PDA

Vidi punu verziju : DA LI JE MOGUCE DA NEMA OVDE MACEVAOCA?

Stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

Topolino
28.09.2003., 20:38
Pa dobro ljudi kad cete da se bacite na pravi sport o kome toliko malo znate, a toliko je dobar? Stvarno sam objektivna :D

Maitre des Armes
11.11.2003., 09:54
Ja sam ucitelj macevanja.
Zaista je to divan sport. A sto se tice broja ljudi koji se time bave u Bg-u je svakako u porastu, a tako treba i da se nastavi.

Pozdrav

VASHKEVICH
12.11.2003., 13:30
Postovani Topolino, kako vi to idete na Svetsko Prvenstvo, a ostali nemaju ni za srafice?!

keith wood
12.11.2003., 19:07
Ja stvarno neznam sta da ti kazem,pa ja sam pisao o ragbiju i isto se pitam sto i ti.Jedino sto mogu da pretpostavim da je macevanje kao stvoren za razvijanj motorike,kordinacije pokreta i koncetracije pogotovo kod male dece.

mercator
13.11.2003., 01:14
Zbog zatvorenosti Beograda prema drugim sredinama. Kada bi ste izasli malo iz grada i krenuli na promocije po Srbiji, bilo bi mnogo vise ne samo macevanja, nego i drugih lepih stvari koje upraznjavaju samo u prestonici

Topolino
13.11.2003., 10:50
Postovani Topolino, kako vi to idete na Svetsko Prvenstvo, a ostali nemaju ni za srafice?!
Znaci nisi morala da se krijes iza Ukrajincai to jos floretasa :D ....pa morace da se taj standard popravi pa da kupimo koji srafic a bogami i majcu :evil:

Topolino
13.11.2003., 11:00
Ja stvarno neznam sta da ti kazem,pa ja sam pisao o ragbiju i isto se pitam sto i ti.Jedino sto mogu da pretpostavim da je macevanje kao stvoren za razvijanj motorike,kordinacije pokreta i koncetracije pogotovo kod male dece.
Pa da to vi niste kolega (s fakulteta fizicke kulture) kad se toliko razumete ili ste obrazovani kroz sport. E ragbi je isto skroz dobar ili ti imala sam prilike pre 4,5 god da budemo zajedno sa jednom grupom ragbista na pripremama u Karatasu.

Topolino
13.11.2003., 11:08
Znaci nisi morala da se krijes iza Ukrajincai to jos floretasa :D ....pa morace da se taj standard popravi pa da kupimo koji srafic a bogami i majcu :evil:
P kod nas smo poceli od re tri godine da pravimo dva javna turnira na Marakani jedan je u oktobru a drugi u maju i super su poseceni . To je jedinstvena prilika da ljudi mogu da vide a i jako se lepo organizuje. Jese problem van Beograda ali problem je malo u kadrovima jer ih imamo jako malo kvalitetnih. Zrenjanin ima jak macevalacki klub, sad je Novi Sad ojacao tu je jos i Leskovac ali jako slabo ... mislim da je to to...dok Beograd ima recimo 5,6 klubova /..

mksilni@ptt.yu
13.11.2003., 12:07
Prvo mi da razvijemo macevanje u prestonici a lako cemo posle da se sirimo po Srbiji. Pod razvijanjem podrazumevam neke konkretne sportske uspehe koji bi trebalo da uslede posle kvaliteta koji ce prosteci iz kavntiteta. To znaci da svi koji su zainteresovani da se bave ovim olimpijskim sportom ili da sanaju nesto vise o tome neka svrate do O.S."Svetozar Markovic" (sala za fizicko) subotom i nedeljom od 12 do 14 h.
Pozdrav za topolina i Vaskevich-a :wink:

VASHKEVICH
13.11.2003., 13:13
Prvo mi da razvijemo macevanje u prestonici a lako cemo posle da se sirimo po Srbiji. Pod razvijanjem podrazumevam neke konkretne sportske uspehe koji bi trebalo da uslede posle kvaliteta koji ce prosteci iz kavntiteta. To znaci da svi koji su zainteresovani da se bave ovim olimpijskim sportom ili da sanaju nesto vise o tome neka svrate do O.S."Svetozar Markovic" (sala za fizicko) subotom i nedeljom od 12 do 14 h.
Pozdrav za topolina i Vaskevich-a :wink:

Zar je moguce da topolinu odgovaras na temu,a meni ne?!:((((((((((((((((((((((

VASHKEVICH
13.11.2003., 13:19
Vidim da smo iz ovog skromnog naslova teme, svi presli u ozbiljniju diskusiju o macevanju. Stoga bih i ja nesto dodala, a to je da su problemi naseg macevanja vidni na svim poljima i nivoima, pricati o tome nema svrhe, ali moram da kazem, da iz mog ugla glavni i osnovni problem jeste nedostatak skolovanog STRANOG trenera. S obzirom koliko nas ima dosta bi nam bio jedan, i stoga mislim da sva sredstva koje klubovi odn. savez dobijaju treba da se usmere u dovodjenje trenera. Kojim se tempom radi na tome, mislim da dok mlade snage ne dodju na vlast do toga nece ni doci, ali bilo bi lepo, ovako vise ne ide. Trener je neophodan i do toga moze doci samo uz slogu i organizaciju

taja
13.11.2003., 19:09
Zbog zatvorenosti Beograda prema drugim sredinama.

izvini, kako to mislis?

Topolino
14.11.2003., 10:05
Drago mi je da se ova tema polako razvija i da se javlja dosta macevaoca ali i drugih zainteresovanih za ovaj sport....ali ajde da se dogovorimo MK Silni da necemo da se reklamiramo !!! To bi bilo isto ko kad bi ja rekla da dodju u MK Crvana Zvezda na Marakani ili Valschevich u MK Zeleznicar na Tasu!!! :D
Za skolovanje kadrova imate pravo ali mislim da ni jedan sport nema toliko difovaca koliko macevanje i ne treba im jos mnogo da malo to usavrse i preusmere na macevanje ...uz neko doskolovavanje u inostranstvu.
8)

Groucho Marx
16.11.2003., 17:31
A sta mislite o borbenom ili realnom macevanju?

keith wood
16.11.2003., 21:12
Pa da to vi niste kolega (s fakulteta fizicke kulture) kad se toliko razumete ili ste obrazovani kroz sport. E ragbi je isto skroz dobar ili ti imala sam prilike pre 4,5 god da budemo zajedno sa jednom grupom ragbista na pripremama u Karatasu.ne nisam sa ffk_a!Naravno da sam sportski obrazovan jer me to interesuje.Pre svega ja sam fan*malih*sportova.Zao mi je samo ovih zaludjenika fudbalom...ali ja se nadam da ce se poremeceni sistem vrednosti izaci na pravi put...pa pisi

keith wood
16.11.2003., 21:17
Pa da to vi niste kolega (s fakulteta fizicke kulture) kad se toliko razumete ili ste obrazovani kroz sport. E ragbi je isto skroz dobar ili ti imala sam prilike pre 4,5 god da budemo zajedno sa jednom grupom ragbista na pripremama u Karatasu.ne nisam sa ffk_a!Naravno da sam sportski obrazovan jer me to interesuje.Pre svega ja sam fan*malih*sportova.Zao mi je samo ovih zaludjenika fudbalom...ali ja se nadam da ce se poremeceni sistem vrednosti izaci na pravi put...pa pisi

keith wood
16.11.2003., 21:20
Pa da to vi niste kolega (s fakulteta fizicke kulture) kad se toliko razumete ili ste obrazovani kroz sport. E ragbi je isto skroz dobar ili ti imala sam prilike pre 4,5 god da budemo zajedno sa jednom grupom ragbista na pripremama u Karatasu.ne nisam sa ffk_a!Naravno da sam sportski obrazovan jer me to interesuje.Pre svega ja sam fan*malih*sportova.Zao mi je samo ovih zaludjenika fudbalom...ali ja se nadam da ce poremeceni sistem vrednosti izaci na pravi put...pa pisi

keith wood
16.11.2003., 21:21
Pa da to vi niste kolega (s fakulteta fizicke kulture) kad se toliko razumete ili ste obrazovani kroz sport. E ragbi je isto skroz dobar ili ti imala sam prilike pre 4,5 god da budemo zajedno sa jednom grupom ragbista na pripremama u Karatasu.ne nisam sa ffk_a!Naravno da sam sportski obrazovan jer me to interesuje.Pre svega ja sam fan*malih*sportova.Zao mi je samo ovih zaludjenika fudbalom...ali ja se nadam da ce poremeceni sistem vrednosti izaci na pravi put...pa pisi

VASHKEVICH
20.11.2003., 17:41

Najrealnije macevanje je disciplina sportskog macevanja-mac, jer je vazeca povrsina celo telo, a tus prima onaj koga prvog ubodu. Sportsko macevanje je tkdj. borbeno,. Pored sportskog macevanja mislim da ne bi trebalo da se radi nista drugo.

MB_YUG
21.11.2003., 10:11
****** AL' JE VAMA DOSADNO!!!! STVARNO NISTE NORMALNI,PA ZAR VI STVARNO NEMATE NISTA PAMETNIJE DA RADITE???????? NEGO I NA INTERNETU *****TE O MACEVANJU..... KOJI STE VI KRETENI.....
P.S. Neko je uzeo moj nick name... jeba cu mu...

MB_YUG
21.11.2003., 10:19
Vidim da smo iz ovog skromnog naslova teme, svi presli u ozbiljniju diskusiju o macevanju. Stoga bih i ja nesto dodala, a to je da su problemi naseg macevanja vidni na svim poljima i nivoima, pricati o tome nema svrhe, ali moram da kazem, da iz mog ugla glavni i osnovni problem jeste nedostatak skolovanog STRANOG trenera. S obzirom koliko nas ima dosta bi nam bio jedan, i stoga mislim da sva sredstva koje klubovi odn. savez dobijaju treba da se usmere u dovodjenje trenera. Kojim se tempom radi na tome, mislim da dok mlade snage ne dodju na vlast do toga nece ni doci, ali bilo bi lepo, ovako vise ne ide. Trener je neophodan i do toga moze doci samo uz slogu i organizaciju A ti bi Smiljo mogla da prestanes da seres vise o tom stranom treneru,kad znas dobro da nema sanse da se dovede.Daj ti pare!!! Sta seres kad znas da toliko para nema,pa da Sveti Petar sidje dole i da bude predsdnik saveza!!! Zato budi zadovoljna onim sto imas i potrudi se da iskoristis sve uslove koje imas i u skladu sa tim da napravis neki rezultat.Nemoj vise da zivis u oblacima!!!!

VASHKEVICH
21.11.2003., 14:31
Vidim da smo iz ovog skromnog naslova teme, svi presli u ozbiljniju diskusiju o macevanju. Stoga bih i ja nesto dodala, a to je da su problemi naseg macevanja vidni na svim poljima i nivoima, pricati o tome nema svrhe, ali moram da kazem, da iz mog ugla glavni i osnovni problem jeste nedostatak skolovanog STRANOG trenera. S obzirom koliko nas ima dosta bi nam bio jedan, i stoga mislim da sva sredstva koje klubovi odn. savez dobijaju treba da se usmere u dovodjenje trenera. Kojim se tempom radi na tome, mislim da dok mlade snage ne dodju na vlast do toga nece ni doci, ali bilo bi lepo, ovako vise ne ide. Trener je neophodan i do toga moze doci samo uz slogu i organizaciju A ti bi Smiljo mogla da prestanes da seres vise o tom stranom treneru,kad znas dobro da nema sanse da se dovede.Daj ti pare!!! Sta seres kad znas da toliko para nema,pa da Sveti Petar sidje dole i da bude predsdnik saveza!!! Zato budi zadovoljna onim sto imas i potrudi se da iskoristis sve uslove koje imas i u skladu sa tim da napravis neki rezultat.Nemoj vise da zivis u oblacima!!!!

Ne zivim u oblacima............samo kazem kako moze da se napreduje, a kako ne.

Topolino
21.11.2003., 16:44

Iskreno koliko god volim macevanje i borbene sportove - volim SPORT.... sto znaci da preferiram i jedino priznajem samo sportsko macevanje.Cula sam da ima dosta sad toga npr. vitesko drustvo ili tako nesto ....pa scensko macevanje i sl ...za mene je ovo 21vek i ljudi se sada bave SPORTKIM macevanjem! 8)

Topolino
21.11.2003., 16:49

Da li se to oglasio i maladi JOca !!! :D Pa dobro MB_YUG....ja sam samo realna pa mislim i tako da je bolje da savc taj SILNI novac ode u prave ruke ili ti u ulaganje pravih kvaliteta i buducih kadroova ...pa magistarske studije su 58 000 pa ko ce to da plati !!
E da i malo m anje sa tim slobodnim izrazima ......mu mater i sl ...nije u redu :D

VASHKEVICH
22.11.2003., 00:07
dobro je Topolino drzi nam se tema:)

SVETI PETAR
22.11.2003., 00:08
SAMO SLOGA MACEVANJE SPASAVA!!!!!!!!!!!

Topolino
22.11.2003., 18:31
SAMO SLOGA MACEVANJE SPASAVA!!!!!!!!!!!
pa kad nam se i Sveti Petar pridruzio kako da nas ne spasava :D :D

Silni
22.11.2003., 19:53
Ovde se atmosfera bas zahuktava :o Bas mi se dopada. Samo bih molio da ne mesate veru i svece u takve stvari. Dodao bih jedno samo kada pominjete vec taj SILNI novac i prave ruke, zna se koje su ruke prave. Samo Silne ruke :D

MB_YUG
22.11.2003., 21:52
Ovde se atmosfera bas zahuktava :o Bas mi se dopada. Samo bih molio da ne mesate veru i svece u takve stvari. Dodao bih jedno samo kada pominjete vec taj SILNI novac i prave ruke, zna se koje su ruke prave. Samo Silne ruke :D
Ljudi, koji vam je "PEEEEEEEEEEEEEEP"!!!!!! Problem je u tome sto nema para,a ne kako ce one da se potose, pare je lako potrositi(i to na pravi nacin) kada ih ima,a posto ih nema,ovo sve je vase mastanje!!! Svi ste vi lepo smislili kako ce te te pare pametno da investirate,jos sad da Roce pocne da ih kaki(u pravom smislu reci,posto da ih nabavi ne moze,onda mozemo samo da se uzdamo da ce kojom igrom slucaja on jednog lepog dana poceti da kaki(da se lepo izrazim) pare).E onda mi lepo stanemo ispred njegovog WC i sacekamo da on zavrsi,pa kad zavrsi mi svi lepo unutra,pa ko vise pokupi...

24.11.2003., 23:55
dobro je Topolino drzi nam se tema:)

e de sve ima mach.kluba u bgd za pocetnike i kolko kosta

Groucho Marx
25.11.2003., 01:20

Iskreno koliko god volim macevanje i borbene sportove - volim SPORT.... sto znaci da preferiram i jedino priznajem samo sportsko macevanje.Cula sam da ima dosta sad toga npr. vitesko drustvo ili tako nesto ....pa scensko macevanje i sl ...za mene je ovo 21vek i ljudi se sada bave SPORTKIM macevanjem! 8)

Stvarno nisam mislio da odgovaram, posto kapiram da mi ovde niko nece drzati stranu.... ali ne mogu da odolim :)

Scensko macevanje postoji odkad postoji i scena, znaci od stare Grcke, tako da to nije "od sad".

U ovom 21. veku, ljudi se bave i realnim macevanjem. Zapravo, ono je i nastalo pre par godina i zbog toga nije tako rasireno ali se u svetu otvara sve vise klubova.

A to, da se ljudi sad bave SPORTSKIM macevanjem, i to je pitanje. Koliko ja znam, prvi sport koji je na tapetu za skidanje sa Olimpijade je macevanje. Razlog je dosada, zbog koje i sponzori beze. Treba da vidis realno macevanje.

I da ne zaboravim, VASHKEVICH-u i u realnom macevanju vazeca povrsina je celo telo, s tom razlikom sto nije isto da li protivnika pogodis u ruku ili torzo, i nije isto da li protivnika udaris floretom po ramenu ili ga ubodes u rame. I ispravi me ako gresim, ali mislim da u sportskom macevanju tus ne prima uvek onaj kojeg prvo ubodu.

Sportsko macevanje jeste borbeno, tu si u pravu, ali nije i "realno" :wink:

"Time flies like an arrow. Fruit flies like a banana."

VASHKEVICH
25.11.2003., 13:18
Ovako prvo da odgovorim nn gostu, a to je da macevanje ima na TAshu, i na Crvenoj Zvezdi, na Tashu je pon, sre, petak od 7-10, a na Zvezdi svakog dana od 8-11h. Clanarina nije mnogo , mislim da je 600 dinara na Zvezdi, a na TAshu neshto jeftinije, mislim 400. Ulaz na Zvzdu je onaj iz Ljutice Bogdana, a na TAshu je sala , kad se dole sidje na otvoreni stadion pa desno!

25.11.2003., 13:23
.

I da ne zaboravim, VASHKEVICH-u i u realnom macevanju vazeca povrsina je celo telo, s tom razlikom sto nije isto da li protivnika pogodis u ruku ili torzo, i nije isto da li protivnika udaris floretom po ramenu ili ga ubodes u rame. I ispravi me ako gresim, ali mislim da u sportskom macevanju tus ne prima uvek onaj kojeg prvo ubodu.

Sportsko macevanje jeste borbeno, tu si u pravu, ali nije i "realno" :wink:

"Time flies like an arrow. Fruit flies like a banana."[/quote]

Pre svega u sportskom macevanju se floretom ne udara, nego samo bode, sabljom moze da se i sece. U sportskom macevanju postoje 3 razlicite discipline, floret, mac i sablja. U macu prima tus onaj koji je prvi uboden, dok je u drugim disciplinama drugacije.
Sto se tice Olimpjiskih igara, macevanje sigurno nece smaci s programa, jer je ono od prvih modernih Olimpisjkih igara, a i nije dosadno kao sto ti kazesh, ako je macevanje dosadno, sta reci za beach volley, konjicki sport, i ostale gluposti.
Macevanje o kom ti pricas scensko, borbeno , slazem se da postoje klubovi u svetu koji to rade, ali meni je to iskreno glupo-znam o cemu se tu radi, tako da ti ne pricam bezveze.

MB_YUG
25.11.2003., 14:27
MISILIM DA NE TREBA ODGOVARATI OVIM ACINIM KRETENCIMA.KO IH J_BE KAD SU ZATUCANE BUDALETINE,STO JE JOS GORE JEDAN INDIJANAC IM UZIMA TOLIKE PARE A PRAVI BUDALE OD NJIH I JOS IH JE UBEDIO DA SU NEJPAMETNIJI I DA SVE ZNAJU. ZATO SMATRAM DA NE TREBA DA SE OBAZIREMO NA NJIHOVE TUPAVE KOMENTARE NEGO DA NASTAVIMO DA PRICAMO NA NASEM (ZA NJIH UZVISENOM) NIVOU I TEMAMA SA KOJIM ONI NEMAJU DODIRNE TACKE(KAO I DO SADA STO SMO PRICALI), A NE DA SKRECEMO SA TEME I DA SE SPUSTAMO NA NJIHOV GLUPAVI NIVO.

25.11.2003., 14:37
A to scensko macevanje je Aca uveo da bi tebi debilcino uzeo pare!!!! Scensko macevanje se ranije ucilo u skolama glume,da bi glumci znali to da izvedu na sceni, i nikada nije postojalo kao zasebna disciplina. Ukinuto je jos davno,jer se smatralo nepotrebnim predmetom(jer je isuvise lako,i ostavlja na slobodu glumcima da to izvedu u licnoj interpretaciji). I borbeno macevanje je Aca izmislio da bi nalozenim glupacima kao ti uzeo jos vise para. Ej,budale,kakvo bre borbeno macevanje,jeste li vi zdravi sa mozgom..... ubiti ili biti ubijen-tu pravila nema - to je aca smislio za vas idiote

VASHKEVICH
25.11.2003., 19:28
Kolega, slazem se sa vasom konstatacijom:)

25.11.2003., 19:37
e hvala :) e da setila sam se videla sam ih da izlaze sa banjice

Groucho Marx
25.11.2003., 21:53
Kao sto rekoh, kapiram da mi ovde niko nece drzati stranu...

PRE SVEGA, MB_YUG, NE DERI SE, NIJE PRISTOJNO. Necu te udostojiti odgovora, samo nastavi da pricas na tvom uzvisenom nivou, ali samo malo tise..

Gostu - ono 'debilcino' je meni namenjeno? Ako jeste, ne kapiram poentu? Mislis da ja ne bih umeo da vredjam bez razloga? Scensko macevanje se i dalje uci u skolama glume. Nikad nije ukinuto, a kamoli davno. Za scensko macevanje Aca uzima pare Karicima, jer se predmet izucava na njihovoj akademiji glume. Aca nije 'izmislio' borbeno macevanje, procunjaj malo po netu i saznaces. Osim toga, niko meni ne uzima pare, niko od nas ne daje vise para nego sto dajete vi za sportsko macevanje.

VASHKEVICH-u, stvarno sam mislio da si ozbiljan covek, ne znam zasto.

Svima ostalima - ako ova trojica reprezentuju ostatak sportskih macevaoca i sportski duh, onda mi je stvarno drago sto nisam na vasem nivou.

VASHKEVICH
25.11.2003., 23:48
Groucho Marx, nemoj da se prozivamo. Mislim da nisi kompetentan da govoris o tome da li ja i moje kolege dobro predstavljamo sportsko macevanje ili ne. I nas sportski duh ne komentarisi molim te. Kad nekog ne znas i kad ne znas cime se mi bavimo sta kako i koliko radimo onda nemoj ni da komentarises. Sticajem okolnosti veoma dobro znam sta Aca radi, ako nekima to odgovara meni jos vise, ali znam i ljude koji su tamo isli pa ih je zanimala i sportsko macevanje, a Aca ih nije izveo ni najedno takmicenje.

VASHKEVICH
25.11.2003., 23:49
Groucho Marx, a koliko godina ti treniras kod Ace, mozda se poznajemo?

Za nn Gosta, islazili smo s macevima i sa BAnjice jer tamo idemo na kondicione treninge.

Groucho Marx
26.11.2003., 00:04
Groucho Marx, nemoj da se prozivamo. Mislim da nisi kompetentan da govoris o tome da li ja i moje kolege dobro predstavljamo sportsko macevanje ili ne. I nas sportski duh ne komentarisi molim te. Kad nekog ne znas i kad ne znas cime se mi bavimo sta kako i koliko radimo onda nemoj ni da komentarises. Sticajem okolnosti veoma dobro znam sta Aca radi, ako nekima to odgovara meni jos vise, ali znam i ljude koji su tamo isli pa ih je zanimala i sportsko macevanje, a Aca ih nije izveo ni najedno takmicenje.

Pa znas sta, jesam kompetentan, zbog toga sto ste preneli pricu sa m. sporta (za sta stvarno nisam kompetentan) na teren sporta i sportskog duha. Otprilike znam cime se bavite, ne znam sta, kako i koliko radite pa to i ne komentarisem, niti mi je palo na pamet da to radim. Samo sam (mirno) reagovao na to sto su me ovde bezrazlozno nazvali osobom koja pripada "kretenima", "zatucanim budaletinama", od kojih neko "pravi budale" i koje je neko ubedio da su "najpametniji" sa svojim "tupavim komentarima" koje govorima na nasem "glupom nivou". Neko mi je uputio i rec "debilcina" koji se druzi sa "nalozenim budalama" i "glupacima".

E, sad, da se razumemo, nisam ja ljut 8) , svako ima pravo na izrazavanje svoje licnosti, ali dozvoli i ja imam pravo da prokomentarisem sportsko ponasanje. Ne mislim da si ti nesto posebno lose rekao, ali ne samo sto se nisi ogradio od takvih gluposti, nego si se jos slozio sa "koleginom konstatacijom".

I da, mozda se znamo...

Epee
26.11.2003., 17:38
Zao mi je sto je doslo do grubih startova u jednom od retkih foruma koji se bave macevanjem. Voleo bih da agresivnost ipak bude sacuvana za pistu, dok je izbor reci ionako stvar dobrog vaspitanja, pa se ne mozemo ljutiti sto ga nisu svi dobili. Molim da ovo bude shvaceno kao dobronamerna primedba sportskim macevaocima medju koje ubrajam i sebe.

Mislim da je ono sto verovatno smeta 'sportistima' cinjenica da Aca svom klubu pripisuje privilegiju navodnog zastitnika sportskog duha i vitestva. Po njemu, realno i scensko macevanje, kao i "viteski" maniri cuvaju umetnost macevanja od kontaminacije modernim dobom i prevodjenja jedne plemenite i otmene vestine, jednog pogleda na zivot, u domen pukog sporta.

Masovan odziv na ovakvu vrstu elitizma uglavnom govori o snobovskoj zelji clanova Acinog kluba da sebe "produhove" i "oplemene" pripisivanjem atributa. Tacno je da se macevanje nikada nije samo 'treniralo', nego se i 'ucilo'. Ali je to bilo stoga sto je, s obzirom da evocira romanticno dostojanstvo starine, macevanje oduvek bilo i sredstvo za drustvenu promociju. Otmenost je ipak pre svega licna stvar, i gradjenju duha jednako moze da koristi realno macevanje, kao i taj ci cuan, dizanje tegova ili gajenje golubova. I to ne mora da ima veze sa tim kako cete izgledati i sta cete o sebi misliti.

Spor oko toga da li macevanje treba da bude samo vestina ili samo umetnost ili samo sport je besmislen. Crta modernosti (profanizacija) se ne ogleda u izboru tehnike macevanja, nego u cinjenici da se staromodna borilacka vestina pretvara u rekreativnu praksu. Doduse, ja ostavljam mogucnost da se poneko u slucaju napada na fizicki ili moralni integritet brani i macem, ali se bojim da to nece promeniti cinjenicu da Acin klub nije nista manje sportski i pucki od Zeleznicara ili Zvezde. Posto u Srbiji plemstva nema, nije neobicno sto njegov polozaj u drustvu neke grupe zele da popune na simbolican nacin kako bi se izdigle iznad nivoa obicnog sveta. Macevanje je samo jedno od simbolicnih sredstava koje sluze takvoj svrsi. Karici su recimo, sebi napravili i grb. Da ne pominjem ponovno uvodjenje tzv. 'gradjanskih obicaja' poput balova, masovnih slava, i obnavljanje dobrotvornih drustava i fondova. Zato nije nimalo neobicno sto bas Karici sponzorisu otmenu vestinu. Zelim da vas podsetim da je recimo, u Hrvatskoj, posle dolaska na vlast 1990. HDZ uvrstio macevanje medju prioritetne sportove jer je zeleo da podrzi sliku o otmenom, gradjanskom i centralnoevropskom karakteru Hrvatske.

Da zakljucim, ne treba da cudi sto se mnogima ne svidja nadobudnost navodno "realnih" macevalaca. Srecom, pa se ono sto je jedino vazno u macevanju, a to je vestina, lako moze proveriti u duelima. Zato bih zaista voleo da vidim da Acini puleni bar jednom godisnje dodju na takmicenje i pokazu sta umeju.

VASHKEVICH
26.11.2003., 23:33
Epee,
ko si ti???? Daj neki znak, da znamo ko si.

Epee
27.11.2003., 13:40
Nekada sam trenirao macevanje u Zeleznicaru. Ako se secate Pedje Nedica, Sandra Mirkovica, Filipa Majhsnera i Igora Urosevica, ako pamtite Marka Kalaja, Denisa Bicanica, ili Zoltana Jeneja, onda verovatno znate i mene.
Cini mi se da su forumi zanimljiviji ako su pisci anonimni, iako se mnogi naravno poznaju. Zar nije zabavno nagadjati ko je recimo, Maitre des Armes?

VASHKEVICH
28.11.2003., 10:22
Svi znamo ko je Maitre de Amres, njega je lako bilo provaliti. Nego ne znam drugu dvojicu:(
Sto ti Epee, ne svratis nekad na TAs?

Topolino
28.11.2003., 11:02
Kao sto rekoh, kapiram da mi ovde niko nece drzati stranu...

PRE SVEGA, MB_YUG, NE DERI SE, NIJE PRISTOJNO. Necu te udostojiti odgovora, samo nastavi da pricas na tvom uzvisenom nivou, ali samo malo tise..

Gostu - ono 'debilcino' je meni namenjeno? Ako jeste, ne kapiram poentu? Mislis da ja ne bih umeo da vredjam bez razloga? Scensko macevanje se i dalje uci u skolama glume. Nikad nije ukinuto, a kamoli davno. Za scensko macevanje Aca uzima pare Karicima, jer se predmet izucava na njihovoj akademiji glume. Aca nije 'izmislio' borbeno macevanje, procunjaj malo po netu i saznaces. Osim toga, niko meni ne uzima pare, niko od nas ne daje vise para nego sto dajete vi za sportsko macevanje.

VASHKEVICH-u, stvarno sam mislio da si ozbiljan covek, ne znam zasto.

Svima ostalima - ako ova trojica reprezentuju ostatak sportskih macevaoca i sportski duh, onda mi je stvarno drago sto nisam na vasem nivou.

Pazi kad ja stvarno moram da se umesaj jer ste se bas raspustili :D .PA reci ti meni sine moj :D jesi li ti ikada dosao na neko takmicenje u sportskom macevanju ili ti probao da se bavis istim? :wink:

Topolino
28.11.2003., 11:16
Epee svaka cast na odrzanom govoru :) bilo je poucno i za nas koji smo dugo u tome ....svu ekipu koju si nabrojao znam ali sam tad pocinjala da treniram ...bas kad je Sando otisao , Maja Majsner i sanja Mirkovic jos trrenirale, Pedja Nedic, neizbezni Blenton :D ...tako da te mozda i znam mada kazem da sam tada bila mala.
U svakom slucaju drtago mi je da se i dalje prica i raspravlja o macevanju ili ti da se tema odrzava ..
E "mala" samo ostro...pa ne moze svako da popuje jednom ukraincu :))))

28.11.2003., 11:27
Cim si spomenuo Karice, potvrdio si moju pricu...
LOPOV LOPOVA, UVEK OSETI
ZNAS TI KO SAM JA, ZNAM JA KO SI TI ...

A sto se mog recnika tice - svakom prema zaslugama. Sa nekim ljudima se i ne moze drugacije pricati, niti im se moze nesto argumentima objasniti(ja i mnogi pre mene su bezuspesno pokusavali), tako da bolje epitete i nisu zasluzili.

MB_YUG
28.11.2003., 11:39
Ceo ovaj spor(koji se preneo na nas takmicare i vas - ne znam sta ste- kakva vam je titula), izmedju interpretacija macevanja Ace Stankovica i MSJ(MSSCG), jeste i ispao oko toga sto je on vredjao i pljuvao MSJ zajedno sa svim ljudima u njemu ukljucujuci i takmicare, pricajuci kako su oni budale, kako nemaju pojma, da je sportsko macevanje jedna velika glupost, cak objavivsi to i na internet sajtu. Da se drzao svog posla, a one koji zele da se bave sportskim macevanjem upucivao na pravo mesto, ne bi bilo nikakvih problema.
Da li je Aca ikada rekao - imate Takmicenje(ili trening) u sportskom macevanju na Tasu,idite i vidite kako to izgleda!!!
Da li si se ikada zapitao zasto niko sa "tasa" nije otisao kod Ace??? Vrata su uvek bila otvorena, i svako je mogao da ode i da vidi sta se tamo radi... pa neka sam odluci sta zeli i sta mu je bolje.

MB_YUG
28.11.2003., 11:40
Da li znate kako je Aca u opste poceo da vodi macevalacki klub???

28.11.2003., 16:47
Jedna ispravka, na BK akademiji lepih umetnosti vise ne postoji predmet "scensko macevanje".

VASHKEVICH
29.11.2003., 00:00
Zdravo, Zdravo!
Bodi, bodi, bodi!
Pronto su le voj!
Tako je topolino, mora da se zna ko sljive trese a ko rakiju pece!
Nego nesto nema ovog Acinog, mora da je ostao bez texta, pa mislim da ti nece ni odgovoriti.
Nego mi nesto stao mozak, dajte neku novu temu pa da komentarisemo.
Epee, sta mislis o danasnjoj situaciji u macevanju, i o ljudima koji ga vode?

Groucho Marx
29.11.2003., 16:12
Ma tu sam naravno i nisam ostao bez teksta, samo mi se cini da nema smisla da bilo sta kazem. Ali, posto sam vec prozvan...

Topolino "tata" - probao sam ja da se bavim sportskim macevanjem ali sam sa 23 godine odbijen kao star. Aci to nije bio problem i zato sam srecan sto danas mogu da macujem i da niko ne brine o tome sto nisam poceo sa 8 godina.

MB_YUG - to sto vi imate problem u komunikaciji sa Acom ne daje nikome od vas pravo da napada ostale ljude koji se tamo bave macevanjem. Cak i da je Aca najgori na svetu, to nema nikakve veze sa mnom ni sa ostalim ljudima iz njegovih klubova. Resavajte to medjusobno, boli me ****.

Vec sam ovo rekao, ali da ponovim. Dzaba je da vam upucuje potencijalne sportiste kad vi imate restriktivnu politiku prijema. Mada, mogao bi da vam upucuje klince, tu se slazem.

Epee - u principu si u pravu, mada ja sebe ne dozivljavam kao snoba ili nadobudnu osobu. Mozda bi trebalo da se zapitas (ili svi vi zajedno) otkud tolika netrpeljivost i predrasude kod vas? U vezi onoga sto si rekao da najvise smeta sportistima - Aca nije zastitnik sportskog duha, vi bi to trebalo da budete, a Aca je (da kazemo) "zastitnik" vitestva. Sta tu nije jasno? I sta je cudno ili pogresno u tome? Niko nije rekao da je to super, ali nije ni lose, prosto je tako.

Duel izmedju sportskih i borbenih macevaoca (ako sam dobro razumeo, to si bar rekao u tom kontekstu)?
Izmislite pravila po kojima bi to moglo da funkcionise i ja cu ubediti Acu da dovede par "pulena"

Gostu - Hteo sam da ti odgovorim, ali ti si budala. Ona prava, notorna budala. Retko vredjam na internetu a ako ti nije jasno zasto sam to sad uradio, procitaj svoje postove, narocito poslednji.

Topolino
29.11.2003., 17:19
eeee Groucho Marx-u pa kraljuuuuu ko ti je to rekao do 8 god....mora da si naleteo na nekog kome se bas nisi svideo na prvi pogled :))) pa moram ti povrgnuti teoriju ili ti pogresne zakljucke jer to za macevanje spoortsko i nije od presudnog znacaja pogotovo ako se rekreativno bavis.Inace na macevanje ostali sportovi imaju pozitivan transver tako da macevanjem mozes rekreativno da se bavis do koliko godina god hoces .....NECKO javi se :)))
Sta da ti kazem neko te je prevario sto ne znaci da je celokupna situacija takva...

Topolino
29.11.2003., 17:21
OOOO Vashkevich ....pa mislim da je vreme da se SPAKUJES PA NA VRATA :) nece tebe neko da proziva ;) a sto se tice narodnih umotvorina i tu moram da te pohvalim ...samo napred ! :P

MB_YUG
29.11.2003., 18:58
Ne mogu a da ne konstatujem da ste smorili sa ovim acinim, i da je tema postala isuvise glupa. Vratimo se pocetku i lepim stvarima o kojima smo pricali(jer je tada bilo zaista zanimljivo).
"Bombonice" se nesto ne javljaju

Groucho Marx
29.11.2003., 19:25
eeee Groucho Marx-u pa kraljuuuuu ko ti je to rekao do 8 god....mora da si naleteo na nekog kome se bas nisi svideo na prvi pogled :))) pa moram ti povrgnuti teoriju ili ti pogresne zakljucke jer to za macevanje spoortsko i nije od presudnog znacaja pogotovo ako se rekreativno bavis.Inace na macevanje ostali sportovi imaju pozitivan transver tako da macevanjem mozes rekreativno da se bavis do koliko godina god hoces .....NECKO javi se :)))
Sta da ti kazem neko te je prevario sto ne znaci da je celokupna situacija takva...

Nisam ni rekao do osam godina, rekao sam da mi je receno da sam sa 23 star za pocetak bavljenja sportskim macevanjem. Mozda me je neko i prevario, ali bilo je telefonom, tako da nije moglo da mu se ne svidim :)

Nisam znao da ce moje pitanje da izazove toliko reakcija, pa mislim da je ipak bolje da vas ostavim da se bavite nekim vedrijim temama.
Pozdrav svima

Silni
29.11.2003., 19:38
Tema se bas zahuktala i dostigla maximalni moguci nivo. Moja konstsacija na sve do sad napisano je da smo mi prakticno dva sveta, mislim na realno i sportsko macevaje, nesto slicno kao umetnicko i sportsko klizanje. Prakticno svako treba da radi ono sto ga zanima i ne bi trebalo da mnogo dira onog drugog. Slazem se sa MB, da je Aca ispao nekorektan i da je prvi napao sportsko macevanje od kojeg je u stvari i sam poceo. Ali svima je poznato to, da bi opravdao sebe i svoju pricu morao je malo da opljuje po sportskom macevanju. Iskreno mislim da nam to mnogo nije zasmetalo bas iz tog razloga sto smo mi u stvari dva sveta i sto ima dovoljno mesta i za jedne i za druge. A hteo bih i da naglasim i to da dovoljno prostora ima za sve koji zele da se bave macevanjem nevezano za sportski rezultat, sto podrazumeva mogucnost bavljenja takmicarski i ne takmicarski, sto mislim da je ipak malo vise nego sto Aca moze da ponudi. O tehnici macevanja i nacinu borbe ne bih da komentarisem. Pozdrav za lepsi pol i vreme je da se predje na neke veselije teme.
Rano jutro uranak..... :D

VASHKEVICH
29.11.2003., 21:45
Ma od price o Aci nema leba, a i Aca je sa svojima totalno nebitan za buducnost naseg sportskog macevanja, ne moze nicim da pomogne, pa sto bi onda o njemu vise i pricali.
Topolino, vec sam se spakovala, al mi SSSR daleko, tako da cu morati uskoro da pohitam nekom iz BG-a, a zna se kome:)
p.s.za MB-a, sto se tice "Bombonice" ti o vuku, a vuk na vrata:)
p.s. za Silni-svaka cast za himnu tj ideju, ali ne volim autore vase himne,pa stoga mislim da ne zasluzuju da usvajate njihovu himnu, nego menjajte dok nije kasno! Mnogo su prepotentni i bezobrazni , a u sustini prazni i prosti. Setimo se samo Utiska nedelje na Studiu B od pre godinu dana (pred izbornu trku Kostunice i Labusa), kad su gostovali sa Kostunicom u emisiji............

Topolino
30.11.2003., 15:01
Slazem se sa kolektivom da je tema malko dalje otisla pa je stvarno bolje da je promenimo pa da vidimo da li ima neku neku zezu ili mozda sta se radi jos ui 16 ...hi, hi
E sta je sa rezultatima sa Srbije ...MB javi se da cujemo ... 8)

mladenm
30.11.2003., 15:25
Zdravo svima,
nisam mogao da odolim, a da se ne ukljucim u ovu polemiku.

Prvo moramo da definisemo neke istine:
- sportsko macevanje u SCG je na izuzetno niskom nivou sa tendencijom daljeg pada;
- glavni krivac za to je rukovodstvo Macevalackog saveza.

Naime, u Beogradu postoje mladi treneri koji su svoj zivot posvetitli macevanju. Medjutim, rukovodstvo MSJ iz svojih uskih interesa i ne poznavanja elementarnih zakonitosti trzista onemogucava rad tim mladim ljudima.

Acu Stankovica mozete samo da mrzite. On je covek sa puno mana ali mora mu se priznati da ima skolu sa najvise ljudi i da on zivi od toga - i to dobro. S druge strane u poslednjih par godina on i njegovi sada vec bivsi saradnici, su ucinili za propagandu macevanja u SCG vise nego iko u MSJ.

Samo da Vas podsetim - za vreme bombardovanja Aca Stankovic i njegova dva asistenta su drzali dve pune grupe ljudi koji su trenirali na Tasu i u jednoj skoli kod Liona. Negde oko 50 ljudi dok su ostali klubovi imali jedva 20 ljudi zajedno - ni toliko.

Vi koji se bavite SAMO SPORTSKIM MACEVANJEM predstavljate takodje jedan ekstrem kao i Aca sa svojim BORBENIM macevanjem. Kao sto znate istina je negde na sredini.

Imajuci u vidu sadasnje stanje macevanja u SCG zaludjivati decu da ce ici na Olimpijadu i napraviti neki rezultat je vise nego smesno. PRvo je neophodno da se naprave privatni klubovi koji ce imati veliki broj clanova. Clanarine tih clanova (koji mogu biti rekreativci i postovaoci macevalacke vestine) ce formirati materijalnu bazu koja ce omoguciti da se TRENERI SKOLUJU. MI NEMAMO SKOLOVANE TRENERE - Zeljkovic je bio u Madjarskoj ali je to nedovoljno. Ukoliko zelite da imate kvalitetno macevanje morate da saljete sportske trenere na seminare i to bar nekoliko puta godisenje. Pa, ugledajte s ena druge borilacke vestine !!!!!!!!!!!

Zakljucak: Acu ostavite na miru i sredite stvari u svojoj kuci. Dovedite mlade i preduzimljive, a nadasve skolovane ljude na celo Macevalackog Saveza i krenite da radite. Rezultati ce doci. Hvala Bogu u Vasim redovima ima puno Difovaca koji imaju mnogo da kazu. Samo pogledajte karate i dzudo - sve ce Vam biti jasno.

Mladen Milanovic

PS. Neke od ljudi na ovom forumu znam licno i nadam se da mi nece zameriti. Ovo nije napad ni na ciju licnost. Ovo je moje misljenje o nacinu kako neki ljudi obavljaju svoj posao.

VASHKEVICH
30.11.2003., 18:46
Pa gde si Mladene, kuco stara! Jel znas ko sam ja?
Pazi, niko ne zaludjuje decu da ce ici na Olimpijske igre. Drugo ako neko zaludjuje ljude onda to radi Aca. I znam njegov pristup, cim neko dodje kod njega i pita za sportsko macevanje, on kaze to je propalo kod nas , prava stvar je ovo ovde. Mislim ako je neko dete zainteresovano za sportsko macevanje, moze i da ga usmeri da dodje na TAs, pa ce se ono samo uveriti ako je lose, ili ostati tu ako mu se svidi. Ne znam zasto je Aca registrovao svoj klub u Macvalacki savez, ako ne izbacuje ljude na takmicenje. Pa nije savez neko drustvo penzionera pa se uclani ko oce. Pogotovo, sto se Aca cesto poziva na to kako je on clan saveza,a ujedno pljuje po njemu. Sto se tice sportskog macevanja i stanja u SCG, vrlo dobro znam na kom je nivou, i kako bi moglo da se poboljsa, ali za tako nesto treba lova, koju pre svega savez u ovom trenutku nema da da, a takmicari odnosno clanovi ili nemaju ili nisu zainteresovani. Po mom misljenju treba pre svega dovesti stranog trenera, jer bi i nasi treneri mogli od njega da nauce. Ali treba veoma mnogo novca za tako nesto. Stoga, ja sam odavno zakljucila da ako se trenira samo u SCG nema velikog napretka. Zbog manjka adekvatnih sparing partnera, i manjka trenera. Pa je jedini nacin da se napreduje da se ode da se zivi negde drugde, a da se macuje za SCG, pa posle kad se taj neko vrati za 15 godina, da pokaze ljudima kako se radi. Eto. U svakom slucaju, nadam se da ce jednog dana biti bolje. Da tako ne mislim ne bih ni trenirala. Mada moram dodati da je greota sto neki ljudi , veoma vole i sve daju za to macevanje, da hoce i trude se, verovatno i vise od nekih ljudi koji imaju bolje rezultate u svetu, a opet su tu gde jesu. Za to su krivi ljudi koji su u macevanju vec duze vreme, koji to gledaju vec godinama, ustvari ne znam, necu nikog da krivim, mozda ako Bog da, kad ja dodjem na tako neko mesto, opet necu moci nista da uradim, ali Boze moj, valjda ce i nama da svane. S verom u Boga!
pozdrav

MB_YUG
30.11.2003., 19:26
E,ja sam se smorio... opet ste presli na teme o Aci i macevanju(dve suprotne strane). I da znas ti Topolino,da si me mnogo razocarala-umesto da ovaj forum vodis na pravi nacin i da se razgovara o nekim veselim i zanimljivim temama,mi se smaramo... Stvarno nije uredu!

MB_YUG
30.11.2003., 19:37
Zdravo svima,
nisam mogao da odolim, a da se ne ukljucim u ovu polemiku.

Prvo moramo da definisemo neke istine:
- sportsko macevanje u SCG je na izuzetno niskom nivou sa tendencijom daljeg pada;
- glavni krivac za to je rukovodstvo Macevalackog saveza.

Naime, u Beogradu postoje mladi treneri koji su svoj zivot posvetitli macevanju. Medjutim, rukovodstvo MSJ iz svojih uskih interesa i ne poznavanja elementarnih zakonitosti trzista onemogucava rad tim mladim ljudima.

Acu Stankovica mozete samo da mrzite. On je covek sa puno mana ali mora mu se priznati da ima skolu sa najvise ljudi i da on zivi od toga - i to dobro. S druge strane u poslednjih par godina on i njegovi sada vec bivsi saradnici, su ucinili za propagandu macevanja u SCG vise nego iko u MSJ.

Samo da Vas podsetim - za vreme bombardovanja Aca Stankovic i njegova dva asistenta su drzali dve pune grupe ljudi koji su trenirali na Tasu i u jednoj skoli kod Liona. Negde oko 50 ljudi dok su ostali klubovi imali jedva 20 ljudi zajedno - ni toliko.

Vi koji se bavite SAMO SPORTSKIM MACEVANJEM predstavljate takodje jedan ekstrem kao i Aca sa svojim BORBENIM macevanjem. Kao sto znate istina je negde na sredini.

Imajuci u vidu sadasnje stanje macevanja u SCG zaludjivati decu da ce ici na Olimpijadu i napraviti neki rezultat je vise nego smesno. PRvo je neophodno da se naprave privatni klubovi koji ce imati veliki broj clanova. Clanarine tih clanova (koji mogu biti rekreativci i postovaoci macevalacke vestine) ce formirati materijalnu bazu koja ce omoguciti da se TRENERI SKOLUJU. MI NEMAMO SKOLOVANE TRENERE - Zeljkovic je bio u Madjarskoj ali je to nedovoljno. Ukoliko zelite da imate kvalitetno macevanje morate da saljete sportske trenere na seminare i to bar nekoliko puta godisenje. Pa, ugledajte s ena druge borilacke vestine !!!!!!!!!!!

Zakljucak: Acu ostavite na miru i sredite stvari u svojoj kuci. Dovedite mlade i preduzimljive, a nadasve skolovane ljude na celo Macevalackog Saveza i krenite da radite. Rezultati ce doci. Hvala Bogu u Vasim redovima ima puno Difovaca koji imaju mnogo da kazu. Samo pogledajte karate i dzudo - sve ce Vam biti jasno.

Mladen Milanovic

PS. Neke od ljudi na ovom forumu znam licno i nadam se da mi nece zameriti. Ovo nije napad ni na ciju licnost. Ovo je moje misljenje o nacinu kako neki ljudi obavljaju svoj posao.
O tome da li neko moze na olimpijadu ili ne nije tvoje da komentarises jer nemas pravo da se mesas u ono o cemu nemas pojma. U ostalom Tamara je bila do sada tri puta na olimpijadi, tako da, da li moze ili ne,ne treba ti da procenjujes jer nisi kompetentan a i cinjenice ti ne idu u prilog. A usput,sa onim vasim vitlanjem macevima i ostlim vrstama oruzija(bodez,sekira... ne znam ni sam sta sve niste izmislili) sigurno nece otici na olimpijadu,cak ne moze ni da gaji nade za to. Cak sta vise, ne moze ni da uziva u nekim mnogo lepim trenutcima koje mi dozivljavamo na inostranim takmicenjima. Ne moze ni da tezi ka nekom uspehu(mi to mozemo... tezimo ka sto boljem rezultatu) jer u tome uspeha nema,to je samo prosto zamazivanje ociju,tj. uzimanje para!!!

VASHKEVICH
30.11.2003., 21:55
MB, jedino ti i ja dolazimo ovde stalno, Topolino se raspustila:) Inace ovako mozemo da pricamo o macevanju jos 83257830958095godina, stoga daj nesto novo!

mladenm
02.12.2003., 08:14
Zdravo Smiljka,
nismo se dugo videli ali koliko mogu da shvatim redovna si na netu.

No, prvo da se pozabavim sa nesrecnim MB.

Decko, najpre bi trebalo da naucis da se ponasas. Drugo, nemoj da o ljudima koje ne poznajes donosis preuranjene zakljucke. Imam vise sportskog znanja i iskustva od tebe i tebi slicnim.

Moja sportska karijera nije pocela, a nije se ni zavrsila macevanjem. Vise od 11 godina sam aktivan u TKD Savezu SCG kao i u Evropskoj TKD uniji. Imam status savetnika predsednika sudijske organizacije TKD saveza Srbije.

Bio sam clan reprezentacije SCG u TKDu kao i visestruki prvak drzave i mnoguh internacionalnih prvenstava.

Vodio sam treninge u TKD klubu, a za manje od 2 godine sa Acom Stankovicem i Slobodanom Anicem sam imao vise clanova u Oficirskom macevalackom klubu nego svi danasnji macevalacki klubovi zajedno.

O mojim kvalifikacijama mozes da razgovaras sa Smiljkom.

Bilo kako bilo, ti nista nisi shvatio. Naime, nije poenta OTICI na Olimpijadu i ispasti u prvom kolu. Cilj je otici i napraviti rezultat - uci u prvih deset.

U prvom slucaju, novac poreskih obveznika, medju kojima ti nisi, jer si isuvise mlad, je uludo bacen i protracen, a macevalacki sport nije napredovao.

Kvalitetnije je da se taj novac usmeri u skolovanje trenera koji, poredeci ih sa kolegama iz inostranstva, najblaze recno nemaju pojima. Bolje da se novac koji se baca na uzaludne odlaske na svetske kupove preusmeri na stipendiranje MLADIH trenera i na razvoj baze clanstva.

Jedan odlazak na Olimpijadu staje oko 5,000 EUR minimalno. Taj novac se moze mnogo bolje i pametnije iskoristiti.

No, ne zelim vise da se bavim tobom.

-------------------------------------

Sta ima Smiljkice. Koliko cujem bila si u Rusiji. Kako si se provela ? Sta si uradila sa skolicom ? Ti bi sad treba da upises faks. Da li sam u pravu ?

Posalji mi tvoju e-mail adresu preko Anica da ne smaramo ljude na forumu privatnim chatom :-).

Tvoj pozdrav Sa Verom u Boga ima logican nastavak:

ZA KRALJA I OTADZBINU !

Mladen Milanovic

02.12.2003., 13:20
Bato,da ti kazem ja nesto...
Ti si ocigledno mnogo iskompleksiran,posto u zivotu ni u cemu nisi uspeo. Ja se 13 godina bavim macevanjem(iz ljubavi prema sportu a ne radi para ili nekih drugih interesa),tako da stvarno ne treba da mi pricas o tome kakvo je stanje u Jugoslovenskom macevanju,jer znam mnogo bolje od tebe,a i znam daleko vise sta nam je raditi i kakve su nam mogucnosti. Plus, ja sam trenutno student(Beogradskog univerziteta-Ne BK i ostale gluposti) i to je moje primarno opredeljenje,sport je tu iz ljubavi. A moraces da shvatis, da je sportista zaista mnogo, a svetskih prvaka jako malo, ne moze svako da bude ni na olimpijadi, a kamoli u prvih deset, ali treba da se trudi, i da to radi iz ljubavi, a da li ce uspeti, to je sasvim druga strana price...
Tako da,ti tvoje price idi prodaji nekom drugom, imamo mi jednog kad nas,tako slicnog tebi,istripovao se da je neki trener,da je neko i nesto...

02.12.2003., 13:20
Bato,da ti kazem ja nesto...
Ti si ocigledno mnogo iskompleksiran,posto u zivotu ni u cemu nisi uspeo. Ja se 13 godina bavim macevanjem(iz ljubavi prema sportu a ne radi para ili nekih drugih interesa),tako da stvarno ne treba da mi pricas o tome kakvo je stanje u Jugoslovenskom macevanju,jer znam mnogo bolje od tebe,a i znam daleko vise sta nam je raditi i kakve su nam mogucnosti. Plus, ja sam trenutno student(Beogradskog univerziteta-Ne BK i ostale gluposti) i to je moje primarno opredeljenje,sport je tu iz ljubavi. A moraces da shvatis, da je sportista zaista mnogo, a svetskih prvaka jako malo, ne moze svako da bude ni na olimpijadi, a kamoli u prvih deset, ali treba da se trudi, i da to radi iz ljubavi, a da li ce uspeti, to je sasvim druga strana price...
Tako da,ti tvoje price idi prodaji nekom drugom, imamo mi jednog kad nas,tako slicnog tebi,istripovao se da je neki trener,da je neko i nesto...

mladenm
02.12.2003., 15:43
"Bato" Cccccc. Strasno.

Momak, nisi ni svestan koliko gresis. Kao sto sam vec rekao ne treba donositi ishitrene zakljucke o ljudima koje ne poznajes.

Raspitaj se malo.

Uzgred, ja sam zavrsio ETF na Beogradskom Univerzitetu.

Jedan sam od retkih na ovom forumu koji placaju porez ovoj zemlji - na neki nacin ja ti placam salu. :twisted:

Mladen Milanovic

02.12.2003., 16:49
Priznajem da sam pogresio,uz duzno postovanje tvoje diplome i struke,i izvinjavam ti se. Zakljucak jesam doneo brzopleto,ali na osnovu onih podataka koje sam imao,a to je samo tvoj komentar na ICQ. Zaista mislim da je glupo da se raspravljamo oko nekih stvari koje ni ja ni ti,a ni svi ljudi koji posecuju ovaj forum, ne mozemo da resimo. Problem je samo to sto treba da prestanemo da "pljujemo" jedni druge i da se svako drzi svog posla (mi sportskog a vi vaseg macevanja).
P.S. I moji roditelji placaju porez

VASHKEVICH
02.12.2003., 19:09
E molim vas mi pomozite. Pazite, odem na fie, i odem na rezultatae, i ocu da vidim poredak na svetskoj rang listi i ne znam kako to da vidim. Znaci tamo ima kategorija ja upisem juniori, pol-zenski, oruzje-mac, individualno, i sta da upisem u poslednjem pravougaoniku???!!!!
ajde nek mi molim vas neko odgovori, znate i sami da sam bez rezultata ko bez glave
p.s.MB, jel si provalio da je Zorc osvojio i turnir u Francuskoj, Klienbrink treci. U 4 usla 2 nn Francuza. A pazi muski mac u Italiji, u 64 uso neki Stojadinovic Igor SUI, uzo 2 boda, mada jedva. 87, moramo da ga vrbujemo za reprezentaciju:)

RADOUGINE na Uhlmann kupu u 8!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[size=24][/size

mladenm
02.12.2003., 21:40
Izvinjenje prihvaceno. Srecno na faksu i u sportu.

Mladen Milanovic

Maitre des Armes
02.12.2003., 23:35
Moram da pohvalim "Gosta" koji se izvinio i koji je shvatio svoju gresku. To je pravi sportski duh koji bi trebalo da se ovde razvija, a ne da se tako "napusavamo". To je viteski.
U svakom slucaju moje misljenje je da bi pametni mladi ljudi koji imaju neke veze sa mecevanjem trebali zajedno bar malo da porade na razvoju macevanja (svakog tipa) kod nas. Mislim da bi trebalo uciti od uspenijih od sebe. Jedno su pametni ljudi oni koji oko sebe okupaljaju pametnije od sebe. Dakle ugledajmo se na one koji su uspeli da postignu neke rezultate bilo u broju ljudi, ili po nekim rezultatima. I jedno i drugo je bitno. Mislim da je Mladen potpuno u pravu kada kaze da je nase macevanje upropasceno od kojekakvih metuzalema koji samo znaju da zickaju pare od drzave i ne znaju kako pare da naprave i da uloze na pravu stranu.
U Taekwondo-u ne postoji klub koji ima placenu salu medjutim u tom sportu postoje kakvi-takvi rezultati jedno zato sto ima ljudi koji zive od tog sporta i koji su spremni da uloze da bi im se vratilo i da bi napravili jednog (od 100) koji moze nesto da uradi u Evropi ili na olimpijadi. Kod nas nema sportskih trenera koji zive od macevanja i dok se to ne promeni tj. dok se ne izdvoje dva tri coveka koji od toga i samo od toga zive nece se nista pokrenuti iz mrtve tacke. Oni ce biti motor koji ce pokrenuti ceo sport iz kaljuge u kojoj se sada nalazi, ali za to treba hraborsti, za to treba petlja, znanje i pomalo srece. Sta vi svi odvde mislite koja bi to tri coveka mogla biti koji bi bili motor naseg macevanja i koji bi bili profesionalci u pravom smislu te reci?
Mozda da napravimo neku mini kladionicu :P ?
Sve najbolje od
Slobodana Anica

VASHKEVICH
03.12.2003., 00:02
E Maldene ja sam ti poslala jedan private mail , na onaj stari, ali izgleda da si ga promenio posto mi ne odgovaras. Moj mail je drodic@eunet.yu, posalji mi samo svoj pa cu da ti odgovorim na ona pitanja.

Zdravo Anicu!!!!!!
Kazes 3coveka, mislim da bi za potpuno funkcionisanje trebalo malo vise. I mislim da do neke ozbiljnije reforme nece jos doci, jer mi sad opet imamo mlade trenere, koji nisu zainteresovani ili sposobni za takvu reformu. Da bi neko izvrsio neku reformu mora prvo da uhvati neki polozaj. E ovako, ako niko nesto ne promeni za jedno 20 godina, a nadam se iskreno da hoce. Onda cu ja biti jedan od ljudi koji ce to da uradi. Ali verovatno tek za 20 godina, jer planiram jos toliko da macujem(AKTIVNO). E sad, ako gledamo trenutno 3 ljudi..........hm........mislim da bi dobitna kombinacija bila:Ceca, MB, ja. Pored te trojke:), trebalo bi da jos milion ljudi udje u tu organizaciju, ali ako govorimo o trenerima onda ovo troje. A sta ti mislis?
p.s. S obzirom d aje reforma neophodna, predlazem da organizujemo motazu jednog video bima, i da se na njemu tokom treninga na tasu(jer tamo ima vise ljudi) pusta non-stop protest u Gruziji, i SAMOSTALAN odlazak Shevernadzea sa polozaja:)

mladenm
03.12.2003., 10:31
Zdravo svima !

Gdej si Slobo Srbine. Potpuno se slazem sa tobom. Cudilo bi me da je drugacije. :D

Sto se tice tvog pitanja ko bi mogao da doprinese macevanju u SCG, slazem se sa Smiljkom po pitanju Topolina :D.

Mislim da ona ima snagu i znanje da uradi nesto. Ostale ljude ne poznajem.

Medjutim u taj tim koji bi uneo renesansu u MSJ ukljucio bih jos neke ljude kao nezavisne konsultante koji bi se bavili PR-om i marketingom. Znam dva coveka koji bi to mogli da odrade :D.

S druge strane Srecko i Baki bi sigurno mogli dosta da doprinesu ideji. Takodje i Damir Baralic.

Kao sto vidis ideja je da se aktiviraju mladi i uspesni i obrazovani ljudi.

Protiv "matoraca" iz MSJ nemam nista ali mora da im se u lice kaze:
Gospodo, sta ste uradili uradili ste, a sada je vreme da se penzionisete i da postanete pocasni clanovi bez prava glasa i odlucivanja :twisted:

Da budem iskren, mada mislim da se niko samnom nece sloziti ja bih pozvao i Acu na razgovor. Mislim da i on moze da bude koristan - koliko toliko - uz pravilno usmeravanje :twisted:

Smiljka ce biti OK kada poraste :) :) :) :). Ma salim se. Bez nje nista. Ona je veliki entuzijasta :) Nju obavezno u takmicarsku komisiju :) :)

Pozdrav,
Mladen

VASHKEVICH
03.12.2003., 12:55
Pazi ima milion ljudi koji bi mogli da se angazuju. Ali moras da gledas one koji hoce a ne koji bi bili dobri. Npr. neki od tih koje si nabrojao mislim da nece, tj da ih bas briga za macevanje. Damir je mnooooogo dobar covek, al ne znam koliko on ima vremena tj, znam da ima malo.
Sto se tice Smiljke, kakva takmicarska komisija, ja bre mislila ti ces da mi dodelis neku znacajniju funkciju, a ti takmicaraska komisija, eeeeeeee bre!!! Ne moze to tako!!! A kad porastem rshum cu da napravim !!!!!!!!!
pozdrav svima!!
Gde ste MB, Topolino, Silni!!!!!!!!!!! Sto vas nema:((((((((((( Nedostajete ovde

03.12.2003., 16:31
Pre svega,da ze zahvalim gospodi iz Acinog tabora na tome sto su prihvatili moje iskreno izvinjenje,i nadam se da imaju razumevanja za moje postupke koji su bili prouzrokovani mnogim okolnostima koje su indirektno(a i direktno) vezane za njih. Mislim da je Aca Stankovic covek koji ima osecaj za biznis,ali ga sportski rezultati ne interesuju. Smatram da je zaista u mnogo situacija nekorektno postupao i stavaljo u "usta" i nas takmicare zbog cega je i ispala ova nimalo prijatna rasprava.
E,sad... sto se tice napredka u macevanju... ljudi mastate o stvarima koje nisu ni blizu i koje mi ne mozemo da resimo. Sta vam je??? Vec sam na pocetku ovog foruma rekao jednom - para nema. Kakva nam je drzava takav nam je i sport. Znaci,moraju neke stvari u korenu da se promene(i to ne samo u MSJ) da bi macevanje prosperiralo. Zante li koliko trazi losiji strani trener??? 1000E(mesecno) + stan!!! Slozicemo se da je to daleko iznad i najvisih Jugoslovenskih plata a kamoli iznad standarda(prosecna plata u BG-u je 15000 din). Znaci ta varijanta za sada otpada. Sto se tice trenerskih kurseva - macevanje se ne uci za nedelju dana,tri meseca... Macevanje se uci ceo zivot!!! Ni to ne bi mnogo pomoglo. To sto mi idemo na turnire - nije bacanje para - verujte mi, jedini ljudi koji u ovoj zemlji znaju nesto o svetskom macevanju i relativno su blizu tog nivoa su tih par ljudi sto ide na te turnire. To je dobar nacin da pomognemo macevanju,ne sada,posto smo jos mladi(neki vise i nisu-Topolino javi se), ali jednog dana cemo mi biti treneri, a rad cemo usmeriti na (ja se iskreno nadam) na pravi nacin.
Smiljo,ja ti jednom vec rekoh-nije stvar u samom treneru,problem je u organizaciji treninga i nezainteresovanosti strucnog kadra za rezultate.

MB_YUG

03.12.2003., 16:31
Pre svega,da ze zahvalim gospodi iz Acinog tabora na tome sto su prihvatili moje iskreno izvinjenje,i nadam se da imaju razumevanja za moje postupke koji su bili prouzrokovani mnogim okolnostima koje su indirektno(a i direktno) vezane za njih. Mislim da je Aca Stankovic covek koji ima osecaj za biznis,ali ga sportski rezultati ne interesuju. Smatram da je zaista u mnogo situacija nekorektno postupao i stavaljo u "usta" i nas takmicare zbog cega je i ispala ova nimalo prijatna rasprava.
E,sad... sto se tice napredka u macevanju... ljudi mastate o stvarima koje nisu ni blizu i koje mi ne mozemo da resimo. Sta vam je??? Vec sam na pocetku ovog foruma rekao jednom - para nema. Kakva nam je drzava takav nam je i sport. Znaci,moraju neke stvari u korenu da se promene(i to ne samo u MSJ) da bi macevanje prosperiralo. Zante li koliko trazi losiji strani trener??? 1000E(mesecno) + stan!!! Slozicemo se da je to daleko iznad i najvisih Jugoslovenskih plata a kamoli iznad standarda(prosecna plata u BG-u je 15000 din). Znaci ta varijanta za sada otpada. Sto se tice trenerskih kurseva - macevanje se ne uci za nedelju dana,tri meseca... Macevanje se uci ceo zivot!!! Ni to ne bi mnogo pomoglo. To sto mi idemo na turnire - nije bacanje para - verujte mi, jedini ljudi koji u ovoj zemlji znaju nesto o svetskom macevanju i relativno su blizu tog nivoa su tih par ljudi sto ide na te turnire. To je dobar nacin da pomognemo macevanju,ne sada,posto smo jos mladi(neki vise i nisu-Topolino javi se), ali jednog dana cemo mi biti treneri, a rad cemo usmeriti na (ja se iskreno nadam) na pravi nacin.
Smiljo,ja ti jednom vec rekoh-nije stvar u samom treneru,problem je u organizaciji treninga i nezainteresovanosti strucnog kadra za rezultate.

MB_YUG

Topolino
04.12.2003., 00:06
[quote="MB_YUG"]E,ja sam se smorio... opet ste presli na teme o Aci i macevanju(dve suprotne strane). I da znas ti Topolino,da si me mnogo razocarala-umesto da ovaj forum vodis na pravi nacin i da se razgovara o nekim veselim i zanimljivim

Pa ja verujem u to da ti IMAS PUNO KREATIVNIH IDEJA SAMO NEMAS SA KIM DA RADIS :) tako da aj menjaj ...verujemo u tebe KRALJU FLORETA (nadam se da svi citate sport!!)

Topolino
04.12.2003., 00:09
MB, jedino ti i ja dolazimo ovde stalno, Topolino se raspustila:) Inace ovako mozemo da pricamo o macevanju jos 83257830958095godina, stoga daj nesto novo!

UUUUU al je ova omladina uzela maha !!! Ko se bre raspustio ...kad sam ti veceras na treningu progala ZEZU tad ti nije bilo smesno :D :lol:

Topolino
04.12.2003., 00:20
E molim vas mi pomozite. Pazite, odem na fie, i odem na rezultatae, i ocu da vidim poredak na svetskoj rang listi i ne znam kako to da vidim. Znaci tamo ima kategorija ja upisem juniori, pol-zenski, oruzje-mac, individualno, i sta da upisem u poslednjem pravougaoniku???!!!!
ajde nek mi molim vas neko odgovori, znate i sami da sam bez rezultata ko bez glave
p.s.MB, jel si provalio da je Zorc osvojio i turnir u Francuskoj, Klienbrink treci. U 4 usla 2 nn Francuza. A pazi muski mac u Italiji, u 64 uso neki Stojadinovic Igor SUI, uzo 2 boda, mada jedva. 87, moramo da ga vrbujemo za reprezentaciju:)

RADOUGINE na Uhlmann kupu u 8!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALO hodajuca enciklopedijo ...lakse malo ...ako nastavis sa iznosenjem rezultata FIE sajt ce biti beskorisan .... e mala otvori escrime pa imas poredak :)... a i dosta sa tim rusima :) e ima sad svetski kup valjda u iraku muski mac ... daj poredak ...nekih ili bolje nekog holandjanina :)
[size=24][/size

VASHKEVICH
04.12.2003., 00:52
Joco, drugaru , slazem se. Prekidam sa pricama kako bi moglo da bude bolje. Inace danas smo imali pismeni iz engleskog i kao tema If I were rich, tako da sam udavila profesorku sa mojim planovima o rekonstrukciji macevanja, tako da vas vise necu.
Topolino, kakav Irak?! Nemoj da mi pricas o tim bombonica turnirima. Sto se tice tvoje zeze, moram priznati da si zaista majstor, sad moram da vezbam na terasi, pa posle vise na svetskom nece biti udjes-izadjes:))
E moram da pisem jednu zalbu Escrimu. Znaci svi macevaoci koji su uzeli medalje na Kubi se vide, samo se ne vidi Shturbabin:(((((((((((((((( Uzas.
pozdrav svima, odoh da spavam

Topolino
04.12.2003., 01:17
pa da pocnemo ....uh ali ste se raspricali...
Pre nego sto pocnem da pricam i iznosim stavove oko glasanja htela bi da kazem da otkad je sveta i veka macevaoci pricaju za medalju a sto tracare to je cudo ...i ko kaze da nemozemo da uzmemo medalju ...i to Olimpisku !!!!!

Pa gde si Anicu ...nema te nesto !!!
Vidis ja bi glasala ali bojim se posle da me drze za rec kad budem napravila BUM u macevanju :))) pusti pricu.
Salim se izdvojicu neke ...Baralic Damir - hoce i moze .... ali naravno da nije glup pa nece sa svakim, Marko Milic - vredan decko i perspektivan trener samo treba mnogo rada da ulozi kad bude dostigo neke svoje ciljeve u sportskoj karijeri...dobar je pedagog, Miki treba da radi na licnom usavrsavanju jos uvek.Nije samo resenje preko nego ima jako mnogo nase literature i ljudi koji mogu da doprinesu daljem usavrsavanju,Smilja za koju mislim da ce upisati FFK i da ce raditi i biti u macevanju prvenstveno kao Olimpijac pa kasnije i neki funkcioner u MSSCG, MB (da ga i dalje ne otkrivamo) me je prodao pa nije upisao pravi faks nego tamo neki pravni ali ajde ne ogu da kazem da nam advokati nece trebati a i floret - treneri :) uuu a tek sudije u floretu to da i ne pomiljem, Zoka -mlada nada macevanja :) pa jos i ekonomista ....ma cudo ...i da ne nabrajam ostale ljude Tamaru, Danila, Mladena, Slobodana .... tako da apsolutno ima mesta za sve ali ljudi RAD i RAD batalite pricu ...
Mislim nek svako podje od sebe pa nek za pocetak u svojoj sredini bude iskren pa recimo kaze .....npr. Mikiju ...koja ti je to fora sa ZEZOM !!!A ne ovako svi cute i kao losi smo ... hi,hi ja se nadam da sad nece pasti najstrasnija igra istine na forumu :)) :evil:

A sam se raspisala, bas sam se raspisala ...cinjenica da me nema cesto ali kad kazem bas kazem :D

Samo napred,

Topolino
04.12.2003., 01:23

Opa ko to mene proziva za godine!!!Mene tako mladu, lepu i uspesnu ...hi,hi ...jel bi ja trebalo da se prepoznam ko matora...pa ako da onda najbolje da pretvorimo ovaj forum u zavod za penzionere ...inace kad smo vec kod toga mogao si i rodjendan da mi cestitas :)))
MB_YUG

Topolino
04.12.2003., 01:28
Miko neko vezba na terasi neko na vreme :))) samo naapred mala polazem sve nade u tebe. A inace red je da se edukuju i ti profani po skoli :))
E Bas mi rece da ide na taj Kup ...

Topolino
04.12.2003., 01:30
I na kraju danasnjeg izlaganja da pozdravim naseg trenera MIkija Zeljkovica koji upravo cita ovio u nadi da ce nam se pridruziti :) i naravno prodati koju zezu :)

ZORO!!
04.12.2003., 02:02
HTEO BIH SVE DA POZDRAVIM NA OVOM FORUMU I SAMO DA VAM KAZEM DA JE RAD STVORIO COVEKA PA GOSPODO ZAVRNITE SVOJE RUKAVE I KRENITE DA RADITE PA CE BITI BOLJE SVIMA !MISLIM I NA OVE SPORTISTE I REALNE !POZDRAV.

mvasic
04.12.2003., 09:17
Zdravo svima, ja se zovem Milos i mislim da poznajem vecinu ljudi na ovom forumu. Za one koji me ne znaju, diplomirao sam macevanje 2000. godine na Sportskoj Akademiji. Macevanjem se bavim skoro ceo zivot.

Jedan od glavnih problema macevanja kod nas nije nedostatak trenera (ova generacija macevalaca ima ubedljivo najvise skolovanih strucnjaka od pocetka macevanja kod nas)nego los marketing i popularizacija macevanja. Ne treba ocekivati od drzave pare za macevanje, jer ih ne dobijaju ni mnogo jaci sportovi. Macevalacki savez nikad nije radio ni na jednom nacinu popularizacije macevanja kod nas.

Mislim da je vecina ovde iznesenih stvari u redu. Medjutim mislim da se mnogo energije trosi na pricu i neke nebitne rasprave. Mi smo relativno mali sport, trebalo bi zajednicki da nastupamo u cilju popularizacije macevanja kod nas. Nema potreba za raspravama tipa "moja mama kuva bolje od tvoje mame". Nacin rada trenera i klubova se razlikuje, i treba da se razlikuje, ali svima bi trebalo da je zajednicki imperativ sirenje popularnosti macevanja.

Pozdrav.

MB_YUG
04.12.2003., 11:44
[quote=MB_YUG]E,ja sam se smorio... opet ste presli na teme o Aci i macevanju(dve suprotne strane). I da znas ti Topolino,da si me mnogo razocarala-umesto da ovaj forum vodis na pravi nacin i da se razgovara o nekim veselim i zanimljivim

Pa ja verujem u to da ti IMAS PUNO KREATIVNIH IDEJA SAMO NEMAS SA KIM DA RADIS :) tako da aj menjaj ...verujemo u tebe KRALJU FLORETA (nadam se da svi citate sport!!)
E,nisam citao sport!Sta pise??? Pa tvoj forum,ti si nesto kao gazda ovde i vodis tok razgovora.A ti cim je malo zagustilo-kao nemam vremena

MB_YUG
04.12.2003., 11:49

Opa ko to mene proziva za godine!!!Mene tako mladu, lepu i uspesnu ...hi,hi ...jel bi ja trebalo da se prepoznam ko matora...pa ako da onda najbolje da pretvorimo ovaj forum u zavod za penzionere ...inace kad smo vec kod toga mogao si i rodjendan da mi cestitas :)))
MB_YUG

D.... od......(necu da psujem ovde na forumu) CESTITAO SAM TI RODJENDAN!!!!!

MB_YUG
04.12.2003., 12:01
TOPOLINO - Gore u nabrajanju si izostavila nekoliko necu da kazem krucijalnih,ali ipak licnosti koje ne treba izostaviti - Vlada Judin,Vasic,Jeca Raskovic Zeljkovic. Mislim da ne treba da podcenjujes njihov rad. *** E,da, kad pises, pazi malo na katastrofalne pravopisne greske koje pravis("NE" se pise odvojeno od glagola).
E,Vasicu od tebe covek nigde ne moze da se sakrije.Mi ga ovde zakukuljili,rekli nece valjda ovde da nas trazi,al' ti bre moras da budes mirodjija u svakoj corbi. :D

*** Ko prvi pogodi stilsku figuru ima pet bambija i cokoladu od mene

Maitre des Armes
04.12.2003., 12:41
Opa ! imamo ovde i filozofe marksistickog tipa "Rad je stvorio coveka i tome slicno". :!: :!: Nema nista od napornog rada ako nema dobrih ideja tj. kako sa sto manje rada napraviti sto bolje rezultate. Eto recimo na Zeleznicaru se radi 5 puta nedeljno po tri sata, a nema rezultati koje bi svi mi zelili ... zasto :?: zato sto nema dobrih ideja, nema modernih stremljenja i nema znanja sto bi se reklo "know-how".
E sad, kada sam pomenuo onu mini kladionicu nisam mislio da nabrajte sve vase dobre prijatelje i ljude za koje mislite da su dobri u dusi ili da su dobri takmicari. Takvi su ok, ali za razvoj macevanja su potrebni ljudi koji ce macavanja ziveti .... samo od macevanja i ni od cega drugoga. Ne moze se preko dana raditi kao, recimo agent za nekretnine ili adovkat, a uvece drzati klub ... mislim moze kao hobi, ali od toga macevanje nema neke koristi. Macevanje moze imati koristi samo od onih kojma vecina kucnog budzeta dolazi od macevanja, jer jedino oni ce moci da zagrizu i da poguraju kako treba i to ne samo za svoj klub nego za macevanje generalno u Srbiji.
E meni se "javlja" da su to, tj. da ce to biti u roku od 3-5 godina Topolino i Zeka .... ali trecega nikako ne vidim. Valjda ce neko da ispliva. Damir je jako dobar covek i mislim da bi mogao puno da pomogne svojim talentom i inteligencijom i iskustvom medjutim on nece (kao ni Mladen ni ja) ziveti od macevanja, vec samo mozemo da pomognemo svojim dobrim idejama, konsultacijama i nekom energijom, medjutim oni koji moraju da vuku radice to sebe i svoje porodice, a to ce biti oni koji ce skupiti petlju i otisnuti se u taj mini-rizik koji se zove drzanje svog licnog kluba i zivot iskljucivo od macevanja.
Neko je pomenuo sudije ... to je posebna tema o kojoj bi valjalo pricati. Dakle sudjenje u nasem savezu je jako lose organizovano. Sudije su slabo placene i ne znaju da rade dobro posao i to je onda veliki problem za takmicare koji misle da naprave neki rezultat. Odnos "sudija-takmica" je KATASTROFALAN. Tu ne sme biti nikakve intimazacije, neke rasprave sudija i takmicara, pa se onda nesto kao sudije izvinjavaju takmicarama i pokusavaju da im obajsne svoje postupke tipa :" Ne ne nisi ti to dobro video", i tsl. Svako nerviranje takmicara tipa: psovanje, dranje, bacanje maske, skidanje maske bez pitanja, moralo bi da se kaznjava rigorzno tipa: zabrana takmicenja do daljnjeg, novcane kazne, automatska diskvalifikacija i to bez obzira ko je kolika "zvezda". "Zvezde" kod nas ne postoje jer niko nista nije uradio napolju (osim Damira svojevremno), a on je jedini koji ne pravi dramu u borbi. Sudije bi morali da imaju uniforme (odela) i da tako sude od pionirskih do seniorskih takmicenjema.
Pod hitno bi morale da se povecaju kotizacije koje placaju takmicari (klubovi) za ucesce na takmicenjima i tako ostvarena dodatna sredstva da se usmere nazad u razvoj sudijske organizacije, takmicarske komisije, itd.
Sto se tice takmicarske komisije, kada smo pomenuli Smiljki da bi ona mogla da bude u takmicarskoj komisiji, kao da smo joj rekli da smo je, daleko bilo, iskljucili iz saveza. To ne sme tako biti. Dakle, takmicarska komisija je u svakom sportskom savezu jako bitno telo. Ona je odmah ispod upravnog odbora, a po poslu kojim se bavi cesto je njen rad bitniji za uspeh takmicara nego rad upravnog odbora. Takmicarska komisija je jako bitno telo i tu moraju biti najsposobniji ljudi sa puno energije i organizacionog znanja. Dakle neke vrednosti su u nasem savezu vec dugo poremecena i to se mora odmah promeniti ... sto bi se reklo "da zivimo ko sav normalan svet". Prvo da mi pocistimo u svom dvoristu pa cemo posle lakse sa stranim trenerima, seminarima i tsl.
Ima tu jos puno realnih ideja za promene, ali i ideje kostaju 8) 8)

Pozdrav od Anica
anicss@verat.net

04.12.2003., 15:12
E stvarno ste brzi, nisam bila 10h na netu, i vec sam propustila mnoooogo, ne mogu da postignemd a svima odgovorim:(((((((
E MB, ne znam sta bi trebalo da bude pod zvezdicama, ali veoma interesuje, daj pusti jedan sms sa resenjem:)
E sad sam se zakachila na icq, i jedan superstar mi se hvali sa njenim napredovanjem u "ljubavnom" zivotu...smori me, a ja jadna nemam cime da se pofalim. I ko kaze da savez ne treba da placa turnire tako mladim, vrednim, talentima:)))))) Kad ce ako nece sad da se j.........., SVE U 16!!!!!!!!!!!
Prvo da odgovorim kolegi Vasicu, pazi, jeste da kod nas ima sada dosta skolovanih ljudi, ali niko od njih se jos nije uhvatio posla-ozbiljno, tako da od svih tih ljudi macevanje je slabo videlo vajde.
Anicu, hmmm, sta sam bese htela da ti kazem, a da , prvo na TAsu imamo 3 puta nedeljno treninge, a drugo nemoj potecnjivati rezultate ostalih takmicara, mislim da ima ljudi koji su od Damira imali bolej rezultate, to su npr Tamara i Danilo. Damira cenim i postujem, nista protiv njega, nego samo ne znam na koje to Damirove extra rezultate mislis. Sto se tice peridoa od 3-5 godina, ja bih stvarno volela da Top[olino i Zeka budu tu kao extra treneri, ali mislim da se u tom periodu nista nece promeniti bitno. Prvo,kolko sam ja pricala sa Topolinom (u 4 oka), ona bas ne misli da zivi od macevanja, i da bude samo trener macevanja u zivotu, Zeka mislim d aima druge planove u zivotu. Tako da Anicu, menjaj kandidate! Nemam nista ja protiv i takmicarske komisije..........al daj da je stvorimo!E nemoj da si se stiso za ideje,ja moju iznela iz sveg srca po sred foruma. I to mislim da mi je zaista dobra ideje,a sad sto mi niko nije odgovorio:(((((((((((((((((( Svi idete samo na Topolinovo temu, stvarno nema smisla.
p.s. Moja je na dnu, pa ako vas zanima odgovorite!
p.s.2. Znate kako, radi malo ljudi bi ja ovde uradila nesto radikalno tj pokrenula reformu, jer ima milion kvazi sportista na macevanju, i kad negde treba da se ide svi bi da idu, kad se nesto deli svi bi hteli, a kolko imaju treninga, kolko rade, kolko ulazu. I jos posle su svi ljubomorni i zavisni, kao ti si dosta dobila bla bla. Ko radi taj zaradi. Daj Boze da napravimo (mislim da svi znaju na koga mislim) neki rezultat ove sezone.
ANicu, ne znam koliko si upoznat, ali veoma je tesko nparaviti doborg takmicara, koji ima svetske rezlutate, mi nemamo extra rezultate, ali ponekad imamo i solidan, i jedna Rentmaister, i Kaaberma, i Loit, i Haarlem , I Vybornova ne udju npr na Svetskom prvenstvu na Kubi u 64, a sve ime da imena, sve su to usponi i padovi, a kod nas je fora, plate ti ne znam takmicenje, i sad ti se vratis i svi kao (ne pricam za Kubu) jao, ovo ono, ocekivali smo vise. Pa jel su oni ulozili jel su oni trenirali s nama........
Sto se tice bacanja maske, nek me kazne novcano,i sto se tice dranja, a jel si gledao i reakcije inostranih takmcara na svetskim kupovima?! ?!

VASHKEVICH
04.12.2003., 15:14
kakav sam debil, zaboravila sam da se potpisem u prethodnoj, To sam ja!!!

VASHKEVICH
04.12.2003., 15:42
E taman sam mislila da idem da spavam, i onda dok sam prala sudje sam se setila Anciu, da ti nisam na sve odgovorila. Sto se tice intimiziranja izmedju takmicara i sudija stvarno ne znam o kom intimiziranju pricas sem u slucaju Zeljkovic-Raskovic. Ako znas neko jos daj reci, daj trac, to smo cekali:)) Inace, sad ozbiljno, zasto mislis da su sudije kod nas upravu i kao takmicar ne sme da skida masku takmicar ne sme ovo ono, zasto bi ja trebalo da ultra postujem sudiju koji krade i koji ne zna pravila. NAvescu primer sa kupa Zeleznicara u borbi Milic-Micic. I naravno, tu se javlja i druga jedna stvar, da sudije ponekad, iako znaju pravila namerno vole da nasamare odredjene takmicare. Zasto bi postovali takve ljude?! Ja kad god sam macevala nikad nisam bila bezobrazna prema sudiji, i smatram da naravno takmicar treba da ga postuje , ali ne nesto preterano, i mislim da kad sudija pogresno presudi takmicar treba da mu kaze. Zasto mislis da (to sam te vec pitala) je lose drati se??? tj , vristati? Ne znam da li si ikada bio u takvoj situaciji,da si imao extra rezultat pa si provristao od srece, ili si provristao od tuge jer si trenirao kao konj a izgubio borbu. Sta je u tome lose??

MB_YUG
04.12.2003., 18:45
Anicu(vidim da te smiljka tako zove, pa ako ti ne smeta i ja cu ti se obratiti tako),sad smo dosli do trenutka kada si malo zasao u stvari koje ne znas...
Prvo oko toga da li na tasu ima rezultata ili nema - nema vrhunskih zbog nedostatka pre svega takmicara i zdrave konkurencije,malo je ozbiljnih a vecina su rekreativci.
Zatim da znas da ni napolju treneri se ne bave samo macevanjem,u velikom broju slucajeva imaju i neke druge poslove.Hocu da ti kazem da ni u inostranstvu treneri ne zive samo od macevanja,a kamoli kod nas za to nema nikakve sanse. Slazem se sa tobom da ne moze svako da bude trener i da smo preterali u nabrajanju, ali daleko od toga da je neophodan suvi profesionalizam.
Uhvatio si se prilicno za Damira - dobar takmicar,za nas jedan od najboljih,ali ima ljudi, Smiljka ih je napomenula, koji su mnogo bolje rezultate postigli od Damira(on bi mozda i dosao do nekog viseg nivoa da je ranije poceo).Ne mozes da izostavis Tamaru,ne znam da li znas da je Danilo Nikolic kao junior spadao u takmicare koji su smatrani za svetski vrh,Tokai Imre(znas li uopste ko je) isto ima bolje rezultate od Damira,i tu ima jos nekoliko ljudi cije rezultate sigurno da ne treba zanemariti,cak sta vise...
Sto se sudija tice,tu si mi bas zagazio u teritoriju. Ocigledno je da ne znas kako izgleda sudjenje napolju. To sto pricas da sudije treba da budu stroge,da nema razgovora izmedju sudije i takmicara... to nije opravdano.Sudjenje je prilicno individualno i subjektvno,zavisno od svako sudije, zato i napolju dolazi do sporova.Naravno da se ti sporovi resavaju civilizovano,ali da se i treneri i takmicari bune je vrlo cesta pojava. To oko oblacenja,sudije sude u odelima tek polufinala i finala,pre toga su obuceni po svojoj volji. Pri tom se tek u tom delu takmicenja pridrzavaju neke forme strogoce ali i tu dolazi do otvorenih sporova,ali znatno manje nego u prethodnim eliminacijama(gde sam vidjao i veoma ekstremne situacije). U ostalom sve zavisi od sudije do sudije... vecina pravila nije strogo definisana i neki sudija ih se pridrzava a neki ne. Jedini problem kod nas u sudjenju(u floretu i sablji) je zastarelost-sude ljudi koji ne prate "trendove",tj. kako se sada sudi, i onda dolazi incidenata,a i ovi takmicari koji nemaju prilike da izadju napolje na takmicenje ne znaju pravila=ne znaju da macuju.Kod nas postoji mali broj sudija koji znaju dobro da sude floret, a sablju niko ne zna da sudi(tu cu svrstati i sebe).E,da,i ukoliko je sudija (napolju) strog,kazne nisu takve kakve si ti naveo.
Sto se ostatka price tice,u potpunosti se slazem sa Smiljom i za sada nemam sta da dodam.
Smiljo - rekoh, ko prvi pogodi,nema pomaganja...
Koja ti se zvezdica zalila na ljubavni zivot.Ona sto je nescrecno zaljubljena u Ciganskog kralja ili ona sto ih menja svaki put kad promeni gace??? Joj,kad ju bude dovati neki pa joj uvalio -------0 tek ce onda mozda da se malo smiri.Opalili ju hormoni pa ne zna ni sama sta da radi!!!

Petar Pan
04.12.2003., 22:50
[b]Sve je bolje i bolje kada dodjete do 100-te strane napravite roman(topolino)pa mozda i zaradite i ti i Zeka i resite da silujete Crvenkapu !

bcara
04.12.2003., 22:57
P R O P O Z I C I J E

KADETSKO PRVENSTVO SRBIJE I CRNE GORE U FLORETU

1. Kadetsko prvenstvo SiCG održaće se 07.12.2003. god. u ZRENJANINU u sali kluba sa početkom u 10:00 časova u organizaciji Mačevalačkog kluba Omladinac - Zrenjanin

2. Turnir se održava u disciplinama:

Floret pojedinačno za kadete i kadetkinje

3. Pravo učešća imaju takmičari rođeni 1986. i mlađi, registrovani kod MSSCG i koji imaju lekarski pregled ne stariji od 6 (šest) meseci.

4. Prijave se dostavljaju najkasnije pola sata pre početka takmičenja direktno Organizatoru.

5. Tehnički odbor i Odbor za žalbe čine po jedan predstavnik iz svakog kluba učesnika

6. Prijavnina u iznosu od 200 dinara po takmičaru se uplaćuje Organizatoru pre početka takmičenja.

7. Svaka ekipa koja prijavi više od 3 takmičara dužna je da obezbedi prisustvo jednog sudije sa položenim sudijskim ispitom, u protivnom plaća taksu od 500,00 dinara.

pozdrav svima!

duma the beauty
04.12.2003., 23:04
Vi momci sa realnog mačevanja svratite na
"BALKANSKI ŠAMIONAT " da vidite
šta je mačevanje u 21-veku !!!

i šta se tu nešto trtite kad se zna ko je
naj trofejniji trener od 1990-godine pa do danas !

p.s.Rajkoviću dobar si ti sudija i u sablji samo se ne eksponiraš mnogo !

Franjo
04.12.2003., 23:14
Bok Srbi,
ja sam ljubitelj mačevanja iz Zagreba i bio sam na Evropskom šampionatu u Poreču i mogu vam reći da ona vaša cura Rodić sjajno vrišti,
pa cura stvarno uživa u tome a i mi gledatelji sa strane!

Nemojte se svadjati Srbi
svratite u Zagreb na turnir pa bumo popil kavicu skupa svi !

p.s. Velika pusa za Rodić !

04.12.2003., 23:15
Dakle MB,
primi jedan savet od starijeg i iskusnijeg: nemoj biti toliko nadmen i prepotentan.

Kao prvo, jako je nepristojno ispravljati tudje greske kada i sam pravis slicne, odnosno kada ni sam nemas dovoljno znanja iz oblasti u kojoj druge pokusavas da ispravis i poducis, tj. nije bilo potrebe da ispravljas topolina za odvajanje "NE" od glagola kada ti sam pravis gramaticke i stilske greske u konstrukciji "CAK STA VISE". Dakle, dovoljno je reci "CAK" ili "STA VISE", ali nikako zajedno. Dalje, kada navodis nesto u zagradi to treba odvojiti od prethodne reci. Pogresno je "sudjenju(u floretu i sablji)", a ispravno je "sudjenju (u floretu i sablji)". Za zarez vazi da se odvaja sledeca rec dakle pogresno je "Joj,kad", a ispravno je "Joj, kad ". Isto vazi i za tacku na kraju recenice. Pre "I" se ne stavlja zarez. Pogresno je "E,da,i ukoliko" i tako dalje i tome slicno. Kao sto vidis lako je videti tudje greske, ali ne i svoje, zato bih ti preporucio malo skromnosti bar u tvojim godinama.
Takodje, tvoje insinuacije da ja ne znam rezultate Tamare i da nikada nisam cuo za Danila su nesto u stilu ispravki koje si nametnuo Ceci. Za Tamaru vrlo dobro znam, a takodje i za Danila, a i za njihove rezultate, medjutim njih nisam pomenuo upravo zbog odnosa prema protivniku i sudijama u raznim borbama koje sam imao prilike da gledam.
Sto se tice sudjenja takodje vrlo dobro znam kako izgleda sudjenje napolju, a sto se tice organizacije sudijske komisije i sudija uopste, dovoljno je da kazem da sam predsednik sudijske komisije Srbije u TKD-u, tj. licno vodim i organizujem preko 40 sudija na svakom takmicenju.
Ono oko cega smo se slozili je da sudije u nasem savezu nisu dovoljno dobro i moderno obuceni i da takmicari ne mogu da rade po jednoj vrsti sudjenja u zemlji a po drugoj u inostranstvu.
Dakle svi pricate kako se napolju svadjaju sa sudijama. Pa zar mislite da se nesto moze postici ako se ugledate na lose primere.
Sto se tice kazni, trebalo bi sve lepo po dzepu, kako takmicare tako i klubove i sve bi se dovelo u normalu. Takodje, ako je sudija ocigledno pogresio - i njega po dzepu, ali mu prethodno dati finu dnevnicu tako da covek oseca neku odgovornost.
I najvaznije ... macevanje je borilacki sport. Kod takmicara se mora razviti borbeni duh. Ako si dobar neka se upali jedno svetlo i sudija nece moci nikako da te osteti. Tako treba razmisljati i tako treba pobedjivati, a ne stalno kukati "sudije ne znaju", "namerno su me ostetili" i tome slicno.
Sto se tice Smiljkinog pitanja da li sam nekada bio u situaciji da pobedim ili izgubim .... mislim da sam bio vise puta u situaciji od tebe draga moja Smiljo, ali sam porive za vristanjem zadrzavao za sebe. Sto bi rekli "U pobedi skroman, a u porazu dostojanstven". Niceg dostojanstvenog u vristanju nema. No dobro kada bi to bio jedini problem u nasem macevanju ja bih bio jako srecan.

I tako .... zemaljski dani teku ....
Pozdrav Anic

Franjo
04.12.2003., 23:15
Bok Srbi,
ja sam ljubitelj mačevanja iz Zagreba i bio sam na Evropskom šampionatu u Poreču i mogu vam reći da ona vaša cura Rodić sjajno vrišti,
pa cura stvarno uživa u tome a i mi gledatelji sa strane!

Nemojte se svadjati Srbi
svratite u Zagreb na turnir pa bumo popil kavicu skupa svi !

p.s. Velika pusa za Rodić !

Maitre des Armes
04.12.2003., 23:19
Dakle Smiljo mislim da ti je ovaj Hrvat najbolje obajsnio zasto ne treba vristati. :lol: :lol:
Topolino :!: molim te ovi sto se reklamiraju i sto objavljuju oglase pa jos i neke ruzne reci .... odmah da im to naplatis :P.
Pozdrav Anic

neka devojka
04.12.2003., 23:24
Nekad sam znala nekog Ranka koji se bavio macevanjem...
Meni se kao sport svidja!
Ali ne znam sta bi sa njim, nekako mi je neiskoristiv u RL :?

VASHKEVICH
04.12.2003., 23:40
Anicu, nisam mislila da te uvredim, nego cisto da te pitam, znam da se vec dugo godina bavis sportom, pa sam htela da cujem tvoj odgovor tj. da vidim dal me razumes. Mislim dobro, upravu si za ono kao u porazu dostojanstven , ali tozavisi od osobe do osobe, ja da mogu da se iskontrolisem iskontrolisla bih se, to je cisto jace od mene. Sudije kod nas dobijaju dnevnice, ali ne mogu vise da pricam o sudijama, nije to najbitnije kod nas barem u macu sto ja radim. Nego htedoh da ti kazem nesto, jaoj, zaboravila sam........a da, mislim da je glupo sto kazes kao budi dobar macuj na jedno svetlo, po meni to je totalno bezveze, u svetu se pale stalno obe lampe, zato i hoce da ugase belu lampu da bude kao u sablji, da svetski vrh macuje ne 2 svetla, onda ne bi ni uzimali u obzir da to menjaju. No dobro, to je sve, kraj moje replike:))))))
E nesto mi je sumnjivo, Duma jel si to stvarno ti???? Ili ko je taj sto uzima lazne nickove???? Ako si ti Duma, daj raspali onda po prici:))) Ako nisi, sramota je bre da se lazno predstavljate!!!
Ajde Franjo predstavi se! Jel si macevalac ili posmatrac???
pozdrav svima!!!
MB, sto se tice superstarova ne bih mnogo da se izlecem, mozda i svrate na forum, to cemo na private:))
Topolino, gde si??? Opet te nema?????????:(((((((((((
Zoro! Lepo sto si se oglasio, al daj reci nesto vise!

neki Momak
04.12.2003., 23:41
pa dečko je bio ok dok nije napustio mačevanje
a od tada ga nema .
Mozda je zato kriva njegova velika ljubav sa mačevanja!

p.s.Topolino

VASHKEVICH
04.12.2003., 23:47
E malo sam bolje razmislila tj pogledal vreme , i mislim da znam ko je ovaj covek sto se predstavlja kao DUma! E umesto da si ostao na treningu da mi das skolu ti se razmeces po netu stvarno nema smisla. Inace kad si otisao bas sam se smorila:(((( S'obzirom da mi danas nisi dao, ocekujem sutra nadoknadu, razvaljivanje od 90 minuta skole. I da, BUDI STROZIJI!!!!
E da Ko je Petar Pan???
Ko je FRanjo, jel se ti to opet, Zoro, predstavljas pod milion imena, daj nemoj me loziti, mogo si barem da budes malo kreativniji, pa da napises kao da mi pise Rus:)))))))
Petar Pan, naravno da ce ovo da bude roman, zato ovo i radimo, cak ce biti best seller! Poslacemo Fii, posto se ona time bavi, planove kako mali savezi da postanu veliki:))
MB, veoma ti je tezak rebus, daj neku pomoc, ono prvo slovo, sigurno slovo:)) Pomoc pola pola:))

VASHKEVICH
04.12.2003., 23:51
gde dodjosmo da RAnka:))))))))))) Bas mi je smesno, kad znam sta on sada radi:)))
Ma to Zoro, ANicu, mene za*ebava, ne verujem da smo s Forumom stigli cak do Hrvatske;))

ZORO
04.12.2003., 23:52
PA PRVO VASHKEVICH

NE BIH VOLEO DA OTKRIJES BAR ZA SADA KO SAM JA ! PA REKO BI SAMO TO DA JE OVO POSTALA ODLICNA KLINIKA ZA SVE SA MACEVANJA DA KAZU STA MISLE. MOZDA CE STVARNO TOPOLINO I ZEKA DA SILUJU CRVENKAPU !!!

KO LI JE OVAJ PETAR PAN?

Maitre des Armes
05.12.2003., 00:00
E, Smiljo nisam se ja uvredio. Shvatio sam sta hoces da kazes. Nadam se da se ni ti nisi uvredila, ali jos cemo mi o ovome da pircamo uzivo. Znam da imas problema sa kontrolom, ali i o tome cemo da pricamo kasnije.
Sto se tice jednog ili dva svetla ja sam mislio na to da jedino tada nista ti sudija ne moze, e sad sto je taktika takva da se pale dva svetla ... sta da kazem ... tako je kako je .... ali ako se upali samo jedno svetlo onda sudija tu vise nema sta da prica.
Kod maca je to druga prica naravno ... mislio sam na floret i sablju gde odluke sudija imaju veceg znacaja.
Nisam se ja predstavio kao Hrvat, zaista, a ne verujem ni da je Zeka.
Pozdrav Anic

Laura FLESSEL COLOVIC
05.12.2003., 00:02
http://www.escrime-ffe.fr/photos/cuba2003/
mozda sam malo zagorela!

bcara
05.12.2003., 00:12
Beograd, 23. novembar 2003. MEMORIJAL "LJUBOMIR SAVIĆ"
U organizaciji Železničara, u nedelju je završen memorijalni turnir "Ljubomir Savić". Pored naših, učestvovali su i takmičari iz Grčke, Makedonije i Hrvatske. Posebnu draž turniru dalo je prisustvo pedesetsedmogodišnjeg Aleksandra Anastasova iz Skoplja, velikog rivala i prijatelja pokojnog Ljubomira Savića iz dana kada su se smenjivali na listama kao prvaci stare Jugoslavije.
U muškoj konkurenciji prikazane su odlične borbe, gde je pomalo iznenađujuće pehar poneo mačevalac "Silnog" Danilo Nikolić. Favorit je bio Miodrag Bešlin, prvak SiCG. Kod žena iznenađenja nije bilo jer Romana Caran, daleko najkvalitetnija učesnica turnira, nije dozvolila iznenađenje.
REZULTATI
Muškarci - četvrtfinale: Nikolić (Silni) - Kovač (Omladinac) 15:4, Bešlin (Omladinac) - Caran (Omladinai) 15:14, Milić (Silni) - Bojović (Železničar) 15:10, Mićić (Omladinac) - Zeljković (Crvena zvezda) 15:7. Polufinale: Nikolić (Silni) - Bešlin (Omladinac) 15:14, Mićić (Omladinac) - Milić (Silni) 15:14. Finale: Nikolić (Silni) - Mićić (Omladinac) 15:12.
Žene - četvrtfinale: Višnjić (Crvena zvezda) - Kovrlija (Omladinac) 15:13, O. Jovanović (Omladinac) - Zmaić (Lokomotiva - ZG) 15:14, Rodić (Železničar) - Z. Jovanović (Crvena zvezda) 15:11, Caran (Omladinac) - Jevremović (Omladinac) 15:11. Polufinale: Višnjić (Crvena zvezda) - O. Jovanović (Omladinac) 4:15, Caran (Omladinac) - Rodić (Železničar) 15:10. Finale: Caran (Omladinac) - O. Jovanović (Omladinac) 15:5.
Konačan plasman:
Muškarci: 1. Nikolić Danilo (Silni), 2. Mićić Raško (Omladinac), 3. Bešlin Miodrag (Omladinac). 3. Milić Marko (Silni), 5. Kovač Imre (Omladinac), 6. Zeljković Miodrag (Crvena zvezda), 7. Caran Boris (Omladinac), 8. Bojović Žarko (Železničar).
Žene: 1. Caran Romana (Omladinac), 2. Olivera Jovanović (Omladinac), 3. Rodić Smiljka (Železničar), 3. Višnjić Svetlana (Crvena zvezda), 5. Zmaić Martina (Lokomotiva Zagreb), 6. Zorana Jovanović (Crvena zvezda), 7. Jevremović Aleksandra (Omladinac), 8. Kovrlija Ana (Omladinac).

I. Ra.

VASHKEVICH
05.12.2003., 00:28
E Zoro, dobro ti je ovo za kliniku:) Nemoj vise da smaras sa ovim bcara, kasnis s informacijama, ja sam jos odavno videla taj njihov "clanak". A i nije neki, a i shit je shto se predstavljas drugachije. Ustvari kako hoces, vraticu ti istom merom!!!!!!!!!!!!:))) BArem cu pokushati.
Anicu, RAZUMEMO SE!!!!!::))))) Svraticu do vas na trening cim budem mogla. Najvaicu se prethodno!
e od ovog foruma cu da popustim u skoli:))
odoh da spavam, pa nastavljam sa replikama sutra

VASHKEVICH
05.12.2003., 00:39
E Zoro, idi spavaj, sutra ces morati da mi das dugominutnu skolu, pa moras da budes odmoran tj ako sad ne budes spavao, sutra ces biti umoran, ali u svakom slucaju to ne smes da pokazes!:))))))))))))(KUME JAVI SE)

MB_YUG
05.12.2003., 13:23
Sto se tice pravopisnih greski - ono je bila mala sala sa Topolinom,tako da se ti drzi komentara upucenih na tvoju adresu,a nase interne sale ostavi po strani.O tome koliko znam o pravopisu i stilu pisanja,kada nadjes neku zaista krupnu gresku onda mi se obrati,a ne to da nisam odvajao rec od zareza i zagrade.Zareze stavljam na neportebno mesto kada koristim zagronski stil, a ne novinarski ili literarni.Veruj mi znam dosta o tome,sad sam polagao prijemni iz srpskog i jako dobro sam ga uradio(28/30).
Prvo zapitaj da li si i sam prepotentan i nadmen??? Ti si taj koji prica da sve zna.Ja se u TKD ne mesam niti osporavam tvoje znanje u tome,ali ti si duboko usao u stvari koje ne znas? Sta ti znas o MACEVALACKOM sudjenju napolju??? Odakle znas???
Ja nisam rekao da ne znas ko su Tamara i Danilo,rekao sam "NE ZNAM da li znas",a ti si trebao da navedes da Damira spominjes zato sto je dobar takmicar i korektno se ponasa,posto je ocigledno da nisam jedini koji te je pogresno tu razumeo i korigovao te.
Kao sto sam vec rekao,sudjenje je prilicno subjektivno,sudija moze da pogresno protumaci situaciju,moze da ne vidi akciju,cesto se desava da drugacije prosudjuje odredjene akcije,tako da ih ne mozes kaznjavati.Ako je ocigledno pristrasan prema jednoj strani(tj. krade) onda ga treba do daljnjeg suspendovati.
Shvati da ja nisam nadmen i prepotentan kao sto si rekao,cenim tvoje predloge koje verovatno vuces iz iskustva iz TKD-a,ali ces morati da poslusas i nase kritike,koje nisu zlonamerne,jer imamo vise znanja od tebe u macevanju i tvoje prodloge treba uskladiti sa macevalackom realnoscu.
E,onaj Zoro,Duma,Bcara,Hrvat... pampure javi se :D
Ranko... pa ko ce drugi da odgovori nego Ceca,ona je sa njim bas bila nekad "dobra drugarica", ako se to tako moze nazvati.
P.S. I oba svetla mogu da budu cist tus da sudija ne moze nista drugo da prosudi.

MB_YUG
05.12.2003., 13:48
Vidim da Lolici ide sa tim floretasima... Cuo sam da se na nju lozi pola Nemacke reprezentacije.Sad mi se javio Baldini,pitao za nju,kaze on i Alongi se popickarali pre neko vece na treningu... ne rece mi zasto smo ju je nesto spomenuo. Ali mi je rekao da ce da se najebe keve onom Pietrusiaku sto ju je snimao na EP. A kazu mi oni Smiljini ukrainci da su se Sedov i Ganeev nesto kladili pa ko dobije ima pravo prvi da te muva. Bice zajebano ekipno na SP Austrija,Nemacka,Poljska,Rusija,Italija...
Nece se tu raditi samo za titulu svetskog prvaka,koreni su mnogo dublje... bice dobro ako se ne pobiju

MB_YUG
05.12.2003., 13:48
Vidim da Lolici ide sa tim floretasima... Cuo sam da se na nju lozi pola Nemacke reprezentacije.Sad mi se javio Baldini,pitao za nju,kaze on i Alongi se popickarali pre neko vece na treningu... ne rece mi zasto smo ju je nesto spomenuo. Ali mi je rekao da ce da se najebe keve onom Pietrusiaku sto ju je snimao na EP. A kazu mi oni Smiljini ukrainci da su se Sedov i Ganeev nesto kladili pa ko dobije ima pravo prvi da ju muva. Bice zajebano ekipno na SP Austrija,Nemacka,Poljska,Rusija,Italija...
Nece se tu raditi samo za titulu svetskog prvaka,koreni su mnogo dublje... bice dobro ako se ne pobiju

Topolino
05.12.2003., 14:14
MB_YUG ...pa ti si naso da mi prebacujes za pravopis ....joj sta da radim kad moram toliko da ti objasnim a nemam puno vremena pa se sluzim starom dobrom - moja je rukka brza od zvuka hi,hi :D
E ja bi stvarno da menjam temu ili da je vratim na NASU MLADALACKU ali ne vredi ...kad su poceli i ovi treneri jos iz 1990 da se javljaju pa mi mlade nade ne mozemo da dodjemo do izrazaja :)) DE SI DUMA KRALJU!!
Salim se malko ali mi je drago da nas je sve vise ....e CAKI kad reklamiras turnir daj provuci ga malko kroz tekst pa nabacis onako neobavezno (pitaj Silnog kako se to radi) a ne ovako pa posle ja pijem kritike !!!

E Smiljo ..jesi li pustila cirkularni mail Ukrajincima i Estoncima za ovaj forum kladim se da bi i oni imali sta da kazu za tvoje vristanje ...pa mozda se nekom to i svidja :))

Milose ja sam sigurna da za vecinu i ima ovde dobrih trenera ali neki imaju i vise ciljeve tako da sta? Bacimo se malko na usavrsavanje ;))

Topolino
05.12.2003., 14:28
De si bre Anicu ...nema te nesto :))
Moram priznati da si za sudisku komisiju upravu - iskustvo je ucinilo svoje i stvarno bi kod nas to jednom trebalo da se resi. Kod nas je najdramaticnije to sudjenje u floreti i sablji jer naravno da je tu najveca mogucnost za laziranje (sto finije da se odrazim :) )samo je nasa graska sto nekim sudijama (bivsim dobrim takmicarima) smo dozvolili da jednostavno odu i da se ne interesuju za to makar poslovno ili ti da dodju odsude i budu placeni za to. Sad dolazi prvenstvo Srbije u floretu ja se nadam da cemo imati dobre sudije da nece ponovo biti frke da li je sudija bio zaljubljen u mene pa sam zato bila prva :))
Ja cu prva platiti duplo vecu kotizacinju samo da nema vise toga ...a i necu da muvam sudije obecavam hahahahahahhahahahahahahahahahahahahahah

Smiljo samo se ti deri to je psiholoski opravdano ali nemoj da preterujes :))

Topolino
05.12.2003., 14:36
Cekaj lazete me da ne znate ko je Petar Pan - PA VECITI DECAK !!!!!!

Ranko ...hmmmmmmm ....mmmmmmmmmm da stvarno je bio dobar drug :))

VASHKEVICH
05.12.2003., 15:05
MB, otkud ti to Sedov, Ganeev...........mislim stvarno sto bi reko superstar sta vredi Ganeevu sto je svetski prvak kad je ruzan............:))) A moze i ono -dobi ti Ganeeva:)))Salim se. NEgo zaista ne mogu da verujem da si uzo da me prozivas u tom kontextu kao mene ce neko da muva , stvarno si me razocarao:) Iako se lozim na njih nikad nisam bila u oblacima da me neko od njih muva,pa zar bi dosli na ideju da platimo da je obrnuto?! Ja sam ti vise na ovoj strani kao superstarovi Nemci, hteli bi svi al superstar nece, samo sto se ja nadam da ce moji drugari za pare ipak hteti:))))))

Topolino, forum nam nije internacionalan, mora tu neki prevodilac da radi, MB da li mislis da angazujemo istu osobu, ovu iz struke?:))))))))))

Pozdrav , Petru Panu!!!!!!!!!!!! Znam coveka!

MB, otvori se za epitet onaj, proci ce fora:)

Pozdrav svim Srbima koji zaista treniraju macevanje!!!!

VASHKEVICH
05.12.2003., 15:10
Evo jedne kreativne ideje:)
Ovako ajmo sada svi recite jednu zensku osobu i jednu musku osobu, koji treniraju mac, koga mislite da ce savez da posallje na kvalifikacioni turnir. Ko odgovori tacno, a to cemo znati u martu, dobija ***** *******. I mozemo jos nesto, a to je dajte jednog juniora koga ce savez poslati na pripreme pred Svetsko Prvenstvo.
I kakve su vam prognoze u vezi rezultata koji ce biti naradene sezone, do aprila? Sta mislite o Balkanaskom sampionatu:)))?

MB_YUG
05.12.2003., 16:33
MB, otkud ti to Sedov, Ganeev...........mislim stvarno sto bi reko superstar sta vredi Ganeevu sto je svetski prvak kad je ruzan............:))) A moze i ono -dobi ti Ganeeva:)))Salim se. NEgo zaista ne mogu da verujem da si uzo da me prozivas u tom kontextu kao mene ce neko da muva , stvarno si me razocarao:) Iako se lozim na njih nikad nisam bila u oblacima da me neko od njih muva,pa zar bi dosli na ideju da platimo da je obrnuto?! Ja sam ti vise na ovoj strani kao superstarovi Nemci, hteli bi svi al superstar nece, samo sto se ja nadam da ce moji drugari za pare ipak hteti:))))))

Topolino, forum nam nije internacionalan, mora tu neki prevodilac da radi, MB da li mislis da angazujemo istu osobu, ovu iz struke?:))))))))))

Pozdrav , Petru Panu!!!!!!!!!!!! Znam coveka!

MB, otvori se za epitet onaj, proci ce fora:)

Pozdrav svim Srbima koji zaista treniraju macevanje!!!!
MA ne bre tebe da muvaju nego superstara!!! Pa zar nisi razumela da svi samo nju muvaju??? Pa i ona sama ti je rekla da se skoro svi loze na nju,ovo sam ja samo dodao ono sto sam cuo od nekih mojih drugara...

MB_YUG
05.12.2003., 16:39
De si bre Anicu ...nema te nesto :))
Moram priznati da si za sudisku komisiju upravu - iskustvo je ucinilo svoje i stvarno bi kod nas to jednom trebalo da se resi. Kod nas je najdramaticnije to sudjenje u floreti i sablji jer naravno da je tu najveca mogucnost za laziranje (sto finije da se odrazim :) )samo je nasa graska sto nekim sudijama (bivsim dobrim takmicarima) smo dozvolili da jednostavno odu i da se ne interesuju za to makar poslovno ili ti da dodju odsude i budu placeni za to. Sad dolazi prvenstvo Srbije u floretu ja se nadam da cemo imati dobre sudije da nece ponovo biti frke da li je sudija bio zaljubljen u mene pa sam zato bila prva :))
Ja cu prva platiti duplo vecu kotizacinju samo da nema vise toga ...a i necu da muvam sudije obecavam hahahahahahhahahahahahahahahahahahahahah

Smiljo samo se ti deri to je psiholoski opravdano ali nemoj da preterujes :))
To sto kazes da se vrate neki striji takmicari,ne slazem se.Macevanje se mnogo promenilo od kad su oni prestali,tako da bi samo napravili zbrku.Da su ostali i pratili razvoj,onda DA,ovako bi samo bilo problema. A to da li si uzela prvanstvo SRJ na to sto je sudija bio zaljubljen u tebe(da li je ili nije necu da komentarisem,znamo svi dobro o kome je rec) - NISI! Gledao sam tu borbu i zadnji(tj. najsporniji tus) je bio na mestu a i cela borba je korektno odsudjena.
P.S.Sad cu i tog sudiju da pozovem na forum

VASHKEVICH
05.12.2003., 17:56
Mb, izvini onda za repliku, ali je meni tako zvuchalo iz kontexta. Sorry.

Sto se tice Cecinog sudije , zvala sma ga odavno, ali nesto nije komentarisao, ali zovi ga sto nas je vise to bolje.

Topolino, nemoj sad da se siris na forumu, svi znamo da je Ana Kovrlija daleeeeeko bolji takmicar od tebe, a od mene i da ne govorim:))))))))))))))ccccccccccccccc Nego nesto je jos nisu uzeli u obzir za kvalifikacioni turnir-mozda se sa superstarovim a sprema u senci:)))))

VASHKEVICH
05.12.2003., 17:59
E ja pre neki dan na icq, kad meni superstar , cestitam na srebru, ma kad joj budem zveknula jednu samarcinu......samo steta sto se ne vidjamo:)))))))))))

VASHKEVICH
06.12.2003., 00:14
Topolino, jel ti se svdija moj mail, jel sam kerativna?

Cika Struja
06.12.2003., 02:06
Covece procito sam svih devet strana... Vi niste normalni koliko pisete.. Sad sam isuvise umoran te cu sutra da odvalim nki set neverovatnih mudrolija i kritika....

MAitre des Armes
06.12.2003., 11:06
Necu se dugo zadrzavati na odgovaranju MB-u.
Dakle rezultat od 28/30 samo govori u kom stanju je nase skolstvo i evaluacaija rezultata :cry: , a s obzirom na recnik i greske koje si pravio u prethodnim mailovima.
Sto bi rekao Vladika Nikolaj: "Tesko je nauciti neukog koji poducava druge".
Sto se tice sudjenja ... evo onda ovako ... predlazem da sudije sude u dugim gacama u kvalifikacijama, a u finalu u kratkim i da proglase kao pobednika uvek onoga koji vise vristi i koji cesce baca masku. U vodjstvo naseg saveza niko ne sme uci ko ima manje od 80 godina.
U stvari, mogli bismo da napisemo knjigu "Kako da upropastite svoj savez" kao savet svim uspesnim savezima u svetu.

Dosta je ironije .... ono sto me raduje je da ima jos ljudi koji koji svoju energiju usmeravaju u pravom pravcu (Topolino, Zeka, Duma ... ) i koji ce mozda nesto i uraditi od naseg macevanja u buducnosti, ali kao i za sve ostalo i za to je potrebno vreme.
Citiracu knjigu "The Duel" Dzosefa Konrada pre nego sto napustim ovaj forum koji je poceo da lici na SMS muvanje. Svakom ko se bavi macevanjem, ili bilo kojim drugim borilackim sportom, bih preporucio tu knjigu.
On kaze: "Nema coveka koji je uspesan u svakom svom poduhvatu. Na taj nacin posmatrano, svi smo mi promaseni ljudi. Velika je stvar ne pokleknuti u uredjenju zivota i istrajavanju u njemu. Pri tom je tashtina ono sto nas odvodi na stranputicu. Ona nas tera da hrlimo u situacije iz kojih moramo izaci osteceni; ponos, s druge strane, nas je zastitinik, posto nam namece oprez pri izboru poduhvata, kao i dragocenu sangu koja ga pokrece. "

Sve najbolje od
Slobodana Anica
anicss@verat.net

Silni
06.12.2003., 11:29
Auuuu ljudi al ste se vi raspisali. Trebalo mi je pola sata da procitam najnovije komentare. A inace sam prethodno stigao do 5 strane. Moram da primetim da se tema razvila u raznoraznim pravcima. Od tehnickih pitanja, sportskih rezultata, traceva, ljubavnih jada itd. I ko onda moze da kaze da macevanje nije zivot u malom :D . Sto se tice imena ljudi koji bi mogli da pomognu macevanju odnosno koji bi mogli da rade kao bilo kakvi strucnjaci, dali kao funkcioneri u savezu, profi sudije, treneri, kondicioni treneri itd. mislim da tu postoji mnogo vise ljudi koji bi bili zainteresovani da se ukljuce u taj rad, samo potrebno je kontakirati ih i polako ukljucivati u sve to. Pre toga bi bilo potrebno napraviti jedan ozbiljan plan razvoja macevanja kod nas gde bi se u startu ukljucilo vise ljudi i koji bi svojim radom dokazali da u tom timu zasluzuju da budu. Da ne bi ovo bila prazna prica, mislim da ovde sada vec ima jedan lep broj zainteresovanih koji bi mogli prvi da startuju u tom cilju. Mislim da svako ko posecuje ovu temu voli macevanje taman toliko da bi mogao da mu pomogne. Te stoga predlazem da se odmah ukljucimo u menjanje stvari. Mislim da je za 20 godina malo kasno. Kad cemo ako necemo sad. Koga to da cekamo? Sto se tice trenera, nije samo dovoljno navoditi imena. Po toj logici Chane i ima 8 trenera!!! Da bi trener bio dobar trener mora da ima opipljive rezultate i to pre svega napolju. Zato je Ljuba Savic i bio dobar trener. Tako da zaista treba zasukati rukave i poceti sa radom, ovo definitivno nije fraza, nama nisu potrebne diplome skolovanih trenera vec treneri koji znaju da rade svoj posao. Sto se tice profi trenera, do toga nija lako doci, moraju uslovi da se stvore. Tu pre svega mislim na clanstvo u klubu, koje u nasim sportovima, mislim na borilacke, predstavlja osnovni nacin zarade. Koliko sam upoznat, Gale nije odmah poceo kao profi trener. Sada verovatno zivi od toga, ali dok nije napravio stabilan klub morao je i on da radi neki posao sa strane. Ispravite me vi sa TKDa ako gresim. Tako da svako ko misli da moze i zeli nesto da promeni neka pocne to da radi. Neka svako pocne u svom klubu da resava probleme, tako ce biti bolje svima, a ovde nas bas ima iz razlicitih klubova.
I jos nesto za kraj, jer cu zakasniti na TRENING, kaze se da riba smrdi od glave, tako da prvo treba poceti sa sredjivanjem situacije u nasim tzv. rukovodstvima. Pitanje za diskusiju: KOga bi ste vi predlozili za predsednika saveza a koga za gen. sekretara?
Pozdrav svima :wink:

Silni
06.12.2003., 11:34
Hteo bih samo jos nesto da dodam, svako ko misli da je kadar da radi kao trener neka pocne polako u svom klubu to i da radi, nemamo vremena za cekanje. Treba poceti sa mladjim kategorijama i polako stvarati buducnost, naravno pored ove sadasnjosti koju imamo i kojoj treba pomoci. Tako da ljudi ajmo svi na posao nema se vremena, tako se neke stvari menjaju. I pare za sport ne padaju sa neba, moraju da se zarade.