Vidi punu verziju : windows-delete
e ovako: kolega mi je uzeo racunar i ustanovio da ima instalirana dva OS-a tacnije xp-pro i xp-home
pa me zanima kako da skinem jedan posto to nisam nikada radio????????????
p.s. oba su na C particiji :twisted: :twisted: :twisted:
Incognito
16.09.2003., 21:57
Pa fizicki obrisi onaj koji nije po default-u aktivan, i samo ga skloni iz boot.ini-ja...
Poz.
Da Dejo zna sta je boot.ini verovatno bi znao kako da ga ukloni, tj. kako da skine jedan OS :roll: Meni je malo to nelogicno: dva skoro ista sistema na istoj particiji harda :? Da li se moze fizicki obrisati jedan a da se ne osteti drugi, tj. da se ne obrisu zajednicki fajlovi. A registarska baza...jeli zajednicka ili svako ima svoju ? Drajveri..gde su oni? Kako to da windows prilikom instalacije nije detektovao prisustvo viseg ili nizeg OS-a i, ili odbio dalju instalaciju, ili updatirao ka visem nivou? Ajde objasnite mi da barem legnem pametniji tj. bogatiji za jedno iskustvo 8)
Pa fizicki obrisi onaj koji nije po default-u aktivan, i samo ga skloni iz boot.ini-ja...
Poz.
objasni posto nikada nisam imao posla sa tim!!!!!
Da Dejo zna sta je boot.ini verovatno bi znao kako da ga ukloni, tj. kako da skine jedan OS :roll: Meni je malo to nelogicno: dva skoro ista sistema na istoj particiji harda :? Da li se moze fizicki obrisati jedan a da se ne osteti drugi, tj. da se ne obrisu zajednicki fajlovi. A registarska baza...jeli zajednicka ili svako ima svoju ? Drajveri..gde su oni? Kako to da windows prilikom instalacije nije detektovao prisustvo viseg ili nizeg OS-a i, ili odbio dalju instalaciju, ili updatirao ka visem nivou? Ajde objasnite mi da barem legnem pametniji tj. bogatiji za jedno iskustvo 8)
tacno je sve sto si rekao a neki kreten je instalirao
dva "ista" OS-a
dva "ista" OS-a
Koji OS se prvi podize? Da li imas izbor izmedju dva XP-a ? Kad ukljucis komp koji XP se pojavljuje ... mislim na logo windowsa na crnoj pozadini...pise li profesinal ili home?
Kako znas da imas dva OS-a?
dva "ista" OS-a
Koji OS se prvi podize? Da li imas izbor izmedju dva XP-a ? Kad ukljucis komp koji XP se pojavljuje ... mislim na logo windowsa na crnoj pozadini...pise li profesinal ili home?
Kako znas da imas dva OS-a?
pa nisam bas toliki laik :evil: :evil: :evil:
naravno da mi prvo daje izbor koji os da podignem :twisted: :twisted:
Incognito
16.09.2003., 23:53
Ajde pogledaj boot.ini fajl na root-u C drajva (mada moze da bude i na nekom drugom mestu), i izlistaj ga ovde... Pa da vidimo sta je dalje raditi...
Poz.
Ajde pogledaj boot.ini fajl na root-u C drajva (mada moze da bude i na nekom drugom mestu), i izlistaj ga ovde... Pa da vidimo sta je dalje raditi...
Poz.
rado bi to uradi ali sam na poslu a u pitanju je racunar od kolege :!: :!: :!:
pa ako imas nesto "univerzalno" za ovaj problem pa a tako pokusam to rijesiti :D :D :D
milos pv
17.09.2003., 14:23
I ja trazim takodje boot.ini fajl. Ali ne mogu nigde da ga nadjem. Zna li neko gdje se bar otprilike nalazi
I ja trazim takodje boot.ini fajl. Ali ne mogu nigde da ga nadjem. Zna li neko gdje se bar otprilike nalazi
u root-u
on nosi hidden i system atribute pa moras da ukljucis prikaz svih fajlova da bi ga video>
control panel>folder options>view>show hidden files and folders
I kada ukljucis SHOW HIDDEN FILES AND FOLDERS opet neces moci da vidis BOOT.INI!!!
Treba da sklonis HIDE PROTECTED OPERATING SYSTEM FILES(RECOMENDED) itada ces moci da vidis BOOT.INI!
Ili da (jednostavno) u START>RUN ukucas "c:\boot.ini" i OK!
Hvala Bosku. Uspio sam ono sto sam htio.