Vidi punu verziju : YUGO
Kod koje najvece brzine bi se Yugo 45 sav raspao?
Kod koje najvece brzine bi se Yugo 45 sav raspao ?
kod brzime koja je obrnuto proporcionalna onoj kojm se sklapa!
black-devil
08.05.2003., 18:11
pa daleko ne bi stigo:))
Ovisi , ako bi se spustio sa Himalaja mozda bi i doletio daleko ;)
black-devil
08.05.2003., 20:54
pa doleteo da, al ovo drugo jok:)
VisionOfDisorder
08.05.2003., 21:59
on je sav raspadnut.
Kod koje najvece brzine bi se Yugo 45 sav raspao ?
Otprilike oko nekih 250
Stoorbak
12.05.2003., 11:22
E kad smo kod cuvenih Jugica da vam postavim jedno pitanje, nadam se da nece biti puno tesho!!! Ok evo pitanja: Da li znate zashto su postavili grejace na Jugicu bash kod zadnjeg stakla, dakle u zadnjem delu auta???........................ Neznate???......... Ok kazacu vam!!!!!!!! Pa dam vam se ne bi smrzle ruke kada ga gurate zimi :))))))
verybadboy
15.05.2003., 12:47
znate onaj film Umri muski (samo neznam koji dio) kada Nicolas Cage sjeda u Yugo usred New Yorka
pa dok dodje do nekog mjesta razlupa Yugo pa si mogao naci po citavom NY djelove yuga
lud do kraja
19.05.2003., 20:23
sav se spuva kad u njega sednu trojica.ide 3 na sat a sav se raspada ha ha ha ...
jugo bih se raspao pri brzini od 320kmh ali posto nas jugic ne moze da ide toliko onda je to ne moguce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
raspada se i kad stoji u mestu i jace zalupis vrata (a moras, jer drugacije nece da se zatvore!)
ovako...moj deda je vozio ficu,moj tata stojadina a ova nova generacija jugica!BUDIMO OPTIMISTI mozda ce za 20 godina doci nesto malo bolje!SECATE SE kad ste bili mali i pricali koji je auto najbolji od ta tri?ZA MENE JE TAD BIO JUGIC I ZATO TRI PUT URA ZA JUGICA!!!!
beast90
24.05.2003., 00:16
Kod koje najvece brzine bi se Yugo 45 sav raspao?
kad predje ogranicenje na auto putu jer zbog njega je i postavljeno
My name i secret
24.05.2003., 00:19
Jugo se raspada pri brzini koja je transdimenzionalno proporcionalna kolicniku brzine svetlosti pri optimalnim uslovima u vakumu i puta koji predje mrav na nadmorskoj visini od jednog metra,opterecenju od 450 kg, za 7 svetlosnih godina !!!To je formula ...
Stoorbak
27.05.2003., 12:53
znate onaj film Umri muski (samo neznam koji dio) kada Nicolas Cage sjeda u Yugo usred New Yorka
pa dok dodje do nekog mjesta razlupa Yugo pa si mogao naci po citavom NY djelove yuga
Umri mushki sa osvetom [cini mi se?] Bus vilis ulazu u Yugo i progovara antologijske reci :PPP Ko napravi ovo sranj*?!?
Ima i u Lethal Weapon 3 legendarni Yugo :)
posmatrac
25.06.2003., 16:32
Nicolas Cage??????? jesi li siguran?
Kod koje najvece brzine bi se Yugo 45 sav raspao?cinimi se da jugo raspao bi se sa 1700 pa nebi vise nista ne bi bilo od njega
verybadboy
25.06.2003., 21:56
Nicolas Cage??????? jesi li siguran?kad ti kazem ganjaju nekog (nemogu se sad setit) pa prvo auto u koje su usli bio je yugo a onda posle minutu lupanja sa njim sjedaju u neki mercedes koji otmu na putu gledao sam umri muski davno pa se nemogu setit pojedniosti
Nicolas Cage??????? jesi li siguran?kad ti kazem ganjaju nekog (nemogu se sad setit) pa prvo auto u koje su usli bio je yugo a onda posle minutu lupanja sa njim sjedaju u neki mercedes koji otmu na putu gledao sam umri muski davno pa se nemogu setit pojedniosti
Bio je Bruce Willis
Ovo je sita porodica, pa zato da upitam nesto:
Zasto 128-ica ima spojler nazad?
Pa da biste znali koji je prednji a koji zadnji kraj :)
verybadboy
15.07.2003., 21:10
Bio je Bruce Willisjest gost eheheheh svaka cast na ispravki :wink: :wink: :!: :!:
SELJACINO ODAKLE SI? :twisted:
Keyser Soze
02.08.2003., 00:52
Ajde ljudi sad jedno pitanje za vlasnike ostalih kola!?Sta se nalazi na poslednje 2 (a mozda i vise) strana uputstva za Yugo?...Redosled voznje GSP-a,Laste,Beovoza,... :lol:
Caka-king
30.08.2003., 14:49
on se raspada i sam od sebe napravljen je tako kao da od pocetka boluje od raka
[img]http://www.hszk.bme.hu/~oj002/yugo/yugo45.jpg
[syber]
17.09.2003., 21:44
........ samo da znate kakav je YUGO zverka kada se malo doradi.... Eeeeeeeee..... moze da ide 250km/h a da se ne raspadne! Prema tome..........!!!?
Nas jugo je takav kakav jeste i dobar je.Koliko para toliko muzike.Ako imate novca za bolje onda to i kupite.Imao sam juga i ficu pre njega i kratko vreme floridu.Sa svim ovim automobilima sam bio zadovoljan.Jedini je problem sto su malo nedoradjeni.Ali ako imate volje i malo para stvar se da popraviti.sada posedujem opel astru 3 god staru.Auto neodusevljava ni komforom ni kvalitetom.Sto je najveci paradoks auto korozira i svakim danom se otvaraju rupe.Inace kupljen nov u autokuci.garancija ne vazi vise zasto neznam.Znaci koliko je jugo los proizvod i zastareo on jos uvek dobro kotrlja.Sem toga sta je jos toliko kvalitetno u nasoj zemlji pa da ocekujemo to i od jadnog jugica koji je pre deset i vise god.trebao otici u penziju.
Nas jugo je takav kakav jeste i dobar je.Koliko para toliko muzike.Ako imate novca za bolje onda to i kupite.Imao sam juga i ficu pre njega i kratko vreme floridu.Sa svim ovim automobilima sam bio zadovoljan.Jedini je problem sto su malo nedoradjeni.Ali ako imate volje i malo para stvar se da popraviti.sada posedujem opel astru 3 god staru.Auto neodusevljava ni komforom ni kvalitetom.Sto je najveci paradoks auto korozira i svakim danom se otvaraju rupe.Inace kupljen nov u autokuci.garancija ne vazi vise zasto neznam.Znaci koliko je jugo los proizvod i zastareo on jos uvek dobro kotrlja.Sem toga sta je jos toliko kvalitetno u nasoj zemlji pa da ocekujemo to i od jadnog jugica koji je pre deset i vise god.trebao otici u penziju.
verybadboy
06.10.2003., 13:25
Kazu da su cuda svijeta
Piramide Africke,
Kazu da su cuda svijeta
Velike rijeke Indije.
Al' ni jedno cudo nije
Bilo ravno onome
Kad je stari uparkiro
U bascu jugu 45
Skupio se sav komsiluk
I pola rodbine,
Ono pola nije moglo,
Nije moglo od muke.
Stara napravila mezu,
Ispekla urmasice,
Stari otiso u granap
Po jos logistike
Bilo je to dobro vrijeme,
Sve na kredit,sve za raju jarane,
U auto naspi corbe,
Pa u trst po farmerke.
Te na izlet,te malo na more,
U kuci puno smijeha,
U basci jugo 45.
Vozio komsija Franjo
Da proda jabuke,
Vozio komsija Momo
Da mu zenu porode.
Vozio ga dajdza Mirso
kad je is'o u kurvaluke,
Vozio go malo i ja
kad bi mazno kljuceve.
Sve na kredit,sve za raju jarane,
U auto naspi corbe,
Pa u trst po farmerke.
Te na izlet,te malo na more,
U kuci puno smijeha.
U basci jugo 45.
Virio sam jedno vece
Iz basce cuo glasove
Momo,Franjo,dajdza Mirso
Nesto tiho govore.
Onda pruzise si ruke
Na komsiju se ne moze
Onda popise po jednu
I razgulise.
Izgledo je bas mali to vece nas
Jugo 45
Izgledo je bas mali to vece nas
Jugo 45
Pobjegli smo jednog jutra
S dvije kese najlonske
Prvo malo Lenjinovom,
Pa preko Ljubljanske.
Danas nam je mnogo bolje,
Novi grad i novi stan
Stari nam je posto fora,
Kantonalni ministar
Ali meni je u glavi,
Uvjek ista slika,isti fles,
Stara kuca,mala basca
I u njoj jugo 45.
Ali meni je u glavi,
Uvijek ista slika,isti fles,
Stara kuca,mala basca
I jugo 45
Zabranjeno pusenje
lucifer
14.10.2003., 23:19
Da znas jugo bi se raspao od lanicog motora 1.6 turbo koja ide 220 na sat i limarija yuga nebi izdrzala,ali ako ices slicnu brzinu onda ugradi motor od fijata turbo od toga se nece raspasti :twisted:
Gugleta
15.10.2003., 23:02
Zezajte se vi, ali ja sam ima 10 godina citao test o jednom jugu u kojeg je neki slovenac ugradio lancin motor.
Na autoputu ide 200, i ljudi nemogu doci sebi kako dobro lezi (uzevs u obzir da auto ni u snu nije predvidjeno za tu brzinu)
i kazu: "a glavni fazon je bilo gledati u face vlasnika slabijih bmw-a i audija sa presirokim gumama dok ih prestizemo" :D :D :D
LJUBA82
09.11.2003., 16:09
PA PRVO MI OBJASNI KAKO DA DODJEM DO 120 KM/H :D
moj majstor je imao juga koji je pajao 250 km/h, tako da da te bajke o raspadnju ne prolaze. a pre nekih desetak godina, tip je ugradio lancin motor u juga koji je pajao 200km/h i to bez dodatnih pojacanja na sasiji i motoru. danas ima dosta jugica koji pajaju dve glavice. :wink:
Kad bi Jugo ispao iz aviona padao bi dvesta-trista, bez po muke. Ne bi se raspao. Do sletanja.
Ako zelis jeftin a brz auto resenje je jugo. Znam jednog lika sto je u jugica stavio klipove od Fiat Tempre 1600 ccm, bregastu od Regate, pokupio neke delove od Ritma, dvogrli karburator(koliki je bio jedva je zatvarao haubu) i napravio mocnu masinu koja ide mozda i preko 160km/h trecom(nije smeo vise gasa da mu da verujte bio sam sa njim,a trebali ste da vidite lice coveka u mercedesu kad smo ga prosli), doduse skoljka je bila malo ojacana kod ramena ali kaze da to i nije toliko potrebno jer jugic ima cvrstu karoseriju.Do 2000 ccm na bilo kom putu mu ne moze nista. :) :) :)
Profesionalac
10.12.2003., 01:10
Da li YUGO 45 ima najvecu brzinu
;)
Profesionalac
10.12.2003., 01:12
...odnosno, da li je potrebna najveca brzina da bi se YUGO 45 raspao
:D :D
[quote="Icarus"]Kod koje najvece brzine bi se Yugo 45 sav raspao?[/quote/ Raspitajte semalo koji auto drzi rekord staze na sarajevskom aerodromu, i ko je sve ucestvovao. :l :D :D :D ol:
vodolija77
22.01.2004., 23:22
Iz mog iskustva najvise trosi zivce i novac!
lepi dzoni
23.01.2004., 15:39
ne, trosi redom,
1. benzin (najmanji problem)
2. ulje (uglavnom mnogo)
3. delove (iznenadjujuce mnogo, ja sam menjao bar dva puta mesecno neke delove)
4. zivce (k'o sto rece osoba iznad)
5. cipele (za razliku od vlasnika stranih automobila vlasnik yuga podere cipele gurajuci auto ili pesaceci dok je kod auto majstora)
Koji je lek protiv toga?
Ako mozes, skupi lovu kupi suzu, golfa, fiata... Ako ne, kupi bajk.
lepi dzoni
23.01.2004., 16:06
ma nije to nista, jedan moj komsija je ugradio u juga motor od spejs satla i stig'o do Marsa za pola sata. Znas kako su ga gledali Ameri kad je prolazio pored chalengera. Toliko ih je isprepadao da su se sjebali na uzletanju. Posle nisu smeli da priznaju svetu da ih je sjeb'o Srbin pa su izmislili da je Challenger pao zbog kvara na sistemu za snabdevanje goriva. Nisu bila potrebna ni neka ojacanja posto Yugo ima jaku karoseriju i zbog toga oni zlobnici koji kazu da bi se Yugo raspao na 250km/h mogu samo da zavide naprednoj Srpskoj auto industriji.
Izvor informacije,
Minhauzen press
Da li je moguce registrovati Yuga 91 god. sa Nemackih tablica na Srpske ili Crnogorske?
Dare_petrovaradin
17.08.2004., 19:10
imam jugo ciao 1.1i efi. Uradio sam na njemu uglavnom sve sto sam i planirao,ali ogibljenje mu je jako visoko i kada se krece iz prve jos se i jako dize prednji kraj, jel moze da mi neko pojasni kako se radi spustanje i koliko to kosta? naravno ne volim kada se jugic jako spusti , nego samo 2-3cm da dobije lepsi izgled!
please help! pozdrav iz ns
Zagor BG
18.08.2004., 23:58
Batice, batali se ćorava posla. 8) Meni je spušteni, spojlirani Jugo smešan čak i ako je friziran. Razmisli kako deluje autić od 400 kg koji se trese kad pored njega prođe kamion trkački nabudžen. :lol: To ti je kao kad na magarca staviš trkačko sedlo. :D Vozi se kao sav normalan svet. Ja sam imao spuštenog Golfa GTI pa nisam mogao da izađem na veći trotoar da ne zakačim spojlerom. :( Od tada nikada neću više voziti po našim putevima spušten auto. :wink: Nemoj da se ljutiš. Znam koliko svako voli svoj auto, ali bolje to pakuj nekom pa skupi pare i kupi auto. Pozdrav! :D
Espanol
19.08.2004., 01:22
imam jugo ciao 1.1i efi. Uradio sam na njemu uglavnom sve sto sam i planirao,ali ogibljenje mu je jako visoko i kada se krece iz prve jos se i jako dize prednji kraj, jel moze da mi neko pojasni kako se radi spustanje i koliko to kosta? naravno ne volim kada se jugic jako spusti , nego samo 2-3cm da dobije lepsi izgled!
please help! pozdrav iz nsRazlog za to "podizanje" su obično oslabeli amortizeri i luft u ramenima ili gumicama balans štangle. Spuštanje je jednostavna operacija koja se izvodi kraćim Makfersonima i oprugama, ali ti za naše puteve uopšte ne savetujem takvu opraciju. Proveri amortizere i ceo trap.
DJ Vasa
18.09.2004., 13:36
Razmišljam o kupovini novog Yuga Florida i hteo sam da pitam diskutante o osobinama ovog automobila. Nameravam da uzmem In 1.3 CW (karburator verzija), ali sam o ovom automobilu čuo oprečne podatke. Neki mi kažu da floride umeju da "pate" od lošeg karburatora/injectiona i da im je elektronika za komandnu tablu veoma loša, tako da tabla ume da zasvetli kao Las Vegas i da kilometar sat ume da podivlja. Pošto sam čuo da to zavisi i od serije, zamolio bih diskutante da prenesu svoja iskustva.
Florida In sa ovim novim branicima i ostalim ukrasima izgleda prihvatljivo,ali sustina je idalje ista.Znaci plastike unutra ce ti se brzo rasklimati pocece da se cuju,mozes da imas problema sa elektrikom (npr da ceo cajger prestane da radi) itd...ali Kol'ko para,tol'ko muzike.To se neke stvari koje nisu neke velike mane,ali eto.Kao i sa svakom novom zastavom nikad neces znati kako je uradjena tj. mozda ces u popunosti biti zadovoljan sa njom,a mozda ces imati i prilicno problema.To ti dodje kao lutrija.
Sto se karburatora ili EFIja,generalno sa svakim kolima mozes da imas probleme sa tim,jer je gorivo lose i cesto ima vode koje prouzrokuje te probleme.Mislim da ti je bolje da uzmes injection,pa ako ugradis plin(ili uzmes "fabricki" ugradjen) izbecices probleme sa losim gorivom(jer je gas cist) tj eventualne probleme sa sitemom za ubrizgavanjem.
Nadam se da sam ti pomogao.U svakom slucaju za te pare koliko kosta florida ( oko 5000evra?) razmisli i o soluciji Dacija ili po mom misljenju i o soluciji da potrazis u bas dobrom stanju neki polovni opel,ford ili neki franciski auto.Mislim da ce te ipak bolje sluziti od floride.Sve polako na papir i dobro razmisli... :?:
VWaddict
18.09.2004., 19:47
Uzmi Daciu! Koliko god sasavo zvucalo, za iste pare je ipak srecnije resenje.
Zagor BG
19.09.2004., 22:28
Razmišljam o kupovini novog Yuga Florida i hteo sam da pitam diskutante o osobinama ovog automobila. Nameravam da uzmem In 1.3 CW (karburator verzija), ali sam o ovom automobilu čuo oprečne podatke. Neki mi kažu da floride umeju da "pate" od lošeg karburatora/injectiona i da im je elektronika za komandnu tablu veoma loša, tako da tabla ume da zasvetli kao Las Vegas i da kilometar sat ume da podivlja. Pošto sam čuo da to zavisi i od serije, zamolio bih diskutante da prenesu svoja iskustva.
Video sam pre neki dan Jugo Floridu staru samo 4 meseca koja kuva ko besan zmaj. Beži i od Dačije jer je jedan moj komšija taksista prodaje za 4200 eura a prešla je samo 20.000 km. Nijedan auto iz kooperacije se nije pokazao bez problema. Čak i automobili sa koji se samo sklapaju u istočnoj Evropi npr. Suzuki Swift u Mađarskoj znaju da neprijatno iznenade u garantnom roku tj. iz iste serije jedan super drugi kašljuca. Teško je danas za relativno male pare kupiti dobar auto. No, to su ujedno slatke muke ali tri puta razmisli. Puno sreće!
Da li neko od vas vozi Floridu In L sa 1.6
motorom i kakva iskustva imate?
Hvala unapred i pozdrav za sve!
Zagor BG
14.11.2004., 09:27
Da li neko od vas vozi Floridu In L sa 1.6
motorom i kakva iskustva imate?
Hvala unapred i pozdrav za sve!
Pitaj taksiste koji su kupili Floridu 1,4 na plin. To je pravi test. Meni su rekli da se nisu baš usrećili ali i da nije tako loša posle prvih 10000 km, ali da daleko zaostaje za zapadnoevropskim vozilima. Ova Florida troši 13-14 lit. plina na 100 km gradske vožnje, tj. 10 lit supera. Enterijer je loše urađen, a elektronski sat na tabli često otkazuje. Ja se nisam mnogo raspitivao ali su mi to onako uzdgred rekli. Mnogo su zadovoljniji sa novom Ladom Rivom. Pozdrav!
Mislim da se ipak vise isplati doplata od 500eura za model 1.6. Provereni motor, niska potrosnja, solidno ubrzanje 0-100 - 11.5 i max. brzina od 175.
Veliki gepek za plin...mozda i nije tako lose resenje?
Zagore, hvala na svim odgovorima u vezi Floride In.
P.S. nije mi jasno zasto je tema zakljucana?
Mozda, zato sto auto nije dovoljno interesantan?
Ili zato sto ljudi u Srbiji i dalje smatraju da sve sto je tudje mora da bude i bolje?
Dacia Solenca...Lada Riva...
Zagor BG
16.11.2004., 23:12
Ponavljam, pitaj taksiste i mehaničare jer oni od automobila žive. Zašto je tema zaključana? najverovatnije zato što je tema o Floridi pokrenuta dva tri puta pa ste se rasplinuli. Proveri! Pozdrav! :D
Ili zato sto ljudi u Srbiji i dalje smatraju da sve sto je tudje mora da bude i bolje?
Dacia Solenca...Lada Riva...
Pre nego što postaneš patetičan i optužiš ljude za nešto, najpre preispitaš sam sebe...
Dakle, tema ti nije zaključana (uzgred, biće i ova uskoro - veruj mi na reč, samo da urednik stigne :wink: ) zato što "nije dovoljno interesantna", niti zato što su "ljudi u Srbiji" naklonjeni "tuđem"!
Običaj je da pre postavljanja nove teme najpre pogledaš naslove već postojećih, pa ako se neki poklapa sa tvojim - pitanje tu i postaviš. Ovde samo na prvoj strani imaš otvorene tri teme "Florida"! Nije trebalo ni da tražiš - samo malo da pogledaš.
PS Pročitaj gore poruku administratora - valjda će ti biti jasno. :wink:
Espanol
16.11.2004., 23:56
Dacia Solenca...Lada Riva...Teraš me da ti i ovo zaključam. Zar nisi video da je Florida već tri puta otvarana, i ti je ponovo otvaraš četvrti put!!! Pre nego što načneš temu pogledaj malo već otvorene postove, upotrebi pretraživač i pogledaj bar savete administratora. Ništa od toga nisi uradio, ali si spremno optužio za diskriminaciju domaćih vozila??? Ovo važi i za ostale, ne duplirajte teme, samo sebi otežavate traženje onog što vam bude trebalo.
codemaker
22.11.2004., 17:09
E sad me zbunio jedan moj prijatelj!
Javio mi se telefonom da je slupao Yuga. Navodno nije mogao da zakoci jer se sve prebrzo desilo, mada ima ABS!! ?
Nisam znao da Yugo ima ABS? Ili moj prijatelj nema pojma o automobilima kao ni ja?
Jel' moze neko da mi objasni? Zamalo da kazem prijatelju da ne lupa pa sam se ugrizao za jezik dok ne pitam ljude ovde koji mnogo vise znaju.
Hvala
Ja nisam cuo da postoji Yugo sa ABS-om u serijskoj prizvodnji mada je vrlo moguce da se radi u zastava sportu.
Prekjuce sam citao vesti na netu, ona frka oko kupovine auta za potrebe vlade i njihovih sluzbi... izmedju ostalog, kada su pitali ljude iz zastave zasto nisu konkurisali i istakli svoju ponudu, rekli su da ne ispunjavaju uslove jer zastavina vozila nemaju vazdusne jastuke, ABS...
codemaker
22.11.2004., 20:02
Ja nisam cuo da postoji Yugo sa ABS-om u serijskoj prizvodnji mada je vrlo moguce da se radi u zastava sportu.
Ne znam o tome, ali prijatelj je Yugo kupio na bubanj potoku prekjuce. Bilo kako bilo, bas nema srece, vec sledeci dan ga slupao, imao ABS ili ne :(
Hvala na odgovorima
Milojko Vasic
23.11.2004., 09:28
... izmedju ostalog, kada su pitali ljude iz zastave zasto nisu konkurisali i istakli svoju ponudu, rekli su da ne ispunjavaju uslove jer zastavina vozila nemaju vazdusne jastuke, ABS...
Ju ! Jeres ! ABS !? Air bag !? Tehnologija 22. veka ! Sumnjiva su tu posla. Nemojte vi to u naše dobre Yugiće, volimo ih mi zato što su naši !
... izmedju ostalog, kada su pitali ljude iz zastave zasto nisu konkurisali i istakli svoju ponudu, rekli su da ne ispunjavaju uslove jer zastavina vozila nemaju vazdusne jastuke, ABS...
Ju ! Jeres ! ABS !? Air bag !? Tehnologija 22. veka ! Sumnjiva su tu posla. Nemojte vi to u naše dobre Yugiće, volimo ih mi zato što su naši !
oh... sorry :oops:
:D :D :D
oh... sorry :oops:
spalimo ga! :lol:
PS
Mislim da ni ovi sa pezo motorima nemaju abs, a cak ni onaj famozni jugo sparco koji je unisten za vreme bombardovanja. Eventualno da je ubacio delove sa nekih drugih kola, ali veliki je to posao....
Nedostizni
23.11.2004., 12:37
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
ABS na Zastavi? Jel' to neki vic?
A mozda su poceli da ugradjuju ESP i ASR na ,,Stojadinu,, :lol: :lol: :lol:
Espanol
23.11.2004., 12:43
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
ABS na Zastavi? Jel' to neki vic?
A mozda su poceli da ugradjuju ESP i ASR na ,,Stojadinu,, :lol: :lol: :lol:Da ne gubite dalje vreme, ni jedan Jugo ni u najboljoj varijanti In L (Pežo motor, šminka...) nema ABS.
codemaker
23.11.2004., 14:24
Ok, ok - ako treba spalite me zbog jeresi :)
Vec sam pitao prijatelja, kakav to ABS ima na svom Yugu. Rece da su i njemu tako rekli pri kupovini - e stvarno ima svakakvih naivnih ljudi.
Jeste da se razumem veoma slabo u automobile, ali ni mene ne bi niko ubedio da kupim Yuga sa ABS (i verovatno platim vise zbog toga)
Zao mi je sto iznesoh jereticke misli, ali ovde je bilo jedino mesto gde sam mogao rascistiti tu dilemu.
Sad mogu mirno nazvati drugara i reci mu da nema pojma :) A ja kao imam :) i da su ga prevarili za ABS.
A mozda ga i necu dirati, dovoljna mu je muka sto je slupao kola sledeci dan nakon kupovine..
Pozdrav svima i hvala na razjasnjenju..
Ok, ok - ako treba spalite me zbog jeresi :)
Vec sam pitao prijatelja, kakav to ABS ima na svom Yugu. Rece da su i njemu tako rekli pri kupovini - e stvarno ima svakakvih naivnih ljudi.
Jeste da se razumem veoma slabo u automobile, ali ni mene ne bi niko ubedio da kupim Yuga sa ABS (i verovatno platim vise zbog toga)
Zao mi je sto iznesoh jereticke misli, ali ovde je bilo jedino mesto gde sam mogao rascistiti tu dilemu.
Sad mogu mirno nazvati drugara i reci mu da nema pojma :) A ja kao imam :) i da su ga prevarili za ABS.
A mozda ga i necu dirati, dovoljna mu je muka sto je slupao kola sledeci dan nakon kupovine..
Pozdrav svima i hvala na razjasnjenju..
hahahahahaha....
e ovo me potsetilo na jedan nas stari film u kojem pokojni Nesa Leptir glumi nekog sanera i pokusava jednom liku da utrapi neki krs od tranzistora pa mu ovako otprilike kaze...
"brate, pazi, ovo ti je video-radio-trandza, boli glava itd. "
a ovaj ga gleda pa gleda tranzistor i na kraju pita...
"pa kako bre video?"
a Nesa onako zacudjeno...
Pa vidi se, yebo te...
FLORIDA In 1.6 - FULL
Dodatna oprema:
centralno zaključavanje
električni podizači prednjih vrata
radio aparat sa zvučnicima
kožna sedišta
naslon za glavu na zadnjim sedištima
sigurnosni pojasevi za zadnja sedišta
anatomska sedišta
klima uređaj
Pa da cujemo komentare, strucnjaka?
Master_Chief
29.11.2004., 12:54
E a sta je sa Yugom GT??Jel to samo bajka ili to auto stvarno postoji?
Strajder
29.11.2004., 16:48
:?: :?: :?: ...nikad cuo :shock:
Master_Chief
29.11.2004., 17:36
:?: :?: :?: ...nikad cuo :shock:
Ja sam cuo da mozes da narucis u Zastavi Yuga GT sa odprilike 100 konja...
Kad_LupimLupim
29.11.2004., 18:40
Raspao bi se sa 100 konja, Yugu je i 70 puna kapa!!!
Ma dajte bre ljudi kakav Yugo, poslednji auto na svetu...
Stvarno jugo GT, sta je to? Znam samo da je postojao u ponudi jugo Sparco(ne znam koji motor je isao u njega, ali imao je nesto od enterijera SPARCO) 1999. koji je vecinom (ili skroz) unisten od strane NATO agresora. Da nije, mozda bi i pomutio slavu Ferariju na primer :)
Postoji Yugo GTI od 1600 cm3.U pitanju je valjda pezoov motor i karoserija je ojacana.Slike mozete videti na www.zpk.co.yu/foto_album_files/koral_in_1.6_gti.htm .Ako neko zna neke podatke o njemu neka kaze .
Ako je peugeotov motor onda bi trebalo da ima 110 konja.Te motore peugeot ugradjuje u quiksilver i xs verzije 206.Samo malo je mnogo to za yuga.
Zagor BG
01.12.2004., 02:20
Pre bih uzeo Marutija 4400+20% poreza nego Jugo Floridu! Bar bih imao siguran kišobran! 8)
Master_Chief
01.12.2004., 08:18
Postoji Yugo GTI od 1600 cm3.U pitanju je valjda pezoov motor i karoserija je ojacana.Slike mozete videti na www.zpk.co.yu/foto_album_files/koral_in_1.6_gti.htm .Ako neko zna neke podatke o njemu neka kaze .
Lepo izgleda majku mu...razmisljam se da uvezem jednog u Norvesku... 8)
Espanol
01.12.2004., 10:38
Raspao bi se sa 100 konja, Yugu je i 70 puna kapa!!!
Ma dajte bre ljudi kakav Yugo, poslednji auto na svetu...Zaboravio si da su Jugići u hobi klasi sa motorima 1600 imali i po 140- 150 KS! Milun Vesnić je svoju poslednju titulu osvojio baš u takvom automobilu (nije se raspao)! :wink:
Kad_LupimLupim
01.12.2004., 12:21
Da, al' ti Yugici su i u dobroj meri preradjeni za takvu snagu, dok s'druge starne imam neki utisak da Zastava (ako i ima), jedan takav naplacuje ko da su napravili neznam kakvu azdaju (sto je slucaj i sa obicnim Yugicima, kolko kostaju, a kolko daju...)
Pre bih uzeo Marutija 4400+20% poreza nego Jugo Floridu! Bar bih imao siguran kišobran! 8)
Maruti, od 800 kubika?
Ne razumem kako mozes da poredis taj auto sa Floridom. Florida masina za njega, sa motorom od 1.1 kubika, a za 1.6 i da ne govorim!
Pa ne bih razmisljao ni o Matizu, a na Maruti ne smem ni da pomislim...
Inace, motor od 1.6 se i dalje ugradjuje u modele 106 i 206 i svojevremeno u 306.
Florida je prilicno startna 0-100 za 11.5,
a jugo naravno zbog tezine jos startniji.
Motor ima 98 konja...sto je sasvim dovoljno.
Nazalost, izolacija je prilicno losa...
U odnosu na obicnog mnogo lepse izgleda. Cak mi se cini da je i napred malo spusten. Verovatno su stavili fabricko sportsko ogibljenje (tj. skratili su prednje opruge za "krug ipo") :wink: :D
A sto se tice marutija Zagore, meni se on stvarno ne svidja i onaj sto sam ja imao prilike da vozim par puta nije se nesto pokazao. A plus koje su cene delova za njega. Po meni, indijsko s**nje. Cak bi pre floridu uzeo nego njega (iako bi se sigurno cesce kvario). Ali ipak florida je cini mi se za 2 klase veci auto od marutija. E sad, imao sam i prilike par puta da vozim i Matiza (koga prijatelj vozi vec 4 godine bez problema- cestih ili velikih kvarova). Cini mi se da on za razliku od marutija ima 900, a ne 800cc2 i plus injection, i moram da priznam da iznenadjujuce dobro ide s'obzirom na kubikazu. Povrh toga, i prilicno je udoban, tih, i konforan za 4oro, iako ne izgleda tako. Zavrsna obrada, dizajn ne mogu da se porede sa marutijem.... Iako kazu da je daewoo los, ispada da nije bas tako....
KORAL In 1.6 - GTI
Motor: PEUGEOT 1.6 l
Mehanika:
Menjač: standardni sa produđenim odnosom u 1. st.
Kočnice:
prednji diskovi samoventilirajući
dovod vazduha za hlađenje diskova
pločice povećane efikasnosti
Oslanjanje:
spušteno oslanjanje vozila
korigovana stabilizaciona poluga
Točkovi:
aluminijumski naplatci 5.5 J x 13
gume TIGAR 621, 165/65 R13
Karoserija
Dodatna ojačanja:
ojačanje pregradnog zida
ojačanje gornje poprečne traverze
ojačanje kalifornijskog nosača
ojačanje stuba B
ojačanje nogostupaojačanje u bočnim vratima
sanke
ojačanje šipka za vezu gornjih oslonaca prednjih amortizera
Prednji branik: estetski izmenjen u zoni spojlera sa otvorima za uvod vazduha za hlađenje diskova koč
FLORIDA In L - NOVA
Motor: PEUGEOT 1.6 l, sa kompresorom i servo pumpom servo upravljača
Menjač: standardni sa adaptacionom pločom i pomerenim osloncem menjača na karoseriju
Karoserija: ojačana školjka sa dodatnim pojačanji-ma čeonog kostura pregradnog zida, nogostupa i bočnim vratima ojačanim cevima
Oprema:
dvometlični brisač
hidraulični servo upravljač
klima uređaj
električni podizači stakala prednjih vrata
centralno zaključavanje
radio aparat
točkovi 5.5 J x 14
pneumatici MICHELIN 175-60 R14
novi poklopci točkova
mehanizam za podešavanje pojasa sigurnosti na B stubu
kompletno nova instrument tabla sa novim preki-dačima i rotacionim komandama za klimatizaciju
nov točak upravljača sa tri paoka, podesiv po vis.
nova kontakt brava pod volanom
nove obloge stuba A
izmenjene unutrašnje obloge bočnih vrata
svetlo prtljažnog prostora sa autom. uključivanjem
metalik boja
Da li neko zna koliko kosta YUGO GTI
Hm, stvarno su ga malo i sredili...Ne znam koliko su predano i kvalitetno to uradili...Sto se motora tice, tu verujem da nece biti vecih problema pri normalnoj eksploataciji...
Hteo bih za ženu da kupim neki auto do 1500 eura. Juga ili nešto tako. Kako da odaberem pravi - na šta najviše treba obratiti pažnju?
pozdrav
Deki
po mom skromnom i možda pristrasnom mišljenju nemoguće je odabrati pravi auto za te novce ...
strpi se još malo i prištedi još neki euro koji ćeš i ovako dati na popravke ...
Zagor BG
23.12.2004., 03:38
Hteo bih za ženu da kupim neki auto do 1500 eura. Juga ili nešto tako. Kako da odaberem pravi - na šta najviše treba obratiti pažnju?
pozdrav
Deki
Samo nemoj Jugo! Lada Riva sa plinom je za njega auto čak i po izgledu. Pozdrav!
Gogi 11
23.12.2004., 11:45
Za te pare mozes i da kupis ok Opel Kadeta (suzu) ali kod njega trebas da prvo pogledas rubove jer su oni najkriticnija tacka na njemu. Isto mozes i da nadjes ok Golfa 1 za te pare. A sto se tice Yuga gledaj samo limariju jer novi motor mozes da uzmes za 150 eura.
Za malo vise para od toga, mogao bi da nadjes Kadetta (suzu) u pristojnom stanju. Mislim da ti od 1500 i nisu bas nesto. Ipak, mozda naletis na nekog golfa1.
Limarija na suzi i nije tako losa. Osim rubova (koji ako se kvalitetno zamene, trajace bar 3 godine) i eventualno sajtni, ostatak limarije je odlican.
Nov jugo je "macka u dzaku" a kamoli polovan. Ali ipak sigurno ce te taj jugo za odrzavanje izaci manje nego opel ili golf.
cit."Nikad nemoj da kazes koliko si platio auto kada ga uzmes od vlasnika, nego kada odes sa njim su servis"
Zagor BG
27.12.2004., 23:47
Za te pare mozes i da kupis ok Opel Kadeta (suzu) ali kod njega trebas da prvo pogledas rubove jer su oni najkriticnija tacka na njemu. Isto mozes i da nadjes ok Golfa 1 za te pare. A sto se tice Yuga gledaj samo limariju jer novi motor mozes da uzmes za 150 eura.
Slažem se sa činjenicom da je limarija najskuplji deo svakog automobila a i ponuđene alternative nisu loše iako ne volim baš nemce naročito VW. Opela nikada nisam imao mada su mi rekli da su stari Rekordi filingradski urađeni i od malo ''tvrđeg'' materijala.
SIgurno da je Rekord bolji (pogotovo senator), ali ipak to je limuzina i trosi djavo i po
Zagor BG
29.12.2004., 01:15
SIgurno da je Rekord bolji (pogotovo senator), ali ipak to je limuzina i trosi djavo i po
Uškopiš ga jednogrlim karburatorom ili mu zaviješ plin, troši malo, slabije vuče ali dovuče! :wink:
Cuo sam da Zastava priprema za predstojeci
Sajam Automobila novu Floridu In sa diesel motorom.
Najverovatnije je rec o 1.9 masini iz Peugeota 206.
Da li neko od vas ima vise informacija o tome?
Cuo sam da Zastava priprema za predstojeci
Sajam Automobila novu Floridu In sa diesel motorom.
Najverovatnije je rec o 1.9 masini iz Peugeota 206.
Da li neko od vas ima vise informacija o tome?
Ja sam cuo da je zastava jos pre dve tri godine sklopila ugovor sa pezo-om za sklapanje pezoa 205. pa sam cuo da su odlucili da u yuga i floridu ugradjuju motore 206 i da su uradili neke prepravke koje su potrebne da bi se pezo smestio u zastavu i cuo sam od nekih da vozaju yuga sa pezo motorom (nisam proverio). Sve u svemu mora se ici postepeno dobro nisu sklopili posao sa Mercedesom ili VW za ubacivanje motora. Zastava je jedina firma u Srbiji koju treba privatizovati tj. prodati kao sto je Rumunija uradila sa Daciom i mora se priznati da su zadnjih par godina dosta napredovali i ova Logan je sasvim solidan doduse jos ne ispitan auto ali obecava. :wink:
Darko_NS
19.01.2005., 10:39
koliko znam zastava je pravila i fiat uno pocetkom
90 i to u par hiljada primeraka, bas me interesuje zasto to nije nastavljeno ipak taj autic bi bio
skroz solidan, a i mozda ste culi za onaj projekat
jugo GTI sa 98ks ima jedan primerak ali i to izgleda
nece ugledati svetlost dana
http://www.zpk.co.yu/foto_album_files/florida_in_1.6_full_opcional_files/FFO09.jpg
jugo sa pezo motorom.
jugo sa pezo motorom.
Jel to tvoj auto??? Interesuje me na sta lici ta kombinacija yugo-pezo ima li nade za to???
Darko_NS
20.01.2005., 00:31
jugo sa pezo motorom.
Jel to tvoj auto??? Interesuje me na sta lici ta kombinacija yugo-pezo ima li nade za to???
nije to jugo... na slici je florida
evo jugo sa 1.6 motorom od peugeota
http://www.zpk.co.yu/foto_album_files/koral_in_1.6_gti_files/KGTI11.jpg
jos jedna fina florida:
http://www.tuning.co.yu/galerija/displayimage.php?album=toprated&cat=0&pos=28
Izvinjavam se pogresno sam napisao odnos hteo sam da pitam ima li nade za zastava-pezo. Da li cemo proci kao rumuni Dacia-Reno ili cemo i ovog puta da izvisimo kakva su vasa misljenja
jugo sa pezo motorom.
nije to jugo... na slici je florida
evo jugo sa 1.6 motorom od peugeota
http://www.zpk.co.yu/foto_album_files/koral_in_1.6_gti_files/KGTI11.jpg
pogresna slika :oops: hteo sam da stavim ovu sto si ti postavio ali sam se negde zeznuo :?
Izvinjavam se pogresno sam napisao odnos hteo sam da pitam ima li nade za zastava-pezo. Da li cemo proci kao rumuni Dacia-Reno ili cemo i ovog puta da izvisimo kakva su vasa misljenja
Videcemo, bilo bi lepo da se u Zastavi proizvode "stariji" Peugetovi modeli...(106, 206 ili 306).
Videcemo, bilo bi lepo da se u Zastavi proizvode "stariji" Peugetovi modeli...(106, 206 ili 306).
Espanol
20.01.2005., 13:04
Videcemo, bilo bi lepo da se u Zastavi proizvode "stariji" Peugetovi modeli...(106, 206 ili 306).Po informacijama iz same Zastave od montiranja Pežoa nema ništa. I ova saradnja oko ugradnje motora ide prilično traljavo...
Darko_NS
20.01.2005., 18:49
pa da bar 106 ali ko sto kaze espanol nista verovatno
od toga, ali pretpostavljam da ne bi tay autic bio
nesto mnogo komplikovaniji od juga za sklapanje :roll:
Ima li neko ovaj automobil i kakava su mu iskustva sa istim?
Evo skoro vec godinu dana i motor samo prede li prede...Malo trosi, ispod 6 litara na auto putu...
chika_doktor
05.04.2005., 16:06
Pa i nije tako mala kad uzmemo kolika je velicina tog sepeta..
Gledao sam pre par meseci test na SAT-u. Za motor sve ok, ali pepeljara i dalje po starom (poklopac tandrče i ispada na slabiji dodir), ali bar je ima. :lol:
Gepek se mora prvo pritisnuti na dole, pa onda okrenuti ključ da bi se otvorio. Bar na vozilu s testa. Strašno što bar za TV predstavljanje nisu našli neki ispravan.
djole79
11.04.2005., 23:16
da li neko moze da mi objasni kakvi su to efi motori?sta je posebno kod njih?kupio sam yugo koral 60 efi (98. 2000e)i u voznji kao da pocne da ne prima gas, pa opet super ide i tako u krug.jos nisam isao kod majstora, ali sta bi to moglo da bude?
Candyman
11.04.2005., 23:24
Koliko ja znam ElenctronicFuelInjection na srpskom elektronsko ubrizgavanje goriva. Za detalje sacekaj gospodu koja se bavi ovim sherpama. :P
CIAO! 8)
Ovo mi liči na zagonetku. :D
Moj odgovor je: Zastava!
Ja sam čuo da dok je Daewoo (tadašnji) bio u kombinaciji sa Zastavom, da su naši postavili ovakve uslove: u proizvodnju da ide pola-pola Matiz-Yugo, ili Matiz sa Zastava motorom. U to vreme sam radio u ASTI, tako da mislim da nije glasina. I zato me ne čudi više ništa.
Espanol
12.04.2005., 01:34
Ja sam čuo da dok je Daewoo (tadašnji) bio u kombinaciji sa Zastavom, da su naši postavili ovakve uslove: u proizvodnju da ide pola-pola Matiz-Yugo, ili Matiz sa Zastava motorom. U to vreme sam radio u ASTI, tako da mislim da nije glasina. I zato me ne čudi više ništa.Daewoo (tadašnji) NIKAD nije bio u kombinaciji sa Zastavom. Pregovori su vođeni sa Hyundaijem. Slučajno znam jer sam bio u pregovaračkom timu...I malo više mere u pljuvanju Zastave ne bi bilo na odmet. Stvari uopšte nisu tako jednostavne kako ih zamišljaju ljubitelji izraubovanih švapskih automobila.
Espanol
12.04.2005., 01:42
da li neko moze da mi objasni kakvi su to efi motori?sta je posebno kod njih?kupio sam yugo koral 60 efi (98. 2000e)i u voznji kao da pocne da ne prima gas, pa opet super ide i tako u krug.jos nisam isao kod majstora, ali sta bi to moglo da bude?Šta je EFI već ti je objasnio Šećerko. Zastava uglavnom ugrađuje Bosch Motronic single point sistem koji je vrlo pouzdan. Simptomi koje navodiš upućuju na naše loše gorivo. Probaj da promeniš filter za gorivo i prekontroliši brizgaljku i biće sve OK!
Kupam_se_go
12.04.2005., 02:21
Kako ide to sa peugeovim motorom??? Mislim.. kog peugeota motor pasuje, koje su kubikaze, i kako ide registracija???
Kako ide to sa peugeovim motorom??? Mislim.. kog peugeota motor pasuje, koje su kubikaze, i kako ide registracija???
kad budem uzeo jedan javichu ti. 8)
Inace,ja sam vozio 65efi `93. godiste. I iako nije naravno napravljen za vece brzine, motor je stvarno elastican i odlican za gradsku voznju. Drugar ga vozi od tada i mislim da je sada presao preko 100 000km bez ikakvih problema sa motorom.
Verujem da je komplikovano naci pravog partnera, ali mi vec odavno kaskamo. Pogledajte daciu, da ne kazem skodu. Problem zastave je visak radnika i izuzetan nekvalitet. Svi ozbiljni proizodjaci (bilo da je u pitanju paradajz, pecurka ili auto) imaju konstantan kvalitet koji se redovno kontrolise. A naravno preduzimaju se koraci da prilikom kontrole ne bi bilo gresaka. Bitno je postici i odrzati kvalitet,a ne samo ga kontrolisati.
Espanol, pogledaj na sajtu zastave sta pisu o poslovnoj etici i kazi da li toga ima u praksli makar u maloj meri. Znam bar 3 primera u poslednjih godinu dana koji su kupili nove zastave i koji su imali probleme sa njima (hladnjak, karburator) i prilikom odlaska u servis su bukvalno pravili budale od njih.
Kako ocekujes od nekoga da kupi novu zastavu naspram nekog polovnog stranog (nemacnog, francuskog npr) kad mu je veca verovatnoca da ce imati probleme sa novim kolima. Pa kakav je to auto? Da li toliki broj radnika zaista posvecuje punu paznju i ulaze maksimalan trud da bi obavio posao kako treba? Ne bih rekao. Znas li koliki je procenat potpuno ispravnih motora u jednoj seriji bio u DMBu? 30% !!!
djole79
12.04.2005., 15:57
a sta predstavlja zuta lampica na kontrolnoj tabli na kojoj pise chek engine i koja se pali u toku voznje i to bas kad trokira ali i bez toga?prethodni vlasnik mi je rekao da je to za indikaciju loseg goriva ali sumnjam da je samo za to.
djole79
12.04.2005., 16:01
sad sam dosao od majstora i on nema pojma.kaze da moze da bude samo pumpa za gorivo jer je sve ostalo skoro novo i ok?
Bustura
12.04.2005., 17:59
Problem nije zastava.Nisu ni zaposljeni ljudi u njoj.
Problem je u vladi republike Srbije.Visokim troskovima zivota.I nesigurnoj ekonomiji nase zemlje.
Ja sam čuo da dok je Daewoo (tadašnji) bio u kombinaciji sa Zastavom, da su naši postavili ovakve uslove: u proizvodnju da ide pola-pola Matiz-Yugo, ili Matiz sa Zastava motorom. U to vreme sam radio u ASTI, tako da mislim da nije glasina. I zato me ne čudi više ništa.Daewoo (tadašnji) NIKAD nije bio u kombinaciji sa Zastavom. Pregovori su vođeni sa Hyundaijem. Slučajno znam jer sam bio u pregovaračkom timu...I malo više mere u pljuvanju Zastave ne bi bilo na odmet. Stvari uopšte nisu tako jednostavne kako ih zamišljaju ljubitelji izraubovanih švapskih automobila.
Ja sam i naglasio da to možda nije istina, a možda jeste. Tako sam samo ČUO!!! A s obzirom kakva je filozofija Zastave, ne bi me čudilo. A ono ''pljuvanje'' nije pljuvanje već kritikovanje, tako da nema potrebe za takvim načinom izražavanja, znaš... Ako si bio u timu za pregovore sa Hjundaijem, ne znači da si bio uključen u sve, zar ne? Teško da će se tebi , a i svim ostalima ispovedati Zastava o svojim planovima koji su možda bili i nekakvi samo predpregovori. A situacije je jednostavnija nego što izgleda, ma šta vi svi mislili. A ono o ljubiteljima švapskih izraubovanih automobila, ako je upućeno meni, je glupost i može se proveriti klickanjem po ovom forumu, uz neophodnu saradnju sa čulom vida, ako još uvek radi. Uostalom, ni vlasnici izraubovanih italijanskih automobila nisu baš neki reper...
Candyman
12.04.2005., 23:43
Skokni i do drugog majstora. :roll: Trazi i drugo mishljenje. :D
CIAO! 8)
Prosetaj po gradu ako imas vremena ili po nekom drugom parkingu ili na neki drugi nacin saznaj telefon. Ima neki servis koji popravlja jugice sa EFI motorima, on se razume valjda. Ja sam video nalepnicu na nekoliko automobila na semaforu. Mislim da se servis zove bas EFI.
Zaboravio sam da kazem i ovo da taj jugo sto sam ga vozio ima minimalnu opremu (s obzirom da je sklapan `93.), recimo umesto drzaca za zatvaranje vrata ima krovni rukohvat za suvozaca (koji inace nije ugradjen) i nedostaje mu neki deo EFIja (da li vakum pumpa ili neki kompjutercic), ali uprkos tome stvarno se odlicno pokazao...
Lepo izgleda majku mu...razmisljam se da uvezem jednog u Norvesku... 8)
U brate, kanta je, al'me dohvati nostalgija, ovde bi poginuli od smeha da ga vide, ali mi je drag.
gde to "ovde", i sta vozite to vi "tamo"...
...E, ovako. Vozio sam EFI-ja 91-vo godiste i nikada nisam imao problema sa njim. Sem redovnog odrzavanja, 8 godina nista. Zuta lampica sluzi da te upozori da nesto u sistemu ubrizgavanja nije OK. (meni se palila samo kada dam kontakt). Druga stvar, ako ti motor trza pri velikim obrtajima to je zato sto ima ugradjenu blokadu (strucnjaci ce ovo bolje objasniti, ja pricam laicki) visokih obrtaja. Znaci ako prefuras dozvoljene obrtaje, ta blokada sprecava da motor rikne. Trece...imas sa desne strane blizu akumulatora (kada gledas motor-akumulator ti je sa desne strane) jedno belo dugme koje sluzi da ga pritisnes ukoliko ti se motor ugasi pri prelasku preko rupa. To je u sustini napravljeno da prekine dovod goriva u slucaju udesa ili sl. stvari ali meni se to desavalo ako predjem preko sina malo brze (divne su nam ulice :lol: ). Simptomi su: ugasi se iz cista mira i ako pritisnes dugmence odma' upali ako ne pritisnes, posle 10-tak minuta magnet sam otpusti pa opet imas isti efektat (motor upali).
Eto... to je to...a servis koji je neko spominjao se nalazi u Zemunu, negde blizu kraja Ugrinovacke, zove se EFI zaista i mislim da je ulica ili Banijska ili Gavrila Principa ili tako nesto ALI U ZEMUNU (ne u Beogradu)!!! Valjda sam ti bar nesto pomogao :roll:
Video sam nalepnicu na nekom jugicu. Gavrila Principa 8 ili 9, Zemun.
svileni79
16.06.2005., 21:41
Ako neko zna sa kog sajta se moze preuzeti sema elektro instalacije za Yugo 45 neka napise adresu. H V A L A
drripac
08.09.2005., 18:11
dali moze stati motor od fiat punta u yugo????
W.A.S.P.
08.09.2005., 18:21
Koliko ja znam svaki FIAT-ov motor moze da stane u bilo koje domace vozilo i obnuto ALI nasa vozila su jako slaba (mislim na karoseriju ) tako da zavisi od jacine tog motra moze svasta da ti se s*ebe , recimo da izgore lezajevi i kocnice...
HEMI 426
08.09.2005., 21:01
dali moze stati motor od fiat punta u yugo????
moze..... ali u prtljaznik... :lol:
Superbird
08.09.2005., 22:18
Koliko ja znam svaki FIAT-ov motor moze da stane u bilo koje domace vozilo i obnuto ALI nasa vozila su jako slaba (mislim na karoseriju ) tako da zavisi od jacine tog motra moze svasta da ti se s*ebe , recimo da izgore lezajevi i kocnice...
Nisam siguran da bi yugo izdrzao vibracije dizela od 1700 ccm
Superbird
08.09.2005., 22:20
Inace, Zastava 128 (tacnije, FIAT 1??) bio je auto godine u Evropi '68, tako da sumnjam da su motori kompatibilni :D
Espanol
08.09.2005., 22:44
Čemu nova tema o Jugu pored svih do sada otvorenih?
ZILOT IZ CACKA
30.09.2005., 19:08
YUGO......kako da se ne ugasi na kisi......gde je naj jeftinija generalka.....ko dobro odrzava zastavine krseve.......sve sto moze da koristi kazite ovde........
Polij ga benzinom pre nego sto ga zapalis...:)
Moj yugo ima cudan problem, po kisi i posle kise ne moze brze od 120 ( gas do poda). Po lepom vremenu moze 145, a nizbrdo i vise.
ZASTO?
U svakom slucaju, yugo je cudo, uvek me iznenadi necim novim. I tako upecatljivim da prosto ne mogu da se otmem utisku da je i yugo automobil sa dusom. Zlom, ali ipak dusom. Recimo, u dva navrata mi je u desnoj krivini, odnekle ispod volana, na noge istocio kilo vode, he, he, nema veze, mali nevaljalac, kazem ja, dok na radijatoru u kancelariji susim carape.
Ili onomad kad je nova razvodna ruka crkla nasred raskrsnice Nemanjine i Krcunove. Pa sta, ne moze svako da dozivi da trista kamiona i autobusa trubi u tvoju cast. Nesto su i dobacivali kroz prozore, nisam ih razumeo. A i zgodne osobe suprotnog pola sa obliznje tramvajske stanice su bacale zainteresovane poglede. Rutinski sam odgurao yuga u sporednu ulicicu.
Svom yugu cesto kupujem poklone, a najcesce anlaser, njega najvise voli( voli i akumulator). Razmisljam da ugradim kurblu. Vredi!
Jednom sam se bio ozbiljno zabrinuo za njegov zivot. Sa svojim neznim motorcicem nije uspeo da umakne pred branikom Crnog Audija koji je napadao sa boka. Od tada ima traume u vidu drhtavice pri vecim brzinama. Vecim od 60.
Neko ce pomisliti da zelim da ga prodam. Nikako! yuga ne treba prodavati. Treba ga poklanjati. Neprijatelju. Kad sledeci put pozelite da prodate svog yuga, stanite, razmislite, sigurno postoji neko kome potajno zavidite, koga mrzite. Sacekajte pogodnu priliku(svadbu/krstenje/...) i pred svedocima mu poklonite kljuceve od svog "auta". Nece shvatiti da zelite da ga unistite, odusevice se, a jos ce i celo drustvo reci : "To kume"!!!
ZILOT IZ CACKA
30.09.2005., 23:11
http://www.geocities.com/smajliji/Smajliji/COOL/Slike2/7.gifTI SI LUUUUUUUUUUUUUD........Ali znam sta pricas.....pa mi je to dalo ideju da pricamo blamove....mislim da je moj monoton ,jer uvek kad je kisa ja statiram na ulici......http://www.geocities.com/smajliji/Smajliji/COOL/Slike1/39.gif
Izgleda da je yugo retka zverka na ovim prostorima, niko se ne odaziva.
Sto se tice kise, mozda su u pitanju kablovi do svecica, stavi neke kvalitetnije. Uvek nosi sa sobom rezervnu razvodnu kapu, ruku i kablove. I obilazi bare, naravno!
Espanol
04.10.2005., 12:27
Na jednom mestu! :wink:
Izgleda da je yugo retka zverka na ovim prostorima, niko se ne odaziva.
Sto se tice kise, mozda su u pitanju kablovi do svecica, stavi neke kvalitetnije. Uvek nosi sa sobom rezervnu razvodnu kapu, ruku i kablove. I obilazi bare, naravno!
Meni je ceo razvodnik zaribao i poceo da se vrti sa sve raznvodnom kapom... :)
IMATE YUGO 55 ILI STE SAMO OBOZAVALAC OVOG MALISANA,NIJE BITNO........DA CUJEM VASE MISLJENJE........SREDILI STE JUGICA ZA TRKU PA DA VIDIMO SLIKE...........DA LI JE JUGO IPAK NAJBOLJI AUTO ZA SRBE??????
P.S. AKO ZNATE NEKI DOBAR SAJT SA SLIKAMA POSALJITE LINK..............
yugo 45
07.03.2006., 12:46
ima dobrih jugica ovde blizu mene na auto otpadu mozes da ides da ih slikas pa nelepi slike na forum
yugo 45
07.03.2006., 12:48
p.s. jeste bilji od sipke od autobusa ali bi trebalo zakonom ga zabraniti
Zastavu spaliti do temelja.
Espanol
07.03.2006., 14:02
Gde nestade Milojko? :wink:
A bivsim vozacima isplatiti boracke penzije
I to sa sve zaostatcima :D
prema zaslugama (broju godina voznje yuga :) )
Gde nestade Milojko? :wink:
?? koji Milojko ?
Bustura
07.03.2006., 17:45
Lako je spaliti nesto sto ti nisi gradio.A jos lakse tako pricati jer ti nejedes hleb iz nje.A jugo jos uvek ide putevima nemacke i ima onih koji ga velicaju do neba sa svim zaostatcima......................
Toliko o njemu
Putevima Nemacke? Pa sto su ga pravili za nemacko trziste, sto ga ne napravise za nase?
A sto se tice spaljivanja mislio sam figurativno, ta fabrika ne pravi dobra kola, u dugovima je, radnici verovatno imaju jako male plate i verovatno im iste nece skakati bitno u neko dogledno vreme, ovako im se samo produzava agonija, bolje da se deo radnika preorjentise na druge poslove dok jos mogu. Jos gore, oni koji su vredeli su uglavnom otisli, tako da ovi sto su ostali, naviknuti na zabusavanje, nikad nece postati profesionalci, cast izuzecima. Ili da je sruse ili da je japanci kupe. E onda bi se tamo radilo kako treba.
yugo 45
07.03.2006., 19:12
po tom pitanju sam vec bio u nemanjinoj u socijalnom
zahtev je na razmatranju
yugo 45
07.03.2006., 19:14
Lako je spaliti nesto sto ti nisi gradio.A jos lakse tako pricati jer ti nejedes hleb iz nje.A jugo jos uvek ide putevima nemacke i ima onih koji ga velicaju do neba sa svim zaostatcima......................
Toliko o njemu
svi ga mi velicamo do neba koliko je dobar:mrgreen:
pa znate onu foru sta yugo ima sto nema nijedan drugi auto...............ima toplu dusu(...cc....).ovi novi modeli kao naprimer yugo in,florida in,zastava 10 nisu losi..........ne mozemo bas da ih poredimo sa mercedesom ali ipak moramo da odamo postu zastavi sto bar koliko toliko pokusava da stane na noge ...................mozda jednog dana i mi budemo izvozili automobile u evropu(za jedno 100 godina)................................ko zna...................?
ima dobrih jugica ovde blizu mene na auto otpadu mozes da ides da ih slikas pa nelepi slike na forum
JA VISE VOLIM YUGICE IZ NACIONALNE KLASE KOJE MOGU DA SLIKAM NA STAZI....A STO SE TICE OTPADA TU MOGU DA SE NADJU RAZNI AUTI NE SAMO JUGO
Pa daj neku sliku brate, napisi i sta se radi na tim yugicima, performanse, cene, sve.
Nesto konkretno, razumes?
Nemoj samo da pocnes sa provokacijama ko neki u zadnje vreme.
Evo fore iz charger68-ovog booka: Kako duplirati vrednost novog yuga?
Napunis rezervoar.
yugo 45
07.03.2006., 23:48
Kako duplirati vrednost novog yuga?
zamenis mu platine
yugo 45
07.03.2006., 23:49
Kako duplirati vrednost novog yuga?
drzis u jugu kartu od gradskog saobracaja
UltraZvuk
08.03.2006., 14:03
Iskreno... vozio sam juga godinama. Nije bio los za svrckanje po gradu. Sve dok nisam kupio Punta II, koji isto nije nesto extra, ali je nebo i zemlja u odnosu na juga. Tek sad vidim koji sam ocaj vozio godinama. Stalno cakanja sa sitnicama, plastika candrlja, stalno nesto crkava... trosi ko ala za svoju velicinu (ja vozio j45, a u normalnom svetu vozila sa 900ccm trose 4-5l goriva). Posle 150km u jednom danu dodjes kuci umoran, ukocen, smrznut ako je zima ili jesen... ma uzas.
Jedina prednost sto je bagatela odrzavanje i na kiosku kupujes delove. Mada kad saberes intenzitet kvarova i saberes sve to... dodjes na isto... samo se vozis ocajno.
=RODMAN=
08.03.2006., 17:39
A sta mislite nalozio sam se da kupim yugo koji je skroz nabudzen ! znaci tuning ! e ovako ubacen je motor od lancie 1.6 ,Auspuh je extra ,gume siroke,lik kaze da je radio ono ogibljenja i sve sto treba da ga ojaca !!! unutrasnjost nije losa a muziku je ubacio za 500 evra i bije solidno ! a trazi 2.000 evra bez muzike a sa muzikom 2.500 ! sta mislite ! Al na oko izgleda ko sex bomba majkemi a ja bas mrzim yuga al taj me bas zadivio cisto bih da ga kupim da se zezam po gradu !!! A zvuk BRUkkkkaa ! Ko motor neki jaci !
znaci sigurno ima unutra rol bar,nije lose da ga kupis a i cena nije bas ni skupo ni jeftino.bolje ga je uzeti bez ozvucenja jer za manje od 500eur mozes da nadjes extra ozvucenje............
ako je znaci tjuniran i komplet sredjen onda vredi te pare.ali obavezno proveri kako se ponasa u voznji................meni uvek vecu paznju privuce neki tjunirani jugo nego neki klasican auto(ma koji da je),ipak to je samo moje misljenje,na tebi je da odlucis
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
NE MOGU DA UBACIM VECI FORMAT ZATO STO NE PRIHVATA VELIKE FAJLOVE
Posto je jedan takav sredjen za trke?
Strajder
10.03.2006., 18:54
Posto je jedan takav sredjen za trke?
Zavisi da li je za mali N ili za hibrid, u svakom slučaju neke cene imaš ovde
http://www.gonzaracing.com/berza/berza_trkackih_automobila.htm
sokisole
13.03.2006., 17:29
Imao sam ga 2 god. malo malo pa mu je nesto falilo...mnogo me je smorio! Srecom sam ga se otarasio! Sada gsp-Tabanus i bolje mi je,ne trosim kes na njega...
Navozih se slatko i 45-ice, 55-ice i 60-ke i utisak? Prvi je trosio ko upaljac,radio ko sat,nista skripalo i nista falilo prvih 80 hiljada, posle samo zamenjene gumice ventila i dihtung glave i nije trosio ulje posle toga. O drugom sam pisao davno, bio je cudan, posle 260 hiljada je trosio 300 gr. ulja i isao je drugom 80 km/h.pa je tako i trosio, do 12 l po gradu, a na otvorenom oko 8. Izgledao je kao 2 godine star,a bio je 91'. Treci je isao ko ala, trosio nista vise od drugog i izgledao nesto lozije, ali ne tragicno. Paralelno sam vozio Mercedese i Audije,terence i druga cudesa, ali mi nije smetalo da i u njega sednem, nemam zamerke. Kako se odrzava tako i traje,ali ne tvrdim da mu nebi uradio neke texnicke dorade u cilju poboljsanja. Btw.imam druga koji je imao Jugica koji je isao od 0-0, pun krug, sa lancijinim motorom i izgledao je "boli mozak". Ljudi kupe Juga, tretiraju ga ko' kantu pa se posle zale kako mu svasta fali, sipaju ulje sa buvljaka, idu lepe paknove i plocice(da prodju jeftinije) kupe auspuh na buvljaku pa im cudno sto je progoreo posle 2 meseca,"gume se ne balansiraju na Jugu", pa onda' cudno kad stradaju lezajevi, ramena, amortizeri, a i cudno trese i vuce u stranu. Budalastine! Kada se redovno servisira i kako treba i Jugo je odlican.
UltraZvuk
15.03.2006., 09:47
Odlican je za te pare u svakom slucaju. Nema jeftinijeg auta za kupovinu i odrzavanje od Juga.
Ali, slozices se da je to daleko od odlicnog u globalu. Ko je seo u neki auto sa zapada, ne pada mu vise na pamet da se zamajava sa plasticnim rucicama koje se lome svaki dan... poluge za prozore... brisaci koji rade (urlaju) ko mikser... vozis 50km dok se ugreje, pa i onda duva mlako... duva na sve strane. Ledja ti otpadnu posle 300km sedenja... A listove ne osecas. A ni kolena ne oseca tvoj suvozac posle 5 ubacivanja u rikverc...
Nemojte ljudi, poverovacu vam i kupiti ga opet!
A moj je grej'o k'o visoka pec, posle 10 min moram da gasim grejanje jer se topi plastika oko potenciometara.
Ortaku na novom kecu otpao brisac cim je pala prava kisa, posle 150 km menjao letvu volana, a i hladnjak mu nesto ispustao tecnost, cudno brujanje odozdo ni posle godinu dana nije eliminisao.
Zastava rulz!
sokisole
15.03.2006., 20:56
Moj Yugo je posle generalne koja je kostala 460 evra radio super,narednih 48000 km. A sad ne znam posto sam ga prodao....
sad mu rade drugu generalnu ;)
sokisole
16.03.2006., 23:31
Nije nemoguce prijatelju...ko zna!?
Svi vozaci zastavinih automobila idu u raj...zato jer su pakao prosli sa njima, mislim nisu losi samo moras da budes vise sa njim nego sa devojkom ili ispod njega ili iznad njega. Poenta stavite sliku devojke u njega :):):)
ili jos bolje devojku u njega.....................pa u lud provod!!!!!!!!!!!!!!!!1
sokisole
17.03.2006., 21:45
Ili devojku u njega i gurnes ga u Dunav??????
kako bre sa sve devojke..............mislim ajde yugic i moze ako je bas toliko los ali devojku...da bar mozes da naplatis osiguranje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nego evo jednog zanimljivog sajta na kojem mozete videti zanimljive slike....(jedna zamerka sto sajt nije skoro azuriran).............www.nacionalnaklasa.com..... .................
Neces ni od yuga da dobijes neko osiguranje, je mu je kataloska vrednost duplo manja od realne !
Upravo se zezam sa naplatom stete pa sam u toku.
Stavio ja jednom dve devojke u yuga, i vozim, kad ono naidje osrednja uzbrdica, gas, kad on ne moze drugom da izvuce, bruka!
A nisu bile debele ove dve, doduse bilo je jedno 20 - 30 litara alkohola i sokova u gepeku
pa to je ipak yugo,sve u svemu ipak imas razne dozivljaje sa kolima da prepricavas drustvu!!!!
pa znate onu foru sta yugo ima sto nema nijedan drugi auto...............ima toplu dusu(...cc....).ovi novi modeli kao naprimer yugo in,florida in,zastava 10 nisu losi..........ne mozemo bas da ih poredimo sa mercedesom ali ipak moramo da odamo postu zastavi sto bar koliko toliko pokusava da stane na noge ...................mozda jednog dana i mi budemo izvozili automobile u evropu(za jedno 100 godina)................................ko zna...................?
Ovaj ocemo brate samo da ustelujemo vrata da se zatvaraju donekle da nemoze macka da pobegne kao u onom vicu :):):):):)
ma samo da ne udje macor :)
Treba mi pomoc nekoga dali ima negde na sajtu nesto o menjacima slike seme itd.........
****Jodži****
21.03.2006., 09:46
probaj na www.fandjo.co.yu/forum tamo bi trebalo da ima sema i diskusija
skidanje menjaca ti je za**ban poso.......treba ti najmanje sat vremena samo da ga skines,a posle.....jos kad ti ode ceo set kvacila(lamela,korpa,druk lager).....pa zali boze i para i truda!!!!!!!!!!!!!
Ali njih ima u ogromnim kolicinama
Lucky_Boy207
04.04.2006., 20:04
Da li nenko ima dobar savet kako ugraditi u juga elektricne podizace stakala, i centralnu bravu. Da li je bolje kupiti na "pijaci" pa sam ugraditi, ili platiti vise pa to uraditi u nekom servisu? Ali poenta je proci sto jeftinije, a opet dobiti to sto treba... :smile:
Kupi na pijaci ugradi sam nije tesko, a ni komplikovano samo ga dobro zastiti od vlage vode itd. znas i sam kako dihtuje jugo skini cajger stavi sijalice u boji to jest navlake za sijalice pozdrav ako te intersuje jos nesto samo kazi.
Lucky_Boy207
05.04.2006., 19:31
Super, hvala na savetu, tako cu i uraditi, posto sam zavrsio elektro skolu mislim da nece biti problema da to ugradim, by the way, hvala za savet u vezi sijaliza nije mi palo na pamet, a razmisljam da zatamnim stakla i stavim neko ozvucenje, patim od stylinga za kola samo sto nemam bolja kola, to je jedini problem... ;)
ridersonthestorm
05.04.2006., 19:33
mogao bi da stavis i motor malo jaci ako te zanima 1,4 -1.5- 1,6 od fiata jugo ima da ti ide ko lud sa ovim 1.6 malo ko ce moci da te stigne samo moraces da malo pojacavas karoseriju ali za par stotina evra to sve mozes da zavrsis
Master_Chief
05.04.2006., 22:40
Ma dovoljno je da ga spustish nekoliko centimetara i da stavish niskoprofilne gume sa felnama od nekih 16 incha...ima jugitj da bude baja a malo para utrosheno,to je minimalno shto se moze uraditi a da auto izgleda motjno.
Da jos nesto satavi mu sanke, onda imas male sijalice za kabinu da sijaju u noge taj deo, na bubanj potoku imas patosnice kao od metala to kad se sastavi deluje fino,folije nemoj stavljati na suvozacevo staklo i vozacevo zabranjenoje, udaris dve strafte od haube do zadnjih stopaljki itd.....
chika_doktor
06.04.2006., 08:52
Ma dovoljno je da ga spustish nekoliko centimetara i da stavish niskoprofilne gume sa felnama od nekih 16 incha...ima jugitj da bude baja a malo para utrosheno,to je minimalno shto se moze uraditi a da auto izgleda motjno.
16-ke za jugu?Dechko jesil ti doruchkovo?
Neznam ali to jos nisam video 16-ke kako lito izgleda
Da li nenko ima dobar savet kako ugraditi u juga elektricne podizace stakala, i centralnu bravu. Da li je bolje kupiti na "pijaci" pa sam ugraditi, ili platiti vise pa to uraditi u nekom servisu? Ali poenta je proci sto jeftinije, a opet dobiti to sto treba... :smile:
Najbolji izbor za budzenje Yuga ti je zamena motora.Recimo stavis Fiatov motor 1.5.Naravno uz taj motor moraju i malo bolji trapovi,kocnice,ojacavanje da ti ne bi pucao lim......
Ako si zainteresovan znam ljude koji to profi rade.
A ako hoces sam da radis onda ti je najbolje da odes na neki sajt recimo www.mixaracing.co.yu/forum (http://www.mixaracing.co.yu/forum) ili www.gonzaracing.com/forum (http://www.gonzaracing.com/forum) postavis temu i ljudi ti lepo sve objasne.
Lucky_Boy207
06.04.2006., 19:21
Super ste hvala na iscrpnim odgovorima, svidja mi se ideja o fiatovom motoru 1.5, ali ne i 16-ice felne, malo je preterano, mislim da cu naci neke alu za juga koje pristojno izgledaju, naravno da idu ojacanja zbog jaceg motora, ali mislim da cu to sam, jer sam radio limariju na par auta tako da imam dovljno iskustva a i alat, tj CO2 aparat. Inace nisam ni mislio da stavljam folije na vozacevo i suvozacevo staklo, cak i da nije zabranjeno, cak nebi stavljao ni na zadnja vrata. Dalje sta mislite o zadnjem spojleru, koliko on uopste ima uticaja na performanse kod juga, obzirom da je jugu zadnji kraj ionako nizi, a motor i vuca su napred? ili da stavim samo nesto malo zbog smeka?
Zadnji spjler je prvi stavio porse zbog vetrova koji se slamaju i udaraju u dupe auta da bi ga malte ne gurao a na jugu to nema veze tako da ti on sluzi kao ukras.....
Kad_LupimLupim
07.04.2006., 13:47
Yuga budziti je ustvari najcrnje... jer mora mnogo toga da se uradi da ne bi izgledao smesno.
ridersonthestorm
21.04.2006., 02:40
ako ti treba motor javi se imam kolko oces odlicnih fijatovih motora
Marauder
21.04.2006., 03:10
Sta kazete na ovo? 325-hp twin-turbo Yugo.
http://img100.imageshack.us/img100/249/crveniyugo11rw.jpg
http://img114.imageshack.us/img114/5079/crveniyugo40pb.jpg
http://img100.imageshack.us/img100/3541/crveniyugo87kv.jpg
Marauder
21.04.2006., 03:14
Koliko sta?
Marauder
21.04.2006., 03:16
325 hp. Napisao sam bio iznad slika.
Kako toliko? Šta još osim turba?
Marauder
21.04.2006., 03:27
Nemam mnogo detalja. Cuo sam da je u pitanju Mazdin 1.3L rotary motor sa twin turbom. Pripada jednom nasem coveku u Americi. On izmedju ostalog ima i Yugo Cabrio, Yugo Limo i Lamborghini Gallardo kao i crveni twin-turbo Yugo.
Obrati paznju na onaj deo na Lamborghiniu sto sam zaokruzio.
http://img153.imageshack.us/img153/5161/lamborghinizastava0bq.jpg
http://img153.imageshack.us/img153/4740/superyugo74ku.jpg
http://img153.imageshack.us/img153/9020/yugolimo3wb.jpg
Šta je sa mojim računarom, malo malo pa ne vidim slike... Kod tebe ne vidim ništa.... Samo tekst.
Marauder
21.04.2006., 03:31
Evo ti links
http://img153.imageshack.us/img153/5161/lamborghinizastava0bq.jpg
http://img153.imageshack.us/img153/4740/superyugo74ku.jpg
http://img153.imageshack.us/img153/9020/yugolimo3wb.jpg
Našao sam šta je... Zone alarm. Nešto sam bio čačkao. Sad je ok...
A zašto piše Zastava?
Marauder
21.04.2006., 03:38
Pa nas covek, hteo tako.
yugo 45
21.04.2006., 12:50
[QUOTE=68Charger440]Nemam mnogo detalja. Cuo sam da je u pitanju Mazdin 1.3L rotary motor sa twin turbom.
jel znas barem koja je cena tog motora bar osnovnog modela bez turbina
ridersonthestorm
21.04.2006., 16:45
svaka cast ali iskreno mislim da je to za juga malo preterano po meni je za juga najveci wrh 1.4 turbo kad izvuces oko 140 konja iz tog motora ( fiat uno ili punto turbo ) ne moze mu niko nista na putu
Marauder
21.04.2006., 17:52
[QUOTE=68Charger440]Nemam mnogo detalja. Cuo sam da je u pitanju Mazdin 1.3L rotary motor sa twin turbom.
jel znas barem koja je cena tog motora bar osnovnog modela bez turbina
Oko $5,000.
Djordje83
12.05.2006., 15:28
Yugo 45 (http://www.upoznavanje.com/joker/yugo45.php) Urnisanje Yuga 45 :D (na engleskom)
ridersonthestorm
15.05.2006., 21:39
aj da vidimo i to cudo :)
ДА ЛИ НЕКО МОЖЕ ДА ОЦЕНИ КОЛИКО МОЖЕ НАЈМАЊЕ ДА ПРЕЂЕ МОТОР ОВОГ АУТОМОБИЛА И КОЛИКО ТРЕБА ВРЕМЕНА ДА ЛИМАРИЈА ПОЧНЕ ДА ПРОПАДА КАО И КОЈЕ СУ ДРУГЕ НАЈСЛАБИЈЕ ТАЧКЕ
ДРУГО ЗАНИМА МЕ ДА ЛИ НЕКО ИМА НЕКУ СЛИКУ НАБУЏЕНОГ КЕЦА ЈЕР ЈА НАМЕРАВАМ СВОЈ ДА МОДИФИКУЈЕМ
chika_doktor
09.06.2006., 11:11
ne znam za ove sada ali moj je bio presao 280000 bez diranja motora...davno je to bilo...cale bio prvi vlasnik pa pga prebacio meni..gp.1977
Jeste ali u mom ku*cu.... Zastava da predje 280000km bez diranja motora to samo ako ga guras ili pustas nizbrdo.... mislim stvarno.... da si rekao 180000km pa i da poverujem, ali 280iljada je PREVSE.
chika_doktor
09.06.2006., 12:05
shta da ti kazem...
U TUNING STZLING ČASOPISU IMA ZASTAVA 128 KOJA JE PREŠLA 700000KM ALI NEZNAM KOJI JE ČASOPIS BROJ, MOŽETE DA PROVERITE, A MOŽE DA PREĐE I JOŠ
UltraZvuk
09.06.2006., 13:27
Dovla, vozio sam keca (mog caleta) '93 prvi put registrovan, ali je proizveden '91. Imao je 1300ccm i 65ks, tamno zelene boje. Kada je stigao iz zastave, nije imao karburator, naslone za glavu, tapacirunge na vratima. Ma uzas zivi. Dva puta je bio lupan, sto je posle imalo kao rezultat tesko otvaranje desnih vrata i pucanje nosaca motora jedno 5 puta.
Sve u svemu, moj matori je vozio isti do 2004. godine avgusta, za potrebe svog posla, tako da mu je to prakticno bio sluzbeni auto. Kada je prodat, na satu je imao 20.000 km, ali posle treceg okretanja nula (citaj 320.000 km). Nije nikad radjen motor. Istina, zadnjih 50.000 je trosio vec ulje dobrano, a pragovi su bili totales truli. Napomenuo bih da je sve vreme imao jednogrli karburator od 55-ice sto je verovatno uticalo na ocuvanje motora, jer nije mogao da razvije maksimalnu snagu nikad. Ali je manje trosio :)
UltraZvuk
09.06.2006., 13:28
Ali i pored toga, mislim da je kec kita lastina i ne bih dao za to 3-4 hiljade eura, to sam siguran.
chika_doktor
09.06.2006., 13:30
ovaj od caleta je bio sa italijanskim motorom i onim velikim volanom...i rebrastom maskom...crvene boje..
UltraZvuk
09.06.2006., 13:46
Ne, imao je klasicne kockaste farove, Skala 65. Ma nakaza, kazem ti.
Ljudi mnogo je... ja kad sam se zalio majstoru (i to ne jednom vec vise njih) kako mi je 128-ica presla samo 90 hiljada od generalne i da pocinje da troskari ulje on meni kaze "pa sta hoces ti? Generalne se rade na 50-70 hiljada...."... to kod vas su verovatno unikati... jedni od par komada ikada napravljenih ;)
Boba-No1
09.06.2006., 15:35
ovaj od caleta je bio sa italijanskim motorom i onim velikim volanom...i rebrastom maskom...crvene boje..
He,he, i moj matori je vozio takvog, od '78 do '91 prešao je oko 160 000 bez diranja motora, a onda saobraćajka, motor izvadjen i ležao konzerviran do '95 kada sam ga ja ubacio tipu u auto i upalio ga iz drugog okreta ključa, tip ga vozio još nekih 30 000 bez diranja mašine (znam jer mu ja održavam kola), a onda ga je prodao, dalje neznam šta je bilo sa tim motorom, sve u svemu 190 000 sigurnih, italijan je to ...
Marauder
09.06.2006., 16:11
ДРУГО ЗАНИМА МЕ ДА ЛИ НЕКО ИМА НЕКУ СЛИКУ НАБУЏЕНОГ КЕЦА ЈЕР ЈА НАМЕРАВАМ СВОЈ ДА МОДИФИКУЈЕМ
Nije bas kec, ali blizu.
http://img528.imageshack.us/img528/9217/zastava101trka0qz.jpg
http://img528.imageshack.us/img528/3513/zastava1288gi.jpg
http://img528.imageshack.us/img528/5035/zastava128restoration44zf.jpg
http://img503.imageshack.us/img503/6168/zastava128restoration57pt.jpg
http://img528.imageshack.us/img528/1073/zastava128trka6jc.jpg
darko05
10.06.2006., 22:29
Ja imam keca 1975,preso 205000,italijanski motor,weberov karburator,trosi 7,2 l. Motor nije radjen
UltraZvuk
13.06.2006., 08:15
U gradu trosi 7,2? Da nije jos i plina? :)
Хвала брате на лепим сликама ако има неко још неке слике набуџених кечева нека их остали или њихову локацију
Оне горе су одличне надам се да ће и мој кец ускоро изгледати онако
Sve u zivotu sam mogao da shvatim... ali da neko baca pare na budzenje Zastave!!!! To nikada necu moci da razumem :?:?:?
па брате као прво неби ја радио са кецом кад би имао за бољи аутомобил, друго ако волиш да радиш такве ствари као што је модификовање и улепшавање аутомобила и један кец стар 4-5 година може да те задовољи и да после твог пројекта буде лепши и бржи и у много чему бољи од многих фабричких аутомобила, а и слике доста говоре
http://www.tuning.co.yu/
http://www.nacionalnaklasa.com/
па брате као прво неби ја радио са кецом кад би имао за бољи аутомобил, друго ако волиш да радиш такве ствари као што је модификовање и улепшавање аутомобила и један кец стар 4-5 година може да те задовољи и да после твог пројекта буде лепши и бржи и у много чему бољи од многих фабричких аутомобила, а и слике доста говоре
http://www.tuning.co.yu/
http://www.nacionalnaklasa.com/
I onda ti naidje budala i spuca te da ti otkine pola auta i povrh svega cale mu vrhovni sudija i onda mozes da se slikas sa odstetom cak i ako imas kasko i jos ces morati ti njemu da platis stetu... sve je to lepo, divno, krasno ali gde bre Zastavu... da si uzeo bilo sta drugo nego Zastavu... u svakom slucaju sretno sa radovima i da uspes da mu uradis sve sto zelis ;)
па као прво нисам га ја куповао него сам га добио од ћалета, а неби никад куповао заставин ауто, то за удес је тачно, кец је слаб, али опет радови на кецу су много јефтинији од радова на скупљим аутомобилима, али кад ми се укаже прилика купићу сигурно бољи аутомобил, па ћу опрему да изместим из кеца, а оно што од њега остане ћу да вратим ћалету
Marauder
13.06.2006., 15:04
Sve u zivotu sam mogao da shvatim... ali da neko baca pare na budzenje Zastave!!!! To nikada necu moci da razumem :?:?:?
Ovde u Americi ja bi radije imao nekog super Yuga nego neko bolje auto.
Pazi ovo. 1.3L twin-turbo Yugo sa 325 hp, pripada jednom nasem coveku u Americi koji takodje ima Yugo Limuzinu i Lamorghini Gallardo.
http://img161.imageshack.us/img161/350/crveniyugo33wb.jpg
http://img161.imageshack.us/img161/4739/crveniyugo43tz.jpg
Gogi 11
13.06.2006., 15:38
Zaista lep Yugo, ali nemoj mi reci da taj covek ima Lamorghini Gallardo i zivi u tom kraju sa slike
Marauder
13.06.2006., 15:50
Moguce je. U nekom vecem gradu takve kuce nisu ispod pola miliona dolara.
Boba-No1
13.06.2006., 17:25
Gde si našao ove slike, ili si ih ti slikao? Ima li neka slika ispod haube?
Marauder
13.06.2006., 17:33
Nisam ih ja slikao, nasao sam ih negde na netu, na jednoj od Yahoo grupa cini mi se.
Evo jos nekoliko slika sto imam od tog Yuga.
http://img213.imageshack.us/img213/3752/crveniyugo19dr.jpg
http://img107.imageshack.us/img107/2934/crveniyugo25pm.jpg
http://img107.imageshack.us/img107/7053/crveniyugo54yn.jpg
http://img107.imageshack.us/img107/1774/crveniyugo65uc.jpg
http://img107.imageshack.us/img107/6189/crveniyugo74ww.jpg
http://img108.imageshack.us/img108/4568/crveniyugo87kw.jpg
Gogi 11
14.06.2006., 09:39
Jel se to meni cini ili se tripujem da je Yugicu malo produzen zadnji deo. Nekako mi zadnje staklo (sa zabicama ) izgleda duze nego normalno