PDA

Vidi punu verziju : Ali budite objektivni...

Miss_Jo
13.07.2005., 15:48
Kako biste opisali Kraljevcane i Kraljevcanke? Svaki grad ima neku svoju atmosferu, kakva je tu kod vas? Kako se druzite,provodite,kakvi ste ljudi? Cisto informativno.

morphea
13.07.2005., 17:28
pomalo smoreni i mrtviii :cry:

Q&Q
14.07.2005., 14:14
90% nevidjeni seljaci. Ostalih ,otprilike 10% su sasvim OK, Često medju tih 10% ima vrlo inteligentnih i posebnih osoba, ali ne mogu da dišu od one gomile idiota, što ''rodjenih čaršijanaca'' :x što od doseljenih Kosovara(čast izuzecima) ili onih što su sišli sa okolnih brda.
Uglavnom svako ko može se odseli, ali i ti takvi uglavnom posle žive kao jednaki provincijalci kakvi su i bili u Kraljevu. Što se kaže, magarac u Rim, magarac iz Rima.
Inače, Kraljevčani ne trpe nikakvo iskakanje iz najgoreg proseka, pa ko malo skrene levo ili desno, taj je u startu osudjen od gomile.
Mnogo je dobrih od onih 10% otišlo.Šteta. :(

Miss_Jo
16.07.2005., 13:01
Hvala na odgovorima.
Primetila sam da su seobe iz sela u grad zamenile seobe iz unutrasnjosti u Beograd.
Q&Q, sta podrazumevas pod tim "seljaci"? Hvale se mobilnim telefonima, kolima, parama, slusaju narodnjake, imaju bedne fazone, tretiraju devojke kao stoku...?

Miss_Jo
16.07.2005., 13:03
...a ovi stariji piju ispred C marketa, zene ogovaraju, sve se sazna u roku odma...?

Q&Q
18.07.2005., 14:52
Hvala na odgovorima.
Primetila sam da su seobe iz sela u grad zamenile seobe iz unutrasnjosti u Beograd.
Q&Q, sta podrazumevas pod tim "seljaci"? Hvale se mobilnim telefonima, kolima, parama, slusaju narodnjake, imaju bedne fazone, tretiraju devojke kao stoku...?

Ma da, isto kao i svuda, samo još začinjeno specifičnim kraljevačkim ''de si bate'' duhom, ali to ne mogu da ti objasnim ,dok ne vidiš. Sve u svemu, horor. :x
Najveći problem je što ljudi apsolutno ne prihvataju promene na bolje. Jednostavno, vole da im bude loše, jer drugačije ne umeju. Mada, ovi seljaci se nekako i zabavljaju u svojim lokalima, a ostali samo kukaju i smaraju se. Ma, bez veze.
Kakvi gradjani, takav i grad, i to ti je to. :lol:

Q&Q
18.07.2005., 15:06
E, da vidim pitala si i za kraljevčanke.Pa, uglavnom dobro izgledaju,neke čak više nego dobro, mada su i one su uglavnom seljanke. Lepo ih je gledati, ali nije baš prijatno slušati, jer retko šta pametno i zanimljivo imaš da čuješ.Nisu konzervativne, ali pošto muškarci u Kraljevu uglavnom na sva usta razglase svoj seksualni uspeh, onda i kraljevčanke vole da se o njihovom seksualnom životu što manje zna. Iskreno, da sam žensko i ja bih tako razmišljao pored onoliko džibera.
Inače, ako im se dovoljno svidjaš, dobićeš sve što tražiš,(i to bez uzdržavanja) samo da se ćuti.Ali, s obzirom da imaju seljačku filozofiju,na kraju veze ili seksa sve može da ti presedne.
Ali,na sreću nisu sve seljanke, a ona koja stvarno valja, ta vredi za deset.Ufffffff! :D :shock: :D

infidel
18.07.2005., 18:11
situacija je veoma zategnuta
zenski pol se doteruje u pm dobro tako da svaka izgleda bar 5 godina starije
muski pol se kurci i tuce non-stop kako bi pokazao prestiz u drustvu
zajednicke osobine
90% slusa turbo folk, 95% loodi za moblnim telefonima od kojih je 10% nepismeno, 30% je zavisno od raznih vrsta droge, 70% sa zavrsenom srednjom skolom, 30% sa visom ili vakultetom
5% slusa rock, 5% ima mobilne telefone od pre 10 generacija i vecina ih svrstava u propale, 45% pismenog stanovnistva ne interesuje skola i idu u nju cisto da se kaze da imaju skolu i procenat se povecava, 30% ljudi je zavisno od alkohola (uglavnom osobe preko 30 godina)
40% ljudi se bori za golu koru hleba, 40% nekako prezivljavaju sa svojim primanjima, 20% uziva u zivotu punim plucima
fudbal ide lose, kosarka super, vaterpolo je u senci, a ima velike sanse, ostali sportovi su tesko pristupacni, kako za gledanje tako i za upis and stuff
sto se tice mesta za izlazak... uf... nema "normalnog" mesta...
zelenila ima manje nego prethodnih godina
dosta se gradi i izgradjuje, malo mesta za igru, ne mnogo, ali da kazemo dovoljno mesta za setnju
broj JRM-a je u porastu zbog gore navedenih razloga
sve u svemu, ako se upadne u "dobro" drustvo ovo je divan grad

morphea
19.07.2005., 01:24
zaboravio si na manjinu :?: :!:

infidel
19.07.2005., 10:51
zaboravio si na manjinu :?: :!:pa manjina je koliko toliko normalna
jednostavno, Kraljevo je anseljeno mesto i sudjeno je da ima malo stanovnika, te je usled velikog priliva stanovnistva sve otislo u out

pridoslice su sa sobom dovele neke glupe navike, izraze, kulturu i jednostavno sje8aale kraljevacki duh koji je vladao gradom veliki broj godina

ali sta je tu je, zivot ide dalje, mladi ostaju

morphea
19.07.2005., 12:11
Brate reci ko si? :shock: (sokirana sam :lol: )

Q&Q
19.07.2005., 13:51
zaboravio si na manjinu :?: :!:pa manjina je koliko toliko normalna
jednostavno, Kraljevo je anseljeno mesto i sudjeno je da ima malo stanovnika, te je usled velikog priliva stanovnistva sve otislo u out

pridoslice su sa sobom dovele neke glupe navike, izraze, kulturu i jednostavno sje8aale kraljevacki duh koji je vladao gradom veliki broj godina

ali sta je tu je, zivot ide dalje, mladi ostaju

Kako lupaš, ne mogu da verujem! :shock: :? :shock:
Koji kraljevački duh? Ja ti tvdim da je 80% posto tih rodjenih kraljevčana i tih tzv. čaršijanaca i po mentalitetu i po shvatanjima skoro jednako kao i svi ti doseljenici iz svakojakih sela i gudura.Samo što se bolje oblače. Pa nema ko te od njih ne bi prodao za 10 evra, a ne bi on bio kriv što te je prevario, nego ti što si glup i dobar pa veruješ ljudima na reč.A posmatrači će da ćute i da se prave da ništa ne znaju,da se kao ne zamere.
Daj breee, od takvih mi je muka! :x Sve kad te vide, kao de si bate, moj si čovek,znam te znaš me i ostalo,svi se kao znaju i poštuju, a onda kad nešto počneš da radiš, vidiš s kim imaš posla.Ma užas! :x :x :x :x :x :x
Ja možda malo generalizujem, ali stvarno,retki ti tvoji čaršijanci u koje možeš da se pouzdaš i koji bi napravili Kraljevo boljim.
Rekoh ja, kakav grad, takvi i gradjani.A tebi ako je dobro,u toj atmosferi tipa ''došo Zdravko Čolić, mladi smo, aj se zezamo, , onda idi pa se zezaj ,samo nemoj mnogo da filozofiraš. Ne valja, zaboleće te glava. :wink:

infidel
19.07.2005., 15:45
kao sto sam i mislio

sve sto si rekla/o je stvar relativiteta

od cinjenica ne treba bezati

kraljevacki duh poznaje malo njih i u to ne spada ni odlazak na koncert Colic Zdravka ni oblacanje niti ista malopre navedeno

kraljevacki duh je kultura koja se razvijala na ovim prostorima, kultura koju se razvijlai i gajili gradjani

to je sad naruseno, nema vise "mirnih" dana, gde god se okrenes ljudi se tuku, prete jedni drugima, ucenjuju

ovi "novi" sve menjaju > pogledaj samo OMLADNISKU ulicu, unistena, gde je drvece koje je bilo tu, gledaj borici kakvi su, sta je sa otpadom pored Ibra

ne kazem da su sve to uradili ovi "novi", ali je to deo njihove kulture koju su preneli na omladinu, koja umestoi da radi nesto iole korisno spava do 14h jer je prethodno vece dosla kuci u 5:00

a sta ti ljudi rade napolju do tako kasno? na poslu su? to im je obaveza? sta je to sto im daje za pravo da budu van kuce posle 24:00? roditelji? vaspitanje?

ko je prvi poceo sa tim? ovde je rec o ponasanju tih ljudi koji sa sobom vuku i druge dole, svi hoce da budu neke face

sta je to faca u KV-u? onaj ko se bije, ko pije ko konj, ko ne vadi cigaretu u usta, ko je pusio travu, a jos ako je neko proveo odredjeno vreme u zatvoru, auuuuuuuuuuuu taj je faca do kraja zivota

gde je taj stari duh u nadmetanju u znanju, pa se svi trude da budu najbolji u skoli, a ne ko danas najgori

gde su ti romanticni pisci pesama iz KV-a
koliko njih zna gde je biblioteka? koliko njih moze da udje u bioskop i po zavrsetku filma ondese svoju limenku ili flasu do kante?

...

Monty
19.07.2005., 23:02
kraljevacki duh je kultura koja se razvijala na ovim prostorima, kultura koju se razvijlai i gajili gradjani
...

...e, ovo je esencija svega, draga moja deco...
...gradjani i njihovo vaspitanje, i tradicija...
...to je ono sto cini duh jednog grada...
...KV je oduvek bilo grad u koji se dolazilo, ali su ti koji su dolazili prihvatali duh ovog grada...
...ko ne zna sta je duh jednog grada, bojim se da to nece nikada ni shvatiti...

ovi "novi" sve menjaju > pogledaj samo OMLADNISKU ulicu, unistena, gde je drvece koje je bilo tu, gledaj borici kakvi su, sta je sa otpadom pored Ibra
...

...nije sto mi je brat, al' je stvarno genije... :D

gde su ti romanticni pisci pesama iz KV-a
koliko njih zna gde je biblioteka? koliko njih moze da udje u bioskop i po zavrsetku filma ondese svoju limenku ili flasu do kante?
...

...ergo...
...alal vera, i svaka ti dala... :wink:

Serijski_Ubica
20.07.2005., 01:37
...

Svaka chast. Kad god pomislim na onu Omladinsku sa velikim kroshnjama drveca i debelim 'ladom ispod njih, ljude kako shetaju i mame kako guraju bebe u kolicima, uhvati me jeza:))) Ljudi ovde imaju tendenciju da izvrcu sve u beton i staklo, seku drvece i grade po parkovima. Horor

Q&Q
20.07.2005., 12:28
Dobro, OK, možda sam malo grub, ali šta jeste to jeste.
Nego, momci, potpuno vas razumem, mada mislim da je i taj pravi kv-duh ipak isuviše provincijalan i pomalo patetičan. Suviše onako u fazonu ''pijuckam kaficu, kuliram, šetam, čitam, zaljubljujem se u proleće, leti se u Ibru kupam, u jesen uživam u romantici i bojama opalog lišća i znam se sa svakim. Sve je to Ok, ali kažem vam, sve ima drugu stranu, koju ste sigurno i vi nekad ugledali.
A drugo, ne vredi mnogo da se šetate i gledate. Ako vam nešto smeta, uradite da to promenite.
Ako je obala Ibra prljava, pozovite ekipu pa je očistite.I to ne samo jednom, nego i 20 puta ako treba.
Seljaku u bioskopu recite da đubre nosi za sobom.
Ako nešto smeta na ulicama, otidjite u komunalnu službu pa se požalite , i povedite još 50 ljudi sa sobom.
Jer pravi gradjanin nikada ne nalazi svoje zadovoljstvo samo u šetnji i zezanju sa dobrom ekipom. Pravi gradjani se aktivno i konstantno trude i rade da njihov grad , nema veze koji, bude bolji.
A šta ste konkretno VI uradili za svoj grad osim što kažete da ga volite?

PS. ja sam se odselio - priznajem Kraljevo nikad nisam nešto posebno voleo, jer mislim da u njemu negativno uvek prevagne nad pozitivnim. Čak sam se svojevremeno ipak trudio da nešto uradim. Ali, ako nešto ne ide, ne ide,****, life goes on.
Pozdrav za sve cool kraljevčane, ako ih još uvek ima. Nadam se da se nisu svi odselili.

Miss_Jo
20.07.2005., 16:12
Sve u svemu, svaka cast za Restaurant Lepi Bora, onakva usluga nema nigde u celoj Srbiji :wink: :D :shock:
Eto male po hvale za Kraljevo, da ne bude da je sve tako crno :D

infidel
21.07.2005., 00:18
ma dajte ljudi niko nije rekao da je sve crno
ima tu i lepih stvari
npr
najbolji bioskop na svetu
tri divna parka
dve reke
...

Q&Q
21.07.2005., 12:41
Ko priča o stvarima? Govorimo o ljudima.
Ako je Lepi Bora ogledalo grada onda ne znam šta da kažem. To je jedan najobičniji džiberski restoran, kakvih ima na stotine, iako ima dobru hranu. Pa ne ide se u restoran samo da bi gledao u tanjir.

Miss_Jo
21.07.2005., 18:20
:lol:
Q&Q, ql si ti lik, ali nisi u pravu sto se tice Lepog Bore, ne diraj mi u taj restoran :wink: sto se tice hrane-prosecna je, pricam o maksimalno ljubaznom osoblju, gotivnoj muzikici(koja nije kao u tipicnim kafanicama, nego je strana,laganica, idealna za varenje), klimi, e sad gosti su druga prica, ne znam kakva ekipa dolazi, meni je bilo ok.
Verujem ti sve sto si rekao, Kraljevo i jeste mrtav grad reklo bi se, pa bi to mogao i da vam bude izgovor zasto su ljudi onakvi ili ovakvi. Alkoholicari na primer.

Q&Q
22.07.2005., 09:46
Dobro, ajde evo neću više nikog da kudim.Sad ću malo da hvalim - Kraljevčani su super :D ako umeš da ih opustiš i oslobodiš kompleksa provincije. To je izuzetno teško, ali, ako umeš s njima - bogami trud se isplati. :twisted: Ima tu puno potencijala, ali mora mnogo da se radi, jako strpljivo i pažljivo, jer su u suštini svi izuzetno osetljivi na kritiku, nesigurni i iskompleksirani.Mnogi se baš zbog toga koče i piju i drogiraju se - hteli bi da se oslobode, ali ne znaju kako.
Ma znaš šta, ja sam se od svega toga stvarno umorio.Nek se nose. J.....i Kraljevo i Kraljevčane. :evil: Kakvi gradjani, takav i grad, to uvek govorim.

morphea
22.07.2005., 13:09
mnogo lupas od ranog jutra :!: Ustala si na levu nogu? :lol: :?

Majesty Of The Nightsky
22.07.2005., 13:44
Dobro, ajde evo neću više nikog da kudim.Sad ću malo da hvalim - Kraljevčani su super :D ako umeš da ih opustiš i oslobodiš kompleksa provincije. To je izuzetno teško, ali, ako umeš s njima - bogami trud se isplati. :twisted: Ima tu puno potencijala, ali mora mnogo da se radi, jako strpljivo i pažljivo, jer su u suštini svi izuzetno osetljivi na kritiku, nesigurni i iskompleksirani.Mnogi se baš zbog toga koče i piju i drogiraju se - hteli bi da se oslobode, ali ne znaju kako.
Ma znaš šta, ja sam se od svega toga stvarno umorio.Nek se nose. J.....i Kraljevo i Kraljevčane. :evil: Kakvi gradjani, takav i grad, to uvek govorim.

ne generalizuj stvari...
jer generalno grad je shit, ali postoji dosta fenomenalnih ljudi i dosta lepih mesta, zato mi zivot nije bas potpuno dosadan. Uzivam dok sam ovde...

Q&Q
22.07.2005., 13:58
Prvo mi kažeš da ne generalizujem, a onda kažeš da je grad generalno loš.Pa ko onda tu generalizuje?
Kakav grad, takav i forum. Ljudi, otišao sam.Ćao. :)

Majesty Of The Nightsky
23.07.2005., 01:16
Zato ti kazem da ne generalizujes, jer je sr*nje ako tako gledas i to se zove malo ironicno zezanje, ali nema veze Sundjer Bobe...
*** nisu svi kraljevcani toliko losi... nemoj biti takvih pogleda
Inace ja ne zivim u kraljevu, ja zivim u Dubokoj Prostranoj Shumi, kao sto pise...tako da nemam tih muka :wink:

smilekv
23.07.2005., 15:27
q&q ne znam gde ti zivis ali sto se tice tih tuca koje pominjes -ja ih nesto nisam video odavno.
mozda tamo gde ti izlazis.
veliki problem u kraljevu sto su svi umislili da su neke yebene face. ma zivi svoj zivot i pusti druge.
brate sam si rekao da si se odselio -verovatno u beograd. to je za kraljevcane grad iz snova. ziveo sam i tamo ali ne vidim neku bitniju razliku osim sto je mnogo veci grad. hoces da kazes da u beogradu ima manje zelenila nego u kraljevu? pa ne vidim nesto da se oni zale. i da su tamo svi kul? da nema narkomana i alkosa?
veliki problem kraljeva je sto ljudi nisu opusteni kad su tu, a kad odu u neki drugi grad velika su gotiva.
ribe su tek posebna prica. ne mogu vise da pisem smorih se

rudy_kv
28.07.2005., 21:53
Dovoljno je reci da moj prvi komsija u prizemlju porodicne kuce ima stalu u kojoj drzi kravu, ovce, curke i ostalu zivinu... ali vrhunac svega su boksovi za kerove koji su mi bukvalno pod prozorom dnevne sobe i koji nikad nisu cisceni tako da nevidjeno smrde... Pokusavao sam i sa lepim recima i molbama i apelima na dobrosusedske odnose - nista. Sledece sto nameravam je prijava nadleznim sluzbama - a kako se radi o poznatijem i vidjenijem "gradjaninu" sumnjam da cu ista postici...
A komsiju preko puta skoro i da nerazumem posto vise govori albanski nego srpski...

smilekv
29.07.2005., 11:52
e rudy to je vidis kljucni problem. nama uvek smetaju nasi ljudi a svi su kosovare prihvatili. ljube se sa njima ono gde si brate , a ovamo mi prodaju price kako u kraljevu ima mnogo dzovana?????
zato brate otrov pa lepo pred spavanje bacis tim dzukcima da jedu.

DaLeKy
31.07.2005., 21:06
Hmmm...Kraljevo!?Ja sam se tu rodio i zivim tu 30 god,ali gore nikada nije bilo.Najmanje je nas Kraljevcana."Pojeli" su nas Kosovari,seljaci,doðosi uglavnom.Ribe nam sve vise lice na Zvezde Granda,a muskarci su ili narko dileri,nalozeni kriminalci ili pichkice.Nigde one duse Kraljeva!Strasno!Ovo samo i nije moja stvar da se upitam,treba da se upitaju i drugi kojima je Kraljevo u srcu!!!HVALA!!!

DaLeKy
31.07.2005., 21:12
Hvala na odgovorima.
Q&Q, sta podrazumevas pod tim "seljaci"? Hvale se mobilnim telefonima, kolima, parama, slusaju narodnjake, imaju bedne fazone, tretiraju devojke kao stoku...?U PRAVU SI 100%

infidel
31.07.2005., 22:17
Hmmm...Kraljevo!?Ja sam se tu rodio i zivim tu 30 god,ali gore nikada nije bilo.Najmanje je nas Kraljevcana."Pojeli" su nas Kosovari,seljaci,doðosi uglavnom.Ribe nam sve vise lice na Zvezde Granda,a muskarci su ili narko dileri,nalozeni kriminalci ili pichkice.Nigde one duse Kraljeva!Strasno!Ovo samo i nije moja stvar da se upitam,treba da se upitaju i drugi kojima je Kraljevo u srcu!!!HVALA!!!drago mi je da ima jos onih koji dele moje misljenje

Fanatic_Kv
03.08.2005., 18:17
Pa po gradu se sve vise srecu cure koje su iz okolnih sela i koje kupuju cirkone kod Kineza na kilo i lepe ih na dupe i na sve ostale delove tela....ali sta drugo mozes da ocekujes od likova ciji su uzori Seka i Jelena Kerusa... a momcadija gleda samo kako da upadne u frku da bi se pokazali kao frajeri.... Jedva cekam da smugnem odavde...
nismo nista bolji od okolnih selendri...

LuDiKoMaRaC
26.11.2007., 09:41
ja nisam odavde...:shock: