PDA

Vidi punu verziju : start up

saka
06.10.2003., 15:40
Nakon neuspesne instalacije win xp (zbog lose konfiguracije) prilikom startupa nudi mi se meni ili win ME ili instalacija XP-a.Kako da to uklonim bez formatiranja i reinstalacije ME-a.Cuo sam da moze nesto iz control panela

Leka
06.10.2003., 21:41
Uzmi smirglu i obradi hadr disk. :D
Izgleda da ce morati format pa ponovo install.

Bosko
06.10.2003., 22:40
Tebi se desilo izgleda da je instalacija iskopirala fajlove koji su joj potrebni za samo pokretanje, medju koje ,koliko sam ja skontao, spadaju i boot fajlovi!
Nazalost, i ja sam imao isti problem, jer sam namerno prekinuo instalaciju pre nego sto je glavni deo i poceo, ali ostali su ti fajlovi! Pokusao sam da ih nadjem koji su, da prepravim boot.ini, ali sam shvatio da nije samo do njega, vec tu ima i nesto vise!
I na kraju sam morao jovo-nanovo instalaciju do kraja!
Ako neko zna koji su to fajlovi, (ako je SAMO TO u pitanju!!!), da ti kaze, mozda da pokusas da ih sklonis,ali,nisam siguran koliko je to jednostavno!
Zao mi je sto ne mogu vise da ti pomognem!
Pozdrav!

Alexandro
07.10.2003., 03:19
Ako ti je Millennium ispravan, onda otvori boot.ini (pre toga skini tag READ ONLY), postavi za default=C:\ i timeout=0 i resio si problem vecim delom. Obrisi liniju koja u sebi ima "Microsoft Windows XP Professional". Mozes da ostavis sve fajlove u root-u, sem pagefile.sys i hiberfil.sys koje mozes izbrisati. Izbrisi i privremene foldere instalacije (ako postoje) i obicno su na vrhu stabla ($NT....)

Posle ovog zahvata masina ce ti raditi bez problema. Istina je da ce NT boot loader da ti ucitava ME, ali to ne menja nista u radu niti smeta. Sad slobodno mozes ponovo pokrenuti instalaciju XP-a ukoliko zelis.