PDA

Vidi punu verziju : Bata Stojkovic vs. Robert de Niro

Truman
16.05.2005., 18:39
Mozda je tema glupa, ali pade mi na pamet- Bata je nas najbolji glumac svih vremena (zvanicno) a de Niro jedan od najboljih svetskih. Kome biste dali glas? Inace, kako uporedjujete najbolje domace i strane glumce i glumice, mogu li ovi nasi da im pariraju?

Tipkaros
16.05.2005., 19:22
Ja nisam bas najbolji covek za ovu temu jer ja stvarno ne mislim da je Bata izbliza dobar glumac, a kamoli najbolji.
Nasi najbolji glumci su Miki Manojlovic i Nikola Kojo.

Odgovor na temu: Bata je smesan u odnosu na De Nira...

Lucky girl
16.05.2005., 23:14
Mozda je tema glupa, ali pade mi na pamet- Bata je nas najbolji glumac svih vremena (zvanicno) a de Niro jedan od najboljih svetskih. Kome biste dali glas? Inace, kako uporedjujete najbolje domace i strane glumce i glumice, mogu li ovi nasi da im pariraju?

ma,najbolje da je nikola kojo bolji od bate...nikola je ok glumac,ali ne moze da se poredi neko ko je imao 5-6 filmova sa nekim ko je na stotine imao i jos da se kaze da je taj sa 5-6 bolji....nikola je prvenstveno upamcen zbog andjela i lepih sela..
mada ne znam da li je bata bolji od ckalje...meni je i ckalja jedan od najboljih..a ako pitas za roberta,pa definitivno moze da mu parira iako je meni licno simpaticniji de niro.....ali i batu volim,tako da bih mozda 0.2 poena vise dala de niru...

Lucky girl
16.05.2005., 23:16

ma,najbolje da je nikola kojo bolji od bate...nikola je ok glumac,ali ne moze da se poredi neko ko je imao 5-6 filmova sa nekim ko je na stotine imao i jos da se kaze da je taj sa 5-6 bolji....nikola je prvenstveno upamcen zbog andjela i lepih sela..
mada ne znam da li je bata bolji od ckalje...meni je i ckalja jedan od najboljih..a ako pitas za roberta,pa definitivno moze da mu parira iako je meni licno simpaticniji de niro.....ali i batu volim,tako da bih mozda 0.2 poena vise dala de niru...

VisionOfDisorder
16.05.2005., 23:19
Mora da se shalish...

Lucky girl
17.05.2005., 00:49
Mora da se shalish...

Pa ako si mislio na mene..nisam... :D

Truman
17.05.2005., 15:52
Mora da se shalish...

Ja se jesam delimicno salio dok sam postavljao ovu temu, ali me je interesovalo pre svega poredjenje domacih i stranih glumaca. Ne bi bilo lose da se u raspravu ukljuci neko ko se razume u teoriju glume.

Strela
18.05.2005., 03:04
Prvo ne znam gde si to čuo da je Bata Stojković zvanično naš najbolji glumac! Drugo porediti vrhunske svetske zvezde tipa Roberta De Nira sa našim (i ne samo našim) glumcima je smešno. Razlika je ogrmna - KO BOG I ŠEŠIRDŽIJA!

HELLGIRL
18.05.2005., 03:57
:roll:
AKO TE ZANIMA POREDJENJE NASI IMAJU NEVEROVATAN TALENAT.NPR.BATA KOJI GLUMI TOTALNO PRIRODNO,REALISTICNO PRIKAZUJUCI PSIHOLOGIJU NASEG SELJAKA,FANATIKA,I TD.KOD NJIH JE IPAK GLUMA NA 2 MESTU.NA 1 SU NARAVNO EFEKTI.UZMI U OBZIR NJIHOVE USLOVE I UPOREDI IH SA NASIM.

Truman
18.05.2005., 15:25
Samo se delimicno slazem sa Strelom jer smatram da postoji odredjeni mali broj domacih glumaca koji su zaista rodjeni za to, a rekao bih da u najtalentovanije spada Bata Stojkovic. Izvinjavam se sto sam napisao da je Bata zvanicno nas najbolji glumac, pa ispravljam u nezvanicno. Hellgirl rece da je su u zapadnim filmovima na prvom mestu efekti. Ne bih se bas slozio jer ima toliko primera filmova u kojima je gluma dosla do izrazaja.

Strela
18.05.2005., 18:04
Slažem se u konstataciji da se uslovi rada i čitava produkcija filma, kod nas i u Americi, ne mogu upoređivati. Njihova prednost je ogromna ne samo u odnosu na našu kinematografiju, nego i na kinematografije ostatka sveta. Njihova A-produkcija, počinje rad na filmu tako što se po nečijoj ideji ili romanu (stripu), piše scenario i to često rade više scenarista, od kojih jedan razrađuje priču, drugi dijaloge, treći smišlja štosove. Zatim u saradnji sa producentom, reditelj piše preciznu knjigu snimanja, što podrazumeva da je se mora striktno pridržavati. Zatim, uglavnom producent bira kostimografa, scenografa, direktora fotografije i protagoniste a agencije za kasting ostale uloge... Tek posle ovako opsežnih priprema kreće se u snimanje. Vrhunski profesionalizam, u Američkoj kinematografiji, donosi im ne samo značajna umetnička priznanja, već i ogroman profit, tako da oni bez problema, protagonistima (zvezdama) isplaćuju enormne honorare, od kojih holivudski glumci mogu sebi osim superluksuzne egzistencije da obezbede raznovrsno usavršavanje...

Truman
17.01.2006., 00:05
Evo setih se ove teme, ako neko ima sta da doda...

Zikica
17.01.2006., 02:13
Ma Bata je najbolji kod nas bio i niko mu nije mogao prići na tom planu...
Licno mislim da su i Bata i de Niro iz mladjih dana bili uporedivi ( mislim na de Nira iz Kuma, Razjarenog bika...)

zoranpetrovic84
17.01.2006., 02:27
Bata divljak,zivotinja,divlja zver,sad cu da te karam,snimio covek preko 200 filmova!Ej!A De Niro ni sto...mislim da je pobednik odlucen!Salim se,naravno :)

Scorsese
17.01.2006., 06:10
Bata divljak,zivotinja,divlja zver,sad cu da te karam,snimio covek preko 200 filmova!Ej!A De Niro ni sto...mislim da je pobednik odlucen!Salim se,naravno :)
Da, to kaze Bata, ali Zivojinovic... ;)

Gryphon
17.01.2006., 06:35
De Niro jeste glumac nad glumcima.
Danilo Bata Stojkovic je...nema reci na bogatom srpskom jeziku koja bi mogla opisati njega.
Dovoljno je da ga vidim i da mi ulepsa celu nedelju.
Da ne pricam o tome sto su Bata Stojkovic
i cela nasa plejada glumaca iz tog vremena samouki.

zoranpetrovic84
17.01.2006., 11:17
Da, to kaze Bata, ali Zivojinovic... ;)

Ne mogu da verujem,kako sam se i3povao,sve vreme sam mislio da pricate o Zivojinovicu...Boze... :) Naravno da Bata STOJKOVIC nije zivotinja :)

Bullitt13
17.01.2006., 15:20
Ja boga mi ne mogu da ih poredim, ne zbog toga shto je jedan nash, a drugi nije, vec zato shto glume u potpuno razlichitim tipovima filma! To vam je k'o da poredite dva fudbalera jedan napadach, dok drugi shtoper, neshvatljivo!!!

Jeka#26
17.01.2006., 22:04
Definitivno Robert de Niro...Mislim da su neuporedivi...

hanchi
17.01.2006., 22:49
Bata je bio odlican glumac ali najbolji...to je u svakom slucaju subjektivno.Pa ima jos dobrih:Miki Manojlovic,Laza Ristovski ,pa i Koja iako je mladji...Rade Serbedzija(nas?).Meni je npr. Rade super.A ako si samo generalno hteo da uporedis kvalitet,njihovi su bolji.Ne znam zbog cega.Po meni Tom,Bred i Leo glume super,ali ne mogu da dodju do izrazaja zato sto ih svi samo smatraju za lepe momke.Da se tim poslom bave ovde,bar na profesionalnom planu, bili bi u vrhu a tamo su osrednji...

PRCKO
17.01.2006., 22:54
Obojica su odlicni.

LUDICA
18.01.2006., 01:38
Slazem se. I jos nesto: zasto se ne bi mogli porediti? Zato sto smo mi siromasna zemlja, oni imaju naprednu filmsku industriju? To nema nikakve veze sa glumackim talentom.

LePiaf
18.01.2006., 20:04
De Niro igra u tehnichki ispeglanijim filmovima... ima i marketing iza sebe... Kao glumac je solidan. Nishta vishe i nishta manje od toga.
Bata je car. Tachno je ono shto je neko vec rekao - da ih je teshko porediti jer su im tipovi uloga potpuno razlichiti. Ali ja ipak glasam za Batu.

Bullitt13
18.01.2006., 20:54
Pa glasao bih i ja, kad bi se moj glas vrednovao i od njega neshto shatro zavisilo, jer Bata mi je svakako blizi i bolje ga poznajem! Ali ljudi budimo realni, to su dva potpuno razlichita filmska sveta!
Shto vec reche neko: "katanac na temu''!!!

Scorsese
19.01.2006., 02:55
...Po meni Tom,Bred i Leo glume super,ali ne mogu da dodju do izrazaja zato sto ih svi samo smatraju za lepe momke...
Da, ali i Depp je lep momak, pa itekako dolazi do izrazaja. Sto kaze Sofronije: "Nesto se ovde zbiva, sto se nikako ne slaze..." :-D :-D :-D

Gregor Samsa
19.01.2006., 07:26
Filmski glumac samo?Da se ne zaboravi da posao glumca ne zahteva ulogu na Tv i filmu vec i pozoristu....Iako obozavam De Nira ali kada bi sve gledao ukupno Bata je u prednosti...

Ava G.
19.01.2006., 14:21
Sjajni glumci ali potpuno razlicite tehnike i skole glume.......Doduse,uz sve dobro poznate razlike ,moguce ih je porediti...Nekako mi je De Niro porediviji sa Mikijem Manojlovicem,mada ima par uloga gde bih mogla da ga uporedim s Batom...MRTVA TRKA...

Truman
25.10.2007., 14:36
Neka nova misljenja...

Quiet Rebel
25.10.2007., 17:03
Najiskrenije- Ja sam se nasmejala kad sam videla temu sada :)
Ne zato sto je pitanje glupo, jer nije uopste, cak je i vrlo interesantno. Nego jer je malo cudno poredjenje :)
Ja licno gotivim i jednog i drugog i mislim da se to ne moze porediti.

Nesto stvarno ne vidim nijednog glumca sa ovih prostora koga PO ULOGAMA mozemo uporediti sa De Nirom.
Ne zato sto je De Niro nesto posebno i nedostizno, nego jer su to totalno razliciti uslovi u kojima se snima film, za pocetak, zatim razlicite filmske price i poruke, sto sve utice na cinjenicu da bas necete naci glumca kod nas koji je imao uloge slicne kao De Niro, a za mene je to neophodno da bi nesto uporedila. Ne mogu da uporedjujem Entoni Hopkinsa i Dzeri Luisa, mogu eventualno Dzeri Luisa i Čkalju. E, ali cak i poredjenje ova dva komicara mozda nije izvodljivo, jer su u pitanju dva razlicita humora.

Sve se svodi na to da Bata i De Niro nisu imali slicne uloge da bi nam olaksali poredjenje i glume u totalno drugacijim filmovima. Takodje su u pitanju razlicite skole glume, glumacke tehnike...
Jedina zajednicka stvar je sto ih NEKO moze smatrati najboljima- jednog u Americi, drugog u Srbiji.
Ali to nije dovoljno da se uporede.

Zamislite Batu u Holivudu, a zamislite De Nira u Srbiji :) Kako bi se ko snasao da je rodjen na drugom mestu? To je jos zanimljivija situacija :)

Mozda Batu pre mozemo da uporedimo sa nekim evropskim glumcima.
Jedini domaci glumac koji je imao taj macho i "opaki momak" fazon koji bi mogao da se uporedi sa nekim De Nirovim ulogama je Zarko Lausevic. Ali samo u tom aspektu, ni po cemu vise!
Neko rece da bi pre mogao da uporedi Mikija Manojlovica sa De Nirom. Po cemu to? Slazem se da bih i ja pre uzela za poredjenje Mikija nego Batu.

Ginger
25.10.2007., 20:24
Glupo i nemuguce poredjenje,sve shto je Strela rekla je tachno...

Suzy F
25.10.2007., 22:05
Bata je KRALJ!Obozavam ga................

Truman
26.10.2007., 13:01
Drago mi je sto makar jedna osoba ne misli da je tema glupa :) Bata je imao najmanje jednu filmsku ulogu ( Balkanski spijun ) po kojoj bi mogao da udje u top 100 najboljih uloga svih vremena na svetu, rame uz rame sa svetskim velikanima. Voleo bih da znam kako bi se snasao u Holivudu, a po mom misljenju osoba koja je rodjena na pogresnom mestu ( tj. trebalo je da bude rodjena u Holivudu ) je PAVLE VUJISIC. Tako filmicno lice, takva pojava, sigurno bi skrenuo paznju u Holivudu. Nije ga Orson Vels dzabe nazvao jednim od tri najveca svetska glumca. Doduse, Pavle je spadao u one glumce koji glume slicno u svakoj ulozi, ali je imao nesto velicanstveno.

Truman
26.10.2007., 13:03
A sto se tice poredjenja Mikija Manojlovica sa de Nirom...Miki mi se cini nekako glumcem sa velikom moci transformacije, nekako mi je najpriblizniji holivudskim method glumcima. To je moj subjektivni utisak.

Jeka#26
26.10.2007., 19:14
Da li ste normalni? Bata VS De Niro :lol: :lol: :lol: :lol: Pokidala sam se kad sam ovo videla. Oni su neuporedivi. Covece, De Niro je klasa.

. . .
26.10.2007., 20:40
Kao sto rece jedna pesma. . . Danilo ti si Bog!
Po meni je Bata bolji, jer kad se gledaju njegove uloge, skoro sve su kao stvorene za njega i sve ih je super odglumeo. Setiti se samo lika Ilije, ili Lakija. . . Odvaljivao je. . .
A de Niro. . . Covej je u Holivudu, ko dodje do tamo odmah postne velik, tako da i tu ima razloga zasto je "velik". . .

Quiet Rebel
26.10.2007., 21:52
Jedna ispravka - postoje Istocna i Zapadna skola Americkog filma, u prevodu New York i Los Angeles.

Istok su oni kvalitetniji Americki filmovi i manje nabudzeni. Na primer, najpoznatiji predstavnik medju rediteljima Istocne skole bi bio Scorsese.
De Niro je vise filmova snimio u NY, on je bas zagrizeni Njujorcanin.
Tipa, Taksista i Razjareni Bik vam ne lice na Holivudske filmove, bas se vidi da je to sasvim druga struja.
E sad, mora i De Niro da zaradi pare :) A i Scorsese Boga mi :) Vidite poslednje Scorsese-ove filmove sa DiCapriom, svi su snimani za Holivudkse studije, a Scorsese pre tako nije radio. Mozda je zato i dobio Oskara, ima i tih misljenja.
Tako je i De Niro naravno snimao Holivudske filmove u zivotu.
Ali je covek po obrazovanju i tehnici glume Istocna skola, a ne Holivudska. Zapadna skola medju rediteljima bi bili Spilberg i Lukas.

Mozda ce ovo da vam zvuci smesno i da ja lupetam, ali tako je ... Nije cela Amerika Holivud, nego se Americki film deli na Istocnu i Zapadnu skolu. Naravno, predstavnici Istocne odu malo u Holivud da zarade pare s vremena na vreme :)

vKonferencija
27.10.2007., 00:40
Bata, definitivno. Za mene je De Niro precenjen, ohohooo

**case-problem**Shile
31.10.2007., 04:22
Ja nisam bas najbolji covek za ovu temu jer ja stvarno ne mislim da je Bata izbliza dobar glumac, a kamoli najbolji.
Nasi najbolji glumci su Miki Manojlovic i Nikola Kojo.

Odgovor na temu: Bata je smesan u odnosu na De Nira...

Sta je bre sa tobom?! On smesan?! Ti bas extra poznajes film... Dobro si rekao da nisi najbolji covek za ovu temu! Danilo Bata Stojkovic je NAS NAJBOLJI GLUMAC! On non-stop glumi, on glumi ocima! Pogledaj samo BALKANSKI SPIJUN! Onakvo ludilo, opsednutost i omadjijanost NAJVECOM SEKTOM NA SVETU, KOMUNIZMOM, niko bolje ne bi odradio!l Mozda samo Nikola Simic, ali to je druga prica! Zamisli Koju u toj ulozi! Smesno! Pomenuo si Mikija Manojlovica. Za njega se slazemo da je odlican.

P.S. Nije mi jasno kome padaju ovakve ideje na pamet za temu ili ili?! Bata protiv De Nira?! Neverovatno glupo!

Truman
31.10.2007., 13:20
...ili ludo, volim da spajam lude stvari...Imam ja jos raznih asocijacija ( ako to ikoga zanima, mada sumnjam :) )

дрињача
05.11.2007., 22:26
И један и други су одлични глумци. Чиста петица (1-5) за обојицу!!!!

off topic (има везе са подфорумом)

Капетан прекоокеанског брода добија депешу и обраћа се путницима:
- Драги путници, стигла је једна добра и једна лоша вијест. Шта желите прво да чујете?
- Хоћемо прво добру вијест!
- Филм о нама добиће 11 Оскара.
:-)))

Truman
05.11.2007., 22:31
Znam za taj vic, dobar je...

VIRGINIJA
06.11.2007., 13:12

***,....koje poredjenje!...

Dr.Jekyll
07.11.2007., 04:42
Prodajem jeftine ludačke košulje,idealne za glupiranje do besvesti

Truman
07.11.2007., 13:51
A jesu li iznosene?

Manic Street Preacher
04.02.2008., 17:17
Bata je gazda(vazda)

polarnimeda
04.02.2008., 18:31
po meni, laiku, mnoooogo je odlicnih glumaca (a verujem da gotovo svako to moze biti, a nezvanicno i jeste). a razlika medju njima minimalna... uglavnom se opredeljujemo za neke zbog filmova koji njima i nama leze ili ne.

picololeone
07.02.2008., 05:34
Bata Stojkovic forever!

ion
07.02.2008., 10:47
Dobar glumac je onaj, bez obzira na fizički izgled (mačo ili ne), koji se ubedljivo transformiše u lik koji glumi.
I Bata i DeNiro su imali takve, totalno različite uloge u kojima su bili totalno ubedljivi, i u tome se ogleda njihova veličina.
Nikolu Koju, na primer, baš gotivim, ali on je u svakom filmu isti.