeno dajem gas, ali kada naglo dam gas motor pocne da se gusi i od jednom povuce ko lud. Moje misljenje je da ventil za vazduh koji ide iz filtera neradi kako treba. Samo da naglasim da se to ranije nije desavalo, a i nevozim ga ludacki pa da je zbog toga. Molio bih za neki savet pre nego sto nesto pokvarim :)
Kakva je potroshnja? kako pali posle dužeg stajanja? mislim da treba da posetish karburator servis. To shto se guši kada dodash gas je najverovatnije problem sa napajanjem ili prevelikom količinom goriva. Prljavština ''zalepi'' dizne i kada pod pritiskom pumpe gorivo probije onda auto počinje da divlja. Zato praktikujem da nabacim dva filtera za gorivo i to jedan odmah iza rezervoara a drugi ispred pumpe za gorivo (obavezno metalni i ako ima za višekratnu upotrebu). Dalje, nashi vozači često zaboravljaju promenu filtera za vazduh, a on predstavlja pluća automobila. Kao prvu pomoć možesh skinuti poklopac karburatora i zagrejan auto dobro isturirati. Ako bez poklopca za karburator ne divlja čak ni u vožnji onda nije u pitanju gorivo nego vazduh. Pozdrav!

Milojko Vasic
26.09.2005., 08:44
Morao bi da napišeš i kakav motor imaš. Dizel, benzin, karburator, ajnšpric, kubikaža, godište ...?

Zozimo
26.09.2005., 09:00
Potrosnja je dobra ,a posle duzeg stajanja mu treba malo vise da upali. Motor je 1.1 benzinac sa ajnspricom.
Filter za vazduh je takoreci nov. Inace cela ta zezancija se desila kada sam hteo da ugradim drugi filter i kada sam skinuo poklopac od filtera, naravno nije imalo sta da prigusi dovod vazduha, turirao sam ga par puta ali nista strasno i od onda se gusi. Samo da napomenem da sam se postarao da se ni komad prljavstine ne uvuce u motor.

Sun Cu Vu
02.10.2005., 01:00
хтео бих да уградим нови касетофон у ауту али морам да скинем фабрички прво.Где да нађем део који се ставља на место фабричког како би могао да се угради нови?

Espanol
02.10.2005., 22:36
хтео бих да уградим нови касетофон у ауту али морам да скинем фабрички прво.Где да нађем део који се ставља на место фабричког како би могао да се угради нови?
Tema je univerzalna i nema veze sa tipom vozila. Pravo mesto je pod HOBI, HI FI...

Espanol
04.10.2005., 10:59
Uložio sam priličan trud da prelistam 35 strana i našao razbacane teme na sve strane. Zato sam rešio da ih grupišem po tipovima vozila. Ovde će svi zainteresovani za FIAT naći šta im treba. Pozdrav!

brera
11.10.2005., 12:45
niko nista ne prica o puntu iz zastave ?

Espanol
11.10.2005., 13:01
niko nista ne prica o puntu iz zastave ?
Juče razgovarao sa direktorom marketinga Vladetom Kostićem. Plaši se da sve neće ići baš tako brzo i lako kako štampa piše...Italijani još zatežu oko duga, vlada se ne trudi da ispovrti pare a Zastava nije baš tehnološki spremna da brzo krene u sklapanje od gotovih delova. Praktično, na prve modele će samo stavljati znak Zastava 10.

brera
11.10.2005., 13:14
Juče razgovarao sa direktorom marketinga Vladetom Kostićem. Plaši se da sve neće ići baš tako brzo i lako kako štampa piše...Italijani još zatežu oko duga, vlada se ne trudi da ispovrti pare a Zastava nije baš tehnološki spremna da brzo krene u sklapanje od gotovih delova. Praktično, na prve modele će samo stavljati znak Zastava 10.

to sam i cuo da ce se samo lepiti nas znak godinu dana a da bi posle trebalo da pocne u zastavi da se sklapa. a jel istina da im je cena 8000 evra tj koji evro manje od 8000 ?

Espanol
11.10.2005., 13:30
to sam i cuo da ce se samo lepiti nas znak godinu dana a da bi posle trebalo da pocne u zastavi da se sklapa. a jel istina da im je cena 8000 evra tj koji evro manje od 8000 ?
Cena će biti neki € preko 8000...

jomini
12.10.2005., 08:33
A šta će značiti to ''Zastava 10''

Espanol
12.10.2005., 10:36
A šta će značiti to ''Zastava 10''
Znači jednostavno i simbolično da je to 10- ti model koji se proizvodi u Zastavi!

HEMI 426
12.10.2005., 10:41
isto kao i skoda octavia ( 8mi model )

intra
12.10.2005., 14:41
Znači jednostavno i simbolično da je to 10- ti model koji se proizvodi u Zastavi!
Ура, идемо даље.

jomini
14.10.2005., 01:44
Na sajmu u NS izložena Zastava 10. Jel' to nalepljen samo naziv ili je proizvod iz Kragujevca?
Čujem da je unutrašnjost (naročito plastika) primetno slabog kvaliteta, neki čak idu i na ''gore od Floride''?

Espanol
14.10.2005., 10:48
Na sajmu u NS izložena Zastava 10. Jel' to nalepljen samo naziv ili je proizvod iz Kragujevca?
Čujem da je unutrašnjost (naročito plastika) primetno slabog kvaliteta, neki čak idu i na ''gore od Floride''?
Po informacijama iz Zastave samo je nalepljen znak. Inače nisam video auto i ne mogu da komentarišem plastiku...

Austin
14.10.2005., 11:26
To na sajmu je Fiat Punto sa nalepljenim zastavinim znakom, znaci plastika je ista kao i u svakom Puntu. Zanima me kako su ti "neki" mogli da procene kvalitet plastike kad u automobil ne moze da se udje???

jomini
14.10.2005., 13:46
Drugar mi radi na sajmu, za ASTU, dilera za Audi i Daewoo (Chevrolet). Kontam da je imao prilike da vidi.... Ne bi me lagao, nema zašto... Opet kažem, možda je i ona klasična pljuvačina po domaćem, pa je i konstatacija malo subjektivna...

Austin
14.10.2005., 21:55
Drugar mi radi na sajmu, za ASTU, dilera za Audi i Daewoo (Chevrolet). Kontam da je imao prilike da vidi.... Ne bi me lagao, nema zašto... Opet kažem, možda je i ona klasična pljuvačina po domaćem, pa je i konstatacija malo subjektivna...
Jomini veruj mi video sam auto u ponedeljak dok su ga dovozili na stand, to je italijanski punto sa Z znackama a sto se tice kvaliteta plastike od Floridine je sigurno bolji (sto i nije tako tesko).

jomini
18.10.2005., 02:34
http://freeweb.deltha.hu/zastava.in.hu/florida2002.htm

U opciji je bila i Toyota, sećate se?

Woo_Bg
20.10.2005., 13:56

Espanol, pokusavao sam da se prisetim i nisam uspeo da nabrojim 10 modela u zastavi.
Idemo ovako:
1, Fica
2. Tristac
3. Kec
4. Osmica
5. Jugo
6. Florida
7. Jugo-Uno
8. Punto
i gde da nadjemo jos dva? Ajde pomoc...jer cak i ako su po motorima razlikovali modele, opet ne bi bio taj broj!
(sem ako nisu racunali i onaj Ficin kombi iz fabrike u Somboru, 101 Poli i Yugo Poli ali opet nije cifra 10 :) )

HEMI 426
22.10.2005., 03:30
za sve ljubitelje fice.... :D

http://members.lycos.nl/fiat600site/bouwplaat600.jpg

Austin
22.10.2005., 09:07
Espanol, pokusavao sam da se prisetim i nisam uspeo da nabrojim 10 modela u zastavi.
Idemo ovako:
1, Fica
2. Tristac
3. Kec
4. Osmica
5. Jugo
6. Florida
7. Jugo-Uno
8. Punto
i gde da nadjemo jos dva? Ajde pomoc...jer cak i ako su po motorima razlikovali modele, opet ne bi bio taj broj!
(sem ako nisu racunali i onaj Ficin kombi iz fabrike u Somboru, 101 Poli i Yugo Poli ali opet nije cifra 10 :) )
9. Fiat 1400
http://www.carsfromitaly.com/fiat/1400_200.jpg
10. Fiat 1900
http://www.carsfromitaly.com/fiat/1900fiat.jpg

jomini
22.10.2005., 14:44
Ima ovakav 1400 u Danila Kiša, jesi video?

HEMI 426
22.10.2005., 14:54
gde je danila kisa da odem odmah!!! ja sam samo vidjao 1100, slicni su dosta....

1100
http://www.veamoslo.com.ar/museo/autos/fiat/1100.jpg

jomini
22.10.2005., 15:02
Pa ona što je izbila na Bulevar pre par meseci kod Kulske banke. Kad ideš Bulevarom od Futoške prema mostu, to je prva desno. Na pola ulice sa leve strane često stoji. Prolazim tuda svaki dan i često ga vidim. Sad ne znam da li je baš 1400 kad sam video 1100. Jel postoji inače 1500 da tako izgleda, a da nije ''tristać''?

HEMI 426
22.10.2005., 15:12
fiat 1500 ti je najslicniji tristacu i nije to to
http://www.carsfromitaly.com/fiat/1500berlina1964.jpg

auto koji si video je sigurno 1100 ima ih nekoliko po gradu koji se jos uvek voze, ako je auto crne, teger, bele ili crvene boje onda je to a mozda si video i 1100 R koji je malo kockastiji i noviji, njih ima u teget, svetlo plavoj i beloj boji...

1100 R
http://www.carsfromitaly.com/fiat/1100r_200.jpg

jomini
22.10.2005., 15:14
Ne, baš onakve krem boje je! I ne liči na ova dva gore uopšte. U stvari ako 1100 nema u toj boji često, onda sam siguran da je 1400! Jedan od ta dva definitivno!

HEMI 426
22.10.2005., 15:40
provozacu se da pogledam....

Espanol
22.10.2005., 15:49
fiat 1500 ti je najslicniji tristacu i nije to to
http://www.carsfromitaly.com/fiat/1500berlina1964.jpg

auto koji si video je sigurno 1100 ima ih nekoliko po gradu koji se jos uvek voze, ako je auto crne, teger, bele ili crvene boje onda je to a mozda si video i 1100 R koji je malo kockastiji i noviji, njih ima u teget, svetlo plavoj i beloj boji...

1100 R
http://www.carsfromitaly.com/fiat/1100r_200.jpg
FIAT 1500 je tačno bio najsličniji "tristaću", ali je karoserija bila neznatno duža, a međuosovinsko rastojanje (ako dobro pamtim, proveriću), veće za neki cm. Razlikovao se lako po stop svetlima i enterijeru...Međutim, starija varijanta 1500 postojala je u karoseriji sa fotografije u koju su "pakovani" i 1800, 2100 i 2300...

jomini
22.10.2005., 17:58
provozacu se da pogledam....
I? Nađe li?

HEMI 426
22.10.2005., 21:39
I? Nađe li?

ne. bio sam oko 18h tamo prosao sam celom duzinom i u oba pravca ( od bulevara sve do gogoljeve ) ali ga nisam nasao. jedina dva automobila u celoj ulici starija od 10 god su skoda favorit i prasnjavi peugeot 504! Ako nekog interesuje, u ulici Toplice Milana stoji Fiat 1500 spider crvene boje...

http://www.blueplanetmedia.com/fiat/fiatseit.jpg

jomini
23.10.2005., 00:59
ne. bio sam oko 18h tamo prosao sam celom duzinom i u oba pravca ( od bulevara sve do gogoljeve ) ali ga nisam nasao. jedina dva automobila u celoj ulici starija od 10 god su skoda favorit i prasnjavi peugeot 504! Ako nekog interesuje, u ulici Toplice Milana stoji Fiat 1500 spider crvene boje...

http://www.blueplanetmedia.com/fiat/fiatseit.jpg
Pa kao što rekoh, ČESTO ga viđam parkiranog tamo, a bukvalno svaki dan tuda prolazim. Znači da se auto vozi, pa je moguće da se neki čikica malo odvozao u štetu. Kad te put navede, prođi tuda, moraš ga ubosti. A ja ću već sledeći put stati da vidim koji je (mada ako ne piše ništa, ne znam kako ću da razaznam :()

Woo_Bg
24.10.2005., 12:42
Idemo ovako:
1, Fica
2. Tristac
3. Kec
4. Osmica
5. Jugo
6. Florida
7. Jugo-Uno
8. Punto

Espanol, mozes li nam ti pomoci....i pobrojati...kojih 10 modela je bilo u Zastavi?!?

Espanol
24.10.2005., 12:56
Espanol, mozes li nam ti pomoci....i pobrojati...kojih 10 modela je bilo u Zastavi?!?
Problem je u tome što mnogi pogrešno misle da je Fića prvi automobil proizveden u Zastavi. Prvi Zastavin automobil bio je FIAT AR 51"kampanjola" (Campagniola), terenac za potrebe JNA na osnovu koga je i potpisan licencni ugovor sa Torinezima. Drugi (uslovno prvi putnički automobil) bio je 1400 BJ, karoserija 1400, motor 1900 ccm kao u "kampanjoli. Oznaka "B" značila je motor veće zapremine a "J" je značilo da je naš. To su ona dva koja ti nedostaju.

Woo_Bg
24.10.2005., 14:07
Problem je u tome što mnogi pogrešno misle da je Fića prvi automobil proizveden u Zastavi. Prvi Zastavin automobil bio je FIAT AR 51"kampanjola" (Campagniola), terenac za potrebe JNA na osnovu koga je i potpisan licencni ugovor sa Torinezima. Drugi (uslovno prvi putnički automobil) bio je 1400 BJ, karoserija 1400, motor 1900 ccm kao u "kampanjoli. Oznaka "B" značila je motor veće zapremine a "J" je značilo da je naš. To su ona dva koja ti nedostaju.

Hvala na odgovoru, ovo zaista nisam znao :-)
To znaci da je model sa slike (ne umem da kopiram sliku) koju je postavio Austin bio proizveden u Zastavi??? Cudo da ih nije bilo ostalo malo vise na ulicama.

Espanol
24.10.2005., 15:42
Hvala na odgovoru, ovo zaista nisam znao :-)
To znaci da je model sa slike (ne umem da kopiram sliku) koju je postavio Austin bio proizveden u Zastavi??? Cudo da ih nije bilo ostalo malo vise na ulicama.
Bilo ih je malo. I takav auto tada su imali uglavnom SIV (Savezno izvršno veće) i bogatije spoljnotrgovinske firme...

AllmightyBruce
17.11.2005., 20:45
MOJ prvi i jedini auto(18 dina imam)>Perfektan auto.ajmo ljubitelji ovog slatkisa...

jomini
18.11.2005., 00:13
Hemi, prolazim onom ulicom skoro svakog dana i onaj Fiat kao da je iščeznuo... Ništa mi nije jasno...

HEMI 426
18.11.2005., 00:18
i ja se cesto provozam ali osim onog 504 koji je prekriven prasinom, nista mladje od 95 nisam video....

jomini
18.11.2005., 00:21
Da. Fiat je bio oko 100m prema Bulevaru idući od tog Pežoa i sa iste strane. Tu se gradi neka zgrada, pa možda zato... Mada ni to objašnjenje baš ne pije vode.

Kypck
27.11.2005., 16:31
MOJ prvi i jedini auto(18 dina imam)>Perfektan auto.ajmo ljubitelji ovog slatkisa...
Лепо што си задовољан колима, али баш да је перфектан...

AllmightyBruce
01.12.2005., 20:33
Najbolji autosvoje klase.Cepam ga 150 a nemu nista 90 god Cudo.Ima li jos ljubitelja ovog autica!!!!

chika_doktor
02.12.2005., 11:26
Da ima najlosiju limariju ima...Da ima najneupotrebljiviji motor(1000ccm)-ima..Da je svako preticanje sa tim motorom ravno odlasku na istocni front-jeste.Da mu mnogo pada vrijednost-pada...Da ima najgoru instrument tablu i rucicu mjenjaca kao i najgori hod rucice-ima..Da ima kartonske siceve-ima..Sve u svemu dobar auto... :)

HEMI 426
02.12.2005., 19:23
Posto je tema "noviteti" negde nestala....evo jednog novog fiata.....

Fiat Sedici
http://img334.imageshack.us/img334/3439/sedici19jr.jpg
http://img334.imageshack.us/img334/2027/sedici21du.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/7421/fiatsedici200502s9nm.jpg

...farovi kao serija 3, zadnja svetla kao novi ML, konture kao Rav 4......hmmmm, nadam se da znaju sta rade.....

Kypck
02.12.2005., 20:35
Симпа је...

Kypck
02.12.2005., 20:36
Па ако је Уно 45, то је мотор као у фићи ако се не варам.... тј. као на југу 45.Возио сам таквог југића и стварно је мучење претицати...А тек вентили када се зачују....

Gost sa Zmajem
09.12.2005., 11:47
Da li neko ovde ima iskustva ili saznanja o Fiatu Coupe 2.0 20V Turbo. Interesuju me najcesci kvarovi, njihova ucestalost, dostupnost i cene delova. Automobil ima fantasticne performanse, jes' da je ruzan, ali me interesuje njegova pouzdanost, mogucnost odrzavanja kao i odnos glavobolje - uzitka u voznji.
Molim one koji preziru italijanske automobile i Fiat uopste da ne postuju komentare tipa : italijanski krs, Fiat kao i svaki Fiat, Nemci (Japanci, Francuzi...) su zakon i sl.

SIGNATURE 350
19.12.2005., 18:37
naizgled su 2 identicna auta sa istom opremom istim motorima...
ali?? zasto marea kosta cak i 1500e vise od marenga:shock: a isto stanje auta (slicna kilometraza, isti jtd motor, ista oprema, isto godiste...)
pretpostavljam da se marengo pravi negde u pm. ko sto se thalia pravi u turskoj ak se nevaram.
jel zna neko zasto je marengo marengo a ne marea weekend i zasto je marea skuplja? pomoglo bi mi ako su razliciti da mi neko kaze + i - svakog od njih...
hvala

jomini
20.12.2005., 00:18
Da li neko ovde ima iskustva ili saznanja o Fiatu Coupe 2.0 20V Turbo. Interesuju me najcesci kvarovi, njihova ucestalost, dostupnost i cene delova. Automobil ima fantasticne performanse, jes' da je ruzan, ali me interesuje njegova pouzdanost, mogucnost odrzavanja kao i odnos glavobolje - uzitka u voznji.
Molim one koji preziru italijanske automobile i Fiat uopste da ne postuju komentare tipa : italijanski krs, Fiat kao i svaki Fiat, Nemci (Japanci, Francuzi...) su zakon i sl.
Jedno znam. Užitka u vožnji neće faliti...

UltraZvuk
20.12.2005., 01:31
naizgled su 2 identicna auta sa istom opremom istim motorima...
ali?? zasto marea kosta cak i 1500e vise od marenga:shock: a isto stanje auta (slicna kilometraza, isti jtd motor, ista oprema, isto godiste...)
pretpostavljam da se marengo pravi negde u pm. ko sto se thalia pravi u turskoj ak se nevaram.
jel zna neko zasto je marengo marengo a ne marea weekend i zasto je marea skuplja? pomoglo bi mi ako su razliciti da mi neko kaze + i - svakog od njih...
hvala

Маренго је теретни. Као Пунто Ван. Значи, нема седишта назад, стакла су му тонирана назад и одма иза возача има решетку. Све остало је исто.

Scorsese
20.12.2005., 03:12
...saznanja o Fiatu Coupe 2.0 20V Turbo.......................jes' da je ruzan
:shock: ?@<!!#?!? :D,:D,:D...

SIGNATURE 350
21.12.2005., 00:02
Маренго је теретни. Као Пунто Ван. Значи, нема седишта назад, стакла су му тонирана назад и одма иза возача има решетку. Све остало је исто.
nije, od teretnih sam samo mareu video da postoji. marenga sam samo vidjao u putnickom obliku. ja zagledao unutra ono sve isto izgleda... u cemu je stos?

UltraZvuk
21.12.2005., 15:26
Пријатељу, испред куће ми стоји Маренго 1.9 ЈТД. Веруј ми да знам разлику. Могуће да су људи куповали Маренго, па накнадно убацивали седишта.

Поновићу ти, Маренго споља исто изгледа као Мареа, значи има стакла (тонирана), врата, све потпуно исто. Само кад отводиш врата нема седошта, већ иза предњих седишта стоји решетка. Чак и у вратима стоји тапацирунг исти као код Марее.

SIGNATURE 350
21.12.2005., 16:09
da moguce da su naknadno ubacivali sedista. sto onda znaci da ustvari netreba kupovati marengo jer su mu sigurno onda italijani dusu izvadili jer je sigurno teglio ko magarac

UltraZvuk
21.12.2005., 20:39
хехе... јел сад има логике разлика у цени? :)

SIGNATURE 350
21.12.2005., 21:40
ma ima skonto sam. al sto oni u marengu zavrse zadnja vrata? mislim urade tapacirung i sve kao normalno. mozda bas zato da se moze nadograditi

UltraZvuk
22.12.2005., 09:13
па шта знам... ваљда им је скупо да праве нову пресу специјално за доставно возило.

yugo 45
22.12.2005., 11:45
marengo ili punto van se kupuju preko kao dostavna vozila preko firme e onda im samo ubace sedista i ostalo tako je moj komsija kupio punta vena preko firme i samo ga iznutra posle sredio valjda je manji porez ili ga nema na dostavna vizila tako nekako

vd
22.12.2005., 17:27
marengo ili punto van se kupuju preko kao dostavna vozila preko firme e onda im samo ubace sedista i ostalo tako je moj komsija kupio punta vena preko firme i samo ga iznutra posle sredio valjda je manji porez ili ga nema na dostavna vizila tako nekako
ali ... u saobraćajnoj ostaje registrovan kao dostavno vozilo odnosno za prevoz 2 osobe ...

SIGNATURE 350
22.12.2005., 21:34
stvarno? mislim da se ipak registruje kod nas, ako se uveze, kao putnicki - 5 ljudi

SIGNATURE 350
22.12.2005., 21:37
verovatno si ti u pravu. ako znas toyota hilux (kao kamionet) ona se moze uvesti i na ime pravnog lica i izbeci PDV, tj. dobiti pdv nazad. pa verovatno na dostavna vozila dobijes PDV nazad. ali zato su ta teretna vozila presla grdilo i dusa im je izvadjena pretpostavljam

UltraZvuk
23.12.2005., 01:54
На доставна возила се враћа ПДВ, а кад уградиш седишта... отераш ауто на атест као за плин или куку и онда ти упишу у саобраћајну 2+3 седишта :)
Пунто ван те изађе око 3500-4000 еврића... 2003. годиште... за те паре и онако немаш никакав људски ауто да купиш, осим оних кршева од 7-8 година који су исто тако изарчени, само уз то још за две-три године ћеш радити и лимарију... А још нешто... ако је ауто 2003. колико је мого да пређе годишње? 50000? па то за две године буде 100.000 што је за дизела ништа...

SIGNATURE 350
23.12.2005., 14:21
pa mogao je da predje kolko oces. mislim sve je moguce. ali nije uopste motor tu u pitanju. motor nijedan nece crci od 150-160.000 - moj stric voza 205 1,9D koji je presao oko 350.000 pa sljaka i dalje. ali je problem sto ostalo sve hoce. spone, ogibljenje i sve te prikrivene stvari. to se potrosi. na kraju krajeva i sediste se iskrivi ili klima od one voznje kad se naslonis desnim laktom, a levim vozis i gledas sve preko levog ramena... volan se izlize, tapacirung se iscepa itd... to su neke stvari koje treba gledati. jer oni navrte cager na kolko oni oce, al treba videti stanje unutrasnjosti. ako su ga istaljigali videce se to.

yugo 45
23.12.2005., 14:25
ali ... u saobraćajnoj ostaje registrovan kao dostavno vozilo odnosno za prevoz 2 osobe ...
verovatno pitacu komsiju kad ga sretnem sta je i kako uradio da bi ga registrovao

SIGNATURE 350
27.12.2005., 23:43
e, pitanje za sve,
kakvi su utisci o marea weekend-u 1,9 jtd 2002. ? koje su joj poznate mane i nedostaci?
ocu uopste iskustva s tim autom, buduci da sam na internetu naisao na skroz razlicita misljenja...

UltraZvuk
03.01.2006., 11:08
Pitanje za sve... hoću da uzmem za posao Punta II. Znam da su benzinci provereni, ali me zanima dizel zbog naravno uštede u ceni vožnje. Znači, kakva imate iskustva sa motorom 1.9D od 44kw tj. 60ks (ne JTD već običan D). Hvala.

SIGNATURE 350
03.01.2006., 16:11
ma dobar auto taman za to. ali gledaj da nadjes sa sto manjom kilometrazom. posto su svi presli grdilo. tesko ces naci neki da je presao manje od 100.000. al kao sto sam reko ranije, za motor 1,9d to nije nista, ali treba proveriti druge delove automobila u kakvom su stanju, jer su svi drugi delovi potrosna roba. tako da dobro obrati paznju na to dok ga budes isprobavao pred kupovinu.

UltraZvuk
04.01.2006., 09:23
Ja sam baš čuo da su motori jako loši. Navodno je JTD odličan, a D je užas...

SIGNATURE 350
04.01.2006., 15:50
pa da je to istina nebi ih bilo na hiljade
a tako sam ja za mareu cuo s jedne strane je hvale do nebesa i svi bi je opet kupili dok onda neki kazu kako je djubre

UltraZvuk
04.01.2006., 16:29
Ima logike...

smeh
04.01.2006., 23:40
Pitanje za sve... hoću da uzmem za posao Punta II. Znam da su benzinci provereni, ali me zanima dizel zbog naravno uštede u ceni vožnje. Znači, kakva imate iskustva sa motorom 1.9D od 44kw tj. 60ks (ne JTD već običan D). Hvala.
Kupi proverenog benzinca i ugradi plin (a za ugradnju mi se obrati na PP ;) ).

UltraZvuk
05.01.2006., 13:56
Lepo i pametno... 1.2 benzinac kvalitetan košta 6000 + 500 plin sa atestom.... - gepek... i šta dobiješ? Preskup auto bez gepeka... Daleko pametnija mi je investicija u JTD teretni gde je PDV odbitna stavka... zato mi treba mišljenje drugih.

Zagor BG
05.01.2006., 22:07
Kupi proverenog benzinca i ugradi plin (a za ugradnju mi se obrati na PP ;) ).
Slažem se. Ovaj recept godinama primenjujem. Skoro je moj komšija kupio Lanciju 95 godište full oprema za 2500 eura.Da se čovek smrzne! Odgovaraju delovi za Fiatovih vozila i autić je boli glava. Ako već neko preferira dizel onda samo Mercedesovi i Pežoovi dizeli (naročito Peugeotov 1,9 D ali ne i TD ili HDi). Pozdrav svima!

UltraZvuk
06.01.2006., 01:20
OK. Hvala na misljenju, znaci mi.

SIGNATURE 350
13.01.2006., 18:09
Lepo i pametno... 1.2 benzinac kvalitetan košta 6000 + 500 plin sa atestom.... - gepek... i šta dobiješ? Preskup auto bez gepeka... Daleko pametnija mi je investicija u JTD teretni gde je PDV odbitna stavka... zato mi treba mišljenje drugih.
hehe ovo me podseca na ono kad su u filmu nekom pravili kao oklopno vozilo "bradley" koje ce da bude savrseno. okupe oni gomilu strucnjaka pa sad jedan vice treba brzo da ide pa manje oklopa, drugi vice treba top a manje mesta, treci vice treba veci da bude jer treba ljudi da ponese... na kraju su dobili spor tenk sa visokom siluetom koji nema dovoljno jak top, oklopni transporter koji ima preslab oklop i koji moze da poveze samo 3 coveka i tako... :D

Scorsese
14.01.2006., 04:04
hehe ovo me podseca na ono kad su u filmu nekom pravili kao oklopno vozilo "bradley" koje ce da bude savrseno. okupe oni gomilu strucnjaka pa sad jedan vice treba brzo da ide pa manje oklopa, drugi vice treba top a manje mesta, treci vice treba veci da bude jer treba ljudi da ponese... na kraju su dobili spor tenk sa visokom siluetom koji nema dovoljno jak top, oklopni transporter koji ima preslab oklop i koji moze da poveze samo 3 coveka i tako... :D

To se kod nas kaze: puno babica=dete kilavo

UltraZvuk
14.01.2006., 22:57
svaka cast :)

SIGNATURE 350
15.01.2006., 00:14
hvala hvala

zoranpetrovic84
18.07.2006., 19:19
na nasim placevima polovnjaka je solidna ponuda fiata stilo u svim verzijama.interesuje me dali neko ima konkretnih iskustava bas sa modelom stilo,dizel ili benzinac. primetio sam da su polovni znatno jeftiniji od drugih u istoj i slicnoj klasi?

intra
19.07.2006., 07:55
nemam iskustva, ali mi se čini da je nov stilo precijenjen i preskup.

UltraZvuk
25.07.2006., 14:23
Februara sam uzeo Punto 1.9 JTD, 2003. godiste i prezadovoljan sam. Od onda sam presao 11.000km i da kucnem u drvo, nikakvih problema nemam.
Kada vozim lagano bez zurbe, potrosnja mi je ispod 5l van grada, u gradu izmedju 5 i 6, a zustrijom voznjom sa klimom stigne do 6,8 sto mi je rekord.
Stilo ima isti diyel motor, samo sa jacom turbinom, pa umesto 86ks kao kod Punta ima 115ks. Krajem 2004. godine se pojavila jos jedna verzija dizela M-Jet sa 140ks, isto 1.9. Taj ide kao sumanut.

Michael Schumacher
28.07.2006., 16:13
Шта мислите о Гранд де Пунту

UltraZvuk
28.07.2006., 22:17
Mislim da auto zasluzuje "Grande" atribut. Veliki korak napred i cestitam onima koji su ga konstriusali. Ako se njime Fiat ne izvuce iz krize, nikad nece.
Ja licno bih sebi uzeo 1.3 MJ 16v sa vrata.

Michael Schumacher
31.07.2006., 00:52
Одличан избор :wink: ;-)

Garwor
31.07.2006., 13:13
Koja je cena kod nas?

UltraZvuk
02.08.2006., 18:27
Тај конкретно мислим да је око 12-13 кило ЕУР.

Michael Schumacher
02.08.2006., 19:53
Тај конкретно мислим да је око 12-13 кило ЕУР.
Ко мисли да купи најбоље му је што пре јер је засад еуро низак :wink:

COMAU
25.08.2006., 00:09
Drago mi je sto sam naisao na ovu temu.......ja imam punta I '94 god 16ccm i 90konja auto je u fulu(servo,klima,podizaci,fab. plin,sedista i volan po visini) motor mu je GM i neznam bas puno o njemu,pa me zanima dali neko zna nesto...........inace auto je kao vetar,a i nije neki potrosac i na benzin(na autoputu na 130 neprelazi 7l,po gradu do 9l),za plin necu ni da spominjem..........

Inace sam imao pezoa 205 D obicni i stvarno motor oko 450 000 km,ali sve ostalo svaki drugi mesec....

intra
25.08.2006., 10:57
Slažem se. Ovaj recept godinama primenjujem. Skoro je moj komšija kupio Lanciju 95 godište full oprema za 2500 eura.Da se čovek smrzne! Odgovaraju delovi za Fiatovih vozila i autić je boli glava. Ako već neko preferira dizel onda samo Mercedesovi i Pežoovi dizeli (naročito Peugeotov 1,9 D ali ne i TD ili HDi). Pozdrav svima!
Koja je Lancia u pitanju? Kakve su cijene fiatovih dijelova, ako može neka ilustracija. Skoro smo za polovnu polugu za brisače za pasata 2003. dali 60 eura :shock:

UltraZvuk
25.08.2006., 13:46
Na puntu JTD sam radio veliki servis, zamena zupcastog i PK kaisa, plocica na prednjim diskovima, zamena filtera i ulja. Delovi + ruke + PDV = 14100,00 dinara. Pa ti proceni...

UltraZvuk
25.08.2006., 13:47
E, da... u tu cenu su mi jos ugradili i Mp3 plejer koji sam ja doneo...

intra
25.08.2006., 13:52
Svaka čast, za sličan posao na pasatu (uz mikroremen, filtere,krajnicu i još neku siću) plaćeno duplo više. Ova Zagorova ideja uopšte nije loša.

SIGNATURE 350
25.08.2006., 20:35
nisam shvatio koja je zagorova ideja

intra
26.08.2006., 09:13
Pa kupiti talijansko auto koje puno troši za relativno malo para (Lancia,Alfa i sl.) i ubaciti plin, a i djelovi za fiata nisu skupi i imaš recimo za 3000 eura solidan auto 95. godište.

SIGNATURE 350
26.08.2006., 11:33
ahaaa. sta, nisu skupi delovi za lanciu?? ja sam bas uvek mislio da kostaju ko pozlaceni.

UltraZvuk
26.08.2006., 16:42
pazi, moj jako dobar prijatelj ima Mareu sa JTD motorom i 105ks, sve ono isto je uradio za 18000, ali mu je jos menjan i spaner komplet.

chika_doktor
30.08.2006., 16:49
kupio sam alfu 147jtd uvezao iz shvice...full, koza, neke lude alfine 17-ke 90tkm....4 vrata...plava metalik...sve me izashlo 8300e 2003godiste...

COMAU
30.08.2006., 17:46
Za te pare nemozes da je nadjes ovde u Italiji (ako je bas dobra)......

chika_doktor
30.08.2006., 18:00
ekstra stanje...novo brate...

UltraZvuk
07.09.2006., 17:34
Strava. Taj auto ako je u takvom stanju vredi i 10 soma ko od sale.

SIGNATURE 350
07.09.2006., 20:07
jab dao 3 za to

UltraZvuk
08.09.2006., 15:13
Ne znam samo kome.

zoranpetrovic84
25.10.2006., 14:23
Jel'zna neko neki dobar servis u Beogradu za Fiat Stila?
Hvala
poz

neki_dr._mr.
27.10.2006., 11:46
Jel'zna neko neki dobar servis u Beogradu za Fiat Stila?
Hvala
poz

pa idi u deltu ili bogunovic na tosinom bunaru. oni su ovlasceni.
nemoj da teras auto kod nekih dundjera, jer te onda na kraju izadje skuplje.
ja na fiat bravo (1.6) dao nekom kretenu da mi ocisti dizne: on polomio jednu, jedva sam nasao da je kupim i platio je 135 eur (preko veze).

neki_dr._mr.
27.10.2006., 11:56
postoji i jedan lik na senjaku/topciderskom brdu - sinisa se zove. Lik je mozda i najbolji u gradu, radi italijane ali je extremno bezobrazan sa cenom i mnogo cekas na servis.

UltraZvuk
30.10.2006., 18:13
*** nije Beograd, ali u ZR rade dva brata koji ubijaju fijate. Stvarno su kraljevi. Rade na zakazivanje, tacni, precizni. Nisu najjeftiji, ali ni ne deru. Mislim da su skroz OK.
Ako te bude interesovalo, javi se na priv za telefon

sencci
09.11.2006., 09:34
POZDRAV SVIMA
Raspolažem sa oko 2 000 do 2 500 eura koje bi da uložim u kupovinu polovnjaka. Ono što mi je bitno pri kupovini jeste da je model što očuvaniji, kako izvana, tako i iznutra (motor limaraija i ostalo koliko je moguće...), da što manje troši, ali ipak da solidno vuče i da ima pouzdan motor za gradsku vožnju, i povremeno poneku turu izvan grada, do mora i sl..uglavnom da me ne ostavi na cjedilu i da je pouzdan i još jedna od bitnih stvari, da je isplativ za održavanje, tj. da ima dijelova na ovim našim prostorima, i da ima servisa na koje se može osloniti...
U početku sam razmišljao o fordovima fiesta i escort, pa i o renaultu clio iz prve serije,corsi...ali zbog jeftinije cijene održavanja i po preporukama vlasnika (koji se ne žale na fiate), izbor sam sveo na ova dva modela, mada je u igri još i mali UNO,ali otom potom..

Molim sve koji imaju iskustva sa PUNTOM i TIPOM da mi sugerišu koji bi bio najbolji izbor za te pare, i koji od motora bi izabrao (1.1 ili 1.2 punto; 1.4 ili 1.6 tipo ili eventualno neki dizel). Moje mišljenje onako od oka je da je Tipo malo ozbiljniji i izdržljiviji, svakako i prostraniji, ali Punto se može naći novijeg godišta, samo pitanje je kvaliteta ili se varam?
Pisite svoje misenje...

chika_doktor
09.11.2006., 14:41
kupi punto1...1,1 ili 1.2 svejedno..ista je koncepcija...definitivno najpouzdanije vozilo!!!

sencci
11.11.2006., 21:51
Nakon više obilazaka i onoga što sam vidio iz ponude gotovo sam se 100% odlučio za punta, ipak je savremeniji, noviji model, a svakako i u tehnološkom smislu ispred tipa, bez obzira na sve pohvale vlasnika tipa (u koje isto ne sumnjam), ali ipak mislim bolje je uzeti dobro očuvanog punta sto novije godište prema parama kojima raspolazem i da neće bas tako lako zastarjeti.
Ok znaći definitivno punto, ali sad sam u novoj dilemi: koji od motora izabrati?
Vidim da se nudi širi spektar mašina, od one najslabije 1.1 (tj. 55KS,40kW), 1.2 (60KS, 44kW, 74KS,54kW ili 1.6 sa 90KS,65kW ili TD 70KS,51kW???
Cinjenica je da je u ponudi na trzistu najviše ovih s najslabijim motorom(1.1), donekle ima i ovih sa 1.2 motorom dok su ostali rijetkost. Meni je bas danas izletila ponuda jednoga 1.6 sa 90KS, '95 godište, limarija skoro pa idealno očuvana, a od dodatne opreme posjeduje centralnu bravu,servo,ABS, i 2 zračna jastuka!!!Sve za 2500 e (početna cijena)!
E sad dok nije otišao,isplati li se uzeti sad jedan takav, na koji cu u budućnosti teže naletiti..Da li iskoristiti takvu priliku i sta općenito mislite o ovim sa slabijim motorima,jer takvih će biti na svakom koraku ako ovaj ne pazarim...???

jomini
13.11.2006., 00:28
Fiat Linea
http://www.racewaynews.net/immagini/articoli/1159/6a.jpg

http://www.racewaynews.net/immagini/articoli/1159/5a.jpg

I Bravo...

http://www.autoweek.nl/images/800/1/07f6dc01dbc4791756cef3b9ed10b8b1.jpg

http://www.autoweek.nl/images/800/a/e834a29fd3b215883f55123238ae9faa.jpg

http://www.autoweek.nl/images/800/3/546286064869583c7573a71f213594f3.jpg

Scorsese
13.11.2006., 06:01
Sa novim Bravo-m stize i novi logo, sesnaesti po redu...
http://www.fiat.com/FIAT_COM/uploads/PB_TMPL_NEWS/1074093096/20061026/interna.jpg_1.jpg

jomini
13.11.2006., 09:55
Da, zaboravih da postavim i logo...

neki_dr._mr.
13.11.2006., 10:23
kad izlazi novi bravo???
odlicno izgleda, mislim da ce biti pun pogodak jer je mnogo ljudi zaljubljeno u ovaj auto (kao i ja)!!!

Wuestenkoenig
13.11.2006., 12:10
Novi bravo ce biti predstavljen krajem januara a odmah krece i prodaja :) Inace Linea nema veze sa novim Bravom,to je produzeni Punto Grande,inace vec je predstavljena pre nekoliko dana i prodavace se za sada iskljucivo u Turskoj :-( Takodje mogu da pohvalim jos jedan Fiatov model koji je u prodaji a to je Fiat Sedici :p

UltraZvuk
16.11.2006., 08:52
Linea mi se mnogo svidja... Mjet varijanta i pobedio si :)

Sto se onog drugara sa dilemom oko punta tice... predlozio bih punto1 sa 55ks. Takvih ima milion, znaci i odrzavanje je bagatela. Sasvim zivahan auto za grad, malo trosi.

Wuestenkoenig
16.11.2006., 15:52
Linea je strava :-D s obzirom da iz tih nasadjivanja zadnjeg dela... tipa ......Vento,Talia, ispadnu strasno ruzna vozila...ali ipak su to Italijani :wink:

UltraZvuk
18.11.2006., 10:06
Tako je!

Wuestenkoenig
20.11.2006., 14:39
jos 299 dana do novog Fiata 500 :-D http://www.top.ch/tc/fiat/fiat500_700.jpg

UltraZvuk
21.11.2006., 09:19
Mali djavo :)

intra
21.11.2006., 09:41
Ne sviđa mi se što su mu izvukli zadnje točkove toliko kao kod forda ka. Inače je simpa, koliko će da košta?

Garwor
21.11.2006., 10:48
jos jedan balegar. Ovaj je malo lepsi napred.

Wuestenkoenig
21.11.2006., 10:50
Intra, pogodio si pravo u srz :) Novi Fiat 500 ce deliti platformu sa sledecom generacijom Ford ka :-( ,koja se ocekuje tek godinu dana posle predstavljanja Fiata 500.Oba modela proizvodice se u Fiatovoj fabrici u Poljskoj. Poznato mi je da ce se ugradjivati motori 0.9lturbo koji ce imati od90do110ks kao i 1.4 turbo sa 150ks..nisu iskljuceni i neki slabiji Fiatovi motori kao ni diesel,bice i verzija 4x4 ali kasnije.Prica se da neke verzije nece preci cenu od 6000e ali to nije provereno.Fiat je napravio poseban sajt koji vredi pogledati,mozete konfigurisati svoj Fiat500,komponovati muziku za reklamnu kampanju...itd..Pogledajte www.fiat500.com,

intra
21.11.2006., 11:16
po meni ne bi pogriješili da su se više ugledali na zadnji dio ovog:
http://img228.imageshack.us/img228/9493/fiat500196801slp5.th.jpg (http://img228.imageshack.us/my.php?image=fiat500196801slp5.jpg)

Wuestenkoenig
21.11.2006., 13:36
Intra pa ja ne vidim nista :-(

intra
21.11.2006., 13:38
kako ne vidiš? evo u punoj veličini.
http://img227.imageshack.us/img227/6466/fiat500196801sck8.jpg (http://imageshack.us)

Wuestenkoenig
21.11.2006., 13:55
Ma jok brate :-( mora da je kod mene neki problem? :-( Koji auto je u pitanju?

intra
21.11.2006., 14:10
stari fićo, sa platnenim krovom. Ne znam možda je do browsera?
Evo link:
http://img228.imageshack.us/my.php?image=fiat500196801slp5.jpg

bojan p
21.11.2006., 14:21
Verovatno do nekog podešavanja u browser-u koji blokira site na kome se nalazi image fiće.

Wuestenkoenig
21.11.2006., 14:25
E kad bi novi Fiat500 imao popularnost i sarm starog, mislim da bi to konacno iscupalo Fiata iz krize.

Wuestenkoenig
21.11.2006., 14:26
Hvala Bojan p ......do browsera je

intra
21.11.2006., 14:36
E kad bi novi Fiat500 imao popularnost i sarm starog, mislim da bi to konacno iscupalo Fiata iz krize.
Pa možda, ali morao bi biti jeftiniji, ove varijante sa 100-150 konja mi ne izgledaju tako.

bojan p
21.11.2006., 14:41
Čitava priča sa Fiat500 neodoljivo me podseća na priču sa Mini Morrisom, dakle ništa od jeftinog automobila.

intra
21.11.2006., 14:51
Ma da, nikad ne bi dao te pare za minija niti za bubu.

Wuestenkoenig
21.11.2006., 15:04
I meni je sumnjivo za ove jake verzije.Neznam dali ce da bude kao sa bubom i minijem,ali 500 treba da zameni postojeci sicento tako da ne bi bilo razloga da bude bitno skuplji.

UltraZvuk
23.11.2006., 15:06
Ako ce da menja Seicento, pa da kosta 6-7 somica, onda su pobedili. U suprotnom ce biti puzijana...

neki_dr._mr.
23.11.2006., 16:02
ako neko zna da mi kaze koje su fabricke dimezije gume za Fiat Bravo 1.6 ('96)?

chika_doktor
24.11.2006., 08:40
185 65 r14

neki_dr._mr.
24.11.2006., 08:42
hvala (kolega)!

Mafijaš
26.11.2006., 08:38
fića rules...

Wuestenkoenig
27.11.2006., 15:43
Zamislite kad bi svi masovno vozili po Srbiji fiat500 kao sto su vozili Ficu?Pa to i nebi bilo tako lose :D

bojan p
27.11.2006., 16:28
Zamislite kad bi svi masovno vozili po Srbiji fiat500 kao sto su vozili Ficu?Pa to i nebi bilo tako lose :DNe bi, ali ćemo to videti samo ako zamislimo. :)

UltraZvuk
28.11.2006., 14:20
Ovo je dobro :)

bravo86
19.12.2006., 21:26
Ja sam imao fiat bravo 1.6 16v, 100, i imao sam problem sa step motorom, a popravka je nekih 400-450 e! Taman sam skupio pare da ga popravim,policija mi je oduzela auto!
Maler,kakvog nema!Postoji mogucnost da mi ga vrate a ako to i ucine odmah cu ga prodati za nekih 3000-3500 e,posto je auto presao samo 100.000 km,ali pravih 100.000

gt500
19.12.2006., 21:54
oduzeli ti kolica ?
auuuuuu ......

bravo86
21.12.2006., 21:37
oduzeli ti kolica ?
auuuuuu ......

Shta da ti kazem,plakao sam i skidao tablice!

SIGNATURE 350
21.12.2006., 22:07
pa cekaj sto su ti apili auto?

UltraZvuk
23.12.2006., 11:15
Ma pobrkali ga sa nekim :)

lyriza
23.12.2006., 18:23
sta mislite o fiat pandi?

btw sledece godine fiat izbacuje topolina (fiat 500), bice presladak :)
evo mozete pogledati:
http://www.fiat500.com/

UltraZvuk
26.12.2006., 23:54
Pandica mi je estetski spolja strasno simpatican, ali unutra su ga unakazili onim cetvrtastim resenjima... stvarno.

lyriza
27.12.2006., 11:45
Pandica mi je estetski spolja strasno simpatican, ali unutra su ga unakazili onim cetvrtastim resenjima... stvarno.
e da, i meni se iznutra manje svidja...

COMAU
31.12.2006., 01:17
Ne sviđa mi se što su mu izvukli zadnje točkove toliko kao kod forda ka. Inače je simpa, koliko će da košta?

Bio si u pravu...radi se na platformi Forda K,cak sto vise je moguce da ce se sklapati u istom pogonu gde i Ford.......Naravno,govorim o Fiatu 500.....ali lep autic,nema sta....

UltraZvuk
05.01.2007., 15:22
cekaj da se pojavi abarth verzija :) Ima da jede za dorucak i minija i bubu, veruj mi.

SIGNATURE 350
05.01.2007., 19:06
ja kontam cena negde 10-15.000 evra
10.000 neki sa 1,2 motorm, 13.000 dizelas a 15.000 abart sa 2000 kubika i jedno 200ks

bravo86
05.01.2007., 19:43
Procitao sam u blicu danas za novog ficu ,pocetna cena mu je oko 7500e,sto mislim da je prilicno pristupacno ,a radi se na platformi pande. Bice i kabrio verzija a ona je za 50% skuplja. Meni je skroz simpatican auto,ako je stvarno 7500e,pre bih kupio njega nego kiu rio.

SIGNATURE 350
05.01.2007., 20:04
za 7500 bolje kupi zastavu 10.
koji novi fica? mislis na ovaj fiat500?

bravo86
05.01.2007., 22:43
da ovaj novi topolino

Marauder
05.01.2007., 22:48
Izgleda solidno.

http://www.autoblog.com/media/2006/04/abarth500new2.jpg

UltraZvuk
06.01.2007., 14:07
Brate, Topolino je FIAT... a Z10 je jos neko vreme Fiat... ojadjeni doduse, ali je Fiat. Kad krene da se pravi u Srbiji bice smece.

Darko_NS
21.01.2007., 18:24
kupio sam ovog fiata pre nekoliko dana, 2003 god, placen 7200e.. kako vam se cini

http://img217.imageshack.us/img217/3181/p1010014resize6ed.jpg
http://img245.imageshack.us/img245/7286/p1010015resize4oz.jpg
http://img76.imageshack.us/img76/4743/p1010016resize2ou.jpg
http://img76.imageshack.us/img76/4917/p1010017resize3tb.jpg

SIGNATURE 350
21.01.2007., 19:21
ako je dizel i u dobrom stanju, ja bi reko da si dobro prosao. volem stilo karavan

Wuestenkoenig
21.01.2007., 19:46
Koja kilometraza,motor.........za 2003. nije puno......

Darko_NS
22.01.2007., 00:21
ah, da, motor je JTD 115ks.. navodno pise na satu 85000km, mada ja znam da se na zapadu mnogo vise voze dizeli, i da je verovatno vise presao.. ali meni to i nije toliko bitno..
bitno je da auto izgleda besprekornoi unutra i spolja, motor radi ugladjeno..

SIGNATURE 350
22.01.2007., 00:27
ako je sve tako, dobro si kupio

SIGNATURE 350
22.01.2007., 11:29
http://www.nsautomobili.com/detalji.php?id=17097

Wuestenkoenig
22.01.2007., 13:02
Pa ljudi iskreno ove cene su mi jako cudne...pa preko ne mozes da kupis za te pare......

UltraZvuk
22.01.2007., 13:35
Presao je jedno 200.000 ali za JTD-a to nije puno. Druze, imam fiata jtd od 86ks sa duplo vise kilometara i radi ko sat. Isto 2003. Mislim da si dobar pazar napravio.

SIGNATURE 350
22.01.2007., 20:10
pa sta moj auto je skuplji napolju nego sto sam ga ja platio. i odlican je, ko nov da sam kupovao. unutra kao da nije koriscen. kao muzej

Wuestenkoenig
22.01.2007., 20:41
Ma dobro kilometraza utice na cenu..ali ne mora da znaci da je losiji od nekog ko ima 100000..ja znam aute sa 80000 a teski krsevi.....meni najbitnije da je auto unutra apoteka,da nije nesto zafarbljivano,petljano na karoseriji......a sve ostalo se sredi....losi amortizeri,spone...itd

SIGNATURE 350
22.01.2007., 21:01
znas kako je moj. preso je 150.000 za 5 godina.a unutra je apoteka. bukvalno. nista nije izlizano, osim coska pedale kvacila i to ne skroz, sve je u originalnim bojama nista ogrebano niti izbledelo, motor radi kao sat. jedan covek neupucen u automobile kada je seo u njega pitao me dal sam ga novog kupio... a jedan tamo vozio sam ga, sedi on na suvozackom mestu pogledo u displej "i ovaj auto je presao 150000 ????"
znaci auto je savrsen. kao da ga nisu vozili. sedista nisu ni taknuta kamo li istrosena ili iskrivljena

COMAU
23.01.2007., 01:09
Pa znas kako je,ne moras da gledas vise kao nekad na iskrivljena sedista,izbledelost i sl.Nekad su auti prelazili 150 000 km za 10 godina,danas to predju za 3-4.....u pojedinim slucajevima i manje,tako da ne stignu da se pohabaju sto se tice enterijera.......
Da nisam spomenuo,imam i ja Fiata Punto '94...presao pitaj boga koliko,radi kao svajcarac.....16i...90ks,nazalost samo 8v