Vidi punu verziju : Gde se u Beogradu okupljaju Prištevci?
Dolazim uskoro u Bg i totalno sam van svih desavanja. Gde se sada okupljaju Pristinci u Beogradu?
Pozdrav iz suncane GA!
Dolazim uskoro u Bg i totalno sam van svih desavanja. Gde se sada okupljaju Pristinci u Beogradu?
Pozdrav iz suncane GA!
Pa u Beogradu valjda! Ima kafic u blizini Slavije. Vlasniok je sa Kosova, pa su mahom tamo!
mandrak-21
11.05.2004., 16:43
Pozdrav iz suncane GA! kaze se pristevci
Ljubi te majka nepismenog Sumadinca. Nije Pristeva nego Pristina, zato su Pristinci a ne Pristevci
drugar za putovanje
02.06.2004., 18:05
KAZE SE PRISTEVCI
Kuj to kaže,
kuj to laže...
kako mi se kaže
Natascha-bg
15.02.2008., 22:01
da kafic se nalazi u kralja milana,caffe San
Kaze se Pristevci ali i Pristinci to je svejedno.
A okupljaju se i u restoranima Trpeza, Papa Joe, Chegar..........
Doskora sam i vidjao one koji su najvise dole imali, redovno su bili ispred Crvenog krsta.Tu su se nalazili , da bi uzeli neki dzak brasna ili koju sardinu i makaronu, da ne crknu od gladi, hahahaha!!!
Doskora sam i vidjao one koji su najvise dole imali, redovno su bili ispred Crvenog krsta.Tu su se nalazili , da bi uzeli neki dzak brasna ili koju sardinu i makaronu, da ne crknu od gladi, hahahaha!!!
LOL - dobar
LOL .... dobar
iskander
19.02.2008., 08:51
Uuuuu brate, pa onda preprodaju na pijaci...ha ha ha
iskander
19.02.2008., 08:52
da kafic se nalazi u kralja milana,caffe San
Ce odem da popijem neki - nesto, a oces ti da budes tamo?
bjanka85
19.02.2008., 16:33
zna li neko gde je sada maslar marko-84 godiste,isao je u aca marovic i ziveo na kicmi
bjanka85
19.02.2008., 16:34
ako nesto zna o njemu neka mi posalje mail na brankicanovkovic@gmail.com
Natascha-bg
27.02.2008., 22:27
Zasto se svaki razgovor svodi na svadju :( stvarno mi niste jasni,prepucavate se da li se pise pristevci ili pristinci ccc tuga,nije ni cudo sto nas je sve ovo snaslo!!!Ima nas raznih,ne mozemo svi biti pismeni,lepi i pametni,komplexi se lece kod psihijatra,psihologa ili koga vec,ne po forumima!!!
pahuljica82pr
06.04.2008., 00:43
[QUOTE=bjanka85;6036452]zna li neko gde je sada maslar marko-84 godiste,isao je u aca marovic i ziveo na
[/QUO
Maslar Marko je isao u skolu Aca Marovic i 84 god isao je zajedno sa mojim bratom u razredu
nesha t.
25.04.2008., 22:27
Zasto se svaki razgovor svodi na svadju :( stvarno mi niste jasni,prepucavate se da li se pise pristevci ili pristinci ccc tuga,
Ni meni nisu jasni, ali evo prilagodio sam naslov traženom. I gde je okupljanje?
*iskander
27.04.2008., 20:44
Pa ne možemo da stignemo sve...Evo ja sam upravo došao iz "Pinka" - najeo se , napio i sad neko očekuje da se družimo...:shock:Eeee ne mogu ti brate posle ovoga da se družim ni sa kim, osim sa možda još nekim rebarcem u kajmaku...pa nam se pridruži točeno pivo - češko...pa opet Jovo - nanovo...ma život bre u p.m.!!!:lol::lol::lol:
nesha t.
27.04.2008., 22:04
Dobro, ali ovih dana baš dosta ima neradnih, pa može se probati.
Ima dosta mesta gde se sastaju Prištevci zavisno od generacija nabrojaću one koje sam ja posećivao i gde sigurno ima nekog od naših
Na Slaviji "paparaco"i "san" vlasnik paparaca je iz PR dok san drže Lipljanci,na Crvenom krstu kafic koji drže bivsi košarkaši Prištine Micko i Vlada
ispod Vukovog spomenika "Nivo"braća Đorović vlasnici
na Čukaričkoj padini "korner"braća Popovići iz Goleške,od restorana tu su "trpeza"na Konjarniku,"Kesten"na Bež.kosi,"Papa Joe"na Žarkovu to drže Prištevci dok "čegar" drži lik iz Štimlja
starija generacija se okuplja na Žarkovu u lokalu koji drži Sole a mislim da na Bulevaru Kralja Aleksandra kafić drži Ivan Gušter,čuo sa da je i LAza R.otvorio nešto u Gospodar Jevremovoj ali nisam još stigao da posetim taj lokal.
verovatno mlađe generacije imaju još nekih mesta pa neka se jave...
Ja cesto izlazim i setam se u Zoloskom vrtu........(tamo mi je i mesto a?)
Kupim burek, baklavu i bozu i polako.........
velika sestra 36
02.05.2008., 03:21
Ja cesto izlazim i setam se u Zoloskom vrtu........(tamo mi je i mesto a?)
Kupim burek, baklavu i bozu i polako.........
Pa mi smo se onda sigurno sretali...:D:D:D
drlazic
05.06.2008., 19:19
Blefer je ovo divno izanalizirao... Vrlo korisno... Pozdrav
KninGrad
06.06.2008., 21:52
Uuuuu brate, pa onda preprodaju na pijaci...ha ha ha
****** ucili su od najboljih .... :)
nema na cemu
Niko,niko kao ja ...
10.06.2008., 12:06
Pozdrav iz suncane GA!
Ovi koje ja znam su uglavnom po Skadarliji - muzika je mrak a i klopa.
*iskander
10.06.2008., 12:53
A i cene su "mrak"...
drlazic
23.07.2008., 11:28
Ni meni nisu jasni, ali evo prilagodio sam naslov traženom. I gde je okupljanje?
...Uopshte nije bitno... I jedno i drugo je gramatichki ispravno...;)
idi-mi-dodji-mi
09.08.2008., 10:13
ma bitno je da se okupljaju ...
celav corav copav
11.08.2008., 20:57
KAZE SE PRISTEVCI
pristevci
celav corav copav
11.08.2008., 21:05
Ima dosta mesta gde se sastaju Prištevci zavisno od generacija nabrojaću one koje sam ja posećivao i gde sigurno ima nekog od naših
Na Slaviji "paparaco"i "san" vlasnik paparaca je iz PR dok san drže Lipljanci,na Crvenom krstu kafic koji drže bivsi košarkaši Prištine Micko i Vlada
ispod Vukovog spomenika "Nivo"braća Đorović vlasnici
na Čukaričkoj padini "korner"braća Popovići iz Goleške,od restorana tu su "trpeza"na Konjarniku,"Kesten"na Bež.kosi,"Papa Joe"na Žarkovu to drže Prištevci dok "čegar" drži lik iz Štimlja
starija generacija se okuplja na Žarkovu u lokalu koji drži Sole a mislim da na Bulevaru Kralja Aleksandra kafić drži Ivan Gušter,čuo sa da je i LAza R.otvorio nešto u Gospodar Jevremovoj ali nisam još stigao da posetim taj lokal.
verovatno mlađe generacije imaju još nekih mesta pa neka se jave...
ej vidim da si u toku
ivancica038
12.08.2008., 18:12
EXPONTO na vracaru i DECIBEL u Knez Mihailovoj
@prof.Grof
12.08.2008., 18:18
"LUDA KUĆA" na NBG............., za drugo i nisu.........da jesu ne bi dozvolili da ih slinavi siptari isteraju sve zajedno iz Pristine, i ne bi 90% verovali onima koji su i doveli do toga da dobiju "sut u dupe" iz rodnoga grada...
Nejedinstvo i ljubomora , su prepoznatljive osobine Pristinaca a to se vidi i posle bezanije. Dok se ostali Kosovci kako tako drze Pristevci, po svome, smeju se jedni drugima ogovaraju, i uzivaju u nekim totalno glupim situacijama...
p.s. cast izuzetcima....
*iskander
13.08.2008., 07:54
Bravo grofe, ziva istina...no women no cry...:hahaha::hahaha::hahaha:
"LUDA KUĆA" na NBG............., za drugo i nisu.........da jesu ne bi dozvolili da ih slinavi siptari isteraju sve zajedno iz Pristine, i ne bi 90% verovali onima koji su i doveli do toga da dobiju "sut u dupe" iz rodnoga grada...
Nejedinstvo i ljubomora , su prepoznatljive osobine Pristinaca a to se vidi i posle bezanije. Dok se ostali Kosovci kako tako drze Pristevci, po svome, smeju se jedni drugima ogovaraju, i uzivaju u nekim totalno glupim situacijama....
p.s. cast izuzetcima....
Pa nećemo se valjda ponašati plemenski,ipak smo mi živveli u gradu!
Moja iskustva uopšte nisu takva,s'kim sam bio dobar prijatelj pre 10 godina tako je i danas
bez obzira da li je neko više ili manje napravio love.
*iskander
15.08.2008., 07:24
Pa nećemo se valjda ponašati plemenski,ipak smo mi živveli u gradu!
Moja iskustva uopšte nisu takva,s'kim sam bio dobar prijatelj pre 10 godina tako je i danas
bez obzira da li je neko više ili manje napravio love.
Ljudi se menjaju, Grof je u pravu za vecinu stvari...ali nije to zbog toga sto si "ti" uspeo, nego sto "on" nije, razumes, a onda ti se prikace da se "ogrebu" ako mogu po nesto i obavezno kazu onu legendarnu recenicu: "...`ajde ucini to za zemu...":hahaha:, kada to cujem, ma dodje mi da mu ***** sve po spisku:evil:
poznaje li neko prcu kostica iz kosova polja...njegovi su drzali brezu
gde se skupljaju pristevacke legende ????
drlazic
29.08.2008., 11:32
...nema legendi...
Kod Soleta....u Trgovackoj, Zharkovo...
ima kako nema...
seba legenda
mednice legende ...
drlazic
01.09.2008., 18:43
...Dragi prijatelju...@vmax...
...znam ih ja sve, shto lichno shto po imenu...
...veruj mi na rech...nema legendi...ali nebitno...bitno da smo mi tu...
Ljubi te majka nepismenog Sumadinca. Nije Pristeva nego Pristina, zato su Pristinci a ne Pristevci
Ovo je jedna od jezickih nedoumica koju ce moja malenkost u cas posla razjasniti. Po knjizi Savremeni srpskohrvatski jezik od Stevanovica pravillna su oba oblika. O cemu se tu zapravo radi.
Nikad ni od jednog starosedeoca necete cuti da je pristinac vec pristevac. Novosedeoci, (ako postoje starosedeoci, zasto ne bi postojali i novosedeoci) iako rodjeni u Pristini nikad nece upotrebiti izraz da su pristevci, vec pristinci, posto im je to ostalo od roditelja koji su jabandzije, (ovaj izraz ce razumeti svi oni koji su treca generacija pristevaca) a za one koji ne znaju dosljaci.
Nekad su kroz Pristinu tekle dve reke, Velusa i Pristevka koje su poplocane pre nekih 35 godina. Tuzno ali posto je velika kolicina otpada i fekalija zavrsavala u njima, to je u to vreme bilo jedino prakticno resenje, posto nije postojala nijedna institucija koja bi se bavila zastitom prirodne okoline. Upravo zbog te reke stari pristevci upotrebljavaju termin pristevac, pristevacki, dok novi pristinci koriste pristinac, pristinski, analogija sa pojmovima KOSOVAR, a ne kako treba KOSOVAC.