PDA

Vidi punu verziju : Ljepote svijeta

Milica
04.05.2003., 14:13
Ni sami nismo svjesni koliko svijet oko nas krije razne tajne.Poneke lose a i divne.Mnoge tajne i mnoga cuda kao i ljepote prirode mozemo otkriti putovanjima.Nas stnadard nije bas na nivou,pa se mnogi ljudi odlucuju za stednju novca i nemaju mogucnosti da negdje otputuju.Nazalost, to je istina a ljepote i tajne svijeta ostavicemo za neka bolja vremena.

black-devil
04.05.2003., 17:26
ja mislim da nema lepseg mesta na svetu od DUBAI:))))
ono je kao san...tamo cu otici ako dobijem 6-icu na lotu:)

DON
04.05.2003., 19:22
Milica i ne zna koliko je u pravu! Sto zbog svog posla,sto zbog sebe samog,kad god mogu putujem.Ok je DUBAI,sjaj i raskos ali nesto drugo..
Onaj ko je video Piramide,bio u centru Stounhendza,peo se na visoravan Naska,onaj koji je okusio bar deo proslosti,tome sjaj i raskos bas siromasno izgledaju.DUBAI je Dubai,proslost puna misticizma nam je nadohvat ruke,upoznajmo je da bi znali buducnost.

dzoni1
05.05.2003., 09:25
Mislim da nema ljepseg i misticnijeg mjesta od Tibeta
i njegovi ljudi

Moon_flower
05.05.2003., 11:09
Meni se svidja Irska,tako je cistaaaa ...

blackground
05.05.2003., 12:29
Jamajka, Dominikanska Republika....

zoran011
05.05.2003., 13:00
MORE,MORE,ITALIJA,SPANIJA

Milica
05.05.2003., 13:08
Sve je to lijepo nego.......sa kojim parama cemo da posjetimo Italiju,Spaniju...

DON
05.05.2003., 15:07
E Dzoni Dzoni,i ne znas kako je misticno i lepo na Tibetu,imao sam tu srecu da budem neko vreme tamo,pa i da naucim neke stvari:))))))

dzoni1
05.05.2003., 23:25
don pricaces mi obavezno

**case-problem**Veštica
06.05.2003., 02:09
udaću se za onog ko me odvede u Egipat:))

Bozo
06.05.2003., 09:29
Daj Vestice, nemoj tako lako da se udajes, nije vise Egipat tako nedostupan...

black-devil
06.05.2003., 16:52
Evo vestice ja te vodim za egipat:)
udaj se za mene:)))

maja
06.05.2003., 22:09
ja zaista mislim da nije potreban ni Egipat,ni Tibet,ni neke mediteranske zamlje...Zasto jednostavno ne iskoristiti kapacitete koje imaju bivse zemlje SFRJ.Mozete krenuti od Slovenije,jesu katolici,ali imaju nenormalno divna mesta i odmaralista,Hrvatska takodje,izlaz na more,jezera,netaknuta priroda,Srbija i Makedonija toliko banja i rekreacionih centara i mesta gde nikad niste bili,a za kraj BiH(RS) tamo je Sutjeska i cuveno Tjentiste,zasto se ne vratitit korenima...

majche
06.05.2003., 22:18
Upoznajmo je da bi znali njihovu proslost...Koju proslost,proslost naroda hiljadu kilometara od nas,a sta je sa nasom prosloscu,ko ce nju da upoznaje,Tibetanci,ma da...sve trce...

**case-problem**Veštica
06.05.2003., 23:31
Majo, da ti pravo kazem muka mi je nas ratnicke istorije. Sem toga mene Egipat oduvek privlaci; sto se tice udaje za onog ko me tamo odvede da objasnim da ja tamo ne bih da idem na odmor, vec manje vise kao istrazivac i da ostanem duze tamo, zato mi nije pristupacan jos uvek :)

DrFeelGood
07.05.2003., 16:03
Ako nekome zavidim to je, definitivno, vlasnik KonTiki agencije!!! (to je onaj cikica sa podbradnom bradom)

Bimba-Eki
07.05.2003., 19:21
Tibet,Tibet,Tibet....e zna li neko kakva je zemlja Rwanda,mozda odem tamo ovog leta

maja
07.05.2003., 22:27
sto se tice ljepota sveta ja zaista mislim daih ima i previse.Ipak licno bih volela da posetim kanjon Kolorado i Viktorijine vodopade!

dzoni1
07.05.2003., 22:32
ja zaista mislim da nije potreban ni Egipat,ni Tibet,ni neke mediteranske zamlje...Zasto jednostavno ne iskoristiti kapacitete koje imaju bivse zemlje SFRJ.Mozete krenuti od Slovenije,jesu katolici,ali imaju nenormalno divna mesta i odmaralista,Hrvatska takodje,izlaz na more,jezera,netaknuta priroda,Srbija i Makedonija toliko banja i rekreacionih centara i mesta gde nikad niste bili,a za kraj BiH(RS) tamo je Sutjeska i cuveno Tjentiste,zasto se ne vratitit korenima...
nemoj se ifuravati ja sam u bosni stvarno je ljepa drzava puna cistih suma i rjeka i kakve veze ima sto su katolici samo mi to reci Molim teeeee

maja
09.05.2003., 18:57
Nisam rekla da su Bosanci katolici,vec Slovenci,a to sto su katolici naravno da ima veze sa njihovim razvojom turizma,pa sta ti mislis,u Srbiji se posecuju pravoslavni manastiri,a u Sloveniji katedrale,pa ti kako hoces...

10.05.2003., 14:31

DON
10.05.2003., 14:36
Maja,pa sad kazes da nisu potrebni ni Tibet ni sta ja znam sta sve vec ne,jer imamo prelepih oblasti u bivsoj SFRJ,da bi rekla odma potom kako bi volela da vidis vodopade Kolorada(veliki kanjon) i Viktorijine vodopade:)))))
hahhaa,mala kontradiktornost,ali ok.Maja,pa kako stvari stoje mnogo je lakse otici na Tibet,no u Dalmaciju ili Plitvicka jezera:))))))Ne treba tolko cekati na vizu:))))

DON
10.05.2003., 14:37
Upoznajmo je da bi znali njihovu proslost...Koju proslost,proslost naroda hiljadu kilometara od nas,a sta je sa nasom prosloscu,ko ce nju da upoznaje,Tibetanci,ma da...sve trce...

DON
10.05.2003., 14:43
U potpunosti se slazem Majche.Aj prvo sebe da upoznamo pa tek druge.A nasa proslost glasi ovako:U IV veku nase ere rimski putopisac Galicije opisuje zemlju kojom je hodio i plemena na koje je nailazio.U toj zemlji,pise on,zivljahu plemena koji zensku novoredjancad u trenucima pijanstva razbijahu o stenje,a vladare svoje ubijase.Sebe nazivljahu SLOVENIMA! To je prvi ozbiljniji pisani dokaz o slovenima.Kasnija istorija Slovena(pisana) se pojavljuje kao ozbiljan dokument u vreme Slavenskog vladara Caslava koji vladase sve do reke Marice,Jadranskog mora,i dole prema jugu do Egejskoga mora.Car Dusan je samo jos vise prosirio teritoriju vadavine Slovena.Kasnija istorija je dobro znana.Elem,otici na Tibet nije otici i upoznavati njihovu istoriju.Otici na Tibet je nesto sasvim drugo.Ali to se ne da opisivati,to se jednostavno treba doziveti.....

DON
10.05.2003., 14:44

DON
10.05.2003., 14:45
Evo te veco Vestice ja vodim,jos ako si kao sto kazu lepa ko Kleopatra,ma odma te i zenim:)))))))

maja
10.05.2003., 18:07
U redu te stvari sa vizom,verujem da je jako komplikovano,mada ja nisam imala takvih problema////
Sto se tice te kontradikcije...hahahaha...jako smesno,jer samo sam odgovorila na temu lepote sveta,ipak predpostavi da sam obisla sve prirodne lepote bivse SFRJ,treba se malo i vani....

Moon_flower
10.05.2003., 19:24
a, shta ako je i opasna kao Kleopatra:)?:)))))

maja
10.05.2003., 22:46
Ako nekome zavidim to je, definitivno, vlasnik KonTiki agencije!!! (to je onaj cikica sa podbradnom bradom)
Draga moja,da nije bilo te nase ratnicke istorije zapitaj se gde bi ti sada bila...I ne samo ti nego,i ja i meni je muka,ali ljudima koji su se borili za Srbiju na Sutjesci,budi zahvalna jer danas imamo gde da zivimo...

DON
11.05.2003., 13:25
U redu te stvari sa vizom,verujem da je jako komplikovano,mada ja nisam imala takvih problema////
Sto se tice te kontradikcije...hahahaha...jako smesno,jer samo sam odgovorila na temu lepote sveta,ipak predpostavi da sam obisla sve prirodne lepote bivse SFRJ,treba se malo i vani....

DON
11.05.2003., 13:26
Bravo za tebe ako si obisla SVE prirodne lepote bivse SFRJ,ja nikako da uspem u tome.Mozda zato sto vise volim lepote udaljenih zemalja:P

DON
11.05.2003., 13:27
a, shta ako je i opasna kao Kleopatra:)?:)))))

DON
11.05.2003., 13:28
ma moon_flower,ja ocu da zenim neku ko Kleopatra i tacka! Ako je Vestica takva superrrrr...a sta ako sam ja ASPIDA?:P

iXena
11.05.2003., 19:30
Samo da vas podsjetim.Malo ste skrenuli s teme o kojoj ovdje treba da se prica.To ko ce da zeni koga nas ne zanima.Za to ima drugih podvrsta na forumu : ).Ovdje se prica o putovanjima i turizmu.

DON
11.05.2003., 21:35
U pravu si iXena,ja sam definitivno za Sejsele,Kubu i Dominikansku republiku...heh,naravno uvek Tibet!

beba
12.05.2003., 09:07
Rado bih ponovo obišla neka turistička mesta iz bivše Juge . Na primer , Kranjsku Goru , Postojnu , Split , Sarajevo , Mostar , Zadar , Dubrovnik ... Ali mislim da još nije vreme , pa se zadovoljavam i našim planinama u Srbiji i Crnoj Gori .
Lepo bi bilo ponovo videti i bivši Lenjingrad , Moskvu ... Lepo bi bilo otići i na neko egzotično mesto ali sama pomisao na vađenje vize ubija želju ...
Naravno da danas ni para nikad dosta . Zato preostaje samo par dana godišnjeg odmora u Srbiji ...

olgas
24.05.2003., 08:07
ja mislim da nema lepseg mesta na svetu od DUBAI:))))
ono je kao san...tamo cu otici ako dobijem 6-icu na lotu:)hocesdavodisimene

more
24.05.2003., 08:21
MORE,MORE,ITALIJA,SPANIJA
MORE-MORE

PEPELJUGA
24.05.2003., 08:37
A-JA-ZA-ONOG-KO-ME-ODVEDE-U-MONTE-KARLO

kety
17.06.2003., 10:04
oooo daaa, nemam ni ja nista protiv Monte Karla, u stvari luuuda sam za Italijom, volela bi da vidim siciliju, ustvari poenta putovanja nije samo da vidis neku drugu zemlju, vec i da osetis nacin zivota u njoj, i sam postanes deo toga!
Najvise bi voleal da posetim TAHITI, e to mi je VRRRRRRRRRRRRRH. Obozavam ta egzoticna mesta, Kuba je something special, kao i Maldivi, koje treba posetiti pre nego sto nestanu sa lica zemlje!

elleni
20.06.2003., 09:58
nema lepseg ostrva u egeju od santorinija,ljudi,idite tamo,necete se pokajati!

snaja
05.07.2003., 14:31
Bora Bora,Samoa,Fidzi,Filipini...nikada nisam bila.najveca mi je zelja da kupim privatno EGZOTICNO ostrvQ

23.07.2003., 11:09
ma skupite se 5 vas i platite jedrilicu i skipera i jedrite po obali dalmacije. stićete na sve fešte!!!!
od kornata do hvara, braća neznam gdje će vam biti bolje!!! :D

ibo
28.07.2003., 01:50
Ja bih Vam proporucioo tamo gde vas ljudi postuju i najbolje razumeju, pa normalno cene i kvalitet usluga. Mislim da je to Turska: A ona ima tacno 4 mora oko 8 hiljade kilometara obala, o toku dana kupatise na moru i skijatise na snegu je moguce jedino tamo ( Antalija u Mediteranskom delu). Dok sto se tice shopinga ono sto bih ste platili nekde durgde ovde garantovane skoro na pola bih ste platili. Medjutim, najbolje Vam je da se obratite turistickim agencijama i onima koju su vec bili.
Cao.

lisicica
14.08.2003., 09:18

Mislila sam, naravno, na Donovo poznavanje istorije.

DON
20.08.2003., 16:00
Lepa ti slika Lisicice(vestice).......
Bojim se da sam za ovu godinu ispucao odmor.Tek na zimovanje.Ove godine sam propustio Egipat pa i Tibet,bio sam malo u Budvi,malo u H.Novi,malo na Mauricijusu...
Istorija mi i nije najaca strana,a tebi?

Taki
29.08.2003., 23:23
:lol: i ja cu kao Vestica, da se udam za onog ko ce da me odvede u Tursku. Ja sam ipak skromna :D

lutalica
13.09.2003., 19:27
nema nista lepse nego lutat negde a ni sam ne zas gde to je slucaj samnom i mojim drustvom skupimo se nas 5 naspemo gorivo i vozi za Paris , Amsterdam, Berlin, Bec nije bitno inace zvim u centru sveta tako da su mi ovi gradivi malo udaljeni 1500km npr je Amsterdam a to je nista kad ides auto banom vozis 220km\h i tu udaljenost predjemo za 7-8 sati to je sto se tice kola, a kad idemo avionom idemo za Moskvu ili Istanbul to su dva najlepsa grada u svakom slucaju super nam je.

obisli smo Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu Hrvasku, Sloveniju,Rusiju, Austriju, Holandiju, Francsku,Belgiju,Luxemburg, Tursku i normalno Yugoslaviju a u nemacku zivimo.

Podrav iz Fankfutrta

sunrise
15.09.2003., 02:29
...

20.09.2003., 20:49
Lepa ti slika Lisicice(vestice).......
Bojim se da sam za ovu godinu ispucao odmor.Tek na zimovanje.Ove godine sam propustio Egipat pa i Tibet,bio sam malo u Budvi,malo u H.Novi,malo na Mauricijusu...
Istorija mi i nije najaca strana,a tebi?

radoznao.
JA bih se ozenio koja me odvede u CRNU GORU

pimp
27.10.2003., 20:08
Bio sam cetiri puta na Sejselima. Za mene nama
nista lepse.

Elleni
06.11.2003., 15:59
Kao prvo zavidim vlasniku agencije Kontiki zato sto je obisao ceo svet. Kao drugo za mene lepseg mesta na planeti nema od Atine, jer sam tamo dozivela i puno lepih a i tuznih trenutaka. Skoplje je veoma lepo, Ohrid jos lepsi, zaista pravi raj na zemlji,Ljubljana isto, a i odusevio me je Maroko. Pozdrav.

Chan Shaolin Si
06.11.2003., 18:54
Pariz je zaista lijep grad.

bojanaPA
14.11.2003., 23:34
ITALIJA JE PRELEPA.MOZDA ZVUCI VEC OFUCANO,ALI VENECIJU SVAKAKO TREBA POSETITI!POZURITE DOK NE POTONE)!I OBAVEZNO SE PROVOZAJTE GONDOLOM,DOZIIVLJAJ JE FENOMENALAN!!!BARSELONA JE OGROMNA I NEKAKO MISTICNA.GAUDIJEVE GRADJAVINE SU NESTVARNE!ONOM KO KRECE U TURSKU PREPORUCILA BIH MARMARIS,ZA SVAKOGA IMA PO NESTO.I ZA ONOG KO ZELI LUD PROVOD I ZA ONOG KO ZELI MIRAN ODMOR.GRAD KOJI JE NA MENE OSTAVIO NAJBOLJI UTISAK JE DEFINITIVNO NICA!!!CELA AZURNA OBALA JE JAKO LEPA,ALI NICA PLENI SVOJOM TOPLINOM,DUGIM PESCANIM PLAZAMA I AZURNOM BOJOM MORA!!!DA LI JE NEKO BIO NA SEJSELIMA ILI NA MAURICIJUSU?KAKO JE TAMO? :wink:

strumpfeta
24.11.2003., 18:23
Milica i ne zna koliko je u pravu! Sto zbog svog posla,sto zbog sebe samog,kad god mogu putujem.Ok je DUBAI,sjaj i raskos ali nesto drugo..
Onaj ko je video Piramide,bio u centru Stounhendza,peo se na visoravan Naska,onaj koji je okusio bar deo proslosti,tome sjaj i raskos bas siromasno izgledaju.DUBAI je Dubai,proslost puna misticizma nam je nadohvat ruke,upoznajmo je da bi znali buducnost.
ok,bila sam u centru Stounhendza,i zivela sam u Dubai-u,Piramide nisam videla,bila sam u Dominikani,a i Africi(Keniji).Sve se razlikuje.I ne moze se porediti,prema tome Dubai je super,a i biti u centru Stounhendza je bilo super,zavisi samo koliko si otvoren za svet,jer nista od toga nije bilo isto ali sve je,na svoj nacin,pricalo neku pricu,i sve je ostavilo fenomenalan utisak na mene.

27.11.2003., 18:33
or=violet][/color]

aco81@teol.net
19.12.2003., 18:12
sve je to lepo ali MONTE-CARLO JE MONTE CARLO zato dosta vise i o piramidama i o tibetu... lord of knezevina "MONTE CARLO"

05.01.2004., 20:56
Ni sami nismo svjesni koliko svijet oko nas krije razne tajne.Poneke lose a i divne.Mnoge tajne i mnoga cuda kao i ljepote prirode mozemo otkriti putovanjima.Nas stnadard nije bas na nivou,pa se mnogi ljudi odlucuju za stednju novca i nemaju mogucnosti da negdje otputuju.Nazalost, to je istina a ljepote i tajne svijeta ostavicemo za neka bolja vremena.
Tajland... Puket...raj na zamlji.Bila.Videla.Ici cu opet.

26.01.2004., 20:38
Mislim da si upravu, mene su oduvijek privlacile misticnosti proslosti, piramide pogotovu. Bas sam danas citala o gradu Inka, Makcu Pikcu i bas je fascinantno kako su ljudi gradili objekte na visinama i uopste kako su ih gradili kad su neke i dan danas veoma tesko izvodljive.

sch
26.01.2004., 22:17
Macu Pikcu me golica vec godinama,ali nisam uspeo da stignem tamo.Bio sam u egipatskim piramidama i zaista je poseban osecaj biti unutra.Iznanedjenje je i kada ih vidis spolja,jer na tv izgledaju sasvim drugacije.
Moja destinacija broj 1 je : J O R D A N.
Aman je bezveze,ima samo par stvari da se vidi,ali zato: JERASH,mesto gde su imali mermerom poplocanu glavnu ulicu pre nego u Rimu i gde imaju spomenike koji su bolje ocuvani nego u celoj Grckoj,zatim obavezno otići na mrtvo more i doziveti nestvaran osecaj kada plutate na povrsini mora,a ne mozete da potonete.WADI RUM,dozivljaj prave divlje pustinje i na kraju POSLASTICA NAD POSLASTICAMA : P E T R A.
Izgubljeni grad izgubljenog naroda kojeg su razlicito nazivali,ali nama je najblize Nubijci.
Do grada se dolazi kroz kanjon dugacak nekoliko kilometara,sirok do tri metra i visok oko dvadeset metara.To je jedini prilaz i zato verovatno nisu nikada otkriveni i poharani. A kada stignete do grada,neverovatan prizor.Mermerom poplocane ulice i hramovi koji podsecaju na hriscanske izdubljeni u stenama koje imaju najsiri spektar boja.
Ulazna vrata u glavni hram su visoka cca 7 metara .
Za koga i za cega im je to trebalo... Malo mistike.I na kraju, Jordanci su jedan zaista dobronameran narod i po celoj zemlji mozete putovati bez ikakvog straha. NEZABORAVNO

buca
31.01.2004., 23:35
TO CARE...

alexy
01.02.2004., 05:50
Dubai je Dubai, sijalice i vestacko cvece.. malo sminke... treba osetiti ljude i njihovu kulturu, disati vazduh obicnog coveka, upoznati obicaje i filozofiju zemlje onoliko koliko vreme dopusta.. ja sam za Indiju ili Peru.. a ako odete do Dubaia vec.., svratite u Maskat, blizu je i ljudi su divni.. zemlja duha iz Aladinove lampe.. a mirisi su pravi, za razliku od Dubaia...