Vidi punu verziju : koliko vam je bitno obrazovanje?
Da li nesto studirate? Sta ste zavrsili i cime se bavite?
SENA FR
12.01.2008., 14:11
Jako mi je bitno obrazovanje! Kome nije?
Je li moguce da ovde nema niko nista da kaze?
Izuzetno mi je bitno, inače studiram i relativno sam pri kraju.
Ali...mislim da bi svako trebalo da radi na sebi bez obzira na to da li studira (je studirao) ili ne, iz prostog razloga što mnogi fakulteti pružaju odlično obrazovanje ali u struci, a nažalost, nemaju neku širinu.
S jedne strane, to je i logično, jer studije i postoje da bi se ljudi specijalizovali za određenu struku, ali s druge strane, baš je to i razlog da se sami potrudimo da proširimo svoje obrazovanje, a time svakako radimo i na unapređenju svoje kulture.
U Srbiji je to poprilično relativna stvar.
Da li smatrate obrazovanim nekoga ko je diplomu stekao nekim čudnim putevima?
Znam primer da je lik završio fakultet prepisivajući! Da li vam zvuči čudno?
Zatim opštepoznata kupovina diploma u Kg-u?
A šta tek reći za privatne škole poput Karićeve? Sve što je potrebno je izaći na ispit. Za ćutanje dobijaš 6, već si platio tu ocenu kroz astronomske školarine!
Opšte obrazovanje je u Srbiji jedino merodavno. Kroz razgovor sa nekim lako može da se vidi koji mu je nivo obrazovanja. Poznajem nekoliko osoba bez fakultetske diplome, ali sa zavidnim nivoom znanja.
mica cacak
13.01.2008., 01:56
Jako, jako bitno.
Posebno kod moje dece.
Stalno ih podsecam na to.
Poklonila sam im po knjigu za Bozic..(i ako se nisu istopili od srece, znam da ce procitati)
Moriccone
13.01.2008., 10:33
Bitno mi je obrazovanje... i opsta i domacinska kultura
dzaba JOJ diploma kada ne ide na koncerte klasicne muzike ili izlozbe, predstave...a studira u BG,
i sutra ja treba da joj se divim?! nikada
usernamed
13.01.2008., 11:31
šta znam... ima puno ljudi koji imaju akademsko zvanje, a nemaju ničeg akademskog ili građanskog u sebi... a još se i bave nečijim obrazovanjem... malograđanština najgora... nebitno je odakle je čovek, koji nivo obrazovanja ima... bitan je duh... "biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj..."