PDA

Vidi punu verziju : Therion

Therion
31.05.2003., 04:15
THERION

to mega therion
01.07.2003., 16:36
jedna od najboljih pesama theriona je o fortuna!!!
mada nesto ne volim takvu vrstu metala(zovem je takvu jer ne znam kako da je krstim da li je to power, gothic ili sta vec)ova pesma me je zadivila!

Nevena
01.07.2003., 19:46
To je mesavina, a neki ga zovu "simfonijskim" metalom.
Fenomenalni su.
Najbolji album - Secret Of The Runes

DeepPurple
01.07.2003., 20:04
Cini mi se da sam cuo nesto od njih i nisam bio bas odusevljen, ali malo je to da bi prosudio kakvi su zaista.

E, imam jednu preporuku, ako nemate nista protiv. Za one koji to vole, nadjite album Dereka Sheriniana (bivsi klavijaturista Dream Theater) "Black Utopia" - album je remek-delo, svakako najbolji metal CD koji sam uzeo u zadnjih par meseci. Osim Sheriniana, na albumu sviraju i Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde (sta kazete, a? :wink: ), Billy Sheehan, cak je tu i Al DiMeola. Smenjivanje agresivnih, rasturajucih deonica i prelepih melodicnih delova. Uzivanje!

10.07.2003., 13:28
U potpunosti se slazem sa Nevenom,takodje smatram da su fenomenalni i da im je najbolji album "Secret of the runes",a pesma Asgard (ma ne mozes ni da se odlucis,sve su dobre).Mada mislim da sadrze nosto gotik metala. :roll:

Jannie
10.07.2003., 13:55
Cults of the shadows..........Rise of sodoma i gomora..... :lol: :lol: :lol:

Gwydion
23.01.2005., 02:48
ne volim ali skroz su ok u onomesto rade tako da tu ide respect.

Luthien
24.01.2005., 17:55
beauty in black i jos gomila pesama,ne bih sad da nabrajam,
btw ova tema je vec bila

Mystica_lady
08.04.2005., 06:02
Fenomenalni su!!!
Samo bih volela da saznam sta je to sto ih inspirise?
Odakle su "pokupili" teme???
The rise of sodom....mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :wink:

Dont_Break_The_Oath
08.04.2005., 14:18
Therion,hmm,Christopher Johansson i ostala svedska druzina.
Krajnje bedno i bezvredno,plagijatori,kradljivci pesama,setite se samo "Seawinds" od Accept,pa onda identicna "Crazy Nights" od KISS,,,,,,horror.
Secam se starih dobrih vremena kada su Euronymus (R.I.P) i ostali ljudi oko tadasnjeg Mayhema pokusali da ih ubiju kada su Christopher i co. pokusali da predju Norvesku granicu,i nekako mi je zao sto nisu uspeli u tome,zato sto je Therion najveca moguca sramota fantasticne svedske muzicke scene,a to sto ubacuju klasicnu muziku i sto obradjuju tudje pesme vise nego sto pisu svoje,to je malo glupo.
Bilo bi im najbolje da se raspadnu.

wild_child
08.04.2005., 15:07
Krajnje bedno i bezvredno,plagijatori,kradljivci pesama,setite se samo "Seawinds" od Accept,pa onda identicna "Crazy Nights" od KISS,,,,,,horror.
Secam se starih dobrih vremena kada su Euronymus (R.I.P) i ostali ljudi oko tadasnjeg Mayhema pokusali da ih ubiju kada su Christopher i co. pokusali da predju Norvesku granicu,i nekako mi je zao sto nisu uspeli u tome,zato sto je Therion najveca moguca sramota fantasticne svedske muzicke scene,a to sto ubacuju klasicnu muziku i sto obradjuju tudje pesme vise nego sto pisu svoje,to je malo glupo.

Stvarno su pokusali da ih ubiju?
Nisam to znala ,hvala na informaciji Oath.
Mada dobra im je ona Abbina obrada :lol:

Luthien
08.04.2005., 16:05

covece dokle ces ti ovako?zar ti dosad nije uslo u glavu da se dobra vecina sa tobom ovde ne slaze,pa makar ti i bio u pravu!god damn,pusti ljude da sviraju ono sto sviraju ako im se to svidja...ti ih neces promeniti.

Rasta gal
09.04.2005., 13:07
Therion = musical beast :D :lol:
Nesto najlepse sto je metal smislio i sto postoji vec 15 godina...Podjednako volim death & sympho fazu, dobre su i obrade mada mislim da su bolji na polju autorske muzike...Ali u svakom slucaju slusajte Therion i ne dozvolite da vam neko poput Don't Break The Oath ispira mozak :evil:

. . .
09.04.2005., 16:20
Nesto najlepse sto je metal smislio i sto postoji vec 15 godina...Podjednako volim death & sympho fazu, dobre su i obrade mada mislim da su bolji na polju autorske muzike...Ali u svakom slucaju slusajte Therion i ne dozvolite da vam neko poput Don't Break The Oath ispira mozak :evil:
Oath neispira nikome mozak!

Rasta gal
11.04.2005., 12:36
Oath neispira nikome mozak!
U pravu si, meni nije isprao mozak :lol:

Dont_Break_The_Oath
11.04.2005., 16:59

covece dokle ces ti ovako?zar ti dosad nije uslo u glavu da se dobra vecina sa tobom ovde ne slaze,pa makar ti i bio u pravu!god damn,pusti ljude da sviraju ono sto sviraju ako im se to svidja...ti ih neces promeniti.

A sta mene briga sto vecina ljudi slusa Therion?
Ovde u Skandinaviji su bili cenjeniji pre albuma "Vovin" a kada su smeksali cak su se i sami svedjani poprilicno distancirali od njih,prvenstveno lideri poput Bathory.
Mnogo ljudi slusa i Metallicu,i po njima pljujem isto,i znam da ne mogu da promenim nicije misljenje,ali imam pravo da kazem ono sto mislim.
Mada,jadna Svedska sa njima....jedna nekadasnja imperija koja je podarila svetu Yngwie Malmsteen,Hammerfall,Andy La Rocque,i ostale prave klasicne metalce sada ima retardiranog cetvoroakordnog gitaristu Christopher Johansson-a.

Luthien
12.04.2005., 12:27

A sta mene briga sto vecina ljudi slusa Therion?
Ovde u Skandinaviji su bili cenjeniji pre albuma "Vovin" a kada su smeksali cak su se i sami svedjani poprilicno distancirali od njih,prvenstveno lideri poput Bathory.
Mnogo ljudi slusa i Metallicu,i po njima pljujem isto,i znam da ne mogu da promenim nicije misljenje,ali imam pravo da kazem ono sto mislim.
Mada,jadna Svedska sa njima....jedna nekadasnja imperija koja je podarila svetu Yngwie Malmsteen,Hammerfall,Andy La Rocque,i ostale prave klasicne metalce sada ima retardiranog cetvoroakordnog gitaristu Christopher Johansson-a.

whatever... :?

devojcica_iz_vode
16.05.2006., 00:12
JEL SLUSATE THERION ???
STA NISLITE O BENDU?
KAPIRATE TEKSTOVE?
OMILJENE PESME??? ;-)

bleach
16.05.2006., 00:54
ima teme :da:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=661&highlight=therion

. . .
16.05.2006., 01:24
ima teme :da:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=661&highlight=therion
Veliko hvala :)

Liza Dennis
17.05.2006., 03:38
JEL SLUSATE THERION ???
Naravno! 8-)

STA NISLITE O BENDU?
Extra! 8-)

KAPIRATE TEKSTOVE?
Sve! 8-)

OMILJENE PESME???
Sve su za 10! Ne bih izdavajala. Njhove pesme su mi kao deca! 8-)

behemoth
24.05.2006., 00:34
Strava bend... A ovaj Oath je mentol!!!
Pa ti si lud... Ti nisi video dalje od svog prozora a zivis izvan svoje zemlje! Nabubao si sve o METALU i sad mislis da si TRUE!!! E pa previse si TRUE-O. I pa uzivaj u svojim pogledima... Samo nemoj molim te ti da obradjujes pesmu od drugih, i nastavi da kupujes svoje ultra voodoo xplorer Gibson mega gitare!!! Sta ti znas o muzici, sebe predstavljas za nekog muzicara... Pa sada se Schoppin, Vivaldi, Mozart i Beethoven okrecu u grobovima!!! Kakva tolerancija, svaka ti cast...
Ma mogao bih do sutra ali necu da trosim reci...

Vratimo se na therion...
Vovin mi se najvise svidja... I svi ostali su super albumi... Najomiljenije pesme su mi : rise of sodom and gommorah, Clavicula nox, Wine of Aluqah, To mega therion,Black sun... Bas sam se zaludeo s njima i mnogo su mi zanimljivi... za razliku od drugih githic bendova... Super sto je ova tema pokrenuta!

nordic_warrior
06.02.2007., 21:50
da li vam se svidja novi album nordijskih sympho kraljeva? veoma dobrih 15 stvari a naslovna pesma prosto razbija.
Paganstina u svom najvecem sjaju :twisted:

crusader84
06.02.2007., 22:44
Je*em li ga to za paganštinu, tematika i textovi su mi manje bitni, ali celokupan muzički doživljaj je sve bolji nakon što više slušam, a naročito nakon live slušanja sinoć... ;)

crusader84
07.02.2007., 02:03
Sad kad su spojili teme videh ostalo... Bez uvrede, ali Dont_Break_The_Oath preterano *****!

jedna od najboljih pesama theriona je o fortuna!!!

Pa to nije njihova pesma već obrada kompozicije Karla Orfa...

Whitesnake
07.02.2007., 02:49
Sad kad su spojili teme videh ostalo... Bez uvrede, ali Dont_Break_The_Oath preterano *****!

Pa to nije njihova pesma već obrada kompozicije Karla Orfa...
Jesu svirali The Rise Of Sodom And Gomorrah ???

crusader84
07.02.2007., 22:47
Naravno!
Ono je trebalo čuti!
4 fantastična vokala + ~1000 ljudi u publici peva referen u sav glas! Jezivo!!!

Whitesnake
08.02.2007., 22:48
Naravno!
Ono je trebalo čuti!
4 fantastična vokala + ~1000 ljudi u publici peva referen u sav glas! Jezivo!!!
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brateeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Grrrrrrrrrrrrrrrr rrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ebem ti drzavu , kad se nema para !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Peruzzi
10.02.2007., 20:44
simpaticno al mnogo nabudzeno
nisam bio u prilici da cujem mnogo, ali ono sto sam cuo smorilo me je posle drugog ili treceg slusanja -> prosek + 2 bambija za znanje teorije muzike

crusader84
11.02.2007., 19:38
Danas je na RTS1, u onoj emisiji kod Mire Adanje Polak, bio intervju sa Christoferom i malo snimaka sa koncerta!
Ako niste gledali, repriza je večeras oko 1:00, taj prilog je na samom kraju emisije, pa budite strpljivi.

Freelander1111
12.02.2007., 02:42
Savrsena ritam sekcija i fenomenalne inspiracije...

Fency_Killer
12.02.2007., 11:28
obozavam njihov poslednji album!pre ih nisam nesto voleo a i nisam puno znao o njima,ali sad ih bukvalno slusam svaki dan.

+SpookyGirl+
08.05.2007., 12:50
u početku su me jako nervirali, a sad sam promenla mišljenje kad sam ih bolje preslušala...
Gothic Kabbalah je divna pesma, volim album Vovin, Cult Of The Shadows, Midgard, To Mega Therion....
zanimljvo je kako počinjem da slušam neke dobre bendove tek kad obiđu Srbiju... isto mi se desilo i sa Evergrey i Therapy...

crusader84
12.05.2007., 20:27
Još nije zvanično, ali izgleda da Theiron opet svira u Beogradu u decembru (ove godine)!

nordic_warrior
13.05.2007., 01:12
THERION RULES

crusader84
12.07.2007., 22:48
Sad je i zvanično! Potvrdjeno od strane organizatora!

11. decembar 2007. Velika sala SKC-a - THERION ponovo u Beogradu!
predgrupe: Sirenia, Vision Bleak

Therion će svirati 2 sata, svira se ceo album Theli, izmedju ostalog...

saki8050
12.07.2007., 23:01
a bash sam ih slushala ovih dana...mada nisam upamtila nazive,,,,svidjaju mi se ono :shock: :| :lol:

Solitary Man
13.07.2007., 00:15
The Wings Of The Hydra, Abraxas, Lemuria, Typhon, Deggial, Trul, The King, Wine Of Aluqah..moje omiljene....mmmmmmmm :evil:

nordic_warrior
13.07.2007., 01:09
Nisu loši, dosta liče na Nigtwish, ili Nightwish liče na Therion, ali više volim Nightwish.

NightWish i Therion.... nebo i zemlja

+SpookyGirl+
13.07.2007., 01:33
Sad je i zvanično! Potvrdjeno od strane organizatora!

11. decembar 2007. Velika sala SKC-a - THERION ponovo u Beogradu!
predgrupe: Sirenia, Vision Bleak

Therion će svirati 2 sata, svira se ceo album Theli, izmedju ostalog...
Aaaaaaaaaaaaaah i Sirenia :shock:

Više mi se ide zbog Sirenie nego zbog Theriona :lol:

Man In The Box
13.07.2007., 04:30
Proshli koncert sam propustio zbog bolesti, a imao sam kartu, ali zato ovaj sledeci necu. Mada nije mi neshto shto sviraju Theli, neshto ne volim taj album, shto ne sviraju Deggial...ali dobro.....

goxy
13.07.2007., 14:42
Ovo je jos zivo....kad je otvoreno......Odlicna grupa, samo za one koji cene KVALITETNU SVIRKU.....

crusader84
13.07.2007., 18:27
1800 din karta, sredinom avgusta treba da krene prodaja...

crusader84
01.08.2007., 03:11
Sviraće sigurno ceo Theli i sa Gothic Kabbalah pesme Adulruna Rediviva i Wisdom and the Cage, za ostatak liste glasaju fanovi, u opticaju su albumi Vovin, Deggial, Secret of the Runes, Sirius B i Lemuria, kao i nekoliko obrada (pretvarajte se da je samo Children of the Damned u izboru 8) ).

http://www.megatherion.com/Competition.xhtml

charmeder
25.09.2007., 19:03
Od nedavno slusam Therion.U sustini nisu losi.Vise preferiram Nw.Therion po meni ima bolju muziku,odkad su poceli da sviraju goth-simph. i da od tada imaju vise fanova.

Meni najveci problem predstavljaju textovi,oni koji nisu na engleskom.Gde naci prevod?

crusader84
01.10.2007., 22:08
Izglasano je koje će još pesme, osim celog Theli-ja i Adulruna Rediviva i Wisdom and the Cage, svirati na turneji!

Summernight City
Rise of Sodom and Gomorrah
Wine of Aluqah
Via Nocturna
Ginnungagap
Asgard
Midgard
Son of the Sun
Kali Yuga (part 1 & 2)*
Kali Yuga (part 3, not recorded yet. More information will follow!)
Typhon
Arrow from the sun
Lemuria (acoustic version with flute!)

* Not voted for, but we need it as we decided to play the third part.

A na onoj nagradnoj igri, čak 2 od 5 dobitnika bilo iz Srbije! :D

the way
02.10.2007., 00:47
wow!super lista....koncert ce da traje i traje.....:D

crusader84
18.10.2007., 22:42
Sirenia otkazala, ali zato će Therion svirati 2 i po sata!

crusader84
02.12.2007., 00:39
Therion će ipak svirati 3 sata! \m/

10 days left...

aleksandra_93
02.12.2007., 01:15
i u bg dolaze ...:shock:
nisam znala...
inace mi se svidjaju pesme asgard midgard i gothic kabbalah

crusader84
02.12.2007., 02:15
Po drugi put... :)

http://www.legacy-promotion.net/IMG/koncerti/velike/071211.jpg

aleksandra_93
02.12.2007., 22:23
i jel ide ko?

tyra
02.12.2007., 23:13
1800 karta....ludacki....mozda se pojavim.

goxy
02.12.2007., 23:19
Od nedavno slusam Therion.U sustini nisu losi.
Odlični su...Nije to ni Goth...Izmislili su skroz neki svoj ,originalni fazon...Bez kompromisa sa ''najširim ukusom'':cool:

crusader84
03.12.2007., 02:49
i jel ide ko?

Ne propuštam, naravno. :)

E da, zbog gomile gostiju i scenografije, bina će morati da bude veća nego inače, što znači da će biti manje prostora za publiku(nego inače na koncertima u SKCu)=manje karata. Rekoše organizatori da će za 200-300 ljudi biti manji kapacitet.

Karte mogu da se kupe i u unutrašnjosti, a trebalo bi i u okolnim zemljama, tj gde god ima prodajnih mesta Eventima.

crusader84
09.12.2007., 02:33
Intervju iz Pressa (na onom drugom liku je integralna verzija) + izveštaj sa prvog koncerta na turneji:

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=25210&sectionId=41
http://www.legacy-promotion.net/forum/index.php/topic,338.msg22194.html#msg22194
http://ntsms.megatherion.com/index.php?topic=986.0

Ako biste u životu imali priliku da vidite samo jedan koncert "Theriona", ova bila bi prilika za to.

. . .
10.12.2007., 02:16
Rado bih dosao, ali stvarno i zelja mi je da ih vidim. . . Ali nisam tu. . . U februaru kad su bili sa GD nisam mogao ici, a sada opet necu. . . Neda mi se videti ih pa to ti je. . .

Sibil Vejn
10.12.2007., 02:29
Cula sam da samo "Birth of Venus illegitima"i mnogo mi se dopala:D.Gde mogu da nadjem ostale pesme?:D

Legacy
10.12.2007., 02:43
Evo slika sa koncerta od pre par dana iz grada Glaschau :

http://i6.photobucket.com/albums/y231/doeni/Therion%20in%20Glauchau/DSC00357.jpg
http://i6.photobucket.com/albums/y231/doeni/Therion%20in%20Glauchau/DSC00366.jpg
http://i6.photobucket.com/albums/y231/doeni/Therion%20in%20Glauchau/DSC00354.jpg
http://i6.photobucket.com/albums/y231/doeni/Therion%20in%20Glauchau/DSC00348.jpg
http://i6.photobucket.com/albums/y231/doeni/Therion%20in%20Glauchau/DSC00340.jpg
http://i6.photobucket.com/albums/y231/doeni/Therion%20in%20Glauchau/DSC00334.jpg

ja necu nista da pricam .
:P

crusader84
10.12.2007., 14:29
Dobro bre Frubi majku mu, što ne staviš da ljudi vide sve slike? :P
http://s6.photobucket.com/albums/y231/doeni/Therion%20in%20Glauchau/

Set lista (ako već niste provalili iz dosadašnje priče):

Rise of Sodom and Gomorrah
Son of the Sun
Midgard
Asgard
Wine of Aluqah
Wisdom and the Cage
Kali Yuga I, II, III
Lemuria
Via Nocturna
An Arrow from the Sun
Typhon
Ginnungagap
------------------------
Preludium
To Mega Therion
Cults of the Shadow
In the Desert of Set
Interludium
Nightside of Eden
Opus Eclipse
Invocation of Naamah
The Siren of the Woods
Grand Finale / Postludium
------------------------
Adulruna Rediviva
Summernight City

Da, da, to će da potraje! 8) \m/

crusader84
03.01.2008., 01:39
Šta reći, ozbiljno razmišljam da ovaj koncert proglasim najboljim metal koncertom na kome sam bio 2007. (a bio sam na dosta njih... ;) )

Neko je bio tako dobar pa snimio zvučno ceo koncert, nije neki kvalitet, ali može da se sluša!
http://rapidshare.com/files/76180647/Therion_-_Live_in_SKC_Srbija.WMA

Slike i izveštaj:
http://www.nadlanu.com/Dynamic/ListItemsShowItem,intLangID,2,intItemID,56791,intC ategoryID,211.html

Neki klipovi:
http://rapidshare.com/files/76228643/therion_bg.zip.html

Meki
17.05.2008., 17:58
Joj ovo je jedna od najboljih pesama koju sam ikada u zivotu cula...

Hellen_Thrash
17.05.2008., 18:20
:roll: ajde sad za svaku pesmu jedna tema....:roll:

nordic_warrior
17.05.2008., 19:03
tema ce biti zakljucana ili prebacena u vec postojecu temu grupe

nordic_warrior
17.05.2008., 19:38
na zalost,grupa Therion je trenutno na nicijoj zemlji jer glavni clanovi imaju potpuno razlicite ideje sta dalje ciniti (dosli su do stadijuma kada se od njih ocekuje samo remek delo,nista manje od toga)

nordic_warrior
17.05.2008., 19:50
dajte bre,koji vam je

mislim da je ovo tema o Therionu

Oktobar1864
17.05.2008., 19:52
nem pojma...trenutak...

tema:

meni naj - birth of venus illegitima...

Meki
17.05.2008., 19:55
dajte bre,koji vam je

mislim da je ovo tema o Therionu

I ja bih rekla...

crusader84
20.05.2008., 03:30
Therion je oduvek bio Christofer Johnsson + prateći bend, koliko god je ova ekipa bila dobra, ne čudi me previše što je došlo do razlaza, a verujem da će opet naći neke dobre muzičare... Planira novi album i turneju za 2010. ima vremena do tada.

nordic_warrior
17.07.2008., 20:22
konacno.. Live Gothic

http://img372.imageshack.us/img372/4974/folderxy2.jpg (http://imageshack.us)
http://img372.imageshack.us/img372/4974/folderxy2.f9a623f4ed.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=372&i=folderxy2.jpg)

CD1:
(Running time: 68 min.)
01. Der Mitternachtslöwe
02. Schwartzalbenheim
03. The Blood Of Kingu
04. The Falling Stone
05. An Arrow From The Sun
06. Deggial
07. Wine Of Aluqah
08. The Perennial Sophia
09. The Son Of The Sun
10. Son Of The Staves Of Time
11. Birth Of Venus Illegitima
12. Tuna 1613
13. Drum Solo
14. Muspelheim
CD2:
(Running time: 51 min.)
01. Rise Of Sodom And Gomorrah
02. Ginnungagap
03. Grand Finale
04. Lemuria
05. The Wand Of Abaris
06. Nightside Of Eden
07. To Mega Therion
08. Thor (The Powerhead)

prilicno cudan izbor pesama (kapiram koji se album promovise ali gde je onda sjajna Goticka kabala :() ali je,ocekivano,sjajno odradjen

na zalost,mislim da skorije necemo cuti nista drugo od ove grupe dok se ne vidi kojim ce kursom dalje ploviti.

tyra
17.07.2008., 20:40
Uthark Runa je najjaca stvar .

crusader84
18.07.2008., 03:50
Jel izašao ovaj novi DVD, pribavio neko? Imam da ponudim neke veoooma zanimljive naslove u zamenu za isti... :mrgreen:

nordic_warrior
18.07.2008., 13:41
nisam siguran za DVD,njega nisam nasao

ako hoces dacu ti linkove za audio format

crusader84
18.07.2008., 17:31
nisam siguran za DVD,njega nisam nasao

ako hoces dacu ti linkove za audio format

Ma hvala, našao bih ja linkove i sam, ali net mi ja takav raspad da mi se smuči život i pri najobičnijem
učitavanju stranica a ne još da skidam nešto... :|

nordic_warrior
18.07.2008., 19:46
e ybg :(

ako si iz Kragujevca dacu ti ja ;)

nadam se da ce se neko izbaciti za full DVD izdanje a ne samo ripovanih 700 mb