Vidi punu verziju : kako da deinstaliram LINUX
Imam na jednom dijelu diska XP a na drugom LINUX e kako sad da deinstaliram LINUX?
Incognito
13.10.2003., 15:41
Sta koristis kao boot loader? ... Ako je XP-ov, onda samo obrisi linux particije, i dodaj ih svojoj FAT32/NTFS particiji na XP-u... Postoje mnogo dobrih programa koji to rade skroz bezbolno, a najbolji je PQMagic Partition Magic...
Poz.
obrisao sam tu patriciju u sve sredio ali i dalje kad mi se pali kom. pita me ocu li linux ili win kako to da maknem
Postavi da TIMEOUT = 0 u boot.ini fajlu, ili na My computer>properties>Advanced>Startup and Recovery>Settings i tu ti je podesavanje svega sto ti treba!Najjednostavnije ti je da postavis da automatski podize WIN XP, da te ne ceka da ti izaberes, tj. da TIMEOUT (u boot.ini fajlu) bude 0 !
Mozes i jednostavno da uncheckiras checkbox koji te pita za vreme pre nego sto podigne prvi na listi ("Time to display list of operating systems")!
Mozes i da prepravis BOOT.INI, da izbrises liniju teksta koja upucuje na LINUX, ali pazi sta radis, jer ako izbrises nesto sto ne treba, eto ti novog problemcica!
Pozdrav!
Alexandro
14.10.2003., 16:45
Sve je to uredno Bosko, ali njemu je boot loader linux-ov, a ne XP-ov.
pa kako mogu mac to posto na ovaj nacin mi nije upalilo
Alexandro
15.10.2003., 14:15
ajde ostavi mail pa cu detaljno da ti napisem sta ces da uradis.
Pozdrav,
Alex
shamrock
15.10.2003., 14:59
Posto si formatirao particije sa Linuxom, ostaje ti jos samo da formatiras MBR, jer si verovatno tu instalirao LILO ili GRUB. Posle formatiranja XP ce znati kako da boot-uje masinu!
P.S. Cinis veliku gresku! Linux je buducnost!
aquarius
17.10.2003., 03:03
Imam na jednom dijelu diska XP a na drugom LINUX e kako sad da deinstaliram LINUX?
"Ubi" Linux particiju sa Partition Magic-om. Preformatiraj je u FAT ili NTFS, a PM ce da sve ostalo odradi sam. :wink:
bundeva
17.10.2003., 22:46
Ebi ga,nisam probao ostale distribucije linuxa,al' kod susea ubacis cd sa instalacijom, koji je butabilan i on te lepo pita os instal,os aninstal,os ovo os ono..No,za ovo je, bojim se,vec kasno :(
obelisk
18.10.2003., 00:13
fdisk /mbr
obelisk
18.10.2003., 00:13
fdisk /mbr
a onda restart naravno