Vidi punu verziju : Kako gledate na Srbe?
Pre jedno dva meseca bio sam poslom par dana u Pazaru. Dugo nisam bio,oko 15 godina, niti sam imao želju. Za 15 godina, vidim da se grad dosta modernizovao,i moram da priznam da mi je bilo dosta interesantno.E sad, bilo je stvari koje su mi se svidele, najviše pojedine vrlo lepe žene - svidelo mi se što imaju neku aristokratsku oholost u držanju,čak i ako nose one marame i zarove.Izgledaju super.(Neke doduše u onoj feredži i dimijama izgledaju očajno, posebno ako se vidi da su zabradjene na silu.) A ima i dosta normalno obučenih simpatičnih cica.( a ima i rugoba, kao i svugde) Bio sam i u par finih kafića(čak i onih vaših verskih-bezalkoholnih, onako, ima grad neki izvestan šarm,ima lepih i prijatnih mesta mada je saobraćaj u kolapsu.
Mada,nisam se baš osećao nešto posebno prijatno. Zbog posla sam kontaktirao sa mnogo ljudi, i tako neki su OK, a neki bogme za izbegavanje.Pravi mudžahedini. Bio sam svratio i kod nekog Jonuza da kupim ćevape pa mi se smučilo kad sam na zidu video poredjanje jatagane, a taj Jonuz(ili tako nešto) samo što me ne zakolje očima.Odmah sam izašao.
Ajde sve to i nekako, ima raznih ljudi. Iskreno, nisam veliki nacionalista i ne mrzim druge vere, čak sa sa nekim vašima i malo pričao o islamu, ali - one vaše vehabije što se šetaju sa onim kapama i u onim haljinama povešao bih sve do jednog.
I tako, sve u svemu bilo je interesantno. Lepo je susresti se sa drugom kulturom. I onda nešto razmišljam - mi Srbi gledamo na ostale ovako i onako, te volimo ih i mrzimo,a vas muslimane uglavnom loše varimo.
Ja lično vas uopšte ne mrzim,(osim onih gadnih vehabija) ali vam ništa ne verujem - nešto imam utisak da bi dali i crno ispod noktiju samo da vam se vrati Turska.
I onda sam se malo zapitao - većina Srba vas ne podnosi i pljuje vas na sve strane, ali kako vi Muslimani gledate na nas Srbe? Kako gledate na naš karakter, običaje i veru? Mislim mi sebe uvek hvalimo i volimo da nas drugi hvale, ali rekoh da čujem i vaše mišljenje.
Zamolio bih da se u odgovorima držite bar elementarne pristojnosti.
Pa ja ti mogu odgovor'ti iz BiH perspektive. Ni mi opcenito, ne podnosimo Vehabije. Takav oblik Islama je nesto strano u BiH. Ali...dosli ljudi da nas brane...dok su nas susjedi, nasi zemljaci,nasilno raseljavali, ubijali, odvod'li u logore. Mnogi u BiH smatraju da su nam Vehabije dosle k'o Trojanski konj...i digli vise prasine (i lose propagande)...no'sto su nam pomogli.
Imaju mali broj pristasa...ali...u svakom drustvu cemo imati pristasa raznih sekti...bilo kriscanskih, bilo islamskih, bilo hinduskih.
Sto se tice Sandzaklija..i njihov nam je mentalitet stran...al'eto, stalo im je do BiH kao rezervne domovine, pa se drze BiH k'o p'jan plota. Imaju taj isti "precanski" mentalitet koji je unistio Srbe u Hrvatskoj.Ipak, mudriji su od Srba Precana..i sumnjam da ce na temeljima stare Srbije (Raska) pokusati izgradnju nekakve Velike Bosne. U BiH ih dozivljavamo kao vrlo "sposobne", nasilne ljude, cesto bez skrupula. Ali ih trpimo...jer za razliku od nasih Srba..bar im nije bio cilj raz*ebati ovu jadnu BiH. Veli narod.."bar se nece popeti na brda..i gadjati nas k'o prackom".
Sto se tice Srba opcenito, zadali ste nam duboke rane. Imamo stotine hiljada mrtvih...samo zato sto smo se zalagali za nezavisnost BiH. (Koga cete poslati na Crnogorce?) Da je Milosevic i na vas posl'o svoje bjesne pse...i vi bi se borili za nezavisnost. Srecom...pa ste ga se rjesili bez puno prolivene krvi. Mozda vam je i falila takva katarza. Mi u BiH smo najvise zrtvovani...ipak smo bili svaciji Kurban...ali ako gledamo sa povjesne strane...Srbi iz Hrvatske su debelo platili za svoju poslusnost. Kako god gledam...drago mi je da je Hrvatska opstala...ali mi je zao da je se je toliko ljudi nesvjesno zrtvovalo za onog psihopatu u Hagu.
Pa majke mu..kad cemo u 21-o stoljece. Zemlja je okrugla...jel'zna taj narod. Za mnoge Srbe, (a bo'me i Grke i Bugare), Kosovskoj Bitki...nikad kraja. Mogli ste napasti Tursku; Carigrad umjesto Saraj'va. Tamo je is'o harac. U Stambolu, a ne u Saraj'vu, je sjedio sultan.
SENA FR
15.01.2008., 17:00
Pre jedno dva meseca bio sam poslom par dana u Pazaru. Dugo nisam bio,oko 15 godina, niti sam imao želju. Za 15 godina, vidim da se grad dosta modernizovao,i moram da priznam da mi je bilo dosta interesantno.E sad, bilo je stvari koje su mi se svidele, najviše pojedine vrlo lepe žene - svidelo mi se što imaju neku aristokratsku oholost u držanju,čak i ako nose one marame i zarove.Izgledaju super.
Bio sam i u par finih kafića(čak i onih vaših verskih-bezalkoholnih, onako, ima grad neki izvestan šarm,ima lepih i prijatnih mesta mada je saobraćaj u kolapsu.
Mada,nisam se baš osećao nešto posebno prijatno. Zbog posla sam kontaktirao sa mnogo ljudi, i tako neki su OK, a neki bogme za izbegavanje.Pravi mudžahedini. Bio sam svratio i kod nekog Jonuza da kupim ćevape pa mi se smučilo kad sam na zidu video poredjanje jatagane, a taj Jonuz(ili tako nešto) samo što me ne zakolje očima.Odmah sam izašao.
Ajde sve to i nekako, ima raznih ljudi. Iskreno, nisam veliki nacionalista i ne mrzim druge vere, čak sa sa nekim vašima i malo pričao o islamu, ali - one vaše vehabije što se šetaju sa onim kapama i u onim haljinama povešao bih sve do jednog.
I tako, sve u svemu bilo je interesantno. Lepo je susresti se sa drugom kulturom. I onda nešto razmišljam - mi Srbi gledamo na ostale ovako i onako, te volimo ih i mrzimo,a vas muslimane uglavnom loše varimo.
Ja lično vas uopšte ne mrzim,(osim onih gadnih vehabija) ali vam ništa ne verujem - nešto imam utisak da bi dali i crno ispod noktiju samo da vam se vrati Turska.
I onda sam se malo zapitao - većina Srba vas ne podnosi i pljuje vas na sve strane, ali kako vi Muslimani gledate na nas Srbe? Kako gledate na naš karakter, običaje i veru? Mislim mi sebe uvek hvalimo i volimo da nas drugi hvale, ali rekoh da čujem i vaše mišljenje.
Ljudi su svi isti.... pojma nemas sta pricas!
Na sve ljude gledam podjednako, bilo koji da su na svetu. U cemu je tebi razlika izmedju loseg coveka srbina ili muslimana. Kad je neko los on je los! Ne znam ja kako razmisljas kad kazes da ne verujes muslimanima, jel samo zato sto su muslimani? Nije mi jasno!
Ja ne znam da li mogu da verujem nekom muslimanu ili ne. Moram poznavati coveka pa onda videti da li cu mu verovati ili ne isto kao bilo kom drugom Srbinu, Turcinu, Madjaru ili vec...
A ovo sto rece da te Jonuz nekako mrko gledao, to cisto sumnjam da je mogao, jer je isti jos davno umro. Bila sam i ja tamo na te cuvene cevape, nikada me niko nije tako gledao, niti sam razmisljala i trazila da vidim kako ce me neko gledati. Dodjem, narucim cevape, budem lepo posluzena, najedem se i idem dalje... Niko me i nije pitao sta sam i ko sam niti mi na celu pise... a taj sto te tako navodno gledao, odakle je znao ko si ti? U toj ugostiteljskoj radnji rade i Srbi, sta lupas bez veze, kakvi jatagani...?
Vehabije ne vole ni pazarci.
...treba si ici do MASA da vidis kako fine devojke tamo rade
SENA FR
15.01.2008., 23:36
Ne znam sta ti je to, ali ako mislis na prostituciju,
toga ima u svakom gradu Srbije, Balkana, Evrope i celog sveta.
Te devojke postoje jer ima onih koji odlaze da ih "vide".
Vesela ćufta
16.01.2008., 08:33
To kralju. Napljuvao si ih na osnovu jednodnevnog (?????) susreta sa Pazarom i islamom i sad očekuješ od njih hvalospjeve o tebi i sličnima. "Zamolio bih da se u odgovorima držite bar elementarne pristojnosti", kao što si se ti držao:confused:
Bio sam i ja kod Jonuza na ćevape, bolje u životu nisam jeo.
A u vezi jatagana, u dosta kuća tradicionalnih srpskih porodica sam viđao kao UKRAS na zidu jatagane i kubure, nije mi ni palo na pamet da služe zato da se odmah ubije onaj ko kroči u tu kuću..... Budaleštine:evil:
Ne znam sta ti je to, ali ako mislis na prostituciju,
toga ima u svakom gradu Srbije, Balkana, Evrope i celog sveta.
Te devojke postoje jer ima onih koji odlaze da ih "vide".
nije to prostitucija to je "kulturno razgledanje" N.P.
KAO NE ZNAS KO JE MASO? :-D
a cevapi kod JONUZ-a vrhunski!!! pa kod njega i dalje visi titova slika!!!!
pozdrav za sve NORMALNE pazarce
neozbiljna
16.01.2008., 13:43
Iako doticni Q&Q trazi odgovor na ovu temu iskljucivo od muslimana, ja kao dete roditelja iz mesovitog braka imam potrebu da odgovorim bar nesto na ovoj temi, jer sam tek nedavno po prvi put posetila ovaj kraj, tacnije Novi Pazar. Razlog je bio intetnacionalni univerzitet, no to je sad manje bitno. Priznajem, nimalo mi nije bilo svejedno kad sam krenula na put, sama, ne znajuci uopste ni gde idem, niti na koga cu naici, a najvise me je plasila sva ta neizesnost, neznanje, neinformisanost. Jedno je cuti nesto na TV-u, a definitivno je drugacije otici i videti... Taj deo Srbije nisam nikada imala prilike da posetim, dalje od Kragujevca nisam nikada otisla.
I ne smatram da treba suditi na osnovu JEDNOG provedenog dana, bas kao sto to Sena FR kaze, ali ja sam bila odusevljena ljubaznoscu ljudi (naglasavam muslimana!) i samo da se zna, tu ne mislim na ljude koji rade pri univerzitetu, vec i na studentkinje i studente sa kojima sam pricala (upoznali smo se i znam da su muslimani/ke)a i u samom gradu, kada sam pitala za raznorazne informacije (od toga gde je autobuska, gde da pojedem nesto, ili gde je ok smestaj). To je jos jednom potvrdilo moje verovanje da se ljudi samo mogu deliti na dobre i lose i nikako drugacije. Sve ostale podele su nam nametnute. Ja nikada nisam zelela otici iz mog doma u Hrvatskoj, ali nisu normalni ljudi doveli do sukoba. Neka svako postuje svoje, ali neka dozvoli i drugome da postuje svoje.
jos nesto... Smatrate li zaista da u ovom delu foruma "Novi Pazar" stalno treba razgovarati o versko-nacionalnim konfrotacijama? Dosta bre vise ljudi, 2008 godina je! 21 vek!!!
SENA FR
16.01.2008., 15:38
nije to prostitucija to je "kulturno razgledanje" N.P.
KAO NE ZNAS KO JE MASO? :-D
a cevapi kod JONUZ-a vrhunski!!! pa kod njega i dalje visi titova slika!!!!
pozdrav za sve NORMALNE pazarce
Ne znam ko je Maso, nisam ni cula za njega, dok danas nisam pitala
ljude koje tamo poznajem...
Kako si napisao o njemu, pomislila sam na prostituciju.
Nista novo nam nisi rekao, jer rekoh taj najstariji zanat postoji
svuda na svetu i to zbog onih koji ga postuju svojim odlascima.
Ne volim kad neko govori tim tonom. Odakle znas ko tamo radi i odakle
znas da vec tvoj neko nije posecivao takva mesta negde!?:D
Ne znam ko je Maso, nisam ni cula za njega, dok danas nisam pitala
ljude koje tamo poznajem...
Kako si napisao o njemu, pomislila sam na prostituciju.
Nista novo nam nisi rekao, jer rekoh taj najstariji zanat postoji
svuda na svetu i to zbog onih koji ga postuju svojim odlascima.
Ne volim kad neko govori tim tonom. Odakle znas ko tamo radi i odakle
znas da vec tvoj neko nije posecivao takva mesta negde!?:D
oprosti ali malo si ogranicena. ja sam poslovno bio u np i jednom prilikom koristio usluge "finih dama". bitno je da Novi Pazar nije poznat samo po qrvama vec i po fantasticnim cevapima, farmerkama (uopste trgovini) da u njemu kao i svuda na svetu postoje ljudi DOBRI I LOSI...ja odande nosim JAKO JAKO LEPE USPOMENE :grin:
djuramc
16.01.2008., 16:02
Три пута сам био у Пазару, град као сваки други. Само што ми је једном један брадоња са обријаном главом сав у црном (предпостављам да је то вехабија:D) псовао несто на неком језику који нисам разумео. Одмакао сам се мало од пријатеља и они су ме звали именом (а имам Српско име;)). Када је тај брадоња чуо моје име почео је да гледа у мене и да хистерише, све што сам га разумео је када је споменуо Србију. Ко зна можда ми је и нешто лепо рекао :D
SENA FR
16.01.2008., 16:56
Poznajem dosta ljudi u NP i sama sam poslovno vezana za NP, pa ti mogu reci da sam mnogo puta tamo bila uglavnom povodom posla. Videla sam i Vehabije. Ljudi zamlaceni svojom ideologijom koju niko ne moze da im zabrani, makar se oblacili i u kupace kostime. Razgovarala sam sa raznim ljudima iz tog kraja pa cak i sa jednim vehbosom koji mi je objasnjavao po nesto iz cega sam izvukla da oni bas nista protiv Srba nemaju niti protiv Srbije, oni su vise kivni na muslimane koji ne prihvataju tu njihovu ideologiju. Sekta ko i svaka druga, tako da ovo sto si napisao da ti je nesto rekao na nekom drugom jeziku, cisto sumnjam. Ja ne branim njihov pokret i da imam pravo ukinula bih ga kao i sve druge sekte, ali pisi o podacima za koje pouzdano znas da su tacni. Ima nas koji nismo pali sa Marsa i poznajemo mnogo vise toga nego sto pisemo.
danielam
16.01.2008., 19:21
pozz svima,
evo i ja da nesto kazem,ako mogu?!
Cesto odlazim u Np ,jer je moj decko odatle,i tako imam prilike da razgovaram sa ljudima razlicite vere,i mogu vam reci da je meni bilo cudno PRVI put kada sam otisla tamo,ali je posle ok.I meni se tako cinilo da razgovaraju nekim cudnim jezikom,ali oni to samo brze razgovaraju od nas,a pogotovo sto sam ja sa severa,gde mi svi "otezemo" pa mi je iz tog razloga bilo cudno.Ne znam,ja ne gledam na to ko je srbin,musliman,madjar,hrvat.itd....odrasla sam u takvoj okolini jer u mom gradu ima svakakvih nacionalnih manjina,i uopste se ne gleda ko je ko,svi smo mi ljudi,i postujes nekoga ako je covek i prijatelj,a danas imas mnogo ljudi oko sebe koji te lazu,varaju,i sve ostalo,a ne mora biti to musliman,zar ne??danas moze biti to bilo ko,bez obzira na veru....Ja sam madjarica,i gde god da sam otisla nisam imala problema zbog toga,druzim se sa svakim ko je ok,pa i da je i cigan,sta ima veze??Dok god ti postujes mene i ja cu tebe,zar nije tako??
toliko od mene,pozz svima na forumu
SENA FR
17.01.2008., 00:54
oprosti ali malo si ogranicena. ja sam poslovno bio u np i jednom prilikom koristio usluge "finih dama". bitno je da Novi Pazar nije poznat samo po qrvama vec i po fantasticnim cevapima, farmerkama (uopste trgovini) da u njemu kao i svuda na svetu postoje ljudi DOBRI I LOSI...ja odande nosim JAKO JAKO LEPE USPOMENE :grin:
Jako ogranicena do beskonacnosti, ali nije rec o mojoj ogranicenosti, vec o tebi!
Danas su mi rekli da su u tom lokalu ili baru, radile mnogo lepe devojke i to iz BG, NS, KV, KI...ni jedna nije bila N.Pazarka, provereno, sto je i malo logicno za male sredine, devojke dolaze tamo gde ih niko ne poznaje!:grin:
SENA FR
18.01.2008., 01:02
31303
31303
jel to vaska?
:-D
nismo se razumeli bas najbolje LJUDI SU ILI DOBRI ILI LOSI odakle god da su
pa ti vidi sad.
odo da ubijam u pojam ILLUMINAT-a
SENA FR
18.01.2008., 15:28
jel to vaska?
nismo se razumeli bas najbolje LJUDI SU ILI DOBRI ILI LOSI odakle god da su
pa ti vidi sad.
odo da ubijam u pojam ILLUMINAT-a
klikni na postavljenu ti sliku, uvelicaj i vidi... neki insekt jeste.
Razumela sam ja tebe odlicno. Ne volim malicioznosti i na njih odgoovaram kako zasluse.
SENA FR
23.01.2008., 03:25
Три пута сам био у Пазару, град као сваки други. Само што ми је једном један брадоња са обријаном главом сав у црном (предпостављам да је то вехабија:D) псовао несто на неком језику који нисам разумео. Одмакао сам се мало од пријатеља и они су ме звали именом (а имам Српско име;)). Када је тај брадоња чуо моје име почео је да гледа у мене и да хистерише, све што сам га разумео је када је споменуо Србију. Ко зна можда ми је и нешто лепо рекао :D
Ajd' ne lupetaj, mame ti.:shock:
djuramc
23.01.2008., 03:37
Шта сад, треба да се кунем кевом да је тако било? То је било на пијацу, и није он једини тако ошишан и обучен видео сам их још неколико исто на пијацу.
Кажем ти нисам га разумео ниша осим када је поменуо Србију. Не верујем да ми је причао нешто лепо и тако ме гледао.
SENA FR
23.01.2008., 05:31
Ja ti rekoh ne lupetaj, a ti opet lupetas?
a mogao bi jos da se zakunes, ne bi bilo lose.
SENA FR
23.01.2008., 05:35
Шта сад, треба да се кунем кевом да је тако било? То је било на пијацу, и није он једини тако ошишан и обучен видео сам их још неколико исто на пијацу.
Кажем ти нисам га разумео ниша осим када је поменуо Србију. Не верујем да ми је причао нешто лепо и тако ме гледао.
Gde si ga video?
djuramc
23.01.2008., 12:30
Е баш ме заболе qрац да се теби правдам...
SENA FR
23.01.2008., 15:54
Е баш ме заболе qрац да се теби правдам...
svako svoju boljku...
a, nisam te zbog niceg drugog pitala, vec zbog padeza? Ti se drugom rugas kako ga nisi razumeo, a pogresio si padeze!
ono sto sam podebljala u tvom postu: na pijacu, a kaze se na pijaci!!!:-D
Nisi mi se zkleo, a trebalo je, al 'ajd'
svako svoju boljku...
a, nisam te zbog niceg drugog pitala, vec zbog padeza? Ti se drugom rugas kako ga nisi razumeo, a pogresio si padeze!
ono sto sam podebljala u tvom postu: na pijacu, a kaze se na pijaci!!!:-D
Nisi mi se zkleo, a trebalo je, al 'ajd'
ovo me se nista ne tice ali SENO trebalo bi da razmotris da se prekrstis u recimo "pametnica-gramatika" ;)
:D
Vesela ćufta
23.01.2008., 16:35
Ne dirajte Senu da vam se na vrat ne sruči mač gneva božijeg:evil::evil::evil:
SENA FR
23.01.2008., 16:43
Pa sta treba da ja cucnem, a neko odozgo da me jos popiski.
SENA FR
23.01.2008., 16:48
ovo me se nista ne tice ali SENO trebalo bi da razmotris da se prekrstis u recimo "pametnica-gramatika" ;)
Ja cu to da prepustim tebi, vi ste bar rodjeni ovde, pa bi u svakom slucaju trebalo da govorite bolje od mene, ali kako vidim mnogi vise od mene prave greske. kad pogresim, slobodno neka me ispravi onaj ko to primeti, meni odgovara svaka ispravka i zahvalna sam
svakako onima koji to urade.
SENA FR
23.01.2008., 16:50
kad te se ne tice, sta te onda boli ona stvar!:-D
kad te se ne tice, sta te onda boli ona stvar!:-D
da ne smaram ajd cao :-D
stvarno si lik....
SENA FR
23.01.2008., 19:36
da ne smaram ajd cao :-D
stvarno si lik....
ma ne smaras, postuj slobodno, to je moj nacin govora kad neko od mene trazi da budem takav sagovornik, nisu svi isti i kad nesto napisem to je odgovor za onog ko ne zna sta hoce. verujem i sigurna sam da ima na srecu jos dobrih i normalnih ljudi, jer da mislim drugacije ne bih se ni udala za nekog iz Srbije, niti bi me taj neko ozenio. Ljubav ne poznaje religije, nema granice. Mnogi ne znaju ni za jedno ni za drugo(ni za ljubav ni za granice)... Sta im ja mogu, samo da zalim zato sto su ograniceni a postavljaju teme u kojima samo oni mogu onako da pisu...
SENA FR
23.01.2008., 20:19
Kao na sve druge ljude, kako ljudi mene tako ja njih.:-D
SENA FR
23.01.2008., 20:20
ajd jos ti se zakuni keve ti...:D
Volis li me?:D
SENA FR
24.01.2008., 00:50
Ne dirajte Senu da vam se na vrat ne sruči mač gneva božijeg:evil::evil::evil:
Sena sa razlogom odgovara...
Sta bi mislio o Seni koja nista ne kaze kada joj se ovako nesto sruci.
Mislim iskreno, tip koji prica o coveku koji ga je opsovao, a nije ga kaze razumeo, samo je cuo kako nesto kaze Srbija. Pa kako onda on zna da ga je opsovao ako ga nista nije razumeo. Onda ga je taj neko pozvao, a ime mu srpsko, pa ga ovaj mrko gledao... To bukvalno nije tacno, taj laze, jer znam da ti vehabiti nemaju nista protiv drugih religija, oni ce pre prezirati mene ili ljude kao ja, jer ne prihvatamo taj nacin zivljenja. Ne treba izmisljati i pisati nesto bez veze i generalizovati ljude. Niko ne voli te Vehbose, ja znam. Njih mozda vole samo njihove mame, tate,odnosno porodice iako imaju i same problem zato sto im je taj neko u toj sekti. Poznajem NP, tacno je da takvi postoje, ali ne cine oni citavo stanovnistvo Novog Pazara. Licno ih ne volim i smuci mi se kad vidim da to kao takvo postoji u 21 veku, i kad bih mogla zabranila bih postojanje i formiranje takvih pokreta.
Ne volim kada neko neosnovano, deo moje familije naziva Turcima, ne zato sto mrzim Turke, vec zato sto ne volim da mi neko izmislja nacionalnost.Tacno je da je islam na Balkanu nastao dolaskom Turaka, ali sve religije su tako nastajale smenama civilizacija, sto ste toliko optereceni s tim? Ni jedna zemlja nije etnicki cista, ljudi sa migracijama odnose religije na razlicite delove sveta i to je normalno. Na kraju mene bas briga koja ce religija biti brojnija ili najbrojnija na bilo kom prostoru pa i ovde.
Tvoje reci su isto ruzne i namenski ih pises. Znas, nije sve tajna kao sto si ubedjen!
Nekada nas ljudi vise znaju, nego sto mislimo!
Vesela ćufta
24.01.2008., 08:59
Tvoje reci su isto ruzne i namenski ih pises. Znas, nije sve tajna kao sto si ubedjen!
Ako je ovo meni bilo upućeno, onda žešće ne kontam šta si htjela da kažeš:confused:
le_piaf*
24.01.2008., 10:49
Морам да седнем да напишем нешто овде.
касније ћу да се врнем
ajd jos ti se zakuni keve ti...:D
Volis li me?:D
...ovako virtuelno...hmmm...:oops:
volim te nego se foliram ;-)
uzivaj "repliko"
de_paganini_XIV
24.01.2008., 18:09
Seno jel ti ovaj Yoim covek :) ili mi se cini
SENA FR
25.01.2008., 00:24
Ako je ovo meni bilo upućeno, onda žešće ne kontam šta si htjela da kažeš:confused:
Nije casna rec! veze sa tobom nema, ako sam pobrkala avatare jedino. Zasto tebi?
To je namenjeno cyber_sumadinsu, utati i ne znam jos ko je vredjao, tebe nikada nisam videla u takvom svetlu, naprotiv SUPER SI LIK I STO JE NAJVAZNIJE, NORMALAN SI!
SENA FR
25.01.2008., 00:41
Svaka cast tom coveku, ali nije moj covek, cak nemam pojma ko je!
Samo na osnovu mojih i njegovih postova, ponasam se tako....zezam se!
Procitaj moje i njegove diskusije i bice ti jasno.
Nista licno!
SENA FR
25.01.2008., 01:37
[QUOTE=yioim;5851558]...ovako virtuelno...hmmm...:oops:
volim te nego se foliram ;-)
uzivaj "repliko"
odmah sam provalila da si folirant, odmah!
jesam li ovo ja "replika"
sena ne zivciraj se BA!!!!
neces me smuvati "zeno paklenog jezika tj. pisane reci"
ti si shou :-)
SENA FR
26.01.2008., 02:09
Sena sa razlogom odgovara...
Sta bi mislio o Seni koja nista ne kaze kada joj se ovako nesto sruci.
Mislim iskreno, tip koji prica o coveku koji ga je opsovao, a nije ga kaze razumeo, samo je cuo kako nesto kaze Srbija. Pa kako onda on zna da ga je opsovao ako ga nista nije razumeo. Onda ga je taj neko pozvao, a ime mu srpsko, pa ga ovaj mrko gledao... To bukvalno nije tacno, taj laze, jer znam da ti vehabiti nemaju nista protiv drugih religija, oni ce pre prezirati mene ili ljude kao ja, jer ne prihvatamo taj nacin zivljenja. Ne treba izmisljati i pisati nesto bez veze i generalizovati ljude. Niko ne voli te Vehbose, ja znam. Njih mozda vole samo njihove mame, tate,odnosno porodice iako imaju i same problem zato sto im je taj neko u toj sekti. Poznajem NP, tacno je da takvi postoje, ali ne cine oni citavo stanovnistvo Novog Pazara. Licno ih ne volim i smuci mi se kad vidim da to kao takvo postoji u 21 veku, i kad bih mogla zabranila bih postojanje i formiranje takvih pokreta.
Ne volim kada neko neosnovano, deo moje familije naziva Turcima, ne zato sto mrzim Turke, vec zato sto ne volim da mi neko izmislja nacionalnost.Tacno je da je islam na Balkanu nastao dolaskom Turaka, ali sve religije su tako nastajale smenama civilizacija, sto ste toliko optereceni s tim? Ni jedna zemlja nije etnicki cista, ljudi sa migracijama odnose religije na razlicite delove sveta i to je normalno. Na kraju mene bas briga koja ce religija biti brojnija ili najbrojnija na bilo kom prostoru pa i ovde.
Nekada nas ljudi vise znaju, nego sto mislimo!
Ja sad vidim da sam te pobrkala!!!! MERDE!!!:shock: Nije ovo tebi namenjeno, nego Cyber_sumadincu i onom sto je pisao ruzno, a tebi ni slucajno!!! Ma jbga kad menjas avatare, a ja nisam citala. IZVINI VESELA CUFTA,ovo vazi za one druge, a narocito za tog Cybera ima jos neko ne mogu sad da gledam, ali ima ih...
SENA FR
26.01.2008., 02:12
Veseala cufta, izvini moooolim teeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!, pogresila sam, avatar me zeznuo mislila sam na druge osobe!!!!!!!!!!
Vidis kako sam po nekad glupa!!!!!???:oops:
SENA FR
26.01.2008., 02:30
Svaki put cu postovati izvinjenje, sve dok mi ne kazes da si me razumeo!
SENA FR
26.01.2008., 02:36
Ma i ne muvam te, zezam se. Nikada ne muvam nikoga i nista.
SENA FR
26.01.2008., 02:55
pazi, ja stvarno nisam svadjalacki tip i ne volim da se svadjam, bas sam miroljubva, dobronamerna.... znas, svaki covek ima svojih losih i dobrih osobina pa tako i ja. Znaci, kad neko sa mnom razgovara normalno, zasto bih uzvracala drsko i bezobrazno. Sve sto pocnem u zivotu, to pocnem iz najboljih namera najpozitivnije moguce, tj. na najbolji moguci nacin. Ako je moj sagovornik bezobrazan i pored moje dobrote, to znaci da od mene trazi onu moju losu stranu, pa tako i dobije to sto trazi. Eto, takva je Sena!
Volim da kazem istinu u oci, umem da budem i diplomata kad to treba i tako to.....
a sto sam shou, odnosno, kako to vidis?
Vesela ćufta
26.01.2008., 10:21
Veseala cufta, izvini moooolim teeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!, pogresila sam, avatar me zeznuo mislila sam na druge osobe!!!!!!!!!!
Vidis kako sam po nekad glupa!!!!!???:oops:
Ej bre, OK je, no problems;)
Poslao sam ti već odgovor na funčatu, kontam da je bio nesporazum:)
SENA FR
26.01.2008., 15:25
uh, bre, dobro je!
SENA FR
26.01.2008., 15:28
Cini ti se!8-)
vesela cufta + sena.....to su forimasa dva.....
hvala seno sto si otkrila misteriju da nisam tvoj co^ek.
p.s. zadovoljstvo je razmenjivati misljenje sa sa nekim ko je "vesela cufta" i "sena fr"
Vesela ćufta
28.01.2008., 10:21
Eh sad, samo mi još fali da moja Mađarica ovo pročita pa da mi amputira treću nogu......
ma ne brini "cufto" samo joj reci "nodjun sip lanj" prolazis bez posledica :-D
Vesela ćufta
28.01.2008., 14:28
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Vidim ja da si ti neki multipraktik, u svašta si upućen;)
Inače, "nagyon szép lány" :lol:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Vidim ja da si ti neki multipraktik, u svašta si upućen;)
Inače, "nagyon szép lány" :lol:
po Vuku S. Karadzicu "ksnom"!!!!
uzivaj "cufto" :D
ma Laslo iz N. Beceja me ucio i psovke al o tom potom:shock:
SENA FR
28.01.2008., 15:29
vesela cufta + sena.....to su forimasa dva.....
hvala seno sto si otkrila misteriju da nisam tvoj co^ek.
p.s. zadovoljstvo je razmenjivati misljenje sa sa nekim ko je "vesela cufta" i "sena fr"
Jes' brate, nema toliko kvaliteta u tolikom kvantitetu, a sve na jednom forumu.
danielam
29.01.2008., 02:24
sta fali madjaricama???
hehe,ma one su najbolje!!
pozdrav
*** kad nema na pdf Beograd mora da ste tu negde u kompu :-)
sta fali madjaricama???
pozdrav
Bogme jesu najbolje. Devojke slobodnih shvatanja.;)
SENA FR
30.01.2008., 01:18
jeste, jeste, al nemoj mi reci jos ti da nisam u pravu, kad je sve sama istina sto sam napisala o mom poreklu u temi "NP bio i postao jos vece selo".
I sad kao ja nesto drugacija, nesto oni to bolji, kvalitetniji ljudi a oni su toliko glupi da verovatno misle da mi je i ona stvar okrenuta poprecno, (da prostis). Vidis kakvie kretene moze p..ka. da izbaci, moj yioime? To su p...ckice, kriju se u misiju rupu, dok zivot pored njih prolazi. Znas zasto se kriju?
To cu postovati drugi put, samo ako jos jednom procitam ruzan post od Cybera_nja nja nja ili onog u drugoj varijanti.
Vesela ćufta
30.01.2008., 08:09
sta fali madjaricama???
pozdrav
Ko kaže da im išta fali, zakon su;)
jos se nisam ni brijao
zivot mi je vec prijao
kad sam krenuo daidzi
starim putem
ka ilidzi.....
ponekad otkinem na "MADJARICU" od Z.Colica
;-)
danielam
30.01.2008., 20:25
Pa verovatno jesu,kada vecina muskaraca otkida na njih,samo ne znam zasto??!
SENA FR
30.01.2008., 21:24
sta fali madjaricama???
pozdrav
"Fali" dušo, fali! Madjarice imaju bar malo vecu kulturu,
a i lepe su NISTA im ne fali!
Pa verovatno jesu,kada vecina muskaraca otkida na njih,samo ne znam zasto??!
kako da ti kazem "hot pussy, great pussy, uglu pussy".....
ma TEMPERAMENTNE SU 100%
"Fali" dušo, fali! Madjarice imaju bar malo vecu kulturu,
a i lepe su NISTA im ne fali!
I PRAVE fantasticne STRUDLE sa makom :D
SENA FR
31.01.2008., 00:27
...i goolaš madjarski, pa knedle od šljiva, piroške, itd.
Sa njima bar nisi gladan!
http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_80.gif
...i goolaš madjarski, pa knedle od šljiva, piroške, itd.
Sa njima bar nisi gladan!
http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_80.gif
...a stici do srca muskarca ide od zeludca! :D
a jel to pizza sa kulenom? ;)
danielam
31.01.2008., 15:33
pa sta da vam kazem,madjarice su -madjarice.....
Verovatno je sve moguce....a tek sto su tvrdoglave...
pa sta da vam kazem,madjarice su -madjarice.....
Verovatno je sve moguce....a tek sto su tvrdoglave...
...pa da kad "hoce" ima da moras! :D
nisam ih puno upoznao ali znam da su i izuzetno pedantne
...domacice madjarske , a nase ;)
Vesela ćufta
01.02.2008., 15:51
Yioime, svaka ti je ka' Njegoševa :D:D:D
SENA FR
01.02.2008., 23:02
Ti to nama, a?
Nema veze, to je sto je!:D
danielam
03.02.2008., 17:18
pogotovo u Vojvodini...hehe
Nije da se hvalim,ali tako je....
SENA FR
04.02.2008., 03:02
...a stici do srca muskarca ide od zeludca! :D
a jel to pizza sa kulenom? ;)
Ja ipak mislim da stici do srca ide drugom putanjom,
a to je od srca ides na zeludac, pa jos malo nize...,
ali polazna tacka je od srca....
Ja ipak mislim da stici do srca ide drugom putanjom,
a to je od srca ides na zeludac, pa jos malo nize...,
ali polazna tacka je od srca....
posle ja imam "prljave misli" :D
sve zna ova nasa SENA FR....
kako si se setila da muskarci najvise masazu stopala ;-)
burek_ca
04.02.2008., 17:05
A sto ne pitas kako gledamo na muslimane
a kako gledas na muslimane?
SENA FR
05.02.2008., 01:27
posle ja imam "prljave misli" :D
sve zna ova nasa SENA FR....
kako si se setila da muskarci najvise masazu stopala ;-)
Nisam imala pojma, bas cu to veceras da probam!:D
Ja samo znam da sve polazi od srca, pa i stizanje do
samog srca. Mislila sam samo na emocije, jer
kako ces pokrenuti "neki" organ, ako sve ne polazi iz
srca ili duse!
SENA FR
05.02.2008., 01:35
Yioime, svaka ti je ka' Njegoševa :D:D:D
'ajde, jos ces poceti da zapisujes!:D:D:D
SENA FR
05.02.2008., 01:39
Evo i ja pitam, kako? Bas me zanima!
Nisam imala pojma, bas cu to veceras da probam!:D
Ja samo znam da sve polazi od srca, pa i stizanje do
samog srca. Mislila sam samo na emocije, jer
kako ces pokrenuti "neki" organ, ako sve ne polazi iz
srca ili duse!
ma salio sam se
ja npr. padam na SNENOKLE i PUNJENE PAPRIKE :D
mljac
pozdrav
Vesela ćufta
05.02.2008., 13:29
Mmmmm, šnenokle.....:)
Mmmmm, šnenokle.....:)
...e to se zove PODRSKA! :-D
cuftu za premijera
Vesela ćufta
05.02.2008., 13:34
cuftu za premijera
Ovo je bilo prilično dvosmisleno:twisted::razz:
...ma da smo zivi i zdravi
za premijera krstarice!
a?
davno je bila tema na pdf beograd
stranka forumasa ko je ko i kakva mu je funkcija .
bilo je to sjajno zezanje...
Vesela ćufta
05.02.2008., 13:55
E, tako može:)
Znaš, moglo je da znači i "dati ćuftu Koštunici" :D:D
E, tako može:)
Znaš, moglo je da znači i "dati ćuftu Koštunici" :D:D
ma kostici samo dj. oka DVA :D
determinanta
05.02.2008., 22:10
псовао несто на неком језику који нисам разуме
:confused:
Ili razumeš, ili ne razumeš?
krvavi_labud
06.02.2008., 11:36
Vidi VEHABIJA razume cirilicu!!
krvavi_labud
06.02.2008., 11:39
Pa kako mi Srbi mozemo da gledamo na muslimane, kada su nas 90-tih ubijali po kasarnama sirom bivse juge. Ja ih bar gledam sa zemlje! Aj pogodite gde se onda to ovi ruzni muslimani nalaze?:wink:
SENA FR
06.02.2008., 15:33
Pa kako mi Srbi mozemo da gledamo na muslimane, kada su nas 90-tih ubijali po kasarnama sirom bivse juge. Ja ih bar gledam sa zemlje! Aj pogodite gde se onda to ovi ruzni muslimani nalaze?:wink:
Znam da ih sa uzivanjem gledas sa zemlje!
leci se gistro nacionalisto :twisted:
SENA FR
07.02.2008., 08:00
i arapsko pismo, zamisli!:D
Vesela ćufta
07.02.2008., 12:47
Ja sam nekada znao goticu i mhedruli ali sam pozaboravljao...:(
SENA FR
08.02.2008., 01:19
trebien !!! ;-)
et comment!:D
merci!
SENA FR
08.02.2008., 21:34
Napravio si gresku u pisanju, ali super si!
pishe se très bien:
Jos ces i nauciti nesto od mene! xexexexe!
francuski je super jezik kad sam saznao kako se kaze pussi qrc "tu vu femme mon bezet" zvuci kao dobro muvanje. uzivaj
SENA FR
09.02.2008., 17:19
francuski je super jezik kad sam saznao kako se kaze pussi qrc "tu vu femme mon bezet" zvuci kao dobro muvanje. uzivaj
Ne kaze se tako!
Kaze se tirer la pipe, a moze i tu tire la pipe ili tu tire ta pipe...!
I sve to je manje vulgarno receno, ali je to!
dobro, profesorka!
a LA HEINE je bio i ostao jedan od mojih omiljenoh filmova
mica cacak
11.02.2008., 13:53
SENO svaki post ti je na mestu!
A kako "oni" gledaju na nas Srbe?
Isto verovatno kao i mi na njih.
Imam uopsteno misljenje onjima kao ljudima.Ima ih i ovakvih i onakvih. Isto kao i nas Srba.
Momentalno radim u firmi koju poseduje i vodi musliman.Vecina radnika su muslimani.
Kolege sa kojima imam kontakt so ok.Ako se ti prema njima postavis korektno i dobijes korektan odnos od njih.Licno nemam sukobe uopste sa nekim zato sto je muslimanske vere.Ako sa nekim pojedincom imam problem onda svakako nije razlog to sto je on muslimam nego zato sto nije u redu kao covek.
Cak sam cula da nas oni prilicno "podnose" kao ljude u vecini.Prilikom razgovora, sa jednim muslimanom koji je putovao kroz Srbiju vise puta, naglasio je da mu se mi Srbi vise svidjamo nego npr. Slovenci, Hrvati i sl.
SENA FR
11.02.2008., 16:24
dobro, profesorka!
a LA HEINE je bio i ostao jedan od mojih omiljenoh filmova
Samo nemoj da ti znacenje te reci udje u krv!:)
SENA FR
11.02.2008., 16:40
A kako "oni" gledaju na nas Srbe?
Isto verovatno kao i mi na njih.
Imam uopsteno misljenje onjima kao ljudima.Ima ih i ovakvih i onakvih. Isto kao i nas Srba.
Momentalno radim u firmi koju poseduje i vodi musliman.Vecina radnika su muslimani.
Kolege sa kojima imam kontakt so ok.Ako se ti prema njima postavis korektno i dobijes korektan odnos od njih.Licno nemam sukobe uopste sa nekim zato sto je muslimanske vere.Ako sa nekim pojedincom imam problem onda svakako nije razlog to sto je on muslimam nego zato sto nije u redu kao covek.
Cak sam cula da nas oni prilicno "podnose" kao ljude u vecini.Prilikom razgovora, sa jednim muslimanom koji je putovao kroz Srbiju vise puta, naglasio je da mu se mi Srbi vise svidjamo nego npr. Slovenci, Hrvati i sl.
Hvala, sto tako gledas na moje postove!
Naravno da si sa ovim u pravu! Mico, u svakoj religiji ima fanatika! Meni je to smesno i tuzno! Negde sam u postovima izjavila kakav je moj odnos prema Bogu i prema religiji, jer za mene ta dva pojma ni slucajno nisu ista, ma ni slicna.
Ja sam muslimanka, i privatnik sam i ovde i u FR. Imam prilican broj zaposlenih ljudi kod mene, ima ih iz raznih religija, medjutim ja kad zaposljavam nekog, ni na pamet mi ne padne da pitam koje je religije. Kad priloze CV (iskreno) nekad pogledam sta je u horoskopu:) mozda zato sto mi je astrologija jedan od hobija:)mada ni to nije merilo po kome nekog primam ili ne! Taman posla!
Meni razgovori o rligiji ne mogu da iznerviraju ako ih vodim sa ljudima koji najpre poznaju tu materiju, jer zaista je treba poznavati...Neki ljudi samo prepricavaju, a nista nisu procitali...
Isto tako sam misljenja (negde sam to vec rekla) da svaki covek ima pozitivnog i negativnog u sebi. Ako neko kao moj sagovornik trazi da iz mene izvuce to negativno, svakako ce i dobiti... mislim da ne greshim, u suprotnom ne bih to bila JA.
Samo nemoj da ti znacenje te reci udje u krv!:)
ma nikad mon chery ;)
SENA FR
11.02.2008., 20:49
ma nikad mon chery ;)
kaze se ma chérie,
a ja za tebe (u muskom rodu)
rekla bih; mon chéri
ovo su casovi francuskog "live".
pozdrav :-D
SENA FR
12.02.2008., 18:01
Na ovo sam zaboravila da prokomentarishem, pa evo da dodam, sigurna sam da je tako,
jer i u samoj islamskoj religiji se kaze (Kur'an) da je razlika izmedju pravoslavlja i islama je velicine psenicnog zrna!
Nesto nemam iskustva puno sa tim, ja se prvi put srecem na foruma sa nekim kontradiktornim komentarima, ali sam sigurna da dolaze iz neznanja...Sad kad ti kazem da mi reci kao: "oni" ili "mi" nikada ne padnu na pamet, jer i oni i mi smo, mi svi zajedno... Naravno da poznajem puno Muslimana, ali svi oni koje ja bolje poznajem su bar misljenja kao ja. Nailazila sam na pojedince fanaticki zanesene religijom, sa njima ne volim da komentarisem iz koje god da su religije...Ne volim fanatike iz ni jednog domena, pa cak ni naucnog... Za mene su svi ljudi ljudi i ne kazem ovo, koliko da nesto kazem, vec zaista tako mislim i tako zivim. Kad cujem da neko kaze: (na pr.) "ma nisu oni to prevazisli..." Onda pomislim na sebe i kazem sama sebi-Boze, bas imam srece da nisam ni odrastala sa necim takvim, pa nema sta da prevazilazim" U svakom slucaju, muslimani iz Srbije vise cene Srbe, nego ostale narode bivse YU (osim, mozda bosance muslimane, jer ih veze religija), jer su i oni svi vecinom srpskog porekla kao i ja i kako ce mi biti neko drugi blizi od same sebe! To vec nije slucaj sa Albancima Kosovarima, jer su oni drugog porekla...Problem je sto Srbi ne prihvataju to sto su isti presli u islam i to ne prastaju, sto je pogubno za samu Srbiju, ako je stvarno tako. Svaka drzava na svetu ima svoje manjine. Sta bi sad trebalo oduzeti svima drzavljanstva i Muslimanima i Madjarima, Rumunima, Bugarima, Cesima, Slovacima, Jevrejima...pa reci mi sta bi to ostalo da cini drzavu ovolikom kolika je sad... To nikako nije dobro, to nije patriotski iako puno njih misli da jeste...Znas kad bi Francuzi to uradili, pa ostalo bi 20-tak miliona pravih Francuza... Ma to je prica za u nedogled...
mica cacak
13.02.2008., 18:33
Otprilike tako mislim i ja.
Religija i nacionalnost mi nisu jaca stana ali se cesto sudaram sa time u zivotu.
Verovatno zato sto zivim u multi nacionalnoj zemlji i otuda moras sa svima da komuniciras, radis i zivis.Razna misljenja cujes tamo i ovamo.
Nikada nisam imala sukob sa nekim zato sto je Srbin (pravoslavac), Hrvatom (katolik) ili Bosancom (musliman), nego iskljucivo zato sto jedan od njih nije bio COVEK u ovom ili onom pogledu.Nije zadovoljio moje kriterijume jednog prijateljskog ili poslovnog odnosa. A interesantno je da sam dve najruznije stvari (ovde u inostranstvu) dozivela upravo od Srbina..
Inace sam cista srpkinja koja dolazi iz srca Sumadije tako da za svoje ljude odatle uvek kazem da su moji(ne znam zasto sam ih prisvojila);)
Postujem svoju veru i u tudjem svetu koliko mi to uslovi omogucavaju.Slavim krsnu slavu. Mislim da nisam ni u kom slucaju neki fanatik ali volim i postujem svoje, kao sto tudje cenim i ne vredjam (iako mi ni jedna religija nije jaca strana).
SENA FR
14.02.2008., 15:51
U svakom slucaju, imati problem sa pojedincem ne
opisuje sav narod kome taj pojedinac pripada, to je
nesto sto ljudi cesto nece i ne umeju da razlikuju,
na njihovu zalost!
Zbog toga ljudi cesto imaju i socijalni problem iz
koga se tesko izvlace, pogotovo ako zive u naprednijim
civilizovanim sredinama.
A na ovo sto si imala problem sa nekim Srbinom, znas
vec onu staru: Ko ce kome, ako ne, svoj svome!:D
300sparta
15.02.2008., 10:42
N.P. i ljudi koji zive u njemu su veoma gostoprimljivi,mnogo bolji utisak su ostavili na mene,nego Pazarci izvan malog Istanbula.A najvise cenim Novo Pazarske privatnike,koji su za moji pojam najsposobniji,na podrucju cele bivse Juge.
Svideo mi se vic koji mi je ispricao otac prosle godine............
Kaze Pazarac sinu:Ne budes li dobro ucio, imam da ti kupim yuga,da ti se ceo Novi Pazar smeje.
SENA FR
17.02.2008., 14:59
I meni su OK ljudi iz NP. Imaju dusu, vredni su, mozda malo zapostavljeni ( gledano mojim ocima sa strane), ali se ne predaju...
ura za chat.
kad nema nikoga ovde dobri su i SENA i yioim....
SENA FR
01.03.2008., 00:18
ma sta nam fali, bar smo najčitaniji!
pogledaj koliko nas ljudi dnevno procita!
Da li ih vise interesuje sta sam ja napisala
ili ti?
sigurno ti vas je dve sada :-D
SENA FR
05.03.2008., 23:07
kako znas da je "ona", mada je meni svejedno.:D
pa vredna si na krsti mora da si vredna i ovako uzivo :-D
SENA FR
06.03.2008., 20:14
odakle znam, kazu da jesam...
ma ti si pcelica radilica
SENA FR
19.03.2008., 01:07
ura za chat.
kad nema nikoga ovde dobri su i SENA i yioim....
Bar se na miru izrazgovaramo!:D
300sparta
19.03.2008., 12:58
samo dok vam dodje mod,e pa ne moze to tako,mada nije losa ideja
spartanac nek dodje iovako je sve na pdf n.p. zamrlo.
osim nas ! :-D
SENA FR
20.03.2008., 16:38
pa mi smo jednom odgovorili na ovu temu i o tome vise nemamo sta da kazemo, pa smo presli na caskanje, bas nam je super!:D
da i sve nas je vise! Sena je mislila da nas je troje koad ono cetvoro!
ziva mi bila i rumena u obrazima
SENA FR
25.03.2008., 15:31
yioim-e, pa gde si ti?
vanilko
25.03.2008., 19:56
pa sigurno da jede,a sad cu i ja,ajte ljudi,crko gladan
i to sladoled od vanile :-D
SENA FR
29.03.2008., 04:47
ma kakav sladoled, to se i liže!
vanilko
09.04.2008., 11:10
yioim-e pa de nam je SENA FR??????????????
EdoLina
15.04.2008., 01:36
To kralju. Napljuvao si ih na osnovu jednodnevnog (?????) susreta sa Pazarom i islamom i sad očekuješ od njih hvalospjeve o tebi i sličnima. "Zamolio bih da se u odgovorima držite bar elementarne pristojnosti", kao što si se ti držao:confused:
Bio sam i ja kod Jonuza na ćevape, bolje u životu nisam jeo.
A u vezi jatagana, u dosta kuća tradicionalnih srpskih porodica sam viđao kao UKRAS na zidu jatagane i kubure, nije mi ni palo na pamet da služe zato da se odmah ubije onaj ko kroči u tu kuću..... Budaleštine:evil:
Lepo recheno..Ja sam iz Pazara i slobodno mogu reci odmah da si pogreshio shto se tiche tog nekog ubilachkog pogleda u ochima pojedinih ljudi..mislim..:rolleyes: imala sam prilike da chujem da se ljudi koji dodju da posete,prilichno hvale na ljubaznost..ne znam odakle ti to...Drugo,kazesh da nemash nishta protiv drugih vera,ali meni je tvoje mishljenje bash onako...oshtro i pomalo ironicho..kontradiktoran si..A shto se tiche vehabija,njihov problem,mada svaka vera ima neke extremiste..A moj odgovor na pitanje-gledam na njih kao i na sve druge ljude..bitno mi je ko je kakav chovek,kakav ima karakter..sve je ostalo sporedna stvar..Mada,nije mi jasno shto si pitao,vidi se da si neko mishljenje o tome vec sam izgradio..Pozdrav iz Novog Pazara!!
yioim-e pa de nam je SENA FR??????????????
pa na trudnickom :mrgreen:
eodlina a tebi POZDRAV iz Pazara nosim samo lepe uspomene
EdoLina
10.05.2008., 01:12
edolina a tebi POZDRAV iz Pazara nosim samo lepe uspomene
Hvala,hvala..pozdrav i za tebe iz Pazara
:ok:
Hvala,hvala..pozdrav i za tebe iz Pazara
:ok:
koliko para je sada 10 kom cevapa kod JONUZ-a?
vanilko
12.05.2008., 23:08
mmmmmmmmmm cevapi i kiselo mleko mmmmmmmmmmm
a samo kad se setim teletine u pavlaci u nekoji kafani u Lucnim zgradama
uff hrana .....mmmm cevapi.....ide mi voda na usta:super:
Cudnih li razmisljanja. Ja samo mogu reci da gledam na nih kao na ljude, komsije, prijatelje, poznanike, drugare. I misli da je jedina podela svih ljudi, bez obzira na veru : na Ljude i neljude. A pazar i pazarci cu otvorenih crca za sve posetioce i dobri domacini ( sa manama i dobrim osobinama ).
Pozdrav,
Ruzdija
Vesela ćufta
09.07.2008., 09:50
Pozdrav Pazarcima, akobogda vidimo se najesen.
Radi li još MrDonalds?
vanilko
11.07.2008., 01:36
Kako gledate na Srbe?Ochima brate(sestro)
Bila sam i ja mnogo puta u NP-u, a i jedna moja drugarica studira tamo.
Mogu reci da su ljudi uglavnom ljubazni...Klopala sam i ja cevape i mogu reci da su stvarno jedan od najlepsih specijaliteta koje sam u zivotu probala,inace sam veliki gurman.
Prelepa okolina (luda sam za brdima,planinama), a obisla sam sve nase manasire i crkvu Sv.Petra.Ni u jednom trenutku nisam osetila da nas neko gleda popreko ili ubilacku, naprotiv, mnogi su nam izlazili u susret.
Jedino me je jako bolelo kad su vehabije rusile binu Sanje i Balkanike.
Jos jedan dokaz kako su fanatici ogranicena stvorenja sa laznom dusom!
Ne bih da ostavim zadnji komentar kao los vec cu da pohvalim sudzuk i prsutu, njam, njam :D
lulu a "mantijice" ne znas sta si propustila... N.Pazar je lepo mesto
vanilko
12.07.2008., 01:35
a obavezno da probate baklave i tulumbe u poslasticanici na vrh carsije,a ako mozete zasladite se i jednom krem i shampitom,a za usput ponesite jednu orasnicu
Daj recept, ove godine, na zalost, nema sansi da mrdnem i svoga grada....Bas se patim, ali prezivecu zbog naredne godine ,;)
hasannp
04.10.2008., 10:44
Kao svakog drugog