PDA

Vidi punu verziju : Ех ти Руси...

una
14.09.2003., 15:51
htela bih da kupim auto, a ne mogu da potrosim mnogo. vidim da za vec 400-500 evra moze da se kupi moskvitch iz 1988. cini mi se da jedan lepo sredjeni moskvitch (npr.1500 CL) sa ugradjenim plinom, nije lose resenje. mnogi su mi rekli: "bolje moskvitch star 15 godina nego neki mladji polovan jugo".
molim vas za savet - da li je ovakvo razmisljanje pravilno? da li se moskvitch cesto kvari i sta ako se pokvari, da li ima delova? estetsko doterivanje kao lakiranje i promena presvlaka i felni, da li se to isplati? koji auto do 1000 evra biste mi vi preporucili?

bicu vam veoma zahvalna na bilo kakvom savetu.

pozdrav!

srdiv
29.09.2003., 13:01
haos brate haos...moskvich je bas etno-retro.cenim te...ma neinteresujete sta ko kaze, sta ti osecas prema njemu.kupuj ali se malo cenjkaj... :P ma bice jos kola i kocija, ali ne u pepeljuga.. :?

una
30.09.2003., 03:49
haos brate haos...moskvich je bas etno-retro.cenim te...ma neinteresujete sta ko kaze, sta ti osecas prema njemu.kupuj ali se malo cenjkaj... :P ma bice jos kola i kocija, ali ne u pepeljuga.. :?

Heeej! Pa i ti izgleda mislis da to moze da bude dobar fazon. Hm... eto sad je bar neko na mojoj strani. Samo, ono sa pepeljugama mi nije bas mnogo jasno :? .

Chan Shaolin Si
30.09.2003., 16:00
htela bih da kupim auto, a ne mogu da potrosim mnogo. vidim da za vec 400-500 evra moze da se kupi moskvitch iz 1988. cini mi se da jedan lepo sredjeni moskvitch (npr.1500 CL) sa ugradjenim plinom, nije lose resenje. mnogi su mi rekli: "bolje moskvitch star 15 godina nego neki mladji polovan jugo".
molim vas za savet - da li je ovakvo razmisljanje pravilno? da li se moskvitch cesto kvari i sta ako se pokvari, da li ima delova? estetsko doterivanje kao lakiranje i promena presvlaka i felni, da li se to isplati? koji auto do 1000 evra biste mi vi preporucili?

pozdrav!

sta ce ti to smece da se blamiras sa moskvichem bolje ti je yugo bar ima neki izgled a ono ka kokosarnik.
za 300€ mozes da kupis ford taurus iz 1982 2.0ccm registrovan na KG table ocuvan dobro.

Miladoika
03.10.2003., 02:06
NAJBOLJE DA PITAS BALKANSKOG SPIJUNA
a sta mislis ? :oops: :oops: :oops:

04.10.2003., 22:32
NAJBOLJE DA PITAS BALKANSKOG SPIJUNA
a sta mislis ? :oops: :oops: :oops:

NE SECAM SE DA JE ON VOZIO MOSKVITSCHA :o ?!

Sizif
07.10.2003., 13:36
Ne, špijun (Petar) je bio vožen u novinarkinoj Dijani a Ilija je vozio Moskvič i izjavio legendarnu rečenicu "Koja kola to da kupim? Koja su to kola bolja od Moskviča?"

Slažem se, veći je fazon Moskva nego Ford iz '82-ge.

Chan Shaolin Si
07.10.2003., 17:36
Ne, špijun (Petar) je bio vožen u novinarkinoj Dijani a Ilija je vozio Moskvič i izjavio legendarnu rečenicu "Koja kola to da kupim? Koja su to kola bolja od Moskviča?"

Slažem se, veći je fazon Moskva nego Ford iz '82-ge.

a tu se ne slazemo nikako nikad ne moze moskva bit u vecem fazonu od forda.

nego da te pitam moze li u jugoslaviju da se registruje rusko auto njemackih tablica. ima ovamo niva jeftino za 200-300€ da nadjes vrh nivu dolje bi ka luda prosla 1000 samo ako moze da se carini a starija je od 6 godina.

Sizif
09.10.2003., 10:58
...a tu se ne slazemo nikako nikad ne moze moskva bit u vecem fazonu od forda.
Stvar ukusa. Ford je bolji auto ali Moskva ima veći coolness degree. 8)
...nego da te pitam moze li u jugoslaviju da se registruje rusko auto njemackih tablica.
Ne može legalno. Inače može da se muva sa nekim papirima ovde registrovanih havarisanih vozila, ali ne znam da li se to isplati.

rajlovac88
22.02.2004., 19:18
[quote="una"]htela bih da kupim auto, a ne mogu da potrosim mnogo. vidim da za vec 400-500 evra moze da se kupi moskvitch iz 1988. cini mi se da jedan lepo sredjeni moskvitch (npr.1500 CL) sa ugradjenim plinom, nije lose resenje. mnogi su mi rekli: "bolje moskvitch star 15 godina nego neki mladji polovan jugo".

Uzas, pa to u svetu spada u muzejsku vrednost.Ja se slazem da mi spadamo samo na pola u svet ali to je bas bacanje para.

neko i nesto
23.02.2004., 09:08
evo ovako ti stoje stvari.Moskvic je groblje novca.Znaci ako kupis taj "auto" vise ces da budes kod majstora nego sto ces da se vozis.Sa druge strane razmisli malo na ovj nacin-plinski uredjaj kosta 250 evra,a ako za auto sa plinom das 500 u kakvom stanju moze da bude taj auto.To moze da bude samo neki les.
Moije misljenje je da ne kupujes to.
Ako vec hoces da kupis auto za tako malo malo para onda najbolje da uzmes zastavu jer je najisplativiji sto se tice odrzavanja.Ovo ti govorim iz iskustva od oko 150000 km u zastavi.Kvari to je cinjenica ali delova imas svuda i nisu preterano skupi,dok za moskvica imas delove samo u dve ili tri radnje u gradu i paprene su im cene.
Toliko od mene.
Pozdrav

pelePC
24.11.2004., 03:53
Da li je moguce ugaditi na Ladu pozadi disk kocnice? Ili recimo ABS? Da li jemoguce ugraditi i neki turbo punjac? Servo volan? Da li je neko uspeo ili cuo da je neko uspeo da uradi nesto od ovoga?

sanja
24.11.2004., 09:58
ja bih dodala i 17-tice, pa opaku muziku (alpina obavezno), bull bars.
obavezno brojanicu na retrovizor. i cd, antiradar terapiju. mozda i jambolije na sedista, svakako i mini bar.

Zagor BG
24.11.2004., 10:26
Nekukaj nam đede Milo uzećemo Ladu,
da ...... udovicu mladu! :lol: :lol:

brera
24.11.2004., 10:40
obavezno brojanicu na retrovizor. i cd, antiradar terapiju. mozda i jambolije na sedista, svakako i mini bar.
a potkovica i zeciji rep na anteni :lol:

sanja
24.11.2004., 10:49
brera, svaki savet je dobrodosao.

Master_Chief
24.11.2004., 10:52
Hm...cisto sumnjam da mogu 17-tice na Ladu....

sanja
24.11.2004., 11:02
pa ne moze ni turbo charger ni abs, a covek 'oce.
znaci, sve se moze kad se hoce.

pa nisu ladu dzabe izmislili rusi :!:

Espanol
24.11.2004., 12:45
Zar to "budženje" Lade nije moglo da se smesti u neki od bar pet otvorenih TUNING- a?

Senta
22.01.2005., 11:26
Vidjao sam jedan model ove marke na ulicama moga grada, i mogu reci da sam se par puta vec okretao za njim da procitam "ciji je" jer po linijama nisam mogao nigde da ga svrstam.. Inace, ova marka je pomentuta u nekoj temi pa ako neko ima neke informacije o ovoj fabrici gde se nalazi, otkada posluje, nesto o modelima.. da se nesto nauci! :D

Espanol
22.01.2005., 14:08
Vidjao sam jedan model ove marke na ulicama moga grada, i mogu reci da sam se par puta vec okretao za njim da procitam "ciji je" jer po linijama nisam mogao nigde da ga svrstam.. Inace, ova marka je pomentuta u nekoj temi pa ako neko ima neke informacije o ovoj fabrici gde se nalazi, otkada posluje, nesto o modelima.. da se nesto nauci! :DVolga se proizvodi u fabrici GAZ (Gorkovski Auto Zavod) u mestu Gorki (Nižnji Novgorod). Osnovana je 1932. godine i započela licencnu proizvodnju Forda A. Kasnije je počela proizvodnju modela sopstvene konstrukcije. Tokom Drugog svetskog rata tamo je nastao prvi ruski terenski automobil. Posle rata započela proizvodnja Pobeda, Volgi i luksuzne Čajke sa V- 8 motorom...Danas se proizvodnja bazira na nekoliko tipova Volgi i serije kamiona male nosivisti sa dizel motorima Štajer i raznih terenskih kamiona sa sopstvenim dizel i benzinskim motorima...

Senta
22.01.2005., 21:40
Prodaju li se oni po Evropi (tj. odgovaraju li oni zahtevnijijim kupcima), ili su namenjeni istocno Evropskom trzistu pa samo koji slucajno zaluta onuda?

Strajder
23.01.2005., 19:02
Prodaju li se oni po Evropi (tj. odgovaraju li oni zahtevnijijim kupcima), ili su namenjeni istocno Evropskom trzistu pa samo koji slucajno zaluta onuda?
solidnu kolicinu informacija o ovom proizvodjacu, ukoliko se snalazis sa ruskim ili engleskim mozes naci na www.gaz.ru ... pozdrav...

Zagor BG
02.08.2005., 15:30
Kakva su iskustva (prednosti i mane) sa Ladom 1,6 16 V ili 1,5 8V? Kažu da je u njoj kopija nekog Poršeovog motora? da li je to istina ili su naklapanja? Pozdrav svima! :D

Espanol
03.08.2005., 03:02
Kakva su iskustva (prednosti i mane) sa Ladom 1,6 16 V ili 1,5 8V? Kažu da je u njoj kopija nekog Poršeovog motora? da li je to istina ili su naklapanja? Pozdrav svima! :DInformacija primljena direktno od glavnog konstruktora fabrike VAZ. Radna zapremina 16 V motora povećana je sa 1,5 na 1,6 litara (pri istoj snazi) prvenstveno radi zadovoljavanja Euro 3 normi, a zatim elastičnosti motora i smanjenja potrošnje goriva. Iskustva servisera govore da je motor odlično izbalansiran i da nema nikakvih specifičnih problema. Jedino o čemu treba voditi računa je termodavač i redovna kontrola radne temperature. Znam taksistu koji je sa "110" prešao više od 300 000km bez ikakvih problema. Mislim da ćeš se lepo navozati u tom autu, jer si za taj novac dobio najviše što može da se dobije.

Zagor BG
03.08.2005., 08:21
Kakva su iskustva (prednosti i mane) sa Ladom 1,6 16 V ili 1,5 8V? Kažu da je u njoj kopija nekog Poršeovog motora? da li je to istina ili su naklapanja? Pozdrav svima! :DInformacija primljena direktno od glavnog konstruktora fabrike VAZ. Radna zapremina 16 V motora povećana je sa 1,5 na 1,6 litara (pri istoj snazi) prvenstveno radi zadovoljavanja Euro 3 normi, a zatim elastičnosti motora i smanjenja potrošnje goriva. Iskustva servisera govore da je motor odlično izbalansiran i da nema nikakvih specifičnih problema. Jedino o čemu treba voditi računa je termodavač i redovna kontrola radne temperature. Znam taksistu koji je sa "110" prešao više od 300 000km bez ikakvih problema. Mislim da ćeš se lepo navozati u tom autu, jer si za taj novac dobio najviše što može da se dobije.
Hvala! Puko sam od majstorisanja, ležanja pod automobilima,šlepanja, ulja i masti, ucenjivanja za delove i snalaženja sa štapom i kanapom. Nadam se da će mi svanuti! :D

Espanol
03.08.2005., 12:34
To je sigurno. Pazario si vrlo solidno vozilo i ponoviću, za te novce niko ne nudi više. Srećno majstore! :wink:

Kypck
02.09.2005., 17:01
Иако нисам имао прилике да их видим уживо, прво ме је заинтересовала нова Нива

http://www.niva-spb.ru/images/nivaf3.jpg

па и УАЗ патриот 2,7л
http://magazine.avtoindex.com/images/forum/2005/uaz_patriot_2.jpg

али ово ме је дефинитивно зачудило!
http://img.auto.mail.ru/pic/editor/Image/news/Chevrolet-Viva-Adrenalin-2.jpg

Иако је опел-опел, по повољној цени и ово ми изгледа сасвим фино. Старе астре под називом астра класик се раде у Пољској, а сад су и Руси кренули са овим (ВАЗ је у саставу ГМ као и Опел, Даеву и остали).

Шта кажу љубитељи Руса (Загор Те Неј...)...
Ови теренци изгледају фино, само не знам какве су им карактеристике (да ли је добар макар као стари УАЗ)

Zagor BG
03.09.2005., 19:10
Nisam ja neki veliki ljubitelj ruskih vozila, ali mislim da imaju solidna vozila za dati novac. Iskreno govoreći pre bih kupio neko englesko, italijansko ili francusko vozilo starije generacije pod uslovom da je novo. Međutim, kada je to nemoguće zbog našeg ''visokog'' standarda dobra je i Lada 112. Automobilska tehnologija nije neka tajna i vidimo da su različiti tipovi automobila u stvari varijacija na jednu te istu temu. Automobili liče jedni na druge i svi kradu jedni od drugih. Pomenuo si Opel Astru, Opel Vektru... da li ti nova lada 112 ne liči pomalo na njih. Neko će zameriti na kvalitet plastike instrument table, završnu obradu itd., ali ja nemam nameru da od auta pravim kuću putujuću u smislu TV, veze sa Netom, frižiderom. Ponavljam, lepo je imati i to ali to više nije auto nego svemirski brod za velike pare.
http://www.ladaclub.nl/images/Leden-auto/Mile.JPG

http://www.vaz.ru/imgs/cars/2112-3b.jpg
http://polonez.free.fr/lada112super1600.jpg

Mislim i to da su Lade konstrukcijski čvršće od zapadnih vozila jer i Rusi imaju iste makadame od puteva kao i mi. O tome da Rusi kao konstruktori i nisu baš za potcenjivanje neka kažu oni koji se u to bolje razumeju. Pozdrav svima!

karlos
03.09.2005., 20:30
hehehhe, neko i ladu racuna u auto...

Kypck
04.09.2005., 16:14
Pa slicni su po linijama kad pogledas, u ostalom i ista su klasa... Znas onu, "svaka je lada napravljena da vuce top"... Ima tu istine, ali eto ja sam i sa opelom zadovoljan kada je u pitanju podnosenje nasih puteva, mada mislim da je golf 2 tu ipak prilicno dobar... Lade su jake, ali nesto sam cuo da je Niva (ova stara) dobila na NCAP testu samo 1* zbog slabog kvaliteta celika...

HEMI 426
04.09.2005., 16:35
danas sam na ulici video novu nivu, srebrne boje na nasim tablama! jel pocela prodaja kod nas ili je to neki privatni import iz rusije?

Bullitt13
05.09.2005., 20:14
Mogu da ti kazem stara Niva je bog medju dzipovima, e di ona moze sve da se popne to je chudo, a josh s obzirom da je dzip troshi zanemarljivo! Obecao sam matorom chim se zaposlim da uzmem kredu i kupim mu jednu! Pa da moze da se vrne u zavichaj! Chuo sam da je izashla nova al' tek sad videh dizajn! Tako da ne verujem da je josh poceo masovan izvoz, jer s obzirom na cenu i renome Lade prvo bi je valjali na Balkanu!
http://www.cars-galore.de/images/chevrolet/20050312-niva.jpg

djura22
05.09.2005., 21:29
Mogu da ti kazem stara Niva je bog medju dzipovima, e di ona moze sve da se popne to je chudo, a josh s obzirom da je dzip troshi zanemarljivo! Obecao sam matorom chim se zaposlim da uzmem kredu i kupim mu jednu! Pa da moze da se vrne u zavichaj! Chuo sam da je izashla nova al' tek sad videh dizajn! Tako da ne verujem da je josh poceo masovan izvoz, jer s obzirom na cenu i renome Lade prvo bi je valjali na Balkanu!
http://www.cars-galore.de/images/chevrolet/20050312-niva.jpg
rusi su carevi

Zagor BG
06.09.2005., 01:25
rusi su carevi
Lada Žiguli (čitaj Fiat 124) 1mm-tarski lim. Moskvich 1500 (kopija mašine BMW) uzeo prvo mesto na reliju do Mexico Citija u konkurenciji manje više svih svetskih vozila. Lada Niva najbolji terenac gledajući odnos mogućnosti - cena - održavanje. Moskvich Aleko je kopija Simce 1308 hečbeg varijante koja uopšte nije loš auto. Kupujte 1987-88 godište jer je limarija super. Godište 1990-91 je loša limarija jer su lim kupili od nas. Za 400 eura kupiš auto sa Ladinim motorom i plinom pa da se navozaš samo tako. Šteta što su Rusi acenat bacili na rakete i satelite, a automobile po direktivnoj ekonomiji (Gros Plan) proizvodili na tone. Toliko od mene. Pozdrav svima!

codemaker
06.09.2005., 02:02
Nekad davno sam imao Aleka. Kupljen nov. Od svih aleka koje sam znao u okolini,samo je moj imao je menjac koji nije pravio probleme.... Vozio sam ga 18 meseci i to duze ture (Slovenija, Grcka itd). Za onog ko nije nesto zahtevan, kotrlja se.
Imao problema sa grejanjem, nemozes ga iskljuciti ni zimi ni leti.
Vrlo brzo problemi sa paljenjem, gasom, stelovanjem. cas vuce, case ne vuce. Kontrole oko volana otkazale, pa sve mora da menjam (rucice zmigavaca, za svetla itd).
Lim je bio doduse kao u tenka, ali bez zastite. Samo farba direktno na lim. Slucajno video na bravi gepeka, gde mi kljucevi vise kad otvaram, pa izdrljase farbu, odmah ispod cist lim...
Na kraju mi je u sred krvine otpao volan (ostao u ruci dok sam pravio polukruzno kod carine na NBGD). Zgrozio sam se sta je moglo da bude da mi se to desilo na autoputu, jer sam uglavnom vozio 140 konstantno :sad:
Prodao iste nedelje budzasto, i danas mi se kosa dize na glavi. Od onda presao iskljucivo na Audi, i nema problema. O ruskim automobilima ni ne razmisljam vise.
Vidim, trude se oko dizajna, ali neka hvala.. Moraju jos dosta da uce.

Kypck
06.09.2005., 13:39
О новој ниви је већ било речи у некој од претходних тема. Мислим да је Шпанац рекао и где се може набавити, а колико се сећам, цена је преко 10 000 евра.
А да је нива најбоља и није. Тако су мени причали жандарми који кажу да је УАЗ мајка за ниву. Опет, у некој од претходних тема, неко је причао и шта све може УАЗ на коповима угља чини ми се...

chika_doktor
06.09.2005., 14:16
Ko moze podnijeti gore navedene djecije bolesti onda je lada definitivno automobil za njega..Ja licno ne mogu da predjem preko nekih stvari pa se zadovoljavam polovnjacima.Aj sve nekako ali nisam mogao da predjem preko toga da mi se od ruske plastike na volanu pojavila uzasna alergija cim dodirnem volan.Mozda je to zato sto imam osjetljivu kozu a ne zidarske ruke...Ovaj problem sa volanom sam imao i u skodi feliciji...

RaiKkonen 911
07.09.2005., 00:22
Gadna stvar.Mazni sa nekog Gran Prija rukavice :lol:

Aleksej_BASO
07.09.2005., 04:25
Nisam ni ja ljubitelj ruskih kola, ali posto sam rusofil, podrzavam ovu temu, i sam sam hteo da je otvorim, a potrudicu se da bacim koju lepu sliku...

Maxy
08.09.2005., 15:47
О новој ниви је већ било речи у некој од претходних тема. Мислим да је Шпанац рекао и где се може набавити, а колико се сећам, цена је преко 10 000 евра.
А да је нива најбоља и није. Тако су мени причали жандарми који кажу да је УАЗ мајка за ниву. Опет, у некој од претходних тема, неко је причао и шта све може УАЗ на коповима угља чини ми се...

Otprilike imaju iste vizne karakteristike,samo sto je Uaz dosta kvalitetnije uradjen,naravno za teren.Ali zato potrosnja 20l u mestu.

Zagor BG
10.09.2005., 09:03
Nekad davno sam imao Aleka. Kupljen nov. Od svih aleka koje sam znao u okolini,samo je moj imao je menjac koji nije pravio probleme.... Vozio sam ga 18 meseci i to duze ture (Slovenija, Grcka itd). Za onog ko nije nesto zahtevan, kotrlja se.
Imao problema sa grejanjem, nemozes ga iskljuciti ni zimi ni leti.
Vrlo brzo problemi sa paljenjem, gasom, stelovanjem. cas vuce, case ne vuce. Kontrole oko volana otkazale, pa sve mora da menjam (rucice zmigavaca, za svetla itd).
Lim je bio doduse kao u tenka, ali bez zastite. Samo farba direktno na lim. Slucajno video na bravi gepeka, gde mi kljucevi vise kad otvaram, pa izdrljase farbu, odmah ispod cist lim...
Na kraju mi je u sred krvine otpao volan (ostao u ruci dok sam pravio polukruzno kod carine na NBGD). Zgrozio sam se sta je moglo da bude da mi se to desilo na autoputu, jer sam uglavnom vozio 140 konstantno :sad:
Prodao iste nedelje budzasto, i danas mi se kosa dize na glavi. Od onda presao iskljucivo na Audi, i nema problema. O ruskim automobilima ni ne razmisljam vise.
Vidim, trude se oko dizajna, ali neka hvala.. Moraju jos dosta da uce.
Problem sa grejanjem se svodi na ispravnost sajli polugica i tzv. ''česmice'' (ventila koji se zatvara ili otvara u zavisnosti da li aktivirano grejanje ili ne. Ni paljenje nije neka akcija u smislu štelovanja. Dobra razvodna kapa, kablovi, kondezator i čiste platine i nema šta da otkaže. Primera radi, mnogi ljudi sa elektronskog paljenja prerađuju svoj auto na platine. Razlog je extremno jednostavan. Komutator se relativno često kvari ne popravlja se jer je elektronika a za mnoga vozila nije jeftin da bi se kao, recimo platine, držao u rezervi. Što se tiče volana, nije mogao da otpadne tek tako. Mora da je pre toga davao signale nedovoljne zategnutosti. Rešenje je vrlo prosto. Veliki imbus ključ broj 13 ili 14 i na sredini volana ima mestašce gde se on doteže. Kod Lada do Lade Rive su slabe kugle i često ispadne točak. Ali to je greška vozača koji ne proverava njihovo stanje. Ovo pišem ne da ti oponiram već da skrenem pažnju vozačima na elementarno poznavanje mehanike jer se dobar vozač vidi po tome kako održava svoj auto.(''Pokaži mi svoje pse da vidim kakav si lovac'').
Porediti Ladu i Audija u svakom pogledu je besmisleno i u smislu performansi, udobanosti ali i troškova. Mali servis za Audija 4 (pločice, klinasti kaiš, zamena ulja) je oko 150 eura, pa ko voli i ima mogućnosti nek' izvoli. Pozdrav svima!

karlos
10.09.2005., 14:26
Problem sa grejanjem se svodi na ispravnost sajli polugica i tzv. ''česmice'' (ventila koji se zatvara ili otvara u zavisnosti da li aktivirano grejanje ili ne. Ni paljenje nije neka akcija u smislu štelovanja. Dobra razvodna kapa, kablovi, kondezator i čiste platine i nema šta da otkaže. Primera radi, mnogi ljudi sa elektronskog paljenja prerađuju svoj auto na platine. Razlog je extremno jednostavan. Komutator se relativno često kvari ne popravlja se jer je elektronika a za mnoga vozila nije jeftin da bi se kao, recimo platine, držao u rezervi. Što se tiče volana, nije mogao da otpadne tek tako. Mora da je pre toga davao signale nedovoljne zategnutosti. Rešenje je vrlo prosto. Veliki imbus ključ broj 13 ili 14 i na sredini volana ima mestašce gde se on doteže. Kod Lada do Lade Rive su slabe kugle i često ispadne točak. Ali to je greška vozača koji ne proverava njihovo stanje. Ovo pišem ne da ti oponiram već da skrenem pažnju vozačima na elementarno poznavanje mehanike jer se dobar vozač vidi po tome kako održava svoj auto.(''Pokaži mi svoje pse da vidim kakav si lovac'').
Porediti Ladu i Audija u svakom pogledu je besmisleno i u smislu performansi, udobanosti ali i troškova. Mali servis za Audija 4 (pločice, klinasti kaiš, zamena ulja) je oko 150 eura, pa ko voli i ima mogućnosti nek' izvoli. Pozdrav svima!

prosto receno, moras biti automehanicar sa dugogodisnjim iskustvom da bi razmisaljao o lajki ili nekom rusu...

chika_doktor
10.09.2005., 15:02
I naravno da poneses alata najmanje za generalku...Ali dobro, ko voli nek izvoli...Ja licno u autu ne zelim da imam nista osim baterijske lapme i rezervnog tocka....

codemaker
10.09.2005., 15:44
@ Zagor,

:)
Sve ja to kao znam, u teoriji :) Ali kad dodje stani-pani, dzaba mi moja teorija....
A i sto neko gore rece, ja o automobilu jednostavno nemam vremena ( a ni afiniteta) da bilo sta znam, sem da kontrolisem ulje, vodu, gume i da sipam benzin. Sve drugo treba da odrade servisi. Takvo je cini mi se rveme doslo. Moj otac je polagao voznju i jedan deo ispita je bio "poznavanje motora", gde su morali da znaju kako radi, koji su delovi, maltene automahanicarski ispis....

Sto se tice volana, nije on otpao na mestu gde se srafi. Odvalio se ceo deo (u obliku pravougaonika gde je u sredini prolaz za sipku volana), gde je zasvajsovan za ostali deo sasije! A taj deo je cini mi se bio aluminijski ili tako nesto, ne secam se vise detalja. Naravno, to je bila misterija i za sve koje poznajem. Pre toga nisam imao niakve naznake. Nisam poznavalac automehanike, ali sto se tice voznje, "osecaja" ponasanja automobila na putu i sve te stvari, jako dobro uocavam, zbog mnogogodisnjeg iskustva voznje. Tako sam na primer jednom primetio da mi kola ne vuku bas kako valja, mada su drugi koji su probali rekli da je sve ok, izvuce do 200 bez problema. Ali ja sam tvrdio da nesto nije kako treba, kao da je malo manje zivahan i kasnije dobija punu snagu nego inace. Na kraju su mi na servisu ustanovili da neka "lambda sonda" (e tu vec nisam na svom terenu), koja navodno odredjuje smesu benzina, ili tako nesto, nije dobijala prave informacije od opet nekog dela, pa je povremeno pogresno kalkulisala. To se minorno primecivalo u voznji, ali sam ipak osetio, po iskustvu. Dakle, da nesto sa volanom nije u redu, garant bi osetio. No, braca Rusi valjda malo losije svajsovali i ode sve u pm :) Sreca te nisam vozio tog momenta prebrzo.

Zagor BG
10.09.2005., 23:54
Koliko sam ukapirao ovde svi voze polovne munje od automobila koji rade ko švajcarski sat pa ni šraf ne znaju da zavrnu. I tako to godinama. Malo mi ta priča ne drži vodu, ali ako ćemo da se lažemo...

HEMI 426
10.09.2005., 23:57
hahahaha, u pravu si! eto bas sam veceras video da mi auto kulja crn dim sa sve masnim flekama na asfaltu ( zaista :shock: )....kapiram da tako treba...

Austin
11.09.2005., 00:04
hahahaha, u pravu si! eto bas sam veceras video da mi auto kulja crn dim sa sve masnim flekama na asfaltu ( zaista :shock: )....kapiram da tako treba...
Znaci i VW se kvari, pa to je nemoguce.

HEMI 426
11.09.2005., 00:09
u mom slucaju, to je ocekivano...

u ostalom, posle bube, sve mogu da sahranim... :wink:

codemaker
11.09.2005., 00:45
Koliko sam ukapirao ovde svi voze polovne munje od automobila koji rade ko švajcarski sat pa ni šraf ne znaju da zavrnu. I tako to godinama. Malo mi ta priča ne drži vodu, ali ako ćemo da se lažemo...

Ma kakve munje :(
Evo sad bas dok sam bio na odmoru, najpre mi je crkao valjda termostat, poceo da pregrejava uzbrdo. Jedva se dovukao na vrh Meteora u Grckoj. Posle otisao u Audi servis kad oni samo otvorili i zatvorili haubu - menjaj ventilator (drugi, elektricni) ! I tras, 35 evra samo za tu konstataciju. Nisam hteo jer sam sumnjao na termodavac. Odem kod elektricara, nije mi uzeo nista ali tvrdi da je ventilator ok...
Odem kod treceg mehanicara u Korintu, taj mi nadje da mi na hladnjako postoje mikroskopskem rupice, koje nesto imaju uticaj na vazduh, sta li i to je zalepio nekom pastom. 20 evra. Probam na velikom uzbrdicama sa forsiranjem, ne pregrevaa vise...
Ali, zato, kad nakon voznje stanem i ugasim motor - nece da upali dok se ne ohladi. Sumnjao na pumpu za benzin, odem do mehanizara, stave na kompjuter, kad ona jednom vec gore pomenuta "lambda" (ili tako nekako), nema signal sa termodavaca ili nekog senzora - kompjuter kaze "sonda nije inicijalizovana, ne dobija prave podatke"... Sad je kao ta prokletinja od "lambde" ok, ali nema podataka? Zamene mi ondak termodavac (zovu ga senzor) i sad je sve ok.... novih 75 evra..
Dakle, daleko da se ovde voze "polovne munje", ima i tu sta da se menja, cacka i porpavlja, samo sto mnogo vise kosta, od nekih manjih kola.. :(

Da ne govorim da sam morao da pre polaska menjam manzetnu itd. A ceka me jos zamena amortizera a dalje i nesmem da razmisljam.
Al' yebiga, kad je sve ok, onda barem imamo "munje" makar do sledeceg problema :)

brera
11.09.2005., 03:26
malo smeha :-)

http://67.19.177.10/newphotos/weird/weird517.jpg

Kypck
11.09.2005., 09:26
кодмејкер је у праву. Сваком ауто се мање-више дешава да се квари. Али такав смо ваљда народ и причамо све нај нај о својим колима. Ма, друже не квари се, само мењам уље, а потроња је испод 6л бензина у граду...
Питам комшију "Како ауто?", а он отвара хаубу и почне "ево, супер видиш, нигде де цури уље,а и не троши га...ево видиш"...ама, питао сам реда ради...
Који год ауто имаш, мора да се отвориш и да га редовно сервисираш, иначе **беш мерцедес рецимо ако је крш (што доста њих јесте) или голфа 4 ако је пун гита....

Zagor BG
11.09.2005., 13:03
malo smeha :-)

http://67.19.177.10/newphotos/weird/weird517.jpg

Kume, kume Dihtu kava, kava tu kava? (RAMBO & kompani)

Kypck
11.09.2005., 15:34
Е стварно су краљеви! Мислим да није сликано овде, али као да јесте...

Kypck
11.09.2005., 16:04
Ево још једне са истог сајта. Франкејнштајн "сделано в россија"

http://67.19.177.10/newphotos/weird/weird650.jpg

Zagor BG
11.09.2005., 23:27
Е стварно су краљеви! Мислим да није сликано овде, али као да јесте...

Moskvič star bar 15 godina u fazi raspadanja (uzgred redovno servisiran i održavan) nosi očerupanu ladu koja ima između 100- 500 kg i četiri ''kuma''. Ja bih preporučio članovima foruma da posle smeha razmisle o ovoj antireklami za ruska vozila. Podsetio bih da većina vozila na krovu nebi trebalo da nose više od 50kg čak i kada su nova i kad imaju kufertreger. Pozdrav svima!
PS Preporučio bih članovima foruma da sa svojim visoko sofisticiranim vozilima izbegavaju bliske susrete sa Moskvičom 1500 iako nema klasičnu šasiju. Toliko je zaostao i jak da sa njim možete da letite preko oranica kao da je džip (lično proverio). Nije ni tako spor kako bi ste pomislili. Proverite!

brera
12.09.2005., 01:04
Moskvič star bar 15 godina u fazi raspadanja (uzgred redovno servisiran i održavan) nosi očerupanu ladu koja ima između 100- 500 kg i četiri ''kuma''. Ja bih preporučio članovima foruma da posle smeha razmisle o ovoj antireklami za ruska vozila. Podsetio bih da većina vozila na krovu nebi trebalo da nose više od 50kg čak i kada su nova i kad imaju kufertreger. Pozdrav svima!
PS Preporučio bih članovima foruma da sa svojim visoko sofisticiranim vozilima izbegavaju bliske susrete sa Moskvičom 1500 iako nema klasičnu šasiju. Toliko je zaostao i jak da sa njim možete da letite preko oranica kao da je džip (lično proverio). Nije ni tako spor kako bi ste pomislili. Proverite!

pomnozi to "bar" sa dva ;-)

chika_doktor
12.09.2005., 15:05
Kad vec pricamo o moskvicu ja sam imao frontalni udes sa modelom goore na slici..Moskvic nije bio truo a siera ga je raznijela...Nikad ga vise niko nije sastavio..Tako da te price ovaj auto je jaci od drugog kod mene ne piju vode..U sudarima nema nekih pravila..Barem kad su stariji automobili u pitanju..

RaiKkonen 911
12.09.2005., 20:22
PS Preporučio bih članovima foruma da sa svojim visoko sofisticiranim vozilima izbegavaju bliske susrete sa Moskvičom 1500 iako nema klasičnu šasiju... Proverite!

Kad vec pricamo o moskvicu ja sam imao frontalni udes sa modelom goore na slici..Moskvic nije bio truo a siera ga je raznijela...Nikad ga vise niko nije sastavio.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zagor BG
12.09.2005., 23:32
Kad vec pricamo o moskvicu ja sam imao frontalni udes sa modelom goore na slici..Moskvic nije bio truo a siera ga je raznijela...Nikad ga vise niko nije sastavio..Tako da te price ovaj auto je jaci od drugog kod mene ne piju vode..U sudarima nema nekih pravila..Barem kad su stariji automobili u pitanju..
Toliko si gluposti do sada odvalio da je to bruka. Za tebe je Zastava čudo tehnike, imaš nežne, alergične ruke i baterijsku lampu i voziš Lanciju koja dimi, a sudarao si se sa Moskvičem. Alo, na čemu si? Pečenje jedeš na špric?

Kypck
13.09.2005., 15:25
Па добро Загоре, могуће да човек има алергију на неку врсту гуме, то није баш пријатно, зар не? Заборавио сам шта је причао за Заставу, а имао је-па је имао проблем са Ланчијом....
И ја мислм да је москвич јак, али опет ко зна у каквом је стању? Ако је ауто труо, аутоматски постаје много слабији зар не? А сијера није баш слаб ауто или бар мени тако не изгледа...

chika_doktor
13.09.2005., 15:51
Neki ljudi bas vole da uzimaju rijeci i recenice iz konteksta i upotrebljavaju ih kako njima odgovara...Posto si me pocastio lijepim komentarom evo castim i ja tebe....paćeniče...

chika_doktor
13.09.2005., 16:24
I da se nadovezem...Zamislite koji moron moze da kupi ladu...I to novu...Pa to nebi kupio ni moj djeda kome je Staljin bio bog...Nas i Rusa 300 miliona...hik hik..

Zagor BG
13.09.2005., 17:55
I da se nadovezem...Zamislite koji moron moze da kupi ladu...I to novu...Pa to nebi kupio ni moj djeda kome je Staljin bio bog...Nas i Rusa 300 miliona...hik hik..
Da ti moron da neshto debelo i dugo kao držalja od motike u nežne ruke da ga povučeš i ojačaš iste. Fiksaj se u svojoj zabiti (ne govorim napamet jer to se vidi iz tvojih poruka na drugim forumima) pičko smrdljiva. Koji si ti inženjer majmunčino kada ti je Zastava 101 čudo tehnike a u autu od alata imaš baterijsku lampu. Kada pominješ Staljina onda da znaš da kod njega ti nebi ni klozete čistio.
PS Izvinjavam se drugim članovima foruma zbog ovog komentara, ali sa zlobnim, siromašnim narkićima se ne može na drugi način.

chika_doktor
13.09.2005., 18:26
Jel ti to pratis tudje postove?Ozna sve dozna... :D Najlakse je po sirotinji... :D Al kazem opet bolje materijalna nego duhovna sirotinja (citaj ogranicena)...

Kypck
13.09.2005., 18:59
Ajde ljudi iskulirajte, ne prilichi vam !

Zagor BG
13.09.2005., 21:34
Samo za neupućene
http://mkmagazin.almanacwhf.ru/venicle/moskvich_412_rally_1.jpg
http://mclellansautomotive.com/photos/B20015.jpg
http://mkmagazin.almanacwhf.ru/venicle/moskvich_412_rally_2.gif
With the normal models in production, the Moskvitch competed also in some international rallyes (up, one Moskvitch "407" and two "412" rally). There were also very hard competitions, as the London-Mexico City 1968 (where the Russian team classified on second place), or the Safari-Rally in South Africa (third place). During the "Tour d'Europe" 1971, the Moskvitch team even obtained the first place, although the resources were not the sames of the Western factories!

smeh
14.09.2005., 00:29
Ako zanemarim prostakluk i zlobu, živo me zanima šta bi "ne-moron" kupio za taj novac u istoj klasi?
Uz put... da li averzija prema Rusima i "Ladama" potiče od kompleksa da "zapad" sve radi bolje ili "Lade" ne valjaju zato što ih prave Rusi, ili ovi što toliko potcenjuju ruske automobile (i ne samo automobile) zaista imaju neke realne argumente za to (npr. možda je neko kompetentan da nam uporedi "ladu" sa automobilom iste klase i tačno kaže šta je to što je toliko loše na njoj - bez predrasuda, nagađanja i pretpostavki napamet)?

jomini
14.09.2005., 01:25
da li averzija prema Rusima i "Ladama" potiče od kompleksa da "zapad" sve radi bolje ili "Lade" ne valjaju zato što ih prave Rusi, ili ovi što toliko potcenjuju ruske automobile (i ne samo automobile) zaista imaju neke realne argumente za to (npr. možda je neko kompetentan da nam uporedi "ladu" sa automobilom iste klase i tačno kaže šta je to što je toliko loše na njoj - bez predrasuda, nagađanja i pretpostavki napamet)?

Prvo da naglasim da nemam ništa protiv Ruskih vozila, ali ne privlače me. Uglavnom, ovo tvoje pitanje o poređenju bilo koje Lade, sa nekim evropskim, japanskim ili američkim autom je, nadam se, šaljivo.
Sve u svemu, čekam poređenje. Svejedno je ko će ga uraditi...

smeh
14.09.2005., 01:36
Prvo da naglasim da nemam ništa protiv Ruskih vozila, ali ne privlače me. Uglavnom, ovo tvoje pitanje o poređenju bilo koje Lade, sa nekim evropskim, japanskim ili američkim autom je, nadam se, šaljivo.
Sve u svemu, čekam poređenje. Svejedno je ko će ga uraditi...
Ne, pitanje uopšte nije šaljivo. Zašto bi bilo?
Hajde ti reci zašto misliš da lade ne mogu da se porede sa npr. japancima? I po čemu?
Uzgred, lada se pravi u Evropi.... te svakako spada u evropska vozila ;)

jomini
14.09.2005., 01:44
Ne, pitanje uopšte nije šaljivo. Zašto bi bilo?
Hajde ti reci zašto misliš da lade ne mogu da se porede sa npr. japancima? I po čemu?
Uzgred, lada se pravi u Evropi.... te svakako spada u evropska vozila ;)
Hehe, ova poslednja ti je stvarno dobar pokazatelj... :oops:
U vezi poređenja (malo u tvom stilu): ne kažem da se ne može porediti, jel sam ja rekao da se ne može porediti??? :arrow: :lol:
Hoću da kažem da poređenje nije sporno, stvar je u rezultatima poređenja...
Lade su drugačiji tip vozila, namenjeni manje više sirotinji koja je željna ne-starog vozila ispred kuće. Unutrašnjost, završna obrada, kloparanje i sl. Sad će neko reći da lupetam, ali ne mislim na nov auto, već kakav će biti posle godinu-dve, pa i više. Treba to imati na umu.

smeh
14.09.2005., 02:11
Hehe, ova poslednja ti je stvarno dobar pokazatelj... :oops:
U vezi poređenja (malo u tvom stilu): ne kažem da se ne može porediti, jel sam ja rekao da se ne može porediti??? :arrow: :lol:
Hoću da kažem da poređenje nije sporno, stvar je u rezultatima poređenja...
Lade su drugačiji tip vozila, namenjeni manje više sirotinji koja je željna ne-starog vozila ispred kuće. Unutrašnjost, završna obrada, kloparanje i sl. Sad će neko reći da lupetam, ali ne mislim na nov auto, već kakav će biti posle godinu-dve, pa i više. Treba to imati na umu.
:shock: Ti stvarno umeš da budeš duhovit! :lol: :lol: :lol:
Čak i ja koja automobile posmatram isključivo po tome kako izgledaju (uzgred, japance prepoznam samo po tome što je uvek nešto neusklađeno i moram da priđem i pročitam koji je :roll: ) znam da je komentar o stanju "Lade" "posle godinu-dve" - besmislen!
Lada, kao ni svako drugo vozilo nije savršena. I ruska vozila uopšte su svakako daleko od savršenstva (pitanje je šta ko želi da postigne?), ali ako ih nešto odlikuje - to su i TRAJNOST i IZDRŽLJIVOST i POUZDANOST. I ti tvrdiš kako baš lade nakon "godinu-dve" otkazuju i to baš u poređenju sa "papirnim" japancima koji nigde na sebi nemaju ni gram materijala više nego što je neophodno?!
Za svaku dalju diskusiju morao bi najpre da se uozbiljiš i bar malo obavestiš...
Uzgred, kome su to namenjena japanska vozila sa savojom masovnom, maksimalno "racionalnom" proizvodnjom, niskom cenom, bez mašte i stila?:?

jomini
14.09.2005., 02:18
:shock: Ti stvarno umeš da budeš duhovit! :lol: :lol: :lol:
Čak i ja koja automobile posmatram isključivo po tome kako izgledaju (uzgred, japance prepoznam samo po tome što je uvek nešto neusklađeno i moram da priđem i pročitam koji je :roll: ) znam da je komentar o stanju "Lade" "posle godinu-dve" - besmislen!
Lada, kao ni svako drugo vozilo nije savršena. I ruska vozila uopšte su svakako daleko od savršenstva (pitanje je šta ko želi da postigne?), ali ako ih nešto odlikuje - to su i TRAJNOST i IZDRŽLJIVOST i POUZDANOST. I ti tvrdiš kako baš lade nakon "godinu-dve" otkazuju i to baš u poređenju sa "papirnim" japancima koji nigde na sebi nemaju ni gram materijala više nego što je neophodno?!
Za svaku dalju diskusiju morao bi najpre da se uozbiljiš i bar malo obavestiš...
Uzgred, kome su to namenjena japanska vozila sa savojom masovnom, maksimalno "racionalnom" proizvodnjom, niskom cenom, bez mašte i stila?:?

Pa dobro, otkud ti ono da sam rekao da Lade otkazuju posle nekog vremena? Rekao sam da mnogo toga unutra počinje da se mrda, krivi, škripi i sl. O novima ne znam, još je rano (možda i nije, ali ne znam nikog ko ima Ladu). Čuo sam od nekih električara da se jadni iseku pri skoro svakoj intervenciji (ovo su mi rekli momci iz servisa za autoalarme). Na takve stvari mislim...
Na ostale pitanja-izjave, ću mudro ćutati. Dok ne budem isprovociran.

smeh
14.09.2005., 02:32
Pa dobro, otkud ti ono da sam rekao da Lade otkazuju posle nekog vremena? Rekao sam da mnogo toga unutra počinje da se mrda, krivi, škripi i sl. O novima ne znam, još je rano (možda i nije, ali ne znam nikog ko ima Ladu). Čuo sam od nekih električara da se jadni iseku pri skoro svakoj intervenciji (ovo su mi rekli momci iz servisa za autoalarme). Na takve stvari mislim...
Na ostale pitanja-izjave, ću mudro ćutati. Dok ne budem isprovociran.
Samo sam pročitala ono što si napisao, a šta si pri tome mislio - zaista ne znam. :)
Ono što sigurno znam, to je da ono što su Rusi napravili da traje - traje. Možda nešto kod "lade" i počne da "škripi" ali svakako radi i to pouzdano!
Za tehničke detalje zaista nisam kompetentna, te je dalji razgovor besmislen budući da "čuo sam od nekih električara" svakako nije nikakav argument.

RaiKkonen 911
14.09.2005., 02:38
Za sada sve sto sam cuo o novim Ladama je katastrofa ali nisam jos od nekog pouzdanog tako da nista ne bih tvrdio.
Naime od 3 razlicita coveka 3 godine stare Lade(otprilike) sa propalim motorom.Sad ponavljam, ne mogu da tvrdim da je bas Lada kriva, ti ljudi mogu da budu od glavnih konstruktora do ljudi koji ne znaju da motoru treba ulje ali svakako posle toga o njima ne mogu dobro da mislim.Ako ima nekog ko poseduje ovaj auto nek me demantuje...

jomini
14.09.2005., 02:39
4Smeh

Pa kako nije, daj se malo ouzbiljiti (što bi rekle naše komšije). Pričao sam sa ljudima i žale se, šta je tu sporno?

jomini
14.09.2005., 02:42
Jel onaj Zaporožec, kako li se zvao, Rus ili neki komšijski? Kakav je to zvuk bio....

http://www.goniadz-mickey.webpark.pl/zaporozec.jpg

A gume su mu strašne!

HEMI 426
14.09.2005., 02:45
zaporožac, ruski.....nazad motor....( uglavnom crvene boje ) bar svi koje sam ja video

RaiKkonen 911
14.09.2005., 02:46
Inace, bice jedan Moskvic na Ju Reliju :)

jomini
14.09.2005., 02:46
Za Hemija i kolege mu ''Amere''...
Ukucajte ''zaporozec'' na Google i na ''images''.. Vidite koji se drugi po redu auto pojavi posle ovog gore???

HEMI 426
14.09.2005., 02:47
tacno je to sto smeh kaze da su rusi ( bar globalno ) trajni, izdrzljivi i pouzdani......i samo to....

brera
14.09.2005., 02:49
(zaz) tacnije ukrainski

a evo i novog "zaporozca"

http://auta5p.car.cz/katalog/zaz/slavuta_02.jpg

HEMI 426
14.09.2005., 02:52
Za Hemija i kolege mu ''Amere''...
Ukucajte ''zaporozec'' na Google i na ''images''.. Vidite koji se drugi po redu auto pojavi posle ovog gore???

hehehehe

dupe i oko....

jomini
14.09.2005., 02:55
hehehehe

dupe i oko....
Mani ti sad to, Google zna šta je šta!!!

HEMI 426
14.09.2005., 02:58
vidim... :roll:

Kypck
14.09.2005., 12:03
А шта ћемо са тојотом и Киа која ће да се склапа у Русији?

Kypck
14.09.2005., 12:21
Ево неколико замимљивости из Русије...
Захваљујући новој технологији фарбања и заштите преузетој са КИА која се склапа у Русији, коцкасте Ладе 2106 и 2104 имају 12 година гаранције на корозију!

Нова Лада Приора

http://img.auto.mail.ru/pic/editor/Image/news/LADA_PRIORA1.jpg

http://img.auto.mail.ru/pic/editor/Image/news/LADA_PRIORA_2.jpg

http://img.auto.mail.ru/pic/editor/Image/news/Lada-Priorasalon.jpg

Путин-мобиль

http://img.auto.mail.ru/pic/editor/Image/news/ZILPutinVesti.ru.jpg

Kypck
14.09.2005., 13:26
Такође постоје и неке лоше ствари, а то је да лада калина и није нешто освојила срца новинара у смислу квалитета и класичних руских бољки, али све у свему ок ауто...
Свако има нешто што тражи од аута, загор тражи дуготрајност, ја можда исто али нешто другачије (скупље за одржавање), неко опет нешто треће...
Верујем да би већина нас хтела нов ауто, као амери, мењају га на 3-4 године и није им много битно да ли је лексус или мецедес МЛ ако ће га мењати не исплати се дати 10 000 долара више-и тако респективно за сваку класу...

http://img.auto.mail.ru/pic/editor/Image/news/LadaKalina1.jpg

http://img.auto.mail.ru/pic/editor/Image/news/LadaKalina6.jpg

http://img.auto.mail.ru/pic/editor/Image/news/LadaKalina9.jpg

Ево и мало смеха...Лажна патрола...

http://img.auto.mail.ru/pic/editor/Image/news/yg-avto2.jpg

Zagor BG
14.09.2005., 14:27
tacno je to sto smeh kaze da su rusi ( bar globalno ) trajni, izdrzljivi i pouzdani......i samo to....
Šta će mi više od toga. Nisam invalid. Pozdrav svima!

HEMI 426
14.09.2005., 14:33
i to sto kazes....

brera
16.09.2005., 00:58
jos nesto od brace :-)

http://www.webpark.ru/images/HitMan/1113976004.jpg

HEMI 426
16.09.2005., 01:02
eeeee vidis, ovo je vec interesantno...custom "rus"!!!!

jomini
16.09.2005., 01:20
Šta je sad to???

brera
16.09.2005., 01:31
Šta je sad to???

pobeda

Aleksej_BASO
16.09.2005., 01:37
pobeda

Zezas????

To je stvarno rus?????? :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D

Aleksej_BASO
16.09.2005., 01:45
Evo i moj prilog ...

http://show.imagehosting.us/show/673236/21443/user_21443/T0_21443_673236.jpg

ali to je vec vidjeno, ali ovo je vec nesto drugo...

GAZ....

http://show.imagehosting.us/show/673243/21443/user_21443/T0_21443_673243.jpg

To je nesto....

brera
16.09.2005., 01:47
pobeda s600

http://www.crazyrussian.com/03/img/pobeda/m20_03.jpg
http://www.crazyrussian.com/03/img/pobeda/m20_04.jpg
http://www.crazyrussian.com/03/img/pobeda/m20_11.jpg

HEMI 426
16.09.2005., 01:55
ovo je reklama za moskvic iz ranih 50 tih....u stvari za Opel Olimpiu koju su rusi prekopirali do detalja....

http://img238.imageshack.us/img238/6258/m400kabr7yg.jpg

HEMI 426
16.09.2005., 02:02
ovo je cuvena Cajka ( galeb u prevodu )

http://foto.rambler.ru/public/e/_/e_j_blues/4/3/3-web.jpg

a ovo je Packard Carribean cabrio

http://www.toten-gammelbilklubb.com/hjemmeside/Totenlop/2002/pack2.JPG

da je cajka u stvari pakard je opste poznata stvar... :wink:

HEMI 426
16.09.2005., 02:06
e a u ovoj cajci sam se navozao i to na zadnjem sedistu kao Staljin... :lol: :lol: :lol:

http://img205.imageshack.us/img205/6915/p10102404su.jpg

Aleksej_BASO
16.09.2005., 02:12
Hm... Nikad mi nece biti jasna ta fora sa zatamnjivanjem ociju...

Aleksej_BASO
16.09.2005., 02:15
Ma da naravno SVI su kopirali amere...

Boze... To prelazi u opsesiju...

HEMI 426
16.09.2005., 02:22
Sto se tice ociju....ja na slici nisam vazan, vazan je auto a sto se tice kopiranja amera, u ovom slucaju je bilo na visokom nivou i to od kad je ZIL ( zavod imenom lenjina ) i kasnije ZIS ( zavod imenom staljina ) osnovane. Naime, Rusi su jos 1941 kupili celu liniju od Packarda za model 8 ( 8 cilindara u liniji ) i potpuno ga iskopriali i napraviili prvi Zil! To su isto uradili i kasnije i verovatno bi radili i dalje da packard nije ugasen 1960. Ne samo da je karoserija prekopirana nego i motor, menjac i svi ostali sklopovi...
Ne da nije opsesija nego je istorijska cinjenica, pogledaj malo po netu, sigurno postoji negde detaljnija prica koju cak i ti mozes da razumes..... :lol:

Aleksej_BASO
16.09.2005., 02:29
Ja razumem da su ameri prekopirali mig 29 kao f16 ili 18, ne secam se dobro...

Sto se tice kopiranja...

HEMI 426
16.09.2005., 03:02
za aviaciju ne znam ali znam da je GAZ pravio cak i Willyse kao kopiju bez licence i to prema zakonu o zajmu i najmu koji je saveznickim armijama omogucavao da razmenjuju neka tehnicka dostignuca sve u cilju borbe protiv fasizma. tako su na primer, rusi imali Thunderbolte a ameri jednu eskadrilu Jak 3 aviona, sve je puklo kada se zakuvao korejski rat ali je pre toga ZlL imao ugovor sa pakardom koji su isplatili u sirovimana jer kesh nisu imali......

Kypck
16.09.2005., 12:05
Провалите како на оном опаком новом ауту "ПОБЕДА" са стране стоји петокрака :-)

Чајка је врх!

bojan86
26.09.2005., 11:18
Da li neko zna koliko kosta polovan motor za Aleka??????
bar odprilike

hvala u napred!

intra
26.09.2005., 11:22
To ti je dosta relativno, zavisi kako se znaš cjenkati, mislim da bi ga mogao naći za 50 - 100 evra.Al da znaš to ti je mačak u vreći, pametnije ti je sto puta da ti ga nađe majstor i imaš kakvu takvu garanciju na posao iako će možda biti malo skuplje.

bojan86
26.09.2005., 12:05
OK, hvala. zanimlo me je samo odprilike koliko cu da puknem, posto mi je prekljuce otisao morar... imam ja komsiju koji mi je majstor i sve mi radi beplatno, pa cu videti nesto preko oglasa ili kako vec...

jos jednom hvala

pozdrav

bojan86
26.09.2005., 12:26
ako jos neko ima nekih informacija neka napisi,

hvala

Grandfather
28.09.2005., 22:53
Kao bivsi vlasnik jedne Lade Samare mogu da napomenem da sam se sa njom "slatko"navozao.Zaista bez ikakvih problema (vecih) sam je vozio oko 2,5 godine.Na nasim katastrofalnim putevima se pokazala izvrsno,kakvu sam rupu pogodio mislio sam da sam ostao bez tocka,posle toga na proveri trapa majstori kazu sve ok.Slican dogadjaj sam imao i sa Citroenom AX posle cega je auto morao na "pantera" da ga razvlace.Sto se novijih modela tice,nemam licna ili bliza iskustva ali na ovim adresama ima neko predstavljanje i poredjenje
http://www.automarket.co.yu/predstavljamo/lada_110.asp
http://www.automarket.co.yu/servisne/7000_eura.asp
Ruski auto koji mi se dopao ali na zalost nisam imao prilike da ga vidim uzivo je ova Volga 3111
http://img36.imageshack.us/img36/1575/gaz3111volga8mu.jpg
I ona lici na kopiju nekog Rovera(cini mi se)ali su je uradili extra.Cak i unutrasnjost izgleda veoma dobro bar na slikama. :-D

Zagor BG
29.09.2005., 07:54
Da li neko zna koliko kosta polovan motor za Aleka??????
bar odprilike

hvala u napred!
Ladin motor je bolji od Moskvichevog, a motor možesh testirati na otpadu i van auta ako ima sve agregate. Obavezno pre testa zameni ulje i ako je izuzetno plati 100 eura jer se ceo Aleko otkupljuje na otpadima za 50 - 100 eura, a u perfektnom stanju sa plinom se može naći za 400 - 600 eura.

Srdjan_NS
29.09.2005., 17:46
Znam da mnogi ce na ovom forumu reci da su mnogo bolji zapadni automobili od ruskih,to i stoji samo na ruska vozila treba gledati kroz prizmu cene.Moj prvi auto je bila oceva stara Samara sa preko 130000 predjenih km i vrlo verno me je sluzila i za nase (ne)uslove je pravi auto jos kada se uzme dzaba odrzavanje.U kuci imamo Ladu Nivu 1,7 2003 god koja je vec presla 46000km i za to vreme jedino pored redovnog servisa je zamenjena pumpa za gorivo a ta opravka nije izasla ni 1000 din.Istina je da je grublja i da nema opremu kao zapadnjaci ali zato se moze kupiti bar 5-6 Niva za jedan usminkani zapadni terenac koji ce stati na prvom snegu

Espanol
29.09.2005., 22:58
Slažemo se da je Volga OK, ali si preterao sa veličinom fotografije. Smanji je!

intra
30.09.2005., 08:27
@Srđana
Da nisi dopisao jednu nulu više kod kilometraže samare?

Srdjan_NS
30.09.2005., 17:53
@Srđana
Evo jel sad bolje,izgleda da ima i dalje inflacije

Zagor BG
01.10.2005., 00:13
@Srđana
U čemu je problem? tu kilometražu će preći i Lada Riva uz redovno održavanje. Malo će duvkati ali će ići ko zmaj.

intra
03.10.2005., 11:52
Pa prvobitno je pisalo milion i trista hiljada mislim da bi malo više duvkala :)

Aleksej_BASO
03.10.2005., 15:51
Sto?

Ja sam cuo da je neki lik obrnuo sat na staroj sluzbenoj ladi... Ako je to ikako moguce.

Doduse nisam siguran da li je radjena generalna...

intra
04.10.2005., 08:17
Zato što bi mu trebalo jedno 156000 litara supera za taj podvig, a radi se o "staroj očevoj ladi" .

Aleksej_BASO
04.10.2005., 17:47
I jos 1560 l ulja!!! :) :) :)

Zagor BG
05.10.2005., 07:54
Pa prvobitno je pisalo milion i trista hiljada mislim da bi malo više duvkala :)
Video sam samo ispravljenju varijantu.

brera
09.10.2005., 17:24
da cujem sta ce hemi reci za ovog spotaka ;-)

http://www.imwerden.de/bilde/zis_101a_sport.jpg

HEMI 426
09.10.2005., 17:55
hemi ce da kaze ZIL 101 Sport iz 1939, 5800 ccm ( redni osmak kopija cadillacovog motora ) 141 KS i 160 km/h...lep auto ali ne bas originalan :wink:

ali ovaj mi je najfacinantniji....ZIS 112 prototip iz 1951, koji je trebao da predstavlja sportski auto sa tezinom od 2450 kg!:roll: imao je 192 KS i max brzinu od 210 km/h

izgledao je ovako:
http://digilander.libero.it/cuoccimix/zis112-1_b.jpg
http://digilander.libero.it/cuoccimix/zisstart-3_b.jpg

e sad, nesto pre, prljavi kapitalisti su napravili ovo:
Buick La sabre concept
http://www.automobilemag.com/photo_gallery/0307_harley_03.jpg
neki bi rekli da ovi automobili lice.... :wink:

brera
09.10.2005., 18:20
[QUOTE=HEMI 426]hemi ce da kaze ZIL 101 Sport iz 1939, 5800 ccm ( redni osmak kopija cadillacovog motora ) 141 KS i 160 km/h...lep auto ali ne bas originalan :wink:

ali ovaj mi je najfacinantniji....ZIS 112 prototip iz 1951, koji je trebao da predstavlja sportski auto sa tezinom od 2450 kg!:roll: imao je 192 KS i max brzinu od 210 km/h

mislis zis 101 sport i zil 112

a fascinantna je i tezina od 2 tone :-):-):-);-)

http://www.autogallery.org.ru/k/z/61zilsp.jpg

i zil 112 sport

intra
10.10.2005., 12:44
@Hemi
daj kočioni put za ovog sportaša ja tipujem jedno 90 metar (ZIS 112) :lol: :lol:

HEMI 426
10.10.2005., 13:15
ovaj brerin 112 sport je imao V8 od 7 litara dok su svi ostali imali redne 8make. sto se tice kocionog puta....90 m je malo, imali su dobos kocnice... :lol: :lol: :lol:

ljudi...dajte, kakvi rusi, kakvi bakraci...to nema veze sa zivotom...mislim, pogledajte slike, pogledajte karakteristike....pola su bili kopije amerikanaca dok je druga polovina bila zastarela i pre nego sto se pojavila :shock:

brera
10.10.2005., 14:01
ovaj brerin 112 sport je imao V8 od 7 litara dok su svi ostali imali redne 8make. sto se tice kocionog puta....90 m je malo, imali su dobos kocnice... :lol: :lol: :lol:

ljudi...dajte, kakvi rusi, kakvi bakraci...to nema veze sa zivotom...mislim, pogledajte slike, pogledajte karakteristike....pola su bili kopije amerikanaca dok je druga polovina bila zastarela i pre nego sto se pojavila :shock:

ma slazem se hemi sa tobom kakvi rusi, ruskinje su zakon :-):-):-):-);-)

HEMI 426
11.10.2005., 00:37
ma slazem se hemi sa tobom kakvi rusi, ruskinje su zakon :-):-):-):-);-)

upravo tako....sve sto valja su "djevuske", votka i kavijar.....a sto se automobila tice, Putin se vozi u slonu....:wink:

nikad nisu imali nista, ono sto su imali je bila kopija a ono sto nije bila kopija i sto je nesto valjalo nisu mogli da pokazu.....sa stanovista svetske automobilske industrije, proslosti i sadsnjosti...rusija je minorna...

Espanol
11.10.2005., 00:58

Vrlo cenim trud i znanje pojedinih "drugova članova", ali...Uvek promakne nešto u učenju, zato su tu urednici...:lol: Šalimo se malo, ne? Elem, nisu se Rusi bazirali samo na kopiranju Amera i u takmičenju sa ogromnim motorima. Imali su i autohtoni razvoj baš sa motorima malih zapremina i puno uspeha o kojima se malo zna. Izdvajam "Zvezdu" , firmu koja je proizvodila između 1946 i 1957 automobile sa motorima od 250, 350 i 500 ccm. Glavni konstruktor Aleksandar Pelcer bazirao je razvoj paralelno i na obaranje rekorda, pa su tako ovi "Rusi" obarali svetske brzinske rekorde u klasama. Evo i nekih rezultata:
-1949 Andrej Ponisovkin oborio rekord u klasi "J" (350 ccm, leteći kilometar) brzinom od 172, 8 km/h.
- 1953 Aleksej Ambrosenkov sa Zvezdom od 500 ccm oborio rekord na 50 km prosečnom brzinom od 169, 9 km/h.
- 1958 Eduar Loren ponovo u klasi "J" vozio 221, 5 km/h
- 1961 u klasi "K" (250 ccm) postignut rekord od 223, 2 km/h...
Dovoljno majstori?
http://img292.imageshack.us/img292/3222/zvezdaz4kupe4ua.jpg

HEMI 426
11.10.2005., 01:16
ok, ovo nisam znao i dopunjuje sliku o sovjetskoj automobilskoj industriji ali ne menja moju tvrdnju. naravno, sve je to za postovanje ( u ono vreme su se rekordi veoma cenili ) ali je slabo ili nikako uticalo na masovnu proizvodnju i obicnog coveka ( kome je za vreme SSSR-a trebalo nekoliko dozvola i odobrenja mesnih komesara da bi kupio auto! ). Ne samo da su rusi kopirali amere za lux modele, nego su imali i svoju verziju predratnog Forda A a prvi posleratni automobil Moskvitch 400 je bio klon Opel Olimpie! Da ne govorimo sta su bile Lade.... Jedini autonomni ruski automobilski proizvod je Zaprozac i njega postujem ali je to premalo za tako veliku zemlju i tako razvijenu tehnolosku svest nacije.

HEMI 426
11.10.2005., 01:23
Odgovor sigurno lezi u drzavnom uredjenju i situaciji koja je tad vladala. Dok je evropljanin ili amerikanac imao prilike da kupi i vozi sta je hteo i koliko je hteo, rus bi se strecao od straha svaki put kad bi video crnu volgu ispred svoje zgrade ( KGB ga ceka )! U modi nije bio mali kabrio za mlade ( kao u evropi roadsteri ), nego da se u duhu proleterijata gura po busevima i tramvajima... Zemlja koja je mogla da stvori sputnjik, kacuse, migove i jos 100 cuda, sigurno moze da napravi i normalan auto....ali nisu hteli, nisu smeli i nisu imali za koga......sve to rusiju stavlja na zacelje velike automobilske trke...

Espanol
11.10.2005., 02:39
ok, ovo nisam znao i dopunjuje sliku o sovjetskoj automobilskoj industriji ali ne menja moju tvrdnju. naravno, sve je to za postovanje ( u ono vreme su se rekordi veoma cenili ) ali je slabo ili nikako uticalo na masovnu proizvodnju i obicnog coveka ( kome je za vreme SSSR-a trebalo nekoliko dozvola i odobrenja mesnih komesara da bi kupio auto! ). Ne samo da su rusi kopirali amere za lux modele, nego su imali i svoju verziju predratnog Forda A a prvi posleratni automobil Moskvitch 400 je bio klon Opel Olimpie! Da ne govorimo sta su bile Lade.... Jedini autonomni ruski automobilski proizvod je Zaprozac i njega postujem ali je to premalo za tako veliku zemlju i tako razvijenu tehnolosku svest nacije.
Uhhhhhhhh, ovo je postala poprilično složena tema o kojoj bi mogli dugo da divanimo...Tačno je da sistem nije preterano mario za običnog građanina i njegove potrebe za automobilom koji se (kao i kod nas u nekom periodu) smatrao luksuzom. Sva znanja i državna ulaganja bila su okrenuta vojnoj i svemirskoj industriji ( da ne navodim razloge) a vrhuška se vozila u automobilima koji su uglavnom bili kopije Amera. Ali, znaš li da je prvi ruski automobil nastao 1896 godine, daleko pre nekih evropskih marki? Takođe da je u Rusiji i u komunističko doba postojalo više firmi (osim ZAZ-a koji navodiš) koji su proizvodili za nas i Evropu potpuno nepoznate automobile? Da je početkom veka postojao Ruso- Balt, luksuzna limuzina koja je čak dospela do relija Monte Karlo, itd, itd...Problem je što na Ruse, kad su automobili svi gledaju sa visine ne poznajući pri tom dovoljno istoriju...Šaljem ti u prilogu i fotku prvog Rusa!
http://img295.imageshack.us/img295/5458/freze18967pj.jpg

HEMI 426
11.10.2005., 08:07
Znam za Ruso-Balt, sticajem okolnosti, model tog automobila je jedan od prvih koji sam dobio jos kao mali! Medjutim i nazalost, sticaj istoriskih/politickih/ekonomskih okolnosti je automobilsku kulturu konstantno sputavao i gusio i u tom slucaju dobro je sto je i ovo postojalo. Da su mogli i znali vise, mogli su i znali su ali nisu, u razloge ne ulazim i zbog toga su na margini...Steta ali tako je....

Espanol
11.10.2005., 10:32
Znam za Ruso-Balt, sticajem okolnosti, model tog automobila je jedan od prvih koji sam dobio jos kao mali! Medjutim i nazalost, sticaj istoriskih/politickih/ekonomskih okolnosti je automobilsku kulturu konstantno sputavao i gusio i u tom slucaju dobro je sto je i ovo postojalo. Da su mogli i znali vise, mogli su i znali su ali nisu, u razloge ne ulazim i zbog toga su na margini...Steta ali tako je....
Bio sam u prilici da obiđem gotovo sve proizvođače automobila i kamiona u Rusiji, da vidim razvojna odeljenja i bio sam u čudu šta se tamo dešava. Ali, nikad nije bilo dovoljno novca da mnogi sjajni projekti dođu na proizvodnu traku. Ipak, i sa onim što su imali Rusi su pravili čuda. Seti se samo uspeha Moskviča na maratonskim relijima London- Sidnej i London- Meksiko, Lade na Tour d'Europe, Kamaza koji razbija godinama na Pariz- Dakar...

HEMI 426
11.10.2005., 10:47
o tome i govorim, ogroman potencijal, ogromno znanje, vrhunski strucnjaci ali samo par dobrih rezultata koji su davno zaboravljeni....da li su u pitanju bila sredstva ili politika ili i jedno ili drugo, ne znam ali takva situacija je i pored ociglednih kvaliteta deklasirala ruse....

Espanol
11.10.2005., 10:51
o tome i govorim, ogroman potencijal, ogromno znanje, vrhunski strucnjaci ali samo par dobrih rezultata koji su davno zaboravljeni....da li su u pitanju bila sredstva ili politika ili i jedno ili drugo, ne znam ali takva situacija je i pored ociglednih kvaliteta deklasirala ruse....
Saglasan! Politika je kao i u većini komunističkih zemalja bila glavni uzrok što to ogromno znanje nije iskorišćeno kako treba. Tu pored Rusa mislim i na Češku, Poljsku pa čak i Mađarsku, koji su do II Svetskog rata imali moćne auto industrije. Možda bi i mi bolje prošli da nismo živeli u sistemu u kome smo nazadovali ...

HEMI 426
11.10.2005., 13:45
Ne treba zaboraviti i Istocnu Nemacku, koja je do rata imala, Horcha, Wanderera, Adlera, dobar deo BMWa i citavu silu Drezdenskih karoserista! Posle rata su pravili wartburge i trabante sto je sramota. Koliko je komunizam bio neproduktivan i los za automobilizam ( i za sve drugo ), najbolje se vidi bas po tom primeru, jer istocni nemci i zapadni nemci su isti narod sa istim osobinama u koje se ubraja i visoka tehnicka svest koja je u zapadnoj nemackoj stvarala cuda a u istocnoj nemackoj jedva dvotaktne motore.....

Espanol
11.10.2005., 14:08
Ne treba zaboraviti i Istocnu Nemacku, koja je do rata imala, Horcha, Wanderera, Adlera, dobar deo BMWa i citavu silu Drezdenskih karoserista! Posle rata su pravili wartburge i trabante sto je sramota. Koliko je komunizam bio neproduktivan i los za automobilizam ( i za sve drugo ), najbolje se vidi bas po tom primeru, jer istocni nemci i zapadni nemci su isti narod sa istim osobinama u koje se ubraja i visoka tehnicka svest koja je u zapadnoj nemackoj stvarala cuda a u istocnoj nemackoj jedva dvotaktne motore.....
Tačno Hemi, dao si još bolji primer od mog, Istočnu Nemačku koja je do rata bila daleko produktivnija i tehnički naprednija od kasnije zapadne.

HEMI 426
11.10.2005., 14:23
ipak, da bi zatvorili pricu o komunizmu i automobilima, ne treba zaboraviti jednu zemlju koja je bila komunisticka a pri tom vozila cadillace, pontiack-e, chevrollete i ostale limene lepotice, najboljeg pedigrea i snaznih V8 motora.......... CUBA!!!

HASTA LA VICTORIA SEMPRE
COMUNISMO IL MUERETE
VIVA FIDEL CASTRO VIVA CHE GUEVARA

http://www.musicline.ca/cuba/img/road/cuba-1001-cars.jpg
http://www.lumika.org/cuba/images/CU01_E_3_30.jpg

Espanol
11.10.2005., 14:32
HAHAHA, sjajan primer, pa tamo i kovači čine čuda da bi osposobili sve one tvoje Amere koji se iz nepoznatih razloga još kotrljaju...:lol: :lol: :lol:

Espanol
11.10.2005., 14:37
HAHAHA, sjajan primer, pa tamo i kovači čine čuda da bi osposobili sve one tvoje Amere koji se iz nepoznatih razloga još kotrljaju...:lol: :lol: :lol:
Pričao mi drugar kako je svojim očima gledao nekog kovača koji je klepao klipnjaču za Studebaker iz '56. Operacija je uspela! :lol: :lol: :lol:

HEMI 426
11.10.2005., 14:40
Samo jedan dokaz kvaliteta US celika.....Ne treba zaboraviti da je poslednji americki automobil i poslednji rezervni deo za americki automobil usao na Cubu 1959 godine!!!! I onda se pitaju kako tamo komunizam opstaje!?!?! Alo bre, da mogu da sednem u '57 Chevy Bel Air, odem na pescanu plazu i u hladu pijem Bacardi, pored mene sedi preslatka meleskinja a u daljini se cuje salsa, trpeo bih i hitlera/causeska/staljina i envera hodzu sve zajedno!!! :D

HEMI 426
11.10.2005., 14:42
da ne zaboravim i Cohibu i morske plodove.... :wink:

HEMI 426
11.10.2005., 14:42
Pričao mi drugar kako je svojim očima gledao nekog kovača koji je klepao klipnjaču za Studebaker iz '56. Operacija je uspela! :lol: :lol: :lol:

"nuzda zakon menja" :wink:

Espanol
12.10.2005., 01:24
"nuzda zakon menja" :wink:
Pa znaš šta, i ja bih rado čekao da mi isklepaju klipnjaču uz neku Kubanku, dobru klopicu i Bakardi...Baš si naivan! :lol: :lol: :lol:

RaiKkonen 911
12.10.2005., 09:36
Hehe, moze i da se otvori tema 'Eh ti Kubanci'. :lol:
Inace Kuba je medju najjeftinijim mestima za boravak(mislim 4 dolara dnevno) tako da Hemi pakuj kofere :lol:

HEMI 426
12.10.2005., 10:23
Cuba mi je uvek bila interesantna ali ako cu da se bavim "automobilskim turizmom" ( a hocu ) onda bi izabrao nesto blize a isto tako egzoticnije! LIBAN!

Zemlja koja me vec godinama i iz neobjasnjivih razloga jako privlaci i gde cu otici i to skoro ( nije skupo ali nikog ne mogu da nagovorim da ide samnom ! ). Bejrut je bio najlepsi i najbogatiji grad bliskog istoka i centar trgovine i moci. Cak i cudni rat od 15 god nije uspeo da ih unisti...Tokom 60-tih i 70-tih, u Berutu je bilo vise bogatasa, ludih automobila, hasisa,kokaina i nocnih klubova nego na Beverly Hillsu! Dobar deo ( mislim na automobile i bogatsvo ) je ostao. Najvise su imali amerikanaca ( i to ne bilo kakvih nego najjacih i najskupljih ), dosta lux francuza ( bili su francuska kolinija ), mercedesa i sportskih italijana...!

http://www.lebanon-cars.com/fersan/
pogledajte sta lik prodaje....

http://www.discoverlebanon.com/photo_gallery/beirutmarty.jpg
http://www.discoverlebanon.com/photo_gallery/beiruthomes1993.jpg
http://www.discoverlebanon.com/photo_gallery/beirut1974.jpg
http://www.discoverlebanon.com/photo_gallery/oldbeirut.jpg

chika_doktor
12.10.2005., 11:16
Slazem se sa hemijem...Grad kao iz 1001 noci..

Espanol
12.10.2005., 11:25
Zar tema nije "Eh ti Rusi"????????????

HEMI 426
12.10.2005., 12:06
pa posto smo ruse apsolvirali....prelazimo na druge automobilski interesantne zemlje... :wink:

Espanol
12.10.2005., 13:19
pa posto smo ruse apsolvirali....prelazimo na druge automobilski interesantne zemlje... :wink:
Ruse smo tek dotakli. Većina ljudi Ruse zna po Moskvičima, Ladama...A o Rusima može da se priča još ohohoooooooooo...

HEMI 426
12.10.2005., 21:50
Rusobalt me posebno interesuje....kada sam dobio model 1:43 licio mi je na Rollsa Silver Ghost?

Espanol
12.10.2005., 22:59
Rusobalt me posebno interesuje....kada sam dobio model 1:43 licio mi je na Rollsa Silver Ghost?
Dobijaš podatke!

HEMI 426
12.10.2005., 23:04
http://www.alentejodigital.pt/rosadopereira/carros/russobalt02.JPG

takav isti je bio moj model, nazalost nije sacuvan...

Espanol
13.10.2005., 00:04
http://www.alentejodigital.pt/rosadopereira/carros/russobalt02.JPG

takav isti je bio moj model, nazalost nije sacuvan...
Ne brini, zato ja imam celu seriju Ruso- Baltova...:wink: :lol:

jomini
20.10.2005., 00:53
Lajka dobila plastičnu operaciju lica..

http://img166.imageshack.us/img166/4438/80013lf.jpg

Espanol
20.10.2005., 00:59
Lajka dobila plastičnu operaciju lica..

http://img166.imageshack.us/img166/4438/80013lf.jpg
Pljunuti Japanac! :lol: :lol: :lol:

jomini
20.10.2005., 01:06
Odmah bih se odrekao Japanaca da su poput ovoga gore!

chika_doktor
20.10.2005., 07:12
Ko toyota avensis... :grin: :grin:

Espanol
20.10.2005., 10:17
Odmah bih se odrekao Japanaca da su poput ovoga gore!
Pa ovo je lepše od svih Japanaca, jel' zato? :roll:

Kypck
20.10.2005., 12:02
ccccc, sto zezate jominija :)

HEMI 426
20.10.2005., 12:08
ipak, lajka je gadna! ni jedna nije bila lepa ali ovaj je posebno ruzna.... :lol:

Woo_Bg
20.10.2005., 13:29

Espanol...ne znam da li si bio tamo ali...ostao bi zadivljen ocuvanoscu pojedinih modela. Moram da pronadjem slicice i da ih skeniram da bi ti docarao o cemu pricam. Naravno da ima i krseva, sve je kao iz nekog Mikijevog zabavnika ali ima i modela za koje mislim da bi im Zapadne fabrike dale velike pare samo da ih dovuku u muzeje. Jos nesto, rekli su mi da je cena tih "krseva" od 5 do 10 hiljada dolara pa ti vidi :-)

Jos jedan komentar: neko rece da je tamo najjeftiniji zivot....:):):) verujte mi da nije ;):)

brera
20.10.2005., 16:09
Espanol...ne znam da li si bio tamo ali...ostao bi zadivljen ocuvanoscu pojedinih modela. Moram da pronadjem slicice i da ih skeniram da bi ti docarao o cemu pricam. Naravno da ima i krseva, sve je kao iz nekog Mikijevog zabavnika ali ima i modela za koje mislim da bi im Zapadne fabrike dale velike pare samo da ih dovuku u muzeje. Jos nesto, rekli su mi da je cena tih "krseva" od 5 do 10 hiljada dolara pa ti vidi :-)

Jos jedan komentar: neko rece da je tamo najjeftiniji zivot....:):):) verujte mi da nije ;):)

verujem ti :-);-)

Aleksej_BASO
20.10.2005., 23:16

Osim toga i lade tamo jako dobro prolaze.......

jako debeo
21.10.2005., 12:19
verujem ti :-);-)
Sta, veliki nocni rashodi? :wink: :lol: