Vidi punu verziju : kada zena treba da se uda?
sljivica
01.06.2003., 21:52
Da li ja spadam u normalne osobe, sobzirom da u 26-toj, jos uvek ne razmisljam o tome da treba da se udam?
P.S. Moja okolina me smatra izgubljenim slucajem.
pogledaj na krstarici pod tinejdzeri/sta deca znaju, ili tako nesto... toliko o godinama za brak.
a ako ti je stalo do misljenja okoline... e tu je vec drugi problem. uglavnom, ne brini. moj stav je "bolje nikad nego pogresno".
malecka
04.06.2003., 00:30
zena treba da se uda kad se oseca spremnom za brak. mnogi brakovi se raspadaju zato sto su usli jako nezreli u to. mnoge moje drugarice koje su mladje od tebe su vec razvedene. da li je normalno da sa 25 godina vec budes raspustenica?
btw, pojam normalno je jako relevantan. normalno je da zelis da se udas kad budes spremna za brak. nenormalno je da mislis da zbog toga sto imas 26 godina moras da razmisljas o braku. godine su kriterijum po pitanju donje granice... gornja granica vec nije odredjena... da li negde postoji zabrana da se bakica od 90 uda??? ;)))
Da li ja spadam u normalne osobe, sobzirom da u 26-toj, jos uvek ne razmisljam o tome da treba da se udam?
P.S. Moja okolina me smatra izgubljenim slucajem.
imaš još fore, uživaj, traži tipa koji ima bar dve osobine koje su ti najvažnije u životu, i da je tolerantan i strpljiv, e onda ga ščepaj, i imaćeš dobr brak.
zaista je zalosno da i sada, pocetkom XXI veka, neko jos postavlja ovakva pitanja. Pa se zene onda cude zasto se muskarci plase braka...Sve dok zene budu razmisljale o braku kao o necemu bez cega su manje vredna bića ili "usedelice", ulagace energiju u sumanutu jurnjavu za muzem, umesto da rade na sebi i da tako steknu samopostovanje.
Definitivno se slazem .Bio im je potreban ovako grub odgovor. Nadam se da je sada kraj ove stupidne diskusije u koju se ukljucujem prvi i poslednji put. Dragi Niko s tobom bih da popricam nasamo i ublazim tvoj bes.
jeca 01
08.06.2003., 01:22
udaj se kad se zaljubis!
djavolina
09.06.2003., 10:44
sljivica postavi sama sebi pitanje i sama odgovori na njega, ne treba ti ni odgovor gostiju sa formuma niti misljenje okoline. Bi jorself!
Definitivno se slazem .Bio im je potreban ovako grub odgovor. Nadam se da je sada kraj ove stupidne diskusije u koju se ukljucujem prvi i poslednji put. Dragi Niko s tobom bih da popricam nasamo i ublazim tvoj bes.
Ma Niko je feministkinja zato je besna
JaH_G|rL
09.06.2003., 15:31
sljivica postavi sama sebi pitanje i sama odgovori na njega, ne treba ti ni odgovor gostiju sa formuma niti misljenje okoline. Bi jorself!
Upravo tako...ne moze niko da ti kaze kad je idealno vreme za tebe,osim tebe same!
MNOGE MOJE DRUGARICE BEZE U BRAK DA BI SE REKLO DA SU UDATE NA KRAJU SU PODRAZUMEVA SE RAZVEDENE ILI RAZVEDENE SA DETETOM.TAKO DA JA LICNO MISLIM DA POSTOJI ZABLUDA ZALJUBLJENOSTI I ZALJUBLJENOST.ZABLUDA ZALJUBLJENOSTI DOVODI DO TOG NEIZBEZNOG RAZVODA A ZALJUBLJENOST DO SRECNOG BRAKA ALI CAKA JE U TOME JER MI U TIM TRENUTCIMA LUDILA NEMAMO MOC RASUDJIVANJA PA OBICNO POGRESIMO.I DALJE OSTAJE PITANJE UDAJA ILI NE?
M_A_R_I_J_A
02.07.2003., 16:57
Dokle god mislis o tome kako gde i kada ces naci pravu osobu za brak nece se "ta" osoba pojaviti.Opusti se i idi u zezanje i uzivaj dok si sama i nemas obaveza.Brak nije mala stvar i u njega se ne ulazi tek tako.Kada budes sigurna da sa odredjenom osobom mozes da provedes ceo zivot e onda se udaj!
p.s.Javi kada bude svadba!!!
POZDRAV
black-devil
02.07.2003., 18:15
pa zena treba da se uda tada kada je sigurna da ce moci da provede citav zivot sa tom osobom koju voli:)prosto ki pasulj:P
pcelica
02.07.2003., 18:23
pa zena treba da se uda tada kada je sigurna da ce moci da provede citav zivot sa tom osobom koju voli:)prosto ki pasulj:P
100% tacno
ps
i ja imam 26 godina i ne razmisljam o tome, razmisljacu kad naletim na tipa sa kojim cu sve to sto donosi brak i 8) pozeleti.
nema veze ako imas 26 godina .ne moras jos da brines o udaji !!!!!!!!jos malo zivi imace vremena za udaju i za decu.ti si mlada i treba ti jos provoda i mladalackog zivota!Tek kada nadjes pravu osobu(pravog muskarca)onda se udaj!!
materina_maza
05.07.2003., 11:07
Oh, romantiku nijedan, jos uvek verujes u vecnu ljubav :)))))
okrutna
05.07.2003., 13:07
[colo :roll: :D r=green][/color]
Žena bi trebala da razmišlja o udaji onog trenutka kad oseti da pored sebe ima osobu sa kojom veruje da će moći da izdrži zajednički život,da su izgradili međusobno poštovanje,razumevanje i komunikaciju.Jednom rečju to i nije tako lako-ne zalećite se.
black-devil
05.07.2003., 13:15
materina_maza uvek sam verovala i verovacu, jer negde postoji:))
materina_maza uvek sam verovala i verovacu, jer negde postoji:))
Znas ti i gde! Znas ti znas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
saska_bgd
09.07.2003., 13:49
Ehej, molim te sljivice bez bedacenja oko toga sto imas 26 i jos si neudata. Isto smo godiste i jos uvek ne razmisljam o tome udati se odmah, i ako sam u veoma srecnoj vezi vec neke dve godine. Papir i potpis i institucija braka ne garantuju srecan zivot udvoje sami po sebi. Bitno je da pored sebe imas coveka koji ce te uciniti srecnom, zadovoljnom, ispunjenom i sl. Veliki broj mojih prijateljica je sa 19-20 godina uleteo u brak kao da ce im svi vozovi pobeci. I znas li koliko ih je ostalo u braku? Slovima i brojem NIJEDNA. A sve su sada samohrane majke i krivi su im svi na svetu za njihove promasaje. Samo cu ti preneti stav mog dobrog prijatelja lekara/ginekologa koji kaze zezaj se sto duze a oko 31-32 razmisljaj o radjanju dece.
Pa polako zivot je pred nama :lol:
Ako je pametna,onda nikad.
vila_raviojla
11.07.2003., 14:44
Nikad nije kasno .....da se ljubi strastno :lol:
muskarac
11.07.2003., 19:07
Ma najbolje da se nikad i ne udass. Vidis, muskarci kad su mladji (do 25-e) jurcaju svakakve devojke. Ja recimo volim starije od sebe, a bio sam cak i sa udatima (iako imam svega 23). Medjutim, kada im "dodje vreme za zenidbu" (a to je izmedju 25 i 32, recimo) onda retko izabere devojku koja je starija od 27 (jedino ako ne razmislja o deci) osim ako nije u nekoj vezi sa tom devojkom. Najbolje u celoj prici je to da muskarac uvek moze da ima mladju devojku od sebe, koju moze da "oblikuje" kako zeli. Sa starijim devojkama to ide malo teze jer su obicno vec kompletne zenske licnosti tako da nisu bas pogodne za zenidbu. Retko se nadju muskarac i zena koji odgovaraju jedno drugom. Po meni zena bi u braku trebala da bude uvek uz svog muskarca i mora da razume sve njegove ispade. Muskarac s druge strane mora da bude nezan, plemenit, da je podrzava, da joj se nadje kad joj treba i sto je najbitnije da je voli. Mozda ce sad biti jasnije zasto se muskarci tesko odluce za brak. Jednostavno, u zemlji u kojoj zivis tesko ces naci muskarca koji ce ti pruziti sve ovo a jos teze onog koji uopste razmislja da ti pruzi sve ovo.
limunada
14.07.2003., 23:23
jooj ja vec 28:) :D
Ne mozes isplanirati kada ces voleti.....zar brak i ne znaci samo ljubav....ali do groba?
Samo plasim se ipak smrti u samoci.....(25)
Dzej Dzej
23.07.2003., 11:28
Samo plasim se ipak smrti u samoci.....(25) :D
Upravo to i ja mislim. Volela bih da moja najbolja drugarica Milica pogleda ovaj forum. Ona se verila posle nekoliko meseci zabavljanja, i sta? Ostavila muzica pred oltarom, jer je shvatila da joj sve to, najblaze receno, nikako ne odgovara. Problem je sto je dan kasnije utripovala da joj se sve to samo UCINILO. Pa sta sad? Savet - ne udavati se tek udaje radi. A kad nekog volis, onda znas sta zelis s njim/njom da prozivis. Koleginica s posla je pred udaju, bukvalno, mastala o zajednickom nadgrobnom spomeniku... :lol: Uvrnuto, ali prirodno. To se radi jednom u zivotu. Ili bar tako mislis kad se udajes...Ja takodje imam 26 i jurim ljubav i razumevanje, a ne udaju. Dozvoli nekom da te upozna, nista ne gubis. Udaja i brak su samo POSLEDICE jednog lepog odnosa izmedju dvoje ljudi...
Ja sam se udala sa 19g. i rastala sa 22 :roll:
Nisam se zurila udati iz nekih drugih razloga, jednostavno mlada-luda,zaljubljena,bio je tada Bog za mene.Nakon sest mjeseci svadjali se ko dva vraga,i sve je puklo.Odrzavao se taj brak na povuci potegni,nisam ga vise voljela i pozeljela sam slobodu.Sada imam 26 i znam sto hocu.Netrazim da se udajem ponovo,ali ako mi naidje srodna dusa zasto da ne.Uglavnom,radije se nikad vise i nebi udavala,ako cu bit nesretna.Zivot je samo jedan jedini.A sto se tice djece,netreba ti muz da ih imas :wink:
kosmopolit
23.07.2003., 16:44
to luna ...
ti si carica
kad budes pozelela dete samo se ti meni javi :wink:
ZA ŠLJIVICU
24.07.2003., 01:01
P.S. Moja okolina me smatra izgubljenim slucajem.Paaa ako se ti pitaš da li si normalna zbog toga........onda je okolina verovatno u pravu!! :wink: :D :wink: :wink: :wink:
black-devil
24.07.2003., 14:57
znate sta najbolje vam je da uopste ne razmisljate o tome, ima vremena kad dodje taj trenutak pa onda razbijajte glavu o tome al za sad uzivajte u ovome:)
sigurna
26.09.2003., 23:51
I ja imam 26 god. mladu sestru udatu sa detetom koju redovno slusam kako mi zavidi na mom devojackom zivotu.Skoro sam razmisljala i dosla do zakljucka da ne poznajem ni jednu osobu koja je duze u braku a da mi je rekla da je brak super.Obicno su komentari tipa:ma,uzivaj dok mozes;nisi luda da se zarobis...
I tako sto sam starija sve manje imam zelju da se vezujem.Upravo sam ostavila decka posle 3 god. zabavljanja jer NECU DA SE UDAJEM!!!
Na pocetku veze se uvek zapalim da je to pravi i da cu da se udam a kako vreme prolazi ja pocnem da se zahvaljujem Bogu sto me je spasio te bede!
Verovatno ce me uhvatiti frka kada napunim 30.ali samo zbog dece ali mozda i to prevazidjem.Ko to zna?!